2013, ett underbart år...

Underbara 2013 lider mot sitt slut... Vilket fantastiskt år! Förra året den här tiden trodde vi väl aldrig att vi skulle bli föräldrar till världens finaste Edwin. 

Kommer ihåg att vi firade in det nya året ifjol med två andra par på Texas. Sedan blev det en whisky på The Bells, och fyrverkerier på Åhléns parkeringen. Det var fint, och vi laddade för ett nytt och fräscht år! 

Vi firade Elias 2-årsdag med Bamsetårte, massor av folk och fina presenter. En lycklig kille som började utveckla sitt språk och var världens roligaste lillgubbe. För min egen del kom jag igång med träningen och mådde så bra! Lyckades gå ner i vikt och kände mig så pigg. 

I mars kom chocken... Jag började må allmänt konstigt och köpte ett graviditetstest när mensen var sen. Ett starkt plus! Tusen tankar flög omkring. Har jag en bebis i magen? Ska vi bli fyra i familjen? Förvirring blandat med lycka. 

Sommaren kom med fint väder, ledighet, långa dagar på stranden, en dag på Furuvik, bus med Elias och en växande mage. Allt började bli mer verkligt och jag mådde så himla bra. Inga krämpor! Ja, ett underbart sommarlov fick vi. 

Hösten bara svischade förbi... Men jag kände att det var evigheter tills vi skulle få träffa vår lilla bebis. Vem är du där inne? Men hux flux så tyckte han att det var dags att titta ut. Vår helt perfekta lilla pojke. Den 3:e November klockan 01:27 förändrades våra liv! Älskade Edwin. Elias blev alltså storebror för andra gången detta år. Han fick ju en underbart söt lillasyster på mammans sida redan i Februari. Dubbel lycka för bästa storebrorsan! 

Det kändes så overkligt att komma hem med vårt lilla mirakel. Fyra i familjen. Mina älskade pojkar! Helt plötsligt kändes det som att Edwin alltid funnits hos oss. Livet rullade på och vi hade en nöjd och lugn bebis de första månaderna. 

Julen kom och vi hade det underbart med nära och kära. Barnen fick så mycket kärlek och fina paket. Mysigaste tiden på året... 

Sammanfattningsvis har vi haft ett fantastiskt år! Vi har fårt varit friska och mått bra. Känner mig så tacksam! Och att bli mamma är det största som har hänt mig. Vilken lycka! Nu hoppas vi att 2014 blir ett lika fint år. Att mina nära och kära, mina älskade pojkar och alla jag känner får vara friska och lyckliga. 

Vi firar in det nya året hos mina föräldrar. Jag, Mattias, Edwin och Peter ska bli bjudna på god mat. Sedan blir det bingolotto och fyrverkerier! Jag skåla i Pommac detta år :)

GOTT NYTT ÅR ALLA KÄRA LÄSARE! 

 

våran bebis blir stor...

Igår var det 8 veckor sedan våran lilla bebis ville komma ut till världen! Då var han en liten plutt på 3408 gram och var 50 cm lång. Nu växer han så det knakar! Sist vi var på bvc hade han passerat 5 kilosstrecket och mätte till hela 57 cm. Det går undan med dom små liven! Det ska verkligen bli spännande nästa gång vi ska dit och väga/mäta, på torsdag är det dags. 

Vi har ju som sagt haft några veckor med dålig nattsömn... Vår lille kille har inte kommit in i vår dygnsrytm ännu. Här sovs det på dagarna, och nätterna innehåller oftast många vakna timmar. Lägg till en krånglande mage och gallskrik också... Inte roligt för fem öre. Och värst är det för Edwin som verkar ha så otroligt ont. Vi hoppas på en vändning snart. 

Annars börjar han vänja sig vid livet utanför mammas mage. Han är oftast på bra humör på dagarna. Bjuder på några leenden ibland, tittar länge och djupt in i våra ögon, kan ligga själv på fällen rätt länge, tycker teven är spännande, har börjat älska att bada och tycker mycket om att gosa! När vi åker bil och har med oss bilstolen in på tex. affären så sover han väldigt bra. En kille som slappnar av när det är ljud och rörelse runt omkring honom... Och tur är väl det, för storebror Elias brukar vara mellan golv och tak ibland. Men det bryr sig inte Edwin om, hihi. Fast det är ömsesidigt.... För på nätterna när Edwin har skrikshow så vaknar inte storebror. Han sover som stock, och det är vi så glada för! 

Vi längtar tills vår älskade lillebror också vänder på dygnen och börjar sova bra. Men samtidigt är det skrämmande hur fort tiden går! Är det verkligen 8 veckor sedan vi låg på bb med vår nyfödde son?! Man blir ju lite smått ledsen när man inser att just den tiden med Edwin inte kommer igen. Det gäller att ta vara på tiden och njuta i nuet. 

Ikväll har Edwin legat och myst i min gamla vagn som jag hade när jag var bebis! Vi har tagit hem den och ska ha som innevagn. Mysigt med babynestet i... Men han vill gärna att vi rullar vagnen fram och tillbaka hela tiden, våran bestämda herre. Vi får se om han kan sova i den någon längre stund inatt. Ja, nu gör vi vad som helst för lite sömn!  

Det blev även ett bad för honom, tredje kvällen i rad. Men han gjorde en bajsblöja som ja... Han hade bajs från tårna och upp i ansiktet. Hela bodyn var full i bajs! Men skönt att han fick ur sig, för det har varit lite si och så med det i några veckor. 

Jag har även slagit in storebrors alla paket till han 3-årsdag. Ja, tänk vad tiden rusar iväg! Nu väntar vi bara på tröjan jag beställde, sedan är vi redo för kalas! 

Nu ska jag snart amma Edwin innan vi går och lägger oss. Det blir sent när man har en ledsen bebis på kvällarna och nätterna... Sedan får vi se om vi får sova något inatt. Har inga förhoppningar direkt, men håller tummarna! 



en väldigt jobbig natt...

ZZzzzZzz... Vilken otroligt jobbig natt vi har haft med våran lilla bebis. Magen har spökat och det resulterade i flera timmars grin och skrik. Hugaligen! Det började runt 00-tiden och höll på enda fram till morgonen. Ja, klockan var 06:30 när han äntligen kom till ro. Innan dess lyckades han bara sova små korta stunder. Somna en kvart, vakna, tutta, grina och skrika. Om och om igen! Så jobbigt när han bara sover korta stunder... En annan hinner ju aldrig somna! 

Till slut tog Mattias in vagnen. Och visst, det hjälpte ett tag. Men så fort vi slutade rulla den fram och tillbaka så vaknade han. Varför är han så lättväkt på nätterna? På dagarna kan han sova medan man klär på honom ytterkläder ju...

Jag undrar om det är mjölkallergi som spökar? Jag åt nämligen pannkakor med grädde igår... Och såhär ledsen som han var inatt var det längesedan han var. Dumma mamma! 

Klockan 06:30 slog han som sagt igen sina blå, och vi vuxna kunde äntligen få sova. Man blir ju totalt knäpp i huvudet när man är sådär trött och inte får någon sömn! Och skriket... Det skär i hjärtat och är så jobbigt att höra på. Varför ska våran lilla älskling behöva ha så ont?! Tack och lov fick vi alla sova till 12:00. Mattias skulle ha jobbat idag, men hur orkar man det när man varit vaken hela natten? Nej, den här natten stoppar vi långt bak i minnet. 

På dagarna har vi en hyffsat nöjd och glad bebis. Leenden börjar komma allt oftare, och det är inte märkvärt mycket grin och skrik. Skönt för både oss och Edwin! 

På tidiga eftermiddagen tog vi en promenad med Carro. Edwin sov skönt under hela rundan. Fast annars vore det väl konstigt... Han måste ha varit minst lika trött som oss vuxna! Men lite friskluft och en kaffe på kiosken gjorde susen. 

Dagarna går ju så sjukt fort när man sover länge, när vi kom in var det redan dags att göra middag. Enkelt med körv och makaroner... 

Sedan åkt vi till stan! Första stoppet blev Dollar och Leksaksaffären. Vi handlade lite nödvändigheter, ballonger och grejer till Elias kalas, ytterligare en present, snuttisar till Edwin och en ny nappflaska till hans ersättning. Min pappa köpte en mjölkfri ersättning på apoteket som vi har provat nu i två kvällar efter amningen. Men Mam-nappflaskan vi har är så dålig... Det läker ut i botten, och flödet i nappen är så hårt eller vad man ska säga, trots minsta hålet. Han bara skriker och sväljer massa luft. Nu köpte vi en dyrare flaska med litet flöde och extra bra mot kolik och att inte svälja luft. Hoppas det hjälper när vi ska ge ersättning!

Det blev även en sväng på ÖB och Maxi... Jösses vad med folk! Vi köpte massa laktosfria produkter till mig. Nu byter vi ut smör, grädde, cremefraich, yoghurt m.m till laktosfritt för att se om det hjälper Edwins mage. Om inte så får jag väl bli helt mjölkfri. För oftast är det ju inte laktosen som spädbarnen inte tål, utan själva komjölken... Det är ju faktiskt skillnad på laktosintolerans och mjölkallergi. Två olika saker! Så om det inte funkar med laktosfritt får jag övergå till en helt mjölkfri kost. Såg att dom hade rätt bra utbud på Maxi med havremjölk, sojamjölk och någon typ av mjölkfri grädde till matlagning. Så med lite ansträngning ska det nog gå bra. Och hjälper det vår älskade bebis så är det klart att jag ska försöka köra fullt ut med det. 

Edwin sov som en stock medan vi var i stan. När vi kom hem skyndade jag mig att packa in matvarorna medan Mattias körde en extra runda med Edwin som sov. Vi skulle nämligen åka upp till mina föräldrar och titta på hockey. Dom är nere i Gävle och tittar live, så vi är själva här och myser. 

Edwin sover på min mage, det sprakar i kaminen, ljusen är tända och vi bara ligger och slötittar på hockeyn. Heja Brynäs! 

Sedan ska vi hem och försöka vara starka och pigga föräldrar. Göra allt för att Edwin inte ska ha ont och skrika. Vi ska ta hem min gamla vagn som jag hade som liten, och ha som innevagn. Får se om han kan somna bättre i den! Vi ska även prova den mjölkfria ersättningen i den nya flaskan. Och jag ska försöka att inte brista ut i gråt. Håll ut, håll ut. Men vi håller tummarna för en bättre natt... 




ännu en vecka slut...

Helt enligt planerna fick vi sovmorgon av barnen idag, tack för det gosisar! Edwin är oftast på bra humör runt 11-12 tiden, så han låg och roade sig själv på fällen medan vi andra åt frukost och gjorde oss klara för dagen. 

En tripp till stan var inplanerad. Vi skulle kika på en ny soffa! Dom två soffor vi har är extremt nersuttna, knakiga och osköna. Köpte dom kring jul för 2 år sedan... Så går det när man köper billiga soffor! 

Vi hittade en som vi alla gillade! En hörnsoffa med högt ryggstöd. Kriterierna var att det skulle vara just högt ryggstöd och inga lösa sitsar eller kuddar. Denna soffan har alla rätt! Tyvärr fanns den inte hemma, så vi får beställa och vänta några veckor. Men det kan det vara värt. Längtar tills den kommer! 

Innan vi åkte hem hade vi turen att bli bjudna på pannkakor hos min mormor. Mums med sylt och grädde! Elias lekte litegranna och sedan tackade vi för oss. 

När vi kom hem släppte Mattias och Elias av mig och Edwin, sedan fortsatte dom till Peter och Ebbe. Pöjkarna skulle få leka av sig lite! Jag och min lilla bebis somnade så skönt i soffan... 

Eftermiddagen rullade på bara. Elias pysslade vi köksbordet. Måla och dona med klistermärken. Vi åt även lite tacos-rester och lekte med storebrorsan innan det var dags för honom att åka hem till sin mamma. Hans lillasyster Ida var också med och hämtade honom! Hon och Edwin är ju födda samma år, men det är svårt att förstå nu, hihi. Om något år kanske! 

Just nu är hela familjen nybadade. Edwin hade så mycket olja i håret och det luktade surt, så han fick bada ikväll igen. Med mamsen! Han verkar tycka om att bada nu, inga sura miner. Sedan är det mysigt att få ligga på fällen och bli insmord och gosad med. Lillpluppis! 

Mattias håller på att göra varma mackor nu, sedan blir det soffmys och bebisgos bara. Vi alla är så trötta! En skön söndagskväll... 


Soffan som vi ska beställa! 

lördagen svischade förbi...

Efter en halvtaskig natt i soffan vaknade vi alla runt 06-tiden. Mattias och jag bytte av varandra... Han tog en ledsen Edwin i soffan så fick jag krypa ner bredvid Elias i sängen. Så mysigt! Efter någon timme kom Mattias in med Edwin till mig, vi liggammade och somnade om  medan Elias gick upp med pappa. En skön och behövlig sovmorgon! 

Mitt på dagen klädde vi alla på oss och gick ut på en promenad. Blött och halt, men skönt med frisk luft... 

Eftermiddagen rullade på här hemma. Edwin var trött och sov mest hela tiden. Elias lekte ovanligt bra själv inne på sitt rum! Mattias och jag invigde våra nya kökssaker. En av dom nya stekpannorna och Nicerdicern! Vi gjorde tacos, så himla gott efter all julmat vi ätit. Även Elias åt bra för första gången på länge! 

Efter att vi stökat undan i köket åkte vi upp till mina föräldrar för att titta på Brynäs. Där uppe finns en legotågbana där tåget kör själv på batteri, populärt hos storebror! Men ju längre kvällen led desto tröttare blev han. Ingen powernap idag... Vi åkte hemåt och han somnade på en gång i sitt rum! 

Edwin fick ta ett bad och sedan sova på mage på fällen ett tag. Det gillar han! Till och med badet börjar bli roligt, inte ett enda skrik. Woho! 

På kvällen kom min fina vän Linn hit och hälsade på. Så mysigt! Elias sov ju och Mattias låg i sängen och spelade poker, så vi fick babbla på bäst vi ville! Vi drack te, pratade och myste med Edwin. Han fick en så fin napp-burk! Den har mamman alltid sneglat på, hihi. Tusen tack för den och för en mysig kväll. 

Elias vaknade sent på kvällen (vi har fått så dumma sovrutiner tack vare hans feber och vår lille bebis...) och sedan ville han absolut inte somna om. Så vid midnatt var hela familjen vaken. Jag hängde en tvätt och båda barnen var piggelin, när vi egentligen borde sova allihopa. Men så blir det ibland. Elias var väldigt pratsam och undrade när han skulle hem till mamma. När vi sa att det är imorgon blev han lite känslosam och sa "ja älsker mamma ja". Lilla gubben! När vi försökte vara lite känslosamma tillbaka och prata vidare så bytte han bara samtalsämne... "Har rutiga strumper ja" haha, goplupp. 

Just nu ligger jag och Edwin i soffan igen. Inte så bra för ryggen... Men han är ju så kinkig på kvällarna och somnar och vaknar om vartannat. Då är det bättre att storgrabbarna får sova ifred så byts jag och Mattias av fram mot morgonen om natten varit jobbig. Men vi måste försöka få till bättre rutiner snart, även om det är svårt med liten bebis... Vi får hoppas att hans dygnsrytm börjar likna våran snart. 

Imorgon är det slutet på veckan. Vi har planerat en sovmorgon och en tur till stan. Vi ska börja titta på en ny soffa! Jag tycker att det är panikviktigt medan Mattias tycker att vi kan lugna oss... Typiskt. Men vi får se, han vann nämligen några tusenlappar på trav ikväll så det kanske hjälper! ;) 



en himla bra fredag...

Vilken bra dag! Vi började med morgonmys i soffarna. Mattias och Elias i en soffa, jag och Edwin i den andra. Älskade familj. Vi tittade på en Astrid Lindgren film, åt frukost och gjorde oss redo för dagen. 

Vid 12-tiden delade vi upp oss. Mattias var hemma med Elias som fortfarande var lite hängig (inge mer spya dock!) medan jag och Edwin åkte till mina föräldrar. Lilleman skulle få vara där med bästa mormorn och morfarn en stund med jag åkte till stan. Kolla in mellandagsrean och byta lite julklappar! Det kändes sjukt ovant att åka till stan utan någon av barnen... Men lite lyxigt också, om man får säga så. 

Min mormor gjorde mig sällskap och vi hade så mysigt. Tack och lov för att jag inte hade barn och vagn med... Jösses vad med folk. 

Vi började med några byten av julklappar - Newbiestrumpor till Edwin och en pyjamas till mig som var i fel storlek. Dock fanns inte min pyjamas kvar, men jag hittade fina mysbyxor och en snygg t-shirt som jag köpte istället. Sedan blev det lite andra köp med. En ansiktskräm, varsina hårborstar till barnen, nya nappar till lillebror (jag ger mig inte!) lite grejer på apoteket, en present till Elias som fyller år snart och ett par jeans till mig. Hade presentkort på Gina Tricot och lyckades hitta ett par fina där, perfekt. Kommer bara i ett par jeans av dom jag har hemma, det går trögt med dom sista gravidkilona... 

Nöjd med köpen avslutade vi med en pizza. Ja, det går som sagt trögt med dom sista kilona... Haha. Jag hade nog velat kika lite mer, men det var så rörigt och trångt överallt. Dessutom väntade min lilla älskade bebis! Det får bli fler gånger. 

När jag kom hem var alla grabbarna hos mina föräldrar. Elias var piggare och lekte med tågbana! Lillebror sov på mormors mage. Frid och fröjd. Vi stannade ett tag och myste lite... Mattias och Elias åt även middag där medan en proppmätt mamma matade Edwin. Sedan tackade vi för oss och åkte hemåt. 

Ett bad för storebror! Sedan kom febern smygandes igen, lilla gubben. Alvedon, välling och fruktsoppa är det enda som gäller! Fast han lyckade äta rätt bra idag ändå tycker jag... Huvudsaken att han dricker!

Vi alla myste i sofforna framför teven under tidiga kvällen. Både barnen sov när klockan var 19:00, och då gäller det att passa på! Jag tog en skön dusch med hårtvätt och Mattias dukade fram ost och kex. Fredagsmys! Lagom tills vi dukat undan vaknade både Elias och Edwin... 

Sedan dess har vi haft två barn som inte velat sova. Suck! Storgrabbarna la sig i sängen och tittade på film medan jag försökte tillfredsställa en gnällig bebis i soffan. Passade samtidigt på att beställa ytterligare en present till Elias. Det är ju så svårt att hitta på något såhär efter jul när han har fått så mycket nytt. Leksaker i överflöd... Så vi försöker komma på roliga saker som han ändå behöver. En idé dök upp i huvudet. Han pratar mycket om Buzz Lightyear, Spindelmannen och Batman här hemma. Leker ofta att han är dom, haha! Så jag gick in på en fotosida och beställde en tröja med ett tryck av dom superhjältarna tillsammans och Elias namn på. Tror och hoppas att det går hem hos 3-åringen som redan har typ allt. Nu saknas bara något litet paket, sen är vi klara. Började i god tid med presentköpen, redan på marknaden i höstas - hehe. 

Just nu snarkas det inne i sovrummet, själv ligger jag i soffan med Edwin på magen. Han vaknar så fort jag lägger ner honom, och jag kan inte somna när han ligger på mig... Så vi får se hur länge jag blir vaken inatt. Men bara han inte gallskriker och har ont så är mamman nöjd :)



Lilleman sover med olja i håret inatt i hopp om att skorvet ska ge med sig... 

mammas lilla surläpp...

 

fina foton av frida flodin...

I somras samlades vi kusiner på mammas sida hemma hos oss för en liten fotografering. Våran mormor har nämligen tjatat i en evighet om att vi ska gå till en fotograf och göra förstoringar. Så varför inte överraska henne och göra det i smyg? En perfekt julklapp. Morfar fick också en förstoring! Samtidigt passade vi på att ta syskonkort som vi gav bort till våra föräldrar också. Snacka om att det blev uppskattade julklappar, tårarna rann! Så himla roligt. Visar ett gäng av alla kort som duktiga Frida knäppte på oss...
 
 

edwins bästa kompisar...


njuter av våra nya klappar...

Så härligt att njuta av alla nya fina julklappar! Edwin älskar verkligen sin babysitter, och med den mysiga fällen i den blir det tipptopp! Både rolig att sitta i, och skön att sova i då man kan ställa in liggläge. Elias är så glad för alla nya leksaker, filmer och spel. Ja, till och med dom nya snygga tröjorna är kul att ha på sig! "Storkille-tröja" säger han, hihi... Mattias fick 6 fina whiskyglas från Sagaform (dom med rundad botten) av oss och han redan hunnit avnjuta en god wirre! Han är även nyrakad med en proffsig skäggtrimmer, och ligger för tillfället i badet. Badälskarer! Han fick nämligen en badkudde av sin söner också, tänk så rätt dom prickade, hihi. Själv älskar jag allt som jag fick. Längtar efter att duscha med nya flaskor ur Oliv-serien, få sätta på mig nya brynästrosor och hoppa i den fina pyjamasen! Vi har också provat vår nya Sodastreamer, den kommer användas flitigt. 

Ja, ni hör ju vad vi myser på här hemma! Och tänk vad roligt att gå på stan sedan och utnyttja alla presentkort och köpa något fint för alla tusentals kronor vi blev bortskämda med. 





Den vita ljuslyktan är en favvo-klapp! 

så otroligt tacksam...

Juldagen kom och juldagen gick... Natten efter julaftonen var en bra natt att vara vaken på, tyckte Edwin. Vi vuxna var sjukt trötta, men vår lille bebis höll igång till klockan 06:00 på morgonen. Jäääsp... Så det blev en lång sovmorgon till mitt på dagen! Sedan var det dags för den traditionella julmiddagen hos min farmor och farfar, gott gott. Vips - så vart det tidig kväll och det var dags att åka och hämta storebror hos sin mamma! 

Elias hade feber och var riktigt trött, lilla gubben... Men sedan piggnade han till och höll sig vaken hela vägen hem och en bra stund på kvällen. Alla killarna tog plats i soffan och tittade på smurfarna! Själv slängde jag in en maskin med tvätt, röjde i köket, packade upp alla julklappar ur kartonger och var sedan ner med allt skräp till soprummet. Det var mycket som rensats ut och kastades - skönt. 

På sena kvällen sa jag och Edwin hejdå till pappan och storebrodern. Vi skulle nämligen sova hos mina föräldrar! Mina underbara föräldrar. Vi hade en mysig kväll i soffan, sedan fick Edwin bada och mysa framför brasan. Vilken nöjd kille! Jag tog en dusch och sedan körde mamma och pappa mig i säng. Dom tog hand om Edwin hela natten så jag fick sova. Även Mattias och febersjuka Elias fick sova ordentligt där hemma. Så otroligt skönt att vakna utvilad... Det kändes lite dumt att länma över ansvaret, men jag börjar förstå hur viktigt det är med sömn för att orka med. 

Klockan 06:30 kom pappa in med Edwin till mig. Vi liggammade och sedan somnade vi om tätt intill varandra. Mammas älskade bebis! 

När alla i huset var vakna dukade pappa fram en god julig frukost. Mums! Sedan ammade jag Edwin och skyndade mig hem för att göra ett ryck. Elias och Mattias åkte till bobygda tidigt imorse för att spendera dagen där. Så jag hade en tom lägenhet helt för mig själv, perfekt för att städa! Ut med julgranen... Ja, det var nästan inga barr kvar på den! Dammsög, torkade golven, vek tvätt och städade badrummet. Så skönt att få det gjort.

På eftermiddagen hämtade jag Edwin. Mammas trötta lilla kille... Tusen tack till min fina mamma och pappa för all hjälp vi får. Vi älskar er! 

Vi kom hem ungefär samtidigt som Mattias och Elias. Stackars storebror hade kräkts lite hos sin farmor och farfar. Hoppas det är på grund av febern och dåligt matintag. För det vore inte kul med magsjuka en tredje gång denna månad... 

Just nu sover alla mina tre favvo-pojkar i soffan. Så fina allihopa! Elias verkar trött, men har fått i sig lite frukt och blåbärssoppa. Håller tummarna att han blir frisk snart, lilla älskling. 

Jag ska snart hänga en tvätt och göra något gott till kvällsfika. Varma mackor kanske? Sedan hoppas vi att vi får en bra kväll och natt... :) 





Fina storebror! Hoppas du blir frisk snart... 

andas ut efter julen...

Julaftonskväll, lugnt och stilla... Vi är kvar hos mina föräldrar ännu och bara andas ut. Mattias och grabbarna varvar ner med en whisky. Edwin sover på mormors mage och jag myser i soffan. Men jag har redan åkt hem med alla julklappar, så den biten är avklarad. Hihi, skönt. Vi är så himla nöjd och tacksamma för den här julen. Elias fick en underbar "lilla julafton" igår, och Edwin fick en mysig kväll med så mycket gos och fina saker! Det är det som är viktigast. Att det är barnens jul. 

en underbar julafton...

Vilken underbar julafton! Jag vaknade utvilad imorse, vår lille kille sov nämligen riktigt bra inatt. Bra start på dagen. Efter lite frukost, påklädning och amning fick jag sedan öppna det stora paketet som Mattias köpt. Tre nya snygga stekpannor med nonstick beläggning. Superduperbra! 

Ska bli spännande att prova!

Mitt på dagen lämnade vi hemmet. Mot Bobygda för att fira jul med Edwins farmor och farfar! Där åt vi god mat, fikade, kollade på Kalle Anka och öppnade fina julklappar. Mycket fint fick vi allihopa... Kläder till Edwin, en riskokare, ett varsitt presentkort, pengar, ungsform, fiskespö, mobilfodral och säkert något mer vi glömt. Tusen tack! 




Jul i Bobygda!

Strax efter 17-tiden åkte vi hem mot Forsa. Dags att fira jul hos Edwins mormor och morfar! Där var det fullt hus... Jag, Mattias, Edwin, mamma, pappa, brorsan, farmor, farfar, mormor, morfar, moster, Janne, Frida, Tom, Christer, Lovisa och Peter. 

Dom hade redan ätit och sådär när vi kom, så vi kom lagom till kaffet och julklappsutdelningen! Oj vad fina julklappar! Edwin fick bland annat en babysitter och en underbar fäll. Även fina leksaker och massa annat bra. Jag hade tydligen varit snäll jag med, fick en Sodastreamer med glasflaskor precis som jag önskat mig! Även massa pengar, presentkort, inredningssaker och annat underbart. Längtar tills allt kommer till användning. Vad fick vi mer då? Jo en Nicerdicer-plus (stavning?) WIHO! och Mattias fick blanda annat fina whiskyglas, en skäggtrimmer och massa smått & gott. Ja, man kommer inte ihåg allt... Men det viktigaste är ju gemenskapen. Man ska vara glad för det man har runt omkring sig, inte för sakerna man får! 








Så fina saker, alltihopa. Tusen tack till alla fina människor vi fått fira jul med. Älskar er alla! 

lilla julafton för storebror...

Måndagen den 23:e December började som vilken dag som helst. Effer en hyffsad natt åkte Elias och Mattias på jobb och dagis. Jag och Edwin tog igen lite förlorad sömn på förmiddagen, sedan förberedde vi för storebrorsans hemkomst från dagis! Lilla julafton... 

Runt 16-tiden började folket rulla in! Elias farmor, farfar och farbror kom först. Sedan droppade dom in en efter en. Mina föräldrar, min moster, mina kusiner, deras pappa, min farmor/farfar, min mormor, min lillebror, hans tjej och deras fina hund. Fullt hus = fullt med värme och kärlek. 

Först fikade vi lite. Ja, jag orkade inte hålla på med någon julmat i år... Tack till min farmor och min mormor som hjälpte mig att baka! Sedan kom tomten! Elias blev riktigt skraj i början, hihi. Det kom någon liten tår och han ville sitta i pappas knä hela tiden. Men allt eftersom klapparna delades ut så mjuknade han upp. Det slutade med att tomten fick en kram också! 

Oj vad fina julkappar han fick! Han blev verkligen glad för allting. Fast när han fick kvällens andra tröja tyckte han att Edwin kunde få den, haha. Goplupp. Tusen tack till alla fina människor som varit här och firat jul med Elias. Det värmer att alla i min släkt behandlar honom som deras egna. Och Elias är så lycklig när alla är här! En riktigt bra lilla julafton för våran storebror.

Nu har han åkt till sin mamma för att fira julaftonen där imorgon. Här hemma är allt nu undanröjt och vi har intagit sofforna. Tröttare än tröttast. Mattias fixade iordning lite julmat med sill, pärer och julmust som vi ätit framför Bingolottos uppesittarkväll. Vi fick två lotter av mina föräldrar! Edwin är lite kinkig och somnar/vaknar om vartannat. Men jag upplever redan att Minifom-dropparna har hjälpt mot magontet och gallskriket. Inatt skrek han inte nånting!!! Däremot var han vaken en stund, men det gör inget bara han inte är ledsen. Vi får se hur den här natten blir. 

Det blir lite soffmys ett tag till, sedan hoppar vi i säng och laddar för julafton imorgon! Första halvan av dagen firar vi hos Mattias föräldrar i Bobygda. Till kvällen åker vi till mina föräldrar och firar med hela min släkt. Det blir härligt :) 

Elias blev rädd för tomten, hihi... 

Min mormor agerade tomte, som vanligt! 

Julklappsutdelning! 

Så många klappar till Elias! 


så oerhört tacksam...

Hela gårdagen var kaos... Det började med att Edwin var ledsen hela natten mot lördagen, vilket resulterade i en timmes sömn för min del. Sedan kom Elias till oss på morgonen igår och dagen rullade igång. Till en början kändes det rätt bra ändå, ganska pigg. Elias och jag pysslade med hans julklappar som han ska ge bort. En riktigt duktig och nöjd kille! 

Mitt på dagen bröt jag ihop. Edwin grinade varje vaken minut och inget hjälpte. Dessutom sov han bara korta stunder. Jag kände att hag höll på bli tokig, och det gick ut över både Mattias och Elias. Stackars killar! Så jag tog Edwin med mig och åkte till mina föräldrar medan storgrabbarna åkte till Mattias föräldrar. Där kunde dom leka och ha det bra utan en trött och sur morsa! Och jag fick somna på soffan i två timmar medan min mamma/pappa hade Edwin. Dessutom beställde dom hem mat som vi åt när jag vaknade. Vilken tur jag har! 

Fram mot kvällen samlades hela familjen hemma igen. Elias slog in sina julklappar med ytterst lite hjälp från mig. Så fina så, hihi. 

Sedan tog Mattias och Elias ett bad medan jag och Edwin gick på tjejkväll. Mys med Carro, Johanna och Emilia! Så skönt och roligt att träffas. Dessutom verkade Edwin gilla vårt kackliga tjejsnack, han sov i tant Johannas famn hela kvällen. Tack tjejer för en trevlig stund. 

Natten har varit underbar, tack vare mina älskade föräldrar! Dom kom hem till oss vid 00-tiden då Edwin som allra värst hade sin kvällsshow. Sedan körde dom mig i säng! Hann ta en snabbdusch först och hämta Elias från hans säng, sedan kröp hela familjen (utom Edwin då) ner i storsängen och sov. Och som vi sov! Först sov jag fem timmar i rad. Gick upp och var förtvivlad över att jag sovit så länge, men mamma och pappa körde mig i säng igen. Sov en timme till och vips var det morgon. Gick upp och tackade för all hjälp. Tänk att dom stannade och vaggade, tröstade, sjöng och flaskmatade Edwin hela natten så att vi andra fick sova. När dom kom kändes det dumt och jag kände mig som en dålig mamma. Men såhär i efterhand förstår jag hur behövligt det var! 

När dom hade åkt hem lyckades jag få Edwin att somna om med oss i storsängen. Enda till 08:45 sov han, så gissa om mamman var utvilad med nästan 8 timmars sömn i bagaget?! Underbart. Vi smög upp och ammade medan storkillarna sov vidare till 09:30 ungefär. Önskar att lillebror blir som sin storebror snart. Elias sov från 21:00 till 09:30! 

Morgonen var mysig. Vi tändr fjärde ljuset och åt skinkmackor till frukost. Edwin sov 2 timmar i sitt babynest, så vi andra kunde mysa framför en film, hänga tvätt och göra oss redo i lugn och ro. 

Mitt på dagen åkte hela familjen till stan. En handling på Maxi. Eller det var väl mest Apoteket som lockade. Vi ska prova Minifom-droppar mot Edwins eventuella kolik. Hoppas det hjälper! Handlingen gick smidigt trots mycket folk. Barnen skötte sig exemplariskt till mammas och pappas glädje! 

Sedan var det dags för nästa stopp: buspalatset. Lycklig storebror! Han busade och sprang i nästan två timmar. Edwin verkade trivas han också. Sov hela tiden i min famn, mysigt... 

Hem och vända! Jag packade in matvarorna lite snabbt medan grabbarna väntade i bilen. Mot Norrvägen för att äta tomtegröt, mysa och gå på skattjakt. Elias fick en skattkarta och lyckades hitta den goda skatten, hihi. En härlig fjärde advent. 

Snart ska vi åka hem. Elias är trött eftersom han inte sovit någon tupplur. Men det är bra, då somnar han i tid ikväll inför dagis imorgon. Både han och Mattias ska iväg på jobb/dagis en kortis. Själv ställer jag in mig på en vaken natt med våran nattuggla till bebis! Sedan får väl vi sova på förmiddagen då. På eftermiddagen vill vi  vara fit for fight, då är det lilla julafton för Elias! Alla mina släktningar och Mattias föräldrar kommer och delar ut sina julklappar till honom eftersom han ska vara hos sin mamma på julafton i år. Dessutom kommer jultomten på besök har jag hört, hihi. Hoppas på en mysig kväll för storebror. Och paket, det vet jag att han absolut inte blir utan ;) 



Mysigt hos mina föräldrar! 

lugn bebis = glad mamma...

Inatt har Edwin sovit bra (peppar peppar). Vi körde samsovning och liggamning. Istället för att vara vaken 3 timmar efter nattamningen så somnade han om nästan direkt. Underbart... 

Vi lyxade till det och tog en sovmorgon till 09:30 efter att Mattias åkt på jobbet. En kaffe senare och jag kände mig piggare än någonsin! 

På förmiddagen var Edwin rätt kinkig, ingenting dög. Inte ens att ammas! Han bökar, sparkar, spänner sig och grinar vid bröstet. Svårt att veta vad som är fel... Tog det som att han var övertrött. Gick in i sovrummet, drog ner rullgardinen och liggammade honom. En mycket lugnare kille som åt ordentligt och sedan somnade. 

Medan han sov i sovrummet så passade jag på att vika tvätt och griljera julskinkan! Sedan var det en gladare liten kille som vaknade. Men väldigt mammig! 

Jag googlade runt och såg att man kunde knyta en provisorisk bärsjal av ett lakan. Värt att prova! Tycker inte om vår bärsele, får ont i ryggen och Edwin verkar inte sitta så bekvämt. Men lakan-sjalen gick hem! Oj vad mysigt han tyckte det var. Somnade direkt och sov längen! Sedan ammade vi medan han låg i den, och efter det var han vaken ett tag och bara myste. Även jag tycker den känns skön. En lugn bebis liggandes på magen, med händerna fria. Men jag ska få låna en riktig bärsjal av Elias mamma. Så snällt! :) 

När Mattias kom hem från jobbet åt vi en liten julmiddag. Den nygriljerade skinkan, potatis och en massa godsaker Mattias fick i en jullåda från jobbet. Sex olika korvar, lax, sylta, leverpastej, godis och ljus! 

Efter maten kom Edwins mormor och morfar. Dom hade köpt varsinna tröjor och byxor till barnen! Snygga. Jag tyckte att dom kunde gett det i julklapp, men "vi har ju redan köpt så många julklappar till dom" fick jag som svar. Haha! 

Dom stannade på en kopp kaffe och bebismys. Edwin blev på riktigt bra humör ett tag och bjöd på något leende! Det är vi inte bortskämda med. Jag och Mattias passade på att betala räkningarna medan dom var här. Sedan åkte han och handlade, och jag skyndade mig att diska medan mamma och pappa var kvar här. 

Nu är jag och Edwin ensamma hemma. Mattias skulle till Peter en sväng, så vi har eget fredagsmys! Jag äter lite pepparkakor, ädelost och dricker julmust. Edwin myser i sjalen och är världens nöjdaste bebis. Underbart. Han har dock sovit större delen av dagen, så inatt kanske vi blir vakna?! Hoppas att sjalen gör underverk då också. 

Nu fortsätter myset. Fick just ett leende från Edwin, så vi ska se om han vill komma upp och prata lite :) 



efterkontroll på mvc idag...

Gårkvällen började bra. Edwin skrek inte som han brukar. Han låg nöjd i min famn fram mot midnatt när han somnade och sov i sitt babynest till 02:00. Jag hade då precis lyckats somna jag också. Upp och amma bara! Och vara vaken i några timmar. Äta, grina, somna och vakna efter 20 minuter. Om och om igen, tills klockan till slut var 05:00. Trött mamma som sovit en timme ungefär... Jag tyckte jag höll ut bra och vi lät pappan få sova. Men där vid 5-tiden höll jag på bli tokig, och det slutade som vanligt i tårar och att Mattias fick ta över. Får så dåligt samvete! Men som sagt, jag blir alldeles matt och yr i huvudet när jag bara ammar och ammar utan att få sova... 

Till slut somnade vi allihopa. Mattias åkte på jobbet efter någon timme, medan jag och Edwin fick sova till 08:00 iallafall. Jippie... Med 2,5 timmes sömn i bagaget var vi tvunga att göra oss redo för ett besök på MVC. Tur att Mattias var gullig och hade laddat kaffebryggaren åt mig! 

Efterkontrollen på MVC gick alla tiders. Min lille bebis bara sov och sov medan vi satt och pratade och checkade så allt var bra "där nere". Och oj vad bra min kropp hade läkt. Hon sa att om jag kommit på en vanlig gynundersökning så hade hon inte trott att jag fött barn för 6 veckor sedan. Wow! Kroppen är fantastisk. Man har verkligen ändrat uppfattning om sin egen kropp sedan man blev mamma. Mina 5 extrakilon känns inte så viktiga i jämförelse med allt min kropp har klarat av... 

När vi kom hem så stupade vi i säng, jag och min lika trötta bebis. Hela eftermiddagen låg vi och sov, liggammade och sov igen. Behövligt! Vi gick inte upp för ens Mattias kom hem från jobbet. Ja, jag lagade inte ens middag. Så trött var jag. Det fick bli soppa... 

Nu ikväll har jag orkat diska undan, hängt en tvätt och rensat lite bland Edwins kläder. Små plagg i strl. 44 och några i strl. 50 har fått flytta ut. Galet. Min lilla bebis börjar bli stor?! 

Just nu är sofforna intagna, ljusen är tända, god frukt står på bordet och vi ska titta på en film. Vi har fått värsta Harry Potter-suget, haha. Hoppas på en mysig kväll... Inatt är jag inställd på att vara vaken. Men imorgon har vi inga måsten, så då gör det inte så mycket. Då kan vi sova på morgonen :) 


Mammas lilla nattuggla... 

ett besök på bvc idag...

Natten som var lägger vi bakom oss... En ledsen bebis, många vakna timmar, en trött mamma. Var ganska trött när klockan ringde runt 9-tiden. Edwin också, han sov som en stock. 

Men vi var tvungna att ge oss iväg till bvc. Allt ser bra ut med vår 6 veckor gamla gobebis. Han växer så det knakar! Nu väger han 5160 gram och är 57 cm lång. Stora killen. Angående magknip och kvällsskrik så är det bara att kämpa vidare. Tids nog blir han kvitt det onda och jobbiga... 

Innan vi lämnade stan åkte vi till Dollar med min mormor. Lite nödvändigheter köptes. 

Väl hemma igen var jag trött så in i nordens... Lyckades få en tuttsjuk Edwin att somna bredvid mig - med nappen! Framsteg. Han blir inte längre lika arg när han får den, och börjar lära sig att suga. Men efter ett tag åker den ut. Vi är på rätt väg iallafall... Han sov i 40 minuter, och det gjorde jag med. Otroligt skönt. 

Sedan rullade eftermiddagen på, blev mest mys i soffan med en mammig bebis. Att bli vaggad i famnen är det enda som dugit idag! Lyckades laga middag ändå, som vi åt när Mattias kom hem. Julkorv, potatis och morötter. 

Fram mot kvällen åkte vi till Ljusdal. Min bror och Frida har ju flyttat dit. Såå mysig lägenhet. Där blev det fika, prat, soffmys och tv-spel. Edwin sov typ hela tiden. Han är alltid ett änglabarn när vi är utepå, haha. Trevlig kväll var det! 

Vi kom hem rätt sent. Skyndade mig att ta en dusch och tvätta håret innan Mattias skulle sova. Sedan var jag förberedd på Edwins skrik-timmar. Bäddade i soffan, gjorde fika och startade en film. Nu sitter jag här i soffan med en sovande bebis i famnen. Han har inte gallskrikit något, peppar peppar. Däremot så har han vaknat varje gång jag lagt ner honom. Så det är närhet som gäller! Men huvudsaken han inte skriker och är ledsen. Jag får försöka somna en stund med honom på mig och prova lägga ner honom sen. 

Imorgon är klockan ställd igen... Dags för ett besök på mvc för efterkontroll. Sedan har vi inga måsten att kliva upp till innan jul. Soooova länge på morgonen är det enda som står på schemat // trött mamma :) 

det där med sömnen...

Åter igen är vi inne i en kämpig period. Edwin verkar ha konstant magknip, grinar och gnäller, kräks massor och har svårt att komma till ro. Speciellt på kvällarna... Stackars lilla hjärta! 

Inatt var vi vakna mellan 01-05 ungefär. En massa gråt och bök vid bröstet. Han är så extremt "sug-sugen" utan att vara hungrig alla gånger, och blir därför arg när det kommer mjölk. Men ändå vägrar han ta nappen... 

Det resulterar i en ond cirkel. Äta, grina, få magknip, kräkas, skrika. Sedan blir han övertrött. Somnar i 10 minuter, sedan börjas allt om. Jag önskar att jag vore en supermorsa som kunde trolla bort det onda. Eller åtminstone vara en mamma som orkar vara vaken om nätterna. Jag blir så trött och förtvivlad att det alltid slutar med tårar, sen får Mattias rycka in och hjälpa. Känner mig totalt värdelös... 

Som tur är så sover han rätt bra på morgonen. Då passar jag också på att sova. Mellan 10-11 brukar vi göra morgon här hemma. Så även idag. Sedan fick vi besök av min mamma och min morfar. (Inte min biologiska, men han som jag kallar morfar). Gott med kaffe! 

På tidiga eftermiddagen följde vi med mamma på en promenad. Härligt! Sedan var det dags att mata barn och laga middag. Idag gjorde jag Mattias egenfångade fisk i ugn, med sås och potatis. Det är gott med fisk, men jag förstår inte hur man ska kunna äta det 2-3 gånger i veckan som man rekommenderas att göra?! Här är vi nöjda om vi äter det 1 gång i veckan... Men det är ju bättre än inget. 

Edwin och jag har även hunnit med att mysa i soffan framför en Harry Potter film. När Mattias kom hem sov Edwin, så vi kunde äta middag i lugn och ro. Trevligt! Sedan diskade vi undan och underhöll en missnöjd bebis. 

Innan vi hoppade i myskläderna tog lilla familjen en kvällspromenad. Så mysigt att promenera runt och kika på hus och i alla juliga fönster! Edwin sov skönt i vagnen. Tur han gillar den! 

Han har sovit rätt mycket nu i eftermiddag och sover ännu. Annars brukar han vara rätt vaken från 16-tiden tills dess att vi går och lägger oss. Har haft för mig att han ska somna lättare om han varit vaken en stund på kvällen. Men det har snarare gett motsatt effekt... Så ikväll provar vi med mycket sömn och hoppas att han blir fortsatt lugn och trött inför natten. Han sover skönt i sitt babynest nu medan vi vuxna tittar på en till Harry Potter film och kvällsfikar lite. Ljusen är tända och vi bara myser! 

Inatt ska jag försöka vara en stark och bra mamma om Edwin är ledsen/vaken. Men så tänker jag inför varje natt. Sen när man väl sitter där mitt i natten, och inget hjälper, så känns allt så hopplöst. Man orkar inte det man önskar att man orkar... Men det är bara att kämpa på. Hoppas att min lille bebis slipper ha ont, att det vänder snart. Men det tror vi på :) 

Han bjöd iallafall på ett leende idag, gopluppen!  

livet tar en vändning...

Efter en gnällig kväll, en bra natt och en lång sovmorgon var mamman rejält utvilad imorse. Att Edwin sov mellan 02-06 gjorde extremt mycket, sedan blev sovmorgonen pricken över i:et. Lovely... 

Förmiddagen rullade på här hemma. Vi fick besök av Carro. Sedan kom även Edwins farfar och farbror förvi på en kaffe. 

Mitt på dagen tog vi en vagnpromenad med Carro. Svängde in på Ica och handlade litegranna också. Skönt med friskluft, trots det tråkiga grå vädret vi har... 

Eftermiddagen spenderade vi hemma. Edwin sov i sovrummet medan jag ringde till Försäkringskassan. Massa krångel med min föräldrapenning! Men nu är det löst, så det ska förhoppningsvis inte dröja länge tills pengarna komma. Dessutom får jag första barnbidraget på fredag! Häftig känsla. Förstår fortfarande inte att jag är mamma ibland, hihi. 

Jag hann även vika tvätt och laga middag medan Edwin sov. Han sover faktiskt bra i sin säng på dagarna. Hoppas det funkar på nätterna snart också. 

När Mattias kom hem åt vi mat. Gjorde en mexicana-gryta och ris idag. Gott! Han hade med sig en ny klädhängare till vår hall. Snygg! Även nytt glitter till granen. Det verkar vara viktigt med rätt sorts glitter, haha. 

Idag har jag även tagit ett steg till framtiden. Jag har ju varit arbetslös sedan jag sa upp mig från Dackås i våras... Tanken var ju att börja plugga, och sedan fick vi veta att jag var gravid. Så det blev ju inte riktigt som jag tänkt mig. Men kunde det bli bättre än att vi fick Edwin?! Nej såklart. Fast samtidigt har ju framtidstankarna snurrat i huvudet. Vad ska jag göra? Vi måste ju ha två inkomster. 

Huvudet har sagt plugga, medan hjärtat har saknat det gamla. Vad ska man följa? Jo, jag följde helt enkelt mitt hjärta. Jag saknar mitt gamla jobb på Dackås (arbetskamraterna framför allt!) och känner att jag vill tillbaka. Och efter ett roligt samtal med chefen så är det med 97 % säkerhet att jag får komma tillbaka till sommaren. Lycka! Håller tummarna för att det går vägen. Efter snart ett år som arbetslös, och ett kommande halvår som mammaledig så blir det nog skönt att börja jobba. Och för att inte tala om ekonomin... Med fyra  personer på en lön och en värdelös föräldrapenning är det inte så fett. Men nu känns det ljusare i framtiden! 

Här hemma är det kvällsmys nu. Pojkarna har sovit på soffan medan jag har diskat och röjt i köket. Ska försöka få till en dusch mellan all amning (tuttsjuk bebis med magknip...) sedan blir det soffhäng med tända ljus. En bra start på den nya veckan :) 



ännu en vecka är över...

Söndag och ännu en vecka att lämna bakom sig och stoppa i minnet. Hjälp vad fort det går? Edwin har redan funnits hos oss i 6 veckor. Och snart är det bara en vecka till julafton. Lugna sig... 

Efter en halvtaskig natt fick jag och lillebror en lång sovmorgon. Behövligt! Sedan fick jag frukost på sängen och mysa med båda barnen ett tag innan jag klev upp. Tack mina älsklingar för sömn, mys och kaffe! 

Dagen rullade på... Leka, tvätta, mysa och även en del dispyter. Elias var nog väldigt less på oss efter en vecka! Dessutom tror han att han är både Spindelmannen och Buzz Lightyear, det innebär att han inte kan göra illa sig. Han tycker att han får göra precis som han vill. Så ja, det blir en del diskussioner! Haha.  

Mattias stod för middagen idag. Fläsk och löksås, mmm! Edwin har varit trött hela dagen så han har vi nästan inte märkt av. Tänk om han kunde sova så på nätterna! 

Eftermiddagen och kvällen spenderade vi på Norrvägen. Adventsfika och hockey. Elias är så nyfiken på alla paket under granen, "står Lias på dom?" Goplupp. Hans mamma kom dit och hämtade honom sedan. Ses om en vecka! 

Vi andra stannade ett tag till. Sedan åkte vi hem och gjorde varma mackor, tittade på slutet av Musikhjälpen och myste ner oss i sofforna. Här blir vi resten av kvällen! Sedan håller vi tummarna för liiiiite sömn inatt :) 





vår lilla bebis, 6 veckor...

Imorgon, söndag, blir vår älskade bebis hela 6 veckor gammal. Edwin, fina bästa killen. Njuter av din närvaro och älskar varenda liten min du gör mot mig. Men det är skrämmande var tiden går fort... 

Livet flyter på och vi lär känna dig bättre och bättre för varje dag. Vi hade ju en rätt jobbig period för ett tag sedan med gallskrik på kvällarna, magont, orolig nattsömn och en e.x.t.r.e.m.t hungrig och tuttsjuk bebis. Trött och förtvivlad mamma...  Vi började prova med ersättning på flaska. Men det gav oss bara mer problem, gallskriket blev värre och vi misstänkte kolik. 

Nu har vi inte gett någon ersättning på en vecka. Han har fått tutta precis när han velat. Trött mamma, men det har varit såå värt det. Nu funkar det att helamma alldeles utmärkt, han verkar ha mindre ont i magen, han kolik-skriker inte på kvällarna och nattsömnen börjar ställa in sig efter vårt mönster. Det lönar sig att kämpa! Jo, visst är vissa kvällar/nätter jobbigare än andra... Men överlag så har det blivit bättre och Edwin börjar så smått att vänja sig vid livet utanför mammas mage. 

Han är en bestämd liten herre som berättar tydligt om han är nöjd eller inte. Det bästa som finns är att ligga vid mammas tutte, vare sig man är hungrig eller inte! Men att sova på någons mage/bröst kommer inte långt efter... Då spela det ingen roll om det är pappa eller morfar eller vem det nu är. Närhet är underbart. Speciellt på kvällarna!

Han är ingen napp-kille ännu. Så fort vi provar med nappen blir han skitarg. Spottar ut och börjar grina. Nej det ska vara riktig tutte!!! Ibland kan han dock ta nappen i vagnen eller bilstolen. Alldeles som att han förstår att "här kan jag ändå inte få mammas tutte..." Undra om han kommer vilja ha napp sen? Just nu skulle det kännas som en skön avlastning för mina välanvända tuttar, haha. 

Att bada är inte roligt, nej fy. Då blir det gallskrik. Men att ligga på skötbordet och prata när man är mätt och belåten är ganska mysigt. Men han är snål på leenden! Standard-minen är rynkade ögonbryn och lite surläpp, hihi. Eller höjda ögonbryn och förvånad min. Mammas gulliga surplupp. Han ler i sömnen och har någon enstaka gång flinat med ögonkontakt. Men som sagt, hur mycket mamma än fjantar sig så bjuds det inte på så värst många leenden. Ännu. 

På nätterna sover han gärna på mig. Men då sover ju inte jag direkt bra... Oftast sover han i sitt babynest. Sen har vi det i soffan, i vår säng eller i hans korgsäng. Det spelar ingen roll vart, eftersom det är själva babynesten han känner sig trygg i. Men vid "kinkiga" nätter har jag honom nära mig. Vi har kommit på att ligg-amning är smidigt och skönt! Då brukar faktiskt jag somna om innan Edwin. Sedan vaknar jag till när han är klar, stoppar undan tutten och lägger mig till rätta bredvid en sovandes bebis. Smidigt. 

Jag hoppas att vi börjar få till en någorlunda bra vardag. Rutiner är svårt med spädbarn, men enkla trix som fungerar och underlättar är bra att ha. Ibland känns allt kanske jobbigt och krävande. Men passa på att njuta av din underbara, varma, gosiga minimänniska som behöver dig mest av allt... Och att små bebisar vill ha närhet är ju inte så konstigt. Vilken himla tur att man inte kan skämma bort dom med det! 

Älskade Edwin, vi älskar dig mest av allt. 

med mormor och morfar...

Gårkvällen var mysig. Jag och min älskade bebis, helt ensamma. Han hade visserligen ont i magen och var rätt ledsen ett tag... Men tillslut somnade han sött, på mamma såklart. Natten var hyffsad den också. 

Storgrabbarna sov ju i Bobygda och skulle spendera hela lördagen där. Så Edwin och jag passade på att ha en heldag med hans mormor och morfar! Så mysigt. Julbak, tända ljus, vinterstudion och soffhäng. Sedan klädde vi julgranen! Min farmor och farfar kom dit och fikade också. Goda lussebullar, mamma! 

Jag hade tur och blev bjuden på god mat där. Jag hann också åka hem och göra lite nytta medan mormor och morfar barnvaktade. Ammade Edwin, sedan kunde jag åka hem och dammsuga, vika tvätt och torka golven lite snabbt. Verkligen behövligt. Edwin hade sovit på morfars mage hela tiden, och när jag kom tillbaka hade han vaknat och ville ha mat igen. Perfekt tajming! 

Eftermiddagen började bli kväll. Mätta i magarna på god mat och fika började vi sakna pappa och storebror! Vi hade tur... Mattias och Elias kom till Norrvägen dom också en stund innan vi åkte hem. Edwin tackar sin mormor och morfar för en mysig dag... (Och mamman tackar för mat, fika och avlastning!)

Det var skönt att komma hem till ett städat hem på tidiga kvällen. Hela familjen hemma igen. Jag och Elias tog ett bad tillsammans och tvättade håret. Sedan var jag tvungen att avbryta för att ge en hungrig bebis mat, hihi. Då tog pappan över och badade bra längen med en lycklig Elias. Bada är bäst! 

Nu är det soffhäng med en tutt-sjuk Edwin. På kvällarna är det närhet och mammas tutte som gäller, annars blir man förbannad minsann. Gosbebis! Storebrorsan sover sött och vi vuxna ska väl kika på tv ett tag till innan vi också säger godnatt. 

En mysig lördag lider mot sitt slut... Vi hoppas på att morgondagen blir minst lika bra. Tredje advent och Edwin blir 6 veckor gammal. Vart tar tiden vägen?!


Hihi, mammas sötplupp... 

vi välkomnar helgen nu...

Oj vilken blåsig natt... Fönstren skakade och det var svårt att sova! Både jag och Edwin sov rätt oroligt. Tre gånger ville lillgubben komma upp och ammas, och sedan bara sova riktigt nära mig. Jag låg på soffan med honom på magen och Musikhjälpen på teven, så jag fick inte ihop sådär jättemånga timmar med sömn. Men vad gör det om hundra år? Tur att alla mina grabbar gillar att sova på mornarna, hihi. Elias kom upp till soffan och väckte oss vid 9-tiden. 

Förmiddagen rullade på... Hela familjen var hemma från jobb/dagis ifall vi fortfarande har magsjukebaciller på oss. Men än så länge verkar vi vara rena från det. Frukost, påklädning och starkt kaffe! Efter att Edwin också hade ätit klädde vi på oss och tog en promenad. Solen visade sig och det var riktigt skönt. Vi gick även in på Röda Korset där Elias fick en liten plastgran med belysning att ha på sitt rum. Lycklig kille! 

Eftermiddagen kom. Alla utom storebror ville vila, haha. Det blev lite tv, lek och soffmys. Mattias stod för maten: stuvade makaroner och köttbullar. Vilken fredagsmat! Hihi, men det var Elias önskemål faktiskt. Och rätt gott är det ju ändå... 

Sedan fick vi besök av mina föräldrar. Elias fick en liten bok med julsånger! Det fikades, lektes med Elias och mystes med Edwin. Jag och Mattias fick lite tid att göra ett ryck! Han diskade undan medan jag slängde in en tvätt och bytte sängkläder. Skönt. 

Nu har Elias och Mattias lämnat mig och Edwin här hemma. Dom har åkte till Bobygda och ska sova där inatt. Elias längtade! 

Jag och min lille bebis ska ha myskväll på tu man hand alltså. Ett ihopplockat hem, tända ljus, julmust, chips, tv, vila, mysa och sova. Och kan vi inte sova inatt så har vi ju Musikhjälpen att titta på. LOVELY. 

Imorgon ska vi nog till lillens mormor och baka, mysa och kanske klä julgranen där. Sedan kommer ju resten av familjen hem igen. Det blir nog en bra helg :) 




Elias julklappar ligger nu i en korg under granen för att underlätta dammsugningen... 

mina favoritpojkar...

Hela familjen är nyduschade och nybadade. Edwin tycker fortfarande att det är pest och pina, haha. Men nu är vi rena och fina allihopa. Redo att mysa! Det stormar och blåser där ute, men här inne har vi det som sagt mysigt...Jag älskar min fina familj så oerhört mycket. Bästa killarna! 


förbeder för stormen...

Natten var både bra och dålig i detta hem. Bra för att Edwin varken grät eller skrek igårkväll (!!!) och sedan sov hela natten med ett amningstillfälle. Även storebror Elias sov bra som vanligt. Dålig för att Mattias hade magsjuka hela natten och för att jag inte kunde slappna av och sova. Tacksam för att Musikhjälpen går på tv:n hela nätterna nu! 

På morgonen blev det mys i soffan med båda barnen. Skön start... Sedan pallrade vi oss upp, gjorde frukost och tog tag i dagen. Städa toaletten, diska och plocka lite. Målade lite vid köksbordet. Elias och jag rensade sedan ur lite leksaker och städade på hans rum. Edwin låg nöjd i sitt babynest ett bra tag. 

Mitt på dagen piggnade Mattias till litegranna. Tur det, för jag skulle till tandläkaren! Men Edwin kunde jag lämna hos min mamma för att underlätta lite iallafall. Ammade det sista jag gjorde, sedan lämnade jag storkillarna här hemma och lillebror hos mormor sin. 

Inga hål i tänderna! Undra när jag får mitt första hål? Allt såg fint ut, lite känsligt tandkött bara och en del tandsten... Men efter en rejäl rengöring där känns det fräscht! 

Allt hade gått bra med Edwin! Tredje dagen i rad som han är lugn och snäll på eftermiddagarna. Även här hemma hade det gått bra! Elias och Mattias satt och åt mat när vi kom hem. 

Just nu är dom ute och tar lite luft. "Rastar" storebror som hade rejält med överskottsenergi, hihi... Dom skulle gå till kiosken och köpa lite götta tills ikväll tror jag. Det vankas ju storm! Har fått sms från Fortum att det är klass 2 varning och kan bli strömavbrott. Så vi laddar upp med tända ljus och godis, mysigt! Hoppas bara att ingen av oss åker på pappas magsjukebaciller... 

Snart ska båda barnen bada, sedan kan myskvällen börja! Med mina älskade pojkar. 



Finaste pojkarna jag vet... 

snälla snälla, inte igen...

Gårkvällen och natten var (peppar peppar) riktigt bra. Visst, vi hade en lite ledsen Edwin med magont en stund. Men mellan 23:30 och 02:45 sov han som en stock. Han och jag sover i sofforna nu (i babynestet) när han varit skrikig och grinig, så dom andra får sova. Så inatt låg jag och småslumrade framför Musikhjälpen och lyssnade till Edwins små djupa andetag... Mysigt värre! Vi ammade bara en gång vid 03-tiden, sedan somnade han på mig och sov enda till 06:45. En bra natt! 

Storgrabbarna åkte på jobb och dagis medan vi myste vidare i sängen. Sedan försvann våran dag inne i stan... 

Min kära mormor följde med till Maxi så jag kunde storhandla medan hon skjutsade runt på Edwin. Så tacksam för hjälp! Sedan tog vi en fika på kusin Fridas jobb, gött och behövligt. 

Ett besök på BVC var sedan inplanerat. Ett läkarbesök för Edwin där allt såg bra ut. Skönt att få höra. Han ökar stadigt i vikt och har blivit en riktigt lång kille! Nöjd mamma! Nu väger min bebis 4780 gram och är 57 cm lång, 5 veckor gammal. 

Vi pratade också om hans onda mage och våra kvällar med grin och skrik. Det verkar vara hans tarmar som inte är riktigt utvecklade och "hänger med". Det är mycket som händer i hans kropp nu, och det kan ta tid att vänja sig med allt. Dessutom har han ju vuxit nästa 3 cm på en vecka, så han kanske har haft växtvärk också?! Vi kämpar på och hoppas att han slipper kolik. 

När vi kom hem skulle allt jag handlat packas in i kyl och frys, min lille bebis var hungrig och ja, det rullade på helt enkelt. Sedan följde vi med Mattias när han skulle hämta Elias på dagis. Det vankades Lucia-fika där! Dom hade sjungit och firat Lucia tidigare på dagen, så vi fick titta på film och fika när vi kom. Annorlunda med mysigt! Edwin skötte sig fint och Elias var så fin som tomte så! Allt frid och fröjd, trodde vi...

Men så verkar magsjukan komma på besök IGEN. Vi var ju nyss sjuka?! Men nu i eftermiddag har Mattias spytt och har ont i magen. Fast det kan ju vara nått han ätit också? *hoppas* En sängliggande pappa. Så jag har hoppat som en galning mellan barnen och hemsysslorna. Men det gick faktiskt ganska bra. Lillebror har inte varit sååå himla ledsen ikväll faktiskt, utan han har sovit och varit rätt lugn. Hallelujah! Då kunde jag leka med en leksugen Elias, göra kvällsfika till oss två, få på honom nattkläder, borsta tänderna, hänga en tvätt och plocka ihop. Phew. 

Nu sover Elias och Mattias i sovrummet. Jag har förberett med handdukar och kräkhink där inne utifall att... Själv ligger jag i soffan med Edwin. Hoppas han är lugn ikväll och inatt, och att min oroliga mage bara är inbillning! Jag gör vad som helst för att resten av familjen får vara friska... 



jobbigt att heta edwin...

Just nu är det inte roligt att vara liten och heta Edwin... Jag hoppas att han bara är inne i en "period" och att det inte är kolik. 

Mornarna och förmiddagarna går bra. Då är han lugn, nöjd och sover bra. Sedan trappas det successivtv upp... Det enda som duger på eftermiddagen är att ligga vid bröstet. Så fort jag lägger ner honom grinar han. Han börjar spänna sig, dra upp knäna och försöker trycka på. Magont! Han äter tills han kräks, sen börjas det om. Ju längre kvällen lider desto värre blir det... Nu duger inte mammas tutte heller. Gallskrik vad man än gör. Han verkar ha så himla ont i magen, lillhjärtat... På dagarna kan han inte bajsa heller. Men oftast kommer det ett lass på kvällen/natten. Tur att vi ska till BVC imorgon så jag kan få lite tips. För det är jobbigt för både Edwin och resten av familjen när han gallskriker på kvällarna! Mammahjärtat gör ont, och samtidigt blir jag galen. Varför kan jag inte hjälpa mitt stackars barn?! 

Idag har jag och Edwin varit i stan med mamma/mormor. Köpte dom allra sista julklapparna, tomtekläder till storebror, fikade och myste. Tack mamma! Lilleman skötte sig bra i vagnen. Han sov mest, och ville bara ha mat två gånger. Det tajmade vi in med en fika på Waynes, och andra gången blev det på Radjos. Amningsvänligt! Fram mot eftermiddagen började dock hans magknip sätta igång... 

När vi kom hem var tanken att göra mat tills storgrabbarna kom hem. Men hej du... Det tyckte inte min son att jag skulle göra. Jag fick snällt sitta i soffan med Edwin vid bröstet och Mattias fick laga middag när dom kom hem. Men det gick ju bra det också! 

Jag lyckades få Edwin att somna en stund i babynestet (annars har han svårt att slappna av och sova på eftermiddagarna) så jag kunde äta med Elias och Mattias. Trevligt. Jag hann till och med diska och vika halva den tvätt som skulle vikas. Wow! 

Nu sitter jag åter i soffan med Edwin på magen. Han har otroligt nog somnat igen! Skönt att han får slappna av och vila magen... 

Ska snart försöka vika resten av tvätten, packa ner tomtekläder i Elias dagisryggsäck och göra mig natteklar. Elias sover sedan ett tag tillbaka. Tröttis! Han och pappa var ute efter middagen och invigde en ny pulka, KUL! Hoppas att pappan duger för Edwin en stund också. Svårt att kissa med bebis på magen! Fast det brukar faktiskt vara Mattias han "trivs bäst på". För när han ligger på mig så letar han oftast efter mat och har svårt att slappna av. Han har väl lärt sig vad jag är till för, hihi. 

En bra dag börjar bli sena kvällen. Skönt att vara klar med allt inför jul, så mysigt att titta på granen och Elias julklappar som ligger där under. Mina? Jag öppna dom? Alla bara till mig? Hittills har han inte försökt tjuvöppna något, men vi ska nog hålla ögonen öppna ;) 



Finaste tomte-storebror som ska fira Lucia på dagis imorgon! <3

mammig och tuttig...

Till att börja med måste jag berömma barnen, dom skötte sig exemplariskt igårkväll. Speciellt storebror. Efter kvällsbadet sa vi att det var sovdags, och att jag skulle natta Edwin i våran säng. Okej, sa Elias och kröp ner i sin säng. Sedan somnade han alldeles själv där inne. Inte en enda protest. Duktig kille! Edwin somnade utan gallskrik och sov mellan 22-01 ungefär. Att han sedan var vaken till 03:15 är smällar man får ta... 

Elias var duktig även imorse. Öppna paket från kalendern (en film), klä på sig och åka på dagis med pappa. Inget tjafs! "Jag skynda hem från dagis, kan vi kolla filmen då tycker ja!" Goplupp. 

Edwin och jag tog sovmorgon. Jag får vara tacksam att han gillar att sova på förmiddagarna iallafall. Sedan klev vi upp och gjorde oss redo för besök. 

Min biologiska morfar kom på sitt "årliga besök" med julklapp. Vi fikade och myste med Edwin. Trots att vi inte har sån bra kontakt så var han nog stolt när han höll sitt barnbarnsbarn... Mamma var också här och myste. 

Eftermiddagen rullade på. Gjorde chili con carne tills grabbarna kom hem. Men Edwin var extremt mammig och tuttig, så det var svårt att hinna med. Resten av kvällen har sett likadan ut. Ingenting förutom mamma och hennes tutte har dugit åt lille herrn. Ont i magen har han haft också, lillhjärtat... Tur att bärselen funkade! Jag kunde iallafall hänga tvätt och diska medan grabbarna åkte till skogen. Granjakt! 

Elias och Mattias klädde sedan granen när dom kom hem. Så fin så! Frida var här och hade lite tomteverkstad medans. Själv kunde jag bara sitta i soffan och titta på, med Edwin tuttandes hela kvällen. Tillslut blev han riktigt ledsen och ingenting hjälpte. Usch vad jag avskyr det. Men jag tror det är magen som spökar... Han som bajsade 5-8 gånger per dag förut, är nu nere på 1 gång per dag. Men det ser ut som att han vill bajsa oftare. Tar i som bara tusan... Han är väldigt gasig och spänner sig fruktansvärt mycket på eftermiddagarna och kvällarna. Så nånting är det som är tokigt. Vi ger sempers magdroppar och försöka "cykla med benen" på honom. Men som sagt, han är otröstlig vissa kvällar. 

Nu har han tack och lov somnat efter att ha varit vaken mellan 15:00 och 22:00. Nu borde han ju vara trött och sova inatt? Men jag ska inte hoppas på för mycket. Elias ville sova med oss inatt, så jag ska väl krypa ner bredvid mins favoritkillar nu snart! Edwin sover i babynestet i sin säng. 

Imorgon väntar en dag i stan :) 





en väldigt trött söndag...

Kvällen igår var inte rolig... Mattias hade en utekväll på krogen och då skulle Edwin självklart vara otröstlig. Min stackars lilla bebis gallskrek från 21:30 till 01:00 ungefär. Inget hjälpte... Kolik? Det gör ont i mammahjärtat, samtidigt som jag också blir sååå trött och ledsen. Man känner sig hjälplös och nästan värdelös. Turligt nog somnade vi tillslut och fick sova rätt bra resten av natten. Liggamningen gör underverk! 

Efter en sovmorgon klev vi upp och myste framför Vinterstudion. Perfekt att titta på skidor hela förmiddagen när man är trött. Andra advent och två ljus tända. Vad fort det går!

Någon nytta har jag inte gjort idag. Vikt lite tvätt bara, men thats it. Vi har istället legat huller om buller i soffan och tittat på skidorna, film och sovit. Ja, till och med jag lyckades slumra till. Otroligt skönt och behövligt. Sedan beställde vi pizza till middag. Precis som en söndag ska se ut! 

Nu har Mattias åkt och hämtat hem storebror! Vi har saknat bästa Elias. När dom kommer hem blir det nog kvällsfika, kalender-öppning och mys. Ska försöka hålla Edwin vaken på tidiga kvällen så han kanske somnar bättre ikväll. Kanske bada och leka på brorsans rum! 

Nu tar vi nya tag och laddar för ny vecka :) 



en mysig vinterlördag...

Ytterligare en bra natt bjöd han på, våran lilla Edwin. Härligt att vakna utvilad, lördagen till ära. Mattias åkte ut på isen när han vaknade och lilleman somnade som en stock efter morgonamningen. Då smög jag upp och gjorde mig en rejäl frukost som jag sedan fick avnjuta utan avbrott, hihi. Det var längesedan! När jag var klar kröp jag ner under täcket igen och gosade med mitt underbara barn. Lyxigt liv. 

Resten av dagen har varit mysig. Älskar vinterstudion! Vi låg i soffan och tittade på damernas skidåkning. Sedan tog vi en promenad med vagnen. Ett vackert vinterland... Och så fick vi en glimt av solen som faktiskt visade sig en stund.

När vi kom in igen var det dags för herrarnas skidor. La mig på soffan med Edwin på magen och en filt över oss. Där låg vi under hela tävlingen och bara myste. Älskade bebis! Tänk vad många mysiga timmar vi kommer spendera i soffan framför Vinterstudion och all skidåkning. Och för att inte tala om OS senare i vinter... Jag längtar! 

Mattias kom hem med massor av fisk på eftermiddagen. Härligt! Vi fick även lite snabbt besök av min moster (som hade goda nybakta kex med sig!) och lillens farmor. 

Kvällen har vi spenderar på Norrvägen, och där är vi ännu. Vi har ätit mat, tittat på hockey, ätit godis och bara myst. Mattias är hos en han jobbat hos och äter middag. Så innan vi åker hem ska jag åka till stan och hämta honom. Edwin får mysa med sin mormor/morfar medans. 

En bra dag börjar bli sena kvällen, och en trött mamma hoppas på en bra natt. Men man kan ju inte få allt i världen heller ;) 



nog har vi fått snö alltid...

Natten har varit bra, trots att gårkvällen var allt annat än rolig. Grin och gallskrik mellan 22-00 ungefär. Stackars liten... Och ingenting hjälpte. Han låg och skrek vid bröstet, så i ren desperation gjorde vi en flaska ersättning. En ny mildare variant. Han åt, blev lugn och somnade. Nästa gång han vaknade var klockan 04:20, och då ville han bara tutta en liten stund innan han sov till 07:00. En bra natt tycker mamman! Dessutom somnade vi om båda två efter morgonamningen, hihi lyx! 

Det har varit mysigt att vara hemma idag. Snön har yrt utanför fönstren, det har varit skidskytte på teven, tända ljus, bebismys och inga måsten! Hade inte varit kul att bege sig ut på vägarna i detta oväder, speciellt inte med bebis i bilen. Ja, oj vad snö det har kommit. Nu fick vi så vi teg... 

Mitt på dagen kom min kusin Tom och gjorde oss sällskap. Han myste med Edwin så jag fick gå ut och skotta. Bilen var totalt översnöad och inplogad... Men jag tycker det är roligt att skotta (knäppis!) så det är bara att ta i och köra på. Skulle haft en bättre snöskyffel dock! Skönt att få det gjort. 

När jag var klar bjöd jag Tom på lunch. Sedan kom mina föräldrar och hälsade på. Fika och mys med Edwin! 

Strax efter 16-tiden kom Mattias hem från jobbet. Hade precis stoppar in en hemgjord pizza i ugnen då som vi sedan mumsade på. Lättlagat, snabbt och gott. 

Grabbarna myste ner sig i soffan medan jag började jöbba, hehe. Jag kände för lite omväxling. Byta soffhänget mot att göra lite nytta! Så jag diskade, hängde tvätt, var ut med soporna och skottade av hela vår parkeringsplats. Det har inte hunnits med någon skottning med traktorerna här på hela dagen, fullt upp överallt. Så jag tog vår lilla skyffel (eller ja, spade) och skottade bort all snö själv. Oj vad jobbigt. Men envis som jag är kan jag inte ge upp! Så nu har vi en skottad och fin parkeringsplats. Och en mamma med trött rygg... Men jag har bara mig själv att skylla, haha. 

Nu har jag precis tagit en lång varm dusch och lagt mig på soffan, med Edwin på magen. Bästa myset! Snart ska vi göra kväll här hemma, vi är sååå trötta allihopa. Vågar man hoppas på en bra kväll/natt? :) 






ett bra flow hemma idag...

Trots en sisådär natt var jag rätt pigg imorse när Edwin ville upp runt 08:45. Han var tack och lov inte otröstlig inatt, bara hungrig och pigg... Vi har börjat prova att ligg-amma på nätterna nu, och jag tror det funkar bra. Båda somnar om relativt snabbt. Vi får öva lite till och hoppas att nätterna blir lugna snart.

På förmiddagen hade jag ett bra flow här hemma! Edwin tog en lång powernap medan jag kunde dammsuga, torka golven, damma, städa toan och torka av köksluckor och dörrar. Jag hann till och med dricka kaffe med påtår! Skönt med ett rent hem, och att lilleman kunde sova trots vår högljudda dammsugare. 

Mitt på dagen tog vi en vagnpromenad med Carro. Riktigt härligt med motion och frisk luft. Måste bli bättre på att röra på mig... Edwin älskar ju att åka vagn, så några ursäkter finns inte! 

På eftermiddagen donade jag här hemma. Lagade middag och myste med min lillplupp. Mycket närhet och amning har det blivit idag! Men jag hinner ju ändå med att städa, laga mat, äta i lugn och ro, gå på toaletten och blogga. Så nog får jag den där dosen av egentid som det pratas så mycket om! 

Mattias kom hem med rosor efter jobbet. Tack älskling! Trots att jag var allt annat en trevlig mot honom inatt... Trött och hormonstinn! Jag bad honom iprincip att fara och flyga, hehe. Men det var därför jag fick rosorna sa han. Så han förstår nog att det inte är så lätt att vara nybliven mamma, hihi. Älskar dig! 

Efter att vi ätit spagetti och köttfärssås diskade Mattias undan och försvann hemifrån. Tv-spelskväll hos Peter! Det är han värd, pappan våran. Själv kokade jag kaffe och väntade in besök... 

Min mormor och hennes svägerska Karin kom och hälsade på! Hon hade med sig så fina kläder till Edwin. Tusen tack. Vi fikade och myste i soffan ett bra tag! Kul med besök. 

Nu är det mys på hög nivå här hemma. Nystädat hem, tända ljus, hockey på teven, en sovande bebis och snöstorm utanför fönstet. Äntligen snö! Även om det kanske hade räckt med några centimeter... Hoppas det lugnar ner sig lite så det inte blir kaos! 

Det blir nog en tidig kväll här. Mamman är trött. Och man vet ju aldrig hur natten blir med vår lille bebis! Det är tur att kärleken till sina barn är starkare än några skitnätter... ;) 





när barnen är otröstliga...

Finns det något värre än när barnen har ont, är sjuka eller bara otröstliga? Inatt hade vi det jobbigt allihopa. Edwin var för första gången totalt otröstlig och bara grinade. Det riktigt skär i hjärtat... Vi provade allt, men inget funkade. Bästa pappsen lyckades tillslut få honom att sova några timmar tillslut. 

Såhär i efterhand tror jag att det var hans skavsår i ljumsken som var boven i dramat. Det sved säkert och gjorde ont. (Men det tänkte vi aldrig på mitt i nattkaoset...) Som tröst ville han suga på mamma tutte. När det kom mjölk blev han arg, för egentligen var han kanske inte hungrig. Men det trodde såklart två nojjiga föräldrar. Vad har jag för skit-mjölk som inte mättar?! Efter att ha ammat i två timmar med grin och skrik, fick han ersättning. Det blev ännu värre då... Ja, han var ju kanske inte ens hungrig från början? Magen var superhård och spänd. Stackars lilla vän! Både skavsår i ljumsken och ont i magen av all mat, då är det klart man är ledsen! Önskar att jag kunnat luska ut detta lite tidigare, men det är lätt att vara efterklok... 

Klockan 10:45 hade vi tid på bvc. Edwin följer sina kurvor till punkt och pricka, snacka om nöjd mamma. Mjölken duger än! En månad gammal väger han nu 4420 gram och är 54,5 cm lång. Mammas stora kille! Han följde även bra med blicken och rörde sig fint. 

Det enda som inte är fint är hans ljumskar. Det är som skavsår och riktigt rött. Bvc-sköterskan trodde att det var lite svampaktigt också. Jag fick tips på två bra salvor som vi hoppas ska hjälpa. 

Efter bvc-besöket fick vi sällskap av min mormor på Maxi. Handling och ett besök på apoteket. Älskar att dom har apotek där, så smidigt. Man har verkligen börjat uppskatta små saker som förenklar vardagen som nybliven förälder! 

Istället för att åka hem följde vi med min mormor hem. Jag var trött och Edwin var fortfarande lite ledsen och kinkig. Han var väl trött han med efter en jobbig natt... Mormor tog på sig att laga middag som vi fick äta där när Mattias slutat jobba, så jag slapp skynda hem och laga mat. Jag och Edwin fick gå och lägga oss. Så underbart! Min bästa mormor.

Det var så skönt att få somna en stund med Edwin på mig, bästa myset... Sen fick han vädra rumpan och smörja med ny salva. Vi la även en bit bomullstyg mellan blöjan och ljumsken. En helt ny bebis! Nöjd och glad igen. Mammas hjärta...

Väl hemma blev det ett bad för lilleman. Fortfarande inte populärt hos honom, grin och protester, hihi. När han var klar kom hans mormor och morfar på besök. Det var betydligt mycker roligare tyckte han. Myspys! 

Nu ska trötta familjen snart sova. Jag har precis diskat undan i köket och Mattias har hängt en tvätt med tygblöjor. Skönt för lillstjärten att ha här hemma ibland. Inatt hoppas vi att vi har en nöjd bebis och att vi alla får sova! Edwin ska få en slurk mat till, sen håller vi tummarna :) 



vår bebis blir en månad...

Idag är det en hel månad sedan vår äkskade bebis föddes. Samtidigt som det känns som att tiden rusar iväg, känns det som att han alltid funnits hos oss. Fina Edwin, som har förändrat mitt liv totalt. 

Vi har haft ett par dåliga dagar här hemma... Jag hade oturen att smittas av Elias magsjuka. Så hela gårdagen låg jag nedbäddad med Edwin bredvid mig. Det var det enda jag orkade efter att ha fått "tömma mig" ordentligt från båda hållen... Det var en pina att amma, men jag försökte så gott jag orkade. Min mjölk är ju precis vad Edwin behöver för att klara sig mot sjukdomar! Men ibland fick Mattias ta till flaskan. Han skötte också alla blöjbyten, diskade och donade. Sedan myste lilla familjen i sängen framför ett gäng filmer. Både Mattias och Edwin klarade sig från att bli sjuka, och jag har varit frisk i 48 timmar snart. Så sjukan var bara på en kort visit, det tackar vi för. Hoppas att Elias är riktigt frisk också och inte smittat någon hemma hos sin mamma! 

Idag är vi som sagt pigga. Har vikt tvätt, tvättat ännu mer och donat med sådant jag inte hade ork till förut. Skönt. Sedan kom Carro hit. Edwin och jag hakade på en promenad. Härligt med frisk luft, jag hade inte varit utanför dörren sedan i Lördags. Vi gick en liten runda, sedan hälsade vi på Edwins mormor och fikade. Någon var visst rejält Edwin-sjuk, hihi. 

När jag kom hem från promenade hade Mattias gjort mat. Fisk och pärer, gott gott gott. Nu har han åkt ut med köttfärs så jag och Edwin har soffmys. 

Snart ska jag gå igenom alla julklappar och checka så att allt är klart. Måste skriva på "etiketterna" också, innan jag glömmer vems som är vems! Bädda rent i sängarna ska jag också göra. Sedan får det bli en lugn och mysig kväll. Ska kanske försöka få till ett bad. Fast det är inte säkert jag hinner det, med en tutt-sjuk bebis på kvällarna. Vi får se vad han bestämmer, min älskade lilla unge :) 

Såhär kan man också sova... <3 

natten blev inte så rolig...

Nej, den här natten har inte varit speciellt rolig. Det började dock bra, hela familjen låg och sov i storsängen innan 23:00, till och med Edwin. 

Vid midnatt vaknade jag av att jag fick en kaskadkräkning över mig. Som nybliven mamma är jag ju rätt van vid spyor, så jag trodde såklart att det var Edwin. Men det var något som inte stämde... Spyan kom från fel håll, den luktade inte bröstmjölk och den var inte alls vit som den brukar. Jag satte mig upp i ett ryck och insåg att det var storebror som låg och kräktes. Stackars gubben... 

Hela sängen var nerkräkt av allt han ätit dom senaste dygnen. Han har inte varit matglad den senaste tiden, och vi förstår ju varför nu... Stackarn blev jätterädd och ledsen! Mattias satt med honom i duschen medan jag proppade tvättmaskinen full med sängkläder och handdukar. Som tur var sov Edwin som en stock, så vi kunde koncentrera oss på Elias. 

Jag tog också en dusch och tvättade håret, sedan myste alla grabbar ner sig i sofforna. Elias fick öppna ett paket som var menat till julklapp, äta lite choklad och titta på film mitt i natten. Men är man sjuk finns det inga regler! I paketet låg en Toy Story film, väldigt uppskattat av Elias! 

Killarna somnade och jag donade, mitt i natten. Koka nappar, hänga tvätt och tvätta ännumer. Ja, hela sängen åkte in i tvättmaskinen som snurrade hela natten. Påslakan, lakan, täckena och kuddar! 

När klockan var 05:30 lyckades även jag somna till. Edwin sov bra inatt och ville bara äta två gånger. Tack för det min bebis! 

Strax efter 6-tiden vaknar jag av att Elias står och gnäller bredvid mig, samtidigt hör jag hur hans mage bara bubblar och hur allt rinner igenom honom. Han tyckte det var jätteobehagligt med så mycket löst bajs, nästan så han skämdes. Lilla älskling... Den fullkomligt rann längs hela honom, men som fort han var ren och torr blev det bättre. 

Mattias och jag "bytte barn" sen. Jag som passat Edwin la mig i sängen med Elias, och Mattias matade en missnöjd Edwin. Vi låg och tittade på bamse, och Elias fick i sig vatten och en flaska välling. 

Vid 10-tiden vaknade hela familjen till liv idag. Det hänger tvätt överallt och alla är såå trötta! Men Elias mår bättre säger han, och har inte kräkts/bajsat något mer. Han har till och med ätit lite macka och nyponsoppa! 

Vi hade nyss morgonmys i sängen, utan täcken - hihi. Elias öppnade alla sina kalendrar. Luckor, paket och choklad! Nöjd kille! Trots att det var ett tråkigt paket idag, en ny tandborste och tandkräm. Men han är tacksam, fina Elias! Resten av paketen är mycket roligare, vi börjar lågt, hehe. 

Nu hoppas vi att dagen blir bra, att storebror får behålla allt i magen och att ingen annan blir sjuk. Det värsta som finns är när barnen mår dåligt... 


vår lilla bebis 4 veckor...

Edwin är nu 4 veckor gammal, vart tar tiden vägen? Det gäller verkligen att njuta och ta vara på varenda sekund. 

Vi börjar lära känna vår lille kille allt mer! Edwin är oftast nöjd med livet och gillar att sova, sova, sova. Helst på dagarna, vilket mamman hoppas det ska bli ändring på... Han älskar närhet, det bästa är att få sova mot någons bröst och bli pussad på. Då mår man gott! Men han är ändå inte en bebis som "kräver" närhet hela tiden. Han kan ligga själv ganska långa stunder när han är vaken. Och han sover alltid i sitt babynest, dag som natt. Han grinar när han är hungrig, har magknip eller är extremt gos-sugen. 

Sömnen på natten har det ju varit si sådär med. Och samtidigt har jag tyckt att amningen "krånglat" lite. Han åt, åt, åt och kräktes. Om igen... Vi började då att erbjuda ersättning efter amningen. Jag tog alltså inte bort något amningstillfälle, men han fick ersättning efter att han tuttat på kvällen. Det funkade bra! Han tuttade, fick ersättning, blev lugn och sov. Men vi kämpade på med amningen, och nu fungerar det riktigt bra! Han äter från båda brösten (hade problem att ta ena tutten i början) och vi behöver inte erbjuda ersättning lika ofta. Jag tycker även att kräkningarna kommer mer sällan. Jag hoppas vi är på rätt väg och att min mjölk räcker till. Annars är jag så tacksam att ersättningen finns! 

Nu har han haft en tillväxtsperiod och velat äta hela tiden nästan. Jag tycker det märks att han växer! Han börjar kännas stor, hihi. Han är så stark i huvud och nacke också! I klädväg sitter storlek 50 som en smäck nu. Även något plagg i storlek 56 kan han ha. 

Att bada gillar han inte speciellt mycket. Det är skönt i 20 sekunder, sedan kommer surläppen fram! Hoppas han blir likt sin storebror sen, han som älskar att bada! Däremot gillar Edwin både vagnen och bilstolen. Så fort han får på sig overallen somnar han, då vet han att han ska få åka bil eller sova i vagnen! Nappen tar han bara i vagnen och bilstolen, lite lustigt! 

Ja, han är en underbar liten kille. Våran Edwin. Tänk att just vi ska få vara med dig i många, många år framöver. Jag är så lycklig som fått äran att vara din mamma. Och jag ska göra allt jag kan för att stark och skydda dig, vad som än händer. Mamma, pappa och storebror älskar dig Edwin! 

RSS 2.0