curlingfinalen .

Jag trodde aldrig att curling skulle intressera mig så pass mycket att jag skulle ligga vaken en natt till 03.30 med pirr i magen och ett stort leende på läpparna. Liksom... Curling? Men när Sverige försvarade sitt OS-guld inatt var det nästan bättre än hockey. För stunden iallafall. Eller nej. Brynäs drar igång ikväll igen och nu jävlar!

Nu ska jag börja plocka ihop inför tapetseringen på måndag. Gårdagens tacos blir middagen och sedan bär det av mot stan för att umgås. Medaljhopp även ikväll?

piano .

Jag lyssnar på instrumentala pianolåtar och måste erkänna att jag faktiskt gillar det. Det känns så skönt att lyssna på. Visst saknar jag sången. Men vad tusan, det är lite roligt att fylla i själv och tro att det låter bra också. Nej men piano låter fint. Alltid. Piano Tribute Players – How To Save A Life (the Fray Tribute) spelas just nu.

tidsfördriv .


Senaste köpet till hemmet. För ja, jag vet ärligt talat inte vad jag ska syssla med nu när OS snart är över. Och om vi lyckas med detta blir jag stolt och vårt verk hamnar nog på väggen. På tal om väggar så börjar dom att tapetsera och lägga in nytt golv redan på måndag. Tummen upp. Den andra tummen åker också upp för löningen.

Idag har vi varit i stan, kollat på tv och ätit tacos. Jag har även legat på helspänn i soffan och hoppats på svenska medaljer. Men jädra skit. Jag får helt enkelt krypa ner i sängen och hoppas på våra curlingdamer nu. Och imorgon blir en roligan dag.

todays big wishlist .


Tänk doften av gräs... Men jag kan kanske vänta, om jag får tulpaner och en radio!

better day .

Dagen började dåligt med en tung förlust i hockeyn. Fan. Men vi somnade om och började på nytt. Det blev bättre, mycket bättre. Kaffe, frukost, mys, pappa-besök, promenad och glada miner. Jag längtar även till helgen. Jag är ledig och ska träffa människor som det verkligen är på tiden att jag träffar. Kanske en och annan öl?

Senare ska jag och älsklingen äta en fruktansvärt nyttig middag. Jag säger inte vad, men det börjar antingen på p eller k. Kvällen ägnas åt OS. Jag vill inte att det ska ta slut. Jag vill hoppa i sängen av nervositet varje dag! Och var stolt svensk...

petter northug .


Han må vara en jävel på skidor. Helt i en klass för sig. Stora stygga vargen himself. Och ja, han kanske ser väldigt bra ut. Men han ska nog ligga lite lågt när han pratar om svenskarna och om att vi inte hänger med i mästerskapen. För herrejäklar vilka skidkillar vi har. Och vilket kalasbra OS alla svenska längdskidåkare har bjussat på.

down down .

Idag är en dålig dag. Jag bubblar av känslor och gråten är nära. Jag känner mig ärligt talat nere på botten, nästan. Men jag får försöka stå ut och hoppas att någon slags klarhet (?) visar sig. Ingenting var som jag trodde och det känns som att det kan ta ett bra tag, om det ens går, att rätta till. Gör jag en för stor grej av det hela?

vardagligt .

En typisk vardaglig dag har det varit today. Jag vaknar utan väckarklocka. Dricker kaffe. Går och handlar. Tvättar två maskiner. Slänger sopor. Grovstädar toaletten. Alltså, verkligen skrubbar så att jag blir svettig. Hänger tvätten. Planerar middag.

Vad kan man mer göra en snöig och kall tisdag liksom? Jo jag vet. Vi kan promenera upp till mamma och pappa. Fika goda semlor. Titta på OS och hoppas på att vi tar några medaljer. Nu pussdags och sen vika-tvätt-dags. Pasta och köttfärssås efter.

en superduper måndag .


Min dag började klockan 06:00 med hockey. Lunch med mormor mitt i dagen på Bangkok kajen. Träffade min käre pojkvän senare för att välja tapeter och golv till lägenheten. Och jävlar vad lika vi tyckte, sjukt bra. Nu hoppas vi att det sker snart.

Sen ringer svärföräldrarna och vill bjuda på middag på Medelhavskällarn sådär huxflux på en måndag. Så jävla gott. Det tackar vi för och känner oss övermätta.

Bilden visar dagens inköp. Johanna visade mig billiga och sköna jeans. Jag hittade snygga kläder och fina prydnader överallt. Men nej, fan tok heller. Här prioriteras dammsugspåsar, bestickslåda, doftljus och kaffeburkar... Men dagen känns ändå som en underbar dag. Lite OS-medaljer och typ hudra pussar på det här kanske?

toalettstädning .

Jag har upptäckt att jag städar toaletten exakt varje dag. Väldigt grundligt också. Många poäng till mig. Avdrag dock för dagens middag som bestod av nudlar. Men nu ska jag tända några ljus, bädda ner mig i soffan och njuta framför OS tills jag somnar. Sovmorgon som "vanligt" imorgon. Jag känner mig som en livsnjutare, typ.

ännu ofixat hem .



Snålt med hyllor, inga tavlor eller gardiner, tomma ytor och tillfälliga lösningar. Det funkar att leva med. Men visst längtar man efter ordning och reda. Ett steg närmare ett resultat tas förhoppningsvis imorgon. Och lanarkungen återvänder hem igen.

Men just nu är jag ändå nöjd. Älsklingen lämnade högtalarna när han åkte. Och den bärbara datorn. Nu slipper jag känna mig så ensam i det tysta. Jag ska strax dammsuga, fixa något att äta och slänga mig i soffan och njuta av kvällen. Behöver jag säga att det är OS som gäller? Kom även på att alla cheezeballz är kvar, jaaa!

todays big wishlist .


Men det är inte mycket att göra, när pengar går till annat nu. Men snart så kanske.

stolt svensk nu .

Tittar på herrarnas dubbeljakt i repris nu. Det är verkligen lika spännande idag. "Var är Northug, var är Northug?" Det är något speciellt med OS, ja det är det.

Carolin, Emilia, Evelina och Linn kikade förbi här igårkväll. Vi körde en klassisk samling med vår fröken. Skratt och ytterst lite melodifestival blev det. Två mindre glas vin och jag somnade gott efter ett historiskt lopp av våra skidherrar.

Dagen ska spenderas inne i värmen. Jag ska städa och pyssla lite här i lägenheten. Man får passa på när herren i hemmet är borta. Imorgon ska det väljas golv och tapet. Jag vill bara få det färdigt så att tavlorna och hyllorna kan komma på sin plats. Men eftersom OS upptar all min uppmärksamhet nu är jag inte så ivrig. Bra.

totalt schlutt .

Jag är helt slut just nu. Det är jobbigt att jobba, även om det är roligt som tusan. Speciellt när det exploderar grädde över hela diskutrymmet, haha. Och nu är frysen fylld av gott bröd, stora bullar och tårta. Tur att brudarna kommer över för lite Lördagsmys med vin och melodifestivalen. Har hört att tårta passar bra till vin!

Nu ska jag äta gårdagens stuvade makaroner, jag är gräsänka just nu då min käre sambo är hos en vän. (Det låter bättre än att skriva som det är, att han lanar). OS all night long blir det för mig i min ensamhet senare. Om jag inte somnar innan då.

tapeter och golv .

Jag fick ett underbart brev från Hudiksvalls bostäder igår. Trots att vi använde pengarna på lägenhetskontot till att få nya vitvaror har dom beslutat att vi får välja nytt golv och nya tapeter till vardagsrummet också. Jag är överlycklig. Jippie. Lyftet kommer att bli enormt nu när vi får byta ut golvet som ger mig riktiga rysningar.

Fredagsmys väntar. Derby på håstaholmen. Cheezeballz och OS tills vi somnar. Och imorgon är det dags för jobb vilket inte känns direkt jobbigt, men vädret däremot...

kaffedags 00:10 .

Kvällen har varit en besvikelse, jag menar såklart sprintplaceringarna och Anjas hemska krasch. Otroligt synd. Och jag blev skitsur och stängde av teven. Men jag lungade ner mig, sorterade sopor, betalade räkningar och ska nu koka kaffe så att jag håller mig vaken till hockeyn. Den börjar klockan 01:30 och där ska det minsann gå bättre hoppas jag. Efter det somnar vi nog skönt och sover lääänge.

redan två guld .

Det är så härligt att vara ledig under OS. Även om jag inte sitter fastklistrad hela dagarna och kvällarna så är teven på hela tiden och det är så mysigt att höra os-studion i bakgrunden medan man donar med något annat. Men på kvällen prickas alla tider in och det blir ordentligt os-mys i soffan. Två guld har vi redan,
och jag väntar bara på alla de andra medaljerna nu! För jag vet att det blir fler.

Dags att ta tag i dagens första syssla, nämligen att diska efter frukosten. Sedan kommer Carolin hit och vi trotsar (förhoppningsvis) snön för en skön promenad.

nu har vi flyttat .

Nu är vi äntligen färdigflyttade och ganska installerade. Det mesta är i sin ordning, men ändå långt ifrån klart. Hyllorna är inte uppsatta, nästan inga tavlor heller, gardinerna är bara tillfälliga och mattorna är på ingång. Men det livsviktigaste har vi. Teve, datorn och internet enligt min käre sambo. Mat och matbord enligt mig.

Vi har heller inte brytt oss i att tapetsera om eller byta golv. Vi valde att få ny frys, spis, fläkt, kylskåp och nya bänkskivor istället. Och eftersom vi inte direkt vill bo i Forsa så länge så känns det onödigt att bry sig om en gul ful tapet och ett fult vardagsrumsgolv... En liten tjuvtitt kan jag väl ändå bjussa på. Fler bilder kommer säkerligen då allt är klart. Och kom och fika när som helst vetja!

Dags att återgå till sysslorna. Dammsugaren har nyss varit framme, och när jag ändå var i farten blev det lite skurande och gnussande och tvättande och och och nu ska tvätten hämtas! Efter maten ska jag promenera upp till mamma en sväng.

nu ska det flyttas .

Nu kommer jag förmodligen att vara väldigt otillgänling, både när det gäller internet och i det verkliga livet. Idag får jag nämligen nycklarna till lägenheten. Och det ska bli så jäkla spännande att göra iordning allt. Dags att klä på sig och börja jobba på.

lyckan är nu total .

Lyckan är nu total. Inga konstigheter. Inga hinder. Bara rent flyt helt enkelt.

Allt med lägenheten är fixat. Spis, fläkt, kyl och frys är utbytta. Hemförsäkring är fixat, elen likaså. Soffan och matbordet kunde hämtas imorgon. Pappa har kört igång att snickra möbler och jag har till och med fixat ett ica-kort idag. Något mer? Jo. Nycklarna hämtas ut klockan 14:00 imorgon, så hela dagen kommer att ägnas åt att skrubba och gnussa rent överallt. Till och med det ska konstigt nog bli roligt.

Och som pricken över i:et kom världens bästa svärmor nyss in med ett par grymt fina vantar som hon har stickat till mig. Hur bra kan livet kännas egentligen?

Men jag antar att jag får fortsätta att vara lycklig kvällen ut iallafall, för nu ska jag och älsklingen mysa ner oss och nöta That 70s show. Ja det klår nog det mesta.

sluta sluta sluta .

Jag vet att allt inte sker på en sekund. Visst är det en önskan, men inte mer än så och det vet jag. Kan man vara rädd inför något man har stora drömma om? Det låter onödigt. Jag hoppas verkligen att allt känns bättre imorgon. Framför brasan. Med en kaffe. Väntandes på att efter några dagar få träffa min blivande sambo.

i am not avundsjuk .


Två koppar kaffe, hårdbröd, kattlek och en secondhand runda med min kusin har denna dagen erbjudit. Hur hittar hon alla fynd? Jag trodde att hon var skelögd? Tydligen inte. Men jag är inte avundsjuk. Skinnjacka och en kavaj för 70 kr? Pffffft.

Nu har pappa varit hit med säckar så nu ska jag gå igenom mina garderober. Slänga, ge bort och packa ner. Och aldrig att Frida ska få några kläder vid urrensningen, hon kan gå i sin jävla skinnjacka och skratta. Bäst för henne att inflyttningspresenten hon pratade om idag är bra, då kanske vi kan bli vänner igen!

en heldag med mamma .

Kaffet är drucket. Men som vanligt glömmer jag att äta frukost när inte Mattias är här. Mamma och jag har städat ur en byrå nu på morgonen som pappa ska måla vit, till den nya lägenheten. Jag ska be mamma göra någon god lunch snart för utan frukost kommer man inte långt, det vet jag. En promenad, en dusch och en tripp in till stan för att se lillebror ha trumkonsert står på dagens schema. Allt tillsammans med mamma såklart. Fast jag borde packa lite kläder andra saker också, kanske.

when you are down .

Det gäller att ha sina knep för att tro på att det kommer att bli bra och perfekt.

när pengarna säger nej nej nej och aldrig .


Jag är väldigt sugen på att köpa en ny necessär och proppa den full med Mary Kay produkter igen, men pengarna sätter stopp för det. Jag spenderade 7500:- på andra viktiga saker idag, så det känns ganska fel att lägga ut ytterligare några tusen kronor på smink för tillfället. Men mamma vill ha en kväll med Mary Kay hemma hos oss snart så jag får verkligen försöka att spara. Hur det nu ska gå till.

Jag tackar mormor och min fina pojkvän för en trevlig dag på stan med tacos och stora inköp, alltid trevligt att de hur pengarna försvinner från kontot. Eller not. Men nu väntar en myskväll med mamma till Modo-Brynäs. Hela veckan kommer att bli en mamma-dotter-mys-vecka and i love it. Nu åker jeansen av och mascaran lika så...

vi blir grannar med ett helt zoo snart .

Jag har just kollat på några bilder. Några bilder på några djur. Vår blivande grannes djur. Syrsor, kackelackor, råttor, en spindel, en ödla, en mördarbagge och en orm. Det känns verkligen tryggt och spännande. Men efter att mamma berättade att det finns historier om ormar som smiter från buren och via avloppen tar sig in till grannarna känns det mest bara...hjälp... Nej, det är klart att det inte kommer att dyka upp en orm i toaletten. Hahahaha. Yeah right liksom. Hahahaha. Haha. Eller?

Min nässpray är slut och jag är kissnödig och törstig på samma gång, yeahey.

alla mediciner och vitaminer är tagna .

Nu har jag tagit alla mina mediciner och vitaminer. Långa steg, frisk Via-luft, djupa andetag och massor av sol. Det kan låta töntigt och klyschigt, men det är dagens sanning. Mattias är fortfarande ute och skottar av tak och jag ska kolla på Bygglov och en massa annan tv som jag missat i veckan. Imorgon ska jag shoppa möbler. Fan vad den här veckan kommer att bli en av dom bästa. Speciellt helgen kanske.

thank god for stjärtvärme & oboy .

Klockan är 18:50 och jag har redan varit vaken i 13 timmar och 50 minuter. När klockan var 05:40 imorse var jag och Karin på väg till jobbet. Thank god for stjärtvärme. Och för Dackås goda varma oboy med mycket grädde i som alltid (ganska många gånger under en arbetsdag) sitter som en smäck. Too bad...

Nu är jag totalt slut eftersom jag inte är van att öppna, och dessutom göra alla tusen mackor, men det klirrar bra fint i kassan vilket prioriteras ganska så högt.

That 70's show-marathon med cola, chips, godis och chilinötter sounds good now!

det låter så härligt när han säger det .


Jag kan tänka mig hur jobbigt det blir för dessa personer att skotta fram sina bilar. Allvarligt, nu kan det väl inte komma mer snö? Vilken jobbig vår det kommer att bli.

Just nu älskar jag att min pappa är snickare på hudiksvalls bostäder. Vi har varit i lägenheten idag trots att jag inte fått nycklarna än och måttat och klurat ut en massa förbättringar som kan göras. Det låter liksom så härligt när han säger att han kan fixa det och det och det. Och det. Nu är det bara en vecka kvar tills pappa kommer hem med nycklarna! Och på måndag blir det möbelshopping all day long.

Duschen, lunch och packning väntar nu. Sedan bli det Via och långjobb imorgon...

i hate goodbyes but this one i love .


Det är nästan så att jag saknar regn. Ja det gör jag fasen. Grå och tråkiga dagar när regnet bara smattrar mot rutan. Det här med snön har bara blivit för mycket, nästan lite oroväckande. Men nu är det sängdags. Jag önskar att jag hade min mp3 kvar, men det är fan mer värt att läsa en bok och bara hoppas att den lycklige uppskattar min musiksmak och inte alls mår dåligt. Kaffe framför brasan, can't wait.

pocahontas and colors of the wind .


Jäklar vad jag har börjat trivas hemma helt plötsligt? Att kliva upp på morgonen när mamma har tänt brasan och kokat starkt kaffe är typ det bästa som finns. Är det flyttnerverna? Vad gulligt isåfall. Men jag antar att det bara är att njuta av nuet och vara så mammig som man bara vill, det känns ganska okej. Det är fan alltid okej.

Nyss pratade jag med Carolin i telefonen och innan det spelade Brynäs oavgjort mot Södertälje. Roligare än så har inte min dag varit. Eller jag har legat i min lillebrors knä, det var längesedan och jag fattar inte hur vuxen han blivit liksom.

Imorgon ser jag mig själv skottandes, jobbig syn måste jag säga. Men pappa och jag ska även till lägenheten och ta lite mått, sedan bär det av till Via för myspys.

trocadero innehåller ju bara trocadero .

Jag visste det. Eller jag gissade iallafall rätt, att ingredienserna i trocadero är äpple och apelsin. Jag har aldrig någonsin i hela mitt liv funderat över vad den drycken smakat, men frågan dök upp i mitt huvud bara sådär. Jag tog en klunk, kände efter, gissade och konstaterade efter att jag läst på flaskan att jag hade rätt. Men patetiskt nog blev allt fel för mig, trocadero innehåller trocadero och inget annat.

Jag fick även veta att jag jobbar 07:00 till 16:00 på lördag, långa extratimmar det.

everything about you seems to be a lie .

Efter en kopp kaffe framför brasan är jag redo att möta dagen. Eller inte. Jag vill nog helst bara spola fram några dagar och komma igång med allt. För jag tror verkligen att hela mitt liv kommer att förändras med flytten. Så är förmodligen inte fallet, men jag låter mig själv hoppas ett tag till. Det är ju lite gulligt att jag tror det.

Jag ska försöka att inte tänka så mycket på dig och allt som hänt, men det är svårt att låta bli. Jag känner mig så jävla lycklig i jämförelse. Det kan inte vara lätt att leva i en enda stor lögn? Speciellt inte när jag sitter inne med en jävla massa info?

Men brb. Ett besök på ica, min fina pojkvän och mitt underbara liv väntar härnäst.

it's you it's always you it's forever you .


Det enda som är negativt i mitt liv just nu är att jag aldrig blir kvitt min förkylning. Inte för att jag är direkt sjuk, nej, men min näsa verkar tycka att det är senaste grejen att vara heltäppt och snorig eftersom den har hållt på så i en och en halv månad. Dags att sova och vänta in en mysig morgondag, kaffe framför brasan ja!

silver silver silver silver silver silver .


Silver i alla möjliga former och ting är bland det vackraste som finns. Det kommer att bli en och annan silvrig detalj i lägenheten kan jag lova. Varken guld eller en massa färger har varit något för mig. Nej svart, vitt, silver, beigt och lite brunt kommer förhoppningsvis att bli perfect. En stor silverspegel köptes idag, mums.

De stora frågorna gäller möblerna. Jag ska köpa en svart soffa och ett matsalsbord i svart och silver nästa vecka, so long no problems. Men jag har även ritat upp en tv-möbel som pappa ska göra åt oss, frågan är om det blir för mycket om den också blir svart? För om tv-möbeln blir svart blir även tavelhyllorna svarta vilket innebär att databordet defenitivt också kommer att bli svart. Eller ska man satsta på några möbler i trä? Gud vad jag trodde att jag hade någorlunda koll.

Men nu ska jag koppla bort allt ett tag och läsa en bok, sen sova skönt och länge.

snö snö snö kyla snö blåst kyla och snö .


Kan inte det här jävla vädret bara ge upp så att jag och dessa tre godingar kan åka till Ikea? Men imorgon blir det iallafall en heldag i stan med mamma och mormor. Det är ju sjukt mycket som behöver köpas innan första flytten. Nog för att jag har rätt mycket, men långt ifrån allt. Saker som dammsugare, såpa, kryddor, galgar och bestickslåda är ju inte det första man tänker att man behöver. Men det ska bli riktigt mysigt och roligt. Och förmodligen dyrt. Jag får vara glad att jag har en pappa som är snickare och kan göra alla hyllor, tv-möbel och lite annat smått.

Snart ska jag åka till mormor och bada, mysa, skriva inköpslista och kolla på tv med henne. Men först ska jag upp och dona lite i mitt rum, mycket som ska packas också. Fast tycker jag att det är jobbigt? Nej. Det jobbiga blir två veckors väntan...
RSS 2.0