en vecka går så fort...

Fredag! En riktigt seg sådan. Mattias var tvungen att vara hemma imorse, jag låg totalt däckad i sängen och orkade knappt röra mig. Dunderförkyld... Dessutom tyckte Edwin att det var morgon runt 6-tiden. Det har inte hänt på flera veckor! Han som alltid sover till 9 minst. Men när mamma är sjuk så vore det trevligt med en tidig morgon tyckte lilleman. Tur att Mattias har ett sådant jobb där det funkar att vara hemma när det behövs! 

Jag fick några extra timmars sömn. När jag sedan vaknade låg min lilla bebis bredvid mig och sov. Jag kände mig lite piggare och Mattias kunde åka och jobba. 

Förmiddagen rullade på... Kaffe och soffmys. Men Edwin tröttnade rätt fort, och alvedonen började gå ur min kropp. Att bära runt runt på min lilla ledsna dunderklump var en pina! Svag och jävlig kände jag mig... Min underbara mamma kom då hit och tog med sig lilleman på en vagnpromenad. Guld värt! 

Medan jag var själv här hemma laddade jag batterierna med mer alvedon och en varm dusch med hårtvätt. Ljuvligt... Fick sedan energi till att vika ett berg med tvätt, städa på Elias rum och bädda rent i hans säng. Det var precis vad energin räckte till, sedan satte jag mig och sorterade lite nya foton som kom i brevlådan iförrgår. Konstaterade att två nya fotoalbum behöver införskaffas! 

Mamma kom tillbaka med Edwin, han fortsatte dock att sova ute i vagnen. I samma veva kom Carro hit. På med kaffet, sedan kom även Evelina på besök. Så roligt! Vi fikade, pratade gamla minnen och skrattade massor. Medicin mot en trött och sliten kropp... Efter ett tag vaknade Edwin och ville vara med och mysa. Han var på hyffsat humör och tillät oss babbla på bäst vi ville! Längtar redan till nästa gång vi ses och pratar massa gamla tokiga minnen som ingen annan än vi förstår, hihi. 

Mattias kom hem från jobbet och det var dags att äta middag. Han hade förberett en fisk som jag bara kunde stoppa in i ugnen. Mums! Fredagen till ära tillät Edwin oss att äta tillsammans. Han satt nöjd i babysitter på kökssoffan. 

Kvällen kom och jag smet iväg på Ica en sväng. Köpte Fredagsblommor och hämtade ut två paket som kommit med posten. En ny förstoring på Edwin och kläderna från Ellos! En tunika och leggings till mig. Hade tur att allt satt som en smäck och motsvarade förväntningarna! Till Elias blev det en fin tröja och mjukisbyxor som hamnar i växa-i-lådan. Kul när man blir nöjd med allt, hihi. 

Edwin fick ta ett fredagsbad när jag kom hem från Ica. Uppskattat! Vi badar honom väldigt sällan i och med att han är så torr på kroppen. Men att bada i rapsolja 1-2 gånger i veckan gör susen! Dock var det inte så roligt att kliva upp... Vi hade en hysterisk bebis där ett tag. Men efter lite liggamning och en 5 minuters powernap blev han nöjd och glad. Nu myser han i soffan med pappa! 

Kvällen här blir lugn och mysig. Ljusen är tända och Mattias har röjt undan disken i köket. Vi kikar på Fångarna på Fortet och ska poppa lite popcorn. Sedan hoppas vi att vår lille chef somnar fort så vi får prata vuxenspråk och titta på en film kanske :) 




sjuk, tråkig morsa...

Imorse var det tungt att vakna. Snorig och borta i huvudet. Men min gosiga bebis var på strålande humör, så jag kunde ju inte annat än att smittas av det. Hihi. Turligt nog lyckades jag lura honom att det var för tidigt för att gå upp, så vi somnade om till 11:00. Behövligt... 

Jag var ganska segstartat och Edwin tyckte att jag var såå tråkig. Jag är inte myssugen mamma! Lyckades få i mig kaffe och macka medan han tittade på barnprogram iallafall. Ja, det är något han älskar! Iallafall i 5 minuter. Och då struntar jag i alla "regler" om att barn under 2 år inte ska kolla på tv. Det är det enda som duger för honom ibland, och vi pratar ju inte om timmar han ligger framför skärmen direkt... Tack vare teven hann jag även slänga in en tvätt. 

Mitt på dagen kom min farmor och farfar som räddaren i nöden. Slut på alvedon här hemma! Jag stoppade i mig två stycken på en gång, sedan drack vi kaffe och gosade med Edwin som var på bra humör! Jag fick även tid att hänga tvätten. Äntligen gick jag på mer än halvfart med alvedon i kroppen...

Mattias kom hem tidigare från jobbet idag. Så skönt! Dessutom hade han köpt med sig kuckelimuckmedicin till mig. Det piggar alltid upp! 

Edwin har sovit extremt lite idag. Bara för att det var min högsta önskan, hehe. Efter maten lyckades han dock somna en liten stund. Även Mattias. Men tror ni jag kunde somna då? Näpp. Så himla typiskt... Nåja, diskberget försvann iallafall. 

Nu är vi uppe på Norrvägen och kikar på hockey. Sedan blir der hem och hopp i säng! Det vore ljuvligt att få sova bort den här envisa förkylningen. 

Vi har även börjat få panik över nytt boende. Det är nästan outhärdligt att bo fyra personer i en liten tvåa. Och tänk till sommaren och hösten när Edwin inte längre är en liten klump som sitter stilla i våra knän... Vi har sökt en fyra hos Hudiksvallsbostäder, bara en liten bit från där vi bor nu. Det vore ju såå lämpligt! Varsitt rum till barnen och ett eget till oss vuxna. Två klädkammare. Egen ingång. En liten tvätthörna. Och som sagt bara ca 100 meter från vårt nuvarande hem. Men vi ska inte hoppas på för mycket... Vi är inte dom enda som har sökt den, och inte har vi så mycket poäng heller. 

Vi letar också efter privata lägengeter och hus. Ja, nu måste det verkligen hända något. Men vi vill helst inte lämna Forsa... Vi trivs så bra här! Tipsa gärna :)




Den här lägenheten vore inte tokig! Vi håller tummarna, utan att snöa in oss för mycket...

det går inte att förneka...

Nej, nu går det inte längre att hoppas på att jag inte ska bli sjuk. Hej, du otrevliga förkylning! Kroppen är slut, snoret rinner, nysningarna avlöser varandra, halsen börjar göra ont och huvudet är sådär mossigt trött... 

Imorse var det riktigt svårt att ta sig upp ur sängen. Jag har tur som har en trött bebis på mornarna som gärna myser ett tag under täcket! Jag har också tur som har en gullig mormor som ofta hjälper mig med det ena och det andra. Idag ringde hon och berättade att hon hade kokat soppa som hon gärna ville komma hit med. En kvart senare var hon här! Hon såg till så att jag fick i mig kaffe och frukost, hon diskade undan och tog sedan med sig Edwin på en promenad så jag fick vila, tanka energi och äta den goda soppan. Världens bästa mormor och gammelmormor har vi. 

Edwin sov bra i vagnen. Det kanske är det som gäller nu för att han ska sova på dagarna? Han har sovit bra ute dom senaste gångerna, peppar peppar. Då kommer babyvakten som vi fick av Mattias föräldrar till användning! Idag hörde jag bara skatornas krax genom högtalaren, så till slut måsta jag gå ut och kolla om min lilla bebis ens låg kvar i vagnen... Men jo då, där sussade han sött. När han vaknade var han kall om näsan (enbart där, tack och lov!) och han var på riktigt bra humör. Utvilade bebisar är grejer det! 

Eftermiddagen kom och pappan i familjen kom hem. Skönt att middagen redan var kirrad tack vare mormor! Men jag kanske inte skulle ha ätit så mycket... Den innehöll nämligen både kål och lök, vilket resulterade i en ledsen bebis. Dumma mamma! 

Efter maten klädde lilla familjen på sig och tog en promenad. Vi gick till ica och handlade lite. Sedan somnade Edwin så skönt i vagnen, så vi slängde in matkassarna i hallen hemma och gick en extra sväng. Skönt med friskluft på kvällen! Det gjorde gott för mitt mossiga huvud. 

När vi kom in igen fick vi besök av min moster! Mysigt... Det blev kaffe och Edwin-gos. När hon hade åkt hem blev det dock inte så gosigt och mysigt. Edwin matvägrade för första gången! Han bara skrek och skrek. Han visade att han var hungrig, men så fort han fick bröstet så vart han ännu tokigare. Han brukar amma varannan timme på dagarna och kvällarna, men nu vägrade han äta i 4 timmar! Lilla vän... Han var väl arg på mamma som hade förpestat hans mjölk med kål och lök. Fy! Upplev och lär. 

Tillslut slappnade han av och somnade på pappas mage. När han sedan vaknade efter ett tag gick det hur bra som helst att amma, och han somnade för natten. Mammas fina bebis. Finns det något mer fridfullt än att titta på sina sovande barn? 

Vuxentid! Vi gjorde goda varma mackor och tittade på Mia på Grötö. Sedan tog jag och min frusna ömma kropp en dusch, som slutade i ett varmt skumbad. Såå ljuvligt... Skönt att krypa ner bredvid grabbarna i sängen! 

Nu måste jag verkligen försöka sova jag också. Det är en dag imorgon också. Och jag tror inte att Edwin är speciellt nöjd med att ligga i sängen hela dagen, även om mamman vill det. Dessutom har tvättkorgen lyckats bli överfull igen. Där fick man, bara för att man latat sig med tvätten en dag... Så morgondagens projekt är att ta sig ur sängen, och tvätta en maskin med tvätt. Dags att ladda batteriena! 





wishlist från clasohlson...

Åh, jag bara måste ta mig en tur till Clasohlson. Så mycket fint som jag vill ha! Men med "fet" föräldrapenning får jag nog börja med det viktigaste... Nämligen en ny kaffebryggare! Men önska och drömma kan man ju. 



en liten bebis-dejt...

Efter en lite bökig natt var det skönt med en sovmorgon och en mysig nyvaken bebis. Både mor och son börjar bli lite förkylda. Antar att storebrors dagisbaciller har hittat till oss. (Stackars Elias som även verkade åka på magsjuka när han kom hem till sin mamma i söndags...) Här hemma snorar vi bara än så länge, och vi hoppas att det stannar där. Det är nog så jobbigt med en snorig bebis om nätterna! Han vrider och vänder sig och kommer liksom inte till ro, jobbiga täppta näsa! Pappan köpte iallafall hem en nässug igår som verkar bli vår räddning. Mycket snor kom ut ur lillnäsan. 

Förmiddagen gick åt till att göra oss redo, och sedan underhålla en uttråkad bebis. Gud vad svårt det är att roa honom ibland... Inget duger, och jag känner mig som en sjukt tråkig mamma. 

När lilleman blev trött-gnällig så la jag honom i innevagnen. På med dammsugaren! Då blev han tyst och bara låg och myste. Jag passade på att vika tvätt, bädda, plocka ihop och dra ett snabbt varv med dammsugaren. Härligt! Efter det var det dags för overall-fighten och bege oss mot stan. 

Innan mammaträffen tog vi ett varv inne på Åhléns. Inga fynd... Sedan träffade vi lilla Iris och mamman Elina! Det var bara vi två (+ bebisarna) som var där idag. Men det var mysigt! Våra ungar är ju rätt lika till sättet, så idag kunde vi mala på om våra problem och funderingar hela tiden! Edwin och Iris låg på en madrass och snackade på sitt språk medan vi mammor drack kaffe och pratade på vårt språk. Mycket bajs och kräkprat blir det, haha. En mysig stund hade vi... 

Innan vi åkte hem så blev det en tripp till Dollar och Jysk. Nödvändighetsshopping... Duschcremer, våtservetter, rengöringsmedel osv. Och lite roligt! En tavla till badrummet, en tavla till vardagsrummet, krukor man kan skriva på, en uggle-hängare, hårgrejer till mig, neccesärer och små sko-nyckelringar. Billigt och fint! 

När vi kom hem fortsatte Edwin att sova i bilstolen så jag kunde packa upp i lugn och ro. Mattias kom hem från jobbet nästan samtidigt. Gårdagens midddag räckte även idag, smidigt. 

Fram mot kvällen åkte vi till mina föräldrar. Hockeymys och fika! Edwin har legat naken framför kaminen, verkligen populärt. Sedan är det som att trycka på en knapp... Grin och skrik! Tröttheten tar över, och när han blir sådär övertrött så har han riktigt svårt att komma till ro. Lillgubben! 

Vi är fortfarande kvar här, men när matchen är slut så åker vi hem och hoppar i säng! Trött trött trött... Och förmodligen en förkylning på G. Jag är sådär mossigt trött i huvudet. Tur att vi inte har något mer inplanerat på hela veckan! Inte ens ett bvc-besök. Nästa gång vi ska dit är den 4:e, och då är det dags för vaccinering. Nervös mamma! 

En bra dag börjar lida mot sitt slut... 









dagarna går så fort...

Ja, dagarna rusar verkligen iväg när man är hemma med bebis. Iallafall när vi nästan aldrig kommer ur sängen för ens vid 10-11 tiden på mornarna, hihi. Man hinner ju nästan inte med nånting om dagarna längre! Fast det beror väl på att allt kräver sådan extrem planering... EN inplanerad sak idag = FEM inplanerade saker innan Edwin kom till världen. Att åka till stan t.ex innebär inte bara att man kan hoppa i skorna och åka iväg. Nej, först ska man se till att bebisen är mätt. Efter ungefär en halvtimmes amning ska det kanske bytas blöja. Sedan kanske han kräker ner kläderna. Börja om från början! När man till slut är klar med det och har vunnit overall-fighten (med grin och skrik) ska man själv göra sig klar. Leta fram allt som ska med. Vart är mobilen? På med jackan. Ooops, ena tutten är fortfarande framme... Till slut så sitter man äntligen i bilen och är påväg. Allt är med. Bebisen också. Nöjd och lite svettig så åker man iväg, och inser att man inte har borstat tänderna. Hihi, mammalivet deluxe. 

Idag tog det lång tid att göra oss ordning för en promenad. Carro kom och drog upp oss ur sängen. På med kaffet! Sedan tycker mamman att det är lite (mycket) skönt med någon som vaggar runt med Edwin medan morgonbestyren utförs. Ska bara sminka mig... Ska bara bädda sängen... Ska bara vika tvätten också... Till slut kom vi ut iallafall, och tog en liten kort runda med vagnen. Det blåste iskallt, så vi gick med raska steg mot Röda Korset istället. Fynden skrev jag om i förra inlägget, fortfarande galet nöjd. Skorna kom ju som en skänk från ovan! 

Efter promenaden fick jag vädra ur lägenheten ordentligt. Edwin sov och jag ställde vagnen i dörröppningen. Visst, vi har en babyvakt så jag hade kunnat stänga och lämnat honom ute med den på. Fast han brukar ju vakna så fort vagnen stannar, så jag trodde väl inte att han skulle fortsätta sova i 45 minuter idag... Men det gjorde han! 

Under tiden han sov hann jag hänga en tvätt (har tvättat varje dag i en vecka snart!) och städa i min garderob. Vika och kika. Det har varit kaos där länge, så jag har knappt vetat vad jag har haft där inne. Men nu så! Jag hann även äta lunch och ta det lugnt i soffan ett tag innan Edwin vaknade och var myssugen. Vi ammade och sedan tyckte han det var skönt att somna om på mammas mage! 

Vips så var klockan 16:00, åter igen - tiden rusar iväg! Min mamma kom hit och drack kaffe och gosade med Edwin. Då passade jag på att laga middag. Någon slags korv/broccoligratäng med BBQ (som faktiskt blev rätt god!). Edwins morfar kom också hit en sväng och stillade barnbarnsbegäret ett tag, hihi. Innan dom åkte hem lyckades Edwin rikta in sin kiss-stråle perfekt innanför mormors bh också, det blir 100 kronor i sparbössan säger hans pappa!

När Mattias kom hem klappade han händerna åt Edwins kiss-insats och sedan åt vi mat. Efter det så lämnade båda mina grabbar hemmet. Dom åkte upp till mina föräldrar och jag fick drygt en timme med mammalyx... Som idag bestod av att diska undan ett berg med disk och skicka efter 100 gratis foton. Behövligt med lite ensamhet och tystnad, så man får tanka energi och känna saknad. Jag lyckades även knäppa ett kort på Edwin som jag beställde förstoring på. Den förstoringen vi har nu ser han ju så himla sur ut på. Hihi, våran lilla Elaka Edwin!

När killarna kom hem igen blev det kvällsmys. Familjen Annorlunda har börjat igen = fastklistrad framför teven. Kanske man skulle satsa på en storfamilj?! Eller kanske inte. Ett mysigt program är det iallafall. Det blev även en dusch och gott kvällsfika innan det var dags att natta en övertrött bebis.

För andra kvällen i rad lägger vi oss i sängen, kör igång spotify på mobilen och lyssnar på mysig musik medan Edwin tuttar sig till sömns. Älskar att han har börjat släppa bröstet lite då och då, tittar upp och ger mig världens leende. Fytusan vilken god mat mamma! Älskade lilla bebis... Ibland (eller rätt ofta) känns det så overkligt och överväldigande att just Edwin är min bebis. Att just han har legat i min mage och är en del av mig. Den allra finaste delen av mig. Det bästa jag gjort! 

Nu ska jag göra som pojkarna bredvid mig, sova. Imorgon väntar en mysig träff med mammagruppen igen :) 



lite secondhand-lycka...

Efter en liten tripp till Röda Korset blev jag på riktigt bra humör... Jag har länge varit på jakt efter nya promenadskor, har tänkt köpa för ett presentkort jag fick i julklapp. Men nu kan jag köpa något annat för det kortet. Hittade nämligen ett par skor på RK som nästan var som nya! Precis min storlek, och riktigt sköna. 30 kronor och dom blev mina! Köpte även ett linne/tunika, ett bäddset till Elias, fina Alfonsbyxor till Edwin och en fin Mirandanalle att ha som prydnad vid Edwin säng. Elias har redan en, dom är ju så fina! Och dyra... Men jag betalade 5 kronor för den här, hihi. En bra secondhand-dag! 


slut på denna vecka...

Swong sa det, så har veckan svischat förbi oss. En bra vecka! Hela familjen har varit samlad och vi har haft fler bra stunder än dåliga. 

Natten mot idag var sådär... Den enda som sov som en stock var Edwin. Elias har ju blivir lite förkyld i veckan, och inatt kom den hemska förkylningsastman. Han rosslar, har svårt att andas och blir så himla rädd. Lillgubben... Det som hjälper då är att vi vuxna håller oss lugna, att han får sin astmamedicin och att få andas frisk luft. Så när klockan var 4 inatt klädde Mattias och Elias på sig och gick ut. Mattias drog honom i pulkan en sväng, och då lugnade han ner sig. Så skönt! Tur att ingen såg dom, då hade väl dom trott att Mattias var dum i huvudet, hehe.

Söndagen startade med sovmorgon, det tackar vi för! Sedan blev det frukost, kaffe och påklädning. 

Mitt i dagen åkte vi till mina föräldrar. Fika, lek och mys! Elias byggde en legotågbana och Furuvik, hihi. Mamma och pappa hade även köpt lite fint till pojkarna... Brynäsbyxor till storebror, body + dregglis till lillebror och en Brynästiger. En god mjölkfri sockerkaka hade mamma också bakat, gott att kunna ta något till kaffet för en gångs skull. Tack för en mysig stund! 

Väl hemma var det dags att laga middag. Mattias stod för kockinsatsen idag! Älgfilé och friterad potatis. Himla lyckat, förutom att det blev alldeles rökigt och luktade friterat i hela lägenheten... Men det var det värt, mmm! 

Klockan tickade på. Edwin vilade en kort stund, Elias spelade på surfplattan med pappa och jag diskade undan. Sedan blev det glass till efterrätt för pojkarna! Elias åkte sedan till sin mamma, tack för den här veckan lilla vän! 

Nu är kvällen här och vi har en trött/ledsen Edwin. Han var nöjd över att få ligga naken och vädra rumpan ett tag, med sedan tog tröttheten över. Han somnar, vaknar, grinar, skriker omvartannat... Lillhjärtat. Ska försöka få honom att somna lite tidigare ikväll tror jag. Om vår lilla chef går med på det vill säga, hihi. 

Jag har även beställt lite kläder på rea idag. Inte alls mycket, men en blus och leggings till mig. Har bara svarta sådana och tyckte det kan vara lite roligt med mönster på benen till alla mina svarta tunikor... Sedan hittade jag inget mer, men måsta komma upp i 200 kr. Så det blev en tröja och byxa till Elias i en lite större storlek. Bra att ha på dagis i höst! 

Nu börjar projekt trösta ledsen Edwin, sedan hoppas vi på en tidig kväll och iallafall en liiiiiiten lugn stund i soffan. Ladda batterierna för en ny vecka :) 






trivs men ändå inte...

Vi trivs jättebra i vår lilla lägenhet. Eller har trivts, snarare. Det börjar bli så otroligt trångt... Vi bor ju bara i en liten 2:a nu, med klädkammare som har blivit srorebrors lilla rum. (Även vårt sovrum är extremt litet, vi får bara plats med en 160's säng!) Men det är så skönt med egen ingång, uteplats med lite sjöutsikt, en liten gräsplätt på framsidan, lugna grannar, gångavstånd till affären och gratis "service" om något går sönder. Men samtidigt håller jag på bli tokig! Trångt och saker överallt... Ingenstans att försvinna när man vill vara ifred. Så till sommaren måste vi nog ta tag i projekt flytta-till-större. Drömmen är ju ett hus. Men vi får se vad som händer! 

Lite bilder från vårt lilla hem... 

Lite detaljer från köket.

Små glimtar från vardagsrummet.

Vår lilla trånga hall.

Badrummet, som oftast ser k.a.o.s ut. 

Vårt tråkiga och lilla sovrum.

Elias lilla krypin. SOM NÄSTAN ALDRIG ÄR SÅHÄR STÄDAT. 

en kall & härlig dag...

Helgen är här, och jag börjar med lite ointressant fakta, sånt där tjatigt mammasnack... Men inatt slog Edwin rekord i att sova ett långt pass utan att äta! Han brukar oftast äta varannan eller var tredje timme mellan klockan 21:00-09:00 ungefär. Igår åt han sista gången vid 22-tiden, sedan sov han enda till 03:30 utan att äta. Fem och en halv timme, bravo bebis! Själv låg jag vaken med sprängfyllda tuttar och bara väntade. Så himla typiskt att jag inte kan slappna av och somna. Tänker hela tiden att "han ändå vaknar snart". Klockan var nog runt 02-tiden när jag äntligen kunde somna. Tur att alla grabbar i familjen är rätt morgontrötta, hihi.  

Morgonen började bra här hemma. Barnen var glada och mysiga efter en liten sovmorgon. Eliasgubben var piggare och hade sovit bort febern. Mattias kokade kaffe och dukade fram helgfrukost. Min lilla bebis brukar bara orka vara vaken en timme på mornarna ungefär, sedan tar han sin första powernap. Perfekt! Då hinner man dricka kaffe, äta frukost och bli människa. 

Förmiddagen rullade på... Grabbarna höll till i soffan medan jag donade med disk och plock. Sedan tog Mattias och Elias en pulkapromenad medan jag och lillebror stannade inne i värmen. Efter lite grin och gnäll så somnade han på min mage i soffan en stund. Dessa stunder är så oerhört mysiga! 

Mitt på dagen åkte vi till barnens farmor och farfar i Bobygda. Glada miner! Vi åt korv med bröd till lunch, sedan gick vi ut i snön. Hela familjen! Edwin sov i storebrorsans sittvagn, det går superbra om man bäddar med täcke i liggläge. Vi har alltid den vagnen i bilen då Edwins bilstol går att fästa i chassit. Smidigt! Vi andra lekte och hade roligt. Pulka, snöfotboll och leka med en lastbil. 

Efter nästan en timme ute blev vi frusna och gick in igen. Att lillebror sovit hela den tiden tyckte jag var bra för att vara honom. Men sedan fortsatte han att sova inne! Wow, hela två timmars tupplur. 

Innan vi åkte hem från Bobygda hann vi leka hästar, mysa och få i oss god middag också. Skön dag på bortaplan! 

På vägen hem åkte vi till en tjej i Delsbo som syr helt underbara vetekuddar. Och en massa annat fint. Sist vi var hos Helen och Emil så blev både jag och Edwin förälskad i deras kudde som dom hade köpt av henne. En med underbart uggle-mönster. Helen fixade så att en precis likadan låg och väntade på mig, superduper! Så den köpte vi idag. Blir perfekt att värma och mysa med för barnen! 

Väl hemma var det kväll och dags för myspys. Både Elias och Edwin tog ett varsitt bad. Det gillar dom! Storebror myste sedan med den nya vetekudden i soffan. "Vill ha den bara jag, på mitt rum hela tiden!" Hihi, stopp där. Vi får ofta förklara ordet dela för honom nu, för han tycker att det mesta bara är hans. Mitt, mitt, mitt. Att Edwin har ETT eget gosedjur tycker han är väldigt orättvist, även fast han själv har ungefär 50 stycken. Vi hittar ofta Edwins lilla mjukisräv gömd inne på storebrors rum, haha. Men sådär är det väl. Först fick han ju ha mamma, pappa, bonusmamma och bonuspappa helt för sig själv. Nu måste han dela med en lillesyrra ena veckan, och med en lillebrorsa den andra veckan. Döjobbigt! Men han är en väldigt kärleksfull storebror... Han pussar Edwin flera gånger om dagen och säger ofta att han saknar lillasyster Ida när han är hos oss. Goa Elias! 

Ju längre kvällen gick, desto grinigare blev Edwin. Ont i magen hade han också, lillhjärtat. Vi turades om att trösta, hänga tvätt och vara med Elias. Vid 22-tiden lyckades Edwin äntligen somna. Men då hade vi en vaken storebror istället. Seeeent. Fast så blir det när man somnar i bilen på eftermiddagen. Han fick sitta uppe med oss ett tag. Titta på film och äta popcorn. Ja, nått lyx ska man väl ha som storebror! 

Nu sover alla grabbar, bara morsan som inte kommer till ro... Typiskt. Fast jag känner mig rätt trött jag också, så jag läre väl försöka blunda snart. En bra lördag stoppar vi i minnet iallafall, och hoppas att söndagen blir minst lika bra!





Underbara vetekudden från Cochisedesign. Presenttips! 

det blir ett lösenord här...

Jag har nu funderat och tänk en del på det här med att lösenordsskydda bloggen. Och jag kommer nog att testa det ett tag nu. Det känns liksom rätt. Jag vill vet vilka som läser och tar del av vår vardag. Och bilderna på våra barn. Om jag kommer ihåg (amningshjärna..) så börjar jag med det på söndagkväll. Men hör gärna av er om ni vill ha lösenordet! Jag kommer inte att neka någon. Det är inte det som är grejen. Och det spelar ingen roll om jag känner er eller inte. Ni är fantastiska läsare, och jag vill gärna ha er kvar. Men som sagt, det känns mycket tryggare om jag vet på ett ungefär vilka ni är! Hoppas det är okej med er och att ni vågar höra av er om ni mot all förmodan är intresserade av vår vardagliga varda, hihi. Hör av er med namn på Facebook, smsa, kommentera ert mobilnummer här, eller vad som helst. Känn inte att ni snokar eller inte "är värd" att läsa, för jag uppskattar varenda en som vill fortsätta att följa oss. Men eftersom jag gör detta för familjens skull så är jag enormt tacksam om man inte sprider ut lösenordet. Nu kan man ju tycka att detta är extremt töntigt och onödigt... Att skydda en blogg som inte ens har hundratals läsare. Men det är som sagt ett val jag gör för att känna mig mer trygg med att fortsätta föra dagbok om vårt liv. Hoppas dock ni är några som vill fortsätta att hänga med. Familj som bekanta. Vänner som ovänner. För det är ju ändå det som är lite av charmen med att blogga, att få dela med sig av livet och få fina tips och råd. Åter igen - tusen tack till alla er som kommenterat, tyckt, tänk, peppat och gjort mig glad.
 
Puss på er allihopa, och hoppas vi fortsätter att höras :)

en himla fin fredag...

Idag har jag varit själv hemma med barnen, och det har gått så himla bra! Varför oroade jag mig ens? 

Klockan 08:00 slog småpojkarna upp sina blå, en alldeles lagom tid. Dessutom var båda två på ett strålande humör. Elias var mysig och Edwin bara flinade. Det + en kopp kaffe var en riktigt bra start på dagen! 

Första timmen spenderade vi i soffan med kuddar, täcke och barnprogram. Elias lekte att det var våran båt, och Edwin var helt med på noterna. Han var nöjd över att få sitta lutad mot kudden och titta på tv och storebrorsan. Vi myste som bara den! Sedan somnade lillebror om efter sin frukostslurk. Perfekt - då kunde jag och Elias gå upp och äta frukost i lugn och ro. 

När jag hade fått på barnen torra blöjor och kläder blev jag så sugen på att trotsa kyla och gå ut. Burrrrrr vad kallt... Men solen lyste, och med flera lager kläder på bestämde vi oss för att ta en promenad till ica. Det var ett litet projekt att få på båda ungarna ytterkläder utan gnäll, men sen gick det bra! Edwin somnade i vagnen och Elias satt så snällt på pulkan. Trodde att det skulle bli lite krångligt att dra honom samtidigt som jag skjutsade vagnen, men det funkade bra. En kall men skön liten promenix. På affären köpte vi lite godis och rosa tulpaner, helgen till ära! 

När vi kom hem var vi frusna och trötta. Elias klagade även på ont i magen... Vi vilade lite i soffan. Edwin var fortfarande på strålande humör och bara flinade, älskade lillprupp. Vid lunchtid kom min mamma hit. Hon passade Edwin medan jag gjorde lite lunch till oss. Körv och köttbullar! Elias åt bara litegranna, och skrämde oss med att han ville kräkas. Oh no... Men sedan sa han att han bara skojade, lilla skitungen! Fast trött som tusan var han, och klagade på att han frös. Bäddade ner honom i sängen och läste en saga, sedan var han i drömmarnas värld. 

Efter ett tag kom min pappa hit också, och Mattias hem från jobbet lite tidigare. Mamma diskade, Mattias betalde räkningarna och en övertrött Edwin lyckades somna en stund i min famn. Men som vanligt har han svårt att sova på dagarna. Vaknar lätt och blir sådär tröttgnällig... Men så länge han sover på nätterna så är vi glada! 

När Elias vaknade efter en lång tupplur kändes han varm. Mycket riktigt, tempen visade 38,5 och vi förstod då varför han klagat på lite magont och frossa! Lilla älsklingen... 

Vid 4-tiden smet jag iväg helt själv till affären. Tänk att det räknas till lyx nuförtiden, hihi. Helghandling! Kuckelimuck-medicin, nödvändigheter och lite roligt. Elias fick en actiongubbe och jag unnade mig ett stort doftljus. Oj vad gott det luktade! Vi var även lata och köpte fryst färdigmat... 

Edwin sov faktiskt en lite längre stund på eftermiddagen, så vi fick äta i lugn och ro. Sedan blev det chokladpuddig till efterrätt för storgrabbarna! 

Klockan tickade på och det blev kväll. Med alvedon i kroppen orkade Elias leka en hel del. Edwin ville också vara med. Han tittar med stora ögon på vad storebrorsan gör, hihi. Vi lekte med bilar, spelade gitarr och hade det mysigt hela familjen. Lite godis, vattenmelon och tv-tittande också. Härlig Fredagskväll. 

Sedan ville mamman duscha. Men jag vet inte om jag räknar den här gången som lyxig egentid? Edwin började bli trött och grinig, han var bara nöjd när han fick titta på mig när jag duschade. Så alla grabbarna trängde in sig i badrummet och jag fick duscha med publik. Men jag fick rent hår iallafall, haha. 

Elias alvedon började gå ur kroppen, och Edwin var som sagt väldigt trött och gnällig. Men det varade bara i några minuter... Barnen la sig i varsin soffa framför Fångarna på fortet. Storebror ville ha välling och lillebror låg och snuttade på sin mänskliga napp (yeah, that's me...) och vips så sov dom båda två. Hallelujah. Vuxentid med tända ljus, film och godisskålen! 

Nu hoppas vi på en bra natt, och att storebror får sova bort febern. Om vi är fit for fight imorgon ska vi hälsa på barnens farmor och farfar. Deras farmor har legat på sjukhus i över en vecka och varit riktigt dålig... Dubbelsidig lunginflamation, över 40 graders feber, en sänka på 200, blodförgiftning och så upptäckte dom diabetes. Hua! Nu är hon tack och lov hemma och mår hyffsat bra. Men hon saknar barnen som hon inte träffat på evigheter. Så vi hoppas att vi kommer iväg dit imorgon :)

Tack våra fina barn för en himla bra dag! 








pappa på pappret nu...

Torsdagen började som alla andra mornar den här veckan... Elias och Mattias åker till dagis/jobb tidigt. Storebrorsan är verkligen såå duktig på att kliva upp, klä på sig och göra sig redo utan protester! Efter att dom åkt kröp jag och Edwin ner under täcket igen och sussade vidare någon timme. 

Ibland vaknar Edwin på mornarna med ett stortjut, men ibland vaknar han med ett leende på läpparna och tycker att mamma är roligast i hela världen. Föredrar verkligen det senare... Och idag hade jag faktiskt turen att få vakna bredvid en leende bebis. Lyxigt att kunna gå upp och sätta på kaffebryggaren, kissa och göra en macka medan han låg och jollrade i sängen. Efter det hade Edwin en piggelin mamma! 

Förmiddagen rullade på. Jag vet inte om jag inbillar mig, men det känns som att Edwin faktiskt börjar må bättre nu. Han skriker inte så fort man lägger ner honom längre. Han verkar mer avslappnad, lugn och nöjd med livet. Idag satt han i babysittern och roade sig själv riktigt länge medan jag bäddade sängen och gjorde mig iordning. Det värmer i mammahjärtat när man ser att ens barn mår bra! 

Mitt på dagen blev lilleman helt slut, hihi. Han somnade mitt i maten, och sov  vidare medan jag bytte blöja och klädde på honom ytterkläderna. Ja, dags att åka till stan! 

Gick en liten runda med min mormor och kollade lite rea först. Men det börjar gallras ut rejält nu... Inga fynd. Efter ett tag vaknade Edwin och var hungrig. Letade upp en soffa inne i receptionen på kommunen. Där kunde vi amma innan vi skulle in och skriva på faderskapspappret. Jag är verkligen glad att "jag kan" amma offentligt utan problem. Var lite rädd för det innan jag provat... Men det går ju hur bra som helst. Så himla smidigt att bära runt på maten vart man än är! Och det går ju göra det så himla diskret också. 

Mattias mötte upp oss i receptionen innan vi gick in och skrev på papperna. Godkänd pappa, haha. Så om några dagar heter våran lilla kille inte längre Persson som mig i efternamn. Då blir han våran Edwin Seilis Wahlberg! 

Efter att vi fått våran pappa godkänd var det dags att skynda sig till bvc. Väga, mäta och boka in tid för vaccinering vid 3 månader. Edwin följer sin kurva och går upp hur bra som helst i vikt. Är så glad att min mjölk mättar hans lillmage. Nu väger vår dunderklump (11,5 veckor) hela 6,2 kg till sina 61 cm! Stora fina killen. 

Edwin var så lugn och snäll hela dagen. Så efter bvc-besöket unnade vi oss en fika på mitt gamla (och kanske blivande) jobb, Dackås! Vet ju att det finns en del mjölkfria godbitar där, hihi. Lilleman sov sött och kaffet var gudomligt gott. Energi... 

Väl hemma igen var det dags att försöka styra upp en middag. Edwin var extremt mammig, så jag fick slänga ihop en köttfärssås med en hand så gott jag kunde. Men jag börjar bli riktigt bra på det nu! Att för det mesta bara använda en hand och bära Edwin med den andra. Mamma-skills! 

När Elias och Mattias kom hem var det dags att äta. Hela familjen runt bordet, utan grin och skrik. Otroligt! Edwin satt i babysittern på kökssoffan och pratade med oss medan vi åt i lugn och ro. Mattias kom hem med en mysig velour-dräkt till Edwin. Det första han väljer ut och köper helt själv till honom tror jag, hihi. Så mysig

Elias lekte på rätt bra själv efter maten, Mattias myste i soffan med Edwin och jag fick göra lite nytta med båda händerna. Diska, plocka, vika tvätt och slänga in en ny maskin. Sedan joinade jag Elias i hans lilla rum! Bygga lego och leka med bilar. Det blev även ett bad för honom. Det går både löss och magsjuka på hans dagis, så bortbortbort med dagissmutset... 

Kvällen kom och vi hade en riktigt bra kväll faktiskt. Stor eloge till våra fina barn! Ingen av dem gnällde eller grinade, och det gör väl vilka föräldrar som helst glada?! Edwin var nöjd bara han fick vara med. Det räckte liksom att han fick sitta med mig inne på Elias rum och titta när han lekte. Och ja, storebrorsan lekte ovanligt bra själv ikväll. Det händer inte allt för ofta. Mattias kunde till och med ta ett bad i lugn och ro innan barnen skulle nattas!

Även nattningarna gick bra. Mattias tog storebror och jag tog lillebror, vips så sov dom båda två. Kvällsfika och tv för oss vuxna! Bra avslut på en bra kväll... 

Nu är det hög tid att försöka sova. Har fortfarande svårt att komma till ro på kvällarna, gahhh... Imorgon är jag hemma själv med barnen, har laddat kaffebryggaren så det bara är att trycka på den imorgon ;) 




tappar blogglusten...

Jag vet inte, men det känns som att jag håller på att tappa blogglusten lite? Eller... Jag känner liksom att jag måste "prestera" för att få till ett inlägg som alla gillar. Och det är absolut inte tanken med denna blogg. Jag skriver för mig själv i första hand. Jag har bloggat i princip varje dag sedan 2008/2009. Och det är så fantastiskt att kunna gå bakåt i arkivet och minnas varenda liten känsla. Både roligt och jobbigt... Jag blir full i skratt när jag läser hur fjantig jag var för några år sedan. Allt tok jag har varit med om. Samtidigt blir jag så ledsen när jag påminns om att jag faktiskt harsårat människor, betett mig illa och sagt/skrivit saker jag inte står för idag. En jobbig resa bakåt. För att inte tala om alla kommentarer från förr som alltid kommer finnas i bakhuvudet. Och då menar jag tyvärr inte dom positiva kommentarerna... Var nära på att sluta blogga redan då, men tre år har gått sedan "den tiden" och jag känner nånstans att jag vann över dom anonyma människorna som ägnade sin tid åt att trycka ner mig och förutspå min framtid. 

Nu har mitt liv nått en ny fas. Jag är medlem i en egen liten familj på fyra. Mina underbara pojkar och jag! Jag har ett stort ansvar och jag kan inte riktigt släppa tanken på att jag verkligen vill veta vilka som läser om vårt liv. Jag vill fortsätta att skriva om vårt vardagliga liv, jag vill kunna gå tillbaka senare i livet och läsa om när barnen var små. Att kunna minnas dom känslor som jag känner nu.

Men jag har insett att det inte bara är jag, mamma och mina närmsta vänner som läser längre. Det är ungefär 60 personer till som tar del av vårt liv varje dag. Rätt ointressant kan jag tycka? Haha. Men grejen är att jag för första gången sedan jag började blogga känner ett behov av att veta vilka jag skriver för. Stor puss och kram till alla er som kommenterade och berättade vilka ni var i ett tidigare inlägg! Det betydde mycket!

Jag tycker såklart att det är roligt att så många vill läsa! Men samtidigt vill jag ha "kontroll" över min dagbok... Jag skriver ju om min familj, våra barn och visar bilder på dom. 

Vore lösenordsskydd ett alternativ? Eller skulle alla sluta läsa helt och hållet då? Är det överdrivet att ni ska behöva be om lösenord? Töntigt? För grejen är inte att jag ska "godkänna" er som läsare. Det spelar ingen roll om vi är vänner, ovänner, bekant eller inte ens det. Alla får ju läsa. Bara jag vet vilka som gör det... 

Åh, vad flummigt allt blev. Är så kluven... Provar att fråga rätt ut, vad tycker ni? Förväntar mig inget svar direkt, och det är väk mycket därför jag börjat fundera på lösenord kanske. Just för att jag inte vet vilka jag ställer frågan till... Jaja, vi märker hur det blir. 

Annars då? Vi har haft en vanlig dag här hemma. Storgrabbarna på jobb/dagis. Edwin och jag tog sovmorgon, och kickade igång dagen med kaffe och promenad tillsammans med Carro. Sedan rullade dagen på bara... 

Tvätta, laga mat, äta när storgrabbarna kom hem, underhålla barnen och dricka kaffe med mina föräldrar. Sedan tog det slut på ungarnas energi... Jag och Elias tog då ett mysigt bad tillsammans! Det funkar oftast, hihi. Pappa försökte få lillebror lugn. Han var nämligen så trött att han inte kunde slappna av, vilket leder till en massa trötthetsgrin. Men det grinet är ju såå mycket bättre än det otröstliga skriket. Det här går att trösta och håller inte i sig i evigheter. Ja, det är faktiskt tredje kvällen i rad nu som Edwin inte har gallskrikit, utan mer betett sig som en "vanlig" bebis som grinar för att hen är trött. Hurra! 

Elias somnade först ikväll, trött dagiskille! Edwin verkar ha en sovklocka som är ställd någon gång mellan 21:30-22:00. I drygt en vecka har han somnat den tiden och vaknat 10-12 timmar senare! Självklart vaknar han för mat en hel del gånger under natten (tummen upp för att liggamma!), men han somnar om och vaknar oftast på riktigt runt 8-10 tiden. Obeskrivligt skönt. Speciellt när vi vet hur det känns att inte sova på nätterna. Hade någon sagt till mig för tre-fyra veckor sedan, klockan 03:30 på natten då Edwin skrek som värst, att om ett tag kommer han sova 10 timmar på natten - så hade jag nog bett den personen att fara åt skogen. För det skulle jag aldrig ha trott på då, mitt i eländet. Men summan av kardemumman - det blir alltid bättre. 

Nu ska jah göra som resten av familjen, sova. Imorgon väntar ett faderskapstest och ett besök på bvc. Spännande! 

Men ja, fundera gärna och kom med tips/kritik. Hur ska jag göra med bloggen? Fortsätta, lägga ner, lösenord? Förstår ni varför jag känner som jag känner, eller är det bara överdrivet av mig? 


Älskade barna... 

skönt att träffa andra...

Inatt vaknade jag av att jag halvt i sömnen låg och matade Edwin. Smidigt! När han ätit klart slog jag försiktigt upp ögonen för att lägga mig till rätta igen. Men satan vad rädd jag blev då... Elias stod nedanför våran säng och bara tittade på mig. Vet inte hur länge han stått där, för han sa inte ett ord. Jag sa åt honom att komma upp och lägga sig, så det gjorde han. Vi körde ut pappan till soffan, sekunden efter hade jag två snarkande barn bredvid mig. Så himla mysigt... Älskade gofisar! 

Morgonen var lugn här hemma. Elias och Mattias åkte i vanlig ordning till jobbet/dagis vid 06:20-tiden. Edwin vaknade till han också, men efter en liten tuttslurk så somnade vi om båda två. 

Förmiddagen gick åt till att underhålla en lite kinkig bebis. Tillslut gav jag upp och gjorde oss tidigt redo för första träffen med mammagruppen! Åkte tidigt till stan och tog en liten omväg så att lille herr Wahlberg fick sova i bilen. 

Mammaträffen var så mysig! Det var bara jag och två mammor till, men ännu en mamma skulle hoppa in nästa gång. Edwin var äldst, och ensam kille... Iris var snart 10 veckor och lilla Lo var bara en månad. Söta tjejer! Edwin kändes som en biff i jämförelse med Lo, men med Iris är han ju ungefär jämngammal. Han låg länge och tittade på henne på en madrass. Båda flinade stort och kommunicerade på sitt språk. Ja dom skötte sig bra alla tre bebisarna, så vi morsor kunde fika och prata en massa. Så himla skönt att prata med folk som är mitt uppi det man själv upplever! Man är inte ensam. Edwin och Iris var skrämmande lika varandra i sättet... Riktga kräkbebisar, med magont och skrik på kvällarna. Dom bajsade lika sällan och hade ungefär samma levnadsschema. Ska bli så kul att träffas igen och se våra små utvecklas för varje gång! 

Efter mammaträffen blev det lite handling på Maxi innan vi rullade hemåt.
Det blev dyrt då både kylskåpet, apotekförrådet och bilen måsta fyllas på... 

Jag och Edwin kom hem ungefär samtidigt som pappa och storebror. Så vi hjälptes åt med matlagning och underhållning av barn. Idag blev det en enkel korvstroganoff bara, men den var populär hos Elias! Tok-Elias som bara pratar en massa tok när han kommer hem från dagis, haha. Dessutom var han trött (ingen tupplur idag) så humöret svängde hejvilt. Det löste pappan med en pulkapromenad. Så medan storgrabbarna var ute en sväng efter middagen så passade jag på att bada Edwin och mysa på fällen. Han gillar verkligen att bada nu! Även att ligga nakenfis en stund och bli insmord är mysigt tycker han! 

Klockan 19:30 låg hela familjen i sängen, hihi. Elias somnade nästan direkt, pappan vilade och jag liggammade Edwin. Väntade bara på att han skulle dra igång sitt skrikmaraton, men för andra kvällen idag har vi haft en rätt nöjd bebis. Bara lite tröttgnäll, men vilka bebisar är egentligen helt tysta?! Skulle vara Blondinbellas unge då... 

Verkligen såå underbart att slippa ännu en kväll med en otröstlig bebis. Att kunna mysa i soffan ibland och få en massa leenden när man tokar sig är guld värt. Mammas lilla älskling! 

Jag och lillebrorsan sover på soffan inatt. Igen. Inte alls bra för min rygg... Men vi får inte plats i sängen alla fyra när jag liggammar. Elias blir så ledsen vissa kvällar och vägrar sova i sin säng. Och jag förstår honom på ett sätt. Han har ju bara en walk-in-closet som rum, så det känns väl trångt och instängt... Ja vi måste verkligen börja fundera på att flytta till något större! Denna skokartong börjar göra mig tokig... 4 personer i en 2:a är ju som upplagt för kaos ;) 


en liten playdate idag...

En natt på soffan resulterade i något jag trodde var början till mjölkstockning... Aj. Jag kan inte ligga på sida om nätterna längre, får så himla ont i tuttarna? Men inatt har jag nog legat och snusat min bebis i nacken hela natten, och det kändes imorse kan jag säga. Det gjorde så ont när vi ammade, men efter ett tag kändes det tack och lov bättre! 

Morgonen var seg... Mattias och Elias åkte på jobb/dagis, medan jag och lillebror låg i sängen och slumrade ett tag till. Ja, enda tills Carro kom och drog upp oss! Men efter lite kaffe kom man igång och var redo för dagen. 

Vi åkte till Carros syster! Ännu en liten playdate med Helen och Emil. Vi drack kaffe, pratade, myste och tog en promenix med vagnarna. Uppskattat av alla utom Edwin. Han skrek nästan hela vägen... Men några minuter lyckades han slumra till på slutet iallafall, sedan tyckte han att det var färdigsovet. Efter det så bara bökade han vid amningen. Vad göra? Jo, då lägger man sig på golvet mitt i köket på en filt och liggammar... Mamma-livet innebär verkligen att improvisera, hihi. En trevlig dag! 

Eftermiddagen rullade på här hemma. Grabbarna kom hem från jobb/dagis, och då åt vi middag. Mammas goda mjölkfria köttbullar, potatis och morötter. Mmm! Lite disk och tvättvikning efter det. Edwin var på ovanligt bra humör, han bjöd på massa leenden och tillät oss att sitta ner i soffan och mysa. Ljuvligt. På tal om soffan, så fick vi troligtvis våra nuvarande soffor sålda idag också! Så när vår nya soffa kommer skulle vi ringa dom som ska köpa den, så skulle dom hämta våra gamla då. Smidigt! Hoppas allt går enligt planen nu bara. 

Fram mot kvällen tog storgrabbarna ett bad tillsammans. Edwin och jag myste vidare i soffan. Guld värt, när vi annars brukar ha skrikmaraton om kvällarna... 

Duktiga storebrorsan somnade tidigt i sin säng! Själv unnade jag mig ett härligt skumbad. Mammalyx på hög nivå... När jag kom upp igen hade Edwin somnat på pappas mage. Lilla gofis. Så nu sover alltså båda barnen medan vi vuxna myser framför teven. Otroligt! 

Men även jag ska försöka somna i tid ikväll. Min bvc-sköterska ringde nämligen idag och berättade att en mamma-grupp drar igång imorgon! Så det blir nog en mysig dag för mig och min bebis imorgon, men en bra förutsättning är ju att både mor och son är utvilade ;) 





en 11 veckors bebis...

Söndag, härliga söndag. Edwin och jag vaknade upp hos mina föräldrar efter en bra natt. Han blir hela 11 veckor gammal idag, vår älskade lilla vän. Och äntligen vågar jag nog säga att han har kommit in i vår dygnsrytm! 

Alla vakna nätter med skrik (ryser av minnena...) var det längesedan vi fick uppleva, peppar peppar. Oftast så sover han runt 10-12 timmar på nätterna, med amningspauser förstås. Somnar han vid 22-tiden så ligger han oftast och småsover/myser enda till 8-10 tiden på morgonen. Och det är mamman glad för! Däremot har vi rätt jobbiga dagar där 70% av tiden består av grin och skrik, 20% består av att sova och dom sista underbara 10% består av leenden, joller och glada miner. Det gör så ont i mammahjärtat när man har en ledsen bebis dag ut och dag in... Att inte få känna att man kan trösta sitt barn ät hemskt. Men vi hoppas att dom där procenten omfördelas snart. 

Vi har haft en mysig dag, trots en del ledsna miner. Mamma och pappa dukade upp lyxig helgfrukost, sedan tittade vi på skidor och myste i soffan. Mitt på dagen gick dom ut på en promenad med en övertrött Edwin. Jag unnade mig lite mammalyx. Körde ett pass på crosstrainern. Hade som mål att iallafall klara 3-4 km på 10 minuter, så gissa om jag var nöjd när jag orkade köra 7,5 km på 20 minuter? Det är inte i närheten av vad jag orkade förr... Men hey, då hade jag inte fött barn heller! 

Svettig och nöjd hoppade jag in i duschen. Långdusch med hårtvätt och en härlig bodylotion på det. Som en ny människa! När dom andra kom hem från promenaden var jag precis klar. Förväntade mig en vaken bebis, men nejdå, han sov sött vidare i vagnen. 

Och som han sov... Hela 3 timmars powernap! När hände det senast? Vi hann ju till och med äta middag i lugn och ro innan han vaknade. Så god älgstek med mjölkfri sås! Mamma och pappa har köpt hem både smör, margarin, pålägg, yoghurt och grädde som jag kan äta för Edwins mjölkallergi. Så gulligt! Igår trollade mamma ihop en mjölkfri äppepaj med mjölkfri vaniljsås också, annars är det inte ofta det går att ta något gott till kaffer längre... Men det är väl i och för sig rätt bra också, hehe. 

Vi blev kvar på Norrvägen rätt länge, men fram mot kvällen packade vi ihop och åkte hem till pappan i familjen. 

En saknad Elias kom också hem! Men han var trött, ledsen och mammig. Hade nog velat följa med henne hem igen efter en mysig helg! Lilla gubben... Men så fort dörren slog igen så blev han vanliga glada Elias igen. Även lillebror sken upp och blev glad. Det är så roligt att se hur glad han blir när storebror kommer hem. Hjärtat smälter! Vi satt länge på Elias rum och lekte medan pappan duschade. Tänk när Edwin blir lite större och kan leka han också. Fast det blir nog en del fighter då också, hihi. Edwin fick även ett par fina mockasiner som var för små för Elias lillasyster Ida, himla fullträff då jag faktiskt tänkt köpa något liknade till vår storfot som redan växt ur alla tofflor och tossar vi har. Tack tack!

Efter ett tag tröttnade lillebror... När kvällen kommer börjar det obligatoriska skrikmaratonet. Inget hjälper! Usch och fy för dessa hemska kvällar. Mattias skulle åka till stan för att lämna lite rökt fisk till min mormor, och köpa lite bröd på Maxi. Men nej, jag kände att jag inte orkade vara hemma med en skrikig bebis och en Elias som var trött... Jag satte Edwin i bilstolen (somnade direkt) så åkte vi istället. Skönast för alla! 

Mormor följde med till Maxi så jag kunde plocka på mig det jag skulle så fort som möjligt. Förutom lite frukostgrejer blev det 8 nya vita kaffekoppar! Nog har vi koppar här hemma... Men massa udda och olika. Dessutom kostade dom bara 30 kronor. 

På vägen hem vaknade Edwin, och skrikfesten var igång igen. Lilla bebis, vart har du ont? Han var även alldeles röd, knottrig och torr på kroppen. Nästan som utslag... Vad tusan kan det vara? Jag som inte ätit nått med mjölk eller något annat konstig idag? Vi smorde med kortison, fet salva, luftade kroppen och försökte trösta en hysterisk bebis. Vi turades om efter att Elias hade somnat. Mattias gick runt, runt med honom medan jag diskade och hängde en tvätt. Han fick honom ganska lugn till slut, så när klockan var runt 22-tiden la vi oss och liggammade i soffan. Äntligen somnade han. Mammas lilla älskling. Det röda verkar ge med sig, och just nu ser han så himla fridfull ut i drömmarnas värld. Vi sover här på soffan inatt. Vill för allt i världen inte väcka honom och flytta på honom. Dessutom så sover Elias i våran säng med Mattias, och dom ska ju på jobb/dagis imorgon. Så för fridens skull blir det en natt i vardagsrummet. Tur jag tycker det är rätt mysigt. Men fråga inte min rygg...

Nu laddar vi för en ny vecka och hoppas på en bra start. Lite sol, en glad bebis och mycket familjemys vore något :)

Mysigt hemma hos mamma och pappa...

En glad bebis tränar nacken på mormors mage, hihi... 

Finaste bröderna i världen, jag älskar er! 

Kan inte få nog av dessa goa fossingar! 

både bra och dåligt...

Lördag! Pappan i familjen åkte iväg tidigt imorse till Bobygda, han skulle pyssla med lite av varje. Edwin och jag tog oss en mysig sovmorgon... 

När vi vaknade hade jag en glad bebis! Älskar dessa stunder... Dom blir så oerhört värdefulla när vi allt som oftast har en ledsen liten kille. Dessa tandlösa leenden som värmer in i själen! 

Carro kom och gjorde oss sällskap en stund. Sedan gjorde vi oss iordning och åkte till hennes föräldrar. Helen och lilla Emil var också där, så gossarna våra fick utforska varandra lite. Fast jag vet inte om Edwin var så värst lättflörtad, haha... Emil försökte vara lite go mot honom, men min lille gosse hade en skeptisk min, surläppen framme och bara kräktes. Vi får göra ett nytt försök snart, jag vill ju att Edwin ska lära sig att bli lika glad som Emil. Hihi. Gott kaffe fick vi allafall innan det var dags att bege sig hemåt. 

Eller hem... Vi åkte till mina föräldrar. En mysdag med övernattning var inplanerad. Men innan vi körde igång med myset så hann jag faktiskt åka hem och göra några snabba ryck medan Edwin myste med mormor och morfar. Jag skulle åka hem och hämta vagnen så jag passade samtidigt på att dammsuga, gå ut med sopsorteringen, vattna blommor och plocka ihop lite. SKÖNT. 

När jag kom tillbaka hade jag ju Edwins vagn med mig, så vi klädde på oss och tog en skön promenad. Edwin, mamma och jag. 

Resten av dagen gick i ett lugnt tempo. Mysa i soffan, bli bjuden på god middag, efterrätt och titta på hockey. Edwin var på bra humör. Ja, enda tills hockeyn var slut... 

En jobbig kväll för lilleman! Grin, skrik, grin, skrik. Han verkade ha så ont i magen. Kan jag ha fått i mig något med mjölk tro? Kebabrullen jag åt igår? Det var verkligen panikskrik, spänd kropp och knorrande mage. Lilla hjärtat. Dessutom var han extremt övertrött, så det gjorde inte saken bättre. Jag, mamma och pappa turades om att gå runt och trösta honom. Till slut så somnade han av utmattning... 

Skönt att få stöd och hjälp av mamma och pappa när det är såhär jobbigt. Samtidigt som jag tycker synd om dom som får stå ut med så mycket... 

Sedan Edwin somnade har vi haft soffmys med olika bra program på teven. Lite popcorn och godis... Det är så mysigt att sova här! Mår alltid så bra med mamma och pappa i närheten. Även fast man är vuxen nu och själv har blivit mamma, så kommer jag alltid vara liten och behöva dom som trygghet i mitt liv. Så ikväll njuter jag! Vi kör ner morfarn i källaren inatt, så delar jag och Edwin säng med mormorn.

Imorgon är det söndag, vilket innebär att Edwin blir 11 veckor gammal. Det innebär också att storebror Elias kommer hem! Familjen blir komplett :)

en liten shoppingdag...

En bra natt, en liten sovmorgon och en bebis som fortsatte att sova efter morgonamningen. Det gillar jag! Det är så otroligt skönt att kunna smyga upp själv, koka kaffe och sedan i lugn och ro äta frukost med rykande hett kaffe. Efter det är man redo för dagen! 

Edwin vaknade och var ledsen... Men han har börjat bli lite täppt i näsan, så det är väl inte så konstigt. Stackarn! Tur att det oftast släpper lite när man sprutar upp antingen saltlösning eller bröstmjök i näsan. Misstänker att en förkylning är på G, han har kräkts mer än vanligt och varit trött/gnällig/täppt. Mammas lilla hjärta... 

Vid 11-tiden hade jag en nöjdare bebis som inte klagade på nånting. Vi klädde då på oss och hämtade upp mamma/mormor. Dags för lite rea-shopping! Galna priser på Åhléns... Vi fyndade massor, man blir ju helt lycklig av halva-reapriset-lappar. Mössor som hade kostat 199 kronor kostade 10 kronor. Vantar som hade kostar 49 kronor kostade 5 kronor. Vissa barnkläder för 20 kronor... Ja, ni hör ju. Galet. Vi handlade för drygt 300 kronor (mamma ville promt betala lite) och fick så mycket fint för pengarna. Räknade ihop ordinarie priserna och blev ännu lyckligare när jag såg att allt skulle gått på 1156 kronor utan rea! Det blev även ett besök på Kappahl där jag fyndade snygga mysbyxor till Elias för halva priset. Och en tur till Albert & Herbert. Där unnade jag mig en fin uggla i betong och en liten träburk. Så nöjd med dagens fynd! 

Edwin var en liten ängel hela tiden vi var i stan. Han satt vaken i bilstolen och bara tittade ett bra tag när vi var på Åhléns, sedan somnade han och sov tills vi var hemma igen. Tack för det, min lilla älskling. 

Vi stannade till hos mamma och pappa en stund på vägen hem. Amma, fika, mysa och gå igenom alla köp. Kul att packa upp och titta! Köpte presenter till två som fyller år i Februari också, skönt att ha det klart. 

Edwin var på hyffsat humör trots att det började bli eftermiddag och trots att han kräktes mycket. Roligt att busa med mamma, mormor och morfar! Det roligaste han vet nu är när jag sätter upp håret i en lös knut och vickar med huvudet så den far fram och tillbaka. Han ville verkligen skratta idag när jag gjorde så, hela han gapade i ett enda stort flin och försökte få fram olika ljud. Det blev små kraxljud som snaaaart kommer utvecklas till ett skratt. Det vackraste skrattet i världen, det är jag säker på. 

Runt 16-tiden åkte vi hemåt. Mattias kom hem från jobbet nästan samtidigt han också. Vad ska vi äta? Det råkade bli pizza och kebab... Men är det fredag så är det. Råkade på något mystiskt vis komma hem med en påse chips och godis också, hehe. Edwin sov i babysittern medan vi åt, vilken lyx. Men sen har det inte varit så roligt...

En övertrött liten kille som även verkar ha ont. Drygt en timmes skrikmaraton... Men vi klara det bättre nu. Man växer in i föräldrarollen, lär känna sin bebis och har insett att det faktiskt blir bättre. Lyckades få honom lugn tillslut, sedan somnade han mitt i maten. Så mysigt att få slänga omkull sig i soffan med en sovade bebis på magen! Då glömmer man det jobbiga som nyss varit... 

Det blir soffhäng tills det är dags att krypa ner i sängen. En mysig helg väntar :) 






somna mitt i maten...

Natten bjöd på betydligt mer sömn än tre timmar, som natten innan. Att liggamma på nätterna är det bästa för oss, verkligen. Jag minns första veckan efter förlossningen... Jag gick upp varje gång på natten när Edwin vaknade. Bytte blöja och satt upp i sängen för att amma. Rapade honom varje gång. Allt skulle vara sååå korrekt... Aj för ryggen! Nu skulle jag aldrig orka gå upp på nätterna. Jag har blivit mer bekväm, och lärt mig vad som funkar för oss.  Har alltid ett gäng blöjor bredvid sängen, byter på 20 sekunder och sedan lägger jag mig tätt intill min hungriga lilla bebis. Fram med tutten! Han äter tills han somnar. Det har även hänt att jag har somnat före... Hihi. Så skönt att slippa lämna sängen då man är trött. Konstig nog så kräks Edwin nästan aldrig på nätterna! Han som kräks minst 10 gånger/dag. Är så himla tacksam över att våra nätter har gått från ett helvete till detta enkla! Det var som alla sa till oss: snart blir det bättre. 

På förmiddagen hade jag en glad bebis som sällskap här hemma. Sedan kom min mormor hit och myste med oss. Hon hade med sig en god soppa som vi åt till lunch. Edwin somnade sedan på hennes mage i soffan, så jag passade på att stryka en punkt på attgöra-listan... Rensa bland Elias kläder! Ut med en stor kasse urväxta plagg. Tog en titt bland kläderna vi har undanlagda och upptäckte att vi hade massor av tröjor i storlek 110/116. Perfekt. Det är väl egentligen bara något par mysbyxor som han skulle ha haft nu. Hoppas det finns på rean på Åhléns kanske? 

På eftermiddagen åkte vi till stan. Jag skulle ju träffa en kurator! Min kära mormor tog en promenad med Edwin under tiden, och mötet gick så bra! Det var så skönt att få prata med någon jag inte känner, någon som inte vet vem jag är. Efter en timme tyckte jag att jag hade fått ut precis det jag behövde. Jag insåg en del saker och lärde mig att se på situationer på ett annat sätt. Verkligen nyttigt! 

Edwin hade sovit hela tiden och forsatte sova i bilen på vägen hem. Minns inte sist han sov 2,5 timme i ett svep på dagen... Men det är kanske precis vad han behöver? Han har nämligen inte haft några skrikperioder ikväll, peppar peppar! 

Mattias stod för middagen idag, och det var så gott. Någon slags pastasås på mjölkfri grädde med bacon och salami, ihopblandat med spagetti och kryddor. Efter maten kunde jag för första gången, på flera veckor, mysa med en vaken bebis i soffan. Utan gallskrik. Och som jag myste! Vi satt och pratade, sjöng och tittade på teve. Bara sånt jag kunnat drömma om tidigare! 

Fram mot kvällen kom det lite trötthets-gnäll. Men då fick han ta ett bad med mamsen! Uppskattat... Att kliva upp var däremor inte så populärt. Men det gick fort över med lite tuttande och soffmys. Ja, tänka sig att vi fick titta på hockey på teven sittandes, utan en massa grin och skrik. Helt underbart, även om vi är lite smått chockade. Edwin har verkat så lugn och tillfreds med livet idag, och det värmer i hjärtat. Äntligen lite ljus och hopp! Men vi ropar inte hej ännu.. 

Nu ligger lilla familjen i sängen. Edwin somnade mitt i maten... Förstå vad underbart. Man sitter på en resturang, och äter sin favoritmat. Mysigt sällskap. Sedan blir man sådär härligt mätt, nöjd och trött. Man lutar sig tillbaka, slänger upp benen på en stol och somnar med sista tuggan fortfarande i munnen... Eller? Mysiga fördelar med att vara bebis! 

Håller tummarna för att det inte blir skrikfest inatt, nu när vi haft en så bra eftermiddag och kväll... Men imorgon har vi inget inplanerat, så blir det en jobbig får vi väl sova på dagen helt enkelt. 

Roligt förresten att några av er läsare faktiskt orkade/ville/vågade berätta vilka ni är! Blir så glad av er! Så fortsätt gärna träda fram om ni törs, hihi :) 



Framplockade kläder i storlek 110/116 till storebror! 

vilka är ni som läser?

Efter en jobbig natt var mamman trött imorse när klockan ringde. Men jag har mig själv att skylla... Min lilla bebis sussade sött bredvid mig och somnade om efter nattamningarna. Det var jag och mina hjärnspöken som helt enkelt var klarvakna. Tillslut lyckades jag väl skrapa ihop tre timmars sömn iallafall. ZzzzZzZz... 

Morgonen flöt på. Edwin sov vidare i sängen efter lite tuttande, himla skönt. Då fick zzzombie-mamman dricka sitt morgonkaffe i lugn och ro. Jag hann till och med klä på mig, sminka mig och ligga raklång på soffan i 5 minuter. Lite piggare! Sedan var det dags att väcka min kära bebis. Han blev lite arg först, men sedan sken han upp i ett leende. Sedan måsta vi sätta lite fart, ett besök på bvc stod på schemat... 

Vi var där i god tid (som vanligt) utifall att han vill amma eller sova i bilstolen en stund. Men när vi klev in genom dörrarna vaknade han precis. Beredde mig på grin och skrik... Men han visade inte en enda sur min! Vi satt i soffan och snackade, tittade på lite leksaker och bara myste medan vi väntade på vår tur. Han fortsatte att vara en liten ängel innen hos sköterskan. Storkillen på drygt 10 veckor väger nu 6 kg på pricken, till sina 60,5 cm! Mjölken min är det då inget fel på. Som en nojig mamma alltid oroar sig för... Vi bokade en ny tid och satte oss sedan och ammade. Lillpluppen somnade! 

Innan vi åkte hem gick vi till Åhléns en sväng. Halva reapriset på massor av saker! Jag fyndade en t-shirt till mig själv, duschcreme, deodorant och ett par mysiga leggings i sammet. Edwin fick en dregglis. Allt för 160 kronor! Jag hade velat köpa massor av kläder till barnen, så billigt... Men jag lyckades hejda mig. Både Elias och Edwin har överfulla garderober! Speciellt Elias. Har även en fullproppad back under sängen med växa-i-kläder till honom. Måste ta tag i det någon dag... Gå igenom alla hans kläder och kika vad vi har i kommande storlekar. Så jag är glad att jag var duktig och sparade mig idag, trots löjligt billiga priser. 

Väl hemma blev det lite soffmys med hungrig och trött bebis. Sedan var det dags att laga middag. Hade supermamma-power och slängde ihop en köttfärssås med bara en hand. Edwin hängde nämligen på min axel och vägrade sitta i babysitter och titta på. Men det funkade det också... Tänk vad man tog saker för givet innan man fick bebis! Att använda båda händerna när man håller på med något (eller att kissa utan en bebis på axeln) är ju rena rama lyxen nu. Och när man står och vaggar kundvagnen på Ica... Sedan inser man att det inte är en barnvagn, och att man inte ens har bebisen med sig. Ja då är det extra skönt att vila armarna en stund och slippa oroa sig för att han vaknar och grinar! Det är så flummigt att vara mamma ibland, haha. 

Innan pappan kom hem från jobber hann vi ligga på golvet och vädra rumpa också. Mysigt. Ett tag... Sedan började eftermiddags-grinet, lagom tills vi ska äta middag. Vi åt i omgångar och turades sedan om att diska/trösta bebis. 

Mina föräldrar kom hit på lite kvällskaffe sedan. Och Edwinmys. Fast det är ju gå-gå-gå som gäller, sätter man sig i soffan med honom så vänder han munnen mot ens öra och skriker tills man inte står ut. Man reser sig upp igen och ja, då blir han oftast nöjd. Mormor och morfar turades om att hoppa runt här i lägenheten. Skönt att få vila armarna från 6 kilosklumpen en stund... Sedan kom det ett efterlängtat lass i blöjan! Tre dagar utan bajs, och alla jublar när det brakar till. Och nog kom det ett rejält lass alltid. Härligt när det letar sig upp för hela ryggen! Ja, man kan seriöst bli glad för bajs som förälder. På allvar! 

Nu är det kväller och lilla familjen har intagit sofforna. Trötta allihopa... Vi slötittar på handboll och Edwin sover på pappas mage. Det blir snart hopp i säng! Jag har planer på att sova mer än tre timmar inatt, och hoppas att min lille bebis inte har något emot det. 

Imorgon kommer min mormor hit på förmiddagen. Tänkte försöka hinna med lite nytta! Sedan ska jag träffa en kurator på mvc. Prata om mammalivet och allt det jobbiga. Alla uppgivna tankar och den värdelösa synen man har på sig själv ibland. Hoppas det ger mig något! 

Förresten, vilka är ni alla som läser min blogg? Jag är så nyfiken! För lilla mig är det stort att jag har mellan 50-70 läsare varje dag. Och jag är så glad för att så många vill titta in! Jag skulle bli ännu gladare om ni ville kommentera och berätta vilka ni är, även om jag vet att man kanske inte vill eller orkar det... Men jag skulle som sagt bli jätteglad, vare sig jag känner er eller inte! Och har ni någon blogg så vill jag mer än gärna läsa era också! Puss på er, mina ännu okända läsare :) 






en rätt lagom tisdag...

Tisdagen kom, och började med en sovmorgon. Edwin har ju sovit bra några nätter nu, så när han inte ville somna om inatt efter 02-amningen (han var vaken en halvtimme kanske, utan grin) och sedan vaknade igen vid 05-tiden tyckte jag att det var en "jobbig" natt. Hallå? Har jag glömt hur jobbiga nätter vi hade för ett tag sedan? Nätter utan sömn. Timmar av skrik och grin. En otröstlig bebis, och en tillslut stortjutande mamma. Jag tror visst vi blivit lite bortskämd med bra nätter på slutet... Så nej, vi hade absolut ingen dålig natt inatt. 

Efter lite babygymmande och en del ledsna miner på förmiddagen, kom Edwins mormor kom hit. Och då är det minsann en liten kille som skiner upp och blir glad... Eller ja, både bebisen och mamman blev glad. Medan Edwin fick mysa med mormor så hann jag drick kaffe med påtår i lugn och ro, bädda rent i sängen och ta en dusch med hårtvätt. En pigg och fräsch mamma som för en gångs skull inte luktar svett och surmjölk hela dagen, hehe. 

Mitt på dagen blev vi själv igen, lillpluppen och jag. Han var supertrött och sov på min mage i soffan rätt länge. Älskar dessa mysiga stunder! Titta lite på serier, gå igenom Instagram m.m och pussa en gosig bebis på huvudet. 

Vips så var det dags att börja med middagen! Dagarna går så fort när vi sover länge på morgonen... Edwin tog plats i bärselen och jag kunde både vika tvätt och laga mat. Ungsfalukorv (Mattias hade köpt en mjölkfri) och makaroner. Ja, det är inte alltid man hinner slänga ihop en gourmetmiddag när man är hemma med en bebis. Nästan aldrig faktiskt. Men jag lyckas nästan alltid ha middagen klar tills Mattias kommer hem från jobbet iallafall, och det är jag glad för. Annars får jag stryk! En hungrig elektriker är inte att leka med, hehe. 

För första gången på länge kunde vi äta middagen samtidigt. Annars brukar vi äta i omgångar då Edwin har sina grin-och-skrik-perioder på eftermiddagen och kvällen. Men idag satte vi babysittern på kökssoffan så han också kunde vara med. Det funkade! Men om det funkar imorgon är inte så säkert... Dom har sina egna regler dom små liven, ingen dag är den andra lik. Och bara för att man tror att man fått in någon slags teknik eller rutin som funkar bra, så kan det gå åt pipsvängen dagen efter. Härliga bebisliv, hihi.   

Kvällen kom och vi turas i vanlig ordning om att bära runt på Edwin. Runt, runt, runt. Hoppa, vagga, nynna, sjunga... Våga inte sätta er ner! Lyckades få en liten mysstund i sängen iallafall, medan Mattias var ute och skottade och tog en promenad till kiosken. Men sedan blev det skrikfest igen! Är vi så himla tråkiga föräldrar? Jag erkänner att man känner sig som så... Speciellt när man går in på Blondinbellas blogg och läser och hur lycklig hennes son verkar vara! Borde nästan blockera hennes blogg för mitt eget bästa, haha. 

När Mattias kom hem igen lämnade jag över våran lilla grinolle till honom och hoppade i springkläderna. Årets första joggingtur! Och första joggingturen sedan vecka 20 i graviditeten! Kan säga att jag orkade mer med bebis i magen än nu... Men vad kan jag begära? För det första så har jag inte några springskor kvar. Så att jogga med kängor i snövädret var ju sådär. Men jag orkade! Jag tog mig runt. Nu ska jag sakta men säkert försöka göra mig av med dom 5 kilona som envist hänger sig kvar. På magen... Heja! 

När jag kom in igen trodde jag att jag skulle dö. Fy! Men efter en dusch och soyayoghurt med banan kändes det bättre. Och när jag sedan ammade Edwin kände jag mig som en supermorsa! Man blir ju glad av träning. Man blir ju det... Och nog ska jag väl hinna få till lite träningstid någon gång i veckan. Inga undanflykter! MEN, att köpa springskor är ett måste. Tror att presentkortet jag fick av Mattias bror i julklapp får gå till ett skoköp snarast. 

Nu är det kväller och lilla familjen ligger i sängen. Killarna sover! Det är faktiskt ovanligt mycket plats när Elias inte ligger här. För ja, vissa nätter sover vi fyra personer i vår lilla 160's säng. Trångt men mysigt. Att sova mellan både Elias och Edwin kan vara det mysigaste som finns! (Edwin längst ut med ett berg av kuddar under madrasskanten, jag i mittskarven, Elias längst in och Mattias nere i fotändan, haha). Faaast ibland vaknar jag av att Elias ligger på mig, eller med sina fötter i mitt ansikte. Ibland sover man lite sådär med andra ord, hihi... 

Imorgon har vi en bvc-tid klockan 11:00, jag och lilleman. Annars har vi inget planerat... Det får bli en mysdag helt enkelt :) 






en bra start på veckan...

Måndagen inleddes med en rätt bra natt och sedan sovmorgon. Vi märkte inte ens när pappan åkte på jobbet, så skönt. Edwin är oftast på bra humör på morgonen, så det blev lite snack och mys i sängen innan vi klev upp. Dom där leendena man får är helt underbara... 

Edwin satt i babysittern en stund medan jag åt frukost. Men det är fortfarande bara korta stunder som han kan roa sig själv, ungefär två minuter åt gången. Sedan grinar han och vill ha närhet en stund. Har lärt mig att göra 2-minuters-ryck, haha... Bädda sängen, trösta en ledsen bebis. Slänga in en tvätt, trösta en ledsen bebis. Plocka undan frukosten, trösta en ledsen bebis. Göra mig iordning, trösta en ledsen bebis. Ja, det går inte fort precis. Men det funkar! 

Vid 11-tiden klädde vi oss varmt och tog en lång promenad. Edwin sov gott och tussade faktiskt på nappen (!) under hela promenaden. Bra där! Det var underbart med solsken och motion, en riktigt härlig vinterdag. Svängde in på Ica och unnade mig fina tulpaner också. Åtets första! När vi kom hem skulle jag låsa upp dörren, men vart tusan är nycklarna? Inte i fickan? Nej, dom satt kvar i ytterdörren som även var olåst... Amningshjärna? 

Väl inne var det matdags för Edwin. Sedan somnade han i bärselen på mig. Då blev det lite lyxig mamma-tid med gott kaffe, macka och olästa bloggar. Ljuvligt. Det blev en lång mysig stund i soffan, min lille bebis somnade på min mage efter ytterligare lite mat. Guldstunder.

Eftermiddagen gick fort, tack och lov. Det är då som Edwin är som mest grinig... Ingenting duger! När Mattias kom hem fick vi äta i omgångar. Idag blev det mammas goda mjölkfria köttfärslimpa med potatis, sås och sallas. Mums! Sedan turades vi om att bära runt på vår lilla surplupp. Jag hängde tvätt och Mattias diskade. 

Ett sms från posten! Babygymmet hade kommit. Jag slängde mig i bilen och hämtade det. Så himla mysigt... Men det dög bara en liten stund åt vår lille herre. Provar imorgon på förmiddagen när han är på bättre humör, hihi. Jag hängde upp några träfigurer som suttit på en hängmobil så det skulle bli lite mer färg. Gillar verkligen att det är mjuka "kanter" runt omkring så att han inte kan rulla iväg. Nöjd! 

Ikväll har vi i vanlig ordning tröstat en ledsen och övertrött bebis. Peter var här en sväng han också. Lilleman har äntligen somnat, och vi vuxna myser i soffan. Sneglar lite på en Harry Potter film och njuter av tystnaden! Snart blir det hopp i säng... 

Morgondagen är oplanerad. Men vi hoppas på glada miner och mycket mys :) 






ännu en vecka slut...

Söndagen inleddes med en lång sovmorgon för mig och minstingen i familjen. Elias och Mattias var uppe tidigt. När jag och Edwin klev upp hade dom redan hunnit titta på en film, ätit frukost, åkt till stan för att tanka och åkt pulka ute. Ja en riktigt lång sovmorgon blev det visst, hihi... 

Dagen rullade på. Lek, mys och lunch. Edwin har varit vaken i princip hela dagen, så en av oss har försökt underhålla honom medan den andra lekte med Elias. Det är ett heltidsjobb med en bebis som nästan aldrig är nöjd, haha. Oj vad vi vaggar och går omkring med honom! Så fort vi sätter oss ner så blir han arg, våran bestämda herre. Man lär sig fort att göra saker med en hand kan jag säga! Även att skjuta upp måsten, låta saker vara och att kissa med bebis på axeln, hihi. 

På eftermiddagen blev det lek med lera, fika och kurragömma. Lillebror somnade till en liten stund. Men sedan vaknade han med ett jäkla humör, så storgrabbarna fick leka själva. Sedan klockan 11 imorse har inte Edwin sovit mer än kanske 1 timme sammalagt. Han sover ju liksom småsnuttar på dagen... Så gissa om vi hade en övertrött kille när det började bli kväll? 

Elias åkte hem till mamman tidigare ikväll och hade knappt tid att säga hejdå, hihi. När dom hade åkt fick Edwin ta ett bad med mig. Uppskattat! En liten paus från allt grin... Han njöt verkligen! Tittade djupt in i mammas ögon och log, ja då smälter man ju. Vi försökte också få bort lite av den omöjliga skorven... Massor! Med salvan fastnar bara i håret, luktar illa och är omöjlig att få bort. Det ser ut som vi har smörjt in honom med smör i håret, haha. Får försöka tvätta bort mer salva imorgon! 

Som vanligt har han svårt att komma till ro och somna, fast än han är trött. Vaknar alltid efter bara några minuter...
Det bästa är att sova på mamma eller pappa tycker han. Men vi är enormt tacksamma att han har kommit in i våran dygnsrytm. Han sover på nätterna. Äntligen! Inatt sov han mellan sista amningen vid midnatt till 05:30 utan att vakna. Sedan somnade han om efter en tuttslurk. Natten före det åt han sista gången vid 01 och sov sedan till 06:30 innan han ville äta igen. Så skönt med lite sammanhängande sömn! Allt det jobbiga med grin och skrik som vi hade på nätterna har vi på dagarna nu istället. Men det är ju hundra gånger bättre! Man orkar liksom mer på dagarna när man är någorlunda utvilad. Fast bättre kan det bli... Vi kämpar på och hoppas att Edwin blir en lycklig lite kille som mår bra och kan njuta av livet snart. 

Just nu sover han på min mage i soffan. Mysigt. Men snart ska vi hoppa i säng och ladda för en ny vecka! Måndag. Det känns lite jobbigt att vara själv när jag vet hur våra dagar brukar se ut... Men vi fixar det! Hoppas att babygymmet jag skickade efter kommer i början av veckan, och hoppas lilleman gillar det :)

en så mysig kalasdag...

Vilken kalasdag! Fullt ös hela tiden... Morgonen var lugn och mysig. Sjunga för Elias, öppna presenter, äta frukost och leka! Även en del mys. Förmiddagen gick åt till att förbereda lite av varje. Elias och Mattias gick ut på en pulkapromenad. Edwin sov i bärselen på mig så jag kunde faktiskt dona på lite. Mitt upp i allt måsta jag ju även göra lunch/tidig middag. Potatis, fläsk och löksås. Mums! 

Sedan hade vi sådan tur att min mormor kom extra tidigt hit för att hjälpa till lite. Trots att man är två föräldrar så blir det fullt upp när man ska styra med något samtidigt som man ska göra barnen nöjda. Tur jag har min ängel till mormor. Hon diskade medan jag ammade Edwin. Mattias försökte få Elias att vila en stund innan gästerna skulle komma. Utan resultat dock. Jag skyndade mig att hoppa ur myskläderna och sedan göra en tårta, vi hann precis klart tills dom första gästerna kom! Ja förutom min mormor då förstås. 

Anette, Janne, Frida och Tom kom med paket! En cool "plåtväska" med spindelmannen på - fylld med pixiböcker, godis och snygga plåster. En stollig och glad Elias. Av min mormor fick han ett litet Smurfhus med gammelsmurfen och lite möbler. Perfekt till vår Smurfälskande kille! Vi tände ljusen på tårtan som 3-åringen blåste ut, sjöng och fikade. 

Sedan kom även Peter, Ebbe, min farmor och min farfar. Mer presenter! Tre nya bilar, motorcykel, modellera och ett litet plockepinn. Det blev ju lite manfall idag pga sjukdomar och lite annat. Elias farmor och farfar ligger sjuka... Mina föräldrar var ju här igår. Brorsan och Frida kunde tyvärr inte heller komma idag. Men dom hade skickat med ett så coolt paket till Elias ändå! En fin Kiss-tröja, skelettvantar och solbrillor. Snyggt! Tack för allt fint till lilleman. Och tack till min farmor som hade bakat småkakor!

Efter mer fika, lek, bus och bråk var vi alla trötta. Elias och Ebbe rök ihop ordentligt några gånger, haha. Den nyblivna 3-åringen däckade i soffan efter att alla gäster gått hem. Efter en halvtimme väckte vi honom, hans mamma kom förbi och fikade efter jobbet sitt. En supertrött och ledsen Elias! Han ville nog följa med mamma hem... Tillslut grinade han fram ett hejdå och pussades lite, sedan somnade han som en stock i sängen. Det är jobbigt att fylla år minsann, hihi. 

Tack till alla som grattat älsklings-Elias idag :) 

Edwin har varit vaken nästan hela eftermiddagen och en bra bit in på kvällen. Det går bra, så länge vi kan kontrollera grinet och skriket. Det svänger fort, haha. Ena stunden är det surläpp, och sekunderna efter så flinas det. Men tillslut blir han sådär övertrött så att han verkligen inte kan komma till ro. Ledsna miner... Nu har han dock somnat på pappas mage! 

Vi vuxna är sjukt trötta. Kul men jobbigt med kalas... Det blev en kebabmiddag efter att Elias hade somnat, oooops! Nu ligger vi och småtittar på en Harry Potter film. Men det blir inte länge känner jag. Vill gosa ner mig bredvid min bebis och sova! :) 







grattis älskade elias...

Vilken mysig morgon! Efter en bra natt smög jag upp och väckte Mattias. Edwin hade somnat om efter amningen. Sedan gick vi och hämtade paketen och kameran! Dags att väcka storkillen! Ja må han leva, ja må han leva... 

Det var en lycklig nyvaken kille som tittade med stora ögon på paketen i sängen. Hans glädje värmde i hjärtat...  Roligt att han faktiskt uppskattade varje paket. Kläder som leksaker! Och Blixten-tofflorna som "Edwin köpt" blev han väldigt glad för, tack brorsan! 

Nu har jag morgonmys i soffan med barnen. Mattias somnade om, haha. Men jag tog en kopp kaffe och gjorde det mysigt här. Edwin sover och Elias ligger bredvid och gosar... Älskade barn!

Snart kickar vi igång dagen. Fixa och dona. En till tårta måste vi hinna göra också innan kalaset kan börja! Har en kille här hemma som längtar ;)


rosor och fina barn...

Några fler bilder från dagen... Fina rosor & fina barn!






fredag och litet kalas...

Fredag, härliga dag! Elias och Mattias lämnade hemmet lite senare en vanligt, en kortdag på dagis. Jag och Edwin tog en liten sovmorgon och vaknade med bra humör! 

Efter frukost, morgonamning och en stund i babysittern var det dags för en liten tupplur för lilleman. Jag lade ner honom i innevagnen och höll tummarna för att min plan skulle fungera... Jag ville nämligen ta ett snabbt varv med dammsugare. Jodå! Han somnade nästan på en gång jag startade den. Skönt, det var verkligen på tiden att fånga in alla dammråttor! 

Men så fort jag var klar och stängde av den så vaknade han. Typiskt... På med dammsugaren igen bara! Lyckades lura honom att somna om, hihi. Så medan dammsugaren stod på hann jag även vika tvätt, plocka ihop på Elias rum och städa badrummet. Otroligt skönt att få någonting gjort. Dessutom hann jag vila en stund på soffan medan han sussade sött i vagnen. 

Elias och Mattias kom hem tidigt, redan vid 13:30 ungefär. Dom stannade ute ett tag och skottade och gick med sopor. Med sig hem hade Mattias en bukett rosor. Tack älskling! Men det roliga var att jag hade nämnt att det vore kul med lite tulpaner till helgen, och hem kommer han med rosor och tror att det är sak samma. Hihi, nästan! Men fina var dom, rosorna. 

Vi åt sopplunch och sedan började killarna med att göra tårta. Elias fick göra själv! Ja, nästan. Viktigt att det skulle vara godis på. Fin blev den! Vi hann även leka en stund innan mina föräldrar kom för att fira 3-åringen en dag i förskott. 

Fika, presenter, lek och mys! Han fick så fina kläder. Vissa var tråkiga paket tyckte Elias, haha. Men perfekt tyckte vi vuxna efter alla leksaker han fick i julklapp! Böcker och pussel kan man däremot aldrig få för mycket av! Men efter ett tag blev även kläderna populära. Allt skulle provas! Och Brynäspyjamasen invigdes på en gång. 

Medan mamma och pappa var här passade vi på att utnyttja dom lite, hihi. Hinna med lite nytta... Dom myste med Edwin i soffan. Mattias lekte med Elias. Och jag hann diska, skala potatis till middagen, duka och baka mjölkfria chokladbollar till morgondagens kalas. Jag kan ju tyvärr inte smaka tårtan pga Edwins mjölkallergi... Men chokladbollar är gott det också. "Göra klaaadbollar ur Evins blöja" går Elias runt och säger. Hahaha. Tack mamma och pappa för allt fint till storkillen våran, och för att ni kom och myste med oss!

Elias var extremt trött ikväll, så det blev en smärtfi nattning. Jag sjöng ur nya Bamse sångboken och han tittade på bilderna som hör till varje sång. Väldigt bra bok! Edwin däremot var det svårare att natta... En övertrött kille som inte sovit något på eftermiddagen. Han verkar ha sin vakenperiod då. Oftast mellan 14-18 om vi har tur. Men idag höll han ut till 22-tiden. Grin och skrik, och kan inte komma till ro. Somnar några minuter för att sedan vakna och grina. Trötta föräldrar! Hans skrik är inte direkt diskret heller, det ilar och skär i både huvud och hjärta. Inte lätt att vara liten och övertrött... Nu sover han iallafall, och är världens sötaste lilla unge. 

Mellan allt tröstande har vi hunnit tagit varsin dusch och förberett inför morgondagen. En stor dag! Lilla Elias blir hela 3 år gammal. Älskade underbara barn. Vart tar tiden vägen? "Storkille är jag nu!" Ja lilla gubben, det är du verkligen! 

Dom självlysande ballongerna hänger i kökslampan och paketen är framtagna. Imorgonbitti blir det sång och presentöppning i sängen, sedan gofrukost. Det blir lite drop-in-kalas under dagen... Alla mina släktingar kommer och firar storkillen. Tror även att Peter och Ebbe skulle komma, och Elias mamma framåt kvällen. Hoppas på en rolig och bra dag för älskade Elias! Och jag vet att det gömmer sig några roliga saker bland presenterna, och inte baaara kläder, hihi. 

Nu ska mamman försöka göra som resten av familjen... Sova. Men det är lättare sagt än gjort. Jag har riktigt svårt att slappna av och komma till ro på kvällarna/nätterna jag också. Sådan mor sådan son? 

Låt nu natten gå smärtfritt och fort så vi får fira våran älskade Elias snart! :) 





att få somna tätt intill...

Att få somna tätt intill dig, efter en mysig amning och några underbara leenden är det bästa jag vet. Jag får energi till tusen, glömmer allt det jobbiga och njuter av att vara mamma. Din mamma. 



rara barn här ikväll...

Idag har jag känt mig som en piggare och bättre mamma! Hyffsat mycket sömn på natten, en ganska nöjd bebis på morgonen och lite nya feel-good-tankar. Jag har ju rätt ofta känt mig som en värdelös mamma som inte ens kan trösta mitt barn när dom värsta skrikperioderna sätter till... Man känner liksom att man inte räcker till och att ens bebis förtjänar bättre. Därför är jag så otroligt tacksam att amningen fungerar bra nu! Då känner jag mig stark, behövd och som en bra mamma. Så inför varje gång han vill ligga vid bröstet (vilket är vääääldigt ofta) har jag bytt ut tanken "men, är du hungrig nu igen?" mot att tänka "åh vad mysigt, nu VILL min lilla bebis vara nära sin mamma igen, och han känner sig älskad och trygg. Han behöver mig!" Det kanske låter helt korkat i vissa öron... Men varje liten positiv tanke gör nytta när man är nere på botten och snuddar lite titt som tätt. 

Efter lite morgonmys, frukost, sova på soffan, lufta kroppen och sitta i babysittern klädde vi på oss och gick ut. Vi gick förbi min mamma som hakade på en skön runda. Drygt 4 km! Mot slutet vaknade Edwin och var vrålhungrig. Då blev det amning och kaffepaus hos mamma innan vi traskade hem igen. Skönt med luft och motion! 

Väl hemma var det dags att börja med middagen och samtidigt underhålla en bebis som bara ville bäras runt, runt, runt. Jag hade tur att min kusin Tom kom hit och kunde hjälpa till. Som tack fick han en rejäl spya på axeln av Edwin, hihi. 

När killarna kom hem från jobb och dagis åt vi mat. Kycklinggryta och ris, tur att den mjölkfria matlagningsgrädden är god och fungerar till allt! Min underbara mamma kom förbi med en överraskning. Hon hade stått och rullat massa mjölkfria köttbullar och en mjölkfri köttfärslimpa till oss att frysa in. Hur gulligt?! Världens bästa föräldrar har jag. Och jag ska verkligen göra allt jag kan för att bli så bra för Edwin och Elias! 

Kvällen kom... Elias tog ett bad med pappa som publik. Själv försökte jag lugna en övertrött Edwin. Det gick sådär! Sedan hakade Elias också på... Båda barnen skrek och grinade! Edwin höll på längst, vad hände med vår lilla kille som på slutet har sovit om kvällarna? Elias blev på tvärtom-humör och skulle absolut inte sova. Vill inte, ska inte, är inte trött. Vi bör nog prata med dagis om att han kanske inte ska sova så länge där på dagarna... Om ens alls? Hela veckan har han varit pigg på kvällarna och inte kunnat somna för ens sent. Inte bra med tanke på att klockan ringer 05:55 om mornarna! 

Till slut somnade båda barnen. Vilken ljuvlig tystnad. Får man säga så? Vi vuxna har tittat på Brynäs-Leksand, tråkigt med en förlust... Dessutom har jag hunnit vika tvätt och färgat utväxten. Skulle dock ha tagit en mörkare färg. Men det blir nästa gång! 

Nu blir det soffhäng ett tag till innan jag lägger mig och ska försöka sova. Inga hjärnspöken hoppas jag på... 

Imorgon är det Fredag! Elias går kortdag på dagis, sedan ska vi baka och städa. Mjölkfria chokladbollar och en tårta. Mina föräldrar kommer och firar Elias imorgon, en dag innan han fyller 3, för dom kunde inte på Lördag. Så det blir lite kalas två dagar i rad för storkillen :) 




babygym till lilleman...

Nu har jag precis skickat efter ett babygym till Edwin! Jag hade velat ha ett lite mer färgglatt kanske... Men det fanns inga som passade mina kriterier, är ju lite kräsen också! Under 500 kronor och med höga kanter, var ett måste. Nu blev det ett ganska färglöst gym... Men det var billigt på rea, har höga kanter och man kan ju faktiskt "pimpa" det själv. Hänga upp färgglada leksaker och göra det roligare! 

Längtar tills det kommer, så lilleman kan ligga tryggt på golvet och börja bygga muskler ;) 


dags för ett läkarbesök...

Imorse var mamman trött... Trots att Edwin sov hyffsat bra utan grin och skrik. Men istället är det mina hjärnspöken som gör att inte jag kan somna på nätterna. Det är så hemskt... Men jag har börjat få någon slags ångest. Jag vill inte somna, för jag vet att jag kommer vara trött och orkeslös dagen därpå. Jag vet vad som väntar... En ledsen bebis som inte ens mamman kan trösta. Timmar av gnäll, grin och skrik. Och jag vet att jag då kommer må fruktansvärt och känna att jag bara vill lägga mig ner och grina jag också. Förstå vad fruktansvärt hemskt att känna att man inte orkar med sitt eget barn! Jag mår illa bara jag tänker på det. Jag älskar ju mitt barn oändligt mycket. Jag vill alltid vara med honom! Men när det jobbiga tar över och hjärnspökena hälsar på är det inte roligt... Så vad skulle jag göra utan Mattias, Elias och alla underbara människor vi har runt omkring oss? Alla ni som peppar mig och hjälper till. Ni är ovärderliga för mig och Edwin! 

Min älskade mamma kom till undsättning imorse. Hon tog med Edwin på en promenad, och jag fick den djupaste sömnen jag haft på länge. Piggare mamma! Sedan kokade hon kaffe medan jag ammade Edwin. Är så glad att amningen fungerar utmärkt nu, så jag iallafall kan känna att jag gör nånting rätt för min älskade bebis! 

I eftermiddags hade vi ett läkarbesök på bvc inbokat. Hon kollade på Edwins kropp och skrev ut kortisonsalva mot klådan. Vi skulle även fortsätta smörja med en salva som mamma köpte åt oss igår - Locobase repair. Och en ny kräm mot skorv tipsade hon om! Viktmässigt är det felfritt. Han växer så det knakar, jag måste ha väldigt fet mjölk?! Han väger redan 5,8 kilo, storkillen våran! Skönt att veta det, och att inget annat verkar vara fel. Dessutom ska jag få gå till en dietist och lära mig att äta korrekt kost. Helt mjölkfritt. Så med nya salvor och helt mjölkfri mat hoppas vi att Edwin ska få må bra snart. 

Nu är vi hemma. Elias och Mattias hade gjort middag, och nu är dom på affären och handlar tårtingredienser till helgens 3 årskalas! En stollig storkille som ska göra egen godistårta, hihi. 

Edwin sover i babysittern. Den är guld värd! Med fullt liggläge sover han riktigt bra i den. Och vaknar han till så gungar han sig själv till sömns igen. Super! Vi har smörjt in med den nya skorvsalvan, så om någon timme ska det kammas ut och sedan blir det en bad. På med Mildison och Locobase repair på kroppen - sen hoppas vi han sover gott. Mammas fina prins. 

Jag har slängt in en tvätt nu. Har fått så fina kläder till barnen dom senaste dagarna som ska tvättas, och med en kräkbebis, dagiskläder och herrns jobbkläder blir tvättkorgen fort full ;) 


Bästa mormorn köpte fina kläder till Edwin efter att vi varit hos doktorn. Tack för sällskapet <3

läkartid och kuratortid...

Efter en hyffsad natt och en rätt bra morgon känner mamman sig glad och nöjd. I tre nätter har vi sluppit gallskrik och grin, så skönt för mammas lilla plupp... Däremot är det dagarna som är rätt jobbiga nu. Men vi hoppas på en vändning! 

Vi har haft en så mysig morgon. Vi vaknade runt 06:30 då pappa och storebror åkte på jobb/dagis. Byta blöja, amma och ligga lite i babysittern. Han tillät mig att äta frukost och dricka kaffe, guld värt. Edwin bjöd på några underbara leenden också, och tyckte faktiskt att mamma var rolig när hon tokade sig! Nästan så att jag lyckades locka fram ett skratt... Snart så! Sedan vart han lite trött och gnällig, så vi tuttade lite till och han somnade på mig i soffan. Pussa på en sovande bebis och titta på Nyhetsmorgon liggandes i soffan, ja det är en morgonrutin jag gärna kan vänja mig vid. Hihi! 

Nu har vi legat i sängen och pratat och myst ett tag! Så roligt med respons när man tokar sig och försöker vara rolig, han har ju mest bara rynkat pannan och sett arg ut innan, haha. Stora flin och ögonkontakt... Så värdefulla stunder! 

För ett tag sedan somnade han mitt i amningen. Så mysigt när han ligger helt avslappnad och bara småsnuttar även fast bröstet blivit tomt! Ja, det blir mycket tuttande när han använder mig som napp. Lite jobbigt ibland, men det mysiga överväger! 

Min bvc-sköterska ringde även och frågade hur vi hade det. Så gulligt! Vi bestämde att vi tar läkartiden imorgon. Så får vi se vad det ger. Riktigt skönt och tryggt att dom tar vår lilla killes jobbiga period på allvar! 

En barnpsykolog från mvc ringde även idag... Det var min bvc-sköterska som föreslog att det kanske vore skönt att prata med någon utomstående om allting. Vi har ju haft det superjobbigt och jag har verkligen inte mått bra. Så många jobbiga, hemska och ledsna tankar! Att känna sig otillräcklig och värdelös som mamma är hemskt... Så jag gick faktiskt med på att träffa en kurator nästa vecka. Lite tveksam! Men om det kan hjälpa mig att bli en starkare mamma så vill jag prova. Och det är nog inte så tokigt att prata med någon man inte känner... 

Snart ska vi ta tag i dagen på allvar. Morgonmys i all ära, men man måste rycka upp sig och bli människa också. Ta vara på dagsljuset och få friskluft. Hoppas Carro orkar följa med på en runda :) 



vi letar efter ljuset...

Är det inte magen som krånglar för våran lilla Edwin så är det något annat... Idag har han varit alldeles rödflammig och torr över bröstet, armarna, nacken och ryggen. Och grin, grin, grin. Det kliar väl och svider, stackars lilla älskling. 

Vad kan det vara? Han har varit torr till och från förut, men så är det ju ibland. Men inte sådär röd och knottrig! Vi använder bara parfymfritt tvättmedel och parfymfritt mjukmedel till hela familjens tvätt. Och jag använder aldrig parfym på mig själv eller parfymerad bodylotion, så något sånt kan det väl inte vara han reagerar på? Åt jag något konstigt igår? Nej... Bara mjölkfri kycklinggryta med wokgrönsaker. Och kaffe, hårdbröd, soyadryck och soyayoghurt. Däremot misstänker jag att det är en barnolja som kan vara boven... Vi fick en bedtime oil från Natusan som han badade i igår, sedan masserade vi in det i kroppen som det stod att man skulle göra. Den luktade rätt starkt, typ aloevera... Kan det vara den han reagerade på idag? Den använder vi inte igen iallafall. Lider så fruktansvärt av att se min lilla bebis så ledsen och hysterisk, det tar på allas våra krafter! Och värst är det för Edwin som inte kan berätta vart det gör ont eller vad han vill att vi ska göra. Usch och fy. 

Annars har det varit en lugn dag... Elias och Mattias tog en promenad till affären. Mina föräldrar kom hit och tittade på Edwins utslag, så glad att jag har er! Vi badade lilleman, lät honom ligga och lufta kroppen och smörjde honom med fet kräm. Han lyckades slappna av och somna i 45 minuter till slut. Lillplupp... 

På eftermiddagen kom min mormor hit en sväng. När hon skulle åka ville Elias följa med henne. Ja, han var väl trött på lillebrors grin och skrik! Mormor skulle upp till mina föräldrar på middag, så det var en nöjd Elias vi skjutsade dit. Hihi. 

Jag, Mattias och Edwin fortsatte till stan... Tanka och besöka apoteket. Vi köpte kylbalsam att smörja in Edwin med. För att lindra svedan och klådan! Det hjälpte ett litet tag, sen blev han ledsen igen. Usch vad maktlös man känner sig! Vi funderade på att ringa rådgivningen, men så somnade han så skönt i babysittern. Och utslagen ser *peppar peppar* bättre ut... Så vi avvaktar och ser. Vi har ju läkartid på onsdag inbokat också. 

Frida har varit här en stund på eftermiddagen och lekt med Elias. Lycklig kille! Mattias tröstade Edwin medan jag lagade mat. Spagetti och mjölkfri köttfärssås. Helt okej god! Tur att det finns så många alternativ utan mjölk. 

Nu sover båda barnen och vi vuxna tar det lugnt i soffan. Jag ska snart skynda mig att ta en dusch och tvätta håret. Sedan blir det bara lugnt... Mattias har diskat och tvätten är hängd, så det finns inga måsten. Hoppas bara på en tyst kväll och att Edwin får sova! Imorgon är vardagen tillbaka efter ett långt jullov. Storgrabbarna ska på jobb och dagis. Edwin och jag ska försöka få till någon slags vardagsrutin vi också! 

Männen i mitt liv! 

dom finaste brorsorna...

Edwin blev så glad när storebror Elias kom hem! Det riktigt lyste om honom, och det var det längesedan jag såg. Om jag ens sett honom så glad?! Älskade goa ungar... 

Kvällen har varit lugn och mysig. Lek med Elias! Lillebror ville också vara med. Det dög bara med framåtvänd sittställning i famnen, ja någon börjar vilja vara med mer! Hihi. Jag och Edwin "sprang" så och jagade Elias som satt på pappas rygg. Roligt tyckte båda barnen! Vi sneglade även på hockeyn, tråkigt att vi förlorade mot Finland... 

Sedan skrattade vi så vi grät. Hahaha. Hittade en gammal app på telefonen. Det blir såå fula filmer med förvridet ansikte och rösterna blir mörkare. Galet töntigt, MEN KUL. Elias låter som en tonåring när man filmar honom! Så det har vi roat oss med ikväll, hehe, 

Nu sover storgrabbarna, tröttisar. Och Edwin sussar i bärselen på mig. Sitter uppe i soffan och väntar på att han vaknar och vill äta, sen ska vi också försöka göra natt. Skönt att vi alla är lediga imorgon ifall det blir en jobbig natt... 





Finaste barnen på jorden... Jag älskar er!

en utvilad mamma här...

Vilken underbar natt! Jag har verkligen sovit djupt och bra. Edwins mormor och morfar nog nattningen och första nattpasset, medan jag fick lägga mig och sova nere i källaren. Lilleman sov enda till 04:00! Sedan kom min mamma ner med honom till mig. Vi ammade och somnade om tätt intill varandra. Så mysigt! 

Nästa gång han vaknade var vid 7-tiden. Duktiga bebis! Vi ammade igeb, och sedan vart han lite gnällig och ville inte alls somna om som mamman ville... Jag tänkte kliva upp, men precis då kom bästaste mormorn ner och tog med sig Edwin upp. Jag fick order om att ta en sovmorgon! Lovely... 

När jag kom upp igen var Edwin tuttsugen. Vi myste i soffan framför teven. Skidor! Mamma och pappa hade gjort kaffe, och jag kände mig som en ny människa! Tänk vad lite sömn kan göra. 

Resten av dagen har Edwin varit rätt vaken, och faktiskt ganska nöjd. Men det märks när han blir övertrött... Då blir det gnäll och han har svårt att komma till ro. Mormor och Edwin tog då en promenad så han fick sova lite längre än dom korta stunder han lyckats slumra till innan. Skönt för honom! Själv åkte jag och handlade lite på ica. Skönt för mamman också. Det är verkligen en lyx att ha underbara föräldrar som bor nära! 

Vi har varit här hela dagen. Mattias är ju ute och jobbar och sliter, köttfärsleverans i Ockelbo. Jag har turen att bli bjuden på middag här om ett tag. Sedan ska jag åka till Strömsbruk och hämta hem storebror. Som vi har saknat Elias! Vardagen flyter på så himla mycket bättre när den godingen är hemma. Och tänk, nästa helg blir han hela 3 år gammal. Lilla stora killen! 

Kvällen blir lugn. Hela familjen samlas hemma. Mysigt! Och imorgon väntar en ledig dag tillsammans :) 


Edwin har verkligen bästa mormorn & morfarn! 

jobbig dag för lillgubben...

En jobbig natt.... ZzzZzZz! Kvällen och första delen av natten gick bra. En avslappnad kille som sov hyffsat bra. Vid 3-tiden vaknade han. Äta, grina, gnälla och bara sova några minuter åt gången. Trött mamma! Mattias åkte iväg på fisketävling vid 8-tiden, strax därefter lyckades vi äntligen somna och sova ett par timmar. Tätt intill varandra, jag och min älskade lilla bebis. 

När vi vaknade till liv igen hade vi det ganska bra en stund. Babysittern dög faktiskt ett bra tag medan jag åt frukost och gjorde mig redo. Sedan blev det lite gnäll, men så fort han kom ner i overallen och bilstolen så blev han lugn. Vi skulle nämligen åka till Bobygda, jag och lilleman. Träffa lillens farmor och farfar. Även hans faster och två kusiner som var på besök från Dalarna! 

Kusinerna Frida och Rasmus blev helt tokiga i lilleman. Det skulle mysas och pussas och bäras hels tiden, hihi. Till en början gick allt bra, en rätt nöjd liten Edwin. Hans kusiner är mer vild än tam, så det var stoj och liv hela tiden. Jag hade tre ungar i knäet när jag ammade... Så till slut blev det nog för mycket för Edwin. Efter två vakna timmar brakade helvetet lös... Han bara skrek och grinade! Inget hjälpte. Till slut lyckades faster Kicki få honom att somna till i 20 minuter kanske. Mattias kom dit efter fisketävlingen han också. Vi åt och sedan var vi tvungna att åka hem... Edwin vaknade och skrikshowen var igång igen! Stackars lilla bebis. Turligt nog somnade han som en stock i bilen hem. 

På vägen hem svängde vi in till mina föräldrar. Lillebror, Frida och Minnah var på besök från Ljusdal. Edwin sov som en utslagen hjälte framför brasan. Minnah låg på golvet bredvid, nosade och slickade lite på honom ibland. Fina hund... Vi vuxna drack kaffe och hade det lugnt och skönt.

Sedan bestämde vi att jag och Edwin ska sova här hos mina föräldrar. Mattias ska upp tidigt och leverera köttfärs, och jag tackar inte nej till lite hjälp inatt. Eller lite... Det betyder så enormt mycket att få vara här och slappna av. Och jag tror Edwin märker på mig att jag är avslappnad faktiskt. Han blir så lugn han också! 

Tidigare ikväll, efter att jag hade ammat Edwin, åkte jag hem en sväng med Mattias. Skulle hämta lite grejer och hann faktiskt med lite nytta! Diska undan, vika tvätt, gå ut med sopsorteringen och ta en skön dusch. Som sagt, vila är inte alltid att sova... Det är ibland guld värt att få göra dom där sakerna i lugn och ro. Man blir avslappnad när man vet att det är gjort. Och det ger ny energi. 

Sedan åkte jag tillbaka till Norrvägen. Edwin hade varit lugn och nöjd. Kvällen har vi spenderat i soffan! Popcorn och massa bra tv. Lillgubben myser i mormors famn! Så himla mysigt att vara här... Sedan hoppas vi på en bra natt. Mina underbara föräldrar säger att dom tar nattpasset om Edwin blir otröstlig. Så imorgon har han nog en utvilad och pigg mamma! Är så otroligt tacksam för all hjälp vi får från er, mamma och pappa. Bättre mormor och morfar kunde Edwin inte få. Och Elias fick världens bästa bonusmormor och bonusmorfar. Vi älskar er! 


Mys med kusinerna och faster Kicki.

två månaders bebis...

Idag är det två månader sedan vår underbara son föddes. Kan inte bestämma mig för om det känns som nyss eller som en evighet sedan? Det känns liksom som att Edwin alltid har funnits hos oss, samtidigt som det inte var längesedan jag vankade omkring här med tjockmagen och undrade vem som bodde där inne. Galet. 

Edwin väger nu 5,6 kilo och är 59 cm lång. En stor och fin kille! Han gillar att sova på dagarna, helst på någon av oss. Men successivt börjar han lära sig att sova själv ett tag. Innevagnen blev en hit. Där kan han faktiskt sova upp till 3 timmar om vi har tur! Inte för att man inte vill vara nära sin bebis... Men stunderna man får använda båda händerna, kissa länge, ligga ihopkurad i soffan, vika tvätt i lugn och ro, äta frukost och kramas med Mattias är också ovärderliga. Man behöver det. 

Vår lilla kille är ingen nöjd bebis precis, men hur kan man vara nöjd om man har ont i magen? Dumma magknip! Så våran vardag har inte varit sådär "rosafluffig" de första månaderna. Ingen Blondinbella-vardag precis. Magknip, bök vid amning, sömnlösa nätter, gallskrik, kolik, en riktig kräkbebis, skorv som kliar och eventuell mjölkallergi... Vårat lilla hjärta! Skulle ta allt det där istället för dig om jag kunde. 

Ja, det är varken lätt att vara bebis eller förälder alla gånger. Värst är det för lillvännen. Kämpiga veckor! Men vi peppar oss själva med att det snart vänder. Snart är det våran lilla älsklings tur att må bra. Vi pratade om det igår innan vi somnade... Tänk vad vi ska uppskatta den tiden som kommer om ett tag. När den jobbigaste tiden är över. Och tänk vad lyckliga vi ska vara när vi ser att Edwin mår bra! 

Det är iallafall skönt att veta att han växer som han ska. Dessutom märker man ju att han vill vara mer "med" på dagarna. Tittar djupt in i våra ögon och fäster blicken länge på saker och ting. Dessutom har han rullat från mage till rygg två gånger! Duktig kille! Han försöker även prata med oss ibland. Tar i och vill verkligen, men det slutar oftaste med ett långt "aaah". Längtar efter joller och skratt, hihi. 

Vi älskar dig så mycket Edwin! 



peppar, peppar ta i trä...

Peppar, peppar... Inatt hade vi en bra natt här hemma. Edwin sov i innevagnen mellan 00-03 ungefär, sedan åt han och sov vidare till 05:40. Inget gallskrik! Att han tyckte att det var morgon den tiden är en annan femma... Vi klev upp samtidigt som pappan och myste i soffan. Slängde in en tvätt och kokade kaffe! Sedan hade jag en lite gnällig och sällskapssugen pojk. Runt 9-tiden la vi oss och liggammade, och somnade. Jag låg enda till 11:45, en pigg och glad mamma som till och med hann hänga tvätten innan Edwin vaknade! 

Mitt på dagen gick vi till Carro och drack te. Edwin var lite kinkig, så till slut gick vi ut på en vagnpromenad. Lillgubben somnade efter mycket om och men. 

Eftermiddagen har varit sådär... Han låg och vädrade rumpan ett tag, men annars var det bara mamma som gällde. Men får jag sitta ner? Nej, man ska gå omkring och vagga tycker han. Våran lilla bestämda herre! La honom i min hemmagjorda lakansjal, när han är sådär kinkig så skriker han bara i den riktiga bärsjalen... Han somnade till slut och sov ett par timmar på mig i soffan. Mattias kom hem med hämtsallad, och det var Svensson Svensson på teven, så det blev en riktigt mysig eftermiddag till slut. 

Efter maten fortsatte han att sova i babysittern ett tag. Jag började då att fylla i lite i hans bebisbok som han fick i julklapp. Riktigt fin bok! Men efter ett tag ville Edwin ha mat, så jag får fortsätta en annan dag. 

Baddags för familjen! Mattias började, sedan tog jag och lilleman ett bad tillsammans. Kul att han börjar gilla det! Han bjöd till och med på ett leende efteråt, hihi. Han är fortfarande väääldigt snål på dom! Fast, vad ska man flina för när man har ont i magen? Mammas plupp... 

Efter badet var han nöjd i babysittern ett tag. Sedan låg han på mage på fällen tills det var dags att äta igen. 

Nu myser vi alla i soffan... Tända ljus och Alex Schulmans show på TV. Helt okej mysig fredagskväll. Edwin verkar redan trött, så vi får se om det blir för tidigt att lägga honom snart. Ja, det visar sig inatt... Haha. Men vi är glada och tacksamma för en rätt bra dag :) 


när dom inte mår bra...

Sedan jag fick barn har jag fått lära mig att det inte finns något värre än när dom små hjälplösa liven inte mår bra... Natten och dagen har varit hemsk för våran stackars Edwin! 

Det började bra... Han sov på kvällen och somnade sedan bredvid mig efter en amning i sängen, vid 01 ungefär. Två timmar senare började helvetet. Han åt, låg vaken en stund, och sedan kom det där hemska skriket. Det där höga och hjärtskärande, utan någon hejd. Ingenting vi gjorde hjälpte... När Mattias åkte till jobbet trodde jag att lilleman skulle somna av utmattning, men icke. Han skrek vidare till 10:00! Han var alltså vaken i 7 timmar och skrek nästan hela tiden. Det kan inte vara normalt?! Han lyckades väl somna till 5-10 minuter kanske, men annara var det bara lednsa miner. 

Jag bröt ihop totalt och ringde min mormor. Jag skäms så fruktansvärt nu, men jag grät hysteriskt och frågade henne vad jag skulle göra med ungjäveln som bara skrek... Ja, knappt två timmars sömn i kroppen och en otröstlig bebis i fleeeera timmar gjorde mig knäpp. Fy vad hemskt! Man känner sig som en hemsk mamma. Och samvetet kommer ikapp så fort man häver ur sig en sådan sak. Mormor kom på stört och försökte trösta Edwin, så jag fick dricka kaffe och göra mig klar. Vi var ju tvungna att åka till bvc... 

Edwin följer sin kurva perfekt. Så det är inget fel på mjölken jag har... Han blir 2 månader imorgon och väger nu 5660 gram och är 59 cm lång. Oj vilken storkille! Angående skriket så ska jag börja bli jättestrikt med kosten. Helt mjölkfritt. Inget fusk. Det var väl portersåsen med riktig grädde jag åt igår som ställde till det inatt kanske? Så nu kör jag stenhårt i två veckor. Har det inte blivit bättre då så är det inte mjölkallergi säger bvc-sköterskan. Vi bokade även in ett extra läkarbesök på Onsdag ifall vi tycker att det bara blir värre. Så det känns ju skönt. 

Efter bvc-besöket åkte vi raka vägen till Maxi. Mormor gick med Edwin utanför så han fick frisk luft och fick sova. Egentiden jag fick inne på Maxi var guld värd. Bara att få gå själv, utan barnskrik, veta att Edwin sov och få titta i lugn och ro... Det gav mig ny energi. Ibland är vila inte bara att sova! 

Jag handlade en massa mjölkfritt till kylskåpet. Havredryck, sojadryck, sojayoghurt, naturell sojafraiche, matlagnings"grädde" och mjölkfritt smör. Det blev även en snygg tröja till Elias på rean, strumpor till Edwin, en ny almanacka till mig och en ny blomma till hemmet.  

Mormor följde med oss hem. Min ängel. Edwin var totalt slut och sov nästan två timmar i bilstolen! Under den tiden hann vi med massor... Mormor diskade och städade i köket. Hon gjorde rent på ställen som jag inte har gjort något åt på evigheter! Under tiden plockade jag bort julen. Fram med allt det "vanliga". Jag hann även vika tvätt, bädda rent i sängarna och städa badrummet. Sedan dammsög mormor medan jag ammade en hungrig bebis. När han var mätt torkade jag av golven och slängde in mattorna i tvättmaskinen. Vilket teamwork. Skinande rent och julen är ute! Vilken härlig känsla. 

Som tack för all hjälp bjöd vi mormor på middag när Mattias kom hem. Rökt fisk med potatis, sallad och sås. En specialsås för min del. Mmm så gott det var! 

Efter middagen började skriket igen. Vad är det för fel, älskade lilla hjärta? Tänk om du kunde berätta för oss... Min underbara pappa kom till undsättning till två trötta och uppgivna föräldrar. Han tog Edwin i vagnen och gick hem till dom en stund. Mattias och jag somnade på stört och sov i två hela timmar. Oj vad behövligt! Med ny ork åkte vi sedan och hämtade hem vår lilla bebis som tydligen varit sååå trött han också. Han hade sovit hela tiden! 

Jag mår fruktansvärt dåligt när Edwin är såhär ledsen. En massa hemska tankar... Varför kan inte jag göra mitt barn nöjd? Varför orkar jag ingenting? Hur mycket hjälp behöver jag egentligen? Man känner sig totalt värdelös som inte kan göra något. Och det går inte att komma ifrån att man kännet sig som en dålig mamma när man lämnar bort sitt barn för att få vila. Det känns förbjudet att tycka att det är skönt att få vara helt själv, i total tystnad. 

Jag är ju inte själv i dethär. Mattias lider lika mycket när Edwin inte mår bra. Men han kan ju heller inte sova något på nätterna, plus att han måste jobba. Så det är inte lätt att orka vara en stark pappa hela tiden heller... 

Det är tur vi har alla underbara människor runt omkring oss! <3 All hjälp vi får är ovärderlig, för både oss och Edwin. Även om det för stunden känns förjävligt att vi ska måste ta så mycket hjälp... 

Det här med avlastning och egentid är ett känsligt ämne. Ingen vill väl egentligen behöva ta hjälp? Ingen vill väl visa sig svag? Ingen vill väl att folk ska tycka synd om en? Och ingen vill väl vara ifrån sitt barn för att orka med? Men nu är det som det är... Och jag får leva med hjärnspökena om att vara världens svagaste mamma som inte klarar av nånting själv. Innerst inne vet jag att det inte är så, men när man är mitt upp i allt är det svårt att tänka klart. 

Hoppas det vänder snart, älskade Edwin. 

en dag med nära&kära...

Första dagen på det nya året! Edwin somnade sent inatt (men det var ju vårat fel) men sedan sov han hyffsat till klockan 09:00 ungefär. Ska jag vara ärlig så vet jag inte hur många gånger jag ammade honom, kanske bara en gång? Vi båda brukar nämligen somna "mitt i maten" och sedan ligger Edwin tätt intill mitt bröst och sover. Kanske snuttar han lite utan att jag märker? Mysigt är det iallafall, att ligga nära! Man får tydligen mamma-super-power och kan ligga blixtstilla hela nätterna när man har sitt barn bredvid sig. Något som oroade mig innan! 

Mattias åkte och fiskade imorse, så jag och min lilla älskling var ensamma. Förmiddagen gick åt till att underhålla Edwin. Han var vaken i några timmar i sträck och ville ha min uppmärksamhet hela tiden. Teven var dock intressant också, så jag kunde äta frukost och göra mig iordning. Sedan tog vi en powernap tillsammans på sängen... 

Klockan halv två åkte vi och hämtade upp lillemans mormor, sedan åkte vi till våra släktingar i Matnäs. Mammas kusin som bor i Stockholm var hemma, och hon fick också en son i November. Min lilla tremänning Emil, som bara är 10 dagar yngre än Edwin! Men min lilla kille kändes jättestor motför honom, hihi. 

Det var så mysigt där... Mammas andra kusin med barn var också där, även min mormor och hennes bror. Fullt hus! Bebismys och fika. Skönt att få prata med någon som är mitt upp i bebislivet och har det lika som oss. Våra killar är riktiga nattugglor! 

Sedan åkte vi bara hem och vände i princip. Ammade och bytte blöja, sen när Mattias kom hem åkte vi till Edwins farmor och farfar. Vi hade beställt porterstek i utbyte mot bebismys, hehe. Supergott! Och lilleman fick en så fin pyjamas som hans farmor hade fyndat, älskar den! Vi blev kvar enda till kvällen innan vi rullade hemåt. 

Väl hemma fick jag lite mamma-lyx... En lång skön dusch med hårtvätt. Och bara att få klippa naglarna och ha tid att borsta tänderna länge - wow! Härligt. 

Sedan har jag gått igenom Edwins garderob. Nu är exakt alla kläder i storlek 44 och 50 nedvikta i en kartong. Mammas bebis börjar bli stor... Gick även igenom allt fint han har fått av nära och kära! Massa underbara kläder i storlek 56, 62, 68 och till och med 74. Nu är det invikt i skåpet och väntar på att få invigas. Ja, det säger väl bara pang!

Nu är det snart natt... Edwin småsover lite, men han vill nog ammas en gång till och byta blöja innan vi lägger oss. Håller verkligen tummarna för en bra natt. Vi ska nämligen befinna oss på bvc klockan 11:00. Sedan planerar mamman att städa undan julen! Längtar efter ljust och fräscht nu :) 

Många olika konstellationer fotades, haha. Högst upp är det mamma och hennes morbror med deras barnbarn. Nere till vänster är det min mormor med barnbarnsbarn och hennes bror med barnbarn. Sedan är det vi mammor med pöjkarna våra, hihi. 




 

ett mysigt nyårsfirande...


En otroligt mysig kväll.. Välkommen 2014!
RSS 2.0