Otroligt väldigt viktig, very important


Hahaha...haha, idag har jag uppdaterat bloggen fyra gånger tror jag. Men ibland får man vara viktig och uttrycka sina viktiga åsikter för allmänheten.

(Jag är arbetslös)

Men jag är iallafall så sjukt taggad inför hösten. Det var det viktiga jag ville dela med mig av nu. Ge mig kyla, mörker, färgade löv, tända ljus, te och mysiga kläder. Det är allt jag begär liksom.

Men i nuet kollar jag på tv med pappa, vi kollar på Zlatans ligadebut. För att tjuvstarta hösten har jag självklart tänt ljus i hela huset. Och druckit chaite.


Mmmmmm va.

Tänkte slänga in en tvätt i maskinen nu när det är halvlek på matchen, och när den är slut ska jag lägga mig och läsa nu när jag återfunnit min läsningshybbe. Imorgon ställer jag klockan på 09:00, bara för att liksom. Är jag trött så skiter jag i att kliva upp. Vilken busig arbetslös tjej jag är jag.

Tio lite underliga saker du inte visste om mig

En kul-ful utmaning, tio lite underliga saker du inte visste om mig:

1. Jag älskade kaffe och drack det dagligen förut men har nu lyckats byta ut det mot te bara för att jag fick ont i magen, fick svårt att sova och inte vill ha gula tänder i framtiden.

2. Jag skulle typ inte kunna visa mig ute utan att ha fixat håret. Jag har världens plattaste hår. Jag är beroende av min volumemaster och proffs hårspray. Men jag använder inte löshår.

3. Jag skriver dagbok. Jag har en femårs-dagbok där jag skriver every day, sedan har jag en vanlig bok där jag skriver lite allmänt tjaffs. Töntigt kan tyckas, men förjävla roligt att läsa om 20 år kan jag tänka mig.

4. Jag blir sjukt inspirerad av tidningar, tv-program, bloggar och allt möjligt som innebär att man måste spendera pengar. Det farliga är att jag också blir sjukt glad av att köpa nya saker, även om det bara är ett litet nytt nagellack.

5. Jag är ett ordningsfreak. Jag har världens ording på alla viktiga papper, alla saker, allt som ska hända, ja allt förutom på mina kläder som oftast ligger på golvet.

6. Hösten är min bästa årstid, jag älskar när det är mörkt och kallt. Och det finns inget bättre än att tända ljus och mysa.

7. Jag äter typ allt. Men är det någonting jag absolut inte kan äta är det tjocka skivor skinka. Då kräks jag.

8. Jag får nya idéer var och varannan dag som jag till varje pris försöker genomföra. Men oftast är det naiva saker som att flytta, köpa bil, åka utomlands på direkten and so on. Det fula är att när jag kommer på något nytt så lämnar jag bara den förra idén bakom mig och tjatar på dom i min omgivning om min nya superidé.

9. Jag har flera fotoalbum. Liksom fotoalbum... Jag skriver ut bilder på Expert och har världens ordning på alla foton, det känns lite gammeldags nu i teknikens tid faktiskt.

10. Jag har väldigt svårt att säga nej, klaga, vara otrevlig och kräva saker av människor som jag inte känner, bara känner ytligt eller som jag inte står speciellt nära. Men dock åker mina närmaste väldigt ofta på utskällningar och får höra det ena efter det andra... Det är inget jag är stolt över och jag antar att det bottnar i dåligt självförtroende.

Hey vad lång tid detta tog. Känner jag inte mig själv? Eller så är jag bara ganska ointressant och icke-underlig...

Ja okej, jag valde soffan framför städningen

Okej jag erkänner. Jag har varit hemma i 2 timmar och 32 minuter nu och inte städat ett endast dugg. Jag har alltså sumpat min egna chans.

För jag var faktiskt väldigt städsugen tidigare idag. För typ 3 timmar sen.

Men ärligt talat... Jag hade tänkt mig lite småplock och mysfixning, men kommer hem till ett bombnedslag. Stora jävla högar med kläder, prylar, damm och äckel.

Gick jag och la mig i soffan istället? Ja.

Med stuvade makaroner och körv till Simpsonsfilmen dessutom. Det låter ganska manligt när jag tänker efter. Sen fick jag världens huvudvärk som fortfarande inte vill ge med sig.

Okej, jag gör en överenskommelse med mig själv.

Om min huvudvärk går över tar jag tag i städningen. Men annars, no no.

Det bästa med att komma överens om saker med sig själv är att det bara är jag, jag och jag som kan bestämma. Hehehe känner mig maktgalen...

Nej men allvarligt, man ska nog prata lite med sig själv ibland. Inte så att det känns som att man är psykiskt störd. Men så att man kan komma fram till hur man vill ha det och hur man ska nå dit.

Slut på djupa tankar, over and out.

Måndag 090831

Min morgon har bestått av sovmorgon, 3 timmars läsning, en bulle och ett glas cola till frukost och inte så mycket annat. Allt detta i hemlighet medan älsklingen är i garaget och byter växellådan i bilen. FnizZzz...

Skönt är ordet.
Men lite lite oduglig känner jag mig.

Faktiskt så saknar jag alla skolrutiner lite. Och jag skojar inte. Tänk vad härligt det var när det äntligen blev helg. Och jävlar vilket lyckorus som for genom kroppen när en lärare var sjuk och tvingades ställa in lektionen. Också slapp man ju faktiskt känna sig hopplös och stressad som en av alla miljontals arbetslösa.

No more back in the days-tänkande nu nej. För nu fick jag ett sånt jävla sug på att städa hemma och göra det mysigt.

Inte varje dag det händer nu för tiden.

Jag borde verkligen ta vara på detta. Och bli lite mer bra på tider.

Men först måste jag ta mig hem. Men allra först ska jag läsa lite mer. Kul att jag tycker det är kul, för det är ju skitbra att läsa har jag hört.

Söndag 090830


Mitt dåliga humör förra veckan botades
med ett välbehövligt nattbesök hos mormor, ett bad med jordgubbsbubbel och bowling med älsklingen, hans syster och hans kompis. Det blir alltså bättre trots att allt känns som rena helvetet. Nu hoppas jag bara att allt fortsätter att gå framåt, det blir liksom lättare då.

Helgen har spenderats på fotbollsplanen, forsa fyllde 90 år. Vi jobbade och slet i kiosken medan alla andra roade sig vid alla aktiviteterna, men det var roligt ändå. På kvällen åkte Hansen, Tom och jag till mormor och käkade pizza och spelade kort. Sedan slocknade vi alla tre barn i mormors säng, ganska så mysigt...

Idag har jag varit lite med mormor, åkt och hälsat på lite släktingar och bara chillat. Nu sitter jag här och ska käka min andra pizza för helgen (illa som fan) med familyn. Älsklingen ska jobba ikväll så jag ska sova hemma. Jag borde tvinga mig själv att städa upp på mitt rum, men jag kanske spar mig till imorgon.

Depp depp depp depp depp depp depp depp depp depp depp

Jag tror fan att jag har gått och blivit deprimerad... Jag känner mig så rastlös och helt slut på samma gång. Vad ska man göra när man känner så? Ska man kura upp sig i soffan framför en film och tycka synd om sig själv? Eller ska man göra något speciellt? Antar att man ska göra allt som man vet är bra, trots att orken inte finns. Ibland önskar man att allt vore lite enklare. Bara någon lite framgång liksom.

Men nu kom iallafall mormor hit, och hon om någon kan få mig på bra humör. Jag ska gå upp och höra vad hon har på hjärtat. Kanske jag följer med henne hem, kanske jag blir på bättre humör, kanske jag blir aningen gladare. Annars ligger jag nog på soffan hela kvällen tror jag... Mattias är i stan och lanar.

My weakness caused you pain My weakness caused you pain

Finns det något värre än att lägga sig med dunkande huvudvärk och sedan vakna upp dagen efter och upptäcka att det inte gått över? Men efter en tablett, te på altanen och en promenad med mamma känner jag mig mycket piggare. Men nu har jag inte tid att sitta här, jag ska åka till frissan och klippa topparna.

My weakness caused you pain... My weakness caused you pain... My weakness caused you pain...

I make believe that you are here, It is the only way I see clear

Idag har jag inte gjort mycket nytta, kollat på fotboll i näsviken och promenerat bara. Eller en massa räkningar har jag ju betalat, men det är ingen nytta som känns sådär wiho-bra direkt. Mer åt fan-hållet.

Nu sitter jag här med huvudvärk och tårar i ögonen. Jag vet seriöst inte vad det är med mig, men jag
ber till alla gudar som finns att jag har en extremt dålig mensvecka bara. Det konstiga är att jag inte brukar känna av det, varken när det gäller smärtan eller humöret så lite fundersam blir man ju. Blööö!

Imorgon ska jag få klippa topparna, äntligen. Sen hoppas jag bara att det kommer en vändning snart.

When you feel so tired but you can't sleep, stuck in reverse

Dagen började med frukost ute på altanen trots allt regn, men det var lite mysigt. Sedan har allt bara dalat... Jag fick jobba extra idag på kafét vilket var bra ju, men fan vilken mensvärk jag hade. Jag som aldrig brukar känna av det ens. Men efter ett par tabletter blev det lite bättre. Resten av dagen har jag känt mig totalt nere, ingenting känns rätt. Jag hatar verkligen när jag har sådana här down-perioder för jag vet att guldklimparna runt omkring mig lider mest. Men det är inte lätt när det är svårt, och speciellt inte när man inte vet alls vad man behöver. Men i bästa fall försvinner deppen med mensen.

Ikväll har jag bara legat i soffan och ätit onyttigt, nu är det bäst att jag lägger mig och funderar på allt.

Nitton år, arbetslös, instängd och mest av allt sugen på att flytta

Min födelsedag blev mycket mysig och bra, fick många fina presenter. Mitt rum är så överfyllt av flytta-hemifrån-saker att jag på allvar måste flytta snart. Fick även böcker, lite nagellack, sängkläder, pengar, presentkort, escada parfym av älsklingen, världens skönaste solsäng, ett helt dussin servis och massor av saker till min framtida lägenhet. Men jag känner mig inte ett dugg äldre. Antar att det kommer med åren.

Just nu är jag bara så sugen på att flytta att det inte existerar något annat. Mamma förstår mig, vilket känns skönt, men pengarna rullar inte in bara för det. Men jag ska banne mig flytta så snart som möjligt ändå, så är det bara och alla andra får säga vad dom vill. Om jag inte klarar mig får jag väl flytta hem.

Imorgon ska jag jobba, sen ska jag helhjärtat börja planera inför en flytt. Jobb fixar sig nog förr eller senare om man söker. Man känner ju en viss press nu när man skrivit in sig hos arbetsförmedlingen...

JAG. SKA. OCH. MÅSTE. FLYTTA. HEMIFRÅN. SÅ. SNART. SOM. MÖJLIGT. ALLTSÅ. SLUT. HEJDÅ.

För vad är det för en dag imorgon?! För vad är det för en dag imorgon?!

Jag tar tillbaka det jag sa i förra inlägget om känslan inför min födelsedag imorgon. Jag längtar som ett litet barn. Jag antar att jag inte riktigt fattat att det var så snart som imorgon jag fyller år, 19 jäkla bast. Men nyss fick jag min första present och då flög lilla barnet i mig igen... Fick ett presentkort på h&m av mina snälla svärföräldrar, underbart bra! Men nu ska jag och älsklingen snart kolla på någon av Sagan om ringen filmerna med hans syster. Efter det ska jag göra några försök till att somna innan det smäller med massor av paket, smörgåstårta, tårta och ballonger. Okej kanske inga ballonger, men ändå.

Need to jump in the cold water, need to grow older with a boy like you


Det blev inget jobb idag eftersom hon som jag jobbar med fortfarande är sjuk, hoppas hon blir bättre snart. Men mig gör det faktiskt inget, jag njuter av att vara ledig efter en sommar fullspäckad med jobb. Istället åkte jag in på arbetsförmedlingen idag med Evelina, Emilia och Mattias. Vi fyllde i lite på datorn, sen ska vi dit imorgon igen och skriva in oss. Undra hur länge man kommer vara arbetslös egentligen...

Just nu är vi i Via där vi stannar över natten också. Jag fyller 19 år imorgon, så det kommer nog kännas konstigt att för första året (!) inte vakna av familjens sång. Haha nejdå, det ska nog gå bra det också. Får hoppas att älsklingen tar ton imorgon! Men faktiskt så längtar jag inte speciellt mycket. Eller jo, okej. Visst är det härligt att fylla år, men känslan som fanns där då man var liten infinner sig inte idag. Vuxentecken?

Nu ska jag lägga mig på Karins spikmatta, har sjukt ont i huvudet. Undra om jag får en egen i något paket imorgon? Kanske inte, eftersom vi redan har en hemma men det vore nice. Ikväll blir det korpfotboll/chill.


I make believe that you are here, yes It is the only way I see clear


Fan vad många dagar jag har varit ledig nu, och fan vad skönt det varit. Torsdag, Fredag, Söndag och idag. Och efter denna dag är jag ju faktiskt officiellt arbetslös. Någon dag till veckan är man väl tvungen att släpa sig till arbetsförmedlingen. Imorgon fick jag dock jobba extra om jag ville, men sen så.

Idag har jar städat och promenerat, älsklingen jobbar sin sista dag idag. Blev även ritkigt sugen på att ta en sista minuten-resa i höst, bara vi två. För pengar har jag faktiskt efter denna jobb-sommaren, så värt!

Bilden är från Fredagen då jag, mormor och Frida hade en mysig dag med picknick. Men nu ska jag ta en dusch innan baby slutar jobbet. Kan tro vad vi ska hitta på då? Fiska kanske? Eller cykla en sväng? Hmpf.

When you are at the end of the road, and you lost all sense of control

Efter två sköna lediga dagar var det idag dags för jobb igen, en långdag dessutom. Dock blev den inte så lång som vi alla trodde att den skulle bli. En släktmiddag var bokad nu ikväll men de dök upp flera timmar innan vi hade bestämt. Tur att vi var väl föberedda, men ändå liksom, fan vad respektlösa folk har blivit...

Men det var väldigt skönt att komma hem nu, jag är fan helt slut. Har till och med mat mellan tuttarna, så stressigt har det varit idag! Jag tror banne mig att jag ska dra på mig nattlinnet och bara mysa ner mig i soffan älsklingen. Imorgon jobbar jag min officiellt sista arbetsdag (även om jag vet att jag ska jobba på tisdag och lördag) Sen blir det väl ett besök hos arbetsförmedlingen. Men nu är det dags för lördagsmys.

Och det var lugnt och tyst men knappast underbart, knappast underbart

Igår var det en fantastiskt bra dag enda fram tills vi skulle gå och lägga oss. Jobbet gick fort, jag satt endast och löste korsord, käkade mat och sedan kom älsklingen dit och hämtade mig. Senare var det match nere på planen och forsa vann och alla var glada. Första gången Hansen fick se forsa vinna, haha.

Runt klockan 22:30 åkte mitt nya nattlinne på, vi borstade tänderna och var precis på väg att krypa ner i sängen då Hansens mobil ringer. "HEM" ringer, och ingen konstigt med det tänkte jag... Men det finurliga är att hans föräldrar är nere i göteborg och ingen är hemma där. När älsklingen lyssnat klart i mobilen var det bara att kasta sig i bilen till Via, inbrottslarmet i köket hade gått. Och jävlar i helvete vad läskigt det var att komma dit mitt i natten och inte veta vad som hänt. Men som tur var hade några fler kommit dit och hjälpte oss att kolla igenom huset. Det konstiga var att inget inbrott hade skett, det måste ha blivit någon kortslutning eller något men det var jäkligt skakigt ändå. Gissa vad jag drömde om inatt?

Well well, imorse fick jag ett härligt telefonsamtal om man får kalla det så. De hade stängt cafét idag och imorgon på grund av sjukdom vilket ger mig två lediga dagar, mycket skönt. Nu blir det lite städning, luncha med älsklingen när han får lunch och sedan blir det en liten tripp med mamma och Frida. Myspys!

Har jag en ledig dag så är det fasen playan för hela slanten som gäller


Min lediga dag i måndags spenderades på stranden, i regnet. Men vad gör det, vi hade det ganske mysigt och roligt iallafall. Nu är arbetesveckan i full gång igen, men när denna vecka och helgen är gjord kan jag kalla mig själv för arbetslös. Eller arbetssökande kanske, det låter bättre. Skulle sitta nice med ett jobb...

Annars händer inte mycket i mitt liv just nu, det är som det brukar vara. Men det blir spännande nu till hösten att se hur allt kommer att bli. Men nu ska jag strax ner på a-plan för att se fotboll, bra nog söft det!

We can do it again and maybe this time you can do it better than this

Efter en seg dag på jobbet är jag äntligen hemma. Och imorgon, då jäklar är jag ledig. Den dagen ska jag banne mig spendera på stranden. Ja det blir väl tredje gången för mig i sommar eller något tror jag, men det är alltid något. Nu ska jag ta en dusch, skrubba lite feets, måla some nails, hjälpa Marlene att städa deras lägenhet och sedan invänta Östergård-Hansen. Så kommer kvällen att se ut, ganska så mysigt jao.

En mysig dag och kväll efter jobbet till sjöss med familyn

Idag fick jag sluta tidigt på jobbet, det var inga fikagäster och det tackar jag då för. Åkte hem och tog en härlig promenad med Carolin i solen istället. Sedan ringde jag resten av familjen som var ute på sjön och vi bestämde att dom skulle hämta upp mig. Så dagen och eftermiddagen har spenderats på sjön i forsa, mestadels på en ö vi hittade. Grillning, fiske, sol och bara sådär somrigt mysigt. Dock fick alla fisk utom jag, vad gör jag för fel som aldrig får fisk? Nu antar jag att jag kommer somna som en jäkla stock ikväll, känner mig helt slut. Men det vore roligt att hitta på något ikväll med, gårdagen med tjejerna var mys!


We are made of love, and every fracture caused by the lack of it


Gårdagen var en bra dag. Allt startade perfekt med 30 minuter på spikmattan, frukost ute på gräset med mamma och stora hallon. Sedan var det dags för jobb. Där fick jag besök av my dear lillebror, hans fina tjej Frida (på bilden) mamma, Anette och Tom. Tur att jag hann baka en ny kladdkaka innan de dök upp! På kvällen var det fotbollsmys med mamma, älsklingen och Frida. Sen åkte vi till Via och bjöds på trolleri.

Idag har det varit varmt på jobbet, riktigt jobbigt. Speciellt när jag visste att mamma och brorsan låg på stranden, men snart får jag också lite ledigt. Nu ska jag byta om, och ikväll blir det något mysigt påhitt med brudarna mina. Fan vad jag saknar allt roligt vi gjort under alla våra år, saknar saknar saknar...

This is my life, this is my time, just show me the light and I'd go there

I måndags var jag ledig, liksom helt jäkla ledig från jobb. Det har inte förekommit på över en månad, så det var riktigt skönt. Det blev en heldag med mamsen. Sjukt mysigt var det, längtar tills mer ledighet nu.

Sedan tog jag tag i mitt rum, jag har ju inte bott hemma på hela sommaren. Halva garderoben har varit i väskor och den andra halvan på golvet. Men fasen vad skönt det var att lägga sig i sin egna nybäddade säng efter att ha rensat, slängt, dammat, dammsugit och gjort mig hemmastadd. Nu ska jag bo hemma.

Just nu är jag i Via där det är fullt hus med kusiner och allt. Imorgon blir det jobb as usual och sen blir det nog en lång jävla promenad, känner att jag är sjukt i behov av det. Undra om man ska lägga sig måntro?
RSS 2.0