saturdaymoode 🍂

(null)

Helgen Ă€r kommen och jag Ă€lskar verkligen att vara ledig alla helger. Det hĂ€r med dagtidsjobb passar nog mig rĂ€tt bra Ă€ndĂ„... Och tĂ€nk sen nĂ€r det börjar rulla in röda dagar i kalendern, det innebĂ€r ocksĂ„ ledighet! Kring jul kommer jag bara att ta tvĂ„ semesterdagar, men kommer dĂ„ att vara ledig 11 dagar i strĂ€ck. FANTASTISKT, mvh en som jobbat natt mot julafton och svettats flera annandagar pĂ„ cafĂ© och aldrig riktigt slappnat av... 

Slutet pĂ„ förra veckan blev en trött historia. BĂ„de vuxna och barn vara helt slutkörda efter veckan. Det har mest blivit lek pĂ„ golvet, tv-mys och lite annat lugnt pyssel pĂ„ eftermiddagarna. En kvĂ€ll var Mattias ivĂ€g pĂ„ utvecklingssamtal med Elias fröken. Om han skötte sig?! Inga problem dĂ€r inte. Klassens stjĂ€rna pĂ„ matte. Duktiga Elias! 

(null)

Fredagen pĂ„ jobbet var som vanligt lite extra festlig. Musikquiz, kaffe och glass! Efter jobbet svĂ€ngde jag in pĂ„ Rusta för att fylla upp med lite nödvĂ€ndiga prylar... Det blev Ă€ven en hĂ„rfĂ€rg som jag slĂ€ngde i direkt nĂ€r jag kom hem. Behövligt! 

Annars innebar fredagen tacomiddag, mys med barnen och lite fredagsgotta sÄklart. Men jag var sÄ trött att jag totaldÀckade efter en stund. Var helt förvirrad nÀr Mattias vÀckte mig kring midnatt. Hehehe, typiskt fredagstrött...

Imorse gjorde vi morgon runt 07-tiden hĂ€r hemma. Jag hade tur och fick ligga och dra mig en liten stund extra medan Mattias kokade kaffe och gjorde en brasa. Det var frost-premiĂ€r inatt sĂ„ en vĂ€rmande eld gjorde susen! 

(null)

Förmiddagen gick sedan Ă„t till att tvĂ€tta en par maskiner tvĂ€tt, underhĂ„lla barnen, fixa lunch och dona med lite av varje. Klockan har gĂ„tt ganska sakta idag, men det Ă€r ju bara bra.

Mattias har slitit med golvlĂ€ggning i nya sovrummet. Vi kör pĂ„ samma golv som resten av nedervĂ„ningen, enhetligt liksom. Gillar den grĂ„ nyansen i golvet, för det passar sĂ„ bra till alla vĂ„ra 50-shades-of-grey-vĂ€ggar. Yes, sovrummet Ă€r ocksĂ„ grĂ„tt numera. Men lite ljusare Ă€n vad vi har i kök/vardagsrum. 

Medan Elsa tog en tupplur Ă„kte jag och Elias till Röda korset en svĂ€ng. Fyndade lite klĂ€der till Elsa och en tröja + vĂ€st som Elias valde ut till sig sjĂ€lv. Snyggt serru! PĂ„ hemvĂ€gen kikade vi in pĂ„ Forsa handelstrĂ€dgĂ„rd för att köpa lite höstblomster till bron. 

(null)

(null)

(null)

PĂ„ eftermiddagen var det dags för Edwins fotbollsavslutning. FörĂ€ldramatch och sedan gemensam tacomiddag. Mattias och Elias fick representera vĂ„ran familj, medan jag och Elsa höll oss pĂ„ sidan och hejade pĂ„. Elsa sprang runt och sparkade fotboll hon med. Men efter ett tag började det regna, sĂ„ vi lĂ€mnade grabbarna pĂ„ tacosfesten och Ă„kte till mamma och pappa istĂ€llet.

DĂ€r skulle dom precis till att Ă€ta middag, snacka om att komma lĂ€gligt. Blev bjuden pĂ„ supergod chicken tikka masala. Mmm! Sedan fick Elsa röja loss en stund innan vi Ă„kte hemĂ„t. 

(null)

(null)

KvĂ€llen hemma har varit mysig... Edwin var helnöjd med sin avslutning. Bröderna bus fick ta en dusch innan det blev lördagsgodis i soffan. Elsa höll ut bra lĂ€nge hon med, hon blev överlycklig över att Ă€ntligen fĂ„ gĂ„ ut och kolla lĂ€get i nya sovrummet. Nu ligger golvet pĂ„ plats och vĂ€ggar/tak Ă€r fĂ€rdigmĂ„lade. SĂ„ nu Ă€r det finliret kvar med lister, smygar, fönsterspottar och sĂ„ ska rörmokaren komma hit och fixa element. Sen sĂ„! 

NĂ€r barnen hade somnat fortsatte vi vuxna soffhĂ€nget med tĂ€nda ljus och godis. Men jag Ă€r trött Ă€ven ikvĂ€ll. SĂ„ snart blir det nog hopp i sĂ€ng och somna till ett Greys-avsnitt. HĂ€rlig lördag! 

(null)

(null)

mitten pĂ„ veckan đŸŒȘ

(null)

Den nya veckan har dragit igĂ„ng med buller bĂ„ng. Och stormvindar! Hösten Ă€r hĂ€r pĂ„ allvar nu och vi har redan eldat i kaminen flera mornar och kvĂ€llar för att hĂ„lla vĂ€rmen... đŸ”„

Som vanligt inleddes veckan med jobb för mig och skola för Elias. Edwin har bara dagis tisdag, onsdag och torsdag sĂ„ han fick vara hemma med pappsen och lillasyrran en dag extra. Eller ja, mormor ryckte in som barnvakt en stund medan Mattias var ivĂ€g pĂ„ Ă€renden. 

Första dagen pĂ„ jobbet för den hĂ€r veckan gick bra. En lugn och skön inledning. Men som alltid Ă€r det skönt att komma hem till familjen pĂ„ eftermiddagen... Elias fĂ„r lĂ€xa pĂ„ mĂ„ndagar, sĂ„ det satt han och pysslade med pĂ„ kvĂ€llen. MattelĂ€xa. Men enligt honom Ă€r det aaaalldeles för lĂ€tta mattetal. Lilla mattesnillet dĂ€r! 

(null)

IgĂ„r hade vi tisdagen pĂ„ besök. En stormig och blĂ„sig dag. Barnen var pĂ„ skola och dagis, och jag pĂ„ jobbet. Elsa hade hĂ€lsat pĂ„ hos gammelmormor en svĂ€ng medan Mattias gjorde en rejĂ€l storhandling. Ganska sĂ„ skönt att slippa den biten nu tycker jag. Nu Ă€r det han som Ă€r hemmapappa och fĂ„r lösa allt sĂ„ntdĂ€r, hehe. Trivs med att komma hem till dukat bord, fĂ„r njuta sĂ„ lĂ€nge det varar! 

Eftermiddagen gick Ă„t till att tvĂ€tta (med min lilla hjĂ€lpreda) och sedan köra ett varv med dammsugaren. Mattias och Fredrik slipade nĂ€mligen vĂ€ggarna i nya sovrummet sĂ„ det blidde lite spridning pĂ„ slipdammet... Elias följde med en kompis hem efter skolan sĂ„ det var en lycklig kille som kom hem sen. 

Elsa var vĂ€ldigt trött och gnĂ€llig, men tacka för det nĂ€r man har tĂ€nder pĂ„ gĂ„ng PLUS en dunderförkylning med hemsk hosta. Lider sĂ„ med henne... NĂ€tterna Ă€r vidriga just nu och jag hoppas verkligen att hon fĂ„r sova ordentligt snart. För bĂ„de hennes och vĂ„ran skull. Snark! 

Även grabbarna har varit trötta och somnat tidigt varje kvĂ€ll. Dom har lĂ„nat hem en cd-spelare frĂ„n mormor och morfar, och ett gĂ€ng cdskivor. SĂ„ nu Ă€r det lyssna pĂ„ gamla sagor som gĂ€ller för dom. Mysigt tycker dom att det Ă€r, och fort somnar dom! 

(null)

(null)

Idag har vi haft riktigt busvĂ€der igen. Sol ena sekunden och spöregn om vartannat. Och dessa stormvindar alltsĂ„... Var glad att vi inte hade nĂ„gra promenade inplanerade pĂ„ jobbet idag. Brrrr! 

Grabbarna har haft skola och dagis. Elsa har hÀngt med pappsen och köpt golv och fÀrg till vÄrt nya sovrum. Mattias fick fria hÀnder av mig att vÀlja vÀggfÀrg (otroligt)... Blev himla glad nÀr jag sÄg att han valt en ljus fin grÄfÀrg, min favvo. Okej, jag kanske hade hintat lite om vad jag skulle tycka om. Men han hade ju lika gÀrna kunnat vÀlja grönt eller blÄtt...

NĂ€r jag kom hem frĂ„n jobbet var det bara att kasta i sig maten och förberede alla ungar för fotbollstrĂ€ning. Edwins sista för sĂ€songen. Det blĂ„ste vĂ€ldigt mycket, men vi överlevde. Mattias var ivĂ€g pĂ„ soptippen under tiden, sĂ„ jag fick Ă„ka sjĂ€lv med alla tre kidsen. Elias lekte med en klasskompis hela tiden sĂ„ jag fick koncentrera mig pĂ„ att underhĂ„lla en trött 1-Ă„ring i vagnen. Minst lika svettigt som att trĂ€na fotboll... Edwin hade en rolig trĂ€ning iallafall. Som han Ă€lskar sin fotboll. Och som han har utvecklats under dethĂ€r Ă„ret. Mammas duktiga kille! 

(null)

KvĂ€llen har gĂ„tt Ă„t till att duscha barn, kvĂ€llsfika och mysa i soffan. Mattias har mĂ„lat taket i sovrummet, satt upp spotlights och nu hĂ„ller han pĂ„ att mĂ„la första lagret med vĂ€ggfĂ€rg. Fint serru! LĂ€ngtar verkligen tills det blir klart sĂ„ vi fĂ„r lite ordning hĂ€r hemma. Sen ska det bli roligt att fĂ„ inreda ett eget rum till Elsa ocksĂ„! 

(null)




en seg helg 🐌

(null)

Vi har haft en lugn och skön helg, vi har varit lite sega allihopa. Vilket i och för sig Ă€r ganska förstĂ„eligt dĂ„ vi haft nĂ„gra hemska nĂ€tter... Elsa har haft feber efter 1-Ă„rssprutorna, ont i munnen pga tĂ€nderna och sĂ„ har hon haft ont i halsen som det verkar. Lite hostig och tĂ€ppt i nĂ€san. Hon har vaknat stup i kvarten och tokgrinat. Och nĂ€r hon grinar Ă€r det inge fjollgrin precis, det Ă€r illvrĂ„l och gapskrik och krokodiltĂ„rar... Sömnkontot ligger pĂ„ minus om jag sĂ€ger sĂ„. 

Men dagarna har varit fina. Jag har mest varit hemma och myst med barnen. Mattias har haft fullt upp med bĂ„de golftĂ€vling, skytte, fix inför Ă€lgjakten, renovering och hĂ€mtat pellets. 

Vi har försökt njuta av det soliga vĂ€dret, men det har blĂ„st ordentligt sĂ„ det blev inga lĂ„nga stunder utomhus. Har Ă€ven försökt sĂ€lja av lite prylar pĂ„ Facebook, det Ă€r grĂ€sligt vad med prylar man har hemma alltsĂ„... MĂ„ste nog göra en rejĂ€l höstrensning bĂ„de inne och ute i alla förrĂ„d. MĂ„r sĂ„ mycket bĂ€ttre nĂ€r det Ă€r ordning och redo. Och ju mindre prylar man har, desto enklare Ă€r det att hĂ„lla ordning pĂ„ allt... 

(null)

IgĂ„r Ă„t vi pizza till middag innan vi kollade pĂ„ BrynĂ€s-Rögle. Äntligen en vinst. Resten av lördagen spenderade vi i soffan... Lite godis och tv. Alldeles lagomt för tvĂ„ trötta förĂ€ldrar.

Söndagen kickade vi igĂ„ng strax efter 07-tiden. FörstĂ„r inte hur Elsa kan vara sĂ„ morgonpigg nĂ€r hon sover sĂ„ oroligt pĂ„ nĂ€tterna nu... Det Ă€r annat med morsan, jag fick verkligen kĂ€mpa för att ta mig ur sĂ€ngen och hasa mig ut till kaffebryggaren. Som turligt nog stod pĂ„ med nybryggt kaffe i... 

Dagen har rullt pĂ„ fint och vi har haft besök av gammelmormor. Hon passade Edwin och Elsa medan jag tog med mig Carro pĂ„ klĂ€dbytardag hĂ€r i Forsa. Laddade och taggade! TyvĂ€rr var det vĂ€ldigt lite i just dom storlekar vi var ute efter... Men jag kom hem med det enda som vi faktiskt behövde till Elsa. En vinteroverall och tvĂ„ pyjamaser. Sedan slankt det Ă€ven med en fin rosa onepiece, tvĂ„ par vantar och en svart basictröja till Edwin. Allt för 110 kronor, som hittat. Elias blev utan den hĂ€r gĂ„ngen, men jag fyndade nya gympaskor till honom pĂ„ facebook i helgen. SĂ„ helt lottlös blev han inte! 

(null)

(null)

Resten av dagen var lugn. Min kĂ€ra mormor hade gjort en laddning med stuvade makaroner som hon tog med. Plus en Ă€ppelkaka. Perfekt söndagslunch och söndagsfika! Sedan var hon och Edwin ute ett bra tag. Plockade Ă€pplen och promenerade ner till sjön. DĂ„ passade jag pĂ„ att vila medan Elsa tog en powernap. Behövligt! 

PĂ„ tidiga eftermiddagen kom Carro och Elwira hit för att fira Elsa i efterskott. Hon fick ett pussel med ljud och en fin Sophie giraff-bok. Det blev poppis hos lillfröken! Perfekt. Sedan blev det sĂ„klart fika och lek. 

Söndag innebĂ€r ocksĂ„ veckobyte för Elias. Den hĂ€r söndagen var det dags att komma hem till oss! Elsa fick busa hos mormor och morfar medan jag och Edwin Ă„kte till strömsbruk. DĂ€r blev det sĂ„klart kaffe, lek och bebismys. Alltid lika trevligt. Sedan tog jag med mig grabbarna och brummade hemĂ„t... HĂ€mtade upp Elsa pĂ„ vĂ€gen och kom sedan hem till fĂ€rdig middag och ett pĂ„fyllt pellets-lager. Han kan min man! 

Nu sover barnen efter en mysig kvĂ€ll i soffan. Vi har tittat pĂ„ Pippi och tjuvĂ€tit godis. Sedan blev det dusch och hopp i sĂ€ng för kidsen, vi vuxna har tagit plats i soffan en stund innan lĂ€ggdags. Ladda för en ny vecka! 
(null)

hĂ€rliga fredagđŸ‘ŒđŸŒ

(null)
Och sĂ„ blev det fredag igen hörrni. JĂ€klar vad dagarna springer ivĂ€g. Jag gruvade mig verkligen inför att jobba dagtid, men med ett sĂ„ pass roligt jobb som jag har sĂ„ gĂ„r det alla tiders. Ibland kĂ€nns det som att man bara hinner komma dit sĂ„ Ă€r arbetsdagen slut... Och eftersom jag jobbar 08:00-16:00 sĂ„ hinner jag mysa med barnen pĂ„ morgonen (kan Ă„ka hemifrĂ„n 07:45 typ) och pĂ„ eftermiddagarna hinner vi ocksĂ„ ta till vara pĂ„ tiden bra. 

Den nya vardagen rullar alltsĂ„ pĂ„ fint, men att skutta till bilen en fredageftermiddag med helgfeeling i kroppen Ă€r ju alltid fantastiskt. Och vi smygstartar helgkĂ€nslan redan pĂ„ jobbet pĂ„ fredagarna. Musikquiz och gofika! 

Veckan har inte innehĂ„llit nĂ„got speciellt fötutom jobb och hemmamys. Edwin varit pĂ„ dagis tisdag-torsdag och har haft fotbollstrĂ€ning en dag, dĂ„ hade han sĂ„dan tur att gammelmormor följde med och kikade. SjĂ€lv tog jag hjĂ€lp av min lilla hjĂ€lpreda hĂ€r hemma och körde ett stĂ€drace medans. PĂ„ kvĂ€llen bakade vi en banankaka, extra gott kvĂ€llsfika! 

(null)
(null)

IgĂ„r efter jobbet hĂ€lsade jag pĂ„ Carro, stackarn som fĂ„tt operera blindtarmen. Det blev en lugn och hĂ€rlig kvĂ€ll med kaffe, prat och lite lek med Elwira. En krya-pĂ„-bukett till sjukligen och vĂ€ldigt försenade 2-Ă„rspresenter till Elwis. NĂ€r jag kom hem pĂ„ kvĂ€llen hade bĂ„da barnen somnat, dĂ„ fick man ju nĂ€stan lite abstinens! 

Elsa och pappsen var Ă€ven pĂ„ 1-Ă„rskontroll igĂ„r. VĂ„ran stortjej Ă€r nu 76 cm lĂ„ng och vĂ€ger 10,6 kilo. Ska jĂ€mföra med Edwins vikt och lĂ€ngd vid samma Ă„lder sen... Spruta fick hon ocksĂ„ sĂ„klart. Hon blev sĂ„klart ledsen, men det hade gĂ„tt över fort. I övrigt sĂ„g allt bra ut med lilla donnan. Och eftersom vi nu ser tvĂ„ tĂ€nder som Ă€r pĂ„vĂ€g upp i underkĂ€ken sĂ„ slipper vi oroa oss över att hon blir tandlös! 

(null)

Idag efter jobbet blev det en liten fredagshandling innan jag kom hem till familjen. Idag möttes jag av kramar frĂ„n bĂ„da barnen. Annars Ă€r det mest bara Edwin som mĂ€rker att jag varit borta. Elsa brukar inte ha tid att kramas, och hon verkar trivas alldeles ypperligt hemma med pappsen om dagarna. 

Till middag blev det grillat, mm mm mmm. PremiĂ€rmiddag vid vĂ„rt nya bord i vardagsrummet. VĂ€ldigt mysigt! Ser fram emot lĂ„nga helgfrukostar dĂ€r framför vinterstudion...  

KvĂ€llen har spenderats i soffan varvat med tvĂ€ttstugan. Skönt att fĂ„ liiiiite ordning dĂ€r inför helgen. Elsa somnade tidigt men vi andra kollade pĂ„ en film som Edwin valt ut. Chips, godis och soffmys - precis som en fredag ska se ut. Helgen Ă€r ganska sĂ„ oplanerad, sĂ„ vi fĂ„r helt enkelt se vad den har att bjuda pĂ„. Nu ska jag iallafall köra igĂ„ng torktumlaren och sedan krypa ner i sĂ€ngen. Uttrycket fredagstrött har fĂ„tt en ny innebörd sedan jag började jobba... 

(null)


1-Ă„rsdagen 🎈

(null)

IgĂ„r fyllde vĂ„r Ă€lskade lillasyster 1 Ă„r. Vi firade henne hela dagen lĂ„ng tillsammans med nĂ€ra och kĂ€ra. SjĂ€lv firade hon genom att bara gĂ„ och gĂ„ och gĂ„. Det lossnade liksom helt igĂ„r, precis pĂ„ födelsesagen. Heja stortjejen! 

Men innan det blev kalasdag hade vi en lugn helg dĂ„ vi gjorde allt för att bli friska. Kalaset lĂ„g ju lite i riskzonen för att bli instĂ€llt pga alla sjukor vi haft den senaste veckan... 

Fredagen spenderade vi mest utomhus. Jag började piggna pÄ mig och orkade ocksÄ hÀnga ute med familjen, det var efterlÀngtat kan jag sÀga! Har varit riktigt risig och knappt sett solljuset pÄ evigheter kÀnns det som.

Fram mot eftermiddagen/kvĂ€llen kĂ€nde jag mig sĂ„ pass pigg att jag orkade riva av ett stĂ€dpass. Mer Ă€n behövligt. Dammsög, dammade, torkade av alla köksskĂ„p, tvĂ€ttade, stĂ€dade toaletten, bytte sĂ€ngklĂ€der och spritade hela hemmet en sista gĂ„ng efter magsjukeinvasionen. Höstmattan fick flytta in i vardagsrummet och den dĂ€r hĂ€rliga fredagsfeelingen infann sig. Godis och FĂ„ngarna pĂ„ fortet med barnen. Det trodde vi inte i början av veckan nĂ€r allt kĂ€nde hopplöst... 

(null)

Under lördagen var det fullt upp. Äntligen var alla hyffsat pigga. Bara Elias som Ă„kt pĂ„ en rejĂ€l förkylning och snorade/hostade som bara den. Edwin var iallafall överlycklig som fick Ă„ka ivĂ€g pĂ„ fotbollstrĂ€ning efter att ha missat tre tillfĂ€llen pga sjukdom. Älskar att titta pĂ„ hans trĂ€ningar! Han fullkomligt lyser. 

Elias hade det inte sĂ€mre han heller. Han fick en mysdag med Tom. Dom kĂ€kade lunch pĂ„ Mcdonalds, sedan tittade dom pĂ„ fotboll pĂ„ Glysis. VĂ€rldens bĂ€sta dag tyckte Elias som dessutom fick en keps med Pelle Lööf’s autograf, haha. 

(null)
 
Resten av lördagen spenderade vi ute. Plockade Ă€pplen och pĂ€ron, spelade fotboll och njöt i solen. Sedan var det ju Ă€ven shl-premiĂ€r, sĂ„ vi tittade sĂ„klart pĂ„ LuleĂ„ mot BrynĂ€s. Men tyvĂ€rr blev det en förlust... 

PĂ„ kvĂ€llen förberedde vi inför Elsa kalas. BlĂ„ste upp ballonger och pyntade i köket. Jag passade Ă€ven pĂ„ att koka en sats med Ă€ppelmos med dom nyplockade Ă€pplena. Det blev faktiskt god, sĂ„ jag ska försöka hinna med att koka lite mer som vi kan frysa in. Ska nog skĂ€ra en del Ă€ppelbitar och frysa in ocksĂ„, sĂ„ vi kan baka Ă€ppelpaj i vinter. 

(null)

IgĂ„r hade vi som sagt kalas för Elsa hela dagen lĂ„ng. PĂ„ morgonen fick hon öppna vĂ„ra presenter, och bröderna bus sjöng sĂ„ fint för henne. BĂ„de brorsornas presenter gick hem! 

Sedan försvann förmiddagen med en massa fix och trix. Vi skulle hinna Ă€ta lunch, göra oss redo, förbereda fika och fĂ„ Elsa att somna. Kalaset började klockan 12, och vi lyckades tajma in allt perfekt. BĂ€sta mormor och gammelmormor stod för tĂ„rta och sockerkaka. Och enligt traditionen fick 1-Ă„ringen en egen lite specialtĂ„rta som pappsen fixade. Det har han gjort till Elias och Edwin med, och alltid sett fram emot att fĂ„ se dem Ă€ta med hela ansiktet och kroppen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hade ett trevligt kalas med mĂ„nga nĂ€ra och kĂ€ra. Elsa myste pĂ„ och verkade trivas med all uppmĂ€rksamhet. Ja, förutom nĂ€r vi sjöng. Det gillade hon inte alls. Men tĂ„rtan var en hit och hon blev vansinning nĂ€r morsan tyckte att det rĂ€ckte... Och kladdig blev hon, det fick bli en dusch mitt i allt. 

Elias och Edwin fick sedan hjĂ€lpa Elsa att öppna alla presenter. Och oj vad mycket fint hon fick! Nu behöver hon verkligen ett eget rum... Fina grejer till rummet, leksaker, klĂ€der, pengar och en himla massa skojigt fick hon. Hon gick runt och sa "mĂ€h" hela tiden nĂ€r hon fick se vad som gömde sig i paketen. En nöjd 1-Ă„ring! 

(null)

(null)

(null)

PĂ„ eftermiddagen droppade gĂ€sterna av, en efter en. Elsa var dĂ„ sĂ„ trött att hon fick ta en ganska sen tupplur. Det Ă€r jobbigt att fylla Ă„r! Edwin följde med gammelmormor pĂ„ fotboll, och vi andra laddade om inför nĂ€sta lilla firande. 

Elsas smĂ„ kompisar LinnĂ©a och Agnes kom. Och sĂ„klart resten av deras familjer. SĂ„ mysigt! Vi fikade igen och Elsa fick Ă€nnu fler fina presenter. Sedan röjde ungarna runt och skrattade och grinade om vartannat. TĂ€nkt den dĂ€r tjeligan nĂ€r dom blir lite Ă€ldre, oj oj oj. Elias följde sedan med sin mamma-familj hem, hoppas han kryar pĂ„ sig i förkylningen snabbt och fĂ„r vara frisk och kry resten av hösten! 

PÄ kvÀllen var vi galet trötta (men nöjda) allihopa. Verkligen en fin 1-Ärsdag för vÄran Àlskade Elsa. Tack alla nÀra och kÀra!

(null)

(null)

Idag Ă€r det mĂ„ndag, och jag har Ă€ntligen Ă„tergĂ„tt till jobbet. EfterlĂ€ngtat. Det Ă€r en hĂ€rlig kĂ€nsla att inte kĂ€nna nĂ„gon mĂ„ndagsĂ„ngest faktiskt, Ă€ven om det sĂ„klart Ă€r tufft att pussa barnen hejdĂ„ pĂ„ morgonen. 

Dagen har varit vĂ€ldigt lugn, skön inledning pĂ„ veckan. Efter jobbet Ă„kte jag bara hem och vĂ€nde i princip, jag hade nĂ€mligen köpt ett bord via Facebook som jag och Mattias skulle Ă„ka och hĂ€mta. Mamma kom och passade barnen medans. Bordet passade iallafall perfekt i vĂ„rt vardagsrum. Lagomt litet. Dock finns en ilĂ€ggsskiva sĂ„ vi kan göra det större vid kalas osv. Dessutom följde det med 6 stolar, alltid bra att ha! Men eftersom jag gillar olika sĂ„ fĂ„r det vara blandade stolar kring bordet istĂ€llet. Nu har vi ett gĂ€ng stolar i förrĂ„det som fĂ„r komma till anvĂ€ndning vid kalas, perfekt! 

(null)

första Ă„ret ❀

(null)

Imorgon har det gĂ„tt ett helt Ă„r sedan vi fick trĂ€ffa vĂ„r lilla Elsa för första gĂ„ngen. Och jag minns det som igĂ„r, för det kĂ€nns verkligen som att det bara var ett litet tag sedan. Kan inte förstĂ„ vart tiden tagit vĂ€gen, klyschigt nog... 

Elsa min Elsa. Som inte hade tid att vĂ€nta pĂ„ den berĂ€knade dagen, utan fick för sig att överraska oss elva dagar tidigare. Helt utan förvarning! Och fort gick det... Jag hann knappt komma in pĂ„ bb innan krystvĂ€rkarna var igĂ„ng. SĂ„ smĂ€rtlindring var ju bara att glömma. Minns att jag förtvivlat frĂ„gade "hon Ă€r stor va?"  mellan krystvĂ€rkarna. Och det var hon ju, en rund och go tjej pĂ„ 4275 gram till sina 52 cm. Det vackraste vi sett! 

(null)

Elsas första tid i livet var verkligen en drömmig tid i jĂ€mförelse med Edwins första (kolik)mĂ„nader. Elsa sov sov sov och sov konstant den första tiden. Amningen funkade bra, hon var en nöjd tjej och hĂ€ngde liksom bara med. Men det gick alldeles för fort... Jag kĂ€nner nu i efterhand att jag inte hann njuta lika mycket av den första tiden som jag faktiskt gjorde med Edwin. Fast det har vĂ€l sina skĂ€l, dĂ„ var jag ju vĂ€ldigt ofta ensam med honom. Elias var hos oss varannan vecka och dom veckor han var hos sin mamma var det ju bara jag och Edwin liksom. Nu med Elsa var vi ju helt plötsligt fem i familjen och jag hade alltid ett eller tvĂ„ barn till att ta hand om. Men det har verkligen inte varit sĂ„ tufft som jag förestĂ€llt mig. Elsa har som sagt bara hĂ€ngt med och varit nöjd med livet. 

(null)

Det har ju hĂ€nt en massa roligt och spĂ€nnande i hennes utveckling under det hĂ€r Ă„ret. Jag minns att hon var ganska tidig med att sitta, men det hĂ€r med att krypa var lite svĂ„rare... Hon kan Ă€n idag inte krypa "riktigt" utan hoppar istĂ€llet fram med benet och rumpan. Men fort gĂ„r det, och det Ă€r ju huvudsaken! 

Hon har varit vĂ€ldigt "med" enda sen start. Tidigt lĂ€rde hon sig vart klockan Ă€r, vart lampan Ă€r och kunde visa hur stor hon Ă€r. Hennes bröder Ă€r verkligen de största idolerna i hennes liv och dom Ă€r fantastiska med henne. Varje morgon kommer dom och pussar henne godmorgon det första dom gör. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Nu, sĂ„hĂ€r dagen innan 1-Ă„rsdagen mĂ„ste jag nog inse att min lilla bebis verkligen blivit en stortjej. Hon kan sĂ„ mycket och har utvecklat sin egna lilla personlighet. En envis brud med humör! 

De första stegen tog hon fyra dagar efter 11 mĂ„nadersdagen. SmĂ„ stappliga steg. Och alla tĂ€nder som vi vĂ€ntat pĂ„ sĂ„ lĂ€nge börjar Ă€ntligen kika fram! Just nu Ă€r det tvĂ„ stycken pĂ„ gĂ„ng i underkĂ€ken. Ja, tĂ€nk att första tanden skulle dröja enda till drygt 11 mĂ„nader! PĂ„ nĂ€tterna sover hon hyfsat bra. Somnar i sin sĂ€ng mellan 19-20 nĂ„ngĂ„ng, sedan vaknar hon oftast pĂ„ natten och vill ha vĂ€lling. Av ren bekvĂ€mlighet fĂ„r hon sedan sova mellan oss resten av natten innan hon gör morgon vid 07-tiden. 

För det mesta Ă€r hon en vĂ€ldigt nöjd och glad tjej, vĂ„ran Elsa. Hon Ă€lskar musik, att dansa, katter (ja alla djur) och böcker. Hennes senaste favorit Ă€r Pippi LĂ„ngstrump, bĂ„de pĂ„ tv och i bokform. 

Hon försöker att prata och har skafft sig sitt egna lilla ordförrĂ„d. Mamma, pappa, titta, dĂ€r, ta-ta (tack tack), tit-tat (tick tack), boh (boll) och sĂ„ har hon börjat sĂ€ga Lia (Elias). Nyligen började hon Ă€ven att sĂ€ga mĂ€h nĂ€r hon ser nĂ„got. Och sĂ„ sĂ€ger hon "bo"  och slĂ„r ut med armarna nĂ€r nĂ„gon/nĂ„got Ă€r borta. SĂ„ gulligt! 

(null)

Vi har inte varit pĂ„ nĂ„gon 1-Ă„rskontroll Ă€nnu, men till veckan Ă€r det dags och dĂ„ fĂ„r vi se hur stor hon Ă€r. Annars flyter livet mest bara pĂ„ tillsammans med Elsa. Vi kĂ€mpar för tillfĂ€llet med sovstunderna pĂ„ dagarna. För ett tag sedan slutade vi med em-tuppluren, men sedan kom tĂ€nderna och en förkylning och stĂ€llde till det. SĂ„ nu blir det tvĂ„ powernaps om dagen igen, vi kĂ€mpar vidare... Även maten Ă€r ett svĂ„rt kapitel eftersom hon inte har nĂ„gra tĂ€nder att tugga med Ă€n. Det blir mest purĂ©er, men ibland Ă€ter hon vĂ„ran mat om det Ă€r lĂ€ttuggat. 

Imorgon fyller hon alltsĂ„ 1 Ă„r. Det ska sĂ„klart firas med tĂ„rta, ballonger och presenter! VĂ„r Ă€lskade lillasyster som verkligen har gjort vĂ„r familj komplett. Underbara Elsa ❀
(null)

 

var bara tyst đŸ€ŠđŸ»â€â™€ïž

NĂ€r ska jag lĂ€ra mig? Man ska ALDRIG nĂ€mna nĂ„got om friskhetstecken eller sĂ„ nĂ€r man har sjukstuga hemma. SĂ„nt vet jag ju. ÄndĂ„ nĂ€mnde jag igĂ„r att Elias var frisk och inte visade nĂ„gra tecken pĂ„ sjukdom. Idiotiskt. Knappt en timme senare, kring midnatt, kom han nerspringandes frĂ„n sitt rum med magont. Sedan krĂ€kfest i toaletten... 

Japp, nĂ€ste man pĂ„ tur. Men det blev bara totalt tvĂ„ svĂ€ngar till toaletten inom en timme. Sedan sov han med pappsen pĂ„ soffan hela natten. Jag försökte sova bredvid Elsa, men det gick ju sĂ„dĂ€r. SvĂ„rt att slappna av ifall nĂ„gon av de andra barnen skulle börja krĂ€kas... HATAR den hĂ€r sjukan! 

Den hĂ€r dagen har varit lĂ„ng, trĂ„kig och vĂ€ldigt lugn. Elias har varit trött, men pĂ„ bĂ€ttringsvĂ€gen som det verkar. Inga mer symptom sedan 01-tiden. Han har druckit, Ă€tit och varit pĂ„ toaletten med normal avföring. Men jag vet, vi ropar inte hej Ă€n. Det Ă„terstĂ„r drygt ett dygn innan den dĂ€r "magiska" grĂ€nsen Ă€r nĂ„dd. Men det Ă€r ju skönt för Elias skull att de verkar vara lindrigt. 

Elsa har fĂ„tt stĂ„ ut med med en trĂ„kig vardag rĂ€tt lĂ€nge nu... Men det Ă€r svĂ„rt nĂ€r vi mĂ„ste isolera och hĂ„lla henne borta. Vi har fĂ„tt bygga murar av stolar sĂ„ att den som varit sjuk har fĂ„tt ligga i soffan ifred. Men hon har varit nöjd och tĂ„lmodig Ă€ndĂ„. Vi har ocksĂ„ försökt se till att hon fĂ„r vara ute en svĂ€ng varje dag och fĂ„tt följa med pĂ„ affĂ€ren en snabbis osv. Även hon Ă€r ju sjuk, eller om det Ă€r tĂ€nderna som orsakar snoret, sĂ„ hon Ă€r rĂ€tt trött av sig hon med. 

Under eftermiddagen Ă„kte Mattias och Edwin till skogen en svĂ€ng för att leta lite svamp. Elias sov nĂ€stan 2 timmar pĂ„ soffan medan jag och Elsa varvade golvlek med vila. Jag Ă€r fortfarande rĂ€tt hĂ€ngig, sĂ„ orken tryter fort... Lite energi fick vi nĂ€r Edwin stolt kom hem med nĂ„gra fina kantareller sĂ„ vi kunde göra goda svampmackor till middag. 

(null)

Annars har vi inte gjort sĂ„ mycket mer idag. Hundra procent fokus pĂ„ Ă„terhĂ€mtning. Och förebyggande torkning typ över allt, snart har en hel flaska ytsprit gĂ„tt Ă„t... Men det Ă€r bara att vĂ€nta och se hur det gĂ„r för oss andra. Vi misstĂ€nker att vi har tvĂ„ olika virus pĂ„ besök hĂ€r. TvĂ€ttmaskinen och torktumlaren gĂ„r sĂ„klart varm, tvĂ€ttar allt jag kommer Ă„t och lite till... 

Nu Ă€r det kvĂ€ller och jag har bĂ€ddat ner mig med Elsa. Som vanligt kĂ€nner jag mig sĂ€mre pĂ„ kvĂ€llarna... Mattias har gjort upp en mysbrasa ute i köket och har filmkvĂ€ll med grabbarna. Skulle gĂ€rna ha gjort dom sĂ€llskap men nej, jag har helt enkelt inte ork till det. HĂ€r behöver sovas! 
(null)


Ă€nnu mer sjukstuga đŸ€’

(null)

HĂ€r stod Edwin i lördags och kramade om Elsa och sĂ„g till att hon inte ramlade ner frĂ„n bĂ€nken. Vi hade en helg dĂ„ vi rĂ€knade ner timmarna efter Edwins magsjuka. Och vi jublade efter 48 timmar och igen efter 72 timmar, men helt i onödan... 

NĂ„ja. Vi kom iallafall ivĂ€g pĂ„ marknaden en svĂ€ng. SÅ glad för Edwins skull. Han fick Ă„ka karuseller och njuta av en kvĂ€ll helt ensam med mamma och pappa, mysigt. Elsa fick vara med mormor och morfar under tiden, minst lika mysigt för henne! 

Vi trĂ€ffade pĂ„ Elias, Johanna och Ida med. Kikade lite i stĂ„nden och köpte lite smĂ„tt och gott, men inte alls lika mycket som vi brukar. Edwin fick en marknadspeng av morfar, men han var inte sugen pĂ„ att köpa just nĂ„nting. Inga leksaker eller nĂ„tt (mamman var rĂ€tt nöjd över det). Men tillslut fick det bli en klubba och pokĂ©monkort, sedan sĂ„g han en bil som han gĂ€rna ville köpa till Elsa. VĂ€rldens finaste storebror! 

Det blev en bra kvĂ€ll. MĂ„nga karuseller för lilleman och regnet höll sig borta. Vi var nöjda, men trötta, nĂ€r vi till slut gav upp och hĂ€mtade hem Elsa. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Under söndagen hade vi ett fullspĂ€ckat schema. Vi skulle stĂ€da, rensa lite ute i garaget, Ă„ka och rösta, hĂ€mta Elias, Ă€ta krĂ€ftor, fĂ„ besök av mĂ„laren som skulle spackla och samtidigt förbereda oss för den nya veckan... 

Allt gick smidigt och det var en solig och fin dag. Det kĂ€ndes fint att Ă„ka och rösta hela familjen tillsammans. Och som alltid röstar vi med hjĂ€rtats röda fĂ€rg. Edwin som Ă€r en nyfiken sjĂ€l ville veta allt om valet och vilka man kunde rösta pĂ„. SĂ„ jag försökte sĂ„ gott jag kunde att förklara lite vad alla partier stĂ„r för. "Bra att ni röstade pĂ„ dom snĂ€lla och inte dom dumma" sa han till slut. Med dom dumma menar han "dom som vill att mĂ€nniskor som bor dĂ€r det Ă€r krig ska stanna dĂ€r istĂ€llet för att komma till oss". ❀

Efter att vi hĂ€mtat Elias i strömsbruk Ă„kte vi hem och förberedde för en liten krĂ€ftmiddag. Mattias och Niklas var nĂ€mligen ivĂ€g och fiskade krĂ€ftor pĂ„ fredagnatten. Jag gjorde en köttfĂ€rspaj till och sedan mumsade vi för glatta livet. Kladdigt och pilligt, som det ska vara... Resten av kvĂ€llen följde vi valvakan pĂ„ teven och blev vakna allt för lĂ€nge. 

(null)

MĂ„ndagen började allt annat Ă€n bra. BĂ„de jag och Mattias blev dĂ„liga. SJUKSTUGA IGEN. Mattias fick bĂ„de krĂ€kas och skita, medan jag mest fick ont i magen. Fick springa pĂ„ toa nĂ„gra gĂ„nger men höll mig hyffsat pigg och orkade ta hand om barnen. Elias fick dock vara hemma frĂ„n skolan, vi visste ju inte hur omfattande magsjukan var den hĂ€r gĂ„ngen... 

Min kĂ€ra mormor kom hit och umgicks med oss hela mĂ„ndagen typ. En som inte Ă€r rĂ€dd för baciller iallafall. Hon var ute med bröderna bus nĂ€stan hela tiden. Jag och Elsa var ute en stund, men höll oss mest inne, för pappan som var i sĂ€mst skick hade vi minsann isolerat pĂ„ övervĂ„ningen. 

Under eftermiddagen blev jag dock sĂ€mre... Fick en febertopp utan dess like. Men jag hade sĂ„n himla tur att det var precis nĂ€r barnen skulle sova. Bröderna bus dela sĂ€ng den natten eftersom Mattias lĂ„g isolerad i Elias sĂ€ng. SĂ„ dom fick helt enkelt somna framför en film den kvĂ€llen. Och sĂ„ fort jag fĂ„tt Elsa att somna hĂ€r nere slĂ€ngde jag mig i sĂ€ngen med dubbla tĂ€cken. Frös sĂ„ jag skakade och hade sĂ„ ont i magen och hela kroppen. DĂ€ckade ganska fort, men hann be en bön om att Elsa skulle sova hela natten... Hon har det nĂ€mligen sjukt jobbigt med tandsprickning nu och vaknar titt som tĂ€tt pĂ„ nĂ€tterna och bara gallskriker. 

Som tur var fick jag sova ostört till 06-tiden innan hon ville ha vĂ€lling. Drömmen! Jag var lite piggare (nĂ€stan feberfri) men hade istĂ€llet fĂ„tt ont i halsen. Japp, en efter en blir vi dunderförkylda med. Den hĂ€r sjukan Ă€r inte Ă„ leka med... 

(null)

IgĂ„r hade vi tisdagen pĂ„ besök. Vi försökte fĂ„ dagen att gĂ„ sĂ„ gott vi kunde. Inte roligt att vara isolerade... Elias ville iallafall till skolan, sĂ„ det fick han sĂ„klart. Inga tecken pĂ„ sjukdom dĂ€r. Mattias var pigg igen och jag hade vĂ€l hyffsad ork pĂ„ förmiddagen med alvedon i kroppen, men sedan small det till igen. Feber, huvudvĂ€rk from hell och magont hela eftermiddagen och kvĂ€llen. Var uppe till och frĂ„n, men orkade inte mycket. Min kĂ€ra mamma kom och hĂ€mtade Elias sĂ„ han som var frisk Ă„tminstone fick Ă„ka pĂ„ fotbollstrĂ€ning. En rĂ€ddande Ă€ngel. Jag bĂ€ddade ner mig före barnen och somnade som en stock. SĂ„, det var den hĂ€ndelserika tisdagen. 

Idag Ă€r det onsdsg och lĂ€get har varit lite stabilare. Edwin Ă€r fortfarande förkyld sĂ„ han Ă€r hemma och vilar upp sig hela veckan. Elias fortfarande pigg. Elsa har det jobbigt med nĂ„gon slags kombinerad förkylning/tandsprickning, svĂ„rt att veta vad som Ă€r vad. Mattias har vi iallafall friskförklarat nu, men det Ă„terstĂ„r ju att se om nĂ„gon annan trillar dit pĂ„ magsjukan. Det Ă€r dödsdömt att ropa hej för tidigt... 

Jag har varit pĂ„ benen hyffsat. Druckit kaffe för första gĂ„ngen pĂ„ lĂ€nge! Orkat vara ute en stund och andas friskluft. Orkat starta en tvĂ€ttmaskin. Men sen tar det liksom stopp. Det mĂ„ste vara nĂ„gon slags influensa dethĂ€r... FĂ„r sĂ„ ont i magen och kroppen emellanĂ„t, och nu pĂ„ kvĂ€llen kommer febern igen. Tredje kvĂ€llen! Och sĂ„ halsont pĂ„ det. Ja, det Ă€r nĂ„tt som inte stĂ€mmer iallafall. Imorgon ska jag vila sĂ„ mycket som det gĂ„r, sĂ„ jag kan Ă„tergĂ„ till jobbet pĂ„ fredag Ă„tminstone. 

(null)

(null)

Annars har dagen var okej, om vi bortser frĂ„n min sjuka. Mattias och Edwin har plockat Ă€pplen och sjukt stora pĂ€ron som fanns bakom lekstugan. De största vi nĂ„gonsin fĂ„tt. Sedan har dom hĂ€ngt ute i solen mycket, barnen och pappsen. 

Elias ville vara hemma hos min mamma efter skolan. En som trivs hos sin bonusmormor/morfar minsann! Han hade Ă€ven tagit en promenad helt sjĂ€lv nĂ„gra hus bort, till min farmor och farfar. DĂ€r hade han blivit bjuden pĂ„ middag och sedan hade han spelat kort med min farfar. Snacka om att dom njöt av att fĂ„ rĂ„ om Elias helt sjĂ€lv en stund... 

Nu Ă€r det kvĂ€ll och alla barnen sover. Jag ligger nedbĂ€ddad sedan typ 18-tiden. Fryser och svettas, om vartannat. Ska slĂ„ igĂ„ng Greys Anatomy och försöka sova nu. LĂ€ngtar efter att fĂ„ vara frisk, och kunna stĂ€da ur den hĂ€r sjukstugan pĂ„ riktigt snart. 
(null)


sjukstuga đŸ˜·

(null)

TvĂ„ fingrar. Ja, det var precis sĂ„ mĂ„nga dagar pĂ„ dagis (förutom inskolningen) som krĂ€vdes för att bacillerna skulle attackera... En omgĂ„ng magsjuka och en dunderförkylning pĂ„ det. Stackars Edwin! Men Ă„ andra sidan kan jag knappt minnas sist han hade feber eller förkylning, och magsjuka Ă€r det över 3 Ă„r sedan han hade. SĂ„ det var vĂ€l hans tur nu helt enkelt. 

Innan hemmet förvandlades till sjukstuga hade vi iallafall en bra inledning pĂ„ veckan. Jobb för mig, dagis för lilleman och hemmamys för far och dotter. VĂ„r nya vardag i nĂ„gra veckor nu! 

En eftermiddag fick vi besök av Elsas gudfar Tom. DĂ„ blev det utelek följt av bus och mys inne. En annan eftermiddag var det Edwins gudmor Frida som kom hit (bĂ„da barnens gudförĂ€ldrar Ă€r mina kusiner) och myste med oss. Jag fick Ă€ven en fin present lite i efterskott, body oil och hand balm frĂ„n Löwengrip cc. Och Frida fick en present av oss eftersom vi missat hennes födelsedag ocksĂ„. Ett litet minikalas med fika och bus med barnen! 

(null)

(null)

(null)

Men sĂ„ blev det onsdag och dagen fick inte det bĂ€sta avslutet precis... Alldeles innan jag kom hem frĂ„n jobbet hade Edwin krĂ€kts hĂ€r hemma. Lyckligtsvis i toaletten vilket underlĂ€ttar nĂ€r man har en krypande 1-Ă„ring efter golven. Han var rĂ€tt hĂ€nging nĂ€r jag kom hem och ville lĂ€gga sig och titta pĂ„ film. 

Sedan fortsatte han att krĂ€kas lite dĂ„ och dĂ„ under kvĂ€llen, men skillnaden nu (motför sist han hade magsjuka som 1,5-Ă„ring) var att allt kom i hink/toalett och inte över halva soffan osv... SĂ„ det var en rĂ€tt lugn och kontrollerad kvĂ€ll Ă€ndĂ„. 

Elsa somnade tidigt sĂ„ jag och Edwin bĂ€ddade ner oss i soffan och kollade pĂ„ film. Och sĂ„ lĂ„g vi hela natten. Han piggnade pĂ„ sig ett tag och bad om smörgĂ„srĂ„n och coca cola, men det kom upp igen senare under natten... Mattias hade lite varningsklocka han med, sĂ„ jag stannade hemma och vabbade idag. För att ta hand om ett magsjukt barn + en vild snart 1-Ă„ring om man sjĂ€lv inte Ă€r helt hundra kan ju bli ens död, typ... 

Idag började dagen lugnt. Edwin var fortfarande hĂ€nging och trött. LikasĂ„ jag efter nattens oroliga sömn... Jag fick ta en tupplur direkt pĂ„ morgonen och sedan var jag som en ny mĂ€nniska. Mattias verkade pigg han med, kanske falsk alarm. Men Ă„ andra sidan kan det lika gĂ€rna vara en förkylning som spökar dĂ€r, för under dagen blev nĂ€mligen Edwin ocksĂ„ dunderförkyld. Som om det inte rĂ€ckte med en sjuka... Men dom angriper vĂ€l nu pĂ„ en gĂ„ng, dom dĂ€r dagisbacillerna vi varit skonade frĂ„n det hĂ€r Ă„ret som Edwin varit hemma. Lika bra att beta av allihopa pĂ„ en gĂ„ng!

Elsa och jag har försökt hĂ„lla oss undan sjukstugan idag. Vi hĂ€lsade pĂ„ gammelmormor dĂ€r det blev gofika, bad för lillfröken och skönt hĂ€ng bara. Det behövdes! Kom hem till ett sovande gĂ€ng pĂ„ soffan sen. Edwin hade fĂ„tt behĂ„lla det lilla han fick i sig till frukost, sĂ„ det var ju positivt iallafall. 

(null)

(null)

Eftermiddagen har gĂ„tt Ă„t till att stĂ€da, tvĂ€tta, stĂ€da, tvĂ€tta, duscha samtliga familjemedlemmar, bĂ€dda rent och tvĂ€tta lite till. Nu Ă€r det rent och fint hĂ€r! Lite kaos i tvĂ€ttstugan bara, hade överfulltvĂ€ttkorg redan innan sjukstugan slog till, men det ordnar sig. Blir sĂ„ nojig vid magsjuka sĂ„ jag vill tvĂ€tta ALLT, Ă€ven fast inget blivit nedkrĂ€kt. 

Mormor och gammelmormor skickade hit lite krya-pĂ„-presenter till sjuklingen. Den nya fotbollströjan pĂ„ bilden högst upp, en bamsetidning och fotbollskort. Det blev verkligen populĂ€rt! Elsa hade tur och blev inte lottlös hon heller... Fina kalasisar frĂ„n mini rodini fick hon! 

Till kvĂ€llen vĂ€rmde vi pizza i ugnen. Edwin Ă„t litegrann och kĂ€ndes lite piggare. Dock vĂ€ldigt snorig och nös hela tiden! Jag blir hemma och vabbar imorgon med eftersom Mattias inte heller Ă€r helt hundra. Eller sĂ„ blir jag ocksĂ„ magsjuk, det vet vi ju inte Ă€n. Hoppas bara att Elsa slipper! Och hoppas att nĂ„gon av oss kan gĂ„ med Edwin pĂ„ marknan, det har han lĂ€ngtat till sedan förra Ă„ret... 

Ligger nebĂ€ddad pĂ„ soffan med Edwin Ă€ven inatt. Med krĂ€khinken till hands utifall att. Han sover och jag kör Greys-marathon. Rycker till varje gĂ„ng lilleman rör sig i sömnen, och kĂ€nner efter extra mycket ifall jag kaaanske har lite ont i magen jag med? SĂ„n jĂ€kla psykiskt pĂ„frestande sjukdom dethĂ€r. Usch! 




solig septembersöndag 🍃

(null)

Den hĂ€r söndagen var verkligen en fullspĂ€ckad dag. Jag vaknade lĂ„ngt före tuppen bara för att jag var sĂ„ orolig att dagen inte skulle gĂ„ ihop, ett mega-tight schema kombinerat med tre barn (varav ett med tandsprickning) kĂ€nns ju inte direkt optimalt. Men det var bara att ta ett djupt andetag och hĂ„lla tummarna... 

Dagen inleddes med en liten "fotbollscup" för Elias i Hög. Grabbarna i familjen gasade ivĂ€g vid 09-tiden, medan jag stannade hemma med Elsa. Hon var visserligen feberfri, men sömnen har hamnat galet nu under helgen sĂ„ hon behövde verkligen lugn och ro. Vi fick iallafall bilder och uppdateringar frĂ„n Elias alla matcher. VĂ„ran duktiga fotbollskille! 

Elsa tog en lĂ„ng och behövlig powernap mellan 11-12 ungefĂ€r. DĂ„ kunde jag förbereda lunch och lĂ€gga fram allt som behövdes inför nĂ€sta punkt pĂ„ schemat. Ja, grabbarna hann i princip bara hem och duscha/Ă€ta innan vi var tvungna  att bege oss. 

Mot GrĂ€smaln för fotografering! Elsa fick ju ett presentkort i doppresent av mina fina vĂ€nner, sĂ„ nu var det dags. En perfekt solig och fin dag! Fotografen (Sabina Wixner) var verkligen jĂ€tteduktig och fĂ„ngade in barnen direkt frĂ„n start. Det lektes, skojades, tĂ€vlades och busades. Edwin blev nog lite kĂ€r, för han ville vara upp i henne hela tiden och kramas. Elsa dĂ€remot hade det tufft med tandsprickningen... Hon var mest gnĂ€llig och less. Men sĂ„ fort hon fick en liten uppĂ„tpuff i humöret lyckades vi fĂ„ till nĂ„gra fina kort. 

Vi höll pÄ och lekte i en timme ungefÀr. VÀldigt fritt och avslappnat. Edwin blev dock ledsen nÀr vi skulle Äka, han ville ju leka mera?! Ja, herregud som han trivdes med "autografen" som han kallade henne. Elias som var mÄttligt road över att behöva vara med pÄ bild var nog överraskad han med. Ja tÀnk att det kunde vara kul att bli fotograferad. Nu vÀntar vi med spÀnning pÄ bildvisning om en vecka ungefÀr!

(null)

NĂ€r vi Ă„kte hemĂ„t kunde vi andas ut. Phew. Nu var det gjort, Ă€ntligen. Vi firade med en varsin mjukglass! Det var dom vĂ€rda barnen, efter en intensiv men rolig dag. Dom var rĂ€tt trötta nĂ€r vi tillslut kom hem. 

Eftermiddagen gick Ă„t till att Ă€ta middag och försöka hĂ„lla Elsa vaken. Mattias Ă„kte och fiskade, men vi fick ju besök av Elias mamma och lillasyster som livade upp stĂ€mningen lite. Kaffe till oss vuxna och lek för barnen! Det blir alltid lite konstigt nĂ€r Elias Ă„ker till sitt andra hem... Tyst liksom, och det blir direkt sĂ„ pĂ„tagligt att nĂ„gon saknad. Edwin har ocksĂ„ svĂ„rt för detdĂ€r, han brukar alltid frĂ„ga vart Elias Ă€r nĂ„gra gĂ„nger under kvĂ€llen. 

NĂ€r jag och mina smĂ„ blev ensamma gick vi ut i trĂ€dgĂ„rden och njöt av det underbara vĂ€dret. SĂ„ varmt och hĂ€rligt... Edwin spelade fotboll och Elsa utforskade vĂ€rlden. Skönt avslut pĂ„ söndagen! 

(null)

Elsa höll ut till klockan 18:45 innan hon tvĂ€rslocknade med vĂ€llingflaskan. Bra kĂ€mpat idag gumman! Mattias har sett tvĂ„ smĂ„ vita gryn som snart trĂ€ngt sig igenom i underkĂ€ken. Hoppas det gĂ„r undan! 

Edwin och jag har haft myskvĂ€ll i soffan. Chips (busigt pĂ„ en söndag) och ett avsnitt av Familjen Annorlunda och FĂ„ngarna pĂ„ fortet. Det tycker han Ă€r myspys! Men sedan somnade Ă€ven han som en stock. Imorgon ska han hĂ€lsa pĂ„ dagis en lite lĂ€ngre stund och Ă€ven Ă€ta lunch dĂ€r, sĂ„ det lĂ€ngtas han till. 

SjĂ€lv har jag tagit en dusch och krupit ner i sĂ€ngen, dags att ladda för en ny jobbvecka! Men den hĂ€r veckan kĂ€nns lugn i jĂ€mförelse med förra veckan. DĂ„ var det sĂ„ himla mycket runt om kring pĂ„ eftermiddagarna och kvĂ€llarna, men kommade vecka ser Ă€nnu hyffsat lugn ut. Det behövs! 

(null)


livets första feber đŸ€’

(null)

Helgen har anlĂ€nt och lagom tills dess slog febern till hos Elsa. Livets första. Hon har varit vĂ€ldigt skonad frĂ„n sjukdomar under sitt första Ă„r, kan knappt minnas om hon ens varit lite snorig? Tror inte det. Men det Ă€r nog inte  riktigt sĂ„ndĂ€r "sjuk-feber" nu heller. Förhoppningsvis en eller tvĂ„ tĂ€nder pĂ„ G. Symptomen kĂ€nns igen frĂ„n den tiden dĂ„ Edwins gaddar ploppade upp. Feber, Ă€ndĂ„ hyffsat pigg dagtid, vill inte Ă€ta nĂ„got hĂ„rt och en speciell "doft" pĂ„ bajset. Hon Ă€r varken snorig eller hostig, sĂ„ jag hĂ„ller tummarna för tĂ€nder! 

Medan Elsa myste hemma med pappsen hela fredagen hade jag en lĂ„Ă„Ă„ng (men bra) planeringsdag med jobbet. Hela Hrc-gruppen, vilket Ă€r vĂ€ldigt mĂ„nga. Vi höll till pĂ„ Högliden och bjöds pĂ„ genomgĂ„ng av genomförandeplaner i treserva, fika, mer genomgĂ„ng, lunch, förelĂ€sning om arbetsglĂ€dje och roliga övningar tillsammans. Mycket skratt! En bra förelĂ€sare Ă€r a och o för att man inte ska somna... 

Vid 15:30-tiden samlades vi nere vid museet. Vi blev guidade pÄ en stadsvandring, vilket var rÀtt intressant. Och skönt att röra pÄ sig efter en stillasittande dag! Sedan vÀntade after work pÄ Manis. Men vÄrt gÀng var fredagströtta och bröt upp rÀtt tidigt. Hann iallafall njuta av god mat och hÀrligt umgÀnge. Humor och skratta Àr det inte brist pÄ iallafall.

Elias var som vanligt pĂ„ skolan och Edwin Ă„kte faktiskt ivĂ€g till dagis för att hĂ€lsa pĂ„ lite. Gammelmormor kom och passade feber-syrran medans. Han hade hittat igen sina kompisar direkt och var med i leken pĂ„ nolltid. Trots att han inte varit dĂ€r pĂ„ över 1 Ă„r... PĂ„ mĂ„ndag ska han fĂ„ stanna dĂ€r och Ă€ta lunch, sedan börjar han pĂ„ riktigt pĂ„ tisdag. Mammas Ă€lskling! 

FredagskvĂ€llen bjöd pĂ„ soffmys framför teven med lite götta. Men alla var vĂ€ldigt trötta sĂ„ vi gjorde kvĂ€ller rĂ€tt tidigt. Elsa vaknade till vid midnatt och var kokhet, men somnade om efter alvedon och vatten. Mittemellan mamsen och pappsen! 

(null)

SĂ„hĂ€r blir det förresten i köket đŸ‘†đŸŒ. Vi bygger en inbyggd hylla dĂ€r det gamla fönstrer suttit. Mattias har satt dit spottar och Fredrik har spacklat en gĂ„ng. Sedan ska det mĂ„las vitt och sĂ€ttas dit hyllplan i glas. Hoppas det bli bra. Det lyser iallafall upp den annars rĂ€tt mörka matplatsen... 

Idag har vi haft lördagen pĂ„ besök. En vĂ€ldigt bra och effektiv sĂ„dan. Dagen har kĂ€nnts lĂ„ng, och det vill man vĂ€l att lördagar ska vara?! 

Mattias inledde dagen med lite jobb, och Edwin fick sĂ€llskap av morfar pĂ„ sin fotbollstrĂ€ning. Jag, Elias och Elsa stannade hemma och kavlade upp Ă€rmarna för ett stĂ€dpass. Ungarnas rum fick sig en rejĂ€l omgĂ„ng (tack bĂ€sta Elias för hjĂ€lpen) och sedan blev det dammsugning, tvĂ€ttmarathon och plock lite hĂ€r och dĂ€r. Skönt att fĂ„ det rent och fint omkring sig nĂ€r man Ă€r ledig! 

Efter Edwins trĂ€ning gjorde bröderna bus lunch tillsammans. Dagens önskan var makaroner oc köttbullar. Elsa tog en powernap och vi andra sjönk ner i soffan nĂ€r lunchen var undanstökad. Chilltajm! 

(null)

PĂ„ eftermiddagen tog jag och Elsa en skön promenad med vagnen. Bröderna bus fick faktiskt vara ensam hemma för första gĂ„ngen i sitt liv (!). Mattias var pĂ„ vĂ€g hem frĂ„n stan nĂ€r jag gick, sĂ„ det skulle bli max 10 minuter. Och det hade gĂ„tt alldeles utmĂ€rkt. Dom hade rotat fram ett yatzyspel och varit vĂ€nner hela tiden. NĂ€sta steg blir att trĂ€na Elias pĂ„ att vara hemma ensam lite lĂ€ngre stunder, för han ska eventuellt Ă„ka skolskjuts i vinter. DĂ„ kommer han komma hem tvĂ„ timmar före oss andra. SĂ„ dĂ„ ska vi introducera "trygghetsknappen" som finns pĂ„ vĂ„rt larm. En knapp man trycker in sĂ„ man direkt fĂ„r kontakt med securitas om nĂ„got hĂ€nder. Om han gör illa sig, om nĂ„gon försöker ta sig in eller annat hemskt man inte vill (men mĂ„ste) tĂ€nka pĂ„... Sedan ska han Ă€ven fĂ„ en telefon att ha hĂ€r hemma, ifall han behöver ringa till oss. Liten blir stor! 

Elsa somnade en stund i vagnen, men Ă€r man sjuk sĂ„ Ă€r man. Vi andra plockade Ă€pplen, lekte ute och började grilla medan hon sov. Grillmiddag satt inte helt fel denna soliga dag! Himmelst gott. 

Resten av eftermiddagen och tidiga kvĂ€llen spenderade vi nere vid bĂ„tbryggorna, hela familjen. Fiske! TvĂ„ taggade grabbar och en nĂ„got trött lillasyster. Men det blev en mysig kvĂ€ll... Edwin drog upp ett gĂ€ng smĂ„fiskar med sitt metspö, men Elias envisas med att kasta med drag sĂ„ han blev tyvĂ€rr utan napp. Men inga sura miner! Han Ă€r sĂ„ förĂ€lskad i sin lilla draglĂ„da med olika fiskedrag i sĂ„ hela grejen gĂ„r typ ut pĂ„ att byta drag var femte minut. 

(null)

(null)

(null)

(null)

NĂ€r vi kom hem fick Elsa gĂ„ till sĂ€ngs pĂ„ en gĂ„ng. Elias och Edwin fick stanna uppe ett tag till och kolla pĂ„ teve med lite lördagsgodis. Lycka! Men Ă€ven dom var trötta och blev inte vakna sĂ„ vĂ€rst lĂ€nge. 

Vuxen kvĂ€llen fortsatte i tv-soffan. Lite chips och choklad, framför olika program vi missat i veckan. Myspys! Har dock sprungit mellan soffan och tvĂ€ttstugan, för hej och hĂ„ vad det har tvĂ€ttats idag. Nu Ă€r jag ikapp igen och torktumlaren snurrar för fullt... Men nu har klockan passerat midnatt och det Ă€r dags att sĂ€ga godnatt. Imorgon vĂ€ntar fotbollscup och fotografering av barnen. SpĂ€nnande! 
(null)



RSS 2.0