en vecka gĂ„r fort đŸŒȘ

(null)

Ja jĂ€klar. Nu Ă€r det söndag igen! Det kĂ€nns ju sĂ„klart segt i början av en ny vecka, men sen sĂ€ger det liksom bara swish och det Ă€r söndagkvĂ€ll... TĂ€nk om man hade rĂ„d med tre dagars helg, det vore drömmen! 

Veckan dĂ„, hur har den varit? Den började iallafall bra. Lugna jobbdagar, pigga barn och smidigt vardagsliv bara. LĂ€mna pĂ„ dagis, jobba, hĂ€mta, Ă€ta middag och kvĂ€llsmysa. Typ sĂ„. KvĂ€llarna sĂ„hĂ€r i januari Ă€r ju rĂ€tt mysiga Ă€ndĂ„... NĂ€r barnen har duschat, Ă€ter lite kvĂ€llsfika, ljusen Ă€r tĂ€nda och det sprakar i kaminen. DÅ Ă€r januari mysigt. Extra mysigt blir det ju nĂ€r gudfar Tom kommer pĂ„ kvĂ€llsmys med, dĂ„ njuter barnen! 

(null)

(null)

Annars har det inte varit sĂ„ mĂ„nga happenings denna vecka. TvĂ€tt och stĂ€d sĂ„klart, men det Ă€r ju inget att hurra över... Men en myskvĂ€ll hos mamma och pappa fick jag till iallafall. Jag, brorsan, Frida och hundarna Ă„kte upp och hĂ€lsade pĂ„ en kvĂ€ll. Fikade, chillade i soffan och planerade lite inför helgens hundvaktsuppdrag. Jag och Edwin skulle nĂ€mligen vakta hundarna en natt, och det krĂ€ver lite planering! 

I slutet av veckan började barnen att bli lite hĂ€ngiga. Elsa har en eller tvĂ„ tĂ€nder pĂ„ G, sĂ„ det blev nĂ„gra jobbiga nĂ€tter och sĂ„klart feber pĂ„ det. Edwin började bli snoriga han med, sĂ„ bĂ„da kidsen fick vara hemma torsdag och fredag. 

SĂ„ vi inledde helgen lugnt... Semlor fick vi iallafall, tvĂ„ dagar pĂ„ rad dessutom! BĂ„de gammelmormor och mormor kom en varsin dag och hade köpt med sig "kringlor" som Edwin sa. Gott var det, och Elsa fick livets första semla. En superhit tyckte hon. Annars blev det mest elda, spela spel, mysa, vara ute och andas lite friskluft, kolla film och hĂ„lla koll pĂ„ köttgrytan som puttrade pĂ„ spisen. God fredagsmiddag! Peter kom och Ă„t mat med oss, sedan spelade vi monopol efter att barnen somnat.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

PÄ lördagen började vi dagen med en rejÀl storhandling. Hela familjen Äkte till stan och hjÀlptes Ät att fylla en hel kundvagn... Elsa somnade, men som tur var hade vi vagnen med. Vi svÀngde Àven in pÄ Rusta och fyllde pÄ med lite nödvÀndigheter.

VĂ€l hemma igen var det dags för lunch och dĂ„ stĂ€llde sig Mattias och stekte pannkakor. Mmm! Sedan gjorde jag och Edwin oss redo för vĂ„rt lilla Ă€ventyr... Hundvakt med övernattning! Vi skulle sova hemma hos mamma och pappa med hundarna, medan dom var pĂ„ hockey. Frida och Mattias skulle ocksĂ„ pĂ„ matchen samt sova över pĂ„ hotell. Mamma jobbade natt, men pappa skulle komma hem senare pĂ„ kvĂ€llen. Han blev dock förpassad till kĂ€llaren. 

Vi fick vĂ€rldens mysigaste kvĂ€ll. VĂ€rdefull tid med min Edwin! Vi började med lite shopping pĂ„ röda korset, sedan bestĂ€llde vi pizza, tog ett bad tillsammans, myste med hundarna, kollade pĂ„ hockey, Ă„t godis och bara hade det lugnt och skönt. Det syndes att han njöt bra nog, lillgubben min...

Allt gick jĂ€ttebra med hundarna och det var sĂ„ mysigt att krypa ner allihopa i sĂ€ngen sen. En kvĂ€ll att minnas! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Imorse Ă„kte vi hem tidigt. Blev en liten sovmorgon iallafall, sen frukost och ut i snöovĂ€dret. Pappa tog över hundvaktandet och mamma lĂ„g nere och sov efter nattjobbet. Dessutom hade Edwin och Mattias lite roliga planer för dagen! 

Dom Ă„kte till Himlabadet med Elias, Johanna och Ida. Lyckliga barn! Elsa hade haft feber igen inatt, sĂ„ vi stannade hemma. Fast det hade vi gjort Ă€ndĂ„. Himlabadet med henne, hjĂ€lp vilken mardröm. Vildare Ă€n vildast! 

Även jag började kĂ€nna mig lite dassig. Ont i kroppen, trött och slö. Febern kom krypande... Men jag fick Ă€ndĂ„ lite gjort, sĂ„nt som mĂ„ste göras. Skotta, vika ett berg med tvĂ€tt och bĂ€dda rent i sĂ€ngarna. Sedan slog Elsa pĂ„ stort och sov i hela tre timmar! Har det ens hĂ€nt det senaste Ă„ret?! Men Ă€r man inte helt kry sĂ„ behövs ju mycket sömn. VĂ€ldigt skönt för bĂ„de henne och mig iallafall. 

Jag passade pÄ att toppa hÄret och slÀnga i en fÀrgning. Behövligt! Sedan lÄg jag i soffan och kollade pÄ Harry Potter, fikade och bara njöt av lugnet. NÀr lillan tillslut vaknade blev det lite mellis för henne och kaffe för mig. Lugn och skön söndag.

(null)

(null)

NĂ€r grabbligan kom hem frĂ„n badet (förstĂ€rkt av Elias) var det dags för middag. Edwin hade önskat tacos sĂ„ det blev det. Gott! Sedan höll sig bröderna bus pĂ„ övervĂ„ningen och donade med sina fotbollskort. Elsa fick ta ett bad medan jag vek lite mer tvĂ€tt. 

Sedan har vi haft en lugn kvĂ€ll. Alla lite trötta... Edwin snorar Ă€nnu mer nu och jag kĂ€nner mig vĂ€ldigt klen och dassig. Inget bra avslut pĂ„ helgen alls. Blir hemma med barnen imorgon med, och hoppas pĂ„ att jag kan vila nĂ„gorlunda för att bli frisk. Det vĂ€rsta Ă€r att jag kĂ€nner av halsen lite, men bara febern försvinner sĂ„ Ă€r jag jobbredo. Mattias fĂ„r ta resten av veckans vab om barnen inte piggnar pĂ„ sig fort. 

Ligger i renbĂ€ddade sĂ€ngen nu och slötittar pĂ„ Harry Potter (har blivit besatt igen och ska försöka fĂ„ tag i böckerna med). Ska snart sova och hoppas att vi vaknar nĂ„gorlunda pigga imorgon! 

(null)

(null)

(null)

Ă€nnu en vecka ❄

(null)

Ännu en vecka har nu passerat och det har varit vardagsliv för hela slanten. Jobb, dagis, skola, packade badvĂ€skor, middagsstök och tidiga kvĂ€llar för att orka med... Just den hĂ€r tiden (ja egentligen enda frĂ„n januari till april) brukar jag vara extremt trött. Tur att det var tulpanens dag nu i veckan sĂ„ att jag blev lite uppiggad med en bukett frĂ„n karln! 

Men vi har ÀndÄ haft en bra vecka. Barnen har kÀmpat pÄ och det har inte varit nÄgra större incidenter. RÀtt sköna eftermiddagar/kvÀllar hemma med spel, soffhÀng och mys med barnen! Lite kompislek har det ocksÄ blivit, extra roligt att ha med en kompis hem pÄ skolbussen och sedan fÄ leka helt ensamma hemma! Storkillen...

En av kvĂ€llarna fick Ă€ven Elias Ă„ka ivĂ€g med bonusmormor/morfar pĂ„ restaurang. Tradition nĂ€r man fyllt Ă„r! Dom kĂ€kade kinamat och det tyckte Elias var en hitt. 

(null)

(null)

(null)

Ja, en helt vanlig vecka mitt i vintern har det liksom varit. En liten ljusglimt blev det nĂ€r jag fick hĂ€mta en bestĂ€llning frĂ„n Ikea. Nya sĂ€ngklĂ€der, nya kuddar, nya fina plastblommor till grabbarnas rum (ett mĂ„ste eftersom jag glömmer att vattna dĂ€r uppe), en vit fĂ€ll och nya soffkuddar. RĂ€tt vĂ„gade för att vara mig... Vinröda med inslag av gult och blĂ„tt. Men de gĂ„r i samma fĂ€rg som mattan sĂ„ det skĂ€r inte SÅ mycket i mina kĂ€nsliga ögon, hehe.

Elsa har haft det lite kĂ€mpigt med en ny tand som Ă€r pĂ„vĂ€g upp. Halvtaskig sömn pĂ„ nĂ€tterna, men hon Ă€r inte den som gnĂ€ller för det inte. SĂ„ fort overallen Ă„ker fram pĂ„ morgonen blir hon överlycklig. Mot dagis! 

(null)

(null)

I fredags var det underbart att fĂ„ göra helg. BĂ€stade dagen! Och just den hĂ€r fredagen hade vi lite planer... Min kĂ€ra kusin Frida tog sjuksköterskeexamen och det ville vi sĂ„klart vara med och fira. SĂ„ fantastiskt duktig, hipp hurra! 

Dom hade hyrt en lokal dĂ€r det bjöds pĂ„ bubbel, mingel, fantastiskt god middag, efterrĂ€tt och mĂ„nga hĂ€rliga skratt. En hĂ€rlig kvĂ€ll blev det! 

Det var bara jag och Elias som representerade vĂ„r familj. BĂ„de Edwin och Elsa var för trötta (det började runt 18:30) sĂ„ dom fick vara hemma med pappsen. Edwin hade tĂ€nkt följa med, men humöret var inte pĂ„ topp och tillslut valde han att stanna hemma och titta pĂ„ hockey! 

(null)

Lördagen blev en lĂ„ng dag. En riktigt kalasdag! Äntligen var det dags för Elias kompiskalas, och eftersom förra helgens kalas blev instĂ€llt sĂ„ bjöd vi in resten av slĂ€kten efterĂ„t. LĂ€mpligt att "göra ifrĂ„n sig" pĂ„ samma dag! 

Men först fick vi lĂ€mna Elsa hos gammelmormor, det var vi tacksamma för. Vettetusan hur det hade gĂ„tt med den virvelvinden hĂ€r hemma... Hon var iallafall överlycklig över att fĂ„ mysa med gammelmormor ensam en hel dag! Bada, leka och fĂ„ 100% uppmĂ€rksamhet. Och vi hĂ€r hemma fick förbereda i lugn och ro. Göra tĂ„rtor, snabbstĂ€da, plocka och dona. Det blev Ă€ven en svĂ€ng till stan för att köpa det sista godiset till kalaspĂ„sarna! 

(null)

Klockan 13:00 började kalaset och kompisarna började droppa in. Fyra klasskompisar och sĂ„ Ida och Edwin. Alldeles lagomt. Det blev tĂ„rta, sĂ„ng, fotbollstĂ€vling i köket, lek och presentöppning. Finfina presenter och en nöjd Elias! Ninjagolego x2, fotbollspyssel och fotbollskort. Kan det bli bĂ€ttre liksom? Det blev sĂ„klart Ă€ven skattjakt. En varsin pĂ„se med lite godis, chokladmedalj, fotbollskort, fotbollsstudsboll och tatuering. Glada kids! Och glada vuxna, det Ă€r skönt nĂ€r man avklarat ett barnkalas! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter barnkalaset blev det brĂ„ttomt att ladda om för nĂ€sta omgĂ„ng. HĂ€mta Elsa och fĂ„ i oss lite mat mellan all tĂ„rta... Det fick bli pizza! Barnens farmor kom lĂ€gligt till maten. Hon Ă„t lite med oss och Elias fick en födelsedagsslant. 

Sedan kom resten av gĂ€nget. Min farmor, farfar, mormor, Anette, Janne, Frida, Pelle, Mattias och Frida. Fullt med fotbollsspelare! Vi hurrade och sjöng, fikade och spelade lite fotboll. 

Sedan blev det mer presentöppning! Fotbollstema för hela slanten. Äntligen en Barcelonaboll, en HuFF-halsduk frĂ„n idolen Pelle, fotbollspysselbok, fotbollsreflex, fotbollschoklad, mer fotbollskort, en korsordsbok och Ă€nnu mer pengar. Och sĂ„ var Tompa hit i veckan med en bok om vĂ€rldens bĂ€sta fotbollsspelare. Elias var verkligen nöjd och glad med alla presenter! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

LördagkvĂ€llen blev lugn. Pusta ut... Vi tittade pĂ„ hockey och Ă„t chips. Barnen somnade tidigt, dom var trötta Ă€ven dom! KvĂ€llen blev tidig för oss vuxna med, var SÅ skönt att krypa ner under tĂ€cket efter allt kalasande. 

Idag Ă€r det söndag och vi gjorde morgon tidigt. Jag och barnen. Soffmys och kaffe! Sedan har vi haft en lugn förmiddag... Lite tvĂ€tt och sĂ„dĂ€r. Barnen har Ă€ven varit ute i solen med pappsen. Kallt med behövligt med lite friskluft. 

Nu sover Elsa och vi andra ska strax Ă€ta lunch. I eftermiddag ska jag och bröderna bus Ă„ka till Strömsbruk. Det vankas perfect homeparty. Det blir ett mysigt avslut pĂ„ helgen!

(null)

helg och 8-Ă„ring

(null)

Helgen kom till slut och den var verkligen vĂ€lkommen. Jag var riktigt trött och slut pĂ„ fredagseftermiddagen nĂ€r jag hĂ€mtade barnen pĂ„ dagis. Skönt att komma hem och bara kĂ€nna in helgen, Ă€ven om den inte blev som vi hade tĂ€nkt oss...

FredagskvĂ€llen blev Ă„tminstone lugn och skön. Vi Ă„t kyckling och klyftpotatis till middag, sedan kom Tom hit och kollade pĂ„ Talang med oss pĂ„ kvĂ€llen. Lite chips och cola med sĂ„klart. 

Elsa var trött och fick ta ett bad för att sedan göra kvĂ€ll tidigt. Duktiga tjejen som somnat sjĂ€lv hela veckan! Och utan vĂ€llingflaska. Annars har hon jĂ€mt velat somna med den, men nĂ€r man (Ă€ntligen) börjat fĂ„ tĂ€nder sĂ„ mĂ„ste nya rutiner in.... Antingen fĂ„r hon gröt, eller vĂ€lling i soffan, innan det blir tandborstning och hopp i sĂ€ng. 

(null)

PĂ„ fredagsnatten blev tyvĂ€rr Mattias magsjuk. SĂ„ typiskt nĂ€r vi hade en ledig helg tillsammans, och kalasplaner för Elias. Men det Ă€r ju inte hela vĂ€rlden Ă€ndĂ„, Ă€ven om det Ă€r trĂ„kigt sĂ„klart... VĂ€rre saker kan ju ske. 

Hela lördagen fick pappsen ligga isolerad pĂ„ övervĂ„ningen medan jag och barnen roade oss hĂ€r nere. En lĂ„ng lördag blev det. 

Vi var ute en svĂ€ng, men mestadels var vi inne. Donade med lite tvĂ€tt och underhöll barnen. Medan Elsa sov tittade jag och Edwin pĂ„ film, sedan var det Ă€ven skidor pĂ„ teven. DĂ„ Ă€r det ocksĂ„ obligatoriskt med soffhĂ€ng och kaffe! Ja, nu nĂ€r jag tĂ€nker efter sĂ„ hĂ€ngde vi i soffam större delen av dagen... Det var ju hockey pĂ„ eftermiddagen ocksĂ„. Men sĂ„nna dagar behövs ibland, speciellt efter en lĂ„ng dagis/jobbvecka! 

Elsa somnade tidigt, sÄ jag och Edwin fick mysa ensamma. Det blev godis och Harry Potter! Sedan kröp vi bÄda ner i vÄran sÀng, eftersom pappa sov dÀr uppe. Myspys!

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag har vi haft söndagen pÄ besök. En lugn morgon och förmiddag. Ja, dagen började redan efter 05-tiden tyckte Elsa. Det tyckte inte jag... Turligt nog fick jag slumra vidare i soffan en stund med fröken prupp tittade pÄ tv och roade sig sjÀlv.

Vid 11-tiden packade jag och barnen in oss i bilen. Elsa skulle sova, sĂ„ henne lĂ€mnade vi av hos mamma och pappa. Dom skulle ta en vagnpromenad med henne medan jag och Edwin fortsatte vĂ„r fĂ€rd. En snabb handling, tanka bilen och sedan Ă„ka mot Strömsbruk! 

DĂ€r möttes vi av en nybliven 8-Ă„ring som precis hade duschat "för att han ville lukta karl, och Sara köper aldrig karl-duschcreme till mig". Hahahaha. Innan vi Ă„kte hemĂ„t blev det sĂ„klart lite lek och kaffe! 

Egentligen skulle vi ha haft kalas för Elias idag. Men eftersom pappan blev sjuk sĂ„ stĂ€llde vi in för allas sĂ€kerhet... Men mina förĂ€ldrar vĂ„gade Ă€ndĂ„ komma och fira lite smĂ„tt med oss. Det blev fika, presenter och sĂ„ng. Elias blev helnöjd med sina presenter! Bara Barcelonaprylar frĂ„n oss, och varenda liten pryl blev favorit. SĂ„ kul. Av bonusmormor/morfar fick han en stor ram till barcelonaaffish, en pysselbok med fotboll, en annan bok med fotbollsfakta, en basketboll och en stor basketkorg som vi ska sĂ€tta upp ute vid garaget sĂ„ smĂ„ning om. Nöjd kille! Sedan ska han ju bli bjuden pĂ„ restaurang med, deras födelsedagstradition. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Resten av eftermiddagen har gÄtt Ät till att Àta middag, leka med barnen, förberede för morgondagen och bygga lego. Elias tyckte det var coolt med Barcelonalego sÄ det skulle sjÀlvklart byggas ihop direkt. Bröderna bus har Àven varit ute och busat en stund innan kvÀllsfikat. Nu ska dom precis hoppa i sÀng efter att ha kikat pÄ Harry Potter en stund.

Elias Àr lycklig för att han ska fÄ sova nere med mig inatt. Med sina nya Barcelona-sÀngklÀder med Suaréz pÄ. Nu ska vi bara hÄlla tummarna för att vi andra fÄr vara friska och att vi fÄr en bra vecka...

(null)

vardagsliv đŸŒȘ

(null)

Dagarna gĂ„r och veckan lider mot sitt slut. Det Ă€r redan torsdag, Ă€ven fast jag faktiskt kĂ€nt att den hĂ€r veckan varit rĂ€tt seg. Det beror nog pĂ„ att vi klivit in i vardagslivet pĂ„ riktigt den hĂ€r veckan efter jullov och kortvecka. Det tar vĂ€l ett tag innan man Ă€r med i matchen igen... 

Men det har varit en bra vecka. En lugn vecka utan blod, svett och tĂ„rar. Barnen har kĂ€mpat pĂ„ i förskolan och det har varit smidiga lĂ€mningar. NĂ„gra ledsna miner nĂ„gon dag, men över lag har allt funkat klockrent. Jag brukar kliva upp runt 06-tiden och fĂ„r dĂ„ en stund för mig sjĂ€lv. Eller ja, Mattias kliver ju ocksĂ„ upp dĂ„. Men lite lugn och ro pĂ„ morgonen Ă€r guld vĂ€rt... Runt 07-tiden vĂ€cker jag barnen. DĂ„ Ă€r det pĂ„klĂ€dning och lite teve innan vi Ă„ker. Och jag hinner utföra morgonens viktigaste - att bĂ€dda sĂ€ngarna. Dagen rĂ€ddad. UngefĂ€r 07:20 Ă„ker vi mot dagis.

PĂ„ jobbet har det varit rĂ€tt lugnt. Alla aktiviteter har dragit igĂ„ng igen efter juluppehĂ„llet, sĂ„ nu Ă€r det mycket musik, utflykter och trĂ€ning pĂ„ Friskis. Dagarna gĂ„r fort! I mĂ„ndags passade jag Ă€ven pĂ„ att flexa ut tvĂ„ timmar nĂ€r det var lugnt, hĂ€rligt att kunna hĂ€mta barnen tidigare och fĂ„ en lite lĂ€ngre eftermiddag ihop.

KvĂ€llarna hemma Ă€gnas Ă„t att Ă€ta middag tillsammans, duscha barnen, plocka och dona lite, mysa i soffan och varva ner. I tisdags hann jag dock med ett stĂ€dryck med. Dammsög, torkade golven, stĂ€dade badrummet, bĂ€ddade rent i allas sĂ€ngar och röjde i tvĂ€ttstugan. SÅ skönt att krypa ner nyduschad i sĂ€ngen sen! 

(null)

(null)

(null)

IgĂ„r hĂ€mtade mamma barnen pĂ„ dagis redan vid 14-tiden. TvĂ„ glada barn som tyckte det var toppen med lite mormormys! Och jag kunde smita ivĂ€g till Dollar efter jobbet och köpa presentpapper m.m till alla presenter jag hĂ€mtade ut pĂ„ Ica hĂ€rom dagen. 

Ja tĂ€nk, det Ă€r ju en "liten" kille som fyller 8 Ă„r imorgon. AlltsĂ„, kan nĂ„n stanna tiden? Elias som nyss var en liten bebis liksom. Nu fyller han 8 Ă„r och Ă€r en stor skolpojke. Han Ă€r hos sin mamma den hĂ€r veckan, men pĂ„ söndag nĂ€r vi hĂ€mtar honom blir det fotbollskalas med nĂ€ra och kĂ€ra. 

Galet svĂ„rt att köpa presenter sĂ„hĂ€r efter jul. Men vi körde pĂ„ lite grejer som han faktiskt behöver, men med Barcelonatema sĂ„ det blir lite roligare. Nya sĂ€ngklĂ€der, hörlurar till telefonen, en mössa och lite annat. Ett bio-besök fĂ„r han med. Hoppas han blir nöjd, lilla stora Elias 💙

(null)

Idag har vi haft torsdag hela dagen lĂ„ng. En bra jobbdag med lĂ„ngmöte, lunch i norrbo och sedan trĂ€ning pĂ„ Friskis. Men det mĂ€rks att vi gĂ„r mot helg... Trött i bĂ„de knopp och kropp! 

Eftermiddagen hemma har gĂ„tt i ett. Hem, Ă€ta, underhĂ„lla trötta barn, duscha trötta barn, mysa med trötta barn och sedan natta trötta barn. Det Ă€r tur att nattningsproceduren Ă€r en enkel historia nu för tiden. Grabbarna har ju somnat sjĂ€lva i nĂ„got Ă„r nu, men nu har Ă€ven Elsa blivit stortjej och somnar ensam i sitt rum. SÅ duktiga! Men nu Ă€r man ju rutinerad och vet att detta kan vĂ€nda vilken dag som helst, men för stunden sĂ„ njuter vi. Och i bra tid somnar dom. Elsa runt 19:30- tiden och grabbarna kring 20-tiden nĂ„ngĂ„ng. Heja vardagsrutiner!

Nu ska Ă€ven jag krypa ner i sĂ€ngen. Har tittat pĂ„ hockey, tvĂ€ttat hĂ„ret och hĂ€ngt en tvĂ€tt. Dags att checka ut och ladda för helg! 

(null)

(null)

Ă„rets första vecka 💭

(null)

Årets första vecka har passerat och jag har börjat jobba. Nu kĂ€nns det lĂ„ngt till vĂ„ren! För det Ă€r dit jag vill nu. Lite halvjobbigt att ha vĂ„rlĂ€ngtan redan i januari va...

Första dagen pÄ Äret fick vi iallafall hÀmta Elias, han firade nyÄr hos sin mamma den hÀr gÄngen. Vi Äkte dit pÄ tidiga eftermiddag och blev bjudna pÄ fika, lek och bus. Trevligt som alltid. Sedan Äkte vi hem och Ät hamburgare, spelade yatzy och lyssnade pÄ stormen utanför fönstren.

Mysig kvĂ€ll Ă€ven fast jag hade liiiiite jobbĂ„ngest. Nog för att jag trivs pĂ„ jobbet, men att vara ledig i tvĂ„ veckor gör att det blir lite gruvsamt Ă€ndĂ„... Skönt att barnen var ledig lite lĂ€ngre med Mattias, en liten mjukstart för mig att slippa dubbelt morgonstök och dagislĂ€mningar. 

(null)

Resten av veckan har gĂ„tt i ett kĂ€nns det som. Jag har jobbat pĂ„ dagarna och barnen har varit hemma med Mattias. VĂ€dret har varit SÅ trist, jag som hade hoppats att dom skulle kunna vara ute och Ă„ka skoter eller pulka. Men nej... Regnigt, grĂ„tt och halt ute. 

PĂ„ jobbet blev det en vĂ€ldans lugn och kort vecka. Att ha mĂ„ndag i huvudet nĂ€r det Ă€r onsdag gör att veckan gĂ„r fort. Dessutom var min "brukare" sjuk sĂ„ jag var ensam. HjĂ€lpte till lite hĂ€r och dĂ€r, men satt ocksĂ„ mycket vid datorn och gjorde nĂ„gra webutbildningar. 

PĂ„ kvĂ€llarna har tiden Ă€gnats Ă„t barnen. Lite lek, mys och spel. Och nĂ€r kidsen somnat har jag plöjt igenom alla Harry Potter filmer. Älskart! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vips sĂ„ blev det fredag! En skön dag pĂ„ jobbet, sedan hem och Ă€ta middag. Lyxigt att komma hem till fĂ€rdig mat nu nĂ€r Mattias varit ledig. Ganska snart kom Ă€ven Johanna, Ida och Agnes för att hĂ€mta Elias. Han skulle pĂ„ Disney on ice sĂ„ det blev en kort vecka hĂ€r hos oss. Men först blev det lite kaffe och en massa bus och lek för barnen! 

PĂ„ kvĂ€llen blev det Ă„ter igen Harry Potter med lite chips och godis. En mysig fredagkvĂ€ll. Veckans bĂ€sta kvĂ€ll, nĂ€r man har hela helgen framför sig! 

(null)

Lördagen började lugnt hĂ€r hemma. Mattias Ă„kte ivĂ€g pĂ„ lite jobb pĂ„ förmiddagen, medan jag och barnen lullade runt i morgonrockarna enda fram till lunch ungefĂ€r. Som det ska vara pĂ„ helgerna! 

PÄ tidiga eftermiddagen lÀmnade jag familjen hemma. En eftermiddag och kvÀll med urfamiljen vÀntade! Mat och hockey i GÀvle. Kan det bli bÀttre? Vi hÀmtade upp Peter ocksÄ (ja han rÀknas ju till familjen typ).

Vi fick en hĂ€rlig kvĂ€ll trots att BrynĂ€s förlorade. Men god mat och en massa skratt vĂ€ger upp! Dessutom satt vi alldeles bakom spelarbĂ„set sĂ„ det var riktigt kul att se dom pĂ„ nĂ€ra hĂ„lla. Höra vad dom sa till varandra och kĂ€nna "doften" av hockeysvett. Tack kĂ€ra mamma och pappa för att ni bjöd pĂ„ en hĂ€rlig kvĂ€ll. 

(null)

Idag har vi söndagen pĂ„ besök och vi hade planer pĂ„ att Ă„ka till stan och hĂ€nga med gammelmormor. Mattias var och fiskade. Men precis nĂ€r vi skulle Ă„ka sĂ„ startade inte bilen. Igen... Det Ă€r nĂ„n kabel som Ă€r glapp tror Mattias, sĂ„ det blir vĂ€l till att laga igen. SUCK.

IstĂ€llet planerade vi om dagen och gammelmormor kom hit istĂ€llet. Vi stannade ute ett tag sĂ„ att barnen fick lite luft, sen gick vi in nĂ€r Elsa skulle sova. Edwin och gammelmormor lekte med lego uppe medan jag stökade bort julen. PĂ„ sjĂ€lvaste trettondagen. Men jullovet Ă€r ju slut nu, sĂ„ dĂ„ kĂ€nns det skönt att lĂ€gga julen bakom sig med. 

Efter lunchen kom Mattias hem, sĂ„ dĂ„ Ă„kte vi till stan en svĂ€ng. Mormor stannade hĂ€r med Elsa under tiden, skönast sĂ„. Ja jĂ€klar vilken period hon Ă€r i nu... KlĂ€ttrar och river i allt. Det tar typ tvĂ„ sekunder för henne att klĂ€ttra upp pĂ„ köksbordet. 

Vi gjorde en liten veckohandling pĂ„ maxi, köpte Ă€ven nya murgrönor till vardagsrummet. Sedan svĂ€ngde vi in pĂ„ Rusta dĂ€r jag var pĂ„ jakt efter nya lampskĂ€rmar. Har tyckt att lampskĂ€rmen i köket och i Elsas rum lyser sĂ„ gult, men nu hittade jag en ljusgrĂ„ som blev kanon. Det blev liksom vitare sken av den. SĂ„ det blev tvĂ„ sĂ„nna, en till köket och en till hallen. Sedan blev det tvĂ„ mindre vita till Elsas rum. Funderar pĂ„ att köpa fler ljusgrĂ„ till grabbarnas rum.

(null)

(null)

(null)

Nu Ă€r det kvĂ€ll och vi har haft det lugnt och skönt. Ätit kasslergratĂ€ng till middag, klippt luggen pĂ„ Elsa, duschat barnen och donat med lite tvĂ€tt. Nu har Ă€ven jag duschat och krypit ner i sĂ€ngen. Imorgon drar rutinerna igĂ„ng för resten av familjen med. Tidiga mornar, jobb, dagis och hela den dĂ€r vardagskarusellen. Hej och hĂ„! 


RSS 2.0