för tredje dagen i rad nu...

Nu har jag känt det där bubbliga, fladdriga i magen för tredje dagen i rad. Jag älskar det.

För första gången kan jag känna att bebisen rör sig där inne, även om det ännu inte ter sig som sparkar. Men dom där fladdriga rörelserna längst nere i magen räcker gott och väl så längen.

Andra halvleken är nu igång! Lite läskigt nästan... På tisdag ska vi göra ett nytt ultraljud, och jag hoppas för allt i världen att det fortfarande ser bra ut med våran skatt. Den här gången kan även pappan följa med och titta live på bilderna, och nog längtas han!

ännu en vecka är förbi...

Vad veckorna rusar iväg! Det går så fort när vi har Elias varannan vecka, man "tänker liksom tiden i veckor" och det går verkligen undan...

Idag har vi som sagt haft en mysdag i lekparken. Sol, fika, lek och vila. Peter, Ebbe, Frida, Mattias och Minnah gjorde oss sällskap! Verkligen en skön söndag utan en massa ansträngningar. Det räcker att packa filt, fika och leksaker - sen spelar det nästan ingen roll vart man är!

På eftermiddagen åkte vi ner till fotbollsplanen. Forsas veteraner spelade mot ett gäng spelmän som sedan skulle ha uppträdande m.m i danspaviljongen. Vi sa även hejdå till Elias som åkte till sin mamma.

Ikväll har jag haft en skön kväll i min ensamhet. Karln spelar golf. Så jag beställde pizza, låg i skuggan, slumrade till, läste bok och bara mådde.

Men liiiiiite nytta har jag gjort också. Tvättkorgen är bara halvfull efter en maskin med Elias kläder, mitt solsvettiga hår är nytvättat, naglarna är nymålade och det är ihopplockat här hemma. Så det är med hyfsat gott samvete jag nu ligger och latar mig i soffan!

Imorgon kickar vi igång en ny vecka! Nya tag och lediga somriga dagar :-)

på en filt ute i det gröna...

Just nu ligger vi och latar oss på en filt i solen. Vi har packat fika, leksaker och slagit oss ner i gräset i en lekpark. Underbart... Är inte picknick bland det bästa med sommaren?! Man kan ju packa väskan och slå sig ner nästan vart som helst. Vi älskart!

Snart kommer Ebbe och leker med Elias! Då ska vi vuxna försöka lata oss på filten, dricka kaffe och fika.

Vi planerar att vara här hela dagen och det känns ju inte fy skam :-)

myst lite med brudarna...

en dag med lite av varje...

Lördagen bjöd först på frukost ute, och sedan på fint väder! Och det utnyttjade vi genom att... dra till Buspalatset, höhö. Men Elias har en liten förkylning i kroppen, så pappan i familjen sade blankt nej till en dag på stranden. Så vi lydde honom och fick trots allt en riktigt rolig förmiddag på Busis! En sväng på loppis hann vi också med, men det var bara Elias som shoppade där...

Apropå Elias förkylning så hade han en så gullig kommentar imorse... Ja det började ju med feber förra helgen, sedan lite hosta, ytterst lite snor och nu på slutet började det rinna och komma lite var ur ögonen. Säkert en släng av ögoninflamation, men inte av värsta sort tack och lov. Iallafall så har det "varats" mest i ögonen på natten, så imorse hade ögonen klibbats ihop. Då väcker han oss och säger ynkligt "Pappa! Ser inget, tänd lampan", lillhjärtat som trodde det var mörkt i rummet när han i själva verket hade ögonen stängd. Hur som helst är han pigg i övrigt.

Efter besöket på Buspalatset var det dags att åka hem och börja med middagen. Pojkarna tog en tupplur efter allt bus!

Jag föredrar ju enkla maträtter på sommaren, det får inte ta tid... Idag lagade maten sig själv medan jag låg ute i skuggan och läste. Optimalt! Pärer på spisen och in med fisk i ugnen bara, sedan sköter det sig själv.

När pojkarna vaknade var maten precis klar, så det var bara att duka ut och avnjuta Mattias egenfångade fisk där ute i skuggan. Lovely.

Kvällen spenderade vi i solen uppe hos mina föräldrar. En filt i gräset, lördagsgodis, lek och mys... En riktigt skön kväll. Vi blev kvar länge, ända tills Elias humör visade att det var dags att bege sig hemåt.

Den sena kvällen har jag spenderat med gamla goa tjejerna. Nästan alla. Jag drack kolsyrad saft medan dom drack betydligt starkare drycker! En rolig kväll med mycket skratt, minnen och bebisprat. Sedan skjutsade jag dom på krogen, och insåg att jag tycker att det är toppen att vara nykter! Undra om man inte skulle ta och vara det för jämnan? Undrar mamma Sara... Haha. Men är det något "förbjudet" jag INTE saknar nu under graviditeten så är det alkohol.

Nu är det sena natten och jag ska krypa ner bredvid dom bästa killarna. Imorgon hoppas vi på en fin och bra Söndag :-)

en förmiddag på busis...

precis som ett bubbel...

en väldigt slapp fredag här...

Fredagen till ära bjöd Elias oss på en rejäl sovmorgon. Morgonmys i sängen och sedan satt vi länge vid käksbordet och åt ägg-frukost. Hela familjen samlad.

På förmiddagen hände det inte mycket. Vi tog det lugnt, hängde ute i soffan och gjorde oss redo för dagen i ett långsamt tempo. Sedan blev vi bjudna på fika hos min moster. Dagens första kopp kaffe. Jag har börjat blivit kaffesugen igen! I början av graviditeten, och fram till nu ungefär, så klarade jag knappt av att dricka kaffe. Men nu klarar jag galant av att dricka en kopp varje dag, och kan verkligen längta efter en kaffepaus. Men det är väl ändå tur att jag inte är lika kaffesugen som jag var innan graviditeten... Det hade inte varit bra för bebisen.

Mitt på dagen åkte vi in till stan. Vi hade lovat Elias att ta med motorcykeln till ett ställe där han fick köra hur han ville och hur mycket han vill. Vi hamnade till slut på parkeringen utanför gymnasiet där det var tomt på bilar. Där kunde han tuta och köra som han ville, och det uppskattades! Vi hade även med oss fika som vi mumsade på innan han kände sig klar med åkandet.

På vägen hem blev det fuskmat i driven på Mcdonalds, ooops... Men är det fredag och sommarlov så är det, hihi.

Väl hemma igen blev det lugnare än lugnast. Elias somnade. Mattias somnade. Och jag la mig ute i skuggan för att läsa en bok. Riktigt härligt och avslappnande! Sedan fortsatte eftermiddagen att lunka på... Vi gick en liten sväng, lilleman tvättade sin sparkcykel och donade på där ute.

När det var dags för middag fick vi för oss att förvandla den till en picknick. Vi skulle bara äta köttbullar idag, så vi gjorde lite snabbt tre matlådor och packade en liten picknickväska. Sedan åkte vi till Norrvägen och åt vår middag på en filt i det gröna, myspys! Elias fick även springa av sig ordentligt och leka, medan vi hade en lugn stund i kvällssolen.

Nu är det kväll och jag har placerat mig i soffan. Ellipelli sover och Mattias spelar golf med Niklas. Så jag ska dra en filt över mig och fortsätta läsa. Det bästa myset när man är ensam :-)

en regnig men skön dag...

Torsdag och regn! Både jag och lilleman var trötta och sega imorse... Vi åt frukost framför teven och blev sittandes i soffan bra länge.

Mitt på dagen tog vi med oss lunchen och åkte till min mamma. Vi åt lite snabbt innan vi begav oss ut på äventyr!

Vi styrde mot Gröna systrar där det är ett troll på besök varje Torsdag i sommar. Elias var spänd och förväntansfull. Trolle snäll? undrade han. Vilken himla tur att det var ett dnällt troll, hihi. Elias fick gå på jakt i skogen och leta saker som trollet sa att han hade tappat. När vi kom tillbaka till trollet blev han så glad för att Elias hade hittat sakerna! Som tack fick han en "trollkotte" som man kunde lämna in i cafét, så skulle man få en "trollbulle med snigelslem" att mumsa på.

En himla mysig utflykt blev det med trollbus, fika och titta på fina blommor. Jag köpte en fin lite kruka och en hjärtan på tråd-blomma. Tack till mamma som kom med idéen och bjöd oss på fika!

Innan vi åkte hem passade vi på att handla också. Sedan var det en trött kille som somnade i soffan hos mina föräldrar medan jag också pustade ut.

På eftermiddagen åkte vi hem, lagom till Mattias kom hem från resjobb! Då åt vi middag, byggde lego och hade det lugnt och skönt.

Kvällen har varit både rolig och mysig. Vi har lekt, fiskat fiskedamm, tittat på barnprogram, spelat memory vid köksbordet och sen tog lilleman och jag ett bad. En riktig myskväll med hela familjen!

Nu är det soffan och tända ljus i detta regnrusk som gäller. Skönt att ha Mattias hemma igen, även om jag och Elias har haft några mysiga dagar tillsammans. Men nu är det inte lika tyst och ensamt på kvällarna!

Imorgon - och fem veckor framåt, är vi lediga allihopa. Semester och sommarlov! Så vi hoppas att vädret blir bättre... Men ikväll känns det helt okej med regn. Tänkte ligga i soffan och läsa och mysa bara :-)

regn för med sig ordning...

Ja, jag måste nog erkänna att dessa regniga dagar är till nytta. IBLAND iallafall.

Efter frukosten idag fjäskade jag lite för Elias så att jag skulle få dammsuga. Han tvekade först... Men när han sedan fick både napp, snuttis och russin framför Pettson och Findus med hörlurar i öronen så blev han nöjd. Då kunde jag i lugn och ro röja undan här hemma.

Jag hann dammsuga, städa badrummet, torka golven och göra rent tvättmaskinen. Det sistnämnda var verkligen på tiden... Facken för tvättmedel och sköljmedel hade samlat på sig några lager pulver om jag säger så. Men efter en rengöring och ett 90-gradigt program med tom maskin så känns den ren och fräsch igen!

När jag städat klart åt vi pannkakor till tidig lunch. Mmm! Sedan var det dags att hitta på något med Elias som hade myror i brallan. Inte det lättaste när det regnar ute!

Vi åkte upp till min farmor och farfar. Där blev det lek, bus, fika, mys och lite vila för mig... Ladda batterierna medan Elias körde med "Blitt å Ollä" ett tag! Vi stannade rätt länge och fick även korv med bröd till mellis. Vilken tur vi hade!

När vi hade hälsat på min farmor och farfar så var det sedan dags att hälsa på Elias farmor och farfar. Vi åkte alltså till Bobygda! Jag lyckades bjuda in mig och lilleman på middag, hihi.

Någon bit surströmming åkte ner, sedan vart det körv och pärer till dom som inte åt. När vi var nöjda, mätta och hade busat färdig med lillens "famme och faofaj" så åkte vi hemåt. Det började bli kväller och Elias var trött.

När vi kom hem tog jag reda på lite torr tvätt och slängde in en ny maskin medan Elias pysslade i sitt rum. Därefter gjorde vi oss natteklara och läste saga. Han somnade rätt fort idag också!

Nu håller jag på att göra lite ordning bland alla hundratals kort som bara ligger i datorn... Kollar igenom, för över på en extern hårddisk och framkallar foton. Herregud, jag har inte framkallat sedan i julas! Så förstå vilken ångest jag har haft... Men nu passar jag på när man får 100 gratis bilder, så kommer en sten att lätta från hjärtat. Att det sedan är kaos i albumen och att kort från i höstas inte blivit insatta ännu är en annan historia... Huvudsaken att bilderna framkallas och finns här hemma, samt på en extern hårddisk. Ordning och reda kan jag fixa någon dag då jag har extrem tråkigt. Såg även att det är dags att klippa ihop en ny dvdfilm på Elias. Många klipp har vi samlat på oss sedan förra filmen! Det får jag pyssla med någon regnig dag.

Ska hänga tvätten nu, sedan kanske jag läser någon sida i boken innan jag somnar.

Ja det har varit en bra dag trots vädret. Har fått mycket tråkgöra gjort, och det är alltid skönt att gå och lägga sig efter en sådan dag :-)

dom där gyllne knepen...

det får man ta på kvällen...

Sommar, härliga sommar. Visst blir man som en annan människa i Juni, Juli, Augusti?

Jag blir det iallafall har jag upptäckt... Jag vill vara ute så mycket som möjligt, struntar i hur det set ut inne, undviker gärna att laga krångliga middagar och blir harmonisk på något vis. Hemmet och den vanliga vardagen kommer verkligen i andra hand. Så även klockan... Man vill ju helst inte veta vad klockan är under somrarna. Ellerhur?! Tiden är ju bara något som "tvingar" en att bryta upp, gå in eller vad den nu tycker det är dags för.

Fast å andra sidan är det väl bra att klockan finns även på sommaren. Annars vore man väl ute hela nätterna nästan! Det är ju trots allt under kvällarna som det blir nånting gjort här hemma...

Ikväll har jag till exempel packat upp strandväskan, diskat det jag lämnade från middagen, röjt undan, tvättat och hängt en maskin tvätt, vattnat blommorna ute, sopat grus i hallen och fått någorlunda ordning här hemma. Ja det är väl så man får göra under sommaren - strunta i alla "måsten" på dagen och ta tag i allt som "borde ha gjorts" på kvällen istället. Passa på att njuta av dom fina dagarna vi bjuds på!

Nu ska jag läsa lite, sedan kryper jag ner bredvid lilleman. Lägger in lite blandade bilder från dagen :-)

det bästa med sommaren...

Idag har vi haft en underbar sommardag. Både Elias och jag har tok-njutit av varenda sekund... Kan vi inte få ha sommar året runt?!

Efter frukost och morgonbestyr packade vi in oss i bilen och åkte till stranden. Min mormor gjorde oss sällskap hon också. Sol, lätta vindar, varmt vatten, fika och en lycklig Elias. En underbar dag helt enkelt.

Det var faktiskt riktigt skönt i vattnet, till och med jag var i och badade ett par gånger! Elias var inte det minsta rädd för vattnet och var absolut ingen badkruka som jag hade trott... Han hängde med ut till det djupa och trivdes verkligen i det svalkande blå. Skönt att det är långgrunt där och att han även var nöjd med att leka vid strandkanten.

Mormor hade med sig pannkakor som vi åt till lunch där på stranden, mysigt värre!

Runt 15-tiden var vi nöjda och åkte hemåt. Elias fortsatte att vara ute ett tag medan jag lagade middag. Sedan åt vi spagetti och köttfärssås på framsidan ute i skuggan... Efter maten ville Elias vila, så han fick nappen och la sig och tittade på Alfons ute i soffan. Han somnade aldrig, men det var nog behövligt att ligga och vila en stund i skuggan ändå.

Fram emot kvällen åkte vi upp till Norrvägen. Där blev det full fart! Peter, Ebbe, Frida, Mattias och Minnah kom även dit. Gofika, lek och bus i härliga sommarkvällen! Elias och Ebbe var inte så värst intresserade av varandra, haha. Men lite plask i poolen och bråk om leksaker hann dom med. Fast Elias var verkligen snäll och förstående... Ebbe är ju nästan ett år yngre, så Elias försökte ta hand om honom litegranna. Ge honom leksaker och även gömma undan grejer som han var rädd om. Sin bit sockerkaka bland annat. "Gömma, Ebbe tar den" sa Elias och gömde både kakan och saften. Hihihi.

När vi kom hem tog jag och lilleman en dusch tillsammans. Bort med solsvett, sand och sjövatten... Sedan var det en trött kille som somnade mitt i sagan om Nalle Puh :-)

jag väntar med spänning...

Till helgen har jag gått halvvägs med bebisen i magen. Det känns fortfarande overkligt... Vore det inte för att jag redan varit på ett ultraljud och för att magen växer rätt fort nu - så skulle jag nästan ha tvekat på att jag ens var gravid.

Jag mår precis som "vanligt" och har gjort det i princip hela graviditeten. Tröttheten har gått över nu (peppar peppar) och jag har inga andra symptom.

Lite virrig har jag dock börjat känna mig... Glömmer bort saker och är duktig på att gömma undan grejer för mig själv. Mobilen till exempel. Dessutom upptäckte jag idag att jag hade klippt naglarna på ENA handen igår. Den andra handen hade jag tydligen glömt bort? Så lite virrigare än vanligt är jag nog... Hihi.

Jag längtar oerhört mycket efter att få känna dom första rörelserna i magen. Dom första små sparkarna. Undrar såå hur det känns? Längtas...

Längtar även till ultraljudet som äger rum nästa vecka. Vill se att bebisen fortfarande lever och att allt ser bra ut. Blir lika orolig varje gång jag tänker sådana tankar... Men den oron är man väl tvungen att dras med under hela graviditet, och resten av livet sedan <3

en bra start på veckan...

Måndag och ny vecka! Mattias begav sig ut på sista veckans resjobb imorse, själv sov jag gott vidare några timmar till. Var sopslut efter helgen!

Förmiddagen lunkade på i ett riktigt bra tempo, i ett semestertempo. Jag låg i skuggan och läste min bok, kokade kaffe för att bota huvudvärken, läste lite mer, fick besök av Frida och Minnah en sväng och bara latade mig. Fantastiskt skönt med sommarlov!

Jag borde egentligen ha städat idag. Men vad tusan... Det är sommar. Dammsuga kan jag ju göra någon dag då det regnar!

På eftermiddagen kom Elias hit. Vi åkte nästan på direkten in till stan för att handla. Kylskåpet ekade tomt... Det blev både storhandling och fikapaus på Maxi. Nu har vi godsaker för resten av veckan!

Vi hälsade även på mina föräldrar, lekte i lekstugan och i lekparken. Sedan började febern krypa fram igen hos Elias. Ledsen kille! Han fick alvedon och ett gäng pussar, sen vart han piggare.

Till kvällen ville han promt åka och titta på fotboll nere på planen. Han trivs verkligen där! Ja, han tror i princip att han får göra vad som helst där, hihi. Håller på att lära honom att man måste betala om man ska handla. Och att man endast får en sak av varje. Dvs en korv, en festis, en glass och en liten godis. Men det är inte direkt populärt. Det ska gärna vara "mycket" och "mera" av allting...

Efter halva matchen ville Elias åka hem och mysa sa han. Han började prata om snuttisen och nappen som fanns här hemma, ett tecken på att han är trött, så vi åkte hem och gjorde oss natteklar.

Han somnade fort och jag blev helt plötsligt ensam uppe. Tog en snabb dusch och gjorde lite kvällsfika. Ska nog lägga mig på soffan och läsa innan jag kryper ner bredvid lillhjärtat... Ja, vi sover i samma säng hela veckan eftersom pappan i huset är borta! Busa och mysa som Elias tycker att vi ska passa på att göra :-)

hemma från landön igen...

Efter en trevlig helg uppe i Landön har vi äntligen kört dom 35 milen och kommit hem. Borta bra, men hemma bäst va?

Vi har haft tur med vädret. Lite regn och lite blåst bara, men det överlever man väl...

Fisket var det sådär med. Visst, vi fick 17 fina rödingar, men om man jämför med första året när vi fick 47 stycken så känns det lite sådär. Men vi hade kunnat bli utan också, så vi är nöjda!

Förutom att fiska har vi latat oss, sovit, grillat och bara haft det gött. Så skönt med miljöombyte ett tag!

Mobilen har legat orörd nästan hela tiden, ganska skönt med semester från internet också. Knäppte endast två kort också, haha, glömde liksom bort.

När vi kom hem hjälptes vi åt att packa upp på en gång. Skönt! Slängde in en tvätt och tog reda på en massa ren tvätt som hängt sedan vi åkte i fredags. Direkt in i "tvättstuga" bara! Men tack vare att det fanns tvättmaskin i lägenheten i Landön så hade jag inte så mycket tvätt nu. Kunde köra våra regnkläder m.m igårkväll och sedan tumla dom inatt. Så imorse var det rena kläder som packades ner i väskan. Härligt!

Nu blir det lugnt resten av kvällen. Är trött efter en helg på sjön! Det ska bli skönt att sova i våran säng. Men imorgon blir jag gräsänka igen då sambo ska på resjobb sista veckan innan semestern... Tur att Elias gör mig sällskap i veckan :-)

dags att fira midsommar...

Den här torsdagen har varit väldigt lat och ledig. Förmiddagen ägnade jag och lilleman inomhus. Jag tvättade och han lekte.

Mattias jobbade halvdag, så när han kom hem åkte vi upp till Norrvägen och spenderade några timmar utomhus. Åkte motorcykeln, lekte i lekstugan och latade oss på altanen. Precis som sommardagar ska vara...

När vi kom hem igen så fixade Mattias maten. En hel hög med pannkakor, grädde, sylt och färska jordgubbar. Maten god, sa Elias, och jag kan bara hålla med. Barnsligt gott ibland!

På eftermiddagen gick vi ut igen, sedan kom Elias mamma och hämtade gopluppen.

Resten av dagen har gått åt till att planera och packa till Landön. Vi har handlat allt i matväg som vi ska ha med oss. Första året gjorde vi tabben att handla det när vi kom fram. En liten lanthandel med skyhöga priser och ett sådääär utbud... Så nu har vi lärt oss att ta med hemifrån. Har till och med marinerat en älgfilé som vi ska ta med och grilla. Sen blir det ju massvis med sill, färskpotatis, gräddfil, gräslök och en och annan grillad korv kan jag tänka mig!

Jag tror att jag har packat klart det mesta nu. Det är väl bara det som står i kylskåpet som inte är nedpackat ännu.

Har precis tagit en dusch, vattnat alla blommor och gjort lite kvällsfika. Mattias har åkt och spelat golf, så jag ska nog lägga mig på soffan och läsa min bok. Kanske slumra lite också... Jag tror vi beger oss hemifrån inatt, så vi kan utnyttja hela morgondagen! Mysigt att åka bil på natta... Ser fram emot fiske, god mat och midsommarfirande för tredje året i rad uppe i Landön :-)

en lugn torsdagförmiddag...

en onsdag som skyndat...

Dagen har gått i en faslig fart... Vart tog onsdagen vägen? Jag och Elias började dagen här hemma vid 8-tiden. En alldeles lagom tid för morgontrötta preggot... Vi gick upp, åt frukost och gjorde oss redo för dagen!

Vi hade bokat in en lunch-dejt med min mormor och kusin, så vi packade in oss i bilen och åkte till stan lite tidigare. Kikade i affärer, shoppade nya tröjor till båda grabbarna, en ny keps till lilleman och till mig blev det lite smink. Sedan blev det god buffélunch på Nojs. Mums! Till och med Elias åt som ett matvrak, han gav mig även order om att hämta mer kyckling till honom!

Mätta och nöjda fortsatte vi att kika lite på stan. Elias började gäspa, så jag sa att han fick ta nappen om han lutade sig bakåt i vagnen och försökte vila. Jodå, det lovade han... Och han somnade faktiskt rätt fort. Skönt! Så medan vi strosade runt på stan och smälte maten så tupplurade Elias i en timme ungefär.

På eftermiddagen åkte vi hemåt igen. Jag fick ta en dusch medan Elias donade med sitt inne i badrummet, tack gubben. Sedan gick vi ut och körde motorcykel tills Mattias kom hem från jobbet.

Nu ikväll har vi varit på fotboll, en ljuvlig kväll. Elias träffade en tjejkompis som han lekte med. Men lite bångstyrig var han också... Bara för att vi har hand om kiosken där så tror han att han får äta hur mycket godis och glass han vill. Men icke! Lite jobbigt att acceptera för honom, hihi.

Nu börjar det bli sent... Ska lägga mig och läsa, sedan måste jag ladda inför morgondagen. Jag och Elias är ensamma på förmiddagen och jag ska köra ett tvättmaraton. Vi åker ju till Landön imorgon-natt, så det är en del som ska tvättas, packas och planeras. Så lite sömn och påfyllnad av energi skador nog inte :-)

en liten tur inne i stan...

gjort oss lite sommarfina...

Tisdag och ett underbart väder! Jag skyndade mig att dammsuga av golven på förmiddagen så jag kunde lata mig i solen sedan.

Elias har gått sista dagen på "små-avdelning" på dagis idag. Dom har nu flyttat över alla grejer till stora avdelningen, och Elias hade varit så stolt när han fick visa pappa vart han skulle gå efter sommaren. Ja, för nu väntar ett skönt sommarlov för honom!

Själv har jag som sagt haft en lat dag i solen med min bok. Den är så bra! Fick besök av Carro en sväng också, lite skitprat.

På eftermiddagen när grabbarna kom hem åkte vi direkt till Bobygda. Elias farmor och farfar stod för dagens middag! Goda biffar blev vi bjudna på. Skönt att smita undan vardagsbestyren när tillfälle ges! Vi var ute ett bra tag också. Elias ville såklart visa farmor och farfar sin nya motorcykel. Det blev några varv där på gården!

På vägen hem svängde vi in i Näsviken där Marlenes mamma bor. Marlene är ju äntligen hemma från Stockholm, så vi passade på att boka klipptid.

Det blev en himla mysig kväll ute i solen. Elias satt som ett ljus medan Marlene klippte honom. Vi vart alldeles förvånade! Och oj så fin han blev, storkillen. Det tyckte han verkligen själv också, han såg så stolt ut. Skönt att slippa långt hår i sommar. Medan jag sedan fick mitt hår klippt så sprang Elias runt och lekte som att han bodde där. Inte det minsta blyg! Mattias hade fullt sjå att hänga med. Han vattnade blommor, krattade och trivdes som fisken i vattnet.

Marlenes mamma och hennes gubbe skämde sedan bort oss med kaffe, saft, kakor och glass. Gissa om Elias trivdes ännu bättre då?! En underbar kväll helt enkelt. Kul att träffa Marlene en sväng. Och det var verkligen på tiden att jag klippte mig! Mattias hade besökt sin frisör tidigare idag, så nu är vi sommarfina hela familjen.

en riktigt slö veckostart...

Idag har jag verkligen haft sommarlov. Egentligen vill jag ha Elias hemma med mig, men vi låter honom gå på dagis i två dagar denna vecka iallafall. Det är bra för honom och han vill dit och leka säger han! Så det gäller att passa på. För efter den här veckan väntar ett långt sommarlov för honom.

Efter att killarna åkt iväg imorse så kröp jag ner under täcket och blundade ett tag till. Jag har börjar drömma så sjukt verkliga drömmar, så efter ett tag var jag tvungen att gå upp!

Efter frukosten fick jag för mig att rensa ur garderoben min. Två stora kassar med kläder som bara tagit plats... Gick med dem till Röda Korset på en gång. Tror jag är lik mamma, hon säger att hon får en kick av att rensa/slänga, och jag är nog beredd att hålla med. Sån himla skön känsla av lättnad.

Mitt på dagen åkte jag upp till norrvägen och la mig i solen med en bok. Längesedan jag njöt så mycket av att sitta stilla i värmen. Det var nog tack vare en spännande Läckberg-bok. Kände att det var dags att komma igång med läsningen inför sommarens lata dagar! Tur att man har två stringhyllor proppade med pocketböcker där jag inte ens läst hälften...

På eftermiddagen, efter lite kaffe med mamma, åkte jag hem och började med maten. Det blev visst storkok av köttfärssås idag, fast det inte var meningen egentligen. Hä bare blidde... Det räckte till tre stora portioner och fyra matlådor att frysa in. Perfekt eftersom karln har med sig matlådor på resjobben.

När maten var klar la jag mig i soffan i skuggan på framsidan och läste lite. Men efter bara ett litet tag kom grabbarna hem! Vi åt, bytte om, diskade och åkte sedan till Norrvägen.

Fika och utelek hos mina föräldrar. Vi hade med oss lilla motorcykeln med. Men till en början var det bara "hjälpa mig, skjutsa på"... Men när vi tänkte åka hem igen så bara lossnade det för honom. Oj vad han körde! Vi åkte ett varv runt området och han hade nog gärna fortsatt hela kvällen. Motorcykeln gick i ett lagomt promenadtempo, så nu kan han åka med oss när vi är ute och går, hihi.

Nu ikväll blev det ett bad för lilleman. Medan slängde jag in en tvätt och förberedde nattning. Mattias och Niklas åkte och spelade golf, så jag och Elias kröp ner i storsängen och sjöng sånger. Efter ett tag somnade och jag kunde gå upp och hänga tvätt och plocka ihop.

Tänkte lägga mig raklång på soffan nu och läsa en stund innan det är dags att sova. Imorgon får jag inte vara lika lat... Golven skriker efter dammsugaren och det känns allmänt ostädat här. Tur vi bor litet än så länge :-)

med en bra bok i handen...

nu är familjen komplett...

ett härligt veckoavslut...

Söndagen började med en lång sovmorgon. Sedan följde en slapp förmiddag med frukost, soffhäng och lite annat.

Mitt på dagen åkte vi och handlade. Dags att fylla upp kylen inför pappaveckan!

På tidiga eftermiddagen var det dags för kalas! FlodinFrida fyllde 21 år i fredags, men då var vi ju på studentfest allihopa. Så idag var det dags att fira henne! Full lägenhet var det, mys! Godaste smörgåstårtan, kaffe och massa kakor bjöds det på. Av oss fick hon ett Yankee Candle-ljus i glas, två keramikkoppar i rosa, sommar-té och små rosa dukar. Ett litet ihopplock fint inslaget i cellofan.

Sedan var det dags att hämta hem Elias! Alltid lika roligt. Vi svängde in till Frida och Mattias igen, där blev det fika för Elias och lek med lilla Ebbe!

När vi tillslut kom hem fick han prova den nya motorcykeln. Wow tyckte han! Men han vågade inte gasa själv, hihi. Det kanske tar ett tag, sen kommer han nog på att det inte är nå farligt. Vi lekte ett litet tag bara, sen var det dags att göra sig klar för natten!

Det blev en enkel nattning, pojkarna läste saga och och lyssnade på musik i hans rum sen somnade han. Själv har jag vikt lite tvätt och donat.

Har nu tagit plats i soffan, blir sittandes här tills det är läggdags! Slötitta lite på Wallander kanske :-)

snart så är vi halvvägs...

en väldigt lugn lördagkväll...

Lördag och någorlunda bra väder! Direkt efter frukosten blev det en golfrunda med Niklas och Mattias. Efteråt köpte vi god lunch där!

Resten av dagen har jag spenderat i stan. Tittat på min bal-fina kusin och på en annan kusins fotbollscup. Åh vad jag saknar att spela fotboll när jag är på cuper sådär... Det var ju så himla roligt! Kan man inte spola tillbaka tiden till då jag var typ 15 år och valde att sluta?

På sena eftermiddagen när jag kom hem igen var jag trött. Slumrade till i fem minuter, sedan orkade jag ta en dusch och tvätta håret. Slängde in en maskin tvätt också.

Nu är det lugn lördagsmys på G här. Vi ska mysa ner oss i soffan med filtar, tända ljus och titta på en ny Wallanderfilm. Skönt och behövligt med en mysig hemmakväll :-)

meeeen fina lilla kusin...

en trevlig studentfredag...

Fredag och studenternas dag här i Hudik. I år var det min fina kusin Fridas tur att gå i studenttåget och vara lycklig!

Har varit inne i stan och tittat, kramats hängt rosor och känt mig gammal... Himla tur att regnet höll sig borta under dagen! Minns att det hängde regn i luften under min studenthelg också, men även vi klarade oss. Nog för att man inte kan styra över vädret, men allt blir så mycket trevligare med solsken!


På eftermiddagen var vi bjudna till Frida där ett 30-tal andra också var för att fira henne hela kvällen lång. God mat, dryck, fika, allsång, skratt och mys. Trevligt!

Men är man gravid så kan tröttheten slå till när man minst anar det... Så vid 23-tiden bröt vi upp och vandrade hemåt. Det är en dag imorgon också!

Snart slocknar jag för natten. Imorgon väntar en oplanerad lördag. Kanske en golfrunda? Hoppas på fint väder för alla studenters skull. Får se om vi åker in och kikar på balen en sväng kanske? Det blir nog bra vad det än blir, bara jag får sova några timmar först :-)

lite tankar om framtiden...

Regnig dag, rakt igenom. Men jag har haft en hyffsad torsdag ändå. Det blev en förmiddag i stan! Hämtat ut Elias fina Forsa IF-overall och lunchat med mormor.

När jag kom hem igen blev det lite fix hemma. Förflyttade alla Elias kläder från skåpet i vardagsrummet till byrån i hans rum, det är ju dags att göra plats för bebiskläder och andra prylar som snart kommer att behövas! Passade på att rensa ur en kasse urväxta plagg med.

På sena eftermiddagen fick jag hem karln efter en veckas resjobb. Med sig hade han Elias nya leksak! Klart pöjka ska ha en eldriven motorcykel.

Vad har hänt mer ikväll? Har druckit kvälls-té på Norrvägen, förberett inför studenten imorgon och fått besök av Mattias systerson (Elias och bebisens kusin) Kalle. Sedan åkte min galna sambo iväg och spelade golf. Själv tänder jag hellre ljus och myser inomhus denna ruggiga kväll...

För övrigt är det bara bra. Bebisen och min mage växer! Tänk, snart är vi fyra i familjen och får inte plats i denna lägenhet. Det finns många tankar om framtiden...

Vi har ju haft tankar på att köpa hus ganska länge. Vi var till och med nära på att köpa ett i vintras men backade tack och lov ur. Sen har ju Mattias och hans föräldrar en dröm om att vi ska ta över deras stora hus m. skog i Bobygda, men det blåvägrar jag pga många skäl. Det tog ett tag att få dem att förstå, men vi kan helt enkelt inte. Och jag kan ärligt säga att det är mycket för Elias skull. Han har sitt dagis i Iggesund och sin mamma i Strömsbruk, så det känns ganska sådär att han ska bo i Bobygda. Långa avstånd... Dessutom så är jag alldeles för hemmakär för flytta långt ut i skogen sådär. Jag vill ha närhet till min familj och mina vänner!

Tankarna om hus har gått på högvarv sedan jag blev gravid. Nu har vi börjat fundera på att köpa min farmor och farfars hus. Det ligger på samma villaområde som mina föräldrars hus (men man ser inte till varandra). Det är inte världens största hus kanske, men vi har inte världens fetaste plånbok heller. Eftersom jag inte har ett fast jobb får vi inte låna miljoner direkt... Så vi får helt enkelt inse att vi inte kan bo i en herrgård just nu.

Men det är ingen brådska ännu. Vi ska vara säkra, överens och redo innan det händer. För under bebisens första år kan vi faktiskt i värsta fall bo kvar och trängas i lägenheten.

Men för första gången känns det som att vi börjar bli överens och komma någon vart när det gäller hus. Mattias har "varit kvar" i Bobygda medan jag dragit åt alla andra håll. Nu har han äntligen släppt efter litegrann och vi börjar mötas. Hoppas det blir något bra :-)

snygging i forsa-overall...

en väldigt härlig onsdag...

Vilken dag! Den började lite hurtigt sådär med en morgonpromenad. Jag, Emilia och Johanna. Svettigt värre!

Lite senare var vi påväg in till stan. Lunchmys på Hotchili, shopping och span. Jag lyckades hitta gravidbyxor på H&M. En på miljonen här i Hudik, men ibland har man tydligen sån tur att man lyckas hitta någon annans felköp... Precis rätt storlek också. Världens skönaste och ändå snygga! En somrig klänning med spets fick också följa med hem. Farligt att man känner sig rik när tusenlapparna från skatteverket trillat in...

På eftermiddagen bytte vi om till vandringskläder. Expedition "klättra upp för branten på Blacksåsberget" stod på schemat. Hjälp vad jobbigt det var! Svettigt och brant nå fruktansvärt... Inte helt lätt för ett preggo! Dessutom träffade vi på en huggorm som inte alla var så rädd för oss som vi hade hoppats på. Hugaligen.

Men upp för berget tog vi oss! Värt alla stumma ben och allt flås... Vilken utsikt alltså. Vi grillade korv, åt godis, chips och var riktiga livsnjutare.

Fast vi ska vara glada att vi ens tog oss dit, för på ditvägen körde vi vilse X antal gånger. Och för att inte tala om hemresan... Vi körde säkert vilse på alla småvägar och fick vända/byta väg 10 gånger allt som allt. Helt galet! Nästan så vi vart rädda där ett tag. Men tillslut hittade vi ut och tog oss hem!

Benen bara darrade efter vandringen. Och eldrök luktade man... Jag skyndade mig att slänga in kläderna i tvättmaskinen innan klockan skulle bli för sent. Sedan tog jag en varm dusch och tvättade bort all röklukt ur håret. Skönt att känna sig fräsch igen!

Nu har jag precis hängt tvätten och krupit ner i sköna sängen. Rena påslakan är ljuvligt... Kommer nog sova gott efter denna hårda dag! Kan dock hända att jag har träningsvärk imorgon.

Men det blir nog en bra dag ändå. Kanske en liten secondhand-trip? Min käre sambo kommer även hem från Uppsala imorgon! Så nog blir det en fin dag alltid :-)

detta trodde jag väl aldrig...

träffar alla goa tjejerna...

bra dag med lite av varje...

Imorse blev jag väckt av mormor som kom hit och ville hjälpa mig att putsa fönstren. Det tackar man inte nej till va?!

Hon började putsa medan jag åt frukost och gjorde mig klar. Sedan satte jag igång att jöbba också. Dammade alla "glömda" ställen, la undan en massa saker, rev av sängkläderna och hängde ut täckena på vädring. Mitt på dagen var vi klara. Vilken skillnad det blev, äntligen rena fönster... Vi gick ut i skuggan och avnjöt en sopplunch efter allt slit.

På eftermiddagen blev det handling på maxi med mamma och mormor. Nu klarar jag mig till sambon kommer hem!

Det blev även ett besök på Forsa trägård. Fick en fin kruka av mormor idag, så jag behövde lite mer blommor att plantera. Nu har jag väl blommor på framsidan och baksidan så att jag klarar mig...

Efter en fuskmiddag bestående av mikropizza, så fortsatte jag med städandet här hemma. Eller ja, jag avslutade det jag på börjat. Bäddade rent i sängen och dammsög en skitig lägenhet. Nu känns det skönt med rent hem och rena fönster!

Sedan somnade jag på soffan en sväng. Sa jag att tröttheten började försvinna? Hmmm... Blev efter ett tag väckt av en överraskning. Favoriterna nerifrån i landet knackade på dörren! Emilia och Marlene är hemma på sommarlov, wiho. Trodde väl aldrig att vi skulle få uppleva ett ledigt sommarlov tillsammans vid 23 års ålder?! Underbart.

Ikväll blir det häng och catch up med Emilia. Mycket att gå igenom! Får se om vi fastnar i soffan och tittar på fotbollen eller om vi hittar på något annat skoj. En kvällstur till stan? Glass? Kaffe-picknick? Ja herregud, vi har ju sommarlov :-)

han börjar nog förstå nu...

en helt okej veckostart...

Jag undrar om tröttheten börjar försvinna? Jag har nämligen vaknat rätt utvilad nu i några dagar, trots att jag orkat vara vaken länge kvällen innan. Fast jag ska inte ropa hej ännu...

Imorse var jag till och med pigg när Mattias klev upp klockan 04:30 och skulle åka till Uppsala. Kunde tack och lov somna om sen!

När jag sedan vaknade för andra gången åt jag frukost, gjorde mig redo för dagen och följde med mamma och mormor till stan. Lite fix, lite shopping och en mysig måndagsfika! Fick med mig ett fint linne hem och lite nödvändiga saker från Dollar.

Mitt på dagen kom jag hem, bäddade då rent i lillemans säng och sen blev det en promenad med Carro till RK. Hittade inte så mycket, men lite smått fick följa med hem.

Sedan fick jag för mig att jag ville ha en pallkrage... Sms:ar pappa och frågar om man kan bygga en själv eller vart man kan köpa. En halvtimme senare står han utanför dörren med en fin pallkrage till mig! Bästa!

Då satte jag och Carro igång att leka trädgårdsmästare! Åkte och köpte jord och lite plantor. Hade en del frön hemma redan. Så nu har vi timjan, gräslök, sockerärtor, dill, smultron och luktärt planterade här på baksidan av lägenheten. Bra blev det. Bor man inte i hus ännu så får vara glad för att man inte bor i lägenhet med trappuppgång och liten balkong. Är tacksam över att vi har egen ingång, en liten gräsplätt, uteplats på baksidan och friheten att faktiskt bara kunna öppna grinden och gå ut... Gå ut till min lilla pallkrage. Man får vara glad för det lilla!

Nu har jag precis ätit middag. Lyx med makaroner och köttbullar. Ska ta tag i disken nu, sedan har jag en hel del torr tvätt att ta redan på. Som hänger både ute och inne.

Ikväll är det fotboll nere på plan som gäller. Sen är min första dag som gräsänka denna vecka avverkad - helt okej start. Men imorgon hoppas jag på mer sol och mindre blåst :-)

nu laddar vi om igen då...

En bra söndag har vi haft. Förmiddagen bjöd på sol, så efter frukosten knatade vi ut på en promenad, hela familjen, och var ute så länge vädret tillät. Vi passade även på att äta slarvlunch på kiosken. Körv! Men det får man göra dessa lata dagar.

Vi hann in lagom tills regnet började ösa ner. Det smattrade sådär mysigt mot rutorna!

Elias spelade lite dator, sedan tog grabbarna ett bad tillsammans och därefter mystes det bara! Jag passade på att tvätta, vika tvätt och städa badrummet. Skönt innepyssel...

Det blev även en powernap för pojkarna, tror det var tre dagar sedan Elias sist sov tupplur på dagen, men idag blev han väl kanske trött av det grå vädret. Dom sov drygt en timme, sedan väckte jag dom när middagen var klar. Det blev en tidig och enkel middag, mest för att Elias skulle få i sig mat efter en tidig lunch.

På sena eftermiddagen kom Elias mamma och lillasyster för att hämta honom. Samtidigt åkte jag och Mattias upp på Norrvägen. Vi var bjudna på middag även idag. Vilket lyx va! Grillad fläskfilé, potatisgratäng, sallad och BBQ-sås. Äckligare mat har man ju ätit, hihihi.

Efter maten åkte Mattias, pappa och brorsan iväg för att fiska. Jag och mamma tog då en liten promenix i sköna kvällsluften. Sedan gick vi in och fikade och kollade på glimtar ur gårdagens prinsessbröllop. Vi gick även ner och tittade på bädden som våran lilla bebis ska ligga i till hösten. Min bror har legat i den, så fin så. Men ännu känns det overkligt och långt bort... Herregud, jag kan inte förstå att jag har en bebis i magen! När förstår man det?

Nu är jag hemma och donar. Har städat Elias rum och rivit av hans sängkläder. Han ska nämligen få ett nytt täcke, bebisen ska få ta över det lilla täcket som han har nu. Tvättmaskinen snurrar just nu med nyköpta påslakan i juniorstorlek och ett juniortäcke som är efter mig. Sen ska det bäddas rent och nytt till storkillen imorgon!

Letar även ihjäl mig efter Elias ultraljudsbild som Mattias har haft här hemma, men vi vet inte vart vi lagt den?! Blir galen... Vill ju göra en ul-tavla med dom blivande syskonen! Får leta vidare.

Imorgon åker Mattias till Uppsala i en vecka och jobbar igen, så jag blir gräsänka. Men det blir nog en bra vecka. Jag har ju sommarlov, dessutom kommer två efterlängtade vänner hem till Forsa igen. Vad har Stockholm och Gotland att sätta emot en sommar i Hälsingland?! Hoppas på en vecka men fint väder och glada dagar :-)

lite mysigt med regn ändå...

solen börjar gå i moln nu...

en härlig lördag utomhus...

Ännu en härlig dag utomhus! Igår var vi ju i Bobygda (vet inte om det inlägget syntes igår?) och idag har vi varit på Norrvägen hos mina föräldrar.

Vi har varit ute exakt hela dagen, vi kan nog räkna minuterna vi varit inne på två händer... Precis som det ska vara!

Solen sken, vi chillade, fikade, städade lekstugan, lekte och mådde bara bra. Det är så härligt när Elias får springa av sig fritt, utan att vi ska vara hack i häl, rädda för vägar och bilar...

Lunchen intog vi på altanen, sedan blev vi även bjudna på middag där. Pappa grillade hamburgare! Mattias, Frida och Peter kom också dit och åt. Så hela stor-familjen var samlad, mysigt.

Vi tittade också lite på Prinsessbröllopet och fick precis se när de tågade ut till Delsbo brudmarsch. Vackert! Den tågade vi också ut till när mamma och pappa gifte sig -96.

När vi kom hem, på sena eftermiddagen, tog jag och Elias en promenad. Dumt att vara inne när det är så fint väder! Vi gick en liten sväng bara, sedan fortsatte vi att vara ute ett tag. Planterade lite fröer och vattnade blommor. Åh, man vill ju helst av allt ALDRIG gå in när det är fina sommarkvällar... Men lillpluppen var trött efter ännu en dag utan tupplur!

Just nu är det lugnt kvällsmys... Tänkte ta en dusch och mysa ner mig i soffan. Kikar på det sista av bröllopet, men snart är det slut. Tur att man inte är sådär fin och pryd av sig, det hade jag aldrig klarat - haha.

Kvällen blir fortsatt lugn och rätt tidig, så vi orkar få ut så mycket som möjligt av morgondagen som är sista dagen på pappaveckan. Hoppas på fint väder igen :-)

en skön dag i bobygda...

Härlig dag! Elias bjöd på sovmorgon och när vi vaknade sken solen! Vi startade dagen som vanligt med frukost och morgonbestyr.

När vi var påklädda och klara funderade vi på vad dagen skulle bjuda på... Mattias jobbade, så det var bara jag och lilleman hemma. Vi kom då överens om att åka till hans farmor och farfar i Bobygda. Sagt och gjort, vi packade in oss i bilen och åkte iväg.

Där har vi spenderat hela dagen! Vi var mesta dels utomhus, solen visade sig lagomt mycket och det var vaaaarmt. En skön promenix gick vi på! Vi hälsade även på hos Carina m.familj, en trevlig stund i utemöblerna! Elias roade sig själv, vilket kan vara oerhört skönt och behövligt en stund.

När vi var tillbaka i Bobygda igen var det bara farfar som gällde för Elias. Han var verkligen farfars pojk idag! "Faofaj" kom, vänta mig faofaj". Farmor och jag dög inte alltid... Ibland åkte handen upp i ett stopp-tecken och vi blev bortchasade. Haha, goplupp. Men han trivs när han får styra och ställa, Elias. Han pekar och farfar gör. Gissa om han njuter?! Hihi.

Jag och Elias fick även äta middag där, mmm! Sedan började klockan bli sena eftermiddagen och det var dags att åka hem.

I bilen var Elias trött trött trött. Han hade inte sovit någon tupplur och klockan var 17:30 när vi skulle åka. Så det var en rätt grinig kille som minsann INTE ville åka hem... "Stanna! Sova faofaj nu!". Ja, han ville sova med farfar grinade han fram. En annan gång, goding! Dom sista 10 minuterna innan vi var hemma så somnade han till. Men det var ändå ganska bra, för då orkade han ta ett bad innan läggdags.

Både jag och lilleman var i ett stort behov av en dusch, så vi hoppade ner i badkaret båda två. Först duschade vi och tvättade håret på varandra, sedan när jag var färdig så tappade vi upp badvatten så Elias fick bada ett tag också. Medan så kunde jag torka och smörja in mig i lugn och ro, packa upp väskan och slänga in en maskin tvätt.

När Mattias kom hem ställde jag mig och kokade rabarberkräm, orkade aldrig göra det igårkväll. Grabbarna lekte och myste en stund innan läggdags. Sedan somnade Elias gott efter en hel dag utomhus med 10 minuters powernap bara!

Kvällen har varit lugn. Hängt tvätt, diskat, hängt i soffan och kollat lite på fotbollen på tv. Har dock borstat tänderna och krupit ner under täcket nu. Lyssnar på matchen härifrån istället, trött... Slår nog strax igen ögonen och laddar om för morgondagen. Hoppas på fint väder så hela familjen kan vara ute och mysa hela dagen lång :-)

en riktigt underbar dag...

Vilken otroligt fin dag vi har haft. Nationaldagen till ära! Vi började här hemma med äggfrukost, följt av de vanliga morgonbestyren.

Runt 10-tiden hade vi packat ut hela familjen och en hel del annat i bilen för en liten utflykt.

Vi hämtade upp Tompa, sedan åkte vi ner till båten. All packning i och sedan iväg! Elias var verkligen skeptisk i början, ja nästan lite rädd. Han satt som en staty i mitt knä i början av båtresan, lillplupp!

Vi hade siktat in oss på stenhällorna vid Hälludden, så där hoppade vi i land. Och vilken lovely day vi fick... Solen sken, det var vindstilla och varmt. Elias trivdes verkligen! Han hade packat med egna leksaker som han lekte med i vattnet, utforskade, tittade på fiskar och mådde allmänt bra där ute.

Grabbarna åkte även ut med båten en bit och fiskade lite, medan jag låg kvar och njöt i solen.

Vi hade med oss korv-lunch och fika, så någon nöd gick det inte på oss! Hade tvärtom velat stanna hela långa dagen... Men man orkar inte hur länge som helst i solen, varken barn eller vuxna!

På hemvägen var Elias kaxigare i båten. Då skulle han minsann köra. Fort skulle det gå! Goding... Vi stannade och fiskade och njöt av det härliga vädret ännu mer innan vi kom i land.

Det blev en eftermiddagsfika på kiosken, glass i solen! Klockan var strax efter 15 när vi kom till lägenheten, så gissa om vi hade en trött kille som varit vaken hela dagen?! Både Elias och Mattias la sig och vilade ett tag medan jag packade upp och gjorde middag.

När maten var klar var jag tvungen att väcka två trötta grabbar. Vi mumsade tacogratäng och drack iskall saft. En enkel med god middag dagen till ära, hehe.

Efter maten slog tröttheten till mig ordentligt. Fick lägga mig på soffan medan karln tog tag i diskberget. Tacksam! Elias donade på med sitt, sprang ut och in på uteplatsen och lekte.

Nu på kvällen har jag och Elias varit ute på vift medan Mattias gick en golfrunda. Vi tog en promenad och hamnade hos min farmor och farfar. Där bjöds det på lek och gott kvällsfika. Vi mumsade rabarber också, surt och gott.

Lilleman slocknade nästan på en gång vi kom hem. Vi vuxna slappar fortfarande i soffan. Tänker ta en dusch nu, sen ska jag nog koka rabarberkräm innan jag kryper till kojs. Plockade med mig en hel del hem från farmor och farfar. Fryser nog in lite bitar också så det kan bakas pajer!

Dags att sätta fart så jag får stänga ner ögonlocken. Nöjd och tacksam för en kanonfin dag :-)

minns dagen som igår...

en dag med lite av varje...

Imorse vaknade jag och lilleman runt 8-tiden, då hade ju Mattias åkt på jobbet för längesedan. Tyvärr vaknade jag med sprängande huvudvärk (hatar det)... Jag berättade det för Elias och frågade lite snällt om vi kunde ligga kvar och mysas ett tag.

Då smekte han mig på pannan, tittade oroligt med stora ögon och frågade - "ont där"? Älskade goding. Sedan tog han fram en bok och låg dryga halvtimmen bredvid mig innan vi klev upp. Så tack vare alvedon, spikkudde och Elias-mys släppte huvudvärken till slut.

Efter frukosten lekte vi inne på hans lilla rum. Han tycker det är mysigt säger han, och vill gärna stänga dörren. Tror vi satt instängda där i en timme och lekte. Så gissa om det var skönt med lite friskluft sen?!

Min mormor kom och hälsade på, så vi tog en promenad till Röda Korset. Elias charmade varenda en som var där, och flera tanter kom fram och berömde honom. "Så fin, lugn, trevlig och rolig". Jag kan bara hålla med! Han skötte sig exemplariskt. Leker med leksakerna där, lägger tillbaka, hejar på varenda människa, "heter Lias", inget tjat om att köpa en massa, också är han försiktig och vet vad han får/inte får.

Det blev världens skrattkalas där inne också. Elias följde med min mormor in i provhytten. Det var mycket folk utanför, bland annat jag, och till slut hör vi Elias med hög röst säga "tjock!". Mormor frågade då om han tyckte att hon var tjock... "Jaaaaa!" utbrast Elias samtidigt som alla utanför provhytten började skratta. Då stack Elias ut huvudet och njöt bra nog när han märkte att alla skrattade åt honom. Haha, finurliga unge!

Vi har även hunnit med ett besök på Dakapo, ätit god lunch och hälsat på min farmor och farfar. Där blev det lek och gofika, som vanligt. Dessutom fick både jag och mormor med oss em varsin bukett fina blommor av farmor. Hon har fin trädgård hon! Önskar jag ärvt hennes gröna fingrar...

På eftermiddag var Elias hos min mamma en stund. Dom lekte och hade det mysigt medan jag åkte hem och lagade middag. Fisk och pärer blev det denna lill-lördag.

Kvällen har varit extremt lugn. Elias valde att inte sova någon tupplur idag, så det var en mycket trött kille redan vid Bolibompa.

Men han höll ut till 19-tiden, sedan sjöng jag halva Björnen sover och vips så var han i drömmarnas värld.

När Elias hade somnat fick jag dona på hemma i min ensamhet, karln åkte nämligen ut och fiskade. Så jag har diskat, duschat, kvällsfikat och tvättat en maskin med lite nyfyndade kläder från idag. Lite gravidvänliga kläder!

Blir så glad när jag hittar mammakläder för en billig peng. Har lyckats samla på mig rätt många mammaplagg nu för nästan inga pengar alls! Två par jeans, ett par trekvartsjeans, två kjolar, tre t-shirts, tre tunikor, en kofta och ett par mysbyxor. En hel mamma-garderob nästan för kanske två, tre hundralappar tillsammans! Men jag har faktiskt skickat efter två nya plagg också - ett par "finare" mammajeans och leggings. Älskar den sköna breda mudden mot magen!

Nu har jag krupit ner i sängen! Ensam och fryser, burr... Ångrar nu att jag la Elias i hans säng! Men snart kommer nog karln hem.

Imorgon är vi lediga alla tre, men hur vi firar Sveriges nationaldag har jag ingen aning om. Det återstår att se :-)

en lugn kväll inomhus...

En lugn eftermiddag och kväll har vi haft här hemma. När grabbarna kom hem åt vi middag, jag gjorde en köttfärslimpa istället för köttbullar. Men det slank ner det också med pärer, sås, lingonsylt och sallad. Mmm!

Efter maten tog jag reda på disken medan killarna badade tillsammans. Der var en regnblöt och grusig kille som kom hem från dagis!

Kvällen lunkade sedan på... Lite lek och sedan bänkade vi oss hela familjen framför Bolibompa med kvällssnacks. Äppelbitar och färska minimorötter att knapra på. Verkligen en favorit. Elias satt som ett ljus i soffan och bara myste... Det blev en tidig kväll för honom, redan innan klockan 19 började han prata om nappen. Så då blev det tandborstning och hopp i säng. Tio minuter senare sov han, goplupp.

Imorgon och resten av veckan ska han få vara hemma från dagis. Så jag får nog bereda mig på en tidig morgondag!

Just nu är det soffmys framför Äntligen hemma som gäller. Men om inte allt för länge blir det hopp i säng! Och som jag längtar... Fast man undrar ju lite när gravidtröttheten försvinner? Äsch, så länge jag mår bra så ska jag inte klaga :-)

skönt att stöka ifrån sig...

En grå förmiddag kan ibland vara en bra förmiddag. Det känns till exempel helt okej att sova vidare en stund efter att pojkarna lämnat hemmet 06:15.

När jag sedan vaknade igen hade jag inte så många val att göra... En blåsig och grå dag = städdag.

Efter förra veckans solskensväder följt av en trevlig helg, kan jag säga att tvättkorgen har svämmat över ett tag. Men nu är jag på banan igen. Har precis hängt en maskin tvätt och väntar nu på att en maskin med mattor ska snurra klart. Sedan får dom hänga ute och torka!

Jag har även dammsugit, städat badrummet och småplockat lite. Skönt att stöka undan allt på förmiddagen! Hoppade sedan in i duschen, tvättade håret och gjorde mig redo för dagen.

Nu väntar jag som sagt på att mattorna ska tvättas klart. Sedan måste jag in till stan en sväng. Ska tanka bilen, byta en bh och handla lite smått på maxi. Sedan ska jag hem igen och förbereda middag tills grabbarna kommer hem. Om det var lyxig grillmiddag igår så blir det desto mindre lyxigt idag... Ska rulla köttbullar och koka pärer bara. Men det är gött det också!

Hoppas på en fortsatt bra dag :-)

så var en ny vecka igång...

Måndag och ny vecka! Vi hade en riktigt trött kille imorse kl. 06:00 som nog gärna sussat vidare ett tag... Men efter lite nyponsoppa och påklädning var han pigg och redo för dagis! Själv kröp jag ner under täcket igen efter att grabbarna åkt iväg. Passar på att sova medan det går - sommarlov och bebis INNANFÖR magen, hihi.

Efter frukosten kom Carro och livade upp stämningen. Vi åkte till stan en sväng... Uträttade lite ärenden och tog en fika på Dackås. Mysigt i det grå vädret vi hade mitt på dagen!

På eftermiddagen sprack det upp och blev soligt, MEN blåsigt nå fruktansvärt. Burr!

Till middag blev det riktig go-mat. Vi trotsade en tråkig måndag och tände grillen! Så när grabbarna kom hem stod jag ute vid grillen, sedan gick vi in och mumsade fläskfilé, bbq-sås, potatisgratäng och god sallad. Gött serru!

Efter mat, disk och ombyte så gick hela familjen ut i blåsvädret. Rätt så kallt... Men efter lite lek i lekparken blev vi varma. Så varma att det blev glass-kalas på kiosken innan vi gick hem!

Det blev en enkel nattning av en trött lilleman ikväll. Även fast det är en del trots nu... Allt ska ske "nu nu nu" och får han ett "nej" så rasar världen lätt. Men vi fortsätter med våra regler, hur dum han än tycker att vi är... Lillgubben. Men det är nu han behöver dem som mest, reglerna. Även fast han vet att han inte får nappen för ens han har borstat tänderna på kvällen (har funkat hur bra som helst i några månader nu) så blir det grin och skrik för att han vill ha den "nu nu nu" och inte borsta några tänder - grin, IFALL ATT vi skulle ge med oss... Men neheru lillplupp! Efter ett tag går det över och han gör som vi säger. 1-0 till oss och bäst för alla i slutändan.

Har hört så många gånger från "här och där" att man aldrig ska vika ner sig mot barnen. Har man sagt nej så är det ett nej. Om man håller på att ändra sig och ge med sig ofta så märker barnen det och blir osäkra, samtidigt som dom lär sig att "det lönar sig att tjata".

Även metoden "du får inte" är livsfarlig har jag märkt... Vi vuxna säger "du får INTE pussa mig nu eh" med en ironisk röst och menar tvärtom. Barnet tycker då det är jätteroligt att göra det vi sagt "inte" åt, eftersom vi skrattar. Sen när det blir allvar blir det mindre kul... Hur ska ett barn förstå att "du får INTE springa ut på vägen" är på allvar när vi ibland skojar om ordet INTE?! Precis. Inte konstigt att vi kan bli tokiga på döv-öron och trots ibland, haha. Men ibland tar krafterna slut och i nödläge använder man "du får INTE äta upp maten" med sin ironiska röst och får sedan se barnet mumsa för glatta livet - bara för att vi sa INTE...

Usch, det är svårt med barnuppfostran! Jag och Mattias diskuterar och kritiserar ofta varandra. Men vi gör framsteg! Även bakåtkliv ibland... Och till hösten har vi två kids att ta hand om, hihi. Men det är härligt också! Sedan Elias kom in i mitt liv undrar jag vad tusan jag gjorde innan?! Älskade barn...

Nu är det kvällsmys som gäller. Tittar på teve och tar det lugnt. Men snar blir det hopp i säng, ska bara ta reda på lite ren och torr tvätt :-)

en himlarns trevlig helg...

Vilken trevlig helg! Igår var jag som sagt ut med Dackås-jäntorna på O'learys och åt en god middag. Trodde vi skulle ut "bara ändå" men dom ville tacka av mig eftersom jag slutat. Dom bjöd mig på maten, sen fick jag en jättefin ljuslykta. Goa jänter! En rolig kväll med massor av skratt blev det. Är det något jag saknar så är det alla pratstunder med allihopa... Det finns inget ord som är för fult och det finns ingenting man "inte får" prata om!

Imorse blev det en lång sovmorgon. Sedan åkte vi in till stan för att fylla upp kyl och frys.

På eftermiddagen var det dags för fotboll nere på planen. Jag och pappa skulle sköta kiosken. Först var det mulet, men sedan sprack det ju upp och blev riktigt fint till kvällen.

Efter matchen skulle vi fira pappa som har fyllt år. Tårta och mys ute på altanen! Även Elias kom dit, dags för pappa-vecka nu. Oj vad han trivs där... Donar i lekstugan och bara myser! Jag ska dit och städa ur den ordentligt någon dag så det blir ännu mysigare.

Vi var kvar ganska länge och njöt av kvällssolen. Lovely! När vi kom hem badade killarna sv sig sommarsmuts och svett medan jag donade på med mitt. Diska, tvätta, plocka, förbereda...

Nu har även jag tagit mig en dusch och sjunkit ner bredvid Mattias i soffan. Lite kvällsfika och hopp i säng!

Imorgon är det jobb/dagis för grabbarna. Själv har jag ju sommarlov, men har ändå lite att dona med. Hoppas på en vecka med fint väder så vi kan vara ute och njuta mycket :-)

hoppas på en kul kväll...

en riktigt mysig lördag...

Denna lördagen började med sovmorgon, sedan dukade vi fram äggfrukost och gjorde oss redo för dagen. Man blir ju så himla pigg och fräsch av att duscha/tvätta håret på morgonen!

Mitt på dagen åkte vi in till stan. Dags att fylla på herrn's sommargarderob. Två fina t-shirts och en skjorta blev det. Även min garderob fylldes på med en skön långklänning i bomull. Älskar långklänningar! Har två stycken redan, men dom är "lite finare" så det passade perfekt med en vardagsklänning för 149 kronor! Elias fick lite sommarpresenter han också som väntar på honom här hemma.

Älsklingen bjöd sedan på lunch. Vad härligt det är med uteserveringar! Satt på Nojs och bara mådde gott.

Vi träffade även mormor för en glass på Möljen innan vi åkte hemåt.

Nu tror jag faktiskt att jag ska göra som sambon - lägga mig och vila lite... Jag är inte kvitt gravid-tröttheten ännu, dessutom ska jag ju ut och äta med f.d kollegorna ikväll. Vill gärna hålla ut längre än till 21-tiden, haha!

Hoppas kvällen blir lika härlig som dagen har varit. Så härligt med sommar och ledighet :-)

RSS 2.0