Ă€kta fredagsfeeling... đŸŒ·

En hel vecka har passerat och precis som vanligt förundras man över hur fort tiden verkligen gĂ„r. BĂ„de skönt och lĂ€skigt. Skönt för att vĂ„ren nĂ€rmar sig, men lite vemodigt att barnen vĂ€xer för fort... 

Hur som helst, vi har haft en bra vecka. Lagom blandning mellan hemmamys, nyttogöra och Ă€renden pĂ„ stan. Vi började lugnt och avslutade med lite mĂ„sten, sĂ„ nu kĂ€nns det liksom skönt att göra helg. En kĂ€nsla som annars försvinner lite med mammaledigheten. 

I onsdags hade Elsa tid för 6-mĂ„naderskontroll pĂ„ bvc. Edwin fick mysa hos gammelmormor medans. Äta vĂ„fflor och bygga lego, inte mycket som klĂ„r det... Med Elsa sĂ„g allt bra ut och hon följer sina lĂ€ngd- och viktkurvor bra, till och med "bĂ€ttre Ă€n perfekt" för att anvĂ€nda lĂ€karens ord. Numera vĂ€ger hon 8,8 kg till sina 69 cm. Mammas stortjej, som nu dragit ifrĂ„n brorsan nĂ€r han var ett halvĂ„r. Allt annat sĂ„g ocksĂ„ bra ut, men hon har fortfarande en massa torrflĂ€ckar och röda prickar som vi tampas med. Vi har fĂ„tt bĂ„de miniderm och mildison utskrivet tidigare, men nu fick vi Ă€ven hĂ€mta ut canoderm för att prova om det blir bĂ€ttre. Men det Ă€r nog bara att kĂ€mpa pĂ„, snart kommer vĂ„ren med fuktigare luft. Behövligt.

PĂ„ torsdagen hade vi en trevlig förmiddag hĂ€r hemma med besök. Elin och LinnĂ©a kom hit och livade upp oss. Fina tulpaner hade dom med sig med, sĂ„ snĂ€llt. Vi drack kaffe, gosade med smĂ„tjejerna, busade ute med Edwin och Ă„t korv med bröd till lunch. Sedan fick vi förstĂ€rkning i form av min kusin Frida, hennes bĂ€sta kompis Jennie och lilla Stella. NĂ€stan som öppna förskolan hĂ€r hemma! 

PĂ„ eftermiddagen kom mamma hit och passade barnen medan jag Ă„kte till stan för ett möte med chefen, facket och personalavdelningen. Är med i en turlista nu dĂ€r det söks interna jobb inom kommunen. MĂ„let Ă€r sĂ„klart att alla vi som blivit "överflödiga" nu ska fĂ„ nya jobb, sĂ„ gott det gĂ„r. VĂ€rsta scenariot Ă€r att vi blir uppsagda, men vi hĂ„ller tummarna... Vettetusan vad jag ska hitta pĂ„ annars? Krypa tillbaka till DackĂ„s? Studera vidare? Jaja, den snön skottar vi dĂ„. 

Idag vaknade vi upp till fredag. BÄde barnen vaknade klockan 07:00, sent för att vara Edwin men tidigt för att vara Elsa. Vi lÄg kvar i sÀngen och myste en stund innan vi klev upp och kokade kaffe och gjorde frukost.

Sedan hade vi en lugn och skön förmiddag hemma. Hade inget planerat alls, och sĂ„nna gĂ„nger kan man faktiskt fĂ„ en del gjort om man har tur. NĂ€r man inte har nĂ„n press. Det blev tvĂ„ maskiner tvĂ€tt och ett varv med dammsugaren. BestĂ€llde Ă€ven dopinbjudningar och nĂ„gra smĂ„ pĂ„skpresenter som jag tror grabbarna kommer att uppskatta. Fixade nĂ€mligen tvĂ„ stora pĂ„skĂ€gg i onsdags efter bvc-besöket. Har fyllt dom med lite roligt godis, varsitt kortspel, fotbollskort, en liten leksak, ett varsitt klĂ€desplagg och sen stoppar jag i det som kommer med bestĂ€llningen. Jag tror att pĂ„skharen hejar pĂ„ Barcelona om jag sĂ€ger sĂ„... 😅

Efter lunchen gick vi ut sÄ att Elsa fick sova i vagnen och Edwin fick busa i snöhögar. Solen lyste med sin frÄnvaro men det var skönt att fÄ andas lite. Sedan var vi redo att lÀmna hemmet en stund.

Edwin och Elsa fick mysa med mormor och morfar medan jag Ă„kte till stan för att utrĂ€tta en hel del Ă€renden. SĂ„ himla skönt att Ă„ka sjĂ€lv dessa gĂ„nger tycker jag, fĂ„ koncentrera sig helhjĂ€rtat pĂ„ det som ska göras liksom. Började med att bestĂ€lla en Forsa-overall till Elias pĂ„ Intersport. Han hade redan varit och provat och bestĂ€llt en med Johanna, men det kĂ€nns som att det Ă€r lika bra att ha en overall pĂ„ bĂ„da stĂ€llena. Blir nog jobbigt att skicka emellan vid veckobyte, skulle nog glömmas hĂ€lften av gĂ„ngerna. SĂ„ nu Ă€r han dubbelt rustad för alla fotbollstrĂ€ningar! 

NĂ€sta uppgift var att hitta en present till svĂ€rmor som fyller Ă„r imorgon. Även det gick smidigt faktiskt. En fin sommarblus till hennes utlandsresa som sker snart. Och i bara farten blev det ett varsitt plagg till barnens pĂ„skĂ€gg dĂ„. SĂ„ kan det bli...

LÀmnade centrum och Äkte till Ica maxi för att trÀngas med alla andra helghandlare. Mamma hade bestÀllt rotfruktschips dÀrifrÄn, sÄ jag passade pÄ att handla lite helggott jag med. Sedan var det bara en uppgift kvar: köpa snus pÄ kioskpiraten. Skönt att rulla hemÄt sen, nöjd och glad. HÀmtade barnen och kom i princip hem till ett dukat bord. Tom och Mattias hade bestÀllt hamburgare som vi högg in pÄ!

Resten av fredagen har varit lugn och skön. Elsa har legat framför brasan och vĂ€drat rumpan medan vi andra satt vi köksbordet och spelade spel med Edwin. Lagomt anstrĂ€ngande. Sedan blev det lite choklad och tv-mys innan barnen somnade. Elsa har ju börjat med vĂ€lling och det verkar vara en hitt, hennes kvĂ€llsmys liksom... Vi vuxna blir vĂ€l vakna en stund till, men vi Ă€r trött vi med. Kryper nog ner i sĂ€ngen om en stund och laddar för morgondagen. Det vankas klĂ€dbytardag med Johanna imorgon, plus lite kalas för svĂ€rmor! 

(null)

(null)








Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0