efterlängtat: sovmorgonen...

Imorgon. Äntligen. En sovmorgon och en ledig dag! Även om jag haft många em-pass denna vecka, så är det en annan känsla att få vakna upp utan klocka och utan måsten. #Behövligt

Har börjat gilla em-passen allt mer. Nästa vecka jobbar jag 4 dagar, varav 3 stycken är just eftermiddagar. Lyckolott. För att jobba mellan 13:00 och 18:30 är banne mig inte jobbigt! Dessutom blir det en vecka ute i kassan, skönt med omväxling från kök, mackor och mat.

Nu har vi kommit hem från stan. Det var inte alls många lampor släckta... Men det var mysigt, och gött med kaffe.

Jag ska strax hoppa in i duschen, sen väntar den; säääängen! Imorgon blir en bra dag, det vet jag. Sovmorgon, tvättning, lite pyssel, FBK-BRYNÄS, bingolotto och kvällsmys då Elias kommer :-)

Vi saknar lillkillen så mycket här hemma nu. Får nog köpa lite mer bilar, för han börjar bli biltokig nu!

snart är det earth hour 2012

En mysig Lördagseftermiddag och kväll på tu man hand, med älsklingen! Vi har nyss kommit in från en kylig men skön promenad.

Nu ska vi lyxa till det med en varsin stoooor chokladboll från jobbet och en kall vichy.

Och om bara ett tag är det dags att släcka alla lampor - Earth hour 2012! Vi ska självklart släcka ner lägenheten. Sen ska vi åka till stan och kika. Kul att se när det (förhoppningsvis) är släckt överallt. Kanske åker på donken och tar en kaffe också. Vem vet vad vi hitter på? Liten mys-tur i stan helt enkelt :-)

en lagomt jobbig arbetsdag

Idag hade vi en bra jobbdag. Lagomt mycket folk, lagomt mycket mat och lagomt av allt. Vi hann till och med sitta ner runt 10-tiden och ta en gofika alla tre!

Efter jobbet åkte jag och hämtade upp Tom. Han hade en varsin hamburgare till mig och honom som vi värmde hemma hos oss - mums!

Mattias är i Bobyga, har fiskat idag. Så jag och Tompa bestämde oss för att hälsa på mormor. Sagt och gjort, nu ligger jag på hennes kökssoffa och pustar ut. Ska be henne koka lite kaffe, så kanske man vaknar till liv :-)

Ikväll blir det lugnt... Är trött efter en arbetsvecka. Så morgondagens ledighet kommer lägligt. Sen är det nya tag inför nästa arbetsvecka bara! Dessutom är det Elias-vecka, mys. Fast det är jobb/dagis hela veckan för alla tre. På Fredagen är vi iallafall lediga tillsammans. Långfredag och allt. Får se vad vi hittar på då, allt är väl stängt :p

Nu ska jag försöka piggna till...

behålla jobbet eller inte...

Jag skulle så gärna vilja måla mig röd, gul och svart i ansiktet imorgon. Klä mig i en Brynäs-flagga och bära den med stolthet hela dagen... Men samtidig vill jag ju behålla jobbet. Kanske får nöja mig med att vi jobbar i svart/röda Gevalia tröjor?

Ska sova på saken.

Brynäs vann ikväll. Så jävla viktigt och bra! Nu står det 2-1 till Brynäs i matcher inför Söndagens match möte i Karlstad.

Dags att sova. Imorgon väntar ett extra-pass. Jag är egentligen ledig, men det blir ett 07-16 pass. Med Karin, det gillar jag!

Godnatt, ta hand om varandra. Livet är så fruktansvärt skört.

lilleman har också fått nytt...

Ja, lillkillen har också fått lite nytt. Bland annat en fin t-shirt till sommaren. Sa jag att jag gillar randigt?! Det kommer nog bli många randiga inköp framöver :-) Så fint på både kläder, tyger och inredning!

den lever sitt egna liv ibland

Det var självklart inte meningen att ladda upp dubletter av bilderna, även om jag är nöjd med köpen... Haha. Men min älskade iphone lever sitt egna lilla bloggliv!

en spännande fredagskväll...

Hemma från jobbet. Så skönt att komma hem till nylagad mat, en ihopplockad lägenhet och ett obefintligt diskberg. Pluspoäng till mannen!

Nu kollar vi på Brynäs. Ett fullsatt Läkerol. Jag är lite avis på mamma och pappa som är där! Sjukt spännande är det, men än så länge ser det ju bra ut. Håller alla mina tummar.

Har även donat lite med dagens inköp. Kul att komma hem med lite nytt. Är såå nöjd. Jag har blivit helt inne på grått... Grå/vitrandigt - mmm!

Den mysiga grå mattan i sovrummet passade också bra. Får tacka herrn som övertalade mig med gråa tapeter där inne :-)

Nu: hockemys...

en liten tjuvkik på shoppingen

Nu sitter jag på jobbet och längtar hem! Köpte så fina saker som jag bara vill hem och dona med. Superfina stolsdynor till köket (som jag var ute efter) för endast 49:- styck. Blev så glad när jag såg att det fanns grå/vitrandiga, hade bara sett blommiga tidigare...

En mysig matta till sovrummet och en väggljuslykta fick också följa med hem.

Nej, nu ska jag börja tidigare tror jag. Så får vi se om jag och min kära ex-svärmor ror detta i land :-)

skulle vilja ligga hemma bars

Ja, då ska man snart iväg och jobba. Jag skulle dock behöva en helt fri dag känner jag. En dag till att vara ledsen, tänka, träffa mina nära och försöka ta in allting. Just nu känns det som att jag skjuter allt åt sidan och maler på som vanligt... Och det tär på psyket och kroppen!

Jobb idag. Jobb lördag. Ledig söndag. Jobb måndag. Jobb tisdag. Jobb onsdag. Jobb torsdag. Ledig fredag. Jobb Lördag. Ledig söndag, och kanske någon till dag därpå. Jag hoppas nästan det. För det den kommande jobb-veckan och Elias-veckan kommer bli tuff.

Innan jobbet idag ska jag en sväng på ÖB och kolla efter en grej. Sen hoppas jag på en lugn eftermiddag.

Ta vara på tiden. Och varandra!

en bild från grillpremiären...

Härom dagen premiär-grillade vi här hemma. Årets första grillmat smakade fantastiskt... Fläskfilé i vitlöksmarinad, tunna timjan-kryddade potatisskivor i ugn, majskolvar, sallad och BBQ-sås! Det var så ljuvligt gott.

Torsdagskvällen har lunkat på i lugn takt. Middag, soffhäng, tvättning och dusch/hårtvätt som avslutning. Allt man tar sig för tar dock längre tid än vanligt nu... Huvudet hänger inte med riktigt. Som sagt; man vandrar runt i ett tomt skal och bara tänker, tänker, tänker.

Nu har jag krypit ner i sängen. Ett em-pass med Karin väntar. Skönt att jag hade två em-pass på rad nu. Dom är bara 5,5 timmar långa, därmed krävs mindre fokus.

Ska ställa den fina väckarklockan vi fick av min lillebror. Eller ja, den var mest riktad till Mattias som har svårt att kliva upp på morgonen ;-)

Godnatt. Var rädda om varandra! Stanna upp och älska dina när lite extra... <3

en lugn dag på jobbet idag...

Skönt med en lugn dag, för jag har verkligen inte haft fokus på något annat än allt det hemska och ofattbara... Det är bra att vi har "som vana" på jobbet att fråga hur vi mår innan vi börjar jobba. Alla visste att jag var ledsen och inte alls mådde bra, då vet alla det och det känns bra.

När jag kom hem hade Mattias och min kusin Tom varit duktiga. Dammsugit, diskat och lagat mat.

Det behövdes, för det har jag ingen lust att ta tag i nu heller. Man känner sig som en vandrande skal, helt tom. Men vi är så många som är ledsna, och vi är så många som kommer att stötta och finnas <3

undrar varför jag är skakis...

Vaknar med en olustig känsla i kroppen. Är sådär morgon-trött-yr. Men sen ser jag ljuset bredvid sängen, och blir påmind om att det inte är en mardröm.

Jag tände ett ljus igår, och jag grät mig till sömns. Det känns så ynkligt att säga det. Att JAG var helt förstörd. Även om jag vet att man får vara ledsen. Men om det känns såhär för mig, hur känns det för... Åh! Önskar istället att jag var superstark, visste vad man skulle säga, hur man skulle vara och att jag kunde hjälpa...

Jag har varit chockad och oförstående tidigare. Självklart varit ledsen, men jag har inte riktigt tagit det till mig. Inte fattat. Men efter ett samtal igår kom smällen. ALLT kom över mig. Alla minnen, alla ni, fasan inför framtiden, känslorna, rädslan. Återigen: "bara" mina känslor. Det kan inte mätas med nånting...

Det kommer bli 3 tuffa arbetsdagar nu. Men jag vet, man får vara ledsen och rädd och osäker.

Det är bara det att jag vill göra allt "rätt" och finnas där för er, för dig, min fina älskade vän...

Vila i största frid.

jag är någon annanstans...

Ett fm-pass är avklarat. Tiden gick grymt fort, och det var tur, för jag jag är verkligen trött och seg...

Vädret säger att det inte blir något staket målat idag. Men det gör mig inget, jag har ingen lust. Ingen lust för nånting egentligen. Även fast jag är där jag är och gör det jag gör - så är jag någon annanstans... Mina tankar finns hela tiden hos finaste fam. L... Livet är så orättvist. Så förbannat jävla orättvist. Inga ord räcker till. Ingenting. Nu är vi bara här, och ingen av oss vet vad som händer, hur vi ska göra, vad som är rätt att säga, rätt att göra. Men vi finns här, och det är det viktigaste. Helvetes jävla skit :'{

Ikväll är det hockey. Och imorgon + fredag väntar två em-pass. På lördagen har jag tagit på mig att jobba extra. Vilken jävla tajming...

kaffekokaren går varm här...

Planerna på en ensam kväll blir ändrade, som förra gången, hehe. Men det är bra härligt med folk i lägenheten också!

Micke och Mattias kom hem tidigare. Kokade kaffe och så snackade vi ett tag. Snart ska det kokas ännu mer kaffe. Mattias pappa och bror kommer på besök :-)

Mellan allt kaffe-kokande har jag även hunnit tvätta, hängt tvätt och småplockat.

Imorgon jobbar jag ett 05:00 till 13:00-pass. Sen ska jag köpa kol, för imorgon blir det grillpremiär här hemma om vädret tillåter! Jag ska även leta rätt på pappa på hans jobb och ta med mig en färgburk hem. Staketet på uteplatsen ska målas vitt, såklart.

Kanske sätter igång med det innan grillningen imorgon? Vi får se, vädret får som sagt avgöra hur morgondagen blir. Men nu: koka kaffe :-)

livet is an incurable disease

Liten, maktlös, ledsen, arg, chockad, otillräcklig, rädd och... Ja, så liten. Det är en jävla värld vi lever i, och livet i sig är bara så fruktansvärt orättvist. Inga ord räcker till. Vi får gråta, finnas, stötta och hålla ihop <3

en grå, men trevlig förmiddag

Imorse blev det en lång sovmorgon. Men vi kom hem från en grymt spännande match klockan 00:30 inatt, så man var rätt trött... Och lite nere efter en orättvis förlust.

Började dagen med frukost och att betala alla räkningar. Månadens tråkigaste göra!

För att bli lite gladare tog jag en sväng in till stan. Stolsdynor, en vas, tulpanlökar, snittulpaner, liljor, en annan liten grön växt, en brun gammeldags planteringslåda + hink och liten annat smått fick följa med hem. Massa nya blommor = glatt humör :-)

Försöker göra så mycket vår som det går nu. Innan jag åkte hem träffade jag Elias och Johanna en snabbis med. Men lilleman var snål på pussar, han är väl trötta på oss efter en pappa-vecka ;-)

Nu sitter jag i soffan och andas ut. Har varit ute och krattat vår gräsplätt på framsidan. Tänkte värma gårdagens mat nu och ha en lugn eftermiddag. Mattias och Micke är ute och äter, en liten grabbkväll. Så jag ska njuta framför teven och bara vara :-)

ja, man måste städa överallt...

När jag ändå hade städat i sovrum och i badrummet fick köket också sig en omgång. Iallafall skåpen, skafferi och kylskåp. Ja det måste ju städas/slängas/rensas/torkas där med ibland... Inte världens roligaste göra kanske, men när det är gjort är det roligt att titta in i alla skåp där det är ordning och reda :-)

Bjuder på en liten titt in i skåpen. Lovar att vi ALLTID har sådan ordning, hehehe.

måndag - och en ny vecka...

God förmiddag! Ännu en ny vecka tar fart. Och vi går mot ljusare tider, helt underbart.

Idag är jag inte ensam hemma, förkylningarna snurrar runt-runt och imorse var det min käre sambos tur IGEN. Uscha! Men han är rätt så pigg ändå, tror mest det var en snorig näsa, ett trött/dunkande huvud och en seg kropp som gjorde att han låg kvar i sängen imorse. Ingen feber tack och lov :-)

Tidigare på förmiddagen har jag donat och gjort lite vårfräscht i sovrummet. Alla sängkläder hänger ute på vädring, sovrummet har också fått vädras ur, alla hyllor är dammade och jag har tänt ett PartyLite-ljus där inne. Det luktar så gott och fräscht där nu så! Täckena och kuddarna ska få hänga ute någon timme innan nya påslakan åker på :-)

Nu ska jag städa toaletten innan vi ska ta en prommis till ica och handla lite smågrejer. Tar en titt inne på RK också och ser om vi kan göra några fynd...

Längtar tills ikväll då vi är på plats och hejar fram Brynäs mot en final :-) Längesedan vi var ner nu!

ingen lugn kväll, men helt OK

Min "lugna, ensamma kväll" blev det inget av. Men vad är bättre än trevligt sällskap?!

Niklas kom och spelade Bingolotto med mig. Jag vann 10000 kronor, minus två nollor... Bättre än inget iallafall. Sen kom en efterlängtad go-gumma på kaffe. Emilia! Och efter ett tag droppade även Mattias och Micke in. Trevligt :-)

Nu ligger herrn och jag i varsin soffa. Håret doftar sådär härligt nyfärgat. Det blev ingen markant skillnad på hårfärgen. Men det ville jag ju inte heller. Lite jämnare och lite ljusare.

Snart gör vi kväller. Imorgon ska jag kliva upp i bra tid och dona med en hel del saker. Sen ska middagen vara klar i god tid, för direkt när vi ätit kommer mamma + pappa + lillebror och hämtar upp oss... Vi ska ner till Gävle och se på första semifinalmatchen mot FBK!

Imorgon blir det nog lite krasse på mackan till frukost :-D

slut på ännu en vecka snart...

Nu har vi varit och lämnat Elias hos sin mamma, dags för mamma-vecka! Vi stannade ett tag innan vi kramades hejdå :-)

På vägen hem svängde vi in på ica, hittade en hårfärg som snart ska in i håret. Jag sa ju att jag inte tänkt färga... Men jag är så ljus på vissa ställen, och mörkare på andra, så jag tänkte försöka jämna till det. Inga drastiska förändringar ;-)

Mattias ska snart iväg och simma. Så jag får en alldeles egen och lugn kväll. Bingolotto, kaffe och tända ljus. Skönt avslut på en bra vecka! Lite pensionärsvarning kanske, hehe.

Nej, dags att färga!

bilmatta, stövlar & kläder...

Söndag! Här fick vi sova till klockan 8 imorse för lilleman. Fast egentligen var ju klockan 7 då eftersom klockan har ställts fram! Utvilade var vi iallafall :-)

Nu har vi nyss kommit hem från klädbytardagen. Sjukt mycket folk, riktigt kaos! Vi skyndade oss igenom och hann få med oss ett par gummistövlar, en keps, ett par jeans, tre t-shirtar till sommaren, en bilmatta och två bilar! Allt för 200 kronor, perfekt. Hade dock villat hitta lite mer byxor, men man fick nästan panik av alla folk och trånga utrymmen... Så vi får vara nöjda ändå.

Snart kommer mamma och pappa hit. Sen kanske vi går ut en sväng och leker :-)

så var det helg igen då...

Ja, efter 5 timmars jobb återgår jag till helgen! Det var körigt som satan på jobbet idag, men det gick bra!

Nu har vi kommit hem, alla tre. Även om Elias trivs hos farmor & farfar, OCH gillar smörgåstårta ;-) Men vem gör inte det?!

Jag har tagit plats i soffan nu och tänt ljus. Känner hur tröttheten kommer ikapp... Tidiga mornar, sena kvällar, jobb och ett evigt busande - som det ska vara med andra ord.

Mattias hade hyrt en film och köpt lite smågodis, en perfekt avslutning på denna kväll.

Imorgon ska vi promenera till Folketshus, klädbytardag! Förra året var det en kanondag här i Forsa, så jag hoppas att vi hittar massor. Vårkläder till Elias behöver vi, och lite byxor i strl. 80 och nästa storlek. Även tröjor. Håller tummarna. Sen kommer mamma och pappa för att fika/leka/busa med oss.

Trevlig helg. Och jag hoppas att tjejerna mina får en toppenkväll tillsammans! Tråkigt för mig att det var just den här helgen... Men det var inte sista gången hoppas jag ;-)

en busig kväll i bobygda...

Idag/ikväll har det busats frisk! Elias har varit så speedad och rolig. Verkligen full fart och massor av skratt.

Vi har smygfirat farmor/mamma/svärmor idag, hon fyller ju hela 60 år imorgon! Men då jobbar jag och Mattias ska på angeltävling. Fast Elias ska ju vara här och fira henne hela dagen :-)

Av oss fick hon lite vårfint till köket. Också hade hon ju beställt 2 smörgåstårtor från mitt jobb. Hon trodde hon skulle betala mellan 600-800 kronor till oss, men det bjöd vi på som present. Överraskad och glad! Av Elias fick hon en "världens bästa farmor-mugg" med ett kort på honom. Oj så glad hon blev :-)

Nu sitter jag här i köket. Elias sover och Mattias har innebandy hela kvällen från 19:00 till 23:40 ungefär. Det var inte meningen att jag skulle stanna här inatt. Men jag är inte ett dugg sugen på att sätta mig i bilen och köra hem nu... Kryper snart ner bredvid Elias och väntar på Mattias. Kan lika gärna åka hem imorgonbitti ju. Börjar inte förens 11:00 vilket känns skönt :-)

en duktig kille i affärerna...

Puh! Äntligen hemma efter en dag inne i stan. Vi började på mitt jobb där vi blev bjudna på fika. Elias fick äta sin lunch där. Men mest intressant var Mattias chokladboll tyckte han ;-)

På ÖB var Elias riktigt duktig. Han gick med en egen korgvagn, vi gav honom saker och han stoppade glatt ner dom i korgen och gick vidare. På Maxi fick han åka bil-vagn. Spännande i början, men mot slutet var det roligare att springa runt.

Han var så duktig i alla affärer. Belöningen blev ett par nya vattentäta vantar, roligt mumin-skum, tofflor till sommaren, en ballong, nya dregglisar och en god smoothie :-)

Nu har jag packat upp alla kassar... Evighetsgöra! Allt inför helgen är också packat, killarna ska sova i Bobygda inatt.

Vi ska strax åka, bara lilleman sovit färdigt. Ska vila en sväng jag också!

snart är det verkligen vår...

en tidig men mysig morgon

Klockan 05:30 tyckte Elias att det var dags att kliva upp! Det tyckte inte jag, så jag gjorde ett försök med en flaska välling. Det funkade.... tills den var tom.

Så det var bara att dra sig upp ur sängen. Kokade kaffe, och hade tur att Elias ville gosa framför teven ett bra tag.

Strax innan 8 åt vi frukost, sen hörde vi att Mattias hade vaknat så då gick vi in till honom och myste lite :-)

Nu har vi precis kommit in ifrån en promenad. Lillen sover ute i vagnen, men så fort han vaknar ska vi åka till Dackås. Hämta smörgåstårta, och så passar vi på att äta/fika där så vi orkar med en storhandling på maxi innan vi åker hem.

Jag fick en liten pensé av Mattias att ha på uteplatsen på baksidan sålänge, innan dom riktiga blomstertiderna kommer. Vårigt :-)

Här är Elias nya favvo-plats:

torsdagslugn på frejavägen

Ljuvligt Torsdagsmys råder! Elias sover, Mattias spelar tv-spel, ljusen är tända, håret är nytvättat, lägenheten är ren och fin och jag ligger i "min" soffa och läser inspirerande bloggar.

Njuuuuuuter...

Jag "fick" tvåsittssoffan och Mattias bestämmer över tresittssoffan. Men det gör mig inget... (Läs: det var hans kriterier för att vi skulle köpa dem). Men skämt å sido, vad jag är glad att vi gjorde oss av med den förra. Och ännu gladare är jag över dessa nya soffor som var nedsatta till 4.000 för båda!

Nu ska jag skriva lite i Elias dagbok. Denna vecka har den glömts bort. Jag skriver den i "jag-form" och det är så roligt att bläddra tillbaka och läsa! Mamma skrev när jag var liten, och när jag kunde läsa och skriva själv så fortsatte jag i den. Så himla kul att läsa när man blir stor.

Sen blir det hopp i säng. Mattias ska få en välförtjänt sovmorgon imorgon, så det är bäst att jag vilar upp mig för en tidig morgon med lilleman :-)

myskväll börjar med tacopaj

När vi hämtade på dagis var Elias ute och lekte. Han vart så glad när vi kom. Sen så värmde det ju lite extra i bonus-mamma-hjärtat då han sprang förbi pappa och ville kramas med "Aaaja" :')

När vi kom hem gjorde Elias allt för att slippa gå in, sprang åt alla håll förutom mot dörren! Så vi var ute ett tag till och busade. När vi kom in fick han äta, perfekt att ha små lådor med överbliven mat i frysen för sånna här tillfällen. Vi vuxna väntar nämligen på maten än...

Jag slängde ihop en tacopaj som vi strax ska avnjuta med en god sallad. Mmm! Tompa är också här och ska äta.

Vi har lite Fredag idag eftersom vi är lediga imorgon. Så ikväll ska det badas och mysas för fullt :-)

fixat och donat i sovrummet

Nu är här städat och rent. En tur med dammsugaren var mer än behövligt... Jag passade även på att byta gardiner i sovrummet. Bort med de svarta och in med ljusa vita gardiner :-)

Flyttade ut den svarta gitarren som stått där och tog in den lilla vita korgstolen som är sedan jag var liten och en vit korg. Mysigare! Har bytt plats på lite andra saker här i lägenheten med. Blommor, prylar, korgar osv. Får sånna ryck ibland, och det hjälper faktiskt mot "köpa-nytt-göra-om-behäret" ;-)

Mattias har redan kommit hem, han hade besiktningstid på Volvon för ett tag sedan. Den gick fläckfritt igenom! Skönt. Det är annat mot för Saaben det...

Nu ska jag hänga en tvätt, sen ska vi åka och hämta Elias på dagis båda två.

Vi gör helg nu! Imorgon är vi lediga alla tre. Vi ska till stan och handla, åka på mitt jobb och hämta smörgåstårta, och sedan åker vi till Bobygda för att fira farmor/mamma/svärmor :-)

På lördag blir det 5 timmar jobb för mig, sen ledigt igen. Sköna dagar!

en mysig och seg morgon...

Sovmorgon efter att killarna åkt på jobb och dagis! Ganska behövligt eftersom jag absolut inte kunde somna igår. Tror jag låg vaken till 01:30 ungefär. Jag var så sjukt speedad efter Brynäs vinst! Hoppades nästan att Elias skulle vakna så jag fick hämta honom och mysa lite. Men nej, storkillen sov i sin säng hela natten utan att vakna :-)

Tidigare imorse gjorde jag en gröt-frukost med mormors gudomliga sylt + kanel. Längesedan jag åt gröt, det borde jag göra oftare!

Sedan dess har jag donat lite, bland annat sått lite smörgåskrasse, blir nog lagomt grönt och fint till påsken :-)

Nu ska jag slänga in en tvätt och dra fram dammsugaren. Det är verkligen på tiden...

och där gick brynäs vidare...

Sitter med världens högsta puls och bara skakar just nu. Jag har nästan ont i hjärtat. Men jag ÄR SÅ JÄVLA GLAD!

Helt otroligt att Elias inte har vaknat av oss. Skrik/hopp/dans/klapp när Brynäs slog in 3-3 pucken med 27 sekunder kvar. Och ännu högre lät det när Silfverberg avgjorde i sudden! Då kom även glädjetårarna...

Bye bye Frölunda. Nu är Brynäs klar för semifinal mot Färjestad. Underbart, helt jävla underbart.

Fast i vissa lägen den här matchen var jag arg på mamma och pappa som födde mig till hockeyälskare ;-) Mattias önskade ett par gånger under matchen att han var Elias; "tänk att bara ligga och sova och bry sig ett skit, inte veta vad som försiggår".

Tack Silfverberg, tack för att du är gjord av guld.

en riktigt aktiv liten herre...

Oj vilken sprallig kille som kom hem från dagis idag! Efter att vi alla tre ätit pyttipanna var det full fart. Elias var hur tokig som helst. Sprang omkring, snurrade runt, låg på golvet, kastade leksaker och skrattade gott åt sig själv hela tiden. Vi hade roligt alla tre :-)

Han fick prova ett par nya "shorts" som han kan ha när det blir lite varmare. Bara han inte växer allt för mycket, men det märker vi.

Nu håller han på att somna, sen ska vi stora kolla på Frölunda-Brynäs. Håller tummarnaaaaaa!

En mysig, spännande kväll...

grönskande ris & klädnypor

Björkriset på köksbordet har börjat få gröna blad. Gud så vårigt och underbart. Vad glad man blir av gröna blad såhär efter en färglös vinter :-)

När jag kom in efter promenaden satte jag upp ett gammeldags snöre med klädnypor i Elias lilla krypin. En plats att fästa foton, teckningar och annat roligt. Bara att byta ut när man vill. Fiffig ide' jag fick från en blogg!

Idag har jag bestämt mig för att sluta med nässpray. Jag har varit beroende allt för länge nu! Usch. Det kommer bli svårt, men jag ska. Tänk om jag kunde vara lika bestämd med snusen... Efter två månaders uppehåll föll jag tillbaka. Fan vad besviken jag blev på mig själv. Nu är det heltidssnusande sen i julas :-(

Nu ska jag dona lite mer innan det är dags att börja med middagen. Ikväll är det hockey, spännande!

en riktigt hemsk mardröm...

Usch och fy vilken konstig dröm jag drömde nu på morgonsidan. En riktig psyko-dröm. När jag vaknade var jag rädd, men det var precis som om jag hade sett en skräckfilm, så jag var tvungen att blunda och försöka återgå till drömmen för att se slutet... Det lyckades jag dock inte med. Men att sova till 10:00 var inga problem ;-)

Nu har jag ätit frukost och druckit dagens första, underbara, starka, svarta kopp!

Jag ska strax ta en liten promenix, kika lite på RK också. Sedan bör lägenheten dammsugas! Så det får bli min dag idag :-)

vårdagjämning och skatt...

Bra eftermiddag! Vårdagjämning och allt. Snön är boooorta. När killarna kom hem åt vi middag. Vi stora åt pasta och en påhittad baconröra, lillen fick lax och potatis. Mmmm!

Sen tog vi en härlig promenad med min mamma. Elias var så fascinerad av alla träd. Pekade på vartenda ett och sa "tää tää" medan han flinade glatt :-)

Vi passade på att handla lite frukt och mjölk osv på vägen hem. Elias blir överlycklig varje gång han får en gratis barn-banan!

När vi kom hem fick lillen hoppa ner i ett skönt bad, uppskattat som alltid. Lite kvällsmys och sedan somnade han gott med en flaska välling. Mattias hade diskat medan vi var ute, så det är bara för mig att sjunka ner i soffan nu. Härligt!

Var in på skatteverkets hemsida nyss och kollade på skatteåterbäringen. Drygt 6.000 känns helt OK! Allt som inte är restskatt är väl godkänt ;-)

Nu ska här mysas vidare. Jag är rätt trött, inte så konstigt... Men imorgon har jag en ledig dag och får ta igen mig!

effektiv förmiddag @ work

Ja, idag har jag hunnit med mycket på jobbet. Det var rätt lite folk, så jag hann göra Trines alla em-beställningar. Runt 50 smörgåsar, skönt för henne att slippa :-)

När jag slutar tog jag en runda på stan. Svärmor fyller 60 år till helgen! Hittade det sista, vi har redan två presenter klara redan.

Jag unnade mig själv två nya dofter från Yankee Candle också. Sen hittade jag en Ficus som tagit plats på bordet i vardagsrummet. Pärlhyacinterna fick en annan plats :-)

Nu ska jag slänga in en tvätt, vika torr tvätt och göra middag tills grabbarna kommer hem från jobb/dagis!

När vi ätit ska jag och Elias ta en långpromenad med mamma :-)

en härlig & bra eftermiddag

Eftermiddagsjobbet gick kanon! En alldeles lagom dag. Några viktiga grejer hanns med, men även mycket chill. Kaffe och prat :-)

Nu sitter jag hemma i soffan och tar det lugnt. Har käkat lite, plockat och gjort morgondagens förberedelser.

Tråkigt nog visar dom inte Brynäs matchen på canal + sport1 som vi har... Så vi får kolla efter PLINGEN, men det får gå det med. När matcherna är klara blir det hopp i säng. Klockan ringer 03:50 imorgon! Faaaast det brukar gå rätt bra att kliva upp ändå.

Längtar tills imorgon eftermiddag, har ju inte träffat lilleman sedan imorse! Han sov när jag kom hem från jobbet. Fast han vill nog komma till våran säng inatt och sova :-)

ja - så börjar det om igen...

Ännu en ny vecka tar fart :-)

Imorse var det en väldigt glad lilleman som åkte iväg på dagis. Han bara skrattade, busade och drog fram både ryggsäck + skor och tyckte pappa skulle sätta fart. Jag undrar om han verkligen förstod att han skulle på dagis?! För väl där brukar det bli grin. Men efter att han blivit lämnad brukar det bli bra efter ett tag!

Själv tog jag en liten sovmorgon efter att dom hade åkt. Klev upp, slängde in en tvätt, åt frukost och tog en dusch. Nu ska jag bara torka håret och sedan väntar ett em-pass!

Jag jobbar bara idag och ett fm-pass imorgon, sen är jag ledig till Lördag om det inte blir några inhopp :-)

På lördag börjar jag förresten 11:00 istället för 07:00. Istället får jag onsdags-pass med fler timmar. Så ser det nya tänkta "schemat" ut. Hurra! Har inget emot att bara jobba 5 timmar på lördagar istället för 9 timmar ;-)

Men nu ska jag sätta fart. Ikväll när jag kommer hem är det Brynäs! Ikväll kan vi slå ut Frölunda :-)

att flytta på tv:n eller inte...

När vi flyttade hit hade jag planer på att ha teven vid väggen mellan kök/hall. Men tv-uttaget var vid en annan vägg, där vi har teven nu. Har haft lite funderingar på att flytta teven ändå. Morfar har en lika lägenhet som oss, och har sin teve där.

Men nej... Jag tror att den får stå kvar. Vi kan nämligen vrida på hela tv-bänken som står på hjul, och vips så kan vi ligga i sängen och se på tv! Dessutom, om vi någon gång skaffar oss ett vitt fint vitrinskåp skulle det nog bli fint där mellan köket och hallen :-)

Så jag lägger tv-flytts-planerna på hyllan tror jag! Och korgen med filtar och kuddar är inte heller så tokig där. Jag och min ständiga längtan efter förändring... ;-)

Nu ska jag laga mat. Mattias har åkt och hämtat Elias. Längtar såå efter lilleman!

såhär i slutet av en månad...

Nu har vi varit och handlat. Kyl, frys och Elias blöj/matskåp är påfyllda. Ofta brukar just denna vecka innan löning vara jobbig... Eftersom jag inte har något heltidsjobb blir det ett helsike att få pengarna att räcka till. Visst kunde man snåla och aldrig unna sig något. Men man vill ju leva också! Huvudsaken vi går runt och inte går back. Skulle aldrig dra på mig skulder och onödiga lån. Lär mig så sjukt mycket av Lyxfällan på tv!

Denna månad blev det konstigt nog inte så knapert??! Jag jobbade otroligt lite förra månaden. Usel lön... Men nu har vi vecko-handlat för den kommande "innan-lön-veckan" och vi har till och med pengar kvar. Otroligt!

Så det känns ju skönt, nu slipper vi oroa oss. Och nästa månad får jag ju dubbelt så mycket i lön, även Mattias som gått upp till 100% från 75%. Har suttit och kollat igenom räkningarna, och April månad ser ut att bli riktigt bra ekonomiskt sett. Denna ständiga ekonomiska kamp... Haha usch. Hoppas vi blir rika på Bingolotto ikväll :-)

Nu har vi ätit soppa till lunch. Provade en ny god soppa på vatten, hönsbuljong, en tub räkost, lök, paprika och champinjoner. Enkel och god. Strax börjar skidorna, och så även en slapp eftermiddag :-)

en glad & lycklig påsktupp?

bättre vårdoft inne än ute...

Vårdoften ute just nu är väl inte den allra läckraste. Koskit, på ren svenska! Men inne doftar det desto bättre. Pärlhyacinterna växer så det knakar, och doftar så.sjukt.jävla.underbart :-)

mysfrukost och myssöndag...

Sovmorgonen imorse blev bara till 08:10 ungefär. Men mer behövdes inte eftersom vi somnade strax efter 22-tiden igår ;-)

Nu har vi nyss avnjutit en mysfrukost i köket, såklart med dörren till uteplatsen öppen! Det är så sjukt härligt med den nya fräscha luften som strömmar in i lägenheten efter en varm & gosig natt. Man blir otroligt pigg!

Så fort ICA öppnar ska vi handla lite inför veckan. Elias kommer ju ikväll. Sedan blir det nog en mysig innedag. Det är både skidor och skidskytte på teven. Snart slut på allt sånt. Men fotbollssäsongen börjar ju :-)

Jag har egentligen massor av idéer och projekt på gång i huvudet. Men det tar jag tag i till veckan, tror det blir mycket ledigt från jobbet...

Dags att göra sig redo för dagen! Vika lite torr tvätt också :-)

en ovanlig lördagkväll här...

Vilken konstig Lördagkväll vi har här... Det känns som en vardagkväll. Visst, vi har ätit lite Lördags-götta, ljusen brinner och en skön avslappnad känsla infinner sig. MEN klockan är inte ens 22, och jag ligger redan i sängen.

Jag tog nyss en varm dusch, sen blev jag så himla trött. Sådär mysigt trött.

Mattias har spelat tv-spel hela kvällen och nu har han börjar kika på en film. Men det är jag way to trött för... Ligger med sovrumsdörren öppen och kikar lite på honom ibland istället.

Vi började läsa en varsin bok (!!!) härom kvällen. Galet för att vara oss! Så jag har tänt ljus här i sovrummet och tänkte fortsätta läsa lite. Ganska så mysigt ändå :-)

Imorgon blir det Söndags-sovmorgon, mysfrukost, skidor på tv, och lite annat innan kvällen, Bingolotto och Elias kommer!

en så lekande lätt seger...

Oh herre jösses vilken brak-seger det blev för Brynäs ikväll, hela 0-5 på bortais! Stört jävla underbart. Jag svävar på moln av lycka nu.

Nu har vi chans att avgöra på hemmais på Måndag. Hur gött vore det la inte att slå ut dom goa gubbarna från Göteborg då?!

Resten av kvällen vet jag inte vad som händer. Jag har redan tvättat osv, så några måsten finns inte. Kanske ett glas vin för att fira? Eller en redigan wirre? Vi får se helt enkelt. Första uppgiften blir iallafall att väcka en soff-sovandes sambo ;-)

en lugn lördag i bobygda...

Tidigt, tidigt imorse kom vi hit till Bobygda. Mattias åkte iväg och anglade, men jag kröp ner under täcket och sov så jäkla skönt i någon timme till. Tror jag tog sovmorgon till 09:30 ungefär, hehe, gött.

När jag kom upp var kaffet klart, guld. Sedan dess har det varit en lugn dag här. Har suttit ute och solat en sväng med :-)

Snart ska jag och svärmora åka in till Delsbo och uträtta lite ärenden. Sen kan det hända att min önskan om grillpremiär slår in :-D

Ikväll är det Brynäs-dags igen. Uh så spännande! Håller alla mina tummar och tår...

en oplanerad fredagkväll...

Ja, denna kväll gick inte alls enligt planerna. Vi skulle ha sovit i Bobygda hos Mattias föräldrar, istället blev vi kvar i Bjuråker!

Jag, Mattias och Mattias beställde thai-mat som vi tog med oss till Bjuråker där Flodinarna bor. Sjukt gott. Och sen blev vi sugna på öl och spelkväll. Vi var även ute i deras studio och spelade & sjöng. Himla trevlig kväll.

Men nu är jag så sjukt trött, en skräckfilm visas ute i vardagsrummet men jag har krypit ner i min kära svägerskas säng!

Känner att jag kommer sova grymt skönt. Och sömn behövs, för imorgon klockan 06:00 åker vi till Bobygda. Herrn ska fiska, men det kan hända att jag lägger mig igen direkt när jag kommer dit ;-)

Sen får vi se vad jag och svärföräldrarna hittar på resten av dagen medan Mattias fiskar. Är sjukt sugen på grillpremiär, ska tjata lite!!!

lite inspiration till uteplatsen


Angående vår (eller min) önskan om en uteplats på framsidan så verkar det inte vara några problem med Hudiksvalls Bostäder. En enklel trätrall utan några konstigheter. Pappa ska bara se till att han får den ordern skriven på honom så fixar han det innan sommaren. Kanon. Isåfall har vi fått både staket till uteplatsen på baksidan och trätrall till framsidan av dom. Super att ha en snickar-pappa som jobbar där :-)

Så nu kikar jag lite efter inspiration... Någon slags utemöbel bör vi ju införskaffa oss, vi har en som står på baksidan men den får nog stå där. Sen tänker jag mig en grupp med krukor och fina blommor. Någon ljuslykta osv!

En rabatt nedanför trätrallen kanske också är att fundera på. "Jordhögen" med gröna växter som finns där ute nu ryker, så skönt. Ska fundera på lite fina blommor. Längtar tills jag får fixa där ute. Snacka om skillnad mot för den andra, instängda, lägenheten. Nu har jag två uteställen att dona på - lycklig :-)

På Albert & Herbert idag fanns det så himla mycket fint till trädgårdar. Till bra pris dessutom! Fina gamla trälådor som jag äääälskar. När uteplatsen står klar blir det nog ett besök dit. Men nu är det ju bara Mars, även om vårvädret redan är här :-)

en fortsatt trevlig fredag...

Hemma igen efter en dag med min älskade mormor! Efter slingor och kaffe på balkongen tog vi oss en tur till Albert & Herbert och Kjelles.

Våriga vita pärlisar fick följa med hem. Så fint, och en gudomlig doft sprids. Lite annat småplock hittade jag också. Jag hittade kuddar to die for... Vit/beiga med ränder och stjärnor. Fan vad jag ville ha dem! Och jag var såååhäääär nära på att köpa två stycken. Men 260 kronor behövs för annat den här månaden. Kanske efter nästa lön, som blir dubbelt så bra som den förra. Jag var iallafall duktig som stod emot ;-)

Elias fick bokstaven E till sitt lilla krypin. Det var bara Mattias som blev utan något idag, hehehe.

Nu öppnar jag dörren, donar lite och spelar favvo-listan på Spotify högt i högtalarna. Mysiga Fredag!

strålande sol & fredag...

Ja, kan det bli bättre!? Fredag och sol. Imorse slog jag upp mina gröna strax innan sju. Och otroligt nog var jag så pigg att jag inte kunde somna om. Lever på ruset efter Brynäs härliga vinst igår!

Jag klev upp, tittade lite på tv, tog en dusch, tvättade håret och diskade undan. Skön morgon med dörren till uteplatsen öppen :-)

Nu har jag kommit till mormor, hon håller för fullt på att duka fram världens frukost. Mmmm!

Sen ska jag slinga hennes hår. Kanske hinner vi sola lite på balkongen innan jag åker hem. Bjussar på en storasyster & lillebror bild från back in the days! Hur gammal kan man ha vart där tro? Runt 5-6 kanske? Nåja, nu ska här ätas mysfrukost ;-)

en tidig påsk ute hos oss...

Ja, när ändå björkriset kom på plats fick några söta påskägg åka upp! Aningens tidigt kanske, men så är det alltid då det gäller mig ;-)

Just nu genomlider vi en rysare... Brynäs - Frölunda 3-3, förlängning! Hugaligen. Sitter på helspänn. Skulle vara så skönt med 2-1 i matcher efter ikväll.

Imorgon väntar ännu en ledig dag. Mormor hämtar mig rätt tidigt och bjuder på mysfrukost. Sen ska jag göra slingor på henne.

Fram mot kvällen kanske vi åker hem till FlodinFrida i Kyrkbyn med brorsan innan vi åker till Bobygda och sover där :-)

Nu: spänning...

en görhärlig förmiddag ute...

Härlig förmiddag! En promenad och lite ute-fix på framsidan. Sopat grus, tagit bort granris/löv från rabatten och hämtat hem björkris som nu välkomnar i en kruka vid dörren.

Sen satte vi oss mot husväggen och solade. Så härligt!

Men rabatten... Ja, den behöver sig en make-over. Får se vad det blir. Allra helst skulle jag vilja lägga trätrall under köksfönstret så det blir som en uteplats. Ska höra med HB vad som är tillåtet :-)

En annan sak jag vill ha är en rumsavdelare. På så sätt kan vi dölja skrivbordet där datorn står. En liten kontorshörna! Ska fråga pappa om han har lust att snickra lite, eller iallafall fixa material så jag kan göra't själv.

Nu ska jag diska och sedan börja med maten. Idag blir det kantarell-lasagnette!

Tog nyss en kopp kaffe, dagens första, och det var behövligt. Känner hur energin börjar komma nu :-}

härliga, lediga, soliga dag...

Åh vilket härligt väder jag vaknade upp till imorse! Och humöret blev genast på topp. Det är så härligt att öppna upp dörren till uteplatsen på mornarna nu och släppa in frisk luft :-)

Jag har precis gjort mig redo för dagen. Carolin kommer snart hit för en promenix, ska plocka lite mer björkris och göra lite fint på framsidan. Så vi blir nog ute ett bra tag idag, häääärligt.

Men nu ska jag vika tvätt och vänta på jäntan! Detta blir en härlig dag som avslutas med Brynäs - Frölunda uppe på Norrvägen ikväll :-)

en fin kväll på badhuset...

Ja, ikväll har vi varit på badhuset. Efter middagen tvingade Mattias med mig, han och brorsan skulle åka, och jag är glad att han lyckades få med mig!

Det var så mysigt. Det var år och dar sedan jag simmade. Släckta lampor, stearinljus, lugn musik... Så avslappnande! Efter några längder, och spring med "bälte" blev det bubbelbad. Avslutningsvis frukt och dusch. Härligt :-)

MEN jag måste lära mig att simma riktigt. Ena benet hänger inte riktigt med. Ganska jobbigt, och fult - haha.

Nu är vi hemma igen efter att ha stannat till hemma hos mamma & pappa. Kvällsfika och soffhäng! Man är sådär mysigt trött i kropp och huvud nu. Så det ska bli härligt att krypa ner under täcket och sussa sött.

Imorgon är jag återigen ledig. Hade tänkt dona lite ute på framsidan. Men nu snöar det??!! Hoppas det försvinner tills imorgon.

Natti natti alla fina :-)

lugg, björkris och vita fjädrar

Godonsdag! Imorse vaknade jag upp med lugg. Jag kunde inte hålla mig... Så igårkväll åkte saxen fram ;-)

Nu på förmiddagen har jag varit i stan och fyllt på kyl, frys och skåp här hemma. Två påsar med vita påskfjädrar och en grå/vit löpare fick också följa med hem!

Nu ligger jag i söffa och samlar energi. Det ska snart tvättas, plockas och donas lite. Men på lediga dagar får man vila lite också :-)

gnussat som bara den idag...

Idag har det varit rätt lugnt på jobbet. Så jag tog tag i lite grovstädning ute i butiken. Oj som jag gnussat! Hela trappen, trappräcke och små vrår där det samlas massa skit. Jag var så inne i städningen att jag glömde bort resten! Det blev lite stressigt, det är mycket som ska städas/förberedas vid stängning också. Men vi blev klara och kunde åka hem 18:45 :-)

Då svängde jag förbi morfar med lite götta: tekakor, bullar och räkmacka. Då blev han glad, dagens goda gärning :-) Även våran frys blev påfylld med lite av varje, härligt härligt.

Nu är det hockey här hemma! Hoppas Brynäs vinner andra slutspelsmatchen också.

Imorgon är jag ledig, ett besök till stan står på schemat. Mattias hade knåpat ihop en lista, och då är det verkligen (!) dags att fylla på här hemma ;-)

Nu fortsätter myskvällen!

världens godaste lilla kaka

Nu sitter jag på jobbet och laddar! Karin och Trine tyckte att jag skulle unna mig en Vesuvio efter magsjukan. Alltså ingen pizza, utan världens godaste lilla kaka!

Tänk er mandel, knäck och nougat... Den är ungefär lika stor som en chokladboll, lite mindre kanske, men mer behövs inte. Mmmmmums!

Innan jobbet gick jag på Claes Ohlson och lämnade tillbaka en liten vattenkokare som dom återkallat för brandfara. Så för det fick jag ett tjusigt presentpapper gratis och hela 60 kronor tillbaks ;-)

Nu ska jag fortsätta att chilla innan det är dags att byta om. Förmiddagen hade varit lugn här, så vi får se hur Sussa och jag får det i eftermiddag! Om inte annat så hinner vi kanske städa och dona lite, sånt som inte brukar hinnas med.

Ikväll när jag kommer hem får jag Mattias specialare: egenfiskad fisk i ugn med pärer, sås och grönsaker :-)

en blåsig tisdagmorgon...

Godmorgon! Just nu ligger jag i soffan med en kopp kaffe, har faktiskt legat här ett bra tag. Jag tog en lagom sovmorgon till 08:00, vilket resulterade i en pigg Sara utan huvudvärk. Toppen!

Men hugaligen vad det blåser ute... Jag var sugen på en morgonprommis, men nej - jag ångrade mig!

Istället ska jag vika tvätt, duscha/tvätta håret och ha en lugn förmiddag. Jag jobbar ett em-pass senare, så det kan vara skönt att slappa lite innan :-)

Men allra först ska jag bädda och sedan njuta liiiite till i soffan!

långt svar på kommentar:

KOMMENTARER

Namn: Carro - tvåbarnsmamma

"Ååh vad mysigt dom ser ut å ha! :)
Gud vad skönt de måste kännas att allting liksom "klickar" mellan allt å alla.. jag menar, de kan ju vara känsligt de där med bonusmamma osv...
Jag skulle iallafall tycka att de skulle kännas jätte konstigt om de tog slut mellan mig och Lars och så hittade han en ny som i sin tur ska liksom uppfostra mina barn med honom. För de blir ju så :)

Måste vara jätte härligt att de funkar så himla bra :D
Han verkar tycka om dig jätte mycket du är en jätte bra "bonusmamma"! :)"

2012-03-10 @ 19:55:08
Adress: http://norbergcaroline.blogg.se/


Det är väldigt många som frågar/har synpunkter på just detta. Så här kommer ett inlägg (från min syn på det hela) som man får läsa om man är intresserad och så klart kommentera eller fråga om :-)

Till att börja med kan jag säga att det inte alls varit en dans på rosor det här med "bonusmamma-rollen"... I början var det verkligen skit, och bara jobbigt.

Elias mamma har varit helt, heeelt otrolig i det hela! Tänk er själva att bli lämnad någon månad innan förlossning. Alla drömmar går i kras... Fyfan, det går inte ens att föreställa sig.

Ändå var hon stark nog att lämna ifrån sig Elias till oss när han var två månader. Han fick vara en natt hos mig och Mattias. Och så fick hon träffa mig. Tror inte många skulle klara av det hon gjorde. Alla i min familj och de flesta jag känner blev helt förstummade av hur starkt av henne det var.

Sen följde väl några månader med "ups and downs" kan man säga. Det blev mycket fel... Många känslor inblandade. Mycket prat från alla, mycket missuppfattningar oss emellan!

Men med tiden har nog alla pusselbitar sakta men säkert fallit på plats. Vi alla har nog insett hur läget är. Vi vet vad som är rätt och fel. Vi är två familjer. Och vi vill Elias bästa allihopa!

Som jag ser det hela nu så är vi två familjer som samarbetar mycket bättre nu. Mattias ringer rätt ofta till Elias mamma och frågar hur han har det osv. Några frågar om det stör mig - absolut inte! Jag vill ju också veta hur dom har det och om det händer något med Elias. Jag tycker att det är superbra att dom kan ha den kontakten efter allt!

Jag uppskattar även att kontakten mellan mig och Elias mamma är så pass bra som den kan bli. Även om jag vet att hon gör allt för Elias skull, så värmer det mig de gånger hon frågar mig om jag vill vara "barnvakt" åt Elias, och de gånger hon kommer in och pratar med mig när bara jag och Elias är hemma. Jag beundrar henne väldigt mycket, och jag ser mycket av mig själv i henne. En människa jag tycker mer och mer om för varje dag :-)

Och som svar på allt måste kännas skönt när det klickar: Ja det är skönt att det går lättare och lättare! Hela min familj och släkt älskar Elias. Mamma och pappa behandlar honom som ett "barnbarn". Och det känns så fint. Det kunde ju varit helt tvärtom...

Men som dom säger: "om du och Mattias får barn, så blir ju vårat "riktiga" barnbarn syskon med Elias. Och då vill vi inta göra/ha gjort skillnad på dem."

Och det känns otroligt viktigt. Om vi skulle få barn, så skulle det sista jag ville vara att det skulle bli skillnad på mitt barn och Elias. Tyvärr förekommer det i allt för många splittrade familjer...

Men det är otroligt skönt att vi är där vi är idag. Bara att kunna vara med på Elias födelsedag hemma hos hans mamma och hennes nya var stort. Att kunna vara bland Elias mormor, morfar, moster, gammelfarmor/mormor/morfar.

Men jag måste säga att vi varit duktiga alla fyra inblandade. Vi är ju ändå så pass unga, och allt hade kunnat gå galet snett...

Hoppas ingen tar illa upp av detta långa svamliga inlägg!

är för första gången nöjd...

Ja, jag har glömt att kommentera årets vinnare i Melodifestivalen... Men för första gången är jag riktigt nöjd med vad vi skickar till Eurovision!

Jag fullkomligt ÄLSKAR LOREEN. Hon har världens finaste röst, hon är så otroligt vacker, personlig och underbar. Låten är också bra - vilket kan vara ett plus i detta sammanhang ;-)

Sen blir man ju galet sugen på en Loreen-lugg när man ser henne. Men nej, jag ska hålla mig!!!

vi hann dra med oss några...

Tråkigt nog fick jag nyss reda på att även mamma och brorsan ligger i magsjuka nu... Uscha! Det är inte roligt att smitta sina nära och kära med denna hemska sjuka. Hoppas dom kryar på sig fort, och att ingen annan blir smittad.

Mattias hade piggnat på sig och åkt och jobbat. Härligt! Det innebär ju att jag blir ensam hemma resten av dagen, föredrar att ha lägenheten för mig själv då det ska städas ;-)

På RK hittade jag inte så mycket, bara en klump med murgröna som jag gjorde till en krans. Jag som varit totalt anti mot plastblommor i hela mitt liv äger nu rätt många (!)

Nej nu ska det städas grundligt.

mycket bättre och piggare nu

Idag mår jag mycket bättre! Jag tror att jag sovit mig frisk... Jag sov till och från under hela dagen igår. Strax efter klockan 20:00 gick jag till sängen där jag somnade direkt och sov hela natten. Snacka om att jag var utvilad imorse :-)

Nu på morgonen/förmiddagen har mormor varit här. Vi tog en promenad i solen, härligt att kunna vara ute i friskluften igen. En promenad var verkligen behövlig!

Nu ska vi på RK och kika efter fynd, sen ska lägenheten storstädas. Även det är verkligen behövligt... Men det ser jag fram emot faktiskt. Känner hur energin börja hitta tillbaka :-)

Mattias är dock hemma idag, han hade feber igår och behöver ännu en dags återhämtning. Men imorgon hoppas jag att vi alla är friska, brorsans tjej verkade åka på magsjukan igår hon också :-(

dunkande huvudvärk & trött

Usch och fy vilken huvudvärk jag har just nu. Men det är väl inte så konstigt... Man har inte fått behålla någon vätska under magsjuke-perioden, också har man bara legat inne och sovit. Jag har iallafall tagit resorb och alvedon nu, så jag hoppas att jag kan somna gott utan ett dunkande huvud sen.

Brynäs vann sin första slutspelsmatch mot Frölunda tidigare ikväll, underbart. Dessvärre gick det sämre för oss på Bingolotto, men det kommer fler Söndagar ;-)

Nu blir det fortsatt mys i soffan innan vi kryper ner i den nybäddade sängen. Finns det något härligare än att vara nyduschad och somna i nytvättade sängkläder?! Nopp :-)

Så hoppas vi att vi vaknar upp och är pigga imorgon.

en eftermiddag i soffan...

Nu har lilleman blivit hämtad av sin mamma. Och det känns faktiskt skönt, för vi är helt deckade här hemma och det vore inte kul om han också blev sjuk...

Tur att vi har en bra tv-söndag! Har precis sett Ferry ta silver och Lindström brons, hipp hurra. Om ett tag drar slutspelet igång för Brynäs. Så vi ska ligga i soffan och hålla tummarna för att dom vinner första matchen mot Frölunda! Och ikväll är det ju Bingolotto i vanlig ordning. Så vi överlever nog :-)

Det verkar som att det inte blir någe mer kräka iallafall, även om magen inte känns helt 1OO ännu. Nu får vi bara vila oss i form.

Tur att jag är ledig imorgon, så jag förhoppningsvis kan jobba på Tisdag!

ytdesinfektion, handdesinfektion

Jag är helt matt efter ett dygn med magsjuka! Sista gången jag spydde (enbart galla...) var inatt, så nu har vi båda två varit kräk-fria rätt många timmar. Men man är ju helt slut. Jag har sovit hela förmiddagen.

Elias har haft det bra hos mina föräldrar. Igår vart han lite kär i min brorsas tjej, sa mamma. Han hade charmat henne hela tiden och ville bara vara med henne och gosas/pussas! Sötunge :-)

Mattias är lite piggare än mig. Jag vaknade för ett tag sedan av att han hade varit och köpt ett stort fruktfat, sen ställde han sig och diskade ett ENORMT diskberg och kokade alla Elias nappar/nappflaskor. Han peppade även mig till att vädra lägenheten, sprita hela lägenheten med ytdesinfektion, slänga alla handdukar m.m i tvätten och plocka undan här. Det såg ut som ett bombnedslag... En unken lägenhet med kläder, disk och skräp överallt. Men nu är det fräsch luft här, och alla tänkbara ytor vi varit på är spritade. Tack älskling!

Tur att vi gjorde rycket, för Elias kommer snart hem. Mamma och pappa ska bort. Så vi får se om Elias får åka hem till mamma och Anders eller om vi har honom tills imorgon som det är sagt.
Vi får se, för vi vill ju inte att han ska bli smittad. Men samtidigt har vi ju inte haft honom på två dagar :-(

Nu ska jag fortsätta att vila och tok-sprita händerna. Jag vill få ork till att byta sängkläder, dammsuga och torka golven!

Men allra först vill jag duuuuuscha!

så var magsjukan på besök...

Fyfarao! Nu är den förbannade magsjukan här. Imorse var allt bra, men på jobbet mitt på dagen kände jag hur all luft bara gick ur mig. Läskig känsla! Sedan kom kramperna i magen och illamåendet. Jag var tvungen att åka hem en timme tidigare...

Åkte direkt till mamma och pappa där Elias var. Tänkte fråga om dom kunde ha honom lite mer så jag kunde åka hem och vila.

MEN då ringer Mattias och berättar att han ligger hemma och spyr. Panik! Jag visste inte vad jag skulle göra, för jag började bli sämre jag med. Stannade ett tag, låg och vilade, kämpade länge emot ett toalettbesök... Men till slut brast det. Länge sedan jag spydde så mycket. Fy vad jag hatar det!

Skyndade ut till bilen så att Elias inte skulle se att jag åkte hem. Han får stanna där inatt med, så hoppas vi att han klarar sig.

Pappa skjutsade hem mig, så nu ligger jag och Mattias i en varsin soffa med magsjuka. Rolig helg... :-(

fredagsmys by myself igen..,

Helt ensam i lägenheten! Mamma och pappa körde nästan hem mig ifrån dom, för de ville ha en myskväll med Elias för sig själva - haha :-)

Han trivdes mycket bra och blev inte superledsen när jag åkte heller. Så det känns ju skönt.

Nu har jag precis tvättat/torkat håret, myst ner mig i soffan och dukat fram Fredags-gotta.

Tänker bara ligga här och ha det gött tills Mattias kommer hem. Det blir dock sängen tidigt eftersom jag jobbar imorgon. Efter jobbet blir det raka vägen till Norrvägen och pussa på lillkillen!

Fick ett mms av mamma nyss, sen har jag inte hört något mer, så jag antar att allt går finemang! Med tanke på att Elias gosar med min pappa Tole på bilden (!!!) Eller "Tuuee" som lillbubben sa idag :-)

två roliga bilder från idag...

Två söta bilder på charmtrollet! Han har visst sett hur pappa brukar sitta vid datorn ;-) Han satt och knappade på tangenterna, klickade på musen och pratade lite för sig själv.

Nu är vi uppe på norrvägen. Nyätna och påbörjar Fredagsmyset :-)

en lyckad dag på badhuset







Ja men gud vilken lyckad dag vi har haft på badhuset idag! Elias var först lite "borta" och bara tittade runt, men sedan lossnade det. Superkul :-) Min pappa kom dit och kollade också, och kunde föreviga badet med kameran. Elias var sedan jätteduktig i duschen. Inte nå gnäll alls, och jag fick även hjälp utav gullungen att packa väskan.

När vi rullade hemåt var det en riktigt nöjd men TRÖTT kille i baksätet. Kan säga att han somnade direkt när vi kom hem.

Själv är jag också rätt trött, man brukar bli det efter en dag på badhuset... Har slängt in en tvätt och bosatt mig i soffan ett tag. Sen är vi bjuden på god mat hemma hos mamma och pappa! Skönt att slippa tänka på den biten.

Elias ska faktiskt sova över där sen, för första gången! Mattias spelar innebandy ikväll, sen imorgon ska han köra ut köttfärs hela morgonen/dagen. Och jag ska jobba. Hans farmor och farfar kunde inte vara barnvakt, men det kunde mina föräldrar mer än gärna :-) Spännande! Men det ska nog gå bra, han har varit där flera gånger över en hel dag utan problem.

Men jag ska också vara där ikväll och mysa tills det är dags för lilleman att sova!

Hoppas ni också haft en underbar Fredag :-)

lugn morgon på frejavägen

Imorse slog lilleman upp sin ögon runt 6-tiden. Vi försökte med en flaska välling, men nej, har var pigg! Jag fick dock sovmorgon till 08:00, sen var jag lagomt pigg/utvilad.

Morgonen har sedan varit lugn. Frukost, mys och lite lek. Nu sover killarna igen, och jag har precis tagit en skön dusch.

Men nu ska jag däremot sätta fart. Ett diskberg väntar, lite småplock och badväskorna ska packas. Efter lunch åker vi till Iggesund och plaskar. Tror jag vet en liten kille som kommer bli överlycklig :-)

värd att nämnas vid namn...

Ja, jag måste ju självklart nämna mina fina kollegor vid namn. Eftersom dom betyder så mycket för mig.

Sussa, Mia, Karin, Trine, Cilla, Jenny, Virpi och Sarah. Sen har vi ju en herre med i sällskapet, nämligen en av cheferna tillsammans med Sussa: Mathias som inte heller är så pjåkig!

Tacksam.

en efterlängtad stund ikväll

Åh, vad glad jag blev när min saknade och efterlängtade M knackade på dörren! Det blev någon timmes catch up ute i kvällsluften. Lovely. Som jag saknat mitt hjärta. Håller tummarna för att det blir hem-flytt för henne snart :-)

Håller även tummarna för att hon ska hinna toppa mitt hår nu under hennes snabba hemvisit.

Här har vi nu krupit till kojs. Mys! Älskar vår säng sedan vi fick nya underbara täcken/kuddar av familjen i julklapp. Har aldrig haft skönare täcke! Jag är riktigt trött nu, sådär härligt trött men ändå avslappnad och välmående. Ser fram emot att sova, men även att vakna upp och veta att vi alla tre är lediga tillsammans. Jag njuter så mycket mer av ledigheten nu när jag jobbar mycket. Grym känsla att både njuta av jobb och hem!

Men har man världens bästa kollegor som har blivit som nära vänner och verkligen vet allt om en, så är det väl inte så konstigt att man trivs. Det finns inte nånting som vi inte pratar om, skämtar om eller berättar för varandra. Jag säger det igen (och kommer säkerligen säga det 1OOO gånger om): jag älskar mina jobbarkompisar!!!

Vårdepressioner verkar aldrig nå mig, och det är jag glad för. Vet allt för många som dras med... Men jag tycker att allt bara känns ljust och bra och fint just nu :-)

Nej nu ska jag sova medan jag mår bra och är lagomt lycklig! Mitt liv är inte så fy skam ändå, även om man önskar byta ibland...

en trött sara i soffan nu...

Ja, nu är jag riktigt trött. Ligger i soffan och andas det lugn som råder här nu... Mattias är på badhuset och simmar med min bror och Tompa. Elias sover. Så det är helt tillåtet att ligga här och vara tröttis :-)

Tidigare ikväll har det varit full fart på lillen. Min mamma och pappa har även varit här och fikat. Elias blev alldeles till sig när dom kom, men sen busar han och retas med dom. Låtsas vara blyg, går halvvägs fram till dom, sen skakar han på huvudet och springer skrattandes därifrån. Charmtroll ;-)

Men när det kom bullar med i bilden gjorde han nästan vad som helst, hehe. En gottegris är han minsann också!

Nu ska jag mysa vidare och ladda energi inför morgondagen som kommer att bestå av lek, bus, mys och badhusbesök. Det ser vi fram emot massor :-)

en skön arbetsdag slut...

Ännu en skön arbetsdag till ända. Det går så bra att jobba nu förtiden, så himla roligt. Idag sålde jag 11 tårtor, plus dom som var beställda. Kanon! Berömde mig själv för chefen ett antal gånger ;-)

När klockan var ett tog jag med mig ett nytt spännande flätat bröd, tomatlimpa, och åkte hemåt.

Alltid skönt att komna hem och veta att en dags ledighet väntar! Vi ska åka och bada på badhuset med lilleman imorgon :-)

Nu är Tompa här och håller mig sällskap. Han har en tråkig sportlovs-dag, så då var det mysigt att hälsa på storkusinen tydligen! Men något roligt sällskap är jag väl inte, springer runt och plockar, viker tvätt osv.

Men sen ska han hjälpa mig med maten, och det gillar han! Sen kommer ju killarna hem från dagis/jobb. Och om det är någon som Tompa älskar helhjärtat så är det Elias! :-)

aldrig som man tänkt, hihi

Jag som tänkte lägga mig tidigt... Men man kan säga att jag blev helt "ensam" ikväll och tog till vara på lugnet. Elias har sovit bra i sin säng hela kvällen och Mattias verkar ha sovit bra han med, tre timmar på soffan ;-)

Jag fastnade framför några inspirerande bloggar, frossade i frukt och slappnade av på spikmattan. Sara-tid. Det underbara måstet.

Den jobbigaste tvätten av dem alla är också äntligen upphängd på tork. Jag som mestadels njuter av att hänga tvätt... Fast tusentals strumpor som ska matchas ihop (alla är svarta nästan), flera underkläder och barnkläder tar enormt lång tid att få någon ordning på!

Men känslan av en tom tvättkorg är ju bara för härlig!

Nu har jag väckt Mattias, och fått honom att krypa ner bredvid mig i sängen. Jag känner att jag kommer sova som en ängel inatt.

Och jag ser fram emot att vakna imorgon klockan 05:00 eftersom jag är piggare/gladare/motiverad dom mornar jag ska upp tidigt och jobba. Sovmornar gör mig till ett monster ju! ;-)

Godnatt alla fina.

mysig kväll mitt i veckan...

Godkväll. Ännu en arbetsdag har passerat, en bra sådan. Jag har varit i butiken hela tiden, lagomt mycket folk. Mest tjejer som kommer in och frågar om dom kan få jobb. Vi tar dock inte in mer folk, så chefen har sagt att jag kan säga "Nej tyvärr, för dom har mig, HAHAHA too bad for you"! Fast det säger jag ju inte högt... Bara tänker ;-)

På vägen hem svängde jag in och köpte mer nässpray. Fasen vad beroende framkallande det är. Jag vet att jag borde sluta använda, men det är svårt.

När jag kom hem höll Elias på att somna, men när han såg mig blev han pigg. Och jag blev glad som fick mysa med honom i soffan ett tag :-)

Mattias berättade att idag när dom hade badat efter dagis hade Elias lagt huvudet på sne, kollat ut genom dörren och ropat "Aaaja" lite frågande. Det värmde i bonus-mamma-hjärtat! Han brukar allt oftare säga "Aaaja" eller "Aaaowa" till mig nu, och det är så roligt! Längtar tills det kommer mer ord. Just nu är det mest "bao" som oftast betyder bada, boll, bajsa, blomma osv!

Nu ligger jag i soffan och väntar på att en maskin tvätt ska bli klar. Sen blir det sängen rätt tidigt.

Imorgon väntar jobb mellan 06:00 och 13:00, sen blir det en ledig dag innan Lördagens jobb :-)


nackdelar och fördelar...

Nu sitter jag på jobbet och sipprar kaffe i väntan på att börja jobba. Det känns lite tungt med tanke på att solen strålar utanför...

Det finns både fördelar och nackdelar att jobba som vi gör. Förmiddag och eftermiddag varannan dag. Förmiddagarna är ju bra på sitt sätt. Skönt att sluta tidigt, men jobbigt att kliva upp mitt i natta!

Men slutar man 13:00 så är man ledig till 13:00 dagen efter, det är ju inte fy skam heller :-)

Eftermiddagarna är sköna eftersom man kan unna sig att sova ut, och får en stund för sig själv på förmiddagen (även om tanken på att man snart ska iväg och jobba alltid finns där...)

Turligt nog brukar em-passen gå fortare än fm-passen. Vi jobbar till och med någon timme mindre då.

Jag vet inte vad som är jobbigast av att öppna upp eller att städa/stänga?! Så det är nog tur att det är ett varannan-dag-schema på det!

Nu hoppas jag att dagen går fort och att det mulnar på ute ;-)

god frukostnyhet hemma

Mmmm! Igår när vi handlade hittade jag en mango/persika soppa som jag aldrig provat förr. Vi brukar bara köpa blåbär och nypon, har väl aldrig riktigt kollat efter något annat heller.

Men igår "sålde dom ut" dessa för 7 kronor så vi testade. Sjukt gott och sådär lagomt tjock och mättande.

Elias drack ett helt glas innan dagis imorse och blev helt hysterisk när jag tog ifrån honom pipmuggen ;-)

Måste hålla ögonen öppna på fler goda frukost-soppor. Det är ju perfekt innan dagis för Elias. Dom äter frukost runt 8-tiden på dagis, och Elias kliver upp runt 6-tiden hemma. Så lite soppa i magen gör nog susen tills det är frukostdags!

Nu är det dags för en promenad i solen. Hoppas på ett bättre humör :-)

blir alltid på så dåligt humör

Godmorgon! Eller ja... Någon "god morgon" blir det aldrig för mig när jag unnar mig sovmorgon.

För det första är jag dubbelt så trött när jag vaknar. Tröttare än när klockan ringer 04:00 eller 05:00 och jobbet kallar. För det andra blir jag fruktansvärt arg och förbannad när klockan ringer, eller om någon stackare råkar väcka mig. Mattias har fått höra det ena och det andra från mig på morgonen. Jag kan bli så arg så att jag grinar, sparkar och slåss med. Fast det är i sällsynta fall ;-)

Tänk vad härligt att vakna upp och känna sig pigg och glad??!!

Jag måste införa någon förändring. Nya morgonrutiner. Jag tror att jag sover för mycket på nätterna.

Imorse när jag skickade iväg killarna på jobb/dagis var jag pigg och på bra humör. (hade då sovit 7 timmar under natten) Sen intalar jag mig själv att somna om igen för att bli "piggare". Det hjälper tydligen INTE.

Så jag måste försöka införa en 7-timmar-per-natt-regel tror jag. Med ny ringsignal på väckarklockan, nya rutiner... Gå upp, koka kaffe, öppna upp balkongdörren och få frisk luft, äta bra frukost osv.

Nu ligger jag fortfarande i sängen och är på dåligt humör. Dags att gå upp och rädda dagen, dricka den underbara första svarta koppen, äta och möta upp Carro för en promenad :-)

en riktig liten klätter-apa...

Ja, hem från dagis kom en riktig liten klätter-apa! Elias försöker klättra på det mesta nu... Och en av alla gånger han klättrade på polisbilen så välte den. Inte någon farlig vurpa, men snart kanske han lär sig konsekvenserna. Pluppunge!

Efter middagen åkte vi och handlade lite, kul med massa folk och grejer tyckte Elias. Och gott med gratis barn-banan ;-)

Nu är Tompa här med oss, vi ska mysa hockey när lilleman har somnat. Spännande att se slutspelslottningen sen med.

Imorgon väntar ett em-pass. Så lite sovmorgon ska jag nog unna mig. Och en prommis med Carolin :-)

en härlig dag, rakt igenom...

Förmiddagsjobbet har gått fint, ett pass med chefen blev det och jag var ute i butiken hela dagen. Lovely!

När klockan blev 13:00 och det var dags att gå hem kom mormor till jobbet. Hon ville bjuda mig på lunch innan jag åkte hem, och det tackade jag ju inte nej till. En mysig och god stund med min lilla mormor!

När jag kom hem slängde jag in en tvätt, plockade lite här och där, bytte om och fick ett paket levererat till dörren. Fina foto-presenter som Elias ska ge bort. Hans farmor fyller snart 60 år. Passade då på att beställa fina presenter till hans farfar och farbror som fyller senare i vår också. Skönt att beta av lite presenter i tid :-)

Nu ska jag kika på skidskytte! Sen är det dags att börja med maten. Längtar efter killarna, som vanligt när vi är på jobb/dagis alla tre!

Ikväll är det hockey, vi får se vart och hur vi kollar. På norrvägen kanske. Någon av oss blir nog hemma med lilleman om vi inte stannar hemma alla tre.

Nu ska jag vila och njuta av skidskyttet. En bra dag har det varit :-)

en helt perfekt eftermiddag...

När killarna kom hem från jobb/dagis möttes jag av en glad liten kille - även fast han såg helt förstörd ut i ansiktet... Han hade varit ute med dom stora killarna på dagis, men hade ingen hjälm där idag, och råkade snubbla. En till liten bula och skrapsår på näsan. Hua! Men han verkar inte ha ont nu iallafall.

Vi åt middag alla tre tillsammans, sen måsta Mattias iväg och göra ett el-jobb.

Jag frågade om Elias ville bada. Då blir han helt lyrisk och springer till badrummet och skriker "baa baa"! Gullunge. Och efter badet såg skrapsåret på näsan inte så illa ut längre. Bara lite torrt, men efter insmörjning så hoppas jag att det ska läka bra under natten!

Lilleman var jättetrött och gosig ikväll. Inte så konstig när han bara sover en gång/dag då det är dagis... Vi låg i soffan framför Bollibompa och myste. I hela 45 minuter var han helt avslappnad, men ändå lite småbusig och fnissig med mig i soffan. Vid 7-tiden blev han dock fööör trött. Perfekt tid, vi brukar försöka lägga honom kl. 19:00.

Nu har jag lite egentid innan Mattias kommer hem. Sofias änglar, fika och tända ljus blir en perfekt avslutning på en riktigt mysig eftermiddag :-)

Imorgon väntar jobb mellan 06:00 och 13:00, härligt!

egen kvalitetstid a la sara...

Ah, vad skönt det är med 100% egentid ibland. På morgon blev det ju soffmys och en lång varm dusch inkl. hårtvättning.

Sedan klädde jag på mig, tog med min käre iphone, stoppade hörlurarna i öronen och tog en prommis med bästa musiken!

Jag hamnade uppe på norrvägen till slut och gjorde ordning en god och nyttig lunch. Man hittar inte så mycket annat än fröer, nötter, bär, bönor, frukter och osötade saker här nu. Mamma och pappa har börjat leva det nyttiga livet. Om det inte vore så jäkla dyrt med supernyttig och all GI-liknande mat skulle man banne mig ha hakat på...

Så nu har jag myst i soffan här ett bra tag, framför mina favorit inredningsprogram och andra bra program jag missat. Hurra för tv4-play på teven!

Jag saknar killarna massor nu också. Så det är snart dags att traska hemåt och påbörja matlagningen innan dom kommer hem.

Efter denna dagen i tystnad och ensamhet är jag redo för veckan med massor av lek, bus och jobb. Men ibland behöver man som sagt bara... vara med sig själv :-)

gröna ögon & naturell färg

Oj vilka gröna ögon jag har! Jag tänker inte på det så ofta, men dom är ju riktigt gröna...

Nu på förmiddagen har jag myst i soffan bara och tvättat håret. Då slog det mig: det var evigheter sedan jag färgade håret. Jag som kunde färga det upp till 3 gånger på en dag förut. Men nu är mitt hår i mycket bättre skick. Växer gör det också! Så jag har inga planer på att färga det. Tvärtom faktiskt, jag ska låta min naturliga färg växa fram. Det är lite ljusare än vad det är på topparna, men någon extremt synlig utväxt blir det inte. Så det kan jag leva med :-)

Jag skulle däremot behöva toppa håret lite. Undra om min kära vän och frisör planerar att komma hem från Stockholm snart?!

en tidig och mysig morgon...

Godmorgon och välkommen säger vi till en ny vecka! Imorse fick vi väcka Elias strax efter 6-tiden. Det var en trött men glad kille som ville mysa i sängen ett tag med den nya roliga boken, lite rån och saft.

Efter påklädning och lite lek i hans rum var det dags för jobb/dagis för killarna. Själv kokade jag kaffe och tog plats i soffan.

Jag lovade mig själv att inte krypa ner under täcket igen, för ikväll vill jag vara trött och somna tidigt. Förmiddagsjobb väntar imorgon! Tittar på premiären av Rix Morron Zoo på tv 3 nu. Fast jag föredrar nog att lyssna på deras röster ;-)

Idag har jag inte så mycket på schemat... Tvätta håret, promenera och dona lite hemma. Vi får se vad som dyker upp!

Näää - lite frukost nu kanske!?

en mycket skön söndagkväll

Kvällen börjar lida mot sitt slut... Mattias och Micke var iväg och simmade ikväll, medans var jag och Elias hemma bara. Min mamma och pappa kom hit och fikade/busade med oss. Och Elias fick en fin bok med roliga ljud :-)

Jag hann med att laga mat medans också, supergott blev det med feta ost biffarna! Lyllo herrn som får två matlådor av maten.

När Bingolotto började var det dags att lägga en trött kille. Han är så duktig på att somna själv nu. Skiftar så gulligt mellan napp och nappflaska tills ögonen inte orkar hålla sig öppna längre! Det gick fort att somna, så jag missade bara ettans bingo. Ska snart rätta lotterna och se om vi vann miljonen där ;-)

Nu har jag diskat undan allt i köket och lagt mig till rätta i soffan framför Wallander.

Jag är trött, skön känsla att längta till sängen faktiskt. Imorgon är jag ledig, men killarna ska på jobb/dagis. Undra vad jag ska hitta på i min ensamhet då? Varva nytta med nöje och vila låter väl rätt bra :-)

Nu laddar vi energi till en ny vecka med nya upplevelser och möjligheter!

menade inte SLIDSKYTTE

Jag såg att jag skrivit "herrarnas SLIDSKYTTE" i det förra inlägget... Jag tror nog ni förstod vad jag menade. Fast det lät ju ganska snuskigt ;-)

En typisk mamma-grej. Hon har automatisk stavning på sin telefon och det är det roligaste hon vet. Sms:en man får av henne är ibland helt oläsbara! Men hon kan skratta i evigheter åt allt hon skickar iväg till folk. Det senaste var något med "vårt läppar"... Haha ja, vissa är lättroade. Tror mamma skrattar när hon läser detta också <3

Jag menade iallafall *skidskytte, och snart börjar damernas. Min huvudvärk är också puts veck nu! Kanske var det kaffekoppen, toalett-städning och den friska luften jag fick på väg ner till soprummet nyss som gjorde susen :-)

en skiddag med huvudvärk

Oj vilken skiddag vi bjudits på idag! Så härligt. Vasaloppet, herrarnas slidskytte, sprint och damernas skidskytte om ett tag. Perfekt Söndags-tv med andra ord :-)

Men jag har inte bara latat mig i soffan... En härlig (och is-hal) promenad i solen har jag hunnit avverka. Jag har även vikt tvätt och slängt in en ny i maskinen. Dessutom har jag fått min sambo att diska ett berg med disk - bara det är en stor bedrift ;-)

Tråkigt nog har jag en jävlig isittandes huvudvärk som vägrar ge med sig. Alvedon, massage, promenad med frisk luft, vila, lunch, spikkudde... Inget har hjälpt. Den sortens huvudvärk är ju vidrig! Men efter en kopp starkt kaffe framför sprinten så kanske, kanske det håller på att släppa lite.

Snart ska jag börja med middagen. Jag ska göra älgbiffar med feta ost i och klyftpotatis m. sallad & sås till det- mmm.

Sen blir det kvällsmys med Elias medan Mattias ska på badhuset och simma. Tror vi ska köpa kort där allihopa och komma igång! Mattias, pappa, lillebror och jag. Samt träffas på HB's gym en kväll i veckan. Det vore härligt :-)

en mysig vasalopps-morgon

Imorse vaknade vi rätt så tidigt av oss själva, vi var utvilade och pigga. Mattias gick upp och kokade kaffe, sen bänkade vi oss framför Vasaloppet. Mys!

I år känner jag ingen som åker. Annars har pappa åkt dom 9 milen i tre år, och även mina kusiners pappa. Fast i år blev det ju stafett-vasan för dom!

Jag ligger ännu i soffan med myskläderna. Får se om jag klär på mig innan eller efter målgången ;-) Det är ju så himla mysigt med Vasaloppet på tv, en riktig folkfest och tradition! Önskar att få vara på plats live någon gång.

Fixar-suget sitter fortfarande i också. Har nu på morgonen satt upp gardiner i badrummet. Små trix som ändå gör helheten mysigare. Har även kommit på att man faktiskt kan byta skåphandtag inne i köket. Det borde man få göra i hyresrätter? Ska höra med papsen. Några vita, lantligare trähandtag kanske :-)

Nu fortsätter mysdagen. Senare kommer även Elias!

kunde inte hålla mig 10 min.

Haha, nej, jag kunde inte ens hålla mig 10 minuter efter att jag skrev det förra inlägget... Har redan bytt plats på grejet och donat om i den nya öppningen! MEN NU är jag nöjd och ska sova ;-)

älskar att kvälls-dona hemma

På kvällarna när jag egentligen är trött och borde sova kan jag få en sådan jävulsk lust att dona och göra om här hemma. Någon som känner igen sig?!

Ikväll var det en skåpslucka i köket som rykte. Vi skruvade bort den och taadaa - ännu mer yta för mig att fixa med. Fina burkar och annat mysigt kan få flytta in.

Jag kommer med all säkerhet att byta plats på grejer och köpa något nytt fint som kan förgylla denna nya öppning i köket ;-)

I övrigt har vi ett fult, typiskt lägenhetsaktig kök. Men med lite tillåtna trix kan man lyfta det. Nu blir det till att klura på nästa förändring bara!

Men för kvällen är jag nöjd, och ska krypa ner bredvid hjärtat och sussa sött. Jag är såå trött och ser verkligen fram emot att sova :-)

somnade förjäkla skönt nyss

Åh gud så skönt jag, eller vi båda förresten, somnade på soffan nyss. Mitt i hockeyn dock, men det var så otroligt skönt att sova ett tag så det gjorde inget. Vaknade lagom till att tvättmaskinen hade gått klart :-)

Nu ska jag bädda ner mig i soffan igen! Det blir massa Family Guy avsnitt snart, och i den här familjen är det bland det bästa som finns!

När vi är uppe på Norrvägen kan vi sitta och rabbla repliker och imitera scener ur Family Guy huuuur länge som helst ;-)

Och alla liknar mig med Meg...

en helt otrolig härlig lördag

Hemma efter en otroligt härlig dag i solen på Maln! Strålande sol hela dagen. Så nu är man sådär lagomt trött och gosig.

Så härligt att bara slappna av och hänga med trevligt sällskap i solen. Grilla, fika och dricka gott :-) Detta gör vi gärna om, snarast!

Nu har jag slängt in alla rök-luktande kläder i tvätten. Resten av kvällen blir lugn. Hockey, melodifestivalen, lite popcorn och soffmys bara! Kan hända att man slumrar till lite då och då med. Det känns som så faktiskt ;-)

sämre har man ju haft det...

Ja, nu mår man ju inte helt illa om man säger så. Solen steker, brasan är tänd, drycken är på kylning och sällskapet är det bästa!

Detta blir en härlig dag :-)

blev en piercing fattigare...

Imorse när jag vaknade hittade Mattias min stav som vanligtvis ska sitta i bröstvårtan... Jaha ja. Jag försökte sätta tillbaka den men AJ vad ont det gjorde.

Så nu får jag vara piercing-fri faktiskt. Men det gör inget, det var inte riktigt "mig" att vara piercad där...

Jag är glad att det inte gjorde ont att tappa den. Har gruvat mig för det, dagen då den skulle ut. Men ja, nu är det bara hål i öronen som gäller! Jag har haft hål i näsan och överläppen förut också, men även det i korta perioder. Så nipple-grejen jag gjorde i höstas var nog mitt sista infall ;-)

Idag ska jag och Mattias ut på isen och mysa i solen med Micke och Åsa! Det ska bli så härligt. Sola, grilla, dricka gott och bara vara :-)

bra mat, våfflor och semlor...

Haha, ja det var ju verkligen en nyttig middag! Men det är ju Fredag och då får man unna sig goda saker. Fast min semla ligger kvar i kylen. 2,5 våfflor gör en så galet mätt och då vill man inte gärna äta mer sötsaker på ett tag. Men ikväll lovar jag att den kommer smaka bra ;-)

Vi var och handlade tidigare idag, helg-götta och så att vi klarar oss med mat med mera i veckan.

Elias-veckan drar igång på Söndag eller Måndag. Dagis och jobb för oss alla tre, så det kommer inte gå åt så mycket mer mat än middag. Men en tom kyl är aldrig kul.

Jag har ett perfekt schema nästa vecka! Mån: ledig. Tis: 06-13. Ons: 13-19. Tors: 06-13. Fre: ledig. Lör: 07-16. Sön: ledig. Börjar 6:00 istället för 5:00 på förmiddagarna (sovmorgon!) och bara en enda eftermiddag vilket ger mig mer tid hemma med grabbarna :-)

Men nu ska jag koncentrera mig på att bara vara ledig och njuta av helgen!

TREVLIG HELG ALLA FINA :-)

en timmes promenad i solen...

Åh herre jösses vilken härlig promenad. En hel timme ute i vårvädret, solen och blåsten. Eller stormen kan vi nog säga. För det tog verkligen i och blåste friskt. Det var nästan svårt att hålla sig på benen när man gick på rena rama is-gatan! Tur att det bara varade i max en kilometer, sen var det härlig bar mark :-)

Nu har jag precis städat av uteplatsen lite. Hackat sönder is, sopat och slängt massa skräp. Granarna på fram och baksidan är också äntligen borta! För nu ska vintern bort...

Vad som händer resten av dagen vet jag inte. Huvudvärken försvann iallafall med promenaden! Mattias har jobbat kort-dag idag så han är också hemma.

Ja, vi får helt enkelt se vad dagen erbjuder, skönt med en oplanerad helg faktiskt :-)

igår hände tre bra saker...

Ja, igårkväll hemma med mamma och brorsan hände det lite bra saker. Jag fick mat som min lillebror lagat, mamma hade en salva för mina sår/blåsor i munnen, Brynäs vann på straffar mot Modo och nu till det bästa... JAG LÄRDE MIG SPELA MUNSPEL!!!

Jag har alltid velat lära mig det, men har alltid gett upp. Min bror som kan spela alla instrument i världen nästan, erkände att inte ens han kunde. Men så satt vi som vanligt och spelade som vi ofta brukar göra. Gitarr, piano, sjunga osv. Sen hittade jag munspelet och bara spelade! Helt sjukt. Det lät kanske inte helt ljuvligt, men nu vet jag ju hur jag ska göra. Och när min ultra-musikaliska-bror säger att han blir imponerad, ja då äre stort!

Måste tillägga att herr Wahlberg
rockade på bongotrummor med ;-)

Idag börjar min lediga långhelg. Det firade jag med sovmorgon som resulterade i huvudvärk...

Men jag ska ta en promenad i blåsten och hoppas att jag övervinner den. Skönt med lite lediga dagar nu :-)

den nya stjärnan i hemmet...

Ja, nu är kuddfodralet jag fyndade igår nytvättad och torr. Superfint med stjärnor! Skulle vilja ha lite mer fina kuddar till soffan. Gärna nya vårgardiner med ;-)

Men stjärnkudden ligger iallafall fint där nu :-) Så jag får väl nöja mig ett tag, hihi.

1 mars och underbart väder

Vilken underbar dag, bara så himla... aaah. Förmiddags jobbet gick kanon. Började kl. 06:00 och var ute i butiken hela dagen.

När jag kom hem vid 13:30 lyste solen för fullt. Snörade på mig skorna, tog på mig brillorna och gick ut. Innan jag mötte upp Carolin för en promenad hann jag gå in på RK och fynda ett par fina, tighta svarta jeans för en tjuga. Perfekt då mina andra svarta jeans gått sönder! Jag har fortfarande flyt med fynden ;-)

Efter promenixen med Carro gick vi hem hit och fikade. Saft och bulle! Som förr i tiden!

Nu börjar skidskytte-vm, så jag ska slappa i soffan framför mixstafetten. Älskar skidskytte! Sen ska jag göra våfflor till middag :-)

Ikväll blir det hockeymys med mamma, broder och sambo. Pappa ska ju åka vasalopps-stafetten så han är inte hemma.

Nu ska jag fortsätta att bara njuta av denna fina dag :-)

RSS 2.0