eclipse .

Från jobbet till duschen, från duschen till soffan med tända ljus i åskvädret och från soffan till biosalongen. Jag ska se Eclipse med Marlene och Frida. Jag är inget fan, det erkänner jag (och jag såg New moon för första gången så sent som igår) men jag gillar't normalt mycket. Så det blir en perfekt Onsdagskväll. Med snyggos.

Annars då? Inget annat att raportera, förutom att det är jag och Winnerbäck igen!

bästis med mig själv .

Uj vad jag bare arbetter och står i hele långe dagarne. Och det är inte lite hett innen vid disken heller, nej jag blir inte ett dugg svettig. Men jag ska inte klaga, jag är nöjd. Nöjd med det mesta just nu faktiskt. Jag har ju blivit bästis med mig själv!

Nu är det tisdagskväll och jag har just slutat, stannade till uppe hos mamma och pappa för att låna datorn och här sitter jag nu. Jag har gjort två upptäckter: den första är att man faktiskt blir jäkligt handikappad utan dator, MEN det andra är att jag insett att jag spenderat på tok för mycket tid vid datorn när jag väl hade en. Knepigt det där. Snart ska jag nog köpa en ny dator (som går att starta) jag med.

Nej, plikten kallar! Ska förbereda för en mysfilmkväll hemma hos mig. Gud så gött.

det flyter på .

När det flyter på så känns det bara bra. Och just nu så flyter det rätt okej. Jag gör det jag ska plus lite till, sen får det bli som det blir. Men jag hoppas och tror att folk förstår att det tar lång tid att bli hel och redo igen. Att vara själv är en otroligt svår och jobbig grej för mig. Och jag över varje dag på att hitta tillbaka till mig, bara mig.

Nu ska jag fika med mamsen, sen måste jag åka och storhandla. En lång promenad blir det senare ikväll. Annars är det bara jobb som gäller. Ja som sagt, det flyter på.

en mycket fin helg .


Tre bilder på Marlene avslöjar nog hur min helg sett ut, mycket tid med henne och jag är verkligen nöjd. Midsommaren var fin ute vid havet. God mat, mycket trevligt folk och en lång natt som blev till morgon mitt i allt festande. Lördagen innehöll mysigt/knäppt/galet/skönt chill i stugan i ett försök att återhämta sig och en båttur på det. På kvällen åkte vi hem till Forsa för att umgås med grabbarna grus som festade på Solsidan. Trevligt, och sen vandrade vi hem i natten och sov i soffan!

Idag har vi varit ute på sjön i Forsa, solat och fiskat. Mycket skönt och härligt. En långpromenad på kvällskvisten blev ett perfekt avslut på en kanonhelg. Imorgon ringer klockan 05:00 och en ny vecka kör igång. Trots det känns det mesta fint.

Själv, men inte ensam.

sill och pärer .

Jösses vad jag var duktig imorse. Klockan 06:59 sprang jag ner till tvättstugan och klockan 09:30 var allt färdigtvättat och jag var redo för en promenad med Marlene. Att utnyttja den lediga tiden har jag fasen blivit king på. Fast på matfronten... Nja.

Mitt på dagen åkte jag till stan och lunchade med mamma och pappa, se åkte jag och började jobba. Skön dag på jobbet, verkligen. Och fotboll nu i kväll satt bra!

Sill och pärer - check. Nu ska jag ut och plocka blommor och göra två kransar. Är uppe hos mamma och pappa, men sen ska jag hem och vika tvätt, duscha och så.

Ses efter helgen, för tiden kommer inte att läggas på datorn nu. Livet börjar kännas ljust, och imorgon är det midsommarfirande för hela slanten efter jobbet 08:00 - 14.30. Havet, bra sällskap, massor med vin och förhoppningsvis fint väder!

jag blir inte samma .

Jag bara jobbar och jobbar. Nästan. Annars gör jag inte så värst mycket, jag försöker må så bra som möjligt och jag har faktiskt mycket inspiration och ideér.

Vardagen har varit ovanligt rik på upptäckter de senaste dagarna, vissa upptäckter mer roliga än andra. (Vissa skrattretande) Hur som helst... Tack för att jag har så bra människor runt omkring mig. Tack för att jag har ett jobb. Tack för att jag har en egen lägenhet. Tack för att jag är en fri, snart 20årig människa som är frisk med hela livet framför mig. Tack. Nu ska jag ut i friskluften och umgås. Ikväll blir det chill.

monday morning .

Monday Morning, och för mig ringde klockan 04:00 denna ljusa morgon. Ja det var bara att skutta upp ur sängen och bege sig mot jobbet för att öppna upp. Tack och lov är min första uppgift att sätta på kaffet. OCH SEN ska hundratals mackor göras.

Men nu är jag ledig tills 13:00 imorgon. Skönt. Jag ska dona lite i lägenheten och bege mig till stan senare ikväll. Och när jag kommer hem och ska sova inatt har jag iallafall en tv att titta på. Den må vara tjock och klumpig, men det är en tv och jag behöver inte somna lyssnades till P3 längre. Även om det är lite skönt på sitt sätt.

Lite solning hinner jag kanske med innan jag ska dra. Lite sol och kyckling, fint det.

så jävla besviken .

Min lilla vita 99-kronors radio är min käraste pryl för tillfället. Men när jag ligger där på soffan i min rätt tomma lägenhet och lyssnar kommer allt över mig. Jag får panik. Jag riktar dosan mot tv:n som inte ens finns kvar, jag reser mig upp för att gå till datorn och ibland pratar jag till och med högt. Diskberget finns inte och kylskåpet ser precis lika halvfullt ut. Jag får panik. Jag gråter inte ihjäl mig, men jag är så tom.

Och ju längre tid som går och ju mer jag tänker blir jag så jävla besviken. På allt och på mig själv. Vissa saker gör mig till och med förbannad. Jag har ju hela tiden vetat vart jag vill nå, vad jag behöver. Och ändå har jag varit så blind? Så hoppfull.

Men när jag ältar det senaste året i mitt huvud, men andra, blir jag inte klok på mig själv. Hur har det kunnat gått så långt? Jag blir så jävla arg när jag inser att jag "nöjt mig" med något som... jag vet inte hur jag ska förklara. Jag vet vad jag menar och det är huvudsaken. Och att få skriva är en sådan bra terapi. Det är ingen som avbryter, det ingen som måste lyssna och försöka komma på något bra att säga...

Jag är inte arg på någon annan. Jag förstår och accepterar allt. Men just att det behövde gå så långt är jobbigt. Så långt att jag nu verkligen ligger ensam i en liten lägenhet utan tv, utan dator och utan en ljus härlig sommar framför mig. Jag skulle kunna sova i 100 år nu, men imorgon klockan 05:00 ska jag vara på jobbet och göra hundratals mackor som resten av sommaren. Det hade kanske känts bättre med ett riktigt adjö. Någon att prata ut med. För en riktig pang-tjoff-flytt på fredagsmorgonen hade jag inte räknat med. Jag trodde att det krävdes mer efter ett par år tillsammans och att man ville ta en fint avsked. Tydligen inte. Besviken...

ja ja ja ja ja ja .


Om ett par timmar är det dags för the wedding. Jag kanske till och med kommer att gråta en liten skvätt när de säger ja till varandra. Vem vet? Men vad jag säkert vet är att jag kommer sitta som fastklistrad i soffan med ett/några glas hallonvin. Yiaa.

Kvällen kommer att fortsätta med en dunk vin och bra sällskap. Sicken fin Lördag!

Och det finns ett bra ord som snurrar i mitt huvud hela tiden nu. Det ordet får mig att förstå, inse, längta, hoppas och hela tiden tänka framåt. Det är dags att vandra vidare.

som det ska vara .

Just nu är jag uppe hemma hos mamma och pappa. Det kan hända att jag tar en nattpromenad lite senare och hamnar i lägenheten, eller så sover jag över här. Jag har några projekt som jag faktiskt kan ta tag i nu under kvällen om jag stannar, och vad gör jag i lägenheten utan tv och dator? Hehehe. Men en nattpromenad kanske!

Imorgon är det dags för det efterlängtade bröloppet. Och angående kvällen har det roligt nog ramlat in förslag. Verkligen uppskattat! Och inte fan ska jag sitta hemma.

Kan man vara besviken på sig själv för att man varit optimistisk och hoppfull? Nej va?

från och med DU.

från och med nu, från och med du, från och med nu, från och med du.

slutet på en saga .

Denna morgonen har jag förlorat rätt mycket. En pojkvän, en micro, tv, dator och brödrost. Självklart är jag ledsen och förvirrad, men jag vet innerst inne att det här är det enda rätta. Man kan inte gå runt och hoppas på en massa saker och hålla ihop "bara för att" liksom. Att vara olika kan vara helt rätt ibland, men inte alltid...

Jag vet att livet går vidare och att det kommer att kännas bättre. Snart så, snart.

en riktigt fin dag .

Efter morgonens sköna promenad har dagen bara flutit på i ett härligt tempo. Det blir aldrig tråkigt på dagarna när VM är i full gång. Och som om jag inte fått nog av fotboll var jag på Forsas match nu ikväll. Hängde lite med Emilia, Johan och Basse också. Precis som back in the days! När man var 13-14 år och kvällarna var liiiivet.

När jag kom hem satt Petra och Kristoffer utanför dörren och var kaffesugna. Tyvärr hävde jag i en skopa för lite kaffegrus, men trots svagt kaffe var det trevligt. Och det är skönt att veta att det inte dröjer mer en ett par dagar tills vi ses igen. Det blir annars på tok för sällan. Ja huuua. Men på Lördag är det dags att partaja igen!

en morgonpowerwalk .

Morgonen började med en kopp kaffe och en morgonpowerwalk med Emilia. Trevligt värre, och nu pryder en bukett vackra blåklockor vår hall. Ikväll planerar vi att se på fotboll, men om det regnar ballar hon ur. Jag med, tror jag. Det ser icke lovande ut på himlen, så jag kanske följer med Mattias till stan isåfall. Äsch, sånt som visar sig.

Nu har jag precis vikt tvätt (åå mitt favvogöra) och nu tänkte jag ta en skön dusch!

victoria och daniel .


Nu närmar sig bröllopet... Och jag är en av få bland de folk jag känner som tycker att det ska bli mysigt, roligt, intressant, vackert, fint, you name it. Tv hela lördagen!

ingen fiskelycka .


Gårdagen i bilder. Först fixade jag lite god middag (det enda som Mattias "kunde tänka sig att äta" just då, haha) och efter det så åkte vi ut med lillebror och båten. Ingen fiskelycka som vanligt... Men att vara på vatten, mmm vad jag älskar det. Mobilbilderna är otroligt fula ser jag, men hur som helst var det riktigt jäkla mysigt.

Idag har vi varit i stan och handlat lite nödvändigheter och just nu så har vi tvättid. Ska strax springa ner och checka tumlaren och sen blir det spagetti och köttfärssås.

en städtisdag .

Idag när jag är ledig är det självklart hur tråkigt väder som helst. Och ursäkterna för att slippa diska, städa och torka golven blir allt färre och sämre. Jag borde nog ta tag i det nu. Eller iallafall efter att jag har fått i mig något gott att äta. Kan det åtminstånde inte börja spöregna då så jag får till lite extra mysfeeling här inne!??

lite semester .

Idag jobbade jag ett förmiddagspass, men tack och lov började jag 06:00 istället för 05:00. Alltid något. Nu har jag iallafall en veckas "semester" och efter det är det fullt ös hela sommaren. Snacka om att vi (jag) är sugen på en utomlandsresa i höst.

Men nu är det nu, och vi ska nog ta en promenad. Sen ska vi se på Småstadsliv 3.

mitt lilla place .


Har man ingen egen trädgård och inga pengar till en kolonilott så funkar lekstugan uppe hos föräldrarna minst lika bra! Hahaha. Pappa har snickrat den fina lådan där jag nu väntar på att sallad, morötter, salladslök och jordgubbar ska växa upp. Lite blommor ska jag också plantera. Hur roligt som helst! Sen ska det bara röjas upp inne i stugan, som faktiskt är väldigt fin, så man kan få någon nytta med den med.

Vi har även hunnit med en god middag bestående av grillat idag. Och nu ikväll har vi varit i Bjuråker och firat Flodinfridan som fyller 18 år imorgon, stortjejen! Grattis!

Nyss tog jag en skön promenad med min kära moster, plockade in lite VITA fina lupiner också. Men nu är det dags att hoppa i säng, börjar jobba 06:00 imorgon...

vilket jäkla väder .

Trots "höstvädret" vi har just nu har jag haft en skön dag. På jobbet var det riktigt lugnt, skönt och roligt. När vi hade slutat bjöd min käraste svärmor på en solning, härligt när det öser ner regn utanför! Efter det köpte vi mat från Hot Chili som vi tog med hem till grabbarna våra i Via. Hur gott som helst, och hälften har jag kvar. Yaa!

Nu sitter jag här nyduschad med en stor cola på kylning. Äntligen helg för min del också! Nu mår jag gött. Imorgon ska jag upp till min lilla trädgård som jag har uppe hos mamma och pappa. Bästaste pappa har köpt massa roliga saker som jag ska plantera i nya lådor som har har snickrat. Har man ingen trädgård så funkar det :-)

missade studenterna .

Tänk att det är ett helt år sedan jag tog studenten nu, och i år missade jag allt eftersom jag jobbade. Jag hann båda sälja mjuklass och springa in på Dackås och diska i några timmar. Snacka om kaos! Ingen verkade vara bortbjuden, för jäklar vad med fikafolk det var hela dagen lång. När jag slutade kollade vi på korpfotboll.

Men nu är jag hemma igen, och det är visst Fredag idag va? Men inte helg ännu för min del, imorgon är det jobb igen. Jag har inte ens köpt något gott till ikväll, what!?

vilken härlig dag .


Idag har jag lunchat goda laxspett med mamma och lillebror, fan så gott. Mitt på dagen öppnade jag glasskiosken och där har jag suttit hela dagen, eller ja, i solen och gottat mig. Tokigt att jag inte smörjt in mig bara, för de timmar jag spenderade i solen har satt sina (RÖDA) spår... Imorgon "jobbar" jag sista dagen ute i kiosken.

Nu ikväll åkte jag med mamma och pappa till Ilsbo på fotboll, mysigt i kvällssolen. Och nu är jag hemma igen, sugen på en dusch. Men innan vill Mattias äta korv med bröd, så jag får väl offra mig att hänga på. Och senare obligatoriskt Scrubskikande.

glassiga dagar .

Vilka glassiga dagar jag har. Inget regn, jag sitter nere på torget och solar, då och då vill någon ha en mjukglass och det kanske jag också vill. Men för det mesta är det jag + korsordet + solen som gäller. Det är verkligen ett soft jobb må jag säga!

Nu ska jag försöka få liv i min pojkvän och be honom prova kläderna jag köpte idag. Roligt att komma hem med kläder som överraskning och han säger "men vaaaarför, jag vill inte ha, du ska inte behöva köpa något till mig". Ett litet "tack" hade varit lite roligare, haha. Nej nu har han börjat snarka, dags att attackera! Sol imorgon igen?

suddiga nyheter .



Två vita underbara pelargoner och en sjukt snygg (vit såklart) radio är de senaste inköpen. Som jag har saknat en radio... Nu kan jag ju dansa lite medan jag diskar!

Vad gör jag annars om dagarna nu? Glassar ute i Dackås Glasseri. Det är/ska bli riktigt roligt att vara där i veckan. Och vecka 25 börjar det riktiga jobblivet. Inte en enda ledig vecka i sommar, så nästa vecka innan jag börjar måste jag ju verkligen ladda upp. Men en solresa till hösten då kanske? Ja tack, men nu är det sleeptime.

tre fotbollsmatcher .

Denna söndag, på självaste nationaldagen, har jag hunnit med rätt mycket. Eller iallafall varit på matnäsloppisen i några timmar (där jag både fyndade och sålde) och kollat på tre olika fotbollsmatcher. För härligt. Nu har min kära sambo kommit hem efter en veckas lanande, så nu blir det mys framför HIMYM och sen sleeptime.

Imorgon och resten av veckan hoppar jag in som glasstant i Dackås nya kiosk!

pyssel pyssel .


Titta vad lite brunt snöre och ett hjärta för 15 kr kan göra under med en gammal marmeladburk med två ljus från ica. Fast "rosetten" är ju jävligt ful ser jag, hahaha.

på bättringsvägen .



Idag har jag mått mycket bättre än vad jag gjorde igår, varken magkramper eller spyattacker. Så jag vågade till och med följa mamma och pappa till Gröna systrar, jösses vilket underbart ställe. På eftermiddagen planterade vi, och efter det har vi hunnit dona inför morgondagens loppis och grillat gott kött. Och lite vin slank ner...

Väl hemma igen har jag pysslat lite med dom nyinköpta blommorna och det sjukt användbara (OCH SNYGGA!) bruna snöret. Men nu är jag för trött för att orka mer.

Jag ska banne mig kasta mig på soffan och börja läsa Harry Potter igen, lätt värt!

halvblodsprinsen .


Jag har inte spytt på över en och en halv timme, det känns underbart. Men magen spökar fortfarande, så jag ska nog inte ropa hej än. Eftersom det är så jävla tråkigt att ligga inne helt ensam pallrade jag mig dom 100 ynka meterna till kiosken och hyrde en Harry Potter film. Halvblodsprinsen var den enda som fanns så den fick det bli. Nu blir det mindre tråkigt. Fast jag hade vela se Fången från Azkaban, doh.

det lilla köket .




Jag älskar allt gammalt och fint som jag lyckats få tag på, men jag hatar att köket är så jävla litet. Jag vill ha ett köksbord. Jag vill ha många ytor. Och jag vill inte att det ska se "plåttrigt" ut som det lätt gör när köket bara är en kokvrå... Ett kök tack!

Och som pricken över i:et i detta deppande, har jag fått magsjuka och blev tvungen att ställa in eftermiddagsjobbet. Blä. Jag har så fruktansvärt ont i magen, det riktigt krampar emellanåt, och jag springer på toaletten varannan minut känns det som. Om det är någonting jag riktigt hatar så är det just att kräkas, men när jag blir frisk hoppas jag att det dröjer några år till nästan omgång. Nu ska jag sova, kul fredag.

mellanlandar hemma .


Nu är jag hemma och vilar upp mig litegranna. I onsdags jobbade jag eftermiddag och imorgon och åtta dagar framåt är det också jobb som gäller. Så idag har jag haft en riktigt skön vilodag! Och vädret har varit på min sida, hej svidande bränna.

Mormor och jag har varit i Fågelsång (namnet passar verkligen in) och myspyst hela dagen. Vi har klippt gräset och haft det skönt i solen. Fan vad jag SKA HA en egen sommarstuga senare i livet. Vid vattnet... Gärna hav... Myggfritt... Lugnt och skönt...

Nu ska jag lägga mig och sova, jag är helt ensam eftersom Mattias lanar. Imorgon börjar jag klockan 13:00 så någon klocka ska jag väl inte behöva ställa!? Heheheh.

back after helgen .

Snart ska jag bege mig till jobbet, ett eftermiddagspass väntar. När jag har slutat åker jag till mormor och stannar där, vi tänkte nämligen åka ut på maln imorgon om vädret tillåter. Hoppas. Fredag och Lördag innebär också jobb, och på Söndag är det mysloppis i Matnäs. Så jag har näst intill fullt upp de kommande dagarna, tjing!

börjar vänja mig .


Jag har alltid älskat att tvätta, men sen jag flyttade hemifrån har jag inte alls gillat det. Tvättstugan ligger längst nere i källaren i slutet av en lång och mörk korridor... Och om det är fräscht där? Ja inte alls. Men nu har jag börjat vänja mig vid den här "vackra" synen. Eller ja, jag har åtminstånde fått min tvättlust tillbaka! Tack och lov.

Sedan jag kom hem från mamma har jag alltså spontantvättan lite, spontandiskat, spontandammsugit och lurat med mig Mattias på en promenad. Nu blir det duschen!

sola sola sola sola .

Idag har jag varit inne i stan en sväng med Carolin, lite smått och gott fick följa med hem. Sedan har jag legat uppe hos mamma och pappa och solat. Det blev även en repris av gårdagen: mamma köpte hem sallader igen från Fredrik & Micael, och det var lika gott med kräftsallad idag som igår! Vilket jättemysigt ställe det är förresten.

Nu ska jag hjälpa mamma och dona lite här, sen ska jag ta en lång cykeltur tror jag.
RSS 2.0