en himla duktig kille...

Imorse var det ombytta roller här hemma. Mattias klev upp först av oss alla och förberedde frukost. Vid 8-tiden vaknade jag. Smög upp för att inte väcka lilleman. (Han kom in till oss vid 6-tiden imorse, men lyckades somna om mellan oss.) Det var nog första gången Elias tog sovmorgon och låg kvar längst i sängen, hihi.

Efter frukosten bestämde vi att vi skulle lägga undan nappen för resten av dagen. Elias gick med på det, fast han visste nog inte vad det innebar. Så vi hängde upp nappen i en taklampa, och lovade att han skulle få den då det var dags att sova.

På förmiddagen var vi ute. Promenerade i solen, blåste såpbubblor och sedan gick vi till mina kusiner där vi blev bjudna på fika. Mysigt!

När vi kom hem fortsatte vi att leka ute medan Mattias gjorde makaroner och körv till lunch.

När vi hade ätit upp maten visste Elias att han skulle gå och vila, vilket i sin tur betyder att vi skulle ta fram nappen! Nöjd kille som somnade fort...

Vet att dom brukar ha den här "napp-regeln" på dagis. Att man bara får ha nappen när man ska sova. Vet inte hur Elias gör hos sin mamma, men här hos oss har han fått haft nappen när han vill. Och det har ibland inneburit hela dagarna... Men nu ska vi nog försöka med den här metoden!

Fast jag var inte så populär när jag hängde tillbaka nappen när han hade vaknat efter powernapen. Han fick ha den ett litet tag, tills han vaknade till liv. Men sen åkte nappen upp i lampan! Han blev sur i början... Försökte med pappa, att han skulle ta ner den. Sen gick det 5 minuter och han hade glömt bort den!

Eftermiddagen bjöd på innelek och en god lax-middag. Sedan åkte pappan på innebandy. Då tog jag och Elias en skön promenad med Carro.

När vi kom hem blev det kvällsfika framför barnprogrammen. Sedan började Elias fråga efter nappen. Men han var så himla duktig, jag berättade att han hade 3 saker kvar att göra innan vi kunde plocka ner nappen från lampan. Och han gjorde allting utan att protestera, fast med min hjälp såklart. Han duschade, klippte naglarna, borstade tänderna och sen fick han ÄNTLIGEN NAPPEN!

Snacka om att han var lycklig! Och stolt efter allt beröm han fick. Hoppas det går lika bra imorgon!

Nu är det kväller och jag är som vanligt trött... Ska väl titta liiiite på teven, men sedan blir det hopp i säng :-)

det blir en lugn kväll...

Snacka om att magarna våra är fyllda med god påskmat och godis, godis, godis!

Det var gott och trevligt med påskbord hos mina föräldrar. Farmor, farfar och morfar var även där. Mat, fika, lek och påskägg. Sedan blev det lite soffmys innan vi åkte hemåt, nöjda och glada.

När vi kom hem pysslade Elias med sina påskägg. Tre stycken fick han idag! De innehöll alltifrån godis, till leksaker och pengar. Nöjd kille...

Själv tog jag reda på ren tvätt, slängde in en ny maskin och sedan tvingade jag Mattias att städa badrummet. Han har aldrig gjort det (!!!) så jag ville se om han ens visste hur man gjorde, haha. Stod och inspekterade honom ordentligt, och ja, han fick väl godkänt då.

Resten av kvällen blir det lugnt. Ska väl hänga tvätten, sen blir det inget mer gjort. Elias ligger i sin säng och försöker somna själv. Alltså ensam i sitt rum. Hoppas det går bra. Än så länge ligger han iallafall. Vi sitter beredd här i vardagsrummet utifall han ropar eller börjar busa ;-)

en underbar påskafton...

Imorse klev jag och Elias upp vid 7-tiden medan pappan snarkade vidare. Vi förberedde en riktig mysfrukost. Kokade ägg och gjorde en stor tillbringare med smoothie. Sedan sminkade både jag och Elias oss till påskkärrningar och väckte Mattias! När vi var vakna allihopa målade vi äggen innan vi började mumsa av frukosten.

När vi hade klätt på oss, diskat undan och bäddat sängarna var det dags för Elias att leta sitt påskägg! Han fick sin första ledtråd; en bild med kläder på. Då fick man säga "vart har du dina kläder då?" Så kom han på det och gick till sin garderob där nästa ledtråd väntade. Tror det var 5 ledtrådar, sen så hittade han sitt stora påskägg och blev överlycklig! Där i låg det kexchoklad, smågodis, festis, nya solglasögon, badskum och en leksaksmotorcykel. Nöjd och glad kille!

Mellan 9-10 nångång gick vi ut på en promenad. Soligt och skönt. Handlade lite på ica också innan vi vandrade hemåt.

Vi stannade ute länge när vi kom hem! Drog fram massa leksaker och sedan grillade vi korv till lunch. Mmm! Skönt att sitta ute och äta! Vi hade riktigt myspys, var säkert ute i 3 timmar.

Nu är vi inne igen. Man blir lite frusen ändå! Killarna har lagt sig och vilat en stund. Själv ligger jag på soffan under en filt och kikar på tv. Kan hända att jag slumrar till också!

I eftermiddag ska vi äta påskmiddag på Norrvägen. Vet att påskharen har varit där också och lämnat ägg åt Elias, hihi.

Underbar påskafton :-)

långfredagen gick snabbt...

Långfredag! Mattias begav sig ut på isen onormalt tidigt, medan jag låg kvar under varma täcket och unnade mig sovmorgon. Skönt!

När jag hade klivit upp ringde Carro och undrade om jag ville följa med henne och Hannes till Birsta.

Ja det ville jag ju... Men jag hade sagt till svärmora att jag skulle komma dit och hjälpa henne med påskmaten. Typiskt. Men jag ringde och väckte henne, smörade lite och "fick tillåtelse" att åka till Sundsvall. Haha, det kändes som att jag var 10 år och skulle fråga mamma nånting.

Hade en trevlig dag! Frukost, fika, skratt och ytterst lite shopping. Helt enligt planerna.

På eftermiddagen när vi kom hem till Forsa var det bara att byta om och åka till Bobygda. Påskmiddag med främmande från Stockholm. Himla gott och trevligt.

Sedan åkte vi till Strömsbruk och hämtade Elias. Vi ska ha honom över påsken, myspys! När vi kom hem satte vi oss vid bordet och påskpysslade. Hade köpt ljus som ser ut som ägg. Satte fast fjädrar och sedan fick Elias måla dom till fina kycklingar. Han blev så nöjd så!

Mattias låg i badet medan vi pysslade. Och vipps så hade både jag och Elias också hoppat ner. Trångt men mysigt...

Nu sover båda killarna sedan ett bra tag tillbaka, tröttisar! Fast jag är rätt trött jag också. Ska nog krypa ner i sängen och sova snart, så vi vaknar pigga och glada imorgon allihopa!

Men först ska jag lägga ut alla ledtrådar till Elias skattjakt imorgon. Har ritat bilder på olika saker här hemma och bilderna ska tillslut leda honom till påskägget. Spännande att se om han förstår hur skattjakten går till :-)

en alldeles lagom dag...

Och så kom påsken! Härligt med god mat, godis och umgänge.

Imorse klev jag upp vid 7-tiden. Tog det lugnt i soffan, åt frukost, donade lite och sedan tog jag en härlig promenad i solen! Bra start på morgonen.

Mitt på dagen blev det lite helghandling på Ica. Tror hela byn var där! När jag sedan kom hem fick jag mig en mycket trevlig överraskning...

Vår ugn har krånglat ett tag, och häromkvällen gick det flera huvudsäkringar bara vi startade den. Jouren kom hit och kom fram till att dom skulle skicka någon som skulle fixa det. Så det har jag väntar på i två dagar nu... Men idag kom det två killar med en helt NY UGN istället. Wiho, härligt härligt.

Mattias kom hem mitt på dagen han också. Vi tog det lugnt i soffan, sedan kom Carro hit och fikade. Med sig hade hon en "present från påskharen" till mig. Ett stort underbart ljus från Yankee Candle! Misstänker att det är Carros mamma som är den snälla påskharen, hihihi.

Sedan kom Frida och Minnah, så vi följde med dem på en promenix.

Nu på eftermiddagen har jag och Mattias varit i stan. Folk överallt, ojojoj, speciellt på systemet där vi var in en snabbis. När vi kom hem invigde vi ugnen. Det blev fläskfilé och potatisgratäng till middag, mmm!

Har precis diskat undan nu och slängt mig i soffan. Ska strax ta ett bad, sen blir det mys resten av kvällen :-)

har fått ett påskägg, hihi...

det börjar kännas som vår...

Härliga väder! Det är ju nästan så att det börjar kännas som vår... Underbart. Grusiga vägar, ljusa mornar och drippdropp från taken!

Imorse vaknade jag kl. 06:30 då Mattias var på väg till jobbet. Låg kvar i några minuter innan jag klev upp och började dagen med dusch och hårtvätt. Då vaknar man verkligen till liv! Sedan åt jag frukost i lugn och ro framför Nyhetsmorgon.

Efter ett tag blev jag rastlös, så jag tog ett varv med dammsugaren. Det dras in förbannat mycket grus nu så det var behövligt kan jag säga!

Sedan var det dags att åka till stan. Hade ett möte kl. 10:00 med min jobbcoach. Eller kanske man ska kalla henne för livscoach? För det känns mer som att hon fungerar som en sådan. Vi pratar verkligen om ALLT. Hon stöttar mig hela tiden och ger mig nya ideer. Så skönt att sitta där i en timme och bara få ventilera lite!

Just nu sitter jag på Dackås och fikar. Känns konstigt att jag inte jobbar här längre...

Snart ska jag träffa mamma på stan. Sen får vi se hur eftermiddagen blir :-)

bra dag trots huvudvärk...

Bra Tisdag! Jag vaknade runt 7-tiden, utvilad och pigg, men lyxade till det med en halvtimmes "uppvaknande" i varma sängen. Morgonsnus, sträckte ut mig ordentligt, blundade lite till, kollade telefonen och sedan var jag redo att börja dagen med frukost framför Nyhetsmorgon.

Strax innan 9 promenerade jag till dagens arbetsplats: en av förskolorna här i Forsa. Där trivs jag bäst av de ställen jag varit på... Även om jag aldrig kommer att utbilda mig till förskollärare.

Efter lunch slutade jag, kortdag, men ändå hann jag med en skön micropaus i p-rummet med en kopp kaffe! Tyst och skönt, hehe. Efter jobbet gick jag till Frida och älsklingshunden Minnah och drack kaffe! På vägen hem fyndade jag två fina tékoppar på RK, från märket Rice, för endast 5 kronor styck. Finfina!

På eftermiddagen åkte jag till Norrvägen och körde på crossen, duschade och åt fruktsallad framför ett avsnitt av Bygglov. Skön egentid... Sedan åkte jag hem och påbörjade middagen. Hann till och med vila i soffan innan herrn kom hem!

Efter maten tog Mattias hand om disken, sedan tog vi en promenad tillsammans. Mellanlandade hos mina föräldrar, drack kaffe, och sedan promenerade vi hem igen. Skönt med frisk luft på kvällen! Men inte ens det botade min huvudvärk som har hängt i sedan imorse... Trots kaffe, alvedon, träning, dusch, mat, vätska, massage och frisk luft. Det är väl helt enkelt meningen att jag ska ha huvudvärk idag kanske?! Ligger i sängen nu och ska strax knoppa in. Älskar att sova!!! Det är nog det enda som hjälper mitt onda huvud också ;-)

en väldigt lugn eftermiddag...

En väldigt lugn och lång eftermiddag har det varit. Middag, disk, tvätt, soffhäng, tända ljus och bra program på teven. Skön start på veckan.

Nu har jag krupit ner under täcket efter att ha hängt en maskin tvätt. Jag är sjukt trött så om några minuter snarkar jag nog... Jag som alltid har varit en kvällsmänniska?! Jag får hoppas att det börjar bli tvärtom nu, så att jag snart förvandlas och blir riktigt morgonpigg! För som det är nu så är jag ju trött både morgon och kväll, haha.

Imorgon ska jag jobba en kort sväng med minstingarna på dagiset här i Forsa. Sen får vi se vad eftermiddagen erbjuder. Lite träning och städning kanske?

Men nu slocknar jag alldeles strax. Kommer nog drömma samma dröm som varit på besök nästan varje natt nu ett tag. Alldeles underbar och faktiskt helt sann :-)

jag har visst tappar allt...

Ny vecka! Jag vaknade till när Mattias åkte på jobbet, men jag snoozade vidare i en timme till ungefär. Klev sedan upp pigg och glad av solen som sken in genom fönstren. Frukost och en lugn start framför nyhetsmorgon...

Därefter tog jag bilen upp till Norrvägen. Tänkte lura med mig mamma på en promenad, men hon låg och sov efter en jobbnatt. Så jag tog en promenad ensam, med en bra Podcast i öronen istället. I 45 härliga minuter var jag ute och gick. Sedan satte jag mig och solade lite och väntade på att mamma skulle vakna. Då drack vi kaffe på inglasade altanen och hade det myspys.

Nyss körde jag 6 kilometer på crosstrainern efter ett väldigt långt uppehåll från träningen. Oj oj oj, vad fort det går att tappa konditionen som man hade jobbat upp... Jag hade nästan ingenting kvar! Men jag vet ju vad det beror på. Nu har jag en liten "plan" i mitt huvud om hur jag ska komma igång. Det kommer att ta tid, för jag tänker börja riktigt lätt och lugnt. Skynda långsamt helt enkelt... Så nu en tid framöver kommer jag varva promenader, bungy-promenader och crosstrainern. Sen får vi se hur jag går vidare.

Det känns litegrann som att jag börjar om nu... Kondisen är borta, motivationen är väl sådär, och vikten har stårt still/ökat en aning. Så en lugn start för att komma igång blir nog bra!

Nu har jag precis duschat och sjunkit ner i soffan här på Norrvägen. Kikar på några program som jag missat, och vitaminboostar kroppen med lite frukt.

Ska snart hem och börja med maten :-)

en väldigt lååång söndag...

Dagen har känts riktigt lång! Jag och Elias började dagen vid 7-tiden. Alla de andra låg och fortfarande och snarkade (vi var ju i Bobygda).

Så vi plockade fram frukost och sjöng sedan för Elias farmor när hon klev upp, det är hennes födelsedag! Efter frukosten klädde vi på oss och gick ut. Vilket väder! Vi åkte spark och mådde härligt där ute i solen. När Mattias hade vaknat kom han också ut till oss, då tog vi en skön promenad runt Bobygden.

Mellan 11-12 nångång fick vi god lunch, pannkakor! Sedan hade vi en trött och extremt grinig kille som somnade i bilen på väg hem till Forsa.

Direkt när vi kom hem satte jag igång med ett tvättmaraton, jäklar vad med tvätt vi hade... Körde några maskiner, tog en dusch, hängde tvätt lite här och där, packade upp allt från helgen, lagade middag och donade på. Killarna läste sagor och lyckades slumra en stund medan jag höll på.

På eftermiddagen kom Elias mamma och lillasyster. Tror han tyckte det var skönt att få följa med dem hem, han var säkerligen trött på oss efter en lite jobbig dag. Han har varit på sitt värsta trots-humör och vi har varit dom dummaste i världen enligt honom!!! Allt har varit fel. Det har grinats, skrikits och kastats grejer mest hela tiden. Inte lätt att vara liten alla gånger, gohjärtat...

När han hade åkt så blev det en sväng till stan för mig och Mattias. Kylskåpet var nästan helt tomt efter en helg på bortaplan. Det blev en riktigt storhandling, men det var mysigt att strosa omkring där eftersom det var himla lugnt med lite folk. Älskar även att de har Apotek där nu, perfect.

När vi kom hem packade vi in allt i kyl, frys och skåp. Sedan promenerade vi till Frida och Mattias. Dom har äntligen hittat rätt hund, så nu bor finaste Minnah hemma hos dom. Vi fikade och sedan låg vi utslagna i soffan!

Kvällen blir nog inte så lång, är himla trött i ögonen. Hoppas på att somna i tid så jag kan kliva upp och göra lite nytta på min lediga dag imorgon. Träna tillexempel. Och fortsätta på mitt tvättmaraton :-)

en trött sara blickar framåt...

Trött trött trött... Det var riktigt körigt på jobbet idag. Men det gick bra ändå, trots att kroppen inte riktigt är sig själv ännu. Ska nog ta mig en sväng på apoteket till veckan, måste fylla på skåpen så jag kan vitaminboosta denna trötta, hängiga kropp riktigt ordentligt.

Efter jobbet åkte jag till Bobygda. Elias hade varit ute med farfar hela dagen nästan. Vi åt middag, lekte, fikade tårta och gav farmor våra presenter. Mysig kväll.

Nu ska vi snart göra varma mackor innan vi kryper ner i dubbelsängen bredvid en sovande, nybadad Elias. Han ville bada i lilla badbaljan tidigare ikväll, mysigt tyckte han.

Näää... Nu ser jag fram emot våren, nå alldeles fruktansvärt. Det händer extremt mycket i mitt liv just nu. Massor av nya steg att ta... Längtar tills man ser hur det blir. Vilka vägar man väljer osv. Spännande! Håller tummarna för att resten av året blir bra, vad som än händer :-)

har blivit bad-beroende...

Ja, jag tror jag har gått och blivit beroende av att bada! Varmt vatten och massor av aloevera-skum... Så mycket som jag har badat nu på slutet har jag nog inte badat sedan jag var liten. Nu badar jag var och varannan dag nästan, alla tider på dygnet.

Imorse blev det ett bad igen. Vi klev upp klockan 06:00 i Bobygda, pussade Elias hejdå och sedan åkte både jag och Mattias hem till Forsa. Vi var hemma runt 7-tiden. Han åkte snabbt iväg igen, det är en stor angeltävling idag. Själv tappade upp ett varmt skumbad. Riktigt härligt start på dagen. Varm och pigg!

Resten av morgonen har varit lugn. Snart är det dags att åka och jobba. Kanske mitt allra sista pass på Dackås? Känns galet konstigt... Men rätt.

Efter jobbet åker jag direkt till Bobygda med tårta! Svärmora fyller år imorgon så vi firar henne ikväll, sen sover vi där och åker hem imorgon. Vad himla fort en vecka går egentligen... Skrämmande :-)

vimsigast nummer ett...

Imorse klev jag och Elias upp runt 07:30 ungefär. Jag var riktigt utvilad kan jag säga! Jag somnade mitt i Elias godnatt-saga i våran säng igår, med kläderna på. Sen sov jag enda tills imorse. Haha, snacka om trött... Mattias hade tydligen väckt mig vid 22:30 och sagt åt mig att ta av mig kläderna och somna om, vilket jag också gjorde. Skönt och behövligt med sömn!

Efter att vi hade ätit frukost tog vi en promenad i solen. Härligt! Vi hämtade upp min mamma som också följde med.

Efter promenaden gick jag hem själv, lilleman följde med min mamma hem. Dom skulle ju grilla korv och leka i snön idag! Själv hade jag ett möte kl. 13:00. TRODDE JAG... Precis när jag skulle åka in till stan så tittar jag lite snabbt i kalendern. Oj! Mötet var visst kl. 10:00 redan. Och det visste jag egentligen. Men jag var så inställd på att det började klockan ett, så jag totalt glömde bort det och missade alltihop. Jag som brukar ha stenkoll...

Jahapp. Det fick bli en tur till stan iallafall, skulle byta en grej och kika lite på Kjelles.

På vägen hem bjöd jag in mig själv på kaffe hos FlodinFridan! Blev kvar där ett bra tag och pratade om allt möjligt (hihi) sen tog vi en sväng på RK.

Eftermiddagen har varit lugn. Vi hämtade Elias hos mina föräldrar, sen åkte vi direkt till Bobygda. Så kvällen har vi spenderat här: soffmys och godis!

Vi sover här inatt. Elias ska nämligen få vara med sin farmor och farfar hela dagen imorgon. Jag jobbar mellan 11-16 och Mattias ska på angeltävling. Sen ses vi allihopa på eftermiddagen igen och sover här ytterligare en natt.

Det blir en tidig kväll nu, ligger redan och halvsover... Ska ju upp tidigt imorgon och åka hem innan jag sedan åker till jobbet. Snark snark godnatt :-)

en dag i stan med frida...

Imorse vaknade jag och Elias runt 7-tiden. Jag försökte ligga kvar och blunda, men Elias hade andra planer. Så vi gick upp, klädde på oss och åkte till stan.

Frida bor i mormors lägenhet nu medan hon är i fjällen. Så när vi kom dit hade Frida dukat upp frukost till oss, mys!

Resten av dagen spenderade vi nere på stan. Kikade i affärer, lilleman somnade i vagnen, lunch, fika och en sväng på A&H. Riktigt mysigt hade vi det. Köpte presenter till Elias farmor som fyller år i helgen. Dessutom så träffade vi Petra och hennes söta dotter Lilo! Sockersöt...

På eftermiddagen följde Frida med oss hem. Vi lekte, gjorde hemlisar, dansade och jag lagade middag medan Frida och Elias fortsatte att busa.

Nu är vi trötta, jag och lilleman. Mattias kommer snart hem från innebandyn så då hoppas jag att vi båda blir piggare. Annars får vi väl soff-mysa resten av kvällen ;-)

undrar vart min energi är...

Idag hade jag planerat att hinna med mycket. Men jag har liksom ingen energi kvar... Vart har den tagit vägen? Är det för att jag inte har tränat på länge tro? Jag har ju ett litet uppehåll nu eftersom jag inte känner mig helt 100 i kroppen.

Har varit riktigt seg hela dagen. Känner inte igen mig själv. Nästan så att jag känner mig lite... deppig. Ingenting känns roligt. Men det är kanske inte så konstigt. Kall, blåsigt vinterväder i Mars + sjukdomskänsla i kroppen. Då är väl ingen direkt glad?!

Hur som helst så tvingade jag mig själv att göra lite nytta. Tvättade en maskin tvätt, dammsög, städade badrummet, rensade garderoberna samt gick ut och sopade bort snön från ingången och gick ut med soporna. Sen fanns det ingen energi kvar. Låg i soffan tills det var dags att börja med middagen. Korv-onsdag!

Sen kom grabbarna hem från jobb/dagis. Höjdpunkten denna sega dag! Elias hade fina kycklingar med sig som han hade gjort. Han var så stolt, gohjärtat.

När vi hade ätit lämnade jag diskberget till Mattias och tog med mig lilleman på en skön promenad.

Vi gjorde ett stopp hos min farmor och farfar. Dom blir såå glada när vi kommer! Vi fick gott kvällsfika, sen blev det memory-spel och massor av bus! Farmor ska operera höften och bäckenet nästa vecka (typ den sjuttio-elfte operationen hon gör), men ändå springer hon runt som en tok och leker med Elias. Dom jagade varandra så Elias blev alldeles andfådd av allt spring och skratt. Så roligt att se!

När vi kom hem blev det hopp i säng direkt, vi blev kvar länge för Elias ville aldrig gå hem - haha. Det var en brottningsmatch att få på honom overallen!

Resten av kvällen blir lugn. Det blir nog hopp i säng snart. Imorgon och på Fredag får Elias vara ledig från dagis. Vi ska umgås med Frida inne i stan imorgon (Elias längtar efter Diiiida!) och på Fredag ska mina föräldrar få rå om lilleman. Dom ska grilla korv på altanen och bara mysa! Det blir nog bra, så får han vila upp sig efter tre långa dagar på dagis. Han hade varit loj och trött hela dagen sa fröken. Men han går ju från 06:30-16:30 varje dag, så det är ju förståeligt. Tur han trivs på dagis!

Hoppas på en dag med mycket energi imorgon. Vill ju vara pigg och glad :-)

en tisdag utan måsten...

Ja, den här Tisdagen har varit lugn och skön. Mitt enda "måste" för dagen var ett möte kl.10:00 med min coach. Men det är en rolig timme där vi pratar om allt mellan himmel och jord, sen spånar vi kring framtiden såklart.

Efter mötet gick jag till Dackås och pratade lite. Känns både skönt och tråkigt att det "snart är över"... Jag har ju sagt upp mig redan, men jag stannar tills min ersättare kan börja. Tror det blir tidigare än vad jag tänkt, kanske redan i början av April. Hur som helst så känns min uppsägning som en viktig "markering" för mig själv. Att NU går livet vidare. Det är dags för nya kapitel. Visst hade jag kunnat stanna kvar, få jobba 100% i sommar och sedan fortsätta med varannan helg samt vid behov. Men då vet jag att det bara hade fortsatt... År efter år. Så trots att det känns sorgligt så känns det helt rätt.

På vägen hem från stan svängde jag in till mamma. Vi fikade och kollade på några avsnitt av Familjen annorlunda som vi missat. Mys!

På eftermiddagen åkte jag hem och började med middagen. Det blev kycklinggryta och ris idag. Elias åt massor och vi hade det riktigt mysigt vid köksbordet. Enda tills Elias bet sig själv i tungan...

Efter maten diskade jag undan medan killarna donade med lite olika saker. Sen tog jag och Elias ett skumbad tillsammans!

Nu sover han gott sedan en stund tillbaka, efter lite soffmys och sagostund.

Vi vuxna tittar på teve med tända ljus och spelar Quizkampen. Lugnt och skönt! Imorgon väntar ännu en ledig dag, men då ska jag göra betydligt mer nytta än idag ;-)

elias har knäppt ego-bilder...

E miljard bilder knäppte Elias på sig själv när han lånade min telefon tidigare ikväll. Snygging!!!

bye bye bye till brynäs...

Bra dag! Allt har gått som planerat. Det var roligt att jobba på dagiset i Forsa, det är nog favoritstället av dom platser jag varit på. Kan bero på att Marlenes mamma jobbar där?! Hihi, en liten dos av saknade Marlene...

Nu är det hockey här hemma. Elias sover medan vi vuxna tittar. Frida och Mattias är också här! Fast vi blir nog tvungen att säga bye bye till Brynäs nu. Det ser ut som dom förlorar ikväll, och därmed åker ut slutspelet. Tråkigt... Men thats life. Det var roligare i förra slutspelet ;-)

Imorgon väntar en ledig dag. Ska in på ett möte vid 10-tiden bara, annars har jag inget speciellt planerat. Skönt, då jag mår lite sisådär. Blir galen på att vara "halvförkyld" nu!

bra start på nya veckan...

Hej hopp, nu kickar vi igång en ny vecka! Känns alltid lite fräscht med en nystart, ett nytt kapitel liksom. Nya tag, nya utmaningar, nya mål och nya upplevelser.

Imorse vaknade jag av mig själv (!!!) runt 5-tiden. Då var det ju lika bra att kliva upp eftersom klockan skulle ringa om en kvart ungefär. Gick upp, tog det lugnt framför teven ett tag och lät killarna snarka vidare. En timme senare var jag påklädd och redo för dagen. Gick in och väckte Elias med en mugg nyponsoppa, bytte blöja och klädde på honom.

Sedan åkte vi till dagis. Mattias hade sin jobbarbil hemma, så därför lämnade jag honom på dagis idag. Han vart lite ledsen när vi sa hejdå, men det gick bra ändå.

När jag kom hem fick jag en förfrågan om att jobba på dagiset i Iggesund. JUST det dagiset och den avdelningen som Elias går på. Jag har sagt förut att jag inte vill vara där, men det var väl kris på personal kanske... Fast jag tackade nej. Tror inte det skulle vara så bra om jag var där, en viss liten pojke skulle nog bli aningens förvånad om hans bonusmamma dök upp där och skulle vara fröken. Som inte bara var "hans" ;-)

Istället kickade jag igång dagen ordentligt här hemma med två koppar kaffe. Sedan bäddade jag sängarna och slängde in en maskin tvätt.

Tänkte ta en långpromenad efter det, men ångrade mig i sista stund och tog en löprunda istället. Hade gårdagens negativa tränings-minne i huvudet, men det gick liiiiite bättre idag. Det gick INTE BRA, men inte lika kasst som igår iallafall. Får se hur jag lägger upp träningen resten av veckan. Kanske vore klokt att satsa mer på "motion" än kondition? Känner mig inte helt hundra i kroppen, så jag måste väl acceptera det...

Nu ska jag ta en dusch, hänga tvätten, plocka lite och försöka få tiden att gå. Men det ska nog gå bra. Tänkte ta en sväng på RK, sen ska jag göra middagen tidigt. Jag jobbar ju mellan 14-16 och ska hämta Elias efteråt, så det vore ju skönt om middagen var klar när vi kommer hem alla tre i eftermiddag.

Hoppas på en bra dag :-)

veckans allra sista dag...

Söndagen kom och börjar lida mot sitt slut... Det har varit en slapp och skön dag!

Efter en lite för lång sovmorgon klev jag upp och åt frukost framför skidorna på teven. Mattias hade åkt och fiskat medan jag låg och snoozade. I soffan blev jag kvar rätt länge, svårt att slita sig när det är skidor på teven. Men tillslut fick jag nog och skrev en to-do-lista så att det skulle hända nånting här hemma.

Tog reda på ett ton med torr ren tvätt, diskade, gick ut med soporna, plockade björkris, slängde granen som stod på framsidan (det var på tiden...), sopade bort allt grus vid ingången, pyntade med fjädrar i björkriset, gick in och donade lite mer och började sedan med middagen. Så lite nytta blev det denna sega Söndag...

Efter middagen som blev nyfångad röding av Mattias, tog vi det lugnt ett tag bara. Diskade, hängde i soffan och spelade quizkampen.

Fram emot kvällen hoppade vi in i bilen, jag hoppade av på Norrvägen för ett träningspass medan Mattias fortsatte till Strömsbruk för att hämta en efterlängtad Elias!

Träningen gick piss och skit... Jag har nånting i kroppen som aldrig riktigt bryter ut. Snorig, halsont bara på mornarna och allmänt seg. Men ändå inte riktigt sjuk. Jag blev helt slut efter 15 minuter på crossen och orkade verkligen inte köra mer. Hoppas det försvinner snart, skiten jag har i kroppen, så att jag orkar ta ut mig ordentligt igen.

När jag hade duschat kom killarna och hämtade upp mig. "Tjena" sa Elias när jag hoppade in i bilen, goplupp vad jag har saknat dig!!!

Väl hemma blev det ett bad för lilleman. Sedan lite kvällsmys innan han somnade. Då gjorde vi vuxna varma mackor som vi åt framför Mästarnas mästare. Söndagsmys!

Snart blir det hopp i säng, imorgon börjar ännu en ny vecka! Jag ska skjutsa Elias på dagis, sen ska jag hem och dona lite innan jag ska iväg och jobba mellan 14-16 (mega-kort dag) på dagiset här i Forsa. Sedan ska jag hämta hem pluppis när jag har slutat. Hoppas på en bra Måndag :-)

en lugn skön lördagkväll...

Hela Lördagen har varit lugn och skön. Efter en lång sovmorgon blev det en tur till stan med Carolin. Ytterst lite shopping och en lång mysig fika på Tewes. Det blev även ett besök uppe på Dollar och Jysk.

När vi kom till Forsa igen följde jag med Carro hem och sökte vi två utbildningar. Så nu är det gjort. Nu är det bara en utbildning kvar att söka, sedan får vi se vad som händer!

Dagens middag blev hämtmat från Pizzerian. Enkelt, bekvämt och väldigt gott någon gång ibland.

På eftermiddagen blev det hockey på Norrvägen. Ytterligare en förlust för Brynäs... Men det var trevligt ändå med kaffe, glass och varm hjortronsylt.

Nu ikväll har jag haft en mysig kväll för mig själv. Mattias åkte till min moster och umgicks med dom. Men jag stannade hemma och hade lite hemma-spa. Bad, hårinpackning, fotvård, nagellack och lite annat skönt. Sedan dess har jag hängt i soffan under en filt och tittat på en film. Inviger även min nya godisskål från Dollar! Gudomligt skön kväll...

Vi får se hur länge jag orkar hålla ögonen öppna, det börjar grusas lite i dom. Mattias kom precis hem, så jag ska väl försöka orka vara lite social iallafall. Dessutom kan jag ju ta en sovmorgon imorgon igen ;-)

en "ny" lampa på plats...

trevlig kväll med discobowling...

Himla trevlig och rolig Fredagkväll, trots att jag kom sist på bowlingen... Vilken himla tur att jag är allt annat än en dålig förlorare. Blir mest fridfullt här hemma om herrn kommer före mig i spel och tävlingar!

Efter bowlingen åkte vi till donken och åt glass och drack kaffe. Glamoröst... Men gott.

På tal om Mcdonalds så ringde en tjej från AF till mig idag och hade "valt ut" mig för att söka ett jobb som arbetsledare där. "Som arbetsledare kan du göra karriär inom Mcdonalds" förklarade hon. Tack, men nej tack. Haha. Har liiiiite andra planer när det gäller karriären!

Sedan åkte vi hem till oss. Carro och Hannes följde med in för att spela några omgångar "absolut överens" och Cluedo. Himla roligt som vanligt, massor av skratt.

Nu har dom precis åkt hem och snart blir det hopp i säng för oss. Jag ska bara ta en dusch, så det känns extra skönt att krypa ner i den renbäddade sängen!

Imorgon väntar en ledig Lördag. Får se om det blir ett besök till stan eller om vi håller oss hemma. Vi får se helt enkelt, skönt med en oplanerad ledig dag :-)

en solig och fin fredag...

Underbara, soliga Fredag! Här gjordes det morgon mellan klockan 8-9 ungefär. Vaknade pigg, glad och utvilad.

Började morgonen lugnt med frukost framför teven, men sedan satte jag en himla fart.

Rev av sängkläderna, hängde ut täcken/kuddar på vädring, alla mattor likaså, städade badrummet, dammsög, dammade, diskade och skurade golvet med nytt medel som luktade underbart... Hade ett himla bra flow och var klar med allt runt 11-tiden. Skön start på dagen!

Jag lät sängkläderna hänga ute medan det blev en promenad i solskenet. Passade på att helghandla på Ica också. Köpte givetvis en bukett tulpaner till det nystädade hemmet, hihi. Sen är det ju omöjligt att bara gå förbi RK utan att kika in. Hittade en perfekt, fräsch vår/höstjacka till Elias i strl. 98, för endast 10 kronor. Den ser lite stor ut, men kan han inte ha den till våren så passar den nog till sensommaren eller hösten. Kanon!

När jag kom hem bäddade jag rent i sängen och åt lunch.

Nu blir det lugnt ett tag innan vi ska äta middag här hemma. Det blir marinerade kotletter med BBQ-sås, klyftpotatis och sallad idag. Mmm!

Ikväll ska vi bowla med Carro och Hannes! Det var längesedan vi bowlade och längesedan vi träffade C och H, så det ska bli himla trevligt. Härliga Fredag :-)

mysig dag m. mina bästa...

Både jag och Mattias hick till sängs runt 21-tiden igår, så gissa om vi vaknade pigg och utvilade imorse? Jag låg kvar i sängen ett tag efter att Mattias åkt till jobbet. Men strax efter klockan 7 studsade jag upp, pigg och glad av solen som sken in genom fönstret. Stor skillnad mot för hur trött och slut jag kände mig igår...

Klev upp, gjorde mig redo och åkte in till stan. Jag var bjuden på frukost hemma hos mormor! Kusin Fridis var också där.

Efter en god, lång frukost och en kopp kaffe åkte vi ner på stan. Vi släppte av Frida på skolan, sedan åkte jag och mormor runt mellan favvo-affärerna - när det gäller nödvändighetsshopping. Dollar, A&H, ÖB och Kjelles. Köpte bara nödvändiga saker, så som snus och olika rengöringsmedel osv.

Vi hann även med en salladslunch på stan och några loppisbesök. Har äntligen fyndat ljusstakar i mässing! Köpte 7 stycken olika, allt under 100-lappen. Lycklig!

När jag kom hem tog jag det lugnt ett tag, donade lite. Sedan hoppade jag i träningskläderna och tog en joggingrunda.

Det skulle jag inte ha gjort... Tror jag har en förkylning på G. Har varit frusen och öm i kroppen hela dagen, men det glömde jag tydligen bort medan jag bytte om?!? Hade inte en tanke på förkylningen då. Fast så fort jag börjat springa kände jag att det var något fel. Var tvungen att korta ner rundan till 3 kilometer, och var aaaalldeles slut när jag kom in. Fyfarao vad jobbigt det var. Men jag tog mig runt iallafall. Nu känns det skönt, men hoppas jag inte får sota för att jag ansträngde kroppen så hårt. Fast allra helst hoppas jag ju att förkylningen inte bryter ut, att jag bara kände mig konstig ändå.

Nu ska jag hoppa in i duschen. Mattias kommer hem lite senare idag, efter lite innebandy-lir.

Ikväll är det hockeymys här hemma. Frida och Mattias kommer över! Men innan dess ska jag väl försöka göra lite nytta. Plocka, vika tvätt och fräscha till badrummet som är lite sjabbigt just nu ;-)

ännu en dag som fröken...

Det blev ingen ledig dag idag, fick förfrågan om att jobba på Näsvikens förskola. Så där har jag varit mellan 8:45 och 16:45.

Vi var extremt få vuxna på väldigt många barn, så det var lite kaotiskt... Jag fick hoppa runt på avdelningar där jag akut behövdes. Dessutom fick jag jobba över 45 minuter. Var riktigt trött när jag slutade, med sprängande huvudvärk...

När jag kom hem var middagen tack och lov klar. Åt, tog en huvudvärkstablett, låg på massagedynan och vilade huvudet ett tag. Sen ryckte jag upp mig och tog tag i disken, samt slängde in en maskin tvätt.

Huvudvärken ville inte släppa, men efter en 45 minuters promenad med bungy-stavarna (fick även med mig Mattias) och ett riktigt hett bad när vi kom in igen - så börjar det lätta lite där uppe. Skönt, finns inget värre en riktig sprängvärk i huvudet...

Nu ska jag strax hänga tvätten, sedan ska jag koka mig en kopp té och äta lite kvällsfika. Känner mig riktigt trött, frusen och slut i kroppen. Så det kan hända att jag kryper ner i sängen ganska snart ;-)

cool bult-liknande ljusstake...

så himla fint med mässing...

Har börjar tycka att mässing är så himla fint. Har aldrig riktigt gillat detdär som går åt guld-hållet, varken i inredning eller smycken. Men nu börjar det vända!

Måste verkligen skaffa mig några nya ljusstakar el. dylikt för att prova mig fram!

Det ser så varmt och mysigt ut med mässing i hemmet. Lite gammalt, antikt, lyxigt och modernt på samma gång...

Kanske blir något loppisbesök imorgon? Är ju på jakt efter ett nytt soffbord också. Men först ska jag krypa ner i sköna sängen och blunda i minst 8 timmar, trött trött trött. Många nya intryck idag!

En bra dag lider mot sitt slut :-)

hoppat in på förskolan idag...

Ja, idag har jag jobbat på Enångers förskola med 1-5 åringar. Himla roligt var det! Kul att få se hur barn i Elias ålder har det på dagis, hur dom leker och lär sig. Var där mellan 9:45 och 16:00, men vi hade så mysigt och roligt att tiden bara rusade iväg!

Otroligt hur barnen accepterar en ny vuxen så fort. För så fort jag kom in så blev jag som vilken fröken som helst. "Sröööken, sröööken kom". Gullungar!

Och lyxigt med rast. Det finns inget som heter lunch/rast på Dackås... Så det kändes ju underbart att få sjunka ner i en fåtölj med en kaffekopp mitt i arbetspasset, haha.

När jag hade slutat åkte jag hem och gjorde middag. Mattias kom hem ungefär samtidigt.

Så nu på eftermiddagen har vi ätit, diskat undan, handlat på ica och varit upp till Norrvägen fram och tillbaka.

Nu är det soffmys resten av kvällen. Frida och Mattias kommer över! Hockey, kaffe och fika. Idag hoppar jag över träningen och tar nog en kaka eller två till kaffet. Ooops! Men det ska ju vara gott att leva, och just idag känner jag för en fuskdag ;-)

fin dag med flodin-fridan...

Idag har jag haft en bra dag med Frida i Ljusdal. Soligt väder, loppisar, ett besök på Dollar (som är så mycket större och bättre än i hudik) och en god lunch/fika. Vi hälsade även på min lillebror på hans nya jobb! Han har ju lycktas blivit butiksansvarig på KanLås där i Ljusdal. Så himla roligt! Han bjöd på kaffe och vi hade med oss en liten present till honom.

När jag kom hem packade jag upp allt jag hade handlat. Behövliga saker från Dollar, men även lite "roligare" saker. Sedan åt jag middag (gjorde en tacosallad av det som vart kvar från igår) och tog det lugnt i soffan...

Nu har jag precis kommit in från en joggingrunda! Det gick faktiskt hyfsat bra, sprang 4.05 kilometer på 21.15 minuter. Jag vill såklart klara det under 20 minuter, men det får bli mitt nästa mål...

Fast det är redan en klar förbättring! Häromdagen sprang jag ju 3.2 kilometer på dryga 19 minuter. Det känns att jag orkar lite mer nu. Skön känsla!

Nu ska jag köra lite styrka framför Familjen Annorlunda, sen blir det ett varmt skönt bad och en myskväll :-)

det blev högsta möjliga...

WIHO, det blev det högsta möjliga vinsten för Mattias! Hann vann alltså 12.000 kronor. Nu kan vi somna gott :-)

ett fint avslut på helgen...

Det blev ett fint avslut på helgen, trots att pappa-veckan tagit slut. Men om en vecka kommer han igen, älskade Elias.

Han är ju så himla rolig nu. Idag tog han en powernap i våran säng. När middagen var klar så gick både jag och Mattias in och la oss bredvid honom så han skulle vakna. Han vaknade ganska fort, men bara ignorerade oss och säger istället för sig själv: "klockan". Han reser sig upp, tar väckarklockan i sina små händer, tittar på den och utbrister "ååh tie..." Det lät alltså typ "åh shit klockan är 10". Haha, han har väl hört oss på mornarna ibland då vi tittat på klockan och mumlat något klockslag. Det lät så himla roligt, gohjärtat.

Efter att Elias hade åkt, snörade jag på mig skorna och tog en löprunda på 25 minuter. Lyssnade på nya podden från Hannah och Amanda. Allt kändes så himla bra! Hade hur mycket spring som helst i benen, kände att jag verkligen hade ork. MEN, från första löpsteget hade jag håll på vänster sida. Så himla störande... Antar att det var all tacos jag proppat i mig. Fast det ju gick bra ändå! Älskar att jogga nuförtiden.

När jag kom in tog jag en dusch och sedan gick vi till Frida och brorsan. Mattiasarna spelade tv-spel och vi tjejer bläddrade i inredningstidningar och pratade nya soffor! Mysigt... Kaffe och sällskapsspel blev det också.

Nu ligger jag i sängen och ska snart försöka sova. Väntar bara på ett resultat från fotbollen. Mattias har tippat och kommer att vinna. Han är garanterad 2.000, men det kan bli 12.000, så vi väntar med spänning!

Imorgon väntar en ledig dag. Frida och jag ska åka till Ljusdal. Fika, mysa, shoppa och hälsa på brorsan på hans nya jobb. Blir nog himla trevligt :-)

mysig söndagsförmiddag...

Sovmorgon på en Söndag, härligt. Efter frukosten la sig grabbarna i sängen igen och läste böcker medan jag röjde undan i köket och diskade.

När jag var klar så klädde vi på oss och tog en promenad i solen. Ganska kallt, men himla härligt ändå. Vi gick en liten runda och hamnade tillslut hos mina föräldrar. Där blev det soffmys, lek, kaffe och fruktstund.

På vägen hem gick vi till kiosken och köpte oss en varsin korv, söndagslunch när den är som bäst...

När vi kom hem somnade Elias på en gång. Vi andra tar det lugnt i soffan. Ska nog inte göra så mycket mer. Dammsög och tog hand om tvätten igår. Det är ju som sagt söndag, så man är i någon slags avslappnad stämning. Ingen press, ingen stress!

Vi får se om det kanske blir ett träningspass efter att Elias åkt till sin mamma. Annars blir det bara mys :-)

Tuffaste solglasögonen...

bra lördag blev söndag...

Klockan är nu över midnatt, och vips så har Lördagen blivit Söndag!

En bra och mysig Lördag har vi haft. På jobbet hade vi det lugnt, antar att det är för att det är Sportlov... Men dagen gick fort ändå.

När jag kom hem var det ingen här hemma, grabbarna var i Bobygda och hälsade på Elias farmor och farfar. Så jag passade på att utnyttja tillfället till max ;-)

Plockade ihop, vek tvätt, åt middag i soffan, tog ett långt varmt bad, tvättade håret och tog ett varv med dammsugaren. Blev precis klar tills killarna kom hem! Effektiv tid...

Då blev det ett bad för Elias. Han lekte med sina båtar och jag passade på att städa i badrummet medans.

Sen blev det lite pyjamas-mys i soffan innan Mattias och Frida kom hit. Lördagsfika i soffan... Kaffe, festis och kaka. Sen blev det fart på Elias! Han var överallt. Dansade, spelade dragspel, målade och lekte. Humöret svängde som tusan! Ena stunden var han jätteglad, för att någon sekund senare vara så förbannad att han skrek och grinade. Han blev gaaaalen när Mattias & Mattias sparkade en badboll till varandra. "Sluta sluta sluta" skrek han, tog bollen, grinade, kastade in bollen på sitt rum och drämde igen dörren. Haha, goplupp...

När han sov tittade vi vuxna på Mellon med chips och dipp, och såg Robin vinna!

Resten av kvällen har vi spelat sällskapsspel i köket och skrattat. Lika roligt som vanligt! Favvo-spelet heter "absolut överens", skulle kunna spela i evigheter...

Men nu är det som sagt mitt i natta! Vi ska krypa ner bredvid en hostande Elias, hua vilken rethosta han har! Hoppas han får sova bra inatt och att det går över snart.

Imorgon är vi lediga allihopa och ska ha en mysig dag innan Elias åker hem till sin mamma. En vecka går himla fort... Tack och godnatt säger vi nu till denna braiga Lördag :-)

en skön morgonpromenad...

Klockan är snart elva, och jag börjar jobba. Men innan jag åkte hann vi med en skön morgonpromenad tillsammans. Glasögonen på! Elias tyckte det var en himla bra grej, igår fick han nämligen psykbryt på solen i ögonen... Han tyckte att han såg riktig cool ut, sa han. Goplupp!

lite acnekiller innan läggdags...

och så kom fredagen...

Fredag! Elias fick vara hemma från dagis idag. Han fick ju en kruppanfall sent igårkväll, så vi blev vakna ett bra tag. Den här gången lyckades vi "reda ut" anfallet här hemma och slapp ett sjukhusbesök. Förra gången han fick anfall så blev både jag och Mattias rädda, vilket resulterade i panik hos Elias och en ambulansfärd. Igårkväll var vi lugnare. Tog upp honom ur sängen, andades lite i inhalatorn, satte honom i soffan bland massa kuddar och filtar, öppnade balkongdörren, tittade på bamse och drack vatten. Sen blev det bra och vi sov resten av natten, skönt!

Idag på förmiddagen tog vi det lugnt. Mysfrukost, lek och tv. Men vi hann även med en promenad i solen, så himla skönt. På vägen hem gick vi in på ica och handlade också. Två flugor i en smäll...

Mitt på dagen, efter att jag hängt tvätt och röjt undan i köket, åkte jag till jobbet. Vi hade en bra eftermiddag med lagomt mycket folk.

När jag hade slutat och kom hem möttes jag av Fredagsmys här hemma! Mattias hade gjort salami-lindad fläskfilé i gräddsås, med rostade rotfrukter. Mmm!!! Dessutom var det ihopplockat och undandiskat. Och Elias var på ett strålande humör! Riktigt härligt att komma hem till mina äksklingsgrabbar!

Efter den sena middagen myste vi ner oss i soffan. Tv, tända ljus och godis! Elias är en riktig liten godisråtta, hihi.

Sedan lekte vi i sängen. Elias var sjukt speedad! Vi lekte hundar, hoppade, hade kuddkrig, "flög flygplan" och gjorde kullerbyttor. Roooligt! Mindre roligt att bli tvingad att sova, haha. Men han var tydligen trött ändå, för fort att somna gick det. Goplupp!

Nu ska jag ta en dusch, sedan ska nog vi vuxna också krypa till kojs... Trötta! Imorgon jobbar jag mellan 11-16, sen blir det hem och vila efter en veckas arbete. Ser redan fram emot morgonkvällen ;-)

snälla, inte en gång till...

Torsdagen lider mot sitt slut. Eftermiddagen blev mysig och bra! Jag hämtade en glad kille på dagis som sprang emot mig med öppna armar. Lycka! Sen blev jag extra varm i hjärtat när fröken berättade att han hade gått och pratat om Sara hela dagen. Äkskade unge!

Elias blev jätteglad när jag berättade att vi skulle åka till mitt jobb och äta. Han fick en skink-ostpaj, festis och chokladboll. Men han var mest intresserad av att umgås med mina kollegor... På slutet var vi dom enda som var där och fikade, så då kunde han springa runt och utforska! Hittade honom inne i köket sen, där stod han och diskade skedar med Trine. Haha, gohjärta!

Lyckades även få en p-bot på 500 jäkla kronor... Bara för att jag glömde lägga fram p-skiva. Så klantigt. Men det är bara att betala och se glad ut, suck.

När vi kom hem blev det lek, mys och en dusch för Elias. Sedan somnade han gott.

Fast det känns inte allt för bra... Han har börjat hosta "sån hosta" som förra gången han var här, och ambulansen fick komma. Krupp-hosta liksom. Snälla gode gud, gör så att inhalatorn hjälper! Hoppas han slipper andningsvårigheter och panik. Lilla gubben... Jag och Mattias ska lägga oss bredvid honom nu och hoppas på att han får sova <3

så lycklig av solskenet...

Visst blir man väl glad och lycklig av det soliga vädret?! Love it. Önskar dock att det var sol redan klockan 04:30 när jag klev upp, det skulle ha underlättat... Istället får man dra sig upp ur den varma sängen och mötas av mörker och kyla. Tungt!

På jobbet gick det bra, hann med massor. Sen var det riktigt härligt att byta om och åka hem vid 13-tiden!

När jag kom hem slängde jag i mig en banan, snörade på mig skorna och tog en härlig joggingrunda. Underbart skönt... Ungefär 25 minuter med motion, sol och friskluft. Energiboostad till 1000!

Nu har jag en lugn stund för mig själv. Maten är redan klar, det blev så mycket kvar av köttfärssåsen igår så vi kör väl på det idag också. Älskar när det blir så, man sparar både tid, kraft och pengar!

Då kan jag istället ägna mig åt lite styrketräning och en lång skön dusch. Sedan kan jag hämta Elias lite tidigare från dagis!

Mattias brukar ju alltid hämta honom efter jobbet vid 16:30, men han ska spela innebandy ikväll. Jag och lilleman ska därför ha det lite extra lyxigt. Kortare dag på dagis, hem och äta, sedan ska vi åka till stan och fika. Bara han och jag, mys!

Bra Torsdag helt enkelt :-)

har varit leeeedig idag...

Idag har jag försökt vara "så ledig som möjligt" och bara gjort det som fallit mig in. Den här veckan är det jobb måndag, tisdag, torsdag, fredag och lördag. Så den här onsdagen är/var min enda lediga dag, förutom söndag.

Därför unnade jag mig sovmorgon, låg och drog mig länge, spelade det beroendeframkallande spelet 4pic1word och gjorde inget vettigt alls på förmiddagen.

Mitt på dagen tog jag en promenad till min moster. Vi åkte sen till stan för att luncha/fika med mina kusiner. Mys!

På vägen hem stannade vi till allihopa hos min mamma. Drack ännu mer kaffe och hade skrattparty, haha.

När dom åkte hem stannade jag kvar där hos mamma och körde ett kortpass på crosstrainern. Körde i 20 minuter bara, men jag vart helt slut efteråt ändå. Skön känsla!

Klockan var mer än vad jag trodde när jag var klar. Tog en rask promenad hem, lapade i mig det sista av dagens solljus, skyndade mig att laga middag och slängde mig in i duschen. Bokstavligt talat. Snabb som jag är hann jag både få middagen färdig, duscha/tvätta håret och pusta ut på 45 minuter, lagom till grabbarna kom hem från jobb och dagis. Phew!

Eftermiddagen har gått fort. Vi åt, killarna myste i soffan, jag diskade undan och Elias tog ett skumbad. Sedan lämnade jag killarna ensamma och hämtade upp Carro för en bungy-promenad.

En bra motionsdag har det varit... 20 minuter cross, ungefär 30 minuter bungy-promenad och en hel del knäböj på det.

Nu är det soffhäng som gäller. Har tänt ljus och ska snart koka mig en kopp té. Det blir sängen tidigt ikväll, klockan ringer nämligen 04:30 för fm-jobb imorgon.

En bra ledig dag har jag haft, är nu tankad med energi för dom tre kommande arbetsdagarna :-)

det blir roligare med tulpaner...

Jag var och handlade efter jobbet idag. Älskar att handla, men hatar att betala. Men ja, det är ju ett nödvändigt ont att handla mat... Dock blir det såå mycket roligare att komma hem om man köper en bukett tulpaner ! Dessutom var dom billiga idag, så en vit bukett fick själv klart följa med hem. En humörhöjare i köket :-)

bra dag med svettigt avslut...

Härlig Tisdag, trots att jag var dödstrött när jag kom till jobbet runt 5-tiden imorse. Men efter ett par koppar kaffe och té så blev det bättre. En bra arbetsdag rakt igenom!

Efter jobbet åkte jag hem och tog det lugnt ett tag innan jag började med middagen. Premiäranvändning av spisen! Jäklar vilken god mat det blev tack vare den, haha. Det blev en påhittad sweetchili-gryta med strimlat fläskkött och wokgrönsaker idag. Helt OK gott.

Efter maten låg Elias och Mattias och klurade med ett pussel medan jag diskade undan.

Vid 18-tiden blev det en promenad med Carro och byngy-stavarna. Ingen långpromenix, men alldeles lagomt. Slutdestinationen blev Norrvägen där vi tittade på hockey. Mattias, Elias, Frida, Mattias och hunden Freja var också där. Mysigt... (MYS MYS MYS, FRIDA! Det är nog ett av de ord jag använder mest, haha)

Jag hade inte tänkt träna där uppe, tänkte nöja mig med bungy-promenaden idag. Men så fick jag ett ryck och körde på crosstrainern i en periodpaus. Siktade in mig på att försöka köra 5-6 kilometer på 15 minuter. Körde så svetten rann och klarade faktiskt 6,6 kilometer på den där kvarten. Skönt!

Vi åkte hem tidigare, innan matchen var slut. Elias var såå trött, och matchen var bajsdålig...

När vi kom hem tog jag en dusch medan Mattias nattade Elias. Nu är det soffmys med tända ljus och tv. Men ögonen börjar kännas tunga, så det dröjer nog inte länge förens vi hoppar i säng!

Imorgon har jag en ledig dag, får se vad jag hittar på för någe :-)

så himla glad för spisen...

Ja, den nya spisen gjorde verkligen min dag! Det blev en himla skillnad motför den gamla, fula, trasiga och omoderna hällen... Och bättre blir det imorgon när dom skickar snickaren (pappsen) för att såga ur bänkskivan så hällen får riktigt plats, och tar bort knapparna från den gamla spisen. Hipphurra!

Ligger i sängen just nu och funderar. Det känns faktiskt som en befrielse att jag tagit ett beslut om sommaren och framtiden. Även om jag älskar allt med Dackås så har det på senare tid känts lite som att jag "är klar" där. Det finns liksom ingen framtid för mig på det stället, ingen chans till heltidstjänst. Dessutom börjar jag känna mig gammal... Herregud, jag blir 23 år i sommar!

Nu kommer jag att söka tre utbildningar till hösten. Två stycken Vårdadministratör-utbildningar på distans, och en utbildning till Integrationspedagog här på CUL. Jag hoppas även på ett vik inom handikappomsorgen till sommaren. Annars löser det sig på ett eller annat vis... Det enda jag vet säkert är att jag inte kommer att jobba på Dackås.

Det blir säkert bra det här. Allt i livet har en mening, och nu känns det som att jag har tagit ett stort steg mot något nytt.

Ska försöka somna nu och se om jag kan drömma något om framtiden ;-)

uppsägning och bebiskläder...

Aningens "luddig" rubrik kanske, men hela min dag har varit lite luddig...

Innan jobbet var jag in på RK. Där fick man fylla en kasse kläder för 20 kronor. Jag hittade ingenting till mig själv, förutom en tröja, och inget till Elias. Så jag fyllde helt enkelt min kasse med små, fina bebiskläder!!!! NEJ JAG ÄR INTE GRAVID. Men jag fick bara för mig att det kan vara bra att ha hemma. Tills det blir dags liksom. Och billigt var det ju. Min chef vek sig dubbel av skratt när jag berättade, haha. Jag har väl alltid varit lite konstig, så varför ändra på sig?!

Dagen på jobbet fortsatte att vara just... konstig. Jag gjorde ett stort val som jag funderat länge på. Jag har i princip sagt upp mig. Ska bestämma mig i veckan hur länge till jag vill jobba. Tänker mig April ut kanske. Sedan får vi se vad som väntar i sommar och höst. Plugg eller nytt jobb.

Det känns superjobbigt att sluta på Dackås, men det känns ändå rätt. Jag har varit där i 4 år snart och känner mina arbetskamrater utan och innan. Men jag måste gå vidare! Det blir nog bra...

När jag kom hem från jobbet upptäckte jag att vi hade fått en ny spishäll. Kanon!

Nu är det soffmys som gäller. Men snart blir det hopp i säng. Klockan ringer 04:30 imorgon, förmiddagsjobb! Blir skönt att sova. Trött, slut och ganska nöjd :-)

en kickstart av nya veckan...

Ny vecka och nya tag! Härligt. Här gjorde vi morgon klockan 06:00 allihopa. Elias var pigg, glad och hade inget emot att klä på sig och åka med pappa till dagis. Hoppas lämningen gick bra och att han har en bra dag med kompisarna, efter ungefär en månads dagisuppehåll. Han har haft en riktig "sjukdomsmånad" men vi hoppas att det har vänt nu...

När killarna hade åkt iväg tog jag plats i soffan och vaknade till liv med två koppar kaffe. Tände ljus, gjorde goda fullkornsmackor och tittade på Nyhetsmorgon.

Strax efter 7-tiden slängde jag in en tvätt, vek ren tvätt, bäddade sängarna och hoppade i träningskläderna.

Joggade en runda på 3,21 kilometer. Tyckte det kändes bra i början, sen blev jag trött mot slutet. Fast tiden var bättre än förra gången jag joggade, så jag får vara nöjd ändå. Längtar tills vägarna blir helt isfria så jag kan/orkar springa längre och kan förbättra konditionen...

När jag kom tillbaka hem hoppade jag in i duschen och nu känner jag mig pigg och redo för dagen!

Ska snart hänga tvätten, plocka lite och sedan ta ett varv med dammsugaren. Skönt att hinna med lite innan jobbet... Ska även ta ett varv på RK och åka till A&H för snusinköp innan jag börjar.

Hoppas nu att dagen förblir lika bra som den har börjat :-)

riktigt trögt att träna ikväll...

Ja usch och fy vad trögt det kändes att köra på crossen ikväll... Benen var riktigt sega, men jag lyckades ändå orka en mil och lite styrka efteråt.

Det kändes att helgen bjudit på mycket av det goda och två dagars uppehåll från motion/rutiner... Sena nätter, sovmornar, vitt bröd till frukost, ett glas vin (minns inte sist jag drack alkohol), strips till maten, godis, kebab och lite annat onyttigt. Så det var skönt att orka köra den där milen ikväll. Välbehövligt om inte annat. Och nu känner jag mig utvilad, nöjd på godsaker och redo för en vecka med nyttigare mat och mer motion. Bra!

Efter att jag hade tränat och duschat kom Mattias och Elias och hämtade upp mig. Pussar och kramar med efterlängtade lilleman!

När vi kom hem blev det sängen ganska omgående. Han låg och tittade upp i taket ett bra tag, men somnade till slut. Nyss kom han upp och ville byta säng sa han, hihi gullplupp. Så jag bäddade upp våran säng, han klättrade upp och somnade om på en gång.

Det blir snart sängen för mig med känner jag. Imorgon drar vardagen igång. Jobb för oss vuxna och Elias ska på dagis för första gången på evigheter! Hoppas han tycker det ska bli roligt.

Jag jobbar eftermiddag imorgon, men det blir en tidig morgon ändå. Ska hinna tvätta, dammsuga och springa några kilometer innan jobbet hade jag tänkt. Hoppas vädret tillåter det.

Ska fortsätta mysa här bland mina "fejk-missoni" kuddar ett tag till bara (love them!) sen säger vi tack och godnatt...

rätt skönt söndags-göra...

Vilken mysig morgon och förmiddag jag har haft! Låg länge i morgonrocken och tittade på Vasaloppet... Sedan tog jag tag i dagen. Började med en varm dusch och sedan kokade jag kaffe och tittade på målgången.

Efter två koppar av den magiska drycken kände jag mig full av energi, dags att göra lite nytta!

Rev av sängkläderna i våran och Elias säng, hängde ut alla täcken och kuddar på vädring, strök gardiner, torkade ur köksfönstret, satte upp "vårgardiner" där, rensade alla avlopp i badrummet, skurade resten skinande rent och bäddade sen men nya påslakan i sängarna. Skön känsla nu efteråt...

Medan jag donade med allt så tittade jag självklart på herrarnas 5-mil och såg Johan ta guld, härligt.

Nu ska jag börja med middagen. Sen efter maten ska jag åka till Norrvägen och köra ett pass på crosstrainern. Vill även hinna med en kvällspromenad med Carro! Vi får se hur jag lägger upp det, för Elias kommer ju också ikväll. Kanske kan ta promenaden efter han har somnat, så jag hinner träffa honom :-)

go-frukost och vasaloppet...

Mysfrukost framför Vasaloppet, mysigt värre! Ska strax koka mig lite kaffe och fortsätta förmiddagen framför teven.

Jag är ganska trött, det blev sent inatt trots att det inte var tanken... Men får jag för mig något så ska det ske DIREKT. Och igår fick jag för mig att måla köksstolarna kl. 22:00.

Har trott att stolarna varit vita hela tiden, men efter att jag hade målat en stol insåg jag att en uppfräschning med ny vit färg verkligen var behövlig! Färgen hade gulnat och det var märken lite här och där på alla stolar. Men nu är dom i samma vita färg som köksbordet, skönt!

Men nu dröjer det nog ett tag tills jag målar igen. Man kan säga att jag mättade mitt målarbehov igår... Målade en pall, en kista, fyra köksstolar och gjorde en uppfräschning av köksbordet. Så nu känner jag mig nöjd på målning. Fast man vet aldrig, färgburken kanske åker fram snart igen?!

Ligger och funderar på hur jag ska träna idag. Jogga, bungy-promenad eller crosstrainer? Tror på det sistnämnda, finns risk för att jag halkar och bryter ett ben på en joggingrunda!

Ska vädra sängkläderna, bädda rent och tvätta håret någon gång under dagen också. Så vi får se hur jag lägger upp allt :-)

måsta prova nya penseln...

Oj vilken viktig seger för Brynäs ikväll. Bra bra bra, nu blir det slutspel och inget jäkla mellanting!

Nu på kvällen har vi bara myst på här hemma... Det stormar utanför, värmeljusen är tända, karln ligger i soffan, tvättmaskinen har snurrat och jag har målar lite möbler. Var ju tvungen att prova min nya pensel som jag köpte idag ;-)

Pallen jag fyndade för någon dag sedan (och inte tänkte måla om) fick helt enkelt bli vit. Likaså kistan som jag haft ett tag och aldrig riktigt fått tummen ur och målat... Den var i någon konstig ful grön/grå färg, men nu är den vit och fräsch. Även köksbordet har fått sig en omgång med vitfärg. Det var verkligen på tiden då kvistlacket hade krackelerat nå fruktansvärt, massor av bruna sprickor i bordsskivan... Sen hittade jag inget mer att måla, haha.

Nu blir det lugnt resten av kvällen. Har precis hängt tvätten och städat undan målarfirman.

Imorgon väntar en riktig skiddag på teven. Sen kommer ju efterlängtade Elias också :-)

blått och vitt och svart...

Blått har blivit en favvofärg här hemma, bland allt det svarta och vita. Fräscht och fint med blått...

Ett par av de nya kuddarna jag köpte går lite i blått dom också. Dom andra två kuddarna blev jag förälskad i tack vare mönstret... Coola! Så nu är det nya fräscha kuddar i sofforna. Kul med förändring!

ett härligt dygn i sundsvall...

Nu är vi hemma efter ett trevligt och mysigt dygn i Sundsvall. Det var så skönt att komma iväg och andas lite "annan luft" och ladda energi med lite lyx.

När vi kom fram åt vi god middag med ett glas rött på ett lite finare ställe. Bara det gör ju att man fått det där "lilla extra" som man sällan unnar sig! Sedan köpte vi med oss kaffe och lite gott till hotellrummet.

Jag kröp upp i fönstret och läste en tidning medan Mattias tittade på Friidrott på teven. Lycka med ett fönster som har bred fönsterbräda och stora fönster som vetter ut över Sundsvall... Där satt jag länge och bara mådde!

Senare på kvällen gick vi till Casinot, det låg bara 400 meter från hotellet. Där blev vi till sena natten!

Mattias spelade poker medan jag satt och drack kaffe och tittade på alla speltokiga människor! Jag hade tur och fick sällskap av två trevliga killar från Umeå. Vi satt och pratade i evigheter, så kvällen blev inte så tråkig som jag hade trott... Båda dom hade åkt ut på pokern mot Mattias, haha. Men dom tyckte det kändes helt okej att ha förlorat sina pengar "till mig och mitt ikea-besök" och inte bara till någon random ;-)

Jag spelade på lite maskiner innan vi gick hem. Tror nog jag var den enda där som hade 100 kronor som spelgräns! Jag lyckades dubbla upp det, sedan hittade jag en hundralapp på golvet. Så ja, jag gick väl 200 kronor plus då, haha!

Imorse vaknade vi utvilade runt 8:30-tiden. Gjorde oss klara, packade ihop och åt frukost på hotellet innan vi checkade ut och rullade mot Ikea.

Där blev vi inte alls länge. Tror vi gjorde Ikea och Rusta på 1,5 timme ungefär. Handlade inget speciellt. Ljus, kuddfodral, fler "blåa detaljer" och nytt duschdraperi + badkarsmatta. Elias fick lite smått till sitt rum också. Sen köpte Mattias en massage-dyna.

Nu är vi som sagt hemma. Har donat med allt nytt, packat upp och sitter nu på massagedynan. Såå skönt för rygg och axlar!

Om en timme ungefär är det hockey på Norrvägen som gäller. Viktig match... Sedan blir det Lördagsmys bara :-)

i bilen påväg till sundsvall...

mattias wahlberg i frida flodin...

Alltså. Det här kan vara bland det fulaste jag någonsin skådat... Jag skrattar så tårarna sprutar varje gång jag kollar på bilden! Mattias ansikte i Fridas huvud/kropp. Hahahaha!

Ps. Ett stort grattis till min lillebror som fått en anställning idag! Lycka till på nya jobbet. Puss /stolt syster.

helg, vila, mat, sundsvall...

Fredagen är här. Helgen är här. Mars månad likaså! Härligt hörreni. Som jag har längtat...

Idag har jag vilodag från träningen. Känner verkligen att jag behöver det också. Tränar eller rör på mig minst en gång/dag, Söndag till Torsdag. Sen är det skönt att få vila Fredag och Lördag efter 5 dagars hålligång.

Helgen innebär också god mat och "inga regler" för mig. Jag äter vad jag vill, när jag vill och hur mycket jag vill. Det gör att helgen känns lite extra lyxig och helig. Kolhydrater i maten, en bakelse till kaffet, en skål godis, ett glas vin... Planerar redan ;-)

Nu ska jag hoppa in i duschen, tvätta håret och sedan börja packa lite. I eftermiddag åker vi till Sundsvall och det ska bli lovely att få komma bort en sväng.

Jag ser till och med fram emot att bara ta en kopp kaffe på hotellet, och att prata om saker som inte har med "hemma" att göra. Riktigt härligt och mysigt ska det bli med lite miljöombyte :-)

RSS 2.0