en fin dag med gänget



Idag har jag haft en trevlig dag med lilla gänget mitt. Emilia och Mattias alltså, höhö. Vi vaknade som vanligt mellan O6 och O7, jag hade ju absolut kunnat sova längre, men det kan tydligen aldrig herrn. Jo, bara när jag måste kliva upp tidigt och jobba. Då är det minsann skönt att ligga och sova hur länge som helst ;) När vi hade ätit frukost och bara tagit det lugnt åkte vi in till stan med Emilia. Bra jävla fikasugen å!

Så det blev en fika på Dackås. Så himla avslappnande att bara få sitta för en gångs skull. Och veta att man inte ska börja jobba om fem minuter eller så. Så jäkla härligt.

Vi gick en sväng på stan med. Jag höll på att inte köpa något, men så avslutade vi på åhlens där mitt favorit Aussibalsam finns. 109 spänn på rea är ju som hittat det... Dessutom fick jag något av Mattias som jag alltid velat ha. Något jag drägglat över i x antal år men som är förjävla dyrt. Alltså, för dyrt. Åå, simply soap-parfymen från CLEAN. Egentligen kvittar det vilken av dofterna det är, för dom är oslagbara allihopa! Dock försökte jag avstyra köpet men jag lyckades inte, och lite glad för det är jag väl kanske. Hihihi vad underbar han är. En dildo fick jag också av honom (!!!)

Nu har jag precis diskat och donat om lite här. Blev så sugen tack vare gardinerna. Så vi tog en promenad upp till norrvägen och hämtade hem fårskinnsfällen som nu ligger fint på fotpallen, mm. En tur ner till förrådet blev det också, så nu ligger den beige/svarta mattan under bordet igen. Nä, dags att kika på hockey och bara mysa.

allting var så enkelt då

Även fast vi var lediga idag slog vi upp ögonen strax efter klockan O6. Men det är ju faktiskt lite skillnad på att måsta ge sig iväg till skola/jobb och att få ligga kvar och mysa hur länge man vill. Trots det bryggde jag kaffe klockan O7 (har äntligen köpt en stor kaffebryggare) och efter frukosten blev det en skön dusch. Skönt hörreni.

Mormor bjöd på lunch hemma hos henne idag, goda våfflor. Och sedan somnade vi som små barn i sängen. Vaknade igen, drack lite kaffe och åkte upp på dollar och fyndade lite. Väl hemma igen var det dags för middag, sen tog vi en skön promenad i solen som är uppe så himla länge om dagarna nu. Underbart, man blir såååå glad.

Nu har jag strykt och satt upp nya gardiner här hemma, blev riktigt ljust och härligt. Och nu så ligger vi och myser framför fotbollen. Vad det blir imorgon återstår att se!

ingen rubrik idag inte...



En bild på lampan och filten som vi köpte på ikea, helt okej för att vara valda utav herrn va! Den andra bilden är speglar dagens köp, ett trådlöst tangentbord och mus. Man gör väl allt för att få spela poker bekvämt på teven? Vi har alltså varit i stan en sväng idag. Blev även bjuden på plankstek av Mattias, underbart ♥ Det var passande, för jag hatar att laga mat när lägenheten är full av nytvättade och blöta kläder, hehehe. Och hur gott är det inte med oxfile då? Mmmm, måndagslyx.

Jag har ju även varit i skolan idag och fått beviset på att min mattelärare faktiskt inte rättat fel på mitt prov eller blandad ihop mig med någon annan. Phew. Jag har dock inte fått se provet än, men resultatet lever jag länge på. Nu så ska jag bara försöka klara mig igenom det nya området med pq-formeln och allt annat invecklat. Go go...

Men nu ska jag krypa ner i "sängen" jag med. En veckas ledighet väntar oss båda, verkligen behövligt för nuet och framtiden. Hoppas på det bästa. Natti kära vänner!

en fin väl behövlig helg

Godmorgon! Så var det måndag igen efter en helt underbar helg. En helg som jag verkligen behövde. Ännu en gång ett stort tack till Linnsan och alla på jobbet som finns och förstår. Efter den här fina helgen känner jag mig som pånyttfödd, ja lite...

På lördagen inledde vi som sagt dagen med yatzy, frukost, loppis och sedan lunch. Sen frågar herrn, till min förvåning, om vi inte kunde åka till Ikea och Birsta. Då är man inte sen att tacka ja inte! Så vi åkte till sundsvall och strosade runt inne på ikea. Och där hade man inte mycket att säga till om. Fick med oss en ny vit lampa och en mysig vit filt hem, som Mattias ville ha (!!!)  Och en massa annat så summan slutade på dryga 7OO kr. Jag som sa innan att jag inte skulle ha något speciellt ju.

Inne på Birsta gick det undan. Det enda vi skulle ha var en bh, trosor och en tröja till mig. Helt sjukt vad fort det gick att hitta. Men det var bra, för vi hade lite bråttom till casino. (Kan det ha varit det som gjorde att han offrade sig att gå på ikea?!!)

Hur som helst var det ganska roligt där. Eller det hade varit mycket roligare om jag inte hade haft världens huvudvärk. Det blir nog fler gånger! Och så kom vi hem mitt i earth hour, så jag skyndade mig att tända massa ljus så vi kunde se vad vi köpt.

Gårdagen var också mysig. Diskade och donade mest hela dagen medan herrn spelade poker. Bakade lite muffins också tills bingolottokvällen. Sen gjorde vi god mat, regnbåge i ugn med stekt potatis och god sås. Blev klar lagom tills att Niklas kom hit. Jag fick äntligen se "i rymden finns inga känslor" som var hur bra som helst. Sen spelade vi bingolotto, yatzy, kort och fikade. Fyfan vad mycket jag har skrivit...

Men jag känner mig så utvilad och glad efter denna helgen så det är det värt. Nu ska jag på skolan och titta på mig VG-prov. Wohooho. Sen har jag tvättid, bradag.

lycka mitt i allt elände...

Igår var ingen bra dag. Ingenting kändes ens OK. Men det blev bättre när världens bästa ängel ville jobba istället för mig idag. Linnsan är guld värd. När jag hade slutat fick jag en kram av chefen, sedan åkte jag hemåt i vetskap om att ledighet väntade. 

Och ännu bättre blev det när jag kom hem och fick se provresultatet. Hej! Du har skrivit VG på provet (inga kompletteringar) Bra! Jag trodde knappt mina ögon. Jag har väl aldrig i hela mitt liv skrivit VG på ett matteprov. Proven i högstadiet och matte A i gymnasiet resulterade ju alltid i IG eller några knappa G:n ibland. Också skriver jag VG på mitt första prov i matte B. Ja jag är lite chockad faktiskt, men vem vet, jag kanske är lite smart ändå. Nu känns det ju iallafall motiverande att forstätta.

Idag är jag som sagt ledig. Känns verkligen behövligt. Vi vaknade klockan O6:2O imorse och inledde dagen med en yatzy. Haha, vårt förhållande bygger litegranna på yatzy. Härom natten spelade vi några omgångar klockan O3 på natten. Sjukt or what? Vi har även varit en sväng till stan nu på morgonen, och kikat förbi på en loppis. Nu blir det lunch, om herrn kan slita sig från tusenlappanar han vann igår ;)

hur långt kommer man?

Dom senaste dagarna har jag verkligen, omedvetet tror jag, känt efter hur jag mår. Och jag kan nog inte säga att jag känner mig lugn och tillfreds med livet just nu. Det är så mycket, och någonstans tappar jag alltid bort mig själv. Det är liksom självklart att jag alltid ska finnas där, rätta till, trösta och acceptera allting. Hur länge orkar en människa tänka på exakt alla andra än sig själv? Hur långt kommer man egentligen?

här blåser vi fasen bort

Godmorgon! Eller ja, morgon och morgon. Här har vi varit vakna sedan kl O5:3O imorse, vi gjorde en riktig brakfrukost tillsammans. Och sedan dess har jag hunnit avverka ett dubbelpass med matte också. Väldigt långa genomgångar, så jag är tacksam att vi fick sluta tidigare. Provresultatet får jag reda på ikväll eller imorgon.

Men fyfarao vad det blåser och stormar ute (!) Det låter som att fönsterrutorna ska explodera vilken sekund som helst, det var till och med läskigt att köra bil. Men när man är inomhus är det ju faktiskt lite mysigt med. Lite regn på det här så ;) mmmh.

Nu ska jag försöka varva vila, disk och dammsugning på ett bra sätt. Men jag är inte riktigt hundra på hur jag ska lägga upp det. Jag är väldigt trött, men om jag vilar så är jag nästan säker på att jag inte kommer komma igång sen. För om jag gör klart allt jobbigt kan jag ju bara slappna av resten av dagen. Det låter väl ändå smartast?

Ikväll så blir det våfflor på norrvägen, städa med Frida hos morfar och Elias-besök!

besök direkt från japan!

Åkte till stan en sväng med Carolin, som äntligen är på hemvisit från Norrköping! Hittade lite smått och gott innan vi åkte hem mot Forsa igen. Handlade lite mjölk och sånt som behövdes innan jag sprang ner i tvättstugan. Så medan två maskiner med tvätt går på högvarv där nere, har jag hunnit diska och bäddat. Att vi KVINNOR ska vara så grym på att göra flera saker samtidigt? Men det är skönt att få saker gjorda!

Ganska snart ska jag hämta upp tvätten och hänga den här uppe, tycker verkligen inte om att hänga ren tvätt nere i den sunkiga tvättstugan .... Sen blir det en dusch.

Just ja, jag glömde berätta att vi fick ett väldigt trevligt besök igårkväll. Johan och Sebastian kikade förbi på ett långt kafferep. Det är så sjukt svårt att förstå allt som Johan varit med om i Japan, svårt att sätta sig in i allt. Men skönt att han har flyttat hem igen och att allt är bra med han. Det har varit tyst i Forsa i några månader nu ;)

hela jag blir ett monster

Fasen vad jag ångrar att jag inte klev upp imorse när Mattias åkte och jobbade. Jag var inte ens trött, men ändå la jag mig på spikmattan och sov och sov och sov. Jag hade tagit bort spikmattan i sömnen och vaknade nu klockan 1O:3O, helt värdelöst.

Hela jag blir som ett monster när jag sover så länge. Jag får huvudvärk, mår illa och hatar mig själv litegranna. Heheheh. Jag ska ändå försöka lyckas göra något åt den här dagen. Lite frukost och en sväng till A&H får det bli, var längesedan jag var där och kikade nu. Sen har jag tvätttid klockan 13:OO, har inte så mycket tvätt, men jag jobbar fre-lör till helgen så det kan ju vara skönt att tvätta ifrån sig lite. Så bra Sara.

Middag behöver jag inte tänka på, det blev så mycket över från igår. Efter maten blir det bio med Mattias, Micke och Emilia. Hur många lingon finns det i världen. Det ska bli fantastiskt kul att se den, och jag kommer garanterat att gråta floder. Åååh :)

klart bäst mot trötthet !


Nu är jag mycket piggare efter den oslagbara kombinationen av sömn, spikmatta och spikkudde! Och det är ju så fint med en grön spikmatta och en blå spikkudde, heheh. Nej men gud vad härligt det är, och som det hjälper: nu har jag orkat diska.

Jag har även varit på en liten secondhand-runda med mamma, skönt med lite luft. Jag köpte 30 nya böcker för 5 kronor. Så nu har jag tagit ner min stora gamla radio, och istället är mina två fina stringhyllor fyllda med böcker. Jag undrar när jag ska börja läsa igen? Men när den dagen kommer har jag böcker för flera år! Yeah.

Nu sitter jag och lyssnar på blåsten utanför. Hör även lite regn mot rutan, och två åsksmällar. Mysigt! Men efter gårdagens incident med fönstret springer jag ofta och tittar till fönsterspärrarna. Jag tror inte min dyra lampa klarar fler smällar nu... Herr elektriker har ju också gett den en omgång innan. Tur för honom att han laga den ;)

inte den minsta aning...

Då var det gjort, matteprovet är skrivet. Och jag har inte den minsta aning om det känns bra eller dåligt. Man brukar ju kunna känna på sig om man failat rejält eller om det känns någorlunda bra iallafall, men nej. Jag har inte en susning. Men det visar sig, jag gjorde mitt bästa och det är tillräckligt. Skönt att det är gjort iallafall :)

Nu är jag hemma igen, känner mig helt slut. Så jag tänkte bara plocka ihop lite fort här (har inte ens bäddat) sen tänkte jag vila på spikmattan ett tag. Samla lite energi så att jag orkar diska och laga mat sedan. Spagetti och älgköttfärssås blir det today.

Vad resten av dagen har att erbjuda återstår att se, en promenad vore jätteskönt ...

one step forward and...

... two steps back. Det beskriver väldigt nära hur livet just nu är. Ena dagen si och andra dagen så. Upp och ner. Det är såklart väldigt påfrestande, men jag brukar inte känna efter så noga hur jag mår. Men ibland så kommer det över en, och man börjar fundera på vad som är värt och inte. Jag vet iallafall att jag mår väldigt bra vissa stunder, och det är jag tacksam för. Det är kanske så livet ska vara. Både och.

Nu ska jag åka in på skolan och ladda inför matteprovet som börjar klockan O9:OO. Det får gå som det går, mer kan jag inte göra. Längtar tills jag får komma hem igen!

Men just ja! Igår när jag satt och kolla på tv så lät det sjukt läskigt från fönstret. Och helt plötsligt bara dundrade det till och vips så flög hela fönsterrutan in (!) Blomman och lampan flög ner i golvet och gick sönder medan det bara stormade in kall luft i lägenheten. Hua. Det vara bara att börja städa undan porslinssplitter och blomjord...

är man kvinna så, ja ...


Så här ser det ut i det lilla lilla köket just nu. Jag har lagat mat samtidigt som jag har bakat och diskat. Är man kvinna så är man! Kakan blev jähähähätte ful, men maten blev nog bra. Väntar på herrn nu, är sjukt hungrig. Och har jag tur får jag hjälp med disken efter maten sen? Eller? Haha det visar sig ;p Tur att jag gillar att vara kvinna!

nu känns det ju rätt bra

Nyss hemkommen från mattelektionen och storhandling på maxi, jag blir alltid så tacksam när jag slipper bli kontrollerad då jag handlar så mycket. Tack och bock.

Nu var ju planen att jag skulle dyka ner i matteboken, men efter dagens lektion känns det som att jag inte behöver göra några dödansträngningar inför provet imorgon. Jag har världens bästa mattelärare, helt klart. Hon är så glad, trevlig, förstående och ger så otroligt mycket energi till oss! Vi behövde inte göra provet imorgon om vi inte känner oss redo för det. Och om vi misslyckas så är det bara skitsamma. Då går hon igenom det vi misslyckats med, utan att vi behöver göra omprov. Så jag tänker åka in till skolan imorgonbitti och göra mitt bästa. Men ja, självklart tänker jag plugga lite ikväll också. Nu känns det ju ändå rätt bra det här.

Fick precis besök av Mattias och Micke, spelade lite yatzy och fikade. Men nu när dom åkt ska jag sätta igång och dona lite. Jag ska vika tvätt och sedan göra en ny kycklingrätt som jag aldrig provat förr. Mushroom and pepper chicken med creme fraiche, spännande. Fick lust att baka också, så vi får se om jag hinner innan det ska pluggas. Och innan min tv-kväll börjar förståss. Klart det ska vara nybakat då!!

sovasovasovasovasova





Hittade lite söta sovbilder sedan Elias var här. Att det kan vara så skönt att söva rå!

ja, jag är hopplöst svår

Morning! Har nyss klivit upp efter att ha snoozat en halvtimme på spikmattan, det är ju så himla skönt att göra det innan man vaknar på riktigt. Nu blir det lite frukost och ihopplockning next, innan jag gör mig klar för att åka in till skolan. Jag har min sista lektion inför provet. Och jag kan ju inte påstå att det känns bra direkt. Men, så ere...

Efter skolan ska jag åka på maxi och handla lite. Jag måste nog även köpa en ny volumemaster. För igår efter att vi hade bastat och duschat gick den sönder. Yeah. Tur att det snart är löning. Jag kommer också att behöva spendera eftermiddagen med matteboken. Men nu ska jag bädda ihop, och dansa runt till Wakey!Wakey!

det var den helgen det

Hej hej hemskt mycket hej. Nu var det ett tag sedan jag skrev, men när helgen är här har jag oftast fullt upp med jobb och annat. Jag är ju som sagt inte riktigt som alla andra, heheheh. Innan helgen var Elias här, och det gick bra. Så mysigt så. På fredagen när han åkt hem så blev det fredagsmys och tidig sömn för oss bara, eller mig? Var sjukt trött och fick kämpa med att hålla ögonen öppna. Men skönt att söva!

På lördagen blev jobb, en bra jobblördag med Linnsan. När jag slutade kom Mattias och vi käkade finmiddag på donken. Jag åt för första gången in mitt liv en BigMac (!) och det gick bra, jag som alltid trott att den varit för stor för att få in i munnen. Haha.

Imorse klev vi upp klockan O7:OO och tvättade. Sen blev det frukost famför Ariel, nostalgi or what? Efter det tog vi en liten promenad i solen innan vi käkade lunch. Emilia kom och spelade lite yatzy och fikade också. Skidorna har varit på på teven hela dagen, men nu verkar det vara bandyfinalen som gäller? Ska försöka fixa det ;)

it is just tears, and rain

Jösses vad tiden springer iväg. Fast det kan ju bero lite på att jag tvärslocknade på spikmattan i över en timme nyss. Verkligen behövligt, för nu känner jag mig mycket piggare och gladare. Dessutom hann jag både dammsuga och diska ändå, highfive.

Nu tänker jag nog sätta mig med matteboken lite medan jag är ensam, prov snart...

det magiska y = kx + m

Ja det är rätt magiskt dethär med matte ändå, jag kan inte låta bli att fascineras av alla siffror och bokstäver. Och rätt som det är bara lossnar det ju och man förstår sammanhanget. Idag så har det varit en skoldag med extrema genomgångar och mycket nytt. Ibland går det trögt, ibland går det bra... Men än så länge så känns det som att jag är på banan. Och det är ju skönt, för jag ska banne mig fixa detta!

Nu har jag nyss kommit hem, har precis ätit lunch och satt på teven där det är slottssprinten. Jag är sjukligt trött, så jag funderar på att lägga mig på spikmattan och slumra till ett tag innan jag tar tag i dammsugning och diskning. Ja så blir det.

Jag är glad att gårdagens middag finns kvar så jag slipper den sysslan iallafall. Då blir det porterstekstorsdag idag då alltså, heheheh. Lilla Elias kommer senare också tror jag, så det blir mysigt. Men nu ska jag hålla tummarna för en Hudikåkare.

porterstek på onsdagar


Numera är mitt hår väldigt mörkt, ja nästintill svart. Men eftersom jag varit svarthårig i många år så gör det inget. Även fast jag lovat mig själv att inte återgå till det igen. Egentligen har jag inte brytit det heller, för hårfärgen jag köpte var mörkbrun. Yiiiiiia!

Idag har jag haft en bra dag. En promenad med Emilia, sedan joinade Mattias och Micke oss för lite yatzylir. Mattias tvingade mig att ta fram en bit älg ur frysen imorse. Det var minnsan porterstekonsdag (?!) När vi skulle börja laga maten så klämde han ur sig att man behövde en gryta och köttermometer vilket JAG såklart inte har. Så vi åkte upp till mamma och pappa där vi lagade maten istället. Och sooom han lyckades! Det blev gudomligt gott. Och jag hjälpte faktiskt till, eller ja... jag stod för ingredienserna, så jag tar ju åt mig lite av äran! Och mamma slickade rent resterna.

Nu är jag ensam här hemma vilket är rätt så skönt. Jag behöver verkligen ägna mig åt matten, tills herrn kommer hem igen. Sen sova, imorgon är det dags för skola ju.

it's all that i've got now

Gomorgon hörreni, här sitter jag och vaknar till liv med lite kaffe och Septembers nya album. Den verkar ju hittills vara väldigt bra. Snacka om att hon förtjänar all uppmärksamhet hon får just nu, fina och skönsångande människa. En pangbrud.

Den här dagen, som verkar bli solig och fin dag, ska jag ägna åt matteplugg och dammsugning. Men självklart ska jag klämma in en promenix också. Med EMillan?

Men allra först ska jag anstränga mig och göra en brakfrukost till me, myself and I. Och PS! För första gången i mitt liv gläder jag mig åt något som AIK har presterat. Herregudars, vad hände? Hur ofta slår nykomlingarna ut seriesegrarna med 4-O i matcher? Verkligen overkligt. Nu hoppas vi bara på Brynäs, men det ser tungt ut.

sånt är livet, livet, livet



Har nyss kommit in efter en skön promenad i solen. Det är ju så himla underbart när det börjar bli bar mark lite här och där! Gick förbi hos mamma, och drack kaffe med.

Nu tänkte jag färga håret, men icke. Får snart lite kaffefrämmande så jag får vänta ett tag till. Mattias, Micke och Emilia kommer. Jag måste få rejäl hjälp med matten! Medan jag väntar går jag runt och luktar på mina nya ljus jag köpte igår, mmmmh :)

för du finns i varje steg

Men jösses vilken lång sovmorgon jag tyckte att jag förtjänade imorse då. Ojojoj. Egentligen borde jag väl ha åkt in till skolan med Emilia och försökt få y=kx+m att fastna, men så blev det ju inte. Jag får göra ett försök här hemma. Eller, jag måste.

För övrigt är det jättefint väder ute idag, så jag håller på att ladda mp3'n inför en långrunda. När jag kommer in igen ska jag dona lite här hemma, även färga håret hade jag tänkt. Jag försöker förgäves få permanenten att gå ut, den har suttit i 8 månader nu. Så jag innbillar mig att permanent hårfärg och inpackningar kan göra det bättre. Vi får väl se. Hur som helst har jag en utväxt, jaaa, vill ha mitt långa hår!

Men nu ska jag äta en väldigt sen frukost och göra mig ready.      du gör mig glad

himlen luktar plaaaaast

Godmorgon! Jag tänkte börja med att säga att jag fick bingo igår. Ingen ny bil eller så, men två sverigelotter åtminstånde! Efter bingolotto kollade vi på Solsidan som vi missade, sen somnade vi som två små barn runt 1O-tiden. Gud så skönt, och jises så härligt att vara utvilad nu på morgonen. Fast det är ändå lite jobbigt att gå upp ;p

Idag står det mycket på schemat. Skola, några ärenden på stan, jobba eftermiddag, handla på maxi och sedan äntligen få åka hem och pusta ut lite. Men hur än jobbiga saker och ting kan vara, så mår jag fan som allra bäst när jag gör saker, när det händer mycket i ett lagomt tempo. Jag blir galen av att inte göra något. Så jag ska sluta klaga när det är mycket som ska göras, hahah. Den här dagen blir nog kanon.

Eftersom jag inte börjar förens klockan 1O:OO så hinner jag lägga mig ett bra tag på spikmattan och få lite extra energi och ork. Jag känner mig väldigt glad idag, du.

men nu var jag ra dukti


Ja nu förvånade jag mig själv faktiskt, har suttit ett tag med matteboken och klurat. Jag kan säga att det var mer än behövligt, det är redan mycket som åkt ur skallen under sportlovet. Haha, jag hade nog hellre haft mina tre lektioner den veckan än ett "sportlov". Men om jag sitter några minuter varje kväll fram till provet så kanske!

Nu ska jag ta en såndär underbar efter-kaffet-snus och ladda inför bingolotto, hehe

lite ändrade planer här

Ändrade planer! Tur att det är söndag, för då får man som sagt göra lite som man vill. Har precis kommit hem efter att ha ätit god mat hemma hos familjen. Passade på att tvätta två maskiner tvätt medan också, man får inte vara dum inte! Miiiicket brau.

Jag åkte aldrig till Bobygda idag, för herrn skulle komma hem tidigare... Så det blir bingolotto och lite Dackåstårta här hemma istället. Funkar ju minst lika bra det. Och har jag tur får jag lite ork och motivation till att ta fram matteboken, upptäckte att jag har mitt första prov om en vecka. Dessutom har jag inte öppnat boken på jättelänge.

På tal om skolan, imorgon är det dags igen mellan 1O:OO och 11:3O, därefter blir det en snabb runda på stan innan jag ska jobba. Sussa ringde in mig för ett tag sen, och det passar ju utmärkt med ett eftermiddagspass imorgon när Mattias också ska jobba sent. Jises vad jag har jobbat denna månad, blir roligt med lön. Tummen upp!

en fridfull söndag, tack

När vi för en gångs skull får sova hur länge vi vill så vaknar vi klockan O6:3O, pigga och glada. Men vi har legat i sängen och haft det söndagsmysigt med film och sånt, så det får väl gå ändå. Det var skönt att veta att man inte behövde göra sig iordning för jobb eller skola iallafall. På söndagar får man vara hur trött och seg som man vill!

Mattias åkte nyss till Bobygda för att röka lite fisk. Jag tänkte passa på att städa upp här, diska, duscha och bege mig till Norrvägen för att äta middag. Och tvätta en del.

Sen åker nog jag också till Bobygda en sväng, men först ska jag köpa med mig två bingolotter! Eller jag behöver bara köpa en eftersom jag (eller han som köpte lotten) vann en ny lott förra gången. Så det blir förhoppningsvis en fridfull söndag, mysigt.

hockey & melodifestival

Hej och hå, sitter helt utslagen i soffan med Mattias och Niklas medan vi kikar på hockey! Och precis just nu så vann Brynäs i förlängningen, satan så viktigt. Sen så är det dags för melodifestivalen också. Om jag orkar hålla mig vaken alltså, har ju jobbat heldag idag. Riktigt körigt var det, men roligt också. Ledigt nu ett tag, nice!

Annars är det rätt bra här bara. Jag känner mig lite glad och lättad. Och jag tyckte också att det var skönt att träffa dig Johanna. Väldigt jobbigt på något sätt, men samtidigt skönt. Men det är okej att tycka att allt är konstigt, för detta är ju inget någon av oss är van direkt. Men förhoppningsvis kan allt bara bli till det bättre nu.

Men nu ska jag vara social med grabbarna och ladda inför melodifestivalen. Inte för att jag har tittat på någon deltävling, men det är nu det gäller. Trevlig helg hörreni.

det är okej, jag vet det

Jag är nu färdigjobbad, jag är nyäten, jag är trött, jag är glad, jag är ledsen, jag är förvirrad, jag är påväg neråt, jag längtar, jag hoppas, jag tror, jag tror inte och jag vet verkligen inte alls. Ibland känns allt bara jobbigt, fast nu vet jag i och för sig vilka två saker det beror på men inte blir det bättre för det inte. Fast det är okej, jag vet...

Hur som helst har vi haft lilla Elias här över natten, allt gick bra och han är så mysig och snäll så. Nu ska jag duscha och lägga mig på soffan ett tag medan det är lugnt. Imorgon är det fit for fight, O7:OO-16:OO, som gäller. Det är skönt att jobba just nu.

en härlig dag, utan sol





Sådärja, nu har vi åkt en mil med skidorna. Riktigt härligt var det, trots att solen bara kikade fram i några sekunder. Och tyvärr fick jag ge mig på slutspurten mot Tompa, jag tog nog ut mig way too much i backen innan upploppet. Men det är sånt man får leva med, det var trevligt ändå! Och bara en vurpa blev det. På parkeringen, hahah.

is that alright with you?

Godmorgon! Sitter här med en kopp kaffe och vaknar till liv. Jag är lite trött efter två arbetsdagar, jag är inte van att kliva upp klockan O4:OO för att dagen efter jobba till sena kvällen. Men det är bäst att jag vänjer mig inför heltiden i sommar... Men förra sommaren gick ju som en dans så i'm not orolig. Och bra med pengar bli det, nu när jag inte behöver köpa tv, dator, micro och sånt för pengarna så kan jag spara mera.

Snart ska jag, hör och häpna, dammsuga lägenheten och göra det riktigt rent här. Varför jag gör det så tidigt på morgonen är för att jag ska ut på en liten skidutflykt med mormor, moster och kusin lite senare. Åka långt, fika och mysa bara. I solen förhoppningsvis! Det är viktigt att det är rent och fräscht här idag, för Mattias har bebisbesök här inatt. Det ska bli så roligt att få se fina lillen, och att få se dom två vara tillsammans. Ja jag tänker mest hålla mig på avstånd och titta på far och son :)

En spännande dag med andra ord, mycket som händer. Och jag hoppas att det blir bra och känns bra från allas håll. Men nu så är det dags att dammsuga rent hänne.

kan du inte vara tyst nu


Detta måste ju vara ett bevis på att jag är en enastående kvinna? En ny vit och fin blomma på bordet från gårdagens kvinnodag. Jag känner att jag förtjänar den. För jag är så duktig på att laga mat, jobba och slita. Hahahahahaha... Eller hur var det?

Hur som helst, gårdagen lämnar jag gärna bakom mig nu. En tung Brynäsförlust och mycket annat jobbigt. Idag är det idag, och jag ska jobba eftermiddag. Ja det känns faktiskt helt okej, jag känner att jag behöver komma iväg och fokusera på lite annat.

Efter 19.OO ikväll är jag åtminstånde ledig enda till fredagen klockan 13.OO, vilket kommer passa rätt fint. Jag hoppas att allt blir bra... Men nu: frukost och långdusch.

feTTisdag & kvinnodag

Imorse (INATT) ringde klockan O3:3O. Det var ett tag sedan så lite yr var jag allt. Men efter en halvtimme på spikmattan var det lättare att ta sig upp. Åkte till jobbet där allt bara flöt på. Innan vi ens hade öppnat var jag klar med alla mackor och kunde klämma första semlan, heheheh. Verkligen en fin frukost. För övrigt har det varit en skön dag på jobbet, semlor och folk överallt. Och jag vet inte hur många telfonbeställningar jag tog emot. En bra dag hur som helst. Och nu är jag hemma.

Nu ska jag vika massor med tvätt, mmm, och plocka undan här lite. Sen blir det en promenad i solen med Emilia, sooom jag behöver det på alla sätt och vis. Kvällen spenderas förmodligen i soffan på norrvägen 37, eftersom Brynäs kör igång med slutspelet mot Färjestad. Kan bli svårt, men kanske kanske! En till semla? Hahah.

ja, för jag skiter i vilket

Vilken händelserik dag. Har tvättat två proppfulla maskiner samtidigt som jag var i stan på en träff. Hur lyckades jag med det? Jo, tack vare min underbara mamma som alltid ställer upp! Som tack gjorde jag ett ärende åt henne i stan medan jag ändå var där. Har även varit i Näsviken en sväng på eftermiddagen. Och lunchat.

Nu är jag hemma, med ett kaos i huvudet. Dels för att jag har sjukt ont, dels för att ett virrvarv av känslor och funderingar strömmar igenom mig. Jag vet inte för vems skull jag gör saker och ting längre. Jag vet nog ingenting egentligen, men ändå vet jag för mycket. Att får saker svart på vitt är jobbigt. Men jag säger det igen, det gör ont att veta men lika ont att undra. Vart detta slutar har jag ingen aning om, för när man vill två olika saker är det inte lätt att komma överens med sig själv. Livet livet...

Men nuså ska jag hänga ett ton tvätt och fokusera framåt. Lite sims 3 också kanske.

Jag skulle nog göra allt för att få uppleva dessa dagar igen, som jag behöver det...

att undra eller att veta

Nu var det längesedan jag skrev något, men jag har haft fullt upp i helgen. Efter Lördagens jobb, som var en exemplarisk jobblördag, blev det hockeymys uppe på norrvägen. Najs. Sen hem och förbereda inför Söndagens angling. Så gårdagen spenderades alltså ute på isen i finvädret, härligt. Åt sedan mat i bobygda innan vi åkte hem och spelade bingolotto, och sedan yatzy och en mysfika med lilla Emilia.

Det var den helgen det. Fast en lite roligt (eller mest pinsam?) sak hände också. När vi var påväg till bobygda för att hämta Mattias plånbok var jag nå så djävulskt kissnödig. Har nog aldrig varit så nära att kissa på mig någon gång, haha. Så Mattias var tvungen att stanna bilen. Och precis när vi stannar så åker polisen förbi. Och eftersom jag vet att man inte får kissa offentligt ställer jag mig bara bredvid bilen tills dom försvunnit ur sikte, sen rusar jag in i skogen. Kommer tillbaka, pustar ut och sätter mig i bilen. Polisen kommer upp bakom oss, Mattias ska blinka ut och då åker blåljuset fram. Han tyckte att vi såg så mysko ut, vaaaa? "Jaha, offentlig urinering, vi får se om jag rapporterar det" sa han och tittade in på mig. Fan vad jag skämdes! Sen ville han såklart se Mattias körkort, som vi var påväg att åka och hämta... Men det var en snäll polis som lät oss fortsätta. Men hahahaha, vad fult allting kändes. Allt bara för att jag höll på att kissa på mig. Men jag kan förstå om det såg mysko ut i bara underställ och storstövlar. Men, tur att jag hann kissa klart!

Nu är det måndag och en ny vecka. Jag ska snart gå på ica och handla lite, innan jag ska till stan för ett ärende. Eftermiddagen spenderas nog uppe hos mamma och tvättmaskinen. Sen är det måndagsmys med mina favoritprogram. Jag vill inte tänka.

"even when you smile"

Nu har jag varit ute i en timme ungefär, riktigt varmt och skönt. Tompen var duktig på skidor! Efteråt hjälpte jag honom hem med skidorna innan jag gick och handlade allt inför tacosmyset ikväll. Men jag känner att jag borde äta lunch rätt snart också, en macka klockan O6:3O imorse håller nog inte tills dess. Så innan herrarnas stafett kör igång blir det lunch framför Våra värsta år, heheh. Försöker förgäves att få tag i Emilia också, men jag gissar på att hon somnade om igen! Det är inte alltid lätt eh ;)

du kunde valt det andra

Idag blev det en sovmorgon till O9:OO för min del. Jag var uppe och åt frukost med Mattias och sådär innan han åkte till jobbet, men sedan la jag mig på spikkudden och somnade om. Så otroligt skönt. Fast gårdagens middagslur på spikmattan i en timme klår nog allt. Love it. Men nu är jag alltså riktigt utvilad. Denna mysiga dag.

Jag ska klä på mig något passande och promenera upp till skidspåret snart. Okej, lika bra att erkänna, jag ska kolla på skidtävling och inte åka själv. Ska heja fram Tompen innan det är dags att göra lite nytta. Handla, plugga med Emilia, göra tacos och hinna tvätta håret. För ikväll så är det ju som vanligt innebnady i Ljusdal som gäller. Förra gången missade jag för att jag jobbade, men nuså. På tal om jobb har jag fått riktigt många dagar nästa vecka. Så den här månaden blir ju himla bra den!

på sjuttioåtta, sekunder

Nu så är jag hemma igen efter två mattelektioner. Och det gick faktiskt rätt bra idag, mycket tack vare my new mattem8 Fia. Fast ibland gör vi det svårare för oss än vad det är, men sånt lär man sig väl. Tiden gick otroligt fort, och det var bra för jag håller på att dö av hunger! Nästa vecka är det lov, så då blir det hemmaplugg som f-f-aen.

Nu ska jag vika lite tvätt och fixa iordning gårdagens middag till lunch, spagetti och baconsås. Teven är såklart på, skidskytte-vm drar igång nu snart och sedan är det ju damernas stafett. Underbara torsdag! När jag sett klart all bra skidåkning, och förhoppningsvis hunnit diska, så ska jag bege mig upp till mamma och pappa för att titta på Brynäs. Men nu dör jag snart, om jag inte får mat och lite rivigt kaffe på det...

dags för dubbellektion

Nu ska jag strax promenera till bilen och åka till skolan. Jag har dubbellektion idag och det kan väl veeerkligen behövas om jag ska få någon ordning på det här med K-värdet. När jag slutar vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på. Hoppas på finväder!

tre flugor i en smäll här

Just nu sitter jag uppe hos mamma och väntar på att den sista maskinen tvätt ska bli färdig. Jag tog mitt pick och pack och åkte upp hit efter att jag hade diskat klart. Och här har jag hunnit med att tvätta två maskiner, duschat och kollat på skidor. Effektivt och bra. Det enda som känns lite halvsurt är att jag har bilen här. Jag hade gärna promenerat hem. Fast å andra sidan, att bära en ikeakasse med blöt tvätt kan ju bli rätt tungt... Jag får se om det finns lite tid över när jag kommit hem, dammsugit och förberett maten! Nu låter det som att det är klart, så jag åker hem och hänger tvätt lagom till sprintstafettfinalerna. Och på söndag är det ju vasaloppet, så sjukt mysigt.

en ofrivillig sovmorgon

Ja, det blev en ofrivillig sovmorgon idag. Först klockan O9:2O tog jag mig upp ur sängen. Fast hade någon bett mig att kliva upp den tiden för ungefär 5 månader sedan hade jag kallat det en alldeles för tidig morgon. Ja, för då var det morgon runt 13-tiden... Egentligen sov jag väl inte så farligt länge idag ju, men det känns ovant, och lite som att jag förlorar massa viktiga timmar. Hahahah, shit. Men nu sitter jag iallafall och dricker kaffe så jag vaknar till liv och kan göra allt jag har på listan idag.

Jag ska diska, dammsuga, damma, tvätta och laga middag idag. Och det är lika bra att köra igång nu! För jag önskar att jag hinner klämma in en solig promenix med ju.

en massa sol och lycka





Vad härligt med sol... Vi har just varit ute på en liten mysig runda, men så nu är jag hemma och ska kolla på skidor. Och det är ju miiiiiinst lika mysigt det. Håller på att förbereda maten också, samtidigt som jag bygger ett fint litet hus till min duktiga sim. Så det är fullt upp, heheheh. Längtar till hockeyn ikväll också. En match ska vi väl kunna vinna över Södertälje va!?! Men nu ska skidorna få min uppmärksamhet.

bara skutta runt i solen

Idag gick det lite trögare på matten. Tur att det inte var lektionstid, då hade jag varit otroligt oeffektiv. Men med lite (eller mycke?) hjälp av Emilia kom jag iallafall en liten bit på vägen. Resten får jag ta på torsdagens dubbellektion. När vi tröttnade åkte vi till Myrans nyöppnade café och fika, sen träffade vi Linn en snabbis innan hemfärd.

Nu ska jag byta om lite snabbt, och bege mig till Emilia. Vi ska ut på en promenad och bara skutta runt i solen. Kan man bli nå annat än lycklig när det är så här ljust?

yes nu går vi in i mars !

En ny dag! En ny månad! Trevligt. Jag är uppe med tuppen, vilket är rätt vanligt nu förtiden. Klockan ringer O6:OO oavsett om jag är ledig, som idag, eller om jag ska jobba eller vara i skolan. Och det är verkligen skönt. Den enda gången jag hatar att klockan ringer är de lördagsmornar när jag börjar jobba klockan O7:OO, annars så!

Idag är jag som sagt helledig. Men tro inte att jag ska vara hemma för det inte! Jag ska åka in på skolan till klockan O8:OO och plugga matte med my classm8. Köpa en kaffe på donken och göra klart alla måsten. Det känns bra. Sen så ska jag hem och göra kycklingfileer med vitlökscremefraiche och matvete (?) Fort ska det gå, för när Mattias slutar jobba och vi har ätit ska vi åka ner till Gävle och titta på hockey! Fint...
RSS 2.0