soliga måndag

Hej du soliga måndag! Väldigt passade att du kikade förbi just idag. För vad är bättre än att börja veckan med sol och värme?

Idag var det himla skönt att vakna och inse att jag var ledig. Det gjorde liksom inget att barnen väckte mig innan tuppen. Såg ju till och med hur solen strålade in genom persiennerna, energi till tusen!

Vi började dagen med frukost och kaffe, på altanen. Ljuvligt. Sedan satte sig barnen och byggde lego medan jag bäddade sängarna, slängde in en tvätt och röjde undan i köket. Mattias åkte till stan för att uträtta lite ärenden, jag och barnen skyndade oss ut i solen...

Nästan på en gång blev det plask och bad i poolen för barnen. Själv satt jag i solstolen och kollade på älsklingarna som verkligen njöt och hade roligt. Sommarbarn. Vilken lycka! Det är sådan enorm skillnad att bo i hus motför att bo i lägenhet när man har barn... Hade detta varit förra året hade vi säkert hängt inne i lägenheten halva förmiddagen, sedan hade vi måsta packa in oss (och en massa packning) i bilen och bege oss till stranden eller mina föräldrar för att kunna bada. Jag hade även varit tvungen att se till att barnen gått på toa/bytt blöja och att dom nyss ätit ifall vi blivit borta länge. En jäkla massa bök alltså. Nu kan vi springa ut nakna direkt på morgonen om vi vill. Okej, inte vi vuxna kanske. Men ni fattar. Det är en himla frihetskänsla att kunna vara "ute hemma" liksom. Den här sommaren kommer att bli underbar på så många sätt och vis... Första sommaren i huset, och jag ska för första gången INTE jobba ihjäl mig medan alla andra har semester. Jag ska också få njuta och vara ledig med familjen! Den känsla... Aaaah.

Hela dagen har vi spenderat utomhus faktiskt, med besök från nära och kära! Mattias och pappa har byggt upp en ställning framför sista gaveln som är kvar att måla. Eller måla... Vi ska byta ut varenda bräda nästan! Men nu är vi på gång iallafall. Så medan dom byggde ställning förberedde jag lite ätbart och drickbart. Först lunch till barnen, sedan fika ute på soldäcket. Kaffe, saft, bullar och kakor! Mamma, farmor och farfar kom också och fikade. En himla mysig stund med strålande sol och badande barn. Livet...

Tompa kom också och hälsade på, barnens favorit. Så medan dom lekte passade jag på att sola lite. Började även skrapa lite på lekstugan, men fy vilket tråkigt jobb. Tydligen mitt arbetsområde. Jag tror jag väntar tills Mattias får nog och skrapar den själv. Sen kan jag måla!

På eftermiddagen blev vi själva igen, men bara en liten stund. Hann precis hämta in tvätten från torkvindan och vika ett helt berg av ren tvätt från förra veckan (inte likt mig...) innan vi fick besök igen. Micke kom och drack lite kaffe och barnen som verkade lite trött blev speedade igen!

Runt 17-tiden åt vi middag, enkelt med färdig spagetti och köttfärssås som vi frusit in från i helgen. På sommaren ska det gå extra fort med lunchen och middagar... Efter maten blev det dusch och hopp i myskläder för hela familjen, sedan hade vi lovat kidsen att spela lite tv-spel/surfplatta. Jo, det är hårda regler för sånt under sommaren! Men faktiskt så tröttnade dom rätt fort och byggde lego istället. Tjoho! Runt 20-tiden blev det godnatt.

Kvällen har gått åt till att förbereda inför morgondagen. Vi ska till Furuvik! Har gjort en pastasallad och packat iordning allting utom kylväskan. Det gäller att vara väl förberedd när familjen cirkus ska iväg på morgonen...

Hoppas på en solig och härlig dag! Barnen har tittat på kort från tidigare år vi varit där, så dom är riktigt taggade! 🙌🏼



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0