oförglömligt i ullared... ❥

Ja, nu är det gjort. Det som vi pratade lite lätt om redan för lääängesedan. Det vi fantiserade om, men som man kanske inte trodde skulle bli av ens. Och går vi tillbaka 4 år i tiden så skulle vi väl bara ha hånskrattat om någon berättade att vi skulle göra den här resan tillsammans. "Sara, om fyra år kommer du att åka till Ullared med Mattias ex, hans föredetta svärmor och hennes syster". Nja. Då hade jag nog trott att dom tog med mig dit för att kunna ha ihjäl mig i lugn och ro, sedan lämnat mig hjälplös i en stuga i Ullared och åkt lyckliga hemåt. Haha! Men nu har vi alltså varit i Ullared och haft några helt underbara dagar tillsammans! 

Det var alltså Johanna, hennes mamma, moster och jag som satte oss i bilen i Tisdags och rullade ner mot Ullared. Det var skapligt drygt att åka alla dessa mil och timmar... Men vi turades om att köra allihopa, stannade när vi var kissnödiga, sträckte på benen och fikade/åt mat. Efter ungefär 9 timmar var vi äntligen framme! 

Vi checkade in och installerade oss i våran ministuga. Från början var det ju tänkt att det bara var jag och Johanna som skulle åka. Men med facit i hand så blev ju resan både billigare, skönare med körningen dit/hem och så sjukt jäkla rolig! Jag har nog inte skrattat såhär mycket på länge... Att få shoppa loss, dricka vin och dela en trång stuga med tre fantastiskt roliga personer bjöd på miljontals skrattanfall och en massa tok! Kanske var jag lite rädd innerst inne att det skulle bli stelt (jo, jag har nog inte legat högst upp på någon av deras listor direkt). Att jag skulle känna mig osäker och inte passa in. Men herregud - allt har varit så lättsamt, humoristiskt och enkelt. Till och med toalettbesök, förlossningar och våra fula fötter diskuterades i detalj, haha! 😂

Och som vi har shoppat... Jösses. Första kvällen skulle vi bara "kolla läget" litegrann. Vi visste inte vad vi ville ha. Däremot visste vi vad vi inte skulle köpa. "Vi ska då fan inte köpa nå duschcremer och schampon..." OCH VAD GÖR VI??? Det första vi fullkomligt öser ner i kundvagnen är schampoflaskor, duschcremer och balsam! Hahaha. Men allvarligt, det var galna prisskillnader på just den avdelningen. Jorå, vi lyckades komma upp i en tusenlapp redan första kvällen. Lätt gjort! 

Första kvällen i stugan blev det lite partyparty också. Lika bra att köra på ikväll var det nån som sa, haha. Vin, prat och skratt. Herregud så kul. Och när vi var som mest på hugget kom vi på att vi skulle ränna ner till servicehuset och duscha med. Ett under att allt gick rätt till, haha... Sedan kom vi väl i säng i rätt bra tid ändå, fnissiga och glad i hatten! 😂

Dag två började väl lite segt. Jag kände mig rätt pigg, men var tvungen att bota en dagen-efter-huvudvärk med lite tabletter. Johanna tog dock priset som den segaste av oss den morgonen. Att vi kunde bli så påverkade på några glas vin?! Dock rekade hon till sig väldigt fort, och vi promenerade till Gekås en timme senare än dom andra två. Shoppingredo!

Vi delade upp dagen i två pass. Först fyllde vi vagnarna med kläder, jackor, väskor, leksaker, ännu mer duschartiklar (haha) och en massa annat smått och gott. Sedan tog vi en fikapaus där inne och fortsatte lite till. Tillslut bara snurrade vi runt runt på avdelningen med inredning. Hjälp! Lyckades rycka åt mig lite fint till nya huset iallafall, sedan gav vi upp och åkte hem till stugan. Men efter lite vila, thai-middag och en skitpaus var vi på hugget igen! Ja, den eftermiddagen shoppade vi så pass mycket att vi kände oss helt klara. Vi sa allihopa att vi kände oss nöjda och inte behövde handla något mer dagen efter. 

Men så fort vi kom till stugan och började rota bland våra saker kom vi på att vi nog ville åka dit en sväng innan vi åkte hem dagen därpå. Klappat och klart, vi måste dit igen! Den kvällen var lugn och skön. Några glas vin, en massa prat och ännu mer skratt. Sedan bröt vi upp rätt tidigt. En dusch och hopp i säng! 

Dag tre kickade vi igång tidigt. Göra oss redo, äta frukost, packa in i bilen och städa ur stugan. Bilen var överfull när vi åkte mot varuhuset, men likförbannat skulle vi in och handla mer! Fast tur var väl det... Det slank ner rätt bra saker i korgarna! Bland annar en varsin julklappskalender till Elias, Edwin och Ida. Vi har ju köpt små julklappar innan, som har blivit väldigt dyrt och jobbigt. Men nu delade vi på en lego-kalender till Elias. Och Edwin får en kalender med Pixi-böcker. Enkelt, billigt och mer användbart än tusen småsaker som bara blir liggandes ändå. Toppen! 

Vid 9-tiden hade vi tryckt in oss i bilen och började rulla hemåt. Skrattar för mig själv när jag tänker på hur jäkla galet vi satt. Gula påsar högt och lågt, haha! Men faktiskt så tyckte jag att hemresan kändes fortare. Vi gjorde en hel del kiss/fika/matstopp vilket helt klart behövs när man åker över halva Sverige. Men vi hade tur med trafiken både dit och hem, så nu när jag tänker efter känns inte bilresorna så hemska. Vi körde ungefär två timmar var både dit och hem, så det gjorde nog mycket att det inte kändes så jobbigt. 

Nä, fysjutton vilken härlig resa! Galet mycket pengar har det gått åt såklart, men oj så mycket vi har fått för pengarna! Dessutom är jag så glad för att den här resan blev av, det har betytt så mycket för mig personligt. Ja, jag kan rent ut sagt säga att jag känner mig så otroligt tacksam och lycklig som har fått uppleva det här med Johanna. Det är svårt att skaffa nya vänner tycker jag, har alltid tyckt, men att kunna se sin bonusson's mamma (och sin sambos ex) som en nära vän känns helt fantastiskt. Ja, det blir så många känslor och jag känner mig alldeles varm av glädje! Det här bara måste vi göra om. Skulle inte alls ha nått emot att bilda ett Ullared-gäng med dom här tre som var med den här gången. Heja oss! 😄



sommar... ☔️🍓☀️⛵️🌾💦🌺🐝

Det sa bara pang, så var vi inne i sommarens sista månad - Augusti... Och visst har vi lyckats skrapa ihop några härliga sommarminnen trots att jag har jobbat i flera veckor, och trots att det regnat mer än någonsin.

Eftersom jag har jobbat varannan förmiddag/eftermiddag så har vi ju faktiskt kunnat utnyttja några timmar varje dag till att hitta på något. Regniga dagar har vi tex varit på Mulle Meck, buspalatset, shoppat, hälsat på släktningar eller busat med "vår andra familj" i Strömsbruk eller hemma hos oss. 

När solen har visat sig har vi försökt utnyttja ute-livet så mycket som vi bara kunnat. Poolplask och lek på gräsmattan hos mina föräldrar. Lekparkshäng. Glass i stora lass. Ytterst få (men härliga) dagar på stranden. Varit ute på sjön med båten. Plockat hallon, smultron och jordgubbar. Sprungit skrikade genom iskallt vatten i vattenspridaren. Firat mamma som fyllt 50 år. Haft en heldag på trav. Grillat hos härliga människor. Och bara haft det bra helt enkelt. 

Vi har även lyckats få till två små "minisemestrar" med barnen. Kan tycka att dom är lite för små för att uppskatta en vecka på typ Gotland eller så, men dagstrippar och en liten övernattning känns alldeles lagom för oss just nu. Vi är glada att vi lyckats skapa två fina traditioner. Först ut är en heldag med familjen Östlund/Wallström på Furuvik. I år fick vi en jättefin dag som alla barnen uppskattade enormt mycket. Alltid lika trevligt. Sedan har vi för andra året i rad hälsat på Mattias barndomsvän m. familj i deras sommarstuga. Dom bor egentligen i Värmland, men har stuga mellan Falun och Rättvik. Det blir ju ungefär halva vägen var, så det blir perfekt att träffas där i Dalarna varje sommar. Dom har tre stycken barn som just nu är 5 år, 3 år och snart 1 år. Så gissa om dom har kul med våra kids som snart är 5 år och 2 år. Ja herregud vad dom lekte och hade sig. Dom fann varandra direkt och blev som syskon hela högen. Underbart att se!

Elias och den äldsta tjejen Tilda blev riktiga bästisar, dom såg vi knappt skymten av. En massa bus och hemlisar hela tiden, haha. Älskar verkligen stället dom har, världens största gräsmatta där barnen kunde springa fritt. Sån himla frihet, vilket även gav oss vuxna tid att sitta ner och prata, skratta och ha det skönt. Ja, det är en härlig familj som vi alla trivs så bra med. Det känns så kul att vi träffas såhär en gång per år och grillar, badar, leker, skrattar, gör utflykter och övernattar. En lagom liten semestertripp! 👌🏼

Måste även säga att bilresan dit och hem gick väldigt bra. Mysigt att stanna efter vägen och fika, leka och pausa lite. På vägen hem var det däremot kväll, vi var väl lite oroliga över hur det skulle gå med sovning och sådär... Men det gick toppen. Elias somnade efter tio minuter och sov HELA vägen hem, medan Edwin sov i 45 minuter bara men var nöjd resten av vägen. Sedan var det bara att bära upp båda två och göra natteklara, sedan somnade dom om direkt. Phew!

Förutom alla utflykter och mysiga dagar med barnen så har även mamman fått njuta lite på egen hand. En utekväll med mina fina vänner Carro och Johanna. Så trevligt att få sitta och prata/skratta och dricka gott enda in på natta. Sånt behöver man ibland... Sedan lyckades även min gamla goa tjejliga styra upp en helkväll tillsammans, otroligt att alla 6 kunde! Det blev en kväll i solens, drinkarnas, minnenas, musikens och skrattens tecken. Helt fantastiskt! ❥

Och den som säger att lite vin inte hör sommaren till vet inte vad dom missar... Har fått uppleva några lunga och trevliga vinkvällar med fina vänner. Senast hade jag en otroligt härlig kväll i Näsviken med Marlene och Carro. Jorå, morsan håller än! Haha. Är så glad att jag faktiskt har tagit mig i kragen och unnat mig lite uteliv/egentid i sommar. Och än är det inte slut... Till helgen är det kräftskiva hos chefen som gäller. Och jag vet mer erfarenhet att det kan gå hur som helst. Sedan är vi faktiskt bjudna hem till våra blivande grannar helgen efter. Så himla snällt och välkomnande! Liten by-fest med husen som ligger i närheten av vårat, spännande! 😄

Ja, nu när jag summerar sommaren så känns det som att vi haft det bra. Många fina minnen att leva på under vinterhalvåret... Har faktiskt framkallat ett helt gäng med sommarbilder idag, blir roligt att kolla igen sen. 

Nu är alltså vardagen tillbaks hos oss. Jag har fortfarande ledigt från jobbet, men Mattias och Edwin är tillbaka på jobbet/dagis. Elias börjar nästa vecka då han kommer till oss. Själv ska jag försöka komma igång med plugget efter sommarens uppehåll. Känns både tungt och motiverande... Men jag antar att det blir en slow-start tills allt med flytten har lagt sig. För ja, om mindre än en månad bor vi i hus! 😁 

Och om bara två veckor är jag och Johanna i Ullared och shoppar loss. Kan det bli bättre?! 

Just nu känner jag bara en stor tacksamhet över vad vi har upplevt, upplever och kommer uppleva 












RSS 2.0