veckorapport... ✏️

Det är fredag och helgen är på intågande. Igen. En trevlig vecka har passerat och vi har fått se den första snön falla! 

Vi kickade igång måndagen tillsammans med våra vänner Carro och Elwira. Vi tog en promenad med våra små i vagnen. Edwin sprang på sin balanscykel. Jag hade fått i uppdrag av min kära bonusson att samla ihop hans små pokemonfigurer som han glömde här i söndags, och så ville han ha dom levererade till skolan om det var möjligt. Så vi promenerade helt enkelt dit. Elias blev superglad och bjöd på en varm bamsekram innan vi promenerade hemåt igen. Det blir ca 3,5 kilometer till och från skolan, så det är i längsta laget för att Edwin ska orka. Men han fixar det! 🚴🏻‍♂️💨

Resten av måndagen gick åt till att äta, leka, fika och mysa med en fyra dagars färsk bebis! Såååå liten och fin. Elsa kändes som en tonåring i jämförelse! Hade plockat ihop en massa minikläder efter Elsa som Peter och Elin fick ta med hem till sin lilla Linnéa! 

Tisdagen spenderade vi hemma tillsammans med vår favorit - gammelmormor. Vi tog en uppfriskande promenad till kakedbadet där vi lekte och gungade. Sedan hade vi en lugn och skön eftermiddag inomhus med kaffe och lek. Min kära mamma kom förbi på en kopp hon med. Mysigt med besök tycker både jag och barnen... 

Om veckan börjat bra blev onsdagen en riktigt blandad kompott. En hel del ledsna miner från dotterns sida, stress för mamman och en bil som inte startade. Mitt i allt så glömde jag att äta både frukost och lunch, så mitt tålamod var inte det bästa. Tur att vi fick goda bullar hemma hos Franka och Johanna. Ja, tur att vi ens tog oss dit. Den röda skruttbilen fick rycka ut när vitvolvon strejkade... Edwin släppte vi av hos gammelmormor medan vi tjejer myste med Franka, Johanna, Carro och Elwira. Jises så fint dom bodde, stockholmsbrudarna som flyttat hem igen! 

När vi åkte hemåt föll det stora vita snöflingor från himlen.... Hur mysigt? Julkänslorna kom som ett brev på posten! Edwin stackarn trodde att det blev julafton så fort marken blev vit. Fick ta ett inte allt för glatt samtal på hemvägen med en 4-åring som blev sååå besviken över att tomten inte skulle komma på en gång. Tur att vi hade annat besök på ingång, som lättade upp stämningen... Det var min farmor, farfar och kusin Lovisa som kom och hälsade på. Dom hade gofika med sig! 

Resten av eftermiddagen var dessvärre inte kul för våran lilla tjej... Hon är sällan ledsen och otröstlig, men hela onsdagskvällen var hon det. Tror det grundade sig i att hon var övertrött. Hon hade nämligen inte sovit någon lång stund under dagen, bara små snuttar här och där. Tror det var mitt fel, som stressade iväg på förmiddagen och sedan stressade hem. Det gjorde att hon inte åt så bra heller, hon kände nog att mamma var stressad hela dagen... Medan jag lagade middag höll jag på att bryta ihop, kom på att jag inte ätit annat än fikabröd. Magen kurrade, lillan skrek och Edwin frågade en miljon varför-frågor. 

Men så har jag ju världens bästa föräldrar... Medan Mattias var på innebandy kom dom hit och körde ut mig på en promenad. Mamma satt med Elsa framför tvättmaskinen så hon äntligen fick sova. Pappa lekte med Edwin uppe på hans rum. Själv stoppade jag hörlurarna i öronen och tog en uppfriskande promenad i novembermörkret... 🌙

Kände mig nästan som en ny människa när jag kom in igen. Även om Elsa fortsatte att vara ledsen fram till läggdags så hade jag fått ork till att orka. Tack kära mamma och pappa, ni är bästa för oss alla! 

Elsa sov bra hela natten mot torsdagen och fortsatte att sova nästan hela dagen. Trött tjej... Då passade jag och Edwin på att göra lite fint här hemma. Jag putsade alla fönster, dammade och sedan hjälptes vi åt att plocka fram julsakerna. Edwin tyckte det var hur mysigt som helst. Han beslagtog alla tomtar, dom skulle han och Elias minsann ha på övervåningen. Ja, inte mig emot... Jag har två tomtar, en vit och en grå, that’s it. Annars är det ljusstakar, stjärnor, hyacinter, minigranar och mässingljusstakar som gör julen hos oss. Skönt att ha det gjort nu, rena fönster och julmys... ✨

Vi fick även en liten utflykt till Rusta med min kära mamma. Hon hämtade oss eftersom våran bil stod på laddning. På Rusta unnade vi oss två nya ljusstakar, nya stjärnor till vardagsrummet och lite nya kuddfodral. Sedan åkte vi hem och åt middag och njöt av ett juligt hem! 

Fredagen till ära tog båda barnen sovmorgon till 08-tiden. Hur härligt?! Upp och dricka kaffe och göra oss redo. Jag tog en dusch med två barn som publik. Sedan hann jag faktiskt dammsuga med innan vi skulle åka mot stan. Dags för ett besök på bvc... 

Edwin hade 4-årskontroll och Elsa skulle mäta och väga sig nu när hon blivit 2 månader. Edwin klarade alla tester galant. Var lite orolig ifall han skulle kunna koncentrera sig och lyssna på instruktionerna. Men det gick så bra så. MVG på alla tester. Stolt mamma till en lång kille på 110 cm till dryga 18 kg. Perfekt enligt sin kurva. Lillasyster var inte sämre hon heller. Allt ser så bra ut... Mammas stora tjej som nu väger 6,2 kg och är 61 cm lång. Sedan blev det lite lek i väntrummet innan vi åkte hemåt. Eller ja, först ett stopp på ica för att välja fredagsgotta. Sedan blev det driven på Max. Sån lunch får man äta efter en bra förmiddag!

Eftermiddagen har varit lugn och skön. Elsa har sovit medan jag och Edwin har kollat på film. Kaffe och choklad till det, mmm... Nu kom pappsen hem från jobbet, så nu kan helgen börja. MYS! Ska bara röja undan lite i tvättstugan sen ska myskläderna på... 👌🏼 (null)

(null)

(null)

(null)





Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0