shopping i chania

Godkväll från Kreta. Vi lever och mår gött kan man säga! Att vakna med sängen full av lyckliga barn, och sedan springa ut på balkongen och möta solens första strålar är finfint. 

Idag efter frukosten hade vi "ungdomar" planerat in en tripp till Chania för att shoppa vid den mysiga hamnen. Barnen fick stanna vid hotellet och bada med (bonus)mormor och (bonus)morfar under tiden. Bäst för alla! 

Efter mycket om och men kom vi fram. Mitt lokalsinne är tydligen inte sådär jättebra... Vi gick och gick och gick. Inte en enda affär/marknad/stånd i sikte. Tillslut hittade vi fram till hamnen och slog oss ner på första bästa ställe för att beställa öl och pizza. Energipåfyllning! 

Efter lunchen hittade vi äntligen in till "gamla stan" där det verkligen var sååå mysigt. Små gränder överallt med butiker och fina cafeér. Men med strålande sol och 32 grader varmt blir det svettigt... Så det blev lite drickapaus mellan varven. Riktig semesterkänsla! 

Efter flera timmar hemifrån kände vi oss nöja. Lite smått och gott hade vi shoppat. Men hittade vi tillbaka till busstationen då? Nej. Åter igen bara gick vi runt runt runt. När vi nästan var nära på att dö (ja nästan...) fick vi syn på  en taxi som stod och tankade. Vi hade tur och han körde hem oss. 

Väl hemma på hotellet var klockan runt 16-tiden och barnen hade precis vaknat efter en powernap med (bonus)morfarn. Det är deras grej det, att ta en siesta! Vi skyndade oss att byta om och sedan sprang vi ner till poolen. Underbart att få svalka av sig efter en svettig shoppingdag! Men vi blev inte långvariga... Gnäll, bråk och psykbryt. Ja det blir några sådana dippar varje dag. När barnen vägrar lyssna, gnäller, trotsar och vi vuxna har noll tålamod. Det brukar oftast betyda att det är dags för mat eller vila. I det här fallet var det nog en lugn stund och lite mat som behövdes. Så vi gick upp och duschade allihopa, smörjde in oss och gjorde oss redo för middag. Sakta men säkert började våra humör att bli till det bättre! 

Efter middagen tog vi lite drinkar vid havet. Barnen målade och gick runt och pysslade med lite av varje. Sedan blev det pooldisco! Barnen fick träffa utklädda figurer, dansa och ha roligt. Ikväll var det Elias som var mest taggad. Han vann till och med för bästa "frys-dans" och fick även ett lotteripris. Lycklig kille! 

Efter discot gick vi upp till rummet och gjorde kväll. Nu ska vi ladda för champagnefrukost imorgonbitti. Ja vi har ju någon som fyller 50 år! Sedan antar jag att vi ska sola och bada som vanligt. Glassiga dagar! 😎





hej från kreta

Hej och godmorgon från Kreta! Vi har alltså kommit fram helskinnade och hunnit njuta av tre härliga dagar. 

Flygresan gick bra, även fast vi fick ett annat flygplan som var väldigt trångt. Men barnen skötte sig exemplariskt (båda två skrattade när planet lyfte!) trots väldigt lite sömn. Vi väckte ju dom på torsdagsnatten, sedan sov dom bara ungefär 2 timmar i bilen. Sedan var dom vakna och förväntansfulla! Edwin sov dock en sväng på planet med, men Elias höll sig vaken hela flygturen. Man kan ju missa något! 

Första dagen var lugn. Alla var sjukt trötta, vi vuxna hade ju varit vaken hela natten och barnen hade bara fått ungefär 5-6 timmars sömn. Ja det blev några psykbryt för mig den eftermiddagen... Trötta gnälliga barn och en trött Sara är ingen bra kombo. Efter lite poolhäng på eftermiddagen och en tidig middag somnade vi gott. Tror alla somnade mellan 18-20 tiden, haha! 

Andra dagen var vi alla på bättre humör. Vi promenerade ner till frukosten och laddade upp för en dag på stranden. (Maten är förresten över förväntan! Så mycket att välja på både till frukost, lunch och middag. Fräscht och riktigt gott!) Solen strålade och vi hade en himla fin dag. Barnen älskar att bada, leta stenar/snäckor och gräva i sanden. Lyckan i deras ögon är priceless! 

När det är lunchdags knatar vi bara upp några meter och sätter oss på uterestaurangen. Älskar den här enkelheten med all inclusive... Ät vad du vill och drick vad du vill. Det finns barer lite här och där på hotellet, så det blir drinkar och juicer stup i kvarten. Så många drinkar som jag druckit på tre dagar här har jag nog aldrig druckit under hela mitt liv! Det är tur dom är svaga, hehehe... 😅

På kvällarna går vi ut och äter. Barnen har lyckats somna på dagarna ibland, och då orkar dom hänga med. Annars delar vi bara upp oss och äter i omgångar. 

Igår delade vi upp oss. Efter frukost gick vi en runda och kikade, sedan ville vi alla olika. Mattias, Elias, Frida och Mattias ville hänga vid poolen. Jag, mamma, pappa och Edwin gick till havet. Lite skönt att dela på sig faktiskt. Speciellt för Elias tror jag, som fick pappas uppmärksamhet för sig själv en stund. Han är så himla förståndig och lyssnar på vad vi säger, det är värre med Edwin... Han slänger sig rätt ut i poolen och verkar vara döv. Så det blir mycket passa och springa! 

Vad gör vi mer här då? Njuter, solar, badar, äter alldeles för onyttigt, spelar biljard/airhockey, myser på hotellrummet, skålar i drinkar och leker och går på barndisco. Det går ingen nöd på oss med andra ord. Dessutom fick jag och mamma en lyxig eftermiddag vid havet alldeles själva igår. Morsdag! Sola, bada och dricka drinkar. Vilket lyx! 👌🏼

Idag är det måndag, vi ska snart äta frukost och sedan ska vi åka och shoppa lite. Barnen ska bada med (bonus)mormor och (bonus)morfar under tiden. Alla nöjda och glada 😄






nu är det nära

Och vips så var torsdagen här. Dagen vi har väntat och väntat på i flera månader nu. Inatt är det alltså dags att bila ner till Arlanda, och imorgonbitti runt 07-tiden lyfter planet mot Kreta! ☀️

Igår hann jag knappt andas. Dagen gick verkligen i ett. Plocka, dona, tvätta, förbereda och sedan spenderade jag eftermiddagen i Söderhamn. En spännande föreläsning av en svensk Imam. Visst har man ett hum om vad islam innebär, men att få höra en muslim prata och berätta kändes nyttigt. Dock hade vi velat ha mer frågetid och få höra lite mer "vardagsberättelser". Men det var helt klart värt att åka dit. 

Den här dagen har också gått i ett kan man säga... Storstädning på G här hemma. Mer än behövligt. Mormor erbjöd sig att leka med Edwin under tiden, så direkt på morgonen skjutsade jag dit honom. Sedan hem och röja loss med musiken på högsta volym! Damma, dammsuga, städa toaletterna, bädda rent i sängarna och torka golven. Äntligen blev det rent och fint här med. Skönt att lämna hemmet i fint skick, och ännu skönare att komma hem till det. 

Mitt på dagen kom Mattias hem från jobbet, då åkte vi till stan. Köpte lite fika till nattens bilresa, laddade upp med snus och sedan köpte vi med oss Max-mat och åkte till mormor. Gott serru! 

Väl hemma igen blev det lite mer packning medan vi väntade in Elias. Killen som satte sig på tvären och absolut INTE skulle åka till Kreta. Han hade till och bett Johanna att vända om och åka till min mamma så han kunde slå henne. Eftersom det var hon som beställde resan. Hahahahaha! 😂

Men efter lite prat, lek och fika gick det bra. Då kunde han pussas hejdå med sin mamma och lillasyster. Nu tycker han till och med att det ska bli mysigt att åka till Arlanda inatt. Ska vi åka snart? 

Här hemma har vi precis ätit en sen middag bestående av korv med bröd. Lyxigt värre... Sedan har vi alla duschat och hoppat i myskläder. Nu är allt färdigpackat, förutom det sista så som laddare och grejer. 

Kvällen blir lugn och mysig. Barnen ska få vara vaken hur länge dom vill, så att dom förhoppningsvis sover i bilen och kanske lite i flygplanet imorgonbitti... 

Tänk att vi åker snart. Känns extra bra när man hör hur regnet smattrar mot rutan faktiskt. Hoppas på en underbar vecka med sol, bad och god mat. Väderprognosen ser ju iallafall lovande ut. Lovely! ☀️



sista jobbdagen

Imorse ringde klockan 05:30 och jag sov skönare än någonsin... Classic! Men det var bara att masa sig upp, koka kaffe, göra sig iordning och åka mot jobbet. Skönt ändå att det alltid känns roligt att åka och jobba nu. 

På jobbet var det väldigt lugnt idag, näst intill tråkigt lugnt. Förmiddagspassen brukar vara det, men man får dagen att gå ändå. Massor av kaffe och prat. Hann träffa några ungdomar efter skolan med innan jag åkte hemåt. Ses efter att jag varit på Kreta, sa jag och log mitt mest retsamma leende. Hehehe!  

Efter jobbet åkte jag till mamma en sväng. Sedan hem för att säga hej till Elias, Johanna och Ida som varit på besök medan jag var på jobbet. Edwin hade alltså haft en toppendag med sina favoriter! Ganska direkt efter att jag kommit hem skulle dom åka, men jag hann iallafall prata lite med Elias och försöka peppa honom inför resan. Han är liiiiiiite skeptisk. Men det tror jag är mest för att hans mamma inte ska följa med och för att han inte förstår tidsbegreppet riktigt. Tror (och hoppas) det kommer släppa när det väl är dags! På torsdag kommer han hit igen, sedan åker vi ju till Arlanda på natten. Wiiiiie!

Mattias hade gjort god middag som vi avnjöt innan vi styrde bilen mot Bobygda. Edwin ville träffa farmor och farfar! Dessutom passade vi på att fira Mattias mamma i förskott, det är ju morsdag på söndag. Blommor, lotter och gofika. Edwin lekte för fullt och vi fick dra honom därifrån sen...

När vi kom hem igen blev det ett plockrace för mig. Bombnedslag lite här och var. Städracet får dock vänta tills på torsdag. Har jag stått ut så här länge (kräks nästan av hur skitit allt är) så kan jag stå ut lite till. Prioriteringar... Ikväll prioriterade jag mina extremt håriga ben till exempel. Vaxning! Fyfarao. Varför är vi tjejer skapta med hår på benen om det ändå verkar vara meningen att vi inte ska ha det? Nåja, efter en halvtimmes smärta i badrummet är det nu äntligen över. Nu har jag lena ben i några veckor! Passade även på att göra lite fotvård, duscha länge, smörja in med favoritbodylotion och måla tånaglarna. REDO FÖR SOLSEMESTER! 🙌🏼

Edwin somnade sent ikväll, så nu hoppas jag på sovmorgon imorgon. Sedan blir det en förmiddag på hemmaplan följt av en eftermiddag i Söderhamn. Ska på en föreläsning om Islam med min kära moster. Vi jobbar ju i samma "branch" nu kan man säga. Ska verkligen bli roligt och spännande! Tänk att religion som var världens tråkigaste ämne i skolan är något jag blivit galet intresserad av nu...

Nej, sängen och somna framför Greys i vanlig ordning kanske? Det låter fint Sara! Så gör vi. 



en fin måndag

Måndag. Även fast jag tycker att det känns som tisdag. Det här med att hålla koll på dagarna är inte min grej just nu har jag märkt... 

Här hemma kickade vi igång dagen strax efter 7-tiden. Kaffe och frukost, sedan var vi redo. Donade med lite av varje på förmiddagen, men fick ändå inget gjort tror jag. Nåja, man kan inte prestera på topp jämt väl? Har tusen saker i huvudet, och hälften glömmer jag. På jobbet har vi en "daglig kalender" i datorn där dagens alla uppdrag står, tror jag måste göra lika hemma snart. Virrpannan... 

Vid 10-tiden åkte jag och lilleman till stan med Carro. Skulle köpa det sista som behövdes inför resan. Så som uv-kepsar, tofflor till allihopa, aftersun, tandborstar till barnen, ett paket blöjor osv osv osv. Vi hade bra flyt och lilleman var hyffsat medgörlig. Ja, förutom när han inte fick sitta kvar i helikoptern på Guldsmeden. Då blir man ju skitförbannad och ger morsan en bitchslap! 

Förutom all rese-shopping hann vi även avnjuta en fika och sedan åka till Colorama för att köpa träolja till altanen. Valde en med svart färg i så att det skulle bli riktigt mörkt. Altanen är ju mitt arbetsområde så där bestämmer minsann jag. Så det så! 

Resten av dagen har gått i ett. Oljade in golvet på en gång, smhi lovade att det skulle vara uppehåll tills sent inatt. Men tji fick jag... Det började regna nu ikväll, så vissa partier närmast öppningarna blev såklart lite blöta. Jävla skit. Har försökt skydda med plast så gott det går nu, så får vi se om det går att rädda. Men annars vart det himla fint med mörkt golv mot det vita/gråa! 

På eftermiddagen var vi till stan ytterligare en gång. Mattias, Edwin och jag. Vi åt fusk-middag på Max, kollade läget vid hamnen (ja, han fiskar ju strömming åh han jag bor med...) och åkte till Byggmax för att köpa fasadbelysning. Så ikväll har tre nya lampor kommit upp på huset, på de ställen där det är färdigmålat. Äntligen får elekrikern min visa vad han kan! Fint blir det. 

Nu är det kväller och jag ligger och snusar på en nyduschad liten kille som andas tungt. Gos! Jag ska försöka sova snart jag med, imorgon väntar ett arbetspass mellan 07:00-14:30. Sista jobbdagen innan resan! 🙌🏼


Altangolvet före, under och efter! 

sköna söndag

Söndagen kom även den. Här hemma gjorde vi morgon runt 07:30 och inledde dagen med att äta chips i sängen. Ooops, busigt va... Sånt får man egentligen inte göra i detta hem. Men när man hittar en chipsskål nedanför sängen (jag var det skyldiga fettot från kvällen innan) och när hemmet ser ut som en bombnedslag så kan man faktiskt få göra ett undantag. Hurra tyckte Edwin! Och jag. 

Resten av söndagen har vi bara "myst" på här hemma. Tusen saker att göra, men emellanåt har vi bara tagit det lugnt och gjort så lite som möjligt. En to-do-lista för veckan är skriven, likaså en packningslista, tvättmaskinen har gått varm hela dagen, resväskorna har hämtats in, det mesta i klädväg är nedpackat, kameran är tömd och laddad och läget känns hyffsat under kontroll. 

Dessutom har vi varit ute och andats friskluft och jag hann även göra en god middag. Tänkte överraska Mattias med goda biffar eftersom han har tjatat om det länge nu. Och så kommer han hem och har tryckt i sig en kebabrulle till middag... 

Efter maten åkte jag och lilleman iväg en sväng medan Mattias gick ut och målade på huset. Vi hälsade på min farmor och farfar. Fika, lek och en lugn stund för mamman! 

Väl hemma igen bytte jag och Mattias roller. Jag hoppade i arbetskläderna och han gick in med Edwin och nattade honom. Jag lämnade ju över slipningen av altangolvet till mannen i huset, men än har det inte hänt något sedan jag slipa sist. Så det var bara att sätta igång och jobba! Hej och hå. Men skam den som ger sig... Jag bestämde mig för att hinna mer än hälften och vet ni? Jag slipade färdigt hela jävla golvet. Så himla skönt att det är gjort, ett jäkla grisgöra med handslip. Spolade sedan av hela altanen med vattenslangen, bort med allt slipdamm. Nu ska golvet bara oljas in, sen kan vi bygga ihop det fina lounge-setet som bara står och väntar. Trodde aldrig att vi skulle hinna slipa klart golvet innan vi åker till Kreta, så jag är galet lycklig just nu. Töntigt va! 

Snart är det godnatt, har tagit en välbehövlig dusch och krypit ner i sängen. Händer och rygg värker, men det är det värt. Imorgon väntar ytterligare en ledig dag, men to-do-listan är välfylld. Ska bland annat till stan och köpa en massa saker som ska med till resan, packa lite mer, träffa Carro, börja städa och vaxa benen. Aj... 🙄




räknar ner

Lördag blev det också. En dag jag egentligen skulle varit ledig på, men snäll (eller girig) som man är så ställer man ju upp för sitt gamla lag. Ett svettigt jävulspass på Dackås. Galet mycket folk, och vi körde på i 110 hela dagen. En vanlig lördag kanske vi gör 20 mat, men idag hade vi 40 matbeställningar. Det är mycket det när man bara är 3 i personalen, varav en står i kassan och en förväntas hinna diska mellan varven. Phew... 

Det blev tillslut stängning och vi fick åka hemåt. Kände bara en sådan enorm lättnad över att min sommar inte kommer att se ut sådär längre. Den där stressen, yrseln, ljudnivån, svetten och det ständiga springandet fram och tillbaka... Jag väljer rätt, och det är en underbar känsla! Även om jag såklart kommer att sakna bästa kollegorna. 

Väl hemma möttes jag av ett tyst hus. Edwin var tydligen på fotboll med gammelmoster och gammelmormor. Vilken lycka! Själv fick jag order om att göra mig redo och fin. Jaha? För världens bästa älskling hade bokat bord på Route 84 till oss! Precis vad jag behövde efter denna jävliga arbetsdagen. Var bara så trött och hungrig! En mazarin (i två tuggor) till lunch är inte att rekommendera... 

Jättegod mat och en mysig stund med min käreste. Sedan rullade vi (bokstavligt talat) hemåt till lilleman som hade lördagsmys med mormor under tiden. 

Nu har jag och Edwin gjort kväller. Han snarkar bredvid mig och jag känner att mina ögon snart går i kors. Fyra intensiva dagar med jobb, jobb, utbildning och jobb är äntligen över! Nu är jag ledig tills på tisdag då jag jobbar ett kort förmiddagspass bara, sedan ska jag på en spännande föreläsning i Söderhamn på onsdag. Men sen - sen är det semester som väntar! Vi åker till arlanda på torsdagnatt, resfebern börjar verkligen smyga fram nu... Om jag har packat nått? Nej, inte ett skit. Men imorgon tänkte jag sätta igång och planera/tvätta/packa så att jag slipper stå med hårtorken på torsdagkväll och paniktorka kläder som ska packas med. Sånt har ju hänt. Fast vänta! Vi har ju en torktumlare nu. Ah, då är det lugnt. 

Om jag har städat? Pffffft... Ännu en gång får jag se mig besegrad av dammråttorna. När ska jag hinna dammsuga då? (Och när gjorde jag det senast egentligen?!?) Kanske hinner imorgon? Eller på torsdagnatt innan vi åker, känns som att det är ett möjligt scenario faktiskt. 

Nåja, nu ska jag somna framför Greys och ladda för en riktigt fixar-söndag! 





bra nog fredagstrött

Snark, snark, hej, hallå och godnatt. Här har ni en som är rejält fredagstrött kan jag lova! Har jobbat många timmar de senaste två dygnen... Ett kvällspass på 10 timmar i onsdags, ett nattpass på 15 timmar från torsdag till fredag och imorse åkte jag direkt från jobbet till en 7 timmar lång dokumentationsutbildning. Sammanlagt lika många timmar som jag jobbade på Dackås under en hel månad om jag hade tur! 

Så yes, jag är ganska slut i huvudet denna fredagkväll. Man sover inte direkt djupt på jobbet, och bara runt 4-5 timmar, så det var tufft att sitta framför en dator hela dagen och ta in en massa information. Men det var roligt och gick trots allt bra! Och extra klirr i kassan blir det ju. Lite surt att jag egentligen skulle haft tre lediga dagar framför mig nu, men jag har lovat att jobba på Dackås en sväng imorgon. Som sagt, extra klirr i kassan är ju aldrig fel... (Vilket betyder - bit ihop för fan!) 😁

Annars då? Jo livet flyter på och jag får jobba hårt med att lära mig att prioritera. Hade tänkt dammsuga och städa efter utbildningen idag, men det gick fetbort. Var så jäkla trött och kände att det var viktigare att mysa med Edwin som jag varit ifrån så mycket nu. Fick nöja mig med att tvätta en maskin tvätt och laga middag. Eller nöja mig... Det var fasen det enda jag orkade. Får helt enkelt blunda för alla dammråttor i hörnen en dag till. Det klarar vi Sara, heja heja!

Nu blir det fredagsmys i soffan med choklad och chips. Ska beställa lite från taxfree'n och skriva in mitt sommarschema i kalendern som jag fick idag. Schemat ser helt amazing ut! Långa arbetspass = många lediga dagar, och dessutom TRE VECKORS SEMESTER. Ska bli underbart att få vara ledig samtidigt som Mattias och barnen för en gångs skull. Då kan vi åka till Dalarna och hälsa på vänner och barnens kusiner, hänga på stranden, göra utflykter och bara slappna av. Äntligen en sommar att längta efter, utan jobb-ångest. Är så himla glad! 😄

En fin body som jag köpte på lunchen idag, till min lilla bebis. (Okej, det är väl Carro och Hannes bebis egentligen...) Kunde inte hålla mig! Dessutom unnade jag mig en par shorts, ett linne och gudomligt sköna haremsbyxor. Kreta here I come! 🙌🏼



tiden springer

Ja, visst är det väl så att tiden och dagarna springer iväg lite extra fort nu? Jag tror det. Vi är ju banne mig redan i slutet av maj månad. Om lite drygt en vecka åker vi till Kreta! Galet... Det som låg hundra dagar framåt i tiden typ nyss? 

Well well, det är bara att försöka hänga med så gott det går. Att hålla reda på dagarna till exempel. Imorse hade jag tisdag i huvudet. Men sen insåg jag att det inte riktigt stämde, så dagens schema i huvudet fick snabbt bytas ut mot det rätt. Kvällsjobb var det ja. Och Edwin skulle lämnas på dagis runt 12-tiden. Klart så långt... 

Men när vi skulle klä på oss på morgonen upptäckte jag tre små röda prickar på lillemans mage/rygg. Vattkoppor!? De verkade inte klia och hans allmäntillstånd var inte försämrat, men ändå... Man vill ju inte riskera att smitta ner en hel förskola. Efter samråd med min kära moder bestämde vi att jag skulle lämna honom hos henne istället, han hade nämligen en övernattning hos bästa mommo och morpar inatt inplanerad sedan tidigare. Vi har vikariebrist på jobbet dessa dagar (känns konstigt att jag inte räknas som rekryteringsvikarie, fast än jag ändå liksom är det) så att vabba var inte optimalt. 

En härlig kväll på jobbet. Som alltid. Älskar älskar älskar dethär. Ja, jag älskar alla snälla och tacksamma ungdomar. Jag älskar att vara en del av teamet. Jag älskar att lilla jag kan göra stor nytta, att jag kan vara en del av den viktiga integrationen. Att hjälpa och finnas. 

Ikväll har jag även fått uppleva min första Judo-träning. Som åskådare tack och lov. Men ärligt talat var det nog sista gången. Såvida inte barnen kommer på att dom vill börja med det... Hoppas inte! Snark. Mitt sällskap höll med och vi sprang ut till bussen så fort träningen var slut. Resten av kvällen har varit lugn och mysig på boendet. Lite städ, plock och prat bara. 

Nu är jag hemma och har krupit ner i sängen. Känns tomt eftersom jag vet att Edwin inte ligger i sin säng. Men oj vad skönt det ska bli med sovmorgon, och väldigt behövligt inför morgondagens nattpass. Ska kika på lite Greys Anatomy och bara känna mig nöjd över livet en stund nu. En fin känsla! 

på skattjakt

Idag har jag haft en fin ledig tisdag må jag säga. Först fick jag njuta av en såndär morgon när lill-ungen sov sjukt länge och morgonkaffet kunde intas i total tystnad. Ljuvligt, men ack så sällsynt... 

Sedan har jag varit på skattjakt. Jo, det är sant. Skattjakt på svärföräldrarnas vind. Vilken lyx va! Jag fick rota runt bäst jag ville och ta med mig en massa saker hem. Ingemar, Mattias pappa, har verkligen öga för gamla grejer och vet vad saker och ting är värda. Så han plockade fram några riktiga godbitar som han tyckte att vi skulle ta. Gamla grejer som är efter Mattias far/morföräldrar, så roligt att vi får ärva! Vi fick bland annat en stor kopparbalja som har tillhört Ingemars morföräldrar, för en herrans massa år sedan. Fick även en stor trälåda, gamla burkar, ett blombord som ska bli legobord, en lilja-ljusstake från Ystad metall (!!!) och lite annat smått och gott. Snacka om materiell lycka! 

Resten av dagen har gått åt till att mysa med lilleman, dricka kaffe, laga middag och påbörja projekt: slipa altangolvet. Fyfarao vilket jobb... Iallafall om man har en handslip. Jag höll på i en evighet kändes det som, enda tills mina händer skakade och värkte. En blandning mellan kramp och utan känsel, plus slipdamm enda innanför trosorna. Nej, resten av altanen får nog Mattias fixa. Jag har ju ändå slipat 8 av 30 plankor nu... 

Kvällen spenderas i soffan. Har duschat och svullat chips med Mattias och Niklas. Oartigt att tacka nej ju... Men snart blir det sängen och ladda inför morgondagen, ett kvällspass på jobbet väntar! 



att vara vuxen

Ja, det här med att helt plötsligt bli vuxen som 26-åring är en omställning. För visst är man vuxen när en dag går ut på att jobba, lämna/hämta barn, laga ensidiga middagar, pussla med barnvakter, försöka få liiiiiite tid med familjen och sedan somna helt utmattad på kvällen? Och så det där dåliga samvetet över att jag borde ha hunnit tvätta, städa, ringa mina vänner och måla lite på huset...

Dagarna går i ett nu, men jag klagar inte. Det fungerar bra, men det är som sagt en rejäl omställning eftersom jag under 5 års tid varit den som varit hemma mest med barn, plugg och enbart extrajobb. Men nu när jag är klar med skolan och barnen har blivit större så är det min tur att "göra karriär" faktiskt. Är så tacksam att han jag lever med förstår det och ställer upp så jag kan jobba sena kvällar och nätter. Och för att inte tala om alla andra runt omkring oss som ställer upp i vått och torrt. Puss på er allihopa! 

Så, min lediga helg blev alltså ingen ledig helg... Journatt i fredags och ett 14-timmarspass på söndagen med tillhörande jour till 07:00 imorse. Phew! Men nu är det gjort och allt har gått väldigt bra, det är tur att det är ett roligt jobb. Älskar allt det ger! Igår hade vi tex födelsedagsfest för en kille från Syrien. Tårta, arabisk musik och dans. Så roligt att få uppleva! 

Dessutom slapp jag ha dåligt samvete över att jag jobbade hela söndagen, för barnen hade haft en underbar dag på Himlabadet med pappa, morfar, Johanna och Ida. En fin dag verkade dom ha haft, jag hade gärna varit med - men nu slapp jag ju ändå chocka allihopa med min blekfeta kropp! Hehehe. 

Annars då? Jo, när jag inte jobbar så myser vi på här hemma. Plockar och donar med sånt som inte hinns med. Jag har två lediga dagar som väntar, så nu jäklar blir det lite ordning. Tvättdag, bädda rent i sängarna, vila och umgås med Edwin består denna måndag av. Imorgon får det bli dammsugning och en liten utflykt. Låter bra! Sedan väntar fullspäckade dagar med jobb, utbildningar och föreläsningar enda fram till onsdag nästa vecka. Men efter det, då är det semester! Kreta närmar sig med stormsteg och det ska bli underbart med en helt ledig vecka tillsammans med familjen, i sol och värme. 

Idag är vi rejält trötta, jag och lilleman. Vi båda ligger och vilar i soffan nu. Så tråkigt väder... Jag vill ju bara ut och inviga de fina dynorna som vi fick hemlevererade imorse. Kommer passa så bra till utemöblerna och till husets gråa färg! 👌🏼



att säga nej

Fredag och ledig helg, eller? Ja det var ju planen. Men det här med att säga nej hör inte till en av mina starkaste sidor alla gånger... Jag tackade glatt ja till att ha jour inatt även fast jag sett fram emot en helledig helg. So typical Sara. 

Så mellan 01:00-09:00 ska jag vara beredd att åka in på jobbet ifall något händer. Får ställa ringsignalen på högsta volym så att jag vaknar, annars blir det jobbigt läge...

Som om inte det vore nog så sa jag att jag kunde jobba på söndag med, ifall någon skulle bli sjuk. Alltså ja... Ibland är vi inte riktigt eniga, jag och jag. Den ena vill ha pengar och den andra vill vara ledig, vi har svårt att komma överens där. Hehehe. Men det blir nog bra! 

Jag tänker iallafall njuta av att det är fredag nu. En bra och händelserik dag på jobbet. Alltifrån sjukgymnastbesök till tårtbakning. Nu har jag hunnit med lite fredagsmys med barnen innan dom ska sova. Sen ska jag åka till min kära Carro för en helkväll i soffan. En massa götta och skitsnack bara. Så underbart! Jag är ju faktiskt helt ledig imorgon från och med 09:00, så en minihelg blir det vilket som. 

Får väl hoppas att jag slipper rycka ut inatt. Eller hoppas vi på det Sara? Hon som vill ha pengar blir nog nöjd om det blir utryckning, men den trötta jäveln vill nog helst få sova! 😏

snart snart snart

Ja, snart är det helg. Och för första gången på väldigt länge så får jag en "riktig helg" att se fram emot. Ni vet, när man har jobbat hela veckan och längtar efter dom där två magiska lediga dagarna. Som dock brukar försvinna på en blink. Men ändå! Jag har fredags-hybris redan nu. Jobbar samma pass imorgon, sedan ska jag skutta ut till bilen och vråla tills rösten spricker: "nu är det fredagsmyyyys!" 👌🏼

Idag har jag jobbat 8-17 och kan konstatera att jag heller jobbar ett pass på 14 timmar. Konstigt det där, men att jobba en "normal" arbetsdag känns längre än att jobba ett kvällspass eller nattpass! Men det har gått bra ändå. Har haft mycket att dona med... Städning, matlagning och två vändor till stan. Vips så var det dags att åka hemåt! 

Väl hemma blev det pizza-fest med alla mina grabbar. Ja, hur hinner folk som jobbar 7-16 eller 8-17 varje dag att laga middag egentligen? Ska man klara sånt? Nä va... Visst beställer alla som jobbar kontorstider pizza every day? Ja, så måste det vara. Phew! 

Gott var det iallafall, och skönt att slippa stöka med middag och disk. Finns det en genväg så ja tack! 

Eftermiddagen och kvällen gick sedan åt till att mysa på altanen med barnen medan Mattias målade. Det blir så fint så! Men otåliga jag vill bara ha det klart nu... Kan man tvinga ut sin sambo mitt i natten för att måla? Jag tror det va? Ska göra något försök framöver. Ska bara komma på något bra att muta med. Eller så funkar hot bättre. Ja, hot kör vi på. 

Nu är det kväller och jag är trött trött trött. Men snälla människa, sov då, tänker ni och skakar på huvudet. Ja, jag ska. Sluta tjata (som Edwin säger...) GODNATT!

Den här bilden döper jag till: sinnesfrid.

livet är bra just nu

Dagarna går. Och fort går det. För en sekund sedan var det söndag? Nåja, livet känns iallafall väldigt fint just nu och jag ska försöka njuta trots att allt går så fort... 

Den här veckan har jag "grisvecka" på jobbet. Med det menas att det är den jobbigaste veckan med flest pass. Ett kvällspass, ett nattpass och två dagpass. Vilket blir ca 40 timmar, alltså väldigt normalt. Men vissa veckor jobbar man kanske bara ett eller två pass, så jag antar att det räknas som mycket att jobba 40 timmar på fem dagar. Fast jag tycker inte att det känns jobbigt, tack och lov. 

I måndags jobbade jag kväll, så jag hann vara hemma enda till 13:15 och mysa med familjen. Känns lyxigt att ha fem minuter till jobbet när jag jobbar på Västerbo! En härlig förmiddag i solen med lek, plask, gräsklippning och lunch. Kvällen på jobbet var hyffsad lugn, sen var det skönt att åka hem strax innan 23:30 och krypa ner i sängen...

Igår hade jag en riktigt lugn och härlig ensam-dag. Barnen var på dagis så att jag kunde sova/vila inför nattpasset. När man jobbar i Forsa händer det oftare att det blir vakna nätter pga olika saker, så det gäller att man är utvilad och redo. Men att sova på dagen gick sådär... Har svårt att slappna av när jag väl blir ensam. Finns ju för fan 1000 grejer att göra! Lovade dock mig själv att inte dammsuga iallafall, vilket jag också höll. Bravo Sara. Kände att det var bättre att carpe diem:a ute i det fina vädret. För det är ju skönare att vila i en solstol än i sängen?! 

Innan jag åkte till jobbet vid 17-tiden hann jag även plantera lite blommor ute, fika med preggot mitt, hämta lilleman på dagis, laga middag och pussa på de stora grabbarna då vi möttes i dörren ungefär. Måste erkänna att det känns lite tungt att åka iväg sådär på tidiga kvällen och veta att jag inte är hemma för ens om 15 timmar ungefär... Men så fort man kommer till jobbet går det bra! Vi hade en mysig kväll med läxläsning och ordspel. Dessutom får man smaka så nya spännande maträtter! Killarna brukar laga mat på kvällarna, sånt som de äter i deras hemländer, och vill alltid bjuda. Verkligen spännande smaker! Det var även en kille som gjorde ett stort glas med cappuccino på "somaliskt vis" till mig igår. Så sjukt gott. 

Natten blev dessvärre lite jobbig. Många vakna timmar med ledsna miner. Jag gjorde mitt bästa, men vem kan trolla bort hemska tankar och minnen? Det här jobbet känns verkligen värdefullt, det ger så otroligt mycket kärlek och värme. Men det är tvära kast... Från att ha suttit och druckit cappuccion i soffan och pratat om drömbilar med en kille, till att trösta en av ungdomarna halva natten och lyssna till minnen och upplevelser en annan inte ens kan föreställa sig. Det gäller att ständigt vara beredd på att ta fram sin inre styrka.

Imorse var jag alltså galet trött efter ungefär tre timmars sömn. Kravlade mig upp i sängen och var extremt glad över att jag hade laddat kaffebryggaren igårkväll. Första kaffekoppen är alltid magisk... 

Runt 8-tiden åkte jag hemåt, ögonen gick i kors. Edwin var hemma med gammelmormor som hade kommit hit tidigt imorse innan Mattias och Elias åkte på jobb/dagis. Egentligen borde Edwin ha varit på dagis idag med, så jag hade kunnat åka hem och sova direkt. Men Mattias kan bara ha ett barn i sin jobbarbil, plus att vi fortfarande bara har 15 timmars förskola till Edwin och vi behövde lägga dom timmarna på tisdag och torsdag istället. Nåja, i framtiden vet jag nu iallafall att det kanske är bäst med dagis de dagar då jag har jobbat natt... För allas bästa, hehehehe. 

Idag hade jag dock tur att mormor erbjöd sig att stanna med Edwin så jag fick sova en stund. Slocknade på två röda och sov riktigt tungt i 1,5 timme ungefär. Sedan kändes det bättre. Gick ut med en termos kaffe och vaknade till liv på soldäcket. Edwin hade somnat och jag fick en lugn stund med mormor. Sedan passade jag på att köra ett städrace innan hon åkte. Dammsuga, tvätta, städa toaletterna, damma och torka golven! Så. Jäkla. Behövligt. Och så jäkla ljuvligt att kunna hänga tvätten utomhus. 

Resten av dagen har varit lugn och skön. Elias och Mattias kom hem lite tidigare och åt middag, sedan har vi varit ute hela eftermiddagen och kvällen. Lekt, spelat golf med Elias nya klubbor och hållt koll på huset. Målar'n (som barnen säger) kom hit och hjälpte Mattias att börja måla. Ja, det går tack och lov framåt. Och fint blir det verkligen! En ljusgrå färg som nästan går lite åt beige? Eller det kanske bara är för att det är första lagret. Hur som helst så blir det en enorm skillnad. Och tänk sen när grunden och taket också får sig en omgång. Singel intill huskanten och spotlights under taket intill väggarna. Kommer bli så bra! Hoppas jag. 

Men nu är det dags att göra kväll. Jag är galet trött och måste samla några timmars sömn inför veckans två sista pass. Jobbar 8-17 både imorgon och på fredag, men sen är det äntligen helg. En ledig sådan! 👌🏼



tjenare sommarn

Söndag den 8:e maj, dagen då vi verkligen fick en försmak av sommaren! Hur jäkla underbart som helst. 

Vi kickade igång dagen här hemma runt 07:30-tiden, alldeles lagomt. Vaknade av att det var någon galning som stod på balkongen och målade. Gissa? Japp, den galna pappan i familjen såklart. Edwin och jag gick direkt ut till honom och åt våran frukost på trappan. Ljuvligt.

Sedan har vi varit ute exakt hela dagen, med några små avbrott för slänga in/hämta tvätt och fixa mat. Men sedan har vi sprungit ut fort som tusan igen. Varför äta lunch inne när man kan äta ute? Varför hänga tvätt inne när vi har en torkvinda att utnyttja? (Tack för att vi fick eran gamla Carro och Hannes - men det kan hända att jag måste köpa en ny, den är sne och halvt trasig!) 😘

Vad har vi mer gjort då? Inget ansträngande precis... Bara solat, fikat, plaskat i en balja, myst, lekt, spelat hög sommarmusik och haft det alldeles förträffligt. Även provmålat lite med färgen vi ska ha på huset. Jag har gått omkring i bikini hela dagen (sorry ni som såg min blekfeta uppenbarelse och nästan körde i diket) och Edwin har sprungit halvnaken. Så galet skönt. Men allvarligt, det är ju omöjligt att få färg på benen? Jag lyckas alltid bränna axlar, bröst och näsa. Resten förblir sådär sexigt vitt. Får jobba på det i Kreta... 

På eftermiddagen tände vi grillen och bjöd hem mamma, pappa och mormor på middag. Grillad älg, strips, majskolvar, fetaost-sallad och goda såser. Himla gött! Kaffe och Dackås blåbärsbullar till efterrätt. Mätta och nöjda satt vi sedan ute på soldäcket och njöt av livet. 

Snart blir det dock finare på soldäcket hoppas jag. Har lagt en beställning på nya utemöbler. (Tjohooo!) Fast vi ångrade oss angående en matgrupp, vi skippade den helt. Det blev istället ett lounge-set som vi förmodligen ska ha på altanen under tak. Sedan blev det nya snygga dynor till trämöblerna ute istället. Gillar faktiskt den gruppen med fåtöljer och en soffan att slänga omkull sig i efter maten, för ja - det funkar superbra att äta där och man får plats typ 7-8 personer om man tränger ihop sig. Men det kommer bli ett fint lyft när vi byter ut solblekta blå dynor mot grå/vita i fina mönster! Och så lite krukor med fina planteringar. Det blir bra!

Nu är der kväller och familjen har blivit komplett igen. Elias är hemma! Dessa söndagkvällar är alltid extra mysiga... Alla har saknat varandra och vi vet att vi har en lång vecka framför oss där familjen är hel. Men just det här kvällen gick fort. Vi hann bara rita lite och duscha innan två trötta killar kastade in handduken. Ladda inför en ny vecka! Det blir mycket jobb och dagis för oss alla, men det ska nog gå bra. Vi har ju en ledig helg i sikte! 




Hoppas detta blir så fint som jag tänkt mig! Och att måtten stämmer på dynorna till trämöbeln vi har på soldäcket... 

bästa jobbet?

Lördag, strålande sol, sommaren på intågande och massor att göra hemma. Och så ska man jobba ett 14-timmars pass, vara borta mellan 10:00 till 01:00 alltså. Men vet ni? Det är bara så kul. Inte det minsta jobbigt eller slitsamt. 

Förstå att ha ett jobb där man får träffa fantastiska ungdomar, lära sig nya saker hela tiden och aldrig känna att man är sönderstressad och sliten. Så är det faktiskt här! Idag har vi till exempel varit ute och spelar fotboll i solen, tagit det lugnt med massor av kaffe, ätit god linsgryta till middag och åkt på en liten utflykt. Go-cart! Jag har inte åkt sedan högstadiet (dvs snart 10!!! år sedan) så jag var inte direkt kaxig, men klart jag ville köra. Kom sist. Tvärsist. Utmobbad... Men himla roligt var det! 

Nu är det kväller och hur lugnt som helst. Soffhäng med lite gott att äta. Får se om det blir något att göra, annars har vi många timmar att slå ihjäl innan jag ska hemåt. Vet iallafall en sak jag ska göra - beställa nya utemöbler till soldäcket, det har min kära sambo faktiskt lovat mig. En soffgrupp och en matgrupp! 

bästa tiden

Visst är det underbart? Maj månad har verkligen visat sig från sin bästa sida såhär långt. Sol och värme! Att kunna dricka morgonkaffet i linne ute på trappan är magiskt... 👌🏼

Här hemma gjorde vi morgon tidigt. Men jag somnade galet tidigt igårkväll så jag var pigg. Så pass pigg att jag redan hade hunnit dammsuga, tvätta, städa toaletterna och dammat när klockan var 09:00 - sug på den! Grabbarna var ute och målade under tiden, ett jäkla jobb med allt som ska grundmålas och gud vet vad. Vill bara ha ett fint hus nu, och en städad gräsmatta. Just nu ser det ut som ett kråkslott... 

Resten av förmiddagen spenderade jag och lilleman utomhus i solen. Flyttade ner utemöblerna till soldäcket, tillfälligt. Vill ha ett nytt lounge-set dit, man kanske får passa på när man får sin första månadslön. Hihihihi. Sedan åkte vi till Norrvägen, lilleman skulle få vara med mormor och morfar medan jag jobbade ett em-pass på Dackås. Hade ingen lust för fem öre att åka och jobba i detta väder... Dessutom hade vi sjukt mycket idag, så mitt humör var väl inte det bästa. Turligt nog så blev det kväller även den här gången!

Hem hem hem... Hämtade först lilleman som var ute i lekparken hos mormor och morfar. Sedan rullade vi hemåt, dusch och hopp i säng på en gång! En trött kille, med en lika trött mamma. 

Har precis duschat och krupit ner i sängen nu, ska försöka somna tidigt så jag är fit for fight imorgon när det är dags för ett 14-timmars pass på Västerbo. Ska bli roligt, och det känns underbart att känna så!  



en sommardag

Och så blev det torsdag. Min dag kickade jag igång på jobbet runt 06:30-tiden. En lugn natt med någorlunda bra sömn! Klev upp och kokade kaffe, gjorde mig iordning och njöt av ensamheten. En hel lägenhet för sig själv att dricka morgonkaffet i är inte fy skam. 

Runt klockan 07:30 kom mina två avbytare. Vi körde överlämning och drack lite mer kaffe innan jag packade ihop och åkte hemåt. Fick en chock när jag klev utanför dörren, riktig sommarvärme! 

Väl hemma möttes jag av Edwin som stod ute på bron och väntade, älskade unge. Vi stannade ute, solen värmde redan vid 08-tiden så det var linne och shorts som gällde för morsan! 

Ja, vi har spenderat hela dagen utomhus. Ungefär 10 timmar för att vara exakt. Drog ut en filt och en massa leksaker. Sedan har vi haft picknick flera gånger om! Både frukost, lunch och mellis åt vi i det gröna. Jag tog även tag i lekstugan som har agerat skräpförråd sedan vi flyttade hit... Det var ju även någon idiot som rev upp klickgolvet i lekstuga i höstas! Typ jag. Men nu har jag äntligen lagt tillbaka det, så barnen kan leka där igen. Vi hämtade ut lite tillfälliga möbler/saker så det finns något att leka och dona med. Hela lekstugan är egentligen i uselt skick, men det får duga. Den ska väl målas utvändigt i samma grå färg som huset, men invändigt orkar jag nog inte göra något mer. Edwin har iallafall godkänt den!

Mitt på dagen fick vi besök av gammelmormor. Ännu mer picknick och lek! Solen gassade på och det blev till och med slänga-av-sig-alla-kläder-premiär. Blekchock! Men oj så härligt att få känna på lite sommarvärme och friheten med att bo i hus dagar som dessa. 

Mattias har slitit med fasaden idag. Grundmålat där vi har skrapat och tvättat. Huset ser verkligen ut som hej kom och hjälp mig nu. Gult, brunt, vitt och träfärgat i en spännande kombination... Men det blir förhoppningsvis bra när det är klart. 

Jag var smart och gav pappa i uppdrag att fixa grillmiddag. Är väldigt duktig på att bjuda in mig själv på middag sådär. En härlig grillkväll i solen med mamma, pappa, brorsan och Frida. Så jäkla gott. Edwin var helt slut efter en hel dag utomhus, så efter maten fick han ta ett härligt skumbad innan vi åkte hemåt. Vilket var tur, för han däckade i bilstolen precis när vi kom hem. Bara att bära till sängen, nybadad i pyjamas! 

Själv har jag också tagit en dusch och hoppat i myskläder. Är så trött att jag nästan ser dubbelt. Två jobbnätter sätter sina spår, även om det är sovande jobbpass... Får man gå och lägga sig innan 20:00 eller? Äh, tänker jag göra ändå. Försök och stoppa mig! 

Imorgon skulle jag egentligen vara ledig, men har lovat sedan länge att jobba ett em-pass på Dackås. Men det ska nog gå bra, bara jag hinner städa och tvätta lite på morgonen. Ligger bra nog efter på den biten... 





jobbnatt x2

Tjolahopp vad tiden går... Två dagar har passerat i ett enda svep. Jag jobbade min premiärnatt igår och var lite orolig över hur det skulle gå. Nu har vi i och för sig "sovande natt" men att slappna av runt 23:30-tiden samtidigt som man ansvarar för tio ungdomar är inte det lättaste! Lyckades dock få ihop några timmars sömn och vaknade lagom tills att klockan skulle ringa 05:45 imorse. Ingen sovmorgon här inte! Upp och fixa frukost och väcka ungdomarna. Är glad att vi var två styckna som jobba just den natten så att jag fick lite "kom igång-hjälp". 

Klockan 08:00 slutade jag och kunde åka hemåt, hem till ett öde hus. Mattias hade lämnat Edwin på dagis innan han började jobba, så jag kunde lägga mig och vila en stund. Man är ju inte så kaxig efter 4-5 timmars orolig sömn... 

Efter att jag vilat och samlat på mig lite d-vitamin av solen (hej underbara väder!) så hämtade jag min goding på dagis. Blir så varm när han ropar "titta miiiiiin mamma!" och springer mot mig. Vi åkte till Norrvägen för lite utomhus-mellis. 

Sedan var det bara hem och laga middag innan det var dags att åka till jobbet igen. Lämnade grabbarna som höll på att både såga, spika och måla ute. Känns så skönt att vi är igång med fasaden nu! 

Kvällen på jobbet har varit lugn och trevlig. Vi har bakat lite, kikat på fotboll och haft det bra. Nu är jag ensam och har precis skrivit klart mina anteckningar. Hoppas på en bra natt nu! Det är ju röd dag imorgon, så jag slipper kliva upp klockan 05:45 och jaga iväg ungdomarna till skolan iallafall. Sovmorgon till 06:30 för min del alltså, hallelujah!  



jag är fääärdig

Helgen kom och försvann lika fort... Men det var en fin helg som innehöll lite av varje. Fredagsmys, jobb, filmer, utelek, storstädning, tvättmarathon, söndagsmiddag och tårtfika hos barnens farmor och farfar. Sedan pussades vi hejdå med storebrorsan som åkte hem till mamma på kvällen. 

Måndagen startade på bästa sätt. Sovmorgon, gott kaffe och mys i pyjamaserna länge! Dessutom fick jag tillbaka min slutuppgift och vet ni? Jag är diplomerad integrationspedagog nu! Jag är helt klar med skolan och är så himla stolt över mig själv. Jag bestämde mig, jag kämpade och jag fixade det. Så värt alla pengar och allt slit. Men det bästa? Jag känner att detta varit helt rätt väg, jag vill verkligen jobba med dethär. Fantastisk känsla! 🙌🏼

Mitt på dagen kom gammelmormor och gudmor Frida hit. Dom skulle passa Edwin medan jag åkte till hvb-hemmet här i Forsa. Mitt schema innebär även några pass på det boendet, så en liten introduktion var behövlig. Det kändes himla bra förutom att det verkar kört ihop sig med mitt schema lite? Blir lite svårt att jobba natt på två olika boenden samtidigt. Eller är det sånt man förväntas klara av? Nåja, efter hundratals samtal hit och dit så verkar det lösa sig. Jag jobbar hos den som betalar mest, sa jag vänligt men bestämt. Närå, men imorgon och på onsdag väntar två jobbnätter. Ska bli himla spännande! Dessutom verkar det som att det finns stora chanser till mycket jobb framöver. Heja!

Resten av dagen har varit lugn och skön. På tidiga kvällen kom mamma och pappa hit på kaffe, dom överraskade med en ljuvlig bukett rosor och en flaska bubbel. Tusen tack! ❤️

Nu är det kväller och jag har planerat att hänga i soffan. Sedan blir det nog en tidig kväll så jag är fit for fight inför morgondagens pass mellan 17-08. Kommer iallafall att somna med ett leende på läpparna, för nu känns det verkligen som att jag ser en framtid. Tänka sig att det blev fölk av mig åh! 




RSS 2.0