en liten lillasyster 🎀

Fredag den 28 april... Dagen dĂ„ vi skulle kika in till bebisen i magen. Om det ens fanns nĂ„gon bebis dĂ€r? Ja, jag var verkligen nervös över hur det skulle se ut. Speciellt eftersom jag inte kĂ€nt nĂ„gra tydliga sparkar ens. 


NĂ„ja, vi lĂ€mnade barnen hos mamma och Ă„kte mot förlossningen. VĂ€l dĂ€r inne blev jag dock lugnad av en fantastisk barnmorska. Och direkt kunde jag se att det ju faktiskt lĂ„g en liten bebis i min mage. En bebis som rörde sig hej vilt och snurrade runt som bara den. SĂ„ hĂ€ftigt att se utan att kĂ€nna allt. Fantastiskt. Bebisen visade upp sig frĂ„n sin bĂ€sta sida och bjöd till och med pĂ„ lite skratt sa barnmorskan. Gapade stort och man kunde se att lĂ€pparna formade ett leende nĂ€r hon pekade och visade pĂ„ skĂ€rmen. Alla mĂ„tt sĂ„g bra och inga avvikelser som hon kunde se. Vilken lĂ€ttnad alltsĂ„... đŸ™đŸŒ

Hon konstaterade Ă€ven att moderkakan lĂ„g i framvĂ€gg rĂ€tt högt upp, vilket Ă€r förklaringen till att jag inte kĂ€nt nĂ„gra sparkar Ă€nnu. 

Vi bestĂ€mde oss ocksĂ„ för att frĂ„ga om kön den hĂ€r gĂ„ngen. Jag berĂ€ttade att jag var sĂ€ker pĂ„ att det Ă€r kille. DĂ„ frĂ„gade hon mig vad jag skulle sĂ€ga om det var en liten flicka. Gissa om jag blev chockad nĂ€r hon zoomade in och förklarade? EN LILLASYSTER! 💖

KÀnslan efter ultraljudet var magsik. Precis lika kÀnsla som första gÄngen. Wow vad detta Àr hÀftigt alltsÄ! Ett litet liv i min mage som förhoppningsvis kommer ut till oss i September.

Vi firade genom att fika nere pĂ„ stan och sedan köpa lillasysters första plagg. Helknasigt att köpa rosa klĂ€der efter alla tuffa pojkklĂ€der (ja man fĂ„r köpa rosa fluff fluff till tjejer)! 🎀 Elias och Edwin fick sedan öppna pĂ„sen nĂ€r vi kom hem och gissa vad det blev. Elias fattade dirket och blev överlycklig, nĂ€stan lite rörd. Edwin dĂ€remot höll pĂ„ att klippa med saxen och var dĂ€rför alldeles för upptagen. Men sen tror jag nog att han började förstĂ„ lite. Himla roligt iallafall. TĂ€nk er vilken trygghet för lillasyster att fĂ„ vĂ€xa upp med tvĂ„ Ă€ldre bröder. Vilken lycka för oss alla! 


orbaden ett dygn

Hej frĂ„n Orbaden! Tidigt igĂ„rmorse blev jag upphĂ€mtad av mina kollegor i en minibuss. TrĂ„ngt och mysigt rullade vi sedan mot Orbaden, vĂ€gen över Kalvhaga... Ja, ni som har Ă„kt den vĂ€gen vet att den Ă€r allt annat Ă€n rak. Dessutom lĂ„g snön kvar pĂ„ vĂ€gen mellan all skog, och bussen hade sĂ„klart sommardĂ€ck. Fysjutton! Och lĂ€ngst bak satt jag. Men det gick bra, vi kom ju faktiskt fram tillslut. 


Dagen igĂ„r gick Ă„t till en massa grupparbeten, diskussioner och jobbsnack. Och en massa kaffe, god lunch och fika sĂ„klart. Vi Ă€r nĂ€sta 40 stycken hĂ€r frĂ„n alla boenden + alla chefer. Ett heltrevligt gĂ€ng! Efter fikat igĂ„reftermiddags fick vi gĂ„ pĂ„ en promenad/tipsrunda. Alla hade i förvĂ€g fĂ„tt skicka in en rolig anekdot/hĂ€ndelse som bara en sjĂ€lv visste om. Sedan fick vi försöka para ihop varandra med anekdoterna. SĂ„ sjukt roligt! 

Resten av eftermiddagen blev lugn. MĂ„nga passade pĂ„ att spa:a och bada. Men jag och Stina höll oss torra. Jag kan sĂ€ga att jag vĂ€xt ur bĂ„de baddrĂ€kt och bikini.... Men vi hade sĂ„ trevligt Ă€ndĂ„. Chillade nere i restauranren med nĂ„gra andra kollegor/chefer frĂ„n andra boenden. Ja, rĂ€tt fint Ă€ndĂ„. TvĂ„ frĂ„n Kaskö, en frĂ„n VĂ€sterbo, teamledaren frĂ„n 18+ och en av enhetscheferna. SĂ„ kul att fĂ„ tid ihop som vi annars inte fĂ„r! Det blev kaffe för vissa och vin för vissa. Plus en jĂ€kla massa skratt. 

Hann med en liten vila pĂ„ rummet med innan middagen. Har ett eget fint rum med dubbelsĂ€ng. SĂ„n lyx! Hoppade in i duschen och bara lĂ„g raklĂ„ng pĂ„ sĂ€ngen en stund, i total tystnad. 

Vid 19-tiden var det middag. Mmmm... Sjukt god mat hĂ€r. Sedan gick vi igenom svaren frĂ„n frĂ„gesporten. AlltsĂ„, herregud vad vi skrattade. En underbar middag, goda skratt och intressanta samtal. Och tillslut var klockan sĂ€ngdags. 

Har sovit som en prinsessa inatt. Vaknade utvilad vid 07-tiden och hoppade in i duschen. Snart ska vi gĂ„ ner och kĂ€ka frukost innan vi fortsĂ€tter att jobba. Lite mer grupparbeten och genomgĂ„ngar... Men i eftermiddag rullar bilen hemmĂ„t och det ska bli skönt att komma hem med. Och ikvĂ€ll smĂ€ller det ju. BrynĂ€s kan ta sm-guld för sjuttsingen! đŸ™đŸŒ

P.S. Grattis till Johanna och Daniel som fĂ„tt en alldeles bedĂ„rande lite flicka. TĂ€nk nĂ€r man fĂ„r trĂ€ffa lilla Franka... wow, Ă€r helt mĂ„llös! ❀

en ny vecka

Hej och hĂ„, redan tisdag kĂ€ra vĂ€nner. Vi har kickat igĂ„ng den nya veckan med jobb och dagis. En lĂ„ngdag för barnen i mĂ„ndags, frĂ„n 07:30-16:30 ungefĂ€r och idag 07:30-13:30 typish. Det Ă€r inte ofta dom har sĂ„nna tider, sĂ„ det mĂ€rks att dom blir trötta av tidiga mornar... Elias sĂ€ger sjĂ€lv att han föredrar de dagar dĂ„ dom fĂ„r börja 13:00. Och jag hĂ„ller med, avskyr tidiga mornar. Hehehe. 


Men det Ă€r rĂ€tt skönt med dessa normala vardagar med. Man gör det man ska, barnen somnar tidigt och en sjĂ€lv kommer ocksĂ„ i sĂ€ng i tid. Förutom igĂ„r dĂ„ kanske, dĂ„ var vi sĂ„ uppspelta över att BrynĂ€s vunnit. Ja, nu kan det bli sm-guld pĂ„ torsdag. Heja heja! 

Idag har vi haft personalmöte. Älskade gĂ€nget mitt. HĂ€rliga timmar med tĂ„rta till och med. Bedrövligt vĂ€der dock... Hua vilket snökaos! Var inte roligt att Ă„ka mot dagis dĂ€r vid 13-tiden. SommardĂ€ck sĂ„klart. Vindrutetorkan gick sönder pĂ„ köpet med... Men hem kom vi barnen och jag. Huvudsaken! 

VĂ€l hemma blev det mellis, innebandy, tvĂ€ttvikning, tvĂ€tthĂ€ngning och middagsförberedelser. NĂ€r vi hade Ă€tit var jag tvungen att bege mig ut i busvĂ€dret igen... En tandlĂ€kartid skulle förgylla denna eftermiddag. Men det blev ju faktiskt bra. Fick tĂ€nderna rengjorda, inga hĂ„l, bort med plack, slapp ta röntgenbilder och blev varse om att tandförsĂ€kringen gĂ„tt ut i januari tydligen. Oooops. Hade tur och fick förlĂ€nga utan att lĂ€gga ut för dagens besök. Åkte hem nöjd och glad med rena tĂ€nder. Nu dröjer det ett tag igen, phew! 

Hem till barnen... Mattias och Johanna skulle pĂ„ ett förĂ€ldramöte angĂ„ende att Elias börjar förskoleklass till hösten. Storkillen! Medan dom var pĂ„ möte passade vi pĂ„ att duscha, kvĂ€llsfika och hoppa i mysklĂ€der. NĂ€r mötet var slut blev det lite kaffe och prat i köket för oss vuxna medan barnen spelade tv-spel. Sedan hopp i sĂ€ng för tvĂ„ trötta pojkar! 

Jag ska ocksĂ„ krypa ner i sĂ€ngen snart. Runt 07-tiden imorgon hĂ€mtar mina kollegor upp mig med en minibuss, sedan rullar vi mot Orbaden. Ett dygn med konferens, middag, spa och umgĂ€nge vĂ€ntar. Kommer hem pĂ„ TorsdagkvĂ€ll lagom till hockeyn. Mattias har tagit ledigt resten av veckan sĂ„ barnen och han ska bara vara hemma och mysa medan jag Ă€r borta. NĂ€r katten Ă€r borta dansar rĂ„ttorna pĂ„ bordet... Eller hur brukar det vara? 😉

Ska bli roligt att komma ivĂ€g, men tror jag kommer vara med sliten Ă€r utvilad. Jobbar ju pĂ„ tills pĂ„ söndagmorgon sen, sĂ„ det blir hektiska dagar för ett trött preggo. Men det Ă€r ju kul med lite utmaning!  


perfect sunday

Söndagen kickade vi igĂ„ng hĂ€r hemma mellan 7 och 8-tiden ungefĂ€r. Elias vaknade nog bra mycket tidigare, men snĂ€ll som han Ă€r sĂ„ kryper han tyst ner mellan mig och Mattias och startar en film. NĂ€r lillebror vaknar dĂ€remot.... det mĂ€rker man, om man sĂ€ger sĂ„. 


Jag och barnen gick ner, kĂ€nde mig oförskĂ€mt pigg trots att jag hĂ„llt mig vaken lĂ€nge igĂ„rkvĂ€ll. Mattias sov vidare en stund medan vi andra Ă„t gofrukost, slĂ€ngde in en tvĂ€tt, plockade ur diskmaskinen och spelade innebandy i köket. Lugn, skön och effektiv morgon. BĂ€sta kombon! 

Efter lunchen gick vi ut i solen en stund. Men eftersom det Ă€r april sĂ„ vĂ€nde det rĂ€tt fort. Det blev bĂ„de regn, snö och stormvindar dĂ€r ett tag. Men vi höll ut och barnen spelade golf bra lĂ€nge. HĂ€ngde lite i garaget med (eller kaos-förrĂ„det) och försökte fĂ„ lite ordning. Hitta tvĂ„ par gummistövlar efter Elias som Edwin kan ha nu. Hela och frĂ€scha, blir perfekt som dagisstövlar och regniga sommardagar. 

NĂ€r vi kom in blev det lite soffhĂ€ng och pysseltajm. Men ganska snart började barnen tjata efter dagens höjdpunkt. Elias skulle Ă€ntligen fĂ„ trĂ€ffa sin gamer-kompis Nils och leka lite irl/offline, haha. Vi hade sĂ„dan tur att vi blev bjudna pĂ„ middag hos Carro, Lars och barnen. En underbar eftermiddag och kvĂ€ll.... Massor av lek, bus, god tacos, smaskig efterrĂ€tt och bara skönt hĂ€ng. SĂ„ trevligt! Vi fick verkligen dra barnen dĂ€rifrĂ„n nĂ€r det var dags att tacka för oss. Edwin var skogstokig och ville leka mer. Och jag hĂ„ller med honom, vi mĂ„ste nog ses lite oftare. Tack för en fin söndag! ❀

Innan vi brummade hemĂ„t Ă„kte vi och köpte en vagn till bebisen. Hittade en pĂ„ facebook idag som sĂ„g fin och frĂ€sch ut. Har ju verkligen inget intresse alls för barnvagnar, mĂ€rken, priser osv. Bara den rullar liksom... SĂ„ det kĂ€nns underbart att hitta en vagn för 1300 kronor istĂ€llet för att lĂ€gga till ytterligare en nolla. Och vagnen var verkligen jĂ€ttefrĂ€sch och smidig. Check pĂ„ den! đŸ‘đŸŒ

VĂ€l hemma blev det dusch och hopp i sĂ€ng för tvĂ„ trötta grabbar. Nu laddar vi om för en ny vecka. Jag har galet hektiska dagar som vĂ€ntar, men grabbarna har en lugn vecka tillsammans vilket kĂ€nns skönt. Dagis imorgon och pĂ„ tisdag bara, sedan gör dom helg med pappsen redan pĂ„ onsdag nĂ€r jag Ă„ker pĂ„ jobbkonferens/övernattning. Bara att kĂ€mpa pĂ„ och njuta av dom sista dagarna i april. Sommaren nĂ€rmar sig! 🌞  


helgen kom

Lördag. Helgen Ă€r hĂ€r och den verkar gĂ„ i blĂ„stens tecken, bĂ„de igĂ„r och idag har det stormat crazy... Jag tajmade in det bra igĂ„r och putsade alla fönster in och utvĂ€digt i stormvindarna. Höll nĂ€stan pĂ„ att blĂ„sa ut nĂ„gra gĂ„nger, men lyckades hĂ„lla mig kvar inomhus. Riktigt skönt att fĂ„ det gjort iallafall, för det var pĂ„ tiden om man sĂ€ger sĂ„. Hade inte tĂ€nkt putsa inglasade altanen, men jag gjorde det Ă€ndĂ„. Extra skön feeling! 


Idag vaknade jag utav solen i ögonen efter en sovmorgon. Tack grabbar! TyvĂ€rr var blĂ„ste som sagt kvar, men mot husvĂ€ggen gick det sitta en liten stund efter frukosten för att tanka lite solenergi. Mitt pĂ„ dagen Ă„kte vi till Strömsbruk. Kaffe, lek och busiga barn. Sedan fick vi med oss Elias hem, en dag i förskott. 

Eftermiddagen hĂ€r hemma gick fort. Runt 14-tiden kom vi hem och dĂ„ stannade barnen ute medan Mattias tĂ€nde grillen. Skönt att ungarna fick springa av sig lite och andas friskluft trots stormvindarna... Yes, grillpremiĂ€r blev det idag alltsĂ„. Niklas kom som matgĂ€st och vi hann precis Ă€ta innan BrynĂ€smatchen började. Mums sĂ„ gott med grillat. Men lĂ€ngtar tills vi sitter ute en ljummen sommarkvĂ€ll... 🌞

BrynĂ€smatchen gick sĂ„dĂ€r. JĂ€kla skit. Barnen tröttnade efter ett tag och spelade innebandy i köket istĂ€llet. Sedan blev det lite kvĂ€llsfika och hopp i sĂ€ng. Godnatt skatterna! 

Nu Ă€r det vuxenhĂ€ng i soffan som gĂ€ller. Försöker klura ut hur vi ska lösa rum-situationen hĂ€r hemma... Idag delar ju barnen sovrum pĂ„ övervĂ„ningen och har ett gemensamh lekrum pĂ„ nedervĂ„ningen. Hade vi inte vĂ€ntat ett till barn sĂ„ hade ju rummen rĂ€ckt - ett varsitt liksom. Men nu bor det ju faktiskt en liten bebis i min magen som förmodligen kommer vilja ha ett eget rum om nĂ„gra Ă„r. SĂ„ det Ă€r lika bra att börja planera... Jag röstar pĂ„ att dela det stora lekrummet nere till ett varsit rum Ă„t storebröderna. Och bebisen fĂ„r rummet pĂ„ övervĂ„ningen. Kruxet Ă€r ju att en liten del av lekrummet nere ska bli tvĂ€ttstuga med, men det kaaaanske gĂ„r Ă€ndĂ„? Vi fĂ„r klura vidare helt enkelt... 

tiden rusar ivÀg...

Jag erkĂ€nner. Jag kĂ€nner mig besegrad. Besegrad av tiden som rusar ivĂ€g, av gravidtröttheten som hĂ€nger kvar, av jobbet som krĂ€ver min nĂ€rvaro och av kĂ€nslan av att inte hinna med i barnens utveckling. Elias blir 7 Ă„r nĂ€sta gĂ„ng, Edwin fyller 4 Ă„r i höst och snart har vi en till liten bebis i familjen. Jag varken förstĂ„r eller hĂ€nger med... 


DĂ€rför har det fallit sig ganska naturligt att bloggen fĂ„tt vila. Min Ă€lskade dagbok. Men det har liksom kĂ€nts viktigare att sova, gosa i barnens nackar, orka jobba och hĂ„lla tvĂ€ttkorgen under nĂ„gorlunda kontroll. Prioriteringar alltsĂ„. Dessutom har mitt humör inte varit det bĂ€sta under februari och mars... En blanding av graviditeten och den klassiska vĂ„rdepressionen. Men nu kĂ€nner jag att det börjar vĂ€nda, jag ser ljuset. Jag har snart passerat halvtid i graviditeten och snart Ă€r vi inne i maj mĂ„nad - vilket innebĂ€r att sommaren nĂ€rmar sig! 

Annars dĂ„? Jo vi lever pĂ„. Barnen har hĂ„llt sig rĂ€tt friska hela vĂ„rvintern, sĂ„ det var nĂ€stan vĂ€ntat att pĂ„sken skulle firas i feberdimma. Snoriga och trötta, tur dom fick vara hemma och mysa med pappsen. SjĂ€lv jobbade jag typ dygnet runt, men det Ă€r det vĂ€rt. Ser fram emot nĂ€sta lön! Även fast jag jobbade drygt 40 timmar hann vi Ă€ta pĂ„skmiddag hos barnens farmor och farfar, leta pĂ„skĂ€gg, frossa i godis och bara mysa. SĂ„ vi Ă€r nöjda med Ă„rets pĂ„skfirande trots allt... 🐣

Just nu har jag min ledigvecka och njuter av att fĂ„ ha lite "pĂ„sklov" med lilleman. Vi har hittills varit ute nĂ€r solen visat sig, krattat grĂ€smattan för andra gĂ„ngen, myst inne, stĂ€dat, hĂ€ngt hos mormor och morfar och sovit ut pĂ„ mornarna. SĂ„ vĂ€lbehövligt. 

Idag Ă€r det torsdag och har Carro och Elwira varit hĂ€r pĂ„ förmiddagen. Vi tog en promenad till ica dĂ€r det blev en liten handling, sedan gick vi hem hit igen och Ă„t lunch, drack kaffe och tog det lugnt bara. Mys! Nu Ă€r vi ensamma igen och myser vidare. Regnet kom pĂ„ besök sĂ„ dĂ„ Ă€r det extra fint att vara inne och dona. TvĂ€ttmaskinen snurrar för fullt, ja det Ă€r dagens syssla. Vi stĂ€dade hela huset igĂ„r och bĂ€ddade rent i alla sĂ€ngar, sĂ„ pricken över i:et blir tomma tvĂ€ttkorgar. JĂ€klar vad det ska njutas ikvĂ€ll, hehehe. 

IkvĂ€ll Ă€r det ju Ă€ven finalmatch nummer 3 mellan BrynĂ€s och Hv71. TĂ€nk att mitt Ă€lskade lag Ă€r i final igen! Galet spĂ€nnande... Har jobbat mĂ„nga kvĂ€llar nu nĂ€r det varit match, och Ă€ven om jag kunnat kolla pĂ„ jobbdatorn sĂ„ Ă€r det extra mysigt att gĂ„ titta hemifrĂ„n soffan! 

Well well, hur gĂ„r det mer renoveringen dĂ„? Jo vi blev ju klar med hallen. SĂ„ nu samlar vi vĂ€l bara lite energi för att starta tvĂ€ttstuge-renoveringen... Gruvar mig! Det blir nog bĂ„de dyrt och jobbigt. Sedan har vi barnens lekrum kvar innan nedervĂ„ningen Ă€r fĂ€rdig. ÖvervĂ„ningen fĂ„r bannemig vĂ€nta ett bra tag! Eller ja, trappan upp till övervĂ„ingen mĂ„ste vĂ€l fixas snart. Men resten kĂ€nns det ingen panik med. 

Nu Ă€r det dags att göra en insats med tvĂ€tten igen. Men ska verkligen försöka njuta av ledigheten varje dag nu denna vecka. För nĂ€sta vecka blir det hektiskt kan jag lova. Mycket jobb, möten, tandlĂ€kartid, konferens och övernattning med jobbet, ultraljudstid och en jobbhelg pĂ„ det. Men det Ă€r bara att bita i och köra pĂ„. Det blir nog en trevlig vecka! 

Ps, ska verkligen försöka skriva av mig oftare. 

RSS 2.0