17 dagar med lchf đŸ™ŒđŸŒ

(Varning för mindre smickrande bilder!) 

I ungefĂ€r tre veckor har jag nu kört LCHF och sockerfritt. Det har inte alls varit sĂ„ svĂ„rt som jag trodde faktiskt. Det hĂ€r Ă€r ju ingen snabb-diet direkt, utan mer en livsstil. Syftet var frĂ„n början att gĂ„ ner i vikt, men jag har Ă€ven börjat mĂ€rka en massa andra bra hĂ€lsoeffekter. Jag Ă€r inte lika trött, jag har inte ont i huvudet sĂ„ ofta (kan ju dock bero pĂ„ glasögonen med) och min mage kĂ€nns mycket mer lugn. 

Men visst har det hĂ€nt en hel del med vikten redan efter tre veckor ocksĂ„... Jag har gĂ„tt ner 4 kg och minskat nĂ„gra cm runt midja/mage osv. Detta enbart med Ă€ndrade kostvanor, alltsĂ„ ingen hĂ„rdtrĂ€ning. KĂ€nns jĂ€ttebra! Jag Ă€r absolut inte i mĂ„l Ă€n, Ă€r inte nöjd nĂ„nstans med mitt yttre Ă€n. Men jag Ă€r pĂ„ god vĂ€g. Ska försöka komma igĂ„ng att trĂ€na lite ocksĂ„, började lite smĂ„tt förra veckan och man mĂ„r ju faktiskt himla bra av att svettas och ta ut sig lite! đŸ‘đŸŒ

HĂ€r kommer en himla blottande bild och jag avskyr egentligen vad jag ser. Men jag blir glad av att se att nĂ„nting faktiskt hĂ€nder, och min lilla blogg Ă€r ju faktiskt en liten dagbok. PĂ„ bilden till vĂ€nster vĂ€ger jag 72 kg (nĂ€stan det mesta jag vĂ€gt förutom vid graviditeten) och till vĂ€nster 68 kg. SĂ„ hĂ€ftigt att kroppen kan förĂ€ndras pĂ„ bara nĂ„gon vecka!  Nu Ă€r jag peppad pĂ„ att ta mig i mĂ„l... 😃


instagram... â˜đŸŒïž

HĂ€r ekar det tomt, som vanligt nu. Jag har helt enkelt inte tid att blogga som förut. Och inte har jag samma lust heller. 

Men livet rullar pĂ„ i full fart hĂ€r och det mesta Ă€r bra. SĂ„nt som snoriga nĂ€sor, dyra rĂ€kningar och trotsiga barn Ă€r vĂ€l inget att klaga över nĂ€r vi lever bland en massa andra hemskheter hĂ€r i vĂ€rlden... 

Ser att ni Ă€r rĂ€tt mĂ„nga som kikar in hĂ€r pĂ„ min ynkliga blogg varje dag Ă€ndĂ„. FörlĂ„t för trĂ„kigt innehĂ„ll. Men följ mig hellre pĂ„ instagram vetja. (@s.aaara) Jag Ă€lskar instagram! DĂ€r finns ju verkligen allt. DĂ€r fĂ„r man veta vad folk Ă€ter till frukost, vilkas barn som har magsjuka, vem som köper nya klĂ€der, hur det ser ut hemma hos folk man inte kĂ€nner och sĂ„ kan man hĂ„lla koll pĂ„ sina nĂ€rmaste vĂ€nner. Fantastiskt ju! 

SĂ„ om ni vill vet vad jag stoppar i mig, nĂ€r ungarna Ă€r sjuka, om jag flyttat pĂ„ en kruka i fönstret eller köpt nĂ„got nytt pĂ„ loppis - sĂ„ vĂ€lkommen att följa mig dĂ€r! Kan lova att ni fĂ„r mer "nyheter" dĂ€r Ă€n pĂ„ min sketna blogg. Och jag vill ju följa er. Kom igen, lĂ„t oss dela vĂ„ra spĂ€nnande liv med varandra! 😄


kÀnslan av sinnesfrid...

November... Tiden springer verkligen ivÀg. TÀnk att vÄran lilla busunge har fyllt hela 2 Är och haft kalas med ballonger, massor av presenter och Blixten Mcqueen-tÄrta. En vÀldigt nöjd kille som bla fick en springcykel, en massa pussel, snickarbÀnk, en stor traktor, gosedjur, bilar och mysiga pyjamaser. En lyckad 2-Ärsdag med andra ord.
 
Annars dÄ? Livet flyter pÄ hÀr pÄ LundvÀgen 76. Jag Àlskar verkligen att bo hÀr, det lÄter kanske lite knÀppt, men jag kÀnner en sÄdan enorm sinnesfrid. Det kÀnns som att det var meningen att vi skulle bo hÀr, att det tomma gula huset uppe pÄ kullen bara vÀntade pÄ oss. Jag bryr mig inte ens om att allt Àr lÄngt ifrÄn perfekt. Det gör inget. För jag har aldrig nÄgonsin kÀnt mig mer hemma. Och som jag har sagt förut, det kÀnns sÄ fint att det faktiskt har bott en gammal slÀkting hÀr.  Dessutom kÀnns det liksom som pÄ "rÀtt sida" av Forsa för mig, Ät UtnÀs/MatnÀs-hÄllet dÀr slÀkten pÄ mammas sida kommer ifrÄn, och bor Àn. TÀnk att jag pÄ min promenadrunda fÄr gÄ förbi den lilla ladan till hus dÀr min mormor föddes, det kÀnns ocksÄ speciellt. Ja, det Àr sÄ mÄnga smÄ pusselbitar som gör att det verkligen kÀnns helt rÀtt att bo hÀr.
 
Jag kÀnner mig sÄ lugn, jag lÀngtar inte lÀngre bort. Den dÀr kÀnslan av att inte vara hemma i sitt eget hem Àr som bortblÄst. Jag skyndar inte lÀngre framÄt och drömmer inte lÀngre om annat Àn det jag har. Eller jo, sjÀlvklart finns det drömmar. Men de kommer inte att kunna gÄ i uppfyllelse nu, inte Àn. Men det gör liksom ingenting. Vi Àr hÀr nu.
 
Ibland kan jag dock fĂ„ mindre "kriser" och verkligen fĂ„ panik över hur vuxen jag faktiskt börjar bli, och allt ansvar som kommer med barnen. Vart hade jag varit idag om jag inte hade trĂ€ffat Mattias (vilket Ă€r ganska precis 5 Ă„r sedan nu förresten) och hur hade mitt liv sett ut? Även tankar som att jag inte "hann leva klart" innan jag blev vuxen och att jag skulle vilja kĂ€nna mig fri och ensam kan smyga sig pĂ„ ibland. Men helt Ă€rligt sĂ„ brukar dessa "kriser" bara vara i en liten stund. Ganska snart brukar jag landa igen och kĂ€nna att jag inte vill Ă€ndra pĂ„ nĂ„got. Det brukar rĂ€cka med en utekvĂ€ll, en ensam promenad eller en stund helt fri frĂ„n ansvar.
 
Jag har verkligen fÄtt en massa tid med mig sjÀlv nu pÄ slutet. Det beror sÄklart pÄ att jag studerar hemma och barnen gÄr pÄ dagis, men ocksÄ för att jag kÀnner mig sÄ lugn. Jag kÀnner att jag har tid att sitta ner en stund och fundera. Jag behöver inte göra nÄgot hela hela tiden för att kÀnna mig bra. TvÀrtom kan jag dÄ fÄ Ängest över att jag inte har haft tid att varva ner och lÄtit tankarna svÀva ivÀg. För det har jag kommit pÄ, att det Àr dessa ensamma stunder som ger mig inre glöd. Jag mÄste vara sjÀlv ganska ofta, och det Àr nÄgot jag accepterat mer och mer.
 
En annan sak som jag tror gör att jag kÀnner mig sÄ lugn och avslappnad Àr att jag har slutat att Àta socker och kolhydrater. Jag har inte Àtit nÄgot socker pÄ snart tre veckor, och det Àr galet vilken skillnad det gör för min trötthet. Jag fÄr inte lÀngre dom dÀr dipparna pÄ eftermiddagarna dÄ det kÀnns som jag ska somna, och jag Àr inte lÀngre lika trött pÄ mornarna. Det har gÄtt över förvÀntan och jag hoppas att kunna gör lchf till en permanent livsstil. Det finns sÄ mycket annat gott man kan Àta Àn massa socker! Faktiskt, haha.
 
IgĂ„r tog jag ett till steg i rĂ€tt riktning. Eller det var vĂ€l mer Carro, min kĂ€ra vapendragare, som tog steget Ă„t mig. Hon tvingade mig att göra en synundersökning. Jag var nĂ€stan beredd pĂ„ att slĂ„ vad om jag inte hade dĂ„lig syn, att jag knappast behövde glasögon. DĂ€remot skulle jag vilja ha ett par för fint bara, utan styrka i glasen. Men tji fick jag... Jag behövde faktiskt glasögon. Snacka om att jag blev chockad. Ena ögat var sĂ€mre Ă€n det andra, och jag hade svĂ„rt att skifta mellan nĂ€ra och lĂ„ngt bort. Ögonen ville gĂ€rna "gĂ„ ihop" och koncentrera sig, sĂ„ jag har tydligen svĂ„rt att se hela bilden. Jag fick prova ett par glasögon med rĂ€tt styrka för mig, och provade lĂ€sa en liten text. NĂ€r hon sedan tog av mig glasögonen var det skrĂ€mmande hur hela texten bara flöt ihop. Jag fick verkligen koncentrera mig för att fĂ€sta blicken och spĂ€nna ögonen för att kunna lĂ€sa igen. SĂ„ det förklarar nog en del av min trötthet och spĂ€nningshuvudvĂ€rk. Jag koncentrerar mig i mitt omedvetna för att se och lĂ€sa bra. Men nu har jag alltsĂ„ bestĂ€llt ett par glasögon som jag ska ha sĂ„ ofta jag behöver. SpĂ€nnande! 
 
Snart Àr det jul ocksÄ, bara en par veckor kvar till advent. Gissa om det ska bli mysigt att göra jul i huset?! Ja, det Àr en hÀrlig tid vi har framför oss. Men jag ska verkligen försöka att suga in den hÀr kÀnsla av lugn och harmoni som jag kÀnner just nu!
 
 
RSS 2.0