ledig men ändå jobbat...

Hej och hå, snacka om slutkörd. Även fast jag varit ledig idag har det blivit en hel dag full med "jobb". Jag är bland annat helt nerkletad med vitfärg. Men vad jag målar denna gång visar jag senare! Roligt hela dagen har jag och Carro haft iallafall. Johanna kom till oss på kvällen hon med.

Tidigare idag var Elias och Mattias på h-centralen där det konstaterades att lilleman har öroninflamation... Uscha! Därav hög feber och ledsna miner.

Men nu har han iallafall fått penicillin. Vi frågade honom idag (när vi visste att det var öroninflamation) vart han hade ont någonstans, och då pekade han på ena örat. Gohjärta... Skönt att veta vad som är fel, hoppas det fort går över!

Älskade pappa fyller även hela 46 år idag! Gammgubbe! Så vi var dit en sväng med paket och fikade. Elias fick ett stort paket med bilar av min pappa, som han köpte i Cypern i veckan. Lyckan var total för Elias som med ens blev lite piggare :-)

Nu på kvällen kände jag mig otroligt frusen och kall. När jag hade fått Elias och somna så kommer jag in i köket till färdiga varma mackor. Ibland får han till det, karln. Hur gott som helst var det. Så nu känner jag mig varmare - MEN trött. Det blir sängen vilken sekund som helst. Orkar banne mig inte göra ett skvatt mer idag. Nya tag imorgon!

gillar denna synen mer...

Just nu är det bökigt för lilleman. Ligger och vrider & vänder på sig, grinar och kan inte somna. Gör ont i hjärtat! Gillar hellre denna syn - när han springer runt med en sko i handen och bara vill gå ut...

en mysig kväll i soffan...

Men idag har Sara varit trött! Passande nog hade vi en lugn eftermiddag på jobbet. När jag slutat åkte jag på maxi och köpte en bok till lilla sjuklingen här hemma. Han blev såå glad, lillpuppen!

Så det är vad vi sysslat med ikväll, läst boken om & om igen :-)

Febern hade varit uppe i 39,5 idag, så han hade inte alls varit pigg. Nu ikväll låg tempen på 39 grader, men han var mycket piggare. Han har pratat för fullt, skrattat, sprungit runt med en sko i handen och varit mer "likt sig själv". Men när tröttheten kommer blir han sämre... Stackars liten!

Nu ska jag ta tag i disken och sedan gå och lägga mig. Har en känsla av att natten kan bli bökig igen. Skönt att jag är ledig imorgon!

en väääldigt jobbig natt...

Stackars lilla Elias. Det är inte lätt att vara sjuk när man inte kan berätta för de vuxna vad som är fel, vart det för ont eller vad man vill göra...

Natten har varit jobbig. Lillkillen har vaknat flera, flera gånger och bara grinat.

Till slut gick jag och la mig på soffan. Tänkte att det var bättre att en var vaken och en sov. Så jag lyckades få lite sömn på natten. Sen när jag vaknade "bytte vi skift" och Mattias fick sova några timmar. Elias har sovit små snuttar han med, men vaknat med ett ryck och sedan legat och grinat. Hugaligen!

Nu sitter jag på jobbet, på uteserveringen med en stoooor kaffe. Friskluft och koffein kan behövas inför dagens em-pass! Tur det bara handlar om 5,5 timmar. Och sedan väntar två dagars ledighet.

Så nog ska jag stå ut alltid. Hoppas pojkarna där hemma får en bra dag. Dom sov så sött tillsammans när jag åkte :-)

inte lätt att heta elias...

Pust och stön! Dagen har bara swishat förbi känns det som. Först ett 06 till 13-pass, en sväng till Träffpunkten för att handla, hem och leka med Elias och Carro, var ute en sväng, göra mat, tvätta, diska och ta hand om en liten sjukling.

Elias var hemma från dagis idag eftersom han hade feber imorse. När jag kom hem var han dock pigg och glad!

Men fram mot 19-tiden kom allt tillbaka... Han somnade på 3 röda vid "vanliga läggnings-tiden" men efter en kvart ungefär vaknar han och grinar.

Och så har det hållit på sedan dess, tills nu. Drygt 4 timmar utan sömn, bara grin. Stackars lillhjärta!

Vi har myst i soffan, grinat, legat och läst bok, grinat, tagit alvedon, grinat, ätit gurka på kökssoffan, grinat, lyssnat på barnsånger på spotify, grinat, gått runt-runt, grinat, somnat till i en sekund, grinat, and so on...

Men nu har han äntligen kommit till ro, tror han somnade vid 22:15 ungefär. Hoppas han får sova ordentligt!

Mattias kom precis hem från en fisketur, så vi ska väl hoppa i säng på varsin sida om lilleman nu.

Imorgon väntar ett em-pass, så det känns ju skönt att få sova ut litegranna - sååå trött!

en ganska lugn jobbdag...

Lugn dag på jobbet, lite trökigt sådär. Men tillslut blev klockan 18:00 och vi kunde börja stänga.

Innan jag åkte hem svängde jag förbi Maxi och handlade inför veckan.

Kom hem till ett städat hem med färdig middag, så det var bara att slänga sig på soffan och slappna av. Skönt! Fast disken som är kvar är det nog jag som får ta hand om. Karln verkar svårflirtad ;-)

Nu har jag lite mer koll på läget. Imorgon jobbar jag 06-13. På onsdag 13-19. På torsdag 06-13. På fredag är jag ledig och på lördag jobbar jag 11-16. Kan ju vara bra att ha koll på, haha.

Nej, om man skulle ta och diska undan, ta en dusch och hoppa i säng? Vill ha imorgon-eftermiddag så jag får träffa Elias. Han sov när jag kom hem nu, och imorgon åker jag innan pojkarna vaknar...

familjen annorlunda här...

Idag tog jag sovmorgon till kl. 09:00 och det var helt underbart skönt. Jag var hur trött som helst när killarna åkte på jobb/dagis, så det var skönt att få somna om.

Sedan jag vaknat har jag hunnit med en hel del faktiskt. Tvättat håret, städat badrummet, rensat avloppet, diskat och dammsugit. Och vädrat ut lägenheten och tänt doftljus - det luktade stekt strömming i hela lägenheten...

Vi, familjen annorlunda, hade nämligen "storkok" igår. Vi stekte hur många strömmings-flundror som helst, herrn har ju varit och fiskat en del. Inget konstigt med det, tänker ni. MEN klockan var efter klockan 23 när vi började... Så inte kom vi i säng tidigt direkt. Haha.

Nu ska jag göra mig iordning och åka till jobbet. Vill vara där lite tidigare, ska checka månadens schema, är lite osäker på hur det ser ut i veckan och kommande veckor.

Skönt att åka iväg när man vet att man har hunnit göra lite nytta :-)

alla fina mammors dag!

Idag uppvaktar vi våra fina mammor lite extra! Jag tänker också på alla mammor uppe i himlen... Var rädda om varandra, stötta varandra, älska varandra.

På jobbet var det hur lugnt som helst. Det brukar vara det de få gånger vi har Söndagsöppet.

Men satan i gatan vad trött jag varit hela dagen. Grus i ögonen! Lite halvt bakis imorse också, tack för det Carro och Hannes ;-)

Efter jobbet var det morsdagsfika på Norrvägen. Tårta för mamma, farmor och mormor! Mamma fick tårtan, en sådan där "välkommen-ställning" med korg för blommor, en fint blommande Salvia att ha i och en bodylotion. Bara för att hon är världens bästa mamma som jag och min bror älskar sååå mycket :-)

Sedan kom även Elias och Mattias dit. Lillpuppen har varit efterlängtad! Och jag blev så glad när det visade sig att han var Sara-sjuk och bara ville vara med mig. Värmer i hjärtat :')

Mattias och brorsan (bästisarna!) åkte och fiskade nu ikväll. Så Elias och jag åkte hem, tog ett bad, borstade tänderna, klippte naglarna, hoppade i pyjamas, gjorde välling, myste och vips så sov han.

Resten av kvällen blir lugn, soffhäng bara. Imorgon SKA jag sova ut. Evigheter sedan! Jag jobbar nämligen ett em-pass imorgon.

såhär klocka 01 på natta

Ljuvlig dag! På jobbet var det körigt som satan, men vi kom fram till att vi har sådan bra kemi (haha), så vi fixa't galant. Dock kom vi inte därifrån för ens 1 timme och 15 minuter efter stängning...

När jag kom hem blev det en öl och snabbmat ute i solen, såå härligt.

På kvällen gick vi upp till Norrvägen för att spela kubb med lillebror och Frida! Ännu en öl - och riktiga sommarkänslor!

Sen såg jag att Carro och Hannes var hos Carros föräldrar och spelade kubb, så jag gick dit och spelade med dom en sväng. Och där blev jag kvar!

Kubb, vin, cider och krocket. Mattias kom sen han också. Då spelade vi sällskapsspel och hade det förbannat roligt! En och annan jäger (för mycket) slank även ner...

Vi kollade också när Loreen vann Eurovision inne hos Carros föräldrar - Euphoooooriskt :-)

Nu är vi hemma och jag BÖR sova. Imorgon ska jag nämligen vara på jobbet kl. 09:00. Gruvar mig redan, haha.

En underbar Lördagkväll har vi haft iallafall :-)

mitt nya, fina olivträd...

Jag fick ett olivträd idag av hjärtat, har länge velat ha ett sådant. Lycklig tjej! Även en ny duschcreme och bodylotion som luktar ljuvligt - ska inviga dem nu :-)

en riktigt härlig, ledig dag...

Ledig Fredag! Vi började dagen med ett snabbt besök på h-centralen, därefter åt vi frukost ute i solen på Dackås. Lovely!

Hela förmiddagen spenderade vi sedan på stan. Köpte morsdagspresenter, present till Mattias numera 30-åriga bror, lite fint till oss själva och en minipool + solskyddsfaktor till Elias (sommar-känslor!)

När vi kom hem var vi i princip bara in och vände. Packade in det vi handlat i skåp/kyl och slog in presenter.

Sen åkte vi till Bobygda. Möttes av ett sjuhelsikes regn/åskväder. Men efter ett tag gav det med sig och vi kunde grilla och äta utomhus. Såå härligt. Och Stefan blev glad för presenterna :-)

På hemvägen hämtade vi upp lillebror och Frida som följde med oss hem. Drack nån öl, ett varsitt glad whisky och spelade TP. Skrattade och hade det trevligt som vanligt. Det blev bara en snabb-visit dock, en annan jobbar ju mellan 7-16 imorgon...

Just nu sitter vi på uteplatsen, jag och herrn. Jag ska snart ta en dusch och gå och lägga mig. Känner mig sjukt trött, och det är väl bra!

En bra Fredag har vi iallafall haft :-)

en inte så snygg bränna...

Oouf, vad jag har bränt mig idag. Skitfult. Men i ansiktet där jag verkligen behöver färg syns inte nånting. Det kanske inte syns så väl på bilden, men det svider duktigt...

Och ja, angående bilden som många säkert kommer tänka nånting i stil med "men herregud, en bh-bild??!" så struntar jag i det. Det är precis lika som att visa sig i bikini på somrarna :-)

Dessutom är inte jag den pryda typen direkt. Jag springer ofta omkring spritt språngandes naken i lägenheten. Hur skönt är det inte att släppa tuttarna fri efter en dag i fångenskap?! 10-i-topp-känsla! Vet inte hur många gånger jag varit tvungen att slänga mig på golvet för att någon varit utanför fönstret, haha.

Säger som bästa mormor: "har dom inte sett vad Gud har skapa, får dom väl stå där och gapa" ;-)

Nej nu är det sovdags, jag är himla trött så det ska bli riktigt skönt.

så underbart fint väder...

Åh vilket sommarväder vi har! Helt underbart. Efter en lugn eftermiddag på jobbet mötte jag upp Carro, vi åkte till Mc Donalds och åt en varsin glass i kvällssolen, mys!

Nu i kväll har jag och Mattias varit uppe på Norrvägen och spelat kubb/boule med lillebror. Sjukt härligt och roligt. Dom två tillsammans är så fula. Alltså sådär fult rolig. Skrattar så himla mycket med dom (och åt dom), love it. Mattias tvingar mig att berätta vem som vann flest gånger... Meeen det håller vi tyst om ;-)

Plockade med mig lite buketter med blommor hem. Bland annat gullvivor som luktar ljuvligt i lägenheten nu!

Snart ska jag krypa ner i sängen och kolla på en film med herrn. Imorgon blir det en liten sovmorgon. Men inte allt för länge, vi ska nämligen befinna oss på hälsocentralen kl. 09:15.

Sen väntar en dag på stan, i solen och sedan i Bobygda :-)

både dålig & bra morgon

Jösses vilket morgon-humör jag har fått. Men mycket ligger i att Mattias är så jävla retsam på mornarna och inte låter mig vara... Idag slutade det i slagsmål, hehe.

Men denna dåliga start resulterade i något bra. Jag kom upp tidigt, tvättade håret och hann träffa Carro och Johanna!

Underbart väder! Carro bjöd på frukost, sen satte vi oss i solen en stund. Men efter ett tag kom vi på att vi skulle åka till stan tidigare, vi båda jobbar eftermiddag idag.

Sagt och gjort. Så vi har strosat runt här på torget. Suttit lite i solen, kollat i små-butikerna i sjöbodarna, kollat in den nya solbryggan och bara haft det skönt :-)

Nu sitter jag på uteserverigen här på jobbet och fikar go-fika i solen. Förjäkla härligt...

Och här ska jag sitta nu i en timme och bara vara, innan jag börjar jobba :-)

mys, sol och fotboll ikväll

Hemkommen från fotbollen. Älskar att spendera fina, soliga kvällar där!

Innan vi åkte dit satt vi på uteplatsen och bara njöt i solen, jag och herrn. Sen gick han in och lagade mat PÅ EGET INITIATIV! Så jag kunde sitta där och bara lata mig, gud så härligt. Middagen avnjöt vi där ute, somrigt or what :-)

Nu när vi kom hem s.t.a.n.k det curry i hela lägenheten från matlagningen. Så nu har jag tänt lite doftljus och hoppas på en godare doft...

Imorgon jobbar jag eftermiddag. Men jag ska kliva upp i bra tid, tvätta håret, mysa i lugn och ro, samt träffa Johanna och Carro innan jobbet.

På Fredag är jag ledig. Min enda lediga dag denna vecka! Har en 7-dagars arbetsvecka, i och med att vi har Söndagsöppet på morsdag. Så det ska bli skönt med den lediga dagen faktiskt. Mattias är också ledig då. Så vi får en hel dag på tu man hand. Vi ska till stan och fixa lite grejer, ta en fika och bara vara lediga tillsammans :-)

Men nu är jag trött, dags och sova tror jag. Det känns att man varit igång sedan 03:45 kan jag säga... Går och lägger oss och snackar lite skit tills vi somnar! Godnatt!

en bättre bild på fynden...

Just det ja, jag köpte även en vit piedestal på RK, för 30 kronor. Jag var faktiskt ute efter precis en sådan vit och hög. Lite fina blommor på den i sommar :-)

Mattorna är jag också nöjd med, de passade ju perfekt till soffan! Dessutom blir det mysigare att sätta ner fötterna nu!

Nu har solen kommit hit till baksidan så nu ska jag försöka få lite färg, och de där små fräknarna jag brukar få på näsan...

en väldigt bra förmiddag...

Dagens förmiddagsjobb gick finemang! Det var mycket på morgonen, men det lugnade ner sig ordentligt. Fast då har man så mycket att dona med ändå så tiden går fort. Sen så är det ju allt skönt att sluta klockan ett, love it :-)

På vägen hem svängde jag in på RK, ovanligt va?! Hittade två likadana mattor att ha nedanför soffan på uteplatsen. 40 kronor för båda!

Nu har jag ätit lite lunch och väntar ivrigt på att solen ska förflytta sig hit till uteplatsen. Det är lite kallt i skuggan, men så fort solen tittar hit ska jag sitta här och bara njuuuuuta!

Ikväll är det fotboll igen. Jag och mamsen i kiosken. Myspys :-)

estelle silvia ewa mary..

Godkväll på er! Vilket fantastiskt väder vi bjuds på. Har suttit en stund på uteplatsen, kvällssolen värmde otroligt.

På jobbet hade vi ännu en lugn dag. Men som tur var rann tiden iväg rätt fort ändå.

När jag kom hem lagade jag ihop en snabb men nyttig middag. Bacon, lök, aubergine, sparris, champinjoner och cremefraiche. Till det åt vi röda kidneybönor. Faktiskt ganska gott!

Nu ligger jag i soffan och kollar på höjdpunkter från idag då lilla sessan Estelle döptes. Så otroligt söt :-)

Kvällen blir lugn och tidig. Klockan ringer 03:45 för ett fm-pass imorgon!

åker nöjd & glad till jobbet

Idag har jag hunnit med massor! Jag skrev en to-do-lista igår med saker som behövs göras. Trodde det skulle ta evigheter... Men nu på förmiddagen har jag redan hunnit bocka av 7 stycken punkter!

Dammsugit, torkat golven, bytt sängkläder, rengjort kaffekokaren, tvättat, diskat och gjort rent i kylskåpet. Jag har även varit på ica och handlat lite med Carro.

Nu är det bara dom tråkiga sakerna kvar. Som att rensa avloppet, rengöra ugnen, rengöra tvättmaskinen, städa badrummet GRUNDLIGT och städa ordning i garderoberna.

Men det kommer fler dagar!

Nu ska jag äta en lätt lunch innan jag åker och jobbar eftermiddag. Hoppas på mer folk idag :-)

idag ska det hinnas med...

Morrn! Morrn! Här gjorde jag morgon kl. 07:30 ungefär. Vaknade och var totalt förstörd efter en hemsk dröm... Det var självaste julafton, och när jag sitter och kollar på alla paket jag köpt så inser jag att jag glömt att köpa julklapp till pappa, mormor, brorsan och en av kusinerna. FÖRSTÅ ÅNGESTEN!!! Fy vad olycklig jag var. Tur att det bara var en dröm :-)

Nu har jag slitit av alla sängkläder och hängt ut täcken & kuddar på vädring. En maskin tvätt har jag också hunnit slänga in!

Idag ska det nämligen hinnas med en hel del saker innan jag börjar jobba.

Just nu sitter jag på uteplatsen andas frisktluft och samlar energi så jag orkar jobba på ordentligt. Himla skönt här ute faktiskt :-)

från jobb till jobb bara...

Vi hade en otroligt lugn dag på jobbet. En massa koppar kaffe hann vi dricka iallafall ;-)

När jag slutat åkte jag direkt till fotbollsplanen i Forsa. Matchdags! Vilket innebär kioskjobb med moster och kusin-Fridan. Mamma var hurtig och gick Blodomloppet istället. Kvällarna i kiosken är guld värd. Vi har så himla roligt tillsammans! Dessutom får vi ju titta på fotboll och träffa massa folk :-)

Nu är jag hemma. Ensam. Min överaktiva pojkvän åkte direkt från jobbet till hamnen för att fiska strömming. För någon kväll sedan kom han hem med 98 st...

Innan jobbet var jag ju på A&H. Lämnade tillbaka duken. Köpte även en liten söt glasburk till köksbordet att ha flingsalt i + ett doftljus. Så nu luktar det äpple här hemma - riiiiiktigt somrigt.

Nu ska jag hoppa in i duschen, dra på mig myskläder och inta soffposition!

kaffe & kaka @ work...

Hällow! Sitter på jobbet och fikar litegranna nu, innan jag börjar. Kollar så lönerapporten är korrekt, bläddrar i tidningar och lite sånt.

Skönt att sitta här och ladda lite energi.

Det verkar vara väldigt lugnt här, men jag hoppas att tiden rinner iväg ändå. Får väl dricka kaffe och snacka skit annars. Sånt är ju vi bra på här!

Ikväll vet jag inte vad som händer. Jag är galet sugen på en golfrunda! Ska höra med herrn.

Imorgon blir ännu ett em-pass. Så jag kan ju vara uppe en stund ikväll :-)

en ljuvlig måndagmorgon

Imorse efter att jag pussat Elias hejdå och skickat iväg dem på jobb/dagis, kröp jag ner under täcket igen. Somnade så himla skönt på spikmattan och vaknade 08:20, alldeles lagomt utvilad.

Drack en kopp kaffe och gick till Carolin. Vi tog en promenad runt Tövsäter, riktigt härligt och uppiggande!

Plockade in fint blommande kvistar att ha på köksbordet - sooooomrigt.

Nu har jag vikt tvätt, ätit gröt och lagt mig på soffan. Men alldeles snart ska jag göra mig iordning och åka till stan. Jag ska till A&H för att lämna tillbaka en duk jag köpte i Fredags. Helt fel färg för att den skulle passa i köket...

Klockan 13:00 börjar jag jobba, typiskt att vi verkar få fint väder idag!

Men det blir nog en bra dag ändå :-)

lillkillen börjar bli stor...

Ja, tiden går fort. Elias börjar bli så stor. Så förståndig och duktig. Drygt 1 år och 4 månader. Han vet precis hur saker och ting fungerar. Han studerar oss hela tiden och gör likadant.

Han vet vart han ska slänga smutstvätten. Frågar man honom om han kan slänga nånting i tvättkorgen så gör han det direkt. Lika så med skräp i papperskorgen. Sen blir han så nöjd när han gjort det :-)

När det vankas mat går han och drar fram sin stol till bordet. När vi ska packa väskan inför något så hjälper han till, springer och hämtar det man ber om. Och det bästa (tycker jag, hihi) är att han städar upp sina leksaker när man frågar om han kan plocka undan. Eller ja, han tar dom en och en och slänger in i sitt rum. Gofis!!!

Nu ikväll hände något roligt. Han fick somna i vår säng. Vi bygger ju alltid upp ett kuddberg under madrassen då, och lämnar dörren på glänt. Sen så brukar han ju alltid grina när han vaknar till under kvällen.

Men nu hade han besegrar kuddberget i tystad, klättrat ner och kom ut i vardagsrummet. Alldeles tyst. Så himla sött. Han ville ju mysa med oss i soffan ju!

Så han fick lite välling innan Mattias la honom igen :-)

svettig, rödblommig, slut

Satan i gatan! Vad jobbigt det var att jogga ikväll. Det märks att jag haft ett (oklart varför) uppehåll...

Tompa cyklade ikapp mig och triggade mig att "maxa" mellan varannan lyktstolpe. Jävla unge. Jag var så trött att jag skakade när jag sprungit i mål. MEN - det var det värt. För ojoj vad bra man känner sig efteråt :-)

Nu har jag hämtat andan igen och ska hoppa in i duschen. Vilket ska bli himmelskt skönt. Ni anar inte hur rödblommig och svettig jag är. Totalt slutttttttt.

VM-finalen i hockey är i full gång, så efter duschen hoppar jag i morgonrocken och följer den med spänning.

Imorgon börjar en ny vecka. Elias ska på dagis, sen är det mamma-vecka. Själv jobbar jag ett em-pass imorgon. Ser fram emot en lugn och slapp förmiddag hemma!

en hel dag på loppis...

Jösses amalia vilket stor loppis! Man blev nästa yr i huvudet av allting. Och när det var som mest folk fick man nästan panik. Men mycket fint fanns det! Priserna var helt OK.

Elias skötte sig exemplariskt. I början när det inte var så mycket folk skjutsade jag runt honom i vagnen. Men sen var det helt omöjligt. Så då blev det till att bära runt på honom. Men det gick hur bra som helst. Inge gnäll alls! Han fick även äta sin lunch där, och det var tur. För vi var borta från 10 till 15 ungefär.

Johanna var gullig och gick ut och lekte med Elias sen så jag fick gå ett extra varv och titta lite noggrannare :-)

Och visst blev det några fina fynd. Ett stort vitt träfat, en korg, ett gammalt strykjärn, ett gammalt liter-mått, en trälåda att plantera i, en bil till Elias och ett par shorts till honom. Allt för endast 80 kronor!

I bilen på vägen hem somnade pluppen. Nu är vi hemma, hela familjen. Mattias lagar middag: regnbåge och pärer.

Jag har slängt in en tvätt, vikt ren tvätt, plockat lite och vilat ögonen en skuss.

Jag är så trött. Men det blir nog bättre efter maten. Ikväll blir det bingolotto, myskväll och en löprunda :-)

jag, ljusen och huvudvärken

Elias sover, Mattias fiskar (jag känner nog ingen som är så energisk som honom) och här ligger jag i soffan - med mysiga huvudvärken! Typiskt.

Men jag har det rätt bra ändå. Värmeljusen och myskläderna gör sitt. Likaså tårtan, som jag mumsat lite mer på ;-)

Perfekt Lördagsgötta!

Men nu vill jag nästan att herrn kommer hem. Jag är grymt trött. Tycker att det är så mysigt att krypa ner i sängen när han är pigg och sitter i soffan. Då kan jag liksom ligga och titta ut på honom, prata lite skit och lyssna på teven.

Onödigt vetande:
Jag älskar att prata med någon innan man somnar (spec. Marlene!) och när man är så trött så att man tillslut svarar i sömnen. Man orkar knappt lyssna och man har ingen ork att få fram ett svar. Men man hör allt. Och man ser såå mycket fram emot att få falla in i djupsömn. Åh, jag kanske är knäpp, men just den känslan ligger nog tio-i-topp på min lista över härliga känslor!

sAkNaR mArLeNe MyCkEt...

en förbannat lugn lördag...

Det kryllade av folk på torget idag, massor av aktiviteter, men inne hos oss på Dackås var det huuur lugnt som helst. Mellan 12:30 och 15:00 då det brukar vara som allra mest kaos, var det istället helt dött idag. Vi är alltid tre stycken på Lördagar, men idag kunde Sussa gå hem kl.14 till och med.

När jag kom hem började vi grilla, mmm, riktigt gott. Vi åt lite tårta från jobbet till efterrätt.

Tvättkorgen svämmade över, så jag kastade in en tvätt och tog en plockrunda. När maskinen gått klart åkte vi till stan en sväng alla tre. Vi kollade när dom fiskade strömming, spännande tyckte Elias!

Nu har jag tagit plats i soffan. Älskar att sjunka ner bland kuddarna när jag är sådär mystrött. Och när man vet att tvätten är hängd, disken är diskad och att det är ihopplockat. Plus att värmeljusen är tända :-)

Imorgon väntar en rolig dag! Jag, Elias, Johanna och Carolin ska åka till loppisen i Bricka. En liten dagsutflykt. Längtar sååå!

Slår vad om att Elias vill ha med sin nya handväska som han verkligen är stolt över. Han bär den så galant, packar i, packar ur och om igen :-)

en mycket mysig morgon...

Imorse fick jag sovmorgon till 08:15 ungefär, himla skönt.

Åt frukost, klädde på oss och gick ut - alla tre. Först lekte vi i sandlådan och gungade lite. Sen promenerade vi ner till vattnet. Elias var fascinerad som tusan! Tänk vad han ska trivas på stranden i sommar, killen som älskar att bada :-)

Nu är vi inne igen, jag ska snart åka och avverka dagens arbetspass. Det kan nog bli rätt mycket idag, så jag längtar redan tills jag kommer hem ikväll...

När jag kommer hem igen blir det grillmys tror jag :-)

ingen foundation alls längre

Justja, jag har glömt att berätta om ett enormt steg jag tagit: för ca 2 veckor sedan slutade jag att använda foundation!

Min hy har börjat bli såå känslig. Får ofta röda små utslag på kinderna (för att inte tala om finnarna på hakan!) Därför beslutade jag att sluta kleta in ansiktet fullt med foundation, puder och rouge. Det känns så bra! Dessutom hittade jag aldrig någon ton som passade min hy. Och finns det något fulare än foundation-kanter? Kunde nästan känna mig lortig med ojämt smink...

Nu hoppas jag (och tror) att hyn håller på att återhämta sig. Tvättar/smörjer in ansiktet med Mary Kay 3 in 1 cleanser (som har solskyddsfaktor 25 i dagcremen) och sminkar mig enbart med mascara :-)

Ett stort steg för att vara Sara!

det behöver inte kosta...

Godkväll. Här har vi en lugn och mysig Fredagskväll. Tända ljus, lite choklad, soffhäng, myskläder, you name it...

Samtidigt sitter jag och reflekterar över de senaste tillskotten till hemmet. Ett köksbord, ett vitrinskåp, en kökssoffa och ett bord till uteplatsen för 200 kronor tillsammans! (Köksbord & vitrinskåp - 100kr/st. Kökssoffa & ute-bord - gåva) Helt galet egentligen. Så mycket fint för så lite pengar.

Det behöver inte kosta en förmögenhet. Har jag sagt att jag äääälskar loppis och secondhand?! ;-)

Tror jag måste göra en ny kategori här på bloggen. En loppis-kategori där jag kan visa fynd och tipsa om bra ställen. Ett ställe jag ser fram emot att besöka väldigt snart är loppisen i Bricka! Sjukt att jag aldrig varit på den mega-loppisen förut...

Hyllan nedanför är tex. ett fynd för 20 kronor! Nu: dusch och hopp i säng.

tror alla var i stan idag...

Oj vilken dag! Imorse gick det hur bra som helst - pigg, glad och lagomt lugnt på jobbet. Mitt på dagen blev det dock KAOS [käääjows].

Jag blev tvungen att jobba över, men det gjorde mig inget :-)

När jag fick sluta åkte jag till A&H. Snusförrådet skulle fyllas på. Hur mycket bilar som helst, på vägarna, på parkeringarna, överallt. Och inne på A&H var det nästa svårt att ta sig fram. Men det är klart, många har ju klämdag idag...

Köpte även en ny kudde till kökssoffan!

Väl hemma drog jag fram dammsugaren. Det var sååå dammigt och skitigt här. Verkligen på tiden att det blev gjort. Pojkarna är i Bobygda, så jag ska dona lite till nu i min ensamhet innan de kommer hem!

Imorgon väntar jobb igen, men bara mellan 11 och 16. Så lite Fredagsmys blir det allt ikväll :-)

jobbar när andra är ledig...

Idag har vi haft ännu en bra dag. Elias sov sin förmiddags-nap klockan 11:00. Efter en timme vaknade han, så jag gick in till honom och sedan la vi oss i soffan. Och vips så sover pluppen igen! En hel timme sov han på min mage, mjukt och skönt ;-)

Jag somnade jag också, och vaknar av att Tom stod i köket. Men mysigt var det att sova tillsammans en stund. Och Elias var sedan pigg och glad efter 2 timmars sömn :-)

När vi vaknat ordentligt kom pappa och brorsan på fika. Lek och bus!

På eftermiddagen åkte Mattias, Tom och brorsan iväg och fiskade. Så jag och Elias åkte upp till Norrvägen.

Vi blev bjuden på middag, lekte och myste i soffan. Elias följde även med min pappa till lekparken en sväng.

Själv passade jag på att låna duschen, tvättade håret och lät det självtorka. Skönt att få det gjort. Hehe.

Det var riktigt skönt att komma hem. Ingen disk, tvätten är vikt, håret torrt & rent, Mattias fiskar ännu, Elias somnade på 3 minuter och här sitter jag i soffan med tända ljus framför hockeyn :-)

Men jag kan behöva denna lugna kväll utan måsten... Klockan ringer nämligen 03:45 inatt. Ett fm-pass står på schemat.

En annan jobbar ju både Fre-Lör när de flesta andra har långhelg, men jag har ju varit långledig så det blir skönt att komma igång och träffa gänget :-)

en mycket grå, trött dag...

Imorse var jag trött, tror nästan jag sovit fööör djupt inatt. Vaknade av att Elias bet mig i näsan och skrattade! Goplupp.

Vi gick upp alla tre vid 7-tiden, myste lite i soffan, tände lite värmeljus och sen åt vi frukost tillsammans. Elias åt glatt både tomtegröt, macka och nyponsoppa.

Efter en cappuccino började även jag vakna till liv... Mattias åkte och jobbade en sväng hos några han känner. På röddagen och allt. Då gick Elias och jag ut på uteplatsen. Det regnade så mycket så vi fick hålla oss innanför staketet. Men frisk luft fick vi iallafall :-)

När vi kom in lekte Elias själv hur länge som helst. Så skönt när han glömmer allt runt omkring och bara koncentrerar sig på leksakerna! Men fy vad arg han blev när det inte funkade som han ville ;-)

Nu har han sovit ett tag, jag har hunnit äta lunch och plockat lite, får se om jag hinner blunda någon minut jag med innan han vaknar!

Vad resten av dagen erbjuder vet jag inte, det visar sig :-)

har hunnit måla mera...

Godkväller! Äntligen har jag tagit plats i soffan... Eftermiddagen har bara flugit iväg. När killarna kom hem åt vi middag, sen tog dom sig ett mysigt skumbad.

Medan så passade jag på att grundmåla ett litet bord jag hämtat hem från min gamla lekstuga. Ett bord som vi ska ha på uteplatsen på baksidan. Alldeles nyss målade jag klart det, så nu får det torka under natten. Det blir bara roligare och roligare att måla för varje gång :-)

Nu är det bara staketet där ute som ska bli vitt, och lite fina blommor som ska inhandlas!

Ser fram emot en sommarkväll på uteplatsen, liggandes i soffan med lite tända ljus när det skymmer... Åh vad jag vill ha sommar nu!

Resten av kvällen blir lugn. Ska nog slänga in en maskin tvätt, ta en dusch och sedan mysa med tända ljus :-)

trivs i köket på sofflocket...

Nu är det mesta klart i köket. Bordet är väl nääästan torrt. Och allt annat börjar komma på plats. Sitter på kökssoffan och bara trivs :-)

Elias har utvecklingssamtal på dagis idag efter fyra, så dom kommer hem lite senare.

Det betyder att jag inte behöver börja med dagens (enkla) middag ännu, pyttipanna och stekt ägg... Istället kan jag ju gå runt och klura på vad som ska målad här näst ;-)

tre "nya" fina vita skålar...

Carro och jag gick en sväng på RK idag med. Vi är fan där varje dag?!

Hittade tre fina skålar för en billig peng. Dom har tagit plats på en hylla i köket. Ramen (som blev vitmålad) med recept fick flytta på sig ;-)

Bordet var jag tvungen att måla två gånger eftersom kvistlackat lyste igenom... Så nu väntar jag bara på att det ska torka. Tror det blir bra, precis sådär halvslitet som jag vill att det ska vara!

Undra vad som ska målas här näst då, hehehe. Pappa hade varit hit och lämnat två färgburkar, mer kvistlack, en ny pensel och en roller medan jag var hos Carro. Lycklig :-)

en trevlig morgon, so far...

Godmorgon! Imorse klev jag upp med killarna (som vanligt) och skickade iväg dem på jobb/dagis.

Sedan mötte jag upp Carro klockan 07:00 på pricken, för en promenad.

Det var så himla fint ute, och pigga blev vi. Sen åt vi mysfrukost här hemma. Nu ligger Carro på kökssoffan och jag har kvistlackat + målat bordet en gång. Jag kanske nöjer mig såhär? Har slipat kanterna och fått det precis som jag vill. Vi får se när det torkat :-)

Skönt att det är gjort iallafall. Nu får vi se vad resten av dagen erbjuder!

en tavla med goda recept..,

Nu på kvällssidan klippte jag ihop en recepttavla till en av kökshyllorna. Fint med smarriga recept synliga!

Tror jag ska smeta på ett lager vit färg på ramen innan jag hoppar i säng. Risk att jag stör mig annars ;-)

Imorgon klockan 07:00 står det en promenad med Carolin på schemat. Sen äter vi mysfrukost här hemma. Det blir en bra start på dagen, och det behöver jag väl, för att orka bocka av punkterna på morgondagens to-do-lista!

Håller f.ö på att dona lite i köket. Trivs såå bra på kökssoffan, då vill jag ju trivas i omgivningen med. Flyttar på lite saker, det är ett bra trolleritrix!

imorgon: projekt köksbord

Gud vad jag är glad över köksbordet jag fyndade idag! Köpte det faktiskt på secondhandbutiken under träffpunkten på öster, där det annars är såå överdrivet dyrt...

Det blev mycket mer yta i köket, men ändå får vi plats 5-8 personer runt det med en extra stol + kökssoffan. Verkligen bra!

Imorgon börjar projektet att måla det vitt. Lite kvistlack och två lager bara. Stolarna är slitna, så jag vill inte att bordet ska vara perfekt målat...

Jag fick inte ens skäll av Mattias för att jag släpat hem ett till bord, även fast vi egentligen inte behövde. Hehehe. Hörnskåpet och kökssoffan gnällde han inte heller på. Så jag antar att han är nöjd, eller ja, lärt sig att leva med mig kanske ;-)

Nu ska jag tända ljus och mysa framför hockeyn!

en lagom tisdageftermiddag

Godkväll. Här har vi haft en lagomt lugn/livlig eftermiddag. När pojkarna kom hem från jobb och dagis åt vi middag vid ny-bordet. Kyckling, stekt aubergine, sweetchili-sås och sallad. Gott vare!

Efter middagen diskade jag undan och plockade lite, sen frågade jag Elias om han ville följa med ut och slänga soporna... Han nickade stort och hämtade sina skor! Gud vad lycklig han blev när han fick ytterkläderna på sig, helt till sig :-)

Vi blev ute ett bra tag. Lekte med bilar, blåste såpbubblor, lekte på pappas bil och hälsade på ute hos grannarna. Dom hade så söta små kattungar.

Elias ville klappa dom, men han skrämde dom istället, haha. Grannarna undrade om vi ville ha en kattunge. (Jaaaa!!!) Men det känns lite sådär när vi bor i lägenhet.

När vi kom in blev det soffmys. Och här tänker jag stanna hela kvällen :-)

Det är ju hockey!

"nytt" köksbord, 100 kronor

Imorse var jag trött, ögonen var verkligen svåra att öppna. Tror jag var halvt sovande när jag gjorde Elias redo för dagis... Somnade om när grabbarna hade åkt, och sen var jag ÄNNU tröttare!

Men jag tog mig upp, rätt sent, och gjorde mig iordning för en secondhand-runda med Carro.

Jag hittade ett litet behändigt köksbord för 100 kronor - som hittat! Vi kan ju inte ha så stort i vårt lilla kök, så detta var perfekt. Nu kan vi ha fyra stolar runt bordet och ändå utnyttja kökssoffan för fler platser :-)

Bordet ska självklart målas! Kanske börjar med det imorgon...

Nu ska jag laga mat, kyckling, tills grabbarna kommer hem. Sen ska mamma, jag och Elias ta en långpromenad :-)

två soffor har flyttat in...

Ja, nu har ju som sagt två stycken soffor flyttat hit till Frejavägen! Båda två har vi fått av mamma och pappa.

Mysigt med en kökssoffa! MEN nu vill jag ha ett rektangulärt bord. Soffan fyller inte riktigt sin funktion med ett runt bord... Jag ska kika på RK och Dakapo imorgon, behövs det så målar jag gärna ;-)

Den lilla utemöbeln som stod på baksidan har fått flytta till framsidan, där den tänkta trätrallen ska vara. Om jag nu vill ha någon, har inte bestämt mig än. Och på baksidan står nu den andra soffan vi fick. Ska hämta hem ett bord med. Tänk att kunna slänga omkull sig där i kvällssolen :-)

Nu sitter jag faktiskt på kökssoffan och skriver, samt tittar på när Mattias diskar. Underbart!!!

Elias sover skönt, vi tog ett bad tidigare ikväll han och jag. Myspys!

en riktig pisskväll, haha

Idag har vi haft en bra dag! Carro kom hit mitt på dagen och lekte med oss. I början var Elias väldigt skeptisk till henne, oj vad han studerade henne uppifrån och ner, men efter någon minut gick det bra, han bjöd till och med på mys :-)

På eftermiddagen kom pappa med kökssoffan och utesoffan, hurra! Vi var ute när han kom, för vi skulle just gå och handla.

När vi kom hem från affärn fick jag psykbryt nästan. Kände mig så himla låg. Och trött. Och less. Och gråtfärdig. Elias var gnällig. Det var världens röra här hemma och och och...

Blir sådär när jag inte ätit något...

Som tur var kom Mattias hem från jobbet då. Han skulle till Bobygda och hämta något, han tog med sig Elias.

Så jag fick någon timme för mig själv - guld värt. Jag har hunnit laga mat, donat med kökssoffan, flyttat utemöblerna, tvättat och hängt tvätt, ätit (behövligt!) och vilat upp mig lite.

Så nu är det bra igen ;-)

*skulle vilja vara ute jämt*

en hemmadag med Elias

Idag har vi en hemmadag, jag och Elias. Han var en riktig tröttis imorse, och eftersom han hostar hemskt och äter medicin fick han stanna hemma från dagis.

En mysmorgon har vi haft, suttit i soffan och tittat på barnprogram länge, länge.

Nyss var vi ute på en promenad också. Vi gick ner till bryggorna och kollade på båtar. Roligt! Elias vinkade glatt till alla bilar vi mötte, gofisen...

Så lite luft har vi iallafall fått idag, trots tråkvädret. Nu sover lilleman i sitt rum, och jag har tagit plats i soffan. Diska gjorde jag imorse efter frukosten, och plockat ihop har jag redan gjort. Så ett tag kan jag ligga här och bara vila. Eller, först borde jag slänga in en tvätt.

Senare kommer kanske Carro! Och på eftermiddagen får vi förhoppningsvis hem kökssoffan :-)

en mysig söndag utomhus

Idag har vi i stort sett varit ute hela dagen! Det blåste och kom en hel del moln, men lite sol fick vi iallafall njuta av.

Jag och Åsa tog även en liten promenix ner till ån medan grabbarna jobbade.

Det var väl den enda nyttan jag gjorde idag, hehe. Satt mest i solstolen och tog det lugnt. Skönt med sånna dagar med ;-)

Innan vi åkte hem bjöds vi på gott grillat - mmm! När vi kom hem kom Elias hit, gopluppen! Han var glad och busig. Och riktigt snygg med jeans och kofta!

Nu på kvällen har jag varit och målat på det sista lagret vitfärg på kökssoffan. SKÖNT att den är klar!

Så imorgon kör pappa hit den, även en utemöbel vi ska få av dom. En soffa och en eller två fåtöljer.

Nu: söndagsmys :-)

väldigt lugn lördagskväll...

Godkväller! Här har vi en lugn och mysig Lördagkväll. Det var två stycken öl kvar sedan igår, och det är ju förbannat gott med öl framför en hockeymatch... Vi har även delat på en popcorn-påse.

Jag är ganska så trött och läääängtar efter att få hoppa ner i sängen. Men ett litet tag till ska jag vara vaken. Kanske blir piggare efter en dusch :-)

Imorgon ska jag kliva upp i bra tid. Koka kaffe, vika tvätt och tvätta håret. Sen ska vi åka till Micke och Åsa.

Mattias skulle hjälpa Micke med något, så då kan vi tjejer ta det lugnt och mysa järnet. Hoppas på bra väder så vi kan sola lite! Grilla ska vi också göra - mmm!

Sen på kvällen kommer lilleplupp. Dessa dagar när det nästan gått en vecka, saknar vi honom enormt mycket. Nästan lite abstinens sådär!

på gång med kökssoffan

ÄNTLIGEN har jag börjat måla kökssoffan! Den har ju stått och väntat på mig i ett år nu, ungefär.

Efter fotbollen var det bara att hoppa i snickarbyxorna och börja ;-)

Jag har grundmålat ett laget nu, strax ska det bli en andra gång. Sen så målar jag nog ett lager vitfärg imorgon eller på Måndag! Så förhoppningsvis kan pappa köra hem den i början av veckan :-)

Men jag har inte bestämt mig om jag tänker sätta fast något fint tyg på locket, eller om det ska vara naket...

Nej, dags att fortsätta!

lite träigt med allt det vita

Eftersom Mattias älghorn SKA sitta på väggen så är jag ju tvungen att inreda efter det... Men ok, jag erkänner att jag faktiskt börjar gilla att det sitter där det sitter!

Den gamla bärrensaren jag köpte på loppis hamnade under hornet. Skrev ett litet citat på det och vips så blev det liiiiite finare att ha framme.

Men nu ska jag lämna denna varma lägenhet och ge mig ut i blåsvädret. Burr vad det stormar!

En varmkorv i kiosken och lite fotboll gör nog susen ;-)

en mysig liten loppistur...

Hemkommen från loppis med några fina fynd. Jag, Carolin och mormor åkte till Tövsäter där det var loppis. Sen kollade vi in slöjdmässan på Folkets hus och avslutade på RK.

Jag köpte en gammal "träbit" (träffade mina ex-ex-svärföräldrar som berättade att man rensat bär med den), en lampa, två små fina korgar och en Höganäs-kruka.

Trådkorgarna fick jag av mormor, det andra betalade jag sammanlagt 55 kronor för. Vilka fynd :-)

Tror jag vill ha lampan i köket, den stora svarta ljuskronan känns lite för "pampig" i vårat lilla kök... Lägger nog undan den ett tag, en vacker dag bor man kanske större där den passar bättre!

När jag kom hem bjöd jag mormor på kaffe och macka. Sen slängde jag in en tvätt och har nu lagt mig på soffan.

Börjar känna av pollen rejält nu! Hua.

Mattias är i skogen och röjer, så vid 15-tiden åker jag nog ner till fotbollsplanen. Hemmapremiär för Forsa! Och som vanligt har ju mamma och moster hand om kiosken hela sommaren. Så himla mysigt :-)

hockey, yatzy och götta...

Ikväll fick vi sällskap i sofforna av Åsa och Micke! Mycket trevligt. Vi vräkte i oss chips och godis, drack öl/cola, kollade på hockey, pratade och blev dängda på yatzy av Åsa.

Härlig Fredagskväll.

Det verkar dom dock inte haft i lägenheten ovanför... Ambulansen kom precis och hämtade en halvt livlös liten tjej som druckit för mycket. Vi hade dörren öppen och hon låg på balkongen ovanför, stackarn. Lätt hänt när man är så pass ung och testar gränser...

Nu är det dags och krypa ner i sängen! Såå trött. Imorgon blir det en skön sovmorgon. Sen ska vi nog på loppis. Jag, Carro och mormor.

Det är morgondagens planer so far :-)

lite handling och ett fynd...

Hej och hå, känner mig trött och seg även fast jag inte gjort många knop idag... Skyller på vädret.

Mamma, mormor och jag tog en kopp kaffe på Kaffebaren innan vi åkte och handlade. För min del blev det bara en mini-handling, kylskåpet var redan rättså välfyllt. Svängde in på ÖB och kikade också. De hade fått in såå fina kuddar! Tänkte på kökssoffan... Men jag väntar och ser när den har flyttat in istället.

Svängde även in på RK där jag fyndade en vit hylla för en tjugolapp. Vet inte riktigt vad jag ska ha på den ännu, men det kommer :-)

Nu ska jag börja med maten. Sen blir det Fredagsmys på tu man hand med sambon. Han skulle köpa hem lite öl. Det låter härligt - öl, chips, hockey och tända ljus!

värre träningsvärk idag...

Ledig, med ännu värre träningsvärk och grått väder - underbart?! Jo, men faktiskt så är det grymt härligt att vara ledig på Fredagar då man har sin lediga helg. Det händer inte ofta att man är ledig just den Fredagen, men idag är jag det, och inget får mig på dåligt humör :-)

Jag ska nu ta och diska undan, ingen av oss orkade igår... Sen ska jag hämta upp mamsen.

ÖB och Maxi - dagens enda planer! Låter lugnt och bra. Sen får vi se vad som händer helt enkelt :-)

Trevlig helg så länge!

och regnet det öser ner...

Burr, vilket ruskigt väder! Fast det är ju ganska mysigt att vara inomhus med tända ljus och lyssna på dripp-droppet utanför.

Imorgon vore det härligt med sol, men jag tror nog det dröjer ett tag.

Emilia berättade att hon har solat och svettats i bikini idag. *Avis* Tror jag packar väskan och hälsar på na! Dela på en dunk vin och Gotland osäkert ;-)

Nej, nu ska jag borsta tänderna och krypa ner i sängen. Skönt att veta att minst 3 dagars ledighet väntar! Om inget extrajobb dyker upp är det 7 dagars ledighet som väntar, men som sagt, hoppas bara på 3 dagar :-)

Här är mitt nya fina iphoneskal:

mitt nästa målarprojekt...

Godkväller! Eftermiddagen på jobbet var väldigt lugn. Jag hann städa lite i köket, dricka mycket kaffe och prata strunt med Mia. Bra arbetsdag!

När jag kom hem gick jag bara in och vände. Stoppa lite bröd i frysen, sen åkte jag upp till norrvägen.

Fick ett snyggt iphoneskal av mamma; BRYNÄS! Jag är fortfarande kvar här, vi har spelat in massa roliga filmer och skrattat så vi nästan kissat på oss! Vill så gärna visa, men då stryper mamma mig skulle jag tro ;-)

Jag ska snart åka hemåt, karln kommer nog hem från fisket snart han med.

Någon dag nu när jag är ledig ska jag börja på mitt nästa målarprojekt, nämligen att måla en kökssoffa som jag fått av mamma & pappa. Passar perfekt in i vårat kök, så det blir toppen!

Projektet efter kökssoffan blir att "bygga" ett nytt soffbord. Mer om det senare. Har många idéer jag vill ha igenom nu :-)

träningsvärken from hell

Goddag! Till klockan 10:00 låg jag i sängen idag, inte för att jag var trött... Nej, jag tog mig helt enkelt inte upp ur sängen! Träningsvärk from hell.

Jag har ont i hela kroppen. Ska försöka få igång den nu. Röra mig och sträcka ut ordentligt.

Vill ju åtminstone kunna GÅ när jag ska iväg och jobba eftermiddag ;-)

Innan jag åker ska jag också hinna diska, vika tvätt, skrapa bort färg från fönstren på skåpet och även putsa dem ordentligt :-)

Ha en trevlig dag!

som två flugor i en smäll...

Jag lyckades pilla ner väggordet ovanför teven. Det som har suttit snett, och som jag stört mig på... Nu sitter det istället på skåpet. Vackert! Två flugor i en smäll ;-)

det färdigmålade skåpet...

Det färdigmålade skåpet som bara väntar på spotlights och ett fint citat:

innebandy med grabbarna

Oj men jösses vad jag är slut nu! Jag har varit och spelat innebandy i 1,5 timme med grabbarna. Perfekt att ha tillgång till skolans gympasal ju! Det var jag, Mattias, pappa, brorsan, Tom, Janne och Niklas. Huuuur roligt som helst (även om jag fick några hårda bollar på mig, och en axel-tackling mot örat/huvudet av min käre pojkvän)... Blodigt allvar :-)

Nu måste jag stretcha, känner mig redan stel... Sen blir det dusch och fortsätta att titta på hockeyn.

Jag fick jobba redan imorgon om jag ville, och det tackar jag ju inte nej till. Ett em-pass med Mia! Då kan jag unna mig sovmorgon imorgon.

Sitter för övrigt och är nöjd med skåpet, vilket himla kap alltså :-)

en trött men bra dag...

Men imorse var jag trött kan jag lova! Och det har suttit i hela dagen, trots x antal koppar kaffe...

Jag somnade på soffan igår. Sen vaknar jag på natten av att Mattias skulle försöka bära in mig till sängen. Haha, hur tänkte han där egentligen?!

Passande nog hade vi en lugn dag på jobbet. När jag slutat åkte jag till mormor en snabbis. Hon bjöd på god sallad till lunch :-)

När jag kom hem hade pappa varit hit och ställt en full burk med vit målarfärg utanför dörren. Lyx! Så nu har jag målat hela skåpet en gång, tror jag är nöjd såhär. Två laget grundfärg och ett lager färg. Tooooorka fort nu då så jag får börja dona!

Nu väntar lite ledighet för mig. Ska bli skönt faktiskt. Tror det är 8 dagar i följd som jag är ledig nu, känns liiiiite väl länge, så jag hoppas jag blir inringd på mer jobb :-)

Men i helgen ska det bli gött att vara ledig! Bara regnvädret försvinner... Lite sol och värme skulle inte sitta helt fel.

åh vad fint skåpet blir...

Två lager grundfärg sitter nu på skåpet. Vilken skillnad det blir, och det var inte speciellt svårt eller pilligt att måla heller!

Ett lager med vitfärg ska på imorgon efter jobbet, sen kanske jag är nöjd?

Mattias sa att han kunde sätta spotlights inne i taket, blir nog superfint det. Sedan tänker jag mig ett litet fint citat på kanten ovanför glasrutorna. Att vänta är inte min starka sida... Vill att det ska vara färdigt för att inredas :-)

Nu sitter jag i soffan och är slut. På eftermiddagen har jag lagat mat, dammsugit, torkat golven, tvättat, bäddat rent, hängt tvätt, städat toaletten och såklart målat. Fullt upp! Men jag somnar nog skönt efter en dusch sen. Och sömn behöver jag inför morgondagens 05 till 13-pass!

en helt perfekt ledig dag

Imorse blev jag väckt av mormor klockan 07:50, då var hon sugen på att putsa mina fönster. Bara att kliva upp det, haha.

Medan hon putsade alla fönster gjorde jag också lite nytta. Bland annat så dammade jag alla ytor jag kom åt, städade en garderob, torkade av alla skåp & luckor i köket, hängde ut alla sängkläder på vädring och ruskade madrass/sängkappa. Ett himla flow hade vi ;-)

Nu är fönstren så himla rena och fina. Jag ska bara dammsuga, torka golven , städa toan och bädda rent i sängen - sen är det riktigt vårfräscht här!

Mamma kom också hit, då gick vi på RK och kikade. Där fyndade jag ett hörnskåp för en hundralapp.

Jag har sett det förr, men idag blev jag riktigt förälskad i det. Även fast det var grönt... Jag och mamma lyckades släpa hem det, och nu har jag grundat det en gång. Får se om det räcker med ett lager vitfärg sen, gillar ju fult målade grejer jag ;-)

Nöjd är jag iallafall, med hela dagen, men jag har som sagt lite saker kvar att göra så jag ska sätta igång direkt.

lång dag + nya springskor

Vilken himla lång dag jag haft idag... Klev upp 03:50, på jobbet hade vi det otroligt lugnt, vilket innebär att dagen känns sååå lång.

När jag hade slutat träffade jag mormor, vi gick och köpte springskor till mig. Jag fick faktiskt en hel tusenlapp av hjärtat i Fredags, så jag kunde unna mig skorna. Annars hade jag nog inte velat lägga mina pengar på det, blir lite dumsnål årå, hehe. Skorna hade kostat ca 1400 kronor. Så det var ett riktigt kap eftersom jag endast betalade 600 spänn. Bra säljare, den där Niklas ;-)

Mormor bjöd på lunch, sen åkte vi på maxi och handlade lite. Massa goda grönsaker och en hjärtan-på-tråd-blomma bland annat.

När jag kom hem satte jag in massor av kort i Elias fotoalbum, köpte nämligen ett nytt album idag!

När Mattias kom hem åkte vi till Micke och Åsa. Drack kaffe, åt chokladbollar, pratade och var trötta (börjar bli vanligt, haha). Dom har fått det så himla fin i sovrummet och den stora garderoben. Nu ska jag leta hus i Näsviken åt oss med, så det så!!!!!

Ikväll blir det soffan & hockey. Imorgon är jag ledig och har sådan tur att mormor kommer hit och putsar mina fönster medan jag städar! Så någon sovmorgon blir det inte, antar att hon står utanför dörren vid typ 07:30 imorgon ;-)

lite nytt med gamla saker...

gått lös på svärisarnas vind

Nu är vi i Bobygda och Söndagsmyser. Jag, Elias och Inger har även varit i Delsbo och hälsat på Carina (Mattias kusin) m. familj. Där lekte Elias med ballonger för fullt!

I bilen på vägen hem somnade han. Så medan passade jag på att gå lös på svärisarnas vind - LYCKA!

Skulle kunna vara där en evighet och rota, så himla fina och gamla saker, men lite fint hittade jag nu iallafall som jag fick tillåtelse att ta hem :-)

Snart ska vi äta middag här. Kanske lite tårta också efter som farfarn i huset fyller år. Sen ska Elias hem till mamma och Anders, mamma-vecka-dags! Vad som händer ikväll vet jag inte, mysa och samla krafter till en ny vecka. Jobbar 05:00 till 13:00 imorgon.

att somna med bra känsla...

Nu kryper vi ner under täcket och sussar några timmar. Jag är så jäklarns SKÖNT trött efter denna arbetsvecka. Lovely!

Visst är det underbart att gå och lägga sig med en bra känsla i kroppen?! Ingen oro, inga jobbiga funderingar eller mörka tankar. Ingen fasa för morgondagen. Man kan bara slappna av, drömma och sedan vakna upp med dom man älskar mest i hela världen. Lyx!

Det märks att vi går mot ljusa tider. Hela jag blir gladare och trivs med varenda timme dygnen erbjuder. Allt känns bara så... behagligt och bra :-)

Så nu ska jag drömma fina drömmar innan det blir en ny dag!

en bra skön arbetslördag

En ganska lugn och skön arbetsdag hade vi idag. Lagomt mycket - det hör inte till vanligheterna på en Lördag. Jag hann till och med riva av överdragen på 27 stolar som ska tvättas i helgen!

Jag fick även påhälsning av killarna på jobbet idag. Hade riktigt lugnt just då så vi hann mysas lite medan dom fikade :-)

När jag kom hem var lägenheten full av grabbar. Mattias, Elias, Tom & Niklas. Alla åkte iväg och golfade, utom jag och lilleman, vi lagade tacos och mumsade i oss. Riktigt gott tyckte Elias! Jag tyckte inte heller att det var så äckligt faktiskt ;-)

Sedan dess har vi bara lekt och myst här inne, om vartannat. Nu har alla grabbarna kommit hit igen efter golfrundan, så vi myser framför hockeyn med godis och cola!

Imorgon väntar en mysdag i Bobygda. Elias farfar fyller år på Måndag så vi ska fira honom en dag iförväg.

Men nu ska jag fortsätta att slappa, är sådär härligt trött :-)

orkidén hamnade i fönstret

Orkidén hamnade i fönstret med de nya gardinerna, soooomrigt och fint. Synd att vädret inte är speciellt somrigt... Men då får man tänka att det blir desto mysigare att Fredagsmysa med tända ljus!

Idag har vi som sagt lekt massor inne. Det är fortfarande full fart :-)

Till middag idag åt vi en påhittad rätt med bland annat stekt zucchini, champinjoner, lök, vitlök, creme fraiche och ost. Faktiskt gott!

Mellan all lek har jag även hunnit diska, tvätta och hängt tvätt. Men mer nytta än så blir det inte gjort idag! För nu är det Fredagsmyyyyys :-)

massor med olika lekar...

Oj vad vi har lekt idag! Med allt möjligt. Roligast var dock att sparka fotboll runt hela lägenheten, massor av skrik och skratt :-)

https://cdn3.cdnme.se/cdn/9-2/618957/images/2012/pic_201202971.jpg" class="image">

får huvudvärk av vädret...

Visst blir man trött och seg av vädret?! Lite lätt huvudvärk har jag också. Ska nog unna mig en cappuccino i Tassimo'n så kanske man piggnar till lite :-)

Vi har nyss varit och handlat, skönt med den lilla luften vi fick.

Elias är springer omkring och är jättenöjd med sin nya tröja som han fått av farmor! Går och tittar på den hela tiden och vill visa oss. Massor med coola bilar på den ju! Sötplupp.

Just nu sitter han och försöker sätta på sig sina skor helt själv, men det går inte så bra hihi :-)

Imorgon ska jag som sagt jobba. Skulle ha börjat 11, men blev frågad att börja klockan 7 och tackade ja, men nu har jag ångrat mig. Haha oj oj. Så det blir klockan 10 istället. Känns bra, då det bjuds på middag och vin ikväll :-)

Nu: cappuccino!!!

fick en behövlig sovmorgon

Tänka sig! Killarna bjussade mig på en välbehövlig sovmorgon imorse. Tror jag låg och halvsov till halv nio ungefär, härligt.

När jag kom upp var kaffet klart, kan det bli en bättre start?!

Elias tog ett bad sen medan jag rensade ur min neccesär i badrummet. Han har varit pigg och glad nu på morgonen. Känns skönt, inatt fick han nämligen ett litet kruppanfall. Hua vad det låter hemskt... Men han var lugn ändå. Mattias tog med honom ut en sväng och sen gick det hur bra som helst att somna om.

Nu sover lilleman igen. Sen är det lunchdags. När Mattias kommer hem tror jag vi åker och handlar.

Det är väl den friska luften vi får idag, jäkla tråkigt väder! Och lika skulle det bli imorgon. Men då jobbar jag 7-16 så det gör inte så himla mycket för min del...

riktigt slapp torsdagskväll...

Ljusen är tända och jag ligger i soffan och bare later mäh. Jag lyckades till och med leja bort disken till min käre sambo!

Medans tog jag en varm dusch och rengjorde mitt onda skärsår på tummen. På högra handen och allt. Att jobba med inlindad tumme har inte varit det lättaste kan jag säga... Men det är dumt att klaga över en sådan värdslig sak!

Imorgon väntar en ledig dag. Men jag tror inte att lilleman tar hänsyn till det, så det blir till att ställa in sig på en tidig morgon. Får hoppas att han är på mysa-i-soffan-humör :-)

Planer för morgondagen har vi inga, ännu. En sväng på ica maxi och handla lite kanske. Det väntas tydligen skitväder så vi får mysa inne helt enkelt.

Nu: mysa/blunda/njuta/titta tv.

vårens första pelargon här

Vårens första pelargon har fått flytta in i köksfönstret. Konkurrerar lätt ut murgrönan i plast nu i sommar! Det är så himla fint och somrigt med vita och rosa pelargoner :-)

naturvita & rutiga gardiner...

219 kronor på A&H. Bort med de grå, mörka och höstiga gardinerna. In med ljust och sommarfräscht :-)

Jag ångrar inte alls att jag köpte dem! Blomkrukorna fick också bli lite upp-pimpade med de tillhörande gardinomtagen. Får se hur länge jag står ut med att ha det så sött ;-)

Nu: kvällsmys med mannen.

oh my vad jag är trött nu...

Trött är bara förnamnet... Elias lyckades tajma in att vakna typ 03:15 inatt. Min klocka skulle ringa en halvtimme senare. Tror ni jag kunde slappna av och sova vidare? Nope.

Men det gick bra på jobbet ändå (kaffe!) Det är väl nu det börjar komma efter!

När klockan slog ett bytte jag om och åkte på A&H en sväng. Velade bra länge, gick fram och tillbaka, men till slut kom jag ut därifrån med nya gardiner till vardagsrummet. Visar bild snart. Köpte även en pelargon och en annan liten blomma på Kjelles :-)

Jag kom hem ungefär samtidigt som grabbarna. Mattias skulle åka på ett möte vid 16-tiden, så efter lite mellis gick jag och Elias ut en sväng. Tompa kom och lekte han också.

När det var dags för middag fick jag släpa in en hysterisk - verkligen galen - herre som stortjöt och vägrade släppa taget om jackan. Sooom han älskar att vara ute. Lillpuppen!

Men han fick ge sig. Visst skär det i hjärtat när han blir så ledsen och gråter att han nästan kippar efter andan... Men samtidigt måste han lära sig, hur ska det annars bli? Så fort jag nämnde ordet "mat" blev det däremot bättre ;-)

Nu sover han. Och jag har blundat några minuter i soffan jag med. Försöker hitta ork till att diska. Men det går förbannat trögt, haha.

ett mycket lugnt em-pass...

Ja det var en mycket lugn eftermiddag vi hade, chiiiifen och jag. Vi blev klara tidigt och städade på en halvtimme, skönt.

När jag kom hem var det nästan lika fint och rent som när jag åkte. Mattias hade till och med diskat undan efter att dom hade ätit middag. Wow! Elias sover och Mattias spelar innebandy med brorsan, pappa, Janne och Tompa. (Hade också velat!) Men det blir till att slänga sig på soffan för min del - härligt det med...

Har tänt ljus och gjort i ordning lite kvällsfika. Avokado, mmm.

Sen blir det dusch och hopp i säng. Klockan ringer 03:45 då det är dags för ett fm-pass. Så lite sömn skulle ju inte skada :-)

bra morgon, med lite otur...

To-do-listan är avklarad. Har hunnit vika tvätt, tvätta en maskin underkläder, dammsuga, tvättat håret, laga mat till killarna och diskat. Känns bra!

Mindre bra kändes det när jag skar upp tummen på en konservburk, aj... Blod överallt, det dunkar och nu är jag tvungen att gå med tummen inlindad. Ändå blöder det igenom. Har inte vågat kolla hur djupt det är, gör det ikväll, vill jobba utan att veta tror jag :p

Jag tänkte åka till jobbet nu MEN - mina nycklar till bilen, lägenheten och förrådet ligger inlåsta i just förrådet. Smart!

Tur jag har en pappa som kommer med extranycklar!

Nu hoppas jag att det inte blir någe mer otur idag. En skön och bra arbetsdag tack. Sen hem om mysa bara :-)

vaknar till rix morron zoo...

Godmorgon! Killarna har åkt på jobb och dagis. Själv vaknar jag till liv med en kopp kaffe framför Rix MorronZoo.

Alldeles snart är det dags att börja bocka av punkterna på to-do-listan, en efter en, börjar med att slänga in en tvätt och sedan hoppa in i duschen så man blir riktigt piggelin :-)

Skulle vilja klämma in en promenad innan jobbet, vi får se hur fort jag jobbar på här hemma!

Ha en bra dag alla ni :-)

härlig "gå-jogga-springa-tur"

Elias var sååå utmattad efter dagen att han somnade kl. 18:15 i soffan, sötnos...

Istället för att hoppa direkt in i duschen ringde jag Carro och lyckades få med henne på en joggingrunda. Så sjukt härligt väder!

Det blev lite intervaller runt Tövsäter. Gå, jogga, gå, jogga, springa, gå, jogga, springa och sedan full fart upp för backen på slutet. Skönt. Nu önskar jag bara ett par nya springskor. Får hemska skavsår av mina halvtrasiga Easy Tones... Men min älskling säger att jag ska få ett par av honom till veckan. Lovely :-)

Vilka sommarkänslor jag har! Klockan är efter åtta, himlen är blå, solen lyser, dörren till uteplatsen står öppen, fåglarna kvittrar, träden grönskar, tvätten hänger ute och imorgon invigs uteservering på Dackås!

Underbara Maj. Härligaste månaden!

Nu har jag duschat och myst ner mig framför teven. Blir nog inte vaken allt för länge... Jag ska upp samtidigt som grabbarna imorgon och ska hinna med en lång to-do-lista innan em-jobbet.

Hoppas på sånt här väder imorgon igen så jag kan börja dagen med en promenad i morgonsolen :-)

en ren och fräsch lillkille...

Nu har vi landat här hemma igen. Jag har hunnit slänga in en tvätt och packat upp. Skönt att jag diskade undan imorse så det är rent och fint i köket iallafall.

Elias tog ett skönt bad efter en hel dag ute. Lek, hårtvättning och tandborstning i ett. Och efter en liten kamp blev även alla naglar klippta (tror jag, haha). Så nu springer det omkring en fräsch kille här i Sverigetröja. Tyvärr förlorade Sverige mot USA i hockey precis...

Snart ska jag hänga tvätten och ta en dusch jag med. Man känner sig lite ofräsch efter en hel dag utomhus.

Sen ska det tändas lite ljus när det blir lite mörkare. Kvällmys... Imorgon är det vardag igen. Dagis och jobb. Ett em-pass väntar :-)

en heeeeel dag utomhus...

Vad har vi gjort idag? Varit ute, ute, ute och haft det underbart. Lilleman älskar verkligen att springa runt i friska luften och leka. Från klockan 9:30 till 16:30 var vi ute i kanonvädret. Det blev fika och lunch med min pappa på altanen, mys! Och en timmes powernap i vagnen.

Vi har spelat fotboll, varit i lekparken, sopat grus, lekt i min gamla lekstuga, blåst såpbubblor, lekt med min bror och "lagat mat" i lillköket. Elias bjöd på pott-soppa med bollar ;-)

På eftermiddagen kom Mattias dit och vi blev bjudna på grillat - mmm! Fläskfilé, potatisgratäng, feta ost-sallad, halloumi och BBQ-sås! Görgott.

En mycket härlig dag har vi haft. Men nu är vi trötta, sådär härligt trött av all den friska luften och solen :-)

morgon med lek och mys...

Idag fick jag minsann sova till kl. 08:00 för lilleman. Och att sedan vakna av skratt, pussar och gos var helt underbart :-)

Så nu är vi på bra humör båda två! Elias varvar mellan sitt rum och att prata med Telitubiesarna som han fick på dvd i Söndags. Det låter så himla roligt. Men rätt som det är sitter han i sitt favorit-hörn, lutad mot kudden och leker med något annat!

Vi ska snart äta en rejäl frukost. Sedan packar vi nog väskan och promenerar upp till Norrvägen.

Pappa och Mattias skulle vara ute i trädgården och dona, så då kan vi vara där och leka. Det finns ju en lekpark alldeles där också :-)

Sen får vi se vad vi gör när Mattias kommer hem. Kanske Bobygda?

Trevlig första Maj alla ni :-)

RSS 2.0