härliga söndag

Söndag, sovmorgon, fint väder och kaffe på altanen! En bra start med andra ord. Då blir man pigg även fast man sovit dåligt under natten...

Våran förmiddag har varit lugn och skön. Såntdär hemmapyssel bara. Dona inne, leka ute, mumsa pannkakor till lunch, chilla i solstolen och duka fram glassfika på soldäcket. Gammelmormor kom också hit en stund. Hon har hjälpt oss att plocka av svartvinbärsbusken, drygt fyra liter blev det idag som mormor ska göra sylt av. Mums!

Eftermiddagen har vi spenderat i Strömsbruk hos familjen Östlund/Wallström. Vi köpte med oss pizza till allihopa som vi festade loss på. Mmmm! Sedan blev det kaffe ute i kvällssolen medan barnen lekte och busade. Ett glas vin slank det ner också... Så himla gott och mysigt. Mer sånna kvällar tack! 😍

När det började bli sent tackade vi för oss och åkte hemåt. Båda barnen höll sig lyckligtvis vakna. Så när vi kom hem blev det lite lek och bus innan det var dags för kvällsfika. En fikastund som slutade i glasbitar över hela köket... Så kan det gå! Det var bara att dra fram dammsugaren. Och när våran monsterdammsugare väl är framme så är det lika bra att dammsuga hela huset. Även fast klockan är runt 20-tiden och barnen är vakna. Jag får väl kanske tacka Elias för att han tappade det där glaset, för nu fick jag ju ett rent hem. Skönt att kvällsmysa med den känslan!

När jag hade dammsugit klart var det dags för ungarna att sova. Men först en varsin dusch och lite bokläsning! En mysig stund med favoritgrabbarna, som somnade rätt snabbt.

Själv har jag en lugn kväll i soffan. Mattias däremot är ute och sliter som vanligt. Min duktiga gubbe! Just nu håller han på med lekstugan som behöver fräschas upp rejält. En del brädor ska bytas ut, sedan ska den såklart skrapas och målas i samma grå färg som huset. Även vedboden har han börjat måla. Snaaaaart ser vi ljuset... 🙌🏼

en lång lördag

Lördag. En ganska grå och lång dag, utan några planer alls. Det fick bli som det blev helt enkelt, och vi fick en lugn och skön hemmadag.

På morgonen visade sig solen iallafall. Kaffe på altanen i vanlig ordning! Sedan gick vi ut och fångade solstrålarna innan molnen hopade sig på himlen. Vad ska vi göra nu? Vi gick in och donade med lite av varje... Tiden gick och jag kom på att vi faktiskt kunde bjuda hem svärmor och svärfar på mat. Det händer väldigt sällan, nästan aldrig, eftersom Mattias pappa är svårt sjuk och har hemvård. Men nu har han mått hyffsat bra ett tag så då passade det ju bra!

Dom ville gärna komma hit och titta på huset. Två stolta föräldrar fick äntligen se hur duktig deras son varit, tror Mattias växte en halvmeter efter allt beröm. Det är han värd!

Vi bjöd på egenfångad fisk i ung med potatis, sås och en god sallad. Sedan blev det kaffe och glass med kolasås till efterrätt. Himla gott och mysigt ute på altanen! Edwin passade även på att lära farmor och farfar hur man leker med bilar. Det är nämligen bara han som vet hur man leker rätt. Morsan tillexempel kör bara fel, säger fel saker och är riktigt dålig på att köra rätt väg... Tydligen.

På eftermiddagen vinkade vi hejdå till lillemans farmor och farfar. Så roligt att dom ville komma. Ingemar har inte lämnat hemmet på evigheter pga sjukdomen, så det kändes himla bra att han äntligen orkade!

Resten av eftermiddagen var lång och nästan tråkig. Men man kan ju inte ha roligt jämt heller. Vi fick en snilleblixt och åkte till Jysk och Dollar precis innan stängning. Våran byrå i sovrummet håller på att rasa ihop, och vi hade spanat in en ny. Tråkigt nog var det enda exemplaret på Jysk trasigt, upptäckte vi efter att vi hade betalat. Men det skulle komma en ny leverans i veckan, så då är det bara att åka och hämta en. På Dollar blev det lite behövlighetsshopping!

Väl hemma igen var det dags att börja tänka på någon kvällsmat. Blev lite tokigt när vi åt en tidig middag, så det fick bli varma mackor. Vilket inte var helt fel. Gott med sallad och egengjord dressing!

Kvällen har gått åt till att titta på Pippi, äta lördagsgodis, plocka bär ute och springa av sig sockerchocken på gräsmattan innan läggdags. Lilleman blev fort trött och somnade efter en bok. Vi andra har legat i soffan resten av kvällen. Tv-spel och läsning. Men snart blir det hopp i säng!

hemmakär

Fredag och en riktig hemmadag. Väldigt skönt ibland... Dessutom är jag ju väldigt hemmakär av mig. Jag älskar att vara hemma och pyssla och dona med allt möjligt. Vissa dagar får jag såklart spunk av att bara vara hemma, men såhär på sommaren är det underbart.

Morgonen började lugnt med sovmorgon och kaffe på altanen. Något jag kommer att sakna under vinterhalvåret helt klart. Försöker njuta till max varje dag nu...

Resten av dagen har vi spenderar ute på gården. Tömt poolen, flyttat på den och fyllt i nytt fräscht vatten. Vi har även legat i hängmattan och läst Edwins favoritbok, lekt med bilar, planterat om lite blommor, solat och sprutat med vattenslangen. Vi fick även besök av bästa gammelmormor! Då blev det lunch och fika ute på soldäcket.

Edwin och gammelmormor gick sedan på hallonjakt. Mattias pysslade vidare med det som är kvar att göra på huset. Själv passade jag på att dra fram gräsklipparen! Terapi för själen... Och en underbar känsla när gräsmattan är nyklippt. Jag hann även lägga mig i hängmattan och läsa en stund. Riktig jäkla semesterfeeling! 👌🏼

Resten av eftermiddagen har vi pysslat med lite av varje. Edwin lekte inne ett tag och jag förberedde middagen. Vi körde igång grillen och bjöd hem mamma och pappa!

En god och trevlig stund ute på soldäcket. Med glass och jordgubbar till efterrätt. Blir det mer sommar än så? Edwin sprang runt i kvällssolen och busade och vi andra drack kaffe. Tänk om det kunde vara sommar i fem månader till...

Tillslut fick vi bryta upp när vi upptäckte att en liten nakenfis hade bajsat inne i lekrummet. Oooops! Det går sådääär med potträningen alltså. Som tur var hann mamma och Edwin till toaletten och göra klart medan jag tog bort det lilla som hamnat i lekrummet. Sedan blev det en dusch för lilleman!

Kvällen har varit lugn och himla mysig. Har röjt upp i köket och plockat med lite av varje. Kan säga att sopen är min bästa vän just nu... Har insett att man inte kan dammsuga varje dag (trots att det skulle behövas) så det får duga med att sopa upp det värsta som dras in. Bra träning för mig!

Vid 19:30-tiden ville en trött Edwin sova. Jag skyndade mig att duscha först, sedan läste vi en bok innan han var i drömmarnas värld. Själv gick jag ut till hängmattan igen och läste. Så sjukt mysigt att ligga där i kvällssolen med en filt och en spännande bok. Liiiiiiivet...

Nu ligger jag dock inne i soffan. Det blev lite kyligt och så kom den där jäkla myggen. Men snart blir det hopp i säng. Det är en dag imorgon med...

huset är färdigt

Torsdag och en riktig mellandag. Så skönt med lite moln på himlen faktiskt. Det ger en liksom tillåtelse att vila från alla sommaraktiviteter...

Här hemma hade vi en lugn morgon. Körde igång en maskin tvätt, drack många koppar kaffe och myste med Edwin bara. Mattias och pappa började riva byggställningen och måla klart det sista på gaveln. Äntligen är huset FÄRDIGT. En underbar känsla! Nu är det bara lekstugan och vedboden kvar, heja heja...

Mitt på dagen åkte jag och Edwin till mamma. Lilleman skulle få vara där en stund medan jag åkte till stan. Skulle köpa en present och faktiskt gå på en arbetsintervju. Min första anställningsintervju någonsin, gissa om jag var nervös? Jag tyckte mest att jag bara svamlade och tappade ord, så jag tror inte att jag gav sånt värst bra intryck. Inga höga förväntningar här alltså... Men äsch, det gör inte så mycket. Jag kan lika gärna jobba som jag gör nu. Ingen brådska! Nu är det gjort iallafall, och det var ju roligt att bli kallad till intervju.

Eftermiddagen här hemma har varit lugn och skön. Vi har legat på golvet och lekt, ätit god middag och hälsat på våra släktingar i Matnäs. Stockholmarna var på hemvisit så det blev lek, mys och fika i kvällssolen. Lekande barn över hela gräsmattan, en underbar syn. Vi passade även på att kolla in kvällsloppisen på Matnässkolan. Edwin fyndade en brandbil för en tia och jag köpte en Me&I tröja till Elias, också den för en tia. Fint serru!

Fram emot kvällen sa vi hejdå till alla våra tremänningar och åkte hemåt. Vi stannade ute och hjälpte pappan att städa upp lite på gården. En mysig kväll tillsammans! Sedan gick jag och Edwin in och gjorde oss natteklara... Kvällsfika, tandborstning och hopp i säng. En trött goding som somnade efter en bok. Godnatt min skatt.

Min kväll har spenderats i soffan med Ernst. Men nu ska jag ta en dusch och krypa ner under täcket. Imorgon får vi se vad dagen bjuder på. Inga planer - semester när den är som bäst.


älskade strandliv

Idag har vi levt strandliv igen. Hela jäkla dagen. Och det var som det brukar - LJUVLIGT. Konceptet sol, bad, fika och härligt umgänge är ju klockrent...

Visst är det väl ren och skär lyx att få spendera flera timmar på stranden med dom man älskar? Bara njuta och riktigt känna hur all stress försvinner. Och den där varma känslan man känner när ens barn bara lyser av glädje. Obetalbar! Edwin älskar verkligen att hänga på stranden, speciellt när vi har våra nära och kära med oss. Jag håller med honom. Idag hade vi sällskap av Anette, Janne, Tom, mormor/gammelmormor och även morfar/gammelmorfar. En massa bad, bus, mys, lek och fika! Även en liten båttur för lilleman, snacka om lycklig kille...

På eftermiddagen packade vi ihop och åkte hemåt. Trötta och nöjda. Sedan har eftermiddagen rullat på i ett sakta tempo. Packade upp, lagade middag, lekte med lilleman och sedan tog vi en varsin dusch innan han skulle sova. Pappan våran är ute och roar sig ikväll. Det är han verkligen värd efter allt jobb han lagt ner på huset denna semester! Nu är det så gott som klart. Bara ställningen som ska tas ner nu i veckan, så han kan måla grunden på gaveln. Men i övrigt är hela huset färdigmålat, från topp till tå. Heja!

Min kväll har varit lugn här hemma. Har donat med lite fotoböcker som jag ska beställa så småning om. Har kommit på att det blir mycket bättre. Jag ger upp dethär med fotoalbum... Har tusentals framkallade bilder som ligger huller om buller och ALDRIG hamnar i något album. Därför får det bli årliga fotoböcker hädanefter. Har sorterat upp år 2014 och 2015 nu. Och börjat lite med 2016, som får göras klart och beställas vid årsskiftet. Det kanske blir lite dyrare, men det kommer bli så mycket enklare och snyggare. Små glimtar av ett helt år, i en snygg bok. Både Elias och Edwin har en varsin fotobok från deras första år, så roliga att titta i och visa för andra!

Men nu får det vara bra för idag. Ska lägga mig och läsa en stund innan jag somnar. Att läsa på sommaren är verkligen härligt. Brukar alltid komma in i ett läsflow då. Imorgon väntar en "vardag" som innehåller tvättning, ärenden i stan osv. Man måste väl lämna strandlyxen och ta lite ansvar ibland med...

en dag i stan

Det blev inget stranhäng för oss idag. Ganska skönt att vila från det en dag också... Istället har jag och lilleman spenderat våran tisdag inne i stan med gammelmormor.

Vi åkte på tidiga förmiddagen och började med en promenad från Vallvägen ner till centrum. Lite shopping! Jag unnade mig lite nya nagellack och mormor smackade på med en ny bikini för nästan tusen spänn. Jo, ska det va så ska det... När vi var nöjda satte vi oss och åt lunch.

Edwin myste i vagnen hela tiden och lyckades faktiskt somna. Då passade vi på att äta en varsin mjukglass på Möljen, hehehe det man inte vet lider man inte av... Sedan promenerade vi till hamnen och satte oss på en bänk. Ljuvligt väder och ljuvlig utsikt. Lite semesterfeeling i stan sådär!

När lilleman vaknade fortsatte vi att gå längs hamnen. Så coolt med alla båtar! Edwin njöt och vi gick runt och kikade länge länge. Stekande sol och glittrande hav, vilken underbar dag!

Runt 15-tiden började vi promenera mot Vallvägen igen. Först ett litet stopp för att köpa något att dricka, sedan kämpade vi oss hemåt. Trötta och svettiga. Snacka om att det var skönt att komma upp till mormors lägenhet och vila en stund. Dessutom hade vi sådan tur att Mattias kom dit med hämtmat till oss. Lyx på en tisdag!

Efter maten åkte Mattias och Edwin hem till Forsa. Själv stannade jag kvar med mormor en stund till. Färgade håret, drack kaffe och beskådade åskvädret från balkongen. Ja det kom ett himla oväder! En mysig stund med min älskade mormor...

När kvällen kom åkte jag hem till mina grabbar. Skönt att komma hem efter en hel dag utepå. Lekte en stund med Edwin, myste på altanen och kvällsfikade. Sedan var det dags för mig och lilleman att duscha och hoppa i säng. En sen kväll blev det, men nu är det äntligen läkvällsfrid här. Ska lägga mig och läsa och njuta av livet. Imorgon hoppas vi på mer sol och kanske lite strandliv igen!

fina dagar

Sommar fortsätter att leverera! Vi lever life och försöker njuta av allt, trots den här jäkla fasadrenoveringen som tar upp sååå mycket tid för våran duktiga Mattias. Men fint blir det. Och snart är det klart.

I söndags blev det jobb för mig, hade ju sedan långt tillbaka tagit på mig ett extra nattpass. Och det gick ju alla tiders! En riktigt lugn kväll som innehöll filmmarathon för mig och en tjej från Kenya. Hon fick välja genre, vilket resulterade i två actionfilmer. Inget jag hade valt själv, men det var två riktigt bra filmer! Lyckades även klämma in en rast, som blev en middag hemma hos mormor. En fin arbetsdag, trots att natten blev sen och det var tufft att rulla ur sängen dagen efter. Men man vill ju gärna inte ligga och sova när kollegorna kommer...

Direkt när jag kom hem från jobbet igårmorse packade jag strandväskan och kylväskan. Edwin och jag hade planerat in en heldag på Horne. Mattias stannade hemma till en början och målade klart runt alla fönster, men sedan kom han också till stranden. Lika som mormor, mamma, pappa, Janne och Tompa. Bästa badgänget liksom! Bara Anette, Frida och Elias som saknades...

Vilken ljuvlig stranddag vi fick. Sjön var spegelblank när vi kom dit på morgonen, och det var riktigt härligt att ta ett uppfriskande dopp sådär direkt efter ett nattpass på jobbet. Livskvalitét deluxe!

Edwin älskar strandlivet han med. Inga problem alls att ha med honom (och Elias) en hel dag sådär. Det badas, fikas, målas i målarböcker, leks vid strandkanten och igår lyckades han även ta en timmes powernap i skuggan. Ja så går det när man är uppe på egna äventyr natten innan... Jag var ju på jobbet då, men Mattias berättade att Edwin hade smygit upp helt själv mitt i natten, och ljudlöst gått ner till soffan i lekrummet och tittat på youtube på surfplattan. Hahahaha, mammas lilla buse!

När lilleman tupplurade fick mamman lyxig egentid. Satte mig i en solstol i vattnet och läste en bok. Uuuunderbart. Sedan blev det pannkakslunch när Edwin vaknade.

Klockan 16:00 kände vi oss nöjda och åkte hemåt. Drygt 6 timmar på stranden, det blir man trött av! Mattias hade åkt hem lite innan oss och börjat med middagen, så det var bara för oss att äta när vi kom hem. Lyx!

Resten av kvällen blev också härlig, trots att jag var mer än dödstrött. Mattias och Edwin åkte till Ica Maxi för en storhandling. Själv drog jag fram dammsugaren och körde ett städrace med bästa musiken i hörlurarna. Behövligt... Sedan råkade morsan tvärslockna vid läggningen. Tror jag somnade innan Edwin. Hehehe. Jag som hade tänkt lägga mig i hängmattan och läsa resten av kvällen... Men men. Är man trött så är man!

Detta resulterade i att jag vaknade pigg och utvilad klockan 05:45 imorse. Tjohej, när hände det senast? Men herregud vad ljuvlig att få smyga ner helt själv och dricka morgonkaffet i lugn och ro ute på altanen. Här sitter jag än och njuter... Mattias har gjort mig sällskap, men våran lilla vilde sover än.

Det verkar bli en fin dag idag med. Får se om det blir hemmapyssel eller ytterligare en baddag. Älskar sommar, semester och oplanerade dagar! 👌🏼

en toppenlördag

Lördag, ljuvliga dag. Att vakna till strålande sol och nybryggt kaffe som avnjuts på altanen är verkligen LIVET.

Efter frukosten packade vi strandväskan och begav oss till vår bästaste strand. Horne. Vi fick sällskap av min mamma, Tompa och Janne. Till barnens stora glädje! Oj vad vi badade, plaskade och hade det roligt. Till och med badkrukan Edwin var i vattnet hur länge som helst. Elias och Janne gjorde cirkuskonster och lille herr Östlund tjöt av lycka när han blev uppkastad i luften och sedan plumsade ner i vattnet.

Vi hann även med att fika lite, gräva i sanden och doppa oss några gånger till innan vi åkte hemåt. En fin förmiddag på stranden!

Väl hemma åt vi lunch, sedan ville barnen vara inne och leka. Själv lyckades jag sno åt mig lite lyxig egentid. Först en stund i solstolen, men det var alldeles för hett... Så jag hämtade min bok och la mig i hängmattan där det är lite skugga från äppelträden. En magisk stund. Verkligen semesterkänsla deluxe! 👌🏼

Sedan var det dags att duscha och förbereda inför kvällens grillmiddag. Vi skulle få sällskap av Carro, Lars, Ebba, Nils och Viggo. Gissa om Elias och Edwin var förväntansfulla? "Kommer dom snaaart?" fick vi höra typ 347 gånger, hihi.

Till slut kom dom och vi fick en magisk kväll. Alltså... Vädret, lyckliga barn, grillat, glass och en massa bus - kan det bli bättre? Ungarna har verkligen haft jätteroligt. Sprungit in och ut, lekt, skrattat och tokat sig. Sommarbarn!

Fram emot tidiga kvällen packade vi in oss i bilarna allihopa och åkte mot stan. Cruising och en massa raggarbilar! Coolt. Vi köpte godis och kollade på alla snygga åk, sedan promenerade vi längs med hamnen och kollade på båtar i kvällssolen. Jag lyckades även fånga två Pokemon's. Hehehe, ja jag är en av alla dom som måsta prova!

Verkligen en fin kväll i stan, trots galet mycket folk. Runt 20:30-tiden var vi hemma igen, med två trötta barn. Ändå dröjde det nästan en timme innan Edwin kom till ro och kunde somna. Denna outhärdliga värmen... Den är ljuvlig på dagarna, men på kvällarna är det pest och pina!

Min kväll har gått åt till att plocka, dona, vattna blommor ut och äta upp allt godis som var kvar sedan kvällen. Dumma mamman!

Men snart blir det hopp i säng, ska läsa lite innan jag tackar för mig. Imorgon ska jag faktiskt jobba, såhär på semestern. Tog på mig ett extra nattskift, och det känns faktiskt helt okej. Jag har ju haft en underbara semestervecka. Vädret har varit hundraprocentigt hela veckan och vi har haft så fina dagar på stranden och med fina människor. Så det känns inte alls tungt att jobba imorgon, vetskapen om att nästan tre veckors ledighet återstår gör det lite enklare!

strandliv

Idag har vi verkligen levt strandliv, jag och barnen. En ljuvlig dag med sol, bad, nära och kära!

Redan klockan 09:00 var vi framme vid stranden. En öde strand, det var ganska molnigt just då. Kort där efter kom även min mormor dit. Vi började med att mysa på filten. Fika och pyssel. Att ta med målarböcker och pennor till stranden är verkligen ett hett tips!

Efter någon timme började molnen att skingra sig och allt fler kändisar anlände till Horne beach. Mamma, pappa, Tom, Janne och även morfar en snabbis. En riktigt mysig dag med många favoriter. Precis så som jag kommer ihåg det från min uppväxt. Ett helt gäng på stranden, med proppfyllda kylväskor som räckte hela dagen. Fina minnen!

Elias och Edwin har haft jätteroligt och har verkligen njutit. Dom har badat, lekt, grävt i sanden, fiskat med Tompa, åkt båt längs med strandkanten, pysslat på filten, fikat och ätit pannkakor till lunch. Glada miner hela tiden, och en mamma som verkligen kunnat njuta. Sol, lyckliga barn och bästa umgänget. Vad mer kan man begära? 👌🏼

Efter sex timmar på stranden kände vi oss nöjda. Vi packade ihop oss och åkte hemåt. Elias ville dock åka båt hem med Tompa, och det gick ju bra eftersom han är den enda av barnen som har en flytväst. Edwin fick nöja sig med en liten kort runda bara, men han var lika nöjd för det.

Väl hemma kände jag mig sopslut. Jobbigt att leva strandliv, hehe. Mattias var ute och slet med huset (taket) och barnen gick in och lekte på lekrummet. Jag var såhääär nära på att lägga mig i soffan. Men jag förstod att det var det sämsta jag kunde göra... Istället körde jag på 110 och packade upp, slängde in en tvätt, värmde middag till barnen, städade toaletterna och dammsög hela huset. Phew! När jag var klar blev det lite godismys i soffan med barnen, men vi fick avbryta ganska snabbt då båda två höll på att somna.

Upp och duscha hela gänget... Först grabbarna och sen jag. Så skönt att få duscha av sig och smörja in sig efter en dag på stranden. Barnen myste ner sig i sängen och somnade jättefort. Rena, mjuka, rödblommiga och alldeles otroligt fina!

Själv har jag ätit lite chips och kollat på teve. Känner mig så himla nöjd och trött. En fin dag att minnas! Men nu är det risk att jag somnar snart... Tror jag hoppar i säng och läser lite!

sol och bad

Torsdag och strålande sol. Som uppgjort för en dag på stranden! Det gäller att passa på medan solen värmer och vi får en lucka i renoveringen.

Så efter en lugn morgon med kaffe, frukost och lek packade vi in oss i bilen. Första stoppet blev på Ica för att handla lite gott fika. Sedan vidare mot Njutånger och Tjännavallen. En liten mysig tjärn mitt ute i skogen, med liten strand och perfekt för barnen. En liten idyll verkligen!

Vi fick även sällskap av Elias mamma. Vi mammor kunde faktiskt ligga och sola den mesta tiden medan barnen plaskade och lekte. Eller ja, det var väl Elias som badade mest som vanligt. Edwin är lite frusen av sig och nöjde sig med att leka vid strandkanten, mysa med mamma och fika.

Mot slutet kom även mina föräldrar dit för ett dopp. Men då hade ju vi nästan varit där i tre timmar, så vi började bli rätt nöjda. Vi lunchade lite korv och potatissallad innan vi packade ihop och åkte hemåt. En varm och mysig dag på stranden! ☀️

Väl hemma var vi alla trötta och lite griniga. Mest mamman kanske... Men det gick över rätt fort. Jag fick packa upp allt i lugn och ro och köra igång en tvättmaskin med sängkläder, sedan gick vi ut igen. Jag tömde poolen och fyllde i nytt fräscht vatten. Det var ett tag sedan... Men med klortabletter håller sig vattnet faktiskt fräscht länge. Bara det där jäkla gräset man blir tokig på!

När poolen var fylld blev det vattenkrig. Jag mot barnen. Jag hade vattenslang och barnen hade ingenting, hehehe rättvist. Men dom hade superkul och sprang runt runt och skrattade hysteriskt. Blött och härligt. Sedan blev det glasspaus med Tompa som kom hit.

På eftermiddagen åkte jag till affären en sväng. Behövde handla lite till dagens middag och lite mer fika till morgondagens planerade strandhäng. Hade även ett paket att hämta ut. Edwins sluta-med-nappen-present hade kommit. Snacka om överlycklig kille som äntligen fick en leksaksbuss! Mammas busstokiga kille... Elias blev inte riktigt lottlös han heller. Hade nämligen beställt en Playmobil skolbuss med gubbar med. Den var på rea och jag tänkte att barnen kan ha den tillsammans. Dom älskar ju Playmobile och leker riktigt bra tillsammans med dessa gubbar. Så ungarna fick en rolig eftermiddag. Playmobil-lek för hela slanten. Edwins nya buss var såklart också med, han körde nämligen folk till Grekland, England och Dalarna sa han. Hahaha!

Kvällen blev lugn. Vi gjorde egna hamburgare till middag, sedan blev det lek, kvällsfika och en mysstund i soffan med surfplatta och tv-spel. Efter det - hopp i säng! Två trötta barn som inte ens hann duscha. Men äsch, vi ska ju bada imorgon med. Och lortiga skitungar hör ju sommaren till va?

Min kväll har bestått av att vika rena sängkläder, tagit reda på ren tvätt som legat i torktumlaren allt för länge, spolat av altanen och soldäcket med vattenslangen och tagit en skön dusch. Nu ska jag mysa ner mig i soffan och titta på Tv4-play, jag råkade ju missa Ernst och det går ju inte!

trädgårdsarbete

Sommar idag igen hörrni, vad säger man? Hipp hurra. Tjoho. Känns extra bra att ha gått på semester just denna fina vecka!

Trots stekande sol har vi inte hängt på stranden idag heller. Det blev istället hard work-work i trädgården. Inte just nå svettigt... Men en trädgård måste skötas den med tydligen. Tur att barnen faktiskt tillåter svettiga kossor att doppa sig i poolen!

Så vad har vi gjort i trädgården då? Först gick Mattias runt med röjsågen och tog bort gräs och ogräs lite överallt. Vad snyggt det blir när det blir klippt på sånadär ställen där gräsklipparen inte kommer åt. Själv gick jag efter med krattan och fick ihop en stor hög med gräs och oönskade växter. Barnen sprang runt och lekte spioner under tiden. Så roligt när dom leker tillsammans!

Resten av dagen (ja, hela jäkla dagen typ) har jag kämpat med spaden i rabatterna runt altanen. Allt skulle bort. Jag har varit emot det förr, tyckte att det kanske vore fint med några rabatter kvar efter att hela långsidan av huset förlorade sina blomster i utbyte mot singel. Men nu ska vi ju faktiskt bygga en ny trappa upp till altanen, en som ska gå längs med väggen på båda sidorna. Där rabatterna är alltså. Så det var bara att sätta igång!

Pust och stön. Fy fabian vad tungt och svettigt. Okej om det bara varit blommor jag skulle gräva upp. Men nu hade hela rabatten runt altanen förvandlats till gräs. Plus grova rötter och stora stenar överallt. Ett helvete rent ut sagt. Men efter flera timmar av slit så blev jag klar. Sparade faktiskt en rabatt på kortsidan av altanen. Lät en rosbuske och två kärleksörter vara kvar, la på en markduk, ramade in rabatten med stenar och fyllde på med ny jord. Vilken skillnad mot för den vildvuxna brännässelskogen som var innan...

Långsidan får vara en uppgrävd rabatt tills den nya trappan kommer på plats. Då blir det singel + stenplattor där.

Mattias har fortsatt gaveln på huset och barnen har lekt fantastiskt bra ihop hela dagen. Dom har varit både ute och inne medan vi vuxna har jobbat på. Dom hittade Elias stora låda med Bionicle-gubbar, oj oj oj vad dom har lekt med dessa robotvarelser! Några dopp i poolen och fika har dom såklart också hunnit med.

Mina älskade föräldrar kom hit på eftermiddagen så att vi fick gräva klart rabatterna. Behövde nämligen lite hjälp med två stora rötter... Under tiden slängde mamma ihop lite middag till barnen, tusen tack. Sedan hann vi med lite kaffe innan dom åkte hem. Jag var helt färdig och slut... Att gräva rabatter i stekande sol, utan att ha ätit varken frukost eller lunch, var kanske inte så smart. Men ni vet väl... All in, annars kan det kvitta. Känner mig sjukt nöjd att detta är gjort nu. Är däremot lite stressad över allt som är kvar med huset. Grunden på baksidan av huset måste målas, fönsterna på gaveln ska snyggas till, taket ska skrapas och målas, vedboden ska målas, lekstugan ska både skrapas och målas, en ny trappa ska byggas till altanen och singel/plattor ska på plats nedanför... Hinner vi innan sommaren är slut?!

Fast egentligen. Vi har ju hunnit så sjukt mycket mer än vad vi planerade. Första tanken var ju att bara måla två sidor av huset i år. Det var det vi hade råd med, trodde vi. Nu har vi snart målat hela huset! Plus att vi har satt upp innertak med belysning på altanen, annan fasadbelysning, oljat in bron, altanen, utemöblerna och soldäcket, grävt upp alla rabatter intill husväggen och lagt singel och nu har vi även påbörjat takprojektet. Vi får nog vara ganska nöjda ändå... Trodde aldrig vi skulle klara den ekonomiska biten, men tack vare nytt jobb för mig och en nyfunnen målare/vän så lyckas vi. Heja!

Resten av kvällen har jag lyssnat på mamma, för en gångs skull. "Men ta det lugnt människa, och njut av ledigheten" sa hon när jag tänkte börja skrapa legstugan, alldeles svettig och svimfärdig. Okej då... Jag lutade mig tillbaka i solstolen och njöt av kvällen med familjen. Mattias kom ner från byggställningen han med, lite tid tillsammans mitt i allt kaos! Jag hann även bädda rent i alla sängar och ta en minst sagt välbehövlig dusch. Fräsch igen!

Barnen har sprungit ut och in hela kvällen, precis som det ska vara på sommaren. Ni vet den där fina scenen i Lotta på Bråkmakargatan, när barnen springer in och ut i huset, runt runt, medan det spelas piano. Ungefär så. Nakna busiga barn i kvällsolen! 🙌🏼

Sedan var det två trötta pojkar som somnade sött. Själv har jag sjunkit ner i soffan. Men tror att jag ska gå ut och sätta mig en stund innan solen går ner riktigt. En svettig men fin dag lider mot sitt slut...

fina sommardag

Idag var sommaren på besök igen! Alltid lika trevligt. Och även fast vi inte har hängt på stranden så har vi haft en toppendag...

Jo, vi hade väl planer på att packa strandväskan och åka till playan. Men vi hade en del att dona med här hemma, plus att vi behövde åka till stan. Okej, mina o-vaxade ben kanske också hade ett finger med i spelet... Så vi åkte helt enkelt till stan på förmiddagen och köpte vax till mina ludna spiror. Även lite mer färg osv till huset.

Innan vi åkte hem lyxade vi till det med en varsin mjukglass och lite lekparkshäng. Kul tyckte barnen!

När vi kom hem gjorde vi lite av varje. Leka, sola, busa, chilla och fika ute på soldäcket. Saft, bullar och melon. En fulländad fika! Sedan hände det minsann spännande saker här på Lundvägen 76... Helt plötsligt stod det en skylift på gården! Ja det kan man ju behöva när man ska fixa och måla taket. Barnen fick en åktur och den fick högsta betyg. Vilken cool maskin!

Resten av eftermiddagen har gått åt till att plocka, dona och äta middag. Sedan hade vi två barn som längtade till kvällens äventyr... "Ska vi åka snaaaart?"

Vi hade nämligen blivit lovade att få bada hemma hos Fredrik (den där coola målarn) och barnen var verkligen taggade. Elias var som ett baddjur och var i vattnet hur länge som helst. Åkte rutchkana, hoppade som en galning och simmade under vattnet. Lycka! Edwin däremot nöjde sig med ett snabbdopp. Men inte var han görolös sen för det inte... Fredrik har ju en hel lekplats på sin gård. Så Edwin hängde i lekstugan, hoppade studsmatta, gungade, klättrade, åkte rutchkana och länsade alla bärbuskar. En underbarn syn från terassen där jag satt med en kopp kaffe. En badande unge och en unge med munnen full av rödvinbär. I kvällssolen. Fina jäkla sommar!

Efter någon timme var det dags att tacka för oss. Barnen och jag åkte hem medan Mattias stannade kvar och gjorde nått eljobb.

Det blev kvällsfika, dusch och hopp i säng för grabbarna på en gång. Tror inte ens Elias hann lägga sitt huvud på kudden innan han snarkade. Ett fint betyg till denna roliga dag!

Nu är det kväller och vi vuxna har myspys. Pizza och film! Men vi får se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna. Mammor blir trötta av fartfyllda sommardagar dom med...

sesesesemester

Måndag! Klockan ringde allt för tidigt och jag var lika förvirrad som alltid då jag vaknar upp och inser att jag befinner mig på jobbet. Jag drömmer alltid så konstiga drömmar där, nästan så att det känns som att jag varit vid medvetande hela natten. Ja, ingen djupsömn direkt...

Men efter lite kaffe kvicknar man till. Och allra helst när solen strålar in genom fönstren och man vet att det är SEMESTER om någon timme bara!

Klockan 08:00 lämnade jag över till mina kollegor och skuttade ut till bilen. Ångrar lite att jag tog på mig en extranatt på söndag, fast äsch, det går nog bra. Ska jag vara ärlig så kommer jag säkerligen att sakna jobbet... Antingen är jag knäpp, eller så har jag bara hittat galet rätt. Hoppas på det sistnämnda!

Väl hemma möttes jag av alla mina tre favoritgrabbar. Samtliga i kalsonger vid köksbordet. Dom hade precis ätit frukost, så jag tog med mig en kopp kaffe ut på balkongen. Ljuvlig morgon... Sedan körde jag igång en maskin tvätt, bäddade sängarna och plockade lite här och var. Tre grabbar ensamma hemma i ett dygn brukar betyda kaos. Bara att andas och hålla käft. Hehehe!

Vi fick även kaffefrämmande av Fredrik. Eller ja. Målar'n heter han enligt barnen. Vi beställde lite takfärg av honom och gick sedan ut en sväng allihopa. Barnen ville bada. Ja har ni hört - jag fick soligt väder första dagen på semestern. Unbelievable.

Barnen plaskade och lekte medan jag satt i solstolen och pappan målade på huset. Man ska göra sånt man är bra på va? Sedan ville barnen pyssla och måla, så vi hämtade ut penner och böcker och myste på soldäcket. Mattias åkte och fiskade!

Resten av dagen har vi spenderar uppe hos mamma. Eller iallafall barnen. Jag var med till en början och hann äta våfflor, sola lite och ta en promenad med Minnah. Men humöret har varit lite si och så idag... Tröttheten efter nattens knepiga sömn kom ifatt. Ja, en riktig bitch var jag nog. Tillslut fick Elias nog och sa "men åk hem och ta en tupplur nu!" 😂

Någon som lessnat på Sara satmara kanske? Mamma skickade hem mig på eftermiddagen och barnen stannade med henne. Hem och ladda batterierna! Jag lyckades faktiskt somna en stund. Så jäkla skönt. Men sedan fick jag myror i brallan... På med musiken och göra lite nytta! Hämta in torr tvätt från torkvindan, vek och sorterade, slängde in en ny maskin, dammsög, dammade och började med maten. Gjorde en stor sats med pastasallad. Så gott på sommaren! Sedan sjönk jag ner i soffan igen, nöjd över det välbehövliga rycket, och mumsade på salladen.

Mattias kom hem i samma veva, men han åkte direkt och hämtade hem barnen. Då fick jag ny energi igen och drog fram gräsklipparen! Även det var välbehövligt...

Kvällen har varit lugn. Barnen har lekt och kvällsfikat, sedan slutade allt med slagsmål. Bröderna retsticka... Då blev det bums i säng. Galet trötta pojkar efter denna sommardag!

Själv har jag tagit en dusch och lagt mig till rätta i soffan igen. Men det blir inte sent känner jag. Är fortfarande trött. Och lite bitchig. Imorgon är det en ny dag, då ska jag banne mig vara utvilad och o-bitchig. Lovar!

nedräkning deluxe

Söndag och ett lååångt arbetspass på schemat. Men först en förmiddag hemma med familjen!

Morgonen var otroligt lugn och härlig, morsan fick faktiskt en lång sovmorgon och fick vakna helt utvilad till färdigbryggt kaffe. Bästa! Sedan klädde vi på oss och gjorde oss redo för dagen. Solen visade sig, så vi passade på att carpe diem:a för fullt. Det blev poolbad, chill i solstolen och fika på altanen. En himla mysig förmiddag!

Mitt på dagen satte jag igång med lunchen. Det blev lasagne, perfekt att även ta med i matlåda sen. Precis när vi ätit upp fick barnen besök. Granntjejen Elin ville leka!

Oj vad roligt dom hade. En massa bus och hemlisar. Elin och Elias går verkligen jättebra ihop, trots att det skiljer 3 år emellan dom. Märker på Elias att han tycker det är jättecoolt när hon kommer, han blir liksom "stor och tuff" då. Vilken lycka att få ha en kompis till granne!

Barnen lekte och skötte sig själva medan Mattias var ute och målade och jag gjorde mig redo för jobb. Sedan måsta vi alla åka iväg... Barnen skulle till farmorn och farfarn och hälsa på!

Själv åkte jag mot jobbet, började strax innan 14-tiden. Och vilken härlig arbetsdag... Jag tog med mig 8 ungdomar och åkte till Bjuråkersstämman! Himla mysigt, förutom regnet som bestämde sig för att falla över oss. Efter en stund gav vi upp och åkte till en pizzeria i Delsbo!

Nu är det kväller och jag har tagit en liten rast. Jobbar till 08:00 imorgon. Hoppas verkligen jag får sova inatt så man får inleda ledigheten på bra humör. Hehehe. Back to work!

Ps! Mammas stora kille har verkligen slutat med nappen nu. Jag som trodde det var omöjligt... Två dagar och två nätter, utan minsta protest. Idag slog vi in alla nappar i ett paket som han ville lämna till tomten. Duktiga Edwin!

femton timmar

Lördag och femton timmars jobb på schemat. Bara att kavla upp ärmarna och bege sig... Men det har som vanligt gått bra, lite väl lugnt kanske. Ett helt grabbgäng åkte till Sundsvall och resten som stannade hemma var ute på egna äventyr. Två personal och noll ungdomar hemma alltså. Inget på schemat. Vad gör man?

Jo, man kan till exempel lägga sig lite skönt i soffan och plöja igenom en bok. Det gick åt många koppar kaffe för att hålla koncentrationen på topp. Men jorå, nog hann jag läsa ut boken! Trehundra sidor om hedersmord och kulturella/religiösa traditioner. Både spännande och förfärligt... Och lite lyxigt att kunna ligga raklång i en soffa och läsa i flera timmar, på arbetstid. Nu anser jag dock att mitt val av bok kan ses som "relevant för mitt yrke" och att man nästan kan räkna det till utbildningsmaterial. Det hade varit lite annat om jag legat där och läst om Mr. Grey kanske...

Kvällen blev desto mer livlig. Och rolig. Grabbarna som kom hem från Sundsvall ville umgås hela kvällen, vilket är underbart kul. Vi har löst sudoku, pratat om olika religioner, lyssnat på musik och skrattat hysteriskt. En riktigt bra kväll. Jag lär mig massor av nya saker varje dag!

Strax innan 01-tiden åkte jag hemåt. Alla tre grabbarna snarkade ikapp när jag kom hem. Ja, vi hade fått tillökning en dag i förväg av Elias!

Nu ska jag också börja snarka snart. Eller åtminstone försöka sova. Det är en dag imorgon med, och då väntas tydligen ett arbetspass på 18 timmar... Men sen, på måndagmorgon, går jag på semester! 👌🏼

fridayayay

Fredag! En ledig sådan dessutom. Tråkigt nog har solen lyst med sin frånvaro, men vi har verkligen haft en toppendag ändå...

Efter frukosten bokade vi in en lekdejt med preggo-Carro, hennes syster och lille Emil som bara är fyra månader äldre än Edwin. Vi köpte med oss korv med bröd och åkte hela vägen till Bjuråker för lite lantliv!

En perfekt dag enligt en traktortokig kille. Emil har nämligen en uppsjö av leksakstraktorer, och ännu bättre - det fanns ett helt gäng med riktiga traktorer! Värsta himmelriket. Gulliga kossor hade dom också, en riktig dag på landet alltså. Barnen har lekt och busat för fullt, vi har även fikat och ätit korv med bröd. En himla fin dag!

På hemvägen hade vi en megatrött grinunge i bilen. Det är jobbigt att busa! Han somnade efter en stund, men blev helt galen när jag väckte honom sen. Vi stannade till hos mamma och pappa, och där brakade helvetet lös! Vad hände med min Edwin? Han var helt skogstokig... Grinade, skrek och kastade grejer överallt. Men efter en stor portion mat kom gamla Edwin tillbaka, min glada unge!

Vi stannade på Norrvägen en bra stund och hann med lite utelek, chill och fika. Sedan rullade vi hemåt efter en heldag utepå.

Eftermiddagen och kvällen här hemma har varit lugn och skön. Vi har donat med lite av varje och ätit en god pesto-fiskmiddag. Precis när vi höll på att varva ner med lite pussel innan lilleman skulle sova så knackade det på dörren. Det var vår gulliga granntjej som ville leka med Edwin. Grannarna undrade om det var okej, och självklart! Ingen blev gladare än Edwin. Tänk att få vara vaken sent och leka med en stortjej på 8 år... Kan det bli bättre?

Barnen har byggt lego, haft kakpicknick på golvet, dansat disco och haft roligt. Edwin fick verkligen vara vaken på övertid, men det är ju fredag och sommar!

Nu är det sent och dags att ta en dusch. Edwin är vaken än, men somnar nog snart. UTAN NAPP. Ja, idag är dagen då elaka mamman bestämt sig för att det är slut-nappat. Vi har försökt sluta med blöja, men det går trögt. Han är inte riktigt intresserad, och tycker att det är hysteriskt roligt att kissa där han inte får kissa... Men om han blir "storkille" och slutar med nappen kanske det blir en knuff i rätt riktning? Hoppas det. Än går det bra, den här dumma mamman doppade nappen i olivspad och sa att napparna smakar så äckligt när man blivit storkille. Blä sa Edwin och spottade ut den. Håller tummarna att det går vägen!

det närmar sig

Dagarna går och semestern närmar sig med stormsteg. Två arbetspass kvar, sen är det ledighet som gäller. Ledighet och sol, tack.

Igår jobbade jag ett 13-timmarspass. Låter drygt, men det är det absolut inte. Det gäller bara att hitta på lite grejer när tiden står stilla och schemat är tomt... Igår kunde jag till exempel plugga arabiska på kvällen. Hade sån tur att båda kollegorna jag jobbade med kan arabiska. Lyxigt med privatlektioner! Nu kan jag hälsa, fråga om namn, hur man mår, vart man kommer i från, hejdå och räkna till 10. Snart fullärd med andra ord. Hehehe. Not. Men det går framåt. Arabiska måste ju vara jordens svåraste språk? Klart jag ska sikta på det omöjliga liksom...

Klockan 21:00 åkte jag hem och möttes av ett tyst hus. Hallå? Mötte ingen mindre än min kära moster i trappan. Hon hade varit barnvakt åt Edwin under kvällen. En riktig myskväll hade dom haft och lilleman hade somnat gott med gammelmoster.

Imorse hade vi turen att få sovmorgon av lillbossen våran. Himla mysigt att ligga länge i sängen allihopa! Sedan kickade vi igång dagen med kaffe och frukost.

Resten av dagen har jag levt efter Johannas motto. Ta vara på sommarvädret, man vet aldrig när det vänder. Idag fick alltså vårt stökiga och skitiga hem vänta, vi gick ut och fångade dagen medan solen visade sig! Det blev lek, poolbad, bus och chill i solstolen. Mattias och pappa har kämpat på med huset, nu är alla ruttna brädor utbytta och allt är skrapat. Dags att börja måla snart, heja!

Till lunch grillade jag hemmagjorda burgare i vår nya hamburgegrill. Klart arbetskarlarna ska ha något gött. Smakade himla bra med en massa tillbehör!

Eftermiddagen ägnade jag åt städning. När molnen började hopa sig på himlen är det väl okej att gå in och städa? Otroligt skönt att få ett rent hem igen. Lite tvätt blev det också. Allt under kontroll, phew.

Till middag åt vi fläsklägg, vilket var jättelängesedan vi åt... Men vi fick en hel påse av svärmor igår, så idag fick det bli långkok på spisen. Faktiskt en god middag!

Jag har även hunnit vara på loppis en sväng idag. Mamma och jag åkte till Matnäs en snabbis, fyndade bara en liten kaktus och ett par P.O.P-byxor till Edwin. Väl spenderade 25 kronor!

Nu är det kväller och jag pustar ut i soffan. Hela familjen har duschat och haft lite kvällsmys. Nu ligger grabbarna i sängen och jag är redo för Ernst. Min favoritgubbe!

back to reality

Tillbaka till verkligheten ja. Imorse ringde alarmet tidigt och det vara bara att masa sig upp. Hade nog tänkt lite galet kvällen innan och fick bara en halvtimme till att göra mig iordning. Men det gick det också. Skippade både kaffe och frukost hemma, det fick bli en mjukstart på jobbet istället... Tre koppar kaffe, sen så.

Förmiddagspasset på jobbet var lugnt. Alla ungdomar sov galet länge, så vi fick hitta på lite annat att pyssla med. Lite handling och datorjobb. Några till koppar kaffe. Rätt mysigt med regnet som smattrade mot rutan!

Jag skippade lunchen och åkte hem lite tidigare idag, ibland funkar det och då gäller det att passa på. Jag skulle egentligen ha hämtat Edwin hos mamma och pappa, men jag hade tur att dom kunde skjutsa hem honom istället så att jag fick åka och handla + börja med maten.

Efter att vi ätit började solen att kika fram. Jag skyndade mig att röja undan i köket och slänga in en tvätt, sedan packade vi badkläder för ett kvällsdopp. Jag, Edwin och Tompa. Grabbarna var taggade och badade som tokar, själv nöjde jag mig med att sitta på bryggan och njuta av solen. Tanka lite solenergi och känna värmen av en lycklig Edwin. Han var i vattnet i en hel timme nästan, måste ha varit skönt för honom att få svalka av sig efter en regnig men klibbig/kvav dag. Myskväll deluxe!

Efter badet skjutsade vi hem Tompa och stannade en stund med gammelmoster Anette och Janne. En härlig stund med prat, fotboll och smultron.

Runt 19-tiden åkte vi hemåt. Vips så hade den här dagen försvunnit. Edwin var trött och somnade som en stock efter kvällsfika och tandborstning. Själv hängde jag tvätten och tog en dusch. Kvällsfrid...

Fick hem ett helt gäng med böcker idag som jag hade beställt. Allt om kultur, integration och religion. Tänk om jag visste för 10 år sedan att jag skulle utbilda mig till integrationspedagog och arbeta med människor från hela världen. Att jag skulle älska det och vilja lära mig allt, allra helst om islam. Då kanske jag hade pluggat liiiiiite hårdare på religionlektionerna och försökt koncentrera mig när vi läste om kultur. Hehehe. Men det tänker jag ta igen nu. Här ska läsas och pluggas!

paus från livet

Idag har jag verkligen haft en annorlunda dag. En dag som varit otroligt långt ifrån verkligheten och vardagen. En välbehövligpaus från livet, ungefär.

För det första så sov Edwin till 08-tiden, hur ofta händer det liksom? Jo, de där enstaka gångerna då vi har en tid att passa. När jag tänker att det är onödigt att ställa någon klocka eftersom vi har en väckarklocka i mänskligt format. Men just dessa gånger brukar den där "väckarklockan" balla ur... Är det inte lustigt? Så denna morgon hade vi en halvtimme på oss att äta frukost, klä på oss och bädda sängarna innan jag hade en bokad tid för ansiktsbehandling.

En ljuvlig halvtimme där jag fick slappna av och njuta av rengöring, peeling, ansiktsmassage och även massage av nacke och hårbotten. Lovade mig själv där och då att unna mig detta i framtiden. En underbar start på dagen alltså!

Resten av dagen har min kära mamma varit barnvakt till både Edwin och mig. Ja, jag har varit ett barn idag. Så otroligt trött och orkeslös i kroppen, och vad är då bättre än att få vara med mamma? Jag har mestadels legat på soffan och sträckläst Zlatanboken. Råkade öppna den en sväng och blev sedan fast... Edwin har lekt med lite av varje, sedan hade vi turen att bli bjudna på både fika och mat.

Ja, världens segaste och slappaste dag. Jag har inte gjort en enda vettig sak, inte ens tittat mig i spegeln och brytt mig om mitt flottiga hår. Men som mamma sa, sånnahär dagar behövs ibland.

En liten utflykt gjorde vi dock. Till Kyrkogården för att hälsa på min gammelmormor som dog för 26 år sedan precis idag. En månad innan jag föddes alltså, så jag har aldrig träffat henne. Edwin följde också med och trodde nog att kyrkan var något slags lekhus. "Kan man åka rutchkana där inne?"

Eftersom kyrkan var öppen gick vi in och kikade. Sist vi var där var då Edwin döptes för drygt två år sedan. Häftigt ställe tyckte lilleman! Det fanns ett bord med massa pennor och papper, så han ritade en stund innan vi gick runt och kollade. Jag tycker om kyrkor även om jag inte är speciellt kristen av mig. Jag är döpt, tror på rättvisa och att det kanske finns en gud där uppe. Men inte mer än så. Fast att vara i en kyrka ger ändå ett speciellt lugn, en svår känsla att förklara! En mysig stund, även om vi tackade nej till fikat. En annan gång!

Ja ni hör ju, en dag som varit helt olik min vanliga vardag. Kyrkobesök, ansiktsbehandling, bokläsning hela dagen och inte enda minut ägnad till städ/tvätt/matlagning. GALET. Men kanske välbehövligt? Dessutom ska Edwin sova hos mormor och morfar inatt då både jag och Mattias börjar tidigt imorgon och ska även lämna in bilen innan. Bättre att han får sova där än att vi ska rycka upp honom mellan 05-06 för att skjutsa dit honom.

Så ikväll är jag helt ensam. Mattias fiskar i spöregnet, man får tydligen bättre med napp då... Själv ligger jag nyduschad i soffan och läser. Mysigt med regnet som smattrar mot altantaket. Jag har snart läst ut Zlatans bok på drygt 400 sidor, som jag började med tidigare idag. Så jävla typiskt mig. Jag kan inte gå in "halvhjärtat" för något. Det ska jämt överdrivas, säger dom. Fuck you, säger jag. Dom skakade på huvudet när jag köpte en bok och började läsa arabiska med, men få se om ni skrattar när jag säger fula saker till er och ni inte förstår. Hehehe. Jag ska lära mig arabiska, så är det bara. Däremot ska jag inte konvertera till islam som Mattias säger. "Det är så typiskt dig att få för dig nånting och inte ge dig förens det är klart, nu kommer du börja läsa religion och gå på hur bra allt verkar, sedan konvertera till islam. Jag känner dig!"

Hahahahaha. Närå. Inga planer på det. Än.

sommarsöndag

Ännu en härlig sommardag! Vilken fin helg att vara ledig på. Och snart är det långledigt som gäller, slog mig just att jag bara har fyra arbetspass denna vecka, sen smäller det... Visst, jag har tagit på mig en extranatt. Men vad gör det när jag annars har hela vecka 29, 30 och 31 ledigt. Plus att jag bara har ett ynka arbetspass vecka 32 och två arbetspass vecka 33. Det blev ju helt plötsligt nästan fem veckors semester. Välkommen sommaren! ☀️

Idag har vi verkligen haft en fantastisk söndag. Det är ju så härligt när man kan dricka kaffe ute och veta att man har en helt oplanerad dag framför sig. Men just idag var det ganska givet vad vi skulle pyssla med... Tömma poolen, flytta på den och fylla i nytt fräscht vatten. Vilket tog typ hela förmiddagen, haha. Men det är mysigt att vara ute och dona, allra helst när solen strålar från en klarblå himmel och barnen leker tillsammans.

Innan det var dags för ett dopp i poolen åt vi lunch. Min kära mor kom hit med en rutchkana till barnen så hon hade tur att bli bjuden på både mat och glass till efterrätt. En mysig stund. Sedan ville barnen bada! Dom hoppade, plaskade, åkte rutchkana och lekte med bilar i vattnet. En underbar syn från solstolen. Vi spelade även hög musik och sjöng med allt vad vi kunde. En ljuvlig dag där timmarna bara flög iväg!

Mattias åkte i väg och jobbade en sväng, men när han kom tillbaka blev det tacosmiddag ute. Johanna och Ida kom också i samma veva och mumsade både tacos, saft, kakor och kaffe med oss. Ungarna ville såklart bada mer också. Men hux flux så kom det en massa moln på himlen, så efter en stund gick vi in allihopa. Edwin och Ida lekte på övervåningen och Elias passade på att spela lite tv-spel innan han åkte hem till sitt andra hem. Ses om en vecka gubben!

När vi blev själva var de dags för en lortig kille att ta en dusch, sedan somnade han rekordsnabbt i sin säng medan morsan tog ett glas rosé på balkongen. Mother of the year! Hehehehe.

Nu har jag precis tagit en dusch och hoppat i myskläder. Dags att ladda för en ny vecka. Fint att inleda med en ledig dag och en halvtimmes ansiktsbehandling på morgonen. Lyx! 👌🏼

en sommardag

Lördagen till ära fick vi en riktig sommardag. Underbart... Men innan vi gick ut och njöt av vädret var jag tvungen att röja upp i kaoset här hemma!

Mattias åkte på fisketävling (ja, alla har vi våra egna sätt att fira födelsedag på...) och Elias lekte så snällt med lego medan jag gjorde ett städryck. Dammsuga, damma, städa toaletterna och torka golven. Tjohej vad skönt med ett rent hem igen. Men gräsmattan behövde en omgång den med... Medan jag svettades bakom gräsklipparen låg herr Östlund i soffan på soldäcket och chillade.

Efter en snabb fusklunch åkte vi till Norrvägen. En efterlängtad Edwin mötte oss på bron! Sedan blev vi faktiskt kvar där hela dagen. En fantastisk lördag med sol, bad, vattenspridare, fika, glass och lyckliga barn. Även en lycklig mamma som lyckades sno åt sig en skön stund i solstolen. Innan vi åkte hem blev vi även bjudna på en god grillmiddag. Mums!

Kvällen hemma har varit lugn och skön. Pojkarna var trötta efter en hel dag utomhus och ville chilla med surfplattorna ett tag. Då passade jag på att vattna blommor, plocka och dona. Sedan tog jag en skön dusch när Mattias kom hem...

Barnen somnade sent ikväll trots att dom var supertrötta. Det måste vara ljuset och värmen?! Till slut kom dom äntligen till ro och vi vuxna kunde påbörja vår myskväll ute på altanen. Rosé, melon, körsbär och lite godis. En god och härlig sommarkväll. Men nu är det dags att checka ut för idag... Hoppas på ännu en solig dag imorgon! 🙌🏼

kalas och lyx

Fredag! Hur härligt är det inte att få göra helg redan klockan 08:00 på morgonen? Nog för att jag var trött efter jobbnatten... Även om vi får sova på jobbet blir det liksom inte samma djupa sömn som när man sover hemma. Men när man vet att fyra dagars ledighet väntar glömmer man lätt bort tröttheten!

När jag kom hem låg grabbarna och slappade i soffan. Gos! Vi åt frukost tillsammans och sedan gjorde jag ett ryck med tvätten. Älskar att hänga nytvättade kläder ute, känner mig som en riktig husmor. Det är faktiskt den enda anledningen till varför jag gör det, tycker nämligen att kläderna luktar konstigt efter att dom hängt ute. Men husmors-poäng går före sköljmedelsdoft på somrarna. Så är det bara.

Efter lunchen var det dags för kalas på norrvägen. En 51-åring och en 27-åring! Vi firade mamma och Mattias med tårta, presenter och lek ute i solen. En härlig dag!

Innan vi åkte hem passade vi på att klippa Elias hår. Det gäller att passa på när han ger sitt godkännande! Lyckades klippa båda sidorna + baksidan innan han började skruva på sig... Tur att det är modernt med kort på sidorna och långt uppe. Även om det nog hade behövts klippas iallafall liiiiite till. Nåja, det kommer fler tillfällen att försöka fixa till det. En riktig snyggkille blev han, och tyckte själv att det blev fint. Då är vi nöjda!

När vi skulle åka hem kom mamma med den briljanta idéen att Edwin skulle sova där med dom, så att Elias fick lite egentid med mig och Mattias. Vi nappade direkt och planerade genast in en riktig myskväll för storebrorsan. Det kan han verkligen behöva! Han är ju liksom alltid storebror. Småsyskon vart han än befinner sig. Edwin är ju "ensambarn" varannan vecka så han har inte samma behov av egentid. Elias däremot är ju i princip aldrig ensam, mer än någon timme då och då. Han bor ena veckan med lillebrorsan och andra veckan med lillsyrran, så att få vara helt ensam med full uppmärksamhet är verkligen något han är värd.

Och vilken mysig eftermiddag och kväll vi fick. Först köpte vi med oss mat från Max och satte oss vid en rastplats intill sjön. Gott och mysigt. Sedan styrde vi bilen mot Iggesund för att spela minigolf. En taggad Elias! Det syntes verkligen att han njöt av att få göra detta själv med oss. En underbar kväll i den stekande solen. En glass satt fint innan vi åkte hemåt.

Resten av kvällen har gått åt till att mumsa godis ute på soldäcket och chilla i den nya hängmattan. Sedan ville Elias gå in och spela tv-spel, pappan hade tydligen köpt ett nytt legospel som måsta testas. Jag skyndade mig att ta reda på all torr tvätt medan grabbarna började spela. Sedan fick jag också vara med. Himla skönt att känna att jag faktiskt hade all tid i världen att sitta där med Elias. Vi hade som mål att klara första banan innan det var läggdags. Klockan hann bli 22:30 innan vi äntligen lyckades. Ooops... Men är den myskväll så är det.

Några minuter senare tvärslocknade han i våran säng. Älskade Elias. Nog för att Edwin är en underbar lillebror som avgudar storebrorsan... MEN han är även en riktig retsticka som vet precis hur han ska göra för att få Elias galen. Så den här kvällen har varit guld värd för oss alla. Kanske inte just i det avseendet att dom ska "vara ifrån varandra" för det är dom ju ändå varannan vecka. Men just det här med att få vara själv hemma, det enda barnet...

Nu ska även jag checka ut. Trött trött trött. Hoppas på sovmorgon efter den här sena kvällen! Det brukar ju faktiskt vara lillebror som är väckarklockan i familjen. Ja, det kommer nog kännas lite konstig för Elias att inte ha någon Edwin här när vi vaknar! 😁

Fina Elias, före och efter klippning!

massage och jobb

Torsdag och en liten pyttesovmorgon. Men det räcker gott och väl med några minuter ibland. Det bästa är ju att få sträcka ut sig fritt i sängen, blunda en liten stund till och sedan komma ner i köket till nybryggt kaffe. Och lyckas man få till en morgondusch är det rena rama bonusen. Det lyckades jag med idag! Härlig morgon.

Som om inte detta vore nog hade jag även en inbokad massagetid klockan 09:30. Herrgud, det är till att leva i lyx... Men jag hade faktiskt ett presentkort (eller två) som måsta utnyttjas innan sommaren är slut. Så idag blev det 60 minuter aromamassage och på måndag blir det 30 minuter ansiktsbehandling. Ljuvligt. Massagen idag var bara sååå underbar. En hel timmes avslappning och njutning!

Resten av förmiddagen gick åt till att busa med barnen, handla mat och äta glass med Carro som kom på ett snabbt besök. En fin förmiddag trots vilda och bråkiga ungar... Livet.

Eftermiddagen blev något lugnare. Lite vila, lek och sedan en god middag bestående av Mattias egenrökta fisk, potatis, sås och en god sallad. En såndär middag när barnen kastar i sig maten för att den är så god. Heja!

Vid 16-tiden åkte jag till stan, hade lite ärenden att uträtta innan mitt arbetspass började. Det sägs att det är kalas imorgon! Min kära mor fyller år idag (grattis igen älskade du) och Mattias fyller år på Lördag. Lämpligast att fira båda två samtidigt.

En lugn kväll på jobbet har jag haft. Jag har fått en ny favoritsport... SUDUKO. Skitjobbigt. Psykiskt alltså. Jag och en av ungdomarna har suttit med denna hjärngympa två kvällar i rad nu. Beroendeframkallande! Hoppas verkligen att man blir smart av detta. Tunnhårig kommer jag definitivt att bli med tanke på hur galen man blir och nästan sliter av sitt hår. Men det kan det ju vara värt om man blir smart.

Nu har jag precis sagt godnatt till allihopa och gjort lite dokumentation. Dags att sova i någon timme innan kollegorna kommer och byter av mig imorgonbitti. En ledig helg väntar! 👌🏼

En bild från gårddagens arbetspass när vi firade Eid al-Fitr. Ramadan är över och denna muslimska högtid firade vi med baklava, godis och kakor i mängder. Himla spännande och gott. Har jag sagt att jag älskar mitt jobb?

apor och karuseller

Idag var det dags för den årliga trippen till Furuvik med familjen Östlund/Wallström. Det är tredje året i rad som vi åker dit tillsammans, en himla fin tradition!

Även denna gång fick vi en toppendag. Solen strålade och alla var glada, nääästan hela tiden. Såklart att det blir lite sura miner ibland, men barnen har som vanligt skött sig mestadels bra. Beröm till alla tre kids som varken tjatade om att "åka mer" eller "köpa det och det"...

Vi började med djuren, fast i år var det nog karusellerna som lockade mest. Vi blev alltså inte så långvariga på djurområdet. Men vi hann iallafall titta på aporna, klappa getterna och beundra kamelerna. Sedan tog vi ett mysigt lunchstopp innan vi gick in till karusellområdet. Vi hade med oss pastasallad och fika, gott och behövligt med lite energipåfyllning!

Dags att gå in till paradiset. Barnen åkte karuseller och hade roligt, vi vuxna förhandlade mest om vem som skulle slippa åka med... Haha. Det blev lilla berg och dalbanan, små grodorna, bilar x2 och den klassiska snurrkarusellen. Sedan verkade barnen faktiskt nöjda. Det firade vi med lite mjukglass och kaffe i den stekande solen. Såklart blev det även en hel del bollkastning och lotterier, tyvärr utan vinst. Men vad gör det när man får välja vad man vill i shoppen? Det blev två gigantiska ap-gosedjur för grabbarna. Lycka!

Jag vet inte hur länge vi var där, men när vi promenerade till bilen var alla trötta och nöjda. Ja, alla utom Ida kanske som tyckte att vi var "jävla dumma" som ville åka hem. Hahahahaha!

Vi gjorde ett stopp på vägen hem för att äta upp allt fika som var kvar. Det blev picknick på en filt i gräset. Vi mumsade sallad och risifrutti för glatta livet i eftermiddagssolen. Mysigt. Sedan rullade vi hemåt... Barnen somnade en liten stund, men sov absolut inte hela vägen som jag trodde. En lagom powernap bara!

Vi stannade till hos mina föräldrar en stund innan vi kom hem på riktigt. Barnen sprang omkring och lekte på gräsmattan och vi vuxna pustade ut en stund...

När vi äntligen kom hem till oss kastade barnen av sig kläderna och slängde sig i poolen. Skönt att svalka av sig efter svettig och varm dag! Nakenfisar i kvällssolen, finns det något härligare? En massa bus och plask och skratt. En kväll som fick livet att kännas lite extra fint.

Sedan fick två halvfrusna barn lite kvällsfika medan jag passade på att packa upp, röja undan i köket och vattna alla blommor ute. Resten av kvällen har gått åt till att duscha och natta två trötta killar som blev vaken lite extra länge.

En toppendag lider mot sitt slut. Jag är verkligen dödstrött nu och skulle kunna somna sittandes i soffan känner jag. Men vi är himla nöjda efter denna fina dag. Tack för allt alla inblandade! ❤️

soliga måndag

Hej du soliga måndag! Väldigt passade att du kikade förbi just idag. För vad är bättre än att börja veckan med sol och värme?

Idag var det himla skönt att vakna och inse att jag var ledig. Det gjorde liksom inget att barnen väckte mig innan tuppen. Såg ju till och med hur solen strålade in genom persiennerna, energi till tusen!

Vi började dagen med frukost och kaffe, på altanen. Ljuvligt. Sedan satte sig barnen och byggde lego medan jag bäddade sängarna, slängde in en tvätt och röjde undan i köket. Mattias åkte till stan för att uträtta lite ärenden, jag och barnen skyndade oss ut i solen...

Nästan på en gång blev det plask och bad i poolen för barnen. Själv satt jag i solstolen och kollade på älsklingarna som verkligen njöt och hade roligt. Sommarbarn. Vilken lycka! Det är sådan enorm skillnad att bo i hus motför att bo i lägenhet när man har barn... Hade detta varit förra året hade vi säkert hängt inne i lägenheten halva förmiddagen, sedan hade vi måsta packa in oss (och en massa packning) i bilen och bege oss till stranden eller mina föräldrar för att kunna bada. Jag hade även varit tvungen att se till att barnen gått på toa/bytt blöja och att dom nyss ätit ifall vi blivit borta länge. En jäkla massa bök alltså. Nu kan vi springa ut nakna direkt på morgonen om vi vill. Okej, inte vi vuxna kanske. Men ni fattar. Det är en himla frihetskänsla att kunna vara "ute hemma" liksom. Den här sommaren kommer att bli underbar på så många sätt och vis... Första sommaren i huset, och jag ska för första gången INTE jobba ihjäl mig medan alla andra har semester. Jag ska också få njuta och vara ledig med familjen! Den känsla... Aaaah.

Hela dagen har vi spenderat utomhus faktiskt, med besök från nära och kära! Mattias och pappa har byggt upp en ställning framför sista gaveln som är kvar att måla. Eller måla... Vi ska byta ut varenda bräda nästan! Men nu är vi på gång iallafall. Så medan dom byggde ställning förberedde jag lite ätbart och drickbart. Först lunch till barnen, sedan fika ute på soldäcket. Kaffe, saft, bullar och kakor! Mamma, farmor och farfar kom också och fikade. En himla mysig stund med strålande sol och badande barn. Livet...

Tompa kom också och hälsade på, barnens favorit. Så medan dom lekte passade jag på att sola lite. Började även skrapa lite på lekstugan, men fy vilket tråkigt jobb. Tydligen mitt arbetsområde. Jag tror jag väntar tills Mattias får nog och skrapar den själv. Sen kan jag måla!

På eftermiddagen blev vi själva igen, men bara en liten stund. Hann precis hämta in tvätten från torkvindan och vika ett helt berg av ren tvätt från förra veckan (inte likt mig...) innan vi fick besök igen. Micke kom och drack lite kaffe och barnen som verkade lite trött blev speedade igen!

Runt 17-tiden åt vi middag, enkelt med färdig spagetti och köttfärssås som vi frusit in från i helgen. På sommaren ska det gå extra fort med lunchen och middagar... Efter maten blev det dusch och hopp i myskläder för hela familjen, sedan hade vi lovat kidsen att spela lite tv-spel/surfplatta. Jo, det är hårda regler för sånt under sommaren! Men faktiskt så tröttnade dom rätt fort och byggde lego istället. Tjoho! Runt 20-tiden blev det godnatt.

Kvällen har gått åt till att förbereda inför morgondagen. Vi ska till Furuvik! Har gjort en pastasallad och packat iordning allting utom kylväskan. Det gäller att vara väl förberedd när familjen cirkus ska iväg på morgonen...

Hoppas på en solig och härlig dag! Barnen har tittat på kort från tidigare år vi varit där, så dom är riktigt taggade! 🙌🏼

sommarläsning check

Böcker jag aldrig någonsin trodde att jag skulle läsa, är nu på väg hem till mig... Livet tar verkligen spännande vändningar. Det här blir bra sommarläsning på semestern!

söndagsjobb

Söndagen inleddes med en skön sovmorgon för min del. Den tackar jag för! Var så himla skönt att få ligga kvar själv i sängen och slumra vidare en stund. Sedan gick jag ner och åt frukost med grabbarna!

Runt 09:30-tiden åkte jag mot jobbet. En lugn förmiddag med kaffe och prat bara. Helgerna är väldigt lugna eftersom vi aldrig har några möten/samtal/besök inbokade. Dessutom är ju alla ungdomar lediga från sommarjobb/skola och sover extra länge. Nästan så att det känns lite fuskigt att sitta och tjäna pengar på att dricka kaffe... Fast jag antar att vi "tjänar igen" det på vardagarna då det är desto mer att hålla koll på och fixa med.

Eftermiddagen blev roligare. Ungdomarna vaknade en efter en. Jag fick även tid att läsa lite ur en bok om Syrien. Tror jag ska göra en lite bok-beställning faktiskt, finns så mycket jag vill lära mig om religion och kultur! Hade ett väldigt givande samtal med en kollega idag som är muslim. Och kvinna. Hon berättade saker som fick mig att tappa hakan nästan... Så ja, lite sommarläsning ska jag nog klicka hem!

Kvällen gick åt till att lösa sudoku med en annan kollega och en av ungdomarna. Gaaaah, vi höll på att slita vårt hår! Sen upptäckte vi att det var nivå EXTRA SVÅRT... Inte så konstigt att vi höll på att bli galna då. Men med liiiiite fusk så hann vi precis bli klara lagom till 20-tiden då jag slutade. Tur, för jag hade vägrat åka hem innan det blev klart.

När jag kom hem satt hela familjen på altanen och kvällsfikade. Elias har anslutit till ligan! Kul att jag hann träffa kidsen innan dom somnade. Nu har jag precis duschat och tagit plats i soffan. Det blir kvällsfika och fotboll, sedan sova sova sova. Har två lediga dagar med familjen framför mig. Sedan ska det bara jobbas på onsdag och torsdag denna vecka. Fint serru! 👌🏼

att hitta rätt

Lördag och ett 11-timmars arbetspass på schemat. Normalt sett skulle denna dag ha gett mig jobbångest deluxe. Men nu... Jag känner mig rent av lycklig när jag åker till jobbet. Jag vet att jag är tjatig, men herrgud vad jag älskar mitt jobb och allt det innebär! Jag hoppas att den här känslan kommer att vara med mig för alltid. För som det känns så har jag verkligen hittat rätt.

Idag har vi haft en himla mysig lördag. En dag med regn och blåst, då är det som upplagt för innemys... Förmiddagen gick åt till att städa, fika, göra lite dokumentationsarbete, handla och planera veckan. Tog faktiskt ut lite rast idag med, åkte till mormor och fikade en sväng.

Eftermiddagen har ägnats åt att laga mat för ett helt fotbollslag. Fast jag fick i och för sig bara förtroende till att vakta spisen... Ser jag ut som en tjej som inte kan laga afghansk mat eller? Förmodligen. Fick iallafall vara med och bevittna den fantastiska matlagningen! Det tog drygt fyra timmar att få maten färdig, och detta görs alltså VARJE DAG i deras hemland. Otroligt fascinerande! Här i Sverige är det ju "snabbt och enkelt" som gäller. Vi har liksom inte den tiden... Min kollega som är från Iran berättade att i hennes hemland bryr dom sig inte om tider över huvudtaget. Där vet man knappt vilken dag det är liksom, huvudsaken att man hinner laga mat och äta tillsammans. I Sverige däremot räknar vi minuter och lever efter sönderklottrade almanackor. Galet vilka skillnader det är mellan olika länder och kulturer...

Maten var iallafall fantastiskt god, vilka smakupplevelser! Ris med oljekokta morötter, russin, lammkött, mandelspån, koriander och andra kryddor som kanel och kummin. Ett härligt avslut på arbetspasset. Att få sitta runt ett stort bord och äta tillsammans med människor från olika delar av världen... Syrien, Marocko, Afghanistan, Iran, Eritrea, Kenya, Somalia och så lilla jag från Sverige. Ändå delar vi så många likheter. Ja, åter igen - jag känner mig verkligen privilegierad.

Runt 20:30-tiden åkte jag hemåt. Jag slutade egentligen 20:00 men stannade frivilligt kvar en stund. Tog med mig en matlåda med den afghanska maten till Mattias. Tummen upp även från honom! Kanske ska ta receptet och prova laga det hemma. Eller nej, när har man fyra timmar över till matlagning egentligen?!

Nu blir det dusch och hopp i säng. Edwin sov när jag kom hem från jobbet, så jag får pussa på honom imorgonbitti. Han hade iallafall haft en bra dag med besök av sin farmor, faster och kusin!

Imorgon väntar ytterligare 11 timmar på jobbet. Då tror jag att jag ska lära ungdomarna hur man lagar svensk mat på 15 minuter! Hehehehe.

första juli

Men imorse var Sara trött minsann. Herregud. Så pass trött att jag inte ens vågade snooza... Lika bra att kliva upp och ställa sig gapande under kaffebryggaren. Typ.

Jag kom lyckligtvis iväg till jobbet i tid. Där väntade som vanligt ännu mer kaffe, hallelujah. Vi hade en lugn morgon, till en början. Sedan trillade uppdragen in, en efter en. Vi fick bland annat en ny ungdom till boendet idag! Så mycket av dagen har gått åt till att fixa, dona och förbereda. Roligt och spännande! Lunchen bestod av en "lyxig" paj från ica, sedan var eftermiddagen rätt lugn och skön. Hemgång runt 17-tiden!

På vägen hem hämtade jag en pizza. Ringde och kollade läget hemma först. Mattias var i Söderhamn och hjälpte till med något jobb, så gammelmormor hade ryckt in som barnvakt idag. Dom hade redan ätit middag (vräkt i sig precis allt) så stackars lilla jag fick alltså mumsa pizza fredagen till ära...

Kvällen här hemma har varit lugn och skön. Jag har myst med Edwin och trollat bort all tvätt i tvättkorgarna! Det kändes som ett måste att köra några maskiner ikväll, eftersom jag ska spendera hela lördagen och söndagen på jobbet. Något säger mig att tvättmaskinen INTE snurrar när jag är borta. Tidigare erfarenheter kanske. Nåja, nu kan grabbarna skita ner sig bäst dom vill i helgen!

Edwin somnade rätt tidigt ikväll. När man hänger med gammelmormor blir det bara en massa tok och bus! Tänk vad hon betyder mycket för oss. Älskade lilla mormor.

Nu är det kväller och det är såklart fotboll på teven. Men jag är alldeles för trött för att orka bry mig om Belgien och Wales... Ska istället köra igång torktumlaren med dagens sista tvätt, sedan duscha och hoppa i säng. Imorgon jobbar jag mellan 09:00-20:00, men enligt min kollega fick jag inte visa mig på jobbet för ens vid 09:45-tiden. Okeeeeej då...

RSS 2.0