80 % är nu avklarat...

Imorgon går vi in i en ny vecka, jag och bebisen. Dags för vecka 33 nu. Vi har alltså avklarat 80 % av graviditeten! 

Jag mår fortfarande oförskämt bra. Inga direkta krämpor förutom att det känns jäkligt trångt i magen. Lite ont i revbenen får jag när sitter länge och om bebisen får för sig att dansa hiphop med fötterna uppåt. Sedan blir jag såklart trött i ryggen om jag härjar allt för mycket. När man har dammsugit och torkat golv så vill man gärna vila ryggen ett tag... Men inga direkta smärtor ännu. Lite sammandragningar kommer då och då, inga som gör ont. Däremot har jag börjat få ett konstigt tryck nere i magen. Det kommer som små stötar långt nere, eller hur jag ska förklara. Lite småont gör det i 1-2 sekunder, kring urinblåsan känns det som. Vad kan det vara? Tur för bebisen att jag fortfarande inte tröttnat på rörelserna, hihi. 

Fast nog börjar jag längta lite efter min egna kropp. Att kunna sova på mage, ta på sig skorna lite smidigare, känna att det inte är en mil ner till golvet och så vidare... Fast allra mest längtar jag efter bebisen. Vad är du för en liten människa som legat i min mage så länge och ska komma ut till oss? Vi pratar om dig varje dag, klurar på namn och funderar hur du kommer att se ut. 

Men i några veckor till kan du få stanna. Efter vecka 37 tycker jag dock att du kan få komma när du vill, hihi. 

Idag har jag som sagt börjar förbereda bb-väskan med kläder som ska tvättas och tas med. Spännande! 



fina kort har anlänt idag...

Måndagen har börjat bli kväll... En bra start på nya veckan har vi fått. 

Förmiddagen ägnade jag som sagt åt att köra ett tvättmaraton. Så mysigt att hänga upp alla bebiskläder på tork... När eftermiddagen kom stuvade jag makaroner och gjorde middagen helt klar innan jag hämtade hem lilleman från dagis. 

En glad kille som var ute och lekte! Han blir alltid lite stollig i början. Vill gärna toka sig, visa massa saker och dra ut på tiden, sen bara pang-bom så tycker han att vi ska skynda oss. "Kom nu!" Då får har bråttom hem, haha. När vi kom in till hans hylla såg jag att dagiskorten hada anlänt. Fina killen! Nu ska vi bara försöka komma ihåg hur vi beställde förra året... Vi vill ju ha dubbelt av allt. Eller inte allt kanske, men vi är ju två familjer som vill ha. Vi får prata ihop oss och se helt enkelt. 

Innan vi kom hem stannade vi till på ica. Måsta handla mjölk och lite annat. Elias var duktig och skjutsade en liten kundvagn. 

Väl hemma åt vi middagen, sedan lekte vi bondgård inne på Elias lilla rum. Just nu är han inne i en djurperiod tror jag, hihi. Mattias var tvungen att jobba över, så vi bestämde oss för att åka till mina föräldrar och hälsa på. Där blev det go-fika och lek medam vi väntade på att Mattias skulle komma hem.

När kvällen började var vi samlade hela familjen igen. Pappan åt mat medan jag och lilleman tog ett bad tillsammans. Tro det eller ej, men ett barn + en val i ett badkar = trångt... Men rena och fina blev vi. Ännu finare efter insmörjning och nagelklippning! Efteråt var Elias pappa-sjuk så dom hade lite mys/lekkväll. Jag donade på här hemma bara. Diska, plocka, tända ljus och varva ner. 

Nu sover lilleman sedan ett tag tillbaka och vi vuxna har intagit varsin soffa. Det blir en lugn kväll här på Frejavägen. Imorgon tar vi nya tag och hoppas på en bra tisdag!


Det var inte bara dagiskorten som kom idag... Jag fick ju låna hem Elias ultraljudsbild av hans mamma, så jag kunde både kopiera och knäppa kort på bilden. Idag kom korten i två olika storlekar. Ett förstorade jag till samma storlek som ultraljudsbilden av vår bebis i magen. Så nu står båda barnens ul-bilder så fint bredvid varandra på tavelramen. Ska ändra "namnlapparna" när bebisen är ute, göra nån finare skylt och sätta innanför ramen liksom. Är glad att vi fick låna ul-bilden, tack! 

tvättar för glatta livet...

Måndag och ny vecka! Välkommen. Hela familjen somnade tidigt igårkväll, så vi vaknade riktigt utvilade runt 06-tiden imorse. Elias myste i nya morgonrock framför teven medan vi vuxna gjorde oss redo för dagen. En bra start. 

I vanliga fall åker Elias med Mattias till dagis, innan Mattias börjar jobba. Men idag var han tvungen att åka direkt till ett jobb i Bergsjö, så jag skulle skjutsa lilleman imorse. Vi åkte inte lika tidigt som han brukar, utan vi hade en mysig morgon utan stress! 

Helst av allt skulle jag vilja ha honom hemma med mig hela dagarna, hihi. Men han trivs så bra på dagis, han utvecklas enormt och jag kan faktiskt inte bestämma. Däremot blir det långa dagar för lilleman... 10-timmars dagar. Jag kan inte hämta han tidigare heller eftersom Mattias har bilen med bilstolen på jobbet. Därför brukar vi ha som "mål" att han ska gå måndag till onsdag, sedan om han är hemskt trött och slut (vilket han brukar vara) så får han vara hemma med mig i slutet av veckan. 

Lämningen på dagis gick sådär. Han började gnälla redan hemma. Först när vi pratade om dagis, sen när Mattias åkte på jobbet, och när vi kom fram till hans hylla på dagis kom tårarna... 

Tror han tyckte det var ovanligt att bli lämnad av mig, plus att vi kom senare än vad han är van vid när pappa lämnar. Så det vart en såndär jobbig lämning då fröken nästan fick dra honom ur min famn och sedan vinkade han hejdå med tårar i ögonen i fönstret. Lillgubben... Tur att man vet att det går över sekunden efter! 

Väl hemma slängde jag in en tvätt, åt jag frukost och la mig på soffan framför Nyhetsmorgon. Mys! Jag råkade visst slumra till också, vaknade till i ett ryck när tvättmaskinen pep att den var klar. 

Tvättmaraton pågår här idag! Igår när vi kom hem från Bobygda var tvättkorgen mer än översvämmad... Plus alla bebiskläder som jag tänkt tvätta. Nu har jag kört tre maskiner och ser äntligen botten på tvättkorgen! Det är väl sånahär gånger man skulle utnyttja tvättstugan som finns här på området... Men nu är jag på banan igen! Två maskiner med 40-gradigt och en maskin med 60-gradigt. Tur vi har två tvättställningar och en ovanför badkaret, hehe. 

Just nu snurrar en maskin med bebiskläder. Det är massor! Men jag har iallafall börjat med allt som ska med i bb-väskan. Svårt att veta vad som ska packas med bara... Tror nog att vi får en stor bebis (jag vägde drygt 3700 g och Mattias något på 4000 g, dessutom säger ju alla att jag har sååå stor mage!) så det mesta jag har packat ner är i strl. 56. Pyjamaser, dressar och omlottbodys. Sedan några bodys och byxor i strl. 50 och även något plagg i strl. 62. Man vet ju aldrig vad som tänker ploppa ut, hihi. Sedan ska även mössor, strumpor, overall och filt packas ned. Tips på något annat som bebisen behöver? Annars är nog nyblivna mor/farföräldrar snabba på att rycka in och handla om några kläder i mindre eller större storlekar behövs! 

Jag har även rivit av sängkläderna, hängt ut täckena på vädring och ska sedan bädda med rena påslakan. Passar även på att vädra ur sovrummet...

Nu ska jag nog ta en liten promenad innan tvättmaskinen snurrar klart. Bebisen vill nog ut och röra sig efter en helg sittandes i bilen... Sedan ska jag laga stuvade makaroner och körv innan jag hämtar hem Elias från dagis. Hoppas han blir glad när jag kommer tidigare! 

Hoppas på en fortsatt bra dag :-)



äntligen är det söndag...

Äntligen söndag... så känner jag. Ännu en vecka och en krävande helg har passerat. Hela dagen har vi spenderat i Bobygda. Vi har ju jobbat med vägspö-sättning, så jag har spenderat dagens flesta timmar i bilen. På slutet trodde jag att mina revben skulle gå av. Ja bebisen har nog inte tyckt om det trånga utrymmet när jag suttit och kört i flera timmar, för han/hon har protesterat med att sträcka ut sig ordentligt och spela gitarr på mina revben... Aj aj aj. Men annars har dessa två arbetsdagar gått fint. Jag i bilen och grabbarna bak på släpvagnen. Får tacka P3 som förgyllt mina dagar! Skönt att vi är klara nu, får se om jag orkar nästa helg, annars får Mattias ta det. Pengarna får vi ju vilket som. Bebisen får avgöra vem som kör nästa helg helt enkelt, hihi. 

På eftermiddagen blev det go-middag i Bobygda innan vi åkte hem till Forsa. Skönt att komma hem efter en helg borta! 

Packa upp, duscha, slänga in en tvätt och bara landa. Sedan kom Peter hit. Kaffe och yatzy för grabbarna! Själv passade jag på att bara stå upp. Har aldrig varit så skönt att stå efter en helg med ungefär 20 timmars bilsittande... 

På tidiga kvällen kom även Elias! Saknade unge... Alltid lika roligt att höra honom berätta och undra över saker när vi inte setts på en vecka. Han vart nöjd för lite nya grejer han fått. "Coolt svärd, skön rock (morgonrock) och fint pussel". GOPLUPPAS! 

Efter lite lek och när tvätten var hängd, kröp vi ner i sängen alla tre. Vi tittade på Bumbibjörnarna tills Elias somnade. Sedan smög vi vuxna upp och intog soffan. Men snart får lilleman sällskap i sängen igen. Vi är sååå trötta... En natt med många timmars sömn är nog vad vi behöver! Sedan kan vi ladda om för nya veckan. Som förhoppningsvis blir kanon :-)  

hej du, smärtan i magen...

En arbetsdag avklarad. Tio timmar med lunchen inräknat. Det enda jag gör är att koppla, växla, gasa, koppla, växla, bromsa och stanna. Om och om igen i flera mil. Otroligt att jag inte fått kramp i benet. Närå, det är inte jobbigt. Bara lite enformigt, hehe. Fast det här året är det jobbigare än tidigare år... 

Jag får galet ont i magen av att sitta ihoptryckt i bilen. Både uppe i revbenen och nere i magen, vid urinblåsan känns det som. Antar att bebisen ligger med fötterna uppe vi revbenet, och nickar min urinblåsa med huvudet. Extra trångt blir det ju när jag sitter ihopkurad i bilen också. Men men, det går bra ändå. Försöker att inte gnälla. Men jag har nog misslyckats, eftersom både svärmor och svärfar erbjudit sig att ta över körningen... Haha. Nej vi kämpar på - jag, bebisen och magen! 

Kvällen vart riktigt skön. Vi tog en dusch, jag och hjärtat, sedan hade svärmor plockat fram piroger och gjort en god sallad tills vi var klara. Mmm! Det blev även lite kortspel innan vi trängde ihop oss i soffan allihopa. Där blev vi liggandes hela kvällen. Slötitta på tv och vila bara! Skönt efter dagens jobb.

Nu har vi dock sagt godnatt till Mattias föräldrar och gått upp till sovrummet. Trötta!! Hoppas sömnen är bättre inatt än natten som var. Jag vet inte hur många gånger jag sprang upp och ner för trappan här. Kissa kissa kissa... En nattmacka blev det också. Jag var vaken mellan 02-04 och kunde verkligen inte sova. Blä. 

Imorgon kör vi jobb igen. Sedan hem till Forsa och ladda för en vecka med Elias. Vi saknar honom rejält nu! Men först lite sömn som sagt :-)

sömnen, vart äääär du...

Fredagen kom och fredagen gick. Gjorde morgon vid 8-tiden. Tog en dusch, tvättade håret, åt frukost, donade på lite och fick besök av en kille från Electrolux. Äntligen fungerar alla plattorna på spishällen! 

Strax innan 11 kom mamma och hämtade mig, hon var på shoppinghumör! Och som hon shoppade... Skor, jacka, byxor, tröja och gud vet vad. Själv var jag med som stöd, haha. Jag spanade lite på julklappar, men köpte inget ännu. Har börjat lite smått till Elias, snart är det dags att skriva en lista och få klart till allihopa. Har en känsla av att jag inte kommer vilja ränna på stan i slutet av November. Inte heller när bebisen är nykläckt. Så Mattias har sagt (eller jag har tvingat honom) att han ska vara med och handla julklappar i Oktober. Och då kommar han inte undan med att lämna pengar och sedan är det klart, nej då ska han vara med som "smakråd" också. Eller stöd och kassbärare kanske man kan säga, hihi. Det löser sig nog! Men ett planeringsfreak som mig har redan lite smått panik inför den höst och vinter som väntar...

När vi var färdiga på stan bjöd mamma på god lunch. Mmm! Sedan blev det handling på Maxi. Även där låg jag i lä när det gällde att handla... Det enda jag kom ut med var hårspray, en smörja till Elias torrfläckar och tre chokladbitar. Betalade, satte mig, åt choklad och väntade på att mamma skulle handla klart. Preggo, yes... 

Eftermiddagen försvann hemma. I soffan. Det är märkligt att man kan bli så trött av att iprincip inte göra nånting. Vilade till herrn var klar med allt sitt, sedan packade vi in oss i bilen och åkte till Bobygda. Ett stopp på affären i Delsbo för att handla sen middag och lite fika till morgondagen. 

Det är nämligen dags att jobba imorgon! Mattias hugger ju vägspön (pinnar som ska sitta efter vägkanten vid plogning) och jag ska för tredje året få äran att köra bilen med släpvagn, medan Mattias och en till sätter ut alla spön. Lättförtjänta pengar! Och tusenlappar som jag/vi verkligen behöver. I år blir det dessutom dubbel körning, hela denna helg och nästa, hurra! Tur att jag bara är i vecka 32/33 än... 

Nu ligger jag i sängen här i Bobygda. Mattias sover djupt. Har väl lyckats slumra några timmar jag med. Varit upp två gånger redan för att kissa. Har haft ont i magen enda sedan tidigare ikväll också. Svårt att säga vad det är. Känner mig liksom öm "nere" i magen. Innan jag somnade hade jag en del obehagliga sammandragningar också. Nu ligger jag bara och vrider och vänder på mig. I slowmotion. Det gör sååå ont att göra snabba tvära ryck och vändningar. Så allt sker lika glamouröst som om en kossa skulle ligga här i sängen och vända på sig...

Hoppas jag kan somna om igen och att jag vaknar med en "vanlig" mage imorgon. Fortfarande lika rund och go såklart, men utan krämpor! Hoppas även att morgondagens jobb går bra :-) 

en dag utan energi här...

Trött mamma med vild bebis i magen, ja imorse ville vi helt olika... Jag var trött som bara den, medan bebisen verkade vara riktigt pigg och vaken! Jag lyckades dock somna om efter att Mattias åkt till jobbet. Ah, så skönt. 

Jag låg länge i sängen och drog mig. Gick upp mellan 8-9 någon gång och slängde in en maskin tvätt, sedan kröp jag ner under täcket och tillät mig att vila en stund till. Välbehövligt tror jag. Igårkväll kände jag mig verkligen GRAVID. Jag var trött, stor, klumpig, hade ont i ryggen, ont i benen, ont i revbenen, konstig smärta i magen och sammandragningar. Gud vad jag tyckte synd om mig själv! Men när jag klev upp imorse (efter mycket sömn) kände jag mig helt annorlunda. Jag kände mig "smidig" helt enkelt. Ingen smärta någonstans. Så jag fick det helt enkelt bevisat för mig att vila är viktigt. 

Förmiddagen rullade på. Tog en dusch, tittade på tv, åt frukost, hängde tvätt och gjorde mig redo för dagen. Fick även besök av Carro! 

Mitt på dagen blev det ett besök inne i stan. Carro skulle köpa skor, så vi passade på att ta en fika på Jambo också. Gottgott! När jag kom hem på tidiga eftermiddagen hade jag planerat att ta tag i hemmet. Städa ordentligt och laga middag. Men nej... Jag orkade helt enkelt inte. NOLL ENERGI hade jag.

Det blev någon timmes vilande på soffan. Ingen motivation alls. Men jag tvingade mig själv att sätta igång. Började med badrummet. När jag var färdig där så var det dags att börja med maten. Mattias var på väg hem. Tur jag bestämt mig för att steka upp pyttipanna och några ägg bara. Jag tycker inte om pyttipanna egentligen, men just idag var det nog den enda maten jag hade orkat tillagat. Det passade min energinivå alldeles perfekt.

Mattias kom hem med en ny morgonrock och ett lasersvärd till Elias. Han tycker att pappas morgonrock är så "myyyysi" så då tyckte pappan att han skulle få en likadan att mysa i nu i höst. Gulligt! Lasersvärdet däremot känns det som att det kommer att behövas regler till... Haha. 

Efter maten åkte karln och jobbade en sväng. Jag tog mig i kragen och diskade, röjde i köket och tänkte "vafan, lika bra att städa klart". Sagt och gjort. Fram med dammtrasan, dammsugaren och skurmoppen! 

Efteråt var jag riktigt nöjd, men var rejält trött i ryggen. Dessutom låg energin på minus... Surpuppig mot allt och alla. Trots det lyckades vi betala räkningarna utan att jag fick ett sammanbrott eller slängde något i golv! Wow. Sedan åkte vi till Peter. Där fick jag både cola och kaffe, låg skönt i soffan och kände mig lite mer i balans. Haha, det är inte lätt att vara hormonstinn

Nu är vi hemma igen och har krupit ner i sängen. Det luktade gott av såpa när vi kom hem, så skönt att jag orkade städa!

Imorgon är det Fredag och en mysig dag med mamma väntar! Men först en hel del sömn hoppas jag :-) 


 

trångt i magen just nu...

Nu jäklar är det trångt i magen! Jag känner ett konstant tryck upp emot revbenen, ibland gör det ont, men oftast känns det bara obehagligt. Jag märker att bebisen växer nu, utrymmet blir mindre och rörelserna mer "lugna och stora" istället för snabba små sparkar. Hen är ju faktiskt drygt 40 cm lång nu ungefär! Galet. 

Imorse var jag trött när jag vaknade. Mattias åkte på jobbet och jag undrade hur tusan jag skulle orka ta mig upp... Men det räckte med att slumra någon timme till, runt 07:30 var jag betydligt piggare och kunde starta dagen. Frukost och Nyhetsmorgon! 

Sedan var det dags att möta upp sambon och träffa dom andra blivande föräldrarna i vår föräldragrupp. Sista träffen. Helt ärligt kan jag säga att dom 4 träffarna vi gått på inte har gett oss speciellt mycket... Barnmorskan vi hade var definitivt ingen ledartyp. Osäker och lite vimsigt. Och gruppen blev aldrig riktigt "tight". Men lite nyttigt fick man väl med sig. Tips kring amning och info om förlossningen. Ganska skönt att det är avklarat nu iallafall. 

Efteråt hängde jag på Mattias som skulle äta lunch med Lås&Larm-gänget. Goda biffar med kantarellsås! 

På tidiga eftermiddagen blev det en liten loppisrunda med Carro. Dakapo och Röda korset. Det blev inga många fynd. En fin tunika från Bondelid fick flytta in i min garderob. Lite tight över magen nu, men förhoppningsvis ska gravidmagen försvinna allt eftersom bebisen är ute. Fin var den!

Middagen idag blev färdig mat från frysen. Bra att frysa in överbliven mat från olika middagar och ta fram någon dag när det är tidsbrist. Idag skulle vi nämligen ner till Gävle på hockey. 

Mamma och pappa hämtade upp oss vid 5-tiden, sedan rullade vi neråt. Kul att titta live som vanligt! Brynäs-AIK, som tråkigt nog spelade oavgjort, sedan avgjorde AIK på straffar. Sånt är livet... 

Nu är vi påväg hem. Trött trött trött. Det blir sängen bums när vi kommer hem! Hoppas kunna sova bra inatt, det är nämligen väldigt svårt att hitta bekväma sovställningar nu... Men imorgon väntar en helt ledig och oplanerad dag, så i värsta fall kan jag ju sova på dagen också. Det får man när man är rund och go! :-) 


inte längre så grådaskig...

Tisdagkvällen är här. Tycker den här dagen bara har rusat iväg... Kan bero på att jag unnade mig 1,5 timmes powernap i eftermiddags, hihi. 

På tidiga kvällen blev det lite "jobb" för karln och mig. Mattias levererar ju köttfärs från en bonde till olika kunder. Och ikväll följde jag med. Familj, vänner och bekanta beställer från oss, vi beställer från bonden och kör sedan ut till alla som beställt. Förutom att vi tjänar en liten slant på detta så får vi ju himla fin SVENSK köttfärs, direkt från en bonde i närheten, för en liten summa pengar. Kan det bli mer miljövänligt? Ja om man inte åt kött kanske... Vi är supernöjda med både kvalitet och pris. Hur ofta köper man svensk köttfärs för 55 kr/kg i affären liksom? Hojta till om någon av er läsare är sugen på nästa omgång! Har precis fyllt frysen här hemma med flera påsar, nu klarar vi oss tills älgjakten då det blir älgfärs! 

När vi kom hem var det dags att göra något åt mitt grådaskiga hår. Har tänkt färga håret länge, men undvikit det så länge som möjligt, är lite skeptisk mot det när man är gravid... Råkade googla (det dummaste man kan göra) och där är det väl 50/50 om det är farligt eller ej. Massor av "randoms" som
påstår det ena eller det andra. Min sthlms-frissa sa att det bara är bullshit, dom flesta barnmorskor säger också att det är ofarligt. Och jag tror att så länge man inte äter/sniffar/slickar/smakar på färgen så rör det bara mamman, inte bebisen. Så jag slängde i en favoritfärg "midnight violet". Fint med en mörk färg med inslag av varmt/lila nu mot hösten! 

Nu börjar klockan bli mycket och vi ska krypa ner i sängen. Imorgon väntar en rolig dag! Sista föräldragruppen och sedan blir det hockey nere i Gävle. Vågar nog inte åka ner och titta live så många gånger i höst med tanke på graviditeten, fast det vore häftigt med en brynäs-bebis också, men än så länge känns det lugnt. Jag är i v.32 och det känns som att bebisen kommer att stanna inne ett tag till :-) 

Svårt att knäppa en "före-efter-bild" och få till rätts färgen på håret i kameran. Men en viss skillnad blev det ju! Skönt... 

en heldag inne i stan...

Tidig morgon denna Tisdag. Jag klev upp efter 06 med Mattias, trött som bara den efter en lite orolig natt. Vaknade nämligen med magont några gånger... Men så fort jag kommit upp blev jag pigg. Mattias åkte till jobbet och jag började min dag lugnt framför teven. Strax innan 08 lämnade även jag hemmet.

Frukostdejt hos mormor! Gröt och goda mackor... Kusin Fridis var också där. Mätta och belåtna planerade vi sedan dagen. Perfekt väder för en loppisrunda. 

Vi åkte runt på lite loppisar, åkte på dollar, lyx-lunchade en pizza och sedan avslutade jag med en storhandling på Maxi. Kylen ekade verkligen tom här hemma. Även blöjskåpet var tomt, skafferiet tomt, ja nästan allt skulle fyllas på. Även ett paket hårfärg! Men tack vare att jag hade mycket pant, en bonuscheck och andra rabattkuponger så lyckades jag komma under 500-lappen, med hela två kronor. Wow! Så mycket för så billigt. Det märks att man börjar bli vuxen när man blir löjligt nöjd över en billig och bra storhandling, haha... 

Nu är jag hemma, blev en sväng på Röda Korset innan också. Var lite småless i helgen över att jag missade klädbytardagen, men jag tror visst att allt som blev över skickades till Röda Korset, haha. Inte det allra bästa av barnkläderna som är kvar kanske, men när man får fylla en kasse för 20 kronor så är det ju helt klart värt'et. Idag blev det 5 perfekta dagiströjor i strl. 104-110-116 till Elias, en liten body till bebisen och ett varsitt par sockor till barnen. Mycket för en tjugolapp!

Det blev även lite andra fynd... En kasse med ihopplockade "loppissaker" för 20 kronor (bland annat en fin mini-kaffepanna till Elias kök), en kofta och en tröja till mig från Röda Korset, rostfria matredskap från Dollar och ett par täck/överdragsbyxor till mig från Resursen. Äger inte ett på sådana, även fast jag bor med en vildmarksmänniska... Så jag blev glad när jag sprand på dessa superfina för 50 kronor. Blir bra till älgjakten och vintern, men tur det var hängslen på dom, för just nu är magen lite för stor för att knappen ska gå igen! Hehe. 

Nu är jag trött och hungrig, trots att jag och Frida åt pizza för 3-4 timmar sedan... Väntar hem Mattias från jobbet, sedan käkar vi gårdagens! Åh vad det är skönt att slippa laga mat vissa dagar. 

Tror jag ska slumra lite nu tills karln kommer, sedan ska jag nog fräscha upp håret med en toning jag köpte idag! Känner mig fruktansvärt grådaskig förtillfället, och tjock :-) 


två av dagens fina fynd...

Täckbyxorna till Elias och amningskudden! 


en skön start på veckan...

Måndag och ny vecka! Min dag började strax efter klockan 8. Fick bråttom med att göra mig klar och plocka ihop lite i köket, dom skulle nämligen komma från Electrolux och kolla på våran spis. Japp, vår nya spishäll har bara två fungerande plattor nu... Precis vad som hände med vår gamla spis också. Märkligt. 

Morgonen flöt på. Vek tvätt, körde igång en ny maskin, fick sällskap av Carro, förberedde middagen (snacka om att vara ute i god tid) och gjorde mig redo för dagen. 

Sedan blev det ett besök på Röda Korset. Dom hade ett "erbjudande" där man fick fylla en kasse med barnkläder för 20 kronor. Vi behöver inget speciellt till barnen egentligen, men hittar man 2 plagg så har man ju tjänat in massor. Elias fick en fleecetröja, långkallingar, fleece-krage, tröja, väst med luva, täckbyxor med ihopsittande "fleeceväst som hängslen" och ett träpussel. Bebisen fick en kofta och lite byxor. Det blev även rostfria skålar och glasförvaring. Alltsammans kostade 100 kronor! Just ja, en sak som inte fick plats på bilden (men som också inkluderades i hundralappen) var en amningskudde. Jag har tänkt att jag inte behöver en sådan. Men idag sprang jag på denna för 30 kronor, den var riktigt fräsch och fin. Och jag älskar den redan!! Så skön att ligga med, hehe. Jag kan inte sova utan en kudde mellan benen för tillfället, och denna är perfekt. Även skön att ha i svanken när man sitter i soffan. Säkert bekväm vid amning också. Om inte, så kommer den nog komma till användning ändå. Som stöd runt en sittade bebis, som gravidkudde, sovkudde, myskudde, ja vad som helst. Nöjd med fynden! Jag menar... Hundra kronor hade jag nästan kunnat betala för bara täckbyxorna i det fina skicket! 

Eftermiddagen spenderades hos mormor. Även mamma och hennes kusin Anna var där. Vi åt mat, fikade och pratade graviditet. Ja hon är nämligen gravid hon också! Tre veckor innan mig väntas hon få bebis. Kul! Mormor är tvärsäker på att vi båda får en varsin flicka. Vi själva är mer skeptiska, haha. Jag är fortfarande helt inne på att vår lilla bebis är en svarthårig pojke, hihi. En trevlig eftermiddag hade vi iallafall. 

Klockan var strax efter 16 när jag kom hem, så det var riktigt skönt att jag hade gjort köttfärssåsen imorse redan. Bara koka spagetti, sen kom Mattias hem och vi åt. 

Vad har hänt mer idag då? Inte speciellt mycket, mjukstartar veckan... Har tagit en dusch, diskat undan, tänt ljus och plockat lite. Nu ligger jag i soffan med min nya favvo-kudde och är riktigt trött. Mattias är hos Peter, så jag funderar på att krypa ner under täcket. Sömn känns lockade! 

Apropå sömn... Jag tycker ju att jag sover dåligt nu, vaknar ofta på nätter. Men jag får nog min sömn ändå, jag sover nämligen tungt när jag väl sover! Mattias fråga imorse om jag inte kände alla sparkar tidigt imorse/inatt. Det hade tydligen varit ett himla ståhej i magen så  Mattias hade vaknat och legat och myst med bebben. Utan att jag vaknat. Då sover man tungt va? Hihi. Antar att det blir annorlunda när bebisen är utanför magen! 

Snart är vi nere på femtiotalet dagar till beräknad födsel. Alla förberedelser är klara, men man fattar ändå inte. Så overkligt :-) 


skönt att komma hem igen...

Söndagen började strax efter 7-tiden i Bobygda. Både jag och Elias var pigga, så vi lät en trött pappa ligga kvar ett tag. Vi gick ner till köket och plockade fram frukost innan vi väckte honom. 

Med mätta magar gick vi sedan ut. Jag och Elias gick en promenad med vagnen. Riktigt härligt och jobbigt för benen mina. Vi gick rätt långt och tittade på djur och pratade om framtiden. Han är ju så gullig när han resonerar, lillgubben! "Vad ska du göra när du blir stor då Elias?" "Ööh... Jobba med el lika pappa gör. Nå upp i taket. Jobba veden lika pappa." GODING! Han riktigt funderar ut bra svar. Och ofta slinker det in ord som "gärna, isåfall, kanske, säkert, fortfarande, ändå och faktiskt". Sen om orden passar i sammanhanget spelar inte sån stor roll, hihi. En mysig och rolig promenad fick vi allt. 

Efter god lunch och sista en sista lekstund med farmor och farfar packade jag och Elias in oss i bilen. Mattias stannade kvar och jobbade lite, men vi rullade hemåt efter en helg på bortaplan. Lilleman somnade i bilen enligt planen. 

Väl hemma packades allt upp, en maskin tvätt slängdes in och sedan tog vi ett välbehövligt bad tillsammans, jag och lilleman. Lortgrisar var vi! Tvätta håret, klippa naglarna, smörja in, nya kläder och bli fräscha igen. Som icke-rökare känner man ju röklukten så lätt i kläder och hår när man varit hos någon som röker... Så en helg i bobyga sätter sina spår, höhö. Men efter att ha tvättat och duschat luktar det "oss" igen. 

På eftermiddagen var vi bjudna på mat hos mina föräldrar. God köttgryta och äppelpaj efteråt, mmm! Fullt hus och en Elias som trivdes med all uppmärksamhet. "Kom leka mig" är en fras som går het just nu, hihi. Sedan var det dags att säga hejdå till Elias, dags för mammaveckan!

Eftermiddag blev kväll... Har inte gjort något speciellt direkt. Torkat äpplen i ugnen, tittat på tv och hängt i soffan med Mattias och Peter. Gick även igenom alla bebiskläder. Åh vad jag längtas nu! Allt ligger nu i en stor korg och väntar på att tvättas, vikas och sorteras i skåp eller bb-väskan. Nu är det (om 1,5 dag) bara 8 veckor kvar till beräknad födsel. Spännande! 

Söndagen börjar lida mot sitt slut. Bebisen har precis påbörjat "kvällspasset" och jag är dödstrött, hur ska det gå? Hihi. Hur som helst ska det bli skönt att sova tätt intill Mattias i vår egna säng inatt... :-) 
Bebismagen i (snart) vecka 32. Än så länge känns magen hyfsat "smidig" om man nu kan säga så, haha. Men jag har inte ont och kan fortfarande röra mig som jag vill. Börjar dock fundera på om han/hon kommer att fixera sig snart? Har i några dagar enbart kännt sparkar upp mot revbenen och en "tung" känsla där nere. Ibland ilar/pirrar det till och trycker på neråt liksom. Utan erfarenhet är det svårt att veta! Det är också svårt att veta "vilken slags mage" jag har och vad som döljer sig inuti. Låg? Hög? Bred? Putig? Hormonrand? Ja, enligt vissa så syns det på magen vad det är för kön på bebisen. Jag tycker att jag har en ganska bred mage, inte så hög. Breda höfter har jag alltid haft! Jag har en ljus knappt synlig hormonrand som bara går till naveln. Så vad har jag för ett litet pyre där inne?! <3

en lång, lugn lördag...

Imorse vaknade en sprallig Elias här i Bobygda mellan 7-8 någon gång. Jag fick ligga kvar i sängen ett tag till, men när grabbarna gick ner så blev ju jag såklart pigg. Kan bero på att jag faktiskt var ordentligt utvilad, jag vaknade bara en gång inatt nämligen! 

När jag kom ner var det kaffe och frukost i köket. Sedan började "storgrabbarns arbetsdag". Jobba med veden. 

Jag och Elias har haft en riktig mysdag tillsammans. Vi var ute hela förmiddagen i det underbara vädret. "Lias åsså jobba veden" som dom stora killarna! Farfar är stora idolen just nu. Han springer efter honom vart än han går. "Göra du fawfao? Kom fawfao! Vänta mig fawfao. Leka mig fawfao..." FARFARS KILLE! Ibland fick inte ens jag vara i närheten. "Nää Sara, stanna här du. Bara ja å fawfao!" Pruppunge, hihi. 

Mitt på dagen gick vi in, Mattias var ute med veden fortfarande och farmor var på affärn, så jag gjorde lite snabblunch till mig, lilleman och "fawfao" som vi åt innan det var time for powernap! Och som vi somnade alla tre... Elias sov i två hela timmar! Jobbigt att vata ute och jobba med veden tror jag visst?! 

Eftermiddagen kom... Det var bara jag, lilleman och hans idol farfar hemma hela dagen nästan. Vi lekte med bilar, ritade massa teckningar och kikade på barnprogram. Gick ut en sväng till, innan det var dags för middag. En god soppa som svärmor kokat ihop innan hon åkte iväg och skulle fira någon som fyllt jämnt. Elias åt bra! 

Till kvällen blev det fullt hus här igen, alla kom hem från sitt. Pappan hade köpt götta till oss, så det blev Lördagsmys (och bus) i soffan! 

Elias började bli trött och be om tandborstning. Japp, det är enda sättet för att få nappen! Han försökte gnälla till sig den tidigare, men då var jag stenhård. "Arg jag dig!" sa han med armarna i kors och stor surläpp. Det såg så himla roligt ut, så jag kunde inte hålla mig, då började han också skratta! 

När han hade borstat tänderna och sagt godnatt gick killarna upp och la sig. Själv tog jag en skön dusch. Och nu kikar jag på film med svärfar. Men jag vet inte hur länge jag står ut... Trött. Dessutom väntar en hektisk dag imorgon. Vi stannar här till lunch, sen hem till Forsa, packa upp, bada en lortig lilleman, packa hans ryggsäck, äta middag hos mina föräldrar och sedan säga hejdå till Elias - dags för mammavecka. Det går fort när man har roligt :-) 



har haft en bra fredag...

Imorse klev vi upp olika tider hela familjen. Bebisen vaknade runt 5-tiden och hade ett gympapass, turligt nog lyckades jag somna om. Runt 6-tiden klev pappan i familjen upp, dags för jobb. Vi andra sussade vidare... Efter 8 någon gång vaknade jag och var riktigt utvilad, så jag klev upp pch gjorde iordning frukost. Sömntutan Elias var riktigt trött och sov enda till 9:15, mer än 12 timmars sömn! Man blir trött av att vara på dagis. Tror att en ledig dag med sovmorgon var precis vad han behövde! 

Efter frukost och lite lek var det dags att åka till stan. Jag skulle kopiera ett intyg på pappas jobb, vi tänkte även hälsa på Mattias på jobbet. "Mina snickebyssa ha jag!" var Elias snabb på att göra klart för mig. Absolut, hihi. 

På Toles jobb var det kul, även fast det fanns många läskiga snickargubbar där. Men man fick åka hiss och fika kakor också! 

Sedan ringde vi pappan och bokade in en lunchdejt med honom och Peter. Vi gick till Dackås där det finns goda pannkakor till lilleman. Och monster-bakelser... Elias hade roligt med mina f.d kollegor. Snickrade och kollade läget! 

På tidiga eftermiddagen kom vi hem igen. Elias ville vila på soffan. Så medan han tog en tupplur donade jag på med mitt. Fylla i papper till försäkringskassan (blä), vika tvätt, förbereda fika och packa övernattningsväskor... 

Sedan hade vi "öppet hus" med Elias-gos. Vi ska nämligen spendera hela helgen i Bobygda hos lillemans farmor och farfar. Och det var många från min släkt som inte hade hunnit träffa Elias denna vecka! På med kaffet och bjud in folk. Så mina förläldrar kom dit och fikade, lekte och myste med honom. Även min farmor och farfar var rejält Elias-sugna! Svårt att hinna med alla som vill träffa honom på pappaveckan, när vi själva tycker att tiden bara springer iväg! Men "öppet hus-metoden" funkade bra! 

Vid 5-tiden åkte vi till Bobygda. Först ett stopp på Ica för fredagsmys-godis. Väl framma hos "famme o fawfao" tog vi en liten skogspromenad innan middagen var klar. När vi var mätta sjönk allihopa ner i soffan med stora godisskålen. Där satt vi längen! Elias lekte med bilar och var alldeles farfarstokig. Ingen annan dög! 

Så när vi hade borstat tänderna på Elias och gjort honom natteklar, fick både jag och Mattias nobben. "Nej! Fawfao lägga mig"! Så gissa om det var en mallig farfar som nattade lilleman ikväll, hihi... 

Vi andra nere i soffan tog det lugnt ett tag till. Sedan fick jag ett ryck och röjde upp i köket. En nöjd svärmor som slapp diskberget! Men även ett trött preggo med ond svank... Tur klockan var någorlunda mycket så det var "tillåtet" att krypa ner i sängen, hehe.

Vi sover hela familjen uppe i stora sängen. Varmt och mysigt! Gruvar mig redan för alla gånger jag ska springa upp och ner för trappan inatt. Hoppas på få toalettbesök tack... 

Skönt att vara borta en helg hela familjen faktiskt! Slippa tänka på tvätt och mat och städning. Ska vila som bara den :-) 



riktigt upp och ner idag...

Inatt vaknade jag bara 2 gånger! Rekord... Men jag var ändå trött när klockan ringde strax innan 6-tiden, grabbarna likaså. Fast efter ett tag kom vi upp allihopa och gjorde allt som ska göras innan dom åker till dagis. Själv kröp jag ner under täcket igen, snorig i näsan och tung i huvudet. 

Nästa gång jag vaknade klev jag upp och startade dagen. Eller ja, halvstartade. Åt frukost i soffan och blev liggandes där ett tag. Noll motivation till att göra något vettigt... 

Fick tillslut lite energi. Slängde in en maskin tvätt och donade i köket. Plockade ihop lite på Elias rum också och tittade sedan på film tills tvätten var klar. Sedan däckade jag i soffan igen. 

Men man får vara trött när man är gravid i v.31 och lite förkyld... Jag är ju trots allt inte ensam om min kropp. Vi är två som ska dela på energin, och det märks! Hihi. 

Fram mot eftermiddagen gick jag från botten till toppen. Fick energi till att städa! Skyndade mig att städa badrummet, dammsuga, damma och torka av golven. Rent och fräscht! Sedan kom Peter och lånade strykjärnet. Ja han hade visst shoppat en ny snygg duk han! En grå med vita stjärnor från Greengate. Undrar om Mattias hade valt ut en lika fin duk om han var tvungen att köpa en?! Haha. 

När det var färdigstädat blev det bråttom med maten. Gjorde något som gick snabbt men ändå var gott. Hade kebabkött i frysen som jag stekte och till det åt vi bulgur, sallad och egengjord vitlökssås. Mmm...

Sedan kom en humördipp för mig igen. Trött och nära till gråt för minsta lilla. Gravidhormoner? Och bara därför var Elias "extra jävlig" mot mig, haha. Han känner liksom av när jag är lättretlig, och då bara lyser det bus i ögonen på honom! Gör allt för att få en, två, tre reaktioner från mig. Tillslut blir jag ju tokig, haha. Men efter ett tag tröttnade han på att provocera mig och gick och lekte. Mattias tog tag i disken så jag fick andas ut på soffan. Sen blev det bra igen, hehe. Humörsvängningar, lovely... 

Till kvällen blev det fika, hockey och lek hos Mattias och Frida. Trevligt. Länge sen vi sågs! Men tillslut blev Elias för trött. Och tendenser till hemsk trots började anas hos honom... Haha. 

Väl hemma somnade han fort. Vi vuxna tog det lugnt i soffan ett tag, men nu är det sängen som gäller! Trött trött trött. Hoppas på bra sömn inatt också, för imorgon är det tänkt att jag och Elias ska vara vänner hela dagen! Ledig Fredag för lilleman! Det blir nog mysigt. Bara vi vaknar utvilade på rätt sida båda två ;-) 

Två fina bilder på lilleman som börjar bli så stor! <3

på att-köpa-listan just nu...



en onsdag i full rulle...

Jag förstår inte hur man kan vakna så många gånger på en natt och känna sig pigg, sen när klockan väl ringer på morgonen så känner man sig dödstrött? Nej sömnen är inte den bästa just nu, och ändå har jag 9 veckor kvar tills bebisen tittar ut. Men förresten, vem har sagt att sömnen blir bättre då? Haha. 

Vi gjorde morgon strax innan 06 här hemma. Som vanligt en glad Elias som utan protester gör sig klar för dagis! 

När killarna hade åkt, hoppade jag in i duschen. Vaknade till liv ordentligt efter en hårtvätt. Sedan hade jag en skön morgon... Nyhetsmorgon, frukost, vika tvätt, plocka lite och till och med förbereda middagen. Koka potatis strax efter 7-tiden har jag nog aldrig gjort. Men förberedelser är alltid skönt. Mormor upp i dan! Haha. 

Vid 9:30 åkte jag in till MVC, dags för tredje träffen med föräldragruppen. Idag var väl första gången jag "lärde" mig något vettigt egentligen. Vi pratade amning och fick lära oss mycket kring det. Annars tycker jag inte att domdär träffarna har varit "wow" direkt. Spänt, tyst och en barnmorska som inte är ledartypen direkt. Vi har alltid bästa konversationerna när vi har "rast" faktiskt. Men lite mysigt är det trots allt med träffarna. Speciellt avslappningen. Idag somnade både jag och Mattias! Så otroligt skönt. Vaknade med dreggel på hakan efter en kvart och kände mig genast mycket piggare. 

När vi var klara bjöd Mattias på HotChili-lunch. Peter var också med. Gott! 

Sedan gick jag till Petra och hennes lilla Lilo och hälsade på. Eller lilla och lilla... Varför går tiden med bebisar så fort?! Redan 8 månader! Himla söt tjej iallafall, hon kommer bli farlig bland killarna, hihi. Otroligt att vi inte umgåtts något sedan gymnasiet... Tänk hur det kan bli. Och nu kommer vi ju få barn samma år, trots att Lilo kommer kännas nästan ett år äldre! Kul att träffas var det. Gott fika, en glad Lilo och en snäll Petra som gav bort en massa fina kläder till bebisen i magen! Jösses, tusen tack! Men tiden gick fort och jag kom på nu i efterhand att jag inte hann fråga nånting om bröllopet... Ah, en bra kick i röven för att vi måste ses snart igen. Och inte om 3 år ;-) 

När jag kom hem till Forsa igen fick jag en överraskning. Kusin Frida hade köpt en ny sop till mig! En sop jag såg igår och blev förälskad i... Trä, plåt och inte en skymt av någon plast. Lycklig! Tack fina, fina du. 

Det var skönt att jag förberett maten på morgonen. In med den fyllda falukorven i ugnen och vänta hem grabbarna bara. Vi åt alla med god aptit, sedan stökade jag undan i köket medan grabbarna lekte med tågbanan. 

Sedan var det dags att bli bortskämd igen. Jösses vad alla varit snälla mot mig idag?! Kläder av Petra, ny sop av Frida och så blev jag medbjuden på teater av min kära moster! Glada Hudikteatern hade öppen repetion på Trollkarlen från OZ. Så himla kul att se när dom övar och se hur dom jobbar. Himla trevlig kväll. 

Elias och Mattias har haft grabbkväll. Promenad, lekpark, handla, badat och lekt. Även Peter hade varit här och umgåtts. Jag kom hem vid 21-tiden så Elias sov ju såklart. Längtar tills imorgon när han vaknar med det där leendet... 

Nu blir det hopp i säng. Är dödstrött och snorig. Hoppas på en natt med hyfsad sömn :-) 



kommer höstrusket nu tro...

Tisdagen börjar bli kväll, riktigt mörkt och regnigt ute. Det känns som att höstrusket är på väg nu va? Me like! Jag har längtat efter burr-väder ett tag...

Efter att grabbarna åkt till jobb och dagis imorse, kröp jag upp i soffan med en kopp té och tända ljus. Morgonmys! 

Åt frukost, tittade på teve och slumrade till några minuter med Nyhetsmorgon i bakgrunden. Sedan började morgonen gå mot förmiddag, så jag gjorde mig i ordning och åkte in till stan, till mormor. Med mig hade jag alla plastsaker! Hon ville nämligen titta igenom dom. 

Vi gjorde en loppisrunda tillsammans. Jag hittade så mycket fint och giftfritt. En stor korg (har en till lika), träleksaker, glasflaskor, glasburkar, byttor och lite stickat från Newbie till bebisen. Ja ni såg ju på bilden i förre inlägget. Strax över 200 kronor för alltihopa, snacka om överkomligt. Det är väl ungefär vad EN Newbie-kofta kostar ny i affär? Hihi, älskar secondhand...

Efter en lunch hos Frida på Fina butiken var vi mätta, nöjda och redo att åka hemåt. Bra loppisdag! När jag kom hem diskade jag allt jag fyndat, sedan tog jag det lugnt ett tag. 

På eftermiddagen kom Mattias och hämtade mig efter hans jobb, sedan styrde vi mot Elias dagis. Grillmys med alla barnen m. familjer. Vi grillade hamburgare och tittade på en sprallig Elias som lekte. Vi hann precis bli klara innan det värsta regnet kom! 

När vi kom hem skyndade jag mig att slänga in Elias galonisar i tvättmaskinen, dom var "jätte-skiiiiiitig" enligt honom. Hoppas dom torkar över natten. Han kan nog behöva dom imorgon. Regnoväder på ingång! 

Nu är det hockey som gäller. Heja Brynäs! Elias är gnällig och verkar ha ont i munnen? Fröken sa att han varit lite tyst och "orolig" på dagis idag. Gått en bitit på en traktor exakt hela tiden. Så fort vi kom hem åkte det in leksaker i munnen också... Vi kollade tänderna, men han bara gnällde och ville inte visa. Svarade bara "mmm" när vi frågade om han hade ont. Vi får kolla noggrannare vid tandborstningen, eller när han sover! 

Det blir nog en tidig kväll. Hela familjen är trött. Längtar redan till sängen :-)




en väldigt fin loppisdag...



bästa inspirationen...



ut med giftig plast...

Idag har jag verkligen haft en bra dag, trots en natt med dålig sömn. Jag vaknar varannan timme ungefär, sedan tar det ett bra tag att hitta en skön sovställning och somna om igen... 

Grabbarna åkte tidigt till jobb och dagis som vanligt. Elias var på bra humör och längtade efter kompisarna! 

Själv inledde jag dagen med frukost, dusch och sen var det dags att koka lingonsylt. Fyra burkar god sylt blev det, plus att jag frös in drygt 1 Liter lingon också. Bra att ha utifall man får för sig att baka lingonlimpa någon gång! 

Tänkte även koka äppelmos, men jag gjorde äppelskivor att torka istället. Nyttigt godis... 

Sedan tog jag tag i ett projekt jag funderat ett tag på, nämligen att plastbanta hemmet. Det är ju så otroligt mycket gifter i all plast som finns och tillverkas. Största miljöboven! Och hur mycket plast har vi inte hemma egentligen? Onödigt mycket... Så idag har jag tagit många steg mot ett mer giftfritt hem och en bättre miljö

Ut med onödig plast. Ja jag gjorde ett besök på Röda Korset och Dakapo i jakt på giftfria alternativ till hemmet. Jag hittade hur mycket som helst för sammanlagt 150 kronor. Så när jag kom hem rensade jag ut alla plast jag kunde (man får ta lite i taget!) och diskade alla nya fynd. Skärbrädor i glas, träslevar, matlagningsredskap i stål, smörknivar i trä, glasburkar, plåtburkar, porslinsask, träskål, små "riktiga" bestick till barnen och annat som inte består av plast. Till och med vattenflaskorna i plast byttes ut mot glasflaskor!

Fixa plats för sopsortering. Jag har varit extremt dålig på att sortera sopor... Panta har jag alltid gjort, men annars har det slarvats. Och det känns inte alls bra! Men nu har jag ordnat plats här hemma för en stor sopsortering. Så nu ska det bli ordning! Peppad.

Rata allt sköljmedel i tvätten. Jag hade ingen aning om att sköljmedel och mjukmedel innehåller så mycket kemikalier som det gör... Massvis! Och det tvättar vi våra kläder i som vi sedan har på kroppen och på barnen. Jag har nu rensar ut alla flaskor och körde en premiärtvätt utan sköljmedel ikväll. Jag tvättar med miljövänligt tvättmedel från Tvättex, beställde hem ungefär 1,5 års förbrukning och är verkligen nöjd. Men jag kommer nog sakna doften av mitt favoritsköljmedel... Jag har ju mer eller mindre varit beroende av det. Men nu är det nya tider. Bort med kemikalierna! 

Handla bara secondhand. I den mån det går handlar vi bara secondhand här hemma. Både möbler, prylar och kläder. För det första är det ju billigt. Men det många inte tänker på är att det faktiskt är mindre gifter i begagnade kläder. Tryckfärger och andra kemikalier tvättas bort och kläderna blir mjuka för barnen. Dessutom är återvinning bra i miljösynpunkt. Begagnat är helt enkelt bäst för barnen, miljön och plånboken! 

Gör så mycket som möjlig själv. Jag önskar jag hade en stor gård med bär, frukter, odlingar och örter... Några hönor kanske. Tänk att få odla sin egen mat!! Fast där är vi inte än... Men vi kan göra lite ändå. Vi kan fiska, plocka bär, plocka svamp, göra sylt och saft, så i pallkrage, köpa kött och köttfärs direkt från en bonde i närheten, ta vara på kött från älgjakten och försöka tänka så smart som möjligt när vi handlar. Det är alltid något. 

Rensa ut bland leksaker. Oj, det är nog svåraste. För hur mycket plastleksaker finns det inte?! Jag har smygrensat bland Elias leksaker förr, och han blev ganska arg. Det gick dock fort över. Idag köpte (eller jag fick dem på köpet!) jag lite träsaker han kan leka med, också rensade jag ut en kasse med skitleksaker. Ja, sånt som bara ligger och består av massa giftig plast. Och den här gången tog han det bra! Jag förklarade varför jag rensat bort, och sedan visade jag det nya. Hans vattenflaska i plast ersattes med en liten gullig i glas - han älskade den! Phew... Vi gjorde en deal. För varje leksak i plast som rensas ut ska vi köpa en ny giftfri leksak i trä eller annat material. Sen går det ju självklart inte att komma undan plasten helt i ett barnrum... Det är favoritsaker, presenter, julklappar och annat som måste få finnas. Men har man "tänket" och slutar att "över-köpa" nya leksaker i plast så är ju det bra! Här ska ögonen hållas öppna i hopp om att springa på fina träleksaker på loppis! 

Nästa steg... Ja, nästa steg här hemma är att rensa ut dom där användbara matlådorna i plast. SVÅRT! Måste hitta tillräckligt många alternativ innan vi kan göra oss av med dom. Jag skulle även vilja hitta ett bra alternativ till duschcremer, tvål och schampo. Typ fina pumpbehållare i icke-plast. Sen om det går att köpa duschcremer, olja och schampon som refill-påsar? Eller finns det o-gifta duschcremer på flaska att köpa? Måste undersöka... Men som sagt, man får ta små steg i taget mot en förvandling. Fast jag är redan väldigt nöjd med det jag lyckats åstadkomma idag! Ett stort steg framåt. Nu vet jag vad jag ska kika efter på loppisar i framtiden! Och helt miljövänlig kommer vi inte kunna bli, det kan jag erkänna... Men det känns bra att vara medveten och göra sitt bästa. Det gäller ju trots allt den miljö vi lever i, den miljö våra barn ska växa upp i... 


Dagens secondhand-skörd. ALLT för 150 kronor!
Ett miljövänligare och SNYGGARE kök. Bort med all förvaring i plast, och in med fina, giftfria och miljövänliga burkar och redskap!


Bort med allt detta. Och ytterligare en massa saker från Elias rum och badrummet. Mer ska det bli. 


Fyndade även dessa handskar från Everest idag. Oanvända, snygga och perfekta till Elias i vinter. Endast 15 kronor! 

en härlig förmiddag här...



en lycklig storkille...

Imorse vaknade Elias med världens bästa morgonhumör och var sugen på dagis. Hallelujah, det är bara att tacka och ta emot dessa smärtfria mornar han ger oss. Inget tjaffs. Glada, fina, kloka, goa och bästaste Elias! Killen som nu har hunnit bli hela 2 år och 8 månader. Wow! Tiden går verkligen fort utan att man hinner reflektera över det... Imorgon går jag in i vecka 31 med bebisen i magen också. Då är vi nere på 69 dagar till beräknad födsel. Hjälp! Det känns både nära och långt bort... 



höstigt och mysigt väder...

Söndag och en riktig mysdag... Vi började med sovmorgon! Sedan åt vi gårdagens tacos till frukost/lunch, helt tillåtet på söndagar. Sedan tog jag tag i lite morgonbestyr innan vi var redo för dagen. 

Vi styrde bilen mot Bobygda. Svärmor skulle bjuda på mat, men innan dess han vi med en tur till skogen, herrn och jag. 

Först plockade vi lingon, men det var rätt dåligt med det så vi fick bara ihop 3-4 liter. Mattias hade tänkt plocka och sälja, men när det var så lite fick jag turen att behålla dem själv! Vi gick över till att plocka svamp istället... 

Där hade vi mer tur. En stor hink med trattisar fick vi ihop. Och en skön promenad i skogen. Älskart! Tänk att jag har blivit en svamp-människa! Det trodde man väl aldrig... Men det är helt och hållet tack vare Mattias. Min vildmarksnisse! Det är bär och svamp och fiske och älgjakt och ved och gud vet vad han håller på med. En riktig "käääär" enligt honom själv, hihi. 

Vi blev kvar längen i Bobygda. Åt god köttgryta till middag, rensade lingon och tog det lugnt ett tag. Det kom några regnskurar där, riktigt mysigt och burrigt. 

På kvällen var det dags att hämta en efterlängtad Elias. Lite lek och sedan åkte vi hem mot Forsa. Men först ett stopp på Vallvägen. Min mormor bjöd på kvällsfika... Äppelpaj och vaniljsås! Gottgott. 

När vi kom hem blev det tandborstning och pyjamasen på nästan direkt för Elias. Han ville kolla läget inne i sitt rum ett tag, vi berättade nämligen att Ebbe varit där och lånat hans grejer igår. Ooops! Men hans nyaste bilar och flygplan (som han älskar) hade vi lagt undan utifall att det skulle gå sönder, och det vart han jätteglad för när vi berättade. "Bra lägga undan dom. Mins nya". Ja, det syntes på honom att han blev lugn då, hihi, goplupp. 

Sedan hoppade vi i säng och läste saga medan pappan rensade svampen. Han somnade fort i bra tid, alltid skönt. 

Nu är det kvällsmys i soffan för oss som är vakna. Tre stycken med bebisen som är helvild. Ligger och buffar upp mot höger revben mest hela tiden. Han (säger alltid "han" när jag pratar om bebisen, det känns mest rätt) är även väldigt känslig vid beröring. Brukar massera/smeka när jag känner hur någon kroppsdel sticker ut i magen. Då blir det en väldig fart på honom! Även när pappan pratar med munnen nära magen. Fast det allra mest reaktion får jag på nätterna när jag går upp och dricker vatten. Vi har en vattenkanna i kylen och det är ju gaaaanska kallt. Oj oj oj vad arg han blir. Sluta mamma!!! Stackarn... Hihi. Men det känns att han blir större där inne, känner mig redan sprängfylld. Kan han verkligen växa mer?!?! Dessutom blir jag inte förvånad om mina revben går av innan det här är slut, haha. 

Imorgon ska det kokas lingonsylt här hemma! Har alltid blivit bortskämd med sådant från mormor, men jag är inne i samma period som Elias tror jag... "Kan själv". Så det ska jag dona med imorgon. Kanske koka lite äppelmos också. Har så mycket äpplen som bara ligger och blir fula! 

Grabbarna ska på jobb och dagis, så jag kan i lugn och ro hålla på att "sylta och safta". Mysigt... Vi älskar verkligen hösten här hemma! Så det passar ju alldeles utmärkt med en höstbebis :-) 



en väldigt lugn lördag här...

Gårkvällen blev riktigt sen, ja det blev nära morgon innan vi kom till ro här hemma. Herrn var som sagt på fest, och jag spenderade kvällen i stan jag också. Först fotboll, ett besök hos mormor och även ett sent kvällsbesök på mammas jobb. Fikade, pratade och kopierade lite papper innan jag åkte hemåt i natten. Väl hemma bäddade jag ner mig i soffan och satte igång en riktig tjejfilm. Bridesmaids. Det gäller att passa på medan man är ensam! Riktigt rolig och bra. Vips var klockan efter 02 och en lite "lätt vinglig" Mattias kom hem. Det tog ett bra tag innan vi båda lyckades somna, haha. 

Så imorse var vi trötta... Frukost i soffan och sedan en dusch för att vakna till liv ordentligt. Mattias hade lite huvudvärk, hehehe, men mitt på dagen var han fit for fight för en promenad. 

Vi gick en liten kortis, plockade hasselnötter, hälsade på mostra min och gick sedan hem igen. Lagomt och skönt. 

På eftermiddagen blev det typisk helgmat, tacos. Gottgott! Mätta och nöjda sjönk vi ner i soffan och tittade på hockeyn. Premiär för Elitserien var det. Eller SHL som det nu kallas! Leksand mot Brynäs! Vilken pang-start. 

Peter och lille Ebbe kom och gjorde oss sällskap! Vi lekte, fikade och såg Brynäs vinna matchen! Härlig kväll... 

Sedan ville grabbarna spela innebandy nere på skolan. Klart dom ska röra på sig! Så jag och Ebbe hade Lördagsmys hemma hos dom. Efter en flaska välling kröp vi ner i sängen och sjöng en massa sånger. Han skrattade lite då och då, så jag vet inte om han tyckte det var bra eller helt enkelt uselt?! Hihihi. Efter ett tag somnade han, och även jag tror jag. Vaknade till i ett ryck och intog soffan för att hålla mig vaken, strax där efter kom dom två svettiga grabbarna tillbaka. 

Så nu är vi hemma igen, herrn och jag. Lite soffhäng och godis innan vi tackar för oss. Tröttisar! Imorgon är det nya tag som gäller. Vi får även träffa Elias och inleda pappa-veckan :-) 



börjar bli sjuk jag med...

Imorse vaknade jag med en konstig känsla i halsen. En blandning mellan halsbränna och halsont? Även seg i huvudet och snorig... Hej förkylning, antar jag. 

Men inte ligger man på dödsbädden för det inte! Som vissa "karlar" gör... ;-)

Klev upp, åt frukost och gjorde mig redo för dagen. Det blev ett besök på Röda Korset. Hittade ett par grymt sköna mamma-jeans (typ jeansleggings), en fin tunika och en mysig kofta. En helt ny outfit nästan, för endast 60 kronor! Det passar min icke-existerande inkomst, haha. Nej men skämt o sido... Är det inte ganska otroligt att vi har levt på en inkomst under flera månader nu, med 3 personer i hushållet, PLUS att vi helt har "boat" klart för en fjärde familjemedlem - utan att gå minus eller behöva låna pengar av någon. Vi är ett bra team, jag och herrn. Han jobbar gärna extra, och jag sköter alla inköp till familjen. Och jag tittar ju alltid på secondhand först! Ni anar inte hur många tusenlappar vi har sparat på allt vi köpt till bebisen, tack vare att vi köpt näääästan allt på secondhand. Bra för plånboken, barnen och miljön

Längtar dock tills jag får föräldrapenning. Vi kommer väl att känna oss rika då, haha. Inte alla som får det bättre ställt när dom får barn och blir mammaledig... Men jag önskar inte min värsta fiende att sitta i den här sitsen när man är gravid. Jag önskar att jag visste om dig bebis, så hade jag behållit mitt jobb och dragit in pengar jag också. Men det går inte att gräma sig över det nu. Jag vet att vi fixar dethär! 

Frågan är bara hur stor föräldrapengen blir? Har inte skickat in till FK än eftersom jag fortfarande väntar på ett arbetsintyg. Att det ska vara så svårt? Det var det första intyget jag bad om, nu har jag fått alla andra intyg, utom just det. Har blivit slussad till olika personer hela tiden som ska kunna ge mig ett intyg för den korta (men betydelsefulla) tiden jag jobbade på Björkbergsskolan. Efter att ha haft kontakt med 3 personer fick jag idag veta att någon inte "lagt in" mina timmar eller vad det var. Nähe?! Ringde ytterligare 2 samtal och fick till slut tag på en person som verkar kunna hjälpa mig. Tack. Hoppas nu att jag får intyget hemskickat i veckan så jag kan skicka allt till Försäkringskassan och hålla tummarna för att jag får liiiite mer än lägsta nivå på föräldrapengen. Men man vet aldrig. Hur det än blir så längtar jag efter "egna" pengar! 

Vad har jag mer gjort idag? Åkte in till Maxi med mamma för helghandling. Nu är skåp, kyl och frys fyllt inför helgen och kommande veckan. Skönt. Men alltid är det något ett snurrigt gravidhuvud glömmer, hehe. 

Nu är jag hemma och donar lite. Packat upp allt och delat upp en stor korvpåse vi fick av snälla mamma. Massor av körv in i frysen! Har även tagit reda på ren tvätt och varit ut med en sopberg till soprummet... Nu är det vila i soffan som gäller! Är bättre i ryggen, men jag känner att jag fort blir trött i svanken. Ogillar! 

Det blir enkel färdigmat här idag, fredagen till ära. Men Mattias ska iväg på en "taklagsfest" med middag på sitt jobb, så då passar någon lätt och snabbt. Själv vet jag inte vad som händer. Godis och teve, kanske åker in på fotboll i stan också. Vi får se helt enkelt :-) 


Magen i vecka 30... <3

en väldigt trött rygg nu...

Idag började min dag runt 8-tiden. Mattias var på jobbet så jag hade en morgon helt i min ensamhet. Frukost framför teven, rev av sängkläderna, hängde ut täckena och slängde in en maskin tvätt. 

Sedan blev det en skön morgonpromenad med Carro. Eller skön och skön... Idag kände jag mig bara tung, andfådd och svettig. Men jag tog mig runt iallafall, hehe. 

Väl hemma igen tog jag en dusch och förberedde lunchen. Jag fick nämligen lunchsällskap av två arbetskarlar idag. En från Sörens El och en från Lås och Larm! Efter lunch, kaffe och yatzy åkte både Mattias och Peter iväg på jobb igen, precis då kom Carro hit. Hon visste att jag skulle städa, så hon bäddade ner sig i soffan! 

Jag hängde tvätt, diskade, städade badrummet, dammade, dammsög, torkade golven, bäddade rent i sängen och slängde in köksmattan i tvättmaskinen. Ett skönt ryck! Inte för min rygg kanske... Trött trött och en antydan till smärta! Alldeles stel och slut. Skönt att sjunka ner i soffan och pusta ut efteråt. Det brukar gå över när jag vilar! Carro var även snäll och köpte en chokladkaka till mig. Den tog slut på några minuter. Men det var jag värd... Haha! 

Strax innan 15-tiden åkte jag och Carro till Karin i Näsviken. Dags för Mary Kay-sminkning! Vi åkte dit helt osminkade och knäppte före-kort. Fick sedan göra rent ansiktena, lära oss om make-up, leta ut färger vi gillade, sminka oss och sedan knäppa efter-kort. Riktigt kul och trevligt. Men ovanligt att sminka sig med foundation, puder, ögonskugga och läppstift. Tyckte det såg ut som att jag fått en snyting över ögat, hehe! 

Nu är jag hemma. Mattias är och fiskar, så jag har ätit och slagit mig ner i soffan. Skönt att inget behöver städas eller göras! Bara njuta. 

Men jag har fortfarande känningar i ryggen. Får nog be herrn om lite massage sen. Annars är nog inte vila så tokigt... Det får bli soffan, tända ljus, té och teve hela kvällen :-) 

en vild liten bebis i magen...

Den här dagen inleddes med en föräldraträff. Andra gången vi sågs allihopa (5 par), och liiiite mindre spänt var det nog. Vi pratade om förlossning idag. Och jag har bestämt mig för att inte försöka planera nånting. Jag som annars är galen i förberedelser har nog insett att en förlossning är något jag inte kan förbereda och ha kontroll över. Det blir som det blir. Bara vi får träffa vår lilla bebis! 

Efter föräldraträffen var det matdags. Sedan var det dags att göra sig redo för bio. Mamma hade fixat en biljett till mig, hudiksvalls kommun hade blivit bjuden på "Hur många kramar finns det i världen?" Blev himla glad över att få följa med och se den. Så fin film! Och biopopcorn är ju alltid gott, hehe. 

Efter bion tog jag och mamma en promenad. En lagom sträcka genom både skog och villaområden, i hyffsat snabbt tempo. Blir så glad när jag kan gå fort utan att bli öm i bäckenet. Idag var en sådan dag. Lätt i benen och bra flow. Hade nästan velat jogga, men nej, det gör jag inte om som gravid. Haha... Skönt med en promenad och frisk, härlig skogsluft efter någon timme i en bio-stol. 

Nu ikväll har jag tagit det lugnt bara. Duschat, diskat och pratat med både svärmor och bebisen i magen. Ja jag undrar vad hen håller på med där inne? Jösses vilka boxningsmatcher hen har haft idag! Full fart i princip hela dagen. Hela magen rör sig och det syns så väl hur hen ligger. Tur att jag älskar varenda rörelse!

Jag har även börjat känna av en del sammandragningar. Tror jag? Magen liksom drar ihop sig och blir stenhård. Det gör absolut inte ont. Det känns bara häftigt... Jag tycker att kroppen är otrolig! Och jag älskar min kropp för vad den just nu håller på med. Tänk att jag håller på att skapa ett liv! Jag bär ett barn i min mage! Underbart.

Nu ligger jag i sängen. Mattias bjöd på gott kvällsfika; mackor med smörstekta trattisar. Mmm! Och nu ska jag be om (eller kräva) lite massage i svanken innan vi somnar :-) 

Magen i v.30 med en vild bebis inuti... <3

en hel dag utan måsten...

Idag har vi haft en lugn dag här hemma på Frejavägen. Mattias är nästan feberfri, men förkylningen hänger kvar så han har varit hemma från jobbet idag med. Själv känner jag mig fortfarande frisk som en nötkärna. Peppar peppar! 

Vi började dagen med frukost och en varsin kopp te. Dom senaste dagarna har vi faktiskt bytt ut morgonkaffet mot te med honung, och det har funkat minst lika bra! Brukar bli galen i te när det blir höst... Det blir liksom extra gott?

Efter frukosten gjorde vi något så konstigt som att sätta igång en film. Jag är inget stort fan av att titta på film på dagtid. Är väl ingen filmfantast över huvudtaget... Bara om det är typ Wallander, Beck, Johan Falk och sånna filmer! Idag blev det en skräckfilm. Och jag måste säga att det var en av dom bästa jag sett faktiskt. The conjuring, heter den. Tips från Frida och Mattias! Både läskig, äcklig, sorglig och bra. Inte sådär "to much" som vissa skräckfilmer kan vara... Se den! 

Efter filmen ville vi ha friskluft. Tog bilen till elljusspåret och gick slingan en bit. Efter tag vek vi in i skogen, letade svamp utan någon vidare lycka. Men det blev en 45 minuters skogspromenad iallafall. Riktigt skönt...

Väl hemma igen åt vi mat och tog det lugnt en stund. Carro kom förbi hon också. Men vi hann inte slappa länge förens mamma ville ha med oss på en promenad. Ja, på't igen bah! Jag och Carro gick och mötte upp mamma och Minnah. En skön promenad i slingan! Älskar att gå i skogen när det är höst... Vet inte hur länge vi höll på, men säkert runt 45 minuter. 

När jag kom hem var jag nådigt trött i ben och bäckenet. 2x45 minuters promenad. Det är ju förtusan en hel fotbollsmatch. Jobbigt för ett preggo! 

Jag skyndade mig att göra lite nytta, såsom att diska och slänga in en tvätt, innan jag tappade upp en varmt skönt bad. Åh vad ljuvligt det var att bara sjunka ner och slappna av. Låta benen vila. Jag kände mig genast mycket mjukare i kroppen när jag klev upp. Och babylen. Jag är extremt torr lite här och där just nu, då är ett bad med några droppar babyolja i ett bra tips! Man blir så mjuk och skön efteråt. 

Just nu är det fotboll på teven som gäller. Heja Sverige! Har även hängt tvätt och plockat lite... Det blir nog en kväll i soffan sen. Mattias gav som förslag att köpa hem bbq-hamburgare från Route 84 och sedan se en film. Det låter ypperligt tycker ett hungrigt preggo! Vi har nämligen inte ätit middag ännu, fy skäms! Det blir en extra mysig (och god) kväll här då :-) 


Lite höstpiff med äpplen, ljung och ljuslykta m. ljusslinga utanför dörren...

sköna, fina, goda höst...

Den här dagen har verkligen varit seg! Sedan jag kom hem från barnmorskan har det inte hänt mycket. Vet ni varför? Jag är hemma med "sjuk karl" idag... Jag tror att jag läre ringa en ambulans snart. Karlar och förkylning, finns det något värre? Visst, han har 38,5 i feber. Men man ligger väl inte på dödsbädden för det? Haha, ja jag säger då det... 

Det enda vettiga jag gjort är att vika ren  tvätt, åka och och handla, laga mat och diska. Sedan har även jag varit slö. Jobbigt att passa upp på en sjukling! 

Runt 18-tiden flydde jag sjukstugan. En lång och härlig promenad med mamma! Riktigt skön, höstig luft var det ute. Mot slutet vart jag "trött i bäckenet" men innan dess höll vi ett bra tempo! När vi kom tillbaka till mamma och pappa, gick vi över till grannen och plockade äpplen. Tre olika goda sorter! Lovely. Älskar hösten... 
Nu är det myskväll här hemma. Tända ljus, soffhäng och en film. Har massa gott att äta, både nyttigt och mindre nyttigt... Tror vi börjar med glass. Sen bättrar vi oss och skär upp massa mumsig frukt. Hehe! 

Hittade en bild från vecka 18-19 ungefär, och en dagsfärsk bild. Skillnad på ca 10 veckor va :-)

går in i vecka 30 imorgon...

Ja, imorgon går vi in i vecka 30 i graviditeten. Yes! Det går både fort och sakta... Men en sak är säker, jag börjar bli riktigt rund och go nu. Dagens besök hos barnmorskan bekräftade att vi växer på bra, bebben och jag! 

Senast vi var hos barnmorskan var i vecka 25, då såg allt bra ut och vi följde kurvan perfekt. Vecka 25: SF-mått 24 cm, hjärtljud 146 slag, viktökning 8 kg. 

Nog hade vi vuxit alltid... Idag låg SF-måttet på 28 cm, hjärtljuden 136 slag och en total viktökning på 13 kilo. Herrejösses... Redan 13 kilo plus?! Vart ska det sluta? Vet att en del av dessa kilon beror på min ökade aptit och en liten släng av lathet. Ooops. Får börja promenera mer i höst och tänka på vad jag stoppar i mig. Det där godiset är ju trots allt inte livsviktigt för bebisen. Men för mamman känns det som ibland... Haha! 

Huvudsaken att bebisen mår bra där inne! Att jag mår bra vet jag ju redan. Fick det bevisat idag också. Järnvärdet var tydligen "guld" och jag följde min kurva till punkt och pricka. Dom där extra kilona får jag ta tag i efter förlossningen... 

Nästa gång vi ska till barnmorskan är den 1 oktober. Och innan dess har vi hunnit gå klart föräldrautbildningen. Sen är det inte allt för lång tid kvar ju. Vi längtar efter dig bebis :-) 


ett bra avslut på veckan...

Elias bjöd oss på en lång skön sovmorgon imorse. Sedan låg vi länge i sängen och myste innan vi klev upp och tog tag i dagen.

Vi började med frukost, sedan tog grabbarna ett bad tillsammans. Det tyckte jag var lika skönt som dom tyckte tror jag, haha. Ja då kan ju jag plocka undan frukosten i lugn och ro, bädda, plocka, slänga in en tvätt och göra mig klar medan dom har det bra i plurret. Alla nöjda och glada!

Resten av förmiddagen rullade på bara. Elias och Mattias lekte med nya bilbanan han köpte på marknaden. Jag tog reda på alla äpplen vi fått/pallat av nära och kära. Skala, skära i bitar och frysa in. Ja, så kommer som bäst till användning här hemma. I en äppelpaj alltså, hihi. Gjorde även fruktsallad till mellis, mmm.

Mitt på dagen gick jag och Elias ut. Han är så gullig och brukar ganska ofta föreslå - med huvudet på sned och söta ögon - att vi ska "gå sväng". Så idag fick han äran att välja vilken "sväng" vi skulle gå. Mattias börjar bli förkyld (hujeda mig...) så han var inne och vilade. Lilleman valde en skogspromenad, han gick hela vägen själv. Sedan plockade vi smultron och sockerärtor ur vår pallkrage. Skön stund ute!

När vi kom in igen gjorde vi pappan sällskap, ja vi sov i dryga timmen alla tre. Tillåtet på söndagar, hehe.

Runt 4-tiden var det middagsdags. Jag gjorde det enkelt för mig idag... Tog fram kycklinggryta ur frysen som blivit kvar från någon tidigare middag, räckte lagomt till oss alla! Sedan diskade jag undan medan grabbarna gick ut och åkte Elias motorcykel.

Elias mamma och syster kom efter ett tag. Det blev lite lek med bilbanan innan han följde med dom hem. Ses om en vecka gubben! Vi fick även låna en ultraljudsbild på Elias som vi ska kopiera. Vi har tappat bort (?!) Mattias ul-bild, och det har grämt oss längen... Vi vill ju ha på båda barnen! Nu kan vi kopiera denna. Tack tack tack!

När lilleman hade åkt så hoppade jag och Mattias i stövlarna och for till skogen. Peter följde också med. Leta lite svamp! Vi hittade inte särskilt mycket, och gick väl inte in helhjärtat heller... Men litegrann iallafall. Skönt att komma ut i friska luften en sväng!

När vi kom hem började det mörkna. Lyste så mysigt utanför dörren! Mattias åkte till Peter och spelade tv-spel. Själv tog jag en varm dusch, tvättade håret, rensade svampen, tände ljus och sjönk ner i soffan framför Wallander. Härlig Söndag! Snart är det dock dags att avsluta dagen... Imorgon är det dags att besöka barnmorskan igen! Lyssna på lillens hjärtljud och hoppas på att allt ser bra ut :-)

mot dumma bacillerna...

nästan en sommardag...

Vilket väder vi har haft idag! Strålande sol och varma vindar.

Jag och Elias gjorde morgon strax innan 8, vi gick upp och dukade fram frukost tills pappan också vaknade. Ägg, yoghurt, rostade mackor och annat gott. En riktig helgfrukost!

Därefter startade vi dagen långsamt... Jag tog reda på lite tvätt, plockade och donade medan grabbarna gjorde sig klara och sedan lekte med lego.

Vid 10:30 ungefär tog vi en promenad allihopa, till kiosken fram och tillbaka. Stannade en stund i lekparken också.

Innan lunch fick vi även främmande av mina föräldrar. Elias fick sina snygga snickarbyxor! Dom satt som en smäck och i fickorna fick han plats med massor av små leksaker - något han gillar att bära runt på! Tack tack tack till Tole.

När dom hade åkt var det lunchdags. Vi åt gårdagens tacos, och när alla var mätta i magen ville vi alla vila en skuss. Alla på sina olika vis, haha. Pojkarna somnade på sängen och jag fick i lugn och ro diska undan, förbereda inför marknaden och sjunka ner i soffan någon minut. Den vilan räckte gott och väl.

Fram emot eftermiddagen kom Elias farmor, farfar och farbror Stefan hit. Fika, leka och så fick lilleman en peng till marknaden. Genast sprang han och hämtade plånboken, hihi.

Klockan 15 åkte vi mot stan, men först ett stopp hos min farmor och farfar "Blitt och Olle" för att hämta ytterligare en peng. Med plånboken full, var det en förväntansfull Elias i bilen som pratade om allt han skulle göra när vi kom fram till marknaden. "Åka häst-sell, köpa katt, köpa klubba!" Goplupp!

Inne på marknan var det mycket folk i början. Vi skyndade oss till karusellerna för att få den biten avklarad först, haha. Elias valde två karuseller, en med bilar som bara åkte runt och larven - en mini bergochdalbana som han åkte med Tom. Den sista var riktigt rolig tyckte han! Sedan verkade han nöjd på åkandet, så vi gick och köpte den efterlängtade godisklubban och så ville han att pappa skulle kasta ner burkar som han gjorde på Furuvik. Som vinst valde Elias en rosa fin fisk.

Sedan lullade vi på bara... Elias köpte en gosedjurskatt som han har pratat om hela dagen. Även en stor bilbana spenderade han sin marknadspeng på! Sedan åt vi korv innan fortsatte att strosa runt.

Till oss vuxna blev det kryddor, korvar, ost, remmar och lite annat. Typiska marknadsköp...

Lite roligt fick också följa med hem! Två ljungblommor och prydnadskål att ha ute, en led-ljusslinga att ha i ljuslyktan ute, en murgröna till köksbordet och två fina kökshanddukar med stjärnor!

Min mormor gick med oss hela eftermiddagen. Hon köpte en sån fin mössa till lilla bebisen! När vi sedan kände oss nöjda och trötta i benen åkte vi hem till henne och åt kålsoppa, mmm. Elias åt med ganska god aptit han också. Efter lite äppelpaj var det sedan dags att åka hemåt.

Väl hemma kunde jag inte hålla mig. Var tvungen att sätta ljungen i krukor och stoppa ljusslingan i lyktan medan Mattias nattade en övertrött lilleman. Åh så mysigt det blev ute, höstmys!

Nu ligger vi vuxna helt utslagna i soffan. En bra lördag lider mot sitt slut... Jag har faktiskt lite ont i svanken och bäckenet efter allt vandrande fram och tillbaka i två dagar. Tror nog att jag skippar marknan imorgon! Känner mig rätt nöjd ändå. Och tillräckligt med pengar har spenderats, hehe.

Vi får ha en lugn söndag på hemmaplan. Elias ska ju hem till mamman också. Dessutom börjar Mattias bli förkyld... Nåja, hoppas att sista dagen på veckan och blir fin :-)

snygging i snickarbyxor...

en sväng på marknaden...

Hej och hå! Fredagen börjar lida mot sitt slut. En bra dag har det varit, nytta blandat med nöje.

När grabbarna kom hem från dagis hade vi taco-mys. Sedan diskade vi undan och gjorde oss redo för kvällens äventyr.

Mattias och Elias skulle ha en riktig grabbkväll. Dom packade fika och åkte iväg och fiskade! "Mysa vi, å elda å fiska å tälta" gick Elias runt och sa. Lite kallt att tälta kanske, hihi, men mysa runt en brasa vid sjön skulle dom göra! Själv styrde jag och kusin Frida mot stan - första svängen på marknaden.

Det kryllade som vanligt av folk och vagnar och hundar! Förstår inte varför man tar med sig dom stackars djuren in bland all trängsel? Jag höll nästan på att kliva på en svans... Hua. Ju längre kvällen gick desto mer plats vart det kring stånden iallafall, skönt!

En mysig kväll med Fridis blev det. Och lite klassiska marknadssaker fick följa med hem. Nougat, 15 par strumpor till hela familjen och en bok till Elias. En pedagogisk bok om Bolibompa Draken som går till tandläkaren! Tror han ska få den i julklapp faktiskt. Tänkte även köpa coola snickarbyxor till honom, eller tipsa någon att köpa i julklapp, men min snickare till pappa hann före! Och han skulle minsann inte vänta enda till julafton, haha.

Nu är jag hemma. Elias sov när jag kom hem. Dom hade haft en riktigt mysig kväll, fick utan fiskelycka.

Det är soffmys som gäller! Har tittat på Sverigematchen, gått runt och myst och vilat mina trötta fötter. Ska nog ta en dusch och krypa ner i sängen snart. Imorgon laddar vi för en dag på marknan med Elias. Vi ska hämta en "marknads-peng" hos min farmor och farfar, som Elias skulle få bestämma själv över! Antar att det blir någon karusell och någon cool leksak ;-)

har "höstat" ännu mera...

Fredag, härliga fredag. Hela familjen vaknade med ett strålande humör imorse runt 6-tiden. Att vakna ansikte mot ansikte med en leende Elias är bland det bästa som finns! Ja han är en riktig ängel på morgnarna... Att byta blöja, klä på, dricka lite nyponsoppa och göra sig helt redo för dagis tar ungefär tio minuter, en kvart. Aldrig några protester!

När killarna hade åkt mot dagis så gjorde jag som jag brukar - kröp ner i sängen... Slumrade till och vaknade med huvudvärk sen.

Jag har ju brukat ha huvudvärk rätt ofta. Har verkligen lidit av migrän och spänningsvärk. Men sedan jag blev gravid kan jag räkna på en hand dom gången jag har haft ont i huvudet. Sist var nog i juni någon gång? Märkligt!

Alvedon, frukost, kaffe och en lat morgon i soffan blev det. Är verkligen segstartad... Då tog jag till list-tricket. Skrev en to-do-lista, blev stressad och kom snabbt igång! Haha, det funkar alltid.

På listan skrev jag några punkter. Tvätta, städa i min garderob, plocka undan sommarskor och slänga alla blommor utomhus. Lagomt mycket, tänkte jag. Men tror ni jag nöjde mig där?!

Carro kom förbi och tipsade mig om att dom hade mamma-strumpbyxor i obruten förpackning på Röda korset. Så vi gick dit. Köpte strumpisarna, helt nya från Twilfit, för 20 kronor. Sedan hittade jag svarta panelgardiner, även dom i obruten förpackning, för endast 10 kronor! Fina fynd.

Så när jag kom hem var jag ju tvungen att "göra höst" i köket också. Stryka gardinerna med lavendelvatten (mmm!), torka ur fönstret och upp med nya gardinerna. Fönsterputsning får mormor komma hit och sköta, hehe. Gardinerna passade himla bra mot allt det svarta i köket. Vitt och ljust till våren och sommaren, sedan blir det så mysigt på hösten med allt det mörka och murriga! Nöjd.

Men nog fanns det mer att göra? Hängde tvätten ute och funderade samtidigt på utemöblerna... Vart ska dom stå under hösten och vinter? Envis som jag är, var jag tvungen att hitta en lösning.

Så jag skruvade loss benen på bordet som står på framsidan, in med det i förrådet. Bar/drog/släpade stora soffan till uteplatsen på baksidan, in med dynorna i förrådet. Även grillen flyttade jag till baksidan. Bort med dynorna som satt på rottingmöblerna på baksidan, in i förrådet. Så nu är det höst på uteplatserna också! Sommarblommor a borta. Ett litet bord med två stolar, en ljuslykta och en kruka som väntar på en höstblomma står nu på framsidan. Resten av möblerna står som sagt i förrådet, eller staplade på varandra på baksidans uteplats och väntar på en presenning innan snön kommer.

Så skönt att det är gjort! Men jag får nog betala för allt jag har burit och bubbat... Känner mig trött i axlar och vekrygg! Envis? Jag? Nej... Haha. Klart jag måste prova om jag orkar. Jag kan själv. Precis som Elias 2 år och 8 månader! Hihihi.

Ligger och tar igen mig på soffan nu. Allt på listan är struket, så jag känner mig helnöjd med dagen!

Ska strax börja med maten tills grabbarna kommer hem. Tacosfredag! Sedan blir det marknaden. Åh vad mysigt det ska bli. Och vi verkar få tur med vädret :-)

kärlek ovanför soffan...

nu välkomnar jag hösten...

Denna torsdag startade klockan 05:50 här hemma. Dags för lilleman att göra sig redo för dagis! Han längtade efter allt för många sjukdagar här hemma...

När killarna hade åkt övervägde jag att koka kaffe och hålla mig vaken. Men ja, vad gör man ensam uppe klockan 06:15 egentligen? Nej, jag kröp ner under täcket igen och sov sött vidare. Nästa gång jag vaknade var klockan betydligt mycket mer, så då klev jag upp och åt frukost framför teven.

Sedan satte jag igång med lite städning. När jag dammsög som allra bäst knackade Carro på dörren. Hon fick snällt sätta sig i soffan medan jag dammsög färdigt OCH torkade av golven.

Gjorde en paus i höststädningen, vi tog en promenad till Ica för att handla lite smått. Hämtade även ut förstoringarna som hade kommit med posten. Skynda hem och sätta in i ramarna! Det blev faktiskt fint med mörka bilder i dom vita ramarna. Verkligen nöjd. Och för nästan inga pengar alls. Toppen!

På eftermiddagen fick Carro beskåda ett preggo in action! Med dom nya tavlorna kom ett sug att göra om lite här hemma...

Byta plats på sofforna (skulle helst vilja ha en ny stor soffa!), dammsuga bort damm som gömt sig bakom dem, bort med en hylla, bort med ett sidebord och leta fram nya höstgardiner. Hittade ett par fina bortglömda (!) som låg i kökssoffan. Mörkgrå/svarta enkla - men fina. När jag blev ensam igen strök jag gardinerna och torkade ur fönstren. Sedan ner med det ljusa somriga och upp med dom mörka mysiga. Vardagsrummet blev mer rymligt, men ändå mer ombonat. Välkommen hösten!

Innan grabbarna kom hem hann jag göra en god köttfärssås med färska, smörstekta kantareller! Gottgott.

Efter maten gick Elias ut och lekte ett tag. Han är så duktig (feg, hihi) och håller sig bara på gräsplätten utanför. Mattias tog en dusch och jag höll koll på lilleman genom köksfönstret medan jag diskade undan. När vi var klara tog hela familjen en promenad tillsammans. Vi hamnade uppe på Norrvägen, stannade en stund, sen traskade vi hemåt igen. En trött Elias!

Kvällen har varit lugn och skön... Elias somnade fort. Sedan dess har det varit tända ljus och soffhäng som gällt. Mysigt i höstigt vardagsrum!

Men snart blir det sängen. Imorgon är det fredag och hudik-marknaden drar igång! Åh, jag älskar't. Ska slänga alla sommarblommor vi har utomhus imorgon. Sedan ska det köpas pryndadskål och ljung på marknaden. Tradition! Ja... Nu är det banne mig höst :-)

en dag som flygit iväg...

Denna onsdag har gått i ett... Min klocka ringde 07:30, fick en morgon i min ensamhet. Mattias på jobbet och Elias tog en sovmorgon!

Vid 9-tiden var vi redo för dagen. Mot Norrvägen! Elias skulle få vara hos min mamma idag eftersom det var dags för första föräldraträffen. Han var helt inne i tågbane-bygge och märkte knappt att jag åkte, haha.

Föräldrarträffen gick bra. Lite "spänt" sådär kanske... Haha. Men det blir nog mer avslappnat nästa gång. Alla väntade sitt första barn, ja utom Mattias. Och för mig känns det så fruktansvärt konstigt att säga att jag väntar mitt första barn... Elias kommer ju alltid vara första bebisen! Barnmorskan sa då att man kan ju säga att det är "min första graviditet", kort och gott. Vi var även det yngsta paret. Men som sagt, det blir nog trevliga träffar - dom tre styckna som återstår.

Vi avslutade med en kvarts avslappning, sedan blev det en lunchdejt. Mattias bjöd på romtantiskt! Frasses, hihi. Sedan skiljdes vi åt, han till jobbet och jag till ett möte på AF.

På AF gick det bra. Eller ja. Jag är väl inte så populär på arbetsmarknaden direkt... Hehe. Men jag var ju tvungen att skriva in mig för att få chans till högre föräldrapeng. Det förstod min handledare, och "tack vare" att jag inte har något bidrag från dem så kan dom inte ställa krav på mig. Jag får helt enkelt vara inskriven utan att ränna hos jobbcoacher och söka 10 jobb per dag. Det tackar jag för.

Sedan var det dags att åka hem mot Forsa igen. Hem till mamma och Elias! Lite mys, mat och ta det lugnt. Lilleman hoppade över tuppluren. Istället rensade han lingon med min mormor som kom förbi.

På eftermiddagen gick jag och Elias till min farmor och farfar. Farfar fyller år imorgon, men då har vi fullt upp, så vi uppvaktade med lotter idag istället. Elias lekte och förgyllde deras tid ett tag, sedan började tröttheten att ta över... Dags att bege sig hemåt!

Klockan var strax efter 17 när vi kom hem. Mattias spelade golf med en jobbarkompis. Håll ut ett tag till Elias! Han fick hoppa ner i badet och började leka på egen hand. Jag passade på att vika tvätt och påbörja projektet: rensa en hel kasse svamp. Phew!

Efter ett tag ville lilleman komma upp ur badet och hjälpa till. Sedan fick vi besök av Peter. Kaffe och prat, och en bra lekledare medan jag rensade klart svampen. Skönt att ha det gjort. Nu ska dom bara torkas! Älskar att ha torkad svamp hemma, sååå gott i maten.

Mattias och Tobias kom hem från golfen och drack kaffe dom också. Elias var otroligt nog vaken! Hann träffa pappa och mysas ett tag innan han slocknade. Tror klockan var mellan 19-20 nånting. Hoppas han sover bra hela natten, imorgon är det nämligen dags för dagis! Han är pigg i förkylningen, liiiite snorig, men han längtar efter kompisarna säger han.

Peter stannade kvar och spelade en omgång TP med mig och Mattias. Trevligt... Och nu är det sena kvällen!

Ska ta en dusch, packa dagisväskan och steka ett gäng kantareller till sent (OCH GOTT) kvällsfika. Därefter hoppar vi i säng och laddar om för en ny dag! Lillfisen i magen sparkar för fullt, och jag kan inte med ord beskriva hur underbart det känns. Alltså... Nej, det går inte förklara. Ska lägga mig och bara känna och njuta :-)

en mycket piggare dag...

Denna tisdag började runt 7-tiden för mig och lilleman. Pappan hade åkt på jobbet utan att vi märkt något. Elias har nästan inte hostat nånting under natten, så vi var rätt utvilade! Men vi startade ändå en film i sängen, hämtade lite nyponsoppa och vilade ett tag till. Ja, jag slumrade några gånger medan Elias var helt inne i Karlsson på taket.

Sedan var det dags för kaffe, frukost och påklädning! Solen lyste, så jag frågade om Elias orkade med en promenad. Ja men OM han gjorde! "Gääärna" sa han, godingen.

Han ville gå en sväng själv. Vi gick till lekparken där vi hade lite fruktstund. Sedan hoppade han i vagnen och vi promenerade hem till min kusin Frida.

Där blev det lek och muffinsbak! Jag hade även tagit med två matlådor av gårdagens mat, så jag och lilleman åt våran lunch där medan vi väntade på att muffinsarna skulle bli klara. Eller "muffar" som Elias kallade dom, hihi. Riktigt goda blev dom iallafall. Efter fikat var det dags för ett tupplur! Han somnade gott i vagnen på vägen hem. Stora killen som fortfarande sussar sött i liggläget, men det märks på fötterna som sticker ut att det nog är på sluttampen, hihi.

Medan Elias sov sin tupplur gjorde jag ett ryck här hemma. Vek torr tvätt, hängde en ny tvätt som snurrat klart, diskade undan och började lite smått med middagen. Provade en ny fiskrätt idag. Med curry. Så den "fiskgrytan" fick stå och puttra ett tag på eftermiddagen.

När Elias hade vaknat kom hans farmor förbi på en kopp kaffe, trevligt! Sedan rullade eftermiddagen på bara... Tack vare att jag började tidigt med maten kunde jag ägna all min tid åt Elias medan vi väntade på pappan. Vi byggde lego och lekte med bilar. Sedan låg han i sin säng (jag fick snällt ligga på golvet) och chillade och pratade om allt och inget. Vips var klockan så mycket så Mattias kom hem och det var middagsdags. Curry-fisken var väl god, men ingen höjdare ändå. Elias ratade den helt, haha.

Efter maten hoppade hela familjen i storstövlarna och åkte till skogen. Med siktet inställt på svamp!

Riktigt uppiggande med den härliga luften i skogen... Vi hittade en hel kasse med trattisar, även någon gul kantarell. Elias var så duktigt så. Pekade och frågade om varje svamp innan han plockade den. Alla röda svampar tycker tydligen hans mamma om. Haha, ibland undrar man var han får allt ifrån. Filuren där!

Jag plockade även en halv liten blåbär innan vi nöjde oss och åkte hem. Stora och fina som åker rätt ner i frysen.

När vi kom hem låg en bukett höstblommor och en burk med smultron utanför vår dörr och väntade. Tack underbara moster! Elias fick alltså extra gott kvällsfika: yoghurt med BÅDE blåbär och smultron, mmm...

Efter kvällsfikat var det kö på duschen. Jag fick börja, sååå skönt med hårtvätt. Sedan röjde jag i köket och diskade medan grabbarna tog sin dusch.

Därefter följde nattning, tända ljus, sjunka ner i soffan och sakteligen avsluta kvällen. Känner mig trött och nöjd med dagen! Elias är mycket piggare i förkylningen. Knappt någon hosta kvar, bara allt det där snoret som ska ut. Han blir hemma en dag till, sedan hoppas vi han kan avsluta veckan med kompisarna på dagis!

Vi vuxna ska också hoppa i säng snart. Ladda för morgondagen... Ja vi ska ju på första träffen med föräldrargruppen! Så mitt på dagen ska Elias få vara med min mamma och mysa. Spännande morgondag :-)

en liiiiite piggare kille idag...

inte lätt att vara sjuk...

Måndag och en ny vecka tar fart. September är igång. Idag bjuds vi verkligen på höstväder! Och vad är det som brukar komma med hösten? Förkylningarna...

Vi har haft en hostig natt här hemma. Lillgubben! Men Elias har sovit bra ändå, och det är huvudsaken.

Imorse hade jag en ynklig liten kille som bara ville sitta i knäet och gosa. Ingenting var bra. Inte hungrig, inte törstig, nej inte nånting verkade pigga upp. Lilla hjärtat. Efter en dunderkur med hostmedicin, astmamedicin och alvedon blev han lite piggare iallafall. Knaprade lite på en macka till och med. Men det där nedrans snoret...

På tidiga förmiddagen kom Carro förbi en sväng. Vi hade tänkt ta en kort promenad handla här på Ica i Forsa. Men så upptäckte vi att Mattias hade glömt sin plånbok hemma, så vi var ju tvungna att åka in med den till honom på jobbet. Då blev det handling på Maxi i samma veva.

Fylla kyl och frys. Ladda upp med frukt för att bota förkylningar! Och en massa näsdukar till allt snor...

När vi kom hem var det lunchdags. Matglad kille? Nej. Körde barnmats-tricket för att få i honom nånting iallafall... Han tyckte det var helknasigt att äta barnmat som bebisar gör. "Hemlis! Säg inget till pappa, shyyy..." Och vips så hade han ätit upp allting! En burk 15 månaders biffstroganof, hihi. Nånting ner i magen iallafall. Sedan skar jag upp en ananas, som han faktiskt också åt med god aptit. Bra!

När Carro gick hem kom Frida hit. Hon och Elias lekte med tågbanan medan jag fick röja lite. Bädda, vika ren tvätt och köra igång en maskin 60-gradigt.

Runt 13-tiden bestämde vi oss för att gå ut och få lite luft. Jag hade planerat en tupplur i vagnen för lilleman. Men först ville han gå själv en bit med Frida. Skönt att röra på sig! Vi gick förbi hemma hos Hellberg's och plockade en kasse med äpplen, mmm - mina favoriter! På vägen hem somnade en trött Elias. Perfekt. Såg så mysigt ut i vagnen med en gosig varm filt...

Snart vaknar han nog där ute. Ska försöka hinna hänga tvätten innan. Sedan blir det innemys hela eftermiddagen. Titta på nya filmen vi köpte på Maxi kanske? Ska även börja med middagen snart. Chili con carne med ris och sallad. Hoppas lilleman petar i sig lite åtminstone! Och hoppas att han blir frisk fort fort fort :-)

ännu en vecka är slut...

Ännu en vecka är snart slut. Ja men visst går det fort? Ändå tycker jag att tiden står stilla ibland... Speciellt då jag räknar ner dagarna till beräknad födsel. Just nu är det 85 stycken kvar. Jag går alltså in i vecka 29 på tisdag. I mina öron är det lika med en evighet?!??!

Inatt har det varit mysigt att sova. Vissa nätter är himla "skön-sovna" på nått sätt... Även fast vi båda vaknade till då och då, så var denna natt en av de skönare på länge! Regnet ÖSTE ner, sängen var renbäddad, vi hade altandörren öppen, frisk luft, varmt under täcket, vi hörde allt regn som drippdroppade, också hade vi ju en sovmorgon framför oss. Dessutom behövde jag bara gå upp och kissa EN gång! Ja ni hör ju vilken underbar natt, haha.

Runt 8-tiden vaknade vi till liv. Mattias var duktig och ställde sig med svampen och rensade den. Sedan åt han frukost och gjorde sig redo för en golfrunda. Själv var lite mer segstartad. Tittade på Lotta på Bråkmakargatan som gick på teven. En hel timme. Skön start!

Resten av dagen har gått undan. Donat lite, spenderat några timmar på fotbollsplanen, ätit god kantarellsoppa som Mattias gjorde, vilat och åkt till Strömsbruk för fotografering och hämta Elias!

Frida skulle knäppa kort på Elias och hans lillasyster Ida. Det blev så fina kort på fina barn! Ska bli kul och se efter att Frida redigerat dom också! När våran bebbe är ute har hon en till fotografering att boka in, hehe. Och är det någon annan där ute som också vill boka en "duktig amatörfotograf" så hojta till :-)

Sedan var det en trött och lite hängig Elias som ville åka. Han somnade till i bilen, men vaknade så fort vi kom hem. Mina föräldrar höll på längta ihjäl sig efter Elias (dom var ju utomlands förra veckan vi hade honom!) så dom kom och hälsade på. Lekte med lego och gav presenter från Turkiet. Snygga kläder, godis och ett flygplan! Godiset var det bästa, tyckte en trött Elias just då. Hihi.

Kvällen rullade på... Mattias stekte kantareller som vi åt på macka till kvällsfika. Mmm mmm mmm! Sedan gjorde sig killarna natte-klara och skulle försöka sova. Men Elias kom inte till ro... Jobbigt att vara förkyld. Stackarn! Lite lek och mys. Han ville ha välling. Sedan provade vi sova igen, och efter lite kill på ryggen så somnade han äntligen!

Mattias har nu gått till brorsan och Frida ett tag. Själv ligger jag i soffan och funderar på om inte sängen kanske är skönare?! Jo. Disken är diskad och den rena tvätten kan jag vika imorgon. Så ja, jag tror jag tackar för mig och kryper ner bredvid Elias. Nya tag imorgon :-)

RSS 2.0