en vecka går fort

Ja, en vecka går riktigt fort... Nu är det söndag igen och dags att summera veckan som gått. Det blev en rätt lugn vecka, himla skönt. Efter alla hjärtans dag på tisdagen så följde två lediga dagar med bröderna bus.


En onsdag och en torsdag med huvudvärk för morsan. Ingenting hjälpte. Provade med glasögon, alvedon, friskluft, dricka vatten, sova och tigga massage. Tur Niklas kom på onadagkvällen med en massa götta som jag beställt, guld värt... På torsdagen var det väl ändå lite bättre. Ryckte upp mig och städe och tvättade. Barnen hjälpte till och sedan hälsade vi på (bonus)mormor där vi fick lunch. Lyx! 

På torsdagkvällen skulle jag egentligen ha följt med jobbet ut och käkat. Men det funkade inte med barnvakt. Mattias hade hockeybockey-match, men det var rätt skönt att ligga helt ensam i soffan och titta på Brynäs med. Huvudvärken försvann! 

I fredags spenderade jag förmiddagen hemma med barnen. Utelek och lunch hann vi med innan kidsen skulle på dagis. Själv åkte jag mot jobbet och laddade för ett pass på 19 timmar. Men vi hade en lugn och skön fredagkväll. Sedan är det ju nästan lyxigt att jobba helgnatt... Jag får sova till 08:45, kan ta en morgondusch utan publik och jag får äta frukost i total tystnad. Hur skönt som helst. Sedan slutar man klockan 10:00 och har resten av dagen ledigt. Just denna gången blev det hela helgen ledigt för mig eftersom jag tog en semesterdag idag (söndag). Så det var riktigt härligt att komma hem till familjen på lördagsmorgonen och känna helgfeeling! 

Lördagen spenderade vi mestadels hos gammelmormor som hade fyllt år. Vi hade med oss presenter och som tack blev vi bjudna på god lunch och glassefterrätt. Mysig lördag... 

Kvällen hemma gick åt till att busa, leka och spela tv-spel. Det är rätt roligt med dom nya vr-glasögonen. Sjukt häftigt. Barnen älskar det med. Till middag rullade jag köttbullar och lät barnen tokäta. Dom satt på golvet och tröck i sig köttbullar som aldrig förr, helt utan tillbehör. Men mätta blev dom, och jag blev sjyssta morsan! Så kan det gå när föräldrarna var mätta men barnen hungriga... För oss vuxna blev det godis och cheeseballs till middag typ. 

Söndagen kickade barnen igång tidigt. Men vi fick ligga och dra oss en stund, tack och lov. Efter frukost började vi röja i hallen. Dags att göra om "första" hallen nu. Riva ut alla skor, jackor och allt annat. Sedan riva tapeter och slänga ut mattan. Hoppas det går undan, för det är inte roligt att ha hallförvaring i köket... 

Vi var också ute i vårvädret en bra stund. Känns helt sjukt med 10 plusgrader och gräs i Februari... Men man smygnjuter ju, även fast det känns galet. När vi kom in blev det pannkakslunch, och sedan dog vi i sofforna ett tag. Kollade lite på skidor och slumrade medan barnen lekte. Jo, ibland kan dom vara sams. Men den mesta tiden just nu går åt till att retas och bråka. 

Eftermiddagen kom och det var dags att göra lite nytta. Tvätta och laga middag. Fisk, potatis, broccoli och sås. Mums tyckte barnen! Sedan kom Elias mamma, så det var dags att pussa storebror hejdå. Tack för den här veckan! 

Kvällen är här och jag planerar att hänga i soffan resten av kvällen. Ladda för en ny vecka som förhoppningsvis blir fin! 



Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0