ännu en vecka slut...

Söndagen inleddes med en lång sovmorgon för mig och minstingen i familjen. Elias och Mattias var uppe tidigt. När jag och Edwin klev upp hade dom redan hunnit titta på en film, ätit frukost, åkt till stan för att tanka och åkt pulka ute. Ja en riktigt lång sovmorgon blev det visst, hihi... 

Dagen rullade på. Lek, mys och lunch. Edwin har varit vaken i princip hela dagen, så en av oss har försökt underhålla honom medan den andra lekte med Elias. Det är ett heltidsjobb med en bebis som nästan aldrig är nöjd, haha. Oj vad vi vaggar och går omkring med honom! Så fort vi sätter oss ner så blir han arg, våran bestämda herre. Man lär sig fort att göra saker med en hand kan jag säga! Även att skjuta upp måsten, låta saker vara och att kissa med bebis på axeln, hihi. 

På eftermiddagen blev det lek med lera, fika och kurragömma. Lillebror somnade till en liten stund. Men sedan vaknade han med ett jäkla humör, så storgrabbarna fick leka själva. Sedan klockan 11 imorse har inte Edwin sovit mer än kanske 1 timme sammalagt. Han sover ju liksom småsnuttar på dagen... Så gissa om vi hade en övertrött kille när det började bli kväll? 

Elias åkte hem till mamman tidigare ikväll och hade knappt tid att säga hejdå, hihi. När dom hade åkt fick Edwin ta ett bad med mig. Uppskattat! En liten paus från allt grin... Han njöt verkligen! Tittade djupt in i mammas ögon och log, ja då smälter man ju. Vi försökte också få bort lite av den omöjliga skorven... Massor! Med salvan fastnar bara i håret, luktar illa och är omöjlig att få bort. Det ser ut som vi har smörjt in honom med smör i håret, haha. Får försöka tvätta bort mer salva imorgon! 

Som vanligt har han svårt att komma till ro och somna, fast än han är trött. Vaknar alltid efter bara några minuter...
Det bästa är att sova på mamma eller pappa tycker han. Men vi är enormt tacksamma att han har kommit in i våran dygnsrytm. Han sover på nätterna. Äntligen! Inatt sov han mellan sista amningen vid midnatt till 05:30 utan att vakna. Sedan somnade han om efter en tuttslurk. Natten före det åt han sista gången vid 01 och sov sedan till 06:30 innan han ville äta igen. Så skönt med lite sammanhängande sömn! Allt det jobbiga med grin och skrik som vi hade på nätterna har vi på dagarna nu istället. Men det är ju hundra gånger bättre! Man orkar liksom mer på dagarna när man är någorlunda utvilad. Fast bättre kan det bli... Vi kämpar på och hoppas att Edwin blir en lycklig lite kille som mår bra och kan njuta av livet snart. 

Just nu sover han på min mage i soffan. Mysigt. Men snart ska vi hoppa i säng och ladda för en ny vecka! Måndag. Det känns lite jobbigt att vara själv när jag vet hur våra dagar brukar se ut... Men vi fixar det! Hoppas att babygymmet jag skickade efter kommer i början av veckan, och hoppas lilleman gillar det :)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0