lycka och sorg ♡

(null)

Såhär mysigt hade vi det igår, fredagskvällen till ära. Alla mina favoritljusstakar. En salig blandning av Ernst, Skeppshult, Liljan som jag fått av svärfar, en billig flaska från Dollar och en ljusstake som barnens kusin från Dalarna har svarvat till oss. Så udda, men så fina ihop. Olika är bra! 

Men innan vi inledde fredagsmyset på kvällen hade vi en bra dag. Jag och barnen åkte till mina föräldrar rätt tidigt på förmiddagen. Barnen skulle få vara där och mysa medan jag åkte och hälsade på mitt nya jobb. Ett bra möte och nu vet jag lite mer om mitt "framtida liv". Arbetstiderna är 8-16 hela veckan, så det blir ju lite ovant. Men det ska samtidigt bli SÅ skönt att alltid vara ledig på kvällar, helger, röda dagar och högtider. Jag vet hur jäkligt det har känts att jobba när alla andra är lediga. Nog för att man tjänar bra, men det känns så mycket mer värt att få tid med familjen! 

Efter att jag bekantat mig lite med min blivande kollega (vi är två som jobbar på den avdelningen) och hälsat på de tre "brukarna" som har sin dagverksamhet hos oss så ringde jag till mormor och hörde om hon ville ta en fika. Vi åkte till Dackås och njöt av en god kaka i solen... Fint att träffa lite gamla kollegor med. Kändes lite extra roligt att göra ett besök på sitt nya jobb och sitt gamla jobb på samma dag. Tänk hur livet förändras! 
(null)

(null)

Innan jag åkte hem blev det en snabb handling på Dollar, sedan hämtade jag barnen och åkte hem. Mattias var redan hemma, nu har han semester med oss! Härligt. Det firade vi genom att grilla gott kött med olika tillbehör till middag. Mmm... Sedan hade vi filmkväll med tända ljus. Perfekt fredag. 

Imorse fick vi vuxna en skön sovmorgon. Men det behövdes. Herregud vad Elsa börjat böka på nätterna. Hon sover så sjukt oroligt. Sätter sig upp stup i kvarten. Inte ledsen eller så, men hon sover inte djupt för fem öre. Så det har varit trötta ögon här några dagar nu. Tur att gammelmormor kom och piggade upp oss denna morgonen. Hon hade med sig en godispåse till Edwin som innehöll både lördagsgotta och fotbollskort. Snacka om lycklig kille! 
(null)

Den här lördagen var det ett andra sök med Missing People inplanerat. Efter min farbror. Jag velade hit och dit ifall jag skulle vara med igen. Men jag orkade helt enkelt inte. Det var väldigt krävande både fysiskt och psykiskt förra gången... Bad istället en bön till någon där uppe att han skulle hittas. Men tyvärr blev det inga direkta framsteg idag heller. Några hundar som markerade i vattnet, men inga dyk har gjorts. Polisen har fått information så nu får vi vänta och se... 💔 

Istället spenderade jag dagen med min familj, hemma hos barnens farmor och farfar. Vi blev bjudna på god lunch och hängde mest ute i det fina vädret. Vi plockade bland annat isär Elsas vagn och gjorde rent den, smorde hjulen, pumpade i luft och drog åt lite skruvar. Edwin sprang runt med en sprayflaska och sprutade vatten på det mesta som kom i hans väg. Favoritsysslan! 
(null)

Eftermiddagen spenderade vi hemma hos min farmor och farfar. Även min mamma, pappa, mormor och kusin var där. Fint att vara samlade allihop en sånhär dag. Nu gav ju tyvärr inte skallgången något konkret resultat, men vi hoppas vidare... Farmor och farfar bjöd oss alla på pizzamiddag, så det blev en härlig eftermiddag i solen. 

Kvällen hemma blev sedan magisk. Vi fyllde poolen med varmt vatten och badskum. Hipp hurra tyckte barnen. Och även pappan! SÅ mysigt att ta kvällsbadet utomhus... Sedan blev det pyjamas och mys i soffan resten av kvällen. Elsa somnade tidigt och Edwin somnade sent. Men är man storebror så är man! Jag har även varit ute och vattnat blommor och spolat av altanen med vattenslangen. Behövligt och mysigt på samma gång, det är nästan som terapi att gå runt med vattenslangen i kvällssolen! 

Nu ska vi vuxna också gå och lägga oss. Har tagit en dusch, plockat lite och kollat på fotboll. Känner mig trött och slut, så några timmars sömn behövs nog! 
(null)

(null) 


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0