semesterlunken 🍀

(null)

Min första semestervecka har passerat och nog har jag kommit in i semesterlunken nu. Och trots att vi har NADA planerat denna sommar sĂ„ har vi Ă€ndĂ„ lyckats fĂ„nga dagarna. 

Vi har ju Ă€ntligen fĂ„tt till strandpremiĂ€ren! Förra Ă„ret hĂ€ngde vi pĂ„ stranden frĂ„n maj till augusti typ. Men i Ă„r dröjde det alltsĂ„ en dryg vecka in i juli innan det blev strandvĂ€der. En vĂ€dligt hĂ€rlig dag fick vi njuta av! Mycket fika och en pastasallad till lunch packade vi med oss, sen körde vi strandliv i 6 timmar. Bada, leka, sola och njuta! Elsa var helt lyrisk och tyckte att strandlivet var toppen. Jag som oroat mig lite för hur det ska gĂ„ med vildingen  + sjön. Men det gick verkligen sĂ„Ă„ bra. Mycket enklar det hĂ€r Ă„ret om man jĂ€mför med förra sommaren dĂ„ hon inte kunde gĂ„ sjĂ€lv, men var "för stor" för att vara nöjd med att sitta pĂ„ en filt. Nu hoppas vi att sommaren bjuder pĂ„ nĂ„gra fler strandddagar! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi har Ă€ven firat bĂ€sta mamma/mormor som fyllt Ă„r. En hĂ€rlig dag med tĂ„rta och hamburgare. Även Mattias har ju fyllt Ă„r, hela 30. Men honom ska vi fira pĂ„ fredag med en hejdundrande trĂ€dgĂ„rdsfest. Han fick iallafall lite presenter och skönsĂ„ng av oss pĂ„ den rĂ€tta dagen. Finwhisky, ny plĂ„nbok som Edwin valt och en hotellmysnatt med spa pĂ„ Södra berget. Det blir mysigt! 

Golf och minigolf har vi ocksĂ„ lyckats klĂ€mma in hĂ€r i veckan. Edwin fick en eftermiddags egentid med mamma, pappa och morbor. Elsa fick mysa hos mormor och morfar medans... En hĂ€rlig kvĂ€ll med minigolf och glassfest pĂ„ Dellenbaden. Ett sommarlovsmĂ„ste! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi har Ă€ven hunnit med lite shopping, loppis, fix i trĂ€dgĂ„rden och ÀÀÀntligen röjt undan pĂ„ altanen. Den Ă€r nu inglasad och isolerad, mĂ„lad och en provisorisk matta ligger pĂ„ plats. Nu gĂ„r det att hĂ€nga hĂ€r! Jag har fĂ„tt en hĂ€rlig gunga med, sĂ„ gissa min nya favvoplats... Jag var ju lite emot det hĂ€r med att glasa in altanen, men jÀÀÀklar vad ofta vi sitter hĂ€r nu. Och till sena kvĂ€llen. Det gjorde vi aldrig förr faktiskt. SĂ„ ja, han ska vĂ€l ha ett tack karln min. 

(null)

(null)

(null)

I helgen fick jag Ă€ven ett HELT DYGN med Marlene. Det var verkligen inte igĂ„r... Och vilket jĂ€vla mysdygn alltsĂ„. Hon hĂ€mtade mig pĂ„ förmiddagen, och sĂ„ Ă„kte vi ut till hennes stuga vid havet. Solen strĂ„lade och vi hĂ€ngde i en varsin solstol och pĂ„ bryggan och pratade i flera timmar. SĂ„ jĂ€kla fantastiskt. 

Sedan Ă„kte vi hem till hennes mamma i Idenor dĂ€r Marlene toppade mitt hĂ„r, vi drack vin, lyssnade pĂ„ musik och njöt i solen innan vi gjorde oss redo för en utekvĂ€ll. Men allra först lite raggarbil sĂ„klart. Till sist hamnade vi pĂ„ taket uppe pĂ„ Olearys. Vilket stĂ€lle! Och efter det vidare pĂ„ efterfest med en massa skratt. Klockan var nĂ€rmare 04:30 nĂ€r vi kom hem till Marlenes mamma igen. Och runt 05:00 sa vi nog det sista ordet till varandre innan vi slocknade... 

Morgonen dĂ€rpĂ„ blev vi vĂ€ckt med frukost och kaffe i solen. Hur hĂ€rligt?! Sedan satt vi ute och njöt tills Mattias, Edwin och Elsa kom och hĂ€mtade mig. Men först fick dom lite fika med, och Marlene skyndade sig att klippa Elsas lugg. Tack tack tack för allt. Det dĂ€r dygnet behövde jag verkligen! 

(null)

(null)

IgÄr hade vi Ànnu en fantastisk dag. Trots att jag var lite bakistrött... Men det glömdes snabbt bort nÀr Carro, Hannes och Elwira kom hit och grillade. SÄ roligt och mysigt! Precis som det ska vara pÄ somrarna. Barnen hade superroligt och jag hade kunnat sitta ute och tittat pÄ nÀr dom lekte hela kvÀllen! Men till slut kallade duschen och sÀngen. Tack för att toppkvÀll kÀra ni.

Idag har vi Ă€ntligen fĂ„tt upp poolen hĂ€r hemma. Det uppskattades av barnen, allra helst av Elsa. Som hon badade! Vi vuxna har donat pĂ„ med lite av varje... TvĂ€tt och utefix. Sedan har vi Ă€ven hĂ€mtat hem Elias. Och dĂ€r blev det som vanligt en mysig fikastund med lek. 

VĂ€l hemma igen blev det en sen middag, altanhĂ€ng, dusch och sedan hopp i sĂ€ng för alla tre ungarna. Mattias har spelat golf ikvĂ€ll och jag har hĂ€ngt i soffan. En lagom söndagkvĂ€ll. Nu laddar vi för en ny semestervecka som trĂ„kigt nog inleds med att pappan i familjen Ă„ker ivĂ€g pĂ„ 2 dagars jobb. Men vi ska nog klara oss sjĂ€lva ungarna och jag. Hoppas pĂ„ nĂ„gorlunda bra vĂ€der sĂ„ vi kan vara ute! 

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0