en dag med lite av varje...

Imorse vaknade jag och lilleman runt 8-tiden, då hade ju Mattias åkt på jobbet för längesedan. Tyvärr vaknade jag med sprängande huvudvärk (hatar det)... Jag berättade det för Elias och frågade lite snällt om vi kunde ligga kvar och mysas ett tag.

Då smekte han mig på pannan, tittade oroligt med stora ögon och frågade - "ont där"? Älskade goding. Sedan tog han fram en bok och låg dryga halvtimmen bredvid mig innan vi klev upp. Så tack vare alvedon, spikkudde och Elias-mys släppte huvudvärken till slut.

Efter frukosten lekte vi inne på hans lilla rum. Han tycker det är mysigt säger han, och vill gärna stänga dörren. Tror vi satt instängda där i en timme och lekte. Så gissa om det var skönt med lite friskluft sen?!

Min mormor kom och hälsade på, så vi tog en promenad till Röda Korset. Elias charmade varenda en som var där, och flera tanter kom fram och berömde honom. "Så fin, lugn, trevlig och rolig". Jag kan bara hålla med! Han skötte sig exemplariskt. Leker med leksakerna där, lägger tillbaka, hejar på varenda människa, "heter Lias", inget tjat om att köpa en massa, också är han försiktig och vet vad han får/inte får.

Det blev världens skrattkalas där inne också. Elias följde med min mormor in i provhytten. Det var mycket folk utanför, bland annat jag, och till slut hör vi Elias med hög röst säga "tjock!". Mormor frågade då om han tyckte att hon var tjock... "Jaaaaa!" utbrast Elias samtidigt som alla utanför provhytten började skratta. Då stack Elias ut huvudet och njöt bra nog när han märkte att alla skrattade åt honom. Haha, finurliga unge!

Vi har även hunnit med ett besök på Dakapo, ätit god lunch och hälsat på min farmor och farfar. Där blev det lek och gofika, som vanligt. Dessutom fick både jag och mormor med oss em varsin bukett fina blommor av farmor. Hon har fin trädgård hon! Önskar jag ärvt hennes gröna fingrar...

På eftermiddag var Elias hos min mamma en stund. Dom lekte och hade det mysigt medan jag åkte hem och lagade middag. Fisk och pärer blev det denna lill-lördag.

Kvällen har varit extremt lugn. Elias valde att inte sova någon tupplur idag, så det var en mycket trött kille redan vid Bolibompa.

Men han höll ut till 19-tiden, sedan sjöng jag halva Björnen sover och vips så var han i drömmarnas värld.

När Elias hade somnat fick jag dona på hemma i min ensamhet, karln åkte nämligen ut och fiskade. Så jag har diskat, duschat, kvällsfikat och tvättat en maskin med lite nyfyndade kläder från idag. Lite gravidvänliga kläder!

Blir så glad när jag hittar mammakläder för en billig peng. Har lyckats samla på mig rätt många mammaplagg nu för nästan inga pengar alls! Två par jeans, ett par trekvartsjeans, två kjolar, tre t-shirts, tre tunikor, en kofta och ett par mysbyxor. En hel mamma-garderob nästan för kanske två, tre hundralappar tillsammans! Men jag har faktiskt skickat efter två nya plagg också - ett par "finare" mammajeans och leggings. Älskar den sköna breda mudden mot magen!

Nu har jag krupit ner i sängen! Ensam och fryser, burr... Ångrar nu att jag la Elias i hans säng! Men snart kommer nog karln hem.

Imorgon är vi lediga alla tre, men hur vi firar Sveriges nationaldag har jag ingen aning om. Det återstår att se :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0