back to reality đŸ‘‹đŸŒ

(null)

Vecka tvĂ„, Ă„r 2020 har dragit igĂ„ng. Vi kan vĂ€l sĂ€ga att första veckan inte alls blev som vi tĂ€nkt oss... Magsjukan slog till, pĂ„ Ă„rets första dag till och med. Elias var först ut och han fick en mild variant. Vaknade sent pĂ„ onsdagskvĂ€llen och var ledsen, han kom ner och Mattias följde med honom upp. Och kort dĂ€refter fick han springa pĂ„ toaletten. Men det blev bara en krĂ€komgĂ„ng för honom som tur var.

Vi isolerade Elias direkt och tÀnkte att det nog var lugnt för resten av familjen eftersom ingen var i nÀrheten nÀr det hÀnde, ingen vistades pÄ övervÄningen och Elias anvÀnde egen toalett dÀr uppe. Men tji fick vi... KvÀllen efter var det Edwins tur. Han klagade pÄ att han var trött och hade lite ont i magen. Han ville inte gÄ pÄ toaletten trots att jag tjatade. Fem minuter senare sprang han dock ivÀg pÄ toa och krÀkfesten var igÄng.

Den natten "sov" jag uppe hos Edwin. Tror han krĂ€ktes fyra gĂ„nger och lite diarre pĂ„ det. Det tar alltid hĂ„rdast pĂ„ honom.... Stackarn! Men dagen efter var Ă€ven han pigg, men fick snĂ€llt fortsĂ€tta isoleringstiden ut. BĂ„da grabbarna tyckte nog det var rĂ€tt chill Ă€ndĂ„ att fĂ„ ligga i sĂ€ngen "i tusen timmar" och kolla pĂ„ tv.  

Tredje dagen var det Elsa som började kĂ€nnas hĂ€ngig. GnĂ€llde, rapade och slĂ€ppte brakskitar som inte var av denna vĂ€rld... Mattias kĂ€nde sig ocksĂ„ konstig i magen sĂ„ han skickade vi upp pĂ„ övervĂ„ningen med Edwin. Elias blev friskförklarad pĂ„ fredagkvĂ€ll och ville sova i soffan, sjĂ€lv bĂ€ddade jag ner mig med Elsa i vĂ„ran sĂ€ng. Beredd med krĂ€khink och handdukar. PĂ„ natten vĂ€ckte hon mig med en diarrĂ©-blöja, men inget mer... Vet inte om det var en mild variant av magsjukan men vi kan ju hoppas?! Hon brukar ju aldrig bajsa pĂ„ natten annars. Dagen efter var hon som vanligt iallafall, och Ă€ven Mattias. 

SĂ„ hela lördagen Ă€gnades Ă„t storstĂ€dning. Julen Ă„kte ut, dammsugaren Ă„kte fram, flaskan med ytdesinfektion tömdes nĂ€stan, alla sĂ€ngar bĂ€ddades rent, tvĂ€ttmaskinen snurrade för fullt hela dagen och alla fick duscha noggrant. Ja det har blivit orimligt mĂ„nga duschningar och byte av handdukar och sĂ€ngklĂ€der, trots att ingen faktiskt krĂ€ktes i sĂ€ngen... Men nojig Ă€r bara förnamnet nĂ€r det Ă€r magsjuka i huset. PĂ„ kvĂ€llen smet jag ivĂ€g pĂ„ affĂ€ren för att köpa lite nya gröna vĂ€xter till vardagsrummet och köket. Brukar alltid behövas nĂ€r julen stĂ€dats ut. Nytt och frĂ€scht! 

PĂ„ söndagen vĂ„gade vi oss ut, ner pĂ„ isen. Äntligen frisk luft och dagsljus! Det behövde vi alla fem. Vi pimplade och fikade. Elias var helnöjd över en liten fisk han fick upp. Men tillslut blev det för kallt för lillfröken, sĂ„ vi traskade hemĂ„t och myste framför teven resten av eftermiddagen! VĂ€rsta sportdagen med skidor, jvm hockey och alpint. Myspys! 

(null)

(null)

(null)

(null)

MĂ„ndagen blev en extra ledig dag. SĂ„ skönt att vara ledig pĂ„ röda dagar, och den lediga dagen kom rĂ€tt lĂ€gligt med tanke pĂ„ sjukstugan som varit. Vi började dagen lugnt, grabbarna i familjen tog en rejĂ€l sovmorgon! 

Sedan var vĂ„ra 48 timmar rĂ€knade och vi var bjudna till mamma och pappa pĂ„ vĂ„ffellunch. Dom lĂ€ngtade halvt ihjĂ€l sig efter barnen som dom inte trĂ€ffat pĂ„ lĂ€nge eftersom dom Ă„kte till tjecken efter julafton. Mattias, Elias och Elsa var duktika och tog en promenad dit. Vi fick en mysig dag med goda vĂ„fflor, tjeckiska presenter till barnen och lek. Skönt att lĂ€mna hemmet! 

(null)

(null)

(null)

Elias Ă„kte hem till sin mamma pĂ„ eftermiddagen, och vi andra tog det lugnt ett tag innan vi gjorde kvĂ€ll. Eller ja, vi började i och för sig med att rensa ur Elias rum efter att Elsa hade somnat. Dags för renovering! Han fick "Fixa rummet" av oss i julklapp. Vi hade inte tĂ€nkt renovera övervĂ„ngingen pĂ„ nĂ„gra Ă„r (bergvĂ€rme och ev garage först). Men det enda Elias önskat sig var nya tapeter. SĂ„ vi bestĂ€mde oss för att göra hela rummet nu Ă€ndĂ„. Och det blir rĂ€tt omfattande dĂ„ golvet lutar och mĂ„ste rivas upp, en ny vĂ€gg ska byggas och det blir en till "hall" dĂ€r uppe. Men han ska fĂ„ vĂ€lja allt sjĂ€lv, fĂ„ lite nya möbler och fĂ„ en mysig spelhörna. Överlycklig kille! 

(null)

Idag har barnen gjort premiĂ€r pĂ„ förskolan och fritids efter en lĂ„Ă„Ă„Ă„ngt jullov. Elsa var överlycklig medans Edwin gĂ€rna varit ledig ett tag till... Men det hade gĂ„tt bra för bĂ„da tvĂ„. Elsa var dock jĂ€ttetrött, hon orkade leka lite doktor nĂ€r vi kom hem men somnade sen tidigt. Snart Ă€r vi inne i rutinerna. Nu hoppas vi bara pĂ„ lite snö och soliga dagar sĂ„ vi kan njuta av vintern. Men det kĂ€nns skönt att vi faktikst gĂ„r mot ljusare tider! đŸ™đŸŒ

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0