gruvar mig för imorgon...

Ja, nu är ju helgen här och vintern lika så. Mysigt med snö, men när det kommer såhär mycket på en gång blir det bara jobbigt... Dessutom hade det varit mysigare om jag varit ledig i helgen!

Men jag jobbar både imorgon och på Söndag då vi har extraöppet. Snöovädret ska tydligen bli värre i helgen så jag gruvar mig redan inför morgondagen. Skotta, få fram bilen och sedan köra... Hua! Får tänka på att det 100% OB båda dagarna, så jag blir peppad.

Tidigare ikväll tog jag en runda med nya bilen. Åkte och handlade glass till grabbarna, sedan fortsatte jag till stan. Hälsade på mormor och tankade upp bilen. Inte bästa kvällen att ge sig ut på direkt, snö snö snö. Men jag var tvungen att tanka, har ingen lust att göra det innan jobbet imorgon. Kan bli nog så jobbigt att bara ta sig in då...

Nu är det Fredagsmys som gäller. Med glass, choklad och soffhäng. Slö-tittar på en film och har det bra!

Men jag överväger att gå ut och skotta en tredje gång... Det bara vräker ner snö! Vi får se, ser jäkligt kallt och ruggigt ut. Här inne är det himla varmt och gött :-)

en febrig liten kille här...

Imorse när vi bytte blöja på Elias tyckte vi att han var lite varm och ovanligt "morgonsur". Han som alltid är så lycklig när han vaknar... Och mycket riktigt, tempen visade feber. Lillpuppen!

Så han fick vara hemma från dagis idag. Han somnade om så fort Mattias åkt till jobbet och sov enda till 09:15.

När han vaknade myste vi med täcke i soffan framför en film; Petsson & Findus.

Vi låg ett bra tag och bara myste. Han fick även i sig välling, nyponsoppa, banan och pyttelite yoghurt. Macka var ingen hit idag...

Sen ringde jag hit min bror. Snön var nästan på väg in genom dörren när man öppnade den, och bilen var totalt översnöad, så jag kände att jag ville ut och skotta/sopa av bilen. Mattias var snäll och kom på en gång och passade Elias. Mysgrabbarna kollade på film medan jag var ute.

Pust och stön vad med snö det kommit... Skönt att få undan det värsta och få sopa av bilen. Flyttade den till besöksparkeringen så att traktorn som Hudiksvalls bostäder har kan skotta vår riktiga p-plats. Tycker den borde vara här snart?! Eller åtminstone plogbilen...

När jag kom in gjorde jag lunch, brorsan åt här han också. Elias fick inte i sig mycket alls... Nu sover båda grabbarna! Jag har precis diskat undan och småplockat.

Nu är våran nya bil påställd och körklar. Skönt!!! Ska nog åka till stan och tanka den ikväll, samt bekanta mig lite mer med den. Kul med ny :-)

då var vi en bil rikare...

Yes! Nu har vi två bilar igen! Vi slog till och köpte en Peugeot av min chef, via hans bilfirma. Inte världens snyggaste och bästa bil kanske. Men det är en modell 00:a, hade bara gått 11.000 mil, kamremmen var nyligen bytt, den gick felfritt och vi fick den till ett fint kompispris! Vilka bra chefer jag har; den ena är bilförsäljare och den andra fungerar som min personliga "psykolog" ;-)

Det skönaste av allt är ändå att vi köpt den kontant. Inga onödiga lån! Och ändå har vi pengar kvar till framtida husköp/renoveringar. Det lönar sig att spara, det har vi äntligen förstått.

Nu är ett problem ur världen, nu står ett hus överst på önskelistan!

Resten av kvällen hänger jag i soffan. Elias somnade gott efter "lyxmiddag" på Mcdonalds och ett skumbad. Mattias är uppe på Norrvägen och kollar på hockey med min bror. Så jag har det lugnt och skönt här!

Ska göra lite té och hoppa i myskläder :-)

lite bättre känns det nu...

Sådärja. Nu känns det lite bättre med allting. Håret är färgat, blev faktiskt en fin färg som jag aldrig förut haft tror jag. Mörkt, mörkt med violetta inslag. Perfekt med lite färg för att liva upp det gråa tråkiga vintervädret vi har!

Jag har även vikt tvätt, gjort rent tvättmaskinens alla fack och filter, kört den tom på 90 grader, rengjort spisfläkten och rensat avloppet under badkaret. När jag ända var där inne städade jag resten av badrummet. Så nu är några punkter från listan strukna! Skön känsla!

Nu ska jag dona lite mer innan jag ska hämta grabbarna! Vi åker direkt och provkör bilen hos Mathias min chef, sen blir det nog middag i stan. Vissa dagar får man fuska, och just idag har vi ont om tid på eftermiddagen. Mattias är hos frisören kl.16:00, jag hämtar Elias mellan 16-16:30, klockan 17:00 ska vi kika på bilen och NÄR ska vi hinna laga/äta middag? Det blir alldeles för sent, så det blir lite Torsdagslyx!

Vi har även pratat lite med mäklaren som i sin tur skulle framföra vårt "skambud" till husägaren. Han trodde inte han skulle gå med på det. Men samtidigt var vi dom enda intressenterna på huset, så vi får se.

Nu: en kopp kaffe och mys i soffan :-)

nu jävla rycker vi upp oss...

Nya tag! Det är som sagt mycket som krånglar nu... Bilar, husköp och allt vad det är. Men vi ska inte gå ner oss för det.

Vi kanske har tur idag! Min ena chef på Dackås är även bilförsäljare och har egen firma. Han fixade fram ett förslag på några minuter, i den prisklass vi tänkt oss. Vi vill ju köpa bilen kontant och ändå ha pengar kvar till ev. husköp/renovering. Ingen dyr bil + lån med andra ord... Så klockan 17:00 idag ska vi provköra en Peugeot 306 1.6 xr -00:a. Vill vi ha den så får vi den dessutom till kompispris med några tusenlappar billigare. Jag hoppas att det blir bra det här... För redan till helgen är vi i behov av två bilar eftersom jag jobbar både Lör & Sön. Håller tummarna!

Imorse skjutsade jag både Elias och Mattias på dagis/jobb. Bara det är ju jobbigt... Att jag måste skjutsa/hämta dom vissa dagar för att det ska gå ihop. Egentligen ett värdsligt problem, men ändå.

När jag kom hem slumrade jag på soffan framför nyhetsmorgon. Skönt. Men nu är det dags att kicka igång dagen på allvar!

Tänkte börja med att färga håret. Ser jag lite piggare och fräschare ut så kanske det smittar av sig på humöret ;-)

Sedan har jag ju en "rolig" lista att börja bocka av... Rensa avlopp, göra rent fläkten m.m. Jag hade tur att Mattias faktiskt tog listan på allvar och gjorde rent både ugnen och micron igåreftermiddag. Överraskad :-)

Men nu är det dags att sätta igång och försöka vända allt det "deppiga" till något bra! Hårfärg: midnight violet - spännande ;-)

våran onsdag i bilder...

bajs och blä för skitbilar...

Idag har jag och Elias haft en mysig dag på stan med min mormor och kusin Fridis! Vi började med grötfrukost på vallvägen, sedan handlade vi julklappar, lunchade på stan, fyndade två vit/svarta ljusstakar på loppis och handlade ännu fler klappar. Jag har haft ett himla bra flow, så nu återstår endast två personer att köpa till. Så jäkla härligt. Dock är det till två "svåra" personer, min bror och Mattias pappa. Men det hinner vi fixa. Det är ju inte ens December ;-)

När vi kom hem igen åt vi middag och busade med pappsen.

Annars är jag på pisshumör nu... För bilar ska ju bara fungera!!! Vi har ju haft två bilar, en Saab och en Volvo. Saaben har bara krånglat och kostat oss skjortan... Nu har den dessutom punktering x2 och står avställd. Då fick vi låna Mattias pappas skrutt-volvo. Idag tvärdog den... Så nu har vi ju bara en bil igen. Och det funkar inte för oss, vi måste ha två bilar! Så nu är det Blocket.se som gäller. Suck...

Och allt med huset känns ju inte heller så ljust. Stämningen dog lite efter besiktningen liksom... Nya tag!

Ska försöka bli på lite bättre humör nu med soffmys bredvid sambon :-)

kanske ska leta vidare...?

Idag har jag haft en mysig dag inne i stan med Carro. Julklappsshopping och fika! Jag har kommit så sjukt långt med listan på alla klappar som ska handlas, det är inte ens December och jag har bara ett fåtal kvar att köpa. Himla skön känsla! Ingen julstress!

Klockan 14:00 mötte vi upp en besiktningsman vid huset vi varit intresserad av. Himla tur att vi fixade en sådan... För oj oj oj vad mycket det var att göra på huset. Dränera om, mura och fixa till sprickor i grunden, gräva trekammarbrunn, isolera vinden och lite mer. Summor på upp emot 250.000 kommer behövas läggas ut. Så vi tänker inte köpa huset för priset dom begärt. Tror ingen annan vill göra det heller... Vi kan ju försöka lägga ett "skambud" och se vart det leder. Men om det inte godtas så går husjakten vidare. Inomhus var det inget fel, varken fukt eller annat. Så vi får se helt enkelt.

Efter besiktningen åkte Mattias för att hämta hem lillpluppen från dagis. Jag åkte hem och lagade middag; spagetti och köttfärssås.

Sedan slängde jag in en tvätt och diskade undan medan pojkarna lekte med bilar.

Runt 18-tiden kom kusin Fridis på besök. Elias sken upp, för han gillar "Diddi" som han kallar henne. Dom busade som bara den, sprang runt och jagade varandra. "Speeng" (spring) sa Elias och blev tokig när Frida ville vila, han körde rejält med henne! Sen blev han alldeles svettig och trött. Skönt att klä av sig kläderna, borsta tänderna och hoppa i säng!

Själv ska jag ta en skön dusch och tvätta håret. Imorgon väntar ännu en dag i stan med mormor och Fridis. De sista julklapparna ska förhoppningsvis inhandlas. Också blir det lite fika och myspys!

Torsdag och Fredag måste jag däremot köra järnet här hemma. Massa "tråk-städning" som ska bockas av på en mindre trevlig lista... Men sånt måste också göras.

Men nu: dusch och kvällsmys :-)

en överlycklig liten tomte...

Idag hämtade vi Elias på dagis båda två, och han blev alldeles stollig! Sprang runt som en tok mellan fröknarna och oss, lekte hund och allt möjligt.

När vi kom hem fick han öppna paketet som tomtekläderna och dockan låg i. Han blev överlycklig! Nu kunde ju han också se ut som en tomte, det är det enda han pratar om nu. "Tomton" hela dagarna. Gofis.

Efter maten har han sprungit runt i tomtekläderna och lekt med dockan. Så sött...

Nu har precis Carro och Hannes kommit. Vi ska spela lite spel och äta götta, även fast det är Måndag. Galet. Trevligt med besök :-)

en sara-och-carro-dag...

Imorse började dagen 05:30 här på Frejavägen. Tycker det är mysigt med mörka mornar!

Idag var jag tvungen att skjutsa Elias på dagis. Bara krångel med att ha en bil... Mattias kan inte ha barnstolen i sin jobbarbil, så veckan när Elias är här måste ha lämna den på jobbet och åka in med våran volvo varje dag. Vilket innebär att jag är billös... Som tur är har jag fått låna svärfars bil denna vecka. Men vi måste lösa den här bättre, snarast. Ny bil kanske? Eller iallafall begagnad-ny.

Elias tyckte det var konstigt att det var jag som skjutsade på dagis. Det brukar ju vara han och pappa som åker. Det gick jättebra att lämna. Han blev inte ett dugg ledsen utan tyckte att jag skulle åka hem direkt, haha. Äntligen lite dagis-rutiner!

Efter att jag lämnat honom åkte jag till Carro. Klockan var ju bara runt 7-tiden så vi la oss i soffan. Och som vi somnade!!! Vaknade klockan 10 och var helt yr. Vi pratade bara tok, och var allmänt borta. Haha. Blev bjuden på frukost och sedan gjorde vi en secondhand-runda. RK och Dakapo.

Sedan bröt vi helt mot alla "vardagsregler", vi köpte godis och åkte hem hit för att titta på Mysteriet på Greveholm. Så vi har legat i varsin soffan och haft myspys bara! Skönt...

Nu har jag varit ensam ett tag. Har förberett middag, duschat blommor och vikt tvätt.

Snart ska jag åka och hämta hem grabbarna. Måste även hämta Mattias så han kan lämna jobbarbilen i stan. När vi kommer hem blir det fisk-middag, lek och bus. En skön hemmakväll...

Elias ska även få ett litet paket. Han pratar ju bara om tomtar nu förtiden. Så jag har köpt en tomtedocka, en tomteluva och en tomtedräkt. Egentligen är det väl mer som en tomtepyjamas. Men han ska ju gå luciatåg på dagis så då kanske han kan ha den? Ett "tärnljus" ska han också få. Hoppas han blir glad, gopluppen. Då kan vi leka tomte ikväll :-)

lyxig söndagssovmorgon...

Det märktes att Elias inte hade sovit någon middag igår! Han sov oavbrutet inatt mellan 18:30 och 08:30 - snacka om tröttis! Lyxigt för oss vuxna med söndagssovmorgon...

Vi klev upp, år frukost och sen ville Elias bajsa på pottan. Han försökte verkligen, och satt länge och tryckte på. Men inget bajs i pottan. Synd eftersom han verkligen ville!

Sedan mötte vi upp Carro + Hannes och tog en skön promenad till Tövsätter där det var en mysig julmarknad.

Elias fick en tomte (han pratar bara om tomtar och snögubbar nu). Vi köpte även gott bröd, marmelad, rökt sik, knäck, hyacint och ett betonghjärta med mossa. Av det sistnämnda blev det ett fint litet arrangemang med hyacinten!

När vi kom hem, rosiga på kinderna, var det dags för Elias att ta en tupplur. Pappan gjorde likadant. Då passade jag på att åka och storhandla. Skönt att ha det gjort inför veckan!

Nu när killarna vaknar ska vi baka pepparkakor och lyssna på julmusik. Myspys... Sen ska vi åka till Bobygda och käka middag!

En himla bra och mysig dag har vi här hemma :-)

sådär mysigt trött idag...

Idag blev det middag uppe på Norrvägen. Jag tog en promenad dit eftersom Mattias hade bilen och skulle komma senare. Elias blev glad men förvånad när jag kom dit. Fast allra mest var han stolt över att han sovit hela natten mellan "Annnn" och "Toto", varit med och köpt en utegran, byggt en fin legovärld, ätit som en storkille och klarat sig ypperligt utan pappa och Sara. Gopluppen!

Däremot hade han inte sovit nånting. Men han var inte trött och gnällig heller. Det var först runt 17:30-tiden som han började visa trötthetstecken, så då åkte vi hemåt.

Klockan 18:30 tvärslocknade lilleman, hoppas han sover hela natten och rätt länge imorgon så att han vaknar piggelin!

Vi vuxna har soffmys. Men jag har även hunnit tvätta, diska, varit ut med sopor, betalat räkningar och satt upp en belysning i granen ute på baksidan. Allt fast jag egentligen inte har någon ork... Har varit småtrött hela dagen. Och det är jag än. Men det är bara mysigt. Ligga i soffan, titta sig omkring bland allt juligt och bara vara. Vi ska snart slå igång en rolig film, jag och hjärtat. Perfekt Lördag, rakt igenom!

Imorgon väntar ännu en mysig dag. Jag har lovat Elias att baka pepparkakor! Vi ska även ta en långpromenad till en julmarknad här i Forsa. Såå mysigt! När det börjar bli middagsdags ska vi bjuda in oss själva på middag i Bobygda, hehe. Vi kan skylla på att Elias vill träffa sin farmor och farfar ;-)

skön ensam förmiddag...

Vilken mysig förmiddag jag har haft. Började med en varm dusch och hårtvätt, sedan dess har jag bara donat... Självklart med Vinterstudion och skidåkningen på tv. Som jag har längtat efter titta på skidåkning!

Fick ett gulligt sms av mamma också. Elias åt mysfrukost där framför teven. Góplupp! Strax därefter ringde dom också, mamma i ena hörluren till mobilen och Elias i den andra. Han berättade (eller jag frågade ut honom och kom fram till...) att han tittade på skidor, åt tomater, vill bygga snögubbe och hade spottat på golvet men sagt förlåt sen. Haha goding...

Här hemma är det advent nu! I vardagsrummet blir det en svart jul med svarta stjärnor, kottar och annat från naturen. Har inte ens bytt gardiner och matta... I köket är det röd och vit rutigt med röda detaljer. Egensydda gardiner, duk och kudde samt en röd/vit fin matta. I hallen har jag endast en röd ljusstake och röd/vit matta. Väldigt lite julsaker överallt! Men jag vill inte ha nå mycket... Däremot har jag gått bananas i sovrummet med en stor röd "ryamatta", röda gardiner, röda lyktor och faktiskt EN tomte. Mysigt ;-)

Nu ska jag ta en promenad till Norrvägen. Dricka kaffe och pussa på Elias.

Ikväll blir det Lördagsmys! Ska även tvätta nån maskin tvätt och fixa med en utebelysning på baksidan. Bra dag :-)

det här blir en bra dag...

Kvällen hemma hos Micke och Åsa igår var mycket trevlig, och god. Åt den godaste hemmagjorda pizzan jag någonsin ätit, mmm. Sedan blev det soffhäng med godis, tv och en massa prat. Fin kväll.

Elias har ju sovit hemma hos mina föräldrar inatt. Pratade med dem nyss och allt hade gått så bra så. Men det tvivlade jag inte på heller. Lilleman hade knappt tid att säga hejdå till oss igår när vi lämnade honom. För hemma hos "Annnn" och "Toto" (Susanne och Tole) finns det lego!!!

Han ska få vara där ett tag idag också. Mattias jobbar lite idag och jag ska ha en effektiv, men ändå mysig, dag hade jag tänkt.

Vinterstudion (äntligen!) på teven, myskläder, en termos med kaffe och sedan i lugn och ro plocka fram "adventen" - mysmyspys!

Sedan kanske Elias-abstinensen blir för stor så jag går upp till Norrvägen och myser. Älskar lediga lördagar :-)

precis som jag tänkt mig...

Idag har jag haft en bra arbetsdag, trots på tok för lite sömn... Full fart, läget under kontroll och en klocka som tickat på bra. Lovely att gå på ledig helg kl. 12:00 också!

Hann springa en runda på stan, luncha och hänga med mormor, moster, Frida och Tompa. Köpte en julklapp och två adventsstjärnor.

Stjärnorna var precis vad jag letat efter! Har tänkt att det vore smidigt med hängande stjärnor efter som vi redan har "glödlampor" som hänger i fönstret i vardagsrummet. Så jag har varit på jakt efter just sådana. Hittade dem idag för det fina priset 49:- st. Har redan hängt upp dom och det känns såå rätt.

Imorgon ska resten av "adventen" upp ;-)

Men först ska jag njuta av en kväll med trevligt sällskap och god mat, hemma hos Micke och Åsa! Det ser jag fram emot. Elias ska sova hos mina föräldrar inatt, gopluppen. Hoppas han blir lika glad för det som dom är!

Nu ska jag fixa lite med några hyacinter m.m som jag fick av mormor. Älskar verkligen blommorna som hör till julen :-)

en lugn em på jobbet...

Idag har vi haft en lugn eftermiddag på jobbet, jag och Trine. Men vi hann förbereda inför morgondagen, snacka skit och prova vår nya vaniljlatte. Fast latte är ingen för mig... Det ska vara kaffe. Svart och rivigt.

Vi blev klar med stängningen i bra tid, sen var jag tvungen att köra hem i Mattias jobbarbil. Han och brorsan skulle köra volvon till Gävle för att kika på matchen, så han kom in och bytte bilnycklar med mig på jobbet. Hatar att köra bilar jag aldrig kört förr. Och innan jag ens fick på lyset.... ;-)

Åkte raka vägen till mamma och pappa. Vill inte titta på matchen själv hemma. Här fick jag båda mat och massage, lyx!

Nu är det soffmys med hockey och té som gäller här på Norrvägen. Sen ska jag hem och sova, ska upp tidigt imorgon och jobba ett fm-pass innan jag går på långledig helg kl.12:00 - skönt :-)

svårt att hitta gnistan nu...

Blä. En morgon som inte alls blev som jag hade tänkt mig... Jag hade tänkt kliva upp tidigt, ta en promenad, göra någon nytta osv. Men hur blev det?!

Sov på tok för länge. Har gått i Mattias tröja hela förmiddagen. Osminkad. Okammad. Utan BH. Inte gjort ett smack. Jo, jag har ätit en macka utan smör och bäddat sängen. Men that's it.

Har nå jävulskt svårt att hitta "gnistan" nu. Det enda jag tänker på är att jag vill flytta till hus. Och då är det svårt att få tummen ur och göra något i lägenheten. Visst har jag väl alltid velat flytta till hus... Men det är annat nu. Vi är ju faktiskt riktigt nära ett husköp! Det hänger lite på om det är några andra som tänker lägga bud. Och om besiktningsmannen hittar några fel. En evig väntan känns det som...

Tur att jag ska iväg och jobba ett em-pass sen så att det händer nått vettigt idag iallafall. Ikväll ska jag kika på hockey på Norrvägen också, mysigt. Mattias och brorsan ska åka ner till Gävle och kika live. Int' just nå' avundsjuk... Men jobbar man så jobbar man!

Nu ska jag göra mig redo för dagen, sedan ska jag åka till mamma en sväng innan jobbet kallar. Håller tummarna att Mattias hör något från Mäklaren idag :-)

fått en del gjort idag...

Skön förmiddag! Efter morgonduschen och frukosten började dagen på allvar. Vek tvätt, hängde tvätt, dammsög och skurade golven. Fint och fräscht igen!

Vid 11-tiden åkte jag till stan. Hittade faktiskt lite fler julklappar, och spanade in desto fler. Gillar att handla lite då och då, istället för att tömma plånboken på en och samma dag...

Träffade även mormor på stan, så vi gjorde följe ett tag. Mysigt!

Innan jag gick till jobbet sprang jag in på Mäklarhuset och lämnade in intresseanmälan på huset. Nu väntar vi på att mäklaren ska ringa upp! Spännande! Diskutera lite bud, besiktning osv... Vill att denna "väntan" och ovissheten ska vara över. Men saker och ting tar visst mer tid än vad jag vill.

Nu sitter jag på jobbet. Fikar, dricker kaffe och bläddrar i tidningar. Skönt med en lugn stund innan jag börjar. Jobbar med Karin idag, gillar't. Tror att det kommer bli rätt lugnt... Veckan innan löning brukar vara ganska seg. Men det ska nog gå bra ändå. Vi kan ju alltid dricka kaffe och prata strunt (och husdrömmar) om vi får tråkigt ;-)

Nu ska jag fylla i lite timrapport... Följ mig gärna på Instagram vetja!

en lovely morgondusch...

Inatt hade jag svårt att sova. Låg och vred på mig, lyssnade på podcast och försökte att inte tänka så mycket. Men det var svårt... Så imorse var jag trött.

Släpade mig upp strax innan 8. Trött, kall och frusen. Så jag gick raka vägen till badrummet. Tog en het dusch, tvättade håret och blev riktigt pigg och varm! Jag borde ta en morgondusch varje dag, för jag kommer verkligen igång av det. Fast när jag jobbar förmiddag blir det svårt... Kliver gärna INTE upp 03:30 för att hinna duscha ;-)

Frukosten har jag ätit i soffan framför teven. Har även slängt in en tvätt och ska alldeles strax börja dagen ordentligt.

Bädda, dammsuga och göra mig iordning för att åka till stan och sedan jobba.

Tror och hoppas att det blir en bra dag. Vill att allt ska gå fort nu, hur än det kommer gå, så att jag slipper fundera så mycket :-)

vill vill vill vill vill vill...

Nu har vi varit och storstädat morfars lägenhet och gjort det adventsmysigt. Hej julkänslor! Som vanligt fick vi fika och några hundralappar, trots att vi varje gång säger att vi vill städa åt honom gratis. Envis, men bra gubbe det där!

När jag kom hem satt brorsan och sambon i sofforna och kollade på AIK-Brynäs. Slog mig ner med en kopp té jag också. Myspys, hoppas på Brynäsvinst...

Imorgon ska jag kliva upp tidigt, tvätta håret, köra en maskin arbetskläder och dammsuga innan jag ska åka till stan. Tänkte gå en runda och uträtta lite ärenden innan em-jobbet.

Har världens klump i magen. Vill så gärna köpa huset! Så många tankar! Men det är mycket som ska stämma... Imorgon tänkte jag iallafall gå in på Mäklarhuset och höra lite. Och Mattias ska få ringa några samtal. Det är ju som en djungel allt dethär med husköp... Men visst känns det skönt att vi äntligen är på G nu. Och blir det inte det här huset så är det bara att leta vidare!

Nu ska jag försöka släppa hustankarna och vara social med Mattiasarna :-)

ännu mer intresserad nu...

Idag har jag haft en slö dag. Bara handlat, hälsat på mamma och tittat på tv... Skönt med sådana dagar också!

Strax efter 14-tiden kom svärfar och drack kaffe. Sen kom Mattias hem från jobbet. Klockan 15:00 befann vi oss utanför huset som vi skulle titta på igen. Första gången var ju min pappa med, och idag var Mattias pappa med oss. Känns skönt eftersom en annan inte vet vad som är bra/dåligt och vad man ska titta extra på när man vill köpa hus. Jag menar, jag ser ju bara det ytliga och hur jag skulle vilja möblera ;-)

Hur som helst är vi mer intresserade nu! Vi ska lämna in en intresseanmälan imorgon, sen får vi se hur allt blir. Är det ingen annan som vill köpa huset, så är det mycket möjligt att vi gör det. Blir det budgivning så är vi båda inne på att det inte är värt det. För det är en del att göra i och utanför huset. Men för det priset det är nu så, ja, jag vill köpa!!!

Men jag får snällt vänta, trots att det inte är min starka sida. Tur att jag har tre jobbdagar framför mig nu så att jag inte hinner tänka så mycket...

Och nu ska jag och kusin Frida åka till morfar och göra fint. Så då får jag också tänka på annat, haha. Senare ikväll blir det hockey med "båda Mattiasarna" här hemma hos oss :-)

en morgon helt utan krav...

Godmorgon! Idag har jag haft en morgon helt utan krav, jag ställde ingen klocka igår, utan chansade på att jag skulle vakna i någorlunda bra tid ändå. Och det gjorde jag! Klockan 08:56 vaknade jag av mig själv, lite för sent ändå kanske, med det innebär att jag slapp huvudvärken som brukar anlända när jag sover längre än till 09:00. Klara't med några minuter - king!

Sedan dess har jag bara slappat, hur skönt som helst... Jag har den här förmiddagen då jag är "helt ledig", för resten av dagarna denna vecka är rätt fullbokade: klockan 15:00 idag ska vi åka till huset och titta, sen ikväll ska jag och Frida åka till morfar och städa hans lägenhet och göra adventsfint åt honom. Onsdag, Torsdag och Fredag är det jobb som gäller. Och däremellan är det andra småsaker som ska klämmas in också. Blir skönt att gå på långledig helg på Fredag klockan 12:00, och sedan fira in helgen med middag hos Micke och Åsa!

Nu ska jag ta tag i dagen. Ta en promenad till ica och handla lite. Sedan tror jag att jag ska dra fram dammsugaren!

Hoppas på en bra dag :-)

en mycket trevlig kväll...

Roligt att bowla, som vanligt! Dessutom kom jag inte sist heller, kom på en hedrande andraplats. Mattias skrällde och vann, vet inte om jag har varit med om det förr?!

När vi bowlat klart åkte vi till McDonalds för att lyxa till det med glass och kaffe. Perfekt avslutning på en bra kväll.

När vi kom hem hängde jag en tvätt som hade fått snurra medan vi var i stan. Tycker alltid att vår tvättkorg svämmar över nuförtiden? Gör inget annat än att tvätta. Så en liten tvättstuga skulle inte skada... En sådan finns i huset som vi funderar på ;-)

Nu ligger vi i soffan och kikar på en rolig film. Men snart är det läggdags. Längtar tills imorgon :-)

en bra start på veckan...

Idag har jag haft en bra och mysig dag! Först skjutsade jag grabbarna till dagis/jobb, sedan fortsatte jag till mormor där jag blev bjuden på kaffe och frukost. Låg där på kökssoffan ett bra tag och diskuterade livet med mormor. Härlig start på dagen!

Sedan åkte jag hem och gjorde mig redo för att åka till stan med Carro. Vi tvättade volvon på Statoil. Om jag nu ska tvingas köra runt i den skruttbilen (som är Mattias gamla jobbarbil) istället för Saaben så ska den åtminstone vara ren! Jag kommer nog få köra volvon ett bra tag, då saaben bara krånglar för oss. Den kommer förmodligen stå avställd hela vintern :/

Nog om bil-tråkigheter...

Efter biltvätten åkte jag och Carro på mitt jobb och fikade. Myspys! Det blev även en hel del julklappar inhandlade, så skönt att få bocka av på julklappslistan!

Sprang även in på Mäklarhuset och frågade ett och annat. Mattias har pratat med han som bor i huset och vi ska få komma dit imorgon igen och titta samt fråga lite mer om vissa saker. Sen får vi väl se om vi lägger in en intresseanmälan eller ej, spännande va?!

När jag kom hem från stan slog jag in de julklappar som är färdigköpta. Ännu mer julkänslor! Gjorde även middag som blev körv, pärer och stekt ägg - lagom måndagsmat.

Nu ligger herrn och jag i varsin soffa. Ska låta maten smälta, kanske också blunda en minut, sen ska jag ta hand om disk och annat plock. Klockan 19:00 har jag bokat en bana på Bowlinghallen till mig, Mattias och Niklas. Blir roligt det, sopa banan med boysen!

Ska bara vila upp mig lite ;-)

så var ännu en vecka slut...

Men hejhopp vad veckorna rusar iväg med oss... Redan Söndag!

Idag har vi haft en lugn och skön dag. Vi vaknade runt 07:30-tiden, skönt med en sovmorgon! Sedan blev det frukost, lek och bus på förmiddagen. Mitt på dagen blev jag och Elias ensamma där ett tag. Då passade vi på att städa åt svärmor/farmor. Elias plockade ihop sina leksaker (han är så duktig på det gopluppen) medan jag dammsög nedervåningen och diskade undan. Sen gjorde vi high five och slappade i soffan, jag och lilleman.

Till lunch fick vi våfflor - mmm. Sen gick jag och Elias ut i det gråa vädret. Skönt med en timmes utevistelse iallafall, fylla på med lite energi och frisk ny luft.

På eftermiddagen åkte vi hemåt. Hade tur och blev bjuden på middag, efterrätt och Bamse-film-mys hos mina föräldrar! Uppskattat av oss alla.

När vi kom hem hände det en olycka. Elias skulle ta upp en sak ur badkaret och och voltade ner med huvudet före. Han fick panik och var i chocktillstånd ett tag. Grinade, skrattade, ojade sig över hur tokig han var och grinade igen. Som tur var slog han sig inte och badkaret var tomt på vatten!

Hur som helst så ville han hoppa ner där sen och ta ett skumbad med pappsen!

Medans så kokade jag lite nappar, plockade lite och slängde in en maskin tvätt. När killarna var nybadade spelade vi bingolotto, efter första bingon somnade lillpluppen. Vi lyckades vinna en ny bingolott, hurra....

Nu är det soffmys. Nyduschad och tvätten är hängd, gött gött.

Imorgon ska Elias på dagis, Mattias ska jobba och jag är ledig. Men jag ska skjutsa pojkarna på morgonen. Vi har bara en bil just nu, för Saaben står i Bobygda och ska bli lite servad av svärfar. Därför ska Mattias ta hem sin jobbarbil i veckan, så då löser sig allt ändå.

Men nu: njuta det sista av Söndagen :-)

lördag kväll, trött och slut...

Pust och stön, vilken arbetsdag! Enligt kassaapparaten har jag gjort 32 matbeställningar på 3 timmar. Plus allt annat däremellan; disk, kassan, serva alla osv. Så idag var vi svettiga när vi städade, och vi blev kvar i en timme!

Efter jobbet åkte jag hem och duschade. Sedan styrde jag mot Bobygda. Elias och Mattias var redan här. God middag, lek och bus innan lilleman slocknade för natten.

Nu är jag "ensam" här. Elias sover, svärmor snarkar i soffan, svärfar sover och Mattias är på folkan och spelar pokertunering... Men jag har det mysigt ändå. Jag har plockat undan här, diskat, tänt ljus och lagt mig i soffan framför "Så mycket bättre" - ååh, älskar allas versioner av låtar!

Angående huset vi tittade på imorse så är vi helt klart intresserade. Visst fanns det en hel del att göra. Ni vet... Man är ju aldrig nöjd med golv, tapeter och färger. Vi hade pappa med oss (som är snickare) och han såg ingenting "akut" som behövde göras. Dessutom var det jordvärme där, och det är ett plus! Och läget - mmm... Forsa, inget villaområde, sjöutsikt. GREAT! Vi ska prata med han som bor där nu, och fixa en till visning. Vi ska låta det sjunka lite... Sen får vi se vad som händer. Men nu är vi igång iallafall ;-)

Nu ska jag återgå till tv-myset. Sen ska jag krypa ner bredvid Elias och invänta Mattias. Vi sover här inatt :-)

ja det sätter sina spår...

Ikväll kom det hem en tokig kille från dagis. Alltså tokig som i förbannad, surig, skrikig osv... Ja, det sätter sina spår att gå en hel vecka på dagis när man inte är van!

Efter maten ville han ha glass. Då blev han superarg när vi hävde på strössel. Grin och skrik. När vi hade ätit upp ville han ha mer glass, vilket han inte fick. Grin och skrik. När han och Mattias lekte på hans rum och Mattias gick på toaletten blev han helgalen. Mer grin och skrik. Sen sparkade han på mig när jag förklarade att pappa måsta få kissa. Toppen av grinet och skriket kom vid blöjbytet... Han var alldeles galen! Sparkade, skrek, slogs, var alldeles röd i ansiktet och lyssnade inte på nån av oss. Vi var tvungna att samarbeta, jag och Mattias. En höll i honom och en bytte blöjan, haha.

Sen blev han dock lugn och glad när Bolibompa började. Så nu har han Fredagsmys med ostkrokar och saft. Men kvällen blir nog tidig, så trött och slut som han är... Goplupp! Inte lätt att vara liten!

Vi vuxna hänger i soffan resten av kvällen. Maten är uppäten (mmm), disken är undandiskad, ljusen är tänd, marschallerna likaså, och godiset väntar på oss i skåpet tills lilleman har somnat :-)

idag är en riktigt bra dag...

Idag är det Fredag och jag befinner mig i ett lyckorus! Vi har varit på banken idag, jag och Mattias. Det är så att vi har börjat fundera på att köpa hus. Därför ville vi ha lite rådgivning och få ett lånelöfte utskrivet.

Innan mötet var jag inte säker på att vi skulle få göra ett lån ens... Vet ingenting om såntdär. Var lite rädd att dom skulle skratta lite snällt åt oss, skaka på huvudet och säga "men lilla kära barn det förstår ni väl..." Men det gjorde dom inte!

Vi räknade lite och hon kom fram till ett lånebelopp som vi skulle klara av med god marginal. Vi tittade lite närmare på ett hus som vi intresserat oss för och hon trodde att det skulle passa oss perfekt.

Så efter bankmötet ringde jag mäklaren. Imorgon klockan 10:00 ska vi på vår första husvisning!!!

Det är ett stort hus här i Forsa (vart huset ligger känns enormt viktigt) så det ska bli himla spännande att titta på det. Sen får vi se vart det leder... Vi ska inte göra något förhastat och "ta första bästa" hus. Jag håller med mamma; ett hus är det största man köper i sitt liv och då är det viktigt att allt stämmer!

Men nu är vi på banan iallafall. Vi vet inom vilka ramar vi kan hålla oss, och utifrån det leta efter hus. Känns superbra!

Jag jobbar ju imorgon och börjar egentligen 11:00, men jag fick börja när jag ville istället, sa min underbara chef när jag ringde henne och bubblade av lycka. Haha!

Jag har även hunnit med en promenad idag, och lite helg-handling på ica. Ikväll blir det mys delux. Hemmagjord "kinamat" till middag, glass till efterrätt och godis till Fredagsmyset :-)

en bra dag trots huvudvärk...

Idag har det varit en bra dag, trots att jag somnade om efter att killarna åkt på jobb/dagis och sedan vaknade med ont i axlar/nacke och huvud. Det är så typiskt... Så fort jag sover längre än till 9:00 så slår huvudvärken till. Idag räckte det med 15 minuter över tiden, och spränghuvudvärken kom som ett brev på posten!
 
Klev upp, åt frukost, tog två alvedoner och sedan kom Carro. Vi tog en kort promenad (till ica där jag handlade) men det räckte för att huvudvärken skulle släppa en aning. Frisk luft och igång med blodcirkulationen!
 
Sedan gick jag hem och donade lite i min ensamhet. Innan jag åkte till stan så hälsade jag på mamma som bjöd på lunch, kaffe och massage. LYX! Så när jag sedan åkte till jobbet kände jag mig riktigt bra i huvudet.
 
Eftermiddagen på jobbet gick bra. Jobbade med Karin, mysigt. Klockan gick fort, och vips så var det dags för städning! När jag kom hem stod maten på bordet, det var undandiskat, ihopplockat och jag hörde hur Elias och Mattias ropade på mig från lillens säng. Gograbbarna mina! Njöt verkligen av att komma hem! ♥
 
Elias hade jobbigt att somna ikväll. Vred och vände på sig. Både jag och Mattias försökte få honom att slappna av. Tillslut frågade jag om vi skulle klä av honom så att jag kunde killa honom på ryggen. Då satte han sig blixtsnabbt upp och försökte slita av sig sovtröjan. Sen låg han ner och bara myste. Efter ett tag tyckte han att jag skulle killa honom på benen, så det gjorde jag, och då tvärslocknade han. Gohjärtat...
 
Snart ska även vi vuxna göra kväll. Imorgon är jag ledig, men ska kliva upp tidigt och dona lite. Mitt på dagen har jag och Mattias ett bank-möte, sen får vi se vad vi hittar på till kvällen. Fredagsmys! I helgen jobbar jag ett mellanpass, sen får vi se hur resten av helgen blir! Men nu blir det en snabbdusch och hopp i säng :-)
 

så var onsdagen slut...

Idag har jag haft en bra dag. Förmiddagen ägnade jag åt att göra lite nytta, eftermiddagen gick åt till att inte göra någon nytta alls nästan.

Jag åkte till stan med lillebror. Han skulle på möte så medan gjorde jag en loppisrunda. Det enda jag köpte var en utebelysning till granen för 30 kronor. Sedan hälsade jag på kollegorna på jobbet. Tog även en fika med mamma och Monica där. Mmm! Lillebror mötte upp oss på Dackås och sedan åkte vi hemåt.

När jag kom hem började jag med maten som blev ugnsfalukorv, potäter och morötter. Enkelt men gott.

Fixade med utebelysningen i granen på framsidan medan maten tillagade sig själv. Det blev så mysigt så! Julkänslorna börjar verkligen tränga sig på nu...

Efter att vi ätit åkte hela familjen till skolans gympahall och spelade innebandy med några andra killar. Jag och Elias spelade på vårt vis, medan dom stora pojkarna spelade på blodigt allvar! Elias trivdes och sprang fram och tillbaka med klubban i handen. Han "låtsas-flåsade" också, haha. Han hörde väl hur dom andra lät när dom sprang ;-)

Nu på kvällen har jag gjort lite nytta igen. Diskat undan medan grabbarna tog ett skumbad, slängt in en tvätt och tagit reda på ren tvätt. Lite sent att tvätta nu... Men har man legat på latsidan när det gäller att tvätta underkläder så får man skylla sig själv! Sop-rent på rena kallingar i herrn's garderob. Vill inte gärna att han åker och jobbar utan kalsonger imorgon, hehe. Får hänga ett par på handdukstorken inatt...

Sitter nyduschad i soffan nu framför fotbollen och väntar på tvättmaskinen. Sen blir det bums i säng! Jag är så sinnessjukt trött. Imorgon ska jag unna mig sovmorgon. Jag jobbar eftermiddag, så det är tillåtet då ;-)

många tummar ur arslet...

Imorse tog jag och Elias en liten sovmorgon till 06:00, i vanliga fall när det är dagis brukar vi ställa klockan på 05:30 och kliva upp då. Men nu lät Mattias oss sussa vidare medan han var uppe och gjorde sig iordning. Skönt!

När grabbarna hade åkt så klädde jag på mig och åkte till mormor. Där åt jag frukost och hade det mysigt.

Vid klockan 9:30 åkte jag hem igen och satte igång med pappersarbete. Det borde jag gjort för längesedan. Alla papper (viktiga som oviktiga) har legat i högar lite här och där. Men nu är allt noga organiserat i pärmar, och pärmarna i sin tur har fått ett eget skåp. Ordning och reda!

Vid 11-tiden åkte jag till banken och pratade lite. Bokade in oss på ett möte på Fredag. När det gäller vissa saker så måste jag erkänna att man är helt lost... Så det ska bli skönt med lite rådgivning, sen får vi se vart det leder...

På vägen hem svängde jag in på RK. Fyndade en vit/grå kista och en stor korg för 100 kronor tillsammans. Fina fynd.

Egentligen skulle det kostat 120, men hon i kassan ville envist pruta. Dom vet väl att jag ränner där var och varannan dag, så dom tyckte väl att jag skulle få någon slags medlemsrabatt, haha!

Nu ska jag fortsätta att dona lite. Kanske hälsa på Frida och Mattias? Vi får se. Känns iallafall som att jag fått en del bra saker gjort idag. Och den känslan är skön :-)

ja, jag har att göra idag...

hockey m. orginalfamiljen...

Idag strax innan grabbarna kom hem från jobb och dagis så knackade det på dörren. Där stod min kusin Frida med en bil parkerad utanför. Grattis till körkorten lilla, lilla Fridis!

Efter middagen hade jag och Elias målarstund. Jag skulle måla och han skulle titta på bestämde han. Han var jättekoncentrerad så vi låg på golvet bra länge. Han tyckte hela tiden att vi skulle måla "pappaaaa" eller en "bubbe" (snögubbe) på pappret. Mysigt att han var så lugn, men man gör väl av med all energi på dagis tänker jag ;-)

Mattias tog hand om disken och jag gjorde Elias klar för natten. Ombytta roller. Sen åkte jag till Norrvägen, själv. Tyckte att det var min tur att få roa mig ikväll, hehe. Ombytta roller även där?! ;-)

Där blev det hockeymys med "orginalfamiljen", som innebär mamma, pappa, lillebror och jag. Mysigt serru! Dessutom vann Brynäs så det var glada miner.

Nu är jag hemma och har landat i soffan. Men jag ska snart ta en dusch och hoppa i säng. Imorgon blir det en tidig morgon igen = inget snoozande när grabbarna åkt iväg.

Jag har lite att uträtta imorgon, och inleder dagen med frukostdejt @ vallvägen. Sen hoppas jag på flyt resten av dagen :-)

en 5 km skön promenad...

Vad skönt det var att gå en långprommis med Carro! Det blev 5 kilometer i kylan och solen. Uppfriskande!

Nu har jag varit på Röda Korset och shoppat lite. En fleeceväst till Elias, en svart kanna till köket, tre par långkallingar till Elias, ett par jeans till mig och en grå kofta till mig. Allt för bara 95 kronor! Galet...

Snart är det dags att sätta igång med lite arbete här hemma. Bädda rent sängarna, städa badrummet, dammsuga och förbereda middagen tills grabbarna kommer hem. Tur att jag är fulltankad med energi från promenaden!

På med lite bra musik, sen kör vi :-)

idag har jag måndag...

GOD MORGON! Idag har jag måndag, trots att det redan är tisdag... Men Mattias var ju ledig igår, så det är först idag vår nya vecka börjar känns det som. Hoppas det rättar till sig i mitt huvud så att jag kommer till jobbet på rätt dag i slutet av veckan, haha.

Imorse slog vi upp ögonen ca 05:40, faktiskt pigga och glada alla tre. Mysigt att hinna umgås lite innan grabbarna åker iväg. Nyponsoppa och barnprogram mellan oss i soffan är Elias favvo-rutin. Tråkigt att behöva byta blöja och klä på sig... Men när vi nämner dagis så lyser han upp och ska genast välja ut vilka skor han ska ha på sig. Góplupp!

När killarna hade åkt kröp jag ner under täcket igen och läste lite. Och här ligger jag än. Men det är nog dags att gå upp och koka kaffe snart, annars är det risk att jag somnar om... Klockan är ju runt 7-tiden så nog skulle jag kunna snooza lite mer. Men det ska jag inte!

Jag och Carro ska nämligen träffas runt 9-tiden för en låååång promenad till Norrviksta! Jag ska se om min dröm finns där, hahaha.

Vad som händer resten av dagen vet jag inte. Borde dammsuga och städa kök/badrum. Vi får se helt enkelt :-)

äntligen lite rutiner igen...

Hemma efter ett dygn hos Elias farmor och farfar i Bobygda! Igår var det ju Farsdag. Många pappor hit och dit som ska firas. Och visst är dom värd det, underbara pappor!

Vi började på Norrvägen. Firade min pappa och Elias pappa med paket, god middag och fika. Farfar och morfar kom också på fika. Lotter och paket till alla 4 fina pappor som var där!

Sedan åkte vi till Bobygda för att fira! Min svärfar, Elias farfar och Mattias fina pappa! Där blev det tårta och bingolotto, sedan sov vi där.

Så hela dagen i dag har vi spenderat där. Blivit bortskämd med god mat, lekt, busat och tagit vara på det fina vädret. Elias och jag tog en vagnpromenad i solskenet. Uppfriskande!

Som alltid är det skönt att komma hem... Packa upp, slänga in en tvätt, ta en dusch och bara vara! Vi kom hem vid 18-tiden, så för Elias del blev det bara ett skumbad och sedan hopp i säng. Imorgon väntar dagis! Hipp hurra!

Det ska bli så ininordens skönt med rutiner i vardagen igen. Mattias resjobb är slut. Allt har varit upp och ner på grund av det. När han var borta var jag helt själv en hel vecka. Sen när han kom hem så var vi hemma och lediga alla tre i en vecka. Då blir det inte mycket till rutiner i vardagen inte... Men nu är det jobb och dagis som gäller. Tidiga kvällar och tidiga mornar. Som det ska vara!

Nu blir det Måndagsmys i soffan. Längtar tills imorgon :-)

en helt okej lördagskväll...

När Mattias kom hem tidigare ikväll åt vi mat. Det blev pasta och en hitte-på-sås till, men lite allt möjligt smått och gott i - mmm.

Mysigt att äta middag med tända ljus! Vi tände även marschaller, lördagen till ära.

Efter maten slöade vi i soffan. Tittade på en serie, fikade lussebulle och sedan tittade vi på Så mycket bättre. En riktigt skön sofflördag. Utan godis... Men det går det också!

Niklas kom hit sen, hade hade med sig tv-spel så vi har suttit och spelat Buzz, alla tre. Himla roligt, speciellt när jag vann! (Mattias kom sist alla gånger, hehehe)

Nyss gick grabbarna över till att spela NHL13, något som jag avskyr. Konstigt, jag älskar hockey, men hatar det på tv-spel. Kan kanske ha att göra med att jag är sämst på det? Jag vet inte?

Jag tog istället ett lovely skumbad. Släckte lamporna, tände ljus, lyssnade på spotify och bara njööööt. Så nu ligger jag helt varm och mjuk i kroppen på kökssoffan och bara mår.

Snart blir det hopp i säng, så vi är utvilade tills imorgon när lilla älskade trots-Elias kommer. Mitt i allt elände är det svårt att inte skratta när han får sina små (stooora) utbrott för ingenting... Vi iakttog honom i smyg tidigare i veckan, när han satt och lekte med två bilar. Han krockade dom lite lätt mot varandra, sen hårdare, och hårdare. Tillslut satt han och slog bilarna emot varandra. Sen slängde han iväg dom och la sig på golvet och grinade. När han såg att vi tittade på honom så började han dock skratta åt sig själv. Haha, gohjärta :-)

mera svart och vitt, tack...

Nu har jag helt snöat in på svarta detaljer... Såå snyggt. Idag har jag donat lite i köket. Nu när jag har snygga svarta handtag på köksluckorna vill jag ju ha mer svart i hela rummet.

Så idag har jag bytt överdrag till kökssoffan. Från beiget till ett vitt tyg som jag fick låna av mammi. La dit två svart/vita kuddar (hade beiga där före) och flyttade "Bon Appetit", som tidigare satt på en kökslucka, till kökssoffan. Black and white, mm-mm-mm! Lite andra svarta detaljer har också fått flytta in i köket.

Älskar dessa dagar då jag är ensam hemma och får dona i lugn och ro. Med bra musik i högtalarna, ingen tidspress...

Men nu ska jag börja fundera på vad tusan vi ska äta ikväll. Mattias är hos en kompis och gör något jobb, så det blir sen middag. Annars blir det bara lugnt ikväll. Sörjer att vi sett klart alla Falk-filmer, dom är ju så sinnessjukt bra!!!

Vi får väl hitte på nå annat :-)

känns som ett nytt kök...

Idag när Elias mormor och morfar var här och hämtade honom, så kom min bror också. Med sig hade han ETT svart handtag till en kökslucka. "Passar dom här på era köksluckor?" frågade han, och visst - det var exakt rätt mått. "Vi har TJUGO stycken som du kan få av Frida" - snacka om att jag dog av lycka!!!

Jag har varit ute efter just svarta handtag till våra köksluckor. Tänkte köpa svarta i plast på IKEA sist, men då var dom slut... Dom här som jag fick av Frida var mycket, mycket snyggare och i ett bättre material än plast.

Så efter middagen, som blev hämtmat, skruvade vi ner alla dom gamla fula silvriga handtagen, och satte dit dom nya. Vilken skillnad det blev... I love it.

Nu känns det nästa som ett nytt kök!

Resten av kvällen är det Fredagsmys som gäller. Mattias ska snart iväg och spela innebandy en sväng. Då ska jag duscha och hoppa i myskläderna, för när han kommer hem blir det filmtime! Vi ska kika på en eller två av dom nya Johan Falk. Helg helg helg :-)

tagit vara på finvädret idag...

Imorse var jag dödstrött runt 8-tiden då vi vaknade. Vi tittade nämligen på en film igårkväll (en av de nya Falk-filmerna) och det blev alldeles för sent... Men efter att jag legat och snoozat lite, läst Alfons för Elias och tagit en snus så vaknade jag till liv. Mattias åkte och handlade direkt när ica öppnat, sen åt vi frukost och gjorde oss redo för dagen.

Vi passade på att ta vara på det fina vädret som vi bjöds på! Underbart. Vi tog en promenad med vagnen, lekte i en lekpark, gick lite till och när vi kom hem så krattade vi gräsmattan. Massor av löv överallt efter "stormen" tidigare i veckan.

När vi kom in åt vi lunch, sen somnade killarna! Själv har jag fått en del gjort, som alltid när killarna sover, hehe. Diskat, plockat, tvättat osv. Så nu är vi redo för Fredagsmys!

Elias ska snart åka till sin mamma, så jag och Mattias blir själv i helgen. Men på Söndag, när det är farsdag, då kommer lilleman hit igen :-)

huvudvärken är borta...

Igår dunkade jag huvudet i en betongvägg. Skulle lyfta upp Elias i soffan och slängde huvudet bakåt. Pang! Har vi alltid haft en vägg bakom soffan??!

Hur som helst fick jag jätteont i huvudet, ner mot nacken och kände mig yr hela kvällen. Huvudvärken har suttit i även idag...

Efter middagen kokade Mattias kaffe. Jag tog även två tabletter. Sen efter att jag diskat undan och Elias hade badat fick jag massage av Mattias. Kände hur det började släppa lite... Sen tog jag en 4km härlig promenad med Carro, så nu är huvudvärken som bortblåst. Lovely.

Nu är det soffmys som gäller! Lyckades komma in på min spotify efter 2 års försök. Använder mammas eftersom hon har premium. Skitbra då jag kan lyssna gratis, hehe! Men det har även inneburit att alla mina listor med all min musik varit borta. Idag kom jag på lösenordet och kunde se alla mina favoritlåtar som jag glömt bort. Så nu har jag alla dom på mammas konto. Underbart... Vilka minnen. Det är galet vad musik kan framkalla för känslor från olika tider i ens liv!

Lyssnar och njuter :-)

hockeydebut för lilleman...

Idag har vi haft en rolig dag! Efter lunchen (som blev tacorester) kom Niklas och min lillebror hit. Vi packade in oss i bilen och åkte till Lindefallets ishall.

Vi har köpt ett par små skridskor för en tjugolapp till Elias och han var riktigt taggad att prova! Han var så duktig! Han kunde stå på dem om man höll i honom och skjutsade på. Men han föredrog att sitta på drickabackarna och bli runtskjutsad. Han skrattade och hade riktigt kul. Vi hade med oss fika också så det blev en riktigt mysig dag!

Vi var alla nöjda och trötta när vi åkte hem. Nu står middagen i ugnen, senapskryddad torsk med sparris och potatis. Det är alldeles snart klart, huuungrig!

Efter maten kanske vi hälsar på Mattias och Frida en sväng. Annars blir det en mysig hemmakväll bara :-)

bara för att göra något...

Efter lunchen idag tog vi en tupplur alla tre. Behövligt ibland... När vi vaknat kände vi att vi ville hitta på något. Ibland blir man tokig av att bara vara hemma och inne! Blåsten höll oss inne.

Så vi åkte in till stan. Träffade Niklas, lämnade in mina och Mattias skridskor på slipning, sedan fikade vi på mitt jobb.

Myspys! När vi hade fikade klart gick Elias fram till min chef Sussa (han smyg-gillar henne) och tog i hand, skakade och tackade för fikat. Vilken artig kille!

När vi kom hem gjorde vi tacos. Vi bjöd med oss Niklas på middag också. Vi har en lite "försenad födelsedag" för honom idag. Bara sådär 4 månader sent... Haha. Jag bjöd på fika och mat. Sen när vi ätit klart åkte han och Mattias till Ljusdal. Mattias skulle bjuda honom på bandymatch. Derby mellan Ljusdal och Edsbyn! Hoppas dom har trevligt och inte blåser bort.

Jag och Elias stannade hemma. Hann bara slänga in en tvätt, sen knackade det på dörren. Carro kom och hälsade på! Trevligt trevligt.

Vi lyssnade på julmusik, dansade ringdans och jagade varandra. Elias hade jättekul. Vi också... Hehe!

När Carro gått hem fortsatte vår vilda lek! Sen var den en trött kille som hoppade i pyjamasen och kröp ner i sin säng. Själv sitter jag nu nyduschad i soffan med bula i bakhuvudet och ett sträckt revben (om man kan sträcka sig där?!) Resultatet efter dagens lek!

Ett bitsår i benet har jag också. Men det är en annan historia... Elias och jag hade ett litet bråk tidigare ikväll. Han slog mig med en innebandyklubba flera gånger utan att sluta, då tog jag ifrån honom den och la undan. Då såg jag hur det kokade i honom, sen springer han fram och biter mig hårt i benet av ren ilska. Då åkte ajabaja-fingret och arga ajabaja-rösten fram. Då blev han ju ännu mer förbannad. Men efter bara ett litet tag ville han kramas och pussas förlåt. Sen kom vi överens om att vara snälla mot varandra, vi kramades igen och sen var allt bra. Inte lätt att vara i trotsåldern. Och inte heller lätt att vara bonusmamma för den delen...

Nu tittar jag på Berg flyttar in. Blir soffhäng tills Mattias kommer hem :-)

satan vad det stormar ute...

Imorse vaknade runt 6-tiden alla tre, av att det tokblåste utanför fönstret. Allt var kaos på uteplatsen! Elias tyckte dock att det var mysigt. Kurade ner sig under täcket och bara mådde! Vi var vaken en timme kanske, sen ville han ha välling och då somnade han om en timme till. Lyx!

Vi gick upp, åt go-frukost och gjorde oss redo för dagen. Vi trotsade stormen och gick ut. Elias kunde knappt gå i vinden, och det tyckte han var jättekul.

Vi gick på baksidan och städade upp. Knöt fast presenningen runt utesoffan extra hårt och la på en tung sten.

Sen tog vi en promenad med vagnen. Så skönt med friskluft... Vi gick på ica och handlade, sambon har beställt tacos till middag. På en Onsdag??! Galet.

Vi gick även till kiosken där jag fick två ljuslyktor av hjärtat. Eller fick och fick. Elias hjälpte till att övertala honom! Men fina var dom.

Nu är det innelek som gäller. Snart är det lunchdags, blir en matig soppa idag. Resten av dagen vet jag inte vad som händer. Vi får se helt enkelt :-)

testar en ny ögonpenna...

Det är så roligt med mina arbetskamrater... Ena dagen står vi 3-4 stycken och diskuterar skit en halv dag, alltså BAJS, och andra dagen står vi och pratar om smink och ögonpennor. Från bajs till glamour liksom! Hehe. Härligt att vi kan prata om allt ;-)

Iallafall så hade Karin köpt en ny ögonpenna. Själv har jag aldrig ägt en sådan, så jag köpte en idag! Min chef Sussa målar alltid på ögonlocken och det ser så fint ut. Vi var rörande överens om att det öppnar upp ögonen och ger ett piggt uttryck.

Så nu är man en i gänget. Skönt.

Ikväll efter att jag tvättat bort mascaran så var jag tvungen att provmåla. Men jag måste nog öva liiiiiite mer. Sen fick jag ett tips om ett puder att ha under, så att det sitter bättre. Jaja, det blir nog bra det här.

Nästa gång jag jobbar ska jag vara fin och pigg på ögonen, så att jag åtminstone kan se glamourös ut när vi pratar avföring!!!

Nu blir det sängen, älskar att Mattias och Elias är hemma! Ensamhet kan vara skönt ibland. Ett tag. Men forever alone, det ville jag'rå inte vara... Myser till 100% här hemma nu :-)

killarna är hemma igen...

Oj, vad dagen har svischat förbi. Men jag har hunnit med en hel del. Druckit kaffe hos Mattias & Frida, varit i skogen med dem, plockat reda på små granar som var nedhuggna under en elledning (PARADIS), druckit kaffe i skogen, träffat Marlene (lovely), duschat, tankat bilen, handlat på maxi, ätit gröt hos mormor och sist men inte minst - fått hem båda grabbarna! Så nu är familjen samlad igen.

En härlig dag har det varit. Och nu när lilleman sover så blir det mys i soffan med tända ljus och lite catch-up med sambon som jag inte träffat på en vecka!

En maskin med pajala-tvätt snurrar, men när den är hängd blir det inte många knop känner jag. Vi tar nya tag imorgon, en ledig dag tillsammans väntar oss :-)

when you try your best...

When you try your best but you don't succeed. When you get what you want, but not what you need. When you feel so tired but you can't sleep, stuck in reverse...

vart får gungstolen plats?

Provar hit och dit, fram och tillbaka... Nånstans ska den ju få en fin plats!

en sjukt mysig arbetsdag...

Vilken otroligt mysig dag på jobbet. Älskar att jobba med Karin, min goa ex-svärmoder. Vi hade det lugnt idag. Men mysigt. Tända ljus överallt, prat och kaffe! Vi lyxade även till det med en varsin tacotallrik och julmust till middag. Inte varje dag man hinner det inte! Måndagslyx...

Efter jobbet svängde jag in till mormor med lite bröd. Hon hade bakat lussebullar, så jag fick med mig två påsar hem. Lovely!

Nu är jag hemma igen. Har rengjort gungstolen och försökt hitta en bra plats till den. Liiiiiite svårt i vår lilla tvåa! Jag får klura lite...

Resten av kvällen blir lugn. Kanske en kvällspromenad? Vi får se helt enkelt.

Bjudet på lite bilder från jobbet. Älskar det stället, och framför allt go-gummorna jag jobbar med. Våran humor går inte av för hackor den heller ;-)

galet nöjd med dagens fynd...

Idag har jag gjort ett lovely fynd på RK. En svart gungstol för 50 kronor! Och hur fin blev den inte med en vit fäll på sitsen?! Supernöjd.

Men nu är det dags att åka till jobbet. Ett kort em-pass med Karin väntar. Blir bra det.

Längtar dock redan tills jag kommer hem. Då ska jag gunga gungstol ;-)

sjukt svårt att varva ner...

Efter att jag hade duschat och tänt ljus i hela lägenheten (ääälskar dom senaste ljuslyktorna jag köpte på ÖB) så var tanken att jag skulle ligga i soffan hela kvällen...

Men hur bra gick det?

Det är så konstigt med mig. På dagarna, framför allt på morgonen och förmiddagen, är jag så himla trött. Orken är helt puts veck vissa dagar! Men på kvällarna kan jag få världens energikick från ingenstans?

Ikväll har jag haft en sån kväll. När jag hade legat i soffan en halvtimme så fick jag nog. Letade något att göra. Ja - rensa garderoben! Så det har jag pysslat med... Även sorterat lite lorttvätt och tagit reda på ren tvätt.

Så nu har jag svårt att varva ner. Kan i och för sig bero på att jag haft ett sånt himla flow idag. Men det är jobbigt, vill ju sova jag ju.

Ligger iallafall i sängen, så snart slocknar jag förhoppningsvis. Jag får väl läsa lite, det brukar fungera :-)

en riktigt bra donar-dag...

Idag har jag haft en himla mysig och bra donar-dag! Jag har fått sååå mycket gjort.

Jag har gjort "vinter" på framsidan och baksidan. Hämtat granris, krattat gräsmattan, täckt över soffan som står på uteplatsen där bak med presenning, burit in lite grejer i förrådet, städat i förrådet och sopat undan alla löv utanför dörren. Så nu kan snön få komma - och stanna om den vill.

Pausade med mat och kaffe med mamma och pappa. Söndagslyx!

När jag kom hem fortsatte jag inomhus. Städade ur ett par köksskåp som har agerat "skrotskåp" allt för länge... Även städskåpet blev städat. Nu är det ordning och reda igen. Gick med en stor kasse skit till soprummet. Sen torkade jag av alla köksluckor, alla lister under skåpen i köket, dammade överallt, dammsög, torkade golven och städade badrummet. Jag slängde till och med in ett gäng mattor i tvättmaskinen med Vanish, tvättmedel och sköljmedel. Nu jäklar är det rent och fräscht här! Det doftar såpa, rengöringsmedel och nytvättade mattor. LOVELY.

Gud vad skönt det känns efteråt. Nu är det bara jag själv som ska bli ren och fräsch: duscha, skrubba, tvätta håret, hårinpackning och bodylotion. Sen kan jag med gott samvete lägga mig i soffan och bara mysa resten av kvällen!

Imorgon jobbar jag eftermiddag. Skönt! Så jag tror jag ska slå igång en film senare ikväll :-)

en riktigt trevlig kväll...

Idag hade vi det lugnt på jobbet. Men vi blev ändå kvar sent eftersom det bara var jag och Mia som stannade till stängning. Hem kom vi iallafall till slut.

Jag åkte direkt till Norrvägen och kollade på hockey med brorsan och Frida. Hennes syster kom en sväng också. Tråkig förlust tyvärr...

När matchen var slut åkte vi hem till M & F. Vi beställde pizza som vi mumsade i oss. Ont i maaaaagen!

Sen kom Niklas dit. Frida skulle sminka honom till Jack Sparrow. Vilka fantastiska kläder han fått tag på! Grymt blev det. Fick låna peruken jag också. Tänk om man hade så fint hår!!!

Resten av kvällen var det bara jag, Frida och lillebror. Vi spelade spel, drack vin, knäppte fula kort och gjorde charader. Massa skratt. En himla trevlig kväll helt enkelt.


Nu ligger jag hemma i sängen. Trött, trött. Imorgon blir det en redigan sovmorgon innan jag gör lite nytta. Ser fram emot att somna, och sedan sova tills jag vaknar :-)

en blandad fredagkväll här...

Tidigare ikväll tänkte jag gå ut på en promenad. Kikade in hos lillebror och Frida efter vägen, tänkte bara lämna en sak till Frida och säga hej. Men där blev jag kvar! Kaffe, prat, skratt, julplanering, ett glas vin och trolleri. Mattias kompis var också där, så vi avslutade med att spela kort. Trevligt!
 
Innan jag gick hem tog jag en runda genom Forsa. Helt öde! Men det var mysigt att gå omkring i mörkret med bra musik i hörlurarna. Och nya jackan blir bara skönare och skönare!
 
När jag kom hem gjorde jag något jag borde ha gjort long time ago. Jag duschade av ALLA blommor och gav dom näring. Så nu hoppas jag att dom växer till sig! Jag körde även en maskin tvätt som jag hängde medan jag tittade på en repris på Sommarpratarna. Hehe, kul Fredag.
 
Nu är det snart dags att krypa ner i sängen. Läsa lite kanske? Imorgon ska jag jobba mellan 11-16, så då kan jag unna mig en sovmorgon, en morgondusch och morgonkaffe i lugn och ro. Efter jobbet blir det hockey på Norrvägen!
 
"I want to shake up your soul. Shake, shake, shake it, so slow"

skönt att vara hemma igen...

Imorse blev det stressigt till jobbet, trots att jag sov hos mormor i stan... Men varken hon eller jag vaknade av klockan, oooops! Klockan 06:09 vaknade jag, den tiden hade jag velat vara på jobbet ju. Men jag hann till 06:30 iallafall.

Dagen var rätt körig, precis som Fredagarna brukar vara! Men allt gick bra.

När jag slutade gick jag en runda på stan med mormor. Köpte världens bästa tvål på apoteket, ett par jeans för 40 kr (!!!) och en ny vinterjacka som var nedsatt från 1299:- till 699:- och jag fullkomligt älskar den!

Sedan bjöd mormor på mat, innan vi fortsatte till ÖB. Där köpte jag två presenningar för 14 kr/st och tre fina ljuslyktor för 10 kr/st. TIPS X 2 där! Struntar i om ljuslyktorna var menat som "julpynt", för så jäkla juligt är det inte med svarta stjärnor...

Nu är jag hemma, skönt skönt. Jag hade tänkt dammsuga, men nej, det gör jag på Söndag. Det blir en ensam myskväll istället :-)

jag fortsätter att sy sy sy...

Imorse tog vi sovmorgon, jag och Fridis. Sen gjorde mormor grötfrukost, och efter det åkte vi ner på stan.

Kikade lite och köpte vitaminer på apoteket. Jag är ju så trött nu för tiden, lider nog av en hel del vitaminbrist, så nu köpte jag dyra - men bra tabletter.

Klockan 13 började jag jobba. Gick finfint. Vi hade rätt mycket folk, men vi blev klar med städningen riktigt tidigt. Skönt...

Nu sitter jag hos mormor igen. Bestämde mig för att sova här inatt också. Jag börjar tidigt imorgon så då känns det lika bra att sova här. Det är ingen/ingenting som väntar på mig hemma heller... Möjligtvis dammsugning, men det kan jag göra en annan dag!

Jag har sytt ett kuddfodral nu ikväll. I samma tyg som julgardinen. Blir fint på kökssoffan! Gud vad roligt det är att sy, det trodde jag väl aldrig att jag skulle tycka! Haha.

Testade fodralet på en av mormors kuddar. Men min kudde hemma är lite större, så jag hoppas det ser bättre ut.

Jag sydde ju gardiner/kudde till förra julen också. I röd/vit rutigt tyg även då. Men jag tror att dom här blev bättre. Jag får testa helt enkelt...

Men nu ska jag ta en dusch och krypa ner i mormors sköna säng. Trööött :-)

RSS 2.0