ny vecka

En ny vecka har tagit vid och julen börjar verkligen att närma sig... Lite stressigt känns det med mycket jobb och renoveringen som ska bli klar, men det ska nog bli bra i år också. Kommer nog kännas konstigt att jobba natten mot julafton, men jag kände att det kan vara värt pengarna. Huvudsaken är att jag fick semester på juldagen. Det betyder att jag har en veckas "semester" från och med julaftonsmorgonen. Mattias är också ledig då, så det ser jag fram emot.

Igår hade vi måndagen på besök. Jag och Edwin flydde kaoset här hemma och åkte till stan. Mötte upp gammelmormor och gick en snabb runda i affärerna, men lilleman var inte direkt med på noterna. Han har en vilja av stål och är inne i den berömda kan-själv-åldern nu...

Istället åkte vi till Resursen och fyndade lite kläder, det gick bättre för där var det lugnt och han kunde gå runt och kika själv. Sedan åkte vi till Casablanca för att fylla på magarna. Lite måndagslyx. Därefter åkte vi till Dollar för att handla lite nödvändigheter. Nöjda och trötta åkte vi sedan hemåt.

Mamma/mormor kom på lite eftermiddagskaffe, trevligt med besök tycker vi. Vips var det dags att börja med middagen, snabbt och enkelt med spagetti och köttfärssås!

Resten av kvällen var rolig och mysig. Min käre bror och svägerska kom hit och fikade. Vi gjorde även upp årets julklappstema, en ny grej vi fyra ska köra med. Vi drog lott vilken var och en ska köpa julklapp till, sedan drog vi även lott på bokstav och adjektiv. Slutresultatet blev "nånting glansigt på bokstaven V". Jag ska köpa till min bror. Haha hjälp, det blir till att klura rejält. Men det blir roligt.

Idag bjöd Edwin på en liten sovmorgon, tror klockan var strax efter 07-tiden när han väckte mig men vi låg kvar bra länge och myste.

Efter att vi ätit frukost och druckit kaffe fick vi besök av Carro och Elwira. Mys! Vi tog det lugnt här hemma först, sedan klädde vi på oss för en promenad. Vi gick in till Forsa och råkade hamna på Röda Korset. Fyndade lite till mig och lilleman. Innan vi promenerade hem igen gick vi till Ica och köpte lussebullar, mmm. Men innan vi högg in på fikat blev det lite lunch.

Carro och Elwira stannade kvar rätt länge, så vi gick upp på övervåningen allihopa och tog tag i min kaos-garderob. Rensade ut hur mycket som helst. Carro fick första tjing och fick en kasse med kläder, lite slängde jag och resten la jag ut på på köp och sälj. Tjänade in 300 kronor och blev samtidgt av med ungeför 50 plagg. Sån jäkla skön känsla!

Eftermiddagen gick åt till att köra några maskiner tvätt, laga fisk-middag och dona med lite av varje. Nu är det dock kväll och snart dags att krypa ner i sängen. Ett avsnitt av Midnattssol ska vi hinna med också innan vi tackar för idag!

första advent

Och så blev det söndag... Helgen bara rusade förbi, men det gör inte så mycket eftersom jag har haft en jobbhelg.

Gårdagens arbetspass var megamysigt. Rotade fram alla julsaker nere i förrådet och gjorde det adventsmysigt i personal och gemensamlägenheten. Alla ungdomar fick en julstjärna att hänga upp i deras lägenheter också, det tyckte alla blev fint och mysigt. När jag ändå var igång passade jag på att flytta runt på lite blommor i fönstren och göra några egna citattavlor. Fina ordspråk som jag skrev ut och satte i svarta ramar som jag sedan ställde lite här och där. Swisch sa det så var det dags att åka hem. Hoppade över rasten idag och fick åka hem klockan 18:30 istället för 20:00, himla skönt.

Resten av kvällen gick åt till att pussa på barnen, måla lite lister och sedan hänga i soffan...

Idag vaknade vi upp till stormvindar och lite snö som föll från himlen. Passade bra såhär till första advent. Kändes jättehärligt att få vara hemma istället för att jobba 14 denna söndag!

Förmiddagen spenderade vi i stan. På Maxi närmare bestämt. Behövde köpa utebelysning till lilla granen på bron, en ny adventsljusstake och lite mer smått och gott. Blev en korv-med-bröd-lunch också innan vi åkte hemåt.

Annars då? Jo vi har tvättat, lekt, kollat på skidor, lagt golv, haft besök av Peter, ätit god middag och tagit det lugnt bara. Elias blev precis hämtad av sin mamma, så nu blir det tyst i en vecka innan vi får rå om honom igen...

Nu är det snart kväller. Mattias donar med golvet i köket. Edwin kollar på en film. Och jag ska strax gå upp och duscha innan jag nattar lilleman. Sedan blir det soffhäng med våra favoritserier! 👌🏼

black friday

Fredag idag. Det börjar kännas att både kropp och knopp går på halvfart. Redan mellan måndag och tisdag hade jag ju till exempel gjort 22 arbetstimmar, hälften av normal arbetsvecka liksom... Så den här veckan har varit tuff. Att dessutom komma hem till renoveringskaos gör ju att avslappningen går sådär. Men vi har valt dethär själva, så det är bara att kämpa! Det återstår bara 11 timmar av den här arbetsveckan nu, som kändes så dryg att ta sig an. Sedan väntar en lite lugnare vecka!

Idag har vi tagit "examen" i MI-utbildningen. Ytterligare en fantastisk dag. Känns extra roligt att vi ska få tillfälle att gå en fördjupningskurs om några veckor.

Matlyx har denna dag också bjudit på. Först lunch med tjejerna på Nois, mums. Sedan var vi bjudna till mormor på middag. Mötte upp familjen som hade varit på Maxi och handlat/träffat jultomten. Lyckliga killar! Mormor hade gjort supergoda "tacorullar" i ugnen som vi åt innan vi rullade hemåt.

Dock fick vi inte med oss lillebrorsan hem. Han ville sova hos gammelmormor, så det fick han göra. Jag jobbar ändå imorgon och Mattias har älgjakt, så barnvakt behövdes. Elias ska få vara hos min moster och få följa med till stan. Åka buss. Snacka om taggad kille. Han var dessutom jättenöjd över att få vara hemma själv ikväll, utan lillebror. Det behövde han! Vi har spelat spel, kollat på film, ätit chips och så har han hjälpt Mattias att lägga golv i köket. "Tur att ingen liten Edwin är här och stör nu"... Hihihi. Han nämnde gång på gång att det var längesedan han varit själv men oss, så det kändes extra mysigt och bra.

Jag har även hunnit black-friday-shoppa lite från soffan. Smidigt och bra. En beställning och alla julklappar till barnen är fixade! Så skönt. I år har vi dragit ner på antalet och istället satsat på säkra, men dyra, kort. Tre julklappar var från oss får dom. Och en stor som dom har önskat sig tillsammans. Passade även på att fylla på min klädgarderob när priserna var finfina. Inte ofta man får ett par jens, ett linne och två koftor för 350 kronor... Men mer shopping än så blev det inte. Fick ju faktiskt nyss hem ett paket med vinterskor till hela familjen med, så nu får det räcka.

Snart är det dags att hoppa i säng. Har precis duschat och plockat lite i röran i köket... Ska bli skönt att krypa ner under täcket och ladda för dom sista jobbtimmarna nu, längtar verkligen tills jag kommer hem på imorgon och får känna mig lite ledig!

motiverande samtal

Torsdag och utbildningsdag. Yes, idag gick startskottet för den omtalande MI-utbildningen. Utbildning i motiverande samtal. Den som jag hört så mycket gott om, som ska vara en bra metod i våra samtal med ungdomarna. Så det var med höga förväntningar jag kom dit imorse.

Hur var det då? Alltså, wow vad bra. Så bra innehåll, klockren lärare och himla spännande övningar. Stämningen var på topp och vi var ett skönt gäng från våra olika verksamheter. Ibland när man är på föreläsningar och utbildningar kan man ju känna att man bara vill därifrån. Så tråkigt och tröttsamt. Men idag var det nästan tvärtom. Hade nästan kunnat stanna kvar! Det gör så otroligt mycket om föreläsaren är bra, om upplägget är genomtänkt och hur stämningen mellan "lärare och elever" är. Idag blev det alla rätt (plus fri tillgång till kaffe, frukt och godis) så jag är jäkligt nöjd. Väldigt tacksam att jag får gå den här två-dagars utbildningen och öva upp min samtalsteknik. Varnar nära och kära för att eventuellt bli försökskaniner, hehe!

En lång men bra dag alltså. Vi lyxade till det med lunch nere på stan. Vi är tre "unga tjejer" på mitt jobb, och alla vi går MI-utbildningen. Så det blev en trevlig lunch. Eftermiddagen flög iväg och vips var det dags att åka hemåt.

Hämtade grabbarna grus som varit hemma hos (bonus)mormor hela dagen. Dom hade bland annat bakat äppelpaj, åkt rutchkana och busat för fullt. Dom hade redan ätit middag där, vilket var skönt, då kunde jag bara sno ihop nånting lätt till oss vuxna. Hade hur mycket spagetti som helst över från gårdagens middag. Så jag slängde ihop en ost/skinksås. Enkelt och gott...

Kvällen kom fort och två trötta barn stupade i säng. Godnatt skatterna! Vi vuxna är nere och varvar Brynäsmatch med golvläggning. Blir en jäkla skillnad i köket, galet bra. Men väggarna är inte klara än. Vi fick börja i fel ände pga av olika saker, men det ska nog gå bra ändå. Låt det gå fort bara, börjar bli lite galen på dethär kaos-livet nu...

Vi fortsätter en stund till, sedan blir det ett avsnitt av Svartsjön innan vi somnar. En ny utbildningsdag väntar imorgon. Längtar! Hade dock varit skönt att göra helg efter det, men jag har jobbhelg. Nöjd ändå att jag tagit ledigt på söndag så jag slipper 14-timmars passet då. Skönt med grymt flexsystem! 🙌🏼

ny vecka

En ny vecka är igång, och vad passar bättre än att inleda med 22 timmar på jobbet? Rivstart deluxe.

Jag fick iallafall börja måndagen lugnt på hemmaplan. Med hela familjen faktiskt. Mattias lyxade till det med en pappadag och det gillar grabbarna och jag! Vi hade en mysig förmiddag med lek, yatzy, tvättmarathon, lunch på köksgolvet och en hörlig promenad. Riktigt impad över Elias som gick nästan 3 kilometer! Men när benen inte orkade längre hoppade lillebror gladeligen ur vagnen och erbjöd sittplats till honom. Gullungar!

Efter en tidig middag fick bröderna bus åka hem till (bonus)mormor/morfar. Mattias skulle leverera köttfärs och jag tvungen att inse att helgen var över. Mot jobbet...

Ett nattpass stod på schemat. Rätt skönt att inleda med faktiskt. En lugn kväll, men jag kom i säng sent och hade svårt att somna. Så jag var trött imorse när klockan ringde... Upp och hoppa! Vid 08-tiden började kollegorna att trilla, dags för APT. Fick kämpa med att hålla ögonen öppna, men det var som vanligt nyttigt och trevligt. Vi kröp upp i stora soffan i tv-rummet allihopa, lite annorlunda sätt att ha möte på. Men gud så skönt att vi halvligga lite avslappnat, hade dock gärna legar kvar när klockan blev 13:00. Jäsp vad trött jag var!

Hämtade barnen på dagis, ett glatt återseende. Sedan åkte vi hem och åt lite mellis. Barnens farmor kom på spontanbesök och då har hon alltid något gott med sig. En mysig fikastund i vardagsrummet.

När Mattias kom hem åt vi middag på köksgolvet, en himla rolig grej tycker barnen. Sedan gick vi lös med tuschpennor på täckpappen. Spelade luffarschack och ritade olika banor och figurer. Kul. Men mindre roligt att behöva gå och lägga sig tyckte grabbarna... Det tog en jäkla tid att få dom att komma till ro ikväll. Dom hann bli både hungriga, kissnödiga och bajsnödiga (enbart påhitt för att vinna vakentid) innan dom äntligen somnade.

Kvällen har gått åt till att kolla på Fredrik när han målat färdigt taket i köket och börjat prime:a det träfärgade ovanför köksskåpen. Vilken skillnad man ser trots att det bara är primer. Gött. Snart ryker även bröstpanelen och sedan läggs golvet innan Fredrik kommer och målar väggarna. Oh, det kommer bli så himla bra! Dessutom fick vi hem ett "nytt" köksbord. Fredrik har slipat, målat, lackat och gjort det lite stabilare. Vilken skillnad, det skulle jag aldrig ha kunnat få till själv. Vad glada vi är som har våran målare!

Men nu är det dags att hoppa i säng, ett tidigt förmiddagspass väntar...

lite julmys

Söndag och sovmorgon. Jo man tackar... Kom ner till färdigt kaffe och eld i kaminen. Söndagsmys!

Efter frukost och påklädning åkte Mattias och Edwin till stan. Dom skulle på "byggaffären" som lilleman sa. Morsan fick absolut inte följa med. En grabbgrej tydligen... Då passade jag på att ta en härlig promenad i solen. Underbart med bästa musiken i hörlurarna. Kom hem lagom tills att Vinterstudion började. Då blev det en lugn stund i soffan med lite mer kaffe.

När grabbarna kom hem började vi att täcka för golv och skåp/bänkar i köket. Dags att måla taket. Ett lager med grund/primer, sedan blir det två strykningar med vitfärg. Vilken skillnad det blir från ljusbeiget tak till vitt.

Pga kökskaoset blev det svårt att laga middag. Vi hade tre färska fiskar i kylskåpet som Mattias fick igår, så vi tog helt enkelt med oss dom till mamma och pappa. Fick låna deras kök och bjöd dom på middag som tack.

Efter maten åkte vi vidare... Mot Strömsbruk för lite julmys. Lite pre-advent sådär. Glögg, pepparkakor, lussebullar, julmust och skumtomtar. Så gott och mysigt. Barnen lekte vildare än vildast och vi vuxna satt i lugn och ro vi bordet och pratade. Sedan fick vi med oss Elias hem. Tack för en mysig eftermiddag!

Väl hemma blev det kvällsfika och spelkväll. Yatzy för hela slanten. Bytte även plats på några ljusstakar/stjärnor innan det var dags att natta två trötta pojkar. Känns skönt att få ha dom hemma imorgon, en mjukstart på veckan liksom. Jag jobbar natt och då hinner Mattias komma hem från jobbet innan jag ska iväg.

Nu är det dags för oss vuxna att hoppa i säng med. Har duschat och småplockat lite här hemma. Trött och inte sådär jättetaggad för en grisvecka på jobbet...

julkänslorna

Helgen är här och det är underbart att få vara lite ledig. Även om jag inte är i min bästa form... Någon slags förkylning som ligger på lur, samtidigt som jag känner mig stressad över det mesta. Men sånt är livet.

Igår hade vi fredagen på besök och vi var lediga allihopa. Mattias passade på åka och fiska medan jag och Edwin myste runt här hemma. Vi fick besök av både mormor och gammelmormor vilket alltid är trevligt. Mattias kom hem efter lunch, då begav vi oss till stan för en helghandling. Lilleman hade tur och fick stanna hemma med gammelmormor och bygga med lego. Bra mycket roligare än att trängas på affären! Rätt skönt för oss vuxna att få åka själva också faktiskt, lite egentid sådär. Det blev en sväng till Beijer för att köpa lister till dörröppningen med.

Resten av fredagen var lugn och skön. Mattias satte upp listerna, vi åt tacos till middag och dök sedan ner i godisskålen. Edwin somnade tidigt, så resten av kvällen hängde vi i soffan och betade av våra serier. Just nu tittar vi på senaste säsongen av Greys Anatomy, Svartsjön och Midnattssol. Spännande alla tre!

Lördagen till ära bjöd lilleman på sovmorgon. Mattias åkte och fiskade en sväng i dag med. Vi andra hade en lugn morgon och förmiddag här hemma. Kaffe, frukost, tända ljus och premiär för Vinterstudion. Galet mysigt. Det om något är vinter för mig!

Rung 11-tiden fick vi besök. Gammelmormor, Anette, Frida, Tom och en tjejkompis till honom. Vi hade planerat att ta en promenad till Tövsätter där det var julmarkmad idag. Synd att det inte var lika vintrigt väder som förra helgen... Men det var mysigt ändå. Edwin köpte lotter och vann två hemliga paket. Själv unnade jag mig en fin liten dörrkrans. Det blev såklart en fika med ostkaka innan vi promerade hemåt.

Väl hemma åt vi tacosrester till lunch, sedan vart det fart på morsan. FRAM MED JULEN! Galet att det är första advent nästa helg? Men nu är det juligt och mysigt här. Ja så juligt som det kan bli när man inte tycker om tomtar och röda gardiner... Nöjer mig med ljusstakar, minigranar, kottar, hyacinter och stjärnor. Och sedan kommer ju julgranen som liksom får julkänslorna att gå i taket. Men nu då? Jo, lite julkänslor har jag väl. Även om jag är sen (för att vara mig) med julklappar.

Till middag idag åt vi kött, refflade potatischips, bea och sallad. Mmmums! Nu i kväll blir det soffhäng resten av lördagen. Med godis. Ska njuta av julmyset och bara vara. Snart blir det ju kaos här hemma igen när vi börjar med köksrenoveringen...

vardagsrummet

Livet går upp och ner, det kunde jag konstatera igår. Då var jag nere vid botten och snuddade, kändes det som. Trött, hänging, stressad över renoveringen, stressad av julen som närmar sig, less på stöket och så var jag ju såklart världens sämsta mamma. Japp, en sån dag hade jag...

Hann väl bryta ihop några gånger innan min kära mor kom och hälsade på. Edwin hade en sleep-over inplanerad hos mormor och morfar. Ganska passande dag för mig att vara sjuk och bryta ihop på ändå...

Edwin följde med sin mormor hem. Själv torkade jag tårarna och tillät mig att lägga mig med hörlurarna och bästa musiken. Ibland räcker det för att kravla sig upp en bit.

Vid 16:30-tiden kom Mattias hem. Med pizza. Precis vad jag var sugen på. Han hade även med sig choklad och en inredningstidning som mamma sagt åt honom att köpa. Fina underbara människor! Sedan satte vi (mest Mattias) igång med att lägga golv och färdigställa vardagsrummet. Vi hann klart! Jag hann till och med dammsuga, damma och bära in alla möbler. Så jäkla skönt att gå och lägga sig och veta att det är färdigt...

Men det blev sent igår innan jag somnade, och klockan var ställd på 05:00 idag. Phew! Upp och hoppa bara. Drack premiärkaffet i nya vardagsrummet, lyxigt. Sedan gjorde jag mig i ordning och rullade mot tågstationen. Mötte upp några kollegor och sedan hoppade vi på tåget mot Gävle.

En heldag på Gävle sjukhus väntade. Smittskyddsutbildning. Både intressant och nå jävulskt tröttsamt. Tror vi allihopa höll på att somna, ja några nickade till och med till. Haha. Räddning blev lunch, friskluft, kaffe och godis. Det gjorde att vi höll ut mellan 08:30-16:00. Egentligen skulle vi hålla på till klockan 16:30 men vi fick gå tidigare. Då sprang vi till bussen, genom stan och kastade oss på tåget i sista sekund. Guld värt att hinna med 16:10-tåget iställer för det som skulle gå 17:20 ungefär!

Väl hemma blev det mys med Edwin som jag inte träffat på ett dygn. Kände mig som en bättre mamma med mer energi idag... Lilleman skulle ju egentligen varit ledig från dagis denna torsdag, men just idag skulle alla som var födda 2013 få åka buss till Delsbo och titta på Bamse-teater. Så snällt att dagis ringde till oss och tyckte att Edwin skulle följa med. Så mamma hade skjutsat dit honom när dom skulle åka och hämtat direkt efter. Snacka om lycklig kille!

Kvällen här hemma har varit lugn. Så jäkla skönt att ha ett vardagsrum igen! Bara kunna ligga i soffan och njuta av ett fint rum. Vi är så nöjda! Men nu är det lite press på att hinna fixa köket innan jul också... Nåja, en dag i taget. Njuter av en lugn kväll nu och att vi redan har gjort helg allihopa. Guld värt med lite ledighet nu!


kämpa på

Tisdag... Klockan ringde alldeles för tidigt och jag var halvt döende när jag masade mig ner mot kaffebryggaren. Men jag hade ett roligt besök inbokat på morgonen så jag piggnade på mig rätt fort. Mot Iggesund föt att hälsa på hvb-hemmet där. Det är ju också mina kollegor liksom, vi är ju i samma verksamhet och när man har jour så gäller det för alla boenden i kommunen. Och just Timmerstocken i Iggesund har jag aldrig satt min fot på, så det var på tiden att hälsa på. Det var lugnt på jobbet denna morgon så då passade jag på att åka dit. Trevligt och nyttigt.

Resten av dagen har jag spenderat på jobbet. Inlindad i en filt. Brrrr... Kände att något var tok, och mycket riktigt - febern började smyga sig på. Frusen, ont i kroppen, ont i halsen och allmänt seg i huvudet. Tur att vi hade en lugn dag med mycket datorarbete. Det klarade jag av, tillsammans med några koppar ingefärsté. Och till slut blev klockan 17:00 och jag fick åka hemåt.

Hem till kaoset. Har liksom börjat vänja mig nu, det funkar att leva såhär en stund... Mattias hade gjort god middag, pesto-lax. Hann busa och mysa med Edwin en stund också innan vi började lägga golv i vardagsrummet. Allt är färdigmålat nu, och hälften av golvet är lagt. Snart snart snart! Imorgon blir vi nog klara och kan flytta in. Har verkligen saknat vardagsrummet.

Men nu kryper jag ner i sängen. Alvedonen börjar gå ur kroppen, så nu ska här sovas! Sömn är ju bästa medicinen sägs det. Har verkligen inte tid att bli sjuk nu... Hoppas det var en snabb febertopp som var på besök, och att förkylningen inte bryter ut på riktigt.


hey monday

Måndag och ny vecka. Jo, det går för runt. Igår hade vi söndag och farsdag. Jag hade ju jobbat natt och kom hem vid 10-tiden, himla skönt att ha resten av dagen ledig.

Vi bjöd hem mamma, pappa, farmor och farfar (morfar kunde inte) på fika. Lite presenter och lotter fick dom med, våra älskade pappor! Resten av söndagen var lugn. Vi pussade storebror hejdå, men vi hann såklart dricka lite kaffe och spela yatzy innan. Sedan lagades det middag, tittades på film och mystes innan läggdags. Både Edwin och jag somnade tidigt, medan Mattias och Fredrik jobba på nere i vardagsrummet.

Idag vaknade jag med ett ryck klockan 05:20. Fasen, ont om tid... Hoppade upp och gjorde det jag skulle. Försökte väcka en trött Edwin, på med kläder, leta nycklarna... Vart fan är nycklarna?! Letade i säker 10 minuter och skrek några fina ramsor åt Mattias som hade haft dom sist. Och tydligen lämnat dom i bilen. Ja ja. Skrapa rutorna och sedan iväg, en kvart försenad.

Lämningen på dagis gick bra. Vi hörde någon ropa "hej" och blev glada när vi såg att det var Elias. Edwin blev alldeles till sig. Det var bara dom två där sådär tidigt, så det kändes mysigt att dom fick lite ensamtid tillsammans sådär på morgonen.

När jag kom fram till jobbet hade jag lugnat ner mig efter den stressiga morgonen. OCH DÅ SLOG DET MIG... Vi hade ju handledning idag. Som börjar klockan 09:00 nere på stan. Och även fast jag är schemalagd från 07:00 så är det en vikarie bokad för mig från start. Så jag behövde inte åka till jobbet innan. Kom på det lite för sent bara. Hej härliga måndag!

Men det gick bra ändå. Åkte ner till mormor och myste en stund. Gofrukost och chill på kökssoffan. Sedan var jag redo för handledning! En skön stund när vi bara pratar och fikar. Det behövs i vårt arbete!

Åkte upp till jobbet efter det och åt lite lunch. Eller ja, yoghurt. Sedan någon kopp kaffe och en timmes "jobb" innan jag åkte hemåt. Hämtade Edwin på dagis och sedan hem till kaoset vårat.

Hade velat lägga mig i soffan i lekrummet och slumra, men det gick ju inte. Full fart bara. Lagade middag, körde tvättmarathon, tog reda på ren tvätt, duschade av en kladdig unge, ut med sopor och soptunna, röjde i köket och pusslade med lilleman. Men sen så. Sen kunde jag äntligen sjunka ner i soffan och andas. Edwin somnade tidigt och vi vuxna kunde titta på serier en stund.

Sedan kom Fredrik hit. Så lyxigt med en privat målare! Det blir så snyggt. Har tagit en dusch och bäddat ner mig nu, ligger och lyssnar medan karlarna arbetar där nere. Efter ikväll är det helt färdigmålat. Tjoho! Imorgon kan vi börja lägga golv där inne, sedan är det klart och dags att gå över till nästa rum: köket. Som jag längtar mest till. Hjärtat i hemmet. Största rummet där vi är mest. Men som kommer att må sjukt bra av lite kärlek och omtanke. Tror skillnade kommer bli enorm där!

Nu är det dags att sova. Imorgon väntar jobb igen! Faktiskt sista jobbdagen denna vecka. Ska dock på en utbildning i Gävle på torsdag, men tack vare det så slipper jag ju nattjobb på onsdag. Grisveckan lider mot sitt slut...

Efter första lagret med färg igår. Ikväll har ett till lager målats och slutfinishen pågår! 👌🏼

lite av allt

Helgen är här och livet rullar på. Kaoslivet. Fast jag har ändå inte fått något riktigt psykbryt ännu. Jag ser all skit här hemma, all oreda, allt stök... Men jag ser också hur otroligt bra slutresultatet kommer att bli. Vardagsrummet börjar ta form och förväntas vara klart efter helgen, i mitten på veckan. Golvet står på hög i köket och väntar. Väggfärgen är utvald. Taket är färdigmålat. Och öppningen mellan köket och vardagsrummet känns redan så självklar. Till och med min kära sambo som var skeptisk till en början har erkänt att det blir bra. Han har gått ett steg extra och fixat så att det blir lite spotlights i dörröppning med.

Annars då? Jo jag jobbar ju såklart också. Men det har faktiskt varit lite skönt att få åka iväg på eftermiddagarna och slippa se allt, om man ska vara lite egoistisk. Tanka lite energi liksom. Men nästa vecka blir det inget kvälls/nattjobb så då blir det mycket tid till att fixa och dona här hemma!

Igår tog vi dock en paus från all renovering och hade en mysig fredagförmiddag tillsammans. Mattias är ju pappaledig på fredagar och jag jobbade kväll, som upplagt för att åka skoter! Helt underbart... Barnen älskar att åka och det känns så fantastiskt att vi bor där vi bor och att vi kan ge dom detta. Sån enkel grej men som både Elias och Edwin uppskattar så mycket och förhoppningsvis kommer att minnas som en del av deras uppväxt. Vi åkte runt udden på andra sidan vägen, sedan körde vi madrass-race efter skotern på täkten bakom huset. Hysteriskt roligt!

När vi kom in blev det lunch, dusch (skoterdoften är sådär...) och sedan var det dags för mig att pussa grabbarna hejdå. Först ett läkarbesök där jag fick veta mina värden från blodprovet jag tog i tisdags. Frisk som en nötkärna tydligen! Sedan mot jobbet... En lugn och trevlig kväll. Men lång. Skönt när klockan äntligen blev 01:00 så att jag fick åka hem och lägga mig!

Idag är det lördag och vi kör på en mjukstart här hemma. Mattias har åkt ut på isen (tokskalle) för att tanka lite energi. Själv ligger jag i soffan i lekrummet och sneglar på barnen som har pussel-marathon. Ska snart göra ett litet ryck här hemma, sköta markservicen liksom. Det ska tvättas, diskas och plockas lite. Är sugen på att köra ett varv med dammsugaren men jag vet att det är lönlöst egentligen...

Klockan 14:00 börjar jag jobba och kommer hem klockan 10:00 imorgonbitti igen. Phew. Söndagen blir iallafall ledig, men sedan kör jag vidare på måndag och tisdag med dagtidsjobb. Sedan gör jag helg, förutom en utbildningsdag på torsdag. Heja heja!

hej kaos

Men nu var det mycket kaos i vårt liv. Trumpkaos, snökaos och renoveringskaos. Allt på en och samma gång. Lägg till grisvecka på jobbet för min del också...

Igår hade jag min enda lediga dag denna vecka. En dag som gick åt till att beta av en massa måste. Man måste ju faktiskt tvätta och se till att det vardaliga sköts fast än man lever i renoveringskaos. Det blev några maskiner tvätt, matlagning och småplock alltså. Plus två timmars skottning. Fyfabian. Barnen njöt iallafall som fick vara ute och busa i snön så länge medan jag slet med vår stora parkering... När jag äntligen var klar blev det en dusch och sedan lunch till barnen.

Resten av eftermiddagen gick åt till att leka och göra oss redo för att åka till stan. Det blev en tidig middag, för klockan 16:00 hade Edwin sin första tandläkartid. Spännande!

Det gick hur bra som helst, han gapade stort och allt såg bra ut. Elias var med som stöd och höll med om att lillebrorsan skötte sig. Så när vi var klara åkte vi till Maxi för att spendera lite födelsedagspengar. Edwin fick ju när han fyllde år. Elias hade också tur och fick några värdefulla kuvert då. Den lilla valde en duplogrävmaskin och en Nemo målarbok. Den stora valde ett nytt yatzyspel och en transformerbil. Nöjda rullade vi hemåt i snökaoset. Riktigt läskigt när jag såg max 3 meter framåt på 84:an.

Väl hemma fick vi se att Fredrik och Mattias tagit bort hela väggen. Hurra! Det känns så jäkla stort nu. Och tänk när det blir nya golv och nya färger. Golvet är ju beställt och väggfärgen valde vi igår, en rätt ljus gråfärg blir det i båda rummet. Enhetligt och snyggt.

Klockan var rätt mycket men vi hann kvällsfika, spela spel och se när "målarn" grundade väggarna. Spännande! Sedan somnade två trötta grabbar sött.

Idag gjorde vi morgon tidigt. Mysfrukost och sedan ut och skotta. Fybubblan igen. Tar sån jäkla tid... Men nu är det gjort och det var betydligt roligare att skotta när solen sken än när det kräksnöade igår. Det kan väl räcka med snö nu va?

Snart ska vi äta lunch innan vi ska iväg på jobb och dagis. Jag jobbar kvällen idag och imorgon, sedan hela dagen/natten på lördag. Phew. Men det är bara att köra på. Kanske blir skönt att slippa se kaoset här hemma. Mindre roligt att komma hem inatt kanske... Hehehehe!

renovering dag ett

Tisdag och tidig morgon. Rätt mysigt ändå att kliva upp hela familjen samtidigt, det händer ju inte så ofta eftersom jag jobbar skift. Men det är något speciellt när det väl inträffar. Dricka kaffe tillsammans och för en gångs skull få vara tacksam över att barnen är morgonpigga och glada på mornarna. Inget extra stök och bök alltså.

Klockan 07:30 pussade jag grabbarna hejdå på dagis. Det går alltid så lätt att lämna på mornarna när dom är på samma avdelning. Elias avdelning är öppningsavdelning, sedan särar dom på sig vid 08-tiden. Edwin är det aldrig några problem med, men för Elias blir det känsligt om han lämnas på eftermiddagen. Nu gick det iallafall bra och jag kunde med lätta steg gå till bilen. Mot jobbet...

Idag stod det APT på schemat. Äntligen. Det behövde vi verkligen! Bara få sitta och babbla i flera timmar. Tyvärr gick klockan lite fort och vi fick flytta över flera punkter till nästa gång.

Direkt efter möter åkte jag till hälsocentralen för att ta blodprov. Har tagit mig i kragen och ska kolla upp sköldkörteln. Ska tillbaka och träffa en läkare på fredag, så får vi se om jag "lider av struma" eller inte. Känns bra att testa sig iallafall.

(Bonus)morfar var snäll och flexade en stund idag, så han hämtade barnen på dagis och åkte hem med dom till oss. Är så tacksam för alla vi har runt omkring oss!

Resten av eftermiddagen har gått åt till att laga middag, mysa, leka, duscha och RENOVERA. Ja, nu är vi äntligen igång. Jag fick dessutom som jag ville, vi öppnar upp mellan kök och vardagsrum!

Fredrik har varit här ikväll och hjälpt Mattias att såga upp väggen. Men det tar tid eftersom det är en föredetta yttervägg. Timmer dessutom. Men det kommer bli så jäkla bra med öppen planlösning, nytt golv, nya tak, nya färger och lite spotlights. Galet skönt att vara igång, men vi har en jäkla tidspress på oss. Vardagsrum och kök bör ju vara klart innan jul. Annars vettetusan hur vi ska kunna vara här på julafton...

Imorgon kör vi vidare med väggen och i resten vardagsrummet. Men först sova. Ska försöka intala mig själv att det inte är så hemskt att leva i renoveringskaos... Är osäker på hur jag kommer att ta det. Hehehehe!


3-årskalaset

Men fyfabian vad fort helgen har gått, hela min govecka är ju slut nu?! Det går fort när man har roligt, säger dom.

I helgen har vi iallafall kalasat och firat Edwin så det stått härliga till. Hela huset fullt av nära och kära! Vi fikade en god Blaze-tårta, sjöng och hurrade, dansade disco och fick se ett mycket nöjt födelsedagsbarn öppna presenter. Han fick så himla mycket roligt. Bland annat en massa nya pussel, spel, lego, polis-set, spidermandräkt, briotåg, bilar, målarböcker, microfon, discokula, ett Didrikson höst/vinterställ och pengar. Vilken hitt att fylla år!

Vi dansade och firade enda in på sena eftermiddagen. Sedan blev det alldeles tyst när vi blev ensamma igen. Plockade och donade med middagen medan Elias och Edwin lekte med alla nya saker. Vi åt pasta/kycklinggratäng och sedan pepparkakor, ädelost och julmust till kvällsmyset. Lugn och härlig lördagkväll...

Söndagen till ära fick morsan en sovmorgon. Men vad hjälper det? Huvudvärk deluxe. Tur att kaffe och glasögonen hjälper!

Efter frukosten gick grabbligan ut i snön. Snacka om lyckliga barn! Men vi blev varse om att storebrorsan behöver en ny overall. Och vinterstövlar behöver dom nog båda två... Men tills dess får dom varmfodrade gummistövlarna duga. Vem vet, snön kanske hinner försvinna innan den riktiga kylan och vintern kommer? Fast just nu verkar det lurt. Massor av snö och mer verkar det bli...

Medan barnen var ute med pappsen passade jag på att åka och hälsa på lilla Elwira. Lillgumman som bjöd på både leenden och skratt till tant Sara. Hjärtat smälter! Drack lite kaffe, knäppte lite kort och surrade. En mysig stund.

Resten av eftermiddagen har varit slapp och slö här hemma. Barnen har lekt himla bra, vi gjorde egna hamburgare till middag och fick sedan fikafrämmande i form av Peter, Elin och Nellie. Myspys!

På tidiga kvällen åkte vi till mamma och pappa en sväng. Mattias skulle fixa ett nytt uttag där, så jag och barnen följde också med. Barnen passade på att bada och hoppade sedan i pyjamaserna innan vi åkte hemåt... Lite kvällsfika, sen hopp i säng!

Imorgon är det vardag igen. Dags för jobb och dagis! Känns lite tungt efter min govecka, men det är bara att bita i det sura äpplet... Heja!

fredagsmys

Fredag och en ledig dag. Vad passar då bättre än lite sovmorgon? Grötfrukost blev det också, dagen till ära. Ja, pappan i familjen är ju ledig på fredagar nu. Annars hade det minsann inte blivit någon gröt...

Resten av morgon ägnade jag åt att riva av alla sängkläder, hänga ut alla täcken/kuddar på vädring och slänga in en maskin tvätt. Sedan var det dags att åka mot stan.

Vi träffade Fredrik (eller Målar'n) inne på Colorama. Lite renoveringsplanering... Nu har vi bestämt oss för ett golv som ska läggas på hela nedervåningen. Spännande! Lite svårare blir det att välja färg och tapeter tror jag, får klura lite mer.

Innan vi åkte hem blev det en helghandling på Ica Håsta och pizzalunch på Robertos. Fredagslyx. Sedan hann vi hem lagom tills att Elias kom till oss. Han är ju egentligen hos sin mamma denna vecka, men istället för att vara på dagis idag så kunde han ju komma till oss!

Eftermiddagen här på Lundvägen 76 har gått i städandets tecken. Storstädning! Damma, dammsuga, torka golven, städa toaletterna, tvätta lite mer och bädda rent i sängarna (fräsch med både vädrade OCH snöiga täcken...)

Barnen lekte hur bra som helst medan jag städade. Dom var ute en stund med pappsen i garaget också, men det var tydligen ingen höjdare. Kallt och jäkligt.

Vad ska vi äta till middag idag? Ingen aning och inga förslag. Inget framtaget ur frysen heller. Så det fick helt enkelt bli en plock-ihop-middag. En pasta-pestosallad med bland annat korv och fetaost. Smarrigt faktiskt, och barnen plockade i sig hur bra som helst.

Kvällen har gått åt till att fredagsmysa. Vi dukade fram lite gotta och kollade på den enda Sune-filmen vi inte sett ännu. Sune i fjällen. Myspys i soffan! Men nu är det dags att försöka få två speedade ungar i säng. Dom leker för fullt och är riktiga bästisar ikväll, så egentligen känns det synd att behöva avbryta... Kanske en liiiiiiten stund till då. Men vi behöver ju ladda för morgondagens kalas också. Edwin ska bli firad med dunder och brak! 🎉

hipp hipp hurra

Den 3 november 2013, klockan 01:27 föddes vår lilla fina Edwin Seilis. Tre år sedan idag. Galet vad tiden går snabbt... Stort grattis älskade barn. Hipp hipp hurra!

Jag hade ställt klockan imorse (sjukt tidigt) för att vakna innan Edwin. Men tydligen hade jag bara stängt av alarmet och snarkat vidare. Så lilleman fick väcka mig. Fail... Men han stannade kvar i sängen och låtsades sova medan jag och Mattias gick ner och hämtade paketen och gjorde frukost.

Sedan blev det skönsång, frukost i sängen och presentöppning. En lycklig kille som älskade allt han fick. Det enda han hade önskat sig var en surfplatta eftersom vår förra har gått sönder. Så vad gör man? Hemskt egentligen att en 3-åring får en egen surfplatta. Jag fick minsann min första mobil när jag var 13 år... Men det är nya tider nu. Han fick såklart lite leksaker med, bland annat lastbilen från Blixten-filmerna som han ofta pratar om. Nöjd kille!

Förmiddagen gick åt till att utforska allt nytt. Lugnt och skönt. Efter lunchen gjorde vi oss redo för att åka till stan.

Edwins kalas är ju på lördag, men en födelsedagsfika på stan kan man väl få. Vi mötte upp mormor, morfar och gammelmormor på Dackås. Mums med fika! Sedan knallade vi runt på stan... Edwin fick fina Newbie-kläder av sin mormor, dagen till ära. Jag gick även lös på H&M's basicavdelning. Fyra enfärgade tröjor och ett par byxor till 3-åringen för 198 kronor. Som hittat. Älskar dessa enfärgade tunna långärmade tröjor som går att matcha med alla mönstrade och färgglada byxor som han har. Är lite noga sådär... Inte vad det är för kläder. Dyra märken och fina tryck bryr jag mig inte så mycket om. MEN tröja, byxor och strumpor ska matcha med varandra. Speciellt strumporna är viktiga, är nästan lite sjuk i huvudet på den fronten. Skitsvårt dock med Elias som har en helt annan syn på detta och är envisare än envisast när det handlar om kläder. Får vara glad så länge den lilla låter mig hålla på. Får nog gå i terapi den dagen Edwin kommer på att en gul minion-tröja passar perfekt med ett par blå bamsebyxor. Med grön/orangea strumpor till. Hjälp...

En mysig dag på stan med våra favoriter. Vi kom hem rätt sent på eftermiddagen. Då var det skönt att vi var bortbjudna på middag. Mot Bobygda!

Edwin fick present av sin farmor och farfar, dom kanske inte kunde komma till helgen. En stor radiostyrd bil och pengar på sparkontot. Glad kille! Vi blev som sagt bjudna på middag och go-fika med. Vi stannade kvar länge och donade med lite av varje. Leka och måla. Vi åt även vårt kvällsfika där utifall lilleman skulle somna i bilen på vägen hem. Men han höll sig otroligt nog vaken hela vägen!

Väl hemma blev det en dusch för allihopa och sedan hopp i säng för födelsedagsbarnet. Trött och nöjd ligger han nu och snarkar... Vi vuxna chillar i soffan en stund till. Mattias är ju pappaledig imorgon så nu har vi helg på riktigt. Vi ska bland annat kika på golv/färg/tapeter och förbereda kalas, så det blir en fullspäckad helg!


men mysonsdag

Onsdag och redan helg för min del. Jobbade veckans enda pass igårkväll och det var inte direkt ansträngande. Spenderade två timmar på badhuset med en av ungdomarna. Simning och bubbelbad. Resten av kvällen gick åt till att fika och umgås bara. En himla bra kväll.

Men imorse var jag som vanligt trött... Fick dessutom se att marken var täckt av snö. Nog för att jag tycker att det är mysigt med vinter, men jag är inte riktigt klar med hösten än.

Vi har haft en riktigt lugn onsdag, lilleman och jag. Vi myste runt i pyjamaserna länge, sedan ville Edwin baka kakor. Vi pratade lite om hans kalas i helgen och då kom han på att vi minsann måsta baka. Även om det inte är min starkaste sida så var jag ju tvungen att ställa upp... Dessvärre hade vi knappt några ingredienser hemma, men kolakakor kunde vi göra. Och dra mig baklänges - dom blev faktiskt goda. Edwin var himla nöjd och ville gärna åka till sin mormor med smakprov.

Hemma hos mamma/mormor blev vi bjudna på korv med bröd till lunch, sedan mumsade vi kolakakor. Vi stannade bra länge och hade en fin eftermiddag. Mamma gjorde en brasa och sedan hade vi Pippi Långstrump-marathon. Underbart. Edwin passade även på att låna badkaret. Ja, är det något vi saknar från förra lägenheten så är det just badkaret... Men planen (långt fram i tiden) är att göra ett större badrum på övervåningen så att vi får plats med både badkar och dusch.

Vid 16-tiden kom vi hem och då var det dags att börja med middagen. Något snabbt, så det fick bli köttfärssås. Alla nöjda och glada. Efter att jag röjt undan middagen så gjorde vi en brasa och spelade några omgångar memory. Edwin har inte förstått reglerna riktigt, men snart börjar det sitta. Han blir ju faktiskt 3 år imorgon, så mammas lilla bebis börjar ju bli en storkille!

Resten av kvällen har varit lugn. Vi har lekt lite, kikat på teve och pratat om morgondagens födelsedag. Det verkar inte riktigt som att Edwin förstår riktigt, men nog är han förväntansfull. Ska bli så roligt att överraska honom med presenter och sång imorgon.

Nu blir det soffhäng resten av kvällen. För precis tre år sedan idag låg jag med värkar inne på förlossningen. Galet vad tiden går... ❤️

RSS 2.0