hyllan är på plats nu ...



Ja! Nu är min egentillverkade hylla äntligen på plats. Och självklart sitter den rakt, det är jag som är sne ;-) Jag var lite osäker på om jag skulle sätta upp den, för färgen ser väldigt ful ut. Men vad tusan, har jag stört mig på vita fult målade saker förr? Nej precis. Jag kan ju alltid sandpappra den och få den ännu fulare (finare).

Nu har jag och hjärtat varit och fiskat. Dåligt med fisk. Men en fick vi med oss hem, och precis i skrivande stund blev jag serverad en macka med stekt fisk på. Han kan min karl, mmm. Vi har hyrt en film och köpt lite gotta som vi ska hugga in på strax. Men först ska jag tända ljus och mysa till det lite. Vi ska sova hemma här inatt, men imorgon blir det Bobygda hela dagen och natten! Så vi hörs väl efter helgen då :-)

nu är det fredagsmyyys

Hejhopp! Här var vi uppe med tuppen minsann. Strax efter klockan O7 snörade vi på oss skorna och tog en härlig morgonpromenad. Mattias (!!!) kom med förslaget klockan O6:5O, och efter en kopp kaffe kände jag mig också redo, hehe. Ritkgit härligt var det. När vi kom hem blev det go-frukost, diskning, dusch och filmtittning.

Nu på förmiddagen har vi varit i stan. Köpt nya vinterskor till herrn, och fikat på jobbet. Mys! Nu får jag nästan ångest av att sitta inne... Vilket väder vi har! Riktig sommarvärme. Vi funderar på att bege oss ut igen. Fiska lite och plocka svamp. Sen vet jag inte om vi ska sova i Bobygda inatt eller hur vi ska göra, vi ska sätta vägspön imorgon. Annars blir det fredagsmys här med go-middag och något glas vin. Vi får se hur det blir. Hur det än blir, blir det en myspys helg. Ha en finan helg ni med! :-)

välkommen torsdagen !

Ja, varmt välkommen säger jag till Torsdagen. Med glädje. För innan dagen är slut har min andra hälft kommit hem från sista jobbveckan i Stockholm. Sedan väntar jobb på hemmaplan = no more ensamma och rädda nätter. Nu i efterhand förstår jag inte hur jag vågar sova själv så ofta... Jag och Marlene pratade om spöken och hemska människor igårkväll, och man har ju varit med om en hel del. Ja huligen :P

Nog om det, jag skrämmer bara mig själv nu... Vad händer idag tro? Jag tror att jag ska ta mig en promenad och handla, kanske svänga förbi RK och kolla lite också. Sen blir det väl lite av det vanliga, diska and so on. Funderar även på att rensa vår överfulla skohylla och lägga undan lite skor. Det ser ju rent ut sagt förjävligt ut där!

Men allra först ska jag klä på mig, bädda sängen och dricka en kopp rivigt kaffe :-)

håret, före och efter ....



Ja, som ni ser så tog mitt hår ganska stor skada av all blekning... Dessutom har jag en permanent som suttit i allt för länge. Topparna gick ju verkligen av (!!!) när jag kammade håret osv osv osv. Men nu har Marlene varit framme med saxen och tagit bort det slitna. Håret är ju mycket kortare nu, men såå mycket friskare. Dessutom kommer det ju växa bättre nu. Och har jag tur så har permanenten försvunnit med.

Detta är en av få gånger jag inte gråter när Marlene har klippt mig, hahaha. Har jag vuxit upp och insett att mitt hår behöver klippningar tro? Hoppas ;-) Nu ska jag åka och hämta hit jäntan för lite onsdagsmys! Trevligt att slippa vara ensam. Tjingaling!

äntligen var det gjort...

Nu är allt hår på golvet borta! Jag har dammsugit och torkat golven, slängt in en tvätt och städat toaletten. Gör jag något annat än tvätta/städa? Haha, det verkar inte bättre. Men jag är glad så länge jag tycker det är kul, eller ja, inte dödstråkigt.

Nu är jag däremot dödshungrig, jag har inte ätit något sen frukost och daimtårta som Carro hade med sig imorse. Jag är ju sådär jättesugen på att laga mat också... Vi får se vad jag hittar på. Men först ska jag ringa svärmor och höra hur det är med henne, sen tar jag tag i maten. Därefter blir det soffan hela kvällen lång, trött trött!

en frisörsalong här idag


Ja, idag har vi en riktig frisörsalong här! Marlene är här och donar och grejar. Carro får slingor och jag har fått mina toppar klippta. Snart kommer även två till "kunder" till henne som ska klippa sig. Så jag får nog en heeel del att städa undan här sen ;-)

Jag tänkte inte klippa mig, men mitt hår behövde verkligen det. Så nu är det ju lite kortare, men så mycket friskare. Och förhoppningsvis kan det börja växa ordentligt.

Trevligt med lite sällskap här. Den här dagen kommer försvinna fort, och det är ju bra, för då blir det fortare torsdag då hjärtat kommer hem! För en gångs skull är jag helt ledig i helgen, så det ska bli otroligt skönt... Sen på måndag blir det 12-timmars jobb. Känns himla drygt i början sådär, men sen är man nöjd och det är ju pengar!!!

nu är jag hemma igen !

Ja, nu är jag hemma igen efter ett dygn hos familjen. Både skönt att vara hemifrån och skönt att komma hem igen. Nu på kvällskvisten har jag tagit reda på hela tre maskiner ren och torr tvätt, inte lite det inte. Sen har jag gjort något som skulle få mormor att gråta tårar av stolthet. Jag har skalat sju halvtaskiga äpplen, skärt dem i bitar och fryst in. Liksom what?! Jag gjorde det nog bara för mormors skull. Faaaast nu är det ju lätt att slänga ihop en äppelpaj om det skulle behövas ;-) Nog om det ...

Jag har även betalt räkningarna, så nu är det ur världen. Funderar på om jag ska kvällsdiska också, eftersom jag får besök O7:3O imorgonbitti av Marlene. Och strax efter det dyker Carolin också upp! Så jag får nog annat att göra imorgon om man sägerrrrrrr. Sen ska jag slänga mig i en nybäddad säng med lite bra tidnignar, gött.

hittat lite gamla bilder :






Hittade lite gamla bilder på mammas kamera... Men nu ska jag lämna datorn och hoppa ur snickarbyxorna, för snart börjar myskvällen med hockey och blåbärspaj ♥

mitt underverk, hahaha




Woohooo... Skitstolt över att ha sågat isär lite bitar, skruvat ihop dem och målat den vit. Haha jättesvårt. Men jag säger inte hur lång tid allt tog för då blir det pinsamt ;-)

det blev en hylla, hurra

Hejsan hoppsan, här har vi haft en bra dag! På förmiddagen tog jag, mamma och Mattias en cykeltur ner på banken, ica och hem till mig en sväng. Min cykel är så grymt skön och bra, så jag avskyr mig själv litegrann eftersom jag bara cyklat på den typ två gånger i år. Min dyra fina cykel som jag fick av morfar... Skääärpning!

På eftermiddagen satte vi och gång med arbetttttet. Medan de andra klippte gräs och donade med blommor så satte jag igång och snickrade. På med snickarbyxorna och kör igång bara! Det såg mörkt ut ett tag, och jag ändrade ritning i huvudet flera gånger innan jag bestämde mig. Men det blev en hylla! En hylla som jag själv mätt ut, sågat till FÖR HAND (!), skruvat ihop med håll-hjälp och sedan målat vit. Stolt ;-)

Mamma knäppte lite kort, men jag har hennes kamerasladd hemma hos mig, så jag ska åka hem och hämta den sen ska jag visa er "underverket" hahahaha. Pappa skrattade åt mig när han kom hem en snabbis från jobbet för att kolla vad fan jag höll på med. Lite snea kanter här och där, men var det nåt jag sket i så var det väl det! Nej nu ska jag åka innan mamma är klar med maten, lyxigt att slippa laga mat!

i mitt gamla flickrum ...

Snickrandet får vänta tills imorgon, för morgondagen blir en riktig myspysseldag. Jag ska nämligen sova i mitt gamla flickrum inatt. Hela "orginalfamiljen" är hemma. Dvs mamma, pappa, lillebror och jag - utan Frida och Mattias. Hur ofta händer det? Så imorgon medan pappa jobbar ska jag, mamma och brorsan vara ute i trädgården och dona. Klippa gräs, fixa med blommor och jag ska snickra min hylla ;-) På kvällen blir det hockeymys här, bara vi fyra. Kommer kännas ovanligt att inte Frida och mitt hjärta är här, kommer bli bra nog rymligt i soffan, heheheh. Mysigt, like old times!

Just nu har vi en köpare här på Mattias moppe också. Och eftersom morfar hade betalat den, så ska jag också få lite pengar när den är såld. Woho, behöver någon tusenlapp extra faktiskt! Tur att FlodinFrida hittade moppenyckeln som har varit försvunnen allt för länge. Annars hade den stått i hundra år till... Nej, dags att kila!

sugen på att snickra ...

Hua vad jag fryser! Sitter uppe hos mamma och pappa just nu, åkte upp hit efter att jag och Carro tagit en promenad. Jag bjöd in mig själv på middag kan man säga, hehe. Sen har jag legat och kikat på Sommar med Ernst. Nu blev jag helt ensam här eftersom mamma skulle på träning, och pappa skulle iväg och snickra. Och på tal om att snickra... Fasen, vad sugen jag blev på att tillverka en hylla att ha ovanför skrivbordet. Så jag tror att jag ska ta mig en titt i garaget efter lite spillbitar, och kolla på ytterligare några Ernst-program så får vi se vart det slutar ;-) Ja, det kanske blir snickarboa hela kvällen för mig? Om jag hittar tillräckligt med träbitar förståss. Kör!

sinnessjukt trött idag...

Satan vad svårt jag hade att ta mig upp ur sängen imorse då. Jag var så trött, så sinnessjukt trött. Det resulterade i att jag låg enda till klockan 1O:OO idag. Det var nog helgen med jobb och full fart som gjorde sig påmind. Fast jag känner mig inte direkt utvilad nu, snarare tröttare... Jag har iallafall ätit frukost, slängt i en tvätt och handtvättat lite leksaker. Men jag tror att jag behöver ta en dusch för att vakna till ordentligt. Jag har en hel del att göra idag faktiskt så jag läre nog piggna till lite nu.

Tvättkorgen är överfull, så tvättas ska det då göras. Sen ska jag dammsuga och damma/skrubba/gnussa allt som går. Toaletten behöver en omgång. Sängkläder ska bytas. Sen måste jag till stan och köpa snus. Hoppas Carolin vill följa med mig, sen kan vi varva ner och bah chilla! En promenix också kanske. Hade jag varit pigg så hade jag tyckt att detta skulle bli en härlig dag, bara dona på och göra bra saker. Men jag är ju så slö idag. Hoppas att duschen gör underverk! Saknar redan Mattias lite också, illa, eftersom han åkte iväg för några timmar sen bara. Men så är det :-)

en myssöndag väntar !

Ja, vi har haft en mycket trevlig helg med härligt främmande! Att vara 6 personer i en tvåa, med två barn, blir inget annat än stökigt. Och jag som är världens freak, gud vad nyttigt detta har varit för mig. Att få lära sig att bara släppa allt och låta det vara hur rörigt som helst. Fast lite ommöblering blev det, mina marimekko-skålar levde farligt där ett tag :-) Jag var lite orolig när jag var på jobbet, hahahah freak...

Sen efter jobbet blev det middag i Bobygda, mmm. Och på kvällen myste vi film här. Eller ja, vi som orkade hålla oss vakna. Verkligen en härlig, fartfylld och kul helg!!!

Nu har dom åkt, och det enda som gick sönder var en plastskål med chips som stod på en spisplatta. Där trodde vi den stod säker, men om man är 1,5 år kan man ju sätta igång en spis hur enkelt som helst ;-) Nu är det nästan lite läskigt tyst hänne. Pojkarna sover och jag har städat lite. Så fort dom har vaknat ska vi ta en prommis, det är någon stor loppis här i Forsa som vi ska kolla in. Senare i eftermiddag ska vi fiska, grilla körv och mysa. Efter det är det tv-söndag i soffan med lite götta. Lovely.

en mycket trevlig helg !




en lång och seg dag ...

Ja gudars vilken lång dag det har varit idag. Och mitt på dagen fick vi som alla andra i Hudiksvall strömavbrott ett bra tag. Ingen kassaapparat, ingen diskmaskin, glassboxen, kylarna och jässkåp fungerade inte osv osv osv. En stackars mamma var inne på toaletten och bytte bajsblöja precis också, kolsvaaaart. Tack och lov kom strömmen tillbaka, vi blev lite orolig där ett tag! Mys med tända ljus iallafall :-)

Jag klådde även mitt dricks-rekord idag, tack vare André Myhrer som skänkte hela 4 kronor till mig, hehehe. Skönt att vara hemma nu, mindre skönt att veta att jag ska vara där kl O7:OO imorgonbitti igen. Men sen så blir det ledigt ett tag igen. Tror jag.

Jag som trodde det skulle vara fullt hus här när jag kom hem, hade helt fel. I'm all alone! Mattias och hans vän med familj kommer inte förens drygt en timme. Så jag får kämpa med att hålla mig vaken, haha, jag är sjukt trött. Längtar tills imorgon kväll nu... Så jag också får känna mig ledig och avslappnad och umgås med alla här. :-)

helt ändrat uppfattning

Godmorgon, jag hinner visst sitta ett tag och njuta av morgonen ändå. Jag har precis duschat och sitter nu och lyssnar på Adele. Jag som trott att jag avskytt henne... Tack vare att radion har plågat mig med set fire to the rain och rolling in the deep. Stort tack till Marlene som visade mig en ny värld och fick mig att ändra uppfattning! Just nu repeatas someone like you. Och historian bakom albumet, oj.

Snart är det dags att torka håret och hoppa i kläderna. Mattias sover ännu, så jag hinner nog göra allt det innan jag tar fram frukost. Sen är det full fart som gäller !!!

blir en tidig kväll här ...

Mattias är äntligen hemma och vi har bara myst nu på eftermiddagen/kvällen. Jag har tvättat alla hans arbetskläder också eftersom jag förmodligen inte kommer hinna tvätta i helgen, lagat middag och lunch tills imorgon samt förberett med täcken och kuddar till alla oss sex personer som ska få plats i lägenheten. Tur vi har bäddsoffa!

Imorgon blir det en tidig morgon. Mycket ska hinnas med. Hämta hem volvon, städa, handla, tvätta håret och skjutsa Frida till skolan. Allt innan klockan 12:OO då jag börjar jobba. Tur att jag är en jäkel på att planera och ligga steget före, hihi tack mamma, tror jag har fått det från dig ♥ Nu ska jag krypa ner i sängen och kolla på film, hjärtat har redan lagt sig! Trött? Men jag behöver mycket sömn inatt så det blir skönt att lägga sig. Tror nog att vi hörs efter helgen, kanske innan, men trevlig helg!

en dag med marlene ...

Hej och hopp! Tidigt imorse kom Marlene hit, härligt sätt att vakna på, förutom att ringklockan låter så förjävligt. Vi har inte gjort något speciellt idag. Tittat på gamla filmklipp, knäppt fula kort och skrattat. För ett tag sedan lyxade vi till det med pizza! Så nu är vi något mätta... Tänkte försöka hinna till stan också för Marlene skulle fixa nått. Sen kommer Mattias! Ska försöka ha en lugn kväll inför en fullspäckad helg :-)

Just nu är det Jedward Jedward Jedward i hela lägenheten. Söta pojkar. Marlene är också rätt söt, eller halvt skadad? Jag vet inte. Nåväl, nog om detta. Nu ska vi dra!

en hel del fula bilder :-)



Hehehehe ja, vi är otroligt fula men vi har sjukt roligt! Det jag handlade var desto finare. Just nu pryder en ny väggdekor den förut tomma väggen mittemot sängen.


Lite halvtaskiga bilder, men det passade bra där. Har kännts allt för tomt på den väggen. Och orden är ju så otroligt fina och sanna. Men nu får det nog räcka med väggord i detta hemmet... Nu ska jag sova, godnatt och sov gott. Vill ha imorgon nu!

ett helt dygn hemifrån!

Godkväll på er alla! Jag har inte varit hemma på ett helt dygn nu, och det känns underbart. Jag har haft det skönt hemma hos mormor med Fridis. Igårkväll var vi såå trötta och mysiga så vi somna alla tre i mormors 120'säng. Mormor och jag på varsin sida, med Frida liggandes i mitten med huvudet neråt. Att jag vaknade en gång på natten med Fridas tår i min mun gjorde absolut ingenting, hahaha ojoj! :-)

Imorse åt vi go-frukost innan vi promenerade ner på stan. Träffade Carolin, sen plöjde vi igenom alla affärer - vilket tar 1O till 15 minuter ungefär. Efter att Carro lämnat oss gick jag och Frida på HotChili och lunchade, mmm. Tog en runda till på stan, sen fikade vi på Dackås. Känns som en evighet sedan jag var där! Massa nya saker; maträtter, chocolatte, ny praktikant osv. Kul! Ska bli skönt att jobba Fre-Lör.

På stan syndade jag faktiskt lite... Men jag handlade bara rea-saker, saker jag behövde, och en grej med ett halft presentkort. Så heeeelt underkänd är jag inte!

Nu ikväll har jag och Carro varit uppe hos mamma och pappa och "tittat" på hockey. Det blev mest prat och fika, men vad gör det när Brynäs ändå förlorade... Sen var det skönt att få komma hem. Ska dona lite nu och sen ska jag lägga upp lite bilder från igår, idag och på fynden. Sen sova, för imorgon O7:3O kommer Marlene hit :-)

zink zink zink zink zink


När jag rensade ur förrådet hittade jag lite mer zinkprylar. Tycker det är himla fint :-)
Satt på uteplatsen nyss och delade några efterlängtade minuter med Marlene. En snabb sväng hann vi ses iallafall, men imorgon blir det förhoppningsvis längre. Yaa!

Nu är det dags att hänga tvätten innan jag tar mig en dusch. Jag ska ju snart bege mig in till stan för att spendera natten där med mina hjärtan. Mormor och Frida, det är något speciellt. Ja, den här dagen flög också bara förbi. Trots att den kändes tråkig och lång imorse. Snart är det banne mig helg. Då ska jag få jobba två dagar, dessutom får vi besök av Mattias vänner. Roligt! Men nu är det fortfarande tisdag ♥

äntligen så är det gjort




Så var äntligen förrådet urrensat och en aning lättare att ta sig in i och hitta saker. Det är fortfarande rätt mycket kartonger längst in, många tomma, men dom det är grejer i har jag skrivit precis vad dom innehåller så nu är det banne mig ordning och reda! Och när en av vagnarna försvinner så kan jag äntligen ta hit min fina cykel som står uppe hos mamma och pappa nu. Vilken lättnad, och skönt att få slänga :-)

F.ö så har jag varit och pantat burkar, handlat och försökt skicka iväg paketet. Men vi hade inte fått någon returlapp att sätta dit så jag får göra det när den kommer då. När jag hämtade posten såg jag att jag fått en kallelse till sjukhuset för att röntga njurarna och göra ultraljud. Så jag kastade mig på telefonen och hann precis ringa röntgenavdelningen. Jag fick ju göra allt det där på akuten i Lördags, så det känns lite onödigt att göra det igen när allt såg så bra ut? Så nu är allt avbokat, om inte doktorn tyckte något annat för då skulle jag få en ny kallelse. Hoppas inte. Ärbranu!

Nu ska jag äta något, slänga in en tvätt och sedan duscha. Kvällen och natten spenderar jag med my dear Frida och mormor. Gör ett nytt försök, förra gången slutade ju allt på akuten... Morgondagen blir en dag på stan, och jag ska försöka hålla i mina pengar. Fast väldigt VÄLDIGT billig rea är tillåtet, bestämmer jag! ;-)

time to rensa ur riktigt!

Men godmorgon! Här skiner solen, och det var riktigt skönt att vakna för ett tag sedan. Det första jag var tvungen att göra var att koppla ur den nya boxern vi fick för några dagar sedan, och packa ner den i kartongen igen. Vi ska nämligen få skicka tillbaka den eftersom jag tackade ja utan att tänka riktigt :-) Haha ja, jag säger då det, jag ska icke prata med försäljare eftersom det ofta slutar med att de övertalar mig. Men nu är den gamla boxern uppkopplad igen! Hädan efter ska jag ge Mattias telefonen när någon försäljare ringer, det brukar sluta aningen bättre...

Nu ska jag göra mig iordning för att åka och handla/skicka tillbaka paketet. Sen ska jag övertala mamma att följa på en långpromenad. Vad som händer sen vet jag inte. Borde verkligen städa och rensa förrådet. Där står hundra tomma flyttlådor, lådor med skit bara, två barnvagnar, ett golfset, en tv-bänk, dykargrejer, fiskegrejer, osv. Jag kommer knappt in. Och det mår jag sjukt dåligt av, eftersom jag älskar ordning och reda. Men frågan är vad jag ska göra med allt? Jag kan ju fråga Johanna, om du läser detta, vad jag ska göra med vagnarna? Om du vill ha dom hemma hos er eller om vi ska ha båda här? :-) Och om någon vill ha en vit tv-bänk är det bara att höra av sig! Ja, detta blir nog ett heldagsprojekt. Känns lite som nu eller aldrig. Nu!

i t s g i v e a n d t a k e

Vattna dina blommor, annars kommer dom snart att dö. Försvinna från dig.

love trinny & susannah


Vilken slapp, skön och kravlös eftermiddag jag har haft... Har legat uppe i soffan hos mamma och pappa hela tiden, lovely. Först så kollade jag igenom ett x antal Sommar med Ernst-program, blev bjuden på middag, plöjde igenom alla Trinny & Susannah-program, åt våfflor till kvällsfika och bara var allmänt avslappnad och lugn. Jag som tyckte tiden stod still imorse, och vips så har klockan passerat 9 :-)

Trinny & Susannah, haha, jag älskar dom. Och det dom gör. Man blir ju så himla inspirerad och sugen på att ta tag i sig själv, göra något nytt. Men från att ha gått från svarthårig till röd/brun med lugg, blekt håret 6 gånger på två dygn och sedan färgat det ljusbrunt så får jag nog lugna mig... Haha, jag tror att det är tillräckligt för ett tag framöver va? När jag träffar Marlene nästa gång (blir förhoppningsvis nu i veckan) så kommer hon att jaga mig med saxen och gråta blod om hon inte får klippa av mig topparna! "Sara du kommer tappa håret, bla blaaa bla" ;-)

Nu ska jag hoppa ur jeansen, duscha, ta på mig myskläder, tända ljus och fortsätta titta på teve. Bättre än så blir det inte denna måndag. Hoppas på en effektiv tisdag!

tiden står stilla idag ?!

Ja, det känns som att tiden står stilla och som om jag väntar på bättre tider bara. Jag har hunnit dammsuga, bädda och plocka, och klockan är lika mycket som när jag började känns det som. Funderar på om jag ska åka upp till mamma en sväng och gå igenom huuundra program som jag missat. Alla Ernst K-program och andra inredningsserier. Love it! Önskar att jag också hade tv4-anytime och allt annat som dom har, gratis filmer hit och dit när man vill, och alla program när man vill... LYX!!!

En glädjande nyhet jag fick imorse är att jag kommer få en och en halv tusenlapp ungefär, för sjukhusvistelsen. Det betyder att jag inte gått miste om allt för mycket pengar på de två dagar jag inte kunde jobba tack vare försäkringskassan. Bra bra.

Nej, nu ska jag diska upp innan jag beger mig till mamma och tv-världen ett tag :-)

och så kom måndagen

Yes, nu var det måndag igen... Mattias åkte till Stockholm tidigt imorse för ännu en veckas jobb. Jag var också uppe den tiden, men eftersom det fortfarande var mörkt ute kunde jag somna om i vår varma sköna säng någon timme med gott samvete :-)

Nu på morgonen/förmiddagen har det inte hänt mycket för mig. Jag har ätit frukost framför teven, och försökt vakna till med två koppar kaffe. Jag känner mig ruskigt seg, kan det bero på vädret kanske? Fy vilket rusk, och jag som kände för en lång promenad eller cykeltur idag. Jag får komma på något annat vettigt. Dammsugning prioriteras hyffsat högt, haha, gud så det behövs! Senare ikväll så kanske det blir myspys med en efterlängtad vän, gud så det också behövs! Hoppas på en bra dag.

Dags att hoppa ur myskläderna nu och försöka piggna till, magen är bra iallafall :-)

låter resten få vänta ....


Ja, nu låter jag resten av allt som ska göras vänta tills imorgon. Eftersom jag inte är 1OO-procentigt bra än, unnade jag mig en lång och varm dusch istället och tänkte krypa upp i soffan ett tag nu. Så jag får orken till att laga middag, det blev senare eftersom herrn åkte iväg och fiskade. Det viktigaste har jag hunnit göra iallafall, bland annat fyllt hela tvättorkställningen med svamp :-) Men nu är myskläderna på och jag ska inta soffan! Skulle inte förvåna mig om jag slumrar till, men vad gör det när det är Söndag? Även fast jag inte jobbar så mycket är det en riktig tråkdag ju!

vilket underbart väder !


Jamen vilket fint väder vi har haft idag! Fast nu ser det ut som om molnen kommer? Hur som helst har jag hunnit med en skön promenad och lite av allt plock jag skulle dona med idag. Sen så tog jag mig en till promenad till ica och handlade ytterst lite nödvändigheter. Två vita ljung(ar?) till uteplatsen. Jag längtar till sommaren när jag kan ha massor av blommor och annat fint där, det känns så tråkigt nu... Fast till jul så kan vi ju bege oss ut på granjakt igen (hahaha, förra året med F, E och M ♥) och ha både ute och innegran :-) Nu ska jag sätta igång med svampen och sedan göra resten på listan. Det går bra... Jag känner mig faktiskt pigg efter promenaden, och magen försöker jag ignorera. Ska börja med maten snart med, chili con carne idag.

välbehövlig sovmorgon

Ooops, här blev det visst en lång sovmorgon idag. Ganska härligt :-) Mattias har åkt till Bobygda och donat med lite grejer nu, medan jag blir hemma och donar. Jag är fortfarande inte helt 1OO i magen, men det är klart bättre än igår. Så jag hoppas att jag får lite gjort hänne idag! Jag har en liten to do-lista, eller liten och liten... Heheh.

Vika tvätt, bädda, diska, dammsuga, ge alla blommor näring, rensa trattisar, lägga dom på torkning, rensa i förrådet, handla, laga mat och och och... Säkert nått mer.

Men jag funderar faktiskt på om jag ska ta en promenad allra först, så jag får lite energi. Det var så längesedan jag var ute för att bara gå och gå och gå. Kanske blir det bättre i magen av lite frisk luft och rörelse också? Ja så får det bli, jag har en lagom runda här intill som kändes för lång och tråkig då jag bodde på förra stället :-)

en riktigt lång lördag ...

Jag kunde inte jobba idag heller, usch och fy vad det känns tråkigt. Klockan 13:OO åkte vi in på akuten igen, där fick jag träffa 4 olika läkare. Akutläkare, Medicinläkare, Gyn-läkare och en Kirurgläkare. Så jag har alltså fått genomgå min allra första gyn-undersökning. Satan vad jag gruvade mig, men det gick väldigt fort, och allt såg bra ut. Nu känns det skönt att ha det överstökat. Kul att jag fick en manlig läkare, hehe.

På ultraljudet hittade dom inget heller, ingen njursten eller nånting. Så efter 8 långa timmar på akuten fick jag åka hem. Är det inte bättre efter helgen skulle jag komma in igen, för dom tror att det är den starka medicinen jag äter som gav mig smärtan tillbaka. Låter lite konstigt i mina öron, men jag får lita på dom. Skönt att va hemma!

Just nu är Niklas här, vi kikar teve och myser med tända ljus. Och gud så gott det var att äta gårdagens tacos när jag kom hem, hade inte fått äta på 8 timmar. Huaaa.

Undra vad morgondagen erbjuder? Hoppas på en smärtfri dag så jag får nått gjort...

nytt, men inget köpt ....


Just det ja, det har hänt lite på uteplatsen sedan förra bilden. Men jag har hållt mitt shoppinglöfte, detta är bara saker jag har haft sedan tidigare och målat om lite :-)

Hjulet är ett gammalt loppisfynd och den vita krumelursaken fick jag av min farbror. Jag har faktiskt inte haft en aning om vad jag ska ha den till, men så hittade vi en träskiva som passade perfekt där - och vipps så blev det en fin bänk jag kan ha blommor och annat fint på! Tidigade var det ett hål där bara, men nu så. Kanon...

Annars då? Jag är inte helt hundra i magen/ryggen. Jag vill och behöver verkligen jobba imorgon, så jag hoooppas att det blir bättre ikväll. Vi har precis ätit tacos nu, hundra år sedan!! Och snart börjar fredagsmyset med teve och massor av ljus :-)

bra, sämre, riktigt illa...

Nu börjar jag bli lite orolig för mig själv faktiskt. När jag kom från sjukhuset mådde jag bra. Nästa dag kände jag av smärtan lite, dagen därpå var det lite värre, och idag är det riktigt illa. Imorse när jag vaknade kunde jag knappt gå rakt. Jag går dubbelvikt med molande värk i mage och rygg. Ska det inte vara tvärtom när man fått en kort, men intensiv medicinkur? Imorgon äter jag medicinen för sista dagen, och det känns ju inte så tryggt att jag mår såhär dåligt idag... Jag har till och med sjukanmält mig från jobbet idag, efter övertalning från Mattias. Skönt att han är hemma nu iallafall. Äter värktabletter och hoppas att smärtan går över tills imorgon.

Det tär på psyket att veta att jag förlorar pengar på den här jävla skiten också. Jag vill och behöver verkligen jobba. Men det är svårt och idiotiskt att nonchalera detta. Jag får försöka rycka upp mig och fokusera på något bra istället nu. Ha en bra helg!

upptäckt: brunt och trä




Godmorgon på er! Jag har varit vaken ett bra tag, och jag har redan hunnit vara i stan en snabbis med Carolin. Idag också. Jag var tvungen (?) att köpa ett till &, sen hittade jag en fin trä/stenljusstake också. Jag har tydligen fått en liten passion för träsaker. Bruna, mörka ting mot allt det vita som finns i denna lägenhet. Roligt att jag kan komma bort från det vita faktiskt, haha. Men än så länge är det bara små detaljer som livar upp. Tror inte att jag kommer köpa mörka möbler. Än iallafall ;-)

Men nu har jag kommit överrens med mig själv att ett shopping-stopp kommer att råda tills det blir juletider. Med en större lägenhet räcker inte mitt gamla julpynt till, dessutom är det julklappar hit och dit som ska handlas, kanske något vinterplagg också. Så nu ska det sparas och snålas, det är jag inte bra på... Jag ska kämpa!

Snart ska jag hoppa in i duschen, ska lyxa till med hårinpackning och fotvård. Det känns inte som att jag vill ut något mer idag, så det passar ju perfekt med en ta-hand-om-sig-själv-dag. På eftermiddagen kommer även Mattias hem, får se om vi ska iväg något eller om det blir hemmamys. Som jag har saknat honom. Äntligen.

när jag ändå var igång

Hehehe, inte kunde jag ligga i soffan länge inte. Efter att jag hade diskat och vikt tvätt var jag ju i full gång, helt omöjligt att ligga still, så då passade jag på att gå igenom alla lådor och skåp i köket. Torka ur, slänga, sortera och få ordning på allt. Det skulle jag gjort för längesedan, men nu så är det gjort och det känns härligt :-)

Nu börjar det snart bli mörkt också, och det börjar bra program på teven. Då ska jag nog kunna slappna av och ligga stilla! Ska tända ljusen och lägga mig till rätta strax.

egen kantarellsoppa ...


Efter en tablett mot magplågorna tog jag mig i kragen och gjorde kantarellsoppa, finally. Och jag gjorde helt efter eget recept. Eller recept... Jag gjorde den från huvudet, hittade på bara. Konstigt nog blev den god också, kanske en aning salt, men dom som känner mig vet att det kan hända. Nu har jag massor att frysa in :-)

Jag gjorde soppan på lite grädde, mjölk, lite creme fraiche, buljong, schalottenlök, vitlök, sparris, salt, peppar och kantareller såklart. Sen mixade jag den lite lätt, och taadaa! Nu är jag supermätt och sådär jäääättesugen på att diska. Men a woman's gotta do what a woman's gotta do. Vika tvätt läre jag också göra. Men sen kan jag slappa framför teve med gott samvete. Tända ljus. Jag är ju trots allt sjuk också...

lite nytt inför hösten ....






en mysig förmiddag ....


Idag har jag haft en mysig förmiddag med Carro, trots att mag/ryggplågorna gör sig påminda då och då. Vi åkte till Kjelles och A&H en sväng. Hittade mycket fint jag! En billig utelykta - inte den finaste då, men jag måste bli mer ekonomisk av mig. Köpte även två nya blommor till vardagsrummet, också dom var billiga! Höstblommor blev det också, till både fram och baksidan. Och ett &, haha. Kan knäppa kort snart och visa. Sen blev det bara nödvändigheter, tråkiga måste-köp... Skönt att få det gjort.

När vi kom hem drack vi té och fikade, passande väder. Satan vad jag fryser! Tror jag ska ta en dusch och få upp värmen lite, sen gå i myskläderna till sängdags ;-)

hoppas att det blir bra

Godmorgon... Tidigare imorse vaknade jag och hade ganska så ont i magen och ryggen igen, tog en tabletter och somnade om. Vaknade nyss av att grinden på uteplasten hade blåst upp och smällde mot staketet, fasen vad det blåser ute?!? Värken är åtminstånde bort nu, får se hur det blir när tabletterna gått ur. Villblibra.

Nu ska jag äta frukost och göra mig redo för att hämta upp Carolin, vi ska till Kjelles och kolla! Hoppas att jag hittar de blommor jag är på jakt efter. Jag känner att jag behöver lite medvind just nu :-) För mitt i allt mag-elände har jag fått en vagel i ögat också. Det gör sjukt ont det också. Men nu ska vi inte klaga, dags att sätta fart här.

gömma-undan-stället ?


Hahahehe, min garderob har blivit lite av ett gömma-undan-ställe. Speciellt när det gäller blommor!?!? Jag bara köper och köper ju, sen tycker jag inte att de passar någonstans. Förutom i min garderob då kanske? Det är rätt trevligt att gå in där nu faktiskt, hihi :-) Men blommorna jag har planer på att köpa imorgon kan jag lova att de inte kommer att hamna där! Nu ska jag hänga en andra tvätt och gå i säng, jag har nämligen fått lite ont i magen och ryggen nu... Nooo, hoppas det inte blir värre. Ps... jag erkänner att två av blommorna där är av plast (hehe) och en död orkidee.

två på nya jeans, yiha


Jag är så glad att jag äntligen köpt jeans, billigt dessutom. Jag minns inte sist jag köpte? Jag orkar aldrig prova, och jag blir aldrig nöjd för den delen heller. Jobbigt!

Sitter och kollar förtvivlat på blommorna i vardagsrumsfönstret nu... Dom har blivit så fula, snart dör dom väl. Jag var tvungen att gå in på en blomaffär idag och fråga hur fasen jag skulle göra. Och förmodligen så har dom fått för mycket sol, trots att det stod att dom skulle stå i solljus? Jag ska åka en sväng på Kjelles imorgon och titta om dom har några liknande fina blommor. För övrigt är jag sugen på någon höstig lykta till uteplatsen, och någon fin höstblomma dit. Jag hann ju aldrig göra sommarfint med blommor där i år... Så lite sånt pyssel ska jag dona med imorgon, om magen tillåter, men det tror och hoppas jag. Men nu: hänga en tvätt och mysa.

en natt på sjukhuset....

Ja, myskvällen hos mormor blev allt annat än en mysig kväll. Klockan 21:OO var jag tvungen att åka in på akuten. Där fick jag lägga mig med dropp nästan på en gång. Smärtan jag hade i magen och ryggen var verkligen... helt sjuk. Jag vred på mig, kunde knappt andas och tårarna bara rann. Efter ett tag blev det helt outhärdligt, då kom farbror doktor in med en 5 centimetrs lång spruta (uscha!) som han tröck in i höften/arslet. Och äntligen, efter 2O minuter försvann smärtan! Såsjuktjävlaskönt.

Men dom ville att jag skulle stanna kvar över natten, det ville ju INTE jag. Men jag hamnade i en sal ändå, med en snarkande dam. Det var verkligen ingen hit att ligga där och känna sig ensam. Ingen hit att gå på toaletten med en droppställning heller, haha. Imorse efter frukosten ville damen att jag skulle följa med henne ut en sväng, och det var underbart skönt med frisk luft och någon att prata med :-) Efter lunchen fick jag äntligen åka hem iallafall. Nu vill jag inte ligga på sjukhus på ett tag tack !!!

Skönt att vara hemma nu iallafall, med en bra medicin. Det var en urinvägsinfektion som kunde gått upp i njurarna. Det var tur jag kom in. Hade inte klarat mer smärta.

Nu ska jag tända ljus och mysa i min ensamhet. Jag saknar min älskade Mattias! Längtar tills han kommer, och tills jag blir helt frisk. Gud vad man glömmer bort att uppskatta och vara tacksam över att få vara frisk och smärtfri. Jag ska bättra mig...

En bra sak med dagen är iallafall att jag köpt två par nya jeans för 398 kronor! Är också ett linne, en doftpåse, ett par leggings och ett skärp rikare. Alltid något ju :-)

kantareller hit och dit...

Idag har jag rensat och rensat och rensat kantareller. Sen så snodde jag ihop en pajdeg och gjorde en kantarellpaj som jag bjöd mamma och kusin Fridis på. Jag improviserade rätt mycket, och det blev ju inte världens "fastaste" paj. Men god var den, och det är det som räknas ;-) Jag har många kantareller kvar, och tänkte göra en soppa också. Men jag har så fruktansvärt ont i magen, ner mot urinvägarna och njurarna, så jag kan faktiskt inte. Ska åka till mormor med Frida om ett tag och sova där, kan hända att jag måste åka in på akuten om det blir värre. Det är rätt illa nu...

Jag är glad att mamma och Frida kom iallafall, fick mig på bättre humör. Dom hade med sig en blombukett och sen var mamma gullig och diskade undan ett diskberg ♥



Nu ska jag ta en varm dusch och se om det hjälper mot magen lite... Sen ligga på soffan tills det är dags att åka till mormor. Söppan får jag väl göra imorgon då :-)

lite nytt här hemma .....





tom och tyst lägenhet !!

Godmorgon... Vaknade för ett tag sedan, i en väldigt tom och tyst lägenhet. Mattias har ju åkt till Stockholm för att jobba nu. Så vad ska jag hitta på idag då tro? Jag är ledig, vädret är grått osv osv osv. Tänkte äta frukost nu iallafall, sen plocka och vika tvätt. Hoppas att jag kommer på nå vettigt, men nog finns det saker att göra här :-)

en väldigt trevlig helg...

Hejhopp, så var det söndag igen. Helgen har varit kanon, igår blev det marknan med Mattias och Niklas. Där handlade vi det vanliga: strumpor, godis och korv. Jag köpte även en fin trä-prydnad och fina kulor som svällde i vattnet och är jättefina i glasvaser! Mattias stannade vid varje korv/kött/salami-stånd, heheheh. Smakprov!

Vi hade även tur att få ett bord på 49:an på kvällen. Där bjöd hjärtat på plankstek och vin! Riktigt mysigt att sitta där en stund och få vila benen och öronen från marknan. Efter maten hälsade vi på Micke och Åsa en sväng, sen ville pojkarna tillbaka på marknan och åka karusell. Och det fick dom väl ;-) Själv tittade jag på...

Idag har jag haft en städ/disk/tvättdag, skönt och behövligt. På eftermiddagen åt vi kålsoppa hos mormor och fikade. Nu ikväll har vi slöat i soffan, en riktig söndag. Vi har fått hem en ny HD-box som jag visst har tackat ja till, fler kanaler vilket också betyder mer pengar konstaterade herrn. Well well, det blir nog bra det. Nu kan vi spela in program, och kolla på mer sport och barnprogram bland annat :-) Men nu ska vi krypa ner i sängen och njuta av sista natten tillsammans, på ett tag iallafall. Imorgon drar Mattias iväg till stockholm på jobb och jag ska väl försöka få veckan att gå fort. Hoppas på extrajobb, och mysigt höstväder. Fre & Lör blir det jobb iallafall.

hemma efter 9 timmar...

Vi var helt hundra på att det skulle vara megalugnt på jobbet idag, med tanke på att det är marknad och allt. Och visst var det lugnt, fram tills en timme innan stängning ungefär. Då strömmade folk in, alla ville fika och äta. Dessutom satt alla kvar tills efter vi hade stängt, det är ju kul... Så vi kom inte ifrån jobbet förens kl 16:O5 idag. Men vad gör det när man har 1OO% OB just då ;-) Fast jag är trött efter 9 timmar.

Nu ska jag göra mig iordning för marknan. Det blir en sväng med Niklas och Mattias. Det ska bli roligt faktiskt, bara gå och mysa och titta på folk. Och kanske köpa en och annan fin sak. Men någon karusell blir det inte kan jag lova, haha. Trevlig kväll.

en ny hylla ska upp .....


En ny tavellist från ikea ska upp ovanför Elias säng. Vi får se om vi fixar det ikväll, Mattias slagborr är nämligen i stan, men vi kan ju låna pappas. Kanske att vi ska till mormor en sväng senare också för att äta kålsoppa - marknadstradition! För oss blir det marknan imorgonkväll. Hoppas på bättre väder. Nu: fortsätta vila/mysa/vara.

tiden bara rinner iväg...

Ja jösses, nu är det ju Fredag igen. Gårdagen var härlig, det blev en snabbis på ikea. Köpte bara lite nödvändiga saker, mest till Elias, sen unnade vi oss en varsin skön och bra kudde. Sover så fruktansvärt dåligt på dom där billiga kuddarna som jag dragits med år efter år... Någon blomma och lite ljus blev det ju med såklart :-)



Ett nytt påslakanset till Elias, med ett tjockt täcke inuti som han kan ha på golvet... Under allt det randiga ligger ett annat bäddset med dom fina ugglorna, då kan det få stanna i sängen och slippa ligga på golvet ibland :-) Köpte även en orkideé, och två fina flaskor har fått flytta in i badrummet. Efter shoppingen spenderade vi ju kvällen och natten på Casino. Vilket jag ångrar bittert idag. Men men, man kan inte alltid vinna. Och nu dröjer det innan vi besöker stället igen, haha. Resan hem, klockan O3:OO, var hemsk. Så det var riktigt skönt att krypa ner under täcket, på dom nya kuddarna, och somna :-) Lika skönt, mysigt och behövligt var det att sova ut imorse!

Nu är killarna i Bobygda. Jag är hemma och donar, tvättar osv. Mormor har varit här på kaffe en sväng också. Nu när jag är ensam igen tänkte jag slänga mig på soffan med en hög nya inredningstidningar. Love it. Fast just ja, läre ju hänga en tvätt åh.

oj vilka rutiner man får

Ja, jag kan inte klaga på rutinerna som råder här när lilleman har pappavecka. Vi somnar tidigt, kliver upp O8:OO varje morgon, myser framför teven, äter frukost tillsammans, sen myser/leker killarna igen medan jag diskar, slänger in en tvätt, plockar osv osv osv. Vi äter alltid lunch (händer sällan annars, haha) och middag tillsammans, diskar igen och sen fortsätter det om och om igen. Det är bra med rutiner, men vi får la se hur det blir nästa vecka :-) Man mår ju bra, ska försöka!

Nu ska jag hänga en tvätt och kika lite på teve med Mattias innan Elias vaknar och vi ska äta lunch. Sen ska vi till Bobygda där lillen ska sova inatt. Efter det rullar vi mot Sundsvall, som jag längtar. Hoppas på lite fynd på ikea med. Och en mobil?!?

trevligt på m/s medvind

Hemma efter en trevlig kväll på M/S Medvind. Supergod buffé, trevligt umgänge och härlig utsikt. Kunde ju inte bli bättre! Fast lite gungigt var det längst ute på havet :-)

Nu har jag plockat undan lite efter killarna som varit hemma själv ikväll, Niklas var också här ett tag. Blir lite att ta rätt på då av någon konstig anledning? Hahahaha. Men så länge dom mår bra och har det kult så kan jag plocka på! Det gör ingenting.

Jag är verkligen supertrött nu. Ska hoppa in i duschen, sen är det då sängen som gäller. Morgondagen ser jag fram emot: ikea och casino. En riktig mysdag med god mat ska vi ha, bara vi. Godnatt och sov gott hörreni. Hoppas på mycket sömn.

en trist men mysig dag

Idag har vi tråkigt väder igen, men idag gör det inget. Det sprack ju upp och blev soligt igåreftermiddag, så vi hann med en promenad då. Sen på kvällen gjorde vi hemmagjord pizza med min bror som var här, sen blev det fotbollsmys på kvällen.

Idag klev vi upp vid O8:OO och myste lite framför teven, sen blev det frukost och påklädning. Åkte in en sväng till stan, Mattias skulle fixa en grej, sen åkte vi till Dackås och fikade. Känns som en evighet sedan jag var där, men det är rätt så skönt att vara ledig ett tag också :-) För snart är det ju dags för lite arbete igen.

Nu ska jag färga håret, ovanligt va? Kan ju avslöja att det blir lite mörkare denna gång. Sen blir det lunch innemys. Fram emot kvällen ska vi fira morfar som fyllde år i Söndags. Vi ska åka med båten MS medvind och äta skaldjursbuffé, jag lääängtar!

en stillsam förmiddag...

God förmiddag! Vilket tråkigt väder vi har... Jag som vanligtvis brukar gilla regn och rusk var faktiskt sugen på en solig och varm dag idag. Att promenera i detta väder tar emot lite, haha. Men efter lunch kanske det ser bättre ut? Båda killarna ligger och sover nu efter en riktig mysmorgon. Frukost, mys och bus. Och Bolibompa :-)

Jag har precis plockat undan en massa saker, diskat ett berg och slängt i en tvätt i maskinen. Tänkte gå och klä på mig nu, går fortfarande i myskläder och är trött. En kopp kaffe och påklädning gör nog susen! Samtidigt lyssna jag på Moa från idol. Jag kollar inte på programmet, men den tjejen har jag inte lyckats undvika. Oj oj oj.
 

en lugn och skön kväll

En lugn och skön kväll är vad vi har haft. När Mattias och Elias kom hem lagade jag mat, spagetti och köttfärssås, sen satt vi alla tre vid bordet och åt. Eller försökte äta, hahaha. Allt på bordet är intressant, och våran mat ser tydligen mycket godare och mer spännande ut... Efter maten låg vi på golvet ett bra tag, mätta och bra trötta :-)

Sen har vi inte gjort så mycket. Plockat, donat och myst på bara. Nu ligger killarna och försöka sova, jag har vikt tvätt och plockat ihop lite, för så fort lillen sover ska vi titta på en film. Due date som vi hyrde igår. Samma regissör som gjort Baksmällan, så den kan ju inte vara annat är sjukt rolig!? Efter det så blir det sova för oss med.

Undra vad morgondagen erbjuder tro? Känner för en jävla lång promenad, bara gå gå gå, det var allt för längesedan det inträffade. Nä, ska försöka hinna duscha nu...

bilder - från igår & idag

Ja, igår medan karln var ute i lingonskogen så städade jag igenom lägenheten. Dammsög, dammade, tvättade och bytte till dessa nya påslakan. Finfint! Har även bytt ut det rosa täcket nu så det inte lyset igenom, haha skönt. Älskar nybäddat :-)


Sen rensade jag svampen som vi hade plockat på morgonen. Ett himla pillergöra, men det är det värt inser man då man äter svampen! Smörstekta, mmh mmh mmh.


Mattias ville åka upp till Norrvägen och kika på film med lillebror och Frida sedan, så vi tog med oss svampen dit upp. Där blev det god kvällsfika med kantarellmackor, vattenmelon, annanas, brieost och så lite popcorn på det. Gött. Vi kollade på en verklighetsbaserad ufo-film sen. Sjukt läskig! Är förvånad att jag kunde sova, hehe.

Idag tog vi en härlig sovmorgon! Sedan åkte vi in till stan, Mattias hade klipptid kl. 11:OO så jag tänkte passa på att ränna lite på stan medan. Vi hann bara parkera bilen så såg vi mormor. Det blev en sväng på systemet, sen satt jag och fikade med henne en timme på kaffebaren. Uppskattar att få sitta länge på fikaställen och njuta, det händer inte ofta! Sen gick vi lite på stan vi tre, efter det åkte vi på maxi och handlade. Så nu är kylskåpet sådär njutbart fyllt :-) Nu ska jag vila innan Mattias och Elias kommer! Tror jag är ledig hela veckan jag också, får se vad vi hittar på. Jag vet iallafall att vi ska till Sundsvall på Torsdag, en snabbis på Ikea och sen Casino!

(tyyyyp) en perfekt dag

Hejsan! Idag har jag haft en himla mysig dag! Nästan hela dagen. Hela morgonen kunde jag ha hoppat över, Mattias tvingade ut mig i lingonskogen. Blää, jag har fått nog av lingon. Och efter 5O liter lingon och en liten hink kantareller fick jag äntligen med mig honom hem. Då tog vi en dusch och kröp ner under täcket igen, så mysigt.

Gjorde oss iordning för kalas sedan. Farfar fyller 75! Åkte en sväng och hälsade på morfar och alla hans syskon en sväng också, han fyller 70. Vi fick jättegod mat och tårta hos farmor och farfar, trevligt var det! Mycket skratt och finfint väder, perfect

Nu har karl åkt till lingonskogen igen, vad har han för fel? Kan det vara så att jag är tråkig så han måste åka iväg? Till och med lingon är roligare. Haha. Nej men det är bra att han plockar. Vi ska ju på casino på torsdag, så då har vi ju lite pengar att spela för :-) Själv så ska jag plocka undan lite här, vika lite tvätt, slänga in en ny i maskinen och ta ett varv med dammsugarn. Allt för att slippa plocka mer lingon !!!!

grillar och bara myser!

Sedärja, då har jag jobbat klart denna helgen med. Jag är egentligen ledig i helgen, men jobbade extra för att lära upp en ny tjej på jobbet idag. En ny Sarah! Det gick otroligt bra och det ska nog funka alldeles utmärkt. Skönt att det var en duktig, rolig, trevlig och företagsam tjej :-) Och inte någon som jag "avskyr" som Sussa sa, haha.

Nu har jag kommit hem, skönt. Har satt på ugnen, lagt köttet i marinad och slängt in en tvätt. Karln ska precis börja grilla, Niklas ligger i soffan och jag sitter här. Perfect! Är sjukt hungrig så grillat känns inte helt fel... Mums! Sen blir det Lördagsmys.
Morgondagen består av städning, kanske lite bärplockning och kalas för farfar som fyller hela 75 år! Morfar fyller också år imorgon, men honom ska vi fira på onsdag med en båttur och skaldjursbuffé! Längtar. Fast eftersom jag tog hem 3 goda smörgåstårtor från jobbet idag som mamma hade beställt så vet jag ju att det vankas smörgåstårta hos morfar imorgon. Man kanske hinner med två omgångar mat/fika? ;-) Nej nu så ska jag göra... ingenting! Fan vad skönt. Slappna aaaaav.

den nuvarande färgen


Här får ni en otroligt ful bild på mig och den nuvarande hårfärgen... Så kan det gå.

varför jobbade inte jag?


Varför jobbade inte jag igår!?!?! Min kära chef Sussa och kära arbetskamrat Mia fick äran att trätta Johanna och StånkTommy. Kan bara tänka mig hur fnissiga dom var resten av dagen ;-) Och en fin tårta blev det av bilden, haha. Klart bästa tårtan!

så var det fredag igen

Pust och stön, hemma efter ett förmiddagspass. Imorse var det riktigt jobbigt att kliva upp kan jag lova. Dels för att klockan var O4:OO, dels för att Mattias för första gången på några nätter var hemma och låg och höll om mig, och dels för att jag var skiträdd. Vi kollade nämligen på en skräckis igårkväll. Eller eh, ja... Scary Movie 4. Haha, det säger en del om hur mycket jag tål. Drömde mardrömmar hela natten ;p

Det var världens dimma när jag åkte till jobbet, och kolsvart, jag såg ingenting och kände mig som världens sista existerande människa på jorden! Skönt var det att komma fram till bagarna :-) Skönt också att vi hade en förbannat lugn förmiddag.

Just ja, mitt hår... Det har varit oranget, gult, blondt (osv, osv, osv) de senaste två dagarna. Nu är det askblondt. Väldigt askblondt. Ja jag tycker nästan att det är grått/grönt. Haha. Men nu är jag tvungen att ha såhär ett tag innan jag kan göra slingor. Min frisörkompis kommer snart hem från Stockholm också, lägligt! Kanske slänger upp en bild sen. Men nu ska jag göra mig iordning för att åka till Bobygda och äta surströmming! Har ätit det en gång i mitt liv, och nu har jag krävt fileér. Blä vad äckligt det var att rensa! Imorgon blir det jobb en sväng också, 11:OO-16:3O.
RSS 2.0