en mycket piggare dag...

Denna tisdag började runt 7-tiden för mig och lilleman. Pappan hade åkt på jobbet utan att vi märkt något. Elias har nästan inte hostat nånting under natten, så vi var rätt utvilade! Men vi startade ändå en film i sängen, hämtade lite nyponsoppa och vilade ett tag till. Ja, jag slumrade några gånger medan Elias var helt inne i Karlsson på taket.

Sedan var det dags för kaffe, frukost och påklädning! Solen lyste, så jag frågade om Elias orkade med en promenad. Ja men OM han gjorde! "Gääärna" sa han, godingen.

Han ville gå en sväng själv. Vi gick till lekparken där vi hade lite fruktstund. Sedan hoppade han i vagnen och vi promenerade hem till min kusin Frida.

Där blev det lek och muffinsbak! Jag hade även tagit med två matlådor av gårdagens mat, så jag och lilleman åt våran lunch där medan vi väntade på att muffinsarna skulle bli klara. Eller "muffar" som Elias kallade dom, hihi. Riktigt goda blev dom iallafall. Efter fikat var det dags för ett tupplur! Han somnade gott i vagnen på vägen hem. Stora killen som fortfarande sussar sött i liggläget, men det märks på fötterna som sticker ut att det nog är på sluttampen, hihi.

Medan Elias sov sin tupplur gjorde jag ett ryck här hemma. Vek torr tvätt, hängde en ny tvätt som snurrat klart, diskade undan och började lite smått med middagen. Provade en ny fiskrätt idag. Med curry. Så den "fiskgrytan" fick stå och puttra ett tag på eftermiddagen.

När Elias hade vaknat kom hans farmor förbi på en kopp kaffe, trevligt! Sedan rullade eftermiddagen på bara... Tack vare att jag började tidigt med maten kunde jag ägna all min tid åt Elias medan vi väntade på pappan. Vi byggde lego och lekte med bilar. Sedan låg han i sin säng (jag fick snällt ligga på golvet) och chillade och pratade om allt och inget. Vips var klockan så mycket så Mattias kom hem och det var middagsdags. Curry-fisken var väl god, men ingen höjdare ändå. Elias ratade den helt, haha.

Efter maten hoppade hela familjen i storstövlarna och åkte till skogen. Med siktet inställt på svamp!

Riktigt uppiggande med den härliga luften i skogen... Vi hittade en hel kasse med trattisar, även någon gul kantarell. Elias var så duktigt så. Pekade och frågade om varje svamp innan han plockade den. Alla röda svampar tycker tydligen hans mamma om. Haha, ibland undrar man var han får allt ifrån. Filuren där!

Jag plockade även en halv liten blåbär innan vi nöjde oss och åkte hem. Stora och fina som åker rätt ner i frysen.

När vi kom hem låg en bukett höstblommor och en burk med smultron utanför vår dörr och väntade. Tack underbara moster! Elias fick alltså extra gott kvällsfika: yoghurt med BÅDE blåbär och smultron, mmm...

Efter kvällsfikat var det kö på duschen. Jag fick börja, sååå skönt med hårtvätt. Sedan röjde jag i köket och diskade medan grabbarna tog sin dusch.

Därefter följde nattning, tända ljus, sjunka ner i soffan och sakteligen avsluta kvällen. Känner mig trött och nöjd med dagen! Elias är mycket piggare i förkylningen. Knappt någon hosta kvar, bara allt det där snoret som ska ut. Han blir hemma en dag till, sedan hoppas vi han kan avsluta veckan med kompisarna på dagis!

Vi vuxna ska också hoppa i säng snart. Ladda för morgondagen... Ja vi ska ju på första träffen med föräldrargruppen! Så mitt på dagen ska Elias få vara med min mamma och mysa. Spännande morgondag :-)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0