en liten hemlis

Jo, det skulle kanske ha varit en hemlis. Men vi berättade för barnen, och dom i sin tur berättade för varenda människa dom såg. "VI SKA BLI STOREBRORSOR!" 


Så nu är det ingen hemlighet längre. Det ligger tydligen en liten bebis i min mage. Någon som inte alls ingick i våra framtidsplaner egentligen... Men om graviditeten går vägen så välkomnar vi honom/henne med öppna armar såklart. Det är inte dags för än i september, så mycket kan ju hända. Men nu har jag iallafall fått svar på varför jag varit så trött, kissnödig, varför magen kännts så pluffsig och varför mensen var två veckor "sen". 

Allt känns fortfarande väldigt nytt och konstigt. Jag var som sagt klar med "dethär" på det psykiska planet. Jag var helt hundra på att jag inte ville ha fler barn. Så detta kom som ett slag i ansiktet lite. Dels för att det finns människor som försöker få barn i flera år utan att lyckas, och så kommer jag och bara blir gravid utan att ens försöka, så det känns som jag inte förtjänar det liksom... Det känns orättvist. Men det känns även som någonting jag inte har makten att styra över. Nu är det såhär, och vi ska göra det bästa möjliga. 

Tror det mest är jag som kämpar med hjärnspökena... Pappan och storebröderna är himla glada och förväntansfulla. Elias hoppas att det är tre stycken och Edwin kommer med fina namnförslag hela tiden. 


ibland tar livet över

Men hjälp vad jag varit frånvarande och trött den senaste tiden. Jag skojar inte om jag säger att jag sovit mellan 20-08 hela helgen... En välbehövlig ledig helg med onormalt mycket sömn. Men jag har varit rätt risig med feberfrossa och halsont med, så det är väl ganska förklarligt. 


Hur som helst, jag hoppas att det vänder snart. Inte roligt att vara trött och hängig hela tiden... 

I veckan har jag kört hårt med två utbildningsdagar och ett nattpass. Lärorikt men rätt tufft att jobba natten när jag började känna mig sjuk. Men det gick. Även fast jag fick jobba över på fredagmorgonen... 

Resten av fredagen hängde vi i skogen med min tremänning Emil från stockholm. Packade fikaväskor, skattjakt och kojmys. Riktigt mysigt och roligt. Sedan gick vi in en stund och målade och fikade ännu mer. Fredagkvällen gick åt till att vräka i oss chips och sedan däckade jag tiiiiiiidigt. 

I lördags åkte vi till en annan Emil. Jag, Carro och hennes mamma hade planerat in en babyshower för hennes syster Helen. Emil ska alltså bli storebror. Edwin följde också med och lekte, fikade och stojade för fulla muggar. En trevlig dag. Jag och lilleman svängde in hos farmor och farfar i bobygda med, där fick vi lite mat och fika. 

Väl hemma var jag sjukt trött. Det blev en dusch, lite götta och sedan hopp i säng. Somnade före Edwin och sov i en sisådär 13 timmar. Vadå trött? Heheheheh. 

Nu är det söndag och familjen är komplett igen. Hoppas jag piggnar på mig lite och att veckan blir någorlunda bra. Har en hel del att gå igenom, men vi får försöka göra det bästa av situationen. Ibland tar livet spännande vändningar, som inte ingått i någon plan alls... 

hejdå jobbhelgen

Helgen kom och helgen gick... Men det var en såndär bra jobbhelg utan nattpass och utan sena kvällar. Dessutom hade jag ju tagit semester på lördagen för att kunna vara med och fira Elwiras dop. En jättefin dag med en huvudperson som var så glad och lugn hela tiden. Fint i kyrkan, fina presenter, gott fika och trevliga människor. 

Full pott alltså. Av oss tjejer fick hon en såndär stor personlig födelsetavla "skala 1:1 av Elwira Carolin Björklund" och en personlig sagobok som handlade om henne och hennes föräldrar. Tack för att jag fick vara med och dela dagen mer er! 

Resten av lördagen här hemma gick åt till att mysa med familjen, laga middag, klippa ihop en film från dopet (också en liten present från mig, filmade nästan allt och knäppte massor av kort som jag gjorde en film av med fin musik till) och sedan blev det soffhäng resten av kvällen. 

Söndagen innebar jobb mellan 10-20. Pussade Elias hejdå på morgonen eftersom han skulle hem till mamma under dagen... Timmarna på jobbet flög iväg. En riktigt bra och mysig dag. En av ungdomarna fyllde 18 år så det blev somalisk födelsedagsfest. Himla roligt och spännande! 

Efter att jag hade slutat skyndade jag mig till Maxi för att köpa lite nya murgrönor. Två runda till köket och en hängande att ha på skänken i vardagsrummet. Bort med rumsgranen och dom vissna gamla murgrönorna... 

Idag är det måndag. En ledig dag enligt schemat. Men jag och Edwin har ändå haft fullt upp hela dagen. Strax innan 09-tiden åkte vi till dagis för att hälsa på lite. Egentligen är lilleman ledig tills nästa vecka, men efter ett 7 veckors långt jullov kan man behöva mjukstarta lite... Mammas stora kille som börjat på storavdelningen! Vi hade planerat med fröknarna att vara där på förmiddagen bara, så han fick känna sig för. Och det gick alla tiders! Inga problem att skaffa nya vänner där inte, känns himla bra. När vi var ute så glömde Edwin att jag var där, så då gick jag in och skrev nya scheman till både han och Elias. Behövde uppdateras lite nu när Mattias inte är pappaledig på fredagar längre. Skönt att vara på banan och ha koll. 

Strax efter 11-tiden åkte vi hemåt, mot lillemans vilja. Eller hem och hem... Vi åkte till Carro och Elwira. Där blev det fika och en underbar promenad i vintersolen. Tankad mer energi till tusen! 

Resten av dagen har vi spenderat hemma. Ätit lunch, byggt pärlplattor, eldat, kört ett tvättmarathon och bara myst omkring. Till middag år vi ugnsfalukorv och sedan kikade vi på film och tog det lugnt bara. En finfin måndag. Sedan blev det dusch och hopp i säng för en trött Edwin! 

Själv har jag tagit plats i min favoritfåtölj och njuter av en sprakande brasa och några avsnitt Skam. Men snart blir det hopp i säng för en trött mamma med... 

så blev det fredag igen

Jajamen, det blev fredag igen. Det går undan minsann... Just nu består livet av jobb, renovering och barn i utvecklingssprång. Fullt upp med andra ord. 


Igår hade jag iallafall en ledig dag med familjen. Till en början myste vi bara runt här hemma. Det slipades i hallen och barnen lekte bra. Efter att vi hade fått lunch i magarna gjorde vi oss redo och åkte till stan. Mot buspalatset! 

Vi hade hela buspalatset för oss själva hela tiden, så jäkla lyxigt. Oj vad vi lekte och härjade... Nu kunde även vi vuxna släppa loss ordentligt. Jag vågade äntligen prova tunnelrutchkanan, hehehe. Lifegoal. Men roligast var att dela upp oss i lag och jaga varandra och gömma sig. Superrolig dag! 

Efter lite fika åkte vi sedan vidare mot nästa roliga stopp, leksaksaffären. Barnen skulle få sätta sprätt på lite julklappspengar. Och Elias hade ju även presentkort och födelsedagspengar. Nu fick dom rätt mycket, så det mesta har vi sparat. Men Elias hade drygt 1000:- att handla för och Edwin hade 600:- att sätta sprätt på. Oj vad dom handlade och tyckte det var roligt att få välja helt själva. Elias var noga med vad han hade råd med. Han köpte sjukt mycket lego, typ fem förpackningar. Men även innebandybollar, ett Sky-gosedjur och en till monstertruck till Blazesamlingen. Han fick rätt mycket pengar över ändå, så han funderar på att köpa nått tv-spel senare. Edwin valde en docka, en vällingflaska, en bil, en plånbok och ett set med pärlplattor. Även han fick pengar över och stoppade glatt ner dom i sin nya plånbok. Nöjda kids!

Kvällen gick åt till att gnälla för min del... Så skitigt här hemma efter att det slipats i hallen. Allt var fel och fult och ja... Dessutom blir min älskade familj extra retsam när jag får dessa dippar. Speciellt Elias och Mattias. Dom bildar team och driver med mig tills jag får ett psykbryt. Tur jag älskar dom ändå... 

Men efter att jag hade fått mat i magen och kört ett varv med dammsugaren/skurmoppen blev det bättre. Pussade barnen lite extra vid nattningen och sa förlåt för att jag varit så sur. "Ja, skitsur var du" sa Elias. Men jag blev förlåten iallafall, och sedan kändes allt bra när jag duschat och krypit ner i sängen... 

Imorse ringde klockan tidigt. Dags för ett 8-17 pass på jobbet... En himla effektiv dag har jag haft. Har hunnit med att skriva två kartläggningar, varit på möte, haft jättebra tolksamtal och umgåtts med fina ungdomar. Så skönt att åka hem från jobbet och känna sig nöjd. 

Väl hemma blev det middag med familjen. Sedan tog barnen en dusch, hoppade sina onepieceses och så hade vi fredagsmys med lite gotta i soffan. Men nu är det godnatt för ungarna. Vi vuxna fortsätter med soffmyset. En lugn och skön kväll... 

Egentligen skulle jag ha jobbat 09-20 imorgon, men jag har tagit semester. Det vankas ju dop för min lilla älskling Elwira! Det ser jag fram emot. Är glad att jag tog ledigt hela dagen... Men på söndag är jag tillbaka på jobbet igen, men vad gör det när man älskar sitt jobb? 


hej och hå

Hej och hå, vad dagarna kan gå... Vi har redan kommit till onsdag även fast vi knappt hunnit blinka. Den här veckan innehåller många tidiga mornar, vilket är rätt slitsamt när man inte har dom rutinerna. Om man jobbar kontorstid kanske man vänjer sig, men när man oftast jobbar kvällar och nätter är det sjukt ovant att kliva upp klockan 05:30. Nåja, det går ju...


I måndags jobbade jag ett nattpass, men dessförinnan hade vi en mysig dag hela familjen. Vi tog bilen ut på isen och provade åka skridskor. Svååååårt tyckte barnen, och det var ju inte den bästa isen. Men nu har dom fått prova iallafall. Nästa gång blir det nog på skolans rink. Solen strålade och vi fick det mysigt ändå. Någon har skottat upp en rallybana på isen med där våra grannar bruka köra, så det blev ett varv med bilen för oss också. Wiiiiiiiiiiie!  

Natten mot tisdag blev det inte många timmars sömn för mig... Har ju rätt ofta svårt att slappna av när jag sover på jobbet. Och så fick jag för mig att kolla på ett avsnitt av Skam. Som jag försökt intala mig själv länge nu att jag INTE skulle titta på. Men nu är det för sent. Kan inte stå emot... Är snart på tredje säsongen och bara älskar denna tonårsserie! 

På tisdagen när klockan ringde hade jag lyckats sova 2,5 timmar ungefär. Tjoho. Upp och hoppa, snart kommer alla kollegor för apt. Men det gick bra, det är alltid lika trevligt och nyttigt med dessa möten. Fast nog var jag trött alltid... Blev många koppar kaffe om man säger så. 

Resten av dagen gick jag här hemma som en zombie. Myskläderna på. Vi eldade, tittade på film, barnen lekte ut i snön och så spelade vi lite spel. Och åt middag såklart. Sedan blev det dusch och hopp i säng för två trötta pojkar. 

Imorse ringde min klockan sådär okristligt tidigt. Jag var helt bort och hade nog behövt sova några timmar till för att ta igen förra natten... Men det var bara att masa sig upp och åka iväg till jobbet. Ett kort förmiddagspass idag bara som gick himla bra. 

Eftermiddagen har gått åt till att tvätta, mysa, äta tacos, bygga lego och spela lite tv-spel. Barnen hade varit ute på isen med pappsen idag så dom var rätt trötta ikväll. Lugnt soffhäng för oss vuxna alltså. Jag ska titta på Skam. Imorgon väntar en ledig dag och det ska bli så jäkla skönt. 

Ett litet tips kan jag också bjussa på... Har ni beställt canvastavlor från bestcanvas nångång? Sjukt bra priser för stooooora tavlor. Och hemleverans till dörren. Jag beställde en tavla på familjen 40x60 och en tavla med en kartbild på Hälsingland, också den 40x60. Dessa Hälsingland-posters är ju rätt dyra att köpa, men nu sparade jag bara bilden från google och laddade upp på bestcanvas. Tadaa - nu hänger den i köket och kostade typ 100 kronor. Kjempefint, som dom skulle sagt på Skam. 


söndagsbestyr

Söndag och ytterligare en sovmorgon. Sånt gillar trötta morsor! En stor kopp kaffe och eld i kaminen fick sedan inleda dagen...


Vad har vi gjort annars idag då? Tvättmaskinen har snurrat för fullt, så nu är tvättkorgarna äntligen tomma. Innan lunch var vi ute i solen ett bra tag och lekte i snön. Edwin lånade brorsans snowkick och hade himla roligt. Sedan var det skönt att komma in och värma sig framför brasan, äta lunch och kolla på skidor... 

Mattias har kört på lite mer i hallen med. Nu är det färdiggipsat och ett lager primer är målat. Next up är att måla taket... Medan Edwin hjälpte pappsen i hallen satte jag mig vid datorn och pysslade med fotoböckerna. Snart har jag gjort fotoböcker för hela 2014, 2015 och 2016. Blir så fint så. Längtar tills jag är redo att beställa. Blir härliga minnen, och bra mycket bekvämare än att sätta in i foton fotoalbum. Har för tusan kort liggandes sedan flera år tillbaka... 

När grabbarna var klar blev det ett varv med dammsugaren. Torkade även golven nere och hängde den sista tvätten. På banan igen! 

Resten av dagen har vi bara myst runt här hemma. Brasan har sprakat hela dagen och vi haft myskläderna på. Sånt där skönt söndagsflow bara. 

Efter middagen åkte vi till Strömsbruk. Dags att hämta hem storebror! Men först blev det gofika, tv-spel och en massa lek. Edwin och Ida verkade ha saknat varandra! Elias ville hellre spela med oss vuxna. Klockan tickade iväg och det blev dags att åka hemåt, fast ingen av barnen var direkt sugna på att följa med... Men så fort vi kom ut till bilen gick det bra. Svängde in på Maxi på hemvägen och unnade mig fina tulpaner. Det är ju faktiskt tulpanens dag, och då måste man väl ha tulpaner hemma?! 

Klockan var mycket när vi kom hem, men barnen höll sig vakna hela bilresan och ville spela lite innebandy. Elias fick en ny klubba idag nämligen. Full fart i köket... Men tillslut blev det kvällsfika och hopp i säng. Godnatt skatterna! 

Själv har jag vaxat benen och duschat. Verkligen på tiden att göra något åt mina ben med vinterpäls... Har inte rakat dom på en sisådär två månader. Crazy! Elias kommentar var "oh my god" så ni kan ju tänka er. Hehehehe. Men nu känner jag mig som en ny människa. Hallelujah. 

Snart är det dags att hoppa i säng. Trodde jag var ledig imorgon, men hade visst kollat fel. Nåja, ett nattpass. Det betyder att jag iallafall ha dagen ledig med familjen. Vi funderar på att åka skridskor, hoppas på sol och lämpliga minusgrader! 

brynäspremiär

Ja, idag var det äntligen dags för brynäspremiär för Edwin. Som han har pratat om denna dag sedan han fick veta att vi fått biljetter av mormor och morfar. Elias fick ju åka förra helgen och har nog varit med 3 gånger, så jag tror att Edwin kände sig rätt stor nu när det faktiskt var hans tur. 


Men först hade vi en lugn och skön förmiddag hemma... Eldade, drack kaffe, tvättade och donade med lite av varje. Strax innan 13-tiden var det äntligen dags att åka!  

Bilresan gick bra, lite "är vi framme snart" får man ju räkna med. Och till slut kom vi faktiskt fram. Vi började med att fylla på magarna på en pizzeria, mmm. Edwin är en hamburge-kille så hans val var självklart. Mätta och nöjda vandrade vi sedan till Gavlerinken. 

Massor av folk, typ fullt. Mattias och Niklas var också där, men dom satt uppe i skybar. Edwin blev iallafall glad över att få träffa pappsen. Men själva hockeyn var inte så rolig tyckte han... Tråkigt att sitta stilla. Dessutom fick vi sitta några rader längre ner än mamma och pappa. Vi såg första perioden. Eller ja, lite toalettspring och sådär blev det. Fast Edwin fejkade bara att han var kissnödig för att få springa ut. Andra perioden spenderade vi ute i entren, vid lekhörnan. Byggde lego, helt klart en av dom roligaste grejerna med att vara på hockey tyckte lilleman. Hahaha. 

Edwin fick även syn på Brynästigern och stövlade helt orädd fram till honom. Slängpussar, high five och ett fint kort tillsammans. Snacka om stolt kille! Mammas modiga Edwin... Storebror ligger lite i lä där. Han kröp nästan in i Mattias så fort han fick syn på tigern förra helgen, hihi. "Men han är ju snäll" säger Edwin. Kul att vi fick ett kort, det blir ett fint minne från första Brynäsmatchen! 

Tredje perioden fick jag iallafall se, då var det ledigt bredvid mamma och pappa, så då gick det bättre. Roligare att sitta högst upp ju. Tråkigt nog förlorade Brynäs, men sånt är ju livet.

Innan vi åkte hem åt vi lite körv till kvällsfika, misstänkte att en viss kille skulle somna i bilen. Och så blev det. Klockan var ju runt 19-tiden, sedan fortsatte han sova när vi kom hem. Trött efter en spännande dag! Men det dröjer nog något år tills han får följa med igen... Elias uppskattar dessa brynäsmatcher mer, han är liksom intresserad och kan sitta still. Lillebror får växa på sig lite mer. Men tack bästa mormor och morfar för att ni tog med oss!

Nu har jag duschat och krypit ner i sängen. Trött jag med. Ska somna till lite Greys, och hoppas på sovmorgon. Söndagen är oplanerad vad jag vet. Tvätta och dona lite i hallen kanske... Och hämta hem världens bästa 6-åring såklart! 

friyaaaaay

Fredag! Ledig dag OCH sovmorgon, det klingar rätt fint... Dessutom vaknade jag upp och kände mig så lycklig efter gårdagens föreläsning. Så bra! Om ni får möjlighet någon gång: gå och lyssna på Mustafa Panshiri. Jag känner mig verkligen tacksam och rik som får träffa så kloka och intressanta människor genom mitt arbete. Jag lär mig sjukt mycket nytt varje dag, både om mig själv och om andra. 


Morgonen här hemma flöt på lugnt... Kaffe, mys med Edwin och lite nytta blev gjort. Städade toaletterna, skrubbade rent duschen och hängde ut sängkläderna på vädring. Skulle ha dammsugit med, men valde att vänta eftersom Mattias skulle riva lite i hallen. Jo, nu är det projektet igång med... 

Efter lunchen åkte jag och Edwin till Näsviken. En skön promenad med Carro och Elwira blev det. Sedan gick vi in och fikade och myste en stund. Fin dag!

När vi kom hem fick jag ett litet psykbryt. Det sista jag sa till Mattias var att han skulle plasta för ingången mot köket när han skulle riva och sätta upp gipsskivor i hallen. Tror ni han hade gjort det? Nope... Gipsdamm precis ÖVERALLT. Andas. Hungrig var jag också, vilket inte gjorde saken bättre. 

Nåja. Niklas var här och gjorde mig på lite bättre humör. Han hade med sig super-vinterskor till mig och båda barnen. Keenstövlar som är vattentäta och ska hålla fötterna varma i upp till 32 minusgrader. Perfekt för kalla vinterdagar på isen! Och priset... 200 kronor för tre par sprillans nya vinterskor. Ja tack! 

Medan Mattias gjorde middag körde jag igång med storstädning. Dammsög både uppe och nere, dammade och fick någorlunda ordning. Sedan torkade jag golven nere tre gånger. Fick en superbra "torkagolvengrej" innan jul av pappa. Från Kährs. Det sitter en behållare på skaftet, och på handtaget trycket man så sprutar den ut såpvatten framör en. Himla smidigt...

Sedan bäddade jag även rent i sängarna med täcken och kuddar som hängt ute i minusgrader hela dagen. Så fräscht. Och efteråt hade mittpsykbryt försvunnit. Rent och fint här hemma, och maten stod på bordet. Pulled pork med en massa goda tillbehör. Mums! 

Kvällen har gått åt till att mysa, pussla framför brasan, äta chips, duscha, natta lilleman och nu blir det soffhäng. Men känner mig sugen att krypa ner i den renbäddade sängen... Bästa känslan! ✨ 


75 timmar senare

Pust, pust och snark... Det är redan torsdag, vilket betyder att min grisvecka är över. Från torsdagen förra veckan och till idag har jag spenderar nästa 75 timmar på jobbet. Först många sena kvällspass, nattpass, två tidiga dagpass och inatt avslutade jag det hela med ytterligare ett nattpass med endast 2,5 timmars sömn. Trött och slut? Jo lite... Det går oftast bra att jobba natt blandat med dag/kväll. Men vissa veckor är det tufft, speciellt denna veckan. Tog dessutom på mig att jobba över 3 timmar på måndagen, men det gjorde gott på flexkontot. Och nu är veckan äntligen över. HELG! 


Fast jag ska i och för sig gå på en föreläsning ikväll mellan 19-21. Den är frivillig, men den känns himla intressant. Dessutom får man skriva upp det som arbetstid, så det är ju en bonus. 

Imorse när jag kom hem gick jag faktiskt och la mig några timmar. Skönt att få sova ikapp lite. Är så glad att Mattias och barnen fortfarande är lediga. Ja herregud, räknade precis ut att Edwin får 7 veckors "jullov". Han har haft 5 veckor nu, och har alltså 2 lediga veckor kvar. Mattias semester tar slut den 23/1 men då har jag lugn vecka på jobbet och Edwin har en sleep-over inplanerad hos mormor och morfar mellan de två dagar jag jobbar. Så inget dagis då heller... Däremot har jag pratat med dagis så vi ska ändå dit den veckan på en liten inskolning på måndagen. Kan behövas efter en lång ledighet, och allra helst när han ska börja direkt på storavdelningen. Blir spännande! 

Idag är vi hemma och myser bara. Hade tänkt städa, men är alldeles för trött. Kan lika gärna göra det imorgon. Har iallafall påbörjat ett tvättmarathon. Konstigt det där att tvättkorgarna svämmar över när mamman i familjen jobbar mycket? Hmmm. 

Annars har jag inte så mycket att berätta, har som sagt bara varit på jobbet känns det som. Så nu ser jag fram emot fem lediga dagar. Vi ska bland annat till Gävle på lördag. Brynäspremiär för Edwin! ✨

6-årskalas 🎈

Idag har vi firat världens bästa Elias som fyller 6 år på onsdag. Min älskade "lilla" bonusson...


När jag slutade jobbet imorse hämtade jag Edwin som hade sovit hos gammelmormor, sedan brummade vi hemåt där en viss storebrorväntade otåligt på oss. Vi hade lovat att "morgonsjunga" för honom trots att klockan nästan var 11. Han låg uppe och låtsassov när vi kom hem, så vi tog med oss några av paketen upp och sjöng och hurrade för honom. 

Sedan var det bara att sätta fart... Plocka ihop, förebereda fika, äta lunch och vänta in gästerna. Äntligen kom dom! Susanne, Tole, Anny, farmor, Britt, Olle, Anette, Janne, Frida, bästa kompisen Petter och hans mamma Karin. Mattias och Frida kom lite senare. Men det var fullt hus med andra ord. Vi började med att tända ljusen på Star wars-tårtan, sjunga, hurra och fika. Sedan lekte Elias, Petter och Edwin för fullt. Oj vad roligt dom hade! Nästan så att Elias glämde bort alla presenter som väntade i en hög, hihi. 

Men efter en stund kom han på att han ville veta vad som gömde sig i alla paket. Så många roliga saker! Han fick bland annat lego Star wars + lego Star warsgubbe, lego Nexo knight + lego Nexo knightgubbe, en stor Transformer, spel, en liten Blazebil, en vävstol, spion-grejer, pengar, presentkort på Lekia, en stor Blaze-brandbil (som jag tror blev favoriten) och säkert nått mer som jag glömt. Det var iallafall en riktigt nöjd kille! 

Efter presentöppning blev det lite mer lek och sedan fiskedamm. En påse med lite gotta. Tiden spran iväg och efter en stund droppade gästerna av en efter en. Tack alla fina för en fin kalasdag! ❤️

Lugnet efter stormen... Vi plockade ihop, spelade lite spel, barnen lekte och sedan blev det hämtmat från Max. Perfekt en sånhär dag! 

Fram emot kvällen kom Johanna för att hämta Elias. Lite kaffe och tårta blev det innan vi sa hejdå till en kille som ville ta med sig en del av sina nya grejer till mamma... Lite gick väl an, men när han kom med legoförpackningar sa vi stopp. Och då blev det lite sura miner. Men jag tror och hoppas att Elias var nöjd med dagen ändå, även fast vi var dummast i världen. Hihihihi. Han var iallafall himla glad över att Petter kunde komma på kalaset, det var liksom höjdpunkten! 

Nu är det kväller och lugnet har lagt sig. Har tagit en dusch och myst ner mig i soffan. Men det blir en tidig kväll, grisveckan fortsätter enda tills på torsdagmorgon... Två tidiga dagpass och ett nattpass kvar innan jag får lite ledigt. Men det ska nog gå bra, hej och hå. 



update från jobbet

Hej och hå, dagarna går och vi har redan hunnit till helgen. En jobbhelg för min del... Men dessförinnan har vi haft en rätt lung vecka. Mattias och barnen har som sagt jullov ännu, så dom passade på att åka till söderhamn en dag för att bada. Toppenkul tyckte barnen! Själv fick jag vara hemma helt ensam och städa, elda (brrrr), titta på skidor och bara mysa. En välbehövlig dag för oss alla. 


Sedan i torsdags har jag spenderat alla kvällar på jobbet. Helt okej med tanke på att det varit trettondagsafton och trettondagen, klirr klirr i kassan... Vi har haft riktigt lugnt på jobbet med, så det kändes nästan olagligt igårkväll att sitta och tjäna pengar utan att göra nått. Bara att tacka och ta emot. 

I och med att jag jobbat kvällar så har jag haft förmiddagarna lediga med barnen. En hel del innemys har det blivit eftersom det varit på tok för kallt för att vara ute.. Men idag var det mildare väder, så grabbliga tog en tur med skotern ut på isen. Själv fick jag stanna inne och städa. En moders lott här i livet... Elias och Edwin tyckte det var riktigt roligt att få komma ut och provfiska lite. 

Annars då? Jo just nu är jag på jobbet, himla lugnt ikväll med. Jobbar natt, men imorgon när jag kommer hem ska vi ha 6-årskalas för Elias. Hämtade en cool tårta på Dackås tidigare idag och sedan tar vi det som det kommer. Lite fika, presenter och fiskdamm. Det blir nog finfint. Elias nyfunna kompis Petter kommer också, det ser han fram emot. Dessutom har Elias blivit bjuden på hockey ikväll av mina föräldrar, en liten för-present sådär. Bra nog lycklig kille! 

Nu ska jag försöka få tiden att gå här. Längtar tills jag får krypa ner i sängen, imorgon väntar sovmorgon till 09:00 vilket ska bli så jäääkla skönt. 
 

hej vardagen

Imorse pep alarmet för första gången på en evighet, typ. Men det gick faktiskt väldigt bra att kliva upp. Typiskt dock att barnen alltid sover som stockar dom där mornarna när en annan inte kan ta sovmorgon... 


Väl på jobbet fick jag en lugn mjukstart. Kaffe, en ordentlig genomgång och ännu lite mer kaffe. Vi hade verkligen en lugn dag och behövde inte jobba ihjäl oss. Jag tog glatt på mig uppdraget att fixa nya gardiner och lampor till vår nya personallägenhet. En lägenhet där vi kan stänga in oss och äta lunch, ha tolksamtal och i vardagsrummet har vi gjort ett konferensrum. Men det var tomt i fönstren så ett besök på Jysk behövdes. Fina gardiner till alla rum, lampor, dukar och blommor/växter. Finfint serru. En lagom sysselsättning såhär första dagen efter en lång ledighet... 

Jag skippade min rast idag och slutade lite tidigare. Åkte ner till Dackås för att beställa en cool tårta till helgens 6-årskalas. Pratade såklart lite strunt med gamla kollegor med. Sedan åkte jag upp till Lekia innan dom stängde och köpte presenter. Bam bam bam bara. Fixade allt lite snabbt och kunde sedan åka hem helnöjd. Supersvårt att köpa presenter efter jul, men jag hoppas att han blir glad. Storkillen våran! 

Väl hemma blev det lite bus och mys med barnen innan dom skulle duscha och hoppa i säng. Kvällen har jag ägnat åt att slå i presenterna och kika lite på hockey. Nu ligger jag nedbäddad och somnar snart... Vi har turligt nog ingen apt imorgon, så jag får vara ledig på min lediga dag. Toppen! Dessutom är jag ledig på onsdag med, så det blev ju ändå en rätt soft start på veckan! 

första dagen

Första dagen på ett helt nytt år. Vi vaknade upp rätt trötta och slöa, men så kan det gå när man hamnar hos grannarna... Ja, vi hade ju tänkt haft en lugn kväll hemma med myskläder och bingolotto. Riktigt så blev det dock inte. Vi åt iallafall porterstek, helt enligt planen. Supergott. 


Mattias skulle sedan gå ner till grannarna och bara önska dom gott nytt år. Sedan fick även jag och Edwin order om att komma dit. Sådär lagom till efterrätten, hehe. Marängswish, irish coffee, whisky och rödvin. I lagom mängd. Edwin var ju med, men han såg vi inte skymten av. Han lekte med stortjejerna på övervåningen och var verkligen i paradiset. Så vi vuxna kunde sitta och prata och skratta bäst vi ville. Så rolig kväll. Edwin höll ut enda till 23-tiden. Då tiggde han åt sig lite kvällsfika innan vi promenerade hemåt. Lilleman slocknade på en gång och vi vuxna väntade in tolvslaget. Var ute och kikade på alla raketer, pussades lite och gick sedan och la oss. Trötta! 

Idag har vi haft en riktigt slapp och skön dag. Jag städade och tvättade för fulla muggar igår, så det fanns inga måsten. Skönt att börja det nya året med ett rent hem... Istället har jag och lilleman bara gjort roliga saker, medan pappan var och fiskade. Vi var ute i drygt en timme, gick på upptäcksfärd i skogen, målade, tittade på Alfons och bara myste omkring här hemma. Åt gårdagens rester till lunch. 

På eftermiddagen lämnade vi hemmet, mot Strömsbruk för att hämta hem storebror! Vi hade sådan tur att vi blev bjudna på middag med. Tacos - så jäkla gott efter all julmat. Fika, lek, bus och chill hann vi också med innan vi åkte hem igen. Mattias fick även håret klippt av Johanna. Fattar inte varför han inte litar på mig?! Hehehe. 

Kvällen här hemma har varit lugn. Elias gick igenom alla sina julklappar som bara stått och väntat på honom denna veckan. Han började bygga ihop lite lego. Sedan blev det kvällsfika och hopp i säng. Två grabbar som hade rätt svårt att somna, men tillslut så...

Själv har jag precis tagit en dusch och ska strax krypa ner i sängen. Imorgon börjar jag jobba efter 10 dagars ledighet... Det känns ändå rätt okej. Fast liiiiiiite avis är jag på grabbarna som har flera veckors jullov kvar. Tur jag jobbar skift och får vara ledig rätt mycket ändå. 

Veckan som kommer blir dock rätt tuff. Jobbar måndag, apt på tisdag, ledig onsdag, jobb på torsdag, jobb på fredag och jobb på lördagnatt. När jag går av passet på söndagmorgon är det bara hem och förbereda för kalas. Yes, tänk av vi snart har en 6-åring i huset. Kan knappt fatta! ❤️

RSS 2.0