en blandad helg đŸ™đŸŒ

(null)

Och sĂ„ blev det helg igen. En helg vi gruvat oss för... Jobbade sista dagen i torsdags, men nĂ„gon riktigt helgkĂ€nsla ifann sig inte. För pĂ„ fredagen var det dags för Stefans begravning. Ofattbart. 

Vi klev upp tidigt pĂ„ fredagen och gjorde oss klara. Mormor kom och passade Elsa hela dagen och grabbarna skjutsade vi till skolan som vanligt. Sedan Ă„kte vi till mamma dĂ€r Mattias bytte om innan vi rullade vidare till Delsbo med tunga hjĂ€rtan.... Vi Ă„kte till Mattias förĂ€ldrar först, dĂ€r var Ă€ven hans andra bror och hans sambo. Sedan mötte vi upp alla andra syskon till Mattias och deras familjer utanför kyrkan. Och Sofia. Stackars fina Sofia... Det var sĂ„ hemskt att krama om henne den dĂ€r dagen. 

Det var mycket folk pĂ„ begravningen och tĂ„rarna började rinna redan innan ceremonin började. Vi tog plats. Kyrkklockorna ringde och Ut i vĂ„r hage började spelas. Det var en himla fin begravning. Det Ă€r mĂ€rkligt att nĂ„got kan vara sĂ„ sorgligt och vackert pĂ„ samma gĂ„ng... 

EfterĂ„t blev det smörgĂ„stĂ„rta och tĂ„rta i församlingshemmet intill. Det blev en vĂ€ldigt fin stund. Det kĂ€ndes som att alla var hundra kilo lĂ€ttare efter den fina begravningen. Vi kunde börja prata med varandra, och faktiskt ha trevligt. Alla syskon till Mattias satt samlade vid samma bord och det kĂ€ndes sĂ„ fint att vara alla tillsammans. Att fĂ„ skoja lite. Att se Sofia le för första gĂ„ngen sedan allt hĂ€nde. Ja, det var en vĂ€ldigt fin dag. Trots allt. 

(null)

Resten av fredagen var vi SÅ trötta. Allt bara slĂ€ppte. Vi Ă„kte hem till Mattias förĂ€ldrar igen. Tog det lugnt ett tag och umgicks med Dalarna-folket. Sedan Ă„kte vi hemĂ„t. Mormor och mamma var hĂ€r med barnen, mamma hade hĂ€mtat pojkarna i skolan. Sedan tog hon med sig Elsa hem för en övernattning. Vilket nog var ganska tur, för vi var verkligen helt slut...

Vi lÄg och vilade ett bra tag, bestÀllde pizza till middag och sedan var det dags för Elias kompiskalas pÄ bowlinghallen. Mattias orkade inte, och hade vi vetat om att begravningen skulle vara denna fredag sÄ hade vi nog inte bokat kalasat just den hÀr helgen. Men nu blev det sÄ, och det gick ju ÀndÄ.

Elias fick en toppenkvĂ€ll verkligen! Glassfika, jĂ€ttefina presenter och en timmes bowling med dom bĂ€staste kompisarna han vet. Det vĂ€rmer i hjĂ€rtat! Han var supernöjd nĂ€r vi Ă„kte hemĂ„t pĂ„ kvĂ€llen. 

(null)

(null)

(null)

Idag har vi haft en bra Lördag. För det första sÄ var det hur skönt som helst att fÄ sova en hel natt nÀr Elsa sov borta. Hon kommer alltid in till oss pÄ nÀtterna annars, och ibland Àr hon vaken nÄn timme... Men nu fick vi sova ostört och fick sova hur lÀnge vi ville morgonen efter. Det behövdes.

Elias och Edwin sov till 08-tiden och jag vaknade utvilad dÄ jag med. Lyxigt att kunna koka kaffe och faktiskt fÄ dricka det varmt, i lugn och ro. Nog för att vÄran lilla virvelvind Àr underbar, men att njuta av stillhet och tystnad kan ocksÄ behövas ibland.

Hela förmiddagen Àgnade jag sedan Ät stÀd och tvÀtt. Grabbarna spelade tv-spel och Mattias fixade med renoveringen uppe. NÀr det var rent och fint hÀr gjorde vi oss redo för att Äka till stan. Elias och Edwin ville shoppa lite pÄ Lekia för julklappspengarna! Dessutom var en handling pÄ Maxi rÀtt behövlig...

TvĂ„ nöjda grabbar shoppade loss. Elias var nog mest nöjd med en Lavalampa som han köpte till sitt nya rum. Annars blev det mest fotbollskort och pyssel. 

PÄ hemvÀgen svÀngde vi in till mamma och pappa för att hÀmta hem lillasyster-bus. Hon hurrade vÀl inte direkt över att se oss... Det dÀr Àr verkligen mormor och morfars tjej det. Kanske mest "mojshars" tjej. Han Àr verkligen Elsas favvo! Efter en litet toast-lunch fick vi till slut med oss virvelvinden hem.

Hela eftermiddagen har varit lugn och skön. Trötta barn som hĂ€ngt i soffan, nystĂ€dat hem, tĂ€nda ljus, brynĂ€smatch pĂ„ teven (vinst till och med) och en god skinkpaj till middag. Efter lite godis och film somnade barnen sött. Edwin hann precis facetime:a lite med Rickard Hugg som spelar i SkellefteĂ„ innan han somnade. Hyfsat nöjd kille. Hockey Ă€r livet tycker han, och Rickard Hugg har blivit lite av en favorit trots att han spelar i fel lag. Kaaaan vara för att det Ă€r Toms kompis och för att han fixar trĂ€ffar, samtal, autografer och videohĂ€lsningar osv. Haha.... Han somnade sött iallafall, min Ă€lskade lilla Edwin.

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0