tio guldtiorsbordet .


Jakten på det perfekta soffbordet är över. Och det kostade mig endast tio guldtior. Kan det bli mer lyckosamt? Nu väntar jag bara på vit färg till tv-möbeln och en hylla att ha ovanför soffan som väntas anlända imorgon eller efter helgen. Sedan önskar jag mig en tripp till ikea för mysshopping. Hoppas det kommer godissugna små söta påskkärringar hit imorgon förresten, som gärna vill ha äckliga påskägg från Dollar....

louder and louder .


En morgon med kaffe och Regina Spektor är ingenting annat än en perfekt morgon. Vackra, sköna, jäkla människa som kan få mig att gråta samtidigt som jag ler. Ja då känns det lite magiskt faktiskt. Nästan som när man ligger och blundar medan man lyssnar på Zzyzx Rd. Den är så bra att den gav mig VG i en uppgift i gymnasieettan.

Dagen blir hektisk. Jag ska hinna färga håret, bada fötterna, måla naglarna, lukta på våra nytvättade kläder, kolla på barnprogram och KANSKE köpa toalettpapper.

Mattias tror att jag bara latar mig när jag är hemma och han är på badhuset och sliter. Men ni ser ju? Det gör jag ju knappast. Jag hinner ju knappt med mig själv!

lite fattigare .


Mötet gick kanon och nu har jag sökt två utbildningar till. När jag var klar blev det en runda på stan med mormor. Där köpte jag bland annat världens underbaraste doftpåse från Ombonat. Och annat nödvändigt som jag "absolut måste ha" liksom.

Mormor bjöd på god lasagne med babyspenat och fika efter det. Mattias kom och hämtade mig och nu sitter jag hänne bara. Jag är verkligen hur trött som helst och har verkligen hur mycket tvätt som helst att vika. Men det löser sig. Och ett stort grattis till Pettan som fixade körkort idag! På tal om Petra så längtar jag till helgen.

tvätt mat och disk .

Idag har jag tvättat två riktigt fulla maskiner. Kanske borde jag tvätta oftare. Men det är inte roligt att tvätta i världens snuskigaste, fulaste, mörkaste, vidrigaste och läskigaste tvättstuga helt själv. Och Mattias är på badhuset hela dagarna så jag får helt enkelt jobba på min tvättstugefobi... Idag fungerade det ju faktiskt riktigt fint.

Nyss lagade jag mat och nu antar jag att jag får ta tag i disken med. Gullet sover sött i soffan och jag är så knäpp att jag till och med kan tycka att det är lite kul att diska ibland... Jag är nog lik min mormor. På tal om mormor så jag tar mitt lilla pick och pack och sover hos henne inatt. Morgondagen blir en dag på stan, ett möte är inplanerat och en lunch med mormor skulle ju inte sitta fel. Inköpslista: HÅRFÄRG.

önskelista .


Det är fem månader kvar tills jag fyller 20 år och min önskelista bara växer. Jag skulle kunna döda för dessa fem grejer redan nu, men jag skjuter upp det ett tag.

Annars mår jag bara bra. Jag har sovit ganska länge idag och tagit igen några timmars sömn. Febern har lagt sig och jag är nu endast lite snorig, men det kan man väl leva med. Planer för dagen finnes icke. Mattias jobbar. Men en promenad med mamma kanske skulle sitta fint? Jag borde väl tvinga i mig lite frukost också...

hela natten lång .

Bilen och febern lämnades hemma, i sista sekunden rotade jag igenom mammas viner och sen var vi på gång. 20-årsfesten var verkligen rolig, och jag hoppas att brudarna som fixat den mysiga kvällen hade det superbra!

Marlene, Emilia och jag tog en powerwalk hem mitt i natten. Och det är inte en kort väg precis. Men vi hade tur och fick slinka in hos Linus och Jesper ett tag där festen inte riktigt var slut. Vi blev bjudna på pekingsoppa också. Men vi tackade nej, fan... Mamma och pappa hade varit där på fest men hade precis åkt, det var ju jäkligt synd eftersom det hade vart roligt med lite efterfest tillsammans.

Runt 04:00 kom vi hem till mig där vi värmde lite frallor och somnade sött framför Zuper Zebran. Och idag vaknade jag klockan 09:50 helt utvilad och inte det minsta bakis. Och jag som drack rödvin? Nej nu ska jag städa, äta och kolla på skidskytte.

partheeeey .

Trots min feber och trots att mitt hår är orange efter en misslyckad slingning beger jag mig ut i skogen för att fira Johanna och Sara. Men eftersom jag går på alvedon tar jag bilen dit och festar nykter. Halvtråkigt, men det ska bli kul att träffa lite folk och skratta med bäztizar. Nu hoppas jag att Marlene kommer så jag får busa lite!

hey morning .


Jag blir så glad på mig själv varje gång jag väljer att kliva upp istället för att ligga kvar i sängen. Ljus, kaffe och en bra tidning är en sjuhelvetes bra start på dagen.

Och nu är jag fylld med inspiration. Jag tror att jag äntligen bestämt mig för vad som skall upp på väggen ovanför soffan. Jag behöver även målarfärg för att fixa tv-möbeln. Det dåliga med mig är att det ofta kan bli fel när jag är ivrig (vilket jag ungefär alltid är) men jag har även en liten förmåga att lyckas fixa och trixa så att misstagen blir till något bra. Inte alltid, men sometimes. Nu mer morgonnjutning...

tre snyggingar .

Men vilket tv-kväll det har varit. Eller vilka gäster kvällens program haft, rättare sagt. Timo Räisänen, Ola Rapace och Ola Salo. Sveriges snyggaste ungefär. Så även fast tabletterna inte hjälper mot febern så har min kväll varit nästintill bra. Och bättre blir det, i sängen med E L L E interiör och iskallt vatten skulle jag tro.

just something .

De senaste dagarna har spenderats i Ljusdal, och jag har inte gjort något ansträngade alls. Riktigt mysigt och skönt. Mindre mysigt är att jag bara blir mer och mer sjuk, febern har smygit sig på och jag mår inte alls som jag brukar. Så en kväll i soffan, all alone, låter konstigt nog som en grym kväll för tillfället. Men först ska jag ta tag i några måsten, och sen ska jag tända ljus i hela lilla lägenheten.

not my day .

Det är nog inte min dag today. Min lilla secondhandrunda kunde jag lika gärna ha skippat, det enda jag fyndade var en golvljusstake. Väldigt fin, om den inte hade varit så sne. Kan hända att den skänkes till någon som behöver en sne ljusstake.

När jag var på väg hem mötte jag en lastbil utan chaufför. Det var så sjukt läskigt. Men jag gasade på och som tur var blev det ingen krock. Hoppas bara att någon fick stopp på den och att ingen krockade. Jag vet vad jag kommer drömma i natt...

Nu har jag huvudvärk så jag ska sova lite. Sen blir det våfflor med mamma och lillebror, och efter det är det Brynäs som gäller. Senare tar jag bussen till Ljusdal.

secondhandrunda .

Jag är så sugen på en secondhandrunda idag. Jag har tillgång till bil och jag har verkligen tid, men inget sällskap. Men då frågar jag mig själv: umgås hemma med dig själv Sara, eller umgås på en secondhandrunda med dig själv? Barnsligt enkelt.

Men innan jag beger mig blir det frukost och en dusch. Kontanter är också viktigt!

två timmar fel .


Jag trodde att jag skulle på möte klockan 13:00 idag, när klockan var 10:15 och jag inte ens hade klätt på mig såg jag en lapp där jag hade skrivit 11:00 otroligt stort.

Men jag kom i tid och jag har nu anmält mig till en utbildning. Så om allt går som det ska börjar jag att plugga webbutveckling på distans redan i höst. Lite spännande. När mötet var över köpte jag två blommor. Jag som annars inte är direkt förtjust i blommor, men idag var jag tydligen det. Vad konstig jag är! Jävligt hungrig också.

snor och hosta .

Jag har blivit förkyld. Jag hade nästan hellre valt halsont, men nu har jag en riktigt jobbig hosta. Jag tycker synd om alla som behöver lyssna, för jag hostar verkligen högt. Så högt att mamma får ont i hjärnan! Och det borde vara rätt högt tror jag...

Jag ska strax hoppa in i duschen och bege mig in mot stan. Ett möte är inplanerat, sedan kan det hända att jag tar en sväng i någon affär. Det vore konstigt annars.

ren lycka .

Ren lycka är då man precis dammsugit, dammat och torkat av golven. Det är ju så jävla härligt. Men ren lycka är absolut inte när man sekunden efter får besök av en snickare och en elektriker... Det var bara att börja om på nytt efter att dom hade gått. Men ja, jag är glad för en ny fönsterbräda och att taklampan kommit på plats.

Nu tror jag att vi snart får fikagäster. Efter det ska jag laga middag och sen blir det soffhäng inklusive mer fika hos mamma och pappa. KOM IGEN NU MITT BRYNÄS!

lite tidig .


Jag är alltid tidig när det gäller årstider. Julsakerna åker upp redan i november, och jag tror att jag är lite tidig med påsken nu också. Men vad tusan, man vill väl njuta länge när man lagt ut några hundralappar på gula fjädrar och rosa ägg. Fin kombo.

Jag köpte till och med björkriset, (uuuh) 30 spänn är ju som hittat i skogen det typ.

Klockan är 08:38 och jag är redan vaken. Eller "vaken" kanske jag måste erkänna. En liten kastrull med vatten kokade precis över och mitt presskaffe blev överdrivet starkt. Men fan man vill väl ha rivet kaffe... Nu ska jag dona och hoppas på en en elektriker dyker upp. Sedan ska det städas och laddas inför Brynäsmatchen ikväll.

hård helg .

Gårkvällen med brudarna var rolig! Jag var inte ens det minsta bakis när jag vaknade, en jäkla skön känsla. Hela dagen idag har spenderats i Via för att fira svärmor i förskott. Gott fika och god mat. Och just nu är jag helt slut, helgen har varit ovanligt hård med jobb och födelsedagsfirande x 2. Men veckan som kommer ser lugn ut, så det känns ju lugnt. Ett litet möte på tisdag bara, sen skön ledighet.

surpuppigt humör .


Mattias och jag har varit inne i stan idag, lunchat och köpt en och annan present. Det är så väldigt många som fyller år nu i Mars och April. Jag köpte även två fina presenter till mig själv, en tavellist till köket att ha lite kokböcker på och en klocka.

Annars är jag på ett jäkligt surpuppigt humör. Det bubblar i kroppen av obehag och minsta lilla motgång resulterar i gråt eller skrik.

Jag avgudar min stackars sambo. Medan mina utbrott är som värst är han tyst. När jag lugnat ner mig får jag några pussar. Sedan retas han lite och får mig att skratta och inse hur barnsligt jag betett mig. Nyss serverade han mig ett glas trocadero så jag ska verkligen försöka skärpa till mig resten av kvällen. Hemmagjord pizza next.

vilket kap .


För någon dag sedan köpte jag ett gäng tygbitar på RK för sammanlagt 10 kronor. Senare samma dag hade min underbara mormor sytt en gardinkappa av tyget och ett "draperi" till köksbänken. Färgen stämmer inte på bilden längst ned, det är mer turkost och ljust som på översta bilden. Hur som helst passar det kanon i lillköket!

grå torsdag .

Jag vaknade klockan 08:12 och såg att det snöade. Jävla skit fan, tänkte jag. Men jag somnade om och när jag vaknade nästa gång hade det slutat. Men grått är det.

En grå torsdag, så vad händer idag?

Skidskyttesprint för både damerna och herrarna (ja jag älskar att kolla på skidor) och sedan kommer pappa hit för att checka av mina ideér angående målning och lite annat fix. Tänkte även visa ett riktigt kap jag gjorde på RK igår, helt suveränt.

heminspiration .


Jag har nästan bestämt mig för att måla om en del grejer här hemma. Eftersom jag älskar vitt, vintage, glas och silver ska jag försöka matcha det på något vis med vår ganska svarta inredning. Det kan bli en liten utmaning, men med vit färg och rätt mycket mod kan det nog gå bra. En tripp till ikea är ett måste väldigt, väldigt snart.

Men nu ska jag fortsätta att klura lite medan jag kollar på slottssprinten. Sen ska jag laga mat till mig själv all alone eftersom Mattias inte kommer hem förens ikväll.

ser ljuset .

Jag tror banne mig att jag har hittat DET. Efter att ha utforskat hela landet hittade jag det, uppe i Sundsvall. Om allt är så pass bra som det känns i magen blir jag överlyckligast. Det känns verkligen som om jag bara måste ta vara på det här nu.

Idag är jag ensam hemma, gubben är på möten och liknande. Diska, vika tvätt och dammsuga blir dagens utmaningar. Men jag vill även hinna med en promenad och att träffa mamma! Hur som helst känns det mesta kanon nu. Slottssprinten ikväll, kvartsfinalerna i elitserien drar igång imorgon och på lördag är det jobb och utgång med tjejerna. För längesedan det hände nu... Så man kan ju inte annat än må bra?

rutten lök .

Idag har jag och my boyfriend varit i stan och shoppat loss. Men bara viktiga saker. Jag lyckades även köpa ett kilo rutten lök. Verkligen ett suveränt kap... Men nu ska jag koka potatis och steka köttbullar. Ikväll kanske jag åker till min käraste mormor, och imorgon har jag ett möte inplanerat. Men resten av veckan? Vad händer då?

skidåkning .

Dagen har jag ägnat åt skidåkning i detta fina väder. I soffan framför teven. Men faktiskt var vi ute på en promenad imorse, så det är nästan helt lugnt.

Mattias ville äta pizza idag, men jag vägrade. Fast för att vara lite snäll så han skulle få sin efterlängtade pizza tillät jag honom att bjuda på sallad. Och det ska faktiskt bli riktigt gott nu. Kvällen fortsätter i soffan och imorgon blir en dag i stan.

För övrigt vet jag inte vad jag tycker om Anna Bergendahl. Men jag vet att jag ringde och röstade på Salem och att jag skulle tro lite mer på honom i Norge...

vill ha vill ha nu .


Jag önskar att det skulle vara min födelsedag snart... Jag som inte ens gillar rosa?

älskade vår .

Vädret är så underbart. Snöfria vägar är så underbart. Allt är så underbart. Hoppas att våren är på gång nu, men det kan ju inte finnas så mycket snö kvar där uppe?

Idag har vi inte gjort speciellt mycket. Hälsat på farmor och farfar där vi fikade och kollade på skidor. Vi fortsatte tittandet hemma i soffan. Och jag säger då det... Northug är nästan min idol. Efter att vi sett honom vinna gick vi till ica och handlade och sedan dess har jag bara diskat.

Gårdagens tacos blir det till middag och sedan kommer några efterlängtade brudar hit och schlager-myser. Men jag har ingen aning om vem jag vill ska vinna alltihop.

inget internet .

Idag hade jag inget internet medan gubben var på jobbet. Men det var bra. Jag började dagen med en promenad 08:15 i solen. Sedan städade jag lägenheten. Anette, Tom och Frida kom på fika lite senare och jag fick äntligen fina tulpaner!

Nu på kvällen har vi handlat, käkat tacos och tagit lite skön luft. Nu ska jag mysa ner mig i soffan med min Ben & Jerry. Lika underbart som att internet är tillbaka...

inhandlat .



Efter mina två möten, som gick bra, blev det en runda på stan. En bustier från Lindex som jag spanat på och lite påskgrejer från Åhléns. Problemet är bara att jag inte riktigt vet när det är Påsk och när man kan ta in lite ris, men det löser sig nog.

Mattias och jag åkte sen till stadion och kollade lite på sprinten och träffade Marlene. Ibland önskar jag också att jag började med skidor och var typ bäst...

Nu ska jag snart börja med middagen och sen åker vi upp till soffan på Norrvägen och kollar på hockey med pappa, lillebror och hans snygging. Imorgon = städdag.

johnny cash .


Vilken härlig morgon. Jag sitter och lyssnar på Johnny Cash medan jag dricker kaffe och äter lite frukost. Om en timme ska jag ta bussen till stan för ett möte med AF och sedan ett möte med CUL. När mötena är avklarade ska jag luncha med my dear boyfriend som jag inte träffat sedan i måndags. Jag är så sugen på grekisk sallad.

JSM är här i Hudiksvall så vi ska nog ta en tripp till stadion för att kika lite på sprinten. Ikväll är det Brynäs på teven så det är nog inte omöjligt att vi promenerar upp till mamma och pappa för att kika. Härligt, klockan är 07:45 och jag känner mig väldigt pigg och laddad för en bra dag. Men nu är det dags för klädval och smink.

aquarena .


Imorse vaknade jag klockan 08:51 av ett sms från min moster. En timme senare var vi på väg till Söderhamns badhus. Och jag vet faktiskt inte hur många gånger jag åkte spacebowl, men det är tamigtusan den roligaste vattenrutschbanan som jag någonsin åkt. Trots att jag slog huvudet när jag snurrade runt i tratten en gång.

Sedan fikade vi, bastade och avslutade med lunch på Mcdonalds. En toppen dag med min kära moster och kusinerna. Nu är jag efter-en-dag-på-badhuset-trött.

Men det känns skönt ändå. Resten av kvällen ska jag bara mysa. Fast jag är lite ledsen eftersom jag läste ut en sjukt bra bok inatt som jag hade velat läsa i evigheter. Jag får helt enkelt börja på en ny, det som är så svårt och jobbigt...

fantasistopp .



Jag får panik. Min fantasi har tagit slut. Jag vet inte vad jag ska ha i fönstret. Jag vet inte vad jag ska ha i bokhyllorna. Och jag sörjer lite eftersom byrån i hallen kanske måste flytta på sig när vi ska använda telejacket framöver. Fantasi tack...

Fast på ett sätt tycker jag att det är grymt snyggt att ha lite saker, som i fönstret. Men då ska fönstren vara fina. Så att man nästan kan vara utan gardiner liksom. Så är det inte här. Men genomskinliga prydnader älskar jag, det är bland det finaste som finns. Så en tripp till Ikea för en puff i rätt riktning skulle inte skada, mamsen!

trots allt .

Trots att jag har världens fetaste hår, trots att jag saknar min pojkvän och trots att det är dammigt i lägenheten så tror jag att det kommer att bli en bra dag. Marlene tittar snart förbi och spelar lite tv-spel med mig. När jag sen blir all alone ska jag ta en lång dusch. Efter det ska jag fixa pasta carbonara, tända hundra ljus och mysa!

skidskytte .


Marlene kom till mig igår, och vi skulle minsann se alla dessa filmer. Det blev dock bara att vi kollade på Walk the line. För sedan lockade Forsas äventyr mer och vi kunde inte sitta stilla. Det kändes lite som förr att bara vara ute och gå gå och gå.

Resten av natten var vi helt uppe i varv. Jag har äntligen hittat my one and only tv-spelskompis. Vinterspelen 2010 var verkligen en bra investering från min sida
(till min pojkvän dock). När klockan närmade sig 04:00 skrattade vi så att tårarna sprutade... Jag hoppas att Marlene kommer tillbaka i eftermiddag och kör lite Helena Jonsson mot Tora Berger! Ferry kändes lite ur form igår måste jag säga.

new shoes .


Kan även passa på att visa mitt senaste fynd på skofronten. Det sved inte ens i plånboken och DET är bra. Paret kostade 50 ynka kronor, det kan ju inte bli bättre!

inhandlat .


Man kan säga att shoppningen nu för tiden är väldigt varierande. Allt i från skorpor till ny toalettborste. En fin skjorta köpte jag av Johanna också. Men det är nästan farligt hur glad man kan bli av lite shopping... Men så länge jag håller mig till tvål och billiga toalettborstar så är det nog lugnt va? Det kunde ju vara mycket värre.

Mötet idag gick bra, har fått en liten läxa och på torsdag ska jag dit igen. Jag hoppas verkligen att saker och ting börja falla på plats snart, det vore så skönt. När mötet var klart gick jag och Frida och lunchade. Och nu ska jag ta reda på lite grejer, sen kommer min Marlene och myser ordentligt med mig! Ska bli så härligt.

kalsonger .


Dagens allra första uppgift blir att vika ett gäng kalsonger. Men det känns som en ganska bra och mjuk start faktiskt. Mattias jobbar idag och det innebär att jag samtidigt kan lyssna på vilka låtar jag vill utan suck och stön. Sjuuukt underbart!

Klockan 13:00 har jag ett möte på CUL, det ska faktiskt bli otroligt spännande. Helt seriöst. Jag trodde att jag skulle ta en buss in till stan, men så erbjuder min kära kusin sällskap och en bil. Det tackar man sällan nej till. Så nu kan jag dansa runt till min musik lite längre och hoppas att grannarna diggar min varierande musiksmak!

Det ser ut att kunna bli en bra dag, hoppas bara att jag ser lite klarhet nu också...

städa och tvätta .

Just nu håller vi på och städar och tvättar för fullt här hemma. Kiss spelas på hög volym och allt går som en dans, nästan. I eftermiddag följer jag med Marlene en snabbis till Ljusdal och sen ska det bara slappas. Mer än så kan man inte begära
en söndag va? Dags att hämta tvätten och sedan gnussa bort det sista dammet.

tio tacotallrikar .

Händelserik dag. Jag har för första gången blivit stoppad av en polis till exempel. Och jag är glad som lyssnade på magkänslan som bad mig vända om innan jag åkte till jobbet imorse för att hämta körkortet, annars hade jag blivit lite nervös...

På Dackås var det full fart från början. Linn och jag räknade ut att vi gjorde minst 10 tacotallrikar, 8 sallader, 6 varma mackor, 5 pajer, 2 bakade potatisar och 2 pannkakor. Vilken jävla dag, tur att vi lyckades klämma i oss lite glass i all stress.

Och det kändes lite halvjobbigt att värma på gårdagens tacos nyss faktiskt, inte precis vad jag var sugen på efter den här dagen. Men nu ska jag lägga mig i soffan och kika på tv och äta lite godis, mannen är på middag med innebandyn och jag tycker faktiskt att det är skönt att vara ensam nu. Hela soffan är min kan jag löva.

fredagsmys .

Dagen har verkligen varit underbar, det måste bero på det fina vädret. Allt har flytit på så bra, och som en gåva från ovan fick jag en invite till spotify som jag kunde ge till min kära moder. Jag hade inom en snar framtid blivit galen på henne annars...

Nu ska jag och Mattias snart och in till stan och helghandla. Fredagsmys = den obligatoriska tacosen. Sedan ska jag skippa cheezeballz denna helgen. Helt sjukt men, it's true. För jag känner ett stort sug efter vanliga ostkrokar. Det blir nog bra!

sköna fredag .


Nu sitter mammas retro-hyllor på plats hemma hos oss och jag måste erkänna att hon har rätt, lite snygga är dom faktiskt... Och det passar så bra till allt annat här.

Senare ska jag nog ta mig en tripp upp till mamma och hämta lite fina grejer. Jag har en tavla på mig och Frida som har en given plats på hyllan. Och min spargris.

Mattias fick jobba på posten idag vilket betyder levererad post enda in i hallen. Han jobbar och jag diskar. Och städar. Och sorterar tvätt. Och ska gå på promenad med Marlene. Sköna fredag. Men imorgon är det min tur att jobba. Fast det ska bli roligt.

trosor och skurmopp .


Nyss dansade jag runt till bra musik i bara trosor och sovtröja med skurmoppen i högsta hugg. Tur att jag hörde nyckeln i dörren, sekunden senare stod min käre pojkvän och svärfar i hallen. Pinsamt kan tyckas, men om jag inte hade hört att de kom in då? Och helt ovetande fortsatt att skaka rumpa. Det hade varit pinsamt... Turligt nog räddade jag mig ur situationen och dom åkte och fixade med lite ved.

Hur som helst saknar jag min sambo än, det är tråkigt att bo ensam. Men om några timmar kommer han hem! Innan dess kommer mamma på besök, trevligt det med.

nästa projekt .


Mattias favorithörna i denna lilla lägenhet förblir morgondagens projekt. Pappa kommer och sätter upp två "bokhyllor" ovanför skrivbordet. Eller bokhyllor, jag vet inte vad jag ska kalla det. Men jag vet att dom är rätt snygga och asretro enligt mamma. Jag antar att Mattias otroligt stora datorstol också anländer någon dag.

Tavlan som ska sitta ovanför matbordet åker förmodligen också upp. Vad är sedan kvar? Ett soffbord, persienner och två svarta hyllor från ikea. Gardiner har jag också problem med, jag köpte ett par fina gardiner igår men wow-känslan kom aldrig...

Men nu skiner solen och jag bara måste tvinga ut mig själv på en skön promenad.

horn and coffee .

Jag sitter här och dricker kaffe. Ja jävlar vilket perfekt kaffe jag fick till. Det måste bero på att jag har en riktig kaffeskopa nu, hehe. Verligen värd en tia på Dollar.

Samtidigt lyssnar jag på gamla Melissa horn-låtar och minns hur jag verkligen försvann bort i en annan värld när jag lyssnade på henne. Då och då slänger jag även ett öga på golvet och blir lika glad varje gång jag inte ser det gamla och fula.

Tillbaka till Melissa. Hur länge kommer hon att hänga med mig? Hennes texter är, läskiga. Ett enda ord av henne kan förklara ett helt kaos inom mig. Lite av en kvinnlig Winnerbäck kanske. Men nu ska jag tömma städskåpet och städa som fan.

lite finare .


Det 30 år gamla och extremt fula golvet som var här när vi flyttat in är nu äntligen borta. Och det kunde inte ha blivit sämre, så jag är nöjd. Tapeterna liknar de som var här innan, fast lite mörkare och omönstrat. Jag har städat som en galning idag. Även fast golven är dammsugna och skurade så blir det nog samma sak imorgon...

Nu sitter jag här i min ensamhet och äter minivindruvor och dricker vatten. Mattias kommer hem imorgon. Och jag ska fasen bädda upp och läsa en nyinköpt bok nu.

mom and dad .

Inatt har jag sovit hos mamma och pappa. Jag sov som en gud. Mamma bäddade åt mig, det kändes mysigt och konstigt. Men kaffe och macka smakar fortfarande lika bra i mammas sällskap. Kanske för att jag slipper gå upp och pressa kaffet själv?

Tidigare idag åkte jag ner till lägenheten för att kolla läget. Men där fanns inga mattläggare inte. Jag blev less och förbannad. Jag vill ju flytta in igen. Men nyss fick jag ett härligt samtal från herr Janbanan på Hudiksvalls Bostäder. (Det är förresten skönt att ha hela halva släkten som jobbar där) Mattläggarna blir iallafall klar idag.

Nu ska jag till stan med mamma och se om jag hittar något perfekt eller något okej.

brynäs .


Andreas Dackell, Magnus Kahnberg och Ove Molin tillsammans med ehm... pappa. Jag uppmanade honom att pussa lite på några Brynässpelare från mig när jag fick mms:en, men tack och lov hade han avstått från det. Ikväll blir det hockeymys med mamma och pappa iallfall, som jag längtat efter att se Brynäs spela. Men äntligen!

älskade mormor .



En dag på stan med mormor blir aldrig en dålig dag. Mitt hår har färgats lite ljusare, men ytterst lite och det är svårt att få rätt färg på en bild. Förutom hårfärgen är jag en fuktkräm, en foundation och en mascara rikare utan att vara fattigare. Dumma mormor som vägrar låta mig betala tillbaka det jag lånade. Även hon slog till på en foundation. Och på en rosa träningsoverall. Min gulligaste mormor. Bästaste Anny.

Snart kommer pappa och hämtar mig. Mamma bjuder på godmiddag och fika sen!

jag vill ha .


Jag vill ha nytt smink. Det är inte "bara för att" eller för att jag känner för att byta ut allt. Nej, mitt smink finns ju inte längre. Efter att en tragisk människa förstörde allt i min necessär har jag levt på en mascara och rouge från H&M. Ganska duktigt.

Men imorgon ska jag till stan. Jag har planerat precis vad jag ska kika på. Och så märker jag att jag har glömt bankomatkortet hemma i lägenheten. Lyckat. Jag får helt enkelt flörta med mormor och hoppas på att vi åker och hämtar det eller att hon lånar ut lite pengar. Men hon brukar ju inte vara omöjlig min gulliga mormor.

spännande .


Vår köksbänk är för tillfället full av saker, tv-bänken med tv:n är snyggt intryckt på toaletten och jag har bosatt mig hos mormor ett par dagar. Men på onsdag tar jag min lilla väska och återvänder till ett nytapetserat hem med nytt golv. Spännande!

Igår var en bra dag. Mormor och jag tog en timmes promenad, åt en god sallad och njöt det sista av OS. Och vilket bra avslut med brons och sammalagt 11 medaljer.

Men. Jag. Vill. Inte. Att. Det. Ska. Vara. Slut.

Just nu är mormor på jobbet och jag ska hoppa ner i ett varmt bad. Imorgon blir det en sväng på stan och på kvällen ska jag hem till mamma och pappa för hockeymys.
RSS 2.0