lycka och sorg ♡

(null)

Såhär mysigt hade vi det igår, fredagskvällen till ära. Alla mina favoritljusstakar. En salig blandning av Ernst, Skeppshult, Liljan som jag fått av svärfar, en billig flaska från Dollar och en ljusstake som barnens kusin från Dalarna har svarvat till oss. Så udda, men så fina ihop. Olika är bra! 

Men innan vi inledde fredagsmyset på kvällen hade vi en bra dag. Jag och barnen åkte till mina föräldrar rätt tidigt på förmiddagen. Barnen skulle få vara där och mysa medan jag åkte och hälsade på mitt nya jobb. Ett bra möte och nu vet jag lite mer om mitt "framtida liv". Arbetstiderna är 8-16 hela veckan, så det blir ju lite ovant. Men det ska samtidigt bli SÅ skönt att alltid vara ledig på kvällar, helger, röda dagar och högtider. Jag vet hur jäkligt det har känts att jobba när alla andra är lediga. Nog för att man tjänar bra, men det känns så mycket mer värt att få tid med familjen! 

Efter att jag bekantat mig lite med min blivande kollega (vi är två som jobbar på den avdelningen) och hälsat på de tre "brukarna" som har sin dagverksamhet hos oss så ringde jag till mormor och hörde om hon ville ta en fika. Vi åkte till Dackås och njöt av en god kaka i solen... Fint att träffa lite gamla kollegor med. Kändes lite extra roligt att göra ett besök på sitt nya jobb och sitt gamla jobb på samma dag. Tänk hur livet förändras! 
(null)

(null)

Innan jag åkte hem blev det en snabb handling på Dollar, sedan hämtade jag barnen och åkte hem. Mattias var redan hemma, nu har han semester med oss! Härligt. Det firade vi genom att grilla gott kött med olika tillbehör till middag. Mmm... Sedan hade vi filmkväll med tända ljus. Perfekt fredag. 

Imorse fick vi vuxna en skön sovmorgon. Men det behövdes. Herregud vad Elsa börjat böka på nätterna. Hon sover så sjukt oroligt. Sätter sig upp stup i kvarten. Inte ledsen eller så, men hon sover inte djupt för fem öre. Så det har varit trötta ögon här några dagar nu. Tur att gammelmormor kom och piggade upp oss denna morgonen. Hon hade med sig en godispåse till Edwin som innehöll både lördagsgotta och fotbollskort. Snacka om lycklig kille! 
(null)

Den här lördagen var det ett andra sök med Missing People inplanerat. Efter min farbror. Jag velade hit och dit ifall jag skulle vara med igen. Men jag orkade helt enkelt inte. Det var väldigt krävande både fysiskt och psykiskt förra gången... Bad istället en bön till någon där uppe att han skulle hittas. Men tyvärr blev det inga direkta framsteg idag heller. Några hundar som markerade i vattnet, men inga dyk har gjorts. Polisen har fått information så nu får vi vänta och se... 💔 

Istället spenderade jag dagen med min familj, hemma hos barnens farmor och farfar. Vi blev bjudna på god lunch och hängde mest ute i det fina vädret. Vi plockade bland annat isär Elsas vagn och gjorde rent den, smorde hjulen, pumpade i luft och drog åt lite skruvar. Edwin sprang runt med en sprayflaska och sprutade vatten på det mesta som kom i hans väg. Favoritsysslan! 
(null)

Eftermiddagen spenderade vi hemma hos min farmor och farfar. Även min mamma, pappa, mormor och kusin var där. Fint att vara samlade allihop en sånhär dag. Nu gav ju tyvärr inte skallgången något konkret resultat, men vi hoppas vidare... Farmor och farfar bjöd oss alla på pizzamiddag, så det blev en härlig eftermiddag i solen. 

Kvällen hemma blev sedan magisk. Vi fyllde poolen med varmt vatten och badskum. Hipp hurra tyckte barnen. Och även pappan! SÅ mysigt att ta kvällsbadet utomhus... Sedan blev det pyjamas och mys i soffan resten av kvällen. Elsa somnade tidigt och Edwin somnade sent. Men är man storebror så är man! Jag har även varit ute och vattnat blommor och spolat av altanen med vattenslangen. Behövligt och mysigt på samma gång, det är nästan som terapi att gå runt med vattenslangen i kvällssolen! 

Nu ska vi vuxna också gå och lägga oss. Har tagit en dusch, plockat lite och kollat på fotboll. Känner mig trött och slut, så några timmars sömn behövs nog! 
(null)

(null) 

heja sverige ✌🏼

(null)
Igår var det en jobbig dag för mina sportnerver. Jag var så nervös att jag höll på att gå sönder. Kan nog inte minnas när jag senast var såhär nervös inför ett sportevenemang. Möjligtvis när Brynäs till slut vann sm-guld för några år sedan, eller något vinter os när det handlat om skidåkning... Men igår var det extremt. Jag fick fan nästan feber. Och så går sverige och vinner med hela 3-0 och tar sig vidare i vm. Så stort så det är galet!

Men innan matchen drog igång hade vi några timmar att slå ihjäl. På med sverigekläderna och fånga dagen! Jag och mina små åkte till min farmor och farfar rätt tidigt. Elsa skulle sova ganska direkt vi kom dit, så Edwin fick vara med gammelfarmor/farfar medan jag och lillan tog en promenad. Vi fick även med oss mamma på rundan. Soligt, varmt och härligt... Visste att jag inte skulle hinna med någon motionsrunda senare under kvällen så det var skönt att hinna med en rask promenad på förmiddagen. 

När Elsa hade vaknat blev det fika och lek. Edwin hade länsat jordgubbslandet medan vi var borta. Helnöjd. Efter att Elsa hade fått lunch tackade vi för oss och åkte vidare. Mot stan! Ja, idag blev det "lyxlunch" för oss. Mcdonalds. Edwin var lycklig över det och jag var nöjd över att slippa laga mat innan matchen började. Vi tog med oss maten hem och mumsade framför matchuppladdningen på teven. Sedan blev det så bra tajmat att Elsa somnade strax innan matchen så vi kunde koncentrera oss riktigt, jag och lilleman. Kaffe och choklad, det bästa för att lugna nerverna. Mattias var borta med jobbet och tittade. 
(null)

Och vilken match det blev. Elsa som vaknade strax innan andra halvlek fick bevittna sin galna mor hoppandes och tjoandes i soffan. Tre gånger dessutom. Helt chockad var hon. Vilken glädjeyra. Och att tyskland åkte ur var nästan minst lika roligt. Där fick dom för att dom hånade sverige efter sitt sena mål i den matchen. Karma va? 

När matchen var slut firade vi med ett dopp på badplatsen. Iallafall Edwin och morfar. En lycklig unge som fick bada på den djupa sidan! Själv var jag lite i chock efter att jag nästan trampat på en orm. FY FABIAN. Den här veckan har jag sett fyra ormar, och det är alldeles för mycket.... 

Vi fick iallafall en härlig och varm kväll. Elsa hade haft det mysigt hemma med pappsen hon med. Dom hade fyllt poolen ute med varmvatten och tagit ett kvällsbad tillsammans. Sedan somnade hon sött och vi andra avslutade kvällen i soffan! 
(null)

(null)

(null)

Idag bjöd mina barn på en skön sovmorgon följt av en lugn stund med kaffekoppen ute på bron. Fin start på dagen! Morgonbestyren flöt sedan på bra... Frukost, bädda sängarna, klä på barnen och slänga in en tvätt. Lagom tills jag var klar kom min kära mormor på besök! 

Medan hon busade med Edwin tog jag med mig Elsa på en promenad. Hon somnade på stört i vagnen och jag fick en snilleblixt att jogga. I 26 graders värme, på min fastedag. Men det gick över förväntan! Bra jäkla svettigt, men gud så skönt det kändes efter en dusch. Sedan fick håret torka i vindarna ute på altanen medan jag hängde tvätt. Finfint. 

Efter att Edwin fått lunch och jag och mormor druckit kaffe fick jag för mig att åka till Erikshjälpen. Mormor och Edwin stannade hemma och lekte, men Elsa gjorde mig sällskap. Vi gjorde bara några få fynd, men det var skönt att få komma iväg på nått. 

Under eftermiddagen blev det lugna gatan här hemma. Regnet kom, så det var lite småmysigt att dona på inomhus. Middag till barnen, häng i soffan, lek på golvet och lite mer tvättfix. Mattias kom även hem med rosor idag, bara ändå sådär. Då blir man extra glad. Tiden gick väldigt fort den här eftermiddagen och vips skulle barnen sova... 

Vi vuxna har kollat på fotboll resten av kvällen, men nu är det läggdags för oss med för längesen. Imorgon ska jag äntligen åka till mitt nya jobb och hälsa på! Det ska bli himla kul och framför allt spännande. Vet ju i nuläget knappt nånting om jobbet eller kollegorna. Sedan tar vi helg och firar in Mattias semester med grillning! 👌🏼
(null)

(null)

(null)

fina junidagar 🍀

(null)

Juni som oftast bjuder på regn och rusk har steppat upp och levererar sommar igen! Vi minns ju dom där varma dagarna i slutet på maj som vi blev riktigt bortskämda med, men nu har vi som sagt fått njuta av lite sommar igen! 

Måndagen började lugnt här hemma. Jag och mina små bara. Hade en liten plan om att få lite ordning här hemma (midsommarhelgens lata dagar hade satt sina spår)... Så jag betade helt enkelt av to-do-listan på förmiddagen. Tvätta sängkläder, bädda rent, städa badrummet och dammsuga. Skönt att få det gjort. Elsa gillar när jag dammsuger så det blir ju liksom två flugor i en smäll. Speciellt när man "passar på" när hon är lite kinkig innan första tuppluren. Det blir win win för oss alla!

Efter lunch, vila och skifte av tvätt i maskinen gick vi ut i trädgården. Edwin har fullt upp med flug/geting/humle-jakt just nu. Allt som flyger ska jagas, även fast han är SÅ rädd för dom. Elsa njuter av sommarvärlden nu när hon kan krypa runt i en väldig fart och smaka på diverse blad och växter. Ja, det var rätt skönt när hon satt stilla på filten och plockade med sina leksaker... 

På eftermiddagen var det dags för lite mamma och Edwin-tid. Vi åkte iväg och lämnade lite tavlor till våra nära och kära. Små canvastavlor som jag beställt från dopet. Väldigt uppskattat blev det. Och som den snälla mamman jag är åkte vi även förbi Lekia för att köpa lite fotbollskort. Tycker det är så kul att ungarna är så intresserade och kan hålla på med dessa kort i evigheter. Samla, sortera, byta och bara titta om och om igen i albumen. Det känns som att det är ett intresse att uppmuntra. Edwin har inte spelat Super Mario på flera dagar nu, han som ville spela dygnet runt förr. Så jag köper mer än gärna lite fotbollskort då och då, för att hålla intresset vid liv. Och lyckan när dom får ett kort med ett lag/spelare dom samlar på är ju to die for. Edwins favoriter är Juventus, Sverige och Barcelona. Elias gillar mest Barcelona, PSG och Bayern München. Och nu såhär i vm-tider är det ju extra kul att kolla på alla landslagskort och se spelarna på teven samtidigt. 

När vi kom hem packade vi med oss badkläder och tog en promenad ner till badstranden, hela familjen. Edwin tog ett premiärdopp för i år och hade himla roligt i både vattnet och på bryggan. Elsa kände lite på vattnet hon med. En mysig och varm kväll i vårt paradis! 
(null)

(null)

(null)

Sedan avslutade jag kvällen med en skön bungy-promenad. Har inte riktigt fått till träningsrutinen efter förkylningen ännu, men nu blev jag påmind om hur skönt det är med en snabb runda innan läggdags. Och igår var det extra härligt efteråt... En dusch och sedan krypa ner i nytvättade sängkläder. Vardagslyx!

Idag gjorde vi morgon runt 08-tiden. Myste kvar i sängen bredvid Elsa som sov vidare en stund, men sen blev det kaffe och frukost. Ganska snart fick vi även besök av familjen Östlund. Elias skulle på fotbollsskola, så vi bjöd hit Ida att leka här under tiden. Jag hann även mysa lite med lillbebisen innan fotbollsskolan började, vilken bra start på dagen! 

Edwin och Ida lekte sedan hur bra som helst tillsammans. Ingen konst att ha dom två. Det lektes både inne och ute. Elsa och jag tog det mest lugnt här inne medans. Sedan blev det lunch och glassefterrätt ute i hängmattan. 

(null)

(null)

(null)

När Eliss fotbollsskola hade slutat åkte vi och hämtade honom, sedan fortsatte vi direkt mot Mössön där Elias och Idas mormor och morfar har stuga. Verkligen en idyll. Där blev det en massa bus för barnen, bad och skönt häng i solen för alla oss vuxna som var där. 

Vid 16-tiden sa vi hejdå til Elias, Ida och resten av gänget och åkte hemåt igen. Fylld med sommar och lycka! Mattias var redan hemma och hade stekt schnitzlar till middag. En av få maträtter som Edwin älskar. Sedan blev det fix med fotbollskort på köksgolvet. Det kom nämligen två nya album med posten idag. Plus lite kort, så nu ska allt sorteras och sättas in i dom nya hela albumen. Elias fick två stycken han med såklart, som han får på söndag när han kommer hit. 

När Elsa hade somnat (trött tjej som somnade tidigt) tog jag en skön promenad igen. Har hittat en ny spännande pod som fick hänga med på rundan. Då känns det som att man bara kan gå och gå och gå! 

När jag kom hem stannade jag ute i trädgården och vattnade alla blommor. Verkligen terapi för själen. Sedan blev det dusch och soffhäng med gott kvällsfika framför vm. Men nu är det snart dags att sova och ladda för morgondagen, då är det sverigefest igen! ⚽️
(null)

(null)

(null)

(null)

tack helgen 👌🏼

(null)
Och så kom söndagen. Sista dagen på den härliga och långlediga helgen. En helg som inneburit midsommar, fotbollsfest, grillmiddag, bad, umgänge och rätt mycket vila. Fantastiskt med andra ord. 

Söndagen kickades igång rätt tidigt med trötta ögon. Vet inte hur många gånger jag fick lägga Elsa till rätta bredvid mig inatt, då hon bara satte sig upp stup i kvarten. Ibland i sömnen tror jag. Men efter några koppar kaffe kom jag igång. Elias och Edwin var redan vakna när jag kom upp, gissa vad dom höll på med? Fotbollskort såklart ja... Vi åt sedan frukost och gjorde oss redo för dagen. Slängde in en tvätt och plockade iordning lite här hemma.

Efter lunch packade vi in oss i bilen och åkte mot Strömsbruk. Äntligen skulle vi få träffa det nyaste tillskottet. Elias lillasyster. Hur liten och bedårande får man egentligen vara? Nu blev jag ju bebissugen igen. Men nej, inga fler barn här inte, jag får försöka stilla mitt begär genom att låna henne så mycket som möjligt.

Elsa gick från att vara bebis till att helt plötsligt bli ett barn. Så stor hon kändes i jämförelse! Men tänk sen när åldersskillnaden inte längre är så tydlig, vad dom kan busa småtjejerna. Lilla bebis A fick såklart lite presenter från oss med. En blandad kompott av kläder, inredning, filtar m.m. Hon sov den mesta tiden vi var där så jag får väl snusa mer bebis nästa gång! Dom stora barnen lekte iallafall och hade roligt medan vi vuxna drack kaffe och tog det lugnt. 
(null)

(null)

När vi pussat Elias hejdå åkte vi andra hem mot Forsa igen. Elsa somnade i bilen och fortsatte sedan att sova ett bra tag i vagnen när vi kom hem. Då passade jag på att slänga ihop lite middag. En middag som bestod ris och en "gryta" med kassler, färska champinjoner och ädelost. Mmm! Till och med Edwin åt, då har man lyckats.

Mattias åkte sedan och fiskade med Peter. Och jag såg framför mig en lång kväll med trötta och gnälliga barn. Men tänk, då kom barnens morfar till undsättning! Han hade med sig glass och hängde med oss hela kvällen. Sedan läste han godnattsaga och nattade Edwin innan han åkte hem. Så värdefullt! Både han och Elsa somnade runt 20:30-tiden och sedan blev det soffhäng för min del tills fiskegrabbarna kom hem. 

Nu är det dags att sova och ladda för nya veckan. Har inget annat än ledighet inplanerat, hur skönt? Men först behövs lite sömn, är galet trött efter den här härliga helgen. 
(null)

fotbollsfeber 🇸🇪

(null)
Idag har vi haft våra sverigetröjor på oss hela dagen och lyssnat på vm-låtar för att komma i stämning... Jag hade riktigt bra feeling inför matchen, och det såg ju faktiskt rätt bra ut ett tag. Men tyvärr blev det en förlust mot tyskarna. 

Dagen började iallafall med en sovmorgon för mig, extra lyxigt att ligga och dra sig i sängen helt ensam och sedan komma upp till nybryggt kaffe. En bra start på dagen! 

Förmiddagen fortsatte att vara lugn och skön. Vi donade med lite av varje och barnen höll som vanligt på med sina fotbollskort. Dom får liksom aldrig nog... Elsa sov sin första tupplur rätt tidigt, hon har nämligen börja vakna lite tidigare om mornarna nu. Men det känns ju mer normalt att en 9-månaders sover till 08-tiden än till 09:30 va? 

Mitt på dagen åkte vi upp till mina föräldrar som bjöd på pannkakslunch. Mmm! Och där blev vi kvar hela eftermiddagen. Fika på altanen, en massa utelek för barnen, melonmellis och även bubbelbad för vissa av oss. Härligt men varmt... Det var nog närmare 40 grader i vattnet, och solen låg på, så det var ju tur att det blåste lite. Jag, Elias och Edwin njöt en stund. Sedan gick grabbarna upp en efter en och jag blev ensam kvar. Lite extra lyxigt att få en stund helt för sig själv i solen och badet. En superhärlig eftermiddag tillsammans med mormor, morfar och gammelmormor fick vi iallafall. 
(null)

(null)

När det började bli middagsdags åkte vi hemåt och hämtade samtidigt upp vår middag efter vägen. Pizzalördag! Perfekt uppladdning inför sverigematchen... Vi åt ute på altanen, och sedan blev vi alla så mätta att vi knappt orkade göra nånting. Låg på golvet och lekte med Elsa. Hon var supertrött eftersom hon vaknade redan kl 15:45 sista tuppluren. Så hon gjorde kväll redan vid 19:30 vilket inte hänt sedan hon var miniliten. En timme till brukar hon hålla ut. Men vår förhoppning är ju att hon ska somna kring den tiden i framtiden, så lite övning är ju bra. 

Elias och Edwin var vaken och kollade på hela sverigematchen med oss. Även Niklas kom hit med massa chips och cola. Lyx! När det var paus spelades det fotboll ute i trädgården. Livet enligt kidsen! Tyvärr blev det ju en tung förlust i sista minuten. Fy vad arg jag blev. Det var ju så nära... Men nu tar vi nya tag tills nästa match bara. 

Grabbarna stupade i säng efter matchen och jag ska snart göra detsamma. Imorgon är det söndag och vi ska äntligen få träffa Elias lillasyster. Soooom jag längtar efter att få gosa bebis! 
(null)

midsommarafton 🍓

(null)
Att få fira midsommar med dessa tre juveler är verkligen en ynnest. Förra året låg ju Elsa i min mage, men idag sitter hon tryggt mellan sina fina storebröder! På sig har hon en sjömansklänning som jag faktiskt köpte begagnad när Edwin låg i min mage, utifall det skulle bli en flicka. Jag hade nämligen en sjömansklänning som liten och ville att min evetuella dotter också skulle ha en. Och så kom hon till sist, min lilla Elsa! 

Vi har haft en suuuperlugn och fin midsommar här hemma. Vi hade egentligen inga planer alls, utan lät dagen bli som den ville helt enkelt. Började dagen med kaffe, frukost och en skön dusch. Slängde in en maskin med tvätt och donade med lite av varje. Kransar gjorde vi också såklart. Vilket jag är helt värdelös på... Utan vidare material och ingen direkt entusiasm. Men dom sitter ju bara på en liten stund, sedan är dom inte direkt populära. 

Men jag fick några fina kort på alla barnen tillsammans iallafall. Mission completed. Sedan var det dags för Elsa att sova, och vi andra dukade fram midsommarfika. Mina föräldrar kom med jordgubbar, som vi mumsade med vaniljglass. Midsommarklassiker! 

(null)     

Till lunch dukade vi fram olika sillsorter, potatis, köttbullar och korv. Väldigt gott. Jag älskar sill så jag är glad att det "ska ätas" vid varje högtid. Elias äter också sill, han äter verkligen allt den killen! 

Efter lunchen tog vi det väldigt lugnt... Soffhäng, dona med fotbollskort och mysa med Elsa. Mattias åkte till sin pappa som ligger på sjukhuset över helgen. Vi hoppas han piggnar på sig snart och får åka hem och fortsätta med sina vanliga hemvård. Han har ju haft cancer länge nu, men vi lever på hoppet såklart! 

När Mattias kom hem gick vi ut i trädgården hela familjen. Tänk att solen kom fram! Vi planterade Elsas lilla hallonbuske som hon fick i doppresent. Nu står den bredvid jordgubbs/smultronlandet och vi ser fram emot att få se den växa tillsammans med Elsa. 

Mattias startade grillen och barnen spelade fotboll i väntan på maten... Supergod middag med kött, majskolvar, champinjoner och räfflade potatisstrips. Elias och Edwin åt massor och det är alltid kul. 
(null)

(null)

Kvällen blev också mysig och lugn. Vi tog fram en stor godisskål och spelade sällskapsspel på golvet. Barnen uppskattade verkligen det. Ja, svårare än så behöver det inte vara... Teven har stått på hela eftermiddagen och kvällen den med, vi diggar verkligen vm. Tror vi sett en snutt av varendaste match hittills, hehe. Men nu längtar vi tills imorgon såklart, då blir det sverigefeber här hemma! 

Innan Elsa skulle sova fick hon ta ett bad. Uppskattat hos lilldamen som inte får bada allt för ofta pga sin torra hud... Hon plaskade som bara den, och sedan somnade hon gott efter lite välling. Grabbarna fick vara uppe ett tag till. Vi spelade lite mer spel, men sen fick även bröderna bus tacka för sig. Godnatt skatterna! 🌙

Vi vuxna har legat i soffan och ätit lite chips nu under kvällen. Men snart ska även vi hoppa i säng. Imorgon väntar som sagt en riktigt fotbollsfest. Vi ska ladda hela dagen. Hoppas på lite sol och värme så vi kan ladda utomhus!
(null)

(null)

skön hemmadag 🏡

(null)
Idag har vi haft en skön hemmadag. Bara gjort det som fallit oss in helt enkelt. Väldigt skönt tycker den här trötta mamman som hade det riktigt tufft att somna inatt, och bara skrapade ihop några få timmars sömn... 

Jag vet inte vad det var med mig inatt, men jag kunde verkligen inte somna. Jag brukar oftast slockna ganska direkt när jag slagit igång en podcast. Men inte inatt. Låg bara och vred och vände mig. Hörde grabbarna på övervåningen och blev nojig, så jag sprang upp och kollade. Edwin höll på att ramla ur sängen, hade liksom glidit emellan "kantskyddet" och själva sängen. Han har ju som en Blixtenbil runt om, men ett fäste har lossnat så det har tappat själva skyddsfunktionen. Nåja, jag la honom till rätta och kunde till slut somna på soffan vid 03-tiden. Ungefär fyra timmar senare var det dags att göra morgon! 

Morgonen bjöd på många koppar kaffe och en hel del soffhäng. Grabbarna parkerade sig vid köksbordet och donade med sina fotbollskort. Sortera och byta. Det bästa dom vet just nu! Och nu kan dom inte hålla till på golvet längre eftersom lillasyster numera tar sig fram fort och gärna vill vara med och "sortera" fotbollskorten. 

Elsa tog en tupplur kring lunchtid, så jag och grabbarna fick äta i lugn och ro. När hon vaknat fick hon också mat, sedan gick vi ut allihopa. Sol, fotboll, mys i hängmattan och upptäcksfärd i gräset för lillasyster. Så härligt med lite solenergi och frisk luft! 
(null)

På tidiga eftermiddag gick vi in och kollade på fotboll. Elias ville se Portugal. Vi andra donade med lite av varje fram tills att Elsa skulle sova sista tuppluren. Hon har fått till en hyffsad bra rutin kring sina sovtider... Första tuppluren tar hon kring 11/12-tiden och andra tuppluren ungefär 15/16-tiden. Sedan håller hon sig vaken till 20:30 och sover sedan till minst 08:00 (oftast längre) morgonen efter. Sedan om och om igen. Så småning om får vi nog justera sovschemat och tidigarelägga nattningen, men såhär på sommaren när vi är lediga känns detta superskönt. 

Till middag idag blev det Mattias egenfångade regnbåge med potatis, ärtor och sås. Så enkelt men så jäkla gott. Är tacksam för att jag bor ihop med en fiskefantast, vi har alltid fin fisk i frysen och kan äta det minst en gång veckan. Lyx! Edwin blev sedan hämtade av sin kära mormor. Dom hade nämligen planerat in en sleepover. Mysigt tyckte lilleman! Lite paus från mamma och pappa och syskonen. Härligt att få ha både mormor och morfar för sig själv. 

När Edwin hade åkt tog vi andra en promenad till badplatsen. Men först hamnade vi oss våra grannar på en kopp kaffe. Mysigt! När vi sedan kom fram till badplatsen hade Elias bråttomt att byta om. Han skulle minsann bada! Token. Han hoppade i och låg sedan i hur länge som helst. Vi andra nöjde oss med att njuta på bryggan, men det var nog så härligt. Solen värmde och jag passade på att andas in och bara känna ren tacksamhet över att vi bor på den här fina platsen. Närheten till vattnet och den fina naturen runt omkring. Livet. 

(null)

(null)

(null)

(null)

Väl hemma igen var det dags för en trött Elsa att sova. Men Elias fick stanna uppe och mysa extra länge med oss. Sånt man får när lillebrorsan sover borta! Vi gjorde varma mackor och tittade på Spaniens match på teven. Det tyckte han var tipptopp! Sedan somnade han gott... Det kommer jag också göra nu snart. Hoppas på en bättre natt! 🌙


underbara nyheter 👶🏻

(null)
Den här tisdagen fick vi vakna upp till fantastiska nyheter: Elias har fått en lillasyster! En bedårande söt liten flicka. Så himla roligt. Har känt mig så lycklig och glad hela dagen, stort grattis fina familjen! 

Vår tisdag blev lite annorlunda än vad jag först tänkt mig. Hade ju tänkt vara hemma och dona med en massa tvätt och lite annat, men så fick jag ett sug efter lite secondhand-shoping. Så vid 11-tiden tog jag med mig Edwin och Elsa till stan. Vi hämtade upp gammelmormor och rullade sedan mot Erikshjälpen. Edwin och gammelmormor höll sig i cafét och mumsade glass medan jag strosade runt med en sovande Elsa i vagnen. 

Hittade en hel del klädfynd till mig själv faktiskt. Sånt där som känns dyrt och tråkigt att köpa nytt. Ett gäng basic t-shirt, linnen och en kofta. Till Elsa blev det en del fina sommarkläder och en pyjamas. Men bästa fyndet var nog en sprillans ny Bayern münchen matchtröja för 30 kronor. Perfekt som "storebrorspresent" till fotbollsgalna Elias! 
(null)

(null)

Efter besöket på Erikshjälpen tog vi en runda på Dollar och Lekia med. Lite fotbollskort till grabbarna och annat nödvändigt. Precis när vi var klara tog energin slut hos oss alla... Vi skyndade oss hem till mormor så att barnen fick fylla på med lunch i magarna. Själv fick jag nöja mig med en Nocco, men det är inte fy skam det heller. Riktig lyx på fastedagarna. 

Runt 15-tiden åkte vi hem till Forsa igen. Iallafall Elsa och jag. Edwin ville stanna hos gammelmormor ett tag till, och det fick han så gärna. Dom skulle bada och leka, så som bara dom kan göra! 

Elsa tog en tupplur direkt när vi kom hem. Så jag satte lite fart i tvättstugan. Hade slängt in en tvätt innan vi åkte, så den skulle hängas. EFTER att två rena tvättberg vikts undan. Phew... In med en ny tvätt i maskinen sen, och efter det vaknade Elsa typ. Närå, jag få i mig en omelett precis. Tur! 

Runt 17-tiden fick den nyblivna storebrorsan skjuts hit av sin mormor. Det är ju "våran vecka" nu men han hade sovit några extra nätter hos sin mamma eftersom han kom så tidigt till oss förra veckan pga Elsas dop. Det är viktigt att det blir rättvist säger han. Dom hade just varit på bb och hälsat på sin nya familjemedlem! Stora fina Elias. Tänk att nu har han tre systrar och en bror. Men han skulle minsann kunna tänka sig en till säger han. Ja inte i det här huset iallafall, brukar jag svara. Men jag kan nog tro att jag kommer bli rejält bebissjuk igen när jag får träffa lillbebisen. Trots att jag har min egna bebis ännu, men förstå vad stor hon kommer att kännas i jämförelse! 

Tisdag innebär som vanligt fotbollsträning för Elias. Han och jag åkte iväg. Jag hann även smita iväg och handla på ica under tiden, sedan åkte jag tillbaka till träningen och tittade. Dom hann precis träna färdigt innan regnet kom! Då åkte vi och hämtade hem Edwin från stan. 
(null)

Kvällen här hemma har varit lugn och skön. Dusch och kvällsfika för grabbarna. Elsa var pyjamas-go och på bra humör, härlig kombo. Men hon var trött och somnade rätt snart. Trots en hel del bök vid nattning... Hon har blivit en hejare på att resa sig från liggande till sittande, och det vill hon gärna göra 76 gånger innan hon ska sova. Till slut är hon så trött att hon knappt orkar hålla huvudet uppe, haha. 

När Elsa somnat hängde jag dagens sista tvätt. Fick dra fram tvättställningen ute på altanen för att få plats med allt då det var fullt i både torktumlare och på ställningarna i tvättstugan. Men nuså, är tvättkorgarna tomma. För en stund. Resten av kvällen har spenderats i soffan. Ska strax krypa ner i sängen och lyssna på en pod... 🌙
(null)



heja sverige 🇸🇪

(null)
Idag var det dags för sverige att spela sin premiärmatch i detta vm och vi gjorde allt för att stötta vårat lag hemma från tv-soffan!

Morgonen började lugnt och skönt. Barnen lekte tillsammans med några ballonger som prompt skulle med hem efter dopet... Så roligt att Elsa mer och mer blir en liten människa nu som hänger med och förstår så mycket. Att se Edwin och Elsa leka tillsammans och skratta ihop är oslagbart... 

Vi laddade också upp med en massa vm-låtar på youtube som vi dansade till. Det intresset har Edwin alltid haft, att lyssna på musik och dansa. Och det verkar som att Elsa blir likadan. Kul att se! 

Medan Elsa sov sin första lur ute på altanen åt jag och Edwin lunch. Vi vuxna skulle egentligen haft fastedag, men Mattias skulle grilla med jobbet så jag valde också att skjuta på min fastedag tills imorgon. Det går lättare att fasta ihop! Efter lunchen drog vm-sändningarna igång så vi bänkade oss framför teven. Edwin valde dock att gå ut men jag fick sällskap av Elsa iallafall. 

Matchen drog igång klockan 14:00 och barnen hjälpte mig att heja fram grabbarna. Mitt under matchen kom Elsa på hur kunde krypa i superfart med. Liksom hasa sig fram på rumpan med ena benet framåt. Alla sätt är bra utom dom dåliga! Hon härjade på så mycket att hon blev helt slut efter ett tag. Hon sov under andra halvlek så då dukade jag och Edwin fram fika och hejade vidare. Det blev glädjejubel och high-five-dans när sverige gjorde mål. Så skönt att vinna första matchen! ⚽️

Till middag stekte jag kyckling till mig och lilleman, sedan fick vi besök av min kusin Frida. Hon hade klippt ihop en SÅ fin film från Elsas dop. Ett minne för livet. Tusen tack! 

När Mattias kom hem hoppade jag i träningskläderna och åkte till mitt löpband som fortfarande bor hemma hos mamma och pappa. Edwin ville följa med och mysa med mormor och morfar under tiden. Han charmade till sig både bad, kvällsfika och glass! Själv kämpade jag på med tunga kliv på löpbandet... Det var längesen jag tränade nu pga av en långdragen förkylning, men nu är jag på banan igen tror jag. Hade kommit in i ett fint flow innan sjukdomen, så jag ska försöka hitta tillbaka dit nu. 

När vi kom hem var klockan läggdags för Edwin. Elsa sov redan men hade haft en myskväll med pappsen. En liten vagnpromenad och sedan soffmys... Edwin var ju fix och färdig för sängen när vi kom hem, bara tandborstning och godnattsaga - sedan var han också i drömmarnas värld. 

Och det är samma för mamman med snart. Trött trött trött. Ska starta en pod att somna till. Ladda batterierna för en ny dag. Vet att jag behöver spendera lite tid i tvättstugan, har nämligen haft lite semester från den i helgen... 




en perfekt söndag 💎

Lugnet efter stormen. Ungefär så kändes det när vi vaknade upp imorse. Det var SÅ skönt att ligga kvar i sängen en stund extra och bara gosa.

Mattias klev upp och gjorde frukost och kokade kaffe, sedan myste vi runt i pyjamas en bra stund innan vi faktiskt tog tag i dagen. Det var mycket att plocka och dona med inne... Både tvätt och disk och såklart Elsas fina doppresenter som stod uppradade i köket. Så medan jag gjorde fint här inne skyndade Mattias sig att klippa gräsmattan innan regnet skulle komma! 

Både Elsa och Edwin var lättroade under förmiddagen. Storebror underhöll sig med lego och lillasyster rev och slet i alla sina leksaker samt övade sig på att krypa. (Hon tar sig äntligen framåt nu, så det är bara tekniken som ska finslipas!) När hon tröttnade fick hon springa i gåstolen och jaga dammsugaren. Det gillar hon! Och trots att hon är aaaningens i vägen så blev golven rena.

Mitt på dagen åkte Mattias iväg på ett jobb. Men jag och barnen hade tur och fick sällskap av deras mormor och morfar efter lunchen. Trevligt! Det blev bullfika och soffmys för hela slanten... Kan man ha det bättre en regnig söndag?

Under eftermiddagen kom pappsen hem, och ganska direkt tog far och dotter en lång tupplur tillsammans. Då passade jag på att föra över dopkort till datorn och samtidigt beställa lite canvastavlor. Vi har ju haft en tavla av familjen i hallen, från Edwins dop, men det är ju roligt att uppdatera med vår nyaste familjemedlem såklart. Och på bestcanvas.se är ju priserna helt jäkla oslagbara! 

Idag stod Mattias för matlagningen och hade dessutom bjudit hit middagsgäster. Peter, Elin, Linnéa och Nellie kom hit och myste med oss hela kvällen. Vi bjöds på en god köttförssås och sedan glass med jordgubbar till efterrätt. Gott! Edwin och Nellie lekte jättebra tillsammans på övervåningen och småtjejerna donade här nere med oss. Till en början var dom lite kinkiga båda två, men tacka fasen för det när man var hungrig på gröt... 🤷🏻‍♀️

Nu sover barnen sedan drygt en timme tillbaka och vi vuxna har kollat på Brasilien mot Schweiz. Det blir mycket fotboll nu... Så härligt med en vm-sommar! Snart ska vi hoppa i säng efter denna braiga söndag. En så perfekt blandning av mys, nytta och umgänge. Och dessutom ett rejält regnväder, himla mysigt. 

(null)

(null)

(null)

en fin dopdag 💕

(null)

2018-06-16, dagen då vår Elsa Aina blev döpt i Forsa kyrka. I samma dopklänning som hennes bror, mamma, morbror, morfar mfl döpts i. En härlig dag med nära och kära, även om det blev lite svettigt i kyrkan då en av storebröderna helt plötsligt blev på sitt värsta humör... 

Dagen började iallafall lugnt och skönt. Vi sov till 07:30-tiden nästan hela gänget, dopbarnet fick dock sova en stund till. Sedan flöt morgonen på med lite fix och trix innan vi åkte till Mariagården vid 11-tiden. Vi åkte så pass tidigt för att Elsa skulle få sova i vagnen i lugn och ro innan dopet började. 

Vi hade redan pyntat lokalen och dukat färdigt allt dagen innan. Jag, Elias, mamma och pappa var där bra länge igår och jobbade hårt. Tack för all hjälp, himla skönt att slippa det samma dag! 

(null)

(null)

(null)

När klockorna ringde tågade vi in i kyrkan. Edwin ville inte gå in med oss, men gjorde oss sällskap där framme efter en stund. Elsa var lite missnöjd innan dopet drog igång, men väl där framme var det en väldigt pratglad tjej. Oj vad hon babblade på. Gjorde brum-ljud, prutt-ljud, klappade händerna och sa "bla bla bla" när hon tyckte att prästen pratade för mycket. Han fick kämpa för att överrösta Elsa, haha. Är glad att vi fick bästa prästen, så lättsam och härlig! 

Något som inte var så härligt var storebror Edwins humör. Han ville absolut inte stå med oss. Han kröp omkring på altaret, låg raklång, satt bakom mig och drog i klänningen, visade upp sina suraste miner och tillslut tröttnade han och tågade helt enkelt ut ur kyrkan. Edwin min Edwin. Han väntade på oss i "omklädningsrummet" sen. Vi som var kvar under dopcermonin fick iallafall lyssna till gudfar Tom’s rörande tal och prästens fina ord. Elias hällde upp dopvattnet och stod med oss där framme hela tiden. Sedan hjälpte han mig att hänga upp en vattendroppe i glas i ett "träd" där det hänger en droppe för varje barn som döps.

(null) 

(null)

(null)

Efter cermonin i kyrkan gick vi över till Mariagården för att äta smörgåstårta, dricka kaffe, äta tårta och umgås med alla nära och kära som kommit för att fira dagen med oss. Väldigt trevligt, även om man såklart önskar att man fick mer tid till var och en av alla gäster. Men jag hade ändå sån himla tur att jag slapp det mesta av servering och fix. Miljoner tack till mina föräldrar som roddade och styrde med allt, guld värt. Och stort tack till mamma, moster och mormor som bakat och gjort goda tårtor. Tänk vilken tur vi har! 

(null)


(null)

(null)

(null)

Efter allt fikande var Edwin sugen på att hjälpa syrran att öppna alla presenter. (Hans humör förändrades till tipptopp efter att vi kommit ut från kyrkan förresten). Elsa fick så himla fina presenter! Mest pengar fick hon. Men även en lyckopeng, mysigt gosedjur med hennes namn på, sparbössor, muggar, en egen hallonbuske som vi ska plantera (så kul idé), presentbox från Geggamoja, ett presentkort hos en fotograf (mamman blev överlycklig), bok, kläder m.m. Tack alla fina människor! De flesta gästerna lämnade även en liten hälsning i en bok som vi ska spara till Elsa. Och gudfar Tom har skrivit ett brev som hon ska få öppna på sin 15-årsdag, hur fint? 

(null)

(null)

Efter att alla gäster åkt hem hjälpte mamma och pappa oss att städa och diska. Åter igen, tack tack tack. Elsa sprang runt i sin gåstol och tyckte nog det var rätt skönt att det lugnat ner sig lite. Sedan var det himmelens skönt att få komma hem, packa upp allting och göra iordning en snabb och lättlagad middag... 

Johanna och Ida kom fram mot kvällen för att hämta Elias. Dom hade också med sig en sån fin doppresent till lillan, så gulligt. Dom blev kvar en stund så att barnen fick leka, vi vuxna drack kaffe och tog det lugnt bara. Ja, jisses vad trött man blir av dop alltså. Luften bara går ur en. Först är man så spänd över att få allt att klaffa liksom. Och i vårt fall var vi ju så oroliga över de misstänkte vattkopporna med. Sen när allt över känner man bara "aah, vi klarade det" och kan pusta ut rejält. 

Det ska bli så skönt att krypa ner i sängen och sova nu. Imorgon ser jag fram emot en ledig och skön dag här hemma. Jag kommer att somna med ett leende på läpparna, tack till alla underbara människor vi har i våra liv! 

(null)

(null)

(null)





skolavslutning 🌿

Juni jobbar vidare och vi får kämpa för att hänga med i svängarna. Snart är det för tusan midsommar... Jag har ju lite ångest eftersom min mammaledighet lider mot sitt slut, så dagarna och veckorna får gärna gå lite saktare nu! 

Igår var det onsdag och vi hade en riktig hemmadag. Rätt vanlig dag med andra ord. Dock blev förmiddagen lite annorlunda då vi fick besök av en av våra minivänner som brutit nyckelbenet precis. Lilla Linnéa som är ungefär två månader yngre än Elsa hade ramlat ur sängen så olyckligt. Hua, lillgumman! Så Elin och Linnéa kom hit en stund och myste med oss medan pappa Peter åkte på sin sons skolavslutning. 

Jag och Elsa åkte även till Mariagården bredvid kyrkar för att hämta nycklar och få lite info inför lördagens dop. Sedan blev det lunch, vila och de vanliga eftermiddagssysslorna bara. 

På tidiga kvällen tog jag och Elsa en promenad till fotbollsplanen där det vankades match. Så kul att få inviga nya vagnen på riktigt. Toppbetyg från både mig och lillan! Edwin och Mattias åkte på fotbollsträning, den sista för Edwin innan sommaruppehållet, sedan kom dom också till matchen en stund. Men vi blev inte så långvariga, en viss lite fröken har inte fattat det roliga i fotbollsmatcher ännu... 

Idag ringde alarmet långt före tuppen här hemma. Upp, koka kaffe, väcka Edwin, göra oss iordning och sedan åka till Elias första skolavslutning i Fränö. Elsa hade tur och fick sova vidare i lugn och ro när vi åkte vid 07:50-tiden. Och när hon vaknade fick hon mysa med gammelmormor som ställde upp som barnvakt. Guld värt. 

På Fränö var det fint som vanligt. Grönt och somrigt. Många fina examensminnen har jag därifrån... Barnen sjöng så fint så, och Elias fick stå allra längst fram. Lite nervöst med sådan stor publik, men det fixade han galant. 

Efter allt uppträdande slog vi oss ner på en picknickfilt och drack kaffe, fikade och tog det lugnt. Barnen sprang runt och lekte och hade kul. Vi hade verkligen tur som klarade oss från regn! Innan vi åkte hem försökte jag muta Elias med att knäppa kort, och då får man vara snabb, för det är inte hans favoritsyssla direkt. Men några bilder på fina storkillen blev det. Tänk att han börjar i ettan till hösten! 
(null)

Efter examensfirandet åkte vi hem hit allihopa. Lite lek, chill, kaffe och lunch. Jag var så extremt trött och hade gärnat checkat ut som mamma en stund, bara dragit täcket över huvudet och snarkat någon timme. Men nej, det var bara att härda ut. 

Elias stannade kvar här med oss eftersom vi ändå tänkt hämta han imorgon pga dopet. Men han åkte ganska direkt till min mamma, han skulle nämligen få hänga med på fotboll. Lycklig kille! 

Själv har jag googlat mig halvblind på vattkoppor. Upptäckte nämligen några röda utslag på Edwin igår. Dom var kvar idag och tanken slog mig att "tänk om det är vattkoppor precis nu"... Han har inte haft feber, det är inga vätskande blåsor och dom har inte ökat till antalet. Det ser nästan ut som små bett. Men ändå. Man blir så nojig. Det kan ju ta ett tag innan utslagen blir till typiska koppor? Åh, det vore så trist såhär dagarna innan dopet. Jag har ringt prästen en gång idag och förvarnat, men vi ska prata mer imorgon då det läre ha brutit ut isåfall. I värsta fall kanske vi får ställa in. Eller ha ett ute-dop, ett på-egen-risk-dop eller bara ett "kalas" för alla som vågar komma och köra dopcermonin i kyrkan vid ett annat tillfälle. Men jag ska inte måla fan på väggen ännu. Det kan ju vara vad som helst egentligen. Typ virusutslag pga förkylningen han dragits med länge... Håller tummarna.

Eftermiddagen blev iallafall fin trots tröttheten. Vi grillade kyckling till middag, sedan har vi bara tagit det lugnt. Klockan sprang iväg fort vilken jag också önskade. Såååå skönt att krypa ner i sängen efter att barnen somnat. Här ska sovas! 

vagnlycka 👌🏼

(null)

Men tack tisdagen! Vilken bra dag det blev. Trots extrem trötthet har allt bara flytit min väg känns det som. Och speciellt glad blev jag när denna 👆🏼fina vagn dök upp på en facebookannons. 

Natten till idag blev en enda konstig röra. Edwin som aldrig brukar vakna på nätterna kom ner till vår säng vid 01-tiden. En timme efter det vaknade jag med jobbig hosta som vägrade ge med sig, så jag smög ut till soffan. Klockan 03 vaknade jag av att Edwin kom ut till mig i vardagsrummet, för då hade Elsa vaknat och skulle ligga bredvid Mattias. Okej, vi gör ett nytt försök att somna... Det gick bra, fram till 05-tiden då Edwin ramlade i golv. Sen var det morgon klockan 07:30 ungegär. Gäsp! 

Förmiddagen blev med andra ord väldigt lugn, utan några måsten. Hann köra en tvätt, plocka lite i köket, prata med prästen i telefonen, förbereda lunch och ligga på golvet och leka med Elsa. 

Efter lunchen tog lillan en tupplur, så då passade jag och Edwin på att spela lite spel tillsammans. Bland annat finns i sjön som han är "king" på enligt sig själv. En annan sak han blivit fantastiskt duktig på är att säga ord med bokstaven   S. Han har haft så himla svårt att säga just s-ljud och tj-ljud men nu börjar det lossna. Så himla skönt för hans egna skull, han har blivit så frustrerad när utomstående personer inte förstår vad han säger. Heja favoritkillen min! 

Under eftermiddagen hade vi kryp-träning med Elsa, men nej, det ville sig inte idag heller. Hon ville hellre springa runt i gåstolen och jaga Edwin, så medan dom busade satte jag mig och kollade igenom facebook. Vilket visade sig bli en fullträff! Hittade en annons med precis en sådan vagn jag suktat efter ett tag nu. Har läst så mycket positivt om Brio/Britax smile och tycker samtidigt att den är SÅ snygg. Verkligen många plus verkar den ha. Så när den dyker upp för under tusenlappen var det bara att slå till. Och skicket var väldigt bra, så fräsch och välskött. Så nu ställer jag mig frågan, hur lycklig får man egentligen bli över ett vagnfynd?! 

Elsa och jag brummade iväg och hämtade vagnen direkt, sen hem och provåka. Hon satt verkligen superbra i den och att köra runt med vagnen var en fröjd. Men det var nog tur att Johanna och Ida precis kom, för Johanna var den som kom på hur sätet skulle fällas ner. Jag hade försök så jag nästan blivit gråhårig... Men så går det väl när man byter vagn var tredje månad, olika funktioner hela tiden. Men nu känner jag mig faktiskt riktigt nöjd. Ångrar bara att jag köpte den billiga grå vagnen, för det var faktiskt en Smile jag egentligen velat ha. Är dock glad att min tur kom tillslut. 

Under kvällen har Edwin haft sällskap av Ida, medan Johanna och Elias var på fotbollsträning. Vi hängde utomhus den mesta tiden. Edwin och Ida lekte hur bra som helst och Elsa satt nöjd i sin nya vagn. Verkligen skillnad på komfort om man jämför med den förra vagnen som hon inte alls trivdes i speciellt länge...

När fotbollsträningen var slut blev det lite kaffe och prat i köket. Elias passade även på att duscha här innan dom åkte hemåt. Klockan hade sprungit iväg så det blev direkt läggdags för Edwin och Elsa. Trötta kids! 

Vi vuxna har tittat på finalen av Biggest loser ikväll, men nu är det hopp i säng. Det är en dag imorgon med. Ska bara klämma liiiiiite till  på vagnen (som fått hedersplats i köket just nu) innan jag kryper ner i sängen.

innepyssel 🌧

Och äntligen kom regnet. Det har jag verkligen längtat efter nu! Mest för naturens skull kanske (vår gräsmatta har nästan blivit till hö) men också för att jag tycker att det är mysigt med regn. Som upplagt för att mysa omkring inne och dona med lite av varje... 

Morgonen började med extra långt mys i sängen. Gick upp och gjorde frukost till en morgonpigg Edwin, en flaska välling till Elsa och laddade kaffebryggare. Men sedan kröp jag ner under täcket igen och gosade med Elsa som till och med slumrade av en stund. Hur mysigt som helst. Edwin kom in till oss efter en stund han med. Föreslog att vi skulle ligga i sängen hela dagen, men båda barnen protesterade... 

Förmiddagen flöt på riktigt bra. Elsa var så nöjd i gåstolen så jag lurade med mig Edwin på ett litet städryck. En trasa och en hink med såpvatten så är han nöjd. Han gick runt på hela nedervåningen och gnussade bort fläckar som han såg lite här och var. Perfekt. Själv koncentrerade jag mig på att damma i alla fönster, hyllor, köksskåp, dörrar och till och med köksstolarna. Behövligt minst sagt. Sedan åkte dammsugaren och skurmoppen också fram. Heja oss! 

Innan lunchen hann jag även köra igång en tvättmaskin och städa badrummet. Sedan kände jag mig nöjd. Elsa fick lunch och sedan ville hon sova. Medan Edwin åt sin lunch ringde jag till kyrkan och bokade träff inför dopet på lördag. Hämta nycklar till lokalen vi ska vara i osv. Det närmar sig verkligen nu... 

Eftermiddagen blev hur mysig som helst. Edwin och jag kröp ner under en filt och kollade på en film medan lillan sov. Hon sov lääänge så vi hann se klart hela filmen i lugn och ro. Värdefull tid med min kille! Men vi börjar bli rätt trötta på den här förkylningen vi dras med. Snart har vi snörvlat i en vecka... Men det här med filmmys och soffhäng är ju bästa medicinen! 

När Elsa vaknade övade vi lite på att krypa. Men det vill sig inte riktigt. Och fy tusan vad arg hon börjar bli... Men jag läste i Edwins bebisbok att det lossnade för honom 4 dagar innan han blev 9 månader. Och den dagen är imorgon för Elsa. Så vi får väl hålla tummarna för att hon går i brorsans fotspår! Nog för att jag tycker det är rätt skönt att hon stannar där man sätter ner henne, men hennes arg-skrik är inte något man frivilligt vill höra... 

Resten av eftermiddagen gick åt till att laga middag till barnen, dona med lite tvätt och klura på hur kvällen skulle se ut. Vi fick för oss att åka till stan för att handla lite nödvändigheter och prylar inför dopet. Bland annat en massa läsk/loka och en gästbok som alla kan få skriva en liten hälsning i till dopbarnet. Annars håller vi det rätt enkelt... Smörgåstårta är beställt, tårtbakningen är bortlejd till mamma och moster, mormor står för bullbaket och dukning/pynt kommer enbart att bestå av vita vimplar, vita ballonger, vita poms och lite blommor. I det enkla bor det vackra... Och jag är så tacksam över all hjälp vi får! 

När vi kom hem från stan packades allt upp. Det blev visst en hel del prylar utöver det som handlades till dopet. Typiskt. Sedan blev det en lugn kväll med trötta barn som somnade tidigt. Jag har också varit trött efter en fastedag, så det ska bli skönt att få sova nu. Äntligen lite svalt i sovrummet dessutom! 

söndagssysslor 🍀

Söndag, sol, värme och umgänge med många nära och kära. Det blir nästan inte bättre än så. Verkligen en helmysig dag! 

Här hemma gjorde några av oss morgon runt 07:30-tiden. Edwin hade kommit ner till vår säng tidigt på morgonkvisten, så när han började vakna till liv igen smög vi två upp för att inte väcka dom andra. Elias kom ner runt 08-tiden, då hade han sovit 12 timmar i sträck. Trött kille efter fotbollscupen! 

Morgonen började lugnt och skönt med kaffe på altanen, sommarens lyx. Sedan tog jag äntligen tag i den där rena tvätten i tvättstugan som bara legat och väntat i dagar... Fyllde en ny maskin med, det går fasligt fort för tvättkorgen att bli full.

Efter en stunds hemmapyssel åkte jag och Elias till Ica för att handla lite. Vi lyxade även till det med en glasspaus i solen, sedan ett besök på handelsträdgårn för att köpa en presentblomma. 

Lagom till att lunchen serverades ute på altanen kom mina föräldrar hit. Mamma kom hem från Bulgarien inatt och hade extrem barnbarnsabstinens. Mycket kramar och gos! Hon hade även köpt presenter till oss alla, tänk vilken tur vi har. Elsa fick fina bodys och en jättefin klänning. Edwin fick en snygg t-shirt med Mario och lite småprylar/godis. Elias vrålade av lycka när han insåg att han fick ett matchställ med Barcelona, med favoriten Suárez namn och nummer. Även han fick lite smått och gott med. Lyckliga barn! Vi vuxna blev bortskämda med kläder, lukta-gott och whiskey. Tack! 

(null)

(null)

Vi fick även mer besök under dagen. Elias mamma och lillasyster kom hit för att hämta honom. Men först lite kaffe och lek! Även min mormor kom i samma veva. Hon hade också varit i Bulgarien ju, och hade samma abstinens efter barnen! Hon hade en varsin present med sig hon med. Elsa fick en så fin pyjamas, Edwin fick en transformerbil och Elias fick en mugg med Barcelona. Ja, han är en extrem Barcelonanörd och har en rejäl samling med Barca-prylar nu. Helnöjd. 

På tidiga eftermiddagen blev det helt plötsligt lugna gatan här hemma. Elsa sov länge och Mattias åkte till stan en sväng. Så vad gör Edwin och jag då? Bosätter oss i en varm pool. Fyllde den med varmt och skönt vatten, verkligen hur härligt som helst att bara ligga och njuta och filosofera om livet med min kära son. Bästa eftermiddagen på länge. 

(null)

(null)

Till middag åt vi pasta och köttfärssås, sedan kastade vi oss in i duschen för att göra oss redo för kalas. Min brors kära Frida fyller år till veckan och det måste såklart firas! Väldigt trevligt att träffa nära och kära, fika gott, skratta och även träffa familjens nya tillskott. En till fantastisk lapphund. Så fin! 

Efter allt kalasande åkte vi hemåt trötta och nöjda. Donade lite både ute och inne, sedan blev det lek uppe på Edwins rum. Det älskar Elsa! Men ganska snart blev det hopp i säng... Äntligen har lillgumman börjat sova 2 gånger på dagarna bara, och inte så sent på eftermiddagen, vilket resulterat i tidiga kvällar. Det är skönt. Nu gäller det bara att bröderna bus inte går helt wild and crazy med sina sovrutiner under sommaren... 

Snart är det dags för oss vuxna att krypa ner i sängen med. Ladda för en ny vecka. Det blir en del planering inför Elsas dop, för där har jag verkligen legat på latsidan. Det känns som att den dagen får bli vad det blir liksom. Har varken haft ork eller lust, men kalas blir det vilket som. Klart vår lilla Elsa Aina ska firas! 💕
(null)




lilla hudikcup ⚽️

Helgen är kommen och sommarvädret verkar ha hittat tillbaka igen. Verkligen passande! Även om hälften av familjen är förkylda så blir det ju lättare att vara sjuk när det är fint väder ute, man blir liksom automatiskt lite piggare. 

Fredagen blev en lugn och skön dag. Jag och Elsa fick en behövlig sovmorgon efter en halvtaskig natt. Tack bästa bröderna bus! Sedan tog det ett bra tag att vakna till liv med några koppar kaffe... Det kändes som att tiden bara försvann och vips hade förmiddagen förvandlats till tidig eftermiddag utan att vi gjort ett endaste dugg. Knepigt! 

Efter lunchen skulle Elsa sova, och grabbarna lekte med lite nya playmobil-gubbar dom fått tidigare i veckan. Älskar när dom kan leka länge tillsammans! Då passade jag på att smita ut i solen en stund. Blunda och tanka lite d-vitamin. Det behövdes! 

Mattias slutade tidigt och genast fick vi lite planer för resten av dagen. Elias ville hälsa på min farmor och farfar, igen. Tredje gången han besöker dom den här veckan, så gissa om dom varit överlyckliga för så mycket Elias-tid?! För det är ju så, att Elias är (precis som för resten av min släkt) det "första barnbarnet" liksom. Alla har fått följa hans liv från start och varit med under hela hans uppväxt. Och eftersom han bara bor här varannan vecka så får ju släktingarna på min sida inte träffa honom lika mycket som dom träffar Edwin och Elsa. Hur som helst så blev min kära farmor och farfar jätteglada när vi ville komma och hälsa på.

Det var jag, Elias och Elsa som åkte dit. Edwin ville vara hemma med Mattias och vattna gräset med vattenspridaren. Lite värdefull ensamtid med pappa. 

Vi fick en härlig eftermiddag med sol och fika. Elias spelade kort med "gammelfarfar" Olle i 1,5 timme. Vilka nördar! När Elsa skulle sova tänkte jag gå en liten runda med henne i vagnen, men det blev tillslut en promenad på nästan en timme. Väldigt skönt... När vi kom tillbaka hade klockan redan blivit runt 16-tiden så det var dags att åka hem och äta middag! 

Fredagen till ära kokade vi ihop en god kycklinggryta med champijoner, creme fraiche och ajvar. Till det åt vi bönpasta, mmm! Resten av fredagen spenderades i soffan. En film med barnen och lite fredagsgotta! 

Idag har vi haft lördag hela dagen, men ingen vanlig lördag precis. Det var nämligen dags för fotbollscup, det som Elias har väntat en evighet på. Taggad kille! 

Vi klev upp tidigt imorse och gjorde oss klara, tog fram rätt kläder och packade kylväskan full med fika och pastasallad. Redo! Det var samling klockan 09:30 och första matchen drog igång en halvtimme senare. Så duktiga killar som kämpa på trots svårt motstånd. Humöret var på topp trots tvåsiffriga förluster i varje match. Men det var ju själva fotbollsfesten som var grejen! 

Vi hade verkligen en toppendag... Strålande sol och nöjda barn. Elsa var verkligen tapper och klagade ingenting. Hon sov två vändor i vagnen och var emellan åt nöjd med att hänga på en filt i skuggan, fika, titta på alla barn i rörelse från vagnen eller bara dona med sina leksaker. Edwin lekte med Ida och några andra barn, så han var helnöjd han med. En mysig picknick med pastasallad och annat gott fick vi också till. 

Men det blev en lång dag. Matcher utspridda mellan 10-14 och en del förseningar. Så klockan var närmare 15:15 när vi åkte hemåt. Hem med en glad och svettig fotbollsspelare som fått en så fin medalj. Wow! 

(null)

När vi kom hem från cupen var vi alla sjukt trötta och påverkade efter en heldag ute i solen. Gissa middagen? Pizza såklart. Det behövdes. Sedan packade vi upp allt och chillade i soffan bara.

Sedan kom (bonus)morfar och räddade vår kväll. Han kom hem från Magaluf idag och kom med lite presenter till barnen. Elsa fick en rosa hund som skäller och går, hon blev heeelt lycklig. Klappade händerna och skrattade. Elias och Edwin fick en varsin "älgbössa" med knallskott. Så gissa vad dom gjorde resten av kvällen? Lekte älgjakt. Dom rotade fram sina jaktryggsäckar och jagade älg i trädgården, helnöjda killar! Imorgon får vi även träffa (bonus)mormor som kommer hem från sin resa inatt. Det ser vi fram emot! 

Ikväll somnade ungarna tidigt, helt slutkörda. Vi vuxna har hängt i soffan men nu är det banne mig godnatt för oss med. Sååå galet trött efter den här härliga lördagen! 
(null)

nationaldagen 🇸🇪

Dagarna i juni avverkar varandra och det går i en rasande fart tycker jag. Igår var det nationaldagen och under nästa vecka ska vi bocka av både skolavslutning och dop för Elsa! 

Igår var det som sagt sveriges nationaldag. Hela familjen ledig. Vi hade dock inte någon plan på hur dagen skulle firas, så vi började lugnt hemma. Jag rev faktiskt av en liten städrunda. Plocka, dona, dammsuga, städa badrummet och köra en par maskiner tvätt. Men jag hann även ligga och slöa i soffan medan Elsa tog en powernap och alla tre grabbarn var ute. En skön blandad förmiddag! 

Sedan fick vi en idé om hur resten av dagen kunde firas... Med grillmiddag och bubbelbad såklart! Mina föräldrar är bortresta, så vi lånade deras hus för att kunna grilla och bada i ett liksom. Vi packade med oss mat och badkläder och gjorde oss hemmastadda där helt enkelt. 

Elias och Edwin sprang först över till min farmor och farfar för att fika och spela kort. Då passade jag på att springa på löpbandet medan Mattias och Elsa chillade på altanen. Svettigt med skönt! 

Middagen blev supergod. Jag kan inte längre hålla räkningen på hur ofta vi grillat hittills i sommar, men det klår nog alla tidigare år... Efter maten fick Elsa ta en behövlig powernap och då passade vi andra på att bada bubbelbad. Så härligt! Barnen var i hur länge som helst och bara myste. Sedan duschade vi, hoppade i myskläder och mumsade på jordgubbar och melon ute på altanen. Ett perfekt firande av nationaldagen!

Väl hemma igen blev det tv-mys för barnen innan läggdags. Själv tog jag en runda med vattenslangen i trädgården. Som terapi nästan! Sedan blev det ost och kex framför teven efter att barnen somnat, mmm! När jag kröp ner i sängen sen kände jag mig alldeles lycklig över dagen. Men jag kände också hur en förkylning kom krypande... 

(null)

Idag vaknade jag mycket riktigt upp med halsont, snorig näsa och mosigt huvud. Dunder förkyld, från ingenstans liksom. Men jag var inte ensam... Både Edwin och Elsa vaknade också upp och snorade som bara den. Typiskt! Vi får hoppas att det är något som ger med sig hyffsat snabbt och att vi slipper bli däckade i feber. 

Det blev en väldigt lugn förmiddag för oss sjuklingar här hemma. Vi tittade på pippi långstrump, kramades, myste en stund i hängmattan och åt lunch. Sedan skulle storebror hämtas på skolan! Det blev en efter-skolan-glass på röda korset innan vi åkte hem. Även lite fynd till barnen. Sedan hem och förbereda oss inför eftermiddagens aktivitet.  

Barnen fick äta gårdagens rester till middag, vi vuxna har haft fastedag så vi nöjde oss med omelett. Inte fy skam det heller! Elsa tog en powernap vid 15:30-tiden, och medans passade vi andra på att packa iordning inför en picknick med Elias förskoleklass.

Mot borgarparken! En mysig eftermiddag med kaffe, fika, tipsrunda och massor av lek för barnen. Oj så roligt dom hade! Elsa var väl hyffsat nöjd hon med, men det är jobbigt att vara förkyld och dessutom inte kunna klättra och springa runt som alla dom andra barnen.

Strax innan 19-tiden fick vi äntligen med oss barnen till bilen. Tror dom kunde stannat flera timmar till om dom fick bestämma... När vi kom hem fick två skitiga killar ta en dusch, sedan kvällsfika och direkt hopp i säng. Och det tog inte många minuter så snarkade dom ikapp! Elsa har däremot haft det riktigt tufft ikväll. Vaknar flera gånger pga snorig/täppt näsa och varit så ledsen. Jag får nog göra kväll tidigt jag med och förbereda mig på en jobbig natt. I värsta fall får vi väl bosätta oss i soffan och snora ikapp, hon och jag... 

fotboll är livet... ⚽️

Tisdag och samma kyliga stomrvindar som igår. Är det inte galet hur temperaturen kan skifta så? Från 30 grader ena dagen till knappa 11 grader dagarna efter... 

Hur som helst har vi haft en bra dag. Mycket tack vare Carro som åter igen kom hit och ryckte upp oss. Äntligen lite planer för dagen! Vi gjorde oss redo och åkte till stan, hade lite grejer som måsta inhandlas. Lite tråk-shopping sådär, men då får man se till att kompensera upp det hela med lite roliga grejer. Och idag var det barnen som fick lite nytt och roligt. Som vanligt med andra ord va?

Vi svängde först in på Lidl för att kolla om det fanns några fotbolls-set kvar från gårdagens släpp. Sånna klädsläpp brukar ju gå åt som smör i solsken, men jag hade tur! Ett varsit set med en sverige t-shirt och shorts till Elias och Edwin, för ynka 79 kronor per set. Outfiten till sommarens alla vm-matcher är kirrad. Tjoho! 

Sedan fortsatte vi mot Lekia och Dollar. Hittade en fin sommarlovspresent till Elias. Något som passar en fotbollstokig kille perfekt. Så förutom fotbollskläderna fick han ett par målvaktshandskar och lite fotbollskort. Edwin blev såklart inte lottlös han heller. Han fick också fotbollskort och fick även välja en målarbok vilket han blev helnöjd med. Inne på dollar köptes det där tråkiga som behövdes här hemma, och sedan avslutade vi med en varsin glass innan vi åkte hemåt... 

Väl hemma igen blev det lunch för mig och Edwin. Elsa tvärdäckade i sin säng. Sedan följde en ganska långsam eftermiddag... Elias sov ju hos Tom igår och har varit med honom hela dagen. Snacka om coolt att få hänga på Tompas jobb (en skola) och få en helt egen mattebok att jobba med. Dom kom inte hem för ens efter 15-tiden. 

Så vi har mest bara väntat och väntat denna eftermiddag. Elsa har varit lite kinkig (misstänker tänder) men ändå roat sig själv rätt bra med sina leksaker. Jag och Edwin har målat i hans nya målarbok, donat med nya fotbollskorten och sedan skulle middagen förberedas. 

När både Elias och Mattias kommit hem blev det middag. Hade mjölk som gått ut, så det blev en vardagsklassiker här hemma idag: stuvade makaroner med stekt falukorv och rårivna morötter. Det går alltid hem hos alla! 

Sedan fick Elias sin present. Med motiveringen att han varit så himla duktig som klarat sig genom förskoleklassåret med bravur. Tänk att han blir en liten ettagluttare till hösten! Det blev iallafall jubel när han öppnade presenten med målvaktshandskarna, så roligt. Och de nya fotbollskläderna åkte direkt på. Väldigt lägligt att det faktiskt vankades fotbollsträning just ikväll. 

Medan Mattias var hemma med småsyskonen åkte jag och Elias iväg till b-planen. Jag passade även på att ta en joggingrunda i skogen med bra musik i hörlurarna. Tungt men härligt. Sedan satt jag i lugn och ro och tittade på slutet av Elias fotbollsträning. Han hade målvaktshandskarna på sig hela tiden, även fast han inte stod i mål. Det tränades mycket på olika regler idag, eftersom dom ska spela livets första cup till helgen. Gissa om lille herr fotbollstok är taggad? Det ska bli himla kul att se dom spela, minns själv hur roligt det var med just cup. Ja, vårt liv kretsar mest kring fotboll just nu känns det som. Träningar hit och dit, fotbollskort och ett vm som drar igång alldeles strax. Härligt! 

Resten av kvällen blev lugn. Elias och jag åkte hem och duschade, sedan blev det kvällsfika och mys med resten av familjen. Barnen somnade sedan rätt fort, så vi vuxna kunde i lugn och ro kolla på biggest loser innan vi också la oss. Nu ska det lyssnas på en spännande mordpod tills ögonen faller ihop! 
(null)

tack och hej helgen... 👋🏼

Ännu en fantastisk helg har tackat för sig. Varmt, soligt, ledigt... Vi får väl en chock nu när temperaturerna börjar sjunka och det normala svenska sommarvädret tar vid.

Söndagen började med sovmorgon för hälften av familjemedlemmarna. Edwin och jag var uppe först och hann dricka kaffe/äta frukost innan pappa och lillasyster vaknade. Som varje morgonen den senaste tiden åt vi frukosten ute på altanen. Ljuvligt. Sedan gick vi ut i trädgården när dom andra två behagat att kliva upp. 

Hängmattan är åter på plats mellan äppelträden, så där hängde jag och barnen en bra stund medan Mattias donade nere i källaren. Längtar till en riktigt varm julikväll, då ska jag ligga i hängmattan och läsa en bok. DET är sommar! 

Till lunch åt vi resterna från grillningen dagen innan, himmelskt gott. Efter att Elsa också ätit ville hon sova, så då passade vi andra på att sola och svalka oss i poolen. Verkligen skönt! Skulle kunnat ligga i hur länge som helst, men vi hade ju faktiskt andra planer för dagen med... 
(null)

På tidiga eftermiddagen packade vi in oss i bilen och åkte mot stan. Vi stannade till vid sportparken och köpte mjukglass, mmm! Varmt och härligt, och massor av spännande saker att titta på tyckte Elsa. 

Sedan rullade vi vidare mot Strömsbruk för att hämta hem Elias. Men som vanligt stannade vi en bra stund för lite kaffe, lek och chill på altanen. Alla tre barnen var trötta när vi åkte hemåt, men alla lyckades hålla sig vakna. Så när vi kom hem blev det en sen middag. Strömming som Mattias fiskat med potatismos och sallad. Vädligt gott! 

Tänkte sedan att barnen skulle somna i god tid för en gångs skull, men värmen ställde till det rejält... Elias och Elsa somnade förvisso fort, men båda två vaknade till efter ett tag pga värmen. Edwin kom typ aldrig till ro och det tog verkligen en evighet för honom att somna. Så min tänkta promenad blev inställd, och istället spenderades resten av söndagen i soffan.
(null)

(null)

(null)

Idag har vi måndagen på besök. Skola och jobb för Elias och Mattias. Vi här hemma fick besök av Carro och Elwira. Härligt att få hela förmiddagen förgylld med kompishäng! Barnen lekte, busade och kollade på pippi medan vi vuxna drack kaffe och gick igenom våra liv. Fint.

Sedan bjöd vi på lunch innan vi vinkade hejdå till våra kompisar. Tänk vad Elsa och Elwira kommer ha roligt ihop i framtiden. Det skiljer ungefär 1 år mellan dom och just nu är ju åldersskillnaden som störst liksom. Ser fram emot deras bus! 
(null)

(null)

Eftermiddagen flöt på i en väldig fart. Först hämtade vi Elias på skolan vid 13:30-tiden. Han hade haft en bra dag med sina kompisar! Vi rullade hemåt och gjorde lite mellis, som grabbarna åt framför pippi långstrump. När Elsa skulle sova dagens andra och sista powernap förberedde jag middagen. Fastedag för oss vuxna vilket betyder omelett. Barnen fick oxpytt med ärtor. 

Vi fick även besök av barnens morfar som kom för att säga hejdå. Han åker till Magaluf med jobbet imorgon, trots att han nyss sågat av sig fingret. Ja nu är nästan alla våra nära och kära ute och far och flänger runt om i världen. Tänker tillbaka på resan till Kreta med barnen för två år sedan, det var mysigt. Hoppas vi kan göra det igen i framtiden! Men först väntar Mattias och min barnfria resa. Även om vi nog inte får till någon resa detta år så ser vi fram emot det.

På tidiga kvällen åkte jag upp till mamma och pappas hus för att springa på löpbandet. Elias följde också med, men han promenerade iväg själv till min farmor och farfar som bor på samma gata. Där spelade han kort och fikade medan jag tränade. Det gick himla bra att springa idag! Lätt och snabbt. Och faktiskt så har jag ju bara 1 kg kvar till mitt första mål; att gå ner de 10 kvarvarande gravidkilona som hängt sig kvar alldeles för länge. Heja 5:2 och bungypromenader som gett så fin reslutat på två månader! Nu återstår bara 10 kg tills jag kan känna mig som mig själv igen. Det ska jag banne mig fixa.

Efter löpningen stannade vi kvar en stund och pratade lite med pappa innan vi åkte hemåt. Dusch, kvällsfika och hopp i säng för barnen. Elias packade dock sin väska och följde med favoriten Tom hem för en övernattning. Det är ju studiedag imorgon, så både Elias (och Tom som jobbar på en skola) är lediga. Så dom skulle ha en myskväll, och imorgon ska dom hälsa på fritiset där Tom vanligtvis jobbar. 

Själv ska jag slå mig ner i soffan nu med en iskall Nocco och titta på biggest loser. Men sen blir det hopp i säng direkt efteråt, brukar vara lite extra trött på fastedagarna. Men oj vilken energi man vaknar med dagen efter. Det är som att hela kroppen rensats ur och fått vila och ladda om. Jag mår så himla bra. Älskar den här livsstilen! 
(null)




fredag och lördag... 🙏🏼

Helgen har anlänt och vi har fortfarande sådan tur att vi får njuta av riktig högsommarvärme. Livet blir liksom lite enklare då! 

Fredagen blev en härlig historia. Vaknade utvilad när Edwin kom in och väckte mig, men Elsa hon snarkade vidare. Vi som var vakna åt frukost och drack kaffe ute på altanen. Varmt och härlig. Lilla fröken vaknade inte för ens klockan 09:40 ungefär, snacka om fredagsfeeling! 
(null)

Mitt på dagen fick vi besök av gammelmormor. Hon har varit här i flera dagar den senaste veckan, men hon har nog haft lite separationsångest då hon har åkt till Bulgarien nu i helgen. Medan hon var här passade jag på att hänga tvätt och åka och handla en snabbis. Sprang även in på röda korset och fynda en ny jeanskjol, det har jag saknat i min sommargarderob. Så att fynda en för 20 kronor kändes ju fint, sedan upptäckte jag att det fanns en guldtia i ena fickan - snacka om kap! ✌🏼

När jag kom hem var även mina föräldrar här. Då blev det fika på altanen. Vi fick även bevittna en liten regnskur, första regnet på evigheter. Men det varade bara i några minuter... 

Runt 15-tiden lämnade jag barnen hemma med barnvakterna som var här. Jag var nämligen bjuden på grillmiddag! Tre av våra gamla ungdomar från Kaskö hade bjudit hem oss i personalen. Så otroligt fint gjort, snacka om bra betyg! Och vilken fantastisk kväll vi fick. Sol, värme, skratt, god afghansk mat, minnen, kärlek och samtidigt lite sorg över att vi inte längre får spendera dagarna ihop. Men den här kvällen lever jag länge på! 
(null)

(null)

Lördagen inleddes med kaffe på altanen. Bästa på sommaren! Elsa vaknade "tidigt" och ville kliva upp redan vid 08-tiden. Sedan hade vi faktiskt en effektiv morgon... Rev av sängkläderna, tvättade dom, städade badrummet och dammsög. Hade inte planerat detta städryck, men då känns det ju extra skönt efteråt. Klockan tickade på och vips var det lunchdags för barnen! Sedan var det en trött Elsa som somnade... 

Men lillan sov hängde jag ut sängkläderna på tork och sedan blev det en lugn stund i solstolen. Edwin har haft en lego-dag så han har mest donat med det. 
(null)

På tidiga eftermiddagen kom Mattias hem, han hade varit och fiskat sedan tidigt imorse. Han hade handlat med sig en massa god mat, och strax där efter kom våra gäster. Peter, Elin och Linnéa kom för att grilla med oss! Gott och trevligt. 

Men det var verkligen varmt och kvavt, tur att det blåste. Skönt också att vi har vår altan med tak, där är det toppen att sitta skyddad från solen och äta eller fika. 

På tidiga kvällen fyllde vi i nytt vatten i poolen. Varmt vatten i vattenslangen och 25 grader i luften. Så både Elsa, Edwin och Mattias låg i och plaskade hur länge som helst. Tog även ut barnens tvål så dom blev rena och fina. Sommarmys! När barnen sedan var insmorda och Elsa fått på sig pyjamas smet jag iväg på en kvällspromenad. Bungystavar, en pod i hörlurarna och kvällssol. Alltså den här tiden... Får inte nog av grönskan, ljuset, dofterna. Kär i livet just nu! 

När jag kom hem tog jag in sängkläderna som hängt ute hela dagen, bäddade sängarna och sen blev det en snabb dusch innan barnen skulle nattas. Vilket inte är så lätt i denna värme... Elsa har haft supersvårt att komma till ro dom senaste veckorna. Som hon vrider och vänder sig! Men till slut var båda kidsen i drömmarnas värld och vi vuxna kunde sjunka ner i soffan. Trötta! Så nu är det dags att krypa ner i den renbäddade sängen... 
(null)

(null)

(null)

(null)

RSS 2.0