megatrött

Tröttheten just nu.... Jag finner inga ord. Minns inte att jag var såhär trött när jag var gravid förra gången? Nu är det helt sjukt. Jag försöker anpassa min vardag så att jag får sova middag varje dag, ändå är jag helt slut när klockan är 19-20 på kvällen. Mornarna ska vi inte prata om, var jag morgontrött innan så vette tusan vad jag ska säga nu... Turligt nog så går det bättre när jag är på jobbet, hoppas det håller i sig! 


Idag är det onsdag, mitten av veckan. Jag har min go-vecka nu, vilket innebär att man bara jobbar tisdagkväll på hela veckan. Det gjorde jag igår, vilket gick bra. Men med min tur så har vi såklart två stycken obligatoriska utbildningsdagar just denna vecka. Så det blir inte mycket till ledighetskänsla... 

Har försökt njuta idag iallafall. Jag och Edwin har myst inne hela dagen. Film, myskläder, fruktsallad, gos, lego och bara lugna aktiviteter. Har fått slumra i soffan, tjoho. Men lite nytta har också blivit gjord... tvättmarathon, ett varv med dammsugaren och en sjujäkla skottning. Edwin och jag gick ut efter middagen och körde järnet. Tung jäkla blötsnö, så det tog tid. Men der var skönt att komma ut och få lite friskluft innan läggdags. 

När vi kom in blev det en varsin dusch, kvällsfika och hopp i säng. En trött kille som somnade superfort. Mattias kom precis hem från kvällsjobb, så nu blir det lite soffhäng innan sängen kallar. 

Imorgon och på fredag väntar dom där jäkla utbildningsdagarna. Heldagar, pust. Tur jag har härliga kollegor. Dessutom ska jag ju faktiskt på bio-dejt efter morgondagens utbildning. Det blir trevligt. Att få njuta lite av Mr. Grey! 

en vecka går fort

Ja, en vecka går riktigt fort... Nu är det söndag igen och dags att summera veckan som gått. Det blev en rätt lugn vecka, himla skönt. Efter alla hjärtans dag på tisdagen så följde två lediga dagar med bröderna bus.


En onsdag och en torsdag med huvudvärk för morsan. Ingenting hjälpte. Provade med glasögon, alvedon, friskluft, dricka vatten, sova och tigga massage. Tur Niklas kom på onadagkvällen med en massa götta som jag beställt, guld värt... På torsdagen var det väl ändå lite bättre. Ryckte upp mig och städe och tvättade. Barnen hjälpte till och sedan hälsade vi på (bonus)mormor där vi fick lunch. Lyx! 

På torsdagkvällen skulle jag egentligen ha följt med jobbet ut och käkat. Men det funkade inte med barnvakt. Mattias hade hockeybockey-match, men det var rätt skönt att ligga helt ensam i soffan och titta på Brynäs med. Huvudvärken försvann! 

I fredags spenderade jag förmiddagen hemma med barnen. Utelek och lunch hann vi med innan kidsen skulle på dagis. Själv åkte jag mot jobbet och laddade för ett pass på 19 timmar. Men vi hade en lugn och skön fredagkväll. Sedan är det ju nästan lyxigt att jobba helgnatt... Jag får sova till 08:45, kan ta en morgondusch utan publik och jag får äta frukost i total tystnad. Hur skönt som helst. Sedan slutar man klockan 10:00 och har resten av dagen ledigt. Just denna gången blev det hela helgen ledigt för mig eftersom jag tog en semesterdag idag (söndag). Så det var riktigt härligt att komma hem till familjen på lördagsmorgonen och känna helgfeeling! 

Lördagen spenderade vi mestadels hos gammelmormor som hade fyllt år. Vi hade med oss presenter och som tack blev vi bjudna på god lunch och glassefterrätt. Mysig lördag... 

Kvällen hemma gick åt till att busa, leka och spela tv-spel. Det är rätt roligt med dom nya vr-glasögonen. Sjukt häftigt. Barnen älskar det med. Till middag rullade jag köttbullar och lät barnen tokäta. Dom satt på golvet och tröck i sig köttbullar som aldrig förr, helt utan tillbehör. Men mätta blev dom, och jag blev sjyssta morsan! Så kan det gå när föräldrarna var mätta men barnen hungriga... För oss vuxna blev det godis och cheeseballs till middag typ. 

Söndagen kickade barnen igång tidigt. Men vi fick ligga och dra oss en stund, tack och lov. Efter frukost började vi röja i hallen. Dags att göra om "första" hallen nu. Riva ut alla skor, jackor och allt annat. Sedan riva tapeter och slänga ut mattan. Hoppas det går undan, för det är inte roligt att ha hallförvaring i köket... 

Vi var också ute i vårvädret en bra stund. Känns helt sjukt med 10 plusgrader och gräs i Februari... Men man smygnjuter ju, även fast det känns galet. När vi kom in blev det pannkakslunch, och sedan dog vi i sofforna ett tag. Kollade lite på skidor och slumrade medan barnen lekte. Jo, ibland kan dom vara sams. Men den mesta tiden just nu går åt till att retas och bråka. 

Eftermiddagen kom och det var dags att göra lite nytta. Tvätta och laga middag. Fisk, potatis, broccoli och sås. Mums tyckte barnen! Sedan kom Elias mamma, så det var dags att pussa storebror hejdå. Tack för den här veckan! 

Kvällen är här och jag planerar att hänga i soffan resten av kvällen. Ladda för en ny vecka som förhoppningsvis blir fin! 

alla hjärtans dag

Och så var en ny vecka igång. Måndagen inleddes med dunder och brak... Handledning mellan 09-12 ungefär, sedan började jag jobba klockan 13:30 och kom inte hem förens eftter midnatt. Barnen fick iallafall en mjukstart. Mattias vabbade eftersom Elias varit lite tät i andningen. Edwin var så gott som snorfri, men det är alltid bra med en extradag hemma! 


Imorse var jag måttligt trött när klockan ringde. Vi jobbar aldrig dagpass efter ett sent kvällspass, men idag stod det APT på schemat. Så det kändes som jag var hem och vände bara. Sov någon timme, sedan upp igen. Idag skulle även barnen på dagis, men vi hade en morgon med bra flyt. Grabbarna tyckte det var kul att träffa kompisarna! 

Vi hade ett superskönt personalmöte idag. Så lugnt och skönt och roligt. Gott fika. Dessutom vart vi klara en timme tidigare, så jag unnade mig att åka hem och äta lunch i lugn och ro innan jag hämtade grabbarna på dagis. 

Eftermiddagen har varit lugn och skön, fick till och med slumra på soffan medan Elias och Edwin lekte med lego. En behövlig powernap på 20 minuter, sedan var jag piggare och kunde börja med maten. Gjorde en fläskfilégryta såhär på alla hjärtans dag, himla gott faktiskt. Barnen fick sedan gå på skattjakt där skatten var chokladhjärtan och gelehjärtan. Vi har massor av godis här hemma nu då jag köpte till både barnen och Mattias, och han hade köpt lika till mig. Dessutom stod det fina rosor på bordet redan inatt när jag kom hem från jobbet. Tur jag också kom ihåg och köpte lite lotter. Trevlig alla hjärtans dag alla! ❤

Elias har varit på innebandy ikväll också. Tompa driver ju ett företag i skolan just nu där han satsar på barnen och olika aktiviteter. Barn i rörelse! Såå viktigt mellan all skärmtid att faktiskt träna och röra på småkropparna. Egentligen är Elias för liten, men han fick dispens nu när det var innebandy. Han tyckte det var så roligt, trots att han var lite nervös innan. Men han fick nya inneskor och fick ju användning av sin nya klubba. Så han var taggad innan han skulle åka. Skulle vara kul om han vill börja med någon sport snart. Bara det inte blir hockey... haha! 

Nu är det kväller och resten av min familj sitter bänkade framför Brynäsmatchen. Smågrabbarna är nyduschade och myser i morgonrockarna, ska göra dom sällskap innan vi säger godnatt. Imorgon väntar en ledig dag, håller tummarna för sovmorgon! 


söndag igen

Söndag, min lediga helg lider mot sitt slut... Men jag har haft fina dagar och känner mig hyffsat utvilad. 


Lördagen inleddes med sovmorgon. Hade somnat sjukt tidigt kvällen innan, så jag skramlade ihop 11 timmars sömn. Inte illa... Sedan blev det frukost och morgonrocks-häng en bra stund. 

Vid 10-tiden åkte jag helt ensam in till stan. Mötte upp mormor och gick en liten runda bland affärerna. Köpte lite presenter, men unnade mig även en ny väska. Som jag verkligen behövde faktiskt. Fyndade till halva priset, finfint. Sedan bjöd mormor på fika innan vi promenerade till Kulturhuset. Där var der föreningsmässa och en massa människor. Vi gick mest dit för att lyssna på Kalle Zackari Wahlström som föreläste lite om träning. Sjukt rolig och vettig kille det där! 

Resten av lördagen blev lugn och bra. Lite fika hos mormor och morfar, sedan satte Mattias igång med att lägga golv i hallen. Så nu är ena delen så gott som klar. Dags att ta sig an den andra hallen. Det ser jag inte fram emot... 

Idag vaknade lilleman vid 7-tiden. Men föräldrarna var trötta, vi tittade på en bra film igår och somnade sent. Satte igång Blixten på teven och fick slumra lite till. Sedan var det dags att gå upp och äta frukost. Ja, kaffe går fet-bort på mornarna nu. Det enda jag kan tänka på när jag vaknar är iskall juice och rostade mackor. Kaffe ger mig rysningar. Men sen, efter någon timme kan jag dricka kaffe som vanligt. 

Efter frukosten körde vi igång med städning. Så jäkla behövligt... Dammsuga, damma, städa toaletterna, tvätta och torka golven. Äntligen rent och fint igen. Det firade vi med en skotertur. Åkte ut på isen och bara njöt. Härligt att gasa på och njuta av vad man ser. Edwin njöt han med, men det var rätt kallt så vi blev inte allt för långvariga. Skönt med lite friskluft iallafall. 

När vi kom hem fick vi främmade. Elin, Peter och Nellie kom hit med lunch. Korv med bröd och en massa goda tillbehör. Gott gott. Det blev även kaffe, bullar och en massa lek. Längesedan vi träffades så det var trevligt! 

På eftermiddagen åkte vi till strömsbruk. Dags att hämta hem storebror, dessutom hade ju någon fyllt 4 år tidigare i veckan. Hipp hurra för Ida! Hon fick presenter och vi fick god Frost-tårta. Barnen lekte en stund och vi vuxna tog det lugnt innan vi rullade hemåt... 

Ett stopp på Max blev det med. Hungriga magar! Lämpligt (eller olämpligt) att Max ligger så bra till på vägen hemåt... Mätta och belåtna blev vi iallafall. Alla utom Mattias som beställde kycklingsallad och fick en låda med ENBART grönsallad. Ingen kyckling och ingen matvete. Hehe, så går det när man ska leka nyttig! 

Nu har kvällsfriden lagt sig här. Alla har duschat, barnen håller på att somna och vi vuxna ska kika på film. Imorgon kickar vi igång en ny vecka, med lite roligt att se fram emot. Dessutom har jag tagit ledigt en dag till helgen, så jag jobbar bara fredagnatt. Känns bra! 

finally helg

Och äntligen kom helgen... Det har varit en kämpig vecka med förkylning, mycket jobb och trötta ögon. Har känt hela veckan hur mycket jag skulle behöva en snus. Ja, det jobbigaste med att vara gravid är att snuset är ett big no-no. Kommer bli galen! 


På jobbet har det varit en lugn vecka, tur det eftersom halva personalstyrkan åkt på influensa. Och vi har enorm vikariebrist. I helgen är alla fyra ordinarie sjuka, och vi har kämpat hela dagen med att försöka lösa det. Ett tag hotades vi som har ledighelg att bli utbeordrade. Men det löste sig och jag får tack och lov vara ledig. Såå behövligt...

Edwin har också varit förklyd i veckan här. Han skulle gått på dagis torsdag och fredag, men pappsen har fått vara hemma och vabbat. Vilket kanske var tur, för även han åkte dit på förkylningen igår! 

Idag jobbade jag till 14:00, sedan hämtade jag ut ett roligt fredagspaket som kommit med posten. Lcc-produkter och Lcc-parfymen följde med som gåva. Har länge velat köpa den, men parfym för nästan 700 kronor får mig att snåla ur... Men nu fick jag den gratis när jag fyllde på mitt schampo/balsamförråd. Toppen!

Till middag åt vi tacos, sedan slängde vi oss i soffan. Godisskålen åkte fram efter en stund. Vi ligger och beundrar vår nya TV som Mattias tyckte vi skulle unna oss. En smart-tv. Himla bra bild, den får tummen upp! 

Helgens planer är att vila och bli frisk. Tvätta och dona lite, liksom bara njuta av ledigheten. Kanske kommer vi lite framåt i hallrenoveringen om vi har tur... 

dunderförkylning

Ja, vad sägs om en till dunderförkylning? Tyckte inte det var längesedan jag blev knockad och tappade rösten och hela faderullan. Men nu är det alltså dags igen. Snorig, halsont, hosta och allmänt seg... 


Nåja, jag hann iallafall kämpa mig igenom jobbhelgen. Det gick bra och tiden sprang iväg. Hade dessutom bio-dejt med en ungdom på söndagskvällen, så det var en nice kväll. Bio och popcorn gratis, med lön. Det är få förunnat. Tacksam! Men under natten mot måndagen (sov på jobbet) kände jag hur förkylningen invaderade min kropp. Åkte hem som ett vandrande spöke på måndagsmorgonen... Men blev genast lite piggare när jag möttes av ett städat hem, en sprakande brasa, tomma tvättkorgar och dessutom våfflor till frukost. Tack min underbara och älskade sambo! Kan inte skriva "ibland kan han", för det sker faktiskt oftare än så. 

Resten av måndagen spenderade jag i soffan. Kall och sjuk och eländig. Edwin lekte mycket själv, men chillade lite i soffan med mig då och då. Sedan fick han åka hem till mormor och morfar där han hade en sleep-over inplanerad. Myspys tyckte han. Och extremt lägligt tyckte en sjuk morsa. 

Jag och Mattias ägnade eftermiddagen åt att titta på film. Ett riktigt filmmarathon med tema Resident Evil. Vi bäddade ner oss tidigt i soffan, åt onyttig middag, tog en duschpaus och sedan förflyttade vi oss till sängen och kollade tills ögonen föll ihop. Så mysigt, skönt och behövligt. 

Idag har vi haft strålande fint vinterväder. Jag hämtade Edwin vid 11-tiden på norrvägen (efter en skön sovmorgon) och vi bestämde oss för att göra en lite utflykt ner på isen. Vi packade fika, klädde oss ordentligen och promenerade iväg. Edwin tog brorsans snowkick. En himla fin och härlig förmiddag fick vi... Var lite sugen på att åka skoter, men jag vågar mig inte på den själv. Till helgen om det blir fint kanske vi kan åka. 

Vid 16:30-tiden, efter en lasagnemiddag hemma, var det dags att åka mot jobbet igen. Ännu ett nattpass. Men det har gått bra. Har överdoserat ingefärs-te och suttit och pratat om livet i 3,5 timmar i köket med en ungdom. Då är det finfint. Nu har jag bäddat ner mig och ska blunda några timmar... Två arbetspass kvar sen innan en ledig helg väntar. Kämpa! 

dagarna bara går

Nu går det undan igen. Dagarna byter av varandra och det enda jag lägger tid på just nu är att sova... Vilket inte känns skitkul. Jag som är en kvällsmänniska egentligen, men nu är det sängen klockan 20:00 som gäller. Ja, när jag inte jobbar alltså. Det var längesedan jag jobbade ett sent kvällspass, så jag oroar mig inför helgen då det ska jobbas både kväll och natt. Nåja, det klarar jag nog. 


Annars då, förutom att sova? Det har varit en bra vecka. Barnen har börjat på dagis igen efter en låååång julledighet. Två dagar denna vecka, vilket känns som en lagom start. Vi vuxna har jobbat och kämpat på här hemma. Ja det ska ju tvättas, städas, lagas middagar och renoveras också. Även om det går rätt segt så är vi iallafall igång nu. Livet flyter på liksom. 

Igår och idag (fredag) är jag ledig med barnen. Igår fick vi besök av Elwira och Carro. Vi fikade, tog en promenad och tittade på rallybilar på isen. Wow! Sedan kom även mamma och myste med oss en stund. En skön hemmadag som avslutades med gomiddag. Fick till en supergod köttfärslimpa, jag som inte gillar det egentligen. Resten av kvällen var lugn och mysig bara!

Idag planerar vi att åka till gammelmormor och äta lunch. Sedan blir det bara fredagsmys här hemma. Gruvar mig lite för att jobba resten av helgen, men det är bara att kämpa på. 



RSS 2.0