ännu en vecka ❄️

(null)

Ännu en vecka har nu passerat och det har varit vardagsliv för hela slanten. Jobb, dagis, skola, packade badväskor, middagsstök och tidiga kvällar för att orka med... Just den här tiden (ja egentligen enda från januari till april) brukar jag vara extremt trött. Tur att det var tulpanens dag nu i veckan så att jag blev lite uppiggad med en bukett från karln! 

Men vi har ändå haft en bra vecka. Barnen har kämpat på och det har inte varit några större incidenter. Rätt sköna eftermiddagar/kvällar hemma med spel, soffhäng och mys med barnen! Lite kompislek har det också blivit, extra roligt att ha med en kompis hem på skolbussen och sedan få leka helt ensamma hemma! Storkillen...

En av kvällarna fick även Elias åka iväg med bonusmormor/morfar på restaurang. Tradition när man fyllt år! Dom käkade kinamat och det tyckte Elias var en hitt. 

(null)

(null)

(null)

Ja, en helt vanlig vecka mitt i vintern har det liksom varit. En liten ljusglimt blev det när jag fick hämta en beställning från Ikea. Nya sängkläder, nya kuddar, nya fina plastblommor till grabbarnas rum (ett måste eftersom jag glömmer att vattna där uppe), en vit fäll och nya soffkuddar. Rätt vågade för att vara mig... Vinröda med inslag av gult och blått. Men de går i samma färg som mattan så det skär inte SÅ mycket i mina känsliga ögon, hehe.

Elsa har haft det lite kämpigt med en ny tand som är påväg upp. Halvtaskig sömn på nätterna, men hon är inte den som gnäller för det inte. Så fort overallen åker fram på morgonen blir hon överlycklig. Mot dagis! 

(null)

(null)

I fredags var det underbart att få göra helg. Bästade dagen! Och just den här fredagen hade vi lite planer... Min kära kusin Frida tog sjuksköterskeexamen och det ville vi såklart vara med och fira. Så fantastiskt duktig, hipp hurra! 

Dom hade hyrt en lokal där det bjöds på bubbel, mingel, fantastiskt god middag, efterrätt och många härliga skratt. En härlig kväll blev det! 

Det var bara jag och Elias som representerade vår familj. Både Edwin och Elsa var för trötta (det började runt 18:30) så dom fick vara hemma med pappsen. Edwin hade tänkt följa med, men humöret var inte på topp och tillslut valde han att stanna hemma och titta på hockey! 

(null)

Lördagen blev en lång dag. En riktigt kalasdag! Äntligen var det dags för Elias kompiskalas, och eftersom förra helgens kalas blev inställt så bjöd vi in resten av släkten efteråt. Lämpligt att "göra ifrån sig" på samma dag! 

Men först fick vi lämna Elsa hos gammelmormor, det var vi tacksamma för. Vettetusan hur det hade gått med den virvelvinden här hemma... Hon var iallafall överlycklig över att få mysa med gammelmormor ensam en hel dag! Bada, leka och få 100% uppmärksamhet. Och vi här hemma fick förbereda i lugn och ro. Göra tårtor, snabbstäda, plocka och dona. Det blev även en sväng till stan för att köpa det sista godiset till kalaspåsarna! 

(null)

Klockan 13:00 började kalaset och kompisarna började droppa in. Fyra klasskompisar och så Ida och Edwin. Alldeles lagomt. Det blev tårta, sång, fotbollstävling i köket, lek och presentöppning. Finfina presenter och en nöjd Elias! Ninjagolego x2, fotbollspyssel och fotbollskort. Kan det bli bättre liksom? Det blev såklart även skattjakt. En varsin påse med lite godis, chokladmedalj, fotbollskort, fotbollsstudsboll och tatuering. Glada kids! Och glada vuxna, det är skönt när man avklarat ett barnkalas! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Efter barnkalaset blev det bråttomt att ladda om för nästa omgång. Hämta Elsa och få i oss lite mat mellan all tårta... Det fick bli pizza! Barnens farmor kom lägligt till maten. Hon åt lite med oss och Elias fick en födelsedagsslant. 

Sedan kom resten av gänget. Min farmor, farfar, mormor, Anette, Janne, Frida, Pelle, Mattias och Frida. Fullt med fotbollsspelare! Vi hurrade och sjöng, fikade och spelade lite fotboll. 

Sedan blev det mer presentöppning! Fotbollstema för hela slanten. Äntligen en Barcelonaboll, en HuFF-halsduk från idolen Pelle, fotbollspysselbok, fotbollsreflex, fotbollschoklad, mer fotbollskort, en korsordsbok och ännu mer pengar. Och så var Tompa hit i veckan med en bok om världens bästa fotbollsspelare. Elias var verkligen nöjd och glad med alla presenter! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Lördagkvällen blev lugn. Pusta ut... Vi tittade på hockey och åt chips. Barnen somnade tidigt, dom var trötta även dom! Kvällen blev tidig för oss vuxna med, var SÅ skönt att krypa ner under täcket efter allt kalasande. 

Idag är det söndag och vi gjorde morgon tidigt. Jag och barnen. Soffmys och kaffe! Sedan har vi haft en lugn förmiddag... Lite tvätt och sådär. Barnen har även varit ute i solen med pappsen. Kallt med behövligt med lite friskluft. 

Nu sover Elsa och vi andra ska strax äta lunch. I eftermiddag ska jag och bröderna bus åka till Strömsbruk. Det vankas perfect homeparty. Det blir ett mysigt avslut på helgen!

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0