GOTT NYTT ÅR ALLA !

Godmorgon! Morgonmys med en kopp kaffe och tända ljus - underbart. Snart är det dags att bege sig mot jobbet, det är en ganska kort dag idag så det känns härligt. Längtar oerheört mycket tills ikväll, så jag hoppas att dagen går fort. Jag ser också fram emot det nya året. Men man har ju alltid planer och visioner, så vi får se hur det går med den biten 2012! En sak är säker, jag blir 22 år iallafall ;-) Gott nytt år!

det var en körig fredag

Oj vad mycket det var på jobbet idag. Jag trodde aldrig att jag skulle fixa't eller att dagen skulle ta slut. Men efter lite pepp-pepp med varandra så fixade det sig. Hann till och med förbereda bra inför morgondagen, skönt. Jag jobbar 8.OO - 14.3O då.

När jag slutat blir det ilfart hem och hopp in i duschen, för att sedan göra sig klar för kvällens firande. Middag och liten nyårsfest hemma hos Micke och Åsa, ser oerhört mycket fram emot det! Kul kul :-)

Kul kul är det även att jag och Mattias har varit tillsammans i ett år ganska precis nu. Vilket år! Och vad fort det har gått. Men vi har mycke kvar att uppleva tillsammans♥

Just nu sitter jag i soffan (eller en av sofforna - hehehe) och fredagsmyser. Lite kex, ost och coca cola. Men jag har inte bara slappat sen jag slutade jobbet. Har faktiskt handlat, vikt tvätt, tvättat mer, hängt det och även tvättat håret. Så jag känner mig värd att sitta här nu och göra ingenting, innan det är läggdags!

Trevlig helg på er och GOTT NYTT ÅR, ifall vi inte hörs något mer imorgon!

ibland har man ju tur


Sedan sofforna kom upp har det kännts lite tomt bredvid 2-sitssoffan. Men vi har kommit överrens om att inte köpa mer saker denna månad. Men så gick jag nyss på RK, med förhoppning på att hitta något kap. Och visst! Två stycken pallar för 2O:- tillsammans. Nu blir nästa projekt att måla dem vita. Perfekt med lite avställningsytor.

Nu går jag bara och väntar på att få åka och jobba. Elias sover och Mattias kommer om ca: 45 minuter. Så nu blir det lite egentid. Behövligt det med :-)

är det måndag idag?...

"Är det måndag idag?" frågade jag Linn igår. "Haha nej (hånskrattar hon) det är onsdag!" Fast det var det inte, det var ju torsdag igår. Hahaha. Och fredag idag. Här har vi ett strikt schema idag. Mattias handlar i stan inför nyår, då vi ska vara hemma hos Micke och Åsa. Strömlöst eller ej, det är frågan! Men vi får det nog lika kul och mysigt ändå :-)

Klockan 11 ska Mattias ha en timmes möte, och under tiden ska jag och Elias promenera/sova. Så fort Mattias kommer hem möts vi i dörren och jag åker på jobbet. Men när jag äntligen har slutat så ses vi igen uppe hos mamma och pappa då det är hockey! Ingen lugn stund idag inte. Längtar efter fredagsmyset ikväll... ♥

en trött sara i soffan nu

Åh gud så trött jag är efter förmiddagspasset, det var längesen jag klev upp O4:OO sist. Dock gick det bra på jobbet, hann med himla mycket och det känns ju alltid bra.

När jag slutat träffade jag Linnsan som är på hembesök ifrån Stockholm! Det blev tre timmar med fika, prat och lite shopping. Härligt att ses och få prata av sig :-)
Önskar jag kunde åka ner till Stockholm och träffa både henne och Marlene snart, men det lär nog dröja tills det finns tid och pengar. Det brukar ju blir dyrt när jag är där av någon anledning...

Nu ligger jag i soffan, har längtat hem till den hela dagen - haha. Väntar på killarna, vet faktiskt inte när dom kommer hem. Och vad som händer ikväll vet jag heller inte, inviga de nya sofforna alla tre och mysa bara? Låter bra. Leka och busa lite med!

ligger här och är nöjd

En liten update: ligger i en av de nya sofforna och är nöjd. Hädan efter kommer jag och Mattias att ha en egen soffa var, där vi ligger med huvudet och fötterna på armstöden, jag kanske kommer att bli en soffpotatis nu!? ;-) Ska ligga här i några minuter till innan jag förflyttar mig till sängen. Kommer bli tomt att sova själv. Inatt var en av de mysigaste nätterna på länge. Lillkillen låg på mitt bröst/axel halva natten och var hur gosig som helst. Vi hade snurrat runt i sängen alla tre och vaknade med huvudet på helt fel sida. Men nu är jag trött så jag somnar förhoppningsvis utan att behöva sakna :-) Hoppas på en lika bra dag imorgon! Jobb, sen hem och myyyysa.

man kan - om man vill


Nu står sofforna på plats. Mamma och pappa kom lägligt då jag höll på med den stora, men den andra satte jag ihop helt själv. Vi får se om vi blir nöjd med denna möblering, men jag kan ju säga att det var hur skönt som helst att ligga och titta på teven! Nu kan vi ju möblera lite hur vi vill med sofforna också, det var omöjligt förr. Längtar faktiskt till julen åker ut nu - jag är trött på det röda! Tanken med att ha sofforna såhär är för att umgås mer här inne. Vi spelar ju mycket sällskapsspel :-)

Jag har verkligen haft fullt upp ikväll, men man kan - om man vill! Satte ihop sofforna, plockat isär den andra och bärt ut allt till förrådet, dammsugit lägenheten, slängt in en tvätt, slängt sopor och skjutsat mamma på jobbet. Jag blev inringd på jobb imorgon, så vi har pusslat för att få det att funka. Jag skjutsade mamma på jobbet med farmor och farfars bil, sen imorgon vid O4:3O åker jag till hennes jobb så får hon skjutsa mig därifrån. Typiskt att saaben inte ska fungera när Mattias har den andra bilen i Bobygda... Men som sagt, man kan - om man vill. Hahahah :-)

Nu ska jag hänga tvätten och ta en dusch. Sen måste jag sova om jag ska orka upp klockan O4:OO, men det blir nog inga problem att somna, är huuur trött som helst. Och lite ont i ryggen efter allt slit idag. Men det var det värt.

dags att sätta igång nu...


Idag har vi hunnit med mycket. En promenix med Carolin, lek, bus, vila och ett besök i stan. Det enda jag köpt/kommer köpa på årets mellandagsrea är dessa två soffor. Vi slog till idag! En 3-sits och en 2-sits. Äntligen får jag byta ut den gamla - som var bra ett tag, men inte nu längre. Lycka :-)

Efter middagen idag åkte killarna till Bobygda. Vi skulle egentligen ha sovit där inatt, men jag åker dit imorgon istället. Jag ska nämligen sätta igång med sofforna. Hur ska det gå? Men om jag ger mig fan på att få upp dom så ska det nog gå! Alla som känner mig vet att jag är envis. Och att allt ska ske på en gång. Visstdå mamma ;-)

Frågan är bara vad vi ska göra med den andra soffan. Mattias envisas med att vi ska sälja den för en femhundring, men jag tror inte att det är någon som vill ha den så jag röstar på tippen! Ska iallafall försöka få ut den i förrådet sålänge.

Saab-arslet står fortfarande still också, den har stått i en vecka snart. Vi får inte igång den, inte med startkablar heller. Så inatt ska batteriet få laddas sen håller vi tummarna. På fredag måste jag nämligen ha den, jobbar eftermiddag med Mia då.

Men nu jävlar ska jag spotta i nävarna och sätta igång! Blir en lång kväll...

...................................................



här är vi alla tröttisar...

Oj vad jag är trött nu. Killarna med, jag funderar på att smyga in och sova en skuss bredvid dom. Men neeej, det känns som att det blir bäst om jag tar tag i diskberget först. Dessa ständiga diskberg...

Idag har vi haft en himla bra dag. Mattias och Tompa var ute på isen imorse och pimplade. Tom fick ett pimpelspö av oss i julklapp! Medan så tog jag och Elias en sovmorgon. Sen blev det bad och hårtvättning för oss båda. Skönt att få det gjort. Efter en promenad/tupplur mötte vi upp Mattias och Tom igen hos min moster. Fika, lek och bus! Sen höll jag på att somna i soffan. Vi tvingade oss själv att åka hem, för jag hade kunnat vara där (ligga i soffan) hur länge som helst.

Tillåter mig själv att sitta här i soffan och låta maten sjunka in lite nu, vi har precis ätit en kycklinggryta med bulgur - mmm gött. Men snart måste jag tvinga upp mig igen känner jag, ögonlocken är nå jävulskt tunga... Jag kanske unnar mig en powernapp sen. Men först ska jag göra matlådor och diska upp!

Kvällen innehåller bara mys. Niklas kanske kommer och spela lite spel med oss :-)

en lång och mysig dag...


Bilderna i förra inlägget speglar dagen! Julklappar hit och dit. Elias firade sin första jul med pappa :-) Och oj vad mycket fint grabben har fått. Bland annat ett trumset, massor av kläder, en jättefin stol, flera bilar, en traktor, dvdfilmer, pekbok, egen tv-dosa osv osv osv. Vi vuxna hade tydligen också varit snälla!? Våffeljärn, kastrull, termos, adventsljusstake och den fina smides"ljuslyktan" på bilden. Till och med Elias hade köpt ett varsitt paket till oss :-)

Att det var strömlöst, mörkt och kallt i Bobygda sket man väl i... Vi beställde familjepizza, värmde oss av alla ljus och hade det förbannat bra ändå. Myspys!!!

Nu på kvällen har Tom varit här och lekt med Elias. Själv har jag donat som bara den. Slängt grejer, vikt tvätt, sorterat papper, pyntat av och kastat ut granen (Elias verkade tycka att det var dags, pynt efter pynt åkte ner - haha) och packat upp alla nya leksaker m.m. Nu är det sent och jag är hur trött som helst. Så jag ska krypa ner bredvid grabbarna och sova några välbehövda timmar. Imorgon är det en ny dag!

första julen med pappa







the day after dagmar ...

Jo visst blåste det inatt alltid, jag vaknade flera gånger när det lät som att fönsterna skulle spricka. En gång var jag tvungen att gå och plocka grejer på uteplatsen, trodde fan att jag skulle blåsa iväg! Nu på förmiddagen åkte vi till Enånger och hämtade Elias. Jag vet inte hur många träd som låg på/vid sidan av vägen. Överallt. Vi ska vara glada att vi har ström iallafall... Den försvann inatt, men kom tillbaka :-)

Nu ska vi åka upp till mamma och pappa en sväng. Tror visst tomten har varit där med lite julklappar till Elias! Sedan åker vi vidare mot ett strömlöst Bobygda. Hoppas stömmen kommer tillbaka snart! Vi ska ju fira jul där idag, med varm mat och en lysande gran var det tänkt. Vi får se hur det blir med den saken, man får göra det bästa av situationen. Tända värmeljus och beställa pizza ;-)

Nu så ska jag vila lite med killarna ett tag, och ladda om, innan finkläderna åker på.

inne & väntar stormen

Sedärja, då har man ätit julbord för femte gången i år. Man börjar lessna lite. Tur att farmor alltid gör kött och potatis som man kan välja istället, så det blev mest sådant idag för mig. Vi ska ju äta ett sjätte julbord imorgon med. Efter det så klarar man sig gott och väl till nästa år ju ;-)

Nu är vi hemma, myser rejält inomhus och har förberett oss för stormen som ska komma. Ställde in granen, marschallhållarna, spadarna osv i förrådet över natten. Kollar på Harry Potter på teven nu, love it. Jag har ju läst alla böcker och levt i min egna lilla Harry-värld förut... Men det var ett tag sedan, så jag funderar på att läsa alla böckerna igen! Böckerna är så sjukt bra. Fast det är kul att se på filmerna med.

Nu ska jag dona med alla nya julklappar - mys! Bädda med nya täcken och kuddar, tända lite nya Yankee candles, fingra på allt nytt, lukta, prova, känna, läsa osv  :-)

en fantastisk JULAFTON




Ett litet ihopplock av bilder från ännu en fantastisk julafton. Kalle Anka, god mat, musikspelande, skratt och fina julklappar ♥ Jag måste ha varit otroligt snäll iår!? Måste tänka... En dvd, en ny dammsugare (äntligen), två täcken, två kuddar, spa-epilator, TP-spel, massa Yankee candle, kastrull, favvo-bodylotion, duschcreme, stektermometer, bok, fin vit termos, smycken, leggings, mysstrumpor, dvd-filmer, 22OO kronor och mycket mer fint. Otroligt tacksam :-)  

Idag fortsätter julen. Familjen har just varit här och spelat spel. Och snart ska vi bege oss upp och äta middag med farmor, farfar, Christer, Lovisa och våran familj. Mattias ska bara rensa klart fiskarna och jag ska göra mig iordning. Hungrig igen!

Ikväll blir det nog ett besök hos Johanna i stan, där alla mina favvisar befinner sig! Vore kul att träffa alla. Imorgon blir det ännu mer mys då Elias kommer. Pappavecka som vi inleder med ännu en julafton i Bobygda. Fint liv!

pics från dan före dan






Bilder från uppesittarkvällen! Först hos oss, sen hemma med pappa och Mattias!!

önskar er en GOD JUL

Vilken trevlig kväll vi hade igår också! Niklas och Emilia kom enligt traditionen och spelade bingolotto med oss. Vi åt lite gotta, drack vin, lite öl, julmust och spelade spel också. Runt 23-tiden fick vi en utmaning av pappa: "kom upp och utmana oss på barn-geni, jag och Matte tar Mattias W i vårat lag (om vi får tejpa över käften på honom) Take it or leave it." Klart vi antog utmaningen!

Emilia, Niklas och jag vann enkelt mot pappa, Mattias och Mattias ;-)

Efter midnatt kom Jon-Eric och Magnus också. Hur längesen som helst man träffade dom! Gamla skolkamrater som man alltid har roligt med, även om det var hundra år sedan man sågs... Efter ett tag åkte vi hem till mig och Mattias och fortsatte spela spel. En mycket trevlig kväll. Jag sätter värde på alla härliga vänner runt om oss :-)

Imorse klev jag och hjärtat upp och myste. Öppnade varandras julklappar ♥ Drack en varsin cappuccino/kaffe i vår nya Tassimo!  Nu är jag hemma hos mamma och pappa. Vi har druckit kaffe, myst, donat osv. Snart kommer allt folk hit, vi blir runt 15 stycken här hemma iår. Mysigt. Som det ska vara! Sen kommer nog hjärtat hit och avslutar kvällen här. Vi har en del gemensamma paket att öppna här, hihihihi :-)

Nu ska vi göra sista rycket. Älskar dethär! Jag önskar er alla en riktigt god jul ♥

en otroligt trevlig kväll


Kvällen igår var huuuur trevlig som helst. Vi åt, drack, spelade spel och skrattade. Såklart glömde jag att knäppa några kort - ja, förutom på Mattias "mästerverk" av Lady och Lufsen... Det var längesedan jag skrattade så mycket, satan vad roligt det är med rita-spel och charader! Vi kunde konstatera att syskonen Persson var bäst på alla spel. Någon av oss vann alltid - förutom när man var med M.Wahlberg. Han var i det förlorande laget hela tiden, så vi kan ju dra en slutsats där också ;-)

Idag är jag utvilad och glad. Jag var smart och diskade undan allt sent igårkväll, jag vattnade blommor (haha) och tvättade håret. Så imorse kunde jag sova enda till O9:OO och vakna pigg. Så nu efter en kopp kaffe är det dags att göra sig iordning.

Jobbet väntar... Det brukar vara sjukt körigt dagen innan julafton. Men det är bara att köra på! Jag vet att en belöning i form av myskväll med bra människor väntar. Det är värt att slita för. Men nu ska jag bädda sängen osv.

God jul igen, om vi inte hörs ikväll eller imorgon - på självaste dopparedagen :-)

stämningen är på topp


Ja, nu är julstämningen på topp här! Idag har jag och herrn varit inne i stan och storhandlat, sen har golven här hemma blivit både dammsugda och skurade. Så nu är det gjort inför jul. Resten av dagen har gått åt till att dona med maten. Och nu har vi fått till ett litet julbord som Frida och lillebrorsan kommer och äter med oss snart. Mattias åkte in på systemet nyss (såklart glömde vi det idag) så ikväll blir det någon öl och sällskapsspel med trevligt sällskap. Skratta och mysa!

Imorgon blir det jobb för min del, 11:OO - 18:3O, men sen ska det hem och mysas igen. Lilla julafton med Emilia, Niklas och Mattias!

Men nu ska jag steka på köttbullarna och korven. Nu börjar julen här hemma, och sträcker sig enda Annandan' då vi firar jul med Elias. Hoppas ni får en riktigt god jul alla - ta vara på tiden med varandra. Vi kanske hörs något mer innan självaste julafton men sålänge får ni ha det så mysigt och bra... Det lovar jag att jag ska ha!

vi försöker vara duktiga



Tidigare ikväll var Tompa här med oss. Åt julskinkemacka och hade det roligt. Men innan det var vi duktiga, herrn och jag. Har betalat räkningar, skrivit matlistor och handlingslistor. Vi har också skrivit en budget för Januari som vi ska försöka hålla. (Hehe jag tror vi blev rädda båda två när vi kollade på lyxfällan idag) Vi har till och med lyckats planera in ett besök på ikea där vi ska köpa 2 stycken soffor, woho ;-)

Nu ska jag ta en dusch och hoppa i myskläder. Imorgon står det mycket på listan: Städning, tvättning, storhandling och kvällsmys. Det gäller att vara utvilad dååruu.

en lagomt bra onsdag...

Det börjar närma sig nu! Idag har vi den 21:a december, helt sinnesjukt vad tiden går fort. Vi har haft en lagomt bra dag här. Varvat nytta med nöje. Vi har även varit inne i stan en sväng! Nu ligger vi som döa sillar i soffan efter att ha ätit mat. Julkorv och hemmagjord potatismos, mmm! Det blir fortsatt lugnt nu ikväll, men imorgon blir det full fart från morgon till kväll.

Fredagsstädningen blir imorgon istället, dessutom får vi främmande på kvällen. Så det blir nog en trevlig dag. Efter det återstår bara Fredagen m. jobb och myskväll :-)

det viktigaste med julen

Men nu kan jag äntligen säga att allt, precis ALLT, är klart inför jul. Nu är det bara att slappna av, njuta och det viktigaste av allt: ta sig tid att umgås med alla som man älskar. För det är värt så mycket mer än allt det andra. Ikväll ska jag till exempel gå på min kusins julsoaré med ytterligare en kusin. Det ska bli himla mysigt.

Senare ikväll blir det mys hos familjen, hockey på teven ju. Vi håller tummarna för Brynäs! Men nu ska jag dra på mig mössan och promenera I SNÖN upp till Fridis :-)

myser & jular för fullt


Idag jular vi för fullt här hemma. Och till min hjälp har jag min förkylde sambo. Eller hjälp och hjälp. Man vet väl hur karlar är när dom har en liten förkylning - dödssjuk... Jag har iallafall griljerat julskinkan och rullat 53 köttbullar. 1OO stycken mindre än vad mamma gjorde bara. Men vi ska inte ha något enormt julbord här. Vi tänkte bjuda lillebror och Frida på lite "julplock" på Torsdagkväll. Sen har vi ju lilla julafton här hemma med vänner, då kan det också vara gott att plocka lite julmat. Så vi nöjer oss med potatis, julskinka, korv, köttbullar, sill, rödbetssallad, kalvsylta, ägghalvor, salami, lax och leverpastej. Mattias får ju en korg från jobbet med lite godsaker i :-)

Nu ska jag göra iordning lunch, det blir gårdagens köttfärssås. Sen ska jag övertala den sjuke att ta en liten promenad med mig. Iallafall till ica. Måste handla. Jag ska göra filadelfia/ädelostbollar som man sedan rullar i krossade pepparkakor. Fick ju det hos chefen, och det var huuuur gott som helst. Ska ta med det på julafton till mamma och pappa, så vi kan ha till glöggen!

Men nu är det bäst att jag gör något så att jag inte fastnar här, känner mig lite seg och trött i kroppen jag med. Lagom till jul liksom... Ska dricka ett glas c-vitamin :-)

en mycket rolig kväll...

Tidigare ikväll åkte vi upp till norrvägen. Först blev soffhäng med pappa (själv låg jag på golvet framför julgranen och klämde på paket), sen kom mamma hem och då blev det go-fika. Efter det spelade vi barngeni, hehehe. Längesedan jag skrattade så mycket. Pappa och Mattias mot mig och mamma. Killarna vann, men jag kan ju säga att det inte var Mattias förtjänst ;-)

Fråga: "I vilken stad bla bla bla..."
Mattias: "Antingen är det Frankrike eller Paris..."

Nu har vi nästan nyss kommit hem, vi ligger i soffan och kollar på Telefonpiraterna. Skrattar nästan lika mycket som tidigare ikväll. Snart är det dags att krypa ner och sova. Imorgon har jag lite att göra. Men jag är ledig så jag kan ju ta det lugnt  :-)

en bra - men snöig dag


Min amaryllis har fått nytt liv, en ny knopp har växt upp och ersatt den andra. Bra!

Som det snöar nu! Och halt är det efter småvägarna, det märkte jag när jag och Carolin var ute på en liten åktur. Mamma och Carro kom hit och fikade tidigare idag, trevligt! Har även hunnit byta sängkläder, tvättat, skottat m.m. Så lite nytta har det blivit... Ska börja med maten nu tills hjärtat kommer hem. Sen blir det mys, ska nog åka upp till norrvägen och umgås. Men nu - dags för spagetti och köttfärssås!  :-)

bara fem dagar kvar nu

Här sitter jag och dricker sent morgonkaffe. Gött serru. Funderar lite på vad jag ska göra av denna dag. En promenad med Carolin blir det ju iallafall. Sen det vanliga dagsgörat också - vika tvätten, dona i köket och byta sängkläderna ska hinnas med.

Lite andra viktiga saker borde jag också ta tag i.

Någonstans i mig börjar en vuxen (och mogen!) människa att prata med. Jag ska nog lyssna lite mer på denne, och inse en hel del saker. Det finns saker i livet som är viktiga, och så finns det saker i livet som är viktiga. Så vi ska nog ha lite kvalitetstid idag, jag och min mogna sida - om vi kan komma överens då, haha :-)

Men nu ska jag börja dona lite här, måste komma igång och hitta flytet känner jag!

- jason - kodjo - gina -


18 miljoner är många miljoner det. Tänk om det var så varje vecka, att vi i sverige kunde skänka så mycket pengar till mer behövande länder och människor! Och tänk om man fick se/höra Jason, Kodjo och Gina varje dag. Då vore jag lycklig. Kärlek!

Dagen på jobbet var lugn, tråkigt nog. Ännu tråkigare var att vi inte vann något på bingolotto ikväll heller. Men på Fredag, när det är uppesittarkväll och lilla julafton här hemma hos oss hoppas vi på bättre lycka :-)

Nu ska jag ta en dusch och inta soffan bredvid Mattias. Blir en fortsatt lugn kväll här. Är glad åt snön, men nu kan det vara nog. Huvudsaken är att det är vitt på backen.

Imorgon är jag ledig, då blir det en del innepyssel och en promenad med Carolin :-)

tiden går så himla fort

Ja den bara rusar ju iväg, tiden! Nu har vi Söndagmorgon, och fjärde advent. Jag har en liten mysmorgon för mig själv. Klev upp när pojkarna sov, slängde in en tvätt, tog en morgondusch och nu väntar jag på att kaffet ska bli klart. Jag var otroligt trött när jag klev upp, men nu så börjar det kännas bra. Lite kaffe så! Hoppas jag hinner dricka upp (och vakna till liv) medan det är lugnt och fridfullt här i lägenheten, haha.

Men nu låter det som att kaffet är färdigt, mmm. Sen blir det fortsatt lugt fram tills det är dags att åka in och jobba. Undra hur den här dagen blir? Jag kan tänka mig att många är ute och julklappshandlar! Hoppas det blir lagomt. Ikväll är det Bingolotto!!!

inte varit hemma något


Elias passar på att leka lite innan läggdags! Tror att herrn kommer sova gott inatt.

Efter denna dagen är vi nog alla trötta! Jag har jobbat mellan O7-16 och medan har pojkarna varit i Bobygda och busat. Både inne och ute i snön. Efter jobbet åkte jag dit och det var full fart på alla. Folk hit och dit! Mot kvällningen åkte vi hem. Eller ja, hem och hem. Mattias skulle sälja fisk och tanka, så jag och Elias åkte till Micke och Åsa medans. Där blev det gofika, micro-rök (haha) och trevligt umgänge! Så vi har inte varit hemma någonting alls idag. När vi kom hem blev det kaos i hallen av all packning, man vill bara in så fort som möjligt ju. Men jag intalade mig själv att plocka undan och göra fint så att jag slipper vakna till det imorgon. Tack mig själv!

Nu är jag så fruktansvärt trött så herregud. Jag ska krypa ner bredvid killarna och sova riktigt gott. Imorgon är det fjärden advent, såå sjukt. Och jag jobbar. Jaja :-)

fina lillebror och frida


Såg att Mattias och Frida spelat in en ny verision av en av mina favoritjulsånger! Vilken duktig lillebror och svägerska jag har. Sjunger och spelar som bara den :-)

Nu kan jag dansa runt här på morgonen till den medan jag gör mig klar. En lång arbetsdag väntar... Jag känner mig inte alls taggad, mår illa och vill helst bara sova. Men det är bara att bita ihop. Det brukar också bli bättre när jag kommer till jobbet och träffar alla underbara. Jag vet ju det, men det är jobbigt innan. Låt dagen gå!!!

jag kan skriva en bok...

Jag tror att jag skulle kunna göra det faktiskt, skriva en bok. Den senaste tiden har det hänt något med mig, jag känner knappt igen mig själv längre. Och det är inte direkt positivt. Alla har vi våra ups and downs, såklart, och oftast vet vi inte vad det beror på. Sen går det över och man minns inte varför man var så nere. Men när man vet vad orsaken är, blir det en helt annan sak...

Det är svårt att förklara för andra, även om man kanske borde. Jag har jättesvårt för det. Tänkte att jag skulle skriva ner i en privat bok ikväll, hur jag kände, för att se om jag ens kunde sätta ord på det. Efter några minuter hade jag skrivit fyra sidor utan att ta bort pennan från pappret en enda gång. Utan att tänka. Läste igenom den osammanhängande texten. Och då vart det ganska klart för mig. Även om jag kanske anat det innan. För om man inte har den minsta aningen om hur man själv mår när man går och lägger sig - då är det rätt illa. Då har man tappat bort något viktigt på vägen. Och det jag önskar nu, är att jag hittar det. Ganska snart.

ett kärt återseende idag




liten tomte här hemma


För ett tag sedan kom Elias med sin mamma hit :-) Men lika fort har pappa tjuvat med sig honom till farmor och farfar. Vi hann i allafall busa lite, äta middag och knäppa lillkillen framför granen... Tomteluvan som jag köpte var dock lite för liten, som vi förmodade - haha. Men några gulliga kort blev det.

Nu är jag alltså lämnad ensam här hemma, vad tyst det blev! Men jag ska ju jobba hela helgen, så då passar killarna på att mysa i Bobygda. Jag kanske svänger dit imorgonkväll en snabbis jag med. Nu ska jag åka och köpa mig en stoooor cola och lite godis. Jag ska (försöka) slappa i soffan hela kvällen. Hoppas det är nå bra på tv!

har förstört en blomma



Ja, jag har pysslat med att förstöra en blomma idag! En ful blomma i plast som verkligen såg ut som lingonris. Men nu är den sönderklippt och istället blev det tre kransar av den. Much better! Jag har en till sådan plastblomma så det kan hända att även den ryker - och blir till kransar. Det är ju så fint att hänga dom på väggar, skåpsluckor, i fönster osv.

Golven är nu rena också, dammsugning och såpaskurning - check. Nu har jag bara tvättning och att städa toaletten kvar på min to do-lista, sen blir det då banne mig avslappnat resten av Fredagen. Ser fram emot en kopp kaffe snart... Riktigt sugen!

en bra kväll hos chefen

Ja - kvällen igår var så himla mysig. Jag var lite osäker på om jag skulle åka, men jag är så glad att jag gjorde det. Så roliga arbetskamrater! Och det tillsammans med glögg, julskinksmacka, ädelostbollar (jag ska prova göra någon dag), pepparkakor, skumtomtar, godis och kaffe blev en oslagbar kombination :-)

Och hur fint bodde inte Sussa!? Jag säger då det, jag ska inte besöka människor som bor i fina hus och har samma inredningssmak som mig. Mina kvällar brukar bli förstörda då när jag kommer hem, jag blir liiiiiiiite avundsjuk om man säger så. Fast samtidigt blir jag så himla inspirerad och längtar mer än någonsin tills min dag kommer. Då blir det minsann roligt. Men jag står ut ett tag till i vår lägenhet, den ligger trots allt på marken och vi kan gå ut på fram- och baksida precis som vi vill.

Åter till dagen! Musikhjälpen på tv, och senare blir det även alpint och skidskytte. Suveräna städa-och-titta-på-tv-program. För som vanligt så är det städning som står på schemat en Fredag. Mormor kommer nog senare i eftermiddag så jag har lite längre tid på mig. Men nu ska jag börja dona, jag känner mig såå taggad efter att ha sett hur chefen bodde... Hahaha! Men faktiskt, lite ideér har jag     :-)

helt förälskad i vitlök...


Ja, jag är verkligen en sucker för vitlök. Det är ju såå gott. Dagens middag består av mycket vitlök, hehe. Kyckligfileér med bambuskott, som efter stekning åker ner i en creme fraiche blandning med pressad vitlök och lite krydda. Himmelskt gott luktar det i köket nu, och ännu mer himmelskt ska det bli att få äta... Dör av hunger snart.

Jag blev mycket piggare efter att jag tog en dusch, tvättade håret och gick på ica för att köpa en liten blomma till Sussa. Härligt! Efter maten ska jag väl i vanlig ordning diska och plocka lite, men sen beger jag mig till Näsviken för glögg-mys med mina älskade arbetskamrater! Det ska bli nå jävulskt trevligt :-)

Nu ska jag fortsätta med maten och slötitta på skidskytte, det går ju sådäääär idag.

dags att möblera om nu


Till helgen är det pappa-helg, och även om killarna kommer spendera den mesta tiden i Bobygda, så har jag börjat möblera om lite bland prylarna här. Och just den här skålen med p-piller, medicin, handcremer osv har fått byta plats. Den stod inte så bra till bredvid sängen... Ljuslyktor m.m har också fått andra platser. För nu blir det mer och mer fart för varje dag som går :-)

Ja det står innepyssel på dagens schema också. Men jag har inte hunnit med så mycket, känner mig lite seg. Några punkter på listan har jag iallafall strukit. Ska ta en dusch nu så kanske jag vaknar till. Och varför inte en promenad? Jag skulle behöva en ny grantopp till köksfönstret. Jäkla granar att barra! Men fint är det ju...

hoppar tillbaka ett år...

Godmorgon. Sitter i soffan med täcke framför musikhjälpen och bara myser. Mattias åkte på jobbet nyss och jag har lova mig själv att inte blunda mer denna morgon ;-)

Men jag kan inte hjälpa att jag har en fruktansvärd klump i magen. Det är nu ett år sedan "allt" hände. Allt med mig och Mattias. Allt var kaos, och den jobbigaste tiden i mångas liv. Men nu står vi här idag. Fast jag kan inte låta bli att titta tillbaka i arkivet här på bloggen...

Signaturen "s" (som väljer att vara anonym) trycker ner mig till botten, utan att ens känna till hela historien. Någon som tydligen kände behov av att lägga sig i vår kris.

Jag citerar:

"Det är patetiskt hur du försöker framställa dig som en sådan hedersvärd människa m tanke på allt som hänt. En gång gjorde jag samma skit som du gör nu, men flickvännen var tack och lov inte gravid. Än idag skäms jag för hur otroligt ego jag var när jag var i din ålder. Jag trodde att det var ment to be, och insåg inte att det inte funkar så. Vi har alla möjlighet att påverka vad vi gör mot andra och oss själva. Det krävs bara att vi kan stå tillbaka själva och inte ställa sig själv etta.

Du verkar ha gjort ett val Sara. Och därmed påverkat alldeles för många personer negativt. Hoppas du kan stå för det när förälskelsen lagt sig och vardagen kommer. När det Är dags att kliva in som bonusmamma."

Läser du min blogg idag? Det skulle vara trevligt att veta vem du är, du som kallar mig patetisk och ego. (Själv tycker jag att det var mer patetiskt att lägga sig i, vara elak, ovetande och anonym) Jag har varit bonusmamma i ett år nu snart. Så jag hoppas du förstått att "förälskelsen lagt sig, vardagen har kommit och att jag klivit in i rollen som bonusmamma". Du skriver om att sätta sig själv etta. Det har jag nog inte gjort en enda gång sedan Mattias och Elias kom in i mitt liv. Men jag trivs med det, jag trivs med min roll - och jag kan stå för det, som du hånaktigt påpekade. Jag har gett Elias all min kärlek sedan första dagen jag fick träffa honom. Jag visste inte ens att man kunde känna så mycket för en annan tjejs barn. Men jag har gjort allt i min makt för att han ska känna att han har två hem, ett hos mamma och ett hos pappa. Jag har dokumenterat hela hans första år i både film och bild, så även om jag försvinner ur bilden så vet Elias hur han hade det under sitt första år. Och jag vet hur mycket det betyder för Mattias. För Elias farmor och farfar. Och för Elias själv.

Nu är det väldig mycket haha-in-your-face här. Men jag blir fortfarande så ledsen när jag läser allt du skrev till mig. Jag vill veta vem du är.Vågar du yttra dig igen? Är det någon som vet? Kan ta reda på via ip-nr?

En sak hade du iallafall rätt om: Jag gjorde ett val, eller, vi gjorde ett val. Jag var inte ensam i dethär. Men nu står vi som sagt här idag. Elias har två familjer som älskar honom. Något som kändes som världens undergång förra året har gjort oss lite starkare. Och det är tack vare att alla människor (som jag kände och inte kände) stod bakom och stöttade. Inte dömde oss. Det är tack vare er att detta år har passerat och blivit det fina år det har blivit, trots allt det svåra. Trots dig, "s".

kan dansa runt granen



Sitter på min favoritplats i soffan nu, och bara njuter. Av granen, lugnet, att jag är klar med dagens "göra" och allt annat inför julen också ju. Det enda vi har kvar är maten - skinkan! Sillen ska svärfar lägga in åt oss. Sen tror jag inte att vi ska ha så mycket mer julmat. Kanske lite korv, köttbullar och rödbetssallad. Men i och med att vi firar jul hos föräldrarna blir det ju mycket god mat där :-)

Ser på bilden längst ner att vi kan dansa runt granen genom köket och hallen, om vi nu skulle få för oss att vilja göra det?! Lite långt kanske, men det går iallafall, hehe.

Snart kommer herrn hem, efter att ha jobbat över. Maten är klar, ligger redan på tallrikarna (hahahaha) och disken är diskad. Så jag kan fortsätta ligga här till han kommer. Eller om tvättmaskinen hinner gå klart före. Spännande...

inget glitter i granen ?!


Hade Mattias fått bestämma skulle vi haft glitter i granen också. Men inte om jag får bestämma! När jag var mindre och bodde hemma blev jag och min lillebror skitsura på mamma ett år, när hon sa att vi inte skulle ha något glitter i granen. Det skulle också bara vara röda kulor och halmsaker. Vi tyckte ju att hon var totaaalt dum i huvudet. Men nu tycker jag exakt lika som mamma, och iår är det min käre sambo som tycker att jag är dum i huvudet - som inte vill ha nå glitter. Men visst, om han kommer hem och har köpt glitter skulle jag ju inte förbjuda honom att sätta upp :-)

invigt bakplåtsstället ...


Två plåtar med saffransbiscotti och kolakakor är nu klara! Nu är det bara det där berget av disk kvar att ta tag i... Ska bara sitta och andas ett tag innan jag börjar.

Håller på att koka pärer också. Efter Mattias goda middag igår ska jag bjuda på stekt potatis, korv och stekt ägg till middag. Nästan lika lyxig och gott, eller? Men jag orkar inte anstränga mig mer än så idag, dessutom hade vi så mycket potatis som snart blir dålig. Själv vet jag inte om jag får i mig någon middag. Idag på promenad kände jag hur ont i magen jag började få, med illamående. Och det blir tyvärr bara värre och värre. Har käkat vitpepparkorn nu och håller tummarna för att det inte är magsjuka... För imorgon är det ju glöggmys hos chefen med alla sköna ladies  ;-)

en dag med innepyssel



Efter promenaden tog jag mig tid att stryka gardiner och sätta upp i sovrummet. Jag tänkte inte byta där inne, men så hittade jag dessa charmiga gardiner för en liten 2O-lapp på RK. Då kände jag att det var värt att göra det ändå. Men dom är ganska korta, så jag kanske syr om dem till en kappa istället. Vi får se hur pass mycket det kommer störa mig att det är korta längder ;-)

Resten av dagen kommer att bestå av fortsatt innepyssel. En maskin tvätt ska tvättas, jag ska baka kolakakor, saffransbiscotti till svärmor, laga middag osv osv...

Det är jäkla gött att det är Musikhjälpen på tv, det blir roligare att hålla på och dona då. Men nu ska jag sätta igång med kolakakorna, ska inviga bakplåtsstället! Nice!

vart är motivationen ?!

Ja det kan man ju fråga sig... Hur som helst, kvällen igår blev riktigt mys-bra. Att julgranen kom in och blev klädd gjorde allt så mycket mysigare här. Älskar vår lilla gran. Maten som Mattias gjorde blev hur god som helst, det blev till med över till lunch idag för mig - hurra! Sen ville herrn åka till mina kusiner, så där blev vi hela kvällen och spelade geni (barngeni från 8-12 år hehe). När vi avslutade kunde vi konstatera att vi tjejer är smartare än killarna. Faaaast det vi väl redan, ellerhur?

Tillbaka till det där med motivationen. Jag vaknade klockan O7:OO imorse, jag var pigg och hade lätt kunnat kliva upp. Men jag har ingen motivation att göra det? Det är mycket ledigt från jobbet nu, tråkigt men sant. Det är grått och blött ute. Ja jag vet inte... Istället sover jag vidare, får huvudvärk, dåligt samvete och förlorar ett par timmar av morgonen. Det känns lite som att jag hamnat i en ond cirkel. Men ja, samtidigt är vi ju inne i årets mörkaste (men ändå mysigaste (?) ) månad, så man kanske blir smittad av mörkret? Kanske.

Därför ska jag ta mig en promenad nu. Jag ska bara dricka upp kaffet sen snörar jag på mig skorna för att andas en massa frisk luft och få en dos av dagsljuset :-)

årets fina minigran ...




Två minigranar blev det. Och jag är så nöjd, det behövs egentligen inte mer i en liten lägenhet. Förra årets gran var större (ironiskt nog bodde jag mindre då) men denna är nog finare. Vi har ta mig tusan ingen annan plats att ha granen på heller, så större än så här kan den inte vara. Passade på att tjuva en gran som fick plats på baksidan med. Vi hade redan en ljusslinga där på staketet, men nu fick den flytta upp i granen. Så mysigt så. Dock fick inte alla paket plats under granen. Elias 11 paket ligger redan nerpackade tills den 26:e, även resten av paketen till Bobygda är nerpackade. Fasen vad med julklappar... Men nu är det dags att äta :-)

ombytta roller här idag


Titta så gott! Regnbågsfileér med dill, citron, bulgur och god fisksås. Han kan minsann laga mat, när han vill :-) Snart är det klar och det ska bli såå jäkla gott.

Idag var han faktiskt tvungen att laga mat. Jag besiktade bilen och har sedan varit ute och huggit (i smyg) en julgran. Så då kan ha få göra kvinnogörat istället idag! Gud vad rädda vi var när vi letade granen. Mörkt. Kallt. Blött. Tyst. Och till hjälp hade jag min 17-åriga kusin Frida. Tror det har blivit en tradition att hon är med mig och hugger granar till jul. Vad busiga vi är! Men roligt det har vi, varje år. Men nu ska jag visa er bilderna på årets lilla minigran :-)

13 december och lucia



Ja, idag firar vi Lucia! För egen del så är det något som var större och viktigare när man gick i skolan. Förra året tror jag till och med att jag glömde bort den här dagen. Det blir väl en större dag igen då man får barn som går i skolan! Men imorse var jag minsann uppe och tittade på Lucia på tv. Mysigt var det. Fast jag erkänner att jag somnade om på soffan innan det var slut. Skönt det med :-)

När jag vaknade igen (utvilad som bara den) drack jag kaffe och gjorde mig redo för att åka till stan. Bilen skulle ombesiktas - och nu gick den igenom tack och lov.

Han som kollade på bilen undrade om jag var Inger's dotter. "Nää, men det är min svärmor" svarade jag. "Jaha, annars hade vi varit släkt" sa han. "Det är vi nog ändå" sa jag när jag såg att han hette Dolk i efternamn. För alla er som glömt bort (jag har nästan glömt bort det) så är ju jag Mattias kusinbarn. Det är något som jag absolut inte tänker på längre. Och jag skiter fullständigt i om någon annan gör det.

Hur som helst, skönt att allt med bilen är klart nu. Lagad, besiktad, bensin finns och jag fyllde på spolarvätska också, så nu är det väl bara en biltvätt som är kvar. Men det är prio 539584958 känns det som. Nu kommer resten av pengarna läggas på mat inför jul. För efter dagens besök i stan är alla, exakt alla, julklappar klara med.

Tror julklappasnotan slutade på drygt 6.OOO kronor. Helt jävla sjukt. Nästan år får jag banne mig lugna mäh. Men det är svårt när man älskar att ge...

myser på egen hand ...

Det är inte så pjåkigt att vara hemma själv ändå. Jag har tänt ljus överallt, snart är det handboll, jag känner mig - peppar peppar - så pass trött att jag tror att jag kan slappna av i soffan, jag har slängt in en tvätt och håller samtidigt på att laga mat nu. Rätt mysigt faktiskt. Men jag längtar tills maten är klar, dör ju av hunger snart... Tog fram älgfärs ur frysen så det blir kryddbiffar, hemmagjord potatismos och lingonsylt.

Nu håller jag bara tummarna att jag kan slappna av i soffan. Jag känner hur trött och slut jag är, så det är verkligen behövligt. Men nu är det dags att göra mos av pärerna. Sen ska jag försöka hålla mig liggandes, så vi hörs väl mer imorgon   :-)

en svindyr dag på stan



Ja det blev en himla dyr dag det här. Dock är det inget av det på bilden som har kostat. Bakplåtsstället fick jag av min fina mormor Anny! Ljusen kostade nästan heller inget. Eftersom jag får ringkort av mamma på 1OOO kr på fasett så unnar jag ju mig Yankee Candle gratis. Sen laddade jag upp med billiga doftvärmeljus också.

Det som däremot kostade var bilen... Det känns ju inte alls kul att hosta upp tusenlappar såhär innan jul. Men det blev billigare än vad vi trodde. Vi hade räknat med 3OOO ungefär. Men hela kalaset slutade "bara" på 1994 kronor. Dom känner väl igen den där saaben och tycker synd om oss, hehehe.

Jag blev bjuden på lunch också, vi intog Kaffebaren igen. Men nu börjar jag ju bli hungrig känner jag. Jag tror jag ska sätta igång och laga middag. Mattias jobbar nog över lite idag så jag får väl äta i min ensamhet. Framför teven kanske   ;-)

uppe med tuppen idag

Ja här är vi uppe med tuppen. Jag brukar aldrig kliva upp den här tiden, så det känns lite ovant. Antingen kliver jag upp vid O4:OO eller så kliver jag upp runt O8-O9 tiden. Kul att vara uppe samtidigt som herrn faktiskt. Jag har precis satt på kaffet nu så att vi vaknar till liv någon gång :-)

När Mattias åker på jobbet åker alltså jag in till stan för att lämna in bilen. Sen blir det en snöig promenad till mormor för mysfrukost. Tänker slänga mig på kökssoffan!

Hoppas på en bra dag idag, kanske får en åter-besiktningstid om jag har tur med. Fint snöar det iallafall, så mycket vet jag! Och jag hoppas det ligger kvar. Hörs :-)

det lider mot sitt slut...

Veckan lider mot sitt slut. Här hemma ligger det två utslagna killar som tar upp exakt hela soffan. Och där har dom legat hela kvällen. Först bingolotto, sen en film och nu är det något på tv. Själv har jag som vanligt svårt att sitta still. Så jag har donat lite i köket medan dom kollade på film. Jag gjorde en dubbelsats med ännu mera knäck och diskade undan ett berg. Skulle viljat tvätta med...

Mattias tror (och jag börjar undra jag med) att jag har något allvarligt fel. Jag kan verkligen inte sitta stilla. Det blir max 5 minuter i soffan. Sen hittar jag något som måste göras. Eller så står någon prydnadssak lite snett som jag måste ändra PRECIS då. Mattias brukar med flit flytta på saker eller skrynkla till duken för att framkalla reaktion. Och mycket riktigt, direkt är jag där och ändrar tillbaka. Det är sjukt jobbigt... Jag kan inte slappna av om tv-dosorna ligger på bordet. Eller om det är saker på bänken i köket. Om det ligger kläder framme. Om det står disk någon annan stans än i diskhon osv osv osv. Det känns som en sjukdom. Och det tär på mig. För jag vill kunna skita fan i om det ligger saker på vardagsrumsbordet, och jag vill inte få utbrott för att en skåpslucka står öppen... Jag vill lägga energi på annat.

Nåväl, jag får väl försöka utmana mig själv och lära mig att slappna av. Jag tror att jag skulle må bättre av det. Nu ska jag göra mig klar för sängen, sen ska jag tränga ner mig i soffan ett tag innan det är dags att somna. Tidig morgon väntar imorgon :-)

en trevlig tredje advent


Lugn dag på jobbet, precis som förra Söndagen var det. Dagen blir så himla lång, när det enda vi gör är att fika och prata skit. Det är nästan så att man får dåligt samvete när man inser att vi får 214 kr/h för att... göra ingenting. Inte vårt fel ändå.

Lussebullar behöver jag nog inte baka heller, frysen är fylld nu. Fyllde även på med matbröd. En klar fördel med att jobba på konditori - jag kan räkna på en hand hur många gången jag köpt bröd på affären de senaste åren! Billigt, bra och gott   :-)

Nu har jag nästan nyss kommit hem. Väntar på Mattias och Niklas, det är i vanlig ordning Bingolottokväll här. Med gofika. Har tänt adventsmarschallerna, packat in bröd i frysen och bytt om till myskläder. Tänkte gå ut och snabbstäda bilen innan dom kommer. Klockan O7:OO imorgon ska jag lämna in saaben på lagning (suck) så att den går igenom återbesiktningen. Jag vill ju inte gärna ha körförbud på den...

Medan bilen fixas blir det en sväng på stan med mormor! Jag tror att jag är ledig hela veckan tills på Lördag. Så jag får väl spendera min dagar lite så. Trevlig kväll.

så var tredje ljuset tänt


Godmorgon! Söndag och tredje advent idag, sinnesjukt vad snabbt tiden går. Och vad lite snö vi har. Men det verkar som vi fått litegrann över natten iallafall. Fiiiint.

Jag ska ta mig en kopp kaffe och en macka i min ensamhet nu. Herrn åkte ju och pimplade tidigt imorse, så då blir fiskmiddag någon dag till veckan - hurra! Om en timme ska jag åka in på jobbet och förbereda lite. Gillar att vara där helt alone och få allting klart tills 12:OO då vi HOPPAS att det kommer massor av folk. Det blir en lång dag om den ska vara lika lugn som förra gången...

KOM OCH FIKA PÅ DACKÅS MELLAN 12:OO-16:OO :-)

Men nu så ska jag höja julmusiken, tända lite mer ljus här och njuta av frukosten.

årets julbord avklarat

Så var årets julbord avklarat, mmm. Men i år var det lite annorlunda, vi har i alla år ätit på Ystegårn i Hillsta (där jag jobbade förr) men nu har dom stängt så vi var tvungna att leta oss ett nytt ställe. Vi hamnade på en prästgård i Rogsta. Och det var näääästan lika bra det. Fast det var tur att vi ens kom in. Mamma stod och svor och skrek i dörren på väg in, när hennes svåger tänkte avslöja ett hockeyresultat. Vilka blickar vi fick av tanterna som jobbade där. Kändes lite som på Sunes jul ;-)

Efter maten blev det hockey på norrvägen. Mätta och belåtna sköljde vi ner maten med en whisky och fick se Brynäs vinna mot Frölunda. Härliga kväll.

Nu är vi hemma och myser lite innan läggdags. Pimpling för herrn imorgon, och jobb för min del. Sen blir det Söndagsmys med tredje ljuset tänt. Och vinst på bingolotto?

växer så det knakar ...



Alla hyacinter här hemma växer så det knakar! Även amaryllisen blir större och finare för varje dag som går. Skulle kunna tänka mig att ha en amaryllis året runt, dom är ju så sjukt fina, fast nej - det är ändå pricken över i:et när man i juletiderna får följa amaryllisen från liten knopp till stooooor och ståtlig :-) Synd att den inte luktar som hyacinterna gör...

Ganska ospännande att kolla på skidorna. Så fort Marit Björgen är med så vet man ju hur det går! Och Svenskorna hade ingen bra dag. Vi får hoppas att det går bättre för våra herrar! Efter det ska jag leta kläder och göra mig iordning för julbordet :-)

en ledig lördag idag ...

Goddagens! Här sitter jag med blött hår inlindat i handduken, kaffet står och droppar, ljusen är tända och jag väntar på Vinterstudion. En mysdag - en ledig Lördag! Jag tänker lyxa till det med saffransbiscotti till kaffet, också tänker jag låta håret självtorka. Det var inte igår. Men det behöver nog mitt hår...

Senare i eftermiddag är det dags för det traditionella julbordet, dock på nytt ställe, med Persson/Mikaelsson/Hellberg/Hermansson. Det ska bli nå oootroligt gott. Så efterlängtat varje år! Men nu tror jag att kaffet är klart. Och Vinterstudion är igång!

Gårkvällen blev förresten riktigt mysig. Vi åkte upp till mamma, pappa och lillebror där vi fick äta tacos. Sen blev det go-fika, fotbollsfrågesport (jag och mamma vann!) samt lite piaon/gitarrspel. En mysig Fredag. Sen somnade vi så gott så :-)

tack, ernst kirchsteiger




Ja, tack vare Ernst Kirchsteiger lyckades jag få ihop lite smått och gott. Jag fick hans julbok i julklapp förra året, och nu kom den till stor användning. Självklart blev det inte lika fint, men ändå. Baka är inte min grej. Jag tror - varje gång - att det ska vara lättare än vad det är. Också blir det bara klet av allt typ, haha. Lagar hellre mat...

Men mysigt har det varit. Nu är det bara pepparkakor och lussebullar kvar, men det blir inte idag om jag säger så! Har precis diskat undan hela bakdiskberget. Istället ska jag väl börja fundera på middagen. Har tamigtusan varit i köket hela dagen ;-)

Nej nu ska jag kissa (har inte gjort det på hela dagen, hehe) och vänta hem hjärtat. Vad som händer ikväll vet jag inte. Jag är ju ledig imorgon med.      Wohohohoho!

trevligt med skidskytte

Tar en liten paus från allt. Jag märkte att det är skidskytte på tv, det var mycket trevligare att torka golven då! Städningen är alltså avklarad. Jag kan stryka dom fyra "tråkigaste" punkterna på listan: vika tvätt, dammsuga, torka golv och damma.

Det doftar såpa i lägenheten nu, älskar det. Mina nya hyacinter har börja blomma också, och den doften är ju inte heller så tokig. Men nu ska jag klä på mig och åka och handla. Sen kommer lägenheten att lukta ännu godare... julbak! Men jag ska inte ropa hej ännu, det kan mycket väl hända att jag bränner allt eller misslyckas totalt. Men det hoppas vi inte :-)

en mysdag på schemat

Godmorgon, blåsiga/regniga/snöiga/gråa - men mysiga - Fredag. Idag klev jag minsann upp innan huvudvärken och det dåliga samvetet kom, skönt. Håller på att koka lite kaffe nu så att jag kommer igång på riktigt. Mmm, sugen på kaffe idag!

Kan ni gissa vad som står på schemat denna Fredag!? I vanlig ordning ska jag dammsuga, torka av golven och damma. Inte så oväntat kanske. Men på listan står det även att jag ska vika tvätt, handla bakingredienser och BAKA! Här ska bakas pepparkaksgrottor, saffransbiscotti, vanilj/kanelhjärtan, mandelmedaljonger m.m

Förra julen, i min lilla etta, bakade jag bara pepparkakor... Men nu blir det premiär för riktigt julbak. Med julmusik och snö (hoppas regnet försvinner) så blir det nog kanonmysigt. Såg förresten att vår julgran med belysning ute har blåst omkull... Typiskt. Men jag vet inte om det är någon idé att resa upp den idag igen i detta stormväder? Hur som helst, ha en trevlig dag - det ska jag ha :-)

tryck F5 för ny design

Jag har gjort en liten uppdatering av bloggen. Om den inte syns så är det bara att trycka på F5. Jag vill egentligen ändra lite mer, men det får bli en annan dag. För nu ska jag ta plats i soffan med en stoooor apelsin och lite glögg. Julkänsla delux :-)

en effektiv dag idag...

Alla punkter på listan är avklarade, och det känns så skönt. Bara promenaden kvar. Mattias skulle egentligen komma hem strax efter 2O-tiden, men kom istället 16:OO så jag fick sätta fart med maten. Tur att vi bara skulle äta en kassler och sparrisgryta med bulgur idag, så det gick fort. Men gott ändå.

Nu blir det en promanad, längtar efter friskluft. Sen ska jag duscha, kolla på tv och längta tills man får krypa ner i den nybäddade fräscha sängen! Himmelskt ju... :-)

dagens viktiga lista !!!


Ja, såhär ser dagens viktiga lista ut.  Jag lovar att jag skulle glömma bort något om jag inte skrev upp allt såhär. Och det skulle ju vara skandal om jag glömde vattna blommorna, ellerhur? Nej men det är skönt att se på kvällen sen också, att man gjort något vettigt på dagen. Dessutom blir man lite tävlingsinriktad och vill hinna med allt som står = inge sova på soffa inte. Men nu ska jag börja så jag kan stryka nåt ;-)

när jag sover länge ...

När jag sover länge, alltså längre än 9:OO, får jag dåligt samvete. Men idag har jag inte ens en liten gnutta dåligt samvete, även om jag sov till 1O:53, och sedan låg i en kvart och drog mig i sängen. Men efter gårdagens 3 sömntimmar behövde jag sova ut ordentligt nu. Intalar jag mig själv, iallafall.

Såklart har jag huvudvärk nu. Det kommer liksom som ett brev på posten, efter klockan 9:OO varje morgon, tillsammans med det dåliga samvetet. Hä'-nte lätt eh.

Jag sitter med en kopp kaffe nu och planerar min lediga dag. Jag skriver listor, som när jag ska handla mat m.m, som jag gör på jobbet, som jag gör när det gäller julklappar, som jag gör nästan jämt. Jag tror att det är ytterligare en grej som jag har fått från mamma. Att stryka en punkt känns så bra! Dessutom minskar ju risken att man glömmer något :-)

Nu ska jag dricka upp mitt kaffe (tror huvudvärken börjar släppa lite!) sen ska jag ta ett kort på dagens lista, så ni får se vilka meningslösa saker det kan stå där. Haha.

känner mig tacksam :)




Idag när Mattias kom hem hade han med sig en blomma till mig. Vad glad man blir när man blir överraskad, bara sådär liksom. När man minst anar det, men kanske behöver det som mest. En jättefin blomma med glitter. En trött men glad Sara :-)

Vi var tvungna att åka upp till mamma och pappa för att kolla på hockeyn, vi hade missat att vi inte hade kanalen dom visade matchen på - hehe. Där uppe blev det kaffe, lussebulle, glögg, chips och cola. Herregud... Också fick jag polkagriskäppar av Niklas! Jag hade nämnt någon gång att jag ville ha sånna i granen, så kom han med dom idag! Hur snällt som helst. Värst vad jag har blivit uppvaktad och överöst med snälla ord idag då? Känner mig tacksam och lycklig!

Polkagriskäpparna ska vi äta upp dagen före julafton. Då är det enligt traditionen bingolottokväll hemma här hos oss, sen spelar vi geni och har det gött till sena natten! Åh så jag längtar efter den dagen. Men nu: ta igen förlorad sömn.

du är ju helt fantastisk

Idag fick jag höra att jag är fantastisk. Och det värmde så otroligt mycket. För mig har det alltid bara funnits en väg i denna "saga", men som du sa, det är ingen självklarhet. Man väljer hur man gör. Jag har gjort mitt val, och jag är glad att det faktiskt finns människor som uppskattar det. Det är faktiskt inte lätt att göra rätt.

en jobbig natt och dag


Nu börjar äntligen min amaryllis få liv. Och lite snö på marken har vi fått. Härligt !!!

Hujeda mig vilken natt jag har haft. Hela tre timmars sömn lyckades jag skrapa ihop. Jag brukar aldrig ha svårt att sova, snarare tvärtom, jag sover som en stock. Men inatt låg jag och stirrade upp i taket. Vred och vände på mig. Försökte att inte titta på klockan. Men efter någon timme gav jag upp; en snabbtitt på mobilen. Och då blev jag ju inte alls stressad... Klockan skulle ringa om tre timmar.

Jag var otroligt trött på jobbet, men det gick faktiskt bra. (Tack för att det finns kaffe) Och nu när jag väl är hemma tänkte jag att jag skulle sova en timme. Men jag vet inte? Jag ska laga mat, tvätta och vika ren tvätt också. Jag kanske tar och kokar mig en till kopp kaffe. Dagens... sjunde kopp?

Ikväll blir det hockeymys här hemma med Mattias, Niklas, lussebullar och glögg. Vi hoppas att Brynäs går och vinner! Det vore skönt efter några förluster...

Nej, nu ska jag sätta lite fart. Höja musiken och dona på! Jag blir bara tröttare och segare i huvudet av att sitta här, och det räcker redan som det är :-)

vilken otrolig lättnad...


Äntligen är det klart. Jag skämtar inte om jag säger att det tagit mig hela dagen att göra två dvd:er. Först välja ut filmklipp och klippa ihop hela filmen månadsvis med övergångar. Sen så tog det hur länge som helst att spara filmen, satt på helspänn och höll tummarna för att inget skulle gå fel. Att sedan bränna ut två dvd:er tog sin tid det med. Men nu kan jag andas ut. En julklapp till farmor och farfar, och vi har också en dvd och slipper oroa oss om datorn kraschar. Har passat på att fixa i alla fotoalbum och klippt bilder till 1årsboken med. Så jag känner mig jättenöjd nu  :-)

Jag tänkte skippa garderobsstädning, men så gjorde jag ett ryck och nu är det gjort. Slängde in en tvätt när jag ändå var igång. Bara hårtvättningen kvar nu då. Åh, jag orkar inte. Finns det någon som tycker det är kul att tvätta håret? Jag älskar ju när håret är rent. Men just att tvätt, torka, fixa är så himla drygt. Fast jag vet ju hur skönt det känns efteråt. Jag ska bara kika på lite hockey innan. Jag ska bara... Hahaha... 

Sen blir det sängen tidigt för mig. Klockan ringer O4:OO imorgon, då det är dags för ett förmiddagspass. Sen ska jag hem och göra... ja? Vi får se helt enkelt. Godkväll.

1 timme & 1O minuter

En film på 1 timme och 1O minuter håller jag på att spara nu. Så lång vart filmen jag klippte ihop på Elias, från 2 till 1O månader gammal. Det var verkligen roligt att titta igenom allt och minnas. Jag är glad att jag har filmat så pass mycket, och det ska bli roligt att visa Mattias sen. OM jag nu lyckas bränna ut den på dvd. Vi hoppas på't :-)

Men tiden har verkligen sprungit iväg! Jag har inte hunnit städa några garderober ännu... Men nog ska jag hinna det också. Laga mat och tvätta håret ska jag också hinna. No problems! Fast allra först ska jag äta något (har inte ätit frukost än jag eh...) så jag återfår energin. Känns som att det behövs nu om det ska bli nåt gjort.

tips på fina julmattor!!!

Förresten så är jag otroligt nöjd med mattorna jag köpte. Jag trodde aldrig att jag skulle hitta några som uppfyllde mina kriterier (mest vitt, med röda ränder) Men så springer jag på dom på sista affären jag var in på igår. På A&H, den lilla kostade 59:- och den stora i köket kostade 119:- Dom hade röda mattor med vita ränder med, och helröda. Många storlekar. TIPS till er som vill ha billiga fina julmattor! :-)



Nu har jag precis druckit upp kaffet, börjar känna mig pigg! Jag drack ur Mattias "världens bästa pappa-mugg" men det var inte mer än rätt. Fick ett sms imorse. "Hej min älsklings älskling älskling. Älskar du jag. Jättemycket. Du är så vacker... Låna 1OO kronor av dig i morse ja<3" Jäkla skitunge. Tror inte jag får tillbaka den, haha.

en lång sovmorgon här

Godmorgon! Här unnade man sig minsann en sovmorgon till O9:3O, och oj så skönt det var. Fast jag känner att jag behöver en eller två koppar kaffe för att vakna till liv, brukar bli fruktansvärt seg av att sova så länge. Men jag hör hur det droppar för fullt i bryggaren nu, mmm. Vissa mornar är jag så kaffesugen och andra dagar inte alls!

Sen ska jag sätta fart här hemma. Garderoberna (ALLA!) ska som sagt städas. Sen finns det mycket mer att dona med också. Vi började anteckna lite i Elias 1års-bok igår. Jag vet inte hur länge (vi snackar snart ett år här) jag har tjatat på att han ska börja skriva i den. Nu är det ju svårt att minnas vad han vägde vid 3 månader, när han skrattade för första gången osv. Tror att Elias mamma har bättre koll på det där så vi får väl fråga om hjälp :-) Sen är det lite knepigt att fylla i eftersom han inte varit här lika mycket. Men vi gör ju det bästa av det. Vi fyller i första gången... också lägger vi till hos pappa. Bilder har vi gott om och det tror jag att Mattias är glad för! Så jag ska sätta mig och sortera fler bilder och så idag med. Köpa silverpenna  :-)

Jag har köpt dvd-skivor också, så jag ska försöka bränna ut en långfilm på Elias. Vi har massa filmklipp på honom som vi ska klippa ihop till en 1års-film som farmor och farfar kan få i julklapp av honom. Hoppas det funkar, för det känns rätt osäkert att ha dom på datorn bara... Skulle datorn gå sönder så, ja. Jag håller mina tummar!!!

jag vann matkampen...

Arbetskarln fick ingen mat serverad när han kom hem från jobbet. Han fick så snällt åka och hämta (inkl. betala) två sallader som jag ringde och beställde. Jag vann! Det var så jäkla gott, och så skönt att slippa laga mat och diska ännu en gång idag.

Nu är jag så trött så jag vet inte hur jag ska orka duscha. Men jag har längtat efter en varm dusch hela denna kalla dag så jag ska banne mig örska. Jag blir kanske piggare till och med. För jag vill inte lägga mig ännu. Jag blev visst ledig imorgon, så då kan jag unna mig en riktig sovmorgon. Sen ska här röjas och städas. Alla våra garderober ser förjävliga ut. Min är väl värst (jag erkänner) sen kommer Mattias och sist kommer Elias. Så imorgon ska jag ägna mig åt lite sånt. Skönt att få det gjort :-)

unnade mig lite fint ...



Jag köpte inte bara julklappar idag, utan jag unnade mig lite fint också. Och saker som jag faktiskt behövde. Bland annat en julmatta till hallen, en julmatta till köket, juldoftpåse, fina vinterskor och en mysig tröja. Visst har det gått några tusenlappar idag... Men nu behöver jag ju inte spendera med på julklappar, nu vet jag ju liksom hur mycket jag har att röra mig med resten av månaden! Tur jag fick bra lön, annars undrar jag hur detta skulle gått. Inge mer "unna mig själv" före jul blir det heller :-)

en lyckad dag på stan


Efter 6 timmar på stan är jag nästan klar med alla julklappar. Det känns så oerhört skönt. Jag har kvar att köpa till mormor, men jag vet precis vad jag ska köpa. Också ett till, det vet jag också. Nu kan jag slappna av till jul. Om jag inte glömt någon :-)

Vi åt lunch på Kaffebaren också, en jättegod ceasarsallad blev det med hallonpaj till efterrätt. Mumsss! Frida kom också ner på stan en sväng. Då gick vi till Wayne's och syndade. Men jag tog bara en is-té så jag sponsrade ju inte med så mycket...
Kikade in lite priser också, så jag kan skvallra för chefen om vår nya konkurrent ;-)

Nu ska jag diska ett berg och vänta på att hjärtat kommer hem. Hoppas han inte förväntar sog mat idag, för jag hade tänkt att han skulle bjuda mig på en sallad från pizzerian. Hahaha. Han slutar ju faktiskt 2O:OO så då blir det sent med middag, visst då!?! Vi får se hur det slutar. Jag tänker iallafall matstrejka efter en dag som denna!

en dag på stan idag...

Godmorgon! Nu ska jag göra mig redo för en dag på stan med min kära mormor. Men allra först ska jag bli bjuden på frukost där, så det blir bara att hoppa i kläder och åka nu nästan. Sen hoppas jag att jag har hundra kassar med julklappar med mig hem! Så kan jag dona med paketinslagning och dricka glögg ikväll     :-)

veckans sista timmar...

Veckan lider mot sitt slut, en bra vecka har passerat. Nu har vi just spelat bingolotto här hemma, ingen vinst dock. Ljusen är tända, andra-advent-marschallerna lyser och vi sitter i myskläder och bara slappnar av. Slötittar på tv med varsin dator, hehe.

Imorgon är jag ledig! Tror jag ska till stan en sväng och leta julklappar. Fick just ett sms från mormor som verkar vilja ses, och då brukar vi göra stan. Oftast luncha någonstans med. Så det bli väl bra. Jag har lite panik eftersom jag har så många julklappar kvar att köpa, men det löser sig! Har lite småfunderingar faktiskt. Men nu ska jag krypa närmare Mattias i soffan och mysa vidare,     veckans sista timmar.

julmysigt på jobbet nu:

Vilken himla lugn dag det var på jobbet idag. Vi satt mest och fikade/snackade skit. Önskar att det var mer fart, men mysigt var det ju iallafall. Riktigt julmysigt är det :-)









Avslutar med en mysig bild på Sarah, hehehe. Tycker ni som läser ska komma på Dackås på Söndag, unna er en riktig go-fika. För det är ni värda ;-) Tack och hej.

pappa-veckan är över




Söndag och pappa-veckan har passerat. Det har gått så bra så. För någon timme sedan skjutsade vi lilleman till sin bonuspappa Anders som var hemma. Känns bra att göra så istället för att väcka Elias vid 22 ikväll. Tror det kändes bra för alla  :-)

godmorgon 2:a advent




Godmorgon! Andra advent är här, och jag sitter och hoppas på snö idag. Det kom ju en jäkla "skur" med snö igår, men inget som la sig på backen. Här klev vi upp strax för åtta, efter lite morgonmys i sängen. Andra ljuset är tänt och vi fortsätter att mysa framför teven. Det är sista dagen på Mattias pappavecka också. Det är så roligt, för Elias har utvecklats så mycket denna vecka. När han kom hit ålade han sig fram på golvet, nu kryper han nästan bara på knäna. Mattias har lärt honom vart micron och klockan är här hemma med. Då tittar han och vinkar mot micron/klockan. När man ber honom klappa händerna så gör han det, oftast. Suger ur sugrör och reser sig lätt som en plätt mot allting, så nästa gång han kommer blir det till att möblera om tror jag visst. Mattias hade ju nästan inte sett något av detta innan, så det har varit roligt. Undra hur mycket han har lärt sig och kan till nästa gång då :-)

Snart blir det frukost, sen ska jag göra mig klar och åka till jobbet. Det blir såå mycket mysigare att jobba om det snöar också. Så nu håller vi våra tummar, OK!

avundsjuka sara här ...

Hej jag är avundsjukast i världen nu! Vi har precis kommit hem från Micke och Åsa i Näsviken, och ja... vart ska jag börja? Det var så otroligt mysigt och fint och allting. Jag vill också bo i hus. Mina ögon tog in hur mycket som helst, snacka om att bli inspirerad :-) Önskar att jag var lika pysslig och hade det så där fint... Dream on!

Nu är vi hemma igen. Jag sitter och tittar i varenda hörn i lägenheten och tycker att det är litet och fult, hehe. Nejdå, vi gör det bästa av situationen. Har precis tänt ljus och satt mig i soffan. En tvätt har jag också hunnit sätta igång. Lördagstvätta, låter lagomt roande va. Men lite halvknäpp som jag är så blir jag avslappnad av att höra tvättmaskinen, så det gör mig inget. Tror visst det bor en liten mormor Anny i mig!!!

Kvällen blir inte allt för sen idag heller. Jag jobbar imorgon. Tror jag ska åka in extra tidigt och bara mysa för mig själv. Dricka kaffe och äta lussebulle i lugn och ro. Blir helt själv där tills klockan 11 när Sarah kommer. Vi vet inte hur det blir imorgon heller, om det blir kaos eller stendött. Så lite spännande ska det bli med två 9O:or som sköter placet... Nu ska jag mysa vidare. Vi hörs imorgon,          andra advent.

en väldigt lugn lördag



En otroligt lugn arbetsdag. Hänger alla Waynes eller!?! När jag hade slutat svängde jag in på Allting (kiosken i Forsa) för att hitta något fint till Micke och Åsa. Vi ska dit ikväll och kika in det nya huset, trevligt och spännande! Tårta blir det också kan jag lova! Älskar att Allting har så mycket fina inredningsprylar! Och just nu var det 2O-5O% på massa julgrejer. Så ett godjul-hjärtat fick följa med hem för 7 kronor. Även lite småprylar till julgrupperna. Kottar, kanelstänger, en stjärna osv. Billigt blev det...

Är hemma en snabbis nu bara. Har plockat undan efter pojkarna, dom är i bobygda nu. Kom hem till en fullt lysande lägenhet, med dörren olåst. Stressad pappa?  :-)

Ska klä på mig något finare nu innan jag ska åka till näsviken och det nya huset. Väntar bara på att grabbarna ska ringa. Ska njuta lite av tystnaden också, heheh.

tänk om.... tänk om....

Tänk om alla kunde koncentrera sig på sig och sitt. Tänk vad bra allt skulle bli?

lite julmust och chips...

Kvällen är här! Mattias är och spelar innebandy, Elias har precis somnat och jag sitter i soffan med lite chips och julmust. Fredagsmys on my own! Men det gör inget, jag njuter av tystnaden litegranna. Och jag tycker att Mattias är värd att få komma ut och träffa folk och göra det han tycker är kul. Dessutom missar han minsann ingen tid med Elias eftersom han ändå sover. Hur bra som helst ju, alla nöjda och glada!!

Jag testade att lägga honom lite senare ikväll eftersom alla kvällar har varit bökiga den här veckan. Han har lagt sig tidigt och somnat bra, men sedan vaknat efter en/två timmar och varit omöjlig att lägga igen. Så nu fick han hoppa av sig lite i hoppgungan, bli riktigt trött och vara vaken drygt en timme längre. Så nu får vi väl se om det funkar bättre. Huvudsaken att han sover bra på natten och det gör han.

Nej nu ska jag mysa vidare här i min ensamhet. Njuta av tända ljus, den städade lägenheten, lugnet och julmusten. Vad bra man kan ha det :-) Men kvällen blir inte allt för sen, jag jobbar mellan O7:OO och 16:OO imorgon. Även på Söndag, mellan 11:OO och 16:OO. Premiär för Söndagsöppet på Dackås med båda Sarorna   ;-)

pust & stön vad skönt

Tvätten är hängd, dammsugaren har vart framme, golven är skurade, toaletten är städad, varenda skåpslucka i köket har blivit rengjord och putsad, och alla dörrar med. Pust & stön vad skönt! Nu kan jag slappna av och njuta av denna Fredag.

Sitter för tillfället och pustar ut i soffan framför skidskytte. Gillar dock inte att tv4 har tagit över. Vad är skidskytte utan Christer Ulfbåge och Kalle Grenemark!? Saknart.

Killarna är i köket och donar nu. Elias har rivit ut alla lådor tror jag, och Mattias håller på att hacka grönsaker till tacosen. Jag ska snart steka köttfärs. Elias ska också få äta tacos, eller ja, okryddad köttfärssås mixat med lite grönsaker osv :-)

vilken solig, fin fredag

Imorse fick jag sovmorgon, gud så behövligt. Strax efter O9:OO klev jag upp efter att ha sovit på spikmattan i en timme. Då åt vi alla frukost och gjorde oss redo för dagen. Mattias åkte in till stan på ett möte, och medans gick jag och Elias på en långpromenad. Ungefär en timme var vi ute och gick i solen och blåsten. Underbart skönt. Lilleman sov hela promenaden, och sover ännu, så snart vaknar han nog.

Planerna för dagen är att hänga en tvätt, dammsuga (Fredagstradition), tvätta håret och gör något gott till middag. Det var längesedan vi åt tacos, kanske blir det då :-)

en skön ledig torsdag...


Ja en skön dag har det varit. Men det känns som att den gått så fort, antar att det är mörkret som gör att det känns som dagen är slut. Klockan är inte mycket men det känns som att den är minst tio på kvällen, haha. Tur att vi hann få oss lite dagsljus!

Vi åkte in till stan och handlade tidigare idag. Passade på att handla fler hyacinter och gjorde en till liten julgrupp med en murgröna. Den andra står i en vas så länge.

Nu ska jag passa på att slappa lite innan jag ska iväg på julbord med mina kära arbetskamrater. Åh, det ska bli jättetrevligt. Skönt att jag är ledig imorgon också :-)

att suga ur sugrör :-)



första december idag !




Ja idag har vi ju första December! Utan snö, men det får gå ändå. Här är lite bilder från vår förmiddag. Det blir mycket bilder på lilleman, men när det är pappavecka så är det ju lilleman som styr :-) Det blir mycket gå-gå-gå. Nu har han precis ätit lunch, köttfärssås och potatis mmm, och nu ska vi stora äta lite lunch. Tänkte göra något med tonfisk. Sen åker vi till stan och handlar. Passar på när Elias har sovit en timme ute i vagnen efter prommisen, och fått i sig mat. Då blir det nog bäst resultat, haha.

repris från gårdagen...

Godmorgon! Kör en morgon i repris här ifrån gårdagen. Pappan sover, Elias har nyss ätit rån och morotsjuice, och nu står han i hoppgungan. Men till skillnad från gårdagen är jag inte lika trött, underbart. Jag ska snart passa på att duka fram frukost. Men först ska jag koka kaffe och sen väcka hjärtat. Nån måtta fåre va ;-)

Idag blir det en riktig mysdag, det enda vi har inplanerat är att åka och handla lite samt ta en långpromenad. Också mitt julbord med jobbet ikväll. Men sen får dagen bli som den blir, såå himla skönt. NU: duka fram frukosten och slänga in en tvätt!!
RSS 2.0