vårkänslor 🌱

(null)

Helgen kom, och vårkänslorna med den. Så himla härligt med plusgrader, sol och takdropp! Oftast brukar det ju vara vargavinter såhär i Februari, men nu känns det tamejtusan som vår. Fast ja, det kommer väl säkert både ett och två bakslag innan våren är här på riktigt...

Veckan har iallafall varit bra. Friska barn! Hallelujah. Däremot har Mattias varit halvt döende i hosta och öroninflammation... Men vi andra har alltså kämpat på med jobb och dagis. Det har gått bra och det är ju så härligt att det är ljust när man lämnar jobbet. Dagarna känns lite längre och man får en helt annan energi och orkar liiiiite mer. Inte för att jag direkt studsar runt här hemma på eftermiddagarna och gör en massa saker, men jag orkar vara vaken lite längre på kvällarna iallafall. Alltid något! 

Förutom dom gamla vanliga kvällssysslorna så som middagar, bad och soffmys så tog vi oss iväg hela familjen på en kvällshandling en av kvällarna. Skönt att bryta av lite. Edwin köpte glass till kvällsfika och det blev uppskattat hos alla! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag gav mig även på att klippa Elsas lugg en eftermiddag. BEHÖVLIGT. Men också väldigt svårt då lilla fröken inte alls tycker att det är en rolig syssla... Men jag lyckades tillslut och och nu slipper hon håret i ögonen. För ett tag.

Själv blev hon väldigt nöjd och speglade sig länge innan hon skulle på dagis dagen efter. Gullhöna. Måste nog försöka klippa resten av håret någon dag med, toppa lite på längderna så att det sätter fart och växer där med. Det får kanske bli denna veckans utmaning! 

(null)

I slutet på veckan fick barnen göra helg en dag tidigare. Mormor hämtade efter mellis, sedan skjutsade hon Edwin till gammelmormor. Han skulle nämligen få sova där, och Elsa skulle ha mormormys medan morfar åkte kortvasan. Det innebar ju att han missade Brynäs - Hv71 och då offrade även mamma sin plats så jag och Mattias fick åka. Så himla snällt. En kväll bara vi två... Mat, hockey och sedan en natt utan barn. Även om vi kom hem sent var det skönt med en hel natts sömn. 

Så fredagen blev även en bra dag. Ingen dagislämning = en timmes sovmorgon. Och så är det ju alltid skönt att veta att barnen är lediga med bra sällskap. Edwin hade haft en superfredag med gammelmormor. Buss ner på stan, shoppa fotbollskort, gå på museum, fika på dackås och sedan åka buss hem igen. Han var överlycklig! Elsa hade myst på hemma med sin mormor hon med. Lugnt och skönt och lite friskluft. Myspys! 

Sedan var det härligt att göra helg. Hämta efterlängtade barn och mötas hemma allihopa. Mattias körde grillpremiär fredagen till ära. Grillad kyckling med aioli, mmm... Sedan blev det filmkväll med lite gotta. Älskar fredagar! 

(null)

Lördagen bjöd på vårväder och härlig lördagsfeeling. Vi började dagen med att hänga ut alla sängkläder på vädring. Sedan promenerade vi ut på isen... Verkligen en skön stund. Mattias och Edwin fiskade och lyckades få en fin abborre. Den lyckan! Elsa promenerade runt och mådde gott, vi hittade en snöfri glänta solen där barnen kastade kottar och hade roligt. Barnen hade sina nya fodrade galonställ från Didriksons som jag beställde i början på veckan, perfekta! 

När vi kom hem igen blev det lunch och tupplur för lillasyster. Vi andra tittade på skidor, drack kaffe och åt choklad. En lugn och härlig stund... 

Sedan blev Edwin hämtade av Tompa, dom skulle på innebandy och lilleman var verkligen taggad. Vi andra fick besök av Peter. Vi beställde kinamat, tittade på hockey och hade en riktigt myskväll med spel och godis. Edwin kom hem och lyckades vinna på yatzy innan barnen skulle sova. När kidsen sussade sött spelade vi vuxna monopol resten av kvällen. Bra tidsfördriv! En perfekt lördag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag vaknade vi upp till ännu en solig och fin dag. Efter alla morgonbestyr gick vi såklart ut i finvädret, det blev en lite promenad och sedan lek på baksidan. Geggamoja är ju roligt... 

När vi kom in tittade vi på skidor, åt lunch och Elsa tog en tupplur. Sedan drog jag faktiskt fram dammsugaren även fast jag egentligen inte orkade. Men då är det extra skönt när det är gjort. Efteråt blev det en dusch, och sedan ville barnen bada i lilla baljan. Perfekt syssla när Mattias åkte iväg på jobb.

När barnen var nybadade och fina åkte vi till strömsbruk för att hämta hem storebror. Kaffe och lite lek, sedan fick vi efter mycket om och men med oss en ledsen Elias hem. Men som vanligt gick det över fort. Lillvännen! 

Kvällen hemma har varit lugn och fin. Vi köpte med oss Mc donalds-mat hem, sedan har grabbarna spelat lite tvspel, lekt och så blev det kvällsfika. Nu sover dom sött och vi vuxna har nyss lagt oss vi med. Dags att ladda för en ny vecka! 

(null)

(null)

(null)

en mysig helg 🙏🏼

(null)

Så har helgen passerat och imorse vaknade vi upp till måndag igen. Det går för runt. Men vi har iallafall haft en härlig helg tillsammans, med både lite utflykter och hemmamys. Lagom blandning! 

I fredags efter jobbet kom jag hem till färdigdukat bord. Mattias hade ju varit hemma med Edwin och Elsa. Elias hade såklart också kommit hem efter skoldagen. Sedan hade vi en lugn fredagkväll... Hela familjen låg i sängen och åt godis, tittade på teve och myste. Riktigt härligt. Och när barnen hade somnat fortsatte kvällen i samma lugna takt. För min del blev det läsning och lite mer gott att äta. Är det helg så är det! 

Lödagen blev en bra dag. En lugn förmiddag som jag ägnade åt tvättmarathon. Grabbarna spelade tv-spel på morgonen, sedan hängde dom uppe i sina rum och rensade ur fotbollskort. Behövligt... Barnens farmor och gammelfaster kom också på besök en sväng. Med godispåsar, kvällen räddad. 

Efter en sen lunch/middag och vila för lillasyster gjorde vi oss lite redo för kalas. Vi skulle åka och fira gammelmormor som fyller 71 år. Där bjöds det på hembakade semlor och en massa lek. Sedan smet jag och Elias iväg till nästa kalas medan resten av familjen stannade kvar hos gammelmormor och turades om att låna badkaret. Elias var nämligen bjuden på bowlingkalas för en klasskompis. Roligt. Men han ville gärna att jag skulle stanna kvar hela tiden, så det gjorde jag såklart. En trevlig kväll, och det bästa enligt Elias var att han vann! 

Efter bowlingen hämtade vi upp resten av familjen, som var nybadade och fina, för att åka hem och lördagsmysa. Det var redan kväll när vi kom hem, så det blev gröt till kvällsfika innan vi dukade fram lite lördagsgodis till grabbarna. Vi avrundade sedan med lite yatzy innan det var godnatt. 

(null)

(null)

På söndagen vaknade jag och småttingarna tidigt. Elias och pappsen tog sovmorgon. Vi väntade med frukost tills dom behagade att komma upp, sedan var vi redo för dagen. 

Solen började smyga fram bakom molen, så efter att vi bäddat och fått någorlunda ordning hemma klädde vi på oss och gick ut. Hela familjen. Så härligt med lite luft, och dessutom vårkänslor! Bar asfalt, det var inte igår om man sägen så...

Vi promenerade ut på isen där dom hade skottat en väg (har varit biltävling där). Väldigt blank fin is, så det var synd att vi inte hade skridskorna med. Men det var härligt att promenera med. Vi tog oss över till badstranden där det finns gungor, och så kunde Elsa få trippa runt lite som annars satt i vagnen. En härlig timme med sol och ny energi var precis vad vi behövde! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

När vi kom in igen tog vi det lugnt ett tag. Grabbarna fick spela lite tv-spel, Elsa byggde med sitt lego och jag vek lite tvätt. Sedan tickade klockan på och det blev lunchdags. Makaroner och köttbullar, alla åt som hästar och efter maten somnade Elsa sött. 

Medan hon sov passade jag på att läsa lite, men ganska snart fick jag myror i brallan och började städa lite. Dammsög, städade badrummet och tog äntligen tag i tvättmaskinen. Det var på tiden, så skitig och luktade inte direkt hallon... Gjorde rent alla fack och filter, gnussade som bara den överallt. Körde den sedan tom på 95 grader med lite ättika. Sedan blev den tipp topp och all lukt försvann. Skön känsla! 

När Elsa sedan vaknade fick hon mysa lite med sina brorsor medan jag städade klart det sista. Och det är ju livet tycker Elsa, att få hänga med storebröderna! 

(null)

(null)

Under eftermiddagen åkte Elias hem till sin mamma. Vi drack lite kaffe innan vi vinkade hejdå. Ganska direkt efteråt började vi med middagen, pasta och baconsås. Hungriga barn! 

Efter middagsstöket lämnade sedan jag och Elsa hemmet en stund. Edwin ville vara hemma med pappa, men vi tjejer åkte till mormor och morfar och hälsade på. Himla roligt tyckte lillfröken. Där blev det fika, mys och bus! Vi stannade enda tills Elsa började gäspa, då tackade vi för oss och åkte hem mot sängen... Med oss fick vi två t-shirtar som mormor shoppat till grabbarna, och lite nya fina plagg till Elsa! 

(null)

(null)

Väl hemma blev det hopp i säng för Elsa nästan på en gång. Edwin var uppe ett tag till med oss vuxna. Yatzy och kvällsfika! Jag tog en dusch och tvättade håret, vek även ett berg med tvätt. Skönt att börja veckan med tom tvättkorg och all ren tvätt på sin rätt plats! 

Nu är det som sagt måndag och jag är åter på jobbet. Lugnt idag med. Elsa är på dagis, men Edwin är fortsatt krasslig så han och Mattias är hemma och kurerar sig båda två. Låt denna vab-tid vara över snart... Hoppas iallafall på en bra vecka och att planerna går i lås. Det vankas nämligen övernattning hos mormor/gammelmormor och sedan ledig dag på fredag för barnen. Lite sol och mer takdropp skulle också sitta fint! 
(null)

halva februari 💃🏻

(null)

Dagarna går i ett, men just nu känns det faktiskt bara postivit. Februari kom verkligen med vab-dagar om man säger så... Och även vi vuxna är sjuka om vartannat. Men nu så, nu har halva denna skitmånad passerat och man kan snart börja andas in mars. Inte för att den månaden heller ligger på topp tre hos mig, men det är ett steg närmare ljuset och värmen iallafall. 

Så. Förra helgen då? Sjukstuga för lillasyster var det ju. Ögoninflammation och förkylning. Men hon piggnade på sig hyffsat och kunde faktiskt vara med och fira Elias mamma och lillasyster på Söndagen. Härligt! Där blev det tårta och lek, och såklart lite presenter till 6-åringen och blivande 30-åringen. 

Annars gjorde vi nog inte så mycket i helgen. Tog det lugnt, tvättade ikapp och njöt av ledigheten.

(null)

(null)

Efter kalasandet i Strömsbruk fick vi (efter mycket om och men) med oss Elias hem. Han har en jobbig period nu och vill helst bara vara med mamma. Men det gick som alltid bra till slut. Det är oftast första kvällen och natten som är värst... Men nu pysslade vi ihop en "hem till mamma-kalender" som han kryssar för varje kväll. För han sa att det alltid känns så långt tills han får träffa mamma igen, men nu har han koll på dagarna. Sedan räknade vi upp allt roligt som skulle ske i veckan. Bad, kompislek, alla hjärtans dag och bowlingkalas för en klasskompis. 

Måndagen kickades igång med jobb, dagis och skola. För hela familjen, tänkte jag skriva. Men så var det ju inte... Elsa behövde en extra dag hemma efter en hostig natt. Så bästa gammelmormor ryckte ut. Men vi andra åkte iväg till vårt. Sedan hade min kära mor hämtat Edwin tidigare på dagis och åkt hem till oss för att byta av gammelmormor. Skön start för oss alla. 

På tisdagen var dock hela familjen hyffsat friska för att orka med jobb, dagis och skola. Nästan nyp-mig-i-armen-känsla... Elias hade med sig en kompis efter skolan, nöjd kille. Och vi fick sedan en såndär vardagskväll med middagstök, duschning av barn och soffmys ihop. Ja vi hann till och med åka till stan hela familjen och handla lite mat. Brukar inte åka in allihopa, men nu gjorde vi det för att bryta det gamla vanliga. Roligt att lämna hemmet ibland...

(null)

Men den friska vardagslyckan varade inte länge... På onsdagen vaknade Edwin upp med ett kladdigt öga. Hans tur med ögoninflammation. Såklart. Hade nästan hunnit ropa hej, vilket är urbota dumt. Men hans variant verkade vara av den mildare sorten. Inte alls lika svälld och varig som Elsa var. Men ändå. Edwin hade tur och fick mysa hos gammelmormor. Guld värt att ha henne (och mormorn). Elsa var på dagis och hade nog haft en himlans mysig dag. Nästan alla var sjuka, så på eftermiddagen hade hon två fröknar för sig själv. Hon var så nöjd när jag hämtade henne, för då hade hon fått vara på en liten rundtur och slängt sopor med en fröken. Även Elias hade haft en bra eftermiddag. Han blev hämtad av bonusmormor efter skolan, sedan åkte dom på biblioteket och efter det blev det semelfika hos Frida och Mattias. Modig kille som efter lite om och men gick in dit trots hundskräck! 

En av kvällarna kom våran bästa Tom på besök också. Med sig hade han världens största nalle på över 2 meter. Så mysig! Den bor i Elias rum men alla får gosa med den. Dessutom drog han igång lite kvällsbakning med grabbarna. Mycket uppskattat. God kladdkaka till kvällsfika! 

(null)

(null)

(null)

Själv passade jag på flexa ut lite på onsdagseftermiddagen. Det var så lugnt, och jag hade lite ärenden att fixa innan jag åkte hem. Det var nämligen min tur att vabba dagen efter, så jag ville hinna fixa lite överraskningar till alla hjärtans dag...

En mysig torsdag i kärlekens tecken blev det. Blev överöst med kärlekspost från min fina Edwin. Dagen till ära passade vi också på att baka lite chokladkakor till kvällsfikat. Hjärtformade såklart. Edwin älskar att baka och sa flera gånger att det här nog skulle bli den bästa alla hjärtans dag någonsin. Och ja, vi hade verkligen en lugn och mysig dag. Massor av filmmys med barnen. En liten snabbstädning med. Sedan kom Elias hem från skolan och jag blev återigen överöst med fina brev och teckningar! Såntdär som riktigt värmer i hjärtat. "Vilkän bra mamma du är, jag älskar däj". Rörd till tårar! 

(null)

När Mattias kom hem åt vi Edwins önskemiddag: kycklinga och brända strips. Turligt nog menar han knapriga. Phew. Alla åt bra och sedan blev det dags för lite fika och överraskningar. Edwins goda kakor och en varsin presentpåse till alla i familjen. Uppskattat! Grabbarna fick ett gäng fotbollskort, en varsin vändbar paljettbok och kinderägg. Elsa fick en mössa och en hoppande kanin. Mattias fick godis, lotter och snus. Även mamman blev uppvaktad med lotter och choklad. Och en bukett tulpaner från min kära mor! ❤️

Vi körde också ett varv runt fikabordet då alla skulle säga nånting snällt tillvarandra. Citerar Edwin: "ja, jag älsker er och jag är kär i er allihopa". Så himla gulligt...

Resten av kvällen var lugn. Mattias har åkt på dubbelsidig öroninflammation så han låg mest och vilade. Barnen duschade, kvällsfikade, övade på läxan en sista gång och sedan somnade dom sött. Jag var så trött att jag gick och la mig 20:30 och somnade strax därefter. Vaknade 10 timmar senare (!) och var helt förvirrad. Morgon? Fredag? Jobba? 

Efter en kopp kaffe blev allt lite klarare och jag åkte till jobbet. Idag är barnen hemma med Mattias, men mamma skulle åka dit och hjälpa till under dagen. Åter igen, vad skulle vi göra utan våra nära och kära?! 

Nu är jag på jobbet. En otroligt lugn dag... Många sjuka här med. Men snart är det helg. Ska bli skönt med lite ledighet. Bästa kvällen är ju ändå ikväll, fredagsmys med hela familjen! 

(null)

vabruari är här 🤧

(null)

Fredag igen. En vecka har gått sedan sist. Första veckan i februari alltså. Och vad gör man i februari? Jo, vab vab vab. Precis så har våran vecka sett ut... Inte en enda dag har barnen varit på dagis. 

Men innan vab-veckan drog igång hade vi en härlig helg här hemma. Hela familjen samlad. Och ja, man får ju vara tacksam för några dagar utan sjukdomar... Elias och Edwin shoppade upp lite julklappspengar på Lördagen. Nöjda barn med nya fotbollsalbum, kort, lite smågrejer och Edwin slog till på en Chrome cast. Lördagsgodis köpte vi också, och hade sedan en lugn Lördag i soffan. Tipp topp! 

På söndagen hade vi besök av våra vänner från Söderhamn på förmiddagen. Trevligt med lek, kaffe och korv med bröd-lunch. Sedan var det dags för Edwin och Elsa att åka iväg på lite äventyr. Edwin skulle sova hos gammelmormor och Elsa skulle sova hos mormor och morfar. Det var bestämt sedan länge då dagis skulle ha stängt på måndagen. 

Innan Elias skulle åka hem till sin mamma passade vi på att ha lite egentid med honom. Det blev bowling! Väldigt uppskattat, behövlig tid för oss alla. 

(null)

(null)

(null)

(null)

När Elias hade blivit hämtad av sin mamma blev ju jag och Mattias helt plötsligt ensamma. En hel kväll ensamma. En hel natt ensamma. Sån himla underlig känsla! Vi körde fuskmiddag på Frasses, sedan åkte vi hem och tog det lugnt. 

Min kära bror och svägerska svängde förbi på med en bukett tulpaner och en liten present till Edwin för att han varit hundvakt för några helger sen. Tusen tack! Satte även upp nya väggljusstakar som jag beställde på senaste Perfect home-partyt. Så fina! Sedan blev det dusch, soffhäng och en tidig kväll. Såg verkligen fram emot att få sova en hel natt! 

(null)

(null)

Sedan kom måndagen och veckan körde igång med jobb. Kändes konstigt att  kliva upp och bara ha sig själv att göra iordning. En lugn och bra måndag på jobbet blev det, sedan hämtade jag två krassliga barn hos barnvakterna... Elsa med ögoninflammation och förkylning. Edwin med hemsk hosta. 

Insåg ganska direkt att detta skulle bli en vab-vecka deluxe. Det är tur att vi har våra nära och kära runt omkring oss! Mamma var med barnen hela tisdagen så att jag och Mattias kunde jobba. Guld värt! Sedan fick Mattias vabba onsdag och torsdag, för jag hade en intro-vikarie med mig ena dagen och den andra dagen hade vi APT. 

Så det har inte varit någon fartfylld vecka direkt. Lugna gatan... Elsa har sovit dåligt på nätterna. Hosta, ögon som varas och så kom febern tillbaka en natt. Edwin har hostat som en tok han med, men har tack och lov fått sova gott. En av kvällarna kom iallafall Carro hit och livade upp stämningen. Mattias var iväg och jobbade, så det var mysigt med lite sällskap i soffan efter barnen somnat. Té och struntprat bara! 

(null)

(null)

Idag är det som sagt Fredag och det blev min tur att vabba. Ganska lägligt ändå, för jag är också rätt krasslig och kände mig helt slut efter jobbveckan... Halsont och galet täppt i näsan. Barnen verkar iallafall vara på bättringsvägen. Bara envist snor och jobbig hosta kvar. Ja, också nå jäkla nässelutslag som Elsa fick igår. Blossar upp lite här och var på kroppen och försvinner lika snabbt. Vi får se hur det artar sig, men det beror nog på att hon har nån infektion i kroppen. 

Vi har haft en bra vabdag. Började lugnt med morgonrocksmys. Sedan tog vi tag i hemmet. Disk, tvätt och dammsugning. Bädda rent. Skönt att inleda helgen så... Till lunch åt vi pannkakor, sedan ville en trött Elsa sova. 

Medan hon sov skyndade jag mig att skotta bort plogkanten, hänga tvätt och så hann jag chilla i soffan med Edwin en stund. När lillan tillslut vaknade klädde vi på oss och gick ut i solen. Äntligen plusgrader, solsken och hyffsat pigga barn... Det droppade från taket och solen värmde faktiskt. LJUVLIGT. Skönt för barnen att få andas lite friskluft efter en innevecka! 

(null)

(null)

Eftermiddagen har gått i ett. Har busat med barnen, tittat på film, städat lite i hallen och fyllt upp kyl och frys när Mattias kom hem efter jobb och handling. Till middag gjorde jag och Edwin pizza. Mmm... Mattias kom även hem med pärlhyacinter så här lagom till helgen, passande med lite vårkänslor en dag när det droppar från taken! 

Sedan har vi mest bara väntat på kvällen känns det som. Elsa har varit trött och gnällig, men tillslut blev klockan äntligen läggdags. Dessa gångar är det extra skönt att få lite vuxentid efter att dom små somnat... Edwin var i och för sig vaken lite längre, men det är bara mysigt att få lite egentid med honom när man kan koncentrera sig riktigt. Nu spelade han i och för sig tv-spel med brorsan i hörlurarna, men lite tid fick vi innan han sa godnatt. 

Nu ska även jag krypa ner i sängen. Har ju börjat läsa Harry Potter böckerna (tack till mamma som lånar dom åt mig) så det är mysigt att krypa ner under täcket och läsa tills ögonen går i kors. Skönt med helg! 

(null)


finally friday ✊🏼

(null)

Morgonklassiker hemma hos oss på vardagarna. Barnen vaknar kring 07-tiden och hinner äta en liten frukost tillsammans i soffan. Oftast framför Nicke Nyfiken. Dagisbarnen äter ju frukost på dagis med, men får storebrorsan frukost i soffan så vill dom andra ha med såklart. 

Det har varit en lååång vecka tycker jag. Även fast det blev vab för mig i måndags och vab för Mattias i tisdags... Skönt med kortvecka för Edwin och Elsa, som peppar peppar är pigga och friska nu. Typ. Lite snorig är man väl hela tiden nu fram till maj va? 

Även om veckan kännts trög så har det gått bra för oss. Elias har kämpat på i skolan med läxor och bad. En dag hade han en kompis med hem från skolan. Han är verkligen superduktig både på mornarna och eftermiddagarna när han klarar sig själv. Storkillen! Edwin och Elsa har kämpat på bra dom med.... Tidiga mornar och många minusgrader. Men inget gnäll när vi ger oss iväg mot dagis. Så tacksam över smidiga lämningar! 

Kvällarna har varit lugna. Läxläsning, middag, dusch, tv-mys, besök av Tompa en av kvällarna och tidig sänggång. Det behövs när det är kallt och mörkt...

(null)

(null)

(null)

(null)

Lite ljusglimtar i veckan behövs med. En dag kom Mattias hem med semlor som vi fikade innan grabbarna skulle sova. Lyxigt kvällsfika... Elias och jag åkte även iväg ensamma en kväll på lite "ärenden". Skulle bland annat hämta ett paket på Ica, så vi passade på att hälsa på mamma/bonusmormor med. Lite skön egentid för storebror. Där blev det kvällsfika framgör brasan samtidigt som vi kollade på sm-veckan. Bowling och skoter, spännande tyckte Elias! Mamma ville även bli av med en fåtölj och då var unge herr Östlund inte sen att tacka ja. Den ville han ha på sitt rum. Jag har faktiskt tänkt köpa en varsin fåtölj till grabbarna eftersom dom har varsin tv på sina rum, så nu kan vi stryka en från listan! 

I paketet jag hämtade ut fanns lite kläder från Lager157. Mest till mig själv, hör och häpna. Men även lite strumpor till grabbarna och basickläder till Elsa. Alltis roligt med paket. Farligt roligt...

Ett loppisfynd har även fått komma upp på väggen. En lång rad med siffror, i helt ologisk ordning. Dyr var den där remsan med. Men ja, jag kände att jag verkligen måsta ha den där remsan på min vägg. Och så blev det. Ja jäklar vad med gamla fina prylar dom har på Bättre begagnat. 

(null)

(null)

(null)

(null)

På jobbet har det var en lugn vecka, även om dagarna gått sakta. Januari har liksom hängt sig kvar länge... Men tillslut blev det fredag och första februari. Fredagen kan jag hurra över, men själva februari månad har jag inte så mycket till övers för. Snöigt, kallt, många sjukdomar och fortfarande väldigt långt kvar till våren! Men det är bara att bita i och köra på. Man får se till att trycka många semlor.

Det var iallafall riktigt härligt att få göra helg idag. Hämta barnen, komma hem till en god fredagsmiddag och sedan bara lulla runt i myskläder resten av dagen. 

Elsa tog en dusch efter middagen och somnade sedan rätt tidigt. Elias och Edwin var ute med Mattias i snön hur länge som helst. Det gäller att passa på när det är lite mildare väder. Efter drygt 1,5 timme kom dom in som snögubbar hela bunten. Dags för fredagsmys framför Talang! Med tända ljus och lite chips såklart. Men även grabbarna var trött och gav upp efter en stund. Elias kunde fortsätta att titta på Talang från sin säng, perfekt med chromecast. Så nu har Edwin också bestämt sig för att lägga lite julklappspengar på en chromecast till sin tv. 

(null)

Ja, imorgon planerar vi faktiskt att åka till stan en sväng. Sätta lite sprätt på julklappspengar! Som det låter är det fotbollskort som hägrar. Och så en chromecast till lillebrorsan då. Sen har vi inte så många fler planer för Lördagen. Antar att vi måste skotta en hel del, för det ska visst kräksnöa hela helgen.... 

Skönt med en lugn helg. Har lagt mig i sängen nu med skön fredagsfeeling. Älskar dessa kvällar! Ingen klocka är ställd, och ingen stress imorgonbitti väntas. Morgonrocksmys och kaffe, det är det bästa med vinterhelger! 

(null)

RSS 2.0