pĂ„skharen kom... 🐣

SkĂ€rtorsdag, och startskottet för pĂ„sken 2018 har dĂ€rmed gĂ„tt. Första pĂ„sken med Elsa och bĂ„da bröderna bus Ă€r hemma. En riktig familjehelg med andra ord. Det Ă€r fint! 

HĂ€r hemma vaknade vi upp tidigt nĂ€r Edwin kom in och var alldeles förkrossad över att han inte kunde fĂ„ upp sin kalsonglĂ„da (dags att rensa ur med andra ord...) och inte kunde han hitta nĂ„gra rena kalsonger och klĂ€der i torktumlaren heller. En inte sĂ„ munter nakenfis. SĂ„ det var bara att masa sig upp pĂ„ en gĂ„ng, inget morgonmys i sĂ€ngen idag inte. 

Kom igĂ„ng rĂ€tt bra pĂ„ morgonen och fick en hel del gjort... Körde igĂ„ng en tvĂ€tt, vek undan en massa rena plagg, tömde diskmaskinen, griljerade pĂ„skskinkan, tog ett varv med dammsugaren och sedan började jag att rensa ur badrumsskĂ„pen. Elsa ligger/sitter gĂ€rna och tittar pĂ„ mig medan jag donar och far fram. Ett gĂ€ng leksaker och hon Ă€r nöjd. VĂ€digt tacksamt... Edwin roar sig bra sjĂ€lv, men nu pĂ„ slutet har det nog blivit lite mer tv-spel och gameboy Ă€n vanligt. Men han Ă€r lurig. NĂ€r jag sĂ€ger att det Ă€r "tv-stopp" sĂ„ gĂ„r han upp pĂ„ sitt rum. Frid och fröjd tĂ€nker jag, enda tills jag hör att han smugglat med sig sitt gameboy upp... Men snart Ă€r vĂ„ren hĂ€r, och dĂ„ blir det lĂ€ttare att vara ute och leka! 

Rensningen i badrumsskĂ„pet gick hur bra som helst. Kan sĂ€ga att 90% av alla produkter vi hade fick flytta ut... GALET. Även alla sköljmedel Ă€r borta, vilket var en hel del flaskor. Men nu kör jag enbart med parfymfritt svanenmĂ€rkt tvĂ€ttmedel, storpack som vi fĂ„r hemkört frĂ„n TvĂ€ttex vartannat Ă„r ungefĂ€r. Toppen! En massa handdukar slĂ€ngde jag med. MissfĂ€rgade handdukar, som legat orörda i flera Ă„r. Liksom, varför?! Nu Ă€r det tomt och cleant i alla skĂ„p. Och lugnt i sinnet. KnĂ€ppte före-bilder för kul skull, men glömde knĂ€ppa efter-bild. Kommer sen! 

Efter rensningen i badrummet hann jag ta en dusch (med publik) innan det var lunchdags för barnen. Efter maten klĂ€dde vi pĂ„ oss och gick ut i solen, ljuvligt... Elsa sov i vagnen och Edwin lekte. SjĂ€lv lutade jag mig tillbaka i min lilla snösoffa och bara njöt. Mamma hĂ€mtade Elias pĂ„ skolan sĂ„ vi gick in lagom tills att dom skulle komma. Nu Ă€r det pĂ„sklov för storkillen! 

Eftermiddagen har varit lĂ„ng. Speciellt för barnen som vĂ€ntade pĂ„ pĂ„skharen. Ja, om han nu skulle komma?! Det var en rĂ€tt brĂ„kig eftermiddag mellan bröderna och sĂ„nt gillar verkligen inte pĂ„skharar. 

Till middag Ă„t vi vĂ„rt egna lilla pĂ„skbord med skinka, köttbullar, korv, sill, Ă€gg och lite annat smĂ„tt och gott. Mmm! Sedan ville grabbarna ut och leta spĂ„r efter pĂ„skharen i snön. Mattias var ute pĂ„ lite Ă€renden och kom hem pĂ„ tidiga kvĂ€llen. DĂ„ kom grabbarna in och sĂ„ spelade vi lite memory en stund. Enda tills pĂ„skharen faktiskt kom! Tjoho. 

SjĂ€lvklart kunde jag inte lĂ„ta bli att jĂ€vlas lite med barnen först. Vi hade pratat en del om att man kanske blir utan Ă€gg om man hela tiden brĂ„kar och Ă€r sur. Kanske blir det bara ett mini-Ă€gg? SĂ„ vi lade först bara ut tvĂ„ stycken kinderĂ€gg pĂ„ bron, samt tvĂ„ kuvert med brev till barnen. Det blev blandade reaktioner nĂ€r barnen hörde att det knackade pĂ„ dörren och sedan fick se vad pĂ„skharen lĂ€mnat pĂ„ bron... Edwin blev helt överlycklig över sitt kinderĂ€gg. Hoppade och tjoade. Elias dĂ€remot blev helt stum och hann nog tĂ€nka en hel del innan vi lĂ€ste brevet frĂ„n pĂ„skharen. Haha. Det blev sĂ„klart en skattjakt med... 

Teckningar med olika bilder pĂ„ saker i hemmet. Och efter x antal ledtrĂ„dar leddes dom fram till sina stora Ă€gg. Den lyckan alltsĂ„! Edwin har pratat om pĂ„skĂ€gg i evigheter nu och blev alldeles stollig. Och Elias glĂ€djerop nĂ€r han öppnade sitt Ă€gg var to die for. Ett Ă€gg proppat med Barcelona-prylar. En tröja med Barcelonaspelare + autografer som han suktat efter sĂ„Ă„ lĂ€nge. Och en ny frukt/matlĂ„da, gympapĂ„se och skrivböcker. Allt med favoritlaget. Snacka om glad kille. Det blev Ă€ven perfekt pĂ„ sĂ„ vis att hans förra fruktlĂ„da gick sönder pĂ„ skolan förra veckan, och hans gamla gympapĂ„se gick sönder igĂ„r. SĂ„ han behövde verkligen dessa grejer, win win. Edwin fick ocksĂ„ lite Barcelonaprylar men Ă€ven en ny mössa med sin Ă€lskade favorit Super Mario. Sedan innehöll bĂ„da Ă€ggen en bunt med fotbollskort, ett varsitt kortspel, en "blind-bag", ett kinderĂ€gg, en nappflask-klubba, en tablettask och korv med bröd-godis. Skönt att pĂ„skharen tĂ€nkte till och dela ut dessa Ă€gg ikvĂ€ll, för resten av helgen kommer att innebĂ€ra Ă€nnu fler pĂ„skĂ€gg frĂ„n nĂ€ra och kĂ€ra... 🍭

Även jag hade tur och blev bortskĂ€md med pĂ„skĂ€gg och fina tulpaner. Vilken tur man har! Det blev en mysig kvĂ€ll med lite godis och fix med fotbollskorten tillsammans med grabbarna. Dom kom i sĂ€ng rĂ€tt sent, men Ă€r det skĂ€rtorsdag sĂ„ Ă€r det. FĂ„r hoppas att dom sover ut imorgon, Ă€ven fast det oftast inte brukar bli sĂ„... 

Imorgon vĂ€ntar iallafall besök av gammelmormor, sedan Ă„ker vi till barnens farmor och farfar. Ja, en riktig familjehelg blir det. Precis som det ska vara! 💛

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


att prylbanta... đŸ—‘â™»ïžđŸ’°

En ny vecka har dragit igĂ„ng, med buller och bĂ„ng som vanligt. Den hĂ€r veckan har vi Elias hos oss, vilket innebĂ€r "rutinvecka" med skola, trĂ€ning osv. Det gĂ€ller att koppla in lillhjĂ€rnan alltsĂ„.

Men innan vi kickade igĂ„ng den nya veckan hann vi med ett besök pĂ„ Leos lekland i Sundsvall. Taggade barn? Oh ja. Vi mötte upp Elias och resten av hans mamma-familj. Edwin och Ida busade som bara den och Elias ville hela tiden tĂ€vla i rutchkanor och spela innebandy. Det som Ă€r sĂ„ positivt med Leos lekland Ă€r att det Ă€r sĂ„ stort, man kan liksom hela tiden hitta platser att "gömma undan" sig pĂ„. Elsa var ocksĂ„ med och ibland var det skönt att sĂ€tta sig i en soffa, lĂ„ngt bort frĂ„n alla mĂ€nniskor, och varva ner en stund. Annars diggade hon leklandet hon med. Skötte sig exemplariskt, precis som dom andra barnen. Vi Ă„t Ă€ven lunch och fikade dĂ€r, sedan smög nĂ„gra av oss ivĂ€g till Lager 157 för lite shopping. Jag, Johanna och Elsa strosade runt dĂ€r i lugn och ro. Skönt, sĂ„ att Elsa fick sova en stund i vagnen. Sedan hann vi busa en stund till innan det var dags att rulla hemmĂ„t... En hĂ€rlig dag! 

Den nya veckan inleddes vĂ€l inte direkt positivt. BrynĂ€s Ă„kte ur kvartsfinalen, men det var ju vĂ€ldigt vĂ€ntat med. Nya tag nĂ€sta sĂ€song! Fast förlusten glömdes snabbt bort dĂ„ Franka (eller hennes mamma) kom med en kasse klĂ€der till Elsa. Helt ovĂ€ntat bara sĂ„dĂ€r. SĂ„ fina plagg! ❀

Annars har det varit jobb och skola som styrt dagarna. IkvĂ€ll har Elias Ă€ven haft fotbollstrĂ€ning. Tom kom hit och hĂ€mtade honom, och tog samtidigt med sig Edwin. Kul att hĂ€nga pĂ„ tyckte han! Och vi hĂ€r hemma fick en vĂ€ldigt lugn kvĂ€ll med bara Elsa hemma. 

Idag har jag Ă€ven tagit ett beslut som jag verkligen tror pĂ„ och vill genomföra. Nu börjar jakten pĂ„ ett mer minimalistiskt liv... HĂ€r ska prylbantas. Och shoppingvanor ska Ă€ndras. Det kommer sĂ€kert ta tid, men jag kĂ€nner redan efter dag 1 att detta kĂ€nns bra. Varenda liten pryl som rensas ut ersĂ€tts med lugn och harmoni. Och handen pĂ„ hjĂ€rtat, hur mĂ„nga saker har man inte i sina skĂ„p och lĂ„dor som man inte anvĂ€nt pĂ„ flera Ă„r?! 

Jag började att rensa ur lite smĂ„tt hĂ€r hemma idag och har gjort mig av med massor. SĂ€ngklĂ€der till exempel... Vem behöver 70 delar pĂ„slakan/örngott/lakan? Kanske om man Ă€r en familj pĂ„ 20 stycken. Knappt dĂ„. Jag rensade ur 50 delar sĂ€ngklĂ€der idag. HUR SJUKT? SĂ„lde en del, lĂ€mnade tillbaka massor till mamma (pĂ„slakan efter mig som hon vill spara) och slĂ€ngde en del som till och med var trasigt. Nu har barnen tvĂ„ set pĂ„slakan + lakan var, och vi vuxna har tre set. Det rĂ€cker gott och vĂ€l. Kanske kan rensa bort ett till set sĂ„smĂ„ning om. Och kĂ€nslan nĂ€r linneskĂ„pet faktiskt gĂ„r att stĂ€nga? Ljuvlig. 

Jag tömde Ă€ven hela dvd-samlingen. InsĂ„g att vi inte kollat pĂ„ en dvd-film sedan typ 3 Ă„r tillbaka. Och idag har vi bĂ„de netflix, cmore, svt play och youtube pĂ„ teven. SĂ„ jag sĂ„lde alla filmer och dvd-spelaren med. En befrielse!

Mer dĂ„? Jo jag har hunnit rensa ur en hel del pussel, spel och prydnadssaker. En hel flyttkartong faktiskt. Och en hel sopsĂ€ck med saker att slĂ€nga. Är det inte lĂ€skigt hur mycket prylar vi Ă€ger? Jag tycker verkligen det. Saker som tar plats, samlar damm, skapar stress och inte fyller nĂ„gon som helst funktion. 

Vart strĂ€var jag? Vad vill jag Ă„stadkomma? Jo, jag vill leva ett liv dĂ€r jag har kolla pĂ„ exakt vilka prylar jag Ă€ger. Jag vill inte öppna ett skĂ„p eller en lĂ„da och mĂ„ dĂ„ligt över att det svĂ€mmar över med grejer. Jag vill inte hitta en mössa i nĂ„gon lĂ„da som jag inte visste om att jag hade. Jag vill ha ett lĂ€ttstĂ€dat och prydligt hem, inte springa runt och kĂ€nna mig stressad över att det Ă€r saker överallt. Jag vill kĂ€nna ett lugn nĂ€r jag Ă€r hemma, kĂ€nna att jag har kontroll över varje yta. Jag vill inte köpa en massa saker som sedan lĂ€ggs pĂ„ hög.  Jag vill prioritera funktionella saker och verkligen kĂ€nna att det vi Ă€ger har ett vĂ€rde för just oss.

Hur ska jag/vi nĂ„ dit? För det första sĂ„ hĂ„ller jag just nu pĂ„ att inspirera min sambo. Men han verkar inte vara svĂ„rflörtad. Sedan fĂ„r jag nog inse att detta Ă€r ett livslĂ„ngt projekt. NĂ€r jag (nĂ„gon gĂ„ng i framtiden) gjort mig av med allt önödigt hĂ€r hemma, planerar jag att köra efter en-in-en-ut-metoden. Köper vi nĂ„nting nytt, ska nĂ„got rensas ut. Sedan gĂ€ller det att vara strĂ€ng, man fĂ„r frĂ„ga sig sjĂ€lv vad som verkligen Ă€r viktigt. Behöver barnen 8 mössor var? MĂ„ste jag spara den hĂ€r ljuslyktan som jag fick i present? Kommer jag anvĂ€nda den hĂ€r skĂ„len som stĂ„tt orörd i flera Ă„r, trots att den Ă€r fin? Behöver jag verkligen 10 par jeans? Osv osv osv. 

Den största utmaningen jag ser just nu Ă€r barnens alla leksaker. Det fĂ„r nog bli det sista uppdraget... Men jag Ă€r medveten om att dom har sĂ„ sjuuuuuukt mycket prylar som aldrig ansvĂ€nds. Galet egentligen. Sedan fĂ„r vi försöka sĂ€tta i system att barnen fĂ„r rensa ut leksaker inför varje födelsedag och jul, för att kunna hĂ„lla en bra balans. Edwin har nog allvarligt över 300 bilar, mĂ„r typ illa nĂ€r jag tĂ€nker pĂ„ det... Men som sagt, leksaksprojektet tar vi sist. Annars tror jag att sjĂ€lva shoppingdelen kommer att bli en utmaning för mig. Men jag ska ge mig tusan pĂ„ detta, vet att jag mĂ„r bra av att rensa ut och ha ordning och reda. 

Saker jag rensar ut lĂ€ggs antingen ut till försĂ€ljning, skĂ€nks till röda korset eller slĂ€ngs om det Ă€r trasigt. Det jag rensade ut idag till exempel har jag tjĂ€nat in 730 kronor pĂ„. Inte illa... Saker som bara stod och tog plats hĂ€r hemma och gjorde mig stressad. 

Den senaste tiden har jag intresserat mig mycket för minimalism och följer slaviskt det bĂ€sta minimalism-kontot pĂ„ instagram. SĂ„ inspirerande! Även om jag inte tror (eller ens har ambitionen) att vi kommer att leva ett "extremt" minimalistiskt liv sĂ„ Ă€r tanken att liksom hitta ett minimalistiskt "tĂ€nk" som passar oss. NĂ€rma oss. KĂ€nna oss för. LĂ€ra oss. 

Nu ser jag fram emot att rensa ur barnens garderober, min garderob, badrumsskĂ„pen, alla köksskĂ„p, ytterklĂ€der och skor, böcker och sist barnens rum. Sedan finns det ju en del förrĂ„d och garaget, men dĂ€r var vi rĂ€tt duktiga in höstas och rensade ut massor. Men nog finns det skit kvar... KĂ€nner mig helt plöstligt jĂ€ttetaggad pĂ„ livet nu. Let’s do this! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)




klĂ€dbytardagar... 👕

Lördag, sköna lördag. Det Ă€r nĂ„got speciellt med dessa dagar Ă€ndĂ„ (om man Ă€r ledig förstĂ„ss). Man har hunnit varva ner pĂ„ fredagskvĂ€llen, kommit i helgmood, och sĂ„ vet man att det vĂ€ntar Ă€nnu en ledig dag efterĂ„t. Fint.

HĂ€r hemma gjorde vi morgon klockan 07:00 pĂ„ pricken. Morgonmys med ungarna i sĂ€ngen, sedan kaffe och frukost. Hoppade ur mysklĂ€derna ganska snart, för idag vĂ€ntade lite Ă€ventyr för mamman i familjen. NĂ€mligen ett besök pĂ„ klĂ€dbytardagen i EnĂ„nger. Detta braiga, men ganska hysteriska, fenomen. Heja klĂ€dbytardagar! 

Johanna kom och hĂ€mtade upp mig, sedan rullade vi mot bygdegĂ„rden och var beredda att armbĂ„ga oss fram till nĂ„gra fynd. Och det gick ju alla tiders... Lite utplockat i just Elsas och Edwins storlekar, men jag lyckades hitta nĂ„gra guldkorn till Elsa Ă€ndĂ„. TvĂ„ par tunna somriga byxor frĂ„n newbie, ett par prickiga byxor (Ă€lskar prickigt!?) och en sommarklĂ€nning. Till Edwin hittade jag perfekta inneskor till kommande fotbollstrĂ€ningar/gympa, har faktiskt varit pĂ„ jakt efter det sĂ„ det var ju en fulltrĂ€ff. I princip oanvĂ€nda dessutom. En tröja fick han med. Men den högsta vinsten drog nog Elias, bĂ„de jag och Johanna letade ju klĂ€der till honom. En liten uppdatering till sommargarderoben blev det hĂ€r. Toppen! Och nya fotbollsskor, tur att vi hittade ett varsitt par till bĂ„da hans hem, sĂ„ det inte blev slagsmĂ„l. En trevlig liten utflykt med min kĂ€ra vĂ€n/buksvĂ€gerska/mammakompanjon! 💕

VĂ€l hemma igen var jag bara in och vĂ€nde. Familjen stod redo och vĂ€ntade pĂ„ mig, sĂ„ ganska direkt satte vi oss i bilen för att styra kosan mot Bobygda. Barnens farmor fyller Ă„r idag sĂ„ det mĂ„sta vi ju sjĂ€lvklart fira. HĂ€rligt kalas nĂ€r man blir bjuden pĂ„ god middag och glass till efterrĂ€tt. 

Eftermiddagen hĂ€r hemma har varit lugn. Lite deppigt dĂ„ BrynĂ€s förlorade mot VĂ€xjö och nu ligger i underlĂ€ge med 3-1 i matcher... Men vi ryckte upp oss och fick en mysig lördagkvĂ€ll. Mattias Ă„kte ivĂ€g en svĂ€ng för att hĂ€mta pellets, sĂ„ under tiden passade jag pĂ„ att bada barnen. Edwin brukar hoppa ner i Elsas badbalja nĂ€r hon Ă€r fĂ€rdigbadad. Lagomt med plats, enligt honom. 

NĂ€r barnen var rena och fina var det vi vuxna som skulle rengöras bara, sedan blev det lördagsmys framför sverigematchen pĂ„ teven. RĂ€kmackor lyxade vi till det med, mmm... 

Nu sover barnen sedan nĂ„gon timme och vi vuxna kikar pĂ„ teven. Snart blir det hopp i sĂ€ng och samla energi inför morgondagen. DĂ„ vĂ€ntas ett besök pĂ„ Leos lekland med vĂ„r "andrafamilj" Östlund/Wallström, gissa om Edwin Ă€r taggad?! 

(null)

(null)

(null)



Ă€kta fredagsfeeling... đŸŒ·

En hel vecka har passerat och precis som vanligt förundras man över hur fort tiden verkligen gĂ„r. BĂ„de skönt och lĂ€skigt. Skönt för att vĂ„ren nĂ€rmar sig, men lite vemodigt att barnen vĂ€xer för fort... 

Hur som helst, vi har haft en bra vecka. Lagom blandning mellan hemmamys, nyttogöra och Ă€renden pĂ„ stan. Vi började lugnt och avslutade med lite mĂ„sten, sĂ„ nu kĂ€nns det liksom skönt att göra helg. En kĂ€nsla som annars försvinner lite med mammaledigheten. 

I onsdags hade Elsa tid för 6-mĂ„naderskontroll pĂ„ bvc. Edwin fick mysa hos gammelmormor medans. Äta vĂ„fflor och bygga lego, inte mycket som klĂ„r det... Med Elsa sĂ„g allt bra ut och hon följer sina lĂ€ngd- och viktkurvor bra, till och med "bĂ€ttre Ă€n perfekt" för att anvĂ€nda lĂ€karens ord. Numera vĂ€ger hon 8,8 kg till sina 69 cm. Mammas stortjej, som nu dragit ifrĂ„n brorsan nĂ€r han var ett halvĂ„r. Allt annat sĂ„g ocksĂ„ bra ut, men hon har fortfarande en massa torrflĂ€ckar och röda prickar som vi tampas med. Vi har fĂ„tt bĂ„de miniderm och mildison utskrivet tidigare, men nu fick vi Ă€ven hĂ€mta ut canoderm för att prova om det blir bĂ€ttre. Men det Ă€r nog bara att kĂ€mpa pĂ„, snart kommer vĂ„ren med fuktigare luft. Behövligt.

PĂ„ torsdagen hade vi en trevlig förmiddag hĂ€r hemma med besök. Elin och LinnĂ©a kom hit och livade upp oss. Fina tulpaner hade dom med sig med, sĂ„ snĂ€llt. Vi drack kaffe, gosade med smĂ„tjejerna, busade ute med Edwin och Ă„t korv med bröd till lunch. Sedan fick vi förstĂ€rkning i form av min kusin Frida, hennes bĂ€sta kompis Jennie och lilla Stella. NĂ€stan som öppna förskolan hĂ€r hemma! 

PĂ„ eftermiddagen kom mamma hit och passade barnen medan jag Ă„kte till stan för ett möte med chefen, facket och personalavdelningen. Är med i en turlista nu dĂ€r det söks interna jobb inom kommunen. MĂ„let Ă€r sĂ„klart att alla vi som blivit "överflödiga" nu ska fĂ„ nya jobb, sĂ„ gott det gĂ„r. VĂ€rsta scenariot Ă€r att vi blir uppsagda, men vi hĂ„ller tummarna... Vettetusan vad jag ska hitta pĂ„ annars? Krypa tillbaka till DackĂ„s? Studera vidare? Jaja, den snön skottar vi dĂ„. 

Idag vaknade vi upp till fredag. BÄde barnen vaknade klockan 07:00, sent för att vara Edwin men tidigt för att vara Elsa. Vi lÄg kvar i sÀngen och myste en stund innan vi klev upp och kokade kaffe och gjorde frukost.

Sedan hade vi en lugn och skön förmiddag hemma. Hade inget planerat alls, och sĂ„nna gĂ„nger kan man faktiskt fĂ„ en del gjort om man har tur. NĂ€r man inte har nĂ„n press. Det blev tvĂ„ maskiner tvĂ€tt och ett varv med dammsugaren. BestĂ€llde Ă€ven dopinbjudningar och nĂ„gra smĂ„ pĂ„skpresenter som jag tror grabbarna kommer att uppskatta. Fixade nĂ€mligen tvĂ„ stora pĂ„skĂ€gg i onsdags efter bvc-besöket. Har fyllt dom med lite roligt godis, varsitt kortspel, fotbollskort, en liten leksak, ett varsitt klĂ€desplagg och sen stoppar jag i det som kommer med bestĂ€llningen. Jag tror att pĂ„skharen hejar pĂ„ Barcelona om jag sĂ€ger sĂ„... 😅

Efter lunchen gick vi ut sÄ att Elsa fick sova i vagnen och Edwin fick busa i snöhögar. Solen lyste med sin frÄnvaro men det var skönt att fÄ andas lite. Sedan var vi redo att lÀmna hemmet en stund.

Edwin och Elsa fick mysa med mormor och morfar medan jag Ă„kte till stan för att utrĂ€tta en hel del Ă€renden. SĂ„ himla skönt att Ă„ka sjĂ€lv dessa gĂ„nger tycker jag, fĂ„ koncentrera sig helhjĂ€rtat pĂ„ det som ska göras liksom. Började med att bestĂ€lla en Forsa-overall till Elias pĂ„ Intersport. Han hade redan varit och provat och bestĂ€llt en med Johanna, men det kĂ€nns som att det Ă€r lika bra att ha en overall pĂ„ bĂ„da stĂ€llena. Blir nog jobbigt att skicka emellan vid veckobyte, skulle nog glömmas hĂ€lften av gĂ„ngerna. SĂ„ nu Ă€r han dubbelt rustad för alla fotbollstrĂ€ningar! 

NĂ€sta uppgift var att hitta en present till svĂ€rmor som fyller Ă„r imorgon. Även det gick smidigt faktiskt. En fin sommarblus till hennes utlandsresa som sker snart. Och i bara farten blev det ett varsitt plagg till barnens pĂ„skĂ€gg dĂ„. SĂ„ kan det bli...

LÀmnade centrum och Äkte till Ica maxi för att trÀngas med alla andra helghandlare. Mamma hade bestÀllt rotfruktschips dÀrifrÄn, sÄ jag passade pÄ att handla lite helggott jag med. Sedan var det bara en uppgift kvar: köpa snus pÄ kioskpiraten. Skönt att rulla hemÄt sen, nöjd och glad. HÀmtade barnen och kom i princip hem till ett dukat bord. Tom och Mattias hade bestÀllt hamburgare som vi högg in pÄ!

Resten av fredagen har varit lugn och skön. Elsa har legat framför brasan och vĂ€drat rumpan medan vi andra satt vi köksbordet och spelade spel med Edwin. Lagomt anstrĂ€ngande. Sedan blev det lite choklad och tv-mys innan barnen somnade. Elsa har ju börjat med vĂ€lling och det verkar vara en hitt, hennes kvĂ€llsmys liksom... Vi vuxna blir vĂ€l vakna en stund till, men vi Ă€r trött vi med. Kryper nog ner i sĂ€ngen om en stund och laddar för morgondagen. Det vankas klĂ€dbytardag med Johanna imorgon, plus lite kalas för svĂ€rmor! 

(null)

(null)






faktalistan... đŸ€“

NĂ„got jag gjorde mycket förr var att fylla i frĂ„gelistor om mig sjĂ€lv. Vilket jag idag tycker Ă€r sĂ„Ă„Ă„ roligt att gĂ„ tillbaka och lĂ€sa. Minnas, förundras, chockas och kanske skratta lite Ă„t hur livet sĂ„g ut dĂ„ och hur jag resonerade... SĂ„ hĂ€r kommer en till lista: 

Ditt fullstÀndiga namn? Sara Margareta Persson. Har alltid varit okej med att heta Sara, men de tvÄ andra namnen hÀnger motvilligt med...

Ålder? Kan inte fatta att jag Ă€r 27 Ă„r och snart 28 (!) Det Ă€r sĂ„ nĂ€ra 30 att det Ă€r overkligt. Och vid 30 Ă€r man ju vuxen pĂ„ riktigt?

Vart bor du? Har bott i Forsa i hela mitt liv och Àr dÀrför sÄ lycklig över att vi hittade ett hus att köpa hÀr. Min lilla Àlskade by.

Hur ser din familj ut? Nu har jag ju blivit sĂ„ pass vuxen att jag har tvĂ„ familjer. Urfamiljen bestĂ„r av mamma, pappa och lillebror pĂ„ snart 26 Ă„r. Min nya egna lilla familj bestĂ„r av min hjĂ€rtevĂ€n Mattias (sedan drygt 7 Ă„r tillbaka) och vĂ„ra gemensamma barn Edwin 4,5 Ă„r och Elsa 6 mĂ„nader, samt Mattias son Elias 7 Ă„r dĂ€r jag kom in i bilden strax innan han kom till vĂ€rlden. 

Dina intressen? Oj, alltid en klurig frĂ„ga dĂ„ jag inte har nĂ„gra "sjĂ€lvklara" hobbies. Men jag tycker om sport (frĂ€mst hockey och brynĂ€s). Är en sĂ„ndĂ€r som grĂ„ter till sportframgĂ„ngar... Sen sĂ„ gillar jag inredning, att dona hemma helt enkelt. 

Vad pluggar/jobbar du med? Just nu Ă€r jag mammaledig med bĂ„de Edwin och Elsa. Men förra Ă„ret blev jag fĂ€rdigutbildad integrationspedagog och fick ett jobb inom kommunen som integrationssekreterare. Vilket innebar att jobba med ensamkommande flyktingbarn. VĂ€rlden bĂ€sta jobb! Nu ska de flesta boendena tyvĂ€rr stĂ€nga sĂ„ jag vet Ă€rligt talat inte vilket jobb det blir framöver. NĂ„got annat inom kommunen helt enkelt, dĂ€r jag Ă€r anstĂ€lld. 

Favoritmat? Förut var det nog det klassiska "tacos eller pizza" men Ă€ven mina smaklökar utvecklas visst... Nu Ă€r jag vĂ€ldigt bortskĂ€md med fint kött. Mattias jagar Ă€lg och har kontakt med en köttbonde, sĂ„ vĂ„r frys bestĂ„r av Ă€lgkött, Ă€lgfĂ€rs och lokal köttfĂ€rs Ă„ret runt vilket Ă€r en himla lyx! Minns inte senast vi köpte köttfĂ€rs i butik... SĂ„ mina favoritrĂ€tter har blivit köttgrytor och mustiga köttfĂ€rssĂ„ser.  

Din bĂ€sta musik? Jag Ă€r en typisk HĂ„kan Hellström + Lars WinnerbĂ€ck-fantast. Men lyssnar Ă€ven pĂ„ mycket annat. Är lite krĂ€sen nĂ€r det gĂ€ller musik, det ska finnas bĂ„de melodi och text. SĂ„ dĂ€rför gillar jag lite lĂ„tar frĂ„n vissa artister och fler lĂ„tar frĂ„n andra. Min playlist pĂ„ spotify Ă€r en salig blandning! 

Godis, chips eller glass? DĂ„ vĂ€ljer jag nog chips. Om det inte Ă€r choklad förstĂ„ss. Chips och choklad Ă€r tvĂ„ stĂ€ndiga vinnare! 

Bil och körkort? Har tur att min sambo har tvĂ„ volvo-bilar som jag har fri tillgĂ„ng till. Även om den ena Ă€r skruttigare Ă€n den andra... Vi har planer pĂ„ att köpa en större familjebil. Och körkort, ja. Pratade om det senast igĂ„r faktiskt, och till hösten firar mitt körkort 10-Ă„rsjubileum. Är det nu man ska kĂ€nna sig gammal?! 

FavoritfĂ€rgen? Det Ă€r bara att komma hem till oss och titta... Ett grĂ„tt hus, med nĂ€stan enbart grĂ„a vĂ€ggar inomhus. Fifty shades of grey helt enkelt. 

Gillar du serier? BĂ„de ja och nej. Har nĂ„gra fĂ„ serier som jag nöter sönder. Greys Anatomy kommer alltid vara favoriten. Men Ă€ven Pretty little liars blev en favorit. Annars har jag svĂ„rt att hĂ„lla upp intresset för nya serier. 

BĂ€sta filmen? JĂ€ttesvĂ„rt dĂ„ jag inte Ă€r nĂ„gon filmmĂ€nniska alls. Men ska jag se filmer ska det antingen vara nĂ„gon "mord/polisfilm", dramakomedi eller Ă€kta kĂ€rleksblask. SkrĂ€ck tycker jag absolut inte om, vilket Ă€r min sambos första val. SĂ„ det blir en hel del diskussioner nĂ€r vi ska se film...  

Har du nĂ„gra laster? Oja... Snus, kaffe och socker. SĂ„ jĂ€kla dĂ„ligt som det kan bli alltsĂ„. 

HemmakvĂ€ll eller utekvĂ€ll? DĂ€r blir nog svaret hemmakvĂ€ll 9 av 10 gĂ„nger. Älskar verkligen hemmamys... Men visst Ă€r det trevligt att komma ut ibland med, Ă€ven om jag alltid kĂ€nner mig rĂ€tt malplacerad nowadays. 

Vad kan du inte vara utan? Mina barn och min familj sĂ„klart. Snuset. Kaffe. Min telefon. 

Konstigaste du varit med om? Oj, det vet jag inte. Eller, det har hĂ€nt en konstig sak hemma hos oss den senaste tiden faktiskt... Jag och Mattias har bytt sida av sĂ€ngen. Efter alla Ă„r ihop som jag sovit till vĂ€nster. AlltsĂ„, vem gör ens sĂ„? Det bara skedde automatiskt nĂ€r Mattias opererat sig och ville ha nĂ€ra till dörren (?) och nu bara fortsĂ€tter det. SĂ„ jĂ€kla konstigt egentligen. För mina handkrĂ€mer och sĂ„dĂ€r stĂ„r kvar pĂ„ min gamla sida. Men jag gĂ„r numera alltid till den nya sidan nĂ€r jag ska lĂ€gga mig och sova. Är det ens lagligt att byta sida av sĂ€ngen bara sĂ„dĂ€r?! 

Har du rest mycket? Nej det vill jag inte pĂ„stĂ„. Knappt alls faktiskt... Mallorca, Tunisien, Bulgarien x 2 och Kreta. That’s it under alla mina 27 Ă„r. Men jag hoppas komma ivĂ€g pĂ„ en weekend snart med Mattias, dĂ„ vi fĂ„tt resecheckar av svĂ€rmor! Det vore mysigt. 

LĂ€ser du böcker? Till och frĂ„n. NĂ€r jag vĂ€l lĂ€ser sĂ„ LÄSER jag verkligen. NĂ€stan överdrivet. Sedan kan det gĂ„ ett halvĂ„r utan att jag ens öppnar en bok. 

Gillar du att stĂ„ i köket? Svar nej. Matlagning numera kĂ€nns som ett nödvĂ€ndigt ont. NĂ„got som mĂ„ste göras dag ut och dag in. Och bakning Ă€r ju inte direkt min starka sida... Det hĂ€r med att följa recept och anvisningar Ă€r nĂ„got jag suger pĂ„. 

Har du husdjur? Nej. Som liten hade jag kanin och marsvin, sedan köpte vi katt. Som vuxen Ă€r det bara en stackars liten fisk som bott hos mig. Barnens fisk som sedan blev ingens fisk som sedan dog. Tragiskt... Ville ha katt nĂ€r jag sĂ„g en liten nĂ€bbmus hĂ€r inne, men nu nĂ€r musen Ă€r borta sĂ„ försvann kattlĂ€ngtan med. Det rĂ€cker gott och vĂ€l med barn och sambo! 

Utövar du nĂ„gon sport? Nej, men kan sakna fotbollen nĂ„got enormt. Är Ă€ven kass pĂ„ att motionera, det mĂ„ste bli Ă€ndring dĂ€r...

Kan du spela instrument eller sjunga? NĂ„gon sĂ„ngröst har jag definitivt inte. Men kan vĂ€l spela de vanliga ackorden pĂ„ en gittarr och Ă€ven en liten trudelutt pĂ„ piano. Men bara pĂ„ ren och ringrostig nybörjarnivĂ„. 

NĂ€r kĂ€nner du tillfredsstĂ€llelse? Faktiskt nĂ€r jag fĂ„r stĂ„ helt ensam och vika tvĂ€tt i tvĂ€ttstugan. Mycket tack vare att jag efter alla Ă„r av trĂ„nande Ă€ntligen fĂ„tt mitt egna lilla tvĂ€ttkrypin. DĂ€r inne kĂ€nner jag tillfredsstĂ€llelse. #wierdo. Annars gillar jag att njuta av de stunder nĂ€r nĂ„nting jobbigt eller trĂ„kigt precis har avslutats. 

Sommar, höst, vinter eller vĂ„r? Jag Ă€r definitivt ingen vĂ„r-mĂ€nniska. DĂ„ Ă€r jag som mest deppig... Vintern Ă€r vĂ€l heller ingen favorit, förutom decembermĂ„naden. Först kommer sommaren, och sedan hösten! 

MorgonmĂ€nniska eller kvĂ€llsmĂ€nniska? Verkligen sĂ„ lĂ„ngt ifrĂ„n morgonmĂ€nniska man kan bli, tror jag. Är alltid morgontrött och rĂ€tt grinig (enligt familjen) innan jag fĂ„tt mitt kaffe, fĂ„tt bĂ€dda sĂ€ngarna och "kommit i fas". PĂ„ kvĂ€llarna kommer jag sĂ€llan i sĂ€nge före 23/00-tiden. Njuter av lugnet i i det sista... Kanske dĂ€rför jag inte Ă€r nĂ„gon morgonmĂ€nnniska?! 

Hur skulle du beskriva dig sjĂ€lv? Oj... RĂ€tt blyg, tĂ€nkande, uppmĂ€rksam, ganska godhjĂ€rtad för det mesta och skitrolig humor. Jobbar lite extra pĂ„ min positiva sida som hamnar i klĂ€m sĂ„hĂ€r pĂ„ vĂ„rkanten... 

Vad gillar du hos andra mĂ€nniskor? Ärlighet, nyfikenhet, humor och öppet sinne.

Vad gick du pĂ„ gymnasiet? Barn och fritid, med inriktning social omsorg. Saknar den tiden lite, speciellt klasskompisarna! 

Är du teknisk? Inte för fem öre... Men jag har ganska lĂ€tt att lĂ€ra, sĂ„ jag klarar mig. Himla tur! 

Har du nĂ„gra egenheter? Ohja. Allt för mĂ„nga. MĂ„ste matcha barnens strumpor med resten av klĂ€derna. Sköljer alltid ut glaset 2-3 gĂ„nger innan jag dricker vatten, Ă€ven om glaset Ă€r rent. Kan inte fungera resten av dagen om jag inte bĂ€ddat alla sĂ€ngar pĂ„ morgonen. TĂ„l inte att ha saker liggandes pĂ„ bĂ€nkar, bord osv. MĂ„ste packa upp kassarna direkt nĂ€r jag kommer hem, om jag varit och shoppat. AlltsĂ„ DIREKT, hinner inte ta av mig jackan ibland. En liten slĂ€ng av nĂ„gon sjukdom kanske....? 😂

Vad gör du om 10 Ă„r? Jag tror att vi bor kvar i dethĂ€r huset i Forsa. Jag Ă€r dĂ„ 38 Ă„r (!) och Elias Ă€r 17, Edwin Ă€r 14 och Elsa Ă€r 10 Ă„r. Hur sjukt lĂ„ter inte det? Tror (och hoppas) att livet bestĂ„r av fotbollstrĂ€ningar eller andra hobbies för barnen, lungt helgmys, semestrar, lite ensamtid med Mattias och kanske nĂ„got nytt spĂ€nnande jobb? Bring it on livet! 

mĂ„ndagsrycket... đŸ’ȘđŸŒ

Helgen har passerat och jag har fĂ„tt njuta av bĂ„de dop och skitsjuka. Lagom blandning. Men som vanligt försvann helgen i ett naffs och vi blev Ă€ven tvungna att vinka hejdĂ„ till Elias. 

Helgens höjdpunkt var att fĂ„ dela Otilias dopdag med henne och hennes familj. SĂ„ fint sĂ„. Är glad att dom höll dopet hĂ€r i Forsa och inte pĂ„ Gotland, det hade blivit lite klurigare... Elsa fick följa med pĂ„ dopet, men tyckte vĂ€l inte direkt att dopcermonin var nĂ„gon succĂ©. Det tyckte i och för sig inte dopbarnet sjĂ€lv heller. NĂ€r Otilia grĂ€t sĂ„ svarade Elsa, hehe. Desto roligare var det att fĂ„ trĂ€ffa sin kompis pĂ„ lite nĂ€rmare hĂ„ll under dopfikat. 

Medan jag och Elsa var pĂ„ dopet hade Mattias, Elias och Edwin haft hĂ€rligt grabbmys. En skotertur ut pĂ„ isen, i det ljuvliga vĂ€dret. Sedan var dom tvungna att avbryta dĂ„ Sector Alarm ringde till Mattias och berĂ€ttade att brandvarnaren i kĂ€llaren pep. DĂ„ fick dom brĂ„ttomt hem! Som tur var berodde det pĂ„ "rökpuffar" frĂ„n pannan. Men vilken trygghet det Ă€r att ha Sector Alarm inkopplat i huset alltsĂ„. Dom var beredda att skicka ut en vĂ€ktare som skulle kolla lĂ€get, men nu hann ju Mattias hem före... SĂ„ fort brandlarmet gĂ„r (eller inbrottslarmet) sĂ„ ringer dom oss direkt, en kamera slĂ„s pĂ„ i vĂ„rt hus och dom kan se allt som hĂ€nder. Och i vĂ€rsta fall skickar dom dit vĂ€ktare/brandbil/polis. Guld vĂ€rt, vare sig man Ă€r hemma eller inte. En extra trygghet Ă€r just "trygghetslarmet" med. Det funkar som sĂ„ att vi bara trycker in en knapp, sĂ„ kommer vi i kontakt med larmcentralen. Det kan man göra om man till exempel kĂ€nner sig otrygg hemma, kanske att nĂ„gon Ă€r utanför huset eller liknande. DĂ„ skickas en vĂ€ktare ut direkt. Ja, ett bra larmsystem Ă€r verkligen en billig försĂ€kring! 

Helgens sĂ€msta var helt klart min lilla skitsjuka... Vet inte vad som hĂ€nde, men klockan 05 pĂ„ söndagsmorgonen vaknade jag och mĂ„dde lite illa. TĂ€nkte gĂ„ och kissa, men blev kvar pĂ„ toan av andra skĂ€l. Fick sedan springa pĂ„ toaletten hela morgonen och var helt slut nĂ€r klockan var morgon pĂ„ riktigt. BĂ€ddade ner mig uppe i Elias sĂ€ng, nĂ€ra till toaletten pĂ„ övervĂ„ningen. Men jag mĂ„dde inte illa alls, hade inte ont i magen heller och kĂ€nde mig allmĂ€nt frisk. MisstĂ€nkte nĂ„gon form av matförgiftning, men man brukar vĂ€l vara sĂ€mre dĂ„? Eller iallafall ha ont och kĂ€nna illamĂ„ende? Och jag krĂ€ktes ju inte heller. Nu var jag ju liksom hungrig under tiden, och mĂ„dde nĂ€stan som vanligt. LĂ„g Ă€ndĂ„ i sĂ€ngen hela förmiddagen och vilade, var ju trött efter morgonens bestyr... Sedan klev jag upp, duschade och Ă„t som vanligt. Inga mer toalettbesök. SĂ„ det var nog bara nĂ„got tillfĂ€lligt. 

Skönt att det gick över sĂ„ fort. Skyndade mig ut med resten av familjen innan solen försvann. Andas lite ny frisk luft och samla lite solenergi efter den trötta förmiddagen... Sedan kollade vi pĂ„ hockey och hĂ€ngde i soffan halva kvĂ€llen. Eller knappt det. Jag gick och la mig supertidigt, behövde sova ikapp nĂ„gra timmar! 

Idag Ă€r det mĂ„ndag. Vi har kickstartat rejĂ€lt... Eftersom hemmet inte fick speciellt mycket omsorg under helgen fanns det en del att hugga tag i om man sĂ€ger sĂ„. BĂ€dda rent i sĂ€ngarna, tvĂ€tta, vika tvĂ€tt, stĂ€da bĂ„da toaletterna, damma, torka av köksskĂ„pen, vattna blommor, dammsuga och torka golven lite snabbt. En stĂ€dning som jag gjorde pĂ„ tvĂ„ timmar förr i tiden, idag tar ett sĂ„dant "ryck" en hel jĂ€kla dag. Men barnen mĂ„ste ju sĂ„klart underhĂ„llas och matas dom med. Vi behövde Ă€ven en frisklufts-paus sĂ„ vi gick ut och njöt av solen en bra stund ocksĂ„. Edwin busade i snön och Elsa invigde sittdelen i vagnen. 

PĂ„ eftermiddagen var jag lagomt mör och nöjd. SvĂ€ngde ihop en köttfĂ€rssĂ„s till middag, sedan lĂ€mnade vi vĂ„rt nystĂ€dade hem och Ă„kte till söderhamn. Lite kvĂ€llskaffe, lek och bebisgos med vĂ„ra vĂ€nner! Alltid trevligt. Synd sĂ„klart att vi inte bor lite nĂ€rmare varandra, men vi Ă€r rĂ€tt duktiga pĂ„ att umgĂ„s Ă€ndĂ„. 

Vi kom hem sent sĂ„ det blev kvĂ€llsfika pch hopp i sĂ€ng direkt för Edwin. Elsa sov en stund i bilen sĂ„ hon fick busa en stund extra, sedan fick hon premiĂ€rsmaka vĂ€lling. Det verkade gĂ„ hem! Hon Ă„t upp allt i flaskan, sedan somnade hon sött... 

Nu Ă€r det dags att sova för mig med. En bra dag lider mot sitt slut. Nöjd med stĂ€dningen och fint umgĂ€nge, men kanske allra mest nöjd över att jag ÄNTLIGEN har bokat kyrkan till Elsas dop. Det har verkligen legat över mig i en evighet och jag har bara kĂ€nt blÀÀÀÀÀ. Har varken haft ork eller lust att ens tĂ€nka pĂ„ det. Men helgens dop gav mig en liten spark i baken, sĂ„ nu Ă€r det fixat. Det blir inte för ens i juni, sĂ„ Elsa hinner bli 9 mĂ„nader. Men vad gör det om hundra Ă„r? 

(null)

(null)

(null)

(null)







fredagsfeeling... đŸ’ƒđŸ»

Idag Ă€r det fredag och veckan lider mot sitt slut. En vanlig vecka med nĂ„gorlunda rutiner, som vanligt nĂ€r Elias Ă€r hos oss. HĂ€mta pĂ„ skolan, laga middag i tid, fotbollstrĂ€ning, komma ihĂ„g att packa gympa/badklĂ€der samt frukt/utflyktsfika och sĂ„ vidare. Man anvĂ€nder huvudet lite mer dessa veckor. En jĂ€kla tur att soptunnan inte ska ut de veckor vi har Elias, det hade vi aldrig fixat. Det Ă€r liksom vĂ„r livsviktigaste uppgift de veckor han Ă€r hos sin mamma. Veckans enda mĂ„ste liksom. Fast jo, vi har glömt att stĂ€lla ut den trots det... 

Dagens humör: pĂ„verkad av sol (för tredje dagen) och lite takdropp. Med andra ord: rĂ€tt glad. Livet blir faktiskt lite ljusare nĂ€r solen visar sig. No shit? 

Dagens pluspoĂ€ng: nĂ€r man Ă€r ensam med tre barn och har hunnit klĂ€ pĂ„ allihopa, gjort frukost, bĂ€ddat alla sĂ€ngar, startat en diskmaskin, dammsugit, torkat golven och fĂ„tt pĂ„ alla barnen ytterklĂ€der innan klockan 10:00 Ă€r man bra jĂ€kla nöjd. Gjorde en high five med mig sjĂ€lv nĂ€r vi kommit ut i solskenet.  

Dagens hĂ€rliga: Mattias slutade extra tidigt idag och kom hem och Ă„t lunch med oss. Sedan fick jag krypa ner med en trött Elsa och somna medan han röjde i köket. KĂ€rlek! 

Dagens mest obehagliga: hĂ€nde efter tuppluren med Elsa, eller typ nĂ€r jag sov som skönast. DĂ„ kĂ€nner jag hur nĂ„gon killar mig pĂ„ fötterna. Drar ilskt undan dom och vĂ€grar titta upp, men sĂ„ killas det till igen. Jag spĂ€rrar upp ögonen, arg som ett bi, och dĂ€r stĂ„r svĂ€rmor och gormar att hon vill ha kaffe och hinna trĂ€ffa Elsa innan hon ska Ă„ka. Hipp hurra vilket hĂ€rligt uppvaknande. Tur för henne att hon hade köpt fina pyjamaser frĂ„n H&M till lillan, och helggodis till grabbarna. DĂ„ försvann min ilska lite... 

Dagens grattis: gĂ„r till vĂ„ran Elsa som blir 6 mĂ„nader idag. AlltsĂ„ ett helt halvĂ„r. Hur gick det till? Grattis vĂ„r Ă€lskade favorittjej. 

Dagens middag: tacos, what else? NĂ€stan sĂ„ att jag tröttnat pĂ„ tacos nu... Åt det Ă€ven i onsdags nĂ€r jag fick följa med mamma pĂ„ hockey. Vilket förövrigt var en underbar kvĂ€ll. Bara hon och jag! 

Dagens suck: brĂ„kiga bröder som inte kan hĂ„lla sams... Den ens retas nĂ„ fruktansvĂ€rt och den andra tar allt pĂ„ blodigt allvar. Ja, idag fick dom tv-spelsförbud efter att jag sagt Ă„t dom 711 gĂ„nger. Och det straffet tar hĂ„rt minsann! 

Dagens utflykt: Ă€ntligen kom vi ivĂ€g och hĂ€lsade pĂ„ min farmor och farfar. Dom blir sĂ„ glada för att fĂ„ trĂ€ffa barnen! Idag fick grabbarna prova att göra egen juice med gammelfarfar. En himla smart maskin, bara att hĂ€va i frukter sĂ„ "centrifugerade" den och Ă„t upp allt skal och alla kĂ€rnor. Ut kom pinfĂ€rsk fruktjuice som smakade hur gott som helst. En sĂ„n skulle man ha! 

Dagens mest behövliga: hĂ„rtvĂ€tt för morsan... Det Ă€r farligt med vintern, för om hĂ„ret Ă€r skitigt och ruffsigt Ă€r det bara att gömma sig i en mössa om man ska pĂ„ affĂ€ren tex. Men till slut inser man ju att det fasen Ă€r dags. Och wow, man blir ju en ny mĂ€nniska direkt?! Elsa fick bada och tvĂ€tta sitt hĂ„r hon med. Fredagsfina brudar i familjen... Vi ska ju minsann pĂ„ dop imorgon, sĂ„ lite fĂ„r vi vĂ€l anstrĂ€nga oss! 

Dagens bĂ€sta: var sĂ„klart att BrynĂ€s vann den sista och avgörande matchen mot LuleĂ„ vilket betyder att dom gĂ„tt vidare till kvartsfinal. Tjoho. Även om det blir svĂ„rt mot VĂ€xsjö sĂ„ kĂ€nns det himla gött att inte Ă„ka ur först av alla... Men jag Ă€r ju en optimist (iallafall som sportsupporter) och tror pĂ„ sm-final. 

(null)

(null)

(null)

(null)

kĂ€mpar vidare... đŸ’ȘđŸŒ

Ja, jag kĂ€mpar vidare tillsammans med vĂ„ren. Men det gĂ„r lite trögt pĂ„ bĂ„da fronterna fĂ„r jag vĂ€l lov att sĂ€ga... Men Ă€n ger vi inte upp. Det vĂ€nder snart.

HĂ€r har vi kickat igĂ„ng en ny vecka. Med mĂ€ngder av snö. Vet inte hur mĂ„nga gĂ„nger jag var ute och skottade igĂ„r? Och efter varje gĂ„ng kom plogbilen och det bildades en ny kant vid infarten och postlĂ„dan. Svettigt... Men det var ett nödvĂ€ndigt ont för att kunna hĂ€mta Elias pĂ„ skolan! 

Resten av mĂ„ndagen blev riktigt lugn. SlĂ€ngde ihop en god pastasĂ„s till middag, sedan kollade vi pĂ„ hockey och pysslade lite innan lĂ€ggdags... 

Idag har vi tisdagen pĂ„ besök. Dagen startade som vilken dag som helst. Morgonmys i sĂ€ngen med barnen! Är tacksam för att Elsa Ă€r lika morgontrött som sin mor, fĂ„r njuta av det sĂ„ lĂ€nge det varar... Edwin dĂ€remot Ă€r riktigt morgonpigg, men han gĂ„r upp sjĂ€lv och lĂ€gger sig framför teven. Gör frukost om han Ă€r hungrig. Sedan vĂ€ntar han tills han hör att Elsa vaknat innan han kommer in till oss, min snĂ€lla lilla goskille. 

Dagen har vi Ă€gnat Ă„t att ta tag i vĂ„rt halvt förfallna hem. Dammsugit, tvĂ€ttat en massa, stĂ€dat badrummet och sĂ„dĂ€r. ÄNTLIGEN. Men vi har Ă€ven hunnit dricka kaffe och pratat lite skit med Carro som kom hit. Bra förmiddag! Efter lunchen Ă„kte jag, Edwin och Elsa och handlade. Sedan hĂ€mtade vi upp Elias pĂ„ skolan. 

Eftermiddagen har gĂ„tt i ett ungefĂ€r. Lagat middag, underhĂ„llit barn och hĂ€ngt tvĂ€tt. NĂ€r Mattias kom hem högg vi i pĂ„ maten som idag blev öring med potatis, broccoli och sĂ„s. Alltid en tiopoĂ€ngare! Sedan Ă„kte Elias och Mattias pĂ„ fotbollstrĂ€ning, en taggad kille. Under tiden var Edwin ute och lekte och jag myste/vilade med Elsa i sĂ€ngen. Hon somnade, sĂ„ nĂ€r Edwin kom in hann vi spela lite tv-spel tillsammans. Myspys! 

KvĂ€llen gick Ă„t till att kvĂ€llsfika tillsammans och sedan bada/duscha barnen. Ett jĂ€kla projekt. Nog för att grabbarna kan duscha sjĂ€lva, men det brukar ju ta lite extra lĂ„ng tid dĂ„, sedan ska det ju Ă€ven smörjas in och klippas naglar pĂ„ alla tre. Men tillslut var alla rena och fina, redo för sĂ€ngen! 🌙

Nu ska Ă€ven vi vuxna sova snart. Det Ă€r en ny dag imorgon! Elias ska bland annat till tandlĂ€karen, och jag har lovat Edwin att köpa slajm. Tjoho... PĂ„ eftermiddagen/kvĂ€llen ska jag fĂ„ följa med mamma till GĂ€vle pĂ„ hockey, helt ensam. Hur mysigt som helst, lĂ€ngtas! 

(null)

(null)

(null)

vĂ„rdippen... 😼

KÀra dagbok, det verkar inte som att jag har tid med dig. Eller snarare att tiden inte rÀcker till, till allt man vill hinna med...

Det sĂ€gs iallafall att det Ă€r vĂ„r pĂ„ gĂ„ng nu. Med snö upp till fönsteren, Ă€nnu mer snö som faller och kalla minusgrader. Men fĂ„glarna kĂ€nner iallafall pĂ„ sig att dom borde börjat kvittra vid den hĂ€r tiden. Samma lika med mitt inre... "vid den hĂ€r tiden brukar ju vĂ„rdepression komma, sĂ„ vi kör la igĂ„ng med den Ă€ven fast det Ă€r vargavinter va?".  VĂ€lkommen. Vet att det blir sĂ„hĂ€r varje Ă„r, det gĂ„r liksom inte att undvika. SĂ„ det Ă€r lika bra att vĂ€lkomna den lilla vĂ„rdippen med öppna armar. KĂ€nslan av instĂ€ngdhet efter vintern, noll motivation, vantrivsel i hemmet, lĂ€ngtan efter vĂ€rmen, kĂ€nslan av att leva i ett ekorrhjul, en försvunnen vilja och en ork som inte finns. Typ sĂ„... 

Det Ă€r nog tur att man inte lĂ€ngre bara kan bĂ€dda ner sig och sova bort dagarna, för livet med barn gör Ă€ndĂ„ att man orkar och försöker. Tack ungar! 

I veckan har det inte hĂ€nt speciellt mycket. Vardag pĂ„ hemmaplan. En del besök som piggat upp och nĂ„gra korta utflykter för att ladda om. Edwin lyxade Ă€ven till det med en övernattning hos sin mormor och morfar, sĂ„nt som en 4-Ă„rig storebror behöver ibland. Men det mĂ€rktes att Elsa tyckte att det saknades nĂ„gon hĂ€r hemma... Hon tittade runt extra mycket och speciellt nĂ€r vi var uppe i Edwins rum och stĂ€dade ihop leksaker. DĂ„ vred hon huvudet likt en uggla och undersökte varenda liten vrĂ„. För dĂ€r brukar ju brorsan vara. Himla fint att se... 

Annars har veckan mest bestĂ„tt av de vanliga gamla sysslorna. StĂ€da, laga mat, tvĂ€tta, blanda ersĂ€ttning, bada ungar och plocka i/ur diskmaskinen. Ekorrhjul var det ja. 

IgĂ„r försökte vi iallafall lyxa till fredagen med god middag, kladdkakebak och godis i soffan. Peter kom Ă€ven hit och sov över sĂ„ vi vuxna kollade pĂ„ bĂ„de Johan Glans och David Batras shower och skrattade halvt ihjĂ€l oss innan vi somnade. Behövligt... Och idag har vi fĂ„tt njuta av strĂ„lande sol, lördagen till Ă€ra. Mattias och Peter försvann tidigt pĂ„ angeltvĂ€vling sĂ„ jag och barnen fick klura ut vĂ„r dag sjĂ€lva... 

Vi packade in oss i bilen och Ă„kte till stan, till gammelmormor. DĂ€rifrĂ„n tog vi en promenad ner mot hĂ„staholmen. Fantastiskt vĂ€der! Elsa sov gott i vagnen och Edwin hade turen att bli dragen i pulkan. Vi var ute i tvĂ„ timmar och bara njöt... Även lite secondhand shopping hann vi med, vilket ocksĂ„ piggade upp. Har lĂ€nge letat klĂ€der i strl 74 till Elsa, men det har varit sĂ„ urplockat pĂ„ alla secondhandbutiker ett tag nu. Men idag hittade jag en body, en pyjamas, en sommartunika och en jĂ€ttefin kofta. Koftan fick hon prova pĂ„ en gĂ„ng och jag Ă€lskar den! Lite loppislycka Ă€r aldrig fel. 

Resten av lördagen har varit lugn. Pizza till middag, vilostund bredvid en gosig Elsa, bad/dusch av bĂ„de ungar och vuxna, soffhĂ€ng och teve. Var ju tvungna att se vilket bidrag som gick vidare till eurovision. Har inte sett en enda deltĂ€vling i Ă„r, sĂ„ jag hade verkligen noll koll. Sedan vi skaffade Cmore och netflix har tv-tittandet förĂ€ndrats en del. Tittar typ aldrig live pĂ„ nĂ„gonting annat Ă€n hockey, och de fĂ„ program eller serier som intresserar mig plöjs liksom igenom nĂ€r det passar. Men nu Ă€r det tomt pĂ„ seriefronten. Tror det Ă€r dags att köra igenom greys anayomy igen. Var ett halvĂ„r sedan sist ju. Crazy! 

Nu ska jag sova sĂ„ jag fĂ„r nĂ„gra timmars sammanhĂ€ngade sömn. VĂ„ran lilla klocka brukar vakna nĂ„gon gĂ„ng mellan 03:30-04:30 för att Ă€ta. Men tĂ€nk vad utvilad jag skulle vara om jag kunde somna lite tidigare om kvĂ€llarna... För Elsa sover i princip alltid nonstop mellan 20:00-04:00ish och sedan till 08-tiden igen. Men nĂ€, jag har Ă„ter igen blivit en nattuggla. Vet ju att det hĂ€r med sömn och mĂ„ende hĂ€nger ihop (liksom trĂ€ning) sĂ„ egentligen Ă€r det vĂ€l bara att sĂ€tta igĂ„ng och börja förĂ€ndra... 😏

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



mot vĂ„ren... đŸŒ±

Dagarna och veckorna rusar ivÀg och jag hinner inte riktigt med mig hÀr inne. Har nÀmligen börjat spela wordfeud igen. (Och sÄ har jag ju tvÄ barn, ibland tre, att ta hand om. Sen har vi ju tvÀttkorgen som oftast svÀmmar över, hungriga magar att mÀtta, dammrÄttor att jaga och sÄ mÄste man sova nÄgon timme innan karusellen börjar om...) Livet med andra ord.

Förra veckan var vi fem i familjen. Elias kÀmpade pÄ i skolan de första dagarna, sedan fick han vara hemma resten av veckan dÄ en hemsk hosta kom pÄ besök. Mattias var sjukskriven veckan ut, sÄ det blev som en lÄnghelg med hela familjen samlad. Myspys. Och en del brÄk och kaos!

En dag var Carro och Elwira hĂ€r och busade. Edwin packade Ă€ven vĂ€skan och Ă„kte till gammelmormor för en övernattning. Myspys tyckte han... Vi lyckades Ă€ven fĂ„nga den lilla nĂ€bbmusen och har varket hört eller sett nĂ„gon mer mus sedan dess. Hallelujah. 

Helgen firade vi in med tacos och alldeles för mycket godis. Som sig bör. Om man inte har en sockerfri mĂ„nad förstĂ„s. Men det gick Ă„t skogen första helgen. Vad hade jag vĂ€ntat mig? FĂ„r börja lite mer realistiskt och begrĂ€nsa sockerintaget till helgerna. Som normala mĂ€nniskor alltsĂ„... Annars har helgen mest bestĂ„tt av att köpa, sortera och byta fotbollskort och hockeykort. Barnens nya hobby. Och min! Ibland tittar jag i barnens album och sorterar korten efter att ungarna har somnat till och med... 

Vi gjorde Ă€ven lite utflykter med Elias och Edwin i helgen. PĂ„ lördagen var det min och Elias dag... Först Ă„kte vi till stan och hĂ€mtade en kasse med 250 hockeykort som vi fĂ„tt köpa billigt. Elias visste ingenting, men fick sedan öppna kassen nĂ€r vi Ă„kte vidare mot GĂ€vle. Den lyckan!!! Han tittade pĂ„ hockeykorten hela vĂ€gen, haha. Innan vi kom fram till GĂ€vle stannade vi Ă€ven pĂ„ Mcdonalds i Söderhamn. MĂ€tta och belĂ„tna kom vi sedan till Gavlerinken för att heja pĂ„ BrynĂ€s. En bra match fick vi se, som dom vann. Men det blev sent... Kom hem strax efter 22-tiden, trodde Elias skulle somna pĂ„ hemvĂ€gen men det gjorde han inte. Han ville hem och sortera hocketkorten ju. En mysig dag och kvĂ€ll med min Ă€lskade bonus! 

Dagen efter var det Edwins tur att Ă„ka pĂ„ Ă€ventyr. NĂ„got han lĂ€ngtat till i flera flera veckor... NĂ€mligen Babblarna-teatern. Bara han och pappsen. Han var alldeles lyrisk nĂ€r han kom hem och ville visa bilder och filmer. Han hade ju till och med kramats med nĂ„gra av dem. En bok hade han fĂ„tt köpa med, sĂ„ vi hade en galet lycklig Edwin sedan. VĂ€rmer i mammahjĂ€rtat! 

Nu har en ny vecka dragit igĂ„ng och vi Ă€r redan inne i Mars mĂ„nad. KĂ€nns galet att vi har sĂ„ kallt och onormala mĂ€ngder snö, men snaaaaaaaart Ă€r det ju faktiskt vĂ„r. Och jag har nog aldrig lĂ€ngtat sĂ„ mycket... Att ha bebis pĂ„ vintern gör att man bli lite instĂ€ngd faktiskt. Är det kallt och snöigt gĂ„r man ju gĂ€rna inte ut med dom smĂ„ liven. Och det blir svĂ„rt att göra lĂ€ngre utflykter. Skotern har bara fĂ„tt Ă„ka korta svĂ€ngar bakom huset iĂ„r... Men sĂ„ fort snön försvinner ska jag flytta ut. Typ. KĂ€nner hur kroppen skriker efter sol och friskluft.

Den hĂ€r mĂ„ndagen spenderade jag och barnen pĂ„ bortaplan. Vi hĂ€lsade pĂ„ Elin och LinnĂ©a i Söderhamn. Lunch, kaffe, lek, bebismys, promenad i solen och lite mer kaffe.  Vad mer kan man begĂ€ra? HĂ€rlig start pĂ„ veckan. 

Men nu har klockan tickat ivĂ€g och mĂ„ndag har blivit tisdag. Borde sova, men jag kĂ€nner hur ett obehag sprider sig i kroppen. Halsont, fryser, ont i kroppen och tĂ€ppt i nĂ€san. Det kom liksom frĂ„n ingenstans ikvĂ€ll. Antar att det Ă€r min tur att bli dunderförkyld nu, som resten av sveriges befolkning Ă€r/har varit. Dessa tider alltsĂ„... KĂ€mpa pĂ„ nu vĂ„ren!!! 

(null)
(null)
(null)

RSS 2.0