det där med sömnen...

Åter igen är vi inne i en kämpig period. Edwin verkar ha konstant magknip, grinar och gnäller, kräks massor och har svårt att komma till ro. Speciellt på kvällarna... Stackars lilla hjärta! 

Inatt var vi vakna mellan 01-05 ungefär. En massa gråt och bök vid bröstet. Han är så extremt "sug-sugen" utan att vara hungrig alla gånger, och blir därför arg när det kommer mjölk. Men ändå vägrar han ta nappen... 

Det resulterar i en ond cirkel. Äta, grina, få magknip, kräkas, skrika. Sedan blir han övertrött. Somnar i 10 minuter, sedan börjas allt om. Jag önskar att jag vore en supermorsa som kunde trolla bort det onda. Eller åtminstone vara en mamma som orkar vara vaken om nätterna. Jag blir så trött och förtvivlad att det alltid slutar med tårar, sen får Mattias rycka in och hjälpa. Känner mig totalt värdelös... 

Som tur är så sover han rätt bra på morgonen. Då passar jag också på att sova. Mellan 10-11 brukar vi göra morgon här hemma. Så även idag. Sedan fick vi besök av min mamma och min morfar. (Inte min biologiska, men han som jag kallar morfar). Gott med kaffe! 

På tidiga eftermiddagen följde vi med mamma på en promenad. Härligt! Sedan var det dags att mata barn och laga middag. Idag gjorde jag Mattias egenfångade fisk i ugn, med sås och potatis. Det är gott med fisk, men jag förstår inte hur man ska kunna äta det 2-3 gånger i veckan som man rekommenderas att göra?! Här är vi nöjda om vi äter det 1 gång i veckan... Men det är ju bättre än inget. 

Edwin och jag har även hunnit med att mysa i soffan framför en Harry Potter film. När Mattias kom hem sov Edwin, så vi kunde äta middag i lugn och ro. Trevligt! Sedan diskade vi undan och underhöll en missnöjd bebis. 

Innan vi hoppade i myskläderna tog lilla familjen en kvällspromenad. Så mysigt att promenera runt och kika på hus och i alla juliga fönster! Edwin sov skönt i vagnen. Tur han gillar den! 

Han har sovit rätt mycket nu i eftermiddag och sover ännu. Annars brukar han vara rätt vaken från 16-tiden tills dess att vi går och lägger oss. Har haft för mig att han ska somna lättare om han varit vaken en stund på kvällen. Men det har snarare gett motsatt effekt... Så ikväll provar vi med mycket sömn och hoppas att han blir fortsatt lugn och trött inför natten. Han sover skönt i sitt babynest nu medan vi vuxna tittar på en till Harry Potter film och kvällsfikar lite. Ljusen är tända och vi bara myser! 

Inatt ska jag försöka vara en stark och bra mamma om Edwin är ledsen/vaken. Men så tänker jag inför varje natt. Sen när man väl sitter där mitt i natten, och inget hjälper, så känns allt så hopplöst. Man orkar inte det man önskar att man orkar... Men det är bara att kämpa på. Hoppas att min lille bebis slipper ha ont, att det vänder snart. Men det tror vi på :) 

Han bjöd iallafall på ett leende idag, gopluppen!  


Kommentarer
Johanna

Tänkte angående nappar. Har du provat alla olika sorter som finns? Vet att jag fick prova några innan Ida var nöjd.

2013-12-17 @ 21:18:13
URL: http://johanna--ostlund.bloggplatsen.se
Sara

Har provat 4 olika! Mam's 0-2 månader, Mam's 0-6 månader, Esska 0+ månader och en helt i naturgummi... Vad finns det mer? Önskar att han börjar, tror det skulle underlätta en del.

2013-12-17 @ 21:21:24
mamma

Jag jobbar inatt..så det är bara att höra av sig om jag kan vara till nån tröst och hjälp /puss&kram mamma

2013-12-17 @ 23:01:18
Johanna

Kollade på nätet och där finns det fler varianter. Bland annat runda nappar. Kanske finns på leksaksaffärer? Hoppas för er att han blir bättre SNART. Vet hur jobbigt det kan vara. Kämpa!

2013-12-17 @ 23:42:06
Sara

Tack snälla ni båda! <3

2013-12-18 @ 00:02:45


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0