lovely lördag

Vilken fantastiskt fin lördag. En såndär dag man bara vill stoppa in i minnet och komma ihåg då livet känns piss. Ja, piss känns livet lite då och då för mig just nu... Det här med att vara gravid är inte lätt alla gånger. Tårar hit och tårar dit. Berg och dalbana deluxe! 


Hur som helst... Idag slog vi upp ögonen strax innan 07:00 och möttes av strålande solsken. Vi låg kvar i våran säng och myste en stund med bröderna bus som kom och gjorde oss sällskap. Sedan gick vi ner och gjorde frukost, klädde på oss och packade dagens äventyrsväska. Vi hade planerat en dag på isen! 

Vid 09-tiden brassade vi ut med skotern. Känslan av att gasa på i fullfart, blunda mot solen och sitta och kramas med hela familjen på skotern är oslagbar...

Vi slog läger vid en skogsglänta där det var soligt och varmt. Mattias och barnen satte ut angeldon och fick faktiskt springa på några fällningar. Kul tyckte barnen. Tre gäddor fick dom upp! Sedan hade barnen fullt upp med att leka, jo ibland kan dom hålla sams. Vi vuxna njöt i solen och gjorde en brasa.

Lagom till korvgrillningen kom våra grannar på sina skotrar och gjorde oss sällskap. Mysigt värre! Barnen gillar verkligen dom och charmade till sig det ena och det andra. Edwin fick Tina till att ränna i skogen och leka. Elias fick följa med Agne på skotern och pimpla lite längre ut på sjön. Nöjda ungar! 

Solen gassade, vi mumsade korv och annan gofika. En klockren dag helt enkelt. Klockan var runt 13-tiden när vi kom hem, alldeles rödblommiga av vintersolen. Ljuvligt... 

Skönt att komma in efter flera timmar ute. Slängde in alla ytterkläder som luktade eld och skoter i tvättmaskinen, sedan slog vi oss ner i soffan och kollade på skidor. Barnens farmor och farbror kom förbi på en snabbfika också. 

På eftermiddagen blev det lite fart här hemma. Mattias fogade i hallen, barnen plockade ihop i lekrummet och jag gjorde ett städryck. Damma, vika ett ton tvätt, städa toaletterna och dammsuga. Heja! Sedan blev det hämtmat till middag, det är ju trots allt lördag. Efter maten hade vi bara ett enda uppdrag kvar innan vi kunde stupa i soffan: hela familjen skulle rengöras. In i duschen bara! Medan grabbarna började passade jag på att vaxa benen till och med, shit alltså. Vilken blandad och underbar dag! 

Kvällen gick åt till att mysa i soffan framför Shrek. Nyduschade barn med rödblommiga kinder och en varsin tablettask, finfint. Nu sover grabbarna och vi vuxna ligger och halvslumrar framför Mello. Men kvällen blir inte sen känner jag, det tar på krafterna att vara ute en hel förmiddag! 

förlåt, jag hinner inte

Ja, hejsan hoppsan vad tiden rusar iväg. Och jag hänger inte med för fem öre... Jag gör det jag måste, knappt det, sedan prioriterar jag lugna kvällar med familjen och SÖMN. Jäklar vad jag sover mycket. Tycker det borde vända snart då jag passerat de första "hemska" veckorna av graviditeten, men icke. 


Nåja. Sist jag skrev hade jag min go-vecka på jobbet. Mycket ledigt alltså. Men det var länge sedan... Förra veckan klev jag på grisveckan. Det betyder jobb nonstop från torsdag till torsdag. Visst om det vore enbart kvällar eller enbart dagar. Men nu är det en salig blandning av tidiga dagpass, sena kvällspass och 24-timmars långpass. Phew! Men det går, det flyter på bra när man är mitt upp i det. Man blir lite spindeln i nätet, den som har mest koll på jobbet och får styra. Jobbet blir ens hem den veckan! 

Igårmorse klev jag iallafall av mitt sista pass på grisveckan och får äntligen vara ledig i fem dagar. Tjoho! Det firade jag med mitt första besök hos barnmorskan. Som jag skulle ha gjort för länge sedan, men tiden har blivit framflyttad pga sjukdom och min grisvecka på jobbet. Som läget ser ut nu så blir det en liten septemberbebis. Troligen är jag i vecka 14 nu, vecka 15 på söndag. 

Nu är det som sagt helg (friyaaay) och det firade vi redan igårkväll med kladdkaka och soffmys. Resten av helgen blir nog lugn. Elias kommer hit och myser med oss, kul att få vara ledig en helg med honom för en gångs skull. Dessutom håller vi (pappa och Mattias) på att färdigställa första hallen. Allt är målar och klart, golvet ligger. Igår fixade Mattias med lite spotlights i dörröppningen och pappa håller på med en specialbeställd hallinredning. Heja heja! 

Annars då? Jo det går för runt. Är inne i en liten svacka, tror det beror på graviditeten samt all snö och kyla. Behöver sol och vår nu... Energin och glädjen ligger på botten och det gör allt dubbelt så jobbigt. Njuter inte ens av att tvätta och städa längre! Håller ut en liten stund till så hoppas vi att det vänder snart.... Kom igen våren! 

RSS 2.0