1-Ă„rsdagen 🎈

(null)

IgĂ„r fyllde vĂ„r Ă€lskade lillasyster 1 Ă„r. Vi firade henne hela dagen lĂ„ng tillsammans med nĂ€ra och kĂ€ra. SjĂ€lv firade hon genom att bara gĂ„ och gĂ„ och gĂ„. Det lossnade liksom helt igĂ„r, precis pĂ„ födelsesagen. Heja stortjejen! 

Men innan det blev kalasdag hade vi en lugn helg dĂ„ vi gjorde allt för att bli friska. Kalaset lĂ„g ju lite i riskzonen för att bli instĂ€llt pga alla sjukor vi haft den senaste veckan... 

Fredagen spenderade vi mest utomhus. Jag började piggna pÄ mig och orkade ocksÄ hÀnga ute med familjen, det var efterlÀngtat kan jag sÀga! Har varit riktigt risig och knappt sett solljuset pÄ evigheter kÀnns det som.

Fram mot eftermiddagen/kvĂ€llen kĂ€nde jag mig sĂ„ pass pigg att jag orkade riva av ett stĂ€dpass. Mer Ă€n behövligt. Dammsög, dammade, torkade av alla köksskĂ„p, tvĂ€ttade, stĂ€dade toaletten, bytte sĂ€ngklĂ€der och spritade hela hemmet en sista gĂ„ng efter magsjukeinvasionen. Höstmattan fick flytta in i vardagsrummet och den dĂ€r hĂ€rliga fredagsfeelingen infann sig. Godis och FĂ„ngarna pĂ„ fortet med barnen. Det trodde vi inte i början av veckan nĂ€r allt kĂ€nde hopplöst... 

(null)

Under lördagen var det fullt upp. Äntligen var alla hyffsat pigga. Bara Elias som Ă„kt pĂ„ en rejĂ€l förkylning och snorade/hostade som bara den. Edwin var iallafall överlycklig som fick Ă„ka ivĂ€g pĂ„ fotbollstrĂ€ning efter att ha missat tre tillfĂ€llen pga sjukdom. Älskar att titta pĂ„ hans trĂ€ningar! Han fullkomligt lyser. 

Elias hade det inte sĂ€mre han heller. Han fick en mysdag med Tom. Dom kĂ€kade lunch pĂ„ Mcdonalds, sedan tittade dom pĂ„ fotboll pĂ„ Glysis. VĂ€rldens bĂ€sta dag tyckte Elias som dessutom fick en keps med Pelle Lööf’s autograf, haha. 

(null)
 
Resten av lördagen spenderade vi ute. Plockade Ă€pplen och pĂ€ron, spelade fotboll och njöt i solen. Sedan var det ju Ă€ven shl-premiĂ€r, sĂ„ vi tittade sĂ„klart pĂ„ LuleĂ„ mot BrynĂ€s. Men tyvĂ€rr blev det en förlust... 

PĂ„ kvĂ€llen förberedde vi inför Elsa kalas. BlĂ„ste upp ballonger och pyntade i köket. Jag passade Ă€ven pĂ„ att koka en sats med Ă€ppelmos med dom nyplockade Ă€pplena. Det blev faktiskt god, sĂ„ jag ska försöka hinna med att koka lite mer som vi kan frysa in. Ska nog skĂ€ra en del Ă€ppelbitar och frysa in ocksĂ„, sĂ„ vi kan baka Ă€ppelpaj i vinter. 

(null)

IgĂ„r hade vi som sagt kalas för Elsa hela dagen lĂ„ng. PĂ„ morgonen fick hon öppna vĂ„ra presenter, och bröderna bus sjöng sĂ„ fint för henne. BĂ„de brorsornas presenter gick hem! 

Sedan försvann förmiddagen med en massa fix och trix. Vi skulle hinna Ă€ta lunch, göra oss redo, förbereda fika och fĂ„ Elsa att somna. Kalaset började klockan 12, och vi lyckades tajma in allt perfekt. BĂ€sta mormor och gammelmormor stod för tĂ„rta och sockerkaka. Och enligt traditionen fick 1-Ă„ringen en egen lite specialtĂ„rta som pappsen fixade. Det har han gjort till Elias och Edwin med, och alltid sett fram emot att fĂ„ se dem Ă€ta med hela ansiktet och kroppen! 

(null)

(null)

(null)

(null)

Vi hade ett trevligt kalas med mĂ„nga nĂ€ra och kĂ€ra. Elsa myste pĂ„ och verkade trivas med all uppmĂ€rksamhet. Ja, förutom nĂ€r vi sjöng. Det gillade hon inte alls. Men tĂ„rtan var en hit och hon blev vansinning nĂ€r morsan tyckte att det rĂ€ckte... Och kladdig blev hon, det fick bli en dusch mitt i allt. 

Elias och Edwin fick sedan hjĂ€lpa Elsa att öppna alla presenter. Och oj vad mycket fint hon fick! Nu behöver hon verkligen ett eget rum... Fina grejer till rummet, leksaker, klĂ€der, pengar och en himla massa skojigt fick hon. Hon gick runt och sa "mĂ€h" hela tiden nĂ€r hon fick se vad som gömde sig i paketen. En nöjd 1-Ă„ring! 

(null)

(null)

(null)

PĂ„ eftermiddagen droppade gĂ€sterna av, en efter en. Elsa var dĂ„ sĂ„ trött att hon fick ta en ganska sen tupplur. Det Ă€r jobbigt att fylla Ă„r! Edwin följde med gammelmormor pĂ„ fotboll, och vi andra laddade om inför nĂ€sta lilla firande. 

Elsas smĂ„ kompisar LinnĂ©a och Agnes kom. Och sĂ„klart resten av deras familjer. SĂ„ mysigt! Vi fikade igen och Elsa fick Ă€nnu fler fina presenter. Sedan röjde ungarna runt och skrattade och grinade om vartannat. TĂ€nkt den dĂ€r tjeligan nĂ€r dom blir lite Ă€ldre, oj oj oj. Elias följde sedan med sin mamma-familj hem, hoppas han kryar pĂ„ sig i förkylningen snabbt och fĂ„r vara frisk och kry resten av hösten! 

PÄ kvÀllen var vi galet trötta (men nöjda) allihopa. Verkligen en fin 1-Ärsdag för vÄran Àlskade Elsa. Tack alla nÀra och kÀra!

(null)

(null)

Idag Ă€r det mĂ„ndag, och jag har Ă€ntligen Ă„tergĂ„tt till jobbet. EfterlĂ€ngtat. Det Ă€r en hĂ€rlig kĂ€nsla att inte kĂ€nna nĂ„gon mĂ„ndagsĂ„ngest faktiskt, Ă€ven om det sĂ„klart Ă€r tufft att pussa barnen hejdĂ„ pĂ„ morgonen. 

Dagen har varit vĂ€ldigt lugn, skön inledning pĂ„ veckan. Efter jobbet Ă„kte jag bara hem och vĂ€nde i princip, jag hade nĂ€mligen köpt ett bord via Facebook som jag och Mattias skulle Ă„ka och hĂ€mta. Mamma kom och passade barnen medans. Bordet passade iallafall perfekt i vĂ„rt vardagsrum. Lagomt litet. Dock finns en ilĂ€ggsskiva sĂ„ vi kan göra det större vid kalas osv. Dessutom följde det med 6 stolar, alltid bra att ha! Men eftersom jag gillar olika sĂ„ fĂ„r det vara blandade stolar kring bordet istĂ€llet. Nu har vi ett gĂ€ng stolar i förrĂ„det som fĂ„r komma till anvĂ€ndning vid kalas, perfekt! 

(null)



Kommentarer


Kommentera inlÀgget hÀr:


Namn:
Kom ihÄg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0