älskade ungar... ❥

Helgen är här och vi inledde den på bästa möjliga vis, tillsammans med människor vi älskar. 

Fredagen till ära bjöd grabbarna oss tjejer på sovmorgon. Alltså dom "små" grabbarna, den stora var ju på jobbet. Älskar att både Elias och Edwin har blivit så stora nu att dom fixar iordning sin egna frukost, klär på sig själva och leker fint tillsammans på morgonen. Det gör att jag får njuta av mammaledigheten med min bebis lite extra. Ligga kvar och snosa henne i nacken medan hon andas djupt, liggamma länge och blunda en liten stund till om natten varit jobbig... Nu har vi ju sovrummet alldeles intill köket, så jag hör allt skrammel i med frukosten och finns nära till hands om det skulle behövas. Ja, ännu en anledning att gilla vår nedflyttning av sovrummet. Det underlättar dessutom livet med bebis enormt mycket faktiskt. 

Fredagsförmiddagen spenderade vi inomhus, donade med lite av varje fram till lunch. Sedan blev det lövpyssel vid köksbordet. Elias hade varit ute på lövjakt på morgonen, så det blev fina teckningar med både målade och påklistrade löv! 🍂🍃🍁

Mitt i pysslandet fick vi besök av vår kära Fridis. Då klädde vi på oss allihopa och gick ut. Sååå skönt med friskluft. Lite lek och en kort promenad blev det innan det vart andra planer.... 

Både Elias och Edwin följde med Frida hem till min moster där det blev badfest i bubbelkaret. Två riktigt glada grabbar! Själv fick jag en lugn stund tillsammans med Elsa. Det myset... Bästa som finns. 

Lagom till 16-tiden blev huset fullt igen. Barnen kom hem och Mattias kom hem från jobbet. Jag hade precis blivit klar med maten så det var bara att hugga in. Tacofredag! 

Fredagskvällen innebar kalas. Min kära moster och kusin har fyllt år, så vi samlades där alla nära och kära. Gott fika, härligt sällskap och mycket skratt. Barnen hade jätteroligt och var alldeles rödblommiga av allt bus. Elsa fick dessutom ett ja när hon fråga Tom om han vill bli hennes gudfar. Snacka om att han blir världens bästa! 

Resten av kvällen hemma var bara lugn och skön. Fick lite roliga paket i postlådan att gå igenom, bland annat från pop-rean. Sedan kollade vi serier i soffan tills det var läggdags! 

Idag är det lördag och bröderna bus bjöd på sovmorgon även idag. Mattias åkte på jakt tidigt... Vi hade sedan en lugn och mysig förmiddag. Kaffe, myskläder, pussel och två bröder som lekte riktigt bra tillsammans. Mormor kom på besök med nybakta bullar efter lunch, vilken lyx! 

När Mattias kom hem hade han med sig en pumpa som grabbarna gick ut och fixade på en gång. Blev så fin så! Sedan kom dom in och tittade på hockey medan jag lagade middag. Älgbiffar med kantarellsås blev det, mmm... Efter maten fick jag ett ryck och dammsög nedervåningen och torkade av golven. Tände sedan ljus och så myste vi ner oss hela familjen i soffan. En skål med godis och Emoji-filmen. Lördagsmys! 👌🏼

Nu ska Elias och Edwin sova snart. Elsa har nyss vaknat, hon är inne i en period när hon sover dygnet runt igen. Skönt, absolut, men liiiiiite tråkigt med. Hon utvecklas otroligt fort nu tycker jag... Hon har börjat le, jollra lite och blir mer och mer en liten person istället för ett spädbarn. Min älskade fina dotter! 

Resten av kvällen blir lugn i soffan. Har ju börjat följa en serie. Men kvällen blir inte allt för sen, börjar bli trött efter en lång men bra dag. Längtar efter att få krypa ner i sängen och sova! 🌙 (null) 
(null) 
(null)



nu gör vi helg... 💛

Veckan rusar iväg och vi har redan kommit till torsdagen. Vi har haft några lugna och sköna dagar. Åh, jag njuter verkligen av att vara mammaledig med båda mina barn. Det känns så mycket enklare och mysigare än förra gången. Då var det mest stress, tårar och ångest... Allt var nytt och främmande, och kolik-tiden höll på att ta död på mig. Nu kan jag istället njuta mer och verkligen andas. Och det känns konstigt nog som att jag har mer tid till att faktiskt vara i nuet den här gången, trots att vi är fem i familjen. Härligt! 

Vad har vi gjort då? Elias har varit i skolan såklart. Mattias har jobbat. Så vi andra har skrotat på här hemma bara. Myst i sängen länge, spelat en massa spel, städat lite och kollat lite film. Vädret har verkligen varit trist...

Igår fick vi dock lämna hemmet en stund vilket var guld värt. Tog med båda barnen i regnvädret och åkte till Carro och Elwira. Soffhäng, skitsnack, lek, lunch och fika. Det lyste verkligen upp den annars gråa och regninga onsdagen. Tack! Sedan brummade vi hemåt och hämtade upp Elias på skolan. Resten av onsdagen blev himla härlig... Efter maten blev det lite spel, sedan hjälptes vi åt att bada Elsa. När hon var ren och fin myste vi ner oss i soffan medan Mattias tog med Elias och Edwin ut till garaget. Dom spelade innebandy för fullt med portarna öppna, vilket behövdes efter en riktig innedag. Regnet öste ner hela dagen, så lite frisk luft gjorde susen! Sedan somnade dom skönt och vi vuxna kunde kolla lite serier! 👌🏼

Idag var jag galet trött när vi Edwin väckte mig med färdig frukost. Så gulligt, även om hans mackor har ungefär 1 cm bregott på sig... Men efter lite kaffe gick tröttheten över. Elsa var nämligen vaken inatt mellan 04:00-05:30 ungefär. Men hon var inte ledsen tack och lov. Ja, den senaste veckan har varit bra. Hon har varit nöjd och verkar trivas med livet. Inga skrik-kvällar/nätter. Såååå härligt. Hoppas verkligen det fortsätter. Det är sådan skillnad att vara mamma till en bebis som mår bra än till en bebis som är otröstlig...

Torsdagen har ägnats åt mys med barnen, tvättmarathon, lite spel och ett snabbt städrace. Mitt på dagen kom min kära mormor hit. Hon passade Edwin och Elsa här hemma medan jag handlade på Ica och hämtade Elias på skolan. Guld värt... Sedan åt vi mellis hela gänget innan vi klädde på oss och gick ut. 

Grått och trist, men verkligen sååå behövligt att få röra på benen och byta ut luften i lungorna. Barnen pinnande på bra och vi gick vår nyfunna promenadväg ner mot vattnet.  

Gammelmormor var varit med oss hela eftermiddagen och kvällen medan Mattias har varit nere Gävle och tittat på Brynäs. Så skönt med lite sällskap... Vi åt middag allihopa, fikade och sedan har grabbarna haft sin bästa "lektant" uppe på sina rum fram till läggdags. Då läste hon godnattsaga tills dom sussade sött. Vår allas favorit är hon det... 💞

Nu sover alla tre barnen och jag kollar på teve i väntan på Mattias. Jag och barnen gör helg nu, även fast vi har helg hela veckan. Fast när vi har Elias hos oss blir det ju lite mer rutiner. Men nu har ju han gått på helg så då gör även vi det. Bara pappsen som får jobba på i en dag till... I helgen ser vi fram emot kalas hos nära och kära, lugna dagar och hoppas på lite solsken! 🙏🏼 (null)
(null)
(null)
(null)

hinner inte med... 💨

Nu går det sådär fort igen. Jag hinner för tusan inte med... Allt går i ett enda kör, utan vila, och endå hinner man bara med hälften. Tänk vad mycket tid man måste ha haft innan barnen kom. Ja, vad gjorde man ens på den tiden? Obegripliga tanke. 

Nåja, vi har hunnit haft helg iallafall. En helg med massor av innemys, soffhäng, film, memory och godis. Städning och tvättning med såklart. Den biten kommer man aldrig undan. 

På söndagen åkte Edwin till mormor och morfar, dags för en sleepover innan dom reser till Florida. Ja han har blivit lite tuffare nu, mammagrisen. Äntligen vågar han släppa min hand igen... Elsa och jag åkte till Bobygda efter att vi pussat Edwin hejdå. Dags att byta till vinterdäck på bilen. Vi blev även bjudna på middag innan vi tackade för oss! 

På sena eftermiddagen hämtade vi Elias i Strömsbruk. Där hade vi sådan tur att vi fick rota igenom en massa bebiskläder. Så mycket fint! Och så hann vi med det obligatoriska kaffet såklart. Tack tack! 💞

På hemvägen blev det en handling på Maxi, sedan hem och kvällsfika och ladda för en ny vecka. Myste ner oss i sängen och tittade på en bra film. Perfekt söndagkväll. 

Idag har vi måndagen på besök och jag började dagen med en sjujäkla sovmorgon. Minns inte senast jag sov så mycket som jag gjort inatt? Tack Elsa. Mattias skjutsade Elias till skolan och Edwin var ju på norrvägen, så jag bad en bön att min kära bebis ville sova länge. Och tänk - det ville hon. Underbart att få känna sig utvilad för första gången på evigheter...

Efter en lugn dag hemma, bara jag och mini, var det dags att hämta Elias på skolan. Trodde jag ja... På skolgården bestämdes det att han skulle följa med sin bästis hem. Så jag fick snällt vinka hejdå till gänget. Istället åkte jag och Elsa hem till mamma/mormor och träffade en efterlängtad Edwin. Fika och mys, innan vi åkte till Dollar en sväng. Hämtde upp Elias hos Denniz på hemvägen, dom hade haft det så roligt så. Tänk, det gick att leka hos en som har fyra hundar trots att man är hundrädd som bara den. Nöjd kille! 

Eftermiddagen här hemma har gått åt till att laga middag, äta, tvätta, spela memory och fixa med håret. Nu är det toppat och utväxten färgad, skönt... Bröderna bus har gjort kväller nu och vi vuxna hoppas få kolla på film om vår kära dotter tillåter. Hon har haft skrikperiod på kvällarna/nätterna nu ett tag. Ledsen och otröstlig. Hoppas det är en kort fas... 

Annars då? Jo jag planerar 4-årskalas för fullt. Halloween-maskerad står på schemat den tredje november. Har en kille här hemma som längtar massor! 👻🎃☠️ (null)

(null)

(null)

(null)

(null)

 

onsdagstankar... 💭

En ny vecka har rullat igång och den här mamman är (om möjligt) tröttare än vanligt... Det har varit en tuff vecka när pappsen varit på älgjakt. Han har ju visserligen kommit hem på kvällarna, men då har vi knappt hunnit prata eftersom vår lilla dotter kör igång sitt kvällspass ungefär när storebröderna gått och lagt sig. Beundrar verkligen alla som är ensamstående! 


Elsa sov rätt bra i början tyckte jag, men förra veckan fick vi verkligen uppleva sömnbrist deluxe. Alltså sådär så man bryter ihop och undrar vad fan man gett sig in på. Har fått sova ungefär 4 timmar per natt. Ingen vila på dagen. Ja, man klarar det i några dygn. Det gör man. Men sen kommer det såkallade psykbrytet... Hade mitt i förrgårnatt. Elsa skrek mellan 22:00-02:00 ungefär. Sedan vaknar bröderna innan tuppen. Ingen vidare kombo då jag redan låg ungefär 40 timmar minus på sömnkontot. Bryt ihop och kom igen! 

Typiska psykbrytstankar mitt i natten är "jag kommer aldrig någonsin få sova en hel natt igen, varför skaffade vi ett till barn, jag är världens sämsta mamma, imorgon kommer jag inte att komma upp ur sängen, hur ska jag orka med dom stora barnen, nu ger jag upp, livet suger" och så vidare... 

Tillslut så somnar barnet och man får några timmars sömn ändå. Och även om det bara är några få timmar så är det som ren magi... Man vaknar upp morgonen efter och nästan gråter lyckotårar för att ens bebis är såååå söt. Livet känns helt plötsligt ljust och underbart igen. Jag kliver upp, pussar på storebröderna, gör frukost, sjunger lite medan kaffet droppar färdigt, river av sängkläderna, bäddar rent och gullar med en bebis som börjar blir missnöjd. Otroligt vad några timmars sömn gör underverk. Ja, det gör att man överlever enda tills "sömnminusbägaren" rinner över igen. Då börjar karusellen om! 

Vi inledde den nya veckan med skola för storebror som vanligt. Under tiden hade jag och småbarnen innemys för hela slanten... Efter lunch packade jag bilen full med ungar och sopsortering. Parkerade vid sopstationen, la ner Elsa i vagnen, fick hjälp av Edwin att slänga alla sopor och sedan promenerade vi mot skolan. Så skönt med lite sol och luft. Vi blev dock lite tidig, så vi fick gå ett extravarv innan vi hämtade Elias. Sedan promenerade vi tillbaka till bilen och åkte hemåt. Mellisdags! 

Resten av måndagen blev lugn. Vi fick trevligt besök av min kära kusin Frida, målade hundratals teckningar, åt middag och väntade in pappsen som jobbade över lite. Sedan gjorde bröderna bus kväller tidigt, och då var det dags för lillasyster att vakna till liv... 

Igår klev vi upp före tuppen och gjorde oss redo innan vi åkte till skolan. Pussade Elias ordentligt hejdå eftersom han skulle till mamma efter skolan. Vi fick rå om honom lite längre pga veckobytet kring älgjakten. Men nu ska allt vara återställt igen och vi byter på söndagar som vanligt. Blir skönt att återgå till kaffedrickande för oss vuxna och lekstunder för barnen när vi byter. Det har vi saknat... 

Tisdagseftermiddagen spenderade vi på bortaplan. Jag tog med mig barnen och åkte till stan där vi mötte upp pappsen utanför kommunhuset. Ja, det var dags att för honom att bli pappa på papper. Härligt. Trots att han retar mig till vansinne ibland är jag så glad att han är pappa till mina barn! ❥

På hemvägen svängde jag och barnen in till mamma/mormor. Mattias skulle nämligen till Bobygda så vi hade turen att bli bjudna på middag. Lyxigt att slippa laga mat och dessutom få mormormysa! Sedan var det bara att åka hem och ta det lugnt, fika, duscha och hoppa ner i sänge och kolla på film...

Inatt hade Elsa återigen en pissnatt. Ont i magen och skrik till 01-tiden, sedan gjorde hon morgon klockan 05:30 ungefär. Försökte få henne att somna om enda till 08:30, men det funkade inga långa stunder. Edwin tröttnade efter en stund och gick upp och åt frukost. Mattias hade ställt i ordning färdig macka och ett glas juice i kylskåpet så det var för honom att ta fram. Mina bästa killar! 

Trots sömnbrist och en massa negativa tankar direkt när jag klev upp så gjorde jag mitt bästa för att vända dagen till en bra dag. Och så blev det faktiskt...

Efter kaffe, frukost, alvedon mot huvudvärken och påklädning fick vi besök av Carro och Elwira. Ganska snart gjorde vi oss redo för en promenad. Ner med våra tjejer i vagnarna, på med promenixskorna och iväg... Sååå härligt med kylig frisk luft och sol i ansiktet. Edwin var så otroligt duktig och orkade gå hela vägen, vilket blev 3,7 kilometer. Wow! Men det var tur vi hade banan och festis med oss, för energin höll verkligen på att ta slut. Mammas duktig kille! 💪🏼

När vi kom in blev det kaffe för oss vuxna, amning för den minsta och tv-chill för dom andra två. Men ganska snart var det dags för lunch. Potatisbullar - min vardagsräddning många gånger. 

Efter lunchen vinkade vi hejdå till våra vänner och begav oss in till stan. Elsa skulle på läkarundersökning på bvc. Edwin hade sådan tur att han träffade sin gamla mammagrupps-kompis där som vi inte träffat på evigheter! Dom lekte och hade roligt medan jag och Elsa träffade farbror doktor. Allt såg fint ut med våran STORA tjej som numera väger 5,1 kg och är 57 cm lång. Här kan vi verkligen snacka välgödd bebis. Trots alla kräkningar... Skönt att se att hon går upp iallafall och att amningen fungerar! 

Innan vi åkte hem fick Edwin leka med sin kompis en stund medan vi mammor hade lite catch-up. Alla nöjda och glada, vilken trevlig utflykt till bvc det blev! 

Eftermiddagen har bara rusat iväg. Svängde in på Rusta på hemvägen och shoppade lite förvaringskorgar, lagade fiskmiddag när vi kom hem, mumsade i oss maten, spelade lite spel, badade Elsa och hängde inne på lillemans rum innan det var dags för kvällsfika. 

Nu blir det lite tv-kväll innan vi vuxna och säger godnatt. Elsa har såklart sovit större delen av dagen efter hennes dåliga natt, så vi får väl se hur den här natten blir. Förbereder mig på det värsta... Skönt att vi inte har några planer resten av veckan! 

fina höstdagar... 🍁

Oktober fortsättar att rusa förbi och vi är redan halvvägs in i denna månad. Hösten hittills har ju bara bjudit på regn och rusk, men nu lagom till helgen har vi fått njuta av några riktigt fina höstdagar...☀️


Det blir man ju glad för. Vi är också glada över att vi överlevt våra förkylningar. Tre av fem is down, men snart på banan igen. Hämtade Elias på skolan i torsdags och även han var lite småförkyld. Hosta som sedan utvecklades till "krupphosta". Men med medicinen är läget under kontroll. Annars så börjar det väl sakta vända. Bara lite snor kvar nu. Hoppas vi... Ja, har jag lärt mig något under mina år som mamma och bonusmamma så är det att det är dödsdömt att ropa hej för tidigt. Och att skryta om sina barns sömn eller matvanor. DET får man alltid äta upp, hundra gånger om... Så nej, jag ropar inte hej ännu.

På torsdagen efter att vi hämtat Elias blev det innemys för hela slanten. Det var ju sådant jäkla busväder så man ville inte direkt vara ute i onödan. Drog mig till och med för att hämta på skolan, men min kära mor kom hit och passade Edwin och Elsa så att jag åtminstone slapp släpa ut dom i regnet...

På fredagen fick vi se solen. Hallelujah vad underbart. Jag och barnen började dagen med en rejäl frukost innan vi klädde på oss och gick ut. En promenad ut på udden på andra sidan vägen. Sååå mysigt där! ☀️

När vi kom hem stannade vi ute en stund till. Barnrn lekte nere vid garaget och Elsa låg i vagnen även fast hon var vaken. Spännande att vara vaken utomhus för en gångs skull... 

Fredagseftermiddagen blev lugn och mysig. Grabbarna lekte så otroligt bra på övervåningen, såg knappt röken av dom. Plötsligt händer det... Så jag och Elsa var nere och donade ensamma. Tvättade lite, ammade, tittade på teve och lagade middag. Kycklinggryta blev det, sedan kom pappsen hem med en stor godigpåse till efterrätt. Perfekt för en kväll i soffan! 👌🏼

Idag vaknade vi upp till ännu en fin höstdag. Jag hade tur och fick ligga och dra mig en stund bredvid en varm och go Elsa. Ja, det är rätt lyxigt när barnen är så pass stora att dom kan göra frukost själva. Till och med jag fick en färdig macka, dubbelt lyx alltså! 

När både jag och alla barnen var påklädda fick jag för mig att jag ville ha en ny dammsugare NU. Har funderat på det länge, och nu var det tydligen läge kände jag. Vi har ju en såndär dyr jäkla dammsugare som Mattias föräldrar köpte på avbetalning för typ 37 tusen... Men den är så dryg att fylla/tömma med vatten, göra rent och så är den så tung och otymplig. Nästan så att man drar sig för att dammsuga. Och det är ingen dammsugare man direkt "drar fram lite fort" när det är grusigt i hallen. Så nu slog jag äntligen slag i saken! Tog med mig barnen och mötte upp mormor på Elgiganten, för bärhjälp. Åkte sedan nöjd hemåt med en svart Electrolux-snygging. En present till mig själv, bara för att jag är värd det... 

Vår kära gammelmormor hakade på oss hem sen, hon gick till skogen med bröderna bus. Så då passade jag på att stoppa ner en sovande Elsa i vagnen och ta en promenad. Underbart med musik i öronen och solen i ögonen! Dessa fina och friska höstdagar ger så mycket energi och ork. Så det gäller att passa på att vara ute! 🍃

Eftermiddagen har gått åt till att äta en sen lunch, prova nya dammsugaren och titta på hockey. Mattias kom hem med pizza, äntligen slutade dom jakten tidigt en dag, så det blev en chillkväll i soffan. Men rätt som det var så knackade våra grannar på dörren. Dom kom med en present till Elsa, så fin pyjamas och strumpor. Och det är ju alltid trevligt att få lite kaffefrämmande! 

Lördagen börjar nu lida mot sitt slut, och alla barnen sover efter en sen spelkväll. Pippimemory, ungefär hundra omgångar! Vi vuxna ska också sova nu. Mattias är borta på älgjakt även imorgon, men seeeeen hoppas vi att vi får ha pappsen hemma lite mer!  

älgjakt + sjukstuga... ☠️

En ny vecka har dragit igång, och inte vilken vecka som helst. Det är årets mest heliga vecka, enligt han jag bor med. Den omtalade ÄLGJAKTSVECKAN... 🌲


Ja, den är pass helig att jag nog hade fått ligga på förlossningen själv om Elsa hade stannat lite längre i magen. Risken fanns ju, eftersom lillan var beräknad till den 25/9 och älgjakten drog igång fjorton dagar senare. Så gissa vem som jublade natten mot den 16/9 när vattnet gick? 

Lagom tills att denna heliga vecka drog igång lyckades halva familjen gå och bli förkylda. Först ut var Edwin som snorar och hostar. Sedan blev det min tur med halsont och nu även feber. Hipp hurra... Men man får väl ändå vara glad för att Elsa klarat sig än så länge. Och älgjägaren våran, för guds skull. 

Måndagen fick därför bli en lugn hemmadag. Mycket vila, film och mys. Men även lite besök från nära och kära. Edwins gudmor kom förbi med presenter till hela familjen. Gulle! Elsa fick världens mjukaste eko-filt. Edwin fick coola sportbilar. Elias fick en riktigt fotboll, som väntar på hans rum när han kommer till oss igen. Vi vuxna fick en så fin kruka + blomma. Bortskämda av finaste Frida...

Som om det inte vore nog kom även barnens farmor och faster från dalarna på besök. Även då fick barnen presenter. "Storebror-presenter" heter det visst... Elsa fick en blöjtårta med en massa smått och gott i förutom hundratals blöjor, himla fint och uppskattat. 

Efter att vi fikat med farmor och faster, pratat med älgjägaren på telefonen, ätit middag och plockat ihop lite här hemma åkte vi till Norrvägen. En övernattning hos barnens mormor och morfar stod på schemat. Lite extra mys medan pappan övernattade i Bobygda! 

Vi hade verkligen ett mysigt dygn hos mina föräldrar. Soffhäng, extra gott kvällsfika, sovmorgon till mamman (miljoner tack) och en riktigt god frukost. Edwin lekte och myste med mormor. Känner mig så tacksam och lyckligt lottad som har så fina föräldrar. Och ännu gladare över att dom är mormor och morfar till mina barn. Fantastiskt.

Vi tog även en uppfriskande promenad. Elsa i vagnen och Edwin pinnande på och gick brevid oss, så duktig så... När vi gick förbi Edwins dagis passade vi på att gå in och säga hej. Edwin vill ju inte längre vara där, säger att han inte tycker om dagis längre och att han inte har några kompisar. Vet att det beror på lillasysters ankomst och den stora omställningen som nybliven storebror. Och jag har inget emot att han honom hemma. Men tids nog ska han ju tillbaka till dagis, dessutom tror jag att han kommer bli rätt understimulerad här hemma snart... så att hälsa på dagis var nog bara bra. En av Edwins bästa kompisar var där och sken upp när vi kom. Dom började genast bygga lite magneter ihop. Fröken försökte få Edwin att komma och leka dagen efter, men det hade han minsann inte tid med sa han. När vi gick därifrån stod Edwins kompis i fönstret och vinkade länge. "Han saknar nog mig" sa Edwin och funderade en stund. Men svaret blev ändå nej när jag frågade om han ville leka där lite längre någon dag. Nåja, nu har vi varit där och jag tror att det var en positiv upplevelse för lilleman! 

Resten av gårdagen var lugn och skön. Vi hängde hos mamma rätt länge och hann bli bjudna på både lunch och fika. Lyx! Sedan spenderade vi eftermiddagen och kvällen hemma i väntan på pappa älgjägare. Kvällen gick sedan fort. Jag kände mig sämre i min förkylning och var trött trött trött. Barnen somnade fort och jag hann tänka att det vore skönt med en lugn natt...

Då vaknade Elsa vid 22-tiden och höll sedan igång till 02:00 ungefär. Som om inte det vore nog kom Edwin ner till våran säng vid midnatt. Hade ju varit mysigt om han låg stilla, men blåmärkena på mina ben bevisar motsatsen... Vildare unge i sömnen får man leta efter. Ja, i vaket tillstånd med. Mammas energibomb.

Så ja, inatt har vi haft det extremt jobbigt. Elsa har ammat ammat och ammat samtidigt som min feber kommit smygandes. Kände mig mer död än levande när Edwin väckte oss imorse. Mattias hade redan åkt iväg på älgjakt igen, han lär väl somna på sitt pass idag stackarn... 

Men vi har det bra ändå. Vi har den lyxen att vi har underbara människor i vår omgivning. Idag när jag ligger däckad bredvid Elsa i sängen så kommer bästa gammelmormor hit och är med Edwin. Ingen kan leka och busa som dom gör tillsammans. Det är en sådan lycka att få ligga och lyssna på dom. Ett speciellt band har dom verkligen!

Resten av den här dagen spenderas i myskläder. Ska försöka sova nu när Elsa snart somnar här bredvid mig... Att få ligga och snusa på henne gör det ändå lite lättare att vara sjuk! 

lugna dagar... 🍃

Åter igen... Helgen kom och helgen gick. Idag har vi söndagen på besök och riktigt riktigt burrigt väder ute. Det blåser och regnar! 🌧


Vi har haft några lugna dagar här hemma. På torsdagen lämnade vi Elias på skolan och pussades hejdå inför mammaveckan. Ja, vi hade honom lite längre eftersom Mattias älgjakt drar igång nu till veckan. Då blev det byte i torsdags och så hämtar vi honom på torsdag igen. På så sätt missar inte Mattias så mycket tid med Elias på sin pappavecka. Därför blir det lite byten mitt i veckorna, men det funkar! 

Efter att vi lämnat storebror på skolan åkte jag med mina små till mamma. Härligt mys! Passade även på att åka och hämta paket på ica håsta medan lillan sov. Sedan blev vi bjudna på lunch, verkligen en skön förmiddag. Eftermiddagen däremot blev sämre... Jag började känna mig konstig och fick helt plötsligt synbortfall på ena ögat. Såg bara halva mitt ansikte i spegeln, och saker och ting flöt ihop framför mig. Hjälp! Mamma fick köra våran bil hem, sedan ringde jag efter Mattias och varnade honom utifall att det skulle bli värre. Mamma skulle nämligen bort och jag tänkte att det kanske vore dumt att vara själv med barnen om något skulle hända. Mattias är ju känd som hönspappan nummer ett, och även "hönssambo" nu. Han kom hem från jobbet på stört och körde mig i säng! 

Så eftermiddagen innebar mest vila. Sov i två timmar! Men jag orkade ändå vara lite social med min farmor och farfar som kom med blommor och fikabröd. Tog på mig glasögonen och vid 16-tiden kände jag mig hyffsat återställd. Tror det var ett migränanfall (för jag hade lite huvudvärk med) blandat med sömnbrist. Var superlängesedan jag hade migrän, så jag minns knappt hur det känns... 

Torsdagskvällen blev ändå fin med min lilla familj. Vi tog en promenad för att fylla på med lite energi och friskluft. Behövligt, trots att det stänkte lite regn... Sedan gick vi in och gjorde egen pizza, tittade på hockey och bara myste. 

På fredagen vaknade jag och kände mig som mig själv igen. Om än galet trött såklart. Ibland har våran lilla tjej lite svårt att komma till ro och somna om efter nattamningarna. Blev några koppar kaffe innan jag hoppade in i duschen och gjorde mig (och barnen) redo för dagens äventyr.

Ett möte med chefen stod på fredagens schema. Under sensommaren fick vi nämligen veta att vår arbetsplats kommer att läggas ner. Alltså Kaskö hvb-hem. Så himla tråkigt så det är inte klokt... Men det är en oviss branch vi jobbar i där mycket hänger på det "politiska". Efter flyktingtillströmningen 2015 har nu läget förändrats, pga stängda gränser, så fler och fler boenden läggs ner. Nu har jag dock sådan tur att jag jobbar åt kommunen och att jag lyckades bli bland de sista som fick en fast tjänst. Och en fast tjänst inom kommunen innebär ju att man inte blir arbetslös sådär pangtjong. Nu blir vi som varit fastanställda på Kaskö istället utplacerade på de två andra boendena, där det finns dem som inte har fasta tjänster. Men ändå, känns så tråkigt att våra härliga arbetsgrupp ska spilttras! 

Så det var det som mötet handlade om. Men detta rör ändå inte mig riktigt ännu... Avvecklingen sker redan vid årsskiftet, men jag är ju mammaledig till hösten 2018. Så jag försöker att inte lägga så mycket energi på detta just nu. Det blir som det blir. Den snön skottar vi då, som min kloka mamma brukar säga. Men det är svårt, för det blir rätt känslosamt när jag kommer in på dessa jobbtankar... Fast vi kom överens, chefen och jag, om att jag ska fortsätta att "inte bry mig" just nu. Fokus ligger på mammalivet och familjen! 

Efter mötet gick jag en runda på stan. Edwin hade varit med gammelmormor och matat fåglarna vid Lillfjärden medans, så innan jag träffade dom tänkte jag ge mig på att shoppa söta små flickkläder... 

Vilket var lättare sagt än gjort. Hjälp! Jag vet verkligen inte hur man handlar klänningar och rosa pluttinuttkläder... Vet liksom inte vart jag ska börja titta? Dras automatiskt till det lite mer pojkaktiga. Antar att storebröderna i familjen har satt sina spår? Tycker dessutom om svart, vitt, grått och lite neutrala kläder. Även om jag såklart tycker att rosetter och volanger också är fint. Efter att jag irrat runt på Kappahl och blivit alldeles svettig blev det ändå ett rosa pluttinuttigt set från Newbie och ytterligare ett par byxor. Så gulligt så. 

Eftermiddagen spenderade vi hos gammelmormor. Lunch, vila och lek. När vi kom hem höll Mattias på att röka kött ute i hans hemmagjorda rök, så Edwin stannade ute med honom. Elsa och jag donade inne. Ett pass i tvättstugan var behövligt... Resten av kvällen blev lugn: middag, film, popcorn och sedan hopp i säng tidigt. 

Lördagen bjöd på sovmorgon för tjejerna i familjen. Ja, vi var nämligen uppe och skrotade på natten... Lillgummans mage som krånglade. Sedan kom det ett rejält lass i blöjan på morgonen, sedan blev hon alldeles lugn. 

När vi hade vaknat till liv ordentligt gjorde vi oss redo för att gå ut i det fina vädret. Ja tänka sig, vi fick se solen idag! Det var dags att ta upp båten. Edwin och Mattias åkte båt till båthamnen där jag och Elsa väntade med bil och båtsläp. Vi blev nere vid hamnen rätt länge, sååå skönt att få blunda mot solen! ☀️

När båten var på plats hemma på gården gick vi in och gjorde lunch. Sedan åkte vi in till stan för en fika på Dackås. Ja äntligen fick jag tummen ur... Har inte varit där på evigheter. Men nu fick jag en anledning för mycke för att inte åka in, haha. Fick nämligen ett erbjudande om att kolla igenom lite bebiskläder som fanns nere i personalköket på Dackås. Fyndade en hel del (tack så mycket!) och fikade en god napoleonbakelse. Fin lördag! 👌🏼

Resten av lördagen spenderade jag och barnen ensamma. Mattias skulle på fest med älgjaktslaget och sedan sova kvar hos sina föräldrar. Premiär att vara ensam en natt som tvåbarnsmor. Fast ändå inte... Har ju varit "tvåbarnsmamma" i fyra år känns det som. Har ju haft Elias och Edwin ensam hur mycket som helst. Så att vara ensam med Edwin och Elsa kändes typ som vanligt. Vi bara myste på här hemma... Rensade ur lite minikläder ur Elsas byrå. Kläderna i storlek 50 fick flytta ut nu. Hon har nästan växt i storlek 56 och dessutom var kläderna i storlek 50 inte så fina. Längtar tills hon kan ha dom fina kläderna i storlek 62/68 som hon fått från nära och kära! 🎀

På kvällen bäddade jag ner mig mellan mina två små älsklingar. Och vilken natt vi fick, wow. Elsa åt sista gången vid midnatt, sedan vaknade hon 03:20 för att äta igen. Nästa gång jag kollade på klockan var den 07:30 och jag trodde knappt mina ögon. Edwin hade nog kunnat sova en stund till, men lillasyster väckte honom med sitt hungerskrik. 

Har fått en fantastisk start på denna dag. Elsa somnade om efter mat och blöjbyte, så Edwin och jag fick äta frukost tillsammans. Sedan blev det kaffe framför teven innan jag tog en dusch. Elsa sov i babysittern framför duschen, hon älskar att höra på rinnande vatten! 

Nu är klockan mitt i dagen, denna söndag. Det stormar och blåser för fullt utanför fönstren. Jag och Edwin har nyss lagat lunch tillsammans, och nu kom Mattias hem från Bobygda. Får se vad resten av denna gråa dag har att erbjuda... 

onsdagspepp... 💃🏻

Efter någorlunda hyffsad natt här på Lundvägen 76 gjorde vi morgon långt före tuppen. Men en hyffsad natt betyder inte att jag är pigg för det inte... Barnen sov iallafall en liten stund längre, så vi vuxna fick dricka kaffe helt i lugn och ro. Nästan lite exotiskt! 🙏🏼


Morgonkarusellen gick smidigt även denna morgon. Medgörliga barn, sånt gillar man... Jag är också väldigt stolt över mig själv som trots sömnbrist och amningshjärna kommer ihåg att packa frukt och gympakläder och allt enligt schemat. DET är en bedrift. Ni skulle bara veta hur min hjärna fungerar nowadays! 😅

Efter att vi pussat Elias hejdå på skolan åkte vi andra hemåt. Vi hade sån tur att världens bästa mormor kom hit och underlättade livet för oss alla. Jag fick dammsuga och torka golven i fred. Edwin och Elsa fick en dos av mormormys medans. Sedan ställer hon sig och steker pannkakor till lunch medan jag pustar ut i fåtöljen. Vilken otrolig mamma jag har! ❥

När vi var mätta och hade vinkat hejdå till mormor blev det lite vila för oss alla tre. Välbehövligt... Men klockan gick väldigt snabbt och vips var det dags att hämta hem Elias, som dessutom skulle ha med sig en klasskompis hem idag. Jag hann knappt komma in på skolgården så kom det två grabbar rusandes emot oss med ryggsäckar och en extra bilkudde. Några som var sugna på att leka! ☺️

Det blev en bra eftermiddag. Först lite mellis, sedan lekte Elias och Denniz jättebra uppe på hans rum. Edwin var liiiiite sugen på att vara med, men det gick bra att vara nere med mamsen och spela spel med. Elsa låg och sov typ hela eftermiddagen, så jag hann börja med middagen i god tid. När Elias vinkat hejdå till sin kompis var det middagsdags. En smarrig lasagne blev det idag. Går hem hos alla i familjen! Sedan kom min underbara mor hit igen med en fin filt till Elsa och bullar till oss andra. Kanelbullens dag får man ju inte missa! 

Tidiga kvällen har ägnats åt pussel, experimentlåda, bebismys och sedan var grabbarna ute i garaget och spelade innebandy enda tills det var dags för kvällsfika och hopp i säng. Medan Mattias läste en saga för Elias och Edwin passade jag på att bada Elsa. Det gillar hon mer och mer nu. Mammas gosa! 

Vi vuxna myser i soffan nu en stund med lillasyster. Men snart blir det godnatt även för oss. Håller alla tummar jag har för en bra natt. Ska bli sååå skönt att krypa ner i sängen... 🌙

den nya veckan... 🌪

Med stormvindar och spöregn har vi kickat igång den nya veckan... Riktigt busväder ute, vilket innebär att det blir extra mysigt inomhus. Soffhäng, kaffe och brasa! 👌🏼


Men innan dess skulle Elias skjutsas till skolan. Hade gruvat mig enormt mycket för att få alla tre barnen mätta och påklädda i tid, speciellt vår nya lilla chef i familjen... Men det gick faktiskt bra, även om jag var sååå trött när klockan ringde. Det blir inte många timmars sömn per natt precis! 😴

När jag och mina "minstingar" kom hem igen stannade vi ute. Regnet hängde över oss i tunga moln, men vi passade på att fylla kroppen med friskluft så länge som det gick. Vi promenerade runt udden på andra sidan vägen. Det funkar med vagn där vilket är härligt då man får uppleva både skog och vatten! 🍁🍃

Efter nästan en timme kom regnet. Och blåsten. Vi skyndade oss in, slog oss ner i soffan, gjorde iordning lite fruktfika och startade en film. Mys! Men efter en stund fick jag lite myror i brallan, och vips hade jag bäddat rent i allas sängar. 

Rätt som det var fick vi besök av min mormor. Och strax därefter kom även min morfar hit. Första gången han träffar lilla Elsa! Vi satt i köket länge och fikade och pratade. Sedan var det dags att fixa lunch till Edwin innan vi skulle hämta Elias på skolan. Men mormor föreslog att hon skulle stanna här hemma med Edwin och Elsa så slapp dom gå ut i busvädret. Tacksamt! Då passade jag på att smita in på ica innan klockan blev hämtningsdags. Fick till en rejäl handling trots tidsbrist. Skönt att få fylla upp skåpen här hemma! 

På eftermiddagen åt vi middag, hade lite strömavbrott, tände ljus, myste och fick även besök av min kära mor. Hon hade en sååå fin present till Elsa. Coolaste overallen från Mini rodini i leopardmönster. Hur tuff kommer inte hon se ut i den?! Jag fick även mitt paket från Ellos, med bland annat nytt överkast. Det var så jäkla fint och rejält. 

Idag har vi tisdag och fortfarande ruggigt väder. Ingen storm åtminstone, men grått och tråkigt. Och samma trötthet... Elsa har ofta magont första halvan av natten. Det innebär mycket tuttande på kvällen, vaknar till lite då och då enda till 01/02-tiden. Sedan sover hon oftast till 04/05-tiden. Och klockan 06:00 ringer morsans klocka. Men då serru, när klockan ringer, då sover Elsa som en liten gris. Är det inte typiskt? 

Åter igen - hallelujah för kaffe och smink. Och tack för att alla tre barnen är lättsamma och enkla på mornarna. Elias är så gullig och föreslog att jag bara kan släppa av honom utanför skolan, så slipper jag följa med in med Elsa och Edwin. Men där är jag inte riiiiiiiktigt än. Vill nog följa med och pussa hejdå ett tag till va! 😘

Förmiddagen har spenderats med Carro och Elwira. Kaffe, bus, bråk och prat. Alla åldrar har sin charm, hehe... Strax innan lunch sa vi hejdå, sedan dog jag på soffan. Matkoma och minus på sömnkontot är ingen bra kombnation. ZzzZZznark! 

Vips var klockan så pass mycket att det var dags att göra sig redo för hämtning på skolan. Amma, byta blöja och sedan jaga ut fyraåringen i hallen. Idag hade jag bestämt mig för lite lekparkshäng i samband med hämtningen. Vi parkerade bilen vid lekparken, la Elsa i vagnen och promenerade sedan bort mot skolan. När vi hade hämtat Elias gick vi tillbaka till lekparken och så fick bröderna bus leka av sig en timme. Hade även med mig lite mellis. En skön stund ute! 🍃

Väl hemma igen slog tröttheten till. Blev en lat eftermiddag i soffan och en enkel middag. Tror jag har lite järnbrist för jag blev akutsugen på blodpudding, vilket typ aldrig händer. Snabbt lagat, och barnen mumsade blodpudding och bacon för glatta livet. 

Nu är kvällen här och mina ögon faller snart ihop. Barnen ska snart i säng och därefter blir det dusch och godnatt för mig med. Hoppas jag. Om inte min bebis har andra planer... 🙄

rart med barn... 🤞🏼

Och så kom helgen... Som snart dessutom redan passerat. Dagarna avlöser varandra och ibland är det verkligen en utmaning att hålla koll på både datum och tid. Men det sägs att vi gått in i oktober månad nu. Höst på allvar! 🍁🍃🍂 


Här hemma kickade vi igång helgen med rejält trötta ögon. Elsa hade sin första skriknatt natten mot fredag, och genast kastades vi tillbaka nästan fyra år bakåt i tiden och påmindes om bebistiden med Edwin. Skrik och panik nästan varenda natt. Uppgiven mamma och pappa... Nu försökte vi vara coola och lugna föräldrar. Utbytte några snabba panikblickar då och då, men vi tog oss igenom natten tillsammans. Dessutom intalar vi oss såhär efteråt att det bara var lite magont. För visst var det väl inte samma skrik som Edwin? Inte samma otröstliga bebis? Nej. Det måste ha varit magknip. Eller? Jo, vi håller tummarna samtidigt som vi fortfarande "väntar" på att mardrömsnätterna ska sätta igång. Vi ropar inte hej ännu... 

Hur som helst så blev fredagen ändå rätt bra. Elsa sov gott på morgonen i sin babysitter medan jag donade i tvättstugan. Mattias och Edwin åkte till svampskogen och fyllde ännu en hink med trattkantareller. Elias valde att stanna hemma med mig och Elsa, och gammelmormor Anny som kom på besök. Dom två satt och pysslade och målade hur länge som helst medan jag och lillan vilade. Verkligen en lugn och fin förmiddag! 🙏🏼

På eftermiddagen kom även mormor och morfar på besök en sväng. Kaffe, mys och finaste brynäskläderna till Elsa! Resten av fredagen ägnades åt tacomiddag, utelek och fredagsmys i soffan. Vi (eller mest Elsa) fick även ett så fantastiskt fint blombud från Gotland. Från lilla Otilia med familj. Längtar tills vi kan ses! 💛

Natten mot lördagen sov vår lilla bebis bra igen. Men storebror Edwin däremot... Han kom ner vid 02-tiden och var hur pigg som helst. Pratade om allt möjligt och planerade bland annat vad Elsa ska få i julklapp. En docka tror han att hon önskar sig. Han själv kan tänka sig en cykel. Mammas pratkvarn. Jätterolig och charmig och fantastisk - MEN inte mellan klockan 02:00 och 03:30 på natten... 

Så lördagen innebar också trötta ögon. Blev morgonmys lääänge för mig och Elsa. Ja, hela förmiddagen spenderade jag i sängen. Blundade lite, ammade, slumrade till och klurade på presenter till vår blivande 4-åring. Det gick så pass bra att det blev en stor beställning, och nu är vi klara till honom. Klartttt och betaltttt. Känns skönt att ta den utgiften den här månaden när jag fick min sista lön + jourbetalning + föräldrapenning. Passade även på att beställa lite mer saker när jag ändå var igång... Ett nytt överkast till vår säng, varma vintermössor till barnen, en julklapp till Elsa, adventskalendrar till pojkarna, en första-året-bok och helsvarta bodys till lillan. Har letat det länge, och nu fanns det på ta 3 för 2 hos Ellos så jag laddade upp med storlek 62, 68 och 74 på en gång. Ja, det här med internetshopping är farligt när man ammar...  🙄

Resten av lördagen fortsatte att vara lugn och mysig. Mattias och Edwin åkte till barnens farmor och farfar i Bobygda. Elias hade en klasskompis på besök så dom skötte sig själva. Var uppe och pysslade på hans rum, var ute rätt mycket och sedan blev det fika och tv-spel. Jag och Elsa hängde mest i soffan och myste...

På sena eftermiddagen kom Mattias och Edwin hem igen, med pizza. Perfekt mat när man är trött och vill se på hockey, hehe. Sedan var vi slöa resten av kvällen... Grabbarna lekte uppe, eller ja, lek blandat med bråk. Förstår inte att det kan svänga så fort?! 

Tur att kvällen kom fort och att alla barn var trötta, för både mamman och pappan var helt utpumpade på energi... Det blev tidig sänggång, vilket kanske var tur. För inatt fick Elsa för sig att vara vaken igen. Hej och hå. Andas in och andas ut. Ingen panik, det behöver inte betyda att det blir som förr... 

Tur att det blev en liten sovmorgon imorse. Och tur att det finns kaffe, dusch och smink. Det hjälper iallafall någorlunda... Sedan blev vi även lite piggare när vi fick besök av Anette, Janne och gammelmormor. Dom kom med vackra höstblommor, nybakt smörsockerkaka och presenter till både Elsa, Edwin och Elias. Sååå snällt. Grabbarna fick pyssel och Elsa fick en gullig nyckelpigabody och "converse"-tofflor! 😍

Nu är klockan mitt på dagen. Mattias klipper gräset, grabbarna är ute och leker, lillan sover och jag vilar. I eftermiddag är vi bjudna till mamma och pappa på 3-rätters middag. LYX! 

RSS 2.0