rolig arbetsdag idag ...


Ja visst, idag har det varit en bra arbetsdag. Mia och jag bytte plats, så hon var i serveringen och jag i butiken. Skönt med omväxling! När jag kom hem möttes jag av detta. Älsklingen hade tänt marschaller, och ljusslingan satte jag i imorse. Det blev ju lite mysigt. När jag kom in hade han lagat mat och diskat också. Förstår inte vad som hänt med honom ♥ Nu sover lillen och jag ska snart ta mig en liten plockrunda innan jag kan slappna av i soffan med hjärtat. Imorgon är jag ju ledig, sååå skönt.

Vi hade först tänkt åka till ikea. Men helt allvarligt så har jag ingen lust alls. Vad ska vi dit och göra? Vi har allt inför julen. Och julklappar kan jag handla här hemma. Vi insåg att det bara skulle gå massa onödiga pengar till impulsköp, så vi är kloka och skippar det. Det kanske blir en sväng senare något tag. Imorgon ska vi istället ha en heldag och bara mysa tillsammans. Det känns viktigare. Hittar på något annat kul :-)

Nej, dags att börja plocka nu. När den här killen är på turné blir det stökigt, hihi :

en seg förmiddag här...

Jag trodde att jag skulle bli piggare idag, men nej. Vi tog en promenad, jag brukar vanligtvis bli piggare av det, men inte idag? Jag skulle nog behöva göra som Elias gjorde... Sova nästan 1,5 timme ute i vagnen. Medan han sov fick vi lite gjort här inne. Världens bästa diskade medan jag vek tvätt, bäddade sängen och bytte ut mini-granen i köksfönstret. Den började barra nå fruktansvärt. Men nu står en ny fin där, fast jag får nog byta igen innan jul. Kanske ska köpa en till plastgran från ica?

Nu håller killarna på att bada. Jag hör hur det plaskar för fullt, hihi. Men nu ska jag åka och jobba, känns lite tungt eftersom jag är så seg. Nästa lite på-väg-att-bli-sjuk-seg. Längtar till ikväll, då blir det myskväll. Sen väntar två dagars ledighet. Hörs :-)

en väldigt trött onsdag

Godmorgon! Här är vi trötta, eller ja, iallafall vi vuxna är det. Mattias sover än, och jag sitter här i soffan och försöker hålla ögonen öppna. Elias tittar på barnprogram, dricker juice och äter majskrokar. Men nu börjar det visst komma myror i brallan märker jag. En kopp kaffe skulle göra susen nu! Får se vad förmiddagen har att erbjuda. Eftermiddagen bjuder iallafall på jobb med Mia. Hoppas jag blir piggare :-)

våran tisdag i bilder ....


Här är mattan jag köpte idag på Jysk. Vit, grå, silver och lite brons. Ett kap för 7O :-

Också min lilla samling... På jobbet har dom roligt åt mig för att jag använder 5 olika sköljmedel samtidigt. Alltså inte samtidigt så, men jag har fem påbörjade Comfort-flaskor som jag varierar mellan. Har en passion för sköljmedel tror jag visst. Fast favoriten är ändå den blå. Vissa provar jag bara en gång och aldrig mer. Hehe :-)
En stjärna! Efter lite lek och bus på eftermiddagen blev vi trötta och klädde på oss för en promenix. Satan vad halt det var ute, så det tog ett tag att ta sig runt den lilla rundan. Men såå skönt med frisk luft. Och somnade gjorde vi precis i slutet också...


När vi kom in igen hade Mattias lagat go-middag. Det ser inte mycket ut för världen, men oj vad himmelskt gott det var. Pastarullar fyllda med stekt fläskfilé, ost, grädde, champinjoner, sparris och säkert något mer gott som jag missade när jag smaskade i mig ;-) Han är riktigt duktig på att laga mat, när han väl gör det förståss vill säga!


Sen klädde vi på oss för att åka till norrvägen och kolla på hockey. Först var det sura miner, men sen blev det ett riktigt stå-hej. Elias klappade händerna med oss mest hela tiden, men han var ensam om att göra det när HV71 gjorde mål iallafall... Hahahaha. Brynäs är iallafall i serieledning nu. Det känns inte fy-skam!

Nu är vi hemma igen, lillen soven och vi tittar på Karatefylla. Så jävla sjuk humor, älskart. Men snart ska jag duscha och krypa ner i sängen jag med. Så otroligt trött så herregud. Skönt med eftermiddagsjobb imorgon. Och två lediga dagar på det :-)

lika som svart och vitt

Ibland är skillnaden enorm, från dag till dag, hur det är på jobbet. I Söndags hann jag ju varken äta, sitta, kissa på 8 timmar. Idag stod jag i säkert en halvtimme och bara smörjde in händerna, tittade ut på alla bilar och hade verkligen ingenting att göra. Från svart till vitt. Men det är det som är lite skönt med, att det kan variera så mycket. Jag hann ju till och med fika lussebulle (får verkligen aldrig nog) idag ju :-)

Efter jobbet idag tog jag "rundan utanför stan" innan jag åkte hem. A&H, ÖB och Dollar. Fick med mig mycket bra saker hem. Fyllde på förrådet med tvättmedel, sköljmedel, toapapper, våtservetter, glasfiberdukar, tandkräm osv osv osv. Sånt som är lite billigare där alltså. Köper alltid ett big pack flytande Ariel och Comfort-sköljmedel till exempel, så mycket billigare! Då tycker Mattias att jag är ekonomisk, och då blir jag stolt, hahaha. Att jag också köpte en matta, marschallhållare och lite ljus är ju bara bonus. Bara tråkigheter ska man väl inte behöva köpa! Ellerhur? :-)

När jag kom hem möttes jag av två glada killar, men nu sover dom båda två. Jag ska passa på att plocka undan lite hänne. Och vika tvätt i lugn och ro. Kanske slänga in en till maskin med. Senare ikväll är det hockey hos mamma och pappa! Myskväll...

värt så himla mycket ...

Nu börjar Måndagen bli kväll. Vi har haft en lugn eftermiddag med god mat, lek och bus. Efter maten så tog jag mig en dusch och tvättade håret (tycker ju det är himla jobbigt jag, tvätta-håret-proceduren). Jag är alltid lika nöjd efter varje gång, haha. Medan jag duschade i lugn och ro hoppade Elias i hoppgungan och Mattias diskade undan ett berg. Guld värt ♥ De nya hyllorna i förrådet är också guld värt, någon dag ska jag städa där igen. Tänk vad fort det går att stöka till... (Läs: slänga in skit)

Nu har lillen somnat, så nu blir det lite tv-mys innan sängdags. Jag tror att jag ska värma lite glögg. Det blev ju inge sånt på första advent för min del. Måndagsmys!!

Imorgon ska jag som sagt jobba, sen klockan 13:OO när jag slutat ska jag åka på ÖB, Dollar och A&H för att inhandla lite nödvändigheter. Tycker sånt kan vara lite kul jag. Speciellt om man hittar något riktigt billigt och riktigt bra ;-) Men nu lite glögg.

måndag - pappavecka


Måndag! En ledig sådan, och starten på pappa-veckan. Vi har hunnit med rätt mycket idag. Haft främmande av svärföräldrarna, tvättat två maskiner tvätt, tankat och hämtat Elias. Just nu står han i hoppgungan med en hammare medan pappa är ute i förrådet och snickrar. Lite fler hyllor ska det bli där ute. Bra! Vad skit man har.

Snart ska vi gå en sväng till RK tror jag. Sedan blir det middag. Blir julkorv och hemmagjord potatismos idag. Då blir nog Elias glad också. Resten av kvällen blir nog lugn, jag ska ju upp och jobba klockan O5:OO imorgon. Sen jobbar jag bara Onsdag och är ledig till Lördagen sen. Skönt faktiskt. En tur till Ikea ska vi också försöka hinna med denna vecka. Plus att jag ska på julmiddag med jobbet på Torsdag. En trevlig vecka verkar det bli :-) Hoppas bara vädret vill bli lika trevligt.

Första ljuset tände vi såklart i Söndags också. Med snön kom julkänslan, mys! :-)

en helvetes dag idag...

Vilken dag... Jag som trodde det skulle bli jobbigt med 3 personal på jobbet idag. Och så vart vi bara 2. Jag och Sussa. Det var kö ner till dörren hela dagen nästan och jävlar i helvete vad vi jobbade. Jag varken åt, kissa eller satt ner på 8 timmar. Ett tag blev man nästan lite svimfärdig. Var irriterad på allt och alla, men men  :-)

Skönt att komma hem och få mat framför bingolotto. Tyvärr vann vi inget, trots fem lotter. Niklas var också här och spelade. Nu halvkikar vi på Beck. Jag är nå jävulskt trött, har inte känt (inte hunnit känna) av baksmällan något idag, så det kommer väl med tröttheten nu. Så det är otroligt skönt att veta att jag är ledig imorgon. Guuuld.

en riktig spontan-fest...

Ja, gårdagen blev trevlig och spontan! Först åkte jag och hjärtat till stan, handlade lite julklappar och gick på Dackås och tog en varsin kaffe. På eftermiddagen åkte till Bobygda, Elias var hos farmor och farfar. Så det var ju mysigt att träffa honom, och skönt att slippa laga middag :-) Härligt. Innan vi åkte hem storhandlade vi i Delsbo.

Vi skyndade oss till Norrvägen för att se hockey. Där var det partystämning... Men när gubbarna hade dragit var det bara jag, Mattias, Mattias, Frida och Niklas kvar. Vi satt och kolla på hockey, och blev rejält partysugna vi med. Och eftersom vi nästintill hade lovat pappa att komma ner till Folketshus (Forsaskivan igår) så körde vi igång. Blev en jäkla fest, som slutade ner på Folkan med resten av alla Forsabor! Sjukt roligt var det. Dansade och hade förjävla kul. Runt klockan O1 gick vi hemåt.

Mådde lite halvdåligt imorse när jag vaknade. Men efter lite Resorb, alvedon och en dusch börjar det bli bättre. Ska äta frukost nu också innan jag ska iväg och jobba. Har tänt första ljuset och ser snön utanför! En riktigt mysig första advent. Men på jobbet bli det körigt, julskyltning. Hoppas att jag håller mig pigg. Kanske inte så smart att vara bakis en sådan dag på jobbet, hehe. Men det spontana blir nästan alltid roligast ju :-) Jag längtar redan hem till soffan, Mattias och bingolotto ikväll ;-)

en helledig lördag idag

Godmorgon! Vad otroligt konstigt det känns att vara ledig på en Lördag. Men skönt. Vi har sovit ut ordentligt, fast det blev inte så länge eftersom vi somnade rätt tidigt igår. Vi var på innebandy, jag och Niklas, för att kolla på Mattias. Sen köpte vi godis, åkte hem, tog plats i soffan och jag fick mitt efterlängtade glas vin! Sen blev vi trött.

Så skönt att känna sig utvilad utan att ha sovit bort hela dagen. Vi ska snart äta mysfrukost, sen vet jag inte vad vi ska hitta på? Senare ska vi åka till Bobygda  :-)

doftar jul vid disken ....


Ja nu börjar hyacinterna slå ut på riktigt, och det luktar ju så gott. Dessutom luktar det såpa här hemma nu. Jag har dammsugit lägenheten och torkat golven. Fräscht!



Bytte matta i hallen igen med, den röd/bruna störde mig så otroligt mycket. Hahaha, det kanske är jag som är mest störd egentligen? :-) Minsta lilla grej jag stör mig på försvinner. Det enda röda som fick vara kvar i hallen är den lilla tavlan med text från A&H. Men jag tror att dom sjunger "glans över vita skogar" va? Nåväl, för 15 kronor får den hänga där. Fast en dag kanske jag kommer på att det stör mig att det står fel text, så då åker den ut. Hahaha, nej usch, varför skrev jag sådär... Tänk bort ;-)

Nu är jag nöjd över att det är rent och fint här. Jag ska klä på mig något lite mer Fredagsfint nu innan Mattias kommer hem och innan vi ska till stan. Trevlig helg!!

för nu tar jag mini-helg

Ja, precis i detta nu tar jag helg, eller en mini-helg iallafall. Jag är för första gången ledig på en Lördag. Men då ska det såklart vara första advent på Söndag, så då ska det jobbas igen. Men vad gör det? Nu har jag hela Fredagseftermiddagen och hela Lördagen till att bara njuta. Eller bara njuta... Lite nytta ska ju också göras :-)

Det var lite körigt på jobbet idag, men dagen gick fort och allt flöt på. Dessutom möttes jag av ett fint och jul-mysigt Dackås imorse när jag kom. Julgran, stjärnor, adventsstakar, pepparkakshus, ljus och aah! Det var så otroligt mysigt. Sen att det doftar saffran, pepparkakor och annat juligt nerifrån bageriet gör inte saken värre!

Nu ska jag sätta gång och städa här hemma, medan jag är ensam. Är stolt över att Fredagsvanan (dammsugningen) håller i sig! När Mattias slutat ska vi till stan och besikta bilen. Därefter ska vi äta ute någonstans. Och innan vi åker hem ska jag se till att vi har minst en flaska vin med oss! När jag är ledig på en Lördag ska jag banne mig passa på att unna mig något glas. Men nu: dags att köra igång hänne!

en väldigt bra ledigdag

Ja, en bra ledig dag är precis vad jag har haft. Allt jag planerade att göra har jag gjort, plus lite till. För några minuter sedan städade jag till exempel toaletten. Så nu är där fräscht, det luktar lite svagt av klor, då vet man att vårt badrum är städat ;-)

Två tvättar har jag kört med, så tvättkorgen är tom inför helgen. Skönt eftersom jag jobbar Fredag och Söndag. Smakade på köttet med, blev bra faktiskt, så nu har jag satt på pärerna och gjort en sallad. Mattias kommer hem alldeles snart. Efter maten åker vi upp till Norrvägen och kollar på hockey, längesedan vi var där och kollade nu. Så det ska bli mysigt. Tar med mig några bakelser jag har i frysen. Givetvis från Dackås, för den dagen jag ger mig på bakelser ska det vara något otroligt viktigt...

Kvällen blir tidig, klockan ringer O4:OO imorgonbitti. Så vi hörs imorgon höreni   :-)

äntligen en amaryllis...


Jag köpte äntligen en amaryllis idag. Har tänkt köpa en länge, men jag har varit snål (inte likt mig) och tänkt att jag ska vänta. Men idag, dagen innan löning, kände jag att jag ville unna mig? Men fin blev den i köksfönstret. Finare blev den med mossa och lite enkel dekoration. Och ännu finare blir den när den slår ut. Ett jul-måste  :-)

Symaskinen gick förresten sönder nu.
Får se om det går att fixa. Så nu kan jag ägna mig åt lite andra saker. Ska slänga in en tvätt och påbörja maten. Älgen ska få puttra länge så den blir mör och go. Då kan jag passa på att tvätta håret med, för ikväll är det hockey på Norrvägen! Dags att sätta fart så jag slipper stressa, hate it...

överraskat mig själv...


Titta vad jag har lyckats skapa med hjälp av en symaskin! Helt otroligt, för jag har inte sytt sedan syslöjden i 5:an. Men efter många försök kom jag ihåg hur tråden skulle träs, jag kom på hur spolen skulle sitta osv osv osv. Sen så körde jag på bara. Sydde om min ängla-duk till en avlång kudde med lite "fyllning" bara. Sedan sydde jag ett kuddfodral av lika tyg som gardinen och duken i köket. Skulle haft en köksoffa ju! Finns en uppe hos mamma och pappa som jag skulle ha målat vit i somras, men jag kände helt enkelt inte för det då. Kanske nästa sommar? Sedan hittade jag ett kuddfodral i garderoben som jag sydde fast ett hjärta på. Lite ojämt och sådär. Men vad gör det? Jag är förvånad att det ens blev något resultat jag ju. Och att symaskinen fortfarande är hel. Kan visa vart sakerna hamnade nånstans :




Åh vad jag skulle vilja ha kökssoffan hemma nu. Vad fina kuddarna skulle vara i köket till gardinen och duken! Änglakudden vet jag inte riktigt vart den ska vara. Hade jag haft en "bänk" i hallen hade den fått lega på den. Elias kan få ha den i vagnen kanske. Eller så hittar jag en annan plats åt den, så länge får den ligga i sängen. Nej nu ska jag fortsätta att jobba på här, ett par jeans behöver lagas ;-)

tidigt morgonmys här...


Idag är jag minsann uppe med tuppen. Jag tänkte krypa ner under täcket och lägga mig på spikmattan ett tag efter att Mattias åkt till jobbet. Men då upptäckte vi att granen som står ute vid dörren inte direkt stod upp längre, utan låg framför dörren. Så det var ju bara att klä på sig och gå ut, fylla krukan med mer jord, vatten och stenar. Så nu ska den väl stå ett tag till. Men det var otroligt blåsigt ute nu! Huuaa...

När jag kom in igen var jag ju pigg, och jag vet, att om jag skulle lägga mig skulle jag bara bli tröttare när jag ska upp sen igen. Så jag kokade mig lite kaffe och tände ljus, morgonmys! Sen har jag lite att göra idag också. Absolut inga måsten, men saker som jag vill, och då är det bara roligt. Ska bland annat hämta symaskinen och dona lite, gå på RK igen (love it), låta älgköttet puttra länge-länge på spisen, lyssna på julmusik och tvätta. Det låter som en perfekt inne-dag! Men en promenad till ica och RK blir det iallafall, och kanske en sväng till närmaste skog för att hitta mossa.

Men nu ska jag äta en macka innan jag klär på mig och gör mig iordning. Hörs  :-)

randigt eller rutigt va ?

Såg att jag hade skrivit "ett röd och vitrandigt kök" som rubrik i ett tidagare inlägg. Hur många reagerade? Haha. Nu är det ändrat till rutigt, som det är, verkligen rutigt överallt. Gradin, duk, handdukar. Vimsig jag är. Man kan inte alltid vara på allerten. Men nu ska vi däremot vara allerta och gå ut på en kvällspromenad, jag och hjärtat.

Ska bli skönt med luft och att få röra på sig. Och mysigt att se alla som gjort advent i fönstren, för nu är jag inte ensam längre! Hehehe. Sen kommer vi väl lagom hem till Berg flyttar in. Känns som en bra Onsdagkväll. Och ps, glöggen var helt OK god :-)

prova glögg från ica ...


Vad mörkt det är ute!! Mattias kom hem för en timme sedan ungefär, sen dess har vi ätit middag och varit på ICA och handlat. Där köptes det bland annat glögg! Och apelsiner. Så ikväll blir det glöggmys framför teven. Det är verkligen bara snön som saknas nu! Den riktigt julkänslan kommer ju med den liksom. Håller tummarna.

Tidigare idag har jag och Frida städat och gjort jul hemma hos morfar. Mysigt blev det. Och alltid får vi julmust, fika (inte hembakat direkt, haha) och pengar. Inte illa!

Nu ska jag sätta igång och röja undan i köket, ett ganska stort diskberg väntar. Men efter det ska jag mysa ner mig i soffan jag med. Värma glöggen och bara njuta   :-)

ett röd och vitrutigt kök




Titta! Det är inte så tokigt med rött ändå va? Jag trivs faktiskt. Det känns mycket mer som jul nu, än innan, med dom vita hissgardinerna. Nu blir det ju roligt att ta fram den gradinen efter jul också. Hyacinten börjar också blomma ut, åh, längtar efter doften :-) Men nu ska jag åka och hämta hem Frida Maria Makaron. Eller, som min lillebror sa som liten: Akaon-Ida. Killen som hoppade över ett par bokstäver :-)

ett litet höganäs-äpple


Gick som sagt en sväng till RK, där fyndade jag bland annat detta keramik-äpple från Höganäs. Ett kap för ynka 5 kronor. Herregud vad jag kapar! Sedan jag kom hem har jag donat i köket. Inte med mat, näää. Utan jag har bytt ut min fina vita hissgardin till en röd/vitrutig gardinkappa. Vad händer!?! Men faktiskt, det blev fint. Juligt och ombonat. Jag ska snart visa bild. Men först plocka undan strykjärnet osv.

Sen ska jag åka in till stan och hämta min bortskämda kusin. Hon bara kör med mig hon! Hehehe interå. Men vi ska åka till morfar sen (eller åka, han bor ju i Forsa) och göra advent. Vi brukar ju hjälpa honom att städa och plocka fram julsaker! Annars skulle det nog inte hända i hans lägenhet. Han förresten en exakt lika lägenhet som mig och Mattias. Bara att den ligger på ett helt annat område, och en trappa upp :-)

fick energi till.... något?

Godmorgon! För ett tag sedan låg jag i sängen med ett - inte så bra - humör. Men alldeles nyss fick jag energi till att göra något. Men något? Vad? Jag känner mig sugen på att göra om. Nytt. Finare. Annorlunda. Jag får fundera lite till på det där.

Jag är alltså helledig idag, känns skönt faktiskt. Så jag ska nog klä på mig och ta en minipromenad till RK och se om inspirationen finns där. Matinspiration behöver jag också, och jag tror ju att jag fungerar bättre ute än här inne i min ensamhet... Lite frukost lär jag också behöva om detta ska bli en bra dag, hehe :-) Vi hörs senare!

vit oversize t-shirt 19 :-


Denna vita oversize t-shirt köpte jag igår. På Åhléns. För 19 kronor. Den kanske inte är mycket för världen, men för 19 kronor går jag gärna omkring i den. Man kan ju piffa upp den enkelt, men just idag är jag hemmafru så då duger den som den är. Jag ska alldeles strax rulla köttbullar, så något exlusivare behöver jag ju inte bära...

Efter maten ska jag försöka lura med mig min sambo på promenad. Men ja, jag vet redan nu att jag förmooooodligen kommer misslyckas. Han har kommit på att han "slipper" promenader när han jobbar över. Smart kille? Jag får gå själv eller höra om Carolin har tid :-) Men nu är det dags att sätta på pärerna & kleta runt i köttfärsen!

jag har haft måndag ...

Idag har jag haft Måndag! Det måste vara för att jag var ledig igår, och istället jobbade idag. Jag var huuuuur trött som helst när klockan ringde O4:OO, men det var bara att ta sig upp. Jag ska aldrig mer snooza den tiden på dygnet. Det gjorde jag EN GÅNG, Fredag den 13:de var det till och med, och då kan jag säga att jag kom för sent till jobbet... Det kan ju ha varit en av min sämsta dagar ever, faktiskt.

Men idag kom jag i tid. Och det är Tisdag, inte Måndag, trots att det känns helt galet. Nåväl. När jag hade slutat kom mamma på jobbet, vi åkte till A&H och Maxi för att kika lite. Kompletterade mitt julpapper med ett röd/vittrutigt. Kan bli kul att bryta av det randiga med rutigt. Haha, hur jag är... Nu är jag hemma och ska packa upp det lilla som fick följa med hem. Sen ska jag ta tag i hemmet. Jag har inte donat på väldigt länge känns det som! Tvätten sen i Söndags är fortfarande ovikt, det är inte likt mig. Så lite sånt ska jag väl dona med denna grå eftermiddag. Ge oss snö tack.

Middagen ska jag väl också börja tänka på. Kokar potatis, tinar älgfärs och rullar köttbullar tror jag. Ja så får det bli. Har ingen inspiration till matlagning känner jag. Det är så mycket annat dessa tider! Men allra först ska jag sätta ettiketter på julklapparna (medan jag minns vem dom är till...) Köpte billiga på Ica maxi idag :-)

PS, på söndag börjar vi sälja lussebullar på Dackås, vi fick smakprov idag, kan bara säga mmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmmm. Världens godaste. DS.

årets julklappspapper!


Detta är årets julklappspapper, himla fint tycker jag! Förra året hade jag ju brunt, gammaldags papper med gammeldags snören. I år däremot blev det röd/vitrandigt med vita snören. Men ett "godjul-hjärta" som jag knöt på förra året blir repris även iår. Sött! Jag är ju så töntig så jag har samma papper på alla paket varje jul jag :-)

Jag har alltså ränt på stan idag med mormor, och Frida en liten sväng. Köpt lite julklappar och ätit världens godaste sallad. Skönt att ha några julklappar ur världen, med det är många kvar att köpa... Nu ska jag skynda mig att göra mig iordning. För så fort herrn kommer hem ska vi åka. Hoppas Brynäs vinner ikväll. Hörs imorgon!!

en ny vecka börjar nu...

Måndagmorgon, och jag känner mig förvånansvärt pigg. Mattias åker nyss på jobbet och jag har inte krypit ner under täcket igen! Jag har istället klätt på mig och sminkat mig. Vad fort det går egentligen? Att sminka sig. Foundation, lite rouge och mascara sen är det klart. Däremot tar håret längre tid, det brukar fan aldrig bli som man vill...

Igårkväll spelade vi som sagt bingolotto, en ny lott vann vi, woho. Vi som redan får två bingolotter hemskickade till varje gång. Efter det tittade vi på en sjukt bra film. Mattias valde, och det blev faktiskt en riktig Sara-film. Just go with it, hette den. Med Adam Sandler och Jennifer Aniston. Både rolig och fin, sjukt bra! Somnade gott sen.

Nu ska jag åka till Näsviken, kul i detta mörker. Men, cachiiiiiiiing! Vad gör man inte? När jag är klar där, hoppas det går smidigt och fort, ska jag åka in till stan. Träffa mormor, gå och kolla lite samt luncha. Efter det är det snabba ryck som gäller - hem och laga mat. När Mattias slutat jobba och efter vi har ätit ska vi nämligen åka med mamma och pappa till Gävle och se Brynäs! Detta blir nog en alldeles perfekt dag!

dagsljus och friskluft ....

Hur kan jag vara så trött? Trots att jag sov sjukt länge imorse, somnade jag mitt i herrarnas stafett. Jag gissar att det beror på att jag knappt fått dagsljus och friskluft idag. Man blir trött av att bara gå inne och andas samma luft om och om igen... Men vädret har ju inte varit det bästa, dessutom är det söndag, så då det gör ju inget :-)

När jag vaknade (jag hade lätt kunnat sova vidare) skyndade jag mig att hänga tvätt och sedan hoppa in i duschen. Så nu, efter en oerhört lång och skön dusch, känner jag mig piggare. Jag skulle så gärna vilja gå ut och gå, men jag tror inte det. Det blir nog en kopp kaffe nu! Senare ikväll är det ju bingolotto också, så då vet man ju vad vi gör här på Frejavägen 18E. Gofika, myskläder och bingolott, det är söndag det ;-)

en riktigt bra söndag ...


En nyhet bredvid bocken! En finan ljuslykta, som jag köpte idag på julmarknaden.

Ja då har vi Söndag igen. En mysig sådan! Jag sov som en stock hela natten och hela morgonen. När jag vaknade låg jag helt själv i sängen och fattade knappt vart jag var. Klockan var 1O:3O och Mattias hade gått upp för längesen. Snacka om att vara trött, men det var bra nog skönt att få sova ut. Huvudvärken slapp jag också :-)

Direkt när jag klev upp blev det full fart. Diskade, slängde in en tvätt och sen gjorde vi go-frukost lagom till vinterstudion började. Åh, jag älskar att kolla på skidor! När damernas stafett var klar åkte vi på en julmarknad här i Forsa. Mysigt! Fick med mig en ljuslykta och lite knäck hem. Nu har vi precis ätit lunch, så nu blir det herrarnas stafett och knäck, innan det är dags att hänga dagens andra tvätt och sedan tvätta håret. Sen får vi se vad som händer ikväll. Är lite trött faktiskt, haha.

en fulländad myskväll

Vilken fulländad myskväll, så avslappnad och... braaa. Mattias kom hem, stekte hamburgare, lade någre folköl på kylning och sedan dess har vi varit bosatta här i soffan. Så enkelt, men så rätt denna kväll. Tror inte hamburgare och folköl smakat så gott på länge! Och att få äta det i soffan, mm. Fast det sker väldigt sällan här...

Nu har vi precis avverkat en skräckfilm. Innan var jag bombsäker på att jag skulle somna, men eftersom jag inte gjorde det så måste den ha varit bra? Hoppas jag inte får mardrömmar som jag brukar få. Som jag fick av en Scary Movie, hahahahahmm.

Nu vet jag inte vad som händer, är sjukligt trött. Men man vill ju inte gärna somna innan 21:OO en Lördagskväll. Men nått måste hända snart om det inte ska bli så :-)

en riktigt roooolig dag

Idag har det varit roligt att jobba, även fast det har varit mycket. Vi alla var på helt olika ställen än vad vi brukar. Sussa var nere i bageriet, Sarah startade för första gången upp i serveringen, jag var i butiken mest hela tiden och Mia var lite överallt. Det är ju faktiskt skönt med lite variation, att för en gångs skull få slippa göra alla hundratalsmackor och maträtter. Det är så sjukt roligt ute i kassan med alla folk :-)

Men som sagt, det är skönt när allt folk försvinner och man får börja städa med. Allra skönast är det nu, när man kommit hem! Mattias skulle köpa med sig något vi kunde laga till middag, efteråt blir det gofika. Att jobba på Dackås innebär att man har frysen full av bröd och godsaker. Nu står tillexempel en god chokladtårta i kylen och väntar! Det är farligt gott med sånt där, brukar försöka stå emot tårtor ibland ;-)

Resten av kvällen blir bara lugn tror jag. Jag är grymt sugen på ett glas vin, men eftersom herrn har blivit vindrickare så finns det inget kvar... Vi får se hur det blir.

Imorgon och på måndag är jag iallafall ledig, så nu ska jag bara njuta och mysa!!!

så var alla D:n gjorda!

Sådärja, då kan man äntligen slappna av för kvällen. Jag har hunnit med kvällens planerade fyra D:n. Duschat, dammsugit, dammat och donat. Så det känns himla skönt. Fredagsdammsugningen håller alltså i sig! Nu har hjärtat åkt och hämtat en pizza som vi ska dela på till middag, så får man göra på Fredagar :-) Och nu börjar precis hockeyn på teve. Skönt att vi kan kolla hemma även denna gång, tack Canal + för att jag kan ligga här i soffan med pizza, chips och mitt hjärta i fula myskläder!!

har liiiiiite helg iallafall

Fredag igen! Men inte tar jag helg för det inte. Jobb väntar mellan O7:OO och 16:OO imorgon. Fast lite helg känns det ändå som jag har eftersom jag slutade efter lunch. Då blev det mat på 49:an med Micke och Mattias, gott och trevligt :-)

Nu är vi hemma! Men jag har inte riktigt slappnat av. Ni vet när man kommer hem med matkassar, är kissnödig, vill duscha och fixa med typ allt, innan man kan sätta sig ner och ta det lugnt... Dessutom borde jag ju dammsuga för att inte sabba min Fredagstradition. Vi får se hur det blir, det är ju faktiskt inte allt för skitigt här ännu.

Ikväll är det hockey och chips som står på schemat. Skönt med en lugn kväll inför jobbet imorgon. Jag ska starta upp i butiken imorgon, kul med lite omväxling faktiskt.

en ny bock i familjen...


Idag innan jobbet köpte jag denna fina bock på Kjelles för 45 :- Jag kände att jag måsta ha något juligt som inte är allt för rött. Det är bra nog som det redan är ;-)

På jobbet hade jag en bra dag. Det var rätt mycket folk i farten, men jag fick mycket gjort. Jag hann bland annat göra skagenröra, tonfiskröra, koka pasta och rengöra trägolvet ordentligt. Sånt känns alltid bra, det är tidskrävande och man blir alltid nöjd när det är gjort. Men visst hann vi dricka kaffe, fika och prata skit med! Obligatoriskt.

Här hemma har vi Bingolottomys nu. Dom firar ju hela 2O år, och som dom trogna prenumenanter är det klart att vi spelar bingo ikväll. Dricker saft och hoppas på vinster. Sen blir det sängen tidigt, en annan ska ju upp klockan O4:OO imorgon. Men det gör mig inget, så skönt att sluta 13:OO en fredag. Nu ska jag mysa vidare.

ännu mera jul hemma




Mormor har varit hit med en röd matta, och julhanddukarna pryder köket. Men... Ja. Jag försöker intala mig att det är mysigt här, och att det ska vara rött på julen. Men det kommer nog ta sin lilla tid att bli van. Tur jag började i tid och ha ett tag på mig!

Promenaden var skön iallafall, soligt och härligt. Blir tillfredsställd på något sätt när jag vet att jag har fått dagsljus och frisk luft. Och speciellt de dagar då jag jobbar eftermiddag. Innan jag gick ut slängde jag in en tvätt också. Bland annat två mattor. Skönt att få dom tvättade! Förösker vädra ur lägenheten med korsdrag också, det stinker liniment här... Hoppas burken tar slut snart så jag slipper både smörja in och dras med doften i flera dagar ;-) Men nu håller jag på att frysa ihjäl så det får duga.

Nej nu ska jag fortsätta med att vara glad och tillfredsställd, heheh. Hänga tvätten, äta lite och diska innan jag åker på jobbet och har en mysig eftermiddag med Karin!

äntligen bredband .....

Efter en räkning på 7OO kronor, på ett bredband vi inte ens har, ringde vi för tusende gången till Boxer. Eller ja, det var herrn här som ringde eftersom det förmodligen skulle sluta med att jag erbjöd mig att betala det dubbla OCH teckna något nytt kontrakt. När ska jag lära mig att säga nej och stå på mig? Jag tror inte att dom som jobbar på Boxer blir sårade direkt... Haha. Nu har vi väntat på det här bredbandet i flera månader, och vi har inte sett röken av någon "gubbe som skulle komma så fort som möjligt och installera modemet". Ikväll fick vi veta att det bara vara att stoppa i modemet och köra. Kul att vi fått veta det liksom. Men vi skulle få 3 månader gratis så vi får väl vara lite nöjda ändå. Blir det mer strul så blir jag gälen.

rabarberpaj & hockey

Ja, så ser kvällen ut här. Jag har precis slängt in en rabarberpaj i ugnen. Mattias hade köpt julmust så jag kände att vi behövde ha lite go-fika till kvällens match. Äntligen är det igång igen, tycker inte om Karjala cup jag eh. Det blir så tomt utan Elitserien. Ikväll är det på Canal+ så vi kan titta här hemma. Mamma kanske ångrar sitt "kula skämt" om att dom skulle komma hit och kolla, när det vankas paj här ;-)

Herrn däckade på soffan efter middagen, det måste vara jobbigt att vara elektriker! Men snart ska han få jobba lite här hemma minsann, för han råkade göra sönder ljusslingan vi har på uteplatsen. Så han ska få visa sina elektriska skills för mig, haha. Resten av kvällen blir som sagt lugn med rabarberpaj, pepparkakor, julmust och hockey. Wonderful. Faaaaast man kanske skulle haft lite glögg egentligen!?!

tråkigt att vara hemma

Så var sysslorna gjorda... Det är banne mig tråkigt att vara hemma när man inte har något att göra! Skönt att det blir jobb imorgon. Jag har varit och handlat lite också, eller lite, det var väldigt tungt att gå och släpa på kassen hem. Dagens middag blir iallafall ostgratinerad falukorv i ugn med hemmagjord potatismos och morötter. Sjukt längesedan jag åt det, så det ska bli gött. Men maten kan jag inte börja med än, för herrn jobbar till kl 18:OO idag. Jag får hitta något som måste göras helt enkelt. Det är egentligen inte svårt, men man ska ha ork och inspiration till det med... Svårare!!

Men det kanske kommer om jag tar en promenix? Ta en sväng förbi mamma och se vad hon har för sig. Lite dagsljus och frisk luft borde ge en hel del ork och energi :-)

utan huvudvärk idag...

Idag är jag helt utan huvudvärk, trots att jag var buuusig och stängde av alarmet. Innan Mattias åkte på jobbet imorse var jag uppe, för att mormor skulle komma med en julmatta till vår hall, men kanske allra mest för att se till så att herrn kom iväg i tid? För han - om någon - är mästare på att strunta i alarmet och sött sova vidare.

Nu sitter jag här, i vanlig ordning, med en kopp kaffe. Funderar på vad jag ska göra med denna dag. Min sista lediga dag den här veckan. Jobbar imorgon eftermiddag, fredag förmiddag och hela lördagen som vanligt. Det är inte meningen att jag ska jobba varje lördag, men så har det blivit den här månaden. Inte klagar jag inte, med ca 214 kr/h är jag gärna på stället jag älskar :-) Blir en hel del söndagar med.

Nej nu ska jag ta tag i dagen. Klä på mig, diska, vika massor av torr tvätt, planera dagens middag utifrån vad frysen har att erbjuda och sedan ta mig ut på någonting. Undra när mamma vaknar? Har för mig att hon jobbade sista natten inatt, så hon kanske vaknar snart. En prom? En sväng till stan? Nåja, vi märker. Trevlig dag alla!

inte som förra året, nej


Carolin knäppte en "fin" pysselbild. Converse, ForsaIF-byxor och mössa, vilken finan kombination! Men nu var det ju kransen som skulle synas, haha. Jag kommer inte ihåg hur jag och Emilia gjorde förra julen, men då blev det ju banne mig fina kransar. Titta bara på bilden här nere! Polkagris och allting... Men nu bor ju Emilia på Gotland, och utan henne är det tydligt att jag inte kan göra kransar! Så det så.

Nu börjar klockan närma sig kväll. Mattias kommer nog om ett tag, jag lääängtar! Medan jag väntar ska jag hänga tvätten som precis blev klar. Jag har ju redan duschat, tvättat håret, torkat det och lagat middag. Sen behöver jag inte göra så mycket mer :-) Går mest omkring och försöker trivas i allt det röda & juliga jag nu.

granar hit & granar dit




Jag och Carro har varit på granjakt idag, ganska roligt blev det där ett tag. Haha. Slängde ihop en krans på några minuter, den blev inte lika fin som förra årets. Men jag bryr mig inte, den duger fint vid den här lägenheten. Tog hem en lite större gran också, fint sörru. Plockade även enris och en grantopp som jag har inne här i köket.


Jag är fortfarande inte nöjd med vardagsrummet. Vi får se hur det blir... Men nu ska jag laga mat, herrn ville ha matlåda tills imorgon också så jag får göra lite extra då. Mysigt att hålla på och dona när det "är jul" faktiskt. Ska slänga in dagens andra maskin tvätt också. Sen bara mysa ikväll. Försöka lösa vardagsrums-problemet :P

sova-länge-huvudvärk

Godmorgon och hej lediga dag! Självklart vaknar jag med ett dunkande huvud, det brukar bli så när jag unnar mig att sova länge. Enda till klockan 1O:OO... Det som var en lätt match för mig förut ju, att sova tills det verkligen inte var morgon längre.

Är inne på min andra kopp kaffe nu, så det kanske ger med sig snart. En macka eller lite yoghurt ska jag väl också kunna få i mig. Sen ska jag bläddra i några jultidningar. Alltså hus&hem-tidningar med jultema, hehe inget annat. Behöver lite inspiration. För när Carolin har slutat skolan (ja hon är duktig och pluggar ett par kurser nu!) ska vi ut i skogen och bli ett med granarna. Jag behöver ju få in lite granris/grantoppar och kanske lite enris. Behöver göra en krans. Byta ut blommorna på framsidan till en liten gran i krukan med ljus i. Så det ska jag pyssla med idag, det blir en mysig ledig dag det. Mattias jobbar över idag med, så jag har tid på mig!

Men först till det vanliga: bädda sängen, slänga in en maskin med tvätt och plocka lite. Tror att jag tänker spela julmusik medans faktiskt! Trevlig dag mina vänner :-)

en chock av det röda...

Ja nu är det som ni kunde se på bilderna jul här hemma. Mysigt med ljusstakarna, men allt det röda... Jag får nästan en chock. Jag som nästintill är rädd för färger, haha. Men hur kul är det med vitt, som jag alltid annars har? Det ska ju vara rött till jul, jag vänjer mig. Däremot är jag sjukt less på alla tomtar. Vill inte ha en enda egentligen. Så imorgon ska jag gå ut till skogen och se vad jag kan göra åt saken. Förhoppningsvis bättrar jag på julen här hemma - in med granris m.m och ut med tomtar. För några år sedan, när jag bodde hemma, blev jag nästan arg på mamma när hon inte ville ha så mycket tomtar framme. Men nu förstår jag henne sååå väl.

När jag var klar med julen tog jag en promenad, skönt vare. Gick förbi ica och köpte pepparkaksdeg, så nu ska här bakas pepparkakor!! Riktig julstämning. Mattias kommer väl också snart hem, undra om han får en chock han med... Nää det är så mysigt så. Men jag är nog inte riktigt nöjd eftersom jag längtar till imorgon. Haha ;-)

nu är det jul på riktigt!








för nu gör jag juuuuuul

Ja, nu ska det ske. Jag tänker göra jul här hemma nu. Jag komer precis hem från jobbet/stan. En mycket lugn dag idag, när jag slutat kom Carro som följde med mig till Kjelles. Har köpt lite grejer så jag kan göra en liten julgrupp. Jag är på ett grymt bra humör! Håller på att spricka av julmyshybris. Det är nog bäst att jag börjar nu. Mattias ska, passande nog, jobba över idag. Så jag har hela kvällen på mig att dona i lugn och ro. Dessutom är jag ledig både imorgon och på onsdag, då blir det nog granrisjakt. Göra en julkrans igen och fortsätta mysa på... Men nu: höja julmusiken och hämta in lådorna i förrådet med julsakerna, spännande att se vad jag har! ;-)

red lips @ work today!


Ja, jag har gått med röda läppar hela dagen på jobbet idag. Jag var så otroligt torr om läpparna så jag rotade igenom väskan och hittade till min lycka en lypsyl. Det jag inte visste var att det tydligen var väldigt mycket rött i den. Det märkte - inte bara jag - efter ett tag dock. Karin tyckte att det var fint. Jag kände mest att det var tur att vi hade lite folk idag ;-) En bra och skön arbetsdag, med röda läppar... Kort och gott.

När jag slutat åkte jag till mamma och pappa. Där var det fullt hus, det såg ut som en cirkus där. Mamma, pappa, morfar, farmor, farfar, Mattias och Elias var där. De hade ätit och skulle precis hugga in på fikat. När vi alla var mätta, så tog jag och mamma en promenad. Mattias åkte hem med bilen så tog vi vagnen, vi hade ju ingen barnstol i saaben och dom hade gått upp dit. Skönt med luft. Kände mig otroligt tung i huvudet, men jag tror att promenaden gjorde susen faktiskt. Helbra.

Nu har grabbarna åkt till Enånger, så jag ska ta tag i "kaoset" här hemma innan Mattias kommer hem igen. Då blir det tända ljus och bingolotto. Sen ska jag söva, för klockan ringer O4:OO imorgon. Sen när jag kommer hem klockan 13:OO kanske julen åker fram. Jag såg ett hus idag där adventsljusstakarna redan lyste. Så då kan jag med, hehehe. Nu ska jag höja julmusiken och städa ihop, trevlig kväll hörnini :-)

en tyst & lugn morgon

Morrn'morrn! Vilken tyst och lugn morgon jag har, jag är uppe aaaalldeles ensam. Pojkarna sover skönt efter en natt med lite bök. Så dom får sova vidare hur länge dom vill. Jag har tänt ljus och ska alldeles strax koka mig en kopp kaffe. Sen ska jag göra frukost. Önskar att jag var ledig (nja, lite bara) så vi kunde göra som mamma och pappa, med en helg-brakfrukost framför vinterstudion. Vad underbart! Men det kommer fler tillfällen. Jag får ha teven på på jobbet och tända en massa mysiga ljus!

Det kommer förhoppningsvis bli en lugn dag - lugnare än igår - på jobbet. Det är bara Karin, Cilla och jag där. Och hinner vi inte mysfika blir vi gäääälen! Sant, haha.

Nej nu ska jag mysa vidare innan jobbet. Fast innan jag åker måste jag givetvis hjälpa Elias att ge sin underbara pappa en farsdagspresent. Som han är värd det, världens bästa pappa. Min egen, världens bästa pappa, firar jag ikväll efter jobbet.
      
                                                                                           Puss på papporna

bara myspys här ikväll

Idag har det varit en bra dag. Sarah var med mig på jobbet enda sen imorse istället för att komma till 11:OO. Det innebar att vi blev klar med mackor och sånt väldigt tidigt. Kunde sitta ner och fika länge, allehopa! Karin, Jenny, Cilla, Sarah och jag. Det var mysigt. Först runt klockan 13:3O brakade helvetet lös, men det gick bra endå. Man lär sig att inte stressa sönder. Och två timmar med människor överallt som ska ha och ha och ha, orkar man faktiskt. Men sen är det bra nog skönt att göra kväll ;-) Ett fullsatt Dackås tar energi av en... MEN, jag älskar att vara där!!!

Efter jobbet så åkte jag i ilfart med en tårta till Bobygda. Jag vet inte hur många prinsesstårtor jag skämt bort svärfar med, men han säger att han älskar mig nå fruktansvärt, så jag läre väl fortsätta med det, haha. Blev bjuden på mat, gott gott.

Nu är vi hemma igen. Ska bara mysa ikväll. Jag ska upp tidigt imorgon med, börjar jobba O9:OO, men om pappa Mattias vill ha en liten sovmorgon så ska han få det. Det är ju farsdag imorgon, så jag är glad att Mattias får ha sin son över helgen :-) Hoppas han får ha honom imorgon med som han vill. Tror alla mammor och pappor vill få umgås med sina barn på mor/farsdag. Hoppas att världens bästa pappor (min egen och Mattias) får en underbar dag imorgon iallafall. Nu så ska jag hänga tvätt.

försöker med allting nu


Ja, ikväll har jag verkligen försökt göra allt för att få mig själv på bättre humör. Kom nyss in efter en skön kvällspromenad, älskar att gå i mörkret! Har tänt ljus bredvid sängen och ska strax ta en dusch innan jag kryper ner. Jag premiärlyssnar på julmusik också. Sånt blir man mysig av. Jag har till och med kokat två st ägg till imorgonbitti (som att det skulle få mig att må bättre, hehehe). Några timmars skön sömn på det här, så är jag nog en ny människa imorgon. Tänk om älsklingen vore hemma och höll om mig nu! Pussa i panna, och.... åh. Nej, en dusch var det nuja!

inte hänga läpp nu eh'

NEJ! Inte ska jag lägga mig en fredagkväll och gråta för ingenting inte, aldrig. Vad är det för fasoner? Det är okej att vara ledsen, men det blir alltid bättre. Jag tänker klä på mig jacka, mössa och reflexvästen för att gå ut på en promenad. Frisk luft och motion, då brukar det ju bli lite bättre. Sen ska jag ta en dusch och lägga mig i den nybäddade sängen och sova minst 7 timmar. Det låter som bra medicin. Yougogirl.

whodoyouthinkyouare

Tyst, tomt och ensamt. Och vips så blir jag sådär känslig igen... Riktig ledsen på något vis. Jag kan inte sätta fingret på vad det är. Men alla tjejer kan nog känna igen sig; allt är skit och man har inte lust med någonting. Minsta lilla kan få en att börja gråta. Fast jag tror att det är det som behövs, att bara få ligga och grina tills man faktiskt undrar varför man gör det. Då kan det gå över, efter några liter tårar.

Jag tror att det är mycket som spelar in. Människor... Beteenden... Förflutet... Framtiden... Allt i en enda röra. Också blir man sådär liiiiiiten och totalt hjälplös.

Från det ena till det andra, något roligare. Maten blev (utan att skryta) god. När Mattias säger att jag inte har försummat hans älg så är det ju ett bra betyg! Till efterrätt blev det saffransbullar som jag tog med mig från jobbet idag, mmmm. Men nu är det fotboll på teven, ska försöka vila tankarna och fokusera på morgondagen.

ett härligt fredagsflow !

Uscha, imorse var det inte roligt på jobbet. Jag kände mig hur känslig som helst, vet inte varför, och allt kändes fan och helvete. Lägg till tusen mackbeställningar på det också... Men efter ett tag så gick det över och allt ljusnade upp, hur det kan vara :-)

Slutade klockan 13:OO, åkte hem, och sedan dess har jag varit i full gång! Det är lätt att blir trött när man kliver upp O4:OO, men det är bara att bita ihop. Jag har hunnit dammsuga (kör stenhårt på min nya fredagsvana, tjoho) torkat golven, hängt ut sängkläderna på vädring och satt på nya fräscha påslakan. Snart ska jag gå en runda med dammtrasan och slänga in en tvätt med. Mår så bra när jag får göra sånthär! Speciellt när jag är ensam, det går så mycket smidigare då. Kooonstigt ;-)

Pärerna står på spisen också, vi ska ju äta min älgstek som jag gjorde igår. Så matlagning slipper jag iprincip idag, bara en sås som ska göras. Skönt. Sen blir det Fredagsmys, det är pappavecka så Elias kommer sen också. Mot sena kvällen blir jag ensam, då ska jag krypa ner i vår härliga nybäddade säng och ladda inför morgondagens arbetspass. Att jag jobbar hela helgen och på måndag gör inget, pengar pengar! Jag får ta helg på tisdag helt enkelt, kanske gör lite smyg-jul till veckan!? Bara byter gardiner och mattor. Jag är såå himla sugen... Vem vet ;-)

kanel och nytvättaaaat


Här är ljusen jag fick hem idag. Nu luktar lägenheten kanel och nytvättade kläder, mmm. Kom nyss in efter en promenad. Kallt, halt och skönt. Känner för en riktigt varm dusch nu. Men allra först ska jag klicka på beställ-knappen och få hem 1OO gratis bilder. Helt perfekt för att fylla på Elias fotoalbum ju. På tal om honom, det inhandlades en hel del julklappar idag. Och även om han inte förstår och ser att det är till honom så känns det som att man måste gömma undan eller slå in allting tills imorgon när han har pappa-helg. Haha, sånt är viktigt! Nej nu får jag sätta fart om jag ska hinna duscha, tvätta/torka håret och dricka té innan läggdags :-) NATTI...

dags att smaka pesto...


Steken är klar! Jag tror att jag lyckades, men det får vi väl avgöra imorgon när det är dags att äta den. Och nu är mitt test på pasta-rullarna är inne i ugnen, den har verkligen gått varm hela dagen! Jag har aldrig riktigt ätit pesto tror jag, så det ska bli spännande att smaka. Det luktar inte allt för äckligt här iallafall :-) Hungirg är jag ...

Nyss så ringde telefonen och jag fick veta att mina "pandaljus" kommer idag. Jag beställde av en gullig liten flicka som gick runt och sålde. Två stycken doftljus, kanel tror jag ett var, köpte jag. Brukar inte köpa jultidningar och sånt där, men nu var det ju välgörenhet och då är det annat. Så dom ska jag tända ikväll, mysigt. Men nu kommer nog herrn hem så det är dags att ta ut rullarna ut ugnen. Sen blir det hänga tvätt, promenera och tvätta håret tror jag. Jobbar ett O5-13 pass imorgon, blir bra!

tar plats i köket idag...

Vilken bra dag! Jag har fått mycket uträttat. En trevlig dag med mamma! Nu är jag hemma igen och har bosatt mig i köket. Gör en paus nu för att få lite i magen: keso och oliver, mmm. Jag har precis skickat in älgsteken i ugn. Typiskt mig att inte gå efter något recept, så det får bli som det blir. Men vi ska äta den imorgon istället, det blir bättre om den får stå en dag. Det sa faktiskt mammaaa! Har börjat tro på na ;-)

Idag ska jag istället prova något nytt. Det blir pesto- och köttfärsfyllda pastarullar. Spännande! Ska sätta igång med den maten också snart. Jag är på rätt bra humör idag, så jag hoppas att det ska gå vägen! Längtar efter en promenad gör jag också. Det får blir efter maten! Jag försöker få Mattias att inse att promenader gör gott ;-)

det blir en bra dag idag

Det känner jag på mig! Även fast Mattias sov över imorse, hehe. När ska han lära sig att lyssna på mig tro? "Gör iordning arbetsbyxorna ikväll med alla verktyg så du slipper göra det imorgon innan jobbet". Nej det gick ju inte! Är jag dum elller? Det gör man snabbt på morgonen. Också ringer hans morgonskjuts och väcker honom när han står här utanför. Han ska vara glad att jag hoppade upp och bredde två mackor till honom, packade ner matlådan och ringde och fick dem att vända efter ett tag då han hade glömt verktygen hemma i de gamla byxorna. KILLAR KILLAR...

Jag har precis ätit frukost nu, ska hoppa i kläderna och göra mig klar snart. Jag ska åka upp till mamma, sen ska vi fixa en grej i stan. Så jäkla nöjd. Hoppas vi stannar och fikar någonstans också! Men sen ska jag hem och ställa mig vid spisen. Älgstek står på matschemat idag. Jag som aldrig har gjort stek förut... Men det ska nog gå bra. Någon gång ska ju alltid vara den första, och om det blir den sista märker vi ;-)

en helt ok onsdagkväll


Ja, när hjärtat kom hem från jobbet åt vi mat innan vi slumrade till på soffan ett tag. Bra nog skönt du! Sen åkte vi in till Micke i stan, ett par arbetsbyxor skulle hämtas. Stannade ett litet tag innan det var dags för dagens motionsrunda. (Dagens andra för mig, faktiskt) Vi passade på att promenera runt Lillfjärden när vi ändå var i stan. Mysigt, och kul med annan miljö. Forsa är ju rätt litet, hehe. Hoppas på fler gånger!

Nu är vi hemma igen, har tänt ljus och gjort oss en varsin kopp chaité. Ska hoppa i myskläder och se om det är något bra på teve snart. Sen gör vi nog kväll tidigt :-)

back on track again ....

Hej och hå, vad tiden går sakta. Jag har varit ute och gått en sväng nu, och handlat lite till middagen som vi missade när vi handlade igår. Middag idag blir kycklingfilé, stekta nudlar, bambuskott, champinjoner och jordnötssås och säkert något mer. Kul att experimentera lite, bara blanda i det man känner för. Kyckling blir ju alltid brare!

Nu tänker jag göra lite nytta, ni vet nog vad det innebär på ett ungefär. Börjar med toaletten idag. Sen viker jag lite tvätt och dammar. Håller på att vädra lägenheten också, det luktar liniment som bara den. Jaja, nu vet ni vad jag gör idag. Och kvällen blir nog som igår; vi äter, myser, tar en promenad och kollar på teve. Duger fint det. Fast det skulle vara kul att hitta på något annat också, vi får se. Nu till Sara-görat ;-)

det kliar i fingrarna nu


Jag har ju tjatat om hur jag ska ta in "grantoppar" och ha i krukor i jul. Men när jag såg denna på maxi kunde jag inte hålla mig. Med kottar och allt, haha. Självklart kommer jag att ta in granris/grantoppar/enris också, men nu har jag en som håller år efter år utan att barra :-) Det kliar bra nog i fingrarna nu, vill ha jul. Vill julstäda.

när jag blir sådär rädd

När jag blir sådär rädd, förvirrad och ledsen öppnar jag mig allt för mycket. För bloggen. När jag sedan inser att jag delar det med er, blir jag alldeles kall. Vad har ni med det att göra? Varför ska ni sitta och behöva läsa tragiska saker om mig? Jag har mellan 3O och 4O läsare varje dag, det är inte mycket kanske, men för lilla mig som inte ens kan räkna upp 1O stycken som "jag vet" läser - är det sjukt mycket. Då känner jag mig patetisk, vem försöker jag bevisa något för? Det jag känner, det vi känner, borde vi känna för oss själva. Jag tror inte att vi får ett bättre liv för att jag öppnar mig för här. Jag är glad att ni oftast får läsa om mina tvätt och städrutiner!

Jag ångrar mitt panik-inlägg jag skrev igår. Det ger inte situtionen rättvisa... Jag läser det om och om igen och tänker; "vafan Sara, lämna aset". Så är det absolut inte. Därför glömmer vi det där nu. Alla har vi ups and downs som vi går igenom. Jag har inte "förlåtit" och lagt mig ner, det finns liksom inget att förlåta. Det kanske ni tycker, men ni vet så otroligt lite. Det jag skrev är som sagt en liten del av allting. Det finns alltid två perspektiv när det handlar om två människor. Nu går vi framåt...

Idag ska jag laga mat, för första gången på länge. Och jag ser fram emot det. Men först ska jag ta en promenad med mig själv. Även det ser jag fram emot. Härliiiiigt.

Till sist vill jag säga; att kärleken övervinner allt. Hade det inte varit för att vi är så otroligt lika, har så roligt tillsammans, får varandra att skratta varje dag, älskar varandras närhet och älskar varandra så hade vi aldrig levt ihop. Men nu är det så, och vi har världens bästa liv tillsammans. Jag vill inte leva en dag utan dig ju...

en trevlig dag på stan...

Idag har jag haft en mycket bra dag på stan med Carolin. Jag handlade mycket inför julen, faktiskt. Jag känner att det kliar i fingrarna! Vi tog även en fika på Dackås, så jag fick en dos av mina älskade arbetskamrater. Härligt. Jag jobbar ju inte förens på Fredag. Vi satt där i säkert en timme, snackade lite skit och bara va :-) Välbehövligt.

Kikade lite secondhand också, så jag har lite fynd att gå igenom nu. Kanske visar er senare. Men nu måste jag ta tag i hemmet; diska, plocka och vika tvätt innan Mattias kommer hem. Då blir det stan för att handla/äta. Vad som sen händer ikväll märks...

bloggen mot en kurator

Tisdag och jag mår lite bättre idag, folk undrar vad som händer. Och jag säger ingenting. Men jag kan berätta att det inte alltid är lätt att "leva mitt liv". Det finns så mycket som jag har gått igenom det senaste året bara, som kanske inte verkar vara mycket för världen, men som har gjort mig till en helt annan person. Jag har blivit sårad av den jag älskar mer än en gång, det är det som alltid uppmärksammas, men framför allt så har jag blivit älskad av den jag älskar också. Och det vill jag att alla ska veta. Ingen har fått mig att må så bra. Men jag har lärt mig; att bara för att jag sätter mig själv längst ner på listan, bara ser Mattias, bara tänker på Mattias, bara pratar om Mattias med mina vänner, lever mitt liv efter Mattias och Elias, gör allt för hans son, tänker på dom innan jag ens inser att jag också finns, så betyder inte det att jag kan förvänta mig samma tillbaka. Det blev otroligt klart och tydligt för mig i helgen. Känslan av att bara ge och ge och ge. Jobb och slit för ingenting.

Jag vet fortfarande inte vad jag ska tro. "Jag älskar dig, jag kan inte leva utan dig. Jag gör allt för att det ska bli bra. Jag ångrar mig, jag är så ledsen. Du är mitt liv". Eller "Hon är så jävla sur, ber hon mig flytta ett tag så flyttar jag föralltid". Ska man tro på det man får höra? Eller på det någon annan får höra? Allt är kaos i mig nu. Du kom hem. Du ljög, du skrek åt mig, du kallade mig paranoid och allt var mitt fel. Hur vet man om man kan lita på en person om den ljuger? Och "har samvete" till att stå och trycka ner en person när man vet att man har fel? Det är det svåraste att förstå för mig just nu. Jag skiter i om du "raggar" på en 93:a. För som du sa, "du vet hur fräck jag kan vara, det var på skämt" Men kom inte hem och ljug, var elak och tro att du kan ha mig kvar sen. För så mycket vet jag, att jag är värd mer än så. Det finns fler runt omkring som är värd mer... Nu tar vi en dag i taget. För samtidigt vet jag att jag älskar dig, mår bra med dig och delar underbara dagar med dig. Nu ser detta otroligt konstigt ut. Det låter som att det är så synd om mig, för "jag bara ger och ger men får ingenting" Det ser knäppt ut. Men jag är jätteförvirrad och chockad, tror jag. Egentligen vore det bästa att byta ut bloggen mot en kurator, det skulle jag nog gjort för längesedan... För att vara "plastmamma" mitt upp i allt är heller inte världens lättaste. Nog om detta, nu vet ni varför jag mår dåligt den här gången.

tidig jul för ett år sedan

Jag kollade, av ren slump, tillbaka i min blogg. För precis ett år sedan, 7 november 2O1O. Jag hängde upp julgardiner och tog fram min röda matta osv. What? Jag har inte ens haft en tanke på att börja med det ännu. Visst längtar jag, men det har kännts som om det är en evighet tills det är dags att börja med sådant. Hahaha.

Jag måste ha varit rekordtidig förra året. Hur som helst, nu måste jag rycka upp mig. Ta en dusch, tvätta håret, diska och plocka lite. Jag skulle kunna fortsätta ligga i soffan och stirra upp i taket, men det ger mig inget. Jag blir inte klokare för det. Och jag mår framför allt inte bättre. Jag behöver nog göra saker - med mig själv. Med tankarna på mig och mitt eget bästa. Även om jag har svårt för det. Jag sätter gärna de jag älskar före... Men alla prioriterar inte lika, det är rätt uppenbart. Uschofy :'-(

måndagmorgon - jippy

Vad göra? Jag kan inte sova. Sen har jag inte direkt någon lust att ta tag i disken eller göra nått annat vettigt heller. Jag hade tänkt åka och handla lite fina grejer till lägenheten, inför vintern och julen. Men jag vill inte. Helt ärligt så måste jag vänta med det, tills jag vet säkert. Jag känner mig tom innuti nu, och vet varken ut eller in.

"Du borde kanske tänkt på konsekvensen mer än kicken, idiot" Eller är det jag som är idioten? Som lyssnar, förstår, älskar och tar skiten gång på gång? Äre så?

ibland rinner det över

Vilken pigg söndag vi har här... Eller inte. Var uppe i någorlunda tid, men runt 14-tiden gick vi och la oss igen. Sov till 15:3O då vi åt middag. Farmor hade gjort en sinnesjukt god thaigryta som vi fick igår. Sedan dess har vi legat i soffan med cola.

Kvällen igår var trevlig, nästan hela vägen till slutet. Men ibland rinner det över, speciellt om man dricker för mycket. Skitgrejer kan man tycka. Och det får man tycka. Men nu blev det så. Nog om det, det var igår och nu är det idag. Vi planerar inte att anstränga oss direkt mycket, det blir nog soffan resten av kvällen hänne. Kanske slänger in en tvätt, men bara kanske. Skönt att vara ledig imorgon!!! ÅH.

älgfilé, inte älgstek ju...

*Älgfilé, inte älgstek, var det ju jag fick till middag. Förlåt min älskling. Det var gott, vad än de var! Men nu anländer skjutsen till stan. Trevlig kväll alla ni trogna läsare.

en sjukt bra lördag här

Åh jösses vilken dag på jobbet, så jäkla lugnt. Jag har aldrig varit med om en sådan lugn Lördag. Men ja, det var väl för att "det är Söndag idag" kanske. Det var riktigt mysigt att jobba, tända ljus och mycket prat med mina underbara kollegor. Fick höra underbara ord av Mathias, min andra chef, idag också. Sånt behöver man ibland :-)

När jag kom hem hade Mattias lagat mat och till och med diskat efter sig. Han bjöd på älgstek, rödvinsås, champinjoner, feta ost, sallad och rödvin ♥ Hur gott som helst var det. Och jag hade tagit med mig två goa pannacottor från jobbet till efterrätt, vilket lyx. Nu har jag precis tagit en dusch och sitter och smuttar på ett glas vin. Lördagsmys! Men snart ska jag byta om till partykläderna och göra mig reeedo!

Vi ska nämligen åka till Micke ikväll, och sen blir det förmodligen en krogrunda. Det var hur länge sedan som helst jag var ut... Tur att dagen var lugn på jobbet så att jag är pigg :-) Får sova ut imorgon iallafall. Dessutom är jag ledig tills på Fredag om inget annat dyker upp. Lite skönt det också faktiskt. Trevlig kväll höreni, hörs något.

fredagsmys med ljus




bilder - från igår & idag





Det blir mycket bilder på Elias nu, men det är pappa-vecka och han är ju rättså bildskön ;-) Vilken gladfis! Det har gått bra i veckan, jag har jobbat alla dagar, men i och med att jag jobbar varannan för och eftermiddag så blir det rätt mycket tid hemma. Sluta klockan 13:OO och börja 13:OO dagen efter. Skönt för en hemmakär tjej det. Mindre skönt är det ju att börja O5:OO, men det är det värt. Är inne i en period när jag älskar jobbet. Har alltid tänkt att jag måste därifrån, men jag älskar ju stället - och framför allt alla som jobbar där. Arbetstiderna är också bra. Och lönen får man inte glömma ;-) Men framtidsplanerna är inte direkt klara... Ser ingenting.

Idag på jobbet var det körigt, enda fram till 15:3O sen blev det dölugnt. Skönt att komma hem. Då ville Mattias att vi alla skulle på hans innebandymatch i Ljusdal som började 2O:OO. Men icke sa nicke, där sa Sara stopp och belägg. En trött Elias i Ljusdal på match... Så vi stannade hemma. Jag har tvättat och donat bland tända ljus, det är mitt Fredagsmys det. Elias har fått somna i sin egna säng, första gången på länge, skönt istället för att somna i bilen på väg hem från Ljusdal. Så så blev dä!

Nu funderar jag på att göra varma mackor tills hjärtat kommer hem. Har inte ätit middag idag... Så istället för chips och vin blir det varma mackor och saft hänne. En annan ska ju upp och jobba mellan O7:OO och 15:3O imorgon också. Trevlig helg!

en bra fredagsmorgon

En bra Fredagsmorgon är precis vad jag har haft. För det första så har vi sovit mellan 8 och 1O timmar inatt, svårt att veta exakt eftersom vi vaknade runt 3-tiden en sväng. Så klockan O8:OO skuttade vi upp här. Mattias och Elias åt frukost och gjorde sig klara ganska fort, de åkte nämligen och spelade golf nu på morgonen. Grabbgänget; Mattias, Elias, Tom och Niklas! På med mycket kläder och iväg bah!

Själv tog jag mig en dusch och tvättade håret, så skönt. Därefter gick jag i lugn och ro och plockade, bäddade och donade. Drog fram dammsugaren också, så nu är det Fredagsfint och rent hänne. Jag ska fasen göra det till Fredagsvana tror jag :-)

Riktigt skönt med lite egentid så här på morgonen, jag ska ju åka iväg och jobba eftermiddag om ett tag, så det här lugnet behövde jag. Även om pojkarna är helt underbara! Men jag hade aldrig hunnit dammsuga och tvätta håret idag om Mattias hade åkt iväg och spelat golf och lämnat Elias hemma. Dom har inte kommit hem ännu, så jag har lite tid kvar att slappa :-) Kanske slänga in en tvätt? Göra lunch?

Hur som helst, jag längtar till Fredagsmys ikväll. Även om jag jobbar tidigt imorgon.

skönt med ett avbrott...

Yes, det är skönt med ett avbrott ibland. Från allt som har med "hemma" att göra. Det var mysigt att sova hos mormor inatt med Fridis, man blir ompysslad och slipper göra något. Och vi har ju alltid lika roligt. Dessutom kunde jag sova en halvtimme längre, eeeeenda till klockan O4:3O... Väl på jobbet gick allt bra, lite körigt kring lunch bara, men då slutar ju jag nästan. Åkte till Frida och mormor en sväng efter.

Nu är jag hemma igen, alla är hemma. Mötte av rosenblad på bordet (haha) och färdig middag! Dessutom hade han diskat. Han är ju för go, karln min. Just nu håller killarna på att bada, på ljudet är det svårt att avgöra vem som har roligast - hehe :-)

Själv väntar jag på att tvättmaskinen ska gå klart så jag kan hänga och slänga in en ny tvätt. Senare ikväll, eller snart typ, ska vi upp till norrvägen och kolla på hockey. Hoppas att Brynäs fortsätter sitt segertåg! Skönt med eftermiddag imorgon, mm jaa.

hurra för hoppgungan!




Lite bilder från igår och idag. Mamma hade letat fram vår gamla hoppgunga till Elias som vi tog med oss hem igår. Vilken suverän uppfinning! Han stod och "hoppade", gungade, gick fram och tillbaka, sparkade och bara var nöjd i den i säkert en hel halvtimme nyss. Så skönt för oss alla, annars går vi framåtlutade runt runt här i lägenheten med lilleman framför som bestämmer. Och när vi inte orkar mer så blir det skrik och gnäll, en bestämd herre! Men nu hinns det med grejer kan jag lova :-)

Nu ska jag snart göra mig iordning för att åka och jobba eftermiddag. Pojkarna ska åka till farmor och farfar i Bobygda och sova där. När jag slutat jobba åker jag direkt hem till mormor och Frida, ett äventyr och en myskväll väntar. Sover där inatt och jobbar ett förmiddagspass imorgon. Så jag blir hemifrån tills imorgon klockan 13:OO då jag slutar jobba. Då blir det hem och tvätta och mysa med pojkarna igen! Hörs!

nu blir det mys i soffan

Slut på tisdagen snart... Vi har haft en bra dag, det har hänt mycket och så ska det väl vara! Middagen blev pasta och köttfärssås, mmm. Elias fick äta samma mat som oss, fast lite annorlunda förståss. Okryddad mixad köttfärssås och majs med mosad potatis. Och sooom han åt! Passade på att frysa in också till senare lyxmiddagar ;-)

Efter maten blev det disk i vanlig ordning. Jag har gjort det till en vana, att diska direkt efter istället för att skjuta på det. Är hemskt sugen på en diskmaskin dock. Lillebror har en liten som har är snäll och lånar ut eftersom han inte använder den. Men när han flyttar igen vill han ju ha tillbaka den, man vet ju aldrig när det blir liksom. Får kolla om det finns någon billig att köpa, är övertygad om att det finns.

Promenerade upp till Norrvägen och kikade på hockey sen. Det var visst ingen hemma, alla var nere och tittade live. Men farfar kom upp en sväng. Och Elias var mellan golv och tak hela kvällen. Jättesvår att lägga var han, men nu sussar han. Och vi stora ska mysa i soffan! Jobbar eftermiddag imorgon, mycke skönt. Gokväll.

jag har en go chef jag!


Ja det har jag verkligen! Idag strax innan jag slutade kom Sussa med dessa tre fina ljuslyktor som hon hade varit och köpt till mig. Antar att hon hade tröttnat på mitt tjat om "att jag ska köpa dom" hihihi. Det gjorde verkligen min dag, blev så himla glad!!!

Men hon bra jäkla go ändå, utan ljuslyktorna! Vet inte hur ont i öronen hon har, men nog har hon fått höra mycket från mig... Fast det är ju alltid skönt att kunna prata ju!

Annars var det lugnt på jobbet, det var väl på slutet det blev lite mat. Kom hem för ett tag sedan, men inte får man en lugn stund för det inte. Har slängt in en tvätt, plockat ihop (två grabbar ensam hemma slutar ofta i en enda röra, haha) och snart ska jag laga mat. Tänkte klämma in en promenad någonstans också. Vi får se hur det blir, vi ska nämligen kolla på hockey med pappa ikväll. Det är bara han som är hemma, mamma och brorsan tar en tripp till gävle! Men nu så är det nog dags att hänga tvätt. Båda pojkarna sover så jag ska försöka andas lite jag med. Framför spisen och köttfärsåsen kanske, hehehe. Nej man ska inte klaga, jag trivs med allt.
RSS 2.0