hejdå 2012 och HEJ 2013...

Årets sista dag är här! Det är dags att säga tack och adjö till år 2012, och istället välkomna år 2013.

Året som har gått har väl varit bra. Det är inget speciellt som har hänt egentligen. Allt har rullat på som det ska. Fina och bra händelser har blandats med tråkiga och hemska...

Till de fina sakerna hör såklart Elias och hans utveckling vi har fått äran att följa. Att han har fått vara frisk och glad, att han har kommit in så bra på dagis, alla nya ord han lärt sig och att han verkar må så bra och känna sig trygg vart än han är! Jag älskar att få vara en liten del av hans liv.

Fast när jag tänker efter kanske det har varit mer dalar än toppar för min del detta år? Flera av mina vänner har förlorat anhöriga, jag har varit på min första begravning, det har gått trögt på jobbsidan, det har varit ett riktigt bil-krångel-år och magsjukan har faktiskt varit på besök 3 gånger... Men det hade ju kunnat vara värre också.

Vi var även nära att köpa ett hus. Men efter besiktningen så valde vi att avstå. Och såhär i efterhand känns det bra. Vi får hoppas att året som kommer blir vårat år!

Jag ser oerhört mycket fram emot ett nytt fräscht 2013. Mina planer är bland annat att söka en utbildning och börja motionera mer regelbundet. Sen vore det ju inte så tokigt om vi hittade ett hus heller...

Ikväll ska vi som sagt ut och äta på Texas med två andra par. Ska bli trevligt!

Så nu ska jag hoppa in i duschen och göra mig lite nyårsfin. GOTT NYTT ÅR :-)

en riktigt mysig söndag...

Vilken otroligt slapp och skön dag vi har haft tillsammans, precis som en Söndag ska vara!

Efter en rejäl sovmorgon intog vi sofforna. Teve-mys och frukost. Sedan lekte vi rätt länge med Elias nya Brio-tågbana. Den älskar han! Det blir perfekt att köpa till lite mer tågräls och fler tåg i present till honom. Herrejisus... Lilla, lilla Elias fyller 2 år om 12 dagar! Galet.

Sedan gick vi ut alla tre på en liten promenad. Blött, slaskigt och halt. Men det var riktigt skönt med frisk luft. Gick även och handlade lite.

Efter lunchen så gick kröp vi ner under en mysig filt hela familjen och sov middag. Till och med jag!!! Men jag känner mig fortfarande slut i kroppen efter magsjukan, och är inte helt hundra i magen. Får riktiga krampattacker ibland... Vill ju blir frisk inför nyårsafton och då måste man vila!

På eftermiddagen hämtade vi upp Mattias och Frida. Eller Tia och Diddi, som Elias kallar dem. Vi åkte upp till Norrvägen och gjorde tacos! Mamma och pappa var nere i Gävle, så då passade vi på att åka dit och skita ner disk ;-)

Näärå... Men vi skulle titta på hockey där, så det kändes smidigast att ta med maten dit och laga/äta.

Maten blev god och Brynäs vann, så det blev en härlig eftermiddag/kväll. Ett rejält (eller flera) takras var vi med om också. Det roligaste var vid fönstret i vardagsrummet. Vi var bara tvungna att gå ut och peta lite, oj vad det rasade och lät. Coolt tyckte Elias!

Snart blir det hopp i säng. Blir galen på min onda mage... Jag mår inte illa eller så, det är bara det att det krampar och ilar då och då. Imorgon på Nyårsafton ska vi ju på Texas och äta, men som det känns nu vill jag inte äta alls... Får väl pilla i mig en förrätt då, haha. Nej men det blir nog en trevlig kväll med Mattias, Micke, Åsa, Johan och Martina!

Nu ska jag klura lite på presenter till lilleman. Känns ju redan som att han har fått allt i julklapp redan, haha. Kommer nog på något! Vet iallafall att det blir en bildtårta till kalaset från mitt jobb, med Bamse på :-)

nu börjar det bli bättre...

Idag har jag mått hyffsat bra. Något enstaka toalettbesök bara... Men efter en hel natt och dag hos mormor så känner man sig nästan alltid piggare, vad än det gäller!

Började morgonen med en dusch och hårtvätt, man känner sig bra nog äcklig efter ett kräk-och-skit-maraton...

Sedan har vi haft det lugnt och skönt. Jag har legat i soffan (har haft lite ont i magen...), tittat på skidor, slumrat till, spelat kort, fått i mig lite mat och löst korsord. På eftermiddagen hade jag så pass mycket energi att jag orkade göra slingor på mormor. Men sedan dog jag i soffan i ca 2 timmar!

Fram emot 17-tiden vågade jag åka hem. Då blev det mys med grabbarna. Mattias åkte och spelade innebandy, så jag och Elias bäddade ner oss i soffan och kollade på Shrek. Myspys!

Sen blev det hopp i säng för lilleman. Jag hängde en tvätt och plockade lite, men mer än så blir det inte idag... Känner mig trött och slut i kroppen, plus huvudvärk på det. Skulle vilja ha kaffe! Är såå sugen, har inte druckit det på evigheter känns det som, men då lär jag väl aldrig somna ikväll?!

Nu ska jag kolla klart på Sagan om ringen och invänta Mattias. Visar en bild på mormors mörka hår innan, och hur det blev efter färgningen. Sen så har jag ju glömt att visa mitt hår efter klippningen också. En lång page blev det. Så skönt att allt det slitna är borta :-)

igår var ingen bra dag alls...

Fyfarao... Igår var det ingen rolig dag. Hela förmiddagen var okej, men eftermiddagen och kvällen var ett helvete.

Dagen började med shopping på mellandagsrean. Mormor gjorde mig sällskap och jag lyckades göra en del fynd. En fin klänning som passar till de flesta "tillställningar" (äger inga sådana), en svart tunika, strumpbyxor, en mascara och ett fint halsband. Svårt att visa klänningen på bilden nedan, men den är i sammet nedtill och är transparent upptill och på armarna. Sedan lunchade vi en varsin sallad innan jag skulle iväg och jobba.

På jobbet kändes allt bra, till en början. Full fart och allt flöt på bra. Jag var så glad att jag kunde jobba eftersom magsjukan hade varit på besök ett dygn tidigare.

Men när klockan vart runt 15-tiden slog allt om igen. Jag fick magplågor från helvetet... Kroppen blev alldeles slut, jag kallsvettades och blev illamående. Jag försökte hålla ut och intala mig själv att det var inbillning. Lyckades hålla ut tills det var en kvart kvar av passet. Sen tvingade Mia mig att åka hem.

Kul att köra bil när man mår illa? Nej... Jag vågade bara åka till mormor, som bor här i stan. La mig på soffan med världens frossa, och sen brakade allt.

Jag spydde ur mig allt jag hade i kroppen. Fyfan! Men magplågorna försvann inte. Jag stannade kvar här hela natten. Har fått sova en del, men har mått otroligt illa och varit dålig i magen. Vad kan det vara? Magsjuka? Var jag inte helt frisk igår ändå som jag trodde? Något jag ätit?

Nu såhär dagen efter mår jag lite bättre. Har lite ont i magen än, men illamåendet har lagt sig lite... Dock känner man ju sig alldeles svag i kroppen. Har inte ätit sedan 12-tiden igår, och har inga planer på att göra det än. Urk...

Skulle ha jobbat idag, men jag varken kan eller får. Så himla tråkigt! Nu har jag missat två arbetsdagar för den här skiten...

Vi får se när jag vågar åka hem till pojkarna igen. Hoppas innerligt att Elias klarar sig från allt dethär!

Nu ska jag fortsätta vila och krya på mig.

en lång natt i soffan...

Natten var väldigt lång, trång och mysig. Elias och jag låg i en soffa medan Mattias låg i den andra. Jag låg på helspänn och vaknade till då och då. Men det var mysigt att ligga hela familjen i sofforna, tände ljus och försökte att inte tänka på magsjukan... Elias klarade sig helt utan att kräkas, för mig räckte det med nått toalettbesök och Mattias blev bättre under natten. Såå skönt.

Idag har vi varit mycket piggare. Jag skulle ha jobbat egentligen, men så blev det ju inte...

Istället har vi haft en mysdag tillsammans. Elias och jag inledde morgon med ett bad tillsammans, sen lekte vi inomhus hela förmiddagen. Efter lunchen gick grabbarna ut på en pulka-promenad.

Och då fick jag tid och energi till att städa! Äntligen! Finns det något härligare än att få städa undan "magsjukan"?!

Vädrade, dammsög, torkade golven, slängde in allt som kändes "äckligt" i tvättmaskinen, skurade toaletten och resten av badrummet, torkade av alla köksskåp och diskade ett berg. Genast så kändes allt mycket bättre och fräschare!

Sedan bytte jag och Mattias av varandra, för Elias ville vara ute längre. Då tog vi en pulka-promenad till Röda korset och kikade lite.

När vi kom hem blev det en powernap för Elias. Mattias var trött efter magsjuke-natten så han somnade också.

När killarna hade vaknat åkte vi till stan. Där åt vi pizza-middag (vardagslyx) och handlade lite på Albert & Herbert. Skönt att få lämna lägenheten ett tag! Och skönt att slippa laga middag!

Stannade till hos mina föräldrar på vägen hem. När vi kom hem hit igen hoppade jag i promenix-kläderna och gav mig ut på en skön runda. Med bra musik i hörlurarna och Bungpumpstavarna. Det verkligen känns i axlarna, armarna och ryggen att det är bra träning. Det bränner rejält i de få muskler jag har... Lovely!

Nu blir det en dusch och lite soffmys innan vi lägger oss. Imorgon ska jag se om det finns något kvar på mellandagsrean, sen ska jag jobba ett em-pass med Mia :-)

nu vill jag ha ett nytt år...

Imorse bjöd Elias på en rejäl sovmorgon. Mattias hade klivit upp tidigt och åkt ut på isen, så lilleman och jag hade en lugn morgon för oss själva.

Runt 11-tiden tog vi pulkan på en promenad. Vi gick upp till mina föräldrar, sedan fortsatte vi till min farmor och farfar.

Farmor låg ju på sjukhuset på julafton, så vi gick dit med hennes julklappar och fikade. Skönt att hon mår bättre nu!

När vi kom hem gjorde vi lunch, sen tog både jag och Elias en powernap. Vaknade när Mattias kom hem.

Och vad kommer han hem med??! MAGSJUKA... Typiskt. Men innan vi konstaterade att det verkligen var magsjuka så hann jag göra lite nytta. Slänga alla julklappaskartonger (tre stora ikea-kassar plus lite mer...), diska, städa Elias rum, tvätta och ta en promenad med Carro. Invigde mina nya Bungypump's och dom var grymma!

När jag kom hem låg Mattias och kräktes... Och det har han gjort hela kvällen. Elias var så orolig, det var omöjligt att få honom och somna. Jag försökte i en timme. Tillslut gick vi upp till sofforna. Då först kunde han slappna av! Så nu sover båda killarna i varsin soffa, själv sitter jag bredvid och väntar.... Väntar på att någon av mig eller Elias ska kräkas. Fyfarao, finna det något värre att vänta på?

Hoppas få några timmars sömn iallafall.

Nej, ett nytt år med nya tag och krafter vore härligt...

tack för alla fina klappar...

Jag är så himla glad för exakt allt jag/vi fick i julklapp. Det är nästan så jag får ångest... Känner mig så bortskämd!

Jag fick bland annat Bungypump-stavar (YES!), pengar, lotter, presentkort, massage-kort, Clean-parfym, Ernst ljusstake, yankeecandleljus, tofflor, ljusstakar, duschcremer, bodylotions, partyliteljus, Orreforslykta, bok, kläder, brödrost, mysfilt och mycket mycket mer! Dessutom fick vi en stooor fin trälåda som var överfylld med mat, blöjor, godsaker, nödvändigheter m.m av mamma och pappa.

Mattias och Elias fick också otroligt mycket fint. Imorgon måste vi nog rensa ur bland de gamla leksakerna för att få plats med allt nytt. Helt sjukt vad mycket fint han fick. Han måste ha varit himla snäll i år!

Tusen tack för allt, alla underbara <3

en underbar julafton...

Vilken fantastiskt julafton vi har varit med om! Är alldeles varm i hjärtat...

Mellan ca klockan 11-18:30 var vi hemma hos mina föräldrar. Mys, Kalle, mat, fika, julklappsutdelning och besök av Tomten. Vi visste att Elias skulle bli rädd, men vi ville prova. Stackarn satt i soffan och bara skakade! Så tomten fick snällt gå och byta om, haha.

Elias var så fin och snäll hela dagen! Trots att det var massor av folk överallt. Förutom vår lilla familj var det min mamma, pappa, lillebror, mormor, morfar, farfar (farmor stackarn låg på sjukhuset <3), Christer, Lovisa, Anette, Janne, Frida och Tom. Så med oss inräknat var vi 15 stycken som trängdes i vardagsrummet när det öppnades julklappar. Snacka om trångt och varmt - meeeen mysigt.

Sedan packade vi ihop våra fina julklappar. Oj vad bortskämda vi är... Körde hem allting, sedan åkte vi till Bobygda för att fira med Elias farmor, farfar och farbror.

Där var det alldeles lugnt och tyst, annat mot för hur det var på Norrvägen - haha. Där åt vi skinkmackor, delade ut ännufler julklappar och lekte till sent på kvällen med Elias nya leksaker. Det blev en sen kväll för unge herr Östlund... Men är det julafton så är det.

Nu är vi hemma igen. Vi sov ju i Bobygda, så hela dagen har vi spenderat där. Elias faster Eva med familj kom och hälsade på i eftermiddags. Elias fick nya kompisar och hade riktigt kul. Och en jättefin tröja fick han av dem!

Just nu är det frid och fröjd här hemma. Allt är uppackat, Elias sover, vi stora dricker julcider/julöl och bara njuter...

Vill tacka alla nära och kära för en fantastisk jul. Älskar er alla <3

ha en riktigt god jul alla...

Klockan är mycket nu, så pass mycket att det har blivit den 24 December. God jul allihopa!

Idag (eller igår som det egentligen är, men jag har inte gått och lagt mig än) så har det varit en mysig dag. Jag struntade i allt som "måsta" göras.

Istället för att dammsuga så bakade jag rocky road. Bra mycket mysigare än dammsugning! Istället för att damma så åkte jag till mamma och pappa för att fika. Härligare än att nysa bland allt damm! Allt behöver inte vara så himla perfekt... Julen är så mycket mer än stress, måsten och krav!

Sedan har eftermiddagen och kvällen rullat på. Har varit med människor jag tyckt om hela dagen. Först hos mamma och pappa. Sen var Tom här med oss på förmiddagen. Hälsade på lillebror och Frida en sväng. Sen tittade den andra Frida'n in och var här ett tag. Fram mot kvällen kom Emilia, Niklas och gopluppen Elias. Det är väl det julen handlar om. Att umgås med människor man tycker om!

Kvällen var riktigt mysig och rolig. Bingolotto, massa godis, julklappsutdelning och sällskapsspel.

Elias fick vara uppe rätt länge han också, vilket han verkligen uppskattade! När han tillslut somnat så spelade vi två nya sällskapsspel som jag och Mattias fick av Niklas. Så himla roligt!!! Att spela nya Cluedo klockan 01:30 på natten blir himla finurligt. Världens tänkar-spel, och alla är skittrötta... Skratt skratt skratt.

Nu ska jag krypa ner bredvid killarna. När vi vaknar väntar en fullspäckad julafton. Meeeen vi ska njuta och ha det underbart.

Paketöppning här hemma på morgonen (Elias får öppna dom större paketen från oss här), sedan blir det Kalle Anka, julbord, fika och paketöppning hos mina föräldrar med mina släktingar (alla är överlycklig för att Elias är med), fram emot kvällen åker vi till Mattias föräldrar. Hoppas på att Elias somnar i bilen påväg dit... Där blir det ytterligare lite julbord och paketöppning. Sedan sover vi där. Så det blir mycket packning och åkande hit och dit.

Tur det mesta är förberett. Kläder osv. är redan packat. Elias nödvändigheter likaså. Julklapparna som ska till Norrvägen har vi redan varit dit med. Julklapparna som ska till Bobygda är nedpackade. Sen får vi ta det som det kommer. Tror det kommer bli en alldeles underbar dag! Så glad att få fira julen med mina favoritkillar och mina nära och kära.

GOD JUL :-)

yes, nu är håret avklippt...

Vilken mysig OCH SEN kväll/natt det blev med Emilia och Marlene. Längesedan vi tre var tillsammans!

Under kvällen så rök även mitt hår. Det var så sinnessjukt slitet... Nu har jag en axellång page och tusen gånger friskare hår! Hon är duktigt hon, min frisör. Men innan Marlene utbildade sig till frisör så var hon en jäkel på att förstöra mitt hår, haha. Då klipptes det tuppkammar, det rakades i nacken och gud vet vad... Men nu litar jag på henne ;-)

Jag kom inte hem förens 03:30 inatt. Mycket prat och skratt, sen var det en massa folk i stan som Emilia lovat att skjutsa hem. Så det tog sin lilla tid. Stupade i säng när jag kom hem, sov 6 timmar och nu har jag varit uppe en timme ungefär. Känner mig lite trött bara, men en dusch och en kopp kaffe gör nog susen!

Idag blir det fix och trix hela dagen. Det mesta (i princip allt) är klart inför dopparedagen, men det finns alltid småsaker att dona med...

Mattias åkte nyss till stan för att handla lite. Dock glömde han både bankomatkortet OCH mobilen, så jag vet inte hur det går. Haha!

Nu ska jag hoppa i duschen, göra mig fräsch och redo för dagen! Kanske visar en bild på mitt korta hår sen ;-)

en riktigt bra arbetsdag...

Oj oj, full fart hela dagen på jobbet. Men det är då det är som roligast tycker jag! Tiden rusar iväg och vi får samarbeta och peppa varandra.

Men nu blir det jul-ledigt några dagar. Ska inte jobba förens 27 december tror jag... Familjemys!

När jag kom hem från jobbet möttes jag av 10 röda rosor på köksbordet. What??! Jag har inte tjatat om blommor på evigheter? Han kan tydligen överraskas han också. Blev så himla glad.

Till middag åt vi lax och stekt potatis, mmm. Sedan dess har jag hunnit diska, plocka undan, vikt tvätt och slängt in en ny maskin. Är egentligen dödstrött, men a women's gotta do what a women's gotta do...

Får passa på att vila nu medan tvättmaskinen snurrar. Senare ikväll ska jag äntligen få göra något åt mitt slitna hår som bara hänger och slänger. Kul att bli lite julfin. Kul att få träffa Marlene också :-)

en riktig feel-good kväll...

Vilken annorlunda men mysig kväll vi hade igår. Efter att skinkan hade griljerats så trängde vi ner oss i badkaret tillsammans. En aning trångt... Men vi var så frusna båda två så det var mysigt!

Sedan avnjöt vi varsin macka med den nygriljerade skinkan, mmm vad gott. En hundring på att skinkan är slut ikväll ;-)

Klockan 21:30 hade vi gått och lagt oss båda två. Haha, på en Fredag?! Men vi var sjukt trött och frusen, så det var himla skönt att skippa alla måsten, teven, datorn osv. Istället låg vi och värmde oss, pratade, skrattade och somnade tidigt. Så snacka om att man var utvilad och pigg imorse!

När vi vaknade vred vi teven och tittade på julkalendern från sängen. Myspys!

Nu har vi precis avnjutit en god frukost tillsammans. Egentligen är jag ledig idag och skulle donat med det sista inför jul... Men nu blir det några timmars jobb istället. Päningar är ju päningar!

Ikväll får jag min belöning: jag får håret klippt av min bästaste stockholmsfrisör :-)

men jösses vad tiden går...

Idag har dagen verkligen gått fort. Dagen började 07:15 då vi kickade igång morgonen med julkalendern och frukost. Mys!

Sedan skjutsade jag Mattias till HC för att ta lite prover. Under tiden så åkte jag till maxi för att handla.

Trodde att det skulle vara hyffsat lugnt där runt 9-tiden. Men icke! Dom flesta tänkte nog samma sak, att åka dit tidigt för att slippa trängas, hehe. Men det gick bra ändå. Sen hämtade jag upp Mattias, tankade, svängde in till mormor och åkte hemåt.

Väl hemma gjorde jag lunch, hemmagjord pyttipanna med olika korvar osv. Hatar köpt pyttipanna, men det här var helt OK!

Efter lunchen blev det mys hos Emilia. Vi gjorde ljus, drack lite vin (ooops), lyssnade på julmusik och hade det riktigt gött. Vips så var klockan 18:00, tiden bara rusade iväg! Det går fort när man har roligt...

Nu är jag hemma igen. Ska griljera julskinkan, diska undan och ta en dusch. Sen blir det hopp i säng tror jag. Är riktigt trött! Dessutom så blev jag inringd på jobb imorgon, så då vill jag vara utvilad. Vet hur det brukar vara mitt i julhysterin! Men det är bara ett 11-16 pass, så det ska nog gå bra.

Men nu väntar julskinkan på mig :-)

inatt var jag bra rädd...

Inatt klockan 00:00, när jag precis hade somnat, plingar det på dörren. Flyger upp och tänker att jag måste ha drömt. Sen plingar det igen. Fan, kommer på att vi inte låst dörren! Fyfarao vad rädd jag var när jag tassade mot dörren. Vem fasen vill något mitt i natten?! Kikade genom kikhålet, ingen där... Sen var det ju lagomt roligt att försöka somna om.

Tillslut lyckades vi somna. Sen imorse ringde Mattias mig och sa att det hade varit Emilia och Nicklas som varit här och jävlats på natten.

Då ringde jag Carro, hon kom hit, vi stövlade iväg till Emilia (vi visste att hon låg och sov) sen tok-plingade vi på hennes dörr enda tills hon tillslut öppnade. Hehe, hämnden är ljuv! Hade dock velat krossa ett fönster eller nått också...

Vi trängde oss på, förbjöd henne att somna om och tvingade i henne frukost. Skön väckning alá Sara och Carro.

Resten av dagen har vi spenderat i stan tillsammans. Loppis, diverse affärer, fika och mys!

När jag kom hem låg Mattias sjuk i soffan. Vet inte vad för sjukdom, men han har iallafall bokat tid på HC imorgon. Killar och sjukdomar... hehe. Vi åt julkorv och pärer, sedan packade vi med oss alla julklappar som ska delas ut hos mamma/pappa och åkte dit. Skönt att slippa packa med allt det när vi ska dit på julafton!

Hela kvällen har vi spenderat där med mor och far. Kaffe, fika, baileys, tv-mys, promenix med mamma och så har jag självklart legat framför granen och klämt på julklappar ;-)

När vi kom hem gjorde jag allt som inte blev gjort idag. Plockat, diskat och kört en maskin tvätt. Den är alldeles snart klar. Så medan ska jag duscha och göra mig klar för att sova. Är lite småtrött!

Imorgon blir det stan tidigt för oss båda. Först HC för Mattias, sen åker vi på Maxi och handlar inför helgen som kommer bli så julmysig så :-)

dagen har svischat förbi...

Den här dagen har verkligen bara svischat förbi, den har gått så himmelens fort.

Dagen började kl. 07:50 då jag vaknade av mig själv, ganska perfekt tid att kliva upp. Klädde på mig, dushade av alla blommor (haha, vilket morgon-göra...) och konstaterade att nästan alla blommor tackat för sig. Att det ska vara så svårt att hålla blommorna vid liv?!

Sedan åkte jag och hämtade upp mamma, för att fortsätta till mormor. Frukost och kaffe!

Efter det så åkte vi på stan. Jag var mest med som sällskap. Det enda jag köpte var värmeljus, bingolotter, polkagrisar, en ljusstake för 10:- och två plastblommor. Ja, jag blev så sur när blommorna jag hade i fönstret i vardagsrummet hade vissnat, så nu jävlar blir det plast. Men sååå plastiga såg dom inte ut ändå. Jag hade ju två murgrönor i plast sedan tidigare. Så nu har jag, hör och häpna, FYRA plastblommor i vardagsrummet. Jag som varit så anti när mormor inte hade riktiga växter, haha. Fast det är skillnad på plastblommor och plastblommor åh ;-)

Fast jag ska leta svarta krukor till dom imorgon. Allt ska vara svart, svart, svart för mig nu!

När jag kom hem var klockan mycket. Kom nästan hem samtidigt som Mattias, så det blev gårdagens mat till middag...

Sedan gick jag och Carro till Emilia. Fast hon var inte hemma, tur Carro har nyyyycklarna! Hon skulle komma hem från Gotland runt 18:30-tiden, och som dom otroliga vänner vi är så hade vi förberett hennes hemkomst. Handlat hem frukost tills imorgon, julmust, frukt, fika, godis, en julblomma och en flaska vin. Så när hon kom hem hade vi tänt ljus och gjort det mysigt. Så där har jag spenderat kvällen. Fika med fina vännerna! Imorgon ska vi umgås igen, skönt att ha Millis hemma ett tag!

Nu är jag hemma igen. Jag och herrn ska spela lite yatzy (haha) sen blir det väl dusch och hopp i säng.

En ny dag imorgon. En dag närmare jul :-)

en väldigt trevlig kväll...

Hemma efter en härlig kväll hos chiiiiifen. Och hon bor ju så fint, blir inte alls nå avundsjuk...

Vi åt gröt, drack glögg, fikade, pratade massor och framförallt - SKRATTADE! Det finns inga med sån sjuk och rolig humor som de damer jag jobbar med :-)

Dessutom vann jag andra pris i lotteriet, wihooo! Första pris vann Jenny, vilket var alla vinflaskor. Sen kammade jaf hem alla öl och cider. Vilken tur!

Innan vi åkte hem fick vi även en fin blombukett, fyra sorters glögg och julkulor som såg ut som söta bakverk. Sååå fint, och passande! Så nu är drycken kirrad för jul. Öl, cider och glögg. Bara julmust som saknas ;-)

Nu är det dags att krypa ner bredvid herrn. Det är en dag imorgon också. Tror faktiskt jag ska ta en sista tur till stan innan jul. Inte för att jag måste. Bara för att det är mysigt såhär i juletiderna :-)

redo för en kväll hos chefen...

Idag har jag haft en skön ledig dag. Tog sovmorgon tills Carro tyckte det var dags att ringa och väcka mig. Då hoppade jag in i duschen (det blev dusch istället för bad) och hann precis klart tills hon stod i hallen.

På förmiddagen har vi uträttat lite ärenden, här och där. Sedan var vi på RK och fyndade lite. Efter det placerade vi arslena våra i Carros soffa, framför Småstadsliv. Meeeen vi somnade båda två....

När vi vaknade efter ett tag så fick jag dåligt samvete. Sova mitt på blanka dan??! Nej fy. Haha. Skyndade mig hem och dammsög. Så nu känns det lite bättre.

Nu sitter jag och väntar på herrn, han skulle jobba över en timme idag så nu är jag hungrig! Stuvade makaroner och körv står färdigt på spisen, mmm...

Efter maten ska jag bege mig till chefen. Fast hon hatar när jag kallar henne det. Hon föredrar kollega, vän, kompis osv. Bara därför är det roligt att kalla henne det. Chiiiiiiifen.

Jag ser så mycket fram emot kvällen. Så kul att umgås med varandra utanför jobbet. Fast det blir väl samma skitsnack som alltid, hehe. Myspys med gröt, glögg och vinlotteri. Kvällen till ära har jag en ny mysig poncho på mä. Klart bästa mys-outfiten!

en lite lugnare eftermiddag...

Allt mitt städ-flow försvann fram emot eftermiddagen. Men det gör inte så mycket, är nöjd med dagens urrensning.

Tillmiddag blev det hemmagjorda köttbullar, potatis och sås - mmm. Sedan åkte Mattias på innebandy. Själv intog jag soffläge ett tag innan jag diskade undan diskberget.

"Pimpade" även upp vinflaskan och ölen som jag ska ta med på vinlotteriet imorgon. Det är nämligen gröt och glögg hemma hos chefen imorgon! Längtat... Hoppas på att vinna något gott vin!

När Mattias kom hem åkte vi och hälsade på lillebror och Frida. Dom har skaffat en ny liten familjemedlem. Världens sötaste hund. Dom skulle precis ta en promenad så jag följde med. Så mysigt med hundpromenader! Så fort jag lär känna hunden ska han få följa med mig ut och springa!

När jag kom hem igen gjorde jag lite knäck. Det blir nog det enda "julbaket" jag gör iår. Har för mig att jag bakade rätt mycket förra året. Men jag tycker att det är sååå tråkigt, haha. Kanske att jag gör RockyRoad imorgon. Men det får vi se...

Nu blir det lite soffhäng innan vi kryper ner i sängen. Imorgon tar jag nya tag här i hemmet. Bland annat en behövlig sväng med dammsugaren. Tror jag ska kicka igång morgonen med ett varmt skönt bad :-)

en hel kartong med kläder...

Åh vilken skön morgon! När jag pussat killarna hejdå och skickat iväg dem på jobb/dagis så bäddade jag ner mig i soffan. Tittade på julkalendern, sen somnade jag om sådär jääätteskönt.

När jag hade vaknat igen kom Carro och åt frukost med mig.

Sedan satte jag igång och röjde. En hel flyttkartong överfull med kläder från min och herrn's garderober. Hur fasen fick vi plats med allt det där?! Men nu jäklar är det ordning och reda igen. Älskar den känslan!

Efter att jag städat badrummet kom min kära moster och kusin hit. Drack kaffe, fikade och pratade. Mys!

Sedan hjälpte dom mig med den tunga flyttkartongen. Så nu är den inlämnad på Röda Korset. Två flugor i en smäll - tillfredsställelse för mig och samtidigt så kommer kläderna till bättre behövande!

När jag ändå var där kunde jag inte hålla mig från att köpa en enkel men snygg ljusstake i svart smide för 10 kronor. Har blivit helt insnöade på svart smide det senaste året. Så snyggt.

Nu ska jag fortsätta att dona här hemma. Rensa ur bland lite fler saker, slänga massa skit, rensa ur bland Elias leksaker och göra plats för nya leksaker, dammsuga och häng tvätt/vika ren tvätt.

Har ett bra flow denna Måndag :-)

en kul, busig eftermiddag...

Vilken härlig eftermiddag vi har haft på buspalatset. Vi har busat alla tre, plus Frida som följde med. Och jag fick dagens första och efterlängtade kopp kaffe! På slutet var vi alldeles ensamma där, så då kunde vi "vuxna" busa loss ordentligt också. Prova allt man inte annars vågar då det är andra vuxna där, hehe! Wiho! Elias fick även en ballong av dom som jobbar där innan vi åkte hem. Det var en överlycklig kille som vinkade hejdå till dom :-)

När vi kom hem briljerade Mattias i köket. Lagade egenfångad regnbåge med potatis och sås till middag. Han diskade till och med. Väldigt god mat blev det. Elias åt som en häst. Så himla kul att se!

Efter maten blev det ett bad för lilleman. Själv hoppade jag i storstövlarna för ett träningspass (skottning).

Och vilket jäkla träningspass det blev! Jag skottade av volvosarna (mattias pappas och vår egna som stått orörda länge), fyfarao vad tung snön var! Sen skottade jag fram ena bilen som var totalt insnöad efter plogbilen. Jag skojar inte om jag säger att plogkanten runt den bilen var lika hög som till mitten av fönsterrutorna!!! Det var så fruktansvärt tungt och jobbigt... Men envis som jag är så nöjer jag mig inte för ens allt, och då menar jag ALLT, är undan-skottat. När jag kom in var jag alldeles slut. Det nästan svartnade för ögonen och hela jag skakade. Kändes som ett gympass det där!

När jag kom in hann jag precis se slutet av Musikhjälpen. Vilken underbar vecka! Vilka hjältar Jason, Gina och Kodjo är! Och alla vi som bidragit. Känns så himla bra att vara en av alla som skänkt pengar och bidragit till att vi tillsammans samlade ihop över 23 miljoner kronor. TJUGOTRE MILJONER!!! Helt galet. Och alldeles fantastiskt.

Nu blir det en dusch, lite mer soffhäng och sedan hopp i säng. Ska bli lovely att krypa ner nyduschad i en renbäddad säng!

Imorgon tar vi nya tag, måndag och ny vecka :-)

en mycket perfekt söndag...

Söndag och tredje advent. Elias bjöd mig på en sovmorgon till 08:30, lovely. Mattias som ställde klockan för att åka ut och pimpla får skylla sig själv! För oj vilken mysig morgon vi haft här hemma.

Elias låg i en soffa med sitt täcke och drack nyponsoppa framför Aladdin medan jag vaknade till liv i den andra soffan.

Sedan åt vi frukost i sofforna framför Vinterstudion. Tokigt tyckte Elias, eftersom vi alltid brukar äta frukost i köket. Efter frukosten drog Elias fram sina leksaker och lekte länge, medan jag fick fortsätta mysa i soffan. Blir så glad när han leker själv! Han vill nästan aldrig göra det, han styr och ställer med oss hela tiden och vill att vi ska leka med honom. Nästan "leka åt honom" så han kan titta på. Men självklart så leker vi med honom. Fast det är ju viktigt för barn att kunna leka själv också för att utveckla fantasin och fokusera på sig själv. Jag menar... det är inte alla gånger en vuxen har tid att leka heller. Som det är nu så kan han bli skogstokig om man måste laga mat, kissa, hänga tvätt eller vad som helst som gör att han måste "vara själv". Så lite mer leka-själv-träning skadar nog inte!

Sedan har förmiddagen bara flutit på i ett skönt tempo. Elias har hjälpt mig att byta sängkläder i våran säng och hans säng. Vill ha bort magsjukebakterien ordentligt... Sedan har vi tvättat en maskin tvätt, tittat på Musikhjälpen, byggt tåg av leksaker, ätit kyckling och ris till lunch och lekt hundar.

Nu sover han sött och jag kikar på skidskytte. När Mattias kommer hem från fisket ska vi åka till Buspalatset.

Blir nog skönt för Elias att springa av sig lite. Och en god kopp kaffe för oss vuxna :-)

ooops...

Menade såklart *Parkhyddan, och inte parkhyllan som jag skrev...

nu är jag mätt i en vecka...

Nu har jag ätit för en vecka framåt känns det som... Proppis! Men det var verkligen ett fantastiskt julbord på Parkhyllan. Tack till morfar som bjuder varje år! Fast jag undrar hur länge denna "familjetradition" håller i sig? Jag menar... Alla vi barnbarn har ju också respektive numera. Vi får se hur vi gör nästa år, vem vet, någon av oss barnbarn kanske har fått barn?! Hehe.

När jag kom hem var jag hur trött som helst, men kände att det var lika bra att skotta så att det inte blir så mycket imorgon. Och dumsnäll som man är så kan jag inte låta bli att skotta åt grannarna... På ena sidan av oss bor det bara gamlingar, och hela trappen var översnöad, så det är klart jag måste skotta! När jag kom in var tröttheten som bortblåst.

Då passade jag på att diska, plocka undan och ta redan på torr ren tvätt. Skönt att slippa det imorgon det första man gör. Sen tog jag en dusch, och nu har jag myst ner mig i soffan.

Känner att tröttheten börjar smyga sig på nu igen... Ska bli lovely att få krypa ner under täcket och blunda. Imorgon väntar en mysig tillsammans. Antar att det blir skitväder... Men vi får titta på skidor, tända ljus och ha det bra inomhus helt enkelt :-)

lugnaste dagen någonsin...

Oj, vad lugnt vi hade det på jobbet idag. Vi skickade till och med hem chefen efter att hela dagens personalstyrka (Sussa, Mia, Jenny och jag) suttit och fikat huuuur länge som helst, utan att en enda fikagäst kommit. Så vi klarade oss på två personer efter att chefen och bagaren gått hem. Väldigt ovanligt för att vara Lördag! Antar att det är vädret som är boven... Rena rama snöstormen.

När jag kom hem hade pojkarna gjort mysigt. Tänt ljus, diskat och till och med bäddat. Gopojkarna! Som tack fick dom tårta som jag tog hem. Jag ska ju på julbord ikväll, så då måste ju dom ha något att gotta sig med här hemma!

Jag är jättetrött, det är så drygt att jobba 9 timmar när det nästintill är stendött på folk. Man slår av på takten rejält, och blir alldeles slö...

Men efter lite (eller mycket) gott på julbordet känns det nog bättre! Är riktigt hungrig också.

Helt sjukt vad tiden går fort?! Nu har jag jobbat nästsista helgen för iår. Nästa helg är jag ledig (skönt innan jul) sen jobbar jag helgen innan nyår. Har tur iår. Är ledig både Annandagen och Nyår! Snart har vi ju ett helt nytt och härligt år här!

Nu ska jag mysa lite med Elias innan det är dags att åka till Parkhyddan :-)

håller tummarna hårt nu...

Ingen, varken Elias eller någon av oss, har kräkts på ca 20 timmar. Det var en himla konstig magsjuka han hade? Spydde en gång på natten, fast riktigt rejält, sen har han varit pigg. Han har ätit bättre än vad han brukar, bara bajsat en gång och det var "vanligt bajs"... Konstigt. Men himla skönt för lilleman!

Nu är det bara att hålla tummarna för att vi också klarar oss. Jag jobbar 7-16 imorgon, sen är det julbord som jag verkligen inte vill missa.

Har ägnat kvällen åt att göra allt jag inte hann idag. Elias var verkligen chef över mig, han släppte mig inte en sekund, lillhjärtat. Så när Mattias kom hem kunde jag duscha, tvätta en maskin, diska och röja undan lite saker. Skönt.

Nu ska jag bara hänga tvätten, sen ska jag krypa ner bredvid Elias och sova. Känner mig riktigt frusen och trött, så lite sömn skadar nog inte om jag vill vara frisk imorgon :-)

magsjukan på besök igen...

Inatt hämtade vi en gnällig Elias från sin säng. Klockan var nog runt 23:30. Sedan kände jag hur han bara låg och vred på sig. Precis när jag höll på att somna så hör jag hur det "bubblar" från Elias mage och hela vägen upp till munnen. Hann precis vända mig om för att se vad som var på gång. Han såg verkligen rädd ut, lillgubben... Satte honom upp fort, och då blev det fontän-kräkning.

Spya överallt... I sängen, på kläderna i hela håret. Stackarn! Så det blev en dusch vid midnatt. Medan pojkarna satt i badet så bäddade jag rent i sängen och satte igång en tvättmaskin.

När vi satt på oss ny blöja och en ren sovtröja myste vi ner oss och läste en bok i sängen. Mattias somnade på stört, och det var lika bra det, han skulle ju upp och jobba medan jag var ledig och kunde vara hemma med Elias.

Elias somnade också rätt fort, men jag låg vaken till 01:30 på helspänn. Vid varenda rörelse Elias gjorde, varenda ljud, satte jag mig upp för att kolla att allt var OK. Lyckades dock somna någon timme. Klockan 04:30 gick jag upp och hängde tvätt, hade ont i magen (säkert inbillning) sen somnade jag en sväng till. Lugn av att killarna sussade så sött.

När vi vaknade var Elias mycket piggare. Han åt bra med frukost. Sedan byggde vi koja, lekte med bilar, läste nya boken som tomten lämnat i kalendern, tittade på tv och åt lunch. Han åt en stor portion med fisk och potatis. Förvånad!!!

Efter lunchen hade han verkligen myror i brallan. Så vi trotsade kylan och gick ut. Underställ, dubbla fleecetröjor och stora halsdukar. Såå skönt med frisk luft. Vi tog en tur med pulkan, klättrade i snöhögar och gick runt området.

När vi kom in tog vi en powernap båda två. OCH SOM VI SOV... Vaknade 15:30 och var helt yr. Är det morgon? Men det där behövde vi nog, ta igen ungefär 3,5 timmes sömn från den oroliga natten.

När Mattias kom hem från jobbet hade han med sig hamburgare till Elias och kebab/pizza till oss vuxna. Mmm! Elias åt upp hela hamburgaren och halva brödet. Så något fel på aptiten är det då inte!

Han har inte kräkts sedan inatt, och inte heller visat några sjuk-tecken, så jag hoppas att magsjukan bara var här på en bilxt-visit...

Nu är det bara att hålla tummarna för att jag och Mattias inte blivit smittad. Annars blir det 3:e gången vi har magsjuka i år. Suck!

Resten av kvällen blir lugn. Soffmys och tv. Hoppas på en fortsatt kräkfri dag :-)

hejhopp trevliga torsdag...

Idag har jag haft en trevlig dag! Började morgon med täcke och frukost i soffan. Slumrade till sådär skönt också efter att killarna åkt till jobbet/dagis.

Runt 9-tiden kom Carro och hämtade upp mig. Vi åkte till stan, började med en mysfika innan affärerna öppnade.

Sen gick vi mest bara och kikade, så skönt och mysigt att kunna göra det nu i juletiderna, utan att behöva stressa och leta julklappar. Det enda jag köpte inhandlades på secondhand. Två urmysiga tröjor och en stor silvrig stjärna.

Innan vi åkte hem köpte vi med oss sushi som vi åt hemma hos Carro - mmm! Sedan myste vi i soffan och planerade lite inför kommande studier... Jag är riktigt taggad. Vill söka nu nu nu!

På eftermiddagen gick jag till morfar. Brorsan var där och hjälpte honom att flytta. Så jag började städa ur dom utrymmena som var tomma. Puh! Som tur var flyttar han bara en trappa ner, så det går snabbt och smidigt.

När vi kände oss klara för idag så gick jag på ica och hämtade ut ett paket. Finaste canvastavlan på Elias! Sen kom jag hem samtidigt som grabbarna.

Då blev det middag, lek, bus, grin och skrik i en härlig kombination, haha. Humöret svänger verkligen fort på lilleman! Allt lugnade dock ner sig när han fick ta ett mysigt skumbad med pappa! Medan dom badade så diskade jag och plockade undan lite.

Så nu när lilleman sover blir det bara lugnt i soffan för oss stora. Lite tvätt ska jag vika, men annars blir det inte mycket mer.

Gäller att ladda om batterierna. Imorgon kör vi en heldag med flytt/städ hos morfar. Sen bjuder han mig och brorsan på middag. På Lördag blir det jobb mellan 7-16, sedan är jag bjuden på julbord på kvällen. Så det blir fullt upp tills på Söndag :-)

varit på ett fint luciafirande...

Åh, vilken söt tomtenisse vi har varit och tittat på ikväll. Alla barn var så gulliga! Små lucior och tomtenissar. Det var otroligt mysigt på dagiset med sång, mysiga ljus och fika.

När vi kom hem åt vi middag. Skönt att ha lasagnen klar! Elias åt över förväntan bra, han stoppade i sig en hel del lussebullar på dagiset. Men har han bakat dom själv så är det ju klart han ska mumsa :-)

Efter maten lekte killarna på Elias rum medan jag diskade undan. Sedan myste vi framför julkalendern alla tre!

När Elias och Mattias hade hoppat i säng tog jag en skön dusch. En hårtvätt var verkligen behövlig... Slängde även in en maskin tvätt. Har köpt ett nytt sköljmedel, comfort extra sensitive, som jag hädanefter ska tvätta alla Elias kläder med. Han kliar (verkligen river och klöser) sig själv på kroppen hela tiden. Och vissa dagar är han alldeles knottrig och röd. Så jag ska se om detta sköljmedel utan parfym, mot känslig hud hjälper. Också får vi väl smörja kroppen ännu noggrannare än vad vi redan gör. Man vet ju själv hur otroligt jobbigt det är när det kliar...

Nu ska jag vika lite ren tvätt innan den nya ska hängas. Sedan blir det soffmys framför teven ett tag, innan vi hoppar i säng :-)

i mitten av veckan nu...

Så vart det Onsdag, mitten av veckan! Imorse sov vi minsann inte över heller, hehe. Vi kom upp i bra tid, så Elias hann till och med äta en banan på sin nya Nalle Puh-tallrik som tomten lämnat i paketkalendern. Mysmorgon!

Sedan skjutsade jag pojkarna till jobb/dagis. Vi gjorde så idag eftersom det är lucia på lillemans dagis i eftermiddag. Då hämtar jag Mattias på jobbet så slipper vi åka i två bilar...

När jag kom hem åt jag frukost framför julkalendern, älskar den! Sedan klädde jag på mig och promenerade till Frida och Mattias. Vi drack kaffe och hade det mysigt framför teven, innan vi tog en promenad till Ica.

Nyss var jag ute i EN TIMME och skottade. Mattias pappas bil står här utanför (trasig) och våran volvo har också stått orörd ett tag. Två stora snöbollar helt enkelt... Så jag sopade/skottade av båda bilarna, skottade bort plogkanterna runt om (ett helvete...) och flyttade våran bil till en skottad parkering. PUH... Det tog på krafterna kan jag säga! Men skönt att det är gjort.

Nu har jag en lasagne i ugnen, vi hinner ju inte äta innan lucia-firandet på dagis, så då är det ju smidigt om middagen är klar när vi kommer hem. Bara å värma. Så fort den är klar nu ska jag packa bilen full med folk och åka till stan, typ fram och tillbaka bara. Mamma och brorsan ska på varsitt möte, så medans ska jag och Frida på Dollar och ÖB.

Passar på att samla kraft i soffan nu innan det är dags :-)

tisdagkvällen i bilder...

Här kommer våran Tisdagkväll i bilder... Lek, mys, julkalendern, besök av Frida och fixat/skrivit årets julkort. Nu återstår bara lite kvällsstök (så som diskning) innan det blir hopp i säng :-)

sammanfattning: bra dag...

Ja, trots vår kaotiska morgon blev det en bra dag. Mycket har jag fått gjort.

Tvättat, diskat, handlat, dammsugit, skurat golven, städat badrummet, plockat ihop, gömt julklapparna, slöat i soffan, skänkt ett bidrag till Musikhjälpen (dagen bästa) och fiskmiddagen är på G!

En lagomt bra dag med nytta och vila helt enkelt.

Nu är som sagt middagen i ugnen, det blir fisk, pärer, grönsaker och sås idag, så nu ska jag bara slappa framför Musikhjälpen tills grabbarna kommer hem. Har tänt doftljus för att förstärka känslan av ett nystädat hem, och det funkar alldeles ypperligt :-)

Vad resten av den här dagen har att erbjuda återstår att se. Skulle vilja ha hit lite främmande faktiskt. Någon som känner sig frivillig?! Hehehe...

underbart med musikhjälpen...

Imorse sov vi över, hela familjen. Hur kan det vara möjligt att tre personer som ligger i samma säng missar TRE alarm??! Det värsta var att vi vaknade runt 5-tiden, Elias kom in till våran säng då, men somnade om. Och det var tydligen en sjujäkla djupsömn vi föll in i...

När killarna äntligen åkt iväg till jobb och dagis satte jag igång med kaoset här hemma. Disk och tvätt överallt. Saker överallt. Jäkligt rörigt helt enkelt. Men jag hann inte långt för ens ett nytt kaos uppstod i köket. Öppnade kylskåpet och PANG! Ett glasburk full med lingonsylt föll rätt ner i golvet. Glassplitter och sylt över hela köksgolvet... Skickade ett argt sms till Mattias. För det måste ju vara han som ställt burken på fel ställe. Inte jag ;-)

Nåväl. Carro kom och gjorde min morgon bättre. Hon sällskapade mig medan jag tvättade, diskade, bäddade och bar ut allt "skit" som stått här inne som egentligen har sin plats i förrådet. Så då kändes det lite bättre!

Sedan tog vi en promenad till Ica. Handlade lite av varje, även nya ljuvliga hyacinter. Vi tog även en tripp till RK. Köpte glitter till granen och lite mer.

Nu är jag hemma igen. Har hängt tvätten och ätit lunch. ÄLSKAR att vara hemma och dona när det är Musikhjälpen på tv. Typ världens bästa initiativ. I år är temat att alla barn i världen ska ha rätt till rent vatten. Ska självklart skänka ett bidrag!

Alldeles strax ska jag dra fram dammsugaren. Fy tusan vad skitiga golven är... Dammråttorna dansar i vartenda hörn! Skurmoppen ska även fram, lingonsylt på golvet = klibb och klet.

Sen hittar jag säkert något mer att dona med. Förbereda middag och göra det mysigt tills grabbarna kommer hem :-)

mysigt med äkta fårfäll...

... Och ännu lite mysigare blev det runt granen med en äkta varm och mysig fårfäll. Tänk att det kunde bli jul i vardagsrummet utan en enda tomte, och utan en enda röd sak :-)

en bra dag, helt enkelt...

Idag har jag haft en bra dag! Först lämnade jag en trött Elias på dagis kl. 06:30, sedan fortsatte jag mot jobbet. En himla lugn dag var det... Men jag hade tur och fick jobba en timme längre, då gjorde det ju inget att jag "flexade" imorse.

Efter jobbet kom mormor och hennes kompis (eller väninna kanske man kallar 60+are?) och fikade med mig, mys! Sedan gick vi på loppis.

Jag fick för mig att jag ville byta ut alla röda kulor och allt halm i granen. Vitt och silver ville jag ha. Och vilket fynd jag gjorde... Sjukt fina (och jättemånga) kulor och en stjärna till toppen, för en billig peng! Lycka.

När Mattias slutade jobbet hämtade jag upp honom, sedan hämtade vi en glad kille på dagis.

Väl hemma blev det middag, lek, bad och mys. Elias fick även hjälpa mig att klä om granen, vilket han tyckte var kanonkul. Sen vart han trött och somnade riktigt fort vid 19-tiden. Góplupp...

När han hade somnat fick jag en idé. Jag köpte en stor korg för ett tag sedan som inte riktigt använts till nått. Så jag tryckte ner granen i den, och vips så blev det en helt "ny gran". Nu gör det inte så mycket att den är liten, ful och plastig... Paketen ska jag lägga undan, Elias har visat tydliga tecken på att dom snart inte kommer få ligga still under granen, haha. Så jag lägger undan dem innan han gömmer eller öppnar något paket ;-)

Nu är det kvällsmys som gäller här. Vill egentligen titta på Musikhjälpen, men Mattias (som tydligen bestämmer??!) tycket att vi ska titta på damhandboll... Kul. Jättemysigt. Äh, jag får väl göra någe nytta istället då. Diska, vika tvätt och plocka undan lite. Men det är kul det också, när man känner för't liksom :-)

fin, mysig andra advent...

Imorse blev det en skön Söndags-sovmorgon. På just Söndagar känns det OK att unna sig sovmorgon!

Sedan blev det Vinterstudion och skidor, med andra ljuset tänt. Vad tiden rusar iväg! Det är faktiskt inte långt kvar till julafton nu...

När skidskyttet började kom kusin Frida hit. Sen tog vi en skön promenad upp till mamma och pappa. Där blev det adventsfika! Efter det så promenerade vi till brorsan och Frida. Drack ännu mer kaffe och hade det trevligt.

På eftermiddagen åkte vi till Strömsbruk. Dags för pappa-vecka nu! Har saknat gofisen nå fruktansvärt...

När vi kom hem igen blev det en sen middag. Mina föräldrar kikade även förbi för att säga hej till lilleman. Elias öppnade sitt första paket i kalendern här hemma, det var ett par mysiga tofflor som han har sprungit runt i hela kvällen! Även jag fick en present, en julblomma av mamsen!

Nu sover Elias för natten. Imorgon drar en ny vecka igång! Det blir en liten "specialare" imorgon... Mattias har sin jobbarbil hemma och kan inte ha bilstolen och skjutsa Elias på dagis med den. Så det ska jag göra. Kruxet är bara att jag jobbar förmiddag imorgon, börjar egentligen 05:00. Som tur var funkade det att jag kom till 07:00, så då hinner jag ju lämna pluppen innan jobbet. Tur! För några bra "dagis-lämnar-tider" får man inte till med mitt jobb. Antingen jobbar jag förmiddag och börjar 05:00. Eller så jobbar jag eftermiddag och slutar 19:00...

Nu blir dusch, hårtvättning och sedan en tidig kväll. Fast lite soffmys med tända ljus hinner jag nog med :-)

en riktigt mysig ledig dag...

Idag har jag haft en riktigt härlig dag! Efter en skön sovmorgon till 09:00 åkte jag till Frida och Mattias. Min käre (galna) sambo åkte ut på isen för att fiska, tidigt på morgonen.

Jag och Frida hade sedan en mysdag på stan! Nu är alla, precis ALLA, julklappar färdighandlade. Så himla skönt.

Vi tog även en mysfika och värmde oss från vintervädret. Lovely.

När jag kom hem monterade jag ihop den nyinköpta granen. Japp, det blir plastgran här hemma i år... Det var en otroligt ful gran jag fick tag i, verkligen. Smal, gles och kort. MEN billig. Fast med lite ljus och pynt blev det väl rätt okej. Julkänslan infinner sig iallafall, och det är huvudsaken!

Mattias vart väl lite sur, han skulle promt ha en riktigt gran. Men inte tror jag att han skulle fått tummen ur och huggit en gran innan nyår inte... Och jag vill då inte dammsuga barr varje dag under hela December, vi har ju en lite klåfingrig kille här hemma ;-)

Så i år blir det helt enkelt en smal och ful plastgran!

Efter att jag slagit in alla paket, diskat, skottat och hängt en tvätt så kom Frida och Mattias hit. Hockeykväll med chips och lite öl. Mysigt och trevligt. Dessutom vann Brynäs!

Snart blir det en dusch och hopp i säng. Imorgon ser jag fram emot två saker: vinterstudion och att få träffa Elias igen :-)

det här med att leta hus...

Det tar ju sådan tid att hitta "det". Huset som ligger på rätt ställe, som känns perfekt och som man verkligen VILL köpa. Det är ju som sagt ett av dom största köpen man gör i livet...

Det som känns viktigast för oss. Jag kan absolut INTE tänka mig att flytta långt bort "bara för att flytta" liksom. Jag vill ha nära till vännerna, familjen, jobb, dagis för Elias, osv. Det är prio ett. Sen ska det ju självklart vara ett hus som går att bo i. Viss renovering - visst, men inte på tok för mycket så man tar sig vatten över huvudet... Priset ska ju också kännas "rätt". Man vet ju på ett ungefär vad man har råd med, hur stort lån man kan ta, and so on... Det får inte vara för stort. Inte för litet. Japp - många krav! Och det är ju faktiskt viktigt att man har det när det gäller ett såpass stort köp!

Så jag kan ju säga att det inte går på en grisblink, dethär med att hitta Huset med stort H.

Huset vi var och tittade på för någon vecka sedan var nog lite "to much" för oss. Att börja hus-livet med att dränera om, laga grunden, isolera vinden och gräva trekammarbrunn hade nog inte känts så ljuvligt... Så sökandet går vidare!

Och det kommer ta tid, det är bara att inse det :-)

en mycket seg fredag här...

Idag har det inte blivit många knop gjorda här... Inget "bra" alls har blivit gjort, för att vara mer exakt.

Soffhäng, film, skidskytte. Jag som är emot att ligga i soffan med täcke om man inte är dödssjuk... Haha. Men sådana dagar är behövliga ibland. På eftermiddagen åkte vi till Bobygda och hälsade på. Vi köpte med oss thaimat på vägen, mums!

Jag har fasen gjort mer nytta där hos Mattias föräldrar än här hemma idag, haha. Diskade, plockade ihop, torkade av alla ytor i köket och tände ljus. Gjorde myspys tills svärmora kom hem. Så helt värdelös har jag inte varit ;-)

Nu är Mattias och spelar innebandy med brorsan och några fler. Jag har ensamt Fredagsmys i soffan. Tv och tända ljus! Men för att stilla mitt dåliga samvete för dagens lathet, ska jag nog slänga in en tvätt. Så känns det kanske lite bättre :-)

snö, snö massor av snö...

Oj vad det vräker ner snö! Känns inte som att det finns nån hejd... Inte alls roligt att köra bil nu. På småvägarna är det slirigt och spårigt, på dom större vägarna är det snörök så innibombens! Ingen köra-bil-vänlig dag alltså.

Trots detta så åkte jag till stan idag. Dags för pyssel hos mormor med Fridis! Idag kokade vi vår egna senap. Så otroligt enkelt och så himla gott.

Det blev ett helt gäng burkar som jag ska ge mina nära och kära såhär innan jul när det äts mycket skinka och senap! Fast en liten burk ska vi ha själv också.

Älskar att göra eget! "Kan själv" ;-)

När vi var klara åkte jag hem till Forsa, usch, det tog ett bra tag. Åkte direkt hem till mamma och pappa, det är hockey här ikväll. Gick över till farmor och farfar med en burk senap. Där fick jag pyssel-lim m.m av farmor. Så imorgon ska det pysslas ännumer!

Snart kommer även Mattias, Mattias, Frida och Peter "skåne" hit och ska kolla på hockeyn. Full soffa här på Norrvägen med andra ord. Sex stycken som håller på Brynäs och en som håller på Rögle, haha!

Sen antar jag att det bara är att åka hem och skotta... :-)

en pysslig dag & risig mage...

Hemma igen efter en riktigt pysslig dag med Frida! Vi gjorde fler doftljus och pysslade med pärlor och ståltråd. Snacka om riktigt skol-pyssel, blev nästan nostalgisk.

När jag kom hem slog jag in alla paket till Elias kalender. Han har ju en hos mamman, så han blir väl alldeles bestört om han inte får öppna paket här, haha. Men det är klart att godingen ska ha en paketkalender! Jag själv är uppvuxen med det (fick enda tills jag var 18 år, hehehe) och jag minns hur speciellt och mysigt det var. Självklart får han "ärva" min tavla att ha paketen på!

Men det här året får han bara 9 paket. Vi har honom bara andra veckan i December, sedan är det ju Julafton nästa gång han kommer! Därför numrerade jag paketen med 1-9 också, istället för datum. Det blir nog bra det där!

Nu ligger vi i varsin soffa, jag och herrn. Vi är riktigt risiga i magen... Ont, bubblig, magknip, illamående (ursäkta att jag är så ingående, hehe). Har haft ont i ett par dagar nu, och det blir inte bättre. Tror inte det är magsjuka, för då skulle vi ha spytt för längesen. Men kan man typ vara "förkyld" i magen? Att man liksom har nån bakterie/virus där, som inte är magsjuka...? Nått är det som är fel iallafall. Hoppas det ger med sig!

Blir fortsatt tv-mys ikväll bara :-)

idag julpysslar vi och myser...

Idag är vi piggare, både jag och Mattias. Men han är hemma från jobbet idag också, för att bli riktigt frisk.

Jag och FlodinFrida har varit på RK idag. Fyndat lite pysselgrejer med mera. Vi har nämligen en mysdag!

Det är jag, Mattias.W, Mattias.P och Frida som är hemma hos dom. Just nu håller vi på att laga en god lunch, sedan ska jag och Frida pyssla medan grabbarna spelar tv-spel. Vi ska bland annat göra fler doftljus! Sen får vi se vad mer vi lyckas pyssla ihop...

En himla skön dag har vi iallafall. Innemys och bra sällskap är den bästa medicinen :-)

gör dina egna doftljus...

Ikväll har jag ägnat mig åt återvinning! Jag läste på en blogg att en tjej återvann sina ljusstumpar, så jag var bara tvungen att prova!

Det var superlätt och blev kanonbra. Visst tog det lite tid, men det är det värt när man sedan får avnjuta sina egna brinnande doftljus i vintermörkret.

Du behöver: massa ljusstumpar (jag tog även några nya ljus då jag inte hade så många stumpar), en stor rostfri bunke eller flera små, ljus-doftolja, veke (jag pillade ur vekar från oanvända kronljus), gamla burkar/lyktor och en näbbtång eller liknande.

Sedan är det bara att köra! Gör ett vattenbad där du sänker ner bunken/bunkarna. Bryt ner ljusen och låt dem smälta. Gamla vekar som satt i ljusstumparna fiskar man enkelt upp med en gaffel eller liknande när massan smält.

När det bara är en genomskinlig stearinvätska i bunken/bunkarna droppar man i lite doftolja. Jag använde "fresch linen", men har man ingen olja så går det ju bra att göra vanliga ljus.

Använd sedan en näbbtång eller något (bunkarna blir sjukt heta) och lyft ur vattenbadet, häll därefter ner i en gammal burk eller lykta.

Sen är det bara att doppa ner veken. Jag knöt fast en mutter i botten och tog sedan diverse köksredskap för att hålla veken uppe. Vad som helst funkar nog! Det tog tid för stearinet att stelna, men medans kan man ju leta fram snören och band till att pimpa dom nya ljuslyktorna!

Enkelt va? Och smart. Hädan efter ska jag spara varenda liten ljusstump och sedan göra ännufler doftljus! Det är ju en rolig julklapp/present att ge bort också.

Men dom här tre behåller jag nog själv. Ska strax testa tända ett :-)

sockerkaksbak och snö...

Men herre jisses vad det vräker ner snö?! Nu får det väl nog... Men som det verkar så ska det snöa resten av veckan, mer eller mindre.

Känns helt OK att vara sjuk när det är sånthär väder ute. Bara mysa inomhus med tända ljus!

Nu på eftermiddagen hittade jag en gnutta ork till att baka en sockerkaka. Det blev en med äppelbitar och kanel i, lagomt julig. Hade inge saffran hemma, så det får duga. Den åker in i frysen när den har svalnat, så att man har något att bjuda på vid oväntat besök.

Snart ska vi åka upp till Norrvägen och kika på hockey. Längtar efter dagens första kopp kaffe och lite sällskap :-)

menårå, så himla typiskt...

Jaha. Typiskt. Både jag och Mattias har insjuknat i någon slags influensa... För mig har det varit på G rätt länge har jag känt. Trött, ont i magen och illamående en lång tid. Idag kan jag även lägga till halsont, huvudvärk och yrsel. Mattias är febrig, illamående, ont i kroppen och allmänt slut. Det är iallafall nått som inte stämmer med oss... Så idag är vi soffliggandes båda två.

Jag som hade tänkt pyssla och dona massor idag! Nu får jag istället göra det jag orkar, i korta intervaller... Har bytt sängkläder, vikt tvätt, tvättar mer, gjort julmys på Elias rum och skottat av uteplatsen.

Jag har även tömt kameran på bilder, sparat allt på extern hårdisk, framkallat foton, beställt fotobok och en canvastavla. Vi fick både fotoboken och canvastavlan gratis. De vanliga fotona också förresten! Älskar gratiserbjudanden!

Skönt att få det ur världen. Nu är kameran tom och nyladdad inför lucia och julafton.

Mattias har åkt och handlat nu, kylskåpet ekar ofta tomt dom veckor vi inte har Elias! Men snart så... Vad som händer resten av dagen vet jag inte. Ska ta en till Alvedon och försöka hitta orken att göra något vettigt. Kanske baka? Det ska ju göras inför jul, och det borde jag orka. Vi får se, innemys blir det iallafall :-)

svart/vit möter röd jul...

ÅH. Älskar allt julmys! Men jag vet inte vad jag gillar mest? Den svart/vita julen i vardagsrummet eller den röda julen i köket, sovrummet och hallen? Eller så är det kombinationen... Hur som helst så är det myyyysigt med vinter och jul.

Ikväll har vi bara slappat i soffan. Rostbiffen blev jättegod, alldeles mör och perfekt. Det blev mycket kvar, så imorgon slipper jag laga middag - wiho!

Snart ska jag krypa ner under täcket. Imorgon väntar en dag med mycket hemmafix. Det första jag ska göra är att skotta av uteplatsen på baksidan så att jag kan vädra alla sängkläder i den iskalla luften, sen byta sängkläder. Därefter är det mycket annat här hemma som jag ska dona med. Sånt man gärna skjuter upp ni vet...

en mycket vacker måndag...

Det är så fint ute nu! Alldeles vitt och vackert. Lite för kallt bara... Om jag får önska så ska den här snön ligga kvar, det ska inte vräka ner mer snö (bara stora fina flingor kring jul) och det ska vara solsken med ca 5 minusgrader varje dag. Det vore den ultimata vintern!

Idag unnade jag mig en skön sovmorgon. Vaknade riktigt utvilad och pigg. Men jag är fortfarande lite sådär i magen? Hmm...

Efter frukosten åkte jag och hämtade upp mormor med en isboll. Japp, våran bil såg ut som en isbit efter all snö och kyla. Gick knappt att skrapa rutorna...

Vi åkte till stan. Tänkte samma tanke som resten av Hudik - att ställa bilen i ett varmt parkeringshus och låta den tinas upp. Knök-fullt i Hemköps p-hus. Men som tur var lyckades vi få en plats, precis när vi tänkte ge upp. Så där fick bilen stå i tre timmar och isa av sig. Perfekt!

På stan blev dom sista julklapparna inhandlade. Förutom till Mattias pappa, men det hinner vi fixa. Skön känsla att bara kunna slappna av resten av December!

Vi lunchade på Fyren och hade en himla mysig dag. Bästaste mormor!

När jag kom hem slog jag in alla nyinköpta julklappar och checkade med "listan" så att allt stämde och ingen var glömd. Jag sorterade även alla julklappar i tre olika stora kassar. Några paket ska öppnas här hemma på morgonen. En hel del julklappar ska till Norrvägen. Och resten av klapparna ska till Bobygda.

Vi kommer att fira julaftonen på tre olika ställen iår. Först är vi lilla familjen här hemma på förmiddagen och Elias får öppna lite julklappar. På dagen åker vi till min familj. Äter mat, kollar på Kalle, väntar på Tomten och öppnar julklappar. Vi kommer att bli ungefär 14 personer där, mys! Efter julklappsöppningen åker vi till Elias farmor och farfar i Bobygda. Äter lite kvälls-julbord, öppnar mer julklappar, leker med allt nytt och sedan sover vi där. Blir nog toppen det, längtar efter att få uppleva första "riktiga" julen med Elias. Förra året hade vi honom på Annandagen, men i år blir det under hela Julaftonen :-)

Snart ska vi äta sen middag. Vi har gjort en rostbiff som ska avnjutas med lite sås och pärer. Gött!

Resten av kvällen blir nog bara lugn :-)

en ovanligt lugn jobbdag...

Idag väntade vi som sagt KAOS på jobbet med tanke på att det var julmarknad utanför. Men det hände aldrig? Vi laddade upp och förberedde oss som bara tusan, väntade... Och väntade... Men det blev bara halvbra. Visst hade vi fullsatt, men vi förväntade oss lite mer kaos än så, haha.

Men det var ganska skönt att bli klar i tid med städningen också. Och inte vara heeelt slutkörd.

När jag kom hem hade Mattias gjort gomiddag (färdigköpt matlåda från ica, haha) sen kom brorsan och Frida hit för att umgås. Fast jag var väl inte så mycket att umgås med, supertrött och ont i magen. Låg mest i soffan och ojade mig... Men mysigt att ha dom här!

Nu ska jag sova och sova och sova. Känner mig utmattad. Eller som att jag är påväg och bli sjuk? Fryser, trött, ont i kroppen, illamående osv... Så jag tror att ett gäng timmar sömn gör susen!

Imorgon är jag ledig och ska mysa med mormor på stan :-)

en tidig men mysig morgon...

Imorse ringde min klocka 07:00. Smög så gott jag kunde och höll tummarna för att Elias inte skulle vakna. Som tur var lyckades jag!

Han har haft feber inatt också. Legat och vridit på sig och pratat i sömnen. Han sa till och med "tattt" i sömnen när jag gav honom nappen. Góplupp.

Jag gick upp och tog en skön morgondusch med hårtvätt. Bra start! Sedan blåste jag håret, klädde på mig och gick ut för att skotta. När jag kom in kände jag mig riktigt pigg och fräsch. Frisk luft + dusch på morgonen gör susen!

Strax efter 8 väckte jag killarna. Elias mormor skulle komma och hämta honom runt halv nio. Ville låta honom sova så länge som möjligt med tanke på feber-natten. Han har inte varit matglad i helgen, men han fick iallafall i sig välling, nyponsoppa och en halv banan innan han åkte. Oj vad glad han blev över att se mormor och moster :-)

Nu är det soffmys som gäller. Första advent, ljuset tänt, skidskytte på tv och snart en god frukost.

Men om någon timme är det dags för mig att åka iväg och jobba ett lång-pass. Betydligt bättre väder att köra i idag! Men nog hade jag velat vara ledig och gå på julmarknad jag också... Har jobbat precis denna Söndag i flera år nu. Men som sagt; 100% OB hela dagen gör valet rätt enkelt :-)

Saknar redan Elias... En vecka går fort och snart är han här igen!

en lugn arbetsdag blev det...

Dagens arbetspass gick bra, lite väl lugnt kanske, men vad kunde vi vänta oss? Vilka åker frivilligt ut med bilarna en sånhär dag om man absolut inte måste? Jag hade inte gjort det iallafall... Hade föredragit innemys!

Efter jobbet blev det hockey på Norrvägen. Elias och Mattias var redan där. Mat fick vi också :-)

Det är så roligt med Elias nu, han vet vad alla heter och har "sina namn" på alla. Det är "Diddi" (Frida), "Tonnn" (Tom), "Toto" (Tole, min pappa), "Ann" (Susanne, min mamma), "Tiiiaa" (Mattias) och många fler. Han har koll på alla också. En gång när brorsan skulle åka hem här ifrån så sa han "hejdå Elias, nu ska jag gå hem", då svarar Elias "Diddi".. Ja, då förstod han att han skulle hem till henne, gofisen. Han förstår så otroligt mycket, och har ett sjukt bra minne, även om det inte kommer såå många ord än. Vad stor han blir, älsklingskillen som blir 2 år i Januari. Vart tar tiden vägen?

Jag åkte hem lite tidigare från Norrvägen. Skottade, dammsög, slängde in en tvätt och diskade. Fick ett ryck! Himla skönt såhär i efterhand. Dammsugningen var verkligen behövlig...

Nu på kvällen har jag haft ensammys. Mattias är hos brorsan och Frida, och jag har slappat i soffan och kollat på bra tv. Men nu har jag krupit ner under täcket. En tidig morgon med snöskottning väntar. Elias ska till sin mamma, och sedan väntar ett långt och körigt arbetspass. Första advent = kaos på jobbet. Men det brukar vara roligt också! Fast några (helst många) timmar sömn innan dess skadar nog inte ;-)

RSS 2.0