eld och glada barn

Och så kom helgen... Jag har i och för sig jobbat idag, men igår hade jag en ledig dag med barnen. Då lyxade vi till det med Mcdonalds-lunch, fika hos gammelmormor och så shoppade vi en ny kaffebryggare. Som vi egentligen borde gjort i samma veva vi flyttade, men ni vet, livet kommer emellan och vips så har det gått ett halvår. Men nu har vi alltså en ny, en som man till och med får ha på bondgårdar - enligt beskrivningen. Känns skönt att veta! 

Resten av fredagen gick åt till tacomiddag, lek och filmmys med chips. 

Imorse var det min tur att kliva upp tidigt med morgonbajsarna. Japp, vi har två barn som följer sina bajsrutiner till punkt och pricka. Iallafall den stora. Exakt VARJE morgon runt 06:30-tiden vaknar vi av att han ropar "klaaaar" från toaletten. Alltså, varenda vareviga morgon. Kan räkna på en hand de få gånger det inte sker... Härligt sätt att starta dagen på, bajs bajs bajs! 

Vi hade en mysig morgon, grabbarna och jag. Kaffe, nyhetsmorgon och frukost. Jag är ju en sucker för kungafamiljen (vet, lite otippat va?) så jag ville ju självklart vara med i förberedelserna inför kungens 70-årsdag. Tråkigt nog var jag tvungen att åka till jobbet vid 10:30-tiden. Hade seriöst kunnat tänka mig att ligga i soffan och titta på kungafirandet hela dagen...

En lugn och skön dag på Dackås, hade tagit på mig ett extrapass. Och fort gick det, fick äntligen brumma hem till mina killar igen! 

Middag, lek, chill och fika hann vi med innan vi klädde på oss varmt och åkte till Trogsta. Mysigt med eld, massa folk, musik och korv med bröd. Barnen tyckte det var himla spännande med kasan som brann! 🔥

Så ikväll blev det alltså sent för syskonen Wahlberg/Östlund. Man kan ju hålla alla tummar man har för en sovmorgon imorgon... Större mirakel har väl inträffat? Eller? 





liljor och regn

Idag har det regnat till och från hela dagen, men jag har tröstat mig själv genom att tänka på att vi snart befinner oss i solen på Kreta. Bara 29 dagar kvar nu! 

Annars då? Det har inte blivit många knop gjorda idag inte... Har bara handlat  mat (och underbara liljor), umgåtts med Carro, secondhand-fyndat lite, haft en köttgryta puttrandes på spisen, byggt lego med barnen och kört några maskiner tvätt. That's it. Men man får ha sånnahär lata dagar ibland, faktiskt.

Nu har hela familjen precis duschat, och medan Mattias nattar pojkarna ska jag plocka fram lite gotta. Yes, det är dejt-torsdag förstår ni. Vi köper något smaskigt och tittar på film, sånt som vi är rätt dåliga på... Det blir oftast att vi spenderar kvällarna på olika håll. Då får man helt enkelt boka en dag i veckan, hehe. Så ikväll är det min tur att fixa godsaker och välja film! 



heja heja heja

Idag hände det. Jag gav mig sjutton på att jag skulle skriva klart min slutuppgift, den allra sista av min integrationspedagogutbilning. Usch, långt ord. Så efter att barnen och sambon begett sig till jobbet/dagis satte jag igång. 

Jag satt i 4,5 timmar och slet mitt hår. Fick massor gjort, men nära skjuter ingen hare... Började nästan gråta för att jag inte hunnit klart när det var dags att hämta Edwin på dagis. Men jag lovade mig själv att skriva det sista på kvällen. 

Så efter att jag hämtat lilleman, åkt till stan och hämtat mitt 69 procentiga schema (älskar att det just är 69 och inte 70), fixat middag till barnen och själv sörplat i mig soppa (fastedag...) så kokade jag kaffe och satte mig vid köksbordet för att slutföra uppgiften. Elias satt mitt emot och byggde lego, Edwin lekte på golvet och Mattias pysslade med sitt. Trodde aldrig att det skulle fungera att plugga med två barn i samma rum, men det gick över förväntan och vi hade en mysig stund i köket. 

Precis lagom tills att barnen skulle nattas kunde jag äntligen klicka på skicka. Det får bära eller brista! Jag är inte helt nöjd, men vad är det värsta som kan hända? Att jag får tillbaka den och får göra lite ändringar? Det är inte hela världen, vill bara bli klar...

Jag har även lyckats pyssla ihop ett schema med barnvakt, dagishämtning och lediga dagar utifrån vilka tider jag jobbar. Det blir rätt många jobbnätter, men det innebär ju bara fler lediga dagar. Känner mig väldigt nöjd med schemat jag fick faktiskt, så nu hoppas vi att allt går bra! 

Nu ska jag lägga mig och andas ut. Vara nöjd och glad. Kanske att jag äntligen är på väg att bli vuxen på riktigt nu? Det verkar gå åt rätt håll åtminstone! ✊🏼


najs tisdag

Och så blev det tisdag. En typiskt tråkig dag, men just den här tisdagen har faktiskt varit bra. Nästan skitbra. Förutom att jag vaknade upp med kortklippt hår. Hur fan gick det till? Jag och mina spontana kvällsideér... Men det var mer än behövligt, inte så jäkla fresch att ha rishögar i hårtopparna! Intalar jag mig. 

Här hemma började vi dagen med sovmorgon, iallafall jag och Edwin. Storgrabbarna våra går ju upp i ottan! Lilleman sov till 07:49 och jag fick en chock när jag insåg det. Vi skuttade ner och gjorde kaffe/frukost. Härligt med ett överfullt kylskåp efter måndagens storhandling. Sedan gjorde vi oss ordning för dagis! 

Efter att jag lämnat Edwin åkte jag hem och satte mig framför datorn. Skriva skriva skriva på mitt slutarbete. Måste lägga in slutspurten nu så jag får plugget ur världen innan sommaren. Idag gick det faktiskt bra, tror jag har kommit mer än halvvägs. Vid lunchtid kom Mattias hem och gjorde mig sällskap. Mat och kaffe på tu man hand innan han skulle fortsätta jobba. Själv åkte jag iväg på utvecklingssamtal på Edwins dagis. Bara fina ord som verkligen stämmer på lilleman. Självständig, snäll, rolig, bestämd och "klassens stjärna" på pussel och dans. Allt går så bra så, och det är så skönt att han trivs och har börjat leka med kompisar. Däremot fick jag mig ett gott skratt när hon berättade att just idag var det första gången någonsin som Edwin hade suttit med och lyssnat på en hel bok när dom läste. Det tog liksom bara ett år. Äh, sånt har man väl inte tid med när man kan leka!

Annars då? Jo vi har myst på här hemma bara. Och ätit middag såklart, oroa er inte. Spagetti och köttfärssås blev det när Elias och Mattias kom hem. Sedan hann barnen leka, duscha och kvällsfika innan jag åkte iväg på fotboll med mamma och pappa. En mysig stund i kiosken med nära och kära! 

Men vill ni veta dagens bästa? Klart ni vill... Jag ska få ett schema på nya jobbet, fram till sommaren. Enhetschefen ringde idag och undrade om jag kunde tänka mig att jobba 69% från första maj. Men ja tack!!! Så imorgon ska jag in och hämta schemat för maj månad, sedan får vi väl hoppas att det fortsätter även under/efter sommaren. Så himla underbart att få en "egen rad" och fasta tider att planera efter. Ja herregud vad glad jag är, grattis till mig själv! 🙌🏼


klockren söndag

Vilken fin söndag. Jag känner mig nästan lite hög på alla feel-good-känslor faktiskt. Behövs inga otillåtna piller här inte! Bara ett dygns ledighet från familjen, hehehehe... Mother of the year had spoken.

Närå. Men soooom jag har njutit detta dygn. Först en hel kväll i soffan där jag fått bossa över teven och kunnat vräka i mig onyttigheter utan att vara rädd för att Mattias ska äta upp allt. Det händer nämligen. Jag kunde lägga mig sent i vetskapen om att en härlig sovmorgon väntade, väldigt sällsynt annars. 

Strax efter 08 vaknade jag, men låg kvar länge i sängen innan jag tassade ner för trappan och kokade kaffe. Två koppar i total tystnad. Ryser av välbehag när jag tänker tillbaka på den fina stunden. Sedan satte jag igång med en storstädning med musiken på högsta volym. Jag och Winnerbäck bah. Dammsuga, damma överallt, torka av köksskåp/dörrar/speglar, tvätta två maskiner tvätt, städa toaletterna och slutligen torka av golven. Gjorde en high five med mig själv när allt var klart. En liten klapp på axeln med. 

Resten av dagen har jag spenderat uppe hos mamma och pappa. Edwin hade haft det bra där och inte saknat mig alls... Typiskt. Men ännu mer typiskt var att kära mormorn hade klippt min unge IGEN. Andra gången på en vecka liksom. Utan att fråga såklart. Lite rakare lugg och lite tuffsigare hår. Då fick jag nog och rakade av nästan allt hår på stackarn. Ja, i förebyggande syfte. Ska hon vara barnvakt igen ska det minsann inte finnas något hår att klippa! Enda utvägen verkar det som. Tur att en skönhet klär i allt, även om lilleman ser ut som en liten gangster nu. (Vilket han ju i och för sig oftast är också...) Nåja, problemet är löst. Nu får vi väl hålla tummarna för att kära mormorn inte börjar färga håret eller noppa ögonbrynen på honom. DÅ är det färdig-barnvaktat. Hör du det mamma!!!

Förutom att fixa håret på Edwin har vi även hunnit leka ute i solen, chilla i soffan och blivit bjudna på middag. Ja ni hör ju, en jäkligt skön dag. 

På eftermiddagen åkte jag och hämtade Elias i Strömsbruk. Han och Ida var ute och lekte när jag kom, och Johanna kom ut med kaffe. Utan att jag bett om det ens! Fint att hon lärt sig efter allt mitt kaffe-tjat, hehe. En mysig men kall stund i kvällssolen innan vi åkte hemåt till resten av familjen. Det blev en fin återförening och brorsorna verkade ha saknat varandra! 

Nu är det kväll och min mage säger att den vill ha varma mackor. Bäst att lyda... 

Edwin da gangstah


tystnaden, lugnet

Okej, lyssna på dethär: Mattias hälsar på hos Peter tills imorgon och jag lyckades auktionera ut Edwin över natten, vilket innebär att jag har huset för mig själv ikväll och hela långa natten! En trött och förkyld morsas våta dröm. Typ.

Idag var det ingen rolig dag på jobbet. Trött, svag och slut i huvudet i kombination med massor av folk. Japp, ett arbetspass på Dackås alltså... Tur jag jobbade med ex-svärmora som packade på mig ett gäng bakelser inför min ensamma hemmakväll. Exakt vad jag behövde! 

Edwin har varit med sin mormor och morfar idag, dom skulle på kalas hos min bror som fyller 24 år här i veckan. Tråkigt nog missade jag det, men lilleman fick ta med presenten och representera oss alla. En lycklig kille som skulle på "klaaas" och sedan övernatta hos mommor och morpar! 

Sedan jag kom hem från jobbet har jag levt ungkarls-liv. Fuckin' amazing! Jag har ätit skräpmat, tagit en lång skön dusch, hoppat i utslitna mjukisbyxor, somnat på soffan, spelat hög musik, lämnat diskbänken full med disk, och ätit chips utan bara helvete. Så långt ifrån mitt vanliga liv som möjligt. Ja, bortsett från chipsen och skräpmaten då kanske... 

Nu tänker jag ligga i soffan tills jag är så trött att jag måste krypa till sängen. Imorgon ska jag sova precis så länge som jag vill, utan att en liten skitunge väcker mig klockan 05:20 som imorse. Nog för att jag älskar alla mina tre grabbar gränslöst, men ett sånthär tillfälle med total ensamhet får man väldigt sällan som mamma, så jag tänker njuta som bara den! Imorgon vet jag att jag kommer sakna grabbarna, och då är jag fulladdad med energi när dom kommer hem igen, win win för alla alltså. 

Men nu: ungkarls-liv deluxe! 👌🏼

dejt med ingefäran

Okej. Nu är det tydligen dags att dejta ingefäran igen. Men vi har ju faktiskt varit friska i nästan tre veckor nu, så vad trodde jag? Klart vi måste hinna bli förkylda igen innan sommarn. Dah...

Det är jag och lillemannen som snorar ikapp här hemma. Men efter den här dagen kan jag konstatera att mitt allmäntillstånd är sämre än hans. Inga tvivel. Han har gått all in för att reta mig hela dagen lång. Känns det som iallafall. Hans energi har varit som vanligt (full fart från start) medan jag har legat i fosterställning så ofta jag fått chansen. Jag kanske är vekare helt enkelt... 

Trots min dödsförkylning har vi ändå haft en bra dag. Utelek i morgonsolen, handling på ica, korv med bröd-lunch + filmmys med morfarn. Lagom ansträngande aktiviter! 

Resten av eftermiddagen har varit kämpig. När man är sjuk som mamma så kan man liksom inte bara bädda ner sig och strunta i allt... Middagen måste lagas (annars får jag stryk) och den trotsiga ungen måste underhållas. Men det gick bra ändå, solen kikade fram på eftermiddagen och gjorde mig på gladhumör. 

Nu är det äntligen kväll och Edwin har somnat tidigt, thank god for that. Dessutom har min fina älskling köpt lite gott torsdagsmys som vi ska avnjuta framför en film. Jag kanske överlever ändå! Och ps: den trotsiga ungen är rätt söt ändå...

Miraklet: ingefära, citron och hett vatten.


eftertraktad chey

Hej hallå mina fans! Jag tror att det är onsdag idag, har för mig att någon sa det. Kanske var det gubben som kallade mig för "pinglan" på Dackås idag... 

Ja dagarna springer iväg hörrni, och jag har hunnit avverka två arbetspass på två olika arbetsplatser. Jo man är ju eftertraktad nu. Igår jobbade jag ett 8-17 pass på Kaskö hvb, men så ringde Dackås och ville ha förstärkning också. Men det gick ju inte, för jag jobbade ju redan. Kan ju förfan inte klona mig. Även om det skulle vara fantastiskt med en till Sara, ellerhur?! Hur som helst, jag hade en härlig dag igår och jag trivs som fisken i vattnet på nya stället. Jag ska bli integrationssekreterare när jag blir stor, så är det bara. 

Idag drog dom i mig från båda hållen igen. Jobbena mina. Hallå! Håll sams vänner, skrek jag i panik och försökte tänka strategiskt. Mer pengar på nästa lön eller mer pengar på den här lönen? Efter en snabb diskussion med bossen (mig själv) så fick Dackås bli den lyckligt utvalda arbetsplatsen idag. Fick ju jobba med ex-svärmora och det tackar man inte nej till. Ett mysigt em-pass! 

Annars då? Jo jag kan ju skryta om att jag även hunnit storstäda och bäddat rent i alla sänga idag. Trots jobb och fastedag. Ja ni hör ju... Det finns ingen hejd på mig nowadays. 

Nu har jag dock inget mer att tillägga. Eller jo... JO!!! VÄNTA SKA NI FÅ HÖRA VAD HEMSKT. Igår var min kära mor barnvakt till Edwin efter dagis. Som det brukar vara alltså. Men det kan hända att det var sista gången nu faktiskt. För vad ser jag när jag hämtat honom på kvällen? Hon har klippt honom, med hjälp av en potta. Ja, det såg åtminstone ut så. Luggen är klippt, rakt av. RAKT AV BAH. Och inte frågade hon mig innan heller? Tur att Edwin själv verkar tycka att han är väldigt stilig. Men som straff tror jag att jag ska måla om i mammas kök någon dag. Utan hennes vetskap. Bara lite! 


Dagens fynd: ett varsitt par skor till grabbarna (greklands-skor enligt Edwin) för 318 kronor! 

Han går under smeknamnet "Pottan"

kravla på botten

Imorse när jag vaknade kändes det som att livet tagit en snabb oväntad vändning och bara pangbom förvandlas till piss och skit. Från att ha känt mig väldigt positiv i några dagar (nästan med en touch av hybris) så hade allt vänt under en natt. EN NATT.  Jag hade så galet mycket negativ energi i kroppen när jag vaknade så jag blir mörkrädd när jag tänker på det... 

Hur som helst så får jag väl tacka min son som drog upp mig ur sängen imorse. Alltså, inte fysiskt då såklart... Det vore en sorglig syn. Men när han vill ha frukost så finns det inte så många alternativ. Tips till trötta tonårsbarn som inte vill försova sig: låna en liten unge som vaknar tidigt och är hungrig!  😏

Trots mitt negativa sammanbrott så blev dagen ändå bra. Försökte hitta små ljusglimtar i varje negativ tanke och det hjälpte ta mig tusan. Edwin och jag spenderade dagen hos mamma/mormor. Måndagschill kan vi kalla det. Utelek, kaffe och soffhäng. 

Det är tur att jag har haft fastedag idag, annars skulle jag nog ha tillåtit mitt ynkliga jag att tröstäta ohämmat. Nu har det mest blivit kaffe och ägg. Finfint för magen, verkligen. 

På eftermiddagen svängde livet igen, tack och lov till det bättre. Men alltså, när Edwin säger "mamma, ska vi dansa nakenfis" så går det inte att hålla tillbaka. På med musiken på högsta volym och lilleman slet av sig alla kläder. Sedan röjde vi loss till Samir och Viktor. Såklart. Jag behöll dock kläderna på, man vill ju inte att bilarna som kör förbi köksfönstret ska bli distraherade och krocka... 

Men det som höjde mitt humör allra mest idag var att jag blev erbjuden ett pass på nya jobbet imorgon. Alltså första riktigta arbetstillfället. Tjoho! Då får jag ju använda min inloggning till datorerna på kontoret och känna mig viktig. Det ska bli så himla roligt. Jobbar 08-17 så Edwin ska för första gången få vara på dagis tidigt på morgonen, men det ska nog gå bra. Dessutom har han ju världens bästa mormor som kommer och hämtar honom vid 13:30-tiden. 

Känns fantastiskt att få längta efter att jobba. Minns inte om jag någonsin känt så? Hoppas nu bara att det går bra, annars får jag nog räkna med att jag vaknar upp med dödsångest på onsdag! 

Nu är det kväller och jag ska försöka lura mitt psyke att inte äta. Fastedagen måste hållas, mina 500 kalorier är förbrukade. Hårt liv... Ska ringa och prata skit med Marlene, sedan blir det förmodligen Greys Anatomy tills ögonen går i kors.



ingen sunny sunday

På söndagar vill väl ha sol, ellerhur? Det fick vi tyvärr inte idag. Bara grå himmel och envist regn, vilket automatiskt leder till innemys och trötthumör. Iallafall hos morsan...

Men vi är inte dom som är dom. Vill vi grilla fast det regnar så gör vi det bah. Så efter en långtråkig förmiddag kom våra middagsgäster. "Min Johanna och min Ida" som Edwin säger. Ja, det var ju dags för Elias vecko-byte så varför inte grilla tillsammans först? Älskar att grillsäsongen är igång, och att jag har en stor mage som rymmer massor av mat. Enda tillfället det uppskattas dock...

Nu är det kväll och vi har precis duschat och hoppat i säng, lilleman och jag. Resten av kvällen blir det Greys Anatomy och lite gott kvällsfika. Planen var att träna också, men mitt andra jag är fortfarande skitsur över mitt skamliga träningsförslag igår... Imorgon kanske det har gått över. Vi hoppas det, för vårt eget bästa! 

att skrapa hus

Att skrapa bort färg från hus är tydligen jättejobbigt. Jag vet, för jag har provat i ungefär tre minuter. Alltså, ett fysiskt påfrestande jobb som jag (tack vare icke existerande muskler) slipper. Men jag har upptäckt att det här med att skrapa hus är minst lika psykiskt påfrestande. Iallafall för en sån som mig. Allt färgskrap dras in i hallen nå jävulskt, och sprids sedan som aska i vinden i resten av huset. Så ni som känner mig kan ju räkna ut resten... 

Phew. Skitjobbigt alltså. Nu har vi dock haft turen att ha en målare på besök denna Lördag som (frivilligt!) har hjälpt Mattias att nästan skrapa färdigt de två sidorna vi ska börja måla. Att vi dessutom kommer få färgen gratis i utbyte mot lite el-jobb känns ju även gött. Iallafall för mig som inte är elektrikern i familjen! ✌🏼️

Annars denna Lördag då? Jo, ledigt och mysigt för hela slanten. Vi har inte gjort något speciellt alls förutom att vi åkte till stan på eftermiddagen och kikade på fotboll. Självklart är vi på plats när Tompa spelar premiärmatchen med nya laget. Vi har alltså suttit och hejat på Iggesund idag, inget som hör till vanligheterna. Tack till morpar Tole som tog med mig + barnen och bjöd på det obligatoriska korv-med-bröd-fikat med festis. 

Kvällen har bestått av nakendans, legobygge och varma mackor till kvällsfika. Fint så. Nu blir det soffan resten av kvällen. Hade en liten tanke om att springa på löpbandet, men mitt andra jag sa ifrån på skarpen. Springa på en Lördag, dum i huvudet eller?!??!! Så det blev inget... 



mycket vill ha mer

Och så kom helgen, igen. Men den här gången känns den extra välkommen faktiskt. Efter tre arbetsdagar med många nya intryck ska det bli skönt att vara ledig med hela familjen. Ja vi har faktiskt lyxat till det och varit lediga allihopa denna fredag! 👌🏼

Idag vaknade jag upp med ett leende på läpparna. Inte bara för att jag fick sovmorgon, utan även för att jag är så otroligt glad att jag tog chansen att göra dessa introdagar på Kaskö HVB. Det har varit så roligt, nyttigt, spännande och lärorikt. Kvällspasset igår var så himla mysigt. Bara umgås med alla härliga människor (både personal och ungdomar) och ha det oförskämt bra på arbetstid. Just det här hemmet på Kaskö är en egen trappuppgång där alla ungdomar har en egen lägenhet, sen finns det en personallägenhet och en "gemensamlägenhet" mitt emot. Där hängde vi igårkväll och spelade biljard. Kan säga att jag förlorade med 3-1 i matcher... Tror faktiskt att han jag spelade med lät mig vinna sista gången för att han tyckte synd om mig, hehe. 

Nu är jag alltså klar med mina intropass. Men jag vill ha meeeer. Så jag håller tummarna! Jag har nog även fått lite lätt hybris och känner att jag vill lära mig arabiska. Det kan inte vara så svårt? Eller? Kanske... Nåja. Jag ska iallafall plugga lite religion och olika länders seder och bruk. I grundskolan tyckte jag att just dessa ämnen var tråkiga as hell, men efter dessa tre dagar vill jag veta allt och lite till. Snacka om *iNsPiReRaD tJeJ* 🙌🏼

Just nu är det kväll och barnen har precis somnat efter en mysig dag tillsammans. Vi har lekt, målat, pysslat och haft filmmys. Även lite nytta så som handling och städ/tvätt-race. Till middag blev det tacos och sedan lite godis till efterrätt. Finfint. Och that's it. Nu blir det ryggläge resten av kvällen! 


Fina familjen (speciellt föräldrarna) som ska till Kreta om 42 dagar! 

mitt i veckan

Onsdagen till ära slog hela familjen upp ögonen runt 06-tiden. Vi brukar inte vara uppe så tidigt tillsammans allihopa, men det är rätt mysigt. Barnen satt på köksgolvet och lekte lite medan vi vuxna gjorde oss redo för dagen. Pappan och storebrorsan åkte till jobbet/dagis vid 06:30-tiden, lilleman och jag lämnade hemmet en kvart senare. Perfekt - då kunde jag se till att alla sängar blev bäddade, att alla lampor var släckta och att det inte var stökigt nånstans. Extremt viktigt i min lilla värld. Ja, jag är så pass psykiskt störd att jag kan må dåligt hela dagen ifall jag vet att sängarna är obäddade hemma...  Fast det är väl normalt? Eller? 🙄

Edwin lämnade jag hos gammelmormor innan jag åkte till jobbet. Idag var det ett 08-17 pass som gällde och tiden bara sprang iväg. Det är så roligt. Både personal och ungdomarna som bor där är så härliga! Dessutom jobbade jag med en kille från Näsviken som jag känner lite sen tidigare genom högstadiet, så det var ju trevligt. Och imorgon ska vi jobba ett kvällspass ihop. Men det här med rast... Hjälp, hur gör man? Jag har aldrig haft så mycket raster och fritid på ett arbete någon gång, så den biten får jag nog bli bättre på. Hehe, jobbigt va? 

När klockan var 17:00 ville jag knappt gå hem, så det måste väl vara toppbetyg? Det blir roligare och roligare ju mer man lär sig namnen på ungdomarna, umgås med dom och "kommer in i snacket" liksom. Känns helt underbart att känna att det är dethär som jag vill jobba med. Jag valde rätt utbildning, det har varit värt alla pengar och allt slit. Nu hoppas jag såklart på jobb på Kaskö i sommar, och helst av allt en tjänst så småning om. Men annars får jag se det som en bra erfarenhet, nya kontakter, en merit och en bekräftelse på att jag hittat rätt. 

Efter jobbet hämtade jag Edwin och sedan åkte vi hem till resten av familjen. Maten stod på bordet, vilken lyx. Dessutom fick jag en bukett tulpaner av som Elias hade valt. Mina fina killar! 

Kvällen har bestått av familjehäng. Lite extra mysigt att bara hänga och umgås när man varit ifrån varandra hela dagen! 

Nu sover ungarna och jag gör nog detsamma snart... Bästa att vara utvilad imorgon. Plugg halva dagen och sedan ska det jobbas mellan 13:30-23:30. Spännande! 

Gud vilket tråkigt inlägg. Men alla mina kul-känslor har gått åt idag, hehehe. 


årets längsta dag

Idag har jag upplevt den längsta dagen ever. Ja, längre än självaste Långfredagen. Men jag klagar inte, för jag har varit på "mitt nya jobb" för första gången - och det känns faktiskt bra. Det enda jag har lite svårt med är väl all fritid man får, jag har suttit ner mer den här dagen än vad jag gjort under alla arbetspass på Dackås under sju år. 

Jag har alltså varit på Kaskö HVB idag mellan 07:00-14:30 vilket är förmiddagspasset. Väldigt mycket att ta in och som sagt - väldigt lugnt när alla ungdomar var i skolan, i princip under hela passet. Men jag hann träffa nästan alla ungdomar och alla var så otroligt snälla och fina! Imorgon jobbar jag ett pass mellan 08:00-17:00 så då hoppas jag att det blir lite mer att göra och att jag kommer in i det bättre. För idag har jag känt mig som en fastklistrad kontorstant i en fåtölj med en kaffekopp i handen. Men detta blir nog bra. Ett otroligt viktigt arbete! 

Klockan 14:30 skuttade jag ut till bilen, glad över att jag överlevt första dagen och för att solen strålade. Åkte hem där jag hittade min mormor och min son lekandes i gräset. Edwin fick barnvakt idag eftersom han har lite tokiga dagistider just nu, måste nog kolla upp om det går att ändra ifall jag börjar nytt jobb. Elias ville till dagis idag och kolla om sin bästis kommit hem från Thailand. 

Vad har vi gjort resten av eftermiddagen då? Ätit glass ute i solen hos min moster, ätit pastamiddag, barnen har lekt och så gick vi ut i solnedgången och sprang av oss innan läggdags. Ja, en idyllisk eftermiddag faktiskt. 

Nu har jag precis tagit ut mig på löpbandet, måste ju kompensera för allt stillasittande idag... Men jag fattar inte, det känns som att jag bara får sämre och sämre kondition? Jaja, bara att kämpa vidare. En vacker dag ska jag springa en mil. Det är mitt enda mål i livet. Skoja, hahahahahaha.... 

hello monday

Ny vecka och nya tag, jajamän bara att kavla upp ärmarna. Här drog vi ändå till med en sovmorgon dagen till ära, lite måndagslyx. Sedan blev det morgonkaffe på balkongen, underbart med solen i ögonen och utsikt över sjön där isen börjar smälta. Ja, sådär skrytigt finfint bara. Deal with it.

Resten av förmiddagen hade jag hushållstjänstgöring. Ja, någon var ju tvungen att röja upp i röran här hemma och Edwin blåvägrade... Tvättkorgarna svämmade över, toaletterna var mer än äckliga och golven syndes knappt på grund av allt grus som Mattias (enbart han) dragit in. Men det är väl inget en super-hushållerska inte kan råda bot på.  Nu är det fint igen!

Mitt på dagen blev det en härlig solskenspromenad med Carro och lilla bebisen i magen. Jag är så galet exalterad över hennes graviditet, ungefär samma känsla som om jag själv skulle vänta barn. Ja, jag vågar nästan mena att jag ska bli mamma i Augusti igen. Typ. Nästan. Halvt. Eller ja, inte riktigt kanske... Men min kära bästis ska ju bli mamma, så jag självutnämner mig själv till extra-moster. Ingen kan ändra på det så back off, fuck off. 

Sedan bjöd vi preggot på lunch innan vi alla åkte till Norrvägen för lite kafferep. Härlig måndag va? Förutom att jag har haft en fastedag och känt konstant hunger. Men mitt psyke har varit på min sida idag, så det har gått bra. Dock höll jag på att dreggla ur mig hela min kropps salivmängd över Edwins gourmetmiddag: köttbullar och makaroner. är man hungrig... 

Annars då? Jo, familjen har blivit komplett igen då Elias har anslutit till ligan efter en extradag hos sin mamma. Fullt manskap igen och en mysig kväll tillsammans. Lek, fika, dusch och filmmys. Nu sover gullungarna och jag sitter i soffan och drömmer om pizza, godis, tårta, lasagne, ostfrallor och fläskfilé. Eller ett jävla äpple då?! Men nej, mina 500 kalorier för dagen är förbrukade så jag får väl snällt sitta här och tugga på min snus då... 

Killen som samlar på tomma mjölkförpackningar...

helgen kom och gick

Söndag redan? Helgen har verkligen en förmåga att swisha förbi fort som attan. Men vi har haft en bra helg, så man får väl var tacksam för det. 

Så vad har hänt den här helgen då? Jo jag har varit på innebandy, jobbat ett Lördagapass, sprungit (läs: lunkat) på löpbandet, svullat godis tills jag var alldeles för nära bristningsgränsen, tittat på film och sovit gott. Idag fick jag till och med en härlig sovmorgon! 

Denna Söndag fick bästa möjliga start. Förutom sovmorgonen så var kaffet färdigt när jag vaknade och solen strålade. Morgonkaffe på trappan, kan inte komma på någon vackrare mening faktiskt. Sedan har vi varit ute nästan hela dagen i det underbara Aprilvädret. Vi fick kaffesällskap av mamma och sedan kom Peter, Elin och Nellie hit på ute-playdate och grillade korv med oss. Bästa lunchen på länge! ☀️

Eftermiddagen har vi spenderat i Bobygda. Edwin fick leka med sin farmor och farfar medan Mattias bytte däck på bilen och jag lapade sol. Som grädde på moset blev vi bjudna på god fläskfilémiddag innan vi åkte hem. Om varje söndag såg ut som denna så skulle jag vilja ha söndag hela veckan... Fast dessa fina dagar medför såklart en del konsekvenser. Två överfulla tvättkorgar och skitga golv tillexempel. Men sånt dör man väl inte av? 

Nu börjar det bli kväll och jag har precis pinat mig igenom ett pass på löpbandet igen. Det går trögt nu! Men big mama is still fighting... Att svettas i 20 minuter är iallafall bättre än inget. Säg att ni nickar och håller med!???!!

Annars då? Jorå. Nu laddar vi inför kommande veckan. Jag ska intro-jobba på mitt förhoppningsvis nya jobb, så det blir helt klart några spännande dagar som väntar. Hejdå helgen!



50 days until kreta

Och så blev det torsdag... Jag och barnen lyxade till det med en ledig dag tillsammans, dessutom bjöd dom små liven på sovmorgon. En händelse som kan mäta sig med guld och miljoner ungefär. 

Förmiddagen innebar hemmamys. Simpla aktiviteter så som målarverkstad, soffhäng, utelek och dans. Ja ibland är det faktiskt härligt att umgås med enbart barnen. För då kan jag fuldansa, sjunga falskt och släppa loss utan att tänka på hur jag ser ut. För barn är ju verkligen sånna, dom bryr sig inte om min röst skär sig i de höga tonerna eller om ena tutten slår knut på sig själv medan jag hoppar omkring. Fan att man blev vuxen alltså... 

Vi har även gjort lite nytta idag. Besökt polisen och fixat pass till exempel. Det är bara 50 dagar kvar nu tills flyget mot Kreta lyfter. Om jag längtat? Men tänk själv... Sol och drinkar for fucksake. Och vilda barn. Jo men det blir bra, det ska bli så roligt att få resa iväg tillsammans! 

Elias fick däremot inte fixa pass med oss eftersom Mattias inte står som vårdnadshavare på papper. Lite tokigt kan jag tycka eftersom han ju har delad vårdnad "in real life" så att säga. Tror han fick sig en liten tankeställare där om att det kanske är läga att ta tag i det. Att inte kunna "tala" för sin egen son måste ju kännas sådär... Elias blev ledsen och började få tårar i ögonen när Edwin fick knäppa kort och inte han, lillhjärtat. Sedan sa han att han inte ville följa med till Kreta. Men han ska få fixa sitt pass till veckan, sen tror jag att han kommer att ångra sig när vi närmar oss Maj. Hoppas jag iallafall, det blir ju inte så roligt att tvinga med en gråtande 5-åring på planet! 😅

Efter att vi fixat pass åkte vi till mitt jobb och fikade innan Elias skulle åka hem med sin bonuspappa såhär mitt i veckan. Vi andra åkte hem och började skrapa på huset. Bort med all flagnad gulfärg! Fast det tar tid, fyfarao vilket jobb. (VÄLKOMMEN PÅ SKRAPFEST OM NI KÄNNER ER MANADE, VIN FINNS...) Vi börjar med sidan mot vägen, har faktiskt skrapat färdigt betonggrunden där nu och använt målatvätt. Får se om Mattias börjar måla snart, för grå färg till grunden har vi här hemma. Goda nyheter är att vi inte behöver skrapa hela huset iallafall, och färg (hurra, det blir grått) har Mattias lyckats fixa billigt genom en målarkollega. Så jag kanske slipper sälja mig på gatan ändå. Jäkla skönt alltså. 

Resten av kvällen har gått undan. Fiskmiddag, kaffebesök, telefontid med en saknad vän och en halvtimmes löpning. Helt okej med andra ord. Nu ligger Svetlana och samlar kraft för en dusch, sedan blir det soffhäng med han jag bor med. 




lite mer regn

Idag har det regnat igen, om nu någon har missat det? Men jag är ju sådär otroligt konstig så jag tycker att det är mysigt med regn. Oftast alltså. Idag hade jag i och för sig planerat en promenad med min Carolin, men det blev minst lika bra med skitsnack över en kopp te. Då kunde jag dessutom passa på att "intervjua" henne och prata lite om min slutuppgift. Två flugor i en smäll bah.

Barnen har varit på dagis idag, så efter mitt lilla morgonmöte med Carolin hann jag sitta någon timme och skriva med. Vill bara bli klar med skolan nu. Även om det faktiskt varit skönt att ha något att göra, något att luta sig tillbaka mot. Ja, inte ekonomiskt då såklart... Väljer man en utbildning utan bidrag så får man skylla sig själv i guess. Men då har jag å andra sidan inga studielån heller, sug på den!

Vid 14-tiden hämtade jag Edwin på dagis, sedan åkte vi vidare mot Iggesund. Vi handlade på Rätt pris innan vi hämtade Elias på hans dagis. Idag blev han glad när vi kom. Kanske för att hans bästa kompis inte var där, hör jag någon jobbig inre röst säga. Men nej, jag väljer att tro att han saknat sin bonusmamma istället. Bättre så. 

Resten av eftermiddagen har varit mysig. Jo, det kan faktiskt vara mysigt att bara vara hemma ibland. Lite jobbigt att behöva laga mat när man har fastedag dock, men jag kände mig psykiskt stark och klarade det galant. Ja, jag kände mig så pass psykiskt stark idag att jag till och med tog mig an den rena tvätten som legat i torktumlaren i allt för många dagar. Heja! 

Annars då? Barnen har lekt bra tillsammans, vi gjorde en mysig brasa, tände ljus, kvällsfikade, lekte affär och har bara gått runt och typ puffat till soffkuddar och sånt. Ja, det sistnämnda är ju faktiskt en av huvuduppgifterna i mitt liv. Otroligt viktigt att soffkuddarna ligger på sin rätta plats, ellerhur? 

Det blir ingen träning idag, hoppas ni inte blir allt för besvikna? Men man måste faktiskt vila ibland med, kanske allra helst då man har en fastedag. Ja så är det bara, ni får helt enkelt leta upp nån annans än min inspirerande *hälso-guru-blogg* om ni vill läsa om löpning just idag då... 

Nu blir det vuxenkväll i soffan. Jag ska med omsorg tugga i mig de sista kalorierna jag har kvar att förtära idag. Vad ska jag välja? Ett ägg, en deciliter naturell yoghurt eller en hel gurka? Känner litegrann att det kvittar faktiskt. Hade valet däremot stått mellan en påse chips, en skål med godis eller en låda med glass så hade jag nog brytt mig desto mer... Men det är bara en känsla.




bra jävla dag

Den här gråa och regniga tisdagen bjöd på några solglimtar ändå. Alltså inte sol som i sol då, det blev bara en bra dag liksom. Ljusglimtar? MEN JA, NI FATTAR VÄL VAD JAG MENADE?!?!!!?? Skärp er. 

Dagen började med kaffe och mys i vanlig ordning. Storgrabbarna åkte iväg till jobbet/dagis tidigt, jag och lilleman började en timme senare idag. 

Vid 10-tiden (extremt viktigt med tidsangivelser i en blogg faktiskt) lämnade jag Edwin ute i regnet på dagis. Mohahaha, stackars unge tänkte jag och åkte hem till vårt varma torra hus. På med kaffebryggaren och fram med plugget. Hann plugga i drygt två timmar och kom faktiskt en bra bit. Heja! Mitt i allt ringde även rekryteringen och frågade om jobbet i sommar fortfarande var intressant. Öh, ja? Annars blir jag för fan arbetslös, skrek jag. Okej inte riktigt. Men nu blir det förmodligen hälften jobb och hälften ledigt i sommar, på ett HVB-hem i stan. Om det nu känns bra. Det är ju ett väldigt psykiskt tungt jobb kan jag tänka mig... Nåja introdagar is coming up. Sen får vi ta det därifrån. Annars tänker jag nog knivhota hela Dackås tills dom tar mig tillbaka. Hårding som man är! 

I eftermiddag har jag jobbat, och älskat varenda minut av det. Såklart. Bara för att mina dagar är räknade. Bara för att jag vet att det snart är slut. Bara för att... Ja okej, jag älskar Dackås. Punkt slut. 

Efter jobbet hämtade jag Edwin som varit hos mormor och morfar efter dagis. Där trivs han! Nybadad och natteklar åkte vi sedan hem till pappa och storebror. Det blev direkt filmmys och hopp i säng!

Själv har jag sprungit på löpbandet och ätit en sen middag. Men nu blir det hopp i säng, imorgon ska det pluggas och promeneras med ett preggo! 



 


gammelnuckor

Men hej alla vänner och ovänner! Förlåt för att jag lämnat er oroliga, nyfikna och vilsna hela helgen. Förstår att ni varken kunnat äta eller sova på grund av min frånvaro on da blogg... Men jag har legat bakfull och skakat i fosterställning, så jag har med andra ord en godkänd anledning. 

Okej, jag har inte varit bakis hela helgen... Varken i fredags eller lördags. Dom två dagarna vara bara lugna och sköna. Jobbade till 19-tiden på fredagen, men sedan blev det chill i soffan med mat från Max och hockey på teven. Det var dock nära att jag blev utan mat, tappade nämligen påsen när jag sträckte mig från bilen till drive-in-luckan. Ja, sånt som bara händer mig. Är glad att det inte var drickorna jag fick kliva ur och ta rätt på... 

Lördagen var perrrrrrrfekt. Mys hela dagen lång. Okej, först lite städning. Men sedan lyxade jag till det med en tupplur. Till middagen bjöd vi hem Johanna på paj och vin. Edwin tyckte det var lite konstigt att hon kom hit utan Elias och Ida. Men då fick han ju å andra sidan ha henne för sig själv! Han satt med oss vid köksbordet och lyssnade på musik, pratade, målade naglarna och drack "mammadricka". Det var bara Loka i hans glas, lovar. 

Sedan hade jag och Johanna en trevlig kväll ute! Först satt vi hos min kära mormor och pladdrade på om allt och inget. Livet liksom. Herregud va vi tala... Ja jag tror munnen gick i ett på mig hela kvällen, minns kanske en fjärdedel av allt jag sa. Tror kanske att jag vidrörde en del ämnen som man kanske inte tar upp med sin mormor och sin sambos föredetta. Sånt där dirty, privat och känsligt. Men har man vin i kroppen så har man, hehehe. 

Kvällen ute minns jag inte så mycket av? Minns att vi var på Olearys och fick tråkigt. Sedan gick vi till min föredetta Mattias och kissade och drack öl? Sedan träffade vi några jag halvkänner innan vi bröt upp. Men en himla rolig kväll var det, trots att jag drack way too much vin. Ja, jag drack så pass mycket att det sista jag minns är att jag vaknade på mormors badrumsgolv. Där tyckte tydligen jag att det var skönt att sova... Det är tur att dessa utekvällar inte sker så ofta (och brukar sluta bättre) för yngligarna vi träffade innan åkte hem hade nog ganska så rätt i att vi är gammelnuckor. Men på't igen om några veckor? Eller månader... 😅

Söndagen var mindre rolig, precis som det bör vara. Och som vanligt vaknar jag jättetidigt och kan inte somna om, trots att jag mådde som ett as. Tog en dusch, åt lite frukost och lyckades somna om en stund i mormors soffa innan jag fick skjuts hem. Mådde verkligen inte bra, men tvingade mig själv att vara ute med grabbarna hela dagen typ. Fika och ta det lugnt i solen. Mattias hade varit duktig och grävt bort alla rabatter intill huset också, och lagt en markduk. Där blir det singel så småningom. 

Nåja. Idag är det måndag och en ny vecka har kickat igång. Edwin och jag körde tvättmaraton på morgonen. Konstigt det där, om jag inte tvättar på en hel helg så svämmar tvättkorgarna över... Måste bero på att jag inte anlitat nån vikarie, för kläderna tvättar ju inte sig själv vad jag vet? 

Elias kom till oss mitt på dagen ungefär, vi får lyxa till det med några extradagar eftersom han försvann till Luleå förra veckan. Barnen åt korv med bröd till lunch innan vi fick en lekkompis. Elin och Nellie kom hit och förgyllde denna gråa måndag. Massor av lek, fika och prat för oss vuxna! 

Resten av dagen har gått åt till att städa bilen invändigt (wow, jag vet), leka en stund ute, dammsuga, laga middag och busa med barnen. En bra dag, trots att jag varit hungrig. Min käre sambo har återinfört fastedagarna. Och om han kör 5:2 kan inte jag vara sämre. Aldrig. Fast vem vet, förra gången vi skulle börja med den metoden klarade vi oss bara en dag. På kvällen tittade vi ömt på varandra och kom överens om att det inte gjorde något om vi var lite tjocka. "Vi tycker väl om varandra ändå" sa vi och gjorde varma mackor fortare än fortast. Tre stycken var. Så den gången gick det väl sådär kan man tycka.

Nu är det kväll. Barnen sover efter dusch och kvällsfika, och jag har faktiskt hållt mig bra på ätfronten. Har några kalorier kvar att äta, dessutom blev det ett pass på löpbandet så jag kanske till och med dyker ner i ett av påskäggen som är kvar? Nää skoja bara. Det blir nog lite yoghurt och hopp i säng, ladda inför morgondagen då det tydligen blev jobb för mig. Det är bra! 

Brist på bilder. Vad fan har hänt med mig?

RSS 2.0