dags för decembermys... đŸŒČ

Veckan rullar pĂ„ och dagarna avlöser varandra. Allt Ă€r i sin ordning med andra ord... Men det gĂ„r ju sĂ„ foooooort. Hela november har passerat utan minsta lilla reflektion. Nu har vi kommit till den sista dagen. Ja, imorgon kliver vi in i Ă„rets mysigaste mĂ„nad. Julkalendrar som ska öppnas, adventsljusen som ska tĂ€ndas, knĂ€ck som ska kokas, julklappar som ska slĂ„s in, pepparkakor som ska bakas, julgranen som ska klĂ€s och barnens förvĂ€ntan som vĂ€xer sig större dag för dag. En ljuvlig tid har vi framför oss!  đŸŒČ

Vi har haft nÄgra trevliga dagar med vÀnner hÀr hemma. Under tisdagen var Carro och Elwira hÀr och busade med oss. Sedan hade vi en lugn familjekvÀll bara... Lite spel och film, hann Àven köra ett behövligt pass i tvÀttstugan. Elsa som inte fÄtt till nÄgon lÄngsovning pÄ dagen var lite gnÀllig, men det fÄr man vara ibland...

PĂ„ onsdagen kom Carro och Elwira hit igen. Men dom hade Ă€ven med sig syster/moster Helen, Emil och lilla Isabell. Emil Ă€r ju bara nĂ„gra mĂ„nader Ă€ldre Ă€n Edwin, sĂ„ gissa om dom hade roligt? Oj vad dom röjde och lekte bra ihop pĂ„ Edwins rum. Elsa, Elwira och Isabell fick hĂ„lla sig nere med morsorna som drack kaffe och babblade pĂ„. Vi hann med bĂ„de fika och lunch innan vi vinka hejdĂ„. Edwin blev helt rasande nĂ€r hans kompis var tvungen och Ă„ka... Men det blir fler gĂ„nger. En trevlig stund hade vi verkligen! đŸ™đŸŒ

Resten av onsdagen gick Ă„t till att laga middag, bada lilla Elsa-gumman och mysa med barnen medan pappan var pĂ„ innebandy. NĂ€r det var dags att natta barnen var inte lillan med pĂ„ noterna precis. Hon somnade till nĂ„gra gĂ„nger, men rĂ€tt som det var spĂ€rrade hon upp ögonen och bara flinade. Inte ville hon sova inte! Vi lĂ„g vakna och pratade i sĂ€ngen bra lĂ€nge, sĂ„ tillslut somnade hon. Lillbusan. 

Idag har vi Torsdagen pĂ„ besök och pĂ„ dagens schema stod det Ă„terbesök för mamman pĂ„ mvc... SĂ„ nu har jag blivit med spiral. Inga fler barn hĂ€r inte! Elsa sov tack och lov under hela besöket sĂ„ det gick smidigt. Skönt att ha det gjort. 

Edwin busade hemma hos gammelmormor medans. Sedan Ă„kte Ă€ven jag och Elsa dit. Vi hade turen att bli bjudna pĂ„ pannkakslunch! Lilleman hade Ă€ven passat pĂ„ att bada dĂ€r. Innan vi Ă„kte hem skyndade jag mig till Ica HĂ„sta ocksĂ„, för att hĂ€mta paket. Det bara rullar in aviseringar pĂ„ min telefon just nu... JĂ€kla black friday! Men det Ă€r ju tur att hĂ€lften av alla paket kommit till just Ica HĂ„sta, annars hade nog dom pĂ„ Ica hĂ€r i Forsa blivit ganska trötta pĂ„ mig... Fast snart ska det nog vara fĂ€rdighĂ€mtat. VĂ€ntar bara pĂ„ tre eller fyra paket nu. Eller Ă€r det fem?! 😂

VÀl hemma i Forsa igen kom mamma/mormor pÄ ett snabbt besök. Hon hann pussa lite pÄ barnen och lÀmna lite presenter till oss. En mysig pyjamas till Edwin, mjuka klÀder till Elsa och hemstöpta Forsaljus till mig. Perfekta till adventsljusstaken. Tack fina mamma!

IkvĂ€ll Ă€r jag och barnen ensamma hemma och myser. Pappan Ă€r nere i GĂ€vle pĂ„ hockey! Vi har gjort en brasa, tĂ€nt ljus, hoppat i mysklĂ€der och Ă€tit skrĂ€pmat till middag. Perrrrrfekt. Elsa sover just nu framför den sprakande brasan... SĂ„ nu ska jag passa pĂ„ att spela lite memory med Edwin! â„ (null)

(null)



vĂ€lkommen vinter... ❄

En ny vecka har dragit igĂ„ng och vi Ă€r laddade för nya vardagsutmaningar. Och redo för vintern. Det sĂ€gs att snön ska komma den hĂ€r veckan, hur hĂ€rligt lĂ„ter inte det? Om vi fĂ„r snö i lagom mĂ€ngd vill sĂ€ga... Jag vĂ€lkomnar iallafall vintern med öppna armar! 

Innan den hĂ€r veckan drog igĂ„ng avslutade vi förra veckan pĂ„ bĂ€sta sĂ€tt. En söndag i vĂ€rldsklass! Sovmorgon, vinterstudion, utelek i solen, homeparty och mormor/morfarmys. TyvĂ€rr fick vi sĂ€ga hejdĂ„ till storebror Östlund, men det var ett mycket trevligt och mysigt hejdĂ„ vi fick vara med om. Jag, Elsa och Elias Ă„kte nĂ€mligen till strömsbruk pĂ„ eftermiddagen dĂ€r det vankades Perfect homeparty hos Johanna. Massor av fina ljuslyktor och annan inredning! Och massor av kĂ€nda och kĂ€ra ansikten för Elias. NĂ„gon som saknat mamma-hemmet... Det var mitt första homeparty, men oj sĂ„ trevligt och mysigt det var. Shopping, fika, trevligt sĂ€llskap och dessutom tvĂ„ vinster till mig. God jul Sara! TvĂ„ fina ljuslyktor. Sedan vĂ€ntar jag med spĂ€nning pĂ„ de tvĂ„ produkterna jag bestĂ€llde. Elsa tyckte dock inte att det var lika roligt som mamman... Hon sov tack och lov medan det var "genomgĂ„ng" av produkterna, men sedan vaknade hon och var lite missnöjd. Tror det var magen som spökade, för pĂ„ kvĂ€llen sen kom det nĂ„gra rejĂ€la lass i blöjan. 

Vid 17-tiden pussade vi Elias hejdĂ„ och rullade tillbaka mot Forsa. Ett stopp hemma hos mormor och morfar! Dit kom Ă€ven Edwin. Mattias skulle ivĂ€g och jobba en svĂ€ng sĂ„ han slĂ€ppte av honom dĂ€r. En mysig kvĂ€ll, sedan blev klockan sĂ„ pass mycket att det var dags att Ă„ka hem och sova! Fast allra först ett bad för vĂ„ran lilla Elsaprinsessa. Nybadad och vĂ€lkammad kröp vi sedan ner i sĂ€ngen och ammade och tittade pĂ„ gamla avsnitt med Jul med Ernst innan vi somnade. Ja, mysig söndag var det ja... đŸ™đŸŒ

Idag vaknade vi upp till en kylig mĂ„ndagmorgon. Elsa tog en megasovmorgon medan vi andra avnjöt kaffe och frukost i mysklĂ€der. Det Ă€r standard-klĂ€dkoden hĂ€r just nu. 

Men efter nĂ„gon timme tog vi tag i dagen och har faktiskt hunnit med en del. Lek, shopping pĂ„ Rusta, hĂ€mta massa black friday-paket, fika med gammelmormor och sedan Ă„kte vi till Söderhamn. BĂ€sta gammelmormor stannade kvar hĂ€r hemma med Edwin och lekte (han var överlycklig) medan vi andra hĂ€lsade pĂ„ Peter, Elin och lilla LinnĂ©a. Varken Nellie eller Ebbe var hemma dĂ€r, sĂ„ Edwin hade det roligare med sin bĂ€sta lektant. Och sĂ„ slapp vi stressa hem innan lĂ€ggdags för honom. Nu fick vi en jĂ€ttelugn och mysig kvĂ€ll hemma hos dom. Kul och annorlunda att trĂ€ffas med bara vĂ„ra minstingar faktiskt, annars Ă€r det ofta full fart och kaos. Nu satt vi i lugn och ro och fikade, pratade, ammade och bebisgosade. Lite presenter hade vi med ocksĂ„. KlĂ€der i strl 62 och uppĂ„t, sĂ„g ut som att lilla LinnĂ©a fĂ„r vĂ€nta 7 Ă„r pĂ„ att vĂ€xa i dom, haha. Men det gĂ„r ju fort... Det skiljer ju ca 2 mĂ„nader mellan Elsa och LinnĂ©a och just nu Ă€r skillnaden enorm. Men tĂ€nk och nĂ„gra mĂ„nader... Fina tjejerna vĂ„ra! 

NÀr vi kom hem hade Edwin redan somnat. Finns ingen som lÀser sagor som gammelmormor... Jag var nÀstan pÄ vÀg att vÀcka honom, för jag hade sagt att vi skulle pussas och kramas nÀr jag kom hem. Men jag fick hejda mig. Blir extra mysigt imorgonbitti nÀr vi vaknar istÀllet.

VĂ„ran kvĂ€ll hĂ€r hemma har varit lugn. Hann nĂ€stan bara fika och duscha innan vi kröp ner i sĂ€ngen och myste. Och alldeles strax nu ska jag pussa pĂ„ min prinsessa bredvid mig och blund jag med. En fin dag lider mot sitt slut... 💕  (null)

(null)

(null)

lördagsmys... 🐭

Helgen Ă€r kommen och vi försöker njuta av ledigheten tillsammans. Det gĂ„r bra. Nog för att jag och mina smĂ„ avkommor har helg hela veckan, men det Ă€r ju extra mysigt att ha Mattias och Elias hemma! 

Fredagen kickade vi igĂ„ng som vilken dag som helst... VĂ„ra morgonrutiner ser just nu lika ut nĂ€stan varje morgon. Barnen vaknar först och Ă€r sĂ„ gulliga sĂ„ dom lĂ„ter mig och Elsa ligga kvar i sĂ€ngen och myssova en stund till. Det hade jag bara kunnat drömma om innan jag visste vilken otroligt trött och lĂ€ttsam bebis vi fick den hĂ€r gĂ„ngen (peppar peppar...) Elsa ligger gĂ€rna i sĂ€ngen och sussar till 8/9-tiden. Ibland somnar hon ocksĂ„ om efter morgonamningen, dĂ„ brukar jag smyga upp till grabbarna och koka kaffe. Annars hĂ€nger Elsa med upp till köket och sitter nöjd i sin babysitter. DĂ€r brukar hon sitta tills hon somnar av sig sjĂ€lv igen. Ja, nöjdare hemmabebis fĂ„r man leta efter! Jag tror nĂ€stan att vi lyckats fĂ„ till en liten rutin kring hennes sömn. PĂ„ nĂ€tterna Ă„tminstone. Hon somnar runt 21-tiden (plus minus 30 minuter) nĂ€r vi liggammar, och sover sedan oftast i ett kör till 03-04 ungefĂ€r. Sedan sover hon en liten kortare period till 06-07 nĂ€r hon brukar vilja snutta lite till (inte för att Ă€ta liksom, mest för trygghet och tröst, sĂ„ jag tĂ€nker att  nappen vore ett framtida alternativ dĂ€r, om hon accepterar den snart) och sedan somnar hon om nĂ„gon timme till. I början bajsade hon Ă€ven dygnet runt, sĂ„ det blev mĂ„nga blöjbyten pĂ„ natten (zzznark) men det har hon slutat med nu tack och lov. SĂ„ för tillfĂ€llet Ă€r vĂ„ra nĂ€tter fantastiskt lugna! 🎉

Men det vet man ju att det kan Ă€ndras. Been there done that sĂ„ att sĂ€ga...

Hur som helst sĂ„ flöt fredagsmorgonen pĂ„ fint. Frukost, pĂ„klĂ€dning och lite ihopplockning hĂ€r och dĂ€r. Vi skulle nĂ€mligen fĂ„ gĂ€ster, sĂ„ dĂ„ fĂ„r man ju anstrĂ€nga sig lite. Till och med byta mysbyxorna och knuten pĂ„ huvudet mot en blus och kammat hĂ„r. 

Strax efter 10-tiden knackade mina kĂ€ra kollegor Madde och Stina pĂ„ dörren. Och Maddes son Titus som Ă€r precis lika gammal som Edwin. TrĂ„kigt nog kommer jag inte att jobba pĂ„ samma stĂ€lle som nĂ„gon av dem framöver, men vi kommer ju att trĂ€ffas mycket Ă€ndĂ„ eftersom vi fortfarande Ă€r kollegor, fast pĂ„ olika platser. Dom Ă€r 30 och 32 Ă„r gamla sĂ„ det Ă€r inte sĂ„n stor Ă„ldersskillad mot för mina andra kollegor, sĂ„ det har ju liksom blivit sĂ„ att vi kommit varandra lite nĂ€rmare. 

Vi hade en mysig stund med fika och prat. Elsa fick sĂ„Ă„ fina klĂ€der av dem, tusen tack! Edwin och Titus röjde pĂ„ övervĂ„ningen hela tiden typ, men Elias ville sitta nere med oss och snacka. Lillan verkade njuta av allt prat för hon satt i babysitter och log och blundade om vartannat. Verkligen en trevlig förmiddag! 

NĂ€r jag och barnen blev ensamma igen gjorde vi lunch och sedan klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick ut. Kyligt med friskt... Elsalillan sov gott i vagnen och jag passade pĂ„ att blunda mot de sista solstrĂ„larna innan solen gick ned. Efter en timme gick jag och Elsa in igen, men Elias och Edwin stannade ute en stund till. Jag hann precis amma fĂ€rdigt innan dom kom in, sĂ„ dĂ„ satte vi oss pĂ„ köksgolvet och spelade lite spel. Favoriten just nu Ă€r ett bamsespel som Edwin fick i present, dĂ€r man ska bygga kroppar av olika bamsefigurer och kan spela till sig delar av varandra. Perfekt svĂ„righetsgrad för Edwin. Ja, spel Ă€r nĂ„got som gĂ„r varmt hĂ€r hemma nu. Blir ett varsitt nytt spel i julklapp till dem. Fick faktiskt en frĂ„ga hĂ€r om dagen om hur vi fĂ„r dagarna att gĂ„ nĂ€r vi bara Ă€r hemma. En bebis och en 4-Ă„ring, ibland Ă€ven en blivande 7-Ă„ring... Men om jag sĂ€ger sĂ„hĂ€r: det gĂ€ller att ha lĂ„ga ambitioner. Man hinner liksom inte hur mycket som helst, och man har bara tvĂ„ armar. Och förutom barnen sĂ„ mĂ„ste ju alla vardagssysslor hinnas med. SĂ„ för egen del Ă€r jag nöjd om barnen fĂ„tt vara ute en timme och vi har spelat nĂ„gra spel. Det Ă€r en bra dag liksom. Har tur att Edwin gĂ€rna leker sjĂ€lv, sĂ„ han brukar lĂ€gga upp sina dagar rĂ€tt bra pĂ„ egen hand. Lego, bilar, surfplatta, pussel, film osv. Men just den dĂ€r tiden dĂ€r jag vill hinna umgĂ„s med barnen mellan amning och blöjbyten kan vara svĂ„r att fĂ„ till ibland. Men istĂ€llet för att ha dĂ„ligt samvete för att jag inte hinner med dem lika mycket lĂ€ngre sĂ„ försöker jag tĂ€nka att jag gör sĂ„ gott jag kan. SĂ„ att spela spel tillsammans, eller pussla/pĂ€rla, Ă€r verkligen toppen. DĂ„ umgĂ„s man verkligen, pĂ„ ett Ă€rligt sĂ€tt pĂ„ allas villkor. Det blir liksom inte lika "halvdant" som det kan kĂ€nnas nĂ€r man ska sitta och leka med bilar och lĂ„tsas att det Ă€r kul. ErkĂ€nner att fantasilekar Ă€r bĂ„de trĂ„kigt och svĂ„rt, haha... Heja sĂ€llskapsspel helt enkelt! 

NĂ„ja. Resten av fredagen innehöll sĂ„ntdĂ€r typiskt fredagsmys. Tacos till middag och sedan godis i soffan. Hallelujah. 

Idag har vi haft lördagen pĂ„ besök. Vi gjorde morgon runt 08-tiden och satt lite extra lĂ€nge i köket och drack kaffe. Men sen satte vi lite fart... PĂ„ förmiddagen Ă„kte hela familjen till Medskog, med ett stopp pĂ„ sopsorteringen med. PĂ„ Jula och Rusta blev det lite lördagsshopping! Ungarna fick vĂ€lja nĂ„got gott till kvĂ€llen, vi vuxna handlade lite nödvĂ€ndigt och sĂ„ blev det julklappar till barnens farmor och farfar. De enda det saknades till. HĂ€rligt! 

NĂ€r vi kom hem igen Ă„t vi korv med bröd till lunch. Jag skyndade mig att Ă€ta medan Elsa sov i babyskyddet, men det hade jag inte behövt göra... Hon satt dĂ€r och sov i 2,5 timme. Och dĂ„ hade hon ju redan sovit 1 timme medan vi handlade. Galet. DĂ„ hann jag dona i tvĂ€ttstugan och ta det lugnt med resten av familjen. En fin eftermiddag... Elias och Edwin gick Ă€ven ut och lekt en bra stund innan middagen. Sedan kom dom in alldeles rödblommiga och fina. 

Till middag Ät vi gÄrdagens tacorester. Gjorde varma mackor med köttfÀrsen, sÄs, ost och cremefraiche. Grönsaker till det. Enkelt med gott, och mÀtta blev vi. Pappsen sa vi hejdÄ till innan vi Ät, han skulle nÀmligen ut och Àta med jaktlaget ikvÀll.

SĂ„ jag och barnen har myst ensmma denna lördag. Vi har mĂ„lat, tittat pĂ„ film och Ă€tit godis. Elsa har varit vaken mycket efter dagens lĂ„ngsovning. Vaken och glad. Vips började klockan nĂ€rma sig 20:00 och grabbarn ville sjĂ€lvmant göra sig redo för natten. DĂ„ Ă€r dom trötta, hihi... Dom fick ta en varsin dusch innan vi borstade tĂ€nderna och lĂ€ste en bok. Eller ja, fem minuter av en bok. Vi brukar sitta uppe i hallen uppe och lĂ€sa, medan pojkarna ligger i sina rum. SĂ„ Elsa lĂ„g i babysittern ute hallen med mig. Men ganska snart blev hon allt för trött och hungrig. SĂ„ jag fick helt enkelt gĂ„ ner och natta henne, medan grabbarna var sĂ„ duktiga och somnade helt sjĂ€lva! 

Resten av kvĂ€llen har jag Ă€gnat Ă„t tv-tittande. Uppskattar teven och netflix i sovrummet extra mycket nu under bebistiden. Myspys! Men nu ska jag göra som den snarkande bebisen och den snarkande karln som nyss kom hem... Snark och godnatt! 🌙
(null)

(null)




innemys & julklappar... 🎁

Torsdagen Ă€r hĂ€r och vi fortsĂ€tter att mysa inomhus, precis sĂ„ som nĂ€stan hela veckan sett ut. TĂ€nk om vĂ€dret kunde bestĂ€mma sig nĂ„gon gĂ„ng? Angingen höst eller vinter, regn eller snö... Fast jag föredrar nog vinter nu. TĂ€nk vad mysigt med lagom mycket snö och solsken! 

I början av veckan var vi lite krassliga allihopa. Alla utom Elias. Han var i skolan medan vi andra var hemma och kurerade oss. Till och med Mattias! Försökte dock dona med lite av varje, lite tvĂ€tt och sĂ„dĂ€r. Men mer Ă€n sĂ„ orkade vi inte. Eller Mattias och Edwin tog en tur till affĂ€ren för att fylla pĂ„ skĂ„pen hĂ€r hemma, men annars innebar mĂ„ndagen bara vila vila vila tills Elias skulle hĂ€mtas pĂ„ skolan. Han hade haft hĂ€lsoundersökning den dagen. Enligt honom sjĂ€lv hade han fĂ„tt högsta betyg pĂ„ hörseltestet, och Ă€ven bra pĂ„ syntestet. LĂ€ngden kom han inte ihĂ„g, men han vĂ€gde 33,1 kg. Stora (snart) sjuĂ„ringen! â„

MĂ„ndagskvĂ€llen blev fortsatt lugn och mysig. Hade haft en Ă€lgköttgryta puttrandes pĂ„ spisen hela eftermiddagen. Lyxigt god middag! Elias och Edwin lekte sedan skola. Edwin kan skriva nĂ„gra fĂ„ bokstĂ€ver (E T W A O L I osv.) sĂ„ han tycker ju sjĂ€lvklart att han Ă€r bĂ€st. Och visst Ă€r han det... Elias har blivit superduktig pĂ„ att lĂ€sa och skriva! Han har fĂ„tt skolböcker frĂ„n min moster Anette, böcker för barn som gĂ„r i ettan. Det klarar han redan nu i föreskoleklass! Han skriver och lĂ€ser ord som mor, ros, bil, myra, fĂ„r, hĂ€st och sĂ„ vidare. Och matte ska vi inte ens prata om... Det Ă€r verkligen hans grej. SĂ„ roligt nĂ€r han vill sitta vid köksbordet och "jobba" med oss. TĂ€nk, snart Ă€r det dags för lĂ€xor! 

Tisdagen spenderades hemma. Hela familjen (utom Elias) var hemma Ă€ven den dagen och försökte friskna till. Elsa stackarn har det jobbigast med sitt snor. Men det mĂ€rks att det Ă€r pĂ„ bĂ€ttringsvĂ€gen. Det Ă€r sant som dom sĂ€ger... att vila och sova Ă€r den bĂ€sta medicinen! 

NĂ€r Elias skulle hĂ€mtas smet jag ivĂ€g ensam till skolan. DĂ„ passade vi pĂ„ att svĂ€nga in pĂ„ Röda korset pĂ„ hemvĂ€gen. Massor med fina julsaker! Elias hade tur och trĂ€ffade sin mormor dĂ€r. Kramkalas! Lycklig kille som dessutom fick en slant att handla för av henne. Oj vad han rĂ€knade och valde noggrant vad han skulle köpa. SjĂ€lv fyndade jag fem bodys till Elsa, tvĂ„ par byxor och en snygg tröja till Elias, adidasbyxor till Edwin, tvĂ„ klĂ€nningar till mig sjĂ€lv, en ny ljusstake till Elias rum och fina tomteklĂ€der med tomteluva. Allt för 130 kronor. GALET... 💰

PĂ„ tisdagseftermiddagen fick vi besök av barnens farmor och mormor. Mysigt vĂ€rre! Kaffe och lek. Sedan lagade jag middag medan barnen busade med mormor Susanne. Fiskmiddag stod det pĂ„ menyn idag. Elias bĂ€sta matrĂ€tt sĂ€ger han! Resten av kvĂ€llen gick Ă„t till att spela spel, kolla pĂ„ teve och kvĂ€llsfika. 

Onsdagen blev en hemmadag Ă€ven den. Fast nu var pappsen frisk och tillbaka pĂ„ jobbet. IstĂ€llet fick vi besök av gammelmormor och gudmor Frida. Underbart. Vi fikade, myste i soffan och Edwin fick leka med sin bĂ€sta lekkompis: gammelmormor. Dom kan leka dom! Elsa njöt av lite extra uppmĂ€rksamhet hon med. Hon Ă€r sĂ„Ă„Ă„ nĂ€ra att börja skratta. Min goa flicka! 

Eftermiddagen blev lugn. Inte fick vi hĂ€mta Elias pĂ„ skolan heller... Han hade bestĂ€mt med bonusmormor Susanne att hon skulle promenera ner och hĂ€mta honom pĂ„ skolan. Sedan ville han vara hemma med henne tills Mattias slutade jobbet. Skönt att vara dĂ€r utan smĂ„syskonen! 💕

OnsdagskvĂ€llen kom och jag kĂ€nde att det var allt för lĂ€ngesedan jag andades frisk luft. SĂ„ efter middagen tog jag med mig Elias och Edwin ut i snön. Elsa sov inne med pappsen. Som det snöade ute! Grabbarna Ă„kte snowkick och madrass, och jag passade pĂ„ att fylla pĂ„ med sĂ„ mycket ny luft i lugnorna jag bara kunde. Behövligt... ❄

Sedan Ă„kte Mattias pĂ„ innebandy, grabbarna pysslade vid köksbordet, lillan sov framför brasan och jag satt vid datorn och bestĂ€llde alla julklappar. Japp, nu Ă€r vi fĂ€rdiga till barnen och alla vuxna. Passade pĂ„ nu nĂ€r det Ă€r Black week. DĂ„ kan man spara pengar! PĂ„ en hemsida lyckades jag spara runt 3000 kronor. Hur sjukt?! Det hĂ€r Ă„ret Ă€r jag nöjd med julklapparna kĂ€nner jag. Har handlat med mycket tanke, produkter dĂ€r pengarna gĂ„r till vĂ€lgörenhet. KĂ€nns bra i hjĂ€rtat att ge bort. Till barnen Ă€r jag nog ocksĂ„ hyffsat nöjd, Ă€ven om det Ă€r svĂ„rt att hitta nĂ„got dom inte redan har.... Men dom har tittat i leksakskataloger ock kryssat för det dom önskat sig. SĂ„ nĂ€stan allt har vi lyckats uppfylla. Eller ja. Edwin hade kryssta för nĂ€stna allting, sĂ„ dĂ€r fick vi sĂ„lla en del 😂

Skönt att vara klar med alla klappar iallafall. Nu kan vi slappna av och bara mysa fram till jul. Koncentrera oss pĂ„ varandra och att baka lite kanske. En underbar tid har vi framför oss... đŸŽđŸŽ„đŸŽ…đŸŒ

Idag har vi torsdagen hĂ€r. Och vad passar bĂ€ttre Ă€n att starta med en sovmorgon? Fick en chock nĂ€r bĂ„de Edwin och Elsa sov till 08:30. Visst att lillasyster gör det rĂ€tt ofta. Men inte Edwin. Himla skönt iallafall. 

Efter kaffe, frukost och pÄklÀdning (mysklÀder bara) har vi donat pÄ hÀr hemma... Jag har bÀddat rent i alla sÀngar, tvÀttat, vikt tvÀtt, dammsugit och torkat golven. Edwin har bakat chokladbollar han. Superfina och goda, blev lyxigt fika efter lunchen!

Nu har Elias precis kommit hem frĂ„n skolan. Mina underbara mamma hĂ€mtade honom Ă€ven idag och skjutsade hem honom hit. SĂ„ jag slapp slĂ€pa ut förkylda lillan i regnvĂ€dret. Guld vĂ€rt! 

SĂ„ nu ska vi Ă€ta mellis (och mer chokladbollar!) innan mormor Ă„ker hem igen. IkvĂ€ll blir det hockeymys hĂ€r, oh kycklinggryta till middag! HĂ€rligt att Elias gĂ„r pĂ„ helg nu, dĂ„ kĂ€nns det som att vi andra ocksĂ„ gör det. Finfint... 
(null)

(null)

(null)


en mysig helg... ❄

Söndagen Ă€r hĂ€r och vi sĂ€ger snart tack och adjö till Ă€nnu en helg. En helg som verkligen varit lugn och mysig! 

Lördagen kickade jag och Edwin igĂ„ng rĂ€tt tidigt. Inte lika tidigt som Mattias dock, han hade fĂ„tt nys om att isen lagt sig pĂ„ en tjĂ€rn hĂ€r i Forsa sĂ„ det blev premiĂ€rpimpling för honom. Elsa tog en lĂ„ng sovmorgon, sĂ„ jag och lilleman fick morgonmysa sjĂ€lva med kaffe, tĂ€nda ljus och barnprogram. Lördag nĂ€r den Ă€r som bĂ€st... ✹

NĂ€r lillan vaknade var hon pĂ„ strĂ„lande humör, trots att hon blivit riktigt snorig i lillnĂ€san... Det Ă€r sĂ„ underbart nu nĂ€r hon flinar medvetet och verkligen försöker prata med en. Lika magiskt som det var med Edwin. 

Efter att vi alla fĂ„tt i oss frukost, fĂ„tt pĂ„ oss klĂ€der, bĂ€ddat sĂ€ngar och röjt undan morgonmyset gick vi ut i trĂ€dgĂ„rden en stund. Elsa sov i vagnen medan jag och Edwin spelade forboll och lekte i sandlĂ„dan. Sedan börjad det kurra i vĂ„ra magar igen, dags för lunch... En kylig men frisk timme utomhus, men lika fint att komma in i vĂ€rmen och bĂ€nka sig framför skidĂ„kningen pĂ„ teven. Att vinterstudion dragit igĂ„ng gillar vi... ❄

Efter lunchen kom Mattias hem igen. DĂ„ laddade grabbarna upp för att spela tv-spel medan vi tjejer gjorde oss redo för lite Ă€ventyr. Äntligen tog vi oss i kragen och besökte mitt jobb. Det var pĂ„ tiden eftersom boendet snart stĂ€nger och de flesta ungdomarna fyller 18 Ă„r och flyttar... Det var verkligen sĂ„Ă„Ă„ fantastiskt att fĂ„ komma dit och krama om allihopa. Precis alla ungdomar hade stannat hemma (utom en som var bortrest) nĂ€r dom fick höra att jag och Elsa skulle komma. Hade ju lovat dem att hĂ€lsa pĂ„ med bebisen! 

Det dukades fram kaffe, tĂ© och gott fikabröd. Alla satt samlade i personalrummet och trĂ€ngdes i soffan. Prat, skratt och minnen... Alla ville turas om att hĂ„lla i Elsa och hon trivdes gott i alla afghanska killars famnar. Blev verkligen varm i hjĂ€rtat av att vara tillbaka pĂ„ jobbet. Miljön, mĂ€nniskorna... Men det kĂ€ndes i hjĂ€rtat att Ă„ka dĂ€rifrĂ„n. Efter Ă„rsskiftet stĂ€nger boendet och jag har fĂ„tt en tjĂ€nst pĂ„ ett av boendena i Iggesund... Tack och lov fĂ„r jag med mig tvĂ„ hĂ€rliga kollegor och min gamla teamledare. Och sĂ„ kĂ€nner jag ju redan dom som jobbar dĂ€r eftersom jag haft en halv tjĂ€nst pĂ„ det boendet innan dom flyttade frĂ„n lokalerna i Forsa. SĂ„ det blir nog bra... 

VĂ€l hemma igen möttes vi av ett tyst hus. Edwin var nĂ€mligen pĂ„ innebandy med Tompa. Men nĂ€r han kom hem igen blev det full fart. Busigare unge fĂ„r man leta efter! Men efter ett tag hjĂ€lpte han pappsen att göra hemgjord pizza till middag. Himla gott blev det. Resten av lördagen tog vi det bara lugnt... Spelade lite spel, kollade pĂ„ film, mumsade choklad och bara myste pĂ„. Innan vi kröp ner i sĂ€ngen började det snöa ocksĂ„, fint... 

Söndagen till Ă€ra tog vi tjejor en lĂ„ng sovmorgon. Men det behövdes efter en lite bökig natt... Det Ă€r jobbigt nĂ€r dom smĂ„ Ă€r snoriga. Tackar gudarna för "snor-sugen" som funkar superbra efter att man sprutat i lite bröstmjölk i nĂ€san. Det gör under! Turligt nog Ă€r hon pigg och orkar Ă€ta, sĂ„ förkylningen gĂ„r nog snart över! 

NĂ€r vi kom upp hade grabbarna tĂ€nt en brasa och kokat kaffe. Och tvĂ€ttmaskinen snurrade för fullt. BĂ€ttre start kan man nog inte fĂ„... Edwin och Mattias klĂ€dde ganska snart pĂ„ sig och gick ut. Bus i snön! DĂ„ passade jag och Elsa pĂ„ att slĂ„ oss ner i soffan och kolla serier. Precis som en söndag ska se ut... đŸ‘ŒđŸŒ

Mitt pĂ„ dagen kom Tompa förbi med gofika till oss, mmm. Sedan var vi tvunga att sĂ€tta lite fart... Jag gjorde ett ryck i tvĂ€ttstugan, alltid skönt att vika undan all tvĂ€tt och göra lite fint dĂ€r inne. Sedan hoppade vi ur mysklĂ€derna och Ă„kte till norrvĂ€gen. Söndagsmiddag hos bĂ€sta mormorn och morfarn! 

Vi Ă€r fortfarande hĂ€r och myser. Efter en supergod rĂ€ksoppa vĂ€ntar vi nu pĂ„ efterrĂ€tten... Men allra först vĂ€ntar vi hit storebror Elias. Mattias Ă„kte nyss och hĂ€mtade honom, sĂ„ snart Ă€r familjen komplett igen och vi kan ladda om för en ny vecka... â„
(null)

(null)






veckorapport... ✏

Det Ă€r fredag och helgen Ă€r pĂ„ intĂ„gande. Igen. En trevlig vecka har passerat och vi har fĂ„tt se den första snön falla! 

Vi kickade igĂ„ng mĂ„ndagen tillsammans med vĂ„ra vĂ€nner Carro och Elwira. Vi tog en promenad med vĂ„ra smĂ„ i vagnen. Edwin sprang pĂ„ sin balanscykel. Jag hade fĂ„tt i uppdrag av min kĂ€ra bonusson att samla ihop hans smĂ„ pokemonfigurer som han glömde hĂ€r i söndags, och sĂ„ ville han ha dom levererade till skolan om det var möjligt. SĂ„ vi promenerade helt enkelt dit. Elias blev superglad och bjöd pĂ„ en varm bamsekram innan vi promenerade hemĂ„t igen. Det blir ca 3,5 kilometer till och frĂ„n skolan, sĂ„ det Ă€r i lĂ€ngsta laget för att Edwin ska orka. Men han fixar det! đŸšŽđŸ»â€â™‚ïžđŸ’š

Resten av mĂ„ndagen gick Ă„t till att Ă€ta, leka, fika och mysa med en fyra dagars fĂ€rsk bebis! SĂ„Ă„Ă„Ă„ liten och fin. Elsa kĂ€ndes som en tonĂ„ring i jĂ€mförelse! Hade plockat ihop en massa miniklĂ€der efter Elsa som Peter och Elin fick ta med hem till sin lilla LinnĂ©a! 

Tisdagen spenderade vi hemma tillsammans med vĂ„r favorit - gammelmormor. Vi tog en uppfriskande promenad till kakedbadet dĂ€r vi lekte och gungade. Sedan hade vi en lugn och skön eftermiddag inomhus med kaffe och lek. Min kĂ€ra mamma kom förbi pĂ„ en kopp hon med. Mysigt med besök tycker bĂ„de jag och barnen... 

Om veckan börjat bra blev onsdagen en riktigt blandad kompott. En hel del ledsna miner frĂ„n dotterns sida, stress för mamman och en bil som inte startade. Mitt i allt sĂ„ glömde jag att Ă€ta bĂ„de frukost och lunch, sĂ„ mitt tĂ„lamod var inte det bĂ€sta. Tur att vi fick goda bullar hemma hos Franka och Johanna. Ja, tur att vi ens tog oss dit. Den röda skruttbilen fick rycka ut nĂ€r vitvolvon strejkade... Edwin slĂ€ppte vi av hos gammelmormor medan vi tjejer myste med Franka, Johanna, Carro och Elwira. Jises sĂ„ fint dom bodde, stockholmsbrudarna som flyttat hem igen! 

NĂ€r vi Ă„kte hemĂ„t föll det stora vita snöflingor frĂ„n himlen.... Hur mysigt? JulkĂ€nslorna kom som ett brev pĂ„ posten! Edwin stackarn trodde att det blev julafton sĂ„ fort marken blev vit. Fick ta ett inte allt för glatt samtal pĂ„ hemvĂ€gen med en 4-Ă„ring som blev sĂ„Ă„Ă„ besviken över att tomten inte skulle komma pĂ„ en gĂ„ng. Tur att vi hade annat besök pĂ„ ingĂ„ng, som lĂ€ttade upp stĂ€mningen... Det var min farmor, farfar och kusin Lovisa som kom och hĂ€lsade pĂ„. Dom hade gofika med sig! 

Resten av eftermiddagen var dessvĂ€rre inte kul för vĂ„ran lilla tjej... Hon Ă€r sĂ€llan ledsen och otröstlig, men hela onsdagskvĂ€llen var hon det. Tror det grundade sig i att hon var övertrött. Hon hade nĂ€mligen inte sovit nĂ„gon lĂ„ng stund under dagen, bara smĂ„ snuttar hĂ€r och dĂ€r. Tror det var mitt fel, som stressade ivĂ€g pĂ„ förmiddagen och sedan stressade hem. Det gjorde att hon inte Ă„t sĂ„ bra heller, hon kĂ€nde nog att mamma var stressad hela dagen... Medan jag lagade middag höll jag pĂ„ att bryta ihop, kom pĂ„ att jag inte Ă€tit annat Ă€n fikabröd. Magen kurrade, lillan skrek och Edwin frĂ„gade en miljon varför-frĂ„gor. 

Men sĂ„ har jag ju vĂ€rldens bĂ€sta förĂ€ldrar... Medan Mattias var pĂ„ innebandy kom dom hit och körde ut mig pĂ„ en promenad. Mamma satt med Elsa framför tvĂ€ttmaskinen sĂ„ hon Ă€ntligen fick sova. Pappa lekte med Edwin uppe pĂ„ hans rum. SjĂ€lv stoppade jag hörlurarna i öronen och tog en uppfriskande promenad i novembermörkret... 🌙

KĂ€nde mig nĂ€stan som en ny mĂ€nniska nĂ€r jag kom in igen. Även om Elsa fortsatte att vara ledsen fram till lĂ€ggdags sĂ„ hade jag fĂ„tt ork till att orka. Tack kĂ€ra mamma och pappa, ni Ă€r bĂ€sta för oss alla! â„

Elsa sov bra hela natten mot torsdagen och fortsatte att sova nĂ€stan hela dagen. Trött tjej... DĂ„ passade jag och Edwin pĂ„ att göra lite fint hĂ€r hemma. Jag putsade alla fönster, dammade och sedan hjĂ€lptes vi Ă„t att plocka fram julsakerna. Edwin tyckte det var hur mysigt som helst. Han beslagtog alla tomtar, dom skulle han och Elias minsann ha pĂ„ övervĂ„ningen. Ja, inte mig emot... Jag har tvĂ„ tomtar, en vit och en grĂ„, that’s it. Annars Ă€r det ljusstakar, stjĂ€rnor, hyacinter, minigranar och mĂ€ssingljusstakar som gör julen hos oss. Skönt att ha det gjort nu, rena fönster och julmys... ✹

Vi fick Ă€ven en liten utflykt till Rusta med min kĂ€ra mamma. Hon hĂ€mtade oss eftersom vĂ„ran bil stod pĂ„ laddning. PĂ„ Rusta unnade vi oss tvĂ„ nya ljusstakar, nya stjĂ€rnor till vardagsrummet och lite nya kuddfodral. Sedan Ă„kte vi hem och Ă„t middag och njöt av ett juligt hem! 

Fredagen till Ă€ra tog bĂ„da barnen sovmorgon till 08-tiden. Hur hĂ€rligt?! Upp och dricka kaffe och göra oss redo. Jag tog en dusch med tvĂ„ barn som publik. Sedan hann jag faktiskt dammsuga med innan vi skulle Ă„ka mot stan. Dags för ett besök pĂ„ bvc... 

Edwin hade 4-Ärskontroll och Elsa skulle mÀta och vÀga sig nu nÀr hon blivit 2 mÄnader. Edwin klarade alla tester galant. Var lite orolig ifall han skulle kunna koncentrera sig och lyssna pÄ instruktionerna. Men det gick sÄ bra sÄ. MVG pÄ alla tester. Stolt mamma till en lÄng kille pÄ 110 cm till dryga 18 kg. Perfekt enligt sin kurva. Lillasyster var inte sÀmre hon heller. Allt ser sÄ bra ut... Mammas stora tjej som nu vÀger 6,2 kg och Àr 61 cm lÄng. Sedan blev det lite lek i vÀntrummet innan vi Äkte hemÄt. Eller ja, först ett stopp pÄ ica för att vÀlja fredagsgotta. Sedan blev det driven pÄ Max. SÄn lunch fÄr man Àta efter en bra förmiddag!

Eftermiddagen har varit lugn och skön. Elsa har sovit medan jag och Edwin har kollat pĂ„ film. Kaffe och choklad till det, mmm... Nu kom pappsen hem frĂ„n jobbet, sĂ„ nu kan helgen börja. MYS! Ska bara röja undan lite i tvĂ€ttstugan sen ska mysklĂ€derna pĂ„... đŸ‘ŒđŸŒ (null)

(null)

(null)

(null)



söndag och farsdag... ❄

Efter en mysig filmkvĂ€ll igĂ„r (med godis och chips) gick vi och la oss för att idag vakna upp till söndag och farsdag. 

VĂ„ran kĂ€ra pappa fick en rejĂ€l sovmorgon, tillsammans med tröttisen Elsa. Jag gick upp med grabbarna och kokade kaffe och gjorde mackor medan dom ritade teckningar till pappsen. Sedan vĂ€ckte vi honom med frukost pĂ„ sĂ€ngen, vackra teckningar, paket och lotter. Det Ă€r han vĂ€rd, vĂ„ran favorit. Att mina barn fĂ„r ha honom som pappa gör mig verkligen lycklig och trygg!  â„

NĂ€r hela familjen hade fĂ„tt i sig frukost och fĂ„tt pĂ„ klĂ€der sĂ„ gick vi ut. En kylig men frisk morgon! Underbart med lite solstrĂ„lar pĂ„ nĂ€san... Mattias och Elias krattade grĂ€smattan medan jag tog med mig Edwin och Elsa pĂ„ promenad. Lillan sov gott i vagnen och Edwin tog med springcykeln. Perfekt ju, att jag inte tĂ€nkt pĂ„ det innan? Han sprang pĂ„ i vĂ€ldig fart bredvid mig med full kontroll. Och nĂ€r smĂ„ benen blev trötta gick det ju att rulla lite extra lĂ€nge pĂ„ cykeln. Fler sĂ„nna promenader blir det för oss! đŸ‘đŸŒ

Efter nĂ„gon timme utomhus gick vi in och Ă„t lunch. Sedan donade vi med lite av varje. Barnen kollade pĂ„ film i sovrummet, pappsen myste med lillan och jag dammsög lite fort pĂ„ nedervĂ„ningen. Sedan kom Elias mamma och lillasyster. Dags för mammavecka nu! 

Vi andra hoppade in i bilen och Ă„kte till NorrvĂ€gen för att fira lite farsdag med mamma, pappa, morfar, farfar och farmor. Kaffe och Ă€ppelpaj, mmm... Min bĂ€sta pappa fick ett litet paket och sedan fick han agera kudde till Elsa. Mys! Edwin passade pĂ„ att utnyttja att mormor och morfar har badkar - söndagsbad. Jag hann Ă€ven klippa hĂ„ret pĂ„ Mattias innan vi tackade för oss och Ă„kte hemĂ„t. Eller ja, först ett stopp pĂ„ pizzerian. Blev sĂ„n kvĂ€llsmat dagen till Ă€ra! 

Nu Ă€r det söndagkvĂ€ll och vi kikar pĂ„ film igen. Edwin blev helt frĂ€lst i Kalle och chokladfabriken... Men snart Ă€r det godnatt för dom smĂ„. Vi vuxna har nĂ„gra missade tv-program att ta igen innan vi tackar för den hĂ€r veckan. Hoppas att kommande dagar bjuder pĂ„ en massa mys och kanske lite snö? Just ikvĂ€ll faller det lite vita flingor frĂ„n himlen, och det vore ju faktiskt rĂ€tt mysigt att komma i lite julstĂ€mning snart. Ja, snart Ă€r det ju banne mig dags att rota fram julsakerna. Tror nĂ€stan jag tagit fram julsakerna den hĂ€r tiden nĂ„got Ă„r... Men jag lugnar mig nog nĂ„gon helg. Kanske! 😅
(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

novembermys... 🕯

Och sĂ„ var det helg igen? Man hinner ju knappt blinka sĂ„ har en hel vecka gĂ„tt. Ja, nu har det gĂ„tt sĂ„ fort att lilla Elsa blivit 8 veckor gammal. Är det inte galet? VĂ„ran Ă€lskade lilla flicka som kom och gjorde livet komplett. Hon Ă€r sĂ„Ă„Ă„Ă„ gosig och lugn att jag knappt vĂ„gar tro det Ă€r sant. En riktigt trött tjej Ă€r hon med, nĂ„got som mamman verkligen uppskattar! 😄

Den hĂ€r veckan har vi haft storebror Elias hemma hos oss. Han gĂ„r i förskoleklassen mĂ„ndag till torsdag, men vi hĂ€mtar honom alltid klockan 13:30 sĂ„ vi har ju hela eftermiddagarna tillsammans. 

I början av veckan fick vi Ă€ven besök av en spolbil som fixade avloppet. Tack och lov sĂ„ var det bara ett rejĂ€lt stopp, inget trasigt. Phew! Det firade jag och mina "smĂ„ttingar" med att Ă„ka till Carro och Elwira. En promenad (för friskluftens skull) och sedan blev vi bjudna pĂ„ lunch. Och kaffe x2 som vanligt. PĂ„ hemvĂ€gen blev det lagomt att plocka upp Elias pĂ„ skolan. 

Vad har vi annars gjort dĂ„? Not so much. Eftermiddagarna har gĂ„tt Ă„t till att laga middagar och vara med barnen. Fast Elias och Edwin har varit ute en hel del med, sĂ„ skönt att dom kan vara ute sjĂ€lva! Just nu hĂ„ller dom pĂ„ att bygga en koja bakom vedboden, sĂ„ dom leker riktigt fint tillsammans. En dag fick vi tvinga in dom till middagen, dĂ„ hade dom varit ute i över 2 timmar! Det har Ă€ven blivit rĂ€tt mycket sĂ€llskapsspel tillsammans. Memory och ett roligt Bamsespel som Edwin fick nĂ€r han fyllde Ă„r. VĂ€ldigt kul att kunna spela hela familjen nu nĂ€r Edwin ocksĂ„ blivit stor. Även om den hĂ€r familjen bestĂ„r av rĂ€tt mĂ„nga dĂ„liga förlorare... 😉

En av dagarna fick vi besök av mamma och hennes kompis med. DĂ„ blev det kaffe och kakor. Edwin hittade pepparkakor frĂ„n förra Ă„ret som han mindes att han bakat, sĂ„ dom skulle han prompt Ă€ta... Envis som sin mor! 

IgĂ„r hade vi fredagen pĂ„ besök och dĂ„ Ă€r Ă€ven Elias ledig. Direkt efter frukosten (och tre koppar kaffe till mamman) klĂ€dde vi pĂ„ oss varmt och gick ut. Elsa var supertrött och somnade i vagnen sĂ„ fort jag lade ner henne. Elias och Edwin lekte i sin koja, cyklade och lekte tjuv och polis. SjĂ€lv passade jag pĂ„ att blunda mot den hĂ€rliga solen.... Efter 1,5 timme gick vi in och började med lunchen. Men Elsa fick sova en stund till ute. En stund som blev en hel timme till slut. SĂ„ jag hann bĂ„de Ă€ta lunch, vika en massa tvĂ€tt, köra igĂ„ng en ny maskin, stĂ€da badrummet och plocka ur diskmaskinen innan hon vaknade. Rekord för henne att sova 2,5 timme i en vagn som stĂ„r stilla! 

Eftermiddagen gick Ă„t till att dammsuga, damma och göra lite fredagsfint hĂ€r hemma. Samtidigt hade jag en lasagne i ugnen. NĂ€r Mattias kom hem blev det fredagsmys bestĂ„ende av godis och spelkvĂ€ll. Även Niklas kom pĂ„ besök och spelade med oss! đŸŽČ

Idag Ă€r det lördag och jag och barnen har roat oss sjĂ€lv. Efter en sovmorgon för mig och Elsa (tack Ă€lskade pojkar) Ă„t vi en god helgfrukost innan vi kickade igĂ„ng dagen. 

Första Ă€ventyret ledde oss till stan. Vi behövde ju leta en farsdagspresent till vĂ„ra bĂ€sta pappor! Hade Ă€ven paket att hĂ€mta ut som hade kommit till Ica hĂ„sta. NĂ€r det var klart Ă„kte vi hem till Tompa och hĂ€lsade pĂ„. Korv med bröd till lunch, kaffe och lek. Även Anette och Janne kom dit sĂ„ det blev en mysig stund. Skönt att komma ut och trĂ€ffa lite folk! 

Nu Ă€r vi hemma igen och myser. Jag har lyckats ta en skön dusch med Elsa sov i babysittern. Grabbarna leker pĂ„ övervĂ„ningen. Snart blir det middag och efter det ska vi spela lite mer spel och vĂ€nta in pappan som snart kommer hem frĂ„n Ă€lgjakten. Ser fram emot en lugn och mysig lördagkvĂ€ll med tĂ€nda ljus och kanske en lite brasa... Älskar myset i November! đŸ‘ŒđŸŒ

(null)

(null)


en vecka gĂ„r fort... đŸŒȘ

Swish sa det bara, sÄ hade en hel vecka passerat. En lugn men hÀndelserik vecka som avslutades med en riktig kalashelg! Livet Àr bra hÀrligt just nu...

I början av veckan fick vi dessutom besök av en kollega frĂ„n mitt jobb, samt en av alla fina ungdomar jag har förmĂ„nen att jobba med. En fantastisk kille frĂ„n Afghanistan som verkligen ligger mig varmt om hjĂ€rtat. Han hade köpt en fin bukett blommor samt ett guldhalsband till Elsa. AlltsĂ„... gissa om tĂ„rarna var nĂ€ra? Kollegorna hade köpt en bamsestor bukett, sĂ„Ă„Ă„ otroligt fint. Ja, det blev en fantastisk mĂ„ndag med mycket skratt, prat och minnen. Edwin uppskattade ocksĂ„ besöket och utbrast "vilka roliga mĂ€nniskor" nĂ€r dom hade Ă„kt. 

PĂ„ tisdagen blev höjdpunkten ett besök pĂ„ bvc. Massor av lek i vĂ€ntrummet för Edwin medan Elsa sov sig igenom sin undersökning. VĂ„ran stora tjej vĂ€ger nu 5,6 kg och Ă€r hela 59 cm lĂ„ng. Vart tog min bebis vĂ€gen? Efter bvc-besöket hade vi en mysig eftermiddag med mat och fika hos gammelmormor. Fantastiskt hĂ€rligt... 

Ondsdagen startade med en skön sovmorgon. Sedan fick vi besök av vĂ„ra vĂ€nner Carro och Elwira. SĂ„nt dĂ€r skönt hĂ€ng med kaffe, skitsnack och barn som röjer bĂ€st dom vill. PĂ„ eftermiddagen vĂ€ntade vi sedan ivrigt pĂ„ bĂ€sta mormor och morfar som skulle landa i Sverige igen efter sin USA-resa. Dom Ă„kte direkt frĂ„n Arlande hem till oss, tror dom hada saknat sina barnbarn en aning! Det blev en hĂ€rlig kvĂ€ll med fika, prat och lek med nya presenter för lilleman. 

Dagen efter har jag nĂ€stan inget minne av... Men jag Ă€r ganska sĂ€ker pĂ„ att jag och barnen spenderade torsdagen pĂ„ hemmaplan. Ja, iallafall morgonen. Nu minns jag! Vi fick ju besök av min moster som kom och drack kaffe, sedan snodde hon med sig Edwin hem. Dom skulle minsann baka tillsammans och bada i bubbelbadkaret. SĂ„Ă„Ă„ mysigt tyckte lilleman. Jag och Elsa blev alltsĂ„ ensamma en stund... Det utnyttjade vi till att göra ett behövligt ryck i tvĂ€ttstugan och sedan Ă€ta lunch framför favoritserien i soffan. Lyx! Sedan hĂ€mtade vi Edwin och styrde bilen vidare till mormor. Hon var först inte hemma, sĂ„ jag la ner Elsa i vagnen och sĂ„ tog vi en hĂ€rlig promenad tillsammans. Solen sken och det var riktigt skönt att komma ut. Edwin matade fĂ„r efter vĂ€gen och sedan avslutade vi med lite lek i lekparken innan mormor kom hem. DĂ„ hade lilleman tur och fick Ă€ta pannkakor innan vi lekte frisör. Ja, nu rök hĂ„ret pĂ„ lilleman. Skönt med kort hĂ„r! 

Fredagen inleddes med frukost pĂ„ sĂ€ngen, paket och skönsĂ„ng. TĂ€nk att det redan Ă€r 4 Ă„r sedan Edwin föddes. Min lilla stora pojke. Vi hade köpt Brio polistĂ„g, Lego juniors, en radiostyrd monstertruck och Ă€ntligen en egen surfplatta. Snacka om nöjd och glad kille. Han sa flera flera gĂ„nger att det var den bĂ€sta födelsedagen nĂ„gonsin. 

Edwins farmor, farfar och gammelfaster var de första gĂ€sterna som kom. Egentligen började kalaset senare pĂ„ eftermiddagen, men dom kunde inte komma dĂ„. Edwin fick pengar och en bil som han blev sysselsatt med medan vi vuxna hade en trevlig fikastund. Sedan blev det brĂ„ttomt att Ă€ta middag, göra oss i ordning och pynta köket till kvĂ€llens halloweenfest. Edwin tyckte vi hade pyntat bĂ„de fint och lĂ€skigt. Äntligen skulle han fĂ„ ha sitt halloweenparty... đŸ‘»đŸŽƒâ˜ ïžđŸ•·

NĂ€r kalaset började kom det massor av lĂ€skiga gĂ€ster. AlltifrĂ„n pirater och hĂ€xor till sjĂ€lvaste djĂ€vulen. Edwin tyckte det var riktigt kul att alla vuxna kom utklĂ€dda. Även fast han blev lite skeptiskt mot morfar som hade en lĂ€skig mask pĂ„ sig. Till fika bjöds det pĂ„ avklippta fingrar, bajskorvar, pumpabullar och en spökig tĂ„rta. Mums! 

Och fina presenter fick han verkligen. Favoriten blev tĂ„gbordet med en massa tillbehör som mormor och morfar köpt. Men Ă€ven bamsespel, transformer, stora-maskiner-bok, experimentlĂ„da, golfset, pengar och mĂ„larbok blev populĂ€rt. Och sĂ„klart den tuffa innebandyklubban som idolen Tompa hade köpt. En riktigt nöjd 4-Ă„ring var det som stupade i sĂ€ng sent pĂ„ fredagskvĂ€llen iallafall. Tack alla fina mĂ€nniskor som gjorde hans dag till den bĂ€sta! 

Efter en kalaskvĂ€ll blir man rĂ€tt trött... SĂ„ lördagen blev en riktigt lugn och skön hemmadag. Edwin lekte med alla nya grejer och vi tjejer myste i soffan. Tittade pĂ„ serier, tvĂ€ttade lite och hade det lugnt och skönt. Jag tog Ă€ven med mig barnen ut pĂ„ promenad medan Mattias jobbade lite. Vi gick till badplatsen pĂ„ andra sidan sjön. Gungade och njöt i solen. Elsa sov gott i vagnen. Eftermiddagen bjöd sedan pĂ„ tacomiddag och kaffefrĂ€mmande, mysigt. PĂ„ kvĂ€llen tittade vi pĂ„ hockey och tĂ€nkte sedan fortsĂ€tta soffkvĂ€llen i lugn och ro... Edwin skulle bara duscha, men dĂ„ upptĂ€ckte vi att det blev totalstopp i avloppet. Och det sitter lĂ„Ă„Ă„Ă„Ă„ngt ner, vilket innebĂ€r att vi kanske fĂ„r grĂ€va upp marken ute och se om de gamla rören gĂ„tt sönder. Turligt nog sitter stoppet INNAN vĂ„ra tvĂ„ avloppsrör gĂ„r ihop. Det innebĂ€r att det bara Ă€r badrummet nere som ej fĂ„r anvĂ€ndas. Vi kan alltsĂ„ spola vatten i köket och i badrummet pĂ„ övervĂ„ningen. Himla trĂ„kigt, men tur i oturen. Tur att bĂ€sta pappa kunde koppla om rören nere sĂ„ att jag kan anvĂ€nda tvĂ€ttmaskinen sĂ„lĂ€nge, annars hade det blivit lite halvjobbigt tror jag! 😅

Söndagen inleddes med sovmorgon och fĂ€rdigbryggt kaffe nĂ€r jag vaknade. Lovely. Sedan fick vi ett efterlĂ€ngtat besök av Emilia och Otilia. Dom var pĂ„ hemvisit frĂ„n Gotland och vi hade turen att hinna norpa Ă„t oss en trĂ€ff. Kaffe, bebismys, lunch och prat i nĂ„gra timmar. SĂ„Ă„Ă„ hĂ€rligt. Otroligt att det bara skiljer 12 dagar mellan Elsa och Otilia nĂ€r det bara skiljer 2 dagar mellan mig och Emilia. Verkligen kul att ses med vĂ„ra smĂ„tjejer! 💞

Edwin hade turen att fĂ„ mysa med mormor och morfar hela dagen. Dom skulle nĂ€mligen bjuda ut honom pĂ„ restaurang eftersom han fyllt Ă„r. En god middag pĂ„ Route 84 blev det. Sedan kom han hem, mĂ€tt och belĂ„ten, lagom tills att kalas nr 2 skulle börja. För lĂ€skiga och söta kompisar. Det kom ett litet skelett, en hĂ€xa, en prinsessa, en gorilla och sĂ„ födelsedagsbarnet himself - spindelmannen. 

Medan barnen fortfarande var lite tysta och blyga blev det fika och sĂ„ng. Sedan lossnade det för ungarna och det blev massor av lek och bus. DĂ„ passade vi vuxna pĂ„ att dricka kaffe. Det blev Ă€ven en liten skattjakt med olika ledtrĂ„dar som jag tror barnen tyckte var roligt. I skattkistan gömde sig godis, tjoho... Även den hĂ€r dagen blev Edwin bortskĂ€md med fina preseneter. Snygga klĂ€der, lego, pĂ€rlor, pĂ€rlplattor, löjliga familjen kortlek och blixten pĂ€rlplatta. Wow!

Efter kalaset var vi trötta allihopa. Jag röjde undan bĂ„de uppe och nere medan Mattias hĂ€mtade pizzor. Sedan somnade bĂ„de Elias och Edwin fort. Elsa somnade ocksĂ„ bra. Hon har haft tvĂ„ ledsna kvĂ€llar den hĂ€r vecken, men igĂ„r somnade hon vid 21-tiden och vaknade 03:00 för att Ă€ta. Sedan vaknade hon en snabbis vid 05:30 igen men liggammade bara en liten stund innan hon somnade och sov till ca 09:00. Fantastiskt! 

SĂ„ denna mĂ„ndag kĂ€nner jag mig utvilad som bara den. Elias och Mattias Ă„kte till skolan och jobbet innan vi andra vaknade. Sedan hade vi en mysig morgon med kaffe och pĂ€rlplattor. DĂ€refter gjorde jag ett litet ryck... BĂ€ddade rent i sĂ€ngen, tvĂ€ttade, dammsög och gjorde lunch. Sedan var det dags att hĂ€mta Elias pĂ„ skolan. 

Nu Ă€r vi uppe hos mamma. Har fika mellis och Elias fick lite grejer frĂ„n USA. Barnen har lekt fint tillsammans och Elsa har myst i soffan, men snart ska vi Ă„ka hemĂ„t och börja med middagen. En bra start pĂ„ nya veckan! 🍁


(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0