vab vab vab och vab đŸ€’

(null)

Sjukstuga. Igen. Som vanligt. Alltid. Jag fattar inte vad det Ă€r för envisa jĂ€kla baciller som cirkulerar nu... Vi Ă€r konstant sjuka. Barnen snorar och hostar om varatannat. Och nĂ€r den ena blir nĂ„gorlunda pigg, Ă€r det den andras tur. Vet att det finns familjer som kĂ€mpar med betydligt vĂ€rre och hemskare saker. Men alltsĂ„, jag bryter ihop snart. Hade vi inte haft bĂ€sta mormor och gammelmormor sĂ„ hade vi nog gĂ„tt under ekonomiskt med. Vab-kraschat totalt. 

PĂ„ mĂ„ndagen var iallafall bĂ„da barnen pĂ„ dagis. Frid och fröjd. Jag hĂ€mtade dom före mellis eftersom Elsa hade tid pĂ„ bvc. Dags för 1,5-Ă„rsvaccin. Det fixade hon galant (efter att ha varit det dĂ€r skrikiga och trotsiga barnet i vĂ€ntrummet...) för bĂ€sta storebror blĂ„ste sĂ„pbubblor medan hon fick sprutan. Hon mĂ€rkte inte ens att hon fick ett stick. Stortjejen Ă€r nu 82,5 cm lĂ„ng och vĂ€ger 12,2 kilo. NĂ€stan precis som Edwin vid den Ă„lder. Bara det att Edwin var 3 cm lĂ€ngre, men vikten var samma. Kul.  

(null)

Resten av veckan blev det vab för min del. Eller ja, tisdagen tog bĂ€sta mormor. Men dĂ„ var det bara Edwin som var krasslig. PĂ„ kvĂ€llen sen mĂ€rkte vi att Elsa var svullen, röd och kladdig i ögonen. IGEN. SĂ„ onsdag, torsdag och fredag blev en enda lĂ„ng vab-historia. 

Vi hade iallafall fint vĂ€der, sĂ„ barnen kunde fĂ„ lite friskluft. NĂ€r dom var som allra mest krassliga fick det rĂ€cka med mellis och lugn lek pĂ„ altanen. Men det var nog sĂ„ skönt. Morsan kunde fylla pĂ„ energi med kaffe och sol. Det fĂ„r man aldrig för mycket av... Annars har det mest blivit film, lugn lek, soffhĂ€ng och mĂ„larverkstad. Vi har ocksĂ„ Ă€tit glass och rockat sockorna sĂ„klart. Lagom krĂ€vande aktiviteter.

Elsas ögoninflammation var inte lika envis som sist hon hade det. Nu var hon mest röd och irriterad, och det kom bara lite var ur ögonen. Edwin har ju varit förkyld och hostig i över 2 veckor nu. Tror han gĂ„tt 2 av 10 dagar pĂ„ dagis de senaste tvĂ„ veckorna... Men Ă€ndĂ„, tĂ€nk om dom kunde fĂ„ vara friska! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

PĂ„ fredagen fick jag och min lilla donna egentid deluxe. Pappsen skulle sova i Bobygda för att han skulle angla dagen efter. Edwin lyxade till det med en sleep-over hos mormor och morfar. Elsa njöt verkligen av att fĂ„ vara ensam med mamma. Och jag njöt av att fĂ„ vara ensam med henne. Det hĂ€nder inte ofta att man Ă€r sjĂ€lv med bara ett barn. SĂ„ det var vĂ€rdefullt. En massa mys och lek! 

Sedan somnade lillan tidigt, sĂ„ jag fick ju en hel kvĂ€ll ensam med fredagsgotta och film. Lyxigt det med.  

Helgen fortsatte i samma lugna tempo. Barnen fortfarande krassliga, sĂ„ det blev rĂ€tt mycket innemys. En liten utflykt för att fira barnens farmor som fyllde Ă„r. SmörgĂ„stĂ„rta och glass, det tackar man inte nej till... Och det var faktiskt vĂ€ldigt skönt att lĂ€mna hemmet en tag efter alla vab-dagar. Men ocksĂ„ lika skönt att komma hem igen. Att fĂ„ bada barnen, tvĂ€tta lite, mysa ner oss i soffan och ha lördagsmys. Det klĂ„r liksom allt. 

(null)

(null)

(null)

Helgen avslutade dock med en ny sjukdom. Bryt ihop och kom igen... Elsa fick feber. TĂ€nkte att det var vaccinet, biverkningarna kunde komma efter en vecka. Men sĂ„ blev hon supersnorig och fick en hemsk hosta under natten. Antar att Edwins baciller nu angripit henne. SĂ„klart. Runt runt runt gĂ„r det. 

Söndagen hann iallafall bli lite trevlig och rolig. KlÀdbytardag i Forsa. Lyckades lura med mig mamma, sÄ vi tog en promenad hemifrÄn henne. Massor med folk som vanligt. Jag var inte ute efter nÄgot speciellt, men lite sommarklÀder skulle behövas. Och det hittade jag! Lite fina klÀnningar till Elsa, skor, stövlar m.m. Och till Edwin blev det sko-bingo. Sprillanas nya gympadojor och fotbollsskor. Perfekt! TvÄ snygga t-shirts och pussel som han önskat sig. Nöjd och glad.

Sedan blev det kaffe och fika hemma hos mamma och pappa innan jag Äkte hem till resten av familjen för att visa alla fynd. Elsa blev överlycklig för skorna, stövlarna och pippi-figurerna. Edwin körde pussel-maraton direkt.

(null)

(null)

Den hĂ€r veckan inleddes med ytterligare en vab-dag för mig. Elsa fortfarande febrig och förkyld. Edwin har lite hosta kvar men Ă€r betydligt piggare. Men en extra hemmadag skadar inte... 

Han hade Ă€ndĂ„ turen att fĂ„ göra av med lite energi under dagen dĂ„ han fick följa med sin kĂ€ra mormor till soptippen. Och en fika pĂ„ Biltema blev det. Mysig mormortid. Under tiden sov Elsa sĂ„ jag kunde ta igen mig i soffan en stund. Bra tajming! PĂ„ eftermiddagen gick vi ut en stund. SĂ„ hĂ€rligt att snön börjar försvinna frĂ„n gĂ„rden! Elsa lekte lite i sandlĂ„dan. Men det blĂ„ste rĂ€tt friskt sĂ„ vi blev inte ute sĂ„ lĂ€nge. 

Sedan var eftermiddagen fortsatt lugn. Middag och plock lite hĂ€r och dĂ€r. Sedan snörade jag pĂ„ mig löparskorna och gjorde ett pass pĂ„ löpbandet. Äntligen har jag det hemma igen. Nu fĂ„r det vara slut pĂ„ tjockislivet. Kan inte lĂ€ngre skylla pĂ„ att jag nyss fĂ„tt barn. Dags att mĂ„ bĂ€ttre! 

(null)

(null)

Inatt har Elsa haft feber igen. Det Ă€r pĂ„ eftermiddagarna den kommer krypandes... Inatt var hon varm som en kamin, men fick Ă€ndĂ„ sova hyffsat bra efter lite alvedon. Det var Mattias tur att vabba idag, sĂ„ för min del var det jobb som gĂ€llde. Och dagis för Edwin. Nu hoppas vi att han hinner gĂ„ ett bra tag innan han blir sjuk igen. 

Jag har haft en tuff första dag. Mycket som hĂ€nde, och dessutom Ă€r min kĂ€ra kollega sjukskriven i tvĂ„ veckor. Typiskt! Men nu Ă€r jag pĂ„ banan tror jag. Man missar mycket efter fyra dagars vab. 

Elsa och pappsen hade haft en mysig hemmadag. Men lika som igĂ„r kom febern krypandes till kvĂ€llen... Lillgumman! Hon vill inte Ă€ta och lĂ„ter sĂ„ slemmig i halsen. SĂ„ jag fattar inte hur hon orkar hĂ„lla humöret uppe Ă€ndĂ„. BĂ€sta lilla tjejen. Envis och bestĂ€md, vild och busig. Det Ă€r Elsa det! 

Nu Ă€r det kvĂ€ller och vi ligger nedbĂ€ddade och kollar pĂ„ fotboll. Har faktisky sprungit ikvĂ€ll med. Sedan fick jag lite mysig och behövlig tid med Edwin innan han skulle sova. Först duschade han medan jag hĂ€ngde tvĂ€tt = tid att besvara alla hans hundratals funderingar. Sedan lĂ€sta vi en bok och pratade om hur kroppen fungerar innan han somnade. Min kloka fina kille! 

Elias Ă€r i fjĂ€llen med sin mamma sĂ„ honom fĂ„r vi vĂ€nta med att trĂ€ffa tills imorgon. Hoppas han haft det himla mysigt och roligt! 

(null)

Ă€nnu en vecka đŸŒȘ

(null)

Jahapp. Ännu en vecka att lĂ€gga bakom sig. Tiden springer ivĂ€g, men Ă€ndĂ„ tycks vi aldrig bli av med vintern?! TĂ€nk att fĂ„ vakna upp till en solig majmorgon... Ja, jag kĂ€nner mig klar med vinter nu.

Veckan har iallafall varit bra. Full jobbvecka för mig, kollegorna jublar. Trots det har Ă€ndĂ„ Edwin varit dunderförkyld. Men som ni vet har vi vĂ€rldens bĂ€sta vab-barnvakter runt omkring oss! Dessutom har Mattias varit rĂ€tt dassig i veckan, sĂ„ han och Edwin har kurerat sig tillsammans. Men jag, Elias och Elsa höll ut hela veckan! 

En typisk vardagsvecka. LĂ€xlĂ€sning, middagsstök och tidiga kvĂ€llar. Vi har oftast avslutat kvĂ€llarna med nĂ„gra omgĂ„ngar yatzy, hela familjens hobby just nu. Men det Ă€r roligt med ett spel som alla gillar... Elias har Ă€ven haft en riktig kompisvecka. Tre olika kompisar har han lekt med efter skolan, olika dagar. Nöjd kille! 

(null)

I slutet av veckan började jag kĂ€nna mig rĂ€tt trött och sliten. Under torsdagen fick jag ett migrĂ€nanfall efter jobbet. Urk... Det var lĂ€ngesen, men nu var det tydligen dags. Fick lĂ€gga mig en stund, tog vĂ€rktabletter och efter ett tag (kĂ€ndes som en evighet) började det slĂ€ppa. Mattias skulle egentligen ha Ă„kt till Strömsbruk pĂ„ kvĂ€llen för att hĂ€mta en hjĂ€lm till Elias, men den uppgiften tog jag pĂ„ mig. Skönt att sitta i en tyst bil och sedan tigga Ă„t sig en kopp kaffe. Det gjorde susen!

PĂ„ fredag körde jag lite ommöblering pĂ„ jobbet. Börjar bli varm i klĂ€derna nu, och nĂ€r min kompanjon var ledig passade jag pĂ„. Hehehe. Dom andra kollegorna pushade pĂ„ bra och hjĂ€lpte mig att rensa ut ett skĂ„p, hĂ€mta ett nytt och hiva ivĂ€g ett gammlt fult plĂ„tskĂ„p. Heja! Nu fĂ„r vĂ€l min stackars kollega en chock nĂ€r hon kommer in pĂ„ kontoret imorgon!  Jag har nu utsett mig sjĂ€lv till inrednings-ansvarig pĂ„ jobbet. Kul att dona nu nĂ€r vi fĂ„tt ommĂ„lat och allt. Har strukit gardiner pĂ„ löpande band i veckan... Men nĂ„gon bussansvarig tĂ€nker jag inte bli. Jag lyckades nĂ€mligen köra fast med vĂ„r minibuss FYRA gĂ„ngen denna vecka. Inte kul. Speciellt inte i rödljusbacken vid kyrkan... Tur jag har starka kollegor. Haha! 

PĂ„ fredagseftermiddagen var det skönt att göra helg. HĂ€mta barnen och sedan Ă€ta grillade hamburgare till middag. Men jag hade en konstig kĂ€nsla i magen. KĂ€nde igen den, en tryckande kĂ€nsla i mellangĂ€rdet, och mycket riktigt... Det bara eskalerade och blev nĂ€stan outhĂ€rdligt. Jag har kĂ€nt av gallstensanfall nĂ„gon gĂ„ng tidigare, men det hĂ€r var nog vĂ€rsta gĂ„ngen. Fyfan! Inget hjĂ€lpte. Och sĂ„ brĂ„kiga bröder pĂ„ det... Det slutade med att fredagsmyset faktiskt blev instĂ€llt. 

Jag la mig vid 19:30 ungefÀr, och dom brÄkiga bröderna blev körda i sÀng strax dÀrefter. Jag lyckades somna efter mycket om och men, och dagen efter var faktiskt smÀrtan borta.

(null)

Annars var det vÀl inte sÄ mycket som hÀnde förra veckan. BestÀllde en Forsaoverall till Edwin, hans första egna. Tidigare har han Àrvt Elias... Sen har gardierna som jag bestÀllde till hallen kommit. Nu kan vi gömma jack-kaoset. Hallelujah. Och just ja, bröderna bus hade turen att fÄ Äka pÄ hockey en kvÀll hÀr i veckan. Men Tom och Frida. Snacka om lyckliga ungar!

Elsa har Ă€ven fĂ„tt en ny matta till sitt rum. Hittade ingen nĂ€r vi gjorde iordning rummet till henne, sĂ„ dĂ„ köpte jag smĂ„ runda mattor att ha dĂ€r tillfĂ€lligt. Men i veckan sprang jag pĂ„ den perfekt mattan pĂ„ Rusta. För ynka 199 kronor. SĂ„ himla fint med grĂ„tt och rosa! 

(null)

(null)

(null)

Helgen har varit lugn. Snökaos och innemys. Lördagen bjöd iallafall pĂ„ lite Ă€ventyr för Elias och Edwin. En heldag hos farmor och farfar och lilla kattungen. Mattias var ocksĂ„ med och mĂ„lade innertak Ă„t dom. Roligt hade dom haft det. Och jag och Elsa fick en riktig mamma-dotter-dag. Behövligt det med. Som vi myste och lekte. Bredde ut en filt i vardagsrummet och drog fram alla leksaker. Det syntes verkligen att hon njöt. Och sĂ„ tittade vi sĂ„klart pĂ„ skidor och myste i soffan en hel del. 

NÀr familjen var samlad igen blev det dusch för samtliga, sedan Ät vi en god lasagne till middag. Lördagsmys blev det sÄklart. Lite extra gotta och dubbla omgÄngar yatzy för att kompensera för fredagens fiasko... Grabbarna myste lite extra och vi passade pÄ att prata lite om tv-spel (det var det som utlöste brÄket) och hur man beter sig mot varandra. En fin lördagkvÀll.

Imorse tog grabbarna i familjen sovmorgon. En lugn stund för mig och Elsa som vaknade runt 06:30-tiden. Kaffe och soffmys. Sedan drog vi igÄng en söndagsstÀdning. Mer Àn behövligt. Phew!

Sedan har vi avverkat lunch, skidĂ„kning, vila och kaffe. Elias blev hĂ€mtad pĂ„ tidiga eftermiddagen sĂ„ det blev lite lek för barnen med sĂ„klart. Även Peter hĂ€lsade pĂ„ en svĂ€ng. Mattias skulle ivĂ€g och jobba pĂ„ eftermiddagen, men Peter var snĂ€ll och stannade med barnen sĂ„ jag kunde Ă„ka och hĂ€mta dagens middag. Pizzasöndag... 

Resten av söndagen har Àgnats Ät skidor pÄ teven, lek, bad för barnen och kvÀllsfika. Nu sover barnen sött sedan en timme tillbaka. SjÀlv har jag duschat och ska krypa ner i sÀngen och kika pÄ en film. Eller lÀsa. Vi fÄr sen. Antar att ögonen kommer att gÄ i kors snart...

(null)

(null)

(null)

snorigt vĂ€rre 🙈

(null)

Hej och hĂ„, dagarna gĂ„r och snoret rinner. Typ. Elsa har varit dunderförkyld hela veckan, sĂ„ gissa om vi lĂ€ngtar lite extra efter vĂ„ren och sommaren nu... Dessa tider Ă€r ju hopplösa! 

Men vi har kÀmpat pÄ bra ÀndÄ. Speciellt vÄra underbara barnvakter som stÀllt upp var och varannan dag denna vecka. Mormor och gammelmormor, vad skulle vi göra utan dom? VÀrldens bÀsta. Ibland Àr det svÄrt att vabba, allra helst nÀr det Àr planeringsdagar med chefen osv. SÄ gÄr det att lösa sÄ Àr det ju guld vÀrt. Annars Àr det ju som det Àr sÄklart... Men miljoner tack till vÄra favoriter för all hjÀlp! Köpte en varsin blombukett och choklad i slutet av veckan, en liiiiiiiten uppskattning Àven om hjÀlpen Àr ovÀrderlig.

Planeringsdagen med jobbet var trevlig men krĂ€vande. Att sitta stilla och lyssna, lösa problem, planera och diskutera mellan 8-17 Ă€r man ju inte van vid... Tur att kollegorna Ă€r toppen! 

PĂ„ fredagen blev det min tur att vabba. Det blev en vĂ€ldans lugn dag... Skrota runt i mysklĂ€der, plocka, dona och tvĂ€tta lite. Pappa kom hit och skruvade upp dom nya skoskĂ„pen i hallen med. Perfekt med mer förvaring. Men jag tror att jag ska köpa tvĂ„ stycken till. Och hĂ€nga den stora spegeln pĂ„ lĂ€ngden istĂ€llet för pĂ„ bredden som den hĂ€nger nu. Och stapla skoskĂ„pen pĂ„ varandra brevid spegeln. Tror det kommer se bĂ€ttre ut, och sĂ„ blir det ju Ă€nnu mer förvaring! 

(null)

(null)

(null)

(null)

FredagkvĂ€llen blev lugn. Mattias kom hem en bukett tulpaner och sĂ„ gjorde vi en god middag. FĂ€rsk kryddad pasta med flĂ€skfilĂ©, aioli och en sallad. Mmmm! Sedan lĂ„g vi i soffan, tittade pĂ„ teve och mumsade pĂ„ godis. Precis som det ska vara en fredag...

Lördagen inleddes med strĂ„lande sol och mysfrukost. Sedan gjorde vi faktiskt ett litet stĂ€dryck sĂ„dĂ€r pĂ„ morgonen. Inte illa pinkat. 

Runt 10-tiden klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick ut pĂ„ isen. Det var familjedag dĂ€r med fiske och korvgrillning. Edwin och Mattias var taggade! Jag och Elsa tog pulkan och följde med ner vi ocksĂ„, men ganska snart gick vi tillbaka... Vi skulle nĂ€mligen fĂ„ besök av en dagiskompis till Elsa. SĂ„ roligt! Dessutom gick jag i samma klass som bĂ„de mamman och pappan pĂ„ gymnasiet sĂ„ det var ju extra kul att trĂ€ffas över en kopp kaffe. TĂ€nk om vi visste det för 10 Ă„r sedan, att vĂ„ra döttrar skulle vara jĂ€mngamla gĂ„ pĂ„ samma dagis. En trevlig lördagförmiddag! 

(null)

(null)

Resten av lördagen blev ocksĂ„ trevlig. Mitt pĂ„ dagen tog Elsa en tupplur, sĂ„ dĂ„ passade jag pĂ„ att ta en dusch. Sedan kom grabbarna hem frĂ„n isen... Lunch och skidor pĂ„ teven. Sedan vinkade jag hejdĂ„ till min lilla familj och följde med mamma och pappa till GĂ€vle. 

Först Ă„kte vi till Ikea en svĂ€ng. DĂ€r blev det bara lite smĂ„tt och gott. Tittade Ă€ven in pĂ„ Lager 157 dĂ€r jag faktiskt unnade mig ett par nya byxor och hittade ett par skor pĂ„ erbjudande för 8 (!) kronor. Snacka och kap. 

Sedan rullade bilen vidare till Gavlerinken dĂ€r vi mötte upp Peter. Vi Ă„t middag pĂ„ buffĂ©n dĂ€r, sedan intog vi vĂ„ra platser. Jag och Peter hade köpt platser högst upp. Bra sikt. Men tyvĂ€rr förlorade BrynĂ€s. JĂ€kla skit... Men det var en trevlig kvĂ€ll Ă€ndĂ„ med kaffe, spĂ€nning och bra stĂ€mning. 

NĂ€r jag kom hem sov sĂ„klart resten av familjen. SjĂ€lv hade jag himla svĂ„rt att somna, sĂ„ jag lĂ„g vaken lĂ€nge och kollade pĂ„ olika dokumentĂ€rer pĂ„ youtube. Turligt nog var det min tur att fĂ„ sovmorgon imorse, annars hade det blivit tufft... Nu fick jag sova ut och komma upp till fördigt kaffe. Ljuvligt. 

Dagen idag har Ă€gnats Ă„t tvĂ€tt och plock lite hĂ€r och dĂ€r. Strök Ă€ven ett par gardiner som jag hittade i ett skĂ„p hĂ€r hemma i fredags. HĂ€ngde upp dem pĂ„ prov i köket. Köpte ny gardinstĂ„ng pĂ„ Ikea igĂ„r, sĂ„ idag strök jag gardinerna och bestĂ€mde mig för att ha dom dĂ€r. Har ju haft hissgardin dĂ€r i alla Ă„r, sĂ„ det kĂ€nns kul med lite nytt. 

(null)

Vi har Ă€ven varit ute och lekt i snön idag. Prickade in precis nĂ€r solen sken, sedan har det mest varit grĂ„tt och snöat... Men skönt med lite luft och solstrĂ„lar i ansiktet. DĂ„ kĂ€nns det extra skönt att sjunka ner i soffan med en kopp kaffe och titta pĂ„ skidor. Heja sverige! Edwin och Elsa tog Ă€ven ett bad tillsammans och jag passade pĂ„ att hĂ€nga ut alla sĂ€ngklĂ€der pĂ„ vĂ€dring. Iskalla frĂ€scha tĂ€cken och nytvĂ€ttade sĂ€ngklĂ€der, den kĂ€nslan... 

PĂ„ eftermiddagen Ă„kte vi till strömsbruk för att hĂ€mta hem Elias. DĂ€r tittade vi ocksĂ„ pĂ„ skidor, drack mer kaffe och barnen lekte. PĂ„ hemvĂ€gen köpte vi med oss hamburgare eftersom vi alla var dödshungriga... Gott! 

Det blev kvÀll direkt ungefÀr. Elias tog en dusch, vi spelade lite yatzy och sedan lekte bröderna bus sÄ bra tillsammans enda till lÀggdags. Vi vuxna duschade vi med och har nu krupit ner i den renbÀddade sÀngen. Dags att ladda för en ny vecka! Hoppas att vi alla fÄr vara friska...

(null)

(null)

(null)

(null)


vinter igen ❄

(null)

Förra veckan bjöd ju verkligen pÄ vÄrvÀder och vÄrkÀnslor deluxe. Det var nÀstan för bra för att vara sant. Vi hade nÀstan ingen snö pÄ gÄrden, solen vÀrmde, plusgraderna steg och februari sjöng pÄ sista versen... Men som jag sa, det var för bra för att vara sant.

Hela förra veckan gick i ett enda naffs. Tycker oftast det Ă€r sĂ„ de veckor vi har Elias. Det Ă€r sĂ„ mycket med lĂ€xor, förberedelser och planering som gör att tiden bara rinner ivĂ€g. Men vi hade en bra vecka Ă€ndĂ„. Lite kompislek för Elias efter skolan, sedan fick han vara med bonusmormor tvĂ„ eftermiddagar. Nog för att han tycker att det gĂ„r bra att vara sjĂ€lv efter skolan nĂ„gon timme, men att ha sĂ€llskap Ă€r ju alltid trevligt! 

Annars flöt det mest pĂ„ som det ska. Jag hann till och med tĂ€nka den dĂ€r förbjudna tanken, precis pĂ„ februaris sista dag. Det var torsdag. Klockan var 13:00. Och jag tĂ€nkte "helt sjukt att jag endast vabbat tvĂ„ dagar denna mĂ„nad". KĂ€ndes galet bra. Exakt tio minuter senare ringde dagis... Elsa sjuk. Jaha. Det hann visst bli lite mer vab i vabruari dĂ„. 

SĂ„ pĂ„ fredagen blev jag hemma med barnen. Lillgumman hade varit krasslig i magen, och forsatte att bajsa typ slem pĂ„ torsdagkvĂ€ll. Men det verkade bara vara en förkylning, för pĂ„ fredagen var bajset som vanligt men Elsa var dunderförkyld. IGEN. Snorar och hostar som bara den... SĂ„ det blev en lugn fredag med massor av mys, skidĂ„kning pĂ„ teven och tvĂ€ttmaraton. Elias Ă„kte hem till sin mormor direkt efter skolan för en myshelg dĂ€r, sĂ„ honom fick vi sĂ€ga hejdĂ„ Ă„t redan pĂ„ morgonen. 

PĂ„ fredagseftermiddagen Ă„kte vi till stan en snabbis. Hela familjen. Köpte lite helggott och Ă„kte sedan hem för att göra tacos. Barnens mormor och mormor kom sedan och fika en svĂ€ng pĂ„ kvĂ€llskvisten. Myspysdag! 

(null)

(null)

(null)

Även helgen blev en lugn historia. Jag och barnen var ensamma bĂ„de lördag och söndag dĂ„ Mattias fiske/jobbade. Men vi hade det mysigt Ă€ndĂ„. Vi bjöd hit Carro och Elwira pĂ„ lördagförmiddagen! Massor av lek och bus för barnen, kaffe, struntprat, film och lunch. En trevlig förmiddag! 

NĂ€r vi blev ensamma igen började skidorna pĂ„ teven, lillan skulle sova och Edwin hade lĂ€ngtat efter lite speltid pĂ„ nintendo switch. Lugna gatan för morsan! âœŒđŸŒ

Efter Elsas tupplur gick vi ut i solen en stund. SĂ„ himla hĂ€rligt. VĂ„rkĂ€nslorna visste inga grĂ€nser! Lek i sandlĂ„dan och smĂ€ltande snö... 

PĂ„ eftermiddagen fick Edwin Ă¶nska mat. Det blev schnitzlar med strips, sedan Ă„t vi lördagsgodis och tittade pĂ„ hockey. Mattias kom hem lagom till lĂ€ggdags för Elsa, sĂ„ nĂ€r hon somnat spelade vi andra nĂ„gra omgĂ„ngar yatzy. Det spelet gĂ„r varmt hĂ€r hemma nu! 

Söndagen var Ă€ven det en lugn dag. Pappan i huset jobbade och vi andra roade oss inomhus. Snön kom tillbaka och det med besked... Urk. Jag som ville ha vĂ„r. Men nĂ„ja, det Ă€r ju vara mars. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Den nya veckan inleddes med vab för Mattias. Elsa fortfarande dunderförkyld. Edwin fick ocksĂ„ vara hemma och mysa... Men idag har han varit pĂ„ dagis medan Elsa varit hos sin bĂ€sta mormor och kurerat sig. Vad skulle vi göra utan vĂ„ra nĂ€ra och kĂ€ra?! Imorgon ska gammelmormor rycka ut och vara vab-barnvakt pĂ„ förmiddagen. Tacksam till tusen! 

Annars dĂ„? Jo jag har hunnit klippa barnen med. Verkligen behövligt för lillfröken vĂ„ran. Allt det tunna, ojĂ€mna "riset" fick ryka. Och istĂ€llet fick hon en liten page-frisyr. HĂ„ret blev verkligen finare och tjockare, sĂ„ nu hoppas vi att det vĂ€xer jĂ€mnt och fint. Edwin snaggade till sin frilla han med. SĂ„ snygg sĂ„! 

Lite nya bestĂ€llningar har ocksĂ„ gjorts, och nĂ„gra har redan hunnit komma. Bland annat nya skaljackor till barnen. Verkligen prisvĂ€rda... Tre jackor för en femhundring! Och en helt ny garderob till Elsa för en billig peng. Älskar storpacken frĂ„n next. Fem byxor för drygt tvĂ„hundra kronor. Och likasĂ„ tröjor, det behövdes verkligen. SĂ„ det blev Ă€ven en tröj-bestĂ€llning frĂ„n h&m som nog dimper ner hĂ€r hemma snart. Men jag har faktiskt rensat ur hennes garderob och sĂ„lt ivĂ€g lite, sĂ„ det behövdes fyllas pĂ„. 

Till hallen har jag ocksĂ„ (Ă€ntligen) klurat ut lite bĂ€ttre förvaring. Det blir tvĂ„ smala skoskĂ„p pĂ„ vĂ€ggen i "hall nummer tvĂ„". Förvaring fĂ„r man aldrig för mycket av... Och eftersom vĂ„r hall Ă€r sĂ„ liten och ogenomtĂ€nkt kĂ€nns det bra att kunna utnyttja lite ytor som stĂ„r orörda. Hoppas det blir bra och att den bestĂ€llningen dyker upp i veckan hĂ€r. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag Ă€r det semmeldagen. Om jag har tryckt nĂ„gon semla? Yes, tvĂ„ stycken. Vi hade tur och fick pĂ„ jobbet med. Mmm! 

Det Ă€r ju sportlov just nu sĂ„ vi har det lite speciellt pĂ„ jobbet nu. Mycket personal borta men Ă€ven en del roliga utflykter. Imorgon vankas det innebandyturnering i Ljusdal. PĂ„ torsdag Ă€r det planeringsdag och pĂ„ fredag ska vi pĂ„ Ikea. Roligt med lite annat. 

NĂ„tt annat roligt Ă€r att jag och Mattias har bokat en resa till Samos nu ikvĂ€ll. Den 2/6 bĂ€r det av, helt utan barn. Hur ska det gĂ„? Är redan nervös och har dĂ„ligt samvete, Ă€ven fast jag Ă€r övertygad om att det kommer gĂ„ galant för barnen hos mormor och morfar. Trots det dĂ„liga samvetet sĂ„ kĂ€nns det Ă€ndĂ„ lite spĂ€nnande... En hel vecka med vuxentid, sol, bad, god mat och sovmornar! Detta Ă€r verkligen ett once in a lifetime-moment, tack vare att vi fick presentkort av svĂ€rmor. Annars hade vi nog aldrig kostat pĂ„ oss en tripp utan kidsen. SĂ„ det Ă€r vĂ€l bara att köra pĂ„, hehe. LĂ€ngtar! Lite iallafall... 

(null)

(null)

(null)





RSS 2.0