vårkänslor 🌱

(null)

Helgen kom, och vårkänslorna med den. Så himla härligt med plusgrader, sol och takdropp! Oftast brukar det ju vara vargavinter såhär i Februari, men nu känns det tamejtusan som vår. Fast ja, det kommer väl säkert både ett och två bakslag innan våren är här på riktigt...

Veckan har iallafall varit bra. Friska barn! Hallelujah. Däremot har Mattias varit halvt döende i hosta och öroninflammation... Men vi andra har alltså kämpat på med jobb och dagis. Det har gått bra och det är ju så härligt att det är ljust när man lämnar jobbet. Dagarna känns lite längre och man får en helt annan energi och orkar liiiiite mer. Inte för att jag direkt studsar runt här hemma på eftermiddagarna och gör en massa saker, men jag orkar vara vaken lite längre på kvällarna iallafall. Alltid något! 

Förutom dom gamla vanliga kvällssysslorna så som middagar, bad och soffmys så tog vi oss iväg hela familjen på en kvällshandling en av kvällarna. Skönt att bryta av lite. Edwin köpte glass till kvällsfika och det blev uppskattat hos alla! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Jag gav mig även på att klippa Elsas lugg en eftermiddag. BEHÖVLIGT. Men också väldigt svårt då lilla fröken inte alls tycker att det är en rolig syssla... Men jag lyckades tillslut och och nu slipper hon håret i ögonen. För ett tag.

Själv blev hon väldigt nöjd och speglade sig länge innan hon skulle på dagis dagen efter. Gullhöna. Måste nog försöka klippa resten av håret någon dag med, toppa lite på längderna så att det sätter fart och växer där med. Det får kanske bli denna veckans utmaning! 

(null)

I slutet på veckan fick barnen göra helg en dag tidigare. Mormor hämtade efter mellis, sedan skjutsade hon Edwin till gammelmormor. Han skulle nämligen få sova där, och Elsa skulle ha mormormys medan morfar åkte kortvasan. Det innebar ju att han missade Brynäs - Hv71 och då offrade även mamma sin plats så jag och Mattias fick åka. Så himla snällt. En kväll bara vi två... Mat, hockey och sedan en natt utan barn. Även om vi kom hem sent var det skönt med en hel natts sömn. 

Så fredagen blev även en bra dag. Ingen dagislämning = en timmes sovmorgon. Och så är det ju alltid skönt att veta att barnen är lediga med bra sällskap. Edwin hade haft en superfredag med gammelmormor. Buss ner på stan, shoppa fotbollskort, gå på museum, fika på dackås och sedan åka buss hem igen. Han var överlycklig! Elsa hade myst på hemma med sin mormor hon med. Lugnt och skönt och lite friskluft. Myspys! 

Sedan var det härligt att göra helg. Hämta efterlängtade barn och mötas hemma allihopa. Mattias körde grillpremiär fredagen till ära. Grillad kyckling med aioli, mmm... Sedan blev det filmkväll med lite gotta. Älskar fredagar! 

(null)

Lördagen bjöd på vårväder och härlig lördagsfeeling. Vi började dagen med att hänga ut alla sängkläder på vädring. Sedan promenerade vi ut på isen... Verkligen en skön stund. Mattias och Edwin fiskade och lyckades få en fin abborre. Den lyckan! Elsa promenerade runt och mådde gott, vi hittade en snöfri glänta solen där barnen kastade kottar och hade roligt. Barnen hade sina nya fodrade galonställ från Didriksons som jag beställde i början på veckan, perfekta! 

När vi kom hem igen blev det lunch och tupplur för lillasyster. Vi andra tittade på skidor, drack kaffe och åt choklad. En lugn och härlig stund... 

Sedan blev Edwin hämtade av Tompa, dom skulle på innebandy och lilleman var verkligen taggad. Vi andra fick besök av Peter. Vi beställde kinamat, tittade på hockey och hade en riktigt myskväll med spel och godis. Edwin kom hem och lyckades vinna på yatzy innan barnen skulle sova. När kidsen sussade sött spelade vi vuxna monopol resten av kvällen. Bra tidsfördriv! En perfekt lördag. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Idag vaknade vi upp till ännu en solig och fin dag. Efter alla morgonbestyr gick vi såklart ut i finvädret, det blev en lite promenad och sedan lek på baksidan. Geggamoja är ju roligt... 

När vi kom in tittade vi på skidor, åt lunch och Elsa tog en tupplur. Sedan drog jag faktiskt fram dammsugaren även fast jag egentligen inte orkade. Men då är det extra skönt när det är gjort. Efteråt blev det en dusch, och sedan ville barnen bada i lilla baljan. Perfekt syssla när Mattias åkte iväg på jobb.

När barnen var nybadade och fina åkte vi till strömsbruk för att hämta hem storebror. Kaffe och lite lek, sedan fick vi efter mycket om och men med oss en ledsen Elias hem. Men som vanligt gick det över fort. Lillvännen! 

Kvällen hemma har varit lugn och fin. Vi köpte med oss Mc donalds-mat hem, sedan har grabbarna spelat lite tvspel, lekt och så blev det kvällsfika. Nu sover dom sött och vi vuxna har nyss lagt oss vi med. Dags att ladda för en ny vecka! 

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0